B1 blogcsalád



Van esély arra, hogy egy év múlva már nem Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke

2018. július 29. - nickgrabowszki

Ő legalábbis nagyon azt akarja. pofi.gif

Orbán Viktor Európa Hunyadi Jánosa akar lenni, aki megmenti a kontinenst a muszlim inváziótól. De legalább Európa Donald Trumpja, aki leváltja a liberális elitet. Ezek nem újkeletű vágyak a magyar miniszterelnök részéről, de most úgy tűnik, komolyan nekilátott a nagyratörő tervei megvalósításához.

Magyarországon már nincs több ambíciója, háromszor nyert kétharmaddal zsinórban.  Szombati tusnádfürdői beszédét úgy értékelték a tudósítások, hogy bejelentkezett Európa vezetésére. Mi is azt írtuk róla, hogy Minden problémát megoldott Magyarországon, Orbánnak hirtelen szűk lett az ország, mások meg azt, hogy szinte csak világpolitikával foglalkozott, Európáról és az Unióról beszélt, sőt, hogy kampánynyitó beszédet tartott.

Kampánybeszédeket akkor szoktak tartani, ha választás jön, és Orbán el is mondta, milyen választásra készül: a 2019 júniusi európai parlamentire. Ami azért tűnhet különösnek, mert az EP-választásoknak hagyományosan nincs nincs tétjük. Az Uniót a kormány- vagy államfők tanácsa irányítja, nem a parlament. Az utóbbinak még még együttdöntési (azaz vétó-) joga sincs (kivéve a Bizottság megválasztását), ezért hagyományosan a visszavonulásra készülő, a belpolitikában már súlytalan politikusok nyugdíj előtti, jól fizető elfekvőjeként használják.

Ez a helyzet azonban az utóbbi években megváltozott. Az Unió irányítása a Tanács kezéből egyre inkább átcsúszott a Bizottságéba, amelyik az Unió tulajdonképpeni kormányává vált. A tengernyi érdek összehangolásában kulcsszerepe van a Bizottság elnökének, korábban a portugál José Manuel Barrosónak, most éppen a luxemburgi Jean Claude Junckernek. Ezt a helyzetet amúgy Orbán - mint miniszterelnök - a befolyásának csökkenéseként élte meg, ami miatt a Fidesz kritizálta eleget ("Állítsuk meg Brüsszelt!")

Másfelől éppen az EP és az EP-választás jelentőségének növelésére találták ki 5-6 éve azt, hogy a pártok egy közös listavezetővel, az ún csúcsjelölttel (német kifejezéssel: Spitzenkandidaten) induljanak. Juncker már ilyen spitzenkandidaten volt, ennek ellenére a szintén néppárti Fidesz nem szavazta meg a Bizottság elnökévé választását (de mivel a többiek tartották magukat az alkuhoz, Juncker kapta a megbízást).

A Fidesz ezúttal is tiltakozott a csúcsjelölti rendszer ellen, de az EP megszavazta, hogy csak olyan elnöke lehessen jövőre az Európai Bizottságnak, aki listavezetőként vesz részt EP-választáson jövő júniusban.

orban_tusvanyos_2018_index.jpg

Az ismert jeleket (ti., hogy ilyen rögeszmésen uniós ügyekkel még egy nagyhatalom vezetője sem foglalkozik, miközben a magyar választókat jobbára hidegen hagyja a téma) és fent említett ehetőségeket, továbbá a tusnádfürdői beszéd fordulatait összevetve nemigen lehet másra következtetni, minthogy 

Orbán nem a levegőbe beszél, konkrét célja van: jövő nyáron meg akarja magának szerezni az EB elnöki posztját.

Minden jel erre mutat, és semmi nem mond neki ellent. Az ambícióra Tusnádfürdőn maga is elég világosan célzott, amikor

  • kifejezetten a Bizottságról beszélt, mint amelyik az alkalmatlan elit elképeződése (pedig saját pártcsaládja adja az elnököt),
  • valamint arról is, hogy most mi jövünk (azaz ő), aki Európai reménye (míg korábban az ő reményük volt Európa).

Az nem érv Orbán bizottsági elnökké választásával szemben, hogy Magyarország kis ország, amelynek vezetője nem irányíthat egy egész államszövetséget. Juncker jelenlegi elnök Luxemburgot miniszterelnöke volt, elődje Barroso meg Portugáliáé, ami szintén nem mondható éppen nagyhatalomnak.

Az új Bizottságot majd a júniusi választás után összeülő új Európai Parlament és a Tanács választja meg. A Bizottság elnöki posztjának elnyeréséhez 3 dolog kell:

  1. a Néppárt csúcsjelöltnek válassza,
  2. a konzervatív jobboldal megnyerje a választást,
  3. a Tanács tartsa magát az alkuhoz, miszerint a Bizottság elnöki tisztségét a választáson legerősebb pártszövetség spitzenkandidatja kapja.

Az elsőre jelen állás szerint van esély. Érdemes emlékezni, Orbánt és Szájert május elején rendelte magához a Néppárt elnöksége rapporta, hogy még egy utolsó lehetőséget adjanak a Fidesznek, néhány feltételt, amellyel elkerülhetik a kizárást. Ehhez képest sem akkor, sem azóta nem történt az ügyben semmi: Orbán preventív csapással élt: felajánlotta, hogy hátára veszi a Néppárt kampányát.

Érdemes felidézni Havasi Bertalan május eleji, az elvileg a kizárásról szóló találkozó utáni közleményét:

„A mai találkozó az egy év múlva következő európai parlamenti választási felkészülésről szólt. A helyzet nehéz, az elmúlt évben az Európai Unió elvesztette az Egyesült Királyságot, Brüsszel pedig nem tudta megfékezni a bevándorlást. Az Európai Néppárt kényes helyzetben van, hiszen az Európai Unió vezető ereje. A Fidesz és személyesen Orbán Viktor is készen áll, hogy részt vegyen az Európai Néppárt választási kampányában, és támogassa az EPP jelenlegi vezetését.

Ebben minden benne volt, csak nem direkten kimondva. Igazán akkor lehet ezt értelmezni, ha tudjuk, hogy

résztvenni a kampányban = csúcsjelölti szerep, néppárti győzelem = EB-elnökség.

Orbánnak nem reménytelen a helyzete. Vannak emberei a Néppárt pozíciójukért küzdő vezetésében, mint Joseph Daul pártelnök vagy Manfred Weber EP-frakcióvezető (ők ketten a lenti képen), de mindenképpen idesorolható Horst Seehoffer korábbi bajor miniszterelnök, jelenlegi német belügyminiszter, a CSU elnöke, aki júniusban sikertelenül próbálta Merkelt megpuccsolni és átvenni a kancellári posztot.

dauweber.jpgEllenzői és ellenfelei ugyanúgy szépszámmal akadnak a Néppárton belül, főként a Benelux (lásd: Juncker) és a skandináv jobboldaliak. Őket nevezte Orbán 68-asoknak Tusnádon, a liberálisok leváltása valójában a párton (a Néppárton) belüli liberálisok (Junckerék) leváltását célozza.

Az európai jobboldal azzal a problémával küzd, hogy az EP-választáson hagyományosan erős a populista-radikális-szélsőjobboldal, amelyik főként a konzervatívoktól vesz el szavazatokat. Egy gyenge szereplés pedig az eredményezheti, hogy az ősellenség szocdemek kezébe kerülhet a Bizottság már 2004 óta néppárti politikus által betöltött elnöki posztja. (Barroso ugyan szociáldemokrata volt, de a Néppárt tagja, a szociáldemokraták Portugáliában jobboldali párt.)

Orbán ajánlata a következő:

a populista szélsőjobbtól akkor lehet szavazatokat elvenni, ha magukévá teszik a kampánytémájukat, ezt hangoztatta Tusnádon is. A xenofóbiát, az idegen-, migráció- és bevándorlóellenességet, amivel Magyar- és Olaszországban választást, Nagy-Britanniában népszavazást lehet nyerni. Ugyanezt csinálta Kurz Ausztriában: a kampányban lenyomta migránsellenességben a Szabadságpártot. És persze ugyanazt csinálta, csinálja Orbán nálunk: attól tartva vagy arra hivatkozva, hogy a Jobbik felül a xenofób kampánylóra, az események elébe szaladt, és bejött neki.

