B1 blogcsalád



Schmidt Márinak elmentek otthonról: uszít és felolvassa a legsötéttebb orbánista propagandát

2018. augusztus 05. - Mr Flynn Rider

Széles nyelvcsapásokkal ismét bizonyította hűségét Orbánhoz a Terror Háza igazgatója, a Figyelő tulajdonosa a le Monde hasábjain. smdl_1.jpg

Megkíméljük olvasóinkat attól, hogy végig kelljen olvasni a csúsztatásoktól ténybeli tévedésektől hemzsegő propagandaszöveget, de ha valakinek hiányzik a reggeli kávé, vagy alacsony a vérnyomsa, itt elolvashatja magyarul. Az akció fedőneve: „demokrácia” címmel közölt bejegyzést Schmidt Mária a blogján, ami azért érdekes, mert a szöveget a Le Monde is lehozta franciául. A szöveg borzalmas: tobzódik a kenetteljes, prédikáció-szerű mondatokban, ráadásul átsüt belőle a kisebbségi komplexus, amit a történész úgy próbál legyűrni, hogy igyekszik saját magát valami iszonyatosan fontos közéleti szereplőnek beállítani. („A kommunista diktatúra mintegy fél évszázada után igazi ajándékként élte meg hazám, és személyesen én is.”) Nézzünk néhány gyöngyszemet: 

„A szovjet megszállás alatt ránk kényszerített kommunista rendszert mi, magyarok soha nem támogattuk, és ezt 1956 dicsőséges forradalmával bizonyítottuk.”

Ehhez képest azért elég jól sikerült a dolog, hogy ötven évig elműködött. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy kiegyeztünk vele és voltak, akik soha nem támogatták. De a rendszert nem a magyarok döntötték meg, hanem elsodorta a történelem. Ezért is hazugság a övetkező mondat is:

„Államiságunk 1100 éves, sorsunkat harminc évvel ezelőtt újra a saját kezünkbe vettük és mi akarjuk megszabni, milyen értékek mentén akarunk élni. Nincs szükségünk arra, hogy ezúttal nyugati megmondóemberek diktátumainak megfelelően alakítsuk a jelenünket és a jövőnket.”

Nemrég a 24.hu-n megjelent egy remek írás a hibrid demokráciákról, amely rémisztő éleslátással írja le, hogy hivatkoznaka  nemzeti szuverenitásra a hibrid rezsimek, hogy "ne szóljanak bele" a kavarásaikba. Schmidt Mária érvelése itt is ugyanez: független állam vagyunk, senki ne szóljon bele abba, hogy mi mit csinálunk. Hagyjanak bennünket nyugalomban lopni és népet butítani! Nálunk ez a demokrácia!

„Ezért aztán szó sem lehetett nagyvonalúságról, gesztus értékű egyesülésről, Marshall-segélyhez hasonló támogatásról. Helyette kivásárolták a piacainkat, megszerezték közműveinket, a francia Suez a vízműveinket, és egy úgynevezett csatlakoztatási folyamatot csináltattak velünk végig, ahol az ő általuk megszabott feltételeknek kellett eleget tennünk ahhoz, hogy 2004-ben betagolódhassunk az ő Európai Uniójukba. Úgy viselkedtek velünk, mint a legyőzöttekkel szokás. Szolidaritásról szó sem esett. (…) Az Unión belül azóta is minden percben éreztetik velünk, hogy potyautasoknak tartanak minket. A 2008-as válság alatt sem voltak velünk szolidárisak. Első dolguk volt kijelenteni, hogy a pénzügyi védőhálót alánk nem feszítik ki.”

Tény: Magyarország csatlakozása óta (2004. május 1. óta) legalább tízezermilliárd forint érkezett az EU-tól hozzánk. Ez naponta 2,2 milliárd forint. (Vajon hol van az a pénz? Rogán helikoperében, Mészáros Lőrinc cégeiben, vagy az Eliosban?) 

Tény: a 2014-2020-as költségvetési ciklusban (az Orbán-kormányok alatt is) Magyarország 22 milliárd eurót, azaz közel hétezer milliárd forintot kapott az úgynevezett kohéziós alapokból, ami a hazánknak járó uniós támogatások 75 százalékát teszi ki. Ezt a pénzt Magyarország rohamtempóban hívja le: 2017 végén 96 százalékos forráselosztásnál jártunk, míg a régió országai 35-50 százalékon álltak.

Vajon Schmidt Máriának ez már az elnyomás? Meg az ő Európai Uniójuk? Meg a szolidaritás hiánya? 

„Az Európai Unió és benne a hangadó nyugati elit képviselői eközben folyamatos ideológiai háborút is vívnak ellenünk. Akciójuk fedőneve: „demokrácia”. Mondvacsinált ürügyekkel támadnak minket azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a maguk képére formáljanak bennünket, megtörjék ellenállásunkat, megroppantsák a gerincünket, megsemmisítsék az identitásunkat.”

Az Európai Unióban számos ország számos politikai tömörülése számos véleményt fogalmaz meg minden nap. Ebből Magyarországra a vélemények töredéke jut el. Schmidt Mária érvelése itt azért hazugság, mert az Európai Uniót egy tömbként kezeli, sőt, elnyomó tömbként jeleníti meg. Az Európai Unió elsősorban gazdasági közösség, amiben az ország népszavazás után, önként lépett be, annak szabályait önként elfogadta. Schmidt Mária mindezekkel a tényekkel tisztában van, mégis, képes a Fidesz propagandistái által összetákolt marhaságot úgy tálalni, mintha az a saját gondolata volna.

