B1 blogcsalád



A magyar nacionalizmus kerítéseket akar a határon, minél magasabbat, annál jobban tetszik neki

Nemzetközi sajtószemle

2018. augusztus 08. - Szelestey
  • Az igencsak hasznos bevándorlással szemben a magyar, a lengyel, az olasz és az osztrák kormány képviseli a bezárkózást az EU-ban, mondja a spanyol külügyminiszter.
  • Demokráciában természetes jog, hogy lehet bírálni a fennálló hatalmat.
  • Magyarországon immár a legkisebb gyerekeket is nyakon öntik az agymosással, miközben hazugság a keresztény Magyarország.
  • Kounalakis: annak idején az USA tartotta vissza Orbán Viktort, de ma már nincs ilyen gát.

 Handelsblatt

handelsblatt.jpg

Az erősödő európai nacionalizmus veszélyére figyelmeztet a spanyol külügyminiszter. Borrell szerint ha a migráció ügyében nem sikerül egységes politikát kialakítani, akkor koalícióra kell lépniük a nyitott határokat támogató államoknak. Mint mondta, az egyik oldalon van Magyarország, Lengyelország, Olaszország és Ausztria, amelyek falakat akarnak emelni a nemzeti határokon, ráadásul úgy gondolják, hogy minél magasabbat, annál jobb. A félelemmel házalnak, mondván, hogy milliók fogják elözönleni a földrészt. Velük szemben közös útra törekszenek a franciák, a németek, a spanyolok és a portugálok, bár azt azért ők is hangsúlyozzák, hogy nem mindenki léphet be Európába. Ám nem szándékoznak egyszerűen lezárni a határokat, inkább azon vannak, hogy rendezett csatornákba tereljék a bevándorlást. A politikus külön kitért Olaszországra, kiemelve, hogy az új római kormány politikája az egész EU ellen irányul a migránskérdésben, a bezárkózással az európai gondolatot szegi meg. Pedig nem szabad visszaesni a nacionalizmusba.

Der Standard

der_standard.jpg

A Riporterek Határok Nélkül (RHN) visszautasította a Fidesz vádaskodását, miszerint a nemzetközi civil szervezet a Soros által finanszírozott bevándorlás támogató hálózat része. Az NGO osztrák tagozatának vezetője úgy értékelte, hogy a támadás része a magyar kormánypárt jó ideje tartó rágalomhadjáratának, amely jó pár civil csoport ellen folyik. A RHN ausztriai részlege azonban soha nem kapott és jelenleg sem kap pénzt a magyar származású üzletembertől, vagy bármilyen, vele szoros kapcsolatban lévő szervezettől – mutat rá a nyilatkozat. Továbbá hogy itt tudatosan meg akarnak félemlíteni független NGO-kat, ám nem szabad megengedni, hogy egy demokráciában ne lehessen bírálni a politikai döntéseket. Viszont ahogy Orbán reagál, az rávilágít autokrata vonásaira – tette hozzá az újságíró. A lap emlékeztet arra: a jobboldali-populista Fidesz azután kelt ki magából, hogy Riporterek Határok Nélkül elítélte a Hír TV bekebelezését. A jelentés hozzáfűzi, hogy Soros György már régóta a kormánypárt antiszemita kirohanásainak célpontja.

Hungarian spectrum

hungarian_spectrum.jpg

A tekintélyes magyar blog úgy értékeli, hogy az Orbán-kormány immár a gyerekekre is kiterjeszti a nacionalista és vallási agymosást, a jelenlegi magyar iskolarendszer fő ismérvét, miután megjelent, hogy az óvodákban is hazafias szellemben kell nevelni a kicsinyeket. A szerző, Balogh S. Éva, a Yale Egyetem volt történésze azt mondja, hogy ebben a tekintetben már az előző törvény is épp elég rossz volt, de most az óvónők új feladatot kapnak: bele kell csepegtetniük a legkisebbekbe is az Orbán-rezsim normáit, ami hivatalosan a nemzeti identitást, a keresztény kulturális értékeket, a hazaszeretetet és a szülőföld, illetve a család iránti ragaszkodást jelenti. Ezen felül valamelyest bevezetést kell nyújtaniuk a történelembe a magyar mitológiából vett történetekkel. Bizonyos, hogy ezek közt lesz Hunor és Magor mitikus eredet sztorija, a fehér csodaszarvassal együtt.