Orbán ezzel a bevándorlásellenesség európai kampányarca, a xenofóbok referenciapontja lett. Vele még csak megközelítően azonos súlyú és ismertségű kampányszereplőt se az európai szocialisták, se a populisták, se a zöldek vagy a liberálisok nem tudnak felmutatni.

Innen nézve a rossz sajtó csak használt neki, mert ismertté tette a nevét azok között az elitellenes szavazók között, akik az EP-választáson hagyományosan a lázadó, a radikális szélsőjobbra szoktak szavazni.

Az világos, hogy a magyar miniszterelnök még nem mondott le arról, hogy a Néppárt kampányát vezesse jövő tavasztól. (Például ezért is nevezte át az illiberalizmust kereszténydemokráciára, nem azért, mert Semjn Zsolt megerősödött a magyar jobboldalon.) Erre utal az is, hogy Tusnádon arról beszélt, a Fidesz csak elzavarni lehet a Néppártból, maguktól nem távoznak. Ergo: az ambícióihoz szüksége van a legerősebb európai pártszövetség támogatására.

Vakmerő terv meglepte a Néppártot, azóta sem jutnak szóhoz. De a Fidesz kizárása se téma pillanatnyilag. Döntés még nincs, de a Néppárt tulajdonképpen tényleg csak két dolog között választhat:

elzavarja Orbánt vagy Európa vezetőjévé teszi.

Pillanatnyilag úgy tűnik, a Fidesz elnöke jól méri fel a helyzetet. Két célcsoportban kampányol.

  • Egyfelől a Néppárt hatalomért, fizetésért, stallumokért küzdő vezetői és tisztviselői között. Nekik szól a liberálisellenesség. (Hiszen szerintük már a szocik is liberálisok, sőt, ők csak igazán.) Ráadásul Néppárton belül is vannak olyanok, akik a generációváltásért dolgoznak, nekik Orbán uralma ugyancsak felemelkedést ígér.
  • A másik célcsoport természetesen a választóké. Közöttük nincsenek többségben a rasszista xenofóbok, de egy igen jelentős kisebbséget alkotnak. A Néppárt hagyományos, rurális, vallásos, idős szavazóival együtt bőven meglehet velük a választási győzelem.

A Néppártnak tehát lenne oka Orbán kezébe adni a választást. A hezitálás oka azonban az, hogy jól tudják, valójában kit és mit szabadítanak ezzel Európára, kinek és minek a kezébe adják az Unió sorsát.

Orbán azzal fenyegeti őket, hogy nem választják meg listavezetőnek, akkor a populistákból kovácsol választási szövetséget, és egyáltalán nem kizárt, hogy egy az olasz Ligától a francia Nemzeti Gyűlésig, a lengyel Jog és Igazságosságtól a magyar Fideszig, az osztrák és a holland Szabadságpártig, meg a német AfD-ig tartó single issue, bevándorlásellenes pártszövetség képes volna megnyerni a választást. Egy ilyen koalíció összekovácsolására 6-8 hónapja van, ha a Néppárt kikosarazná (és egyúttal alighanem ki is zárná a Fideszt).

De nem ez az A-terv, mert akkor lehet Orbán bármilyen erős, egy vállaltan szélsőségest nemigen fognak Bizottsági elnöknek választani (legalábbis jelen állás szerint). Ez csak a B-terv, de fenyegetésnek jó.

merk_1.jpgA korábban említett 3 feltételből Orbánnak az elsőt (a Néppárt támogatását) és a harmadikat (a Tanács szavazatait) lesz a legnehezebb megszereznie, a másodikkal, ti., hogy egy xenofób kampánnyal a Néppárt megnyerheti a választást, alighanem jó számol. Mivel még a Néppárt belegyezését sem kapta meg, arról még találgatni se igen lehet, hogy az Európai Tanács tarthatja-e magát majd a dealhez (ha, esetleg, adott esetben, netántán), és megválasztja a Bizottság elnökének.

Ahhoz például Merker támogatása is kellene. Könnyebb lenne a helyzet, ha Merkel megbukik, és Seehofer a kancellár, de sokatmondó lehet, hogy Merkel akkor hívta meg magához Berlinbe, miután a puccs elbukott. Orbán ezután nyilatkozta, hogy intenzív beszélgetés volt, ami virágnyelven éles vitát jelent, és azt sugallja, hogy

még nem kapta meg Merkel támogatását.

Ugyanakkor az egyértelmű elutasítását sem.

Ami Orbán terveinek keresztbe tehet, az éppen a nemzeti szuverenitás, azazhogy a tagállamok miniszterelnökeit semmi nem köti abban, hogy tényleg a listavezetőre szavazzanak, Orbán sem szavazott Junckerre 5 éve, pedig saját pártcsaládjának jelöltje volt. Orbán alighanem ezért fogott diplomáciai turnéba Izraeltől Oroszországig a nyáron. Ami egy választás előtt kampányszempontból érthető volna, vagy akkor, ha Magyarország eminens érdekei múlnának az egyes tárgyalásokon. Ám semmi ilyenről nincs szó. Orbán egyszerűen saját magáért lobbizik, illetve azt szeretné mutatni, hogy egyáltalán nem elszigetelt, igenis komoly tárgyalópartnere a világ összes nagyhatalmainak.

Alighanem ezért kapar olyan nagyon egy washingtoni meghívóéért is. Nem pusztán a hiúsága vezeti, hanem az is eszköz lehet a Bizottság elnöki posztjáért folytatott kampányában.

Orbán esélyeit javítja, hogy a Parlament februárban rögzítette: nem hajlandó megszavazni egyetlen olyan bizottsági elnökjelöltet sem, aki nem vett részt listavezetőként a kampányban. Ráadásul nem működhet az a modell sem, ami a francia elnökválasztáson szokásos, hogy a szélsőséges rém ellen összefogg mindenki. Az EP-választás pártlogikán működik, hiába lesz Orbán a Néppárt listavezetője, nem fognak közös listán indulni a baloldaliak, liberálisok, zöldek, csak azért hogy legyőzzék. Nem a többség, hanem csak a legnagyobb kisebbség élén állva is el lehet foglalni a hatalmat. Pont ez történt, illetve történik, Magyarországon is, szóval ha valaki, akkor Orbán tudja ezt.

Most alighanem ez Európa legnagyobb kérdése, de a kontinens jobboldalának vezetői között mindenképpen ez lehet a fő téma. Azon fog múlni, hogy Orbán az az ismert és kétségtelen sármjával mennyire képes kontrollálhatónak mutatni magát, és mennyire látnak át rajta valójában.

Ha Orbán terve sikerrel jár, és jövő tavasszal a Néppárt spitzenkandidatja, nyártól meg az Európai Bizottság elnöke lesz, annak persze az a következménye, hogy a magyar miniszterelnöki poszttól meg kell válnia. Ez már gyakorlatilag megtörtén. Mi is írtunk arról, hogy informálisan Rogán propagandaminiszter és Gulyás kancelláriaminiszter kezébe helyezte a kormány vezetését, magának csak a titkosszolgálatokat és a napirend irányítását tartotta fenn. Egy Fidesz-frakcióülésen el is árulta (Balog exminiszter idézte): ezután 

nem vezetni, hanem irányítani akar.

Azaz kimarad a napi ügyekből, nem akar már az adminisztrálás nyűgös dolgaival foglalkozni, a háttérből vezényel.

Választhatta volna azt is, hogy prezidenciális állammá alakítja Magyarországot az újabb kétharmad bortokában, mint Erdogan Török- vagy Putyin Oroszországot. Örökös elnök lehetett volna, de addig mindenképpen övé a hatalom, amíg tart a konjunktúra és működik a pártállami kampánygépezet. Alighanem azért nem ezt választotta - már a választás utáni napon tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján kizárta ezt a lehetőséget - , mert elnökként lehetőségeit behatárolja az ország lakosságának, gazdaságának vagy haderejének világpolitikailag jelentéktelen mérete.

ortru_3.jpgAz európai ambícióról régóta lehet tudni, az akkor még létező, mi több fideszes Heti Válasz 3 éve címlapon hozta, hogy Orbán Európa erős embere. Eddig azonban nem volt világos, hogy milyen formában próbálja kiélni a vágyait, mert a politikában csak az számít, ha hatalmi pozíciókat tud elfoglalni valaki, az ismertség vagy a népszerűség legfeljebb eszköz ehhez.