„Mindezt a „liberalizmusra” hivatkozva teszik.”

Megint egy Fidesz-propagandatoposz: a gonosz liberálisok támadják az országot. Schmidt Mária afelett meg elegánsan elsiklik, hogy éppen a konzervatív Néppárt az, amelyikben mostanra azt latolgatják, hogy az amúgy is a szőnyeg szélére állított Orbánt kivágják, mert nem tartja be a demokratikus jogszabályokat. Az igazság éppen az ellenkezője Magyarország támadja az Európai uniót és annak demokratikus alapértékeit, és nem az EU minket.

„Fogalmuk sincs arról, hogy nálunk a liberalizmus szót már a nyugati 68-as elit magyarországi politikai lerakataként működő Szabad Demokraták Szövetsége (1990-2010) szitokszóvá tette.”

A „liberalizmusnak” ehhez semmi köze, ezt csak a fideszes propaganda tette szitokszóvá. A 68-as elit kifejezést Schmidt Máriának azért kellett beleírnia ebbe a szövegbe, mert Orbán is használta Tusványoson – egyszerű politikai marketing-szöveg. Az SZDSZ-ről pedig annyit: inkább önmaga szerencsétlen paródiájává vált és nem alkalmaztak (amúgy homoszexuális és zsidó) amerikai kampánytanácsadókat úgy, mint ahogy a Fidesz tette és teszi. Finkelstein volt az ugyanis, aki a "liberális" jelzőt szitokszóvá tette.

„Mert a liberalizmusra hivatkozó nyugati elit képviselői bele akarnak szólni abba, hogyan, milyen értékek mentén éljünk, hogyan rendezzük be a saját országunkat. Elő akarják írni, hogyan gondolkodjunk a történelmünkről, milyen szerepet játszhatnak az életünkben a keresztény értékek. Hogyan kell nevelnünk a gyermekeinket, hogyan gondolkodjunk a férfi ̶ nő viszonyról. Milyen udvarlási normák szerint ismerkedhetünk, működtethetjük kapcsolatainkat. Még a paplanunk alá is bekukkantanának, hogy ellenőrizhessék, nem metoozunk-e? Ki akarnak oktatni arról, mit kell demokrácia és sajtószabadság alatt értenünk.”

A liberalizmus lényege pont az, hogy NEM akarnak beleszólni abba az emberek, hogy a mások mit gondoljanak és mit csinálnak.

Pont a Schmidt Mária-féle elnyomó rezsim határozza meg (próbálja meghatározni) erőszakkal, propagandával, népbutítással, hogy mit gondoljanak a magyarok.

A helyzet megint fordított: a liberálisok csak annyit szeretnének elérni, hogy mindenki úgy éljen, azt gondoljon, ahogy neki jól esik és az Orbán-féle hibrid rendszer ne szóljon erőszakkal bele például abba, hogy ki kivel házasodhat, ki kivel szexelhet és kinek hány gyereket kell szülnie.

„Eddig sem akartuk és ezután sem tervezzük megmondani másoknak, hogyan éljenek, de másoktól sem fogadunk el ezirányú útmutatást. Nem gyarmatosítottunk senkit, nem szipolyoztunk ki más kultúrájú embereket, ezért nincs lelkiismeretfurdalásunk, és nem tartozunk jóvátétellel senkinek.”

A magyar állampárt folyamatosan megpróbálja megszabni, hogy mit kell gondolni, mit kell érezni, tematizálja, hogy ki magyar, ki nem az; szélsőjobbos propagandával uszít „Brüsszel”, a „lipsik”, a „civilek”, „Soros” és még ki tudja, ki ellen. Korlátozza a médiaszabadságot, bezáratja az ellenzéki médiát és a sajátját állami pénzzel tömi ki. Ezen kívül elég szégyen, hogy a történész Schmidt Mária nem emlékszik arra, hogyan „kalandoztak” őseink Európában, hogyan rohantuk le Szerbiát és rendeztünk ott mészárlást, vagy vonultunk be Erdélybe a Führer engedélyével. 

„De jöjjenek el, látogassanak el hozzánk! Látni fogják a saját szemükkel, hogy ez egy biztonságos, épülő, szépülő ország. Virul a szólás- és sajtószabadság. Mi nem ismerjük a politikailag korrekt kánont. Itt mindenki szabadon kifejtheti és ki is fejti a véleményét. Nincs cenzúra. Gyülekezési szabadság van. A rendőrök udvariasak és barátságosak, de nem lepik el a köztereinket, mint Nyugaton. Budapesten vibráló, nyüzsgő az élet. A diktatúra nem ilyen.”

