B1 blogcsalád



Az UNHCR számai nem hazudnak: Orbán simán parasztvakít az európai migráció ügyében

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. augusztus 04. - Szelestey

• Az ENSZ emberi jogi főbiztosa szerint a magyar, a lengyel és az osztrák út a két világháború előzményeit idézi fel

• A magyar kormányfő immár európai keretekben igyekszik riogatni a migrációval, csakhogy a világban 70 millió menekült van, és közülük mindössze 3,7 millió jutott be az 550 millió összlakosságú EU-ba

• A BMW debreceni gyára ügyében nem olyan szép a menyasszony, mint amilyennek látszik, az pedig nagy bajt hozhat a magyar gazdaság fejére, hogy az unortodox MNB dacol a világ pénzpiacain mutatkozó alapiránnyal

 Politico

politico_1.jpg

Orbán Viktor sajtósa vagy nem tudja, mit mondott a főnöke Tusványoson, vagy még ennél is rosszabb a helyzet. Mindenesetre Havasi Bertalan azzal utasította vissza az egyik konzervatív svéd EP-képviselő éles bírálatát, hogy a magyar kormányfő semmi olyasmit nem mondott a minap a nyári egyetemen, amivel Anna Maria Corazza Bildt nyilvánosan megvádolta egy napja, a Politicoban megjelent „Orbán ezúttal túl messzire ment” c. írásában. Vagyis hogy a magyar vezető átlépte a határt, amikor azt állította, hogy a magyar illiberális demokráciamodell lesz az az erő, ami új életre kelti Európát, valamint az EPP-t. Csakhogy a Miniszterelnöki Hivatal honlapján ott a beszéd szó szerinti leirata és aszerint a kormányfő azt fejtegette, hogy az Európai Néppárt lassan, de folyamatosan veszít erejéből és befolyásából. Hozzátette, hogy a pártcsalád vezetése rosszul reagált a fejleményre, mert populista-ellenes népfrontot hozott létre. Majd úgy folytatta, hogy eljött az idő a kereszténydemokrata megújulásra, nem pedig antipopulista népfrontra van szükség.

New York Times/Washington Post/Bloomber/AP

new_york_times.jpg

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa cseppet sem bánja, hogy nyíltan felszólalt a jogsértések ellen egy sor államban, Myanmartól és Magyarországtól kezdve az Egyesült Államokig. New Yorki búcsú sajtótájékoztatóján Zeid Ra’ad al Husszein azzal érvelt, hogy nem ő hozott szégyent ezekre a kormányokra, azok saját magukat járatták le. Meg egyébként is semmiféle tiszteletet nem eredményez, ha valaki hallgat. A jordán herceg, aki a hónap végén távozik tisztségéből, nagyon aggódik, mert ismét divatba jön a populizmus, az intolerancia és az elnyomás. Ráadásul, ha beindul, ezt a folyamatot igen nehéz megállítani, illetve a legtöbbször csakis viszály árán lehetséges a végén.

A diplomata kitért arra, hogy azt kérdezi a magyar lengyel és osztrák vezetéstől, amely tőkét kovácsol a migráció elutasításából, milyen országot akarnak maguknak 2030-ra. Ha ugyanis az erősödő tekintélyelvűség felé vezet az út és az egyes államok a saját nemzeti programjukat követik, akkor előbb-utóbb összeütköznek a törekvések és odajutunk, ahol a világ egyszer már volt a 20. században. És itt kifejezetten emlékeztetett a két világháborúra, valamint a holokausztra. Ám ha a multilaterális rendszerbe be tudnak nyomulni a populisták, akkor nagyon veszélyes vizekre téved a világ. Arról is beszélt, hogy ha valahol meghamisítják a választást és ő felemeli a szavát ellene, az érintett korrupt kormány gyakran hangoztatja, hogy ne avatkozzon bele az ország szuverenitásába. Csakhogy a szuverenitása népet illeti meg, a hatalom csupán a lakosság nevében gyakorolja azt.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

A kommentár kétségbe vonja, hogy ennyi lett volna a demokrácia, noha annak jövőjét sokan kétségbe vonják az erősödő populizmus láttán. Hiszen Kína gazdaságilag igen erős, Oroszország a külpolitikában roppant agresszív és a magyaroknál, lengyeleknél és osztrákoknál sorra nyerik a választásokat a jobboldali populisták. Ám az eltelt évtizedekben sokkal több állam tért rá a demokratikus útra, mint amennyi a diktatúrába csúszott át. Azon kívül a demokráciának döntő előnyei vannak a tekintélyelvűséggel szemben. De az antidemokratikus erők sokáig ködösítettek ez ügyben, ügyes trükkökkel próbálták igazolni, hogy a Nyugat igazából terjeszkedni akar Ukrajnában, Grúziában, vagy éppen az arab tavasz segítségével. Nem volt ez más, mint csupasz propaganda. De mostanában a demokrácia védelmezői is hasonló túlzásokba esnek, mintha az egész nyugati modell veszélybe került volna.

A demokrácia páratlan képessége a széleskörű konszenzus megteremtése, ebben alapvetően különbözik a kiváltságok elosztásától, a politikai zsarolástól vagy a sima elitváltástól, amivel az autokráciák féken tartják a hadurakat, a hatalmi klikkeket vagy a titkosszolgálatokat. Ezekre a rendszerekre nem éppen a hatékony végrehajtó hatalom vagy közigazgatás a jellemző, hanem a mindent átható bürokrácia, korrupció és a kisebbség uralma. A demokrácia tekintélyének sokat ártott Trump, Putyin, Orbán, az AfD, illetve a Brexit. Ám az összkép egyáltalán nem rossz. A demokrácia már korábban is időről időre bajbajutott, de mindig kikeveredett a slamasztikából. Pozitívumai közé tartozik, hogy többnyire súrlódásmentesen megy végbe benne a hatalomváltás. Ez ügyben Orbánnak, Erdogannak és Putyinnak még lesznek nehézségei. A tekintélyelvűek a jelenből élnek, a jövő nem az erősségük. Az épp elég baj, hogy a fiatal magyar és lengyel demokrácia visszaesést él át, de a fejlődés sosem volt egyenes vonalú. És idáig, minden borúlátás ellenére, még senki sem tudta megcáfolni Churchillt, aki azt mondta, hogy a demokrácia a legrosszabb államforma, leszámítva az összes többit.