Azt nyilván nem lehet megjósolni, hogy meddig ér a takaró, és hogy meg tudja-e szerezni Orbán Magyarország után az Európa feletti uralmat is, de annyi elmondható, hogy esély van rá. Legalábbis nem teljesen kizárt, hogy egy év múlva ilyenkor már nem Magyarország miniszterelnöke, hanem az Európai Bizottság elnöke lesz; mi meg tanakodhatunk, jó-e az nekünk, ha felfelé bukott, vagy éppenhogy rossz, mert ugyanaz fog történni egy teljes kontinenssel is, amit eddig csak egy ország tapasztalt meg.

Illetve, ha Amerikát is beleszámoljuk, akkor már kettő. De hogy elbír-e a világ egy európai Trumpot is az eredeti mellé, az legalábbis kétséges. Miközben Orbánt az sarkallhatja, ha egy Trump-szerű félnótásnak sikerült elfoglalni egy világhatalmat, miért ne sikerülhetne neki is.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6714148545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szikenszöcske 2018.07.29. 16:40:10

hamarabb adják rá a muszájdzsekit (végre)

Orochimaru 2018.07.29. 17:14:05

Ő lesz még pár évtizedig, ha az egészsége is engedi. Amekkora hasa van, nem biztos, hogy engedni fogja.

taga20 2018.07.29. 17:17:45

@Orochimaru: hogy hűlne rá a bőr, erre a csúti parazitára!

Dickon 2018.07.29. 17:40:06

"...Eddig azonban nem volt világos, hogy milyen formában próbálja kiélni a vágyait, mert a politikában csak az számít, ha hatalmi pozíciókat tud elfoglalni valaki..."

Tévedés. A hatalmi pozíció is csak eszköz, hogy valaki elérje céljait, amit ti nevezhettek az álmainak is. Bár ha azt nézzük, hogy a B1 blog eddigi jóslatainak hány százaléka valósult meg, akkor elmondhatjuk, hogy nem kell attól félnetek, hogy Orbán az EU vezetője lesz.

morpho 2018.07.29. 18:45:27

@bontottcsirke: Ha Isten is úgy akarja...

szepipiktor 2018.07.29. 18:51:25

Gondol meg kellene még győznie pár országot ehhez.
De ugye Hitler is így csinálta, tehát ha ez a falábú eljut idáig, az a 30-as éveket idézi, azaz tömeges kivándorlás indulhat Európából.
Csak most nem a zsidók, hanem a komplett értelmiség, a jólétben élők és a fiatalok fognak lelépni.
De ez persze nem erről szól, nem Európa megmentéséről, hanem az EU-s pénzcsapok másik végének az elfoglalásáról.

Orochimaru 2018.07.29. 18:59:16

@szepipiktor: Hitler kirántotta a csóró Németországot az első vh. utáni hatalmas pofáraesésből és jóvátételi sarcokból, plusz volt valami kisebb tőzsdei baki az amcsiknál is az 1920-as évek környékén, ha jól rémlik. Gazdaságilag feltámasztotta az országot a koldusszegénységből. Nyilván ez nem ad felmentést a beteg elméjéről...

torró 2018.07.29. 19:06:31

@szepipiktor:
Na és hová vándorolnának te esze fitty? Afrikába? Igaz, az most lassan kiürül. Te kis Nostredamus !

ColT · http://kilatas.great-site.net 2018.07.29. 19:07:39

Ha EU fejes lesz, ideülteti valami fogdmegjéz. Nem lesz jobb.
Meg mikor mondott le ez hatalomról? Sose mondana le a minielnökségről.

nemecsekerno_007 2018.07.29. 19:28:25

Meglátjuk :) Van realitása :) Az ellenzék meg megy a levesbe...

Alick 2018.07.29. 19:33:22

@szepipiktor: Hova mennének Európából? keblükre ölelni a tengerentúli redneck szavazókat? A kemény nemzetállami Izraelbe katonáskodni? Kínába? Putyinhoz?
Vagy egy másik bolygóra? :)

sebi77 2018.07.29. 19:38:10

Akkor már miért nem Le Pen, vagy valamelyik másik nagymenő xenofob? Több tucatnyi akadna belőlük, jobb kapcsolatokkal, Orbán kezében nincs semmi amivel kisakkozhatná magának a pozíciót. Aztán, ha valami csoda folytán sikerülne is... Európa egyelőre nem az a kontinens ahol egy ilyen sötét parasztnak engednék hogy vezessen, valahogy elintéznék, akár még baleset is érhetné.

rockjano 2018.07.29. 19:39:07

Ez ez egész komplett hülyeség...

jajdehülyevagyok 2018.07.29. 19:41:58

1. Nem biztos, hogy rossz volna nekünk
2. Junkernél csak jobb lehet
3. A nagyok nem fogják támogatni, nekik báb kell
4. A felvetés nem sok realitással bír

rasztaszív 2018.07.29. 19:49:43

dzsudzsákot pedig leigazolja a reál.és akkor már orbántól kapnak egy új stadiont is.

2018.07.29. 19:53:46

Ez a cikk egy komplett baromság... Már bocs.

De térjünk rá vissza mondjuk 2 év múlva.

Most garantálom, hogy a fantáziád erős volt, nem így lesz.

komisz_kölök 2018.07.29. 20:24:22

Egyre szorakoztatobb vagy. Igy tovabb :) Epitsunk hiteles ellenzeket!

2018.07.29. 20:26:15

@szepipiktor: Az a gond, most az USA-ba sem lehetne menekülni, mert ott is egy elmeháborodott trónol.

profilo 2018.07.29. 20:29:40

@HUN_Sector: Miért kell állandóan futni, menekülni? Védjétek meg azt ami fontos, ami a tiétek.

Gleccsertetű 2018.07.29. 20:39:35

Hahaha bármi is lesz, ti libsik rábasztok!!!

2018.07.29. 20:40:45

Ezen a csúti taknyon egyre inkább elhatalmasodik a skizofrénia, egyszerűen már úgy elhülyült, hogy lassan a nem létező Isten helyére pályázik.
Mondjuk tőlem akár. Ateista vagyok.

AvéCézárVavan 2018.07.29. 20:44:45

@Látens Inszinuáció: Hát nem előreküldte a Gazsi gyereket azzal, hogy bótold le a Jézuskával a helycserét!

Jadeite 2018.07.29. 21:04:42

@Gleccsertetű: ugye nem tudod, h a liberális szó mit jelent? Persze h nem, te is csak egy agyhalott, szolgalelkű birka vagy.

morph on deer 2018.07.29. 21:09:57

@agyramegy:
“Most garantálom, hogy a fantáziád erős volt, nem így lesz.”

Ha odafigyelsz, fogod látni, hogy nem az volt a cikk mondanivalója, hogy így LESZ, hsnem az, hogy orbán ezt szeretné!
Egyúttal világossá tette, hogy elméletben erre még lehetősége is LEHETNE.

Arra sem ártana emlékezni, hogy nem véletlenül kapott Rogán propaganda-minisztériuma több mint 29 milliárd forintot a jövő évre, a királyi tv meg egyéb szócsövek 73 milliárdot, - azaz Jóval többet, mint idén a választási évre!

Azt ugyanis nem igazán látom életszerűnek, hogy mindez a (H)2rule piacra vezetése miatt lesz szükséges, habár arra sem kímélik a (köz)pénzt.

Az normális esetbeen ugyancsak szokatlan lenne, hogy az önkormányzati választásokra többet költenének, mint a parlamentire, ha nem tudnánk, hogy ez most “kivételes” eset lesz: itt most viktorka uralkodói ábrándjaiért költjük a közpénzt!
Azt pedig nem adják olcsón.

Punetti kapitány 2018.07.29. 21:10:07

@jajdehülyevagyok: A 3. pont miatt van esélye a dolognak.

azigaziraptor 2018.07.29. 21:11:23

@taga20
2018.07.29. 17:17:45
Csak egy ici-pici rák legyen benne!
Majd megnő!

morph on deer 2018.07.29. 21:11:59

@Látens Inszinuáció:
“...lassan a nem létező Isten helyére pályázik.”