Attól még, hogy nem vernek meg senkit a rendőrök, mert mást gondol (eljöhet még az is), attól még nincs szabad sajtó, nincsenek fair választások és sorra hurcolják meg a schmidtmáriák azokat, akiknek a véleménye nem egyezik az övékével. Ez a hibrid rendszer, amire már korábban hivatkoztunk. Nincs szükség rendőri erőszakra és a demokráciának csak a díszletei működnek. Tehát a Terror Háza igazgatójának abban igaza van, hogy ez nem egy diktatúra. De már rég nem demokrácia. És ezt az ő rajongásig imádott Orbánja bontotta le.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr114162585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.08.06. 10:10:17

@maxval balcán bircaman: "pontosan milyen mértékben támogatja a projektet, mindössze annyit tudni, hogy Debrecen 44 milliárd forintos kormánygaranciával megerősített hitelt vesz fel a szükséges telkek megvásárlásához. Vértes az állami szerepvállalásra az Apollo Tyres india abroncsgyártó 30 milliárd forintos támogatásából következtet: akkor nagyjából ennyi munkahely jött létre, mint most. Ez az összeg az akkori bérszínvonalon 8, jelenlegin 4-5 évre vetítve jelenti azt, hogy tulajdonképpen az állami támogatás fedezi a fizetéseket."

apro_marosan_petergabor 2018.08.06. 10:18:57

Schmidt Mária - mint általában - világosan és érthetően kommunikál.
Az egy más kérdés, hogy mondanivalója az AVH-s csecseken, rákosista sajtón, kádári vidám barakkban nevelődött szoci-libero ellenzék maradványnak(maszop-szadesz) nemigen tetszik.
De ez így van jól.
Ez a szoclib konglomerátum úgy tűnik, tanulás és fejlődés képtelen. Ez így nincsen jól, de majd lecserélődnek. Vagy megváltoznak, de ehhez némi önkritikára is szükség lenne, ez eddig még nem jött össze.

chrisred 2018.08.06. 10:19:01

@maxval balcán bircaman: Már ahol elfogadott, hogy a közhatalom beleszólhat a polgárok magánéletébe. Az igazi demokráciákban nem. Nálunk negyven éven keresztül megtehette, és azóta sem akar leszokni róla.

Emporio Ármányi 2018.08.06. 10:30:46

Szoptok, libbancsok, és ez most már így marad mindörökre.
Muhaha!

chrisred 2018.08.06. 10:36:39

@maxval balcán bircaman: A profitról volt szó, vagyis magánérdekről.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.06. 10:44:31

@morph on deer: "Mitől magas a 8%?"

A világon SEHOL nem kapsz a befektetésedre garantált 8% hozamot.

Mondjuk 4%-ról már lehet vitatkozni, hogy túl magas-e.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.06. 10:47:13

@Könnyen elkaptuk, uram!: "A bmw mit is kap? Földet, új utat, közműveket, adómentességet, foglalkoztatási támogatást. Tehát a magyar kormány támogatja a haszon kisíbolását az országból."

Nem. A magyar kormány ezekkel a kedvezményekkel a munkahelyteremtést támogatja. Olyan 40 millió forintból lesz egy munkahely. (A pontos számokat nem tudjuk.) A kkv szektor 4 millió támogatásból is örömröfögve csinálna egy munkahelyet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.06. 10:49:43

@Emporio Ármányi: "Szoptok, libbancsok"

Nem csak a libbancsok szopnak, hanem mi is, hazafiak, és ti is, fideSSfasszopók.

"és ez most már így marad mindörökre."

Csak a következő forradalomig. A diktatúrát békés eszközökkel nem lehet lebontani.

morph on deer 2018.08.06. 10:53:38

@maxval balcán bircaman:
“Azt mondod. a kapitalizmus rulettezés?”

Rossz a füled Birca.

morph on deer 2018.08.06. 10:59:31

@Könnyen elkaptuk, uram!:
“A bmw mit is kap? Földet, új utat, közműveket, adómentességet, foglalkoztatási támogatást.”

Na, ha ezt Schiffer elvtárs megtudja..!

Azonnal rohan, és feljelenti Gyurcsányt...

morph on deer 2018.08.06. 11:03:58

@Könnyen elkaptuk, uram!:
“Mészáros kis ember?”

Hát embernek eléggé az.
Strómanként meg egyre nagyobb!
Úgy föst, hogy ez itten fordítottan arányos, tisztelt hölgyeim és uraim.
Hogy mik vannak..!

morph on deer 2018.08.06. 11:09:57

Azért nem semmi Maris a képen!
Elég Dózsa László neve mellé ültetni, és máris orgazmus-közeli állapotba kerül.:))

Végül is megértem: ha belegondolok az is valami...

Aquincum 2018.08.06. 11:13:01

@apro_marosan_petergabor: Schmidt Mària? Ez az a Schmidt Mària, akinek minden màsodik mondata hazugsàg? Ez az a közepesnél kicsit rosszabb képességű történész, aki hàrom éven àt Soros-ösztöndìjból élt, hasonlóan a gazdàjàhoz, akinek a valagàból ki sem jön a nyelve? Netalàntàn ez az a milliàrdos hölgy, aki egy normàlis demokràciàban kurvàra megütné a bokàjàt, amikor el kéne szàmolni a vagyonàval? Ez a szöveg, amit a cikkben idéznek, ez "vilàgos kommunikàció"? Szép, vilàgos, ordas csúsztatàs- és hazugsàghalmaz! Szemernyi szégyenkezés nélkül.

chrisred 2018.08.06. 11:15:24

@maxval balcán bircaman: Az nem. De ami magánügy, az lehet.