Die Presse

die_presse.jpg

Populista vakítás azt állítani, hogy Európát lerohanják a migránsok: az egész EU-ban kevesebb menekült, illetve menedékkérő van, mint Törökországban. A 3. világban talált oltalom annak a csaknem 70 millió embernek a 85 %-a, aki valamilyen okból menekülni kényszerült. Vagyis olyan helyen fogadták be, amely a szegénység és az éhség miatt maga is segítségre szorul. A téma azonban három éve uralja az uniót, noha látnivaló, hogy az öreg kontinensre csupán az érintettek töredéke jutott el. Az adatokat az ENSZ szakosított szervezete, az UNHCR hozta nyilvánosságra. A jelentésből kiderül, hogy egy év alatt három millióval nőtt a menekültek száma világszerte.

Európában ez idő alatt nem egészen 650 ezren adtak be menedékkérelmet. A kontinens mégis igen megosztott az ügyben, mitévő legyen az összesen 3,7 millió emberrel. Közülük 1,4 millió német földön él, míg Törökországban 3,8 millióan vannak, ami a lakosság 4,7 %-ának felel meg. De nem sokkal marad el tőle Jordánia (2,9 millió), illetve Libanon (1,5 millió) sem. Ehhez képest a főbb tavalyi európai számok: Görögország: 83 ezer, Olaszország: 355 ezer, Spanyolország: 54 ezer. A statisztika Ausztriában és Svédországban sem igazolja a közvéleményben élő képet. Magyarországon mindössze 6500 a menekültek és menedékkérők száma.     

NZZ

neue_zurcher.jpg

Magyarország immár véglegesen az autógyártás egyik nagyhatalma lesz, miután a BMW üzemet létesít Debrecenben, ám ennek megvannak a maga hátulütői. A bajor cég döntése valóságos megkoronázást jelent a magyar kormány számára, miután a harmadik olyan német cég megjelenik az országban, amely prémium kategóriás kocsikat állít elő, ráadásul ezúttal a gazdaságilag elmaradottabb keleten indul be az összeszerelés. A hatalom ennek megfelelően repes a boldogságtól, miután az elmúlt években egyre-másra azt kellett hallania, hogy a nacionalista gazdaságpolitikával elriasztja a befektetőket. Igaz, ami igaz, a különadók és hasonló lépések meggyötörték a bankokat, üzletláncokat és távközlési vállalkozásokat. Az autóiparral szemben azonban Orbán kíméletesnek bizonyult.

Debrecen számára valóságos áldás egy ekkora gyár. A hasonló gondokkal küszködő Kecskeméten valóságos fellendülést indított be a Mercedes megjelenése. Ám nincsen öröm üröm nélkül, mert fokozódik az ország függése az autóipari konjunktúrától. Ha az USA valóban vámot vet ki az európai járművekre, az a Bécsi Gazdasági Összehasonlító Intézet szerint nagyon is érzékenyen érintené Magyarországot. Azon kívül a BMW felbukkanása gátolja a hatalomnak azt a törekvését, hogy felfuttassa a kis- és középvállalkozásokat. További súlyos gond, hogy nincs elég munkaerő, bár az új üzem nagyrészt automatizált lesz, tehát nincs szüksége sok alkalmazottra. De még azokat sem lesz egyszerű megtalálni. Ráadásul az emberhiány miatt emelkednek a bérek.

Le Monde

le_monde.jpg

A magyar lakosságot sújtja a forint árfolyamának zuhanása, illetve az árszínvonal növekedése, ám Matolcsy György, aki Orbán Viktor bizalmasa az MNB élén, nem hajlandó emelni az irányadó kamatlábat. Az idén a magyarok közül a szokásosnál kevesebben mennek külföldre nyaralni és ennek az egyik oka a nemzeti fizetőeszköz gyengélkedése lehet. A forint jegyzése a dirigista gazdaságpolitikájáról ismert kormányfő újraválasztása óta esik. Viszont emiatt a magyarországi vakáció igencsak vonzó a külföldi turisták számára, kedvező az export szempontjából is, ám fokozza a nyugtalanságot az országban. Az amerikai jegybank már feljebb vitte az alapkamatot és emiatt egyre több tőke áramlik vissza az Egyesült Államokba, mert hogy ott jobbak lettek a hozamok. Ellenben meggyengült a forint és megdrágultak az importáruk. Vagyis nem spekuláció áll a jelenség mögött. Ugyanakkor fontos, hogy az államadósság, valamint a háztartások és a cégek tartozásainak jelentős részét idegen devizában jegyzik. Ennélfogva a forint mélyrepülése súlyosbítja az eladósodást.

Vagyis a helyzet instabil, mondja Losoncz Miklós, a GKI kutatója, aki rámutat, hogy a Nemzeti Bank figyelmen kívül hagyja a vészjeleket, ahelyett, hogy megnyugtatná a piacokat. Márpedig a befektetők ebben kockázatot látnak. És azt is tudják, hogy a pénzintézet nem önállóan hozza meg döntéseit. Orbán Viktor 2010 után rátette a kezét az MNB-re és a hatalom nem szeretné, ha magasabb volna az irányadó kamatláb. Csakhogy a növekedésre alapozott gazdasági modell, az orbanomics, a jelek szerint ellentmondásos eredményeket hozott. Felcsúti Péter egykor úgy jellemezte ezt a gazdaságpolitikát, hogy az nem hisz a piacban, azt gondolja, hogy a kormány feladata a piac alakítása. Bokros Lajos pedig azt mondta Matolcsyról, hogy az politikailag lekötelezett, nem ért semmit a monetáris és gazdaságpolitikához.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7614160841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.08.04. 07:30:37

Már megint hazudtok szarházi liberósok.