De ahhoz minimum a mennybe kell mennie, nem?
Én támogatom!

táltos 2018.07.29. 21:15:04

Ennyi sületlenséget egy rakáson! Semmilyen tényleges hatalma, döntési jogköre nincs az EB elnökének, miért akarna az lenni Orbán?

morph on deer 2018.07.29. 21:16:43

@Punetti kapitány:
“A 3. pont miatt van esélye a dolognak.”

Hacsak közben nem vezetik be a kötelező elmeorvosi tesztet, és/vagy a nemzetközi biztonsági ‘átvilágítást’.
Mert akkor meg nincs.

morph on deer 2018.07.29. 21:18:05

@táltos:
“emmilyen tényleges hatalma, döntési jogköre nincs az EB elnökének”

Most.

sZulamith 2018.07.29. 21:20:36

Nincs ezen mit csodálkozni, szolgálat sosem volt az erőssége:)

JorEl 2018.07.29. 21:21:56

Ez a b1 majdnem annyira vicces, mint a majomcsapda(atomcsapda) blog.
Srácok, a hajó már elment, sajnos a kormányváltás már csak egy nedves álom, az összefogáson múlt minden, koordinálni kellett volna rendesen, ugyan erősen megnehezítette a dolgotokat, hogy ehez rá kellett volna venni olyan 80-90 fideszes jelöltet is, hogy lépjen vissza a legesélyesebb ellenzéki jelölt javára.

Orochimaru 2018.07.29. 21:27:14

@profilo: Én az Orbán diktatúra elől menekültem el.

fugyp 2018.07.29. 21:30:40

Ez egészen katasztrófa lenne. Habár Trump, Puryin és hasonló beteg emberek közé épp beleillik. Ezek a rohadt mocskos erőszakos hazug szarháziak mehülyítik az embereket.

kunzoo 2018.07.29. 21:37:58

@morph on deer:
Ugyan! Juncker vállaltan alkoholbeteg. 'oszt főnök lett.

kunzoo 2018.07.29. 21:41:24

@fugyp:
Valóban, de azt azért tegyük hozzá hogy nem Trump irányítása alatt lőtték szét hamis casus bellivel Irakot, nem ő támogatta fegyverekkel azokat a dzsihadistákat akik ellen most háborúznak. A drága Obama alatt is vígan működött Guantanamó. A mexikói határ ugyanúgy zárva volt.

baaandyy 2018.07.29. 21:42:23

Elképesztően jó, érdekes írás, grat!

Gleccsertetű 2018.07.29. 21:49:22

@Jadeite: mi a fasz közöd van hozzá? egy nulla vagy, egy nímand, akinek nem osztottak lapot.

Spiritmonger 2018.07.29. 21:51:25

nickgrabovszki, az eddigi cikkeidhez képest ez egéász jó lett, majdnem több valóságot tartalmaz, mint libbantkomcsi rettegést.
10 hónap múlva EP-választás. a jelenlegi brüsszeli elit már a menekülőutakat keresi, mert tudják, hogy picsán lesznek rúgva. A V4 országok, Ausztria, Olaszország, Szlovénia, Horvátország már informálisan beállt Orbán mögé, a spanyol választókat a mostani spanyol kormány migránssimogató intézkedései terelik Orbán mögé, a franciákat Macron tehetetlensége zavarja, akárcsak a németeket Merkel impotenciája.
Az erőviszonyok egyszerűek:
Az egyik sarokban a rosszak - a skandinávok, a beneluxok, Merkel és Macron hívei. Velük szemben a jók, azaz a volt Monarchia és Olaszország.
Kettejük között a déli államok, az ingadozó német, spanyol és francia szavazók, ők jelentik a mérleg nyelvét.

martineden 2018.07.29. 21:52:57

Hulyeseg, a csuti geci sosem mondana le onkent a lopas es szabadrablas iranyitasarol.

Szilágyi Imre 2018.07.29. 22:07:01

Kifordítottátok a szarosgatyát, firkászkám?
A múlt hétig még arról cikkeztetek, hogy Orbán kivezeti az országot az EU-ból. Ezt annyira határozottan állítottátok, hogy más elképzelés szóba sem jöhetett a baloldali és libernyák oldalon.
:)
Orbán nem lesz jövőre az EB elnöke. Magyar miniszterelnök marad. Az EU-t meg kell reformálni. Ez a jövő évtől induló új EP ciklus feladata. De a reform nem azt jelenti, hogy minden marad a régiben és Orbán lesz az EB elnöke. Ez csak a ti csökött agyatokban áll így össze.
Az EU intézményi és döntéshozatali reformra vár. Ha egyáltalán komolyan akarjuk venni.
Ti meg inkább cikkezzetek a muflonok étkezési szokásairól.
Jobban jártok, firkászkáim!

Sweet Gus,táv 2018.07.29. 22:14:59

Egy beteg elme fantáziálása lázas állapotban.

I-Work 2018.07.29. 22:15:10

@nickgrabowszki totális f@szság... ezt a piperkőc majmot senki nem akarja, de Európa teljes szétbombázását sem kockáztatná senki.
Egyébként felőlem vigyék, csak többet ne lássam ebben az országban.
A fidesz is végre megbukhatna.

I-Work 2018.07.29. 22:17:29

@Szilágyi Imre: nulla esélye van európai szerepre, mert akinek ázsiai diktátorok a haverjai, azt azért kultúrkörökbe nem engedik.
Mégis remélem, hogy eltűnik az országból, nagy megkönnyebbülés lenne és végre ez a harc lehetne a végső.

morph on deer 2018.07.29. 22:17:40

@kunzoo:
“Ugyan! Juncker vállaltan alkoholbeteg. 'oszt főnök lett.”

Ezt elfelejtettem hozzáadni a listához!
:)
Majd nézd meg mi lesz, ha az egész EU-ban szabad lesz a pálinkafőzés! Ilyesmi már fel se fog tűnni!
Végül is “kulturharcról” volt szó, vagy mi a szösz?

I-Work 2018.07.29. 22:18:46

@Spiritmonger: senki nem áll egy akarnok, piperkőc majom mögé, V4 pedig nincsen, csak V1...

ballikos 2018.07.29. 22:26:51

@Gleccsertetű: te meg, aki a levágott ág végén ülsz, kurvára röhöghetsz majd :D

6. Ienin 2018.07.29. 22:31:42

Ez hülyeség, ez a kretén barom a fasorban sincs az eu- ban. Még a saját pártja is rühelli, miért jelölnék akkor a posztra. Meg hát a bizottság elnök csak egy báb, a nagy államok mozgatják marionettfiguraként. Miért is akarna egy pszichopata hatalommániás hatökör egy olyan posztot, ahol semmi szava sincs? Nonszensz.

morph on deer 2018.07.29. 22:31:56

@agyramegy:
“...a magyar történelem nagyszerűsége szeretne lenni”

Ahogy hallottam beszélni ő már úgy tudja, hogy ez megtörtént!
Hiszen puszta kézzel megvédett bennünket a soron következő (soros) gonosz inváziójától, sőt, még a kulturánkat is megvédte!
(Ehhez képest most “kulturharc” lesz. Go figure!)

Már csak pár apróság hiányzik, azt meg már a távirányított robotok is el tudják végezni, ő addig is elüti az időt mint “a világ egyik vezető politikusa”!
Egyből Trump és Putyin mellé fog felnőni!
Szerinte...

De semmi veszély, majd a koronázási ceremóniára győzedelmesen hazatér, és átveszi a jogart meg az országalmát, és a próféta - Orbán Gáspár - személyesen fogja megáldani...
Gyönyörű lesz!

Szóval nincs itt ellentmondás egy szál se

6. Ienin 2018.07.29. 22:43:04

Ja és akkora csuti geci a tíz magyar fideszes ep képviselővel a háta mögött kétharmadot szerez az ötszáz fős ep- ben, majd ennek a többségnek a birtokában megváltoztatja az elnök jogkörét úgy hogy korlátlan hatalommal uralkodhasson. Hála istennek az eu-ban még létezik a jog és igazságosság, tíz képviselővel meg a kétésfélmillió birka szavazójával elmehet a halál faszára ez a patkány.