Amúgy az jó, ha a hatalom hangsúlyozza a kereszténységet, csak éppen a felmérés szerint a magyaroknak mindössze 54 %-a vallja magát kereszténynek. Mi több, a katolikusoknak csak 37 %-a tartozik ide, 10 %-kal kevesebb, mint 10 évvel korábban. Vagyis a keresztény Magyarország mítosz, akárcsak a turul. És mi van azokkal a szülőkkel, akik nem szeretnék, ha a gyerekük vallásos oktatásban részesülne? Természetesen a változtatásokról ezúttal sem kérdezték meg a szakmát, de hát a dolgok már csak így mennek az Orbán-kabinet alatt. Viszont arról nem esett egyetlen szó sem a hatalom részéről, hogy a siralmas bérek miatt nincs elég pedagógus az óvodákban, de kevés az óvoda is. Ám ha beválik a most meghirdetett program, akkor nacionalista báránykák várnak majd az új Csaba hercegre, hogy elvigye őket valamilyen alternatív valóságba.  

Mother Jones

motjones.png

Az Obama-kormányzat egykori budapesti nagykövete úgy gondolja, hogy Magyarországhoz hasonlóan immár bárhol a világban hatalomra juthatnak nacionalista és idegengyűlölő erők. Kounalakis, aki 2010-től, három éven át szolgált Budapesten, úgy gondolja, hogy Orbán Viktor ismételt hatalomra jutását alapvetően a 2008-as gazdasági válság segítette elő, mert az a bizonytalanság érzetét terjesztette el, így megnyitotta az utat a populisták számára. A politikus meglátta, hogy erősödik a szélsőjobb, átvette annak bizonyos érveit és a széles kör számára fogyaszthatóvá tette annak álláspontját. Nagyon hatott rá, ahogyan Putyin megszilárdította a hatalmát, de óvatosnak kellett lennie, nehogy kockáztassa az ország uniós és Nato-tagságát. Először a sajtószabadságot korlátozta, majd a bíróságokra vetette rá magát, de a végén mindent átalakított.

Kounalakis, aki az ősszel megpályázza a helyettes kormányzói posztot Kaliforniában, úgy gondolja, hogy a miniszterelnök az amerikai figyelmeztetés miatt nem tudott olyan messzire elmenni a reformokban, mint amennyire szeretett volna. Nemrégiben jelezte is, hogy hamarosan ismét módosítják az alaptörvényt, és a volt diplomata szerint most végrehajt mindent, amitől az USA az első menetben visszatartotta. Felidézte, hogy annak idején a Fehér Ház és a State Department is nagyon odafigyelt Magyarországra. Az elnök utasítására a követség együttműködött az unióval, hogy annak intézményei, valamint az Európa Tanács és az alá tartozó Velencei Bizottság a megfelelő ösvényen tartsák a magyar kormányt. A volt diplomata úgy gondolja, hogy jelenleg ugyanaz a forgatókönyv valósul meg Lengyelországban, illetve Ausztriában és Olaszországban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8914168361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.08.08. 06:42:26

A magyar kormány, a magyar nép a magyar határra emelt kerítést (igaz, nem olyan magasat, mint a spanyol határon van), nem a spanyol, francia, német határra. Mi nem akarjuk meghatározni, ki, mennyi migráncsot ölel a keblére. Nekünk egy sem kell. És ebben mi döntünk, nem más országok hülye libbant politikusai, és főleg nem a senki által meg nem választott brüsszeli bürokraták.

2018.08.08. 06:48:03

Ennyi volt Laos, Ez nem sok. Mi történt, már senki nem akar bennünket megmenteni?