Az ENSZ jordán biztosa a muszlim haverjain kérje számon a menekültek befogadását. Pl. a szaudi diktatúrán, ahol Mekka mellett 1 millió ember elszállásolására alkalmas sátortábor van, de a kockásabroszosok egy migráncsot sem engednek be.

Minden kelet-európai valuta alul értékelt, nem csak a forint. A gyenge forint a gazdaság legtöbb szereplőjének jó. Köztük a libsik által imádott multiknak a legjobb.

"Ugyanakkor fontos, hogy az államadósság, valamint a háztartások és a cégek tartozásainak jelentős részét idegen devizában jegyzik."

HAZUGSÁG! A háztaartásoknak, a cégeknek gyakorlatilag nincs devizában jegyzett hitelük. Az államadósság kb. 20%-a van deviza kötvényekben, szemben a 2010 előtti több mint 50%-nak. És ez Matolcsynak köszönhető.

Szóval liberósok: hazudtok reggel, délben, este.

werecke 2018.08.04. 09:03:12

Tyű ! Megint egy sok betűből álló rövidítés. Az már nem jó. Főleg ha ENSZ keretein belül van.

Cycmen 2018.08.04. 10:01:55

Orbán bukott, Orbán bukik, Orbán bukni fog!

Csaba Sz 2018.08.04. 10:07:53

Már megint csak a károgás,nyüszítés.Nagy bajban vagytok.

Tangooo 2018.08.04. 11:05:14

"Ugyanakkor fontos, hogy az államadósság, valamint a háztartások és a cégek tartozásainak jelentős részét idegen devizában jegyzik"
Lemaradtak egy kissé, vagy egyszerűen hamis információkat kaptak, vagy gyártottak.

Cycmen 2018.08.04. 11:16:25

•" A BMW debreceni gyára ügyében nem olyan szép a menyasszony, mint amilyennek látszik, az pedig nagy bajt hozhat a magyar gazdaság fejére, hogy az unortodox MNB dacol a világ pénzpiacain mutatkozó alapiránnyal"

Fantasztikus érvelés egy beruházással kapcsolatban hogy nem is olyan szép a menyasszony, az ember köp egyet és megy tovább! Ja veszélyes és érzékeny az autóipar, figyelmeztet a liberális agyman, nyilván biztonságosabb semmit nem csinálni ahogy ők tették.
A pénzpiaci alapirányok szintén jó duma, a piacok mennyi válságot hoztak össze az idők során?

Európai téridő 2018.08.04. 11:39:36

Lajos, az UNHCR melyik évet választotta ki bázisévnek a számadatok kapcsán, ha egyáltalán...? A Die Pressések hülyék, még mindig nem tudják megbocsátani, hogy a győztes pákozdi csata után Jellasicsot üldöző magyar honvédek nem vonultak be Bécsbe, hanem letáboroztak Schwechatnál?

2018.08.04. 11:41:54

Hazudtatok szarházi liberósók 20 évig. A gengszterváltástól 2010-ig. Akkor seggbe lettetek rúgva. Nem kicsit, nagyon. Eltelt 8 év, és semmit nem tanultatok hazudtok most is. Mindenben, mindenhol, reggeltől estig. És hisztiztek, mert a nép leszar benneteket. A nép, akit folyamatosan hülyének néztek. Ideje csomagolnotok.

kunzoo 2018.08.04. 12:50:38

A kisherceg előbb Jordániában valósítsa meg az elképzelését és ha ez megvalósult azután pofázzon bele a többiek dolgába.

2018.08.04. 13:06:09

@Cycmen:

A BNW beruházást már körbe hazudták a liberósók ezerrel.

"Debrecen számára valóságos áldás egy ekkora gyár. A hasonló gondokkal küszködő Kecskeméten valóságos fellendülést indított be a Mercedes megjelenése. Ám nincsen öröm üröm nélkül, mert fokozódik az ország függése az autóipari konjunktúrától. Ha az USA valóban vámot vet ki az európai járművekre, az a Bécsi Gazdasági Összehasonlító Intézet szerint nagyon is érzékenyen érintené Magyarországot. Azon kívül a BMW felbukkanása gátolja a hatalomnak azt a törekvését, hogy felfuttassa a kis- és középvállalkozásokat. További súlyos gond, hogy nincs elég munkaerő, bár az új üzem nagyrészt automatizált lesz, tehát nincs szüksége sok alkalmazottra. De még azokat sem lesz egyszerű megtalálni. Ráadásul az emberhiány miatt emelkednek a bérek."

Autóipari függőség? Érdekes. A liberósok számára Szlovákia a bezzeg ország. A teljes szlovák gazdaság gyakorlatilag az autóiparra épül. Érdekes, ez nem baj.

Gondolom, a BNW-nél olyan hülyék, hogy nem hallottak Trump terveiről. Ennek ellenére megkötötték az üzletet. Vajon miért?

Gátolja a kkv-t? Hát persze. De a hazai kkv soha nem fog nagy autógyárak beszállítója lenni. Ezt mindenki tudja. Viszont a már meglevő, az esetek többségében szintén multi beszállítók akik több gyárnak is beszállítói már komoly beruházásokat, fejlesztéseket fognak eszközölni, hiszen a felvevő piacuk egyre nagyobb Magyarországon.

Nincs szükség sok alkalmazottra? 1000 alkalmazottról beszélünk.