...in the world 2018.07.29. 22:53:14

ezt a clickbait szart remélem ti se gondoljátok komolyan xd

Sztenikó Rezső 2018.07.29. 23:05:56

Annyi helyeírási hiba van a posztban, hogy egyszerűen a 3. bekezdés után felfordult tőle a gyomrom és nem tudtam végig olvasni. Sajnos ez az egész cikk komolyságát is megkérdzőjelezi szememben... Szánalmas

Jakab.gipsz 2018.07.29. 23:26:13

A nyugatias típusú állam elméletek gazdasági politikai és társadalmi válságát, nem Orbán Viktor és nem a magyarok okozták, hanem a neoliberális demokraták.

A válság okozói 68-as Cohn-Bendit, Habermas és a neomarxista frankfurti iskola filozófusai: európaiak számára, amerikaiak számára, pedig Bécsi-Harvard körös filozófusok az analitikus filozófusokkal karöltve.

Orbán intuíciója helyes volt amikor, valamiféle paradigma váltás lehetőségét keresgélte, és az illiberalizmus kifejezést bedobta a köztudatba, ( sajnos a liberális-illiberális, politikai szlogen egyformán szamárság, "logikai-csapda" paradoxonok) ezek pedig korántsem ártalmatlan vezénylő szavak, nincs egzakt megoldásuk.

Orbán mentségére szólva, (balfácánok a tanács adói), az ellenfelei pedig pszciho és szociopaták ez utóbbiak, érzéketlenek a nép szenvedésére. Ennek ellenére a magyarok bölcsességét dicséri, hogy háromszor kapott kétharmadot, miközben csak partizán háborút folytatott, a sátánfajzat Soros tervei ellen.

Most pedig, az évszázadok évtizedek óta zajló politikai filozófiai-teológiai háború döntő, nyílt-színen zajló szakasza következik.

Latcho Rom 2018.07.29. 23:40:30

@Jakab.gipsz: háború a fejetekben van a sok geci propahanta posztertől.

öreg baka nem rakéta 2018.07.29. 23:40:35

A magasságos óvja meg Európát, a csuti gyesznótól.....

öreg baka nem rakéta 2018.07.29. 23:44:15

@Jakab.gipsz: Hatalmas válságban vannak nyugaton csak nem látják, mert nem orbanisták. A magyar kivándorló (bocs, külföldön munkát vállalók) meg önként és dalolva mennek a nyomorba:)

rostás 2018.07.30. 00:18:03

Jajjj... Annyira élvezem ezt...! :) Két éve még karikatúrákat tettek közzé a HVG-ben, amin Orbán kis törpeként fel sem éri Merkel cipősarkát :) Most meg Merkel már bukott politikus (tényleg az) és Orbán Európa lehetséges vezetője (tényleg az) :) Imádom ezt nézni, olvasni, amikor a libsik arcáról lefagy az az undorító, pökhendi, bárgyú, buta fölényes ostobaságuk :) Mint amikor Trump beiktatásán visítoztak a férfikülsejű, hormonzavaros feminista öregasszonyok horgolt sapkában :) Szép az élet és egyre szebb lesz! Hajrá európai jobboldal, vesszenek a kretén '68-as balos, pszichopata, gonosz férgek!

öreg baka nem rakéta 2018.07.30. 00:36:02

@rostás: A pofára esést előzőleg bekalkuláltad? Az európai jobboldal nem a csürhe és vezére vízióit követi. Mintha a fideszhívőket írtad volna le:)

öreg baka nem rakéta 2018.07.30. 00:43:30

@rostás: " ugye fideszhívőkrőlírkálsz? Kik is csókolnak kezet a daginak? Kik ülnek üdvezült pofával a parlamentben? Kik szerveznek imaláncot a csuti tolvajért? Elárulom: Akik élvezik, hogy őket nyúzzák, mert annyi eszük sincs, hogy észrevegyék. íí
"Imádom ezt nézni, olvasni, amikor a libsik arcáról lefagy az az undorító, pökhendi, bárgyú, buta fölényes ostobaságuk :) Mint amikor Trump beiktatásán visítoztak a férfikülsejű, hormonzavaros feminista öregasszonyok horgolt sapkában :) Szép az élet és egyre szebb lesz!"

rostás 2018.07.30. 00:52:12

@öreg baka nem rakéta: ?! Mit is akarsz mondani?! Gondolom te sem érted, csak ellent akarsz mondani :) Nem baj... A kutya ugat, a karaván halad! :) A "csürhe" kisbarátom az mindíg, minden történelmi korszakban a baloldal volt. A "forradalmi" primitív csürhe, a hergelőikkel, a "baloldali", "forradalmi" "értelmiséggel" együtt. Az igazi söpredék. Az európai jobboldalnak is elege van a Chegevara polós hippikből. :) Ausztria, Olaszország... és jönnek majd a többiek :) Nem sokára nem kell már borzas, frusztrált tekintetű, hisztérikus "zöld", meg "baloldali" vénkisasszonyok rikácsoló kirohanásait nézni, mert ki lesznek zavarva az utcára :) Jó lesz, alig várom! :)

Demokrácia nélküli liberalizmus 2018.07.30. 03:46:01

"és hogy meg tudja-e szerezni Orbán Magyarország után az Európa feletti uralmat is"

Remek terv. 8 eve azt halljuk a liberalisoktol, hogy Orban azonnal kilepteti az uniobol az orszagot. Tehat ugy kepzelik hogy kilepunk, aztan Orbant azonnal megvalasszak a EP elnokenek. Orban ezt jol kitervelte.
Azt nem merem feltetelezni, hogy esetleg megse lepunk ki, hiszen a liberalisok mar 8 eve hangoztatjak.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2018.07.30. 04:49:43

A legalkalmasabb személy europa vezetésére, de a Magyar Nép imádja Őt.
Nehéz döntés előtt áll szeretett Vezetőnk.

BiG74 Bodri 2018.07.30. 06:52:11

Ez így nagy marhaságnak tűnik!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 06:58:35

@Demokrácia nélküli liberalizmus:

Zorbán új terve pokolibb: az EB-elnöke lesz, majd kikiáltja a brüsszeli EU-központ erkélyéről az EU megszűnését. Aztán azonnal visszamegy Bp-re, ott kikiáltja - századszorra 2010 óta - a diktatúrát, majd a budapesti kerületek határa szögesdrótot épít, tűzparancssal. Aztán gázkamrát épít Felcsúton a stadion alá, s kivégzi a hajléktalanokat, a civileket, s mindenki mást, aki nem tetszik neki.

Ha nem akarod, hogy ez legyen, gyere el te is a hétvégi forradalomra, melyen mind a 25 résztvevő élőláncot fog alkotni.

febiha 2018.07.30. 07:32:25

@Jakab.gipsz: "érzéketlenek a nép szenvedésére." Azért a nagypolitika nem fájdalomabulancia. Bár csakugyan nem jó, ha sokan nem érzik jól magukat a bőrükben, de a direkt szenvedésre ma a farmakológia tudja inkább a megoldást, és sajnos az se mindig. A nagypolitikától inkább azt lehet várni, hogy viszonylag professzionálisan, pazarlásmentesen és a közjónak alárendelve intézze a költségvetési újraelosztást. Ez se kevés, és nálunk éppen nagyon nem így van. A lelkigondozás legyen az egyházaké, akinek viziói vannak az meg keressen föl egy pszichiátert.

rallus 2018.07.30. 07:34:00

@maxval balcán bircaman: Csak nem gondolod, hogy Orbán Szanyit fogja plagizálni, aki pont ezzel a programmal akart MSZP elnök lenni?

chrisred 2018.07.30. 08:13:54

@6. Ienin: De a fenti konteó szerint a Bizottság szerepét is megváltoztatná, létrehozná az európai kormányt, és ő tartaná sakkban a tagállamok politikai vezetőit. Vagyis mindent megcsinálna, amivel a liberálisokat megvádolta.

chepunk 2018.07.30. 08:15:46

A drága Miniszter-elnök Úrnak ideje lenne a sok fárasztó harc után a jól megérdemelt nyugdíjához, hogy Isten éltesse sokáig!

kis864 2018.07.30. 08:21:41

Te úristen!
Ennyi ésszel orbán még háborút is nyerhet.
Most fejlesztjük fel a komolynak nem ítélhető hadseregünket./ az állami pénz dől bele/!
Bár volt már, hogy hadat üzentük az USA-nak.

gigabursch 2018.07.30. 08:31:13

Halkan jegyzem meg, hogy 2019-ben nem tartom valószínűnek azt, hogy lesz-e Néppárt és abban is kétségeim vannak, hogy lesz-e egyáltalán liberál-szocialista frakció az Ollyópaji Jujjdejó periférikus földrajzi elhelyezkedésű műintézményeiben.
Szóval a néppárt is erősen lejárt konglomerátum, csak még nincs kimondva.