Tangooo 2018.08.06. 11:35:15

"... kivásárolták a piacainkat, megszerezték közműveinket, a francia Suez a vízműveinket, és egy úgynevezett csatlakoztatási folyamatot csináltattak velünk végig, ahol az ő általuk megszabott feltételeknek kellett eleget tennünk ahhoz, hogy 2004-ben betagolódhassunk az ő Európai Uniójukba."
Erre cáfolat a felzárkóztatási támogatások sorolása?? Na ne hülyéskedjünk!
A posztoló biztosan nem hallott a német eu-biztos nyilatkozatáról: "A németeknek megéri támogatni a kelet-európai országokat, mert a pénz nagy része az ő gazdaságukba csorog vissza, vallotta be egy interjúban a német EU-biztos."
index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/

Egyébként egy komoly ember, ha tényeket sorol, akkor azok forrását is meg szokta jelölni és azt a szót, hogy "legalább" ennyi, vagy annyi nem sorolja a tények közé.
De hát ez csupán hitelesség kérdése....

chrisred 2018.08.06. 11:40:56

@Tangooo: Döbbenet! Pofátlan módon megvették azt, ami mi eladtunk, nem engedték meg, hogy mi határozzuk meg a feltételeit annak, hogy milyen módon leszünk majd kegyesek csatlakozni hozzájuk.

chrisred 2018.08.06. 11:43:49

@Tangooo: "A németeknek megéri támogatni a kelet-európai országokat, mert a pénz nagy része az ő gazdaságukba csorog vissza..."

Magyarán az ingyenpénznek csak egy része marad Mészárosék zsebében. Elhiszem, hogy nagyon fájhat nekik.

2018.08.06. 11:44:29

@Tangooo: pontosan milyen mértékben támogatja a projektet, mindössze annyit tudni, hogy Debrecen 44 milliárd forintos kormánygaranciával megerősített hitelt vesz fel a szükséges telkek megvásárlásához. Vértes az állami szerepvállalásra az Apollo Tyres india abroncsgyártó 30 milliárd forintos támogatásából következtet: akkor nagyjából ennyi munkahely jött létre, mint most. Ez az összeg az akkori bérszínvonalon 8, jelenlegin 4-5 évre vetítve jelenti azt, hogy tulajdonképpen az állami támogatás fedezi a fizetéseket."
Nocsak, a kormány kifizeti előre 4-5 év béreit....

2018.08.06. 11:46:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Tehát a fidesz kormány kifizetia béreket előre 5 évre, hogy legyen profit. Amit kilopnak az országból.

Aquincum 2018.08.06. 11:48:25

@chrisred: Talàlt, süllyedt. A véleményem az, hogy Magyarorszàg mindenkori vezetése képtelen a tanulàsra. A kivagyisàgtól, a nagyképűségtől, a többi nép lenézésétől és legfőképpen az idióta, eszetlen politizàlàstól képtelen szabadulni ez a nemzet. Sokadik alkalommal tehetségtelen, korrupt f@szok irànyìtjàk az orszàgot. Akinek csöpp esze és erkölcsi érzéke van, ég miattuk a képe.

chrisred 2018.08.06. 11:58:25

@Aquincum: Így lettek kiválasztva. Csak olyanok ülhettek le az ellenzéki kerekasztalhoz, akik az MSZMP (és így közvetve a KGB) kezében és zsebében voltak. Miért nem ismerhettük meg soha az ügynökaktákat 12-12 év MSZP-SZDSZ illetve Fidesz, meg 4 év MDF kormányzás alatt?

2018.08.06. 12:07:43

@chrisred: avagy az mnb pénzt nyomtat. Bejut a gazdaságba, így mesterségesen fűti azt. Infláció.

chrisred 2018.08.06. 12:13:12

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem, itt a kereskedelmi bankok által adott hitelről van szó. A kormánygarancia csak egy darab papír.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.06. 12:18:05

@Könnyen elkaptuk, uram!: "kilopnak "

Szerintem nem. Sokkal egyszerűbben lopják szét az országot. Ez a beruházás inkább szépségtapasz, propaganda, amit lobogtathatnak a fideSSfasszopók. Két teljes ciklus alatt nem jött működőtőke Magyarországra - azaz jött, de annyi ment is -, ezen a mérlegen próbálnak javítani.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.06. 12:20:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: Persze, a kicsiért is lehajolnak, nem fogok csodálkozni, ha tömjénzsóti vadiúj BMW-vel fog jegesedve vadászatra menni, amit szintén a BMW fizet.

2018.08.06. 12:22:51

@chrisred: a ker. bankok pedig az mnb-től vesznek fel hitelt...

2018.08.06. 12:24:58

@chrisred: Debrecen vesz fel hitelt, vagyis az állam önmagát hitelezi. A bérek esetében viszont állami támogatás van, nem banki hitelből fizet a bmw.

Mille38 2018.08.06. 12:37:33

A "rohamtempóban hívja le" kitétel tévedés: az EU felé alig 10%-nyit nyújtottunk be a támogatásokból. Mégpedig azért, mert a rendszer béna és rengeteg adminisztratív akadálya van a pénz elköltésének, bénák a szabályszerűség igazolására és az elszámolások korrekt benyújtására. Egyelőre saját magunknak hitelezzük az EU-s támogatások nagy részét. Az államkassza meglehetősen üres emiatt (is). Hogy ez hova fog vezetni, csak találgatni lehet.

morph on deer 2018.08.06. 13:27:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
“nem fogok csodálkozni, ha tömjénzsóti vadiúj BMW-vel fog jegesedve vadászatra menni, amit szintén a BMW fizet.”

Miért, már a jegesmedvéket is háziasitották?
Mert tudod, a ‘tiszteletes úr’ csak házállatokat lő mostanában!