Nincs elég képzett munkaerő, emelkednek a bérek? Huha. És természetesen a BNW ezzel sincs tisztában. Mint ahogy a többi multi sem, aki már itt van, és beruház. Csak úgy szórják a pénzt, mert nincs jobb dolguk. A BNW ugye 1 milliárd eurót fektet be.
A multik, a BNW tökéletesen tisztában van ezekkel a dolgokkal. Ennek ellenére itt épít gyárat, itt fejleszt, bővít. Miért? Ez nem egy évre szóló dolog. A multik tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon megkezdődött a bérfelzárkózás. Tudják elmúlt az olcsó munkaerő korszaka. Tudják meg kell fizetni a szakképzett munkaerőt, és egyre jobban. És ebben a pakliban az is benne van, hogy a BNW fölméri mennyi Debrecen környéki munkavállalója van, és tesz nekik egy kedvező ajánlatot, ha hazaköltöznek.

Bármennyire is nehezemre esik kimondani, de a magyar emberek bérfelzárkózásának nyugathoz az egyik kulcsszerelője a magyarországi multik.

taga20 2018.08.04. 13:23:44

@Quercus a gondolkodó:

BMW TE AGYHALOTT!

Bayerische Motoren Werke!

bakker, és az ilyen retardált faszból, mint amilyen te is vagy, van legalább 2misi ebben az országban!

Cycmen 2018.08.04. 13:25:21

@Quercus a gondolkodó: "Bármennyire is nehezemre esik kimondani, de a magyar emberek bérfelzárkózásának nyugathoz az egyik kulcsszerelője a magyarországi multik."

Igaz, eddig is voltak előnyei, bejelentett, volt táppénz, szabadság, betartott munkaidő a különböző magyar sufnicégekkel szemben.
Viszont emlékszem a TESCO húzására amikor a könyvelését meg a karbantartását saját, de külföldi vállalatával intézte és a rezsivel szépen elírta a hasznot.
Nem rossz a multi ha partnernek tekint, csak szemmel kell tartani mert a fejedre szarik ha hagyod. Egy csomó multit a libbantak engedtek be szinte feltétel nélkül és ott a baj.

a nagy hohoohooo 2018.08.04. 13:30:25

Nahát hun a pécsébe a hsz-om?

taga20 2018.08.04. 13:31:09

@Cycmen: szerintem te most egy kicsit benyaltál a globáltökének!

én szerintem, sok mészaroslölö féle vállalkozó kéne az országba, me ő mekbecsüli a melósait, és annyi új és jó dolgot tesz evvel az országgal, hogy csak köszönet érte.

a nagy hohoohooo 2018.08.04. 13:33:12

5000 karaktert írhatsz még.
A hozzászólás elküldése sikerült.

Oszt hun van?

a nagy hohoohooo 2018.08.04. 13:38:38

@Quercus a gondolkodó: @Quercus a gondolkodó: Lyajistenem... örvendek, hogy egy ilyen intelligens, magasan kvalifikált ember leereszkedett hozzám, agymosott paraszthoz.Meg persze azt is értem hogy a magadfajta IQ lightos némbereket miért zavarja annyira az értelem. Szeretnék az Ön szintjére süllyedni, de sajnos nem megy.....ezerszáz évvel ezelőtt, jött egy istentelen migráncs horda, elzabrált egy területet, utána fosztogatta az európai keresztény polgárokat, leölte őket.

aztán 1100 évvel később, ezeknek a vadembereknek az utódai/pl. te, teli pofával migráncsoznak.
milyen érdekes az élet!? még egy "kurvaanyàdzsóti" pöcsén nevelt túlértelmes takonynàcihihii..ha nem mennek a betűk,a szavak, az értő olvasás nem az ABC a hibàs heheee.. hanem a gondolkodás hiánya.... heheee.. tiszta sor neked a fejed a seggedre helyezte-a tőle mexokott oly bölcs előlátással-az evolúció.... höhöö...aki az ilyen bayerseggből nyalja ki a hamis infót hehee...
Szegény. Milyen sötétségben élsz Ne haragudj, de a te korlátolt jobber értelmi képességeddel nem alkotnék vélemény Az a baj, hogy mindenkit megtanítunk írni....
Nem sok sikerrel
És olvasni?:

https://media.mandiner.hu/…/20180724_bayer_zsolt_ezert_nem_…

a nagy hohoohooo 2018.08.04. 13:39:18

@Quercus a gondolkodó: A valóság az,hogy mindig mondom :"hülyéket és orbánseggszolgálatos takonynáci "ÍKÚ"vitézeket nem tanítok ,de veled kivétel teszek mert 2 in 1-ben höhöö...

http://hu.euronews.com/…/mert-europaba-mert-nem-az-arab-ors…
http://hvg.hu/…/201813__szaudarabia__menekultek__pontatlan_…
https://mno.hu/…/miert-nem-az-obolorszagokba-mennek-a-menek…

https://24.hu/…/ezert-nem-mennek-gazdag-arab-orszagokba-a-…/

Országokra lebontva:

Törökország: 3,5 millió

Szaúd-Arábia: 2,4 millió

Libanon: 2,2 millió (ebből 1 millió regisztrált)

Jordánia: 1,2 millió (ebből 628 ezer regisztrált)

Egyiptom: 500 ezer

Irak: 500 ezer (ebből 230 ezer regisztrált)

Szudán: 100 ezer

Egyesült Arab Emirátusok: 240 ezer

Kuvait: 160 ezer

Katar: 54 ezer

Algéria: 50 ezer

Ha a hivatalos számokat nézzük, akkor több mint 8 millió szíriai menekült él a környező arab országokban és Törökországban, de valószínűsíthető, hogy tényleges számuk meghaladja a 10 milliót.

A cikkben szereplő adatok közlése az UNHCR hivatalos jelentésein alapult.

https://arabisztika.blog.hu/…/sziriai_menekultek_a_szomszed…

Csaxólok Derága takonynáci Baroo..heee....a link azért van mert abban van az információ,mint tojásban az élet..heee.....és nem a fejedben lévő takonynáci sötétség...heee.
Na, kábé ilyen hiteles minden amit Orbán
mond... ezen már csak röhögni lehet.... vagy sírni...
Fel kellene mérni, hogy ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért
folyó versenyt Soros témában! Az élmezőny szoros a kormány tagjai, mezei
IQ hiányos halandók, és a kormányközeli konzumidióták között.
„Na most Soros György mindenben igazi realista, de abban, hogy nálunk kevesebb lehet 100 éven belül a hülye ember... picit ábrándokat kerget.”