Egyébiránt a rettegők, bérrettegők és allahakbarozók (vona gáborkával együtt) nyugodtan (de miattam akár idegesen is), és demokráciaféltő hőbörgéssel leléphetnek. A "hová" engem nem érdekel. Sajnos ettől még a fröcsögéseik Kuala Lumpurból is hallhatóak maradnak, de ilyen az internet.

Halkan jegyzem meg, hogy a V4-en, meg Ausztrián kívül a balkáni országok, a balti országok is erősen rühellik ezt az alkoholista, impotens majmot (juncker) és csapatát.

S remélem az Ollyópaji Jujjdejó végre Európa kellős közepéről, azaz Magyarországról lesz kormányozva.
Ha ezt Vektor megoldja, ám legyen.
Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy ebbe a programba/rendszerbe az EU-szkeptikusok (pl. itthon a Mi Magunk) hogyan fognak belelépni a szavazóik révén, mekkora erőt fognak képviselni és mi mindent fognak katalizálni.

Zárásul:
Eddig keddenként vektor megbukott.
Mostantól hétfőnként előtte mennybe megy?

Arra is kíváncsi vagyok, hogy egy érdemben átalakult EU-s játszótér hogyan hat a brexit pillanatnyi helyzetére.
No, majd meglátjuk...

Emporio Ármányi 2018.07.30. 08:36:45

Szerencsétlen ballikak, mindig - úgy nagyjából - 72 lépésre lemaradva fantáziálnak dr. Orbán Viktor miniszterelnök úr (áldassék a neve!) terveiről. A múlt héten még ki akarták vele vezettetni az országot az EU-ból.
Csutiznak meg parasztoznak, közben belül mindegyik arról álmodik, hogy egyszer, egy kicsit, mondjuk 20 másodpercre ő lehessen Orbán Viktor. Micsoda élmény volna az ő kis nyomorult, haszontalan, kommentelő életükben!
Muhaha!

chrisred 2018.07.30. 08:38:40

@gigabursch: "S remélem az Ollyópaji Jujjdejó végre Európa kellős közepéről, azaz Magyarországról lesz kormányozva.
Ha ezt Vektor megoldja, ám legyen."

Szerintem szükség esetén pillanatok alatt be tudod bizonyítani, hogy Európa közepe Moszkvában van. :)

gigabursch 2018.07.30. 08:40:41

@chrisred:
Akkor legyél olyan kedves és olvasd el a Pangea.blog.hu afrikás posztjának idevágó kommentjét arról, hogy hol van Európa közepe.
Olybá tűnik ott sem tudtad értelmezni a kérdést.

chrisred 2018.07.30. 08:49:52

@gigabursch: Te nem tudtad értelmezni azt, amit Európa nyugati meg keleti feléről írtam, meg azt, hogy amit két félre osztanak, a közepén szokás szétválasztani (Lajta, Odera).

gigabursch 2018.07.30. 08:50:28

@chrisred:
Nem erőlködök.
Reménytelen vagy.

chrisred 2018.07.30. 08:53:53

@gigabursch: Fizikai erőkifejtés helyett próbáld az agyadat használni.

Róbert László 2018.07.30. 10:05:05

A panama kiteljesedik így egész Európára. Szép jövő elé nézünk.

Minden ballib bérretteg 2018.07.30. 10:21:00

Fura ez a cikk..

Eddig az volt a ballib agyhalottak mantrája, hogy mennyire jelentéktelen senki az Orbán.
Erre itt van ez a másik oldalról megközelített baromság.

Mondjuk annyi közös van az előzőekkel is, hogy agyhalott ballibek kivállóan tudnak rettegni ezen is, azon is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 10:35:12

@gigabursch: :))

Szóval még a földrajzhoz is hülye vagy. Európa közepének elhelyezkedése attól függ, hol húzod meg Európa határait. Amíg az utóbbiban nincs egyetértés, az előbbiről is értelmetlen beszélni. Oroszország európai területének északi részéből könnyedén lefűrészelhetsz úgy egy darabot, hogy Európa közepe Magyarországra essen. De minek erőlködnél, hisz eleve a Föld szívcsakrája a Pilisben van. :))

gigabursch 2018.07.30. 10:36:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Cicus, cicus,
Ehhez is annyira értesz, mint az atomhoz, meg a közgazdasághoz.
Segítek.
Vegyél elő egy 5. osztályos földrajz atlaszt és nézegesd...

gigabursch 2018.07.30. 10:46:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
megtisztelnél, ha bárhonnan az internet mélységeiből csak egyetlen kommentet előszednél, ahol én és a Pilis meg a Föld szívcsakrája c. műsort egymással összehoztam.

Egyébként meg tudod kinek hazudozz?! Na, pont neki.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 10:49:21

@gigabursch: "egy 5. osztályos földrajz atlaszt "

Szóval úgy képzeled, hogy annyira vagy okos, mint egy ötödikes? Hát nem, mert aszerint pont nem Magyarországon, hanem Litvániában lenne Európa közepe. Legalább magadat ne köpd szembe. :))

LebensraumamOsten 2018.07.30. 10:51:06

Höhöhö!
Ez jó! Ez ez naggyon jó!
Orsós presidente! Az USA elnökségért nem indul esetleg?
Hihihi! Na persze! És vajon ki szavazná meg? Az illibbant rottyanagyú 2/3-a?
Mert Ojrópa többi részén az illibbantság finoman szólva marginális. Kb. annyian vannak, mint becsületes ember a hazai orsóskúrmányban. Szóval lesz majd egy 2/3 tízezredes majdnem többség kisebbségük? Hehe.Erre alapozni... Naggyon hatástalan volt az grazi kezelés. Én nem is fizettem volna érte.
Remélem Orsós Union Presidente kikezelteti a lefittyedt nyelvét, mire színarany szobát építtet magának a brüsszeli Versaillesban! :DDDD
Na, akkor én meg indulok Putyin ellen a következő választásokon. Minden jel arra utal, hogy simán nyerni fogok. Bruhaha!

gigabursch 2018.07.30. 10:51:09

@chrisred:
Egyébiránt Moszkva is csak periféria. Főleg Oroszország szempontjából. Ennél jobban már csak Szentpétervár volt Periféria.

gigabursch 2018.07.30. 10:54:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ugathatsz akárhány nickről, attól még nem leszel okosabb.

Kérdés:
Milyen módszer és milyen vetületi rendszer szerint?

De tudod mit, inkább ne válaszolj.
Maradj meg az egyébként ezerszer cáfolt szmartszitis fenntarthatatlan fantazmagóriádnál. Ahhoz se értesz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 11:08:26

@gigabursch: "Milyen módszer"

Geometriai (pontosabban geográfiai) középpont. De próbálkozhatsz más definíciókkal is, valamelyikkel csak sikerül. :))

"és milyen vetületi rendszer"

Nem kell hozzá vetület. Jaj, bogaram, még ezt se tudod? :))

Tényleg, nem veszed észre, hogy azon erőlködsz, hogy melyik végén kell a lágytojást feltörni?

gigabursch 2018.07.30. 11:23:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
OK, ennyire okos emberrei inkább szóba sem állok.
Te tényleg mindent és mindenkinél jobban tudsz.
A megtestesült mindentudással meg minek is szót ejteni...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 11:30:28

@gigabursch: :))

Ha elfogytak az érveid, jöhet a személyeskedés. Kubatov troll kézikönyve, utolsó oldal. Jó tanítvány vagy. Bárcsak a földrajzhoz tized annyit értenél, mint a trollkodáshoz! :))

VT Man 2018.07.30. 11:32:44

Na ballibek, itt a nagy lehetoseg, hogy megszabaduljatok Orbantol!

Ha nem szavaztok ra es a Fideszre az EP listan, akkor lehet, hogy meg 12-16 evig magyarorszag miniszterelnoke lesz!

Es ezt ugye senki se akarja?

VT Man 2018.07.30. 11:37:39

@morph on deer:
"Majd nézd meg mi lesz, ha az egész EU-ban szabad lesz a pálinkafőzés! Ilyesmi már fel se fog tűnni!
Végül is “kulturharcról” volt szó, vagy mi a szösz?"