Bár igaz, a házinyúlról nem hallottam mostanában...

morph on deer 2018.08.06. 13:33:15

Amúgy a jelek szerint a kormányzat jobban bízik a szlovák ipar teljesítményében, hiszen főleg Skodákat használnak!
Sehol egy Suzuki vagy egy Opel! Sőt, még Mercedes is alig..!

Mondom, a szlovákok jobban teljesítenek? Hogyhogy??!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.06. 13:35:11

@morph on deer: Jegesmegve vagy a szomszéd angóra macskája, mindegy, a vadász úr úccse tuggya megkülönböztetni. :))

chrisred 2018.08.06. 13:49:55

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem, az állam csak garanciát nyújt.

2018.08.06. 14:02:30

@chrisred: de szerintem Debrecen sem gazdálkodó egység, tehát az adókból fizeti a hitelt. Az meg pusztán technikai kérdés, hogy az állam vagy a város kasszájába fut be az adód.

Dr. Fotos 2018.08.06. 14:16:09

@morph on deer: 90% alkotmanyos koltseget tartana igazsagosnak...

Tangooo 2018.08.06. 14:18:06

@Aquincum: Ez aztán az érdemi hozzászólás.
Ezt egy nyilvános WC falára is firkálhattad volna.

Tangooo 2018.08.06. 14:23:27

@chrisred: Nem elég elolvasni, érteni is kellene!
Demagógiából viszont jelest kapsz
Leülhetsz!

chrisred 2018.08.06. 14:23:52

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Debrecen vesz fel hitelt, vagyis az állam önmagát hitelezi." Nem az állam hitelezi önmagát, hanem az önkormányzatok ilyen hiteleket csak kormányzati jóváhagyással vehetnek fel (lásd hármas metró szerelvények), ami egyúttal a központi költségvetés háttérgaranciáját jelenti.

nemecsekerno_007 2018.08.06. 14:25:16

- Választást kell nyerni
- akinek újság v. TV kell vegyen magának
- Akiknél a "Merjünk kicsik lenni" az alapfilozófia azok már többszörösen leszerepeltek
- gyakorlatilag sikerült megvalósítaniuk ezt a tételt saját magukon
- ekézhetitek a népet amiért nem áll be a lúzerek mögé de ezzel csak rontotok a helyzeten
- még a baloldali vállalkozók se szponzorálják ezeket a b@ld@szokat, amit meg is lehet érteni
- szóval lehet írogatni az önéletrajzokat az idióta blogbejegyzések helyett

chrisred 2018.08.06. 14:25:24

@Tangooo: Ha komoly ember vagy, egy ilyen kijelentés mellé tényeket is sorolsz.

Tangooo 2018.08.06. 14:26:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: mi köze a BMW beruházásnak a hozzászólásomhoz?

Antilles 2018.08.06. 14:46:44

De jöjjenek el, látogassanak el hozzánk! Látni fogják a saját szemükkel, hogy ez egy biztonságos, épülő, szépülő ország. Virul a szólás- és sajtószabadság. Mi nem ismerjük a politikailag korrekt kánont. Itt mindenki szabadon kifejtheti és ki is fejti a véleményét. Nincs cenzúra. Gyülekezési szabadság van. A rendőrök udvariasak és barátságosak, ..... .....vibráló, nyüzsgő az élet. A diktatúra nem ilyen.”
Valószínüleg Adolf is hasonlót mondott az olimpia előtt.

Aquincum 2018.08.06. 15:14:51

@Tangooo: "Ez aztán az érdemi hozzászólás. Ezt egy nyilvános WC falára is firkálhattad volna." A hozzàszólàsom stílusa tényleg kissé nyersre sikerült. Schmidt Maria, a csúcsgazember főnöke és úgy àltalàban a NER szarhàzi csapata ügyében nem igazàn tudok higgadtan fogalmazni. Cinikus, képmutató, tolvaj banda. Még egyszer kihangsúlyoznàm: SCHMIDT 3 ÉVIG SOROS ÖSZTÖNDÍJBÓL ÉLT, ORBÀN SZINTÉN SOROS-ÖSZTÖNDÍJAS VOLT. Ezutàn lefolytattàk a Soros elleni uszítókampànyt. Milyen emberek ezek?? És ez a lépésük csak az egyik a sok szàzból, amit kultúrber egyszerűen nem fogadhat el!

Attilajukkaja 2018.08.06. 15:30:53

@nemecsekerno_007:
"Akiknél a "Merjünk kicsik lenni" az alapfilozófia azok már többszörösen leszerepeltek"
Ezt a saját családod tapasztalatai alapján mondod? Sajnállak titeket!

2018.08.06. 15:47:42

@Tangooo: a keleti piacok támogatása ezek szerint nem csak a németeknek éri meg. A keleti országok versengenek a német beruházásokért, sőt, a költségek egy részének átvállalásával piaci előnyhöz juttatják őket.
Vagyis a te adódból például kifizeti a magyar állam a német bmw bérköltségét 5 évre előre...persze tudjuk mi, hogy ez a nyugat hibája.

Emmett Brown 2018.08.06. 16:02:05

@Tangooo: a különbség csak annyi, hogy ami pénz bejön azért nem adunk semmit cserébe, viszont ami kimegy abból valami árut vagy szolgáltatást veszünk, ami itt is marad.