Kern András 1993-ban,Kern egy látnok . Végülis elmondta hogy milyen buta tájékozatlan A legtöbb magyar ember .Ha Soros 87 évesen világuralomra tör, akkor valószínűleg halhatatlan is, tehát Orbánnak van mitől félnie...

a nagy hohoohooo 2018.08.04. 13:41:49

Bässzátok meg a blogmotort hehee......

2018.08.04. 13:44:10

@Cycmen:

Nézd, az kétségtelen, hogy a multik transzferárazással kisíbolják a hasznot az adózás elől. De ez nem magyar probléma, hanem nemzetközi. Ezt egyedül Magyarország nem fogja tudni orvosolni. A magyar kkv szektorra meg nagyon ráfér egy nagytakarítás.

És most adok föl lottót. Az előző kommentem írásakor fogadtam magammal, ha BNW-t írok BMW helyett az oldalkocsis genetikai hulladék megjelenik, Bejött. Hátha az öt szám is....

taga20 2018.08.04. 13:49:23

@Quercus a gondolkodó: szép védésnek tűnt gyökér, de nekem inkább úgy tűnik, hogy te tényleg ekkora fasz vagy.

kunzoo 2018.08.04. 13:57:21

@a nagy hohoohooo:
Emlékeim szerint a szaúdiak lebuktak azzal hogy kozmetikázták a számokat és a rengeteg vendégmunkást menekültként tüntették fel.

taga20 2018.08.04. 13:59:55

@kunzoo: de a többi stimmel? ugye?

kunzoo 2018.08.04. 14:08:34

@taga20:
Azt nem tudom de Szíriában laktak tán húszmillióan. A kurdok maradtak. Aleppó sem ürült ki. Valakik harcolnak az ISIS ben és a többi szervezetben. A török kisebbséget védi Ankara. Eltűnt volna onnan a lakosság fele?

Cycmen 2018.08.04. 14:16:18

@taga20: : szerintem te most egy kicsit benyaltál a globáltökének!

Nem nyaltam Tangácska, csak neked nehéz olvasmány és nem tudtad értelmezni! :D
Most hagyjál, ígérem később káromkodunk egy jót együtt! :P

Cycmen 2018.08.04. 14:22:06

@a nagy hohoohooo: .Ha Soros 87 évesen világuralomra tör, ....

Ez az! Itt a kedvenc érvetek! Ez a nagyon öreg bácsi mit is tenne, egy aranyos nyugdíjas!
Bazdmeg ugasd már el, hogy akkor mi a kurva anyját tárgyal az EU vezetőivel?
Biztosan a bepisálás a közös téma, Juncker a pia miatt, ő a prosztatája okából csurrant be és azt beszélik meg zárt ajtók mögött!
Tök mindegy hány éves az a féreg, veszélyes mint a kolera!

taga20 2018.08.04. 14:32:10

@Cycmen: és bazdmeg, te magad alá hugyálsz, ha meghallod a sorosgyörgy nevét!:)))

a nagy hohoohooo 2018.08.04. 14:33:48

@Cycmen: Lyujj...höhöö...mintha a mandiner közhülyéjét óvasnám....höhöö..

a nagy hohoohooo 2018.08.04. 14:52:45

@Cycmen: Csaxólok annak a kurvaveszélyes nyugdíjasnak ott van a terve -amit orbángazdid letagad és meghamisít a discusomban-soxor feldugtam a teféle segghülye takonynácik seggébe ....heheee....,de most nincs nálam gumikesztyű nyald ki magad....höhöö....úgyis nagy gyakorlatod van bennehee...

Cycmen 2018.08.04. 14:53:42

@a nagy hohoohooo: Mi van pecás, elfogyott a tudomány?
87 éves bácsi mi? A te témád, eddig nagy volt a pofád, mit tárgyalgat a bácsid az EU vezetőivel?

Cycmen 2018.08.04. 14:57:08

@a nagy hohoohooo: Hoppácska, van baj úgy látom! :D
Annyira könnyű a primitív fejeteket beszopatni, aztán már csak nettó mocskolódásra telik! :D

taga20 2018.08.04. 15:04:04

@Cycmen: mi van aptikjampó, nem ízlik a saját szarod?

ne csináld itt helga a fürdőskurvát, me kurvára nem áll jól neked!

ezé nincs harag, valahol téged is szeretlek!:)))

Cycmen 2018.08.04. 15:11:34

@taga20: ezé nincs harag, valahol téged is szeretlek!:)))

Jól van ne pedálozz, most nincs buzulás!
Mi volt a mai ebéd? A tegnapi vacsi maradéka? :D
Melóhelyen mizu? Kaptál új szemetes talicskát meg seprűt?

a nagy hohoohooo 2018.08.04. 15:17:18

@Cycmen: Miről,ugyan miről tárgyalna ?....hehe...anyád áráról....höhöö...

taga20 2018.08.04. 15:19:08

@Cycmen: haver, azasszony olyan grill csirkét tett elém, hogy nem tuttam eléggé nyalni hálám jeléül:)))

Magentax 2018.08.04. 15:21:58

@Quercus a gondolkodó: Gondolkodó???? Csak éppen nem nagyon sikerül.
Amúgy mi a franc az a BNW? Következetesen így írod, tehát fingod nincs róla, milyen gyár is települ Debrecenbe, csak osztod itt az észt és szénné égeted magad, hogy milyen hülye vagy.