Jut eszembe. Milyen vérlázító dolog már, ha egy gyereket hazaszeretetre, a szülőföld, a család iránti tiszteletre nevelnek. Pfújjjjjjjjj. Mert ugye nem csak a keresztény értékekről van szó.

Szóval Laos. Már sokszor elmondottam. A liberós gazemberek igazi hazátlan, takonygerincű patkányok.

2018.08.08. 07:50:09

És, hogy értsd Laos te is, meg a senkiházi, gazember haverjaid is.

Tekintélyes magyar blog? És a libbantakon kívül ki előtt van tekintélye?
A hazaszeretet, a nemzeti indentitás, a szülőföld, a család tisztelete az Orbán-rezsim normái? Más nemzeteknél nincs ilyen? Azok a belgák, franciák, horvátok, svédek, portugálok, stb. akik a foci VB a nemzeti zászló színeit festették az arcukra, akik sírva énekelték a nemzeti himnuszt, akik önkívületi állapotban lengették a nemzeti zászlót, azok mind Orbán tanítványok? Nacionalisták, populisták? Azok az amerikaiak, akik a házuk előtt naponta fölhúzzák a nemzeti lobogót, nacionalisták? Az a bolíviai eldugott hegyi faluban élő ember, aki népviseletbe öltözve, ősei szokásit tiszteletbe tartva éli a hétköznapjait, az agymosott nacionalista?
Az a többmilliárd ember, akinek a világon a legfontosabb dolog, a családja, a szerettei az agymosott?

Elmentek ti rohadt, hazátlan, szarházi, tetű liberósok a jó kurva anyátokba.

Cycmen 2018.08.08. 08:18:52

Jó kis poszt, ajánlom az összes hazaszerető, józanul gondolkodó embernek! A libsiveszély nem múlt el, sőt! Érzik a vesztüket, ezért még jobban fokozzák aljas támadásaikat az alapvető társadalmi értékek és a rend ellen!
Olvassátok és lássátok hogy miben mesterkednek a libsik!

Cycmen 2018.08.08. 09:15:31

Nem is tudtam, hogy a határok őrzése nácizmus! Most megyek nyaralni, akkor majd jól leköpöm a náci határőrt!

Tangooo 2018.08.08. 09:28:01

"Az igencsak hasznos bevándorlással szemben a magyar, a lengyel, az olasz és az osztrák kormány képviseli a bezárkózást az EU-ban, mondja a spanyol külügyminiszter."
Azért nem szomorú, hogy olyan emberek, akik bármilyen felelős beosztást töltenek be Európában, ennyire korlátoltak lehetnek?

Haloperidol 2018.08.08. 12:45:37

Mindig a velejemig megdöbbenek, hogy hogyan lehet az, hogy valaki a hazaszeretetet, a kereszténységet, a tízparancsolatot, a magyar kultúrát EREDENDŐEN ROSSZNAK állítja be.

Vajon egy ilyen ember mit tart ÉRTÉKNEK? Teljesen hihetetlen számomra még mindig, jópár év után, hogy olvasom a liberális sajtót, hogy vannak, akik ezt képesek leírni és komolyan gondolni.

István Tamasi 2018.08.08. 13:53:46

A nacionalizmust csak egy aprócska lépés választja el a felsőbbrendűségtől, rasszizmustól és gyűlölködéstől. Politikusok nagyon szívesen és gyakran megteszik ezt az aprócska lépést, hogy eltereljék az emberek figyelmét a valós tényekről a hatalmuk megtartása érdekében.
A nacionalizmus, nemzetállamok haladó, progresszív vonulat volt a feudalizmusból való továbblépéskor, de azután gyorsan átcsapott káros és bűnös ideológiába és rengeteg háborúba torkollott amik mérhetetlen pusztulásokat, sok tízmillió ember halálát okozták.