Ha adok neked 10 milliót csak úgy mert kedvellek, és te abból, meg a saját pénzedből veszel tőlem egy ingatlant 12 millió forintért, akkor én téged kiszipolyoztalak?

2018.08.06. 16:02:29

@szociál:

Meg tudod mondani, hogy a környező országok milyen arányban veszik igénybe az ejus támogatásokat?
Meg tudod mondani, hogy az Orbán kormány hogyan nyúlja le ezeket?
Meg tudod mondani, mennyi támogatást utalt át eddig az eju, és ezzel szemben mennyi lett kifizetve?

chrisred 2018.08.06. 16:30:51

@Quercus a gondolkodó: Minthogy a felzárkóztatási támogatások célja a nevében benne van, egyszerűen azt kell megnézni, hogy a velünk együtt csatlakozott országok gazdasági régiói mennyit fejlődtek az eltelt másfél programozási időszak alatt a magyar régiókhoz képest.

Gyorgy Nagy 2018.08.06. 16:39:52

A szörnyella de frász egy szépség királynö volt ehez a félszemû szopos seggnyalóhóz képest.A kollegái utálják mind a szart de hát a pénz nagy ur .Aki teheti lepantan ettöl a barom arcutól .

Tangooo 2018.08.06. 16:50:50

@Emmett Brown: Az én kommentem arról szólt, hogy a nekünk "ajándékozott" eu-s pénzek nagy része visszacsorog Németországba. ENNYI!

easy mango 2018.08.06. 16:59:02

@nemecsekerno_007: azért egy pillanatra gondolkodjunk el egy-két dolgon picit.
Az rendben van, hogy leépítik a demokráciát, végülis 1000 évig nem volt demokrácia Magyarországon, politikai berendezkedésünk csak nyomokban tartalmazott olyat. Szóval bizonyos körülmények között talán meg is lennénk nélküle. Hangsúlyozom, a globális folyamatok jelenleg olyan fázisát látjuk, ahol a szabad piac olyan kis országokban, mint a mienk, sokszorta erősebb, mint a politikai szelek.
Elhanyagolható tény az is, hogy köszönhetően az EU-nak, meg a különböző elődeinek (egt, szén és acél) Európa (és számtalan szövetséges állama) egy soha nem látott hosszúságú békefolyamatban él. Ha csak a saját nagyapád, dédapád sorsát nézed, végigéltek egy/két világháborút, forradalmat, stb. És ez Európa majd minden országára igaz. Ez a gazdasági érdekek összefésülésével jöhetett létre csak. Ugye senki nem gondolja, hogy őszinte szívszeretetből bratyizott össze a német a franciával, francia az angollal, román a magyarral? Hogy ebben a koordináta rendszerben van akinek esetleg áldozatot kell hoznia, vagy visszavenni az arcából? Gondolom, ha téged először hív meg a haverod az exkluzív golfklubba, ahová csak ajánlás és bizonyos kritériumok után léphetsz be, akkor először kivered a balhét, hogy miaz, hogy itt dresscode van, és kikéred a panaszkönyvet, ha lenyúlod az evőeszközt az ebédlőből és esetleg számonkéri rajtad a pincér.
Ha valaki ezt a szögegyszerű, ám szerintem mindennél fontosabb szempontot sutba veti, és egyedi politikai előnyt próbál kovácsolni úgy, hogy az egy egység kiterjedésű választójának brüsszelt egy elnyomó, a kultúránkat veszélyeztető hatalomnak állítja be, az:
-vagy egy tanulatlan buta tök
-vagy szimplán egy politikus, aki hazudik

Főleg annak fényében, hogy:
-a miniszterelnök gyermekkori barátjának cégei a világ vezető vállalatait meghazudtoló mértékben gyarapodtak az elmúlt években EU pénzből
-a miniszterelnök veje érdekeltségébe tartozó cég ellen eljárás folyik eu-s pénzek jogtalan felhasználása miatt
-a miniszterelnök érdekeit szolgáló önkormányzatok százával nyerik el az "infrastruktúrális" beruházásokra az eu-s pénzeket és térkő lesz belőle Jászjónapoton a faluház mögött kettővel, vagy kilátó a lucernás mellett
-eu-s pénzekből, falusi turizmus címén vadászlakok és nyaralók épülnek képviselők és polgármesterek feleségei, gyerekei neve alatt

Nincs ezen mit elemezni. Ez egy szimpla parasztvakítás megint.

Emmett Brown 2018.08.06. 17:22:34

@Tangooo: értem. az a kérdés, hogy amikor a pénz visszafelé áramlik, kapunk-e valamit érte.

nemecsekerno_007 2018.08.06. 17:36:36

@Attilajukkaja: Ja igen az alapján. Ha ettől megnyugdszol....

nemecsekerno_007 2018.08.06. 17:44:10

@easy mango:

- Hagyjuk. Az EU egy érdekszövegség, némi demokratikus mázzal.
- Nekünk is képviselni kell az érdekeinket amennyire lehet.
- Ez konfliktusokkal jár, amibe bele kell állni.
- Azokból a politikusokból már elég akik bármi is jön az EU-ból, azt mindig szélesre tárt farpofával várják...
- Budapest-Belgrád vasút: Néhány EU-s ország gazdasági érdekét sérti. De ettől még nem lesz hirtelen diktatúra Magyarországon...
- Annyira naívak itt néhányan, hogy pár szivárványos zászlóért, meg néhány "Orbán diktátor" pólóért az se érdekelné őket ha eladnák a Balatont egy külföldi befektetőnek...