Magentax 2018.08.04. 15:25:29

@Quercus a gondolkodó: hehehehehihihihi....
Tipikus fidióta vagy!

a nagy hohoohooo 2018.08.04. 15:26:27

@Cycmen: Ha a szarosnyelved alanya nem tett volna állandóan keresztbe a hatalma elvesztése félelmében az Eu-s-Soros-Ensz megoldásoknak már a menekültmizéria megoldása sinen lenne ,anyád meg kereshetne más útszéli posztot ,hogy zabát tudjon adni a hülyegyereke gambájábahahaaa..

taga20 2018.08.04. 15:42:41

@Magentax: hallod, ha akarsz még nevetni, akkor nézz el a quercus sasfészkébe.
ott birka egy éceszgéber:)))

Cycmen 2018.08.04. 15:51:32

@a nagy hohoohooo: Szerintem meg arról tárgyaltak, hogy egyre kevesebb a hozzád hasonló primitív kretén aki hisz nekik és így kivágják őket mint a macskát szarni!

Cycmen 2018.08.04. 15:56:24

@a nagy hohoohooo: az Eu-s-Soros-Ensz megoldásoknak már a menekültmizéria megoldása sinen lenne

És már mi is sínen lennénk, csak úgy, mint József Attila!
Elmehettek a mocskos zsidrák spekulánsotokkal a jó kurva anyátokba cimbora! Minket nem érdekel ha egyenként szopjátok le az összes migránst, de idehozni nem fogjátok őket!

taga20 2018.08.04. 16:04:05

@Cycmen: a gazdádnak a csúti gecinek pofázzál, me tavaly is behozott ide 1300 migráncsot, meg 10ezer kötvényes bűnözőt.

úgy hogy pofád lapos fityesztróger!

taga20 2018.08.04. 16:06:06

@Quercus a gondolkodó: szerintem fityeszjobbágy mennyé inkább közmunkára, me arra jó vagy, és ne jártasd itt a barna pofádat!

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.08.05. 12:40:08

"Az ENSZ emberi jogi főbiztosa szerint a magyar, a lengyel és az osztrák út a két világháború előzményeit idézi fel"

- senki se kérdezte a véleményét

"A magyar kormányfő immár európai keretekben igyekszik riogatni a migrációval, csakhogy a világban 70 millió menekült van, és közülük mindössze 3,7 millió jutott be az 550 millió összlakosságú EU-ba"

- Orbánnak köszönhetően Mo-ra pedig csak pár ezer jutott a 3,7 millióból

"A BMW debreceni gyára ügyében nem olyan szép a menyasszony, mint amilyennek látszik, az pedig nagy bajt hozhat a magyar gazdaság fejére, hogy az unortodox MNB dacol a világ pénzpiacain mutatkozó alapiránnyal"

- libbant gazdasági jövendöléseknek 100%-ban az ellenkezője szokott bekövetkezni

eßemfaßom meg áll 2018.08.05. 13:08:13

Folytassátok. Léccilécci

- Orbán Viktor -

LIPSI MENTES ÖVEZET 2018.08.05. 13:27:50

@a nagy hohoohooo: "
Ha a hivatalos számokat nézzük, akkor több mint 8 millió szíriai menekült él a környező arab országokban és Törökországban, de valószínűsíthető, hogy tényleges számuk meghaladja a 10 milliót."

Ki nem szarja le, ez O problemajuk. Europaba egyetlen mocskos nemieroszakolo kannibal terrorista sem fogja betenni a labat.

Gleccsertetű 2018.08.05. 13:28:58

@a nagy hohoohooo: czippel feri, milyen érzés bukott exkatonának lenni?

2018.08.05. 13:33:00

@Quercus a gondolkodó:

Szomorú, hogy egyetlen betű képes tönkre vágni valaki csodálatosan induló troll pályafutását! :D

teéjesenmindegy 2018.08.05. 13:40:06

@Quercus a gondolkodó:
Igen, egyébként ez teljesen röhöejes a liberós kettősmérce.
Szlovákia a bezzeg, mi meg csak összeszerelőüzem. Amikor rákérdezel, hogy mondjanak egy szlovák céget, márkát vagy terméket, akkor meg vakaróznak.
A másik fasza példa, amikor azzal jönnek, hogy szlovák növekedés 4% a magyar meg csak 3,9, de abból le kell vonni az uniós támogatást. Mert a szlovákok nem kapnak?

czerka 2018.08.05. 13:43:16

"Csakhogy a növekedésre alapozott gazdasági modell, az orbanomics, a jelek szerint ellentmondásos eredményeket hozott."

Az egész világ gazdaságpolitikája a folytonos növekedésre alapul. Ez a kapitalizmus rákfenéje.
Azért van kivétel is, a francia gazdaság a stagnálásra, sztrájkokra, munkanelküliségre, eladósodásra és a migrik eltartására épül.

teéjesenmindegy 2018.08.05. 13:43:23

Le Monde.
"a forint zuhan.
A forint jegyzése a dirigista gazdaságpolitikájáról ismert kormányfő újraválasztása óta esik"

Ja. 313-ról 319re. Ezt a hatalmas zuhanást bazmeg...

vanRob 2018.08.05. 13:51:32

@teéjesenmindegy: a kúrmányod valamelyik agyhalottja mondta, hogy a 300 feletti euró a kormány bűne, és le kell mondaniuk. 311-ről 319-re tényleg nem olyan nagy ügy, csak szorozd fel a devizában tartott államadósággal a különbséget. Legalább 4 stadion ára...

vanRob 2018.08.05. 13:54:53

@CSAK A HALOTT LIPSI A JÓ LIPSI: szívesen megjegyezném ezt a kommentedet, hogy 10 év múlva felemlegessem neked. De az baj a fajtátokkal, hogy orbán egyetlen izzadságcseppjéért még a saját anyátokat is letagadjátok, hát még azt amit mondtatok vagy írtatok.

teéjesenmindegy 2018.08.05. 13:57:16

@vanRob: Ja, 15 éve mondták. Mellesleg akkoriban pont az volt a Járai-féle jegybank főbűne, hogy mesterségesen erősen tartotta a forintot, azért nem szárnyalt a Fletó féle gazdaság. Legalább is a klubrádió nyugdíjas szakértői szerint.