A muszlimok nem ihatnak alkoholt, szoval ez mar eredendoen diszkriminacio lesz.

Nerevaryne 2018.07.30. 11:56:41

Nem tudom eldönteni, hogy az írás a fantasy vagy a sci-fi kategóriába esik-e.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 12:07:46

@Nerevaryne: "a fantasy vagy a sci-fi kategóriába esik-e. "

Látom, ilyeneket nem olvasol, mert egyik se.

Valami, amiben otthon vagy? Pornónál nézted? :))

gigabursch 2018.07.30. 12:34:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
1.) személyeskedés.
Olvasd végig amit te írtál és nézz bele a tükörbe. Kezd a Pilis-csakrás kiszólásodnál, zárva kubatovos görénykedéseddel. Ez vagy te Cicus! Észérv nuku, fröcsögés 100%
Egyébként nem én vagyok az, aki folyton más és más nickekkel szolgálja a gazdáit. Szerencsére nekem ez az egy is elegendő és nem kell vele senkit kiszolgálnom.
Ez nem csak irányomban, ez mások irányába is igaz (pl: b1.blog.hu/2018/07/29/van_esely_arra_hogy_egy_ev_mulva_mar_nem_orban_viktor_lesz_magyarorszag_miniszterelnoke/full_commentlist/1#c35591161)

2.) Konkrét kérdésre konkrét válasz hiánya:
Ha ennyire értesz a földméréshez és térképészethez, mint amennyire tettenérhetően nem, akkor nem óbégatnál ekkora pofával, hogy milyen okos vagy. De óbégass nyugodtan. Jól mutat majd a saját szellemi szegénységi bizonyítványodban.
Arra se voltál képes, hogy felfogd a kérdésben rejlő mélyebb kérdést. Meddig tekinthető Európa földrajzi értelemben véve Európának.
ugyanúgy nincs róla lövésed, mint ahogy az atomcsapdás oldalon előadtad a megújulók.hu-s lázálmaidat és folyton csak hazugságokat linkelve próbálsz "igazságot" találni. Csak épp űtlátszó a történet.

De megtisztelsz azzal (úgyse fogsz), ha egyszer felesleges pofázás helyett elgondolkodnál a kérdésen és ha nem tudsz rá válaszolni, akkor azt mondod, hogy passz?
Nem olyan szégyen.
Ha elolvasod a nyitó hozzászólásomat, abban is jó adag olyan kérdés van, ami elég nyitott, mert lövésem sincs sem a válaszokról, sem pedig az alternatívákról.
S ha azt elolvastad, akkor rájöhetsz arra, hogy a fröcsögő kubatovos kiszólásoddal éppen hogyan köpted magad szembe.

Részemről rátettelek az itt nem létező SZŰRÉS listára.

gigabursch 2018.07.30. 12:38:30

@VT Man:
Van valami olyasmi, hogy csak növényi eredetű erjesztettet nem, tehát így pl kumiszt, méhsört igen, meg van valami olyasmi is, hogy égetett szeszt milyen körülmények között meg mikor, de ezirányú olvasmányaim meglehetősen elhalványodtak.
Talán majd valaki felvilágosít ebben a kérdésben.

Ménár Atya 2018.07.30. 12:40:41

Látom kitört a pánik :D
Fél éve még ugyan itt, orbán egy súlytalan senki volt, most pedig úgy van beállítva, mintha potenciális esélyes lenne valóban.
Kérdés, hogy mikor hazudtatok, és miért. :)
Amúgy pedig a legnagyobb marhaság, hogy magyarország, vagy a kormány xenofób lenne.
Max az ingyenélő ,más értékrendet valló ( iszlám feudális politika) embereket igyekeznek távol tartani ekkora tömegben, nagyon helyesen.
A Trump a félnótás...........hát elég érdekes, úgy emlékszem ő az usa elnöke, és egy biztos befutót vert meg, ráadásul úgy néz ki, hogy a félnótás,gazdaságilag is elég jól teljesít, legalább is a statisztikai adatok szerint.
Szóval a magyar félnótás orbán nem is annyira rossz, mint az elődje, na az tényleg nem félnótás, még annak is rossz volt, meg is bukott :D
Várjuk ki az ep választásokat, ha a jelenlegi migrációs politika nem változik, akkor sima jobboldali nyerés lesz, már érezhetően vége a lelkes befogadásnak, már sokkot kaptak a helyiek a magyarok által elszalasztott nagy lehetőségtől, az orvos-mérnök -ügyvéd csapatok áldásos tevékenységétől :D:D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 12:46:09

@gigabursch: "kubatovos "

Te voltál, bogaram, aki áttért az érvekről a Kubatov kézikönyvre. Ezt már le nem vakarod magadról. :))

"ennyire értesz a földméréshez és térképészethez"

Hát azt látom, hogy náladnál jobban.

"Meddig tekinthető Európa földrajzi értelemben véve Európának."

Ezt próbálom veled az elejétől fogva megértetni. Akkor hatott a "gyógyszerem"?

"lövésem sincs sem a válaszokról"

Akkor mit pofázol. Csak beégsz, mint a vetületekkel. :))

rnz 2018.07.30. 13:44:38

Na várjunk. Akkor most ma bukik emiatt elszigetelődött Viktor, vagy csak holnap? Vagy holnap is és ma is?
De legalább a B1 színesíti a viccblogot sci-fi írásokkal is! :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2018.07.30. 13:46:15

Amúgy a postban továbbra sem mondta senki, hogy ne lenne súlytalan.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 13:48:51

@rnz: "sci-fi írásokkal"

Ezt a "poént" már ellőtted a Nerevaryne nickeddel. Figyelj jobban, mert biztos nem ad pénzt Kubatov az ismétlésekért.

2018.07.30. 14:15:04

Hiába nyaljátok a seggét birca, ez az ember akkor is egy pénzéhes hatalommániás elmebeteg.

Orochimaru 2018.07.30. 14:24:23

Lesz helyette Lázár v. Rogán. Nagy ügy, minden megy tovább.

rnz 2018.07.30. 14:44:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nekem nincs több nickem, de legalább már tudom, hogy másnak is van humorérzéke. Nyugi, nem rád gondoltam.
(Nyomorult blogmotor, de legalább alkalmazkodik a blog tartalmához...)

szódabár 2018.07.30. 15:22:05

rasszista xenofóbok...
Hát én azért a többség, kisebbség témában óvatosan nyilatkoznék. Az álliberális közvéleménykutatók már több alkalommal lyukra futottak a matematikájukkal. ..

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2018.07.30. 15:31:57

"Juncker már ilyen spitzenkandidaten volt": nocsak, több is? A Spitzenkandidat többesszáma a Spitzenkandidaten.
" Az Uniót a kormány- vagy államfők tanácsa irányítja, nem a parlament. Az utóbbinak még még együttdöntési (azaz vétó-) joga sincs (kivéve a Bizottság megválasztását), " A Parlamentnek nagyon sok (szinten minden) jogszabályban együttdöntési joga van. el vagytok maradva úgy húsz évvel-
Viszont hiába van a Parlamentnek vétójoga a Bizottság kiválasztásában, a Bizottság tagjait a tagállamok kormányai jelölik. Orbán tehát csak akkor lehetne bizottsági elnök, ha először is a magyar kormány jelöli, másodszor viszont (és ezért nincs igazán manőverezési szabadsága ebben a Parlamentnek) a pártcsaládjának kell csúcsjelöltnek jelölnie. Ezt pedig a Néppárt nem fogja. Utána pedig ennek a pártcsaládnak a legtöbb szavazatot kell szereznie. Ezt meg egy euroszkeptikus pártcsalád nem fogja elérni, tehát az euroszkeptikus blokk létrehozása esetén se nyeri meg a pozíciót (és az euroszkeptikusok most is három frakciót alkotnak, abban sincs benne mindenki, ráadásul vannak az elképzelt blokkban nagyobb kutyák is.
Az Eu vezetői posztok elosztását nagyon részletesen kiméricskélt egyensúly szabályozza. Ebben Kelet-Európa a Tanács elnöki posztját kaphatja meg. Ez meg nem igazán nagy ügy egy olyan embernek, aki nem tud konszenzust építeni. Ráadásul ez a pozíció egyáltalán nem függ a választások eredményétől, teljesen az állam- és kormányfők kezében van. Ott meg Orbán esélytelen, pont azért, mert ez nem egy hatalmi, hanem tárgyalási, kiegyensúlyozó, konszenzusteremtő pozíció.