Tangooo 2018.08.06. 17:54:55

@Emmett Brown: Nem jól érted. Én azt próbálom meg érzékeltetni, hogy az eu-s pénzek nem "ajándékba" jönnek. Olyan megállapodás alapján jönnek, ami mindkét fél számára előnyös. Egyébként, ha ebbe az üzleti témába politikát kever bárki is, azt jobb helyeken zsarolásnak hívják.

Tangooo 2018.08.06. 17:57:57

@Gyorgy Nagy: "A kollegái utálják mind a szart de hát a pénz nagy ur .Aki teheti lepantan ettöl a barom arcutól ."
A hozzászólásokat segíti egy helyesírási program. Ha minden leírt szavad alá van húzva pirossal, az azt jelenti, hogy nem vagy képes magyarul írni, úgyhogy ne erőltesd!

Emmett Brown 2018.08.06. 18:37:48

@Tangooo: igen, a legtöbb pénz célzott támogatás.

De még ha megy is vissza lóvé, ez akkor sem Nokiásdobozban történik, hanem mert a kötelezően vasútfelújításra fordítandó összeg egy részéből a Siemenstől veszünk biztosítóberendezéseket.

Ahol dolgozom, kaptunk állami támogatást, és nem csak bele a vakvilágba, hanem célzottan, amit ellenőriztek is. Sőt, a pénz egy része visszavándorolt az államhoz, mégsem hőbörgünk, hanem örülünk az új eszközöknek.

Attilajukkaja 2018.08.06. 18:50:13

@nemecsekerno_007:
" Ha ettől megnyugdszol...."
Én amúgy is megnyudszolva vagyok. :o)))
Amúgy meg tényleg az vall igazi bátorságra, ha valaki mer kicsi lenni, ... ha már egyszer tényleg kicsi! Ezt a megalomániás Orbán soha nem fogja megtanulni.

Attilajukkaja 2018.08.06. 18:57:10

@nemecsekerno_007:
"- Hagyjuk. Az EU egy érdekszövegség, némi demokratikus mázzal."
Így van. A lehető legjobb érdekszövetség jelenleg.

"- Nekünk is képviselni kell az érdekeinket amennyire lehet."
Így van. De nem azon túl.

"- Ez konfliktusokkal jár, amibe bele kell állni."
Így van. Bele kell állni, de nem kerékkötőként.

"- Azokból a politikusokból már elég akik bármi is jön az EU-ból, azt mindig szélesre tárt farpofával várják..."
Ehelyett jöjjenek azok, akik Putyinnak tárják szét a farpofájukat?

"- Budapest-Belgrád vasút: Néhány EU-s ország gazdasági érdekét sérti. De ettől még nem lesz hirtelen diktatúra Magyarországon..."
Így van. Ez is csak egy kísérlet az EU szétzilálására (Putyin támogatására).

"- Annyira naívak itt néhányan, hogy pár szivárványos zászlóért, meg néhány "Orbán diktátor" pólóért az se érdekelné őket ha eladnák a Balatont egy külföldi befektetőnek..."
A Balatont már felvásárolta Orbán és a maffiája. Most ők viszik ki külföldre a pénzt. Jaj de jó nekünk!

2018.08.06. 20:08:00

@easy mango:

Teljesen elérzékenyültem ettől a szócunamitól. Na akkor még egyszer.

Nincs olyan, hogy liberós demokrácia. Polgári, többségi demokrácia van. Például Magyarországon.
Az EU már régen nem a Szén- és Acélközösség. Sőt, ahogy Orbán 2011-ben egyértelműen elmondta: Brüsszel nem Moszkva. Még akkor sem, ha a liberofasiszták ezt nagyon szeretnék.
Nem az EU centrumországai támogatják a perifériát, hanem a periféria támogatja a centrumot.
Fogalmad nincs arról, mikor, mire, hogyan költik az EU-s pénzeket.

easy mango 2018.08.06. 20:11:13

@Quercus a gondolkodó: hűha.....
Őőő, azt hiszem későn szólok, de ez nem a konteo.hu

2018.08.06. 20:13:03

@Attilajukkaja:

És ez az érdekszövetség kinek az érdekeit képviseli?
Még egyszer: Brüsszel nem Moszkva.
Oroszországnak, Kínának az egész világ a seggét nyalja, a gazdáitok is.
Amíg a transznacionális tőke vásárolta föl az országot, na addig tapsikoltatok.

easy mango 2018.08.06. 20:13:56

@Quercus a gondolkodó: gondolom a liberós demokrácia, az a liberális demokráciát jelenti nyelvrendszeredben.
De mit jelent a liberofasiszta?

2018.08.06. 20:14:14

@easy mango:

Mi a konteo kicsihuszár?

easy mango 2018.08.06. 20:14:44

@Quercus a gondolkodó: transznacionális tőke?