Szorozd fel a deviázban érkező EU-s pénzekkel, és rögtön ott egy megspórolt stadion.

vanRob 2018.08.05. 13:57:55

@czerka: a francia gazdaság a piaci alapú folymatokra épül. Csakúgy, mint a működő gazdasággal rendelkező országoké. Ellentétben orbanisztánnal, ahol a urad és parancsolód kénye kedve szerint nyernek mészárosék vagy nyernek mészárosék.

vanRob 2018.08.05. 14:03:52

@teéjesenmindegy: kedvesem, ezt már kivesézték jópár hete. A forint árfolyama a beérkező uniós pénzek kedvezőbb euró-forint mérlege miatt ilyen. Amint megjön a gonosz EU sokmilliárdja, és megtörtént az utolsó haveri pályázat kifizetése is, visszaáll 312-314-re stabilan. Csak hát nem kellene itten összeesküvésekkel meg mindenféle fakenews dolgokkal hülyíteni, mert az emberek egy kis része a végén tényleg elhiszi, és mennek fülkébe forradalmárkodni.

vanRob 2018.08.05. 14:12:10

@Halál kamionja mindenkit elgázol: csakúgy, mint matolcsy unortodox gazdaságpolitikája. Az is mekkora sikertörténet nem...? Jópár év emberkedés után csak rájött, hogy ha a piaci folyamatokra nyitott füllel figyel, akkor különadók nélkül is lehet látható gazdasági sikereket elérni.
Az MNB élén meg egészen érthetetlen, de pár agymenéses év után egészen megnyugodott. Ki érti ezt...?

vanRob 2018.08.05. 14:14:31

@teéjesenmindegy: ja, felszoroztam. Tényleg ott egy új felcsúti stadion ára. Hallottad, hogy már épül is egy, mert vezéredet zavarja, hogy a mostaninak nincs teteje?

vanRob 2018.08.05. 14:30:35

Ez olyan szép, ezt ide kell tennem minden feledékenységben szenvedő pártkatonának.

"A Fidesz frakcióvezetője kudarckezelő testületnek nevezte a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központot. A képviselő elmondta: a kormányzat eddig nem tett mást, csak kudarcot kudarcra halmozott. Most egy testületet is életre hívnak, amely intézményesen fogja a kudarckezelést jelképezni. Sajnálatos továbbá az is, hogy a szocialisták sajtóeseményt csinálnak abból, hogy a miniszterelnök találkozik minisztereivel.

Azt láthatjuk tehát, hogy a kormány cselekvés helyett konzultál, nyilatkozik és jobb híján a Fideszt szidja - mondta a politikus, hozzátéve: ez nem politika, ez nem válságkezelés. A Fidesz továbbra is új választások kiírásában és egy új kormány felállításában látja a helyzet megoldását."

A forrás pedig:
www.fidesz.hu/hirek/2009-02-03/a-kormany-a-felel337s-a-300-forintos-euroert/

Ennyire hogy lehet trehány a kommunikációért felelős párttitkár, hogy egy ilyen bejegyzés még mindig elérhető a párt honlapján?

sírjatok 2018.08.05. 14:34:55

@a nagy hohoohooo: ".ezerszáz évvel ezelőtt, jött egy istentelen migráncs horda, elzabrált egy területet, utána fosztogatta az európai keresztény polgárokat, leölte őket.
aztán 1100 évvel később, ezeknek a vadembereknek az utódai/pl. te, teli pofával migráncsoznak."

És te a fenti történetből mit szűrsz le, hogy kellenek a migránsok, vagy nem? Hasznosak és beilleszkednek, vagy sem?

teéjesenmindegy 2018.08.05. 14:38:27

@vanRob: "Amint megjön a gonosz EU sokmilliárdja, és megtörtént az utolsó haveri pályázat kifizetése is, visszaáll 312-314-re stabilan."

Ez ugy hangzik, mintha a Orbánék csinálták volna, hogy felugorjon 325-re egy hétig.

191919 2018.08.05. 15:16:16

Ennek a blognak a színvonalához jól passzolnak azok a gusztustalan kommentelők, akiket máshonnan kitiltanának.

eßemfaßom meg áll 2018.08.05. 15:29:07

@a nagy hohoohooo: "aztán 1100 évvel később, ezeknek a vadembereknek az utódai/pl. te, teli pofával migráncsoznak."

És akkor most kérdezzük meg az avarokat, hogy mi a véleményük a bevándorlásról.

Jakab.gipsz 2018.08.05. 16:09:26

@a nagy hohoohooo: Hazudsz ! Minden szavad manipuláció és hazugság.

2018.08.05. 16:13:23

@vanRob:

Kedveske! A juniós pénzek kifizetése már előfinanszírozásban régen megtörtént, olyan 300 forint körüli árfolyamon. A mist júniusban benyújtott számlák kifizetésekor keletkezett árfolyamnyereség az államkasszát gazdagítja. Többet kellene olvasni. Na persze nem liberós szemetet, mint a zindex, vagy a sorosürülék 444.

2018.08.05. 16:18:15

@vanRob:

Kedveske! A devizában nyilvántartott adóssága az országnak 22%, szemben a 2010-es több mint 50%-nak. Ami egyértelműen Matolcsynak köszönhető.
A gyenge forint pedig a külföldön pancsikálni kívánó magyarok kivételével minden gazdasági szereplőnek jó, elsősorban a multiknak.

2018.08.05. 16:21:50

@teéjesenmindegy:

Szlovákia egy német tartomány. Ezt már a szlovákok 2000 körül eldöntötték. Kétségtelenek a gazdasági eredményeik, viszont a fogyasztói áraik a legmagasabbak a V4-ek közül, És a hazai termékek aránya náluk a legalacsonyabb.