ZX 2018.08.08. 14:37:45

@Cycmen:Ugye? Milyen aljadék hazaárulók a liberálisok, Kossuth-tal meg Petőfivel az élen. :P

AveCaesarVavan 2018.08.08. 14:44:03

@Quercus a gondolkodó: Nyugi, nyugi! A végén még elér az agyvérzés, aztán kerekesszékkel üldözheted az ellent!
Ja, nem is értjük, hogy honnan gondolod, hogy a liberálisok - akik szerint semmi nem muszáj, amit az ember nem akar megtenni- hozzá hasonlóan az édesanyai ölbe vágynának:

AveCaesarVavan 2018.08.08. 15:23:21

@Quercus a gondolkodó: Nyugi, nyugi! A végén még elér az agyvérzés, aztán kerekesszékkel üldözheted az ellent!
Ja, nem is értjük, hogy honnan gondolod, hogy a liberálisok - akik szerint semmi nem muszáj, amit az ember nem akar megtenni- hozzá hasonlóan az édesanyai ölbe vágynának:

a nagy hohoohooo 2018.08.08. 15:46:12

@Quercus a gondolkodó: úristen de egyszerű robot vagy "liberálisok-nagy szabadság" Gondolom, hogy rátör a kisebbségi érzés, ha a libsiket meglátod .
Jaj, ne már,olyan érvet kellene felhozni, ami nem az agy nélkül vegetálók számára érv csak. Ez olyan, mint az egyszeri ember problémája, akinek térdig érő fasza volt, de senkinek nem merte megmutatni, pisálni meg baromi kényelmetlen volt vele.Csak egyszer mondaná meg egy lipsiző túlértelmes,hogy mi az a liberális,mit
tartalmaz a liberális gazdaság és társadalompolitika ,de nem ,csak lipsi..Mindenki libsibolsikomcsi, aki nem a jelenlegi kormánnyal ért egyet. Pedig lehet, hogy csak gondolkodik.Rájöttem végre, mit jelent az a kifejezés, hogy "liberális". Így nevezik a jobboldalon azokat a szabadelvűeket, akiknek egyrészt igazuk van, másrészt tehetségesek és harmadrészt ez kurva kellemetlen.
A legújabb kutatások szerint Földünkön már két emberfaj létezik. Az egyik a Homo Sapiens, ez mára kihalófélben van. A másik a Homo Birkaens, ezek egyedeit arról lehet megismerni, hogy bevesznek minden maszlagot.
Darwin biztosan felhasználta volna a Fajok eredete című tanulmányához, mint hiányzó láncszemet…hihiii.. Milyen sötétségben élsz..Az ilyenekkel az a legnagyobb baj,. hogy az anyjukból, sokkal nagyobb fsz jött ki, mint amekkorát beletettek..szerencse, hogy az Orbánnak egyre nagyobb a segge, így egyre többen fértek el benne...höhööö..

Cycmen 2018.08.08. 15:52:45

@ZX: " Milyen aljadék hazaárulók a liberálisok, Kossuth-tal meg Petőfivel az élen. :P"

Azt ugye te is belátod, hogy a két fenti személy értékrendjének semmi köze a mostani magukat liberálisnak mondó szőrmók ex szadeszos ávóspalántákhoz, meg a romkocsmás elvont hülyegyerekekhez. Erre ne hivatkozz.
Felesleges a terminológiai vita, libsi néven közismertek ezek a patkányok, közük sincs egyébként a liberalizmusként emlegetett eszmerendszerhez, ha csak az nem, hogy ők tartják be legkevésbé, egyedül furkósbotnak használják! :D

ZX 2018.08.08. 16:03:06

@Cycmen: Csak egyfajta liberalizmus van akárhogy csűritek csavarjátok.

a nagy hohoohooo 2018.08.08. 16:11:09

@Quercus a gondolkodó: Már szinte élvezem ahogy egy segghülye orbánseggszolgálatos takonynáci újra és újra feldobja saját szarát ,oszt a vezérimádattól bambán tátott szájjal alááll..heheee:".....senki által meg nem választott brüsszeli bürokraták."szerintem dobtam vagy két hátast a tisztelt jobboldali "íkúvitézen",maradjunk abban :.aki hülye hozzá ne babrálja....höhöö...