György Csaba Nagy 2018.07.30. 15:36:40

A szerző belelovalta magát egy elmeficamba. Közelről minden és mindenki nagyobbnak látszik. A valóság szerintem az, hogy Orbánnak semmi esélye nincs. Igaz, hogy a túlhatalom elkerülése érdekében kevésbé jelentős figurákat választanak az EB-elnöki posztra, de a megválasztáshoz a vezető hatalmak egyetértése és a kisebb országok rokonszenve szükséges. Orbán ezek egyikével sem bír: Macron leplezetlenül megveti, Merkel leplezetten, pártcsaládja csak a szavazatok kedvéért tartja benn, még a visegrádiak is távolságtartóak hegemón kakaskodásai miatt. Ő láthatólag bejelentkezett a posztra, de Európát nem tudja úgy beetetni, mint az ország népét.

sírjatok 2018.07.30. 16:18:18

Héló, KEDDEN szokott lemondani az orbán, mi van itt már baszod??? Hétfő van még, ilyenkor az EU-ból szokták kirúgni!

Ménár Atya 2018.07.30. 16:44:15

Nyugalom álliberális efftásak.
Viktor marad.
Lehet idegeskedni a következő 12 évben.
Utána befagy a Duna, és királlyá koronázzuk, oszt jónapot :D
Viccen kívül, nem sok esélyét látom jelenleg a fent vázolt vágyálomnak, ahhoz még kell egy-két iszlamista hátterű tömeggyilkosság,és erőszakos nemi közösülés az eu határain belül, hogy képbe kerüljön.
Max annyi történik, hogy rájönnek lassan, ha kidobják az ajtón, ez visszamászik az ablakon.
De jó ez így, elég volt már az állandó meghunyászkodásból, semmivel sem vagyunk rosszabbak,mint a nyugati eu tagok.

tikitaki 2018.07.30. 16:50:36

Magyarország elesett, de az európai demokráciák nagyobb része ki fogja heverni ezt a szélsőjobbos kihívást. Orbán sose lesz az Európai Bizottság elnöke. Ő nem politikus, mint ahogy Putyin sem az. Mindketten köztörvényesek.

Sean MacTíre 2018.07.30. 17:20:51

@György Csaba Nagy: meg az olaszoknal sem szerzett most baratokat.

Sean MacTíre 2018.07.30. 17:23:59

Azt ne felejtse el senki, hogy barmelyik netto befizeto EU orszagban siman Orban ellen hergelik a nepet azzal, hogy "nem akarjuk, hogy az adonkat kelet europai tolvajok lopjak el, kevesebb penzt Kelet-Europanak!". Ez is egyfajta populizmus, es az Orban-rezsim enyves keze vedhetetlenul magas labda.

sZulamith 2018.07.30. 19:38:34

@György Csaba Nagy:/ Bocsi/ Jól mondod, ésszerűnek hangzik.
@Szilágyi Imre: Jobban kéne ismerned Orbánt.

2018.07.30. 19:47:04

ugassatok csak libsi kutyák

Szilágyi Imre 2018.07.30. 19:50:05

@sZulamith: Prüntyőke! Jobban ismerem Orbánt. Éppen azért mondom.

sZulamith 2018.07.30. 20:46:16

@Szilágyi Imre: Aha, akkor Te vagy a"B" változat

Szilágyi Imre 2018.07.30. 20:51:21

@sZulamith: Prüntyőke! Én már akkor ismertem, amikor az Orosz György úton lakott.

Orochimaru 2018.07.30. 23:24:55

@Sean MacTíre: Az EU kizsákmányolja Mo.-t. Szerintem 1-1 mindkét oldalnak.

Sean MacTíre 2018.07.30. 23:27:55

@Orochimaru: hogyne. Akkor vezesd le mindkét esetre, hogy kinek lesz rossz: 1. Nem adják az adófizetők pénzét csak olyan országnak mely a közös ügyészség alá tartozik 2. Elmennek a német és egyéb gyárak máshova.

Orochimaru 2018.07.30. 23:46:41

@Sean MacTíre: Mo.-nak szar lenne a kieső EU-s lóvé, de azért lássuk be, abból se az ország, se a társadalom nem gazdagodik túlságosan. Most az ilyen faszom térkövezést meg szökőkutakat ne soroljuk ebbe a kategóriába, azokat az eu-s pénzek nélkül is tudnia kellene finanszírozni a világrekord adókkal meg áfával a magyar államnak. A haverok meg a politikai elit jól jár, de szerintem ez nem volt másképp a szociknál sem. Csak ők próbálták csendben csinálni, a fidesz meg már rég nem ad a látszatra sem.

Elmennek a gyárak? Dehogy mennek. Amíg megvan a profitjuk, nem mennek azok sehova. A multik esetében amúgy is úgy szokott működni, hogy kapnak x év adómentességet, plusz jól kitömik őket állami támogatásokkal, hogy hozzánk jöjjenek dolgoztatni, mert legalább el lehet adni, hogy x párt mennyi munkahelyet teremtett a zembereknek.

A "rekord" méretű kivándorlás a ny-európai országokba is, az ottani gazdaságokat erősíti. Nem is beszélve arról, hogy alapvetően nem a 70 éves papókák meg mamókák szoktak nekiindulni, hanem a fiatal korosztály, akik bőven tudnak dolgozni az elkövetkező 30-40 évben, és egy fillérbe nem került az oktatásuk az adott országnak. Az már csak hab a tortán, ha még gyereket is vállalnak, mert borítékolható, hogy a gyerekük nem fog visszamenni a nyomorba.

Sean MacTíre 2018.07.31. 11:13:21

@Orochimaru: a GDP-n latszana meg, es ettol fenntarthatatlan lenne az adossag, mert nem nonenk ki. Bar egyebkent igy sem nojuk ki igazan.

A gyarak elmehetnek politikai okokbol is, foleg a nemetek. De ennel valoszinubb, hogy egyszeruen robotizalnak egyre tobb mindent, es akkor mar akar felhuzhatjak azokat a gyarakat az anyaorszagokban is. Nem most lesz ez, de nem is a tul tavoli jovoben. Es adokedvezmenyt adhatnak azok az orszagok is, amelyek igazodnak a mainstream EU politikahoz de szinten periferian vannak. Van az a penz, amiert megeri mozdulni. Ez sokkal inkabb azon mulik, hogy mi lesz az iranyvonal Nemetorszagban, Franciaorszagban. Jelzem, mar mentek el gyarak, nem is keves.

A kivandorlasrol nem a nyugati orszagok tehetnek, hanem a keletiek. Es meg a nagy nyitas elott is megvolt mar ez az aramlas.

Tangooo 2018.08.02. 18:11:00

Nem mintha bármi realitása lenne fenti esélylatolgatásnak, de a posztoló alkalmatlanságát a jóslatokra, előrejelzésekre a végső mondata is bizonyítja:
"De hogy elbír-e a világ egy európai Trumpot is az eredeti mellé, az legalábbis kétséges. "
Trumpnál szangvinikusabb elnöke még sosem volt az USA-nak. Talán legszűkebb környezete sem képes következő lépését kiszámítani.
Orbán ezzel szemben egy kiszámítható, következetes politikus - talán ennek köszönhető népszerűsége az európai jobboldalon.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.02. 18:17:24

@Tangooo: "Orbán ezzel szemben egy kiszámítható, következetes politikus "

Pontosan. Magyargyűlölő hazaáruló, Putyin seggében nyakig. Abszolút kiszámítható.

A következetes, az nem stimmel, a szó, amit keresel az a szélkakas.

Tangooo 2018.08.02. 19:09:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szánalmas vagy. Sürgősen fordulj orvoshoz, mert a gyűlölködés visszahat rád és súlyosbodik az állapotod!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.02. 19:13:31

@Tangooo: A geci gazdád gyűlölködése rám semmilyen módon nem hat. Még vissza se.

dekoninckxx 2019.08.02. 09:05:25

Nem semmi légből kapor eszmefuttatás, így egy év távlatából
süti beállítások módosítása