2018.08.05. 16:48:35

@Quercus a gondolkodó:

Nahát! Számolni tanul a kicsi troll és eljutott háromig.
Hatalmas gratula... :D

nemecsekerno_007 2018.08.05. 17:46:42

2019 EP választás. Majd akkor térjünk vissza rá, hogy a patást hova pozicionálják. Meglátjuk.

Ménár Atya 2018.08.05. 20:02:42

Na, hazaérek a nyaralásból, azt az index blogból kell megtudnom, hogy már megint milyen xar nekem, bezzeg amíg a cuclisták voltak tejjel mézzel folyó , igaz hanyatló és csődhelyzetbe kerülő kánaán volt itt :D:D
Na menjetek a p..ba!
Ámen!

morph on deer 2018.08.05. 20:06:26

@vanRob:
“Az MNB élén meg egészen érthetetlen, de pár agymenéses év után egészen megnyugodott. Ki érti ezt...?”

Például én.
Mára összejött ugyanis a megfelelő méretű magán-játszótere: az alapítványaiba özönlenek a közpénz jellegüket elvesztett százmilliárdok, és ez annál inkább így van, minél gyengébb a forint.
Igaz, hogy mindez a még meglévő deviza alapú hitelek rovására, de az már őt nem érinti, hiszen az otthontalanság már csak rendészeti probléma ma Magyarországon, az meg nem tartozik az MNB-het.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2018.08.06. 05:13:38

Holnap kedd, megint megbukik 15 milliók Miniszterelnöke.

2018.08.06. 05:31:34

@morph on deer:

Még vannak deviza alapú hitelek? Mesélj.
Aztán meséld el, mire költik az alapítványok a százmilliárdokat, mennyit költenek magukra. Kíváncsivá tettél.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.06. 05:46:46

Én úgy tudom, a migráció nulla, s csak Zorbán találta kl.

Nekem ezt mondták a ballib megmondóemberek 3 éve. Hazudtak volna...?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.06. 05:52:54

@Quercus a gondolkodó:

Látom, nem követed Kéri László és felesége munkásságát!

Ők 30 éve adotokkal, elemzéssel, táblázatokkal bizonyítják, hogy tök ugyanaz a gazdasági esemény ballib kormány alatt bíztató siker, míg nem-ballib kormány alatt bizonyíték a közelgő csődre.

Tanácsom neked: hagyd abba a józan észre való folytonos és rögeszmés hivatkozást, inkább gágogd azt, amit a ballib szakértők mondanak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.06. 05:59:25

@Ménár Atya: Haza tértél a nyaralásból és megtudtad, hogy a bankok adóznak helyetted?

Tonald Dramp 2018.08.06. 06:02:25

"A világ 70 millió menekültjéből 3,8 millió jutott be az 550 milliós EU-ba."

Az komoly siker, hogy ezek szerint Orban 66.2 milliotol megmentette Europat.

2018.08.06. 06:36:18

@maxval balcán bircaman:

Kéri kifejezetten szórakoztat. A felesége Zituska viszont a legbutább közgazdász az országban.

Egyébként ez a blog sokkal jobb, mint a Határátkelő nevű liberofasiszta fosblog. Itt több az elborult elméjű sekkfej liberós, akiket lehet oktatni.

Sütemény1975 2018.08.06. 06:36:46

Ez a blog egy remek példa arra, higy sajtószabadság van itthon.

Ménár Atya 2018.08.06. 06:41:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Igyál még egy felest, az segít, hogy jól aludj és ne írj butaságokat reggel :D:D

apro_marosan_petergabor 2018.08.06. 06:45:29

Liberok, hazudtok, mint általában. Nem menekültek, gazdasági bevándorlók, muzlimok, kik 3 generáció múlva sem integrálódnak, csak a segélyt és a bajt keresik..., jelentős részben. Az idézett libero lapok kihagyják a lényget - OV a magyar (európai) demográfiai válságot önerőből, azaz a születések számának felpörgetésével szeretné megoldani. Erre még egyetlen külföldi lap-reakció sem született. De kampányt sem látunk, hogy a nyugati sajtó hogyan szeretné előmozdítani a születesek számát, a család fontosságát, a hazaszeretetet stb....
Na, szóval ébresztő - hass, alkoss, gyarapíts s a haza fényre derül...

Nerevaryne 2018.08.06. 08:04:03

Jesszus ennyi faszságot egy helyen. Tipikus liberálpánik: demokrácia akkor van ha nyernek, ha nem nyernek, sőt kifele esnek a döntéshozásból akkor rögtön jön a nácikorszak meg a holokauszt.

Bírom, hogy szembeállítja Trumpot, Oroszországot meg Magyarországot a demokráciával, mikor mind a három helyen demokrácia van. Még Erdogant is demokratikus választáson rakták az elnöki székbe. De mint tudjuk, liberáliséknál a demokrácia az egy ernyőfogalom, nem a választási rendszert takarja, hanem egy bizonyos súlyú liberális politikai és közéleti jelenlétet, lehetőleg túlsúlyt, sőt erős túlsúlyt. Ahol ilyen nincs az nem demokrácia.

Tangooo 2018.08.07. 11:42:59

"New Yorki búcsú sajtótájékoztatóján Zeid Ra’ad al Husszein azzal érvelt, hogy nem ő hozott szégyent ezekre a kormányokra, azok saját magukat járatták le. "
Ez a jóember nem követte a közép-európai történéseket: volt itt egy taxisofőrből lett osztrák kancellár, aki szintén gazdag vizionálási képességekkel rendelkezett, aztán hamarosan eltűnt a balfenéken. Volt egy Renzi nevű miniszterelnök, aki szintén áldozatául esett annak a betegségnek, amiben az ENSZ emberjogi főbiztosa is szenved.
Okos ember a más kárán tanul. Dehát a főbiztos úr nem okos ember.
süti beállítások módosítása