Állítás: Az Európai Uniót senki által meg nem választott, vagyis demokratikus ellenőrzésnek alá nem vetett bürokraták működtetik. Ez a vélemény azt sugallja, hogy ettől eltérően a tagállamok döntéshozói felett folyamatosan és magas szinten érvényesül a választók kontrollja.

A tények:reflektor.blog.hu/2016/12/12/burokracia_brusszelben_es_budapesten_melyik_a_nagyobb#comments
Csaxólok derága szellemi korlátolt ,hogy a link ott fent azért van mert abban vannak az információk,mint a tojásban az élet,s nem mint a fejedben lévő takonynáci sötétség,ha nem mennek a betűk,a szavak,a mondatok az értő olvasás nem biztos,hogy az ABC a hibás....talán ki kéne húzni a fejed abból a seggből...heheee...
Kizárólag a segítségnyújtás vezérel ,de hát nekem is pénzbe kerültek a tefajta "ÍKÚ"vitézek kezelésére forgalmazott intelligencia-tabletták, amelyeknek csomagjáért száz eurót kérek. A tablettákból napi egy, különösen a tefélehülyegyerekeknél, napi két szemet ajánlott, étkezés előtt..hehee...

Cycmen 2018.08.08. 16:14:22

@ZX: Csak egyfajta liberalizmus van akárhogy csűritek csavarjátok.

Pontosan és annak semmi köze a libsipatkányokhoz.
TGM=Kossuth?
Fodor Gábor= Széchenyi?
Ne légy már nevetséges?

a nagy hohoohooo 2018.08.08. 16:23:11

@Cycmen: Nem kételkedtem benne egy percig sem, hogy személyedben egy nagy gondolkodóhoz van szerencsém.
Ez teljesen biztos, hiszen te is ezt állítod magadról....höhöö...Bocika úgy látom megint nyitvahagyta valamelyik túlértelmes a istállóajtót ...hehee Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni ...
...Igazából jó röhögni az erőlködéseden Orbángyogyóintézeti takonynáci,oszt hun tart a rulszaros Orbániád és a liberális gazdaságok hehehehé?...
Gondolom onnan távozik a sok -sok fiatal munkát keresni turulisztánba..heheee...,oda a liberális országokba jár a vezíred pénzért kódulni,sőt a liberális USA általatok gyűlölt görbeorrú bankárai mentették meg az országot a csődtől, a Templeton vásárolta fel a magyar államadósságot...hehee...
Soha, de soha nem tud felemelkedni Magyarország, mert ilyen buták vagytok.
híveknek, hogy mi is az a liberalizmus, azzal valóban sokat nyerhetnék. Kevesebb lenne a tudatlan hülye, akik gondolkodás nélkül ismételgetik amit a vezér a szájukba adott - anélkül, hogy legalább főbb fogalmak jelentését ismernék.
.
Ha meg esetleg még azt is elmesélnéd nekik - afféle történelemóra gyanánt - hogy a Fidesz ultraliberális pártként látta meg a napvilágot és hogy maga Orbán Viktor volt a legnagyobb liberális Magyarországon .Sőt a Liberális Internacionálé alelnöke is- egészen 1994-ig, amikor a választási vereségből rájött, hogy populizmussal több szavazatot lehet nyerni, hisz megvezethető hülyéből mindig több lesz.