Kérlek taníts Mester!!!

kiskutyauto 2018.08.06. 20:14:45

De most komolyan, EGYETLEN EGY KIASZOTT MAGYAR FÉRFI SINCS AZ ORSZÁGBAN, aki a közelében van és megfogja ezt az agyhalott náci orbáncseléd kurvát és megfojtsa...? Ha ekkora csicska lúzer ország vagyunk, akkor mit sírunk..? EZT ÉRDEMELJÜK VAZZEG!!!!

easy mango 2018.08.06. 20:19:24

@Quercus a gondolkodó: mi a konteó?
Először azt akartam írni, hogy nettó faszság a kommented, de hozzászólásod sokkal paranoidabb, logikai békaugrásokat sem mellőző mély sötétsége felébresztette bennem a kételyt, hogy itt nem egy egyszerű gondolkodóval lesz dolgunk, hanem valakivel, kinek lelkében a szíriuszi ősök bölcsességének kihaló, de még pislákoló hagyatéka lakozik....te tulok.

2018.08.06. 20:20:01

@easy mango:

Ugyan arra a kaptafára készültök kicsihuszár. Ész nincs, tények, számok, adatok nincsenek, csak a hatalmas arc. Na arra meg szarunk.

easy mango 2018.08.06. 20:20:30

@Quercus a gondolkodó: gazdája meg neked van te rühes dög!

easy mango 2018.08.06. 20:22:51

@Quercus a gondolkodó: sajnálom. Véleményem, mely többnyire reflexió volt a cikkben közölt le monde S.M.-mel készült cikkére, nem találtam fontosnak a statisztikai hivatal számsorait bemásolni. De cáfold állításaim tényekkel, és ha szükséges, előkapjuk a számmisztikát is!

easy mango 2018.08.06. 20:36:07

Egyébként visszazuhanva az off-topic világából.
Ez a Schmidt MáriA az az a Schimdt Mária ugye, aki Soros-ösztöndíjon járt egyetemre? Ez az aki úgy lett milliárdos, hogy férje volt cégének egy részvénypakettjét megörökölte? Annak a cégnek amelyik a nyolcvanas években egy váci utcai lakás megvásárlásával kezdte, majd a privatizációs évek alatt összevásárolt mindenféle kapcsolatai révén a -szabadpiacon- egy többmilliárdos ingatlan-portfóliót?
Vagy ez egy másik Mária?

morph on deer 2018.08.06. 20:39:12

@easy mango:
“vagy egy tanulatlan buta tök
-vagy szimplán egy politikus, aki hazudik”

Nem “vagy”, hanem “IS”!

easy mango 2018.08.06. 20:45:36

@morph on deer: igaz, egyik nem zárja ki a másikat!

morph on deer 2018.08.06. 20:47:09

@easy mango:
“te tulok”

Hogy lehetsz már ennyire magyarellenes, még most is?!
Amikor minden igaz szittya tudja, hogy a “Nemzetthy” hlyesírás szerint ez úgy magyarosch, hogy “te 2lok”!
A teringettét!

morph on deer 2018.08.06. 20:50:23

@easy mango:
“Vagy ez egy másik Mária?”

Megőrültél?
Ilyenből kettő???

6. Ienin 2018.08.06. 20:51:11

A fideszes köcsögök, mind ilyen randák, félszemű, kancsal banyák, búvalbaszott parasztok? Biztos elokádja minden reggel magát ez a félszemű féreg, amikor a tükörben reggel borotválkozik, és meglátja magát. Ennyit csak egy fideszes féreg tud egyszerre hazudni.

easy mango 2018.08.06. 20:56:12

@6. Ienin: a kinézetéről nem tehet, ezt ne rója fel neki senki. De remélem a neves francia napilap fotót nem közölt azért. Így is van már egy nem túl szerencsés, kialakult kép a magyarokról.
Biztos szemenköpi magát reggelente aki ennyit hazudozik.

chrisred 2018.08.06. 21:10:17

@Quercus a gondolkodó: A többségi demokrácia valamilyen bolsevik dolog, ugye?

chrisred 2018.08.06. 21:12:36

@nemecsekerno_007: "Budapest-Belgrád vasút: Néhány EU-s ország gazdasági érdekét sérti."

Csak az a baj, ha az adófizetők érdekét nézzük, abba a néhányba Magyarország is beletartozik.

easy mango 2018.08.06. 21:13:10

@chrisred: ez lenne a népi demokrácia? MNDK? Magyar Népi Demokratikus Köztársaság?

Tangooo 2018.08.06. 22:28:13

@Aquincum: Elég furcsa elképzeléseid vannak arról, hogy egy ösztöndíj elfogadása milyen kötelezettségekkel jár. Egy biztos: az rongy ember, akit meg lehet venni ezzel és utána az ösztöndíj alapítója diktálhat neki. Sok ilyen van a ballibsi oldalon, de ez az ő dolguk.
Ami a stílusodat illeti: "A stílus maga az ember." Ebben minden benne van.

2018.08.06. 23:08:45

@Quercus a gondolkodó: transzban vagy? Kis nacionális töketlen.

2018.08.06. 23:10:00

@Tangooo: sajnálom, hogy nem látod az összefüggést. Nem vagy te fideszes?

chrisred 2018.08.07. 05:34:54

@Tangooo: Pedig létezik ilyesmi. Én már olyan elképzelésről is hallottam, hogy az államilag finanszírozott felsőfokú képzésben diplomát szerzők ne vállalhassanak munkát külföldön. Mintha az állami ösztöndíj elfogadása bármilyen kötelezettséggel is járna.

kolomparlole1114 2018.09.08. 16:40:36

Ez a kommunista kurva együtt volt Soros-ügynök Orsós Viktátorral meg a Luxustónival!!!
süti beállítások módosítása