"1992. szeptember 4.
A Fiatal Demokraták Szövetségét (Fidesz) pénteken, a kelet-közép-európai térségből elsőként, teljes jogú tagként felvették a több mint hatvan pártot és csoportot tömörítő Liberális Internacionálé (LI) teljes jogú tagjai közé ! "1992. szeptember 5.
Orbán Viktort, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetőjét a Liberális Internacionálé egyik alelnökévé választották, a nemzetközi szervezet szombaton Mainzban véget ért 45. Kongresszusán". Ilyen egy köpönyegforgató életútja, Ifjúkommunista, Baloldali, Liberális, Jobboldali konzervatív keresztény végül közelebb a szélsőjobbhoz mint a jobbközéphez ! Egy rendkívül "jellemes" ember útja az áhított hatalomhoz amiért mindenre képes !Igen, csak közben rájött a mi kis Viktorunk, hogyan lehet rengeteget lopni és amikor a nép 2002-ben a körmére koppintott, elzavarta, akkor fogadta fel a homofób és gyűlöletre alapozott választási kampányok szakértőjét Arthur Finklsteint. Az ember attól rendkívül érdekes, hogy már Ronald Reagan idején kitalálta a "Liberálisozást", a módszertana kivédhetetlen, mivel a buta többség zsigeri gyűlöletét teszi a kampány fókuszába. Mellesleg zsidó származású, melegházasságban él férjével Kaliforniában, de közben zsiódellenes és homofób kampányokat vezérel... Nincsenek erkölcsi aggályai azt gondolom, de annak se aki felfogadta..

Itt az alkalom. Meséld már el nekünk, hogy mi a liberalizmus.
Igen, amennyiben a liberalizmus definíciója nálad az, "mindenki azt mond és azt csinál, amit akar, és minden más le van szarva". Ez ugyanis pont úgy hangzott, mintha a liberalizmus kizárná a társadalmi érdekek érvényesülését, ami viszont nem igaz.
A liberalizmus lényege az, hogy egy társadalom tagjai olyan lehetőségeket is megismerhessenek, mérlegelni tudjanak, ami esetleg maguktól eszükbe sem jut, és ne csak azt "nemzetileg konzultálják", amit az elit arra érdemesnek gondol.
Csak a mélységes ostobaságodat és tudatlanságodat teszed ki itt a kirakatba minden nap.

A Fidesz-NER-Nemzetthy Elhülyítés Renccere is "liberális" - amolyan "nemzeti liberális". A klerikális irányzat pedig amolyan "keresztény liberális". Ma nincs olyan politikai irányzat Magyarországon, amely valamilyen formában ne lenne "liberális". Csakhogy ennek semmi köze a klasszikus liberalizmushoz, azaz a liberális szabadságeszméhez. Amihez köze van, az a "szabadosság", vagyis hogy NEKEM SZABAD, meg az engem támogato "hivek" körének szabad, a politikai ellenfélnek NEM SZABAD.

Ez a szabadosság nem liberalizmus, hanem NEOLIBERALIZMUS, mert nem szabadságeszmét tükrözz, hanem tisztán gazdasági érdeket - mégpedig egy nagyon pontosan körülirható érdekszféranak a gazdasági érdekeit.
Hol vagytok ti az osztrákokhoz, a németekhez, a franciákhoz, a hollandokhoz, a svájciakhoz, ti sötét mélymagyarok
A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadság-ot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt és nem mint a te jobbágyi alávaló alattvaló...heheee..
Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg,mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok,államvallás és protekcionizmus
Kizárólag azok az országok vannak élvonalban, ahol demokrácia van. S a demokrácia az természetesen liberális. Ezt minden kisgyerek is tudja Nyugaton.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.08. 16:58:00

@ZX: "egyfajta liberalizmus"

Pont nem. És a fideSSfassziopók keverik rendesen.

Van ugye a neoliberalizmus, ez a geci gazdaságfilozófiája. Fizessenek a gazda... a szegények. Világbajnok ÁFA, egykulcsos szja, stb.

Van ugye akkor a liberális demokrácia. Itt a liberális jelző semmit nem jelent, nevezhetnénk inkább demokratikus demokráciának, ha nem hangzana nagyon hülyén, megkülönböztetendő az orbáni demokráciától, a népi demokráciától, és az összes többi, a demokráciát csak nyomokban felmutató nemdemokráciáktól.

Van ugye a liberális párt, azaz szdsz, és annak politikája. Erről sokat nem tudunk, mert nem mutattak liberális értékeket.

Van aztán a nagybetűs KULTÚRA, hogy pl. nem szarunk az asztalra, a niggereket négereknek hívjuk, a buzikat melegeknek, a nyomorékok kapnak saját wc-t, hogy tolószékben is használhassák, stb. A fideSSfasszopók ezt is liberalizmusnak hiszik.

Lévai András 2018.08.08. 18:37:58

@István Tamasi: túlléptünk már a kommunista történetszemléleten, amely egy - egy eszmét az alapján ítélt meg, mennyire progresszív természetesen kommunista szemszögből.
A nacionalizmust célszerű megkülönböztetni a sovinizmustól, míg előbbi elismeri más népek értékeit és kultúráját, utóbbi kizárólag saját népét tartja mindennél fontosabbnak.
Ami a háborúkat illeti, ha casus bellit akarsz, azt könnyebb találni mint vizet a tengerparton.

a nagy hohoohooo 2018.08.08. 19:24:20

@Quercus a gondolkodó:Rökktöny dobtam egy hátast höhöö...."a gondolkodó "mi?...höhöö...ne végy a szádra olyan szót,kifejezést,tulajdonságot aminek soha a szaros kis orbánseggszolgálatos takonynáci vegetációdban nem voltál birtokában és soha nem voltál képes azt gyakorolni hihii....
Ez van...hsz.-d után azonnal kiderült hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban."A választó Németh Szilárdhoz butul.
Farkasházy Tivadar újságíró (Népszava, 2017. augusztus 12.)"

".....a senki által meg nem választott brüsszeli bürokraták.

Állítás: Az Európai Uniót senki által meg nem választott, vagyis demokratikus ellenőrzésnek alá nem vetett bürokraták működtetik. Ez a vélemény azt sugallja, hogy ettől eltérően a tagállamok döntéshozói felett folyamatosan és magas szinten érvényesül a választók kontrollja.

A tények: reflektor.blog.hu/2016/12/12/burokracia_brusszelben_es_budapesten_melyik_a_nagyobb#comments

Csaxólok derág szellemi korlátolt ,hogy a link ott fent azért van mert abban vannak az információk,mint a tojásban az élet,s nem mint a fejedben lévő takonynáci sötétség,ha nem mennek a betűk,a szavak,a mondatok az értő olvasás nem biztos,hogy az ABC a hibás....talán ki kéne húzni a fejed abból a seggből...heheee...

Gleccsertetű 2018.08.08. 22:16:49

b1 hivatkozik a b1-re: "tekintélyes magyar blog" :DDDDDD hát ez kurva jó :DDDDD

Gleccsertetű 2018.08.08. 22:35:39

@István Tamasi: jól beégtél tegnap a facebookon, nem semmi volt ah a sajátjaid elküldtek a picsába mert azt hitték, h troll vagy

@a nagy hohoohooo: na mizu bajszos szar?? milyen érzés bukott exkatonának lenni?

István Tamasi 2018.08.09. 09:37:29

@Lévai András:
Ön szerint ugyebár hajrá a káros természetű szemléleteknek ha azok komcsi ellenesek.

István Tamasi 2018.08.09. 09:43:12

@Lévai András:
Írtam, hogy a nacionalizmust csak egy aprócska lépés választja el - nem azt, hogy azonos - a sovinizmustól. Elolvasta?
Igen, megerősítem, hogy alattomos, sunyi politikusok nagyon sokszor a nacionalizmus felpörgetésével hajszolják bele az országokat, népeket háborúkba. A casus belli csak ötödrangú kérdés. Mondjak példákat vagy ismeri a történelmet?

István Tamasi 2018.08.09. 09:44:33

@Gleccsertetű:
Először is kiket ért sajátjaimnak, mert nekem nincsenek sajátjaim?
Mivel is égtem be legalább is ön szerint?

meszena 2018.08.09. 20:00:36

A nacionalisták építenének kerítést?
Pedig az igazi nagy kerítés és fal építők a balliberálisok előzményei, az internacionalisták voltak!
Hogy változik a világ :)
süti beállítások módosítása