B1 blogcsalád



FT: Nem kell berezelni, a Bannon-féle mozgalmat le lehet nyomni az európai választáson

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. július 27. - Szelestey

• Ceterum censeo: Az Európai Néppártnak meg kell szabadulnia a Fidesztől

• A WizzAir befűthet a Ryanair-nek

• Fény és árnyék - Szepesi felemás élete

FT

financial_times.jpg

A vezércikk azt hangsúlyozza, hogy Steve Bannon ugyan összeesküvést sző a régi Európa ellen, ám a jövő évi EP-választások esélyt kínálnak a szélsőjobb megbuktatására. Az új amerikai szélsőjobb keresztapja a szokásos eszközöket bevetve támogatja az öreg földrészen a radikális pártokat. Azok egy része már magától is erős, mint a Liga, vagy Le Pen tömörülése. Ráadásul az uniós törvényhozás természete, valamint a választás sérülékennyé teszi a strasbourgi testületet a Bannon-féle lázadással szemben. Idetartozik, hogy a hagyományos középpártok nagyobb egységet akarnak, ám sok választó szinte egyáltalán nem képes különbséget tenni köztük.  Főleg a pénzügyi és migránsválság óta. Ilyen körülmények között könnyebb dolguk van a gátlástalan szélsőségeseknek és a ravaszdi politikai vállalkozóknak. De nem minden szól Bannon és szintén rombolásra törekvő partnerei mellett. A sötétség erőinek, azaz a Bannon által alapított Mozgalom törekvéseit úgy lehet a legjobban meghiúsítani, ha nagy vereséget mérnek rá.

Politico

politico_1.jpg

A német törvényhozás egyik zöld képviselőnője úgy látja, hogy nem csak Varsóra, hanem Budapestre is nagy nyomás nehezedik, miután az Európai Bíróság kimondta, hogy a jogállamhoz mindenkinek joga van, azaz a tagállamoknak meg kell vizsgálniuk a lengyel kiadatási kérelmek teljesítése előtt, hogy a gyanúsított tisztességes tárgyalásra számíthat-e a lengyel igazságszolgáltatás részéről. Franziska Brantner kifejtette, hogy itt nem csupán jogi, hanem politikai kérdésről is szó van, és érinti Magyarországot is, ahol szintén nagy veszélyben vannak az európai értékek. Épp ezért sürgette az Európai Néppárt elnökét, hogy végre vonja meg a vörös vonalat és zárja ki a Fideszt. Az újság hozzáteszi, hogy a luxemburgi EU-tesület ítélete valószínűleg kedvezőtlenebb következményekkel jár a PiS-re nézve, mint a partnerek minden eddig bírálata. Ha ugyanis az ír Legfelsőbb Bíróság úgy dönt, hogy elutasítja Varsó kérését, akkor gyakorlatilag azt állapítja meg, hogy a lengyel bíróság működésében immár rendszerszintű zavarok mutatkoznak.

Deutschlandfunk

 deutschlandfunk.png

Az uniónak a jogállamiság ügyében idáig elsősorban Magyarországgal és Lengyelországgal kellett keményen csörtéznie, ám Brüsszel most a román igazságszolgáltatás miatt is nyugtalan, bár ott hatalom messze nem csinálhatja azt, amit csak akar. Ferber, a CSU EP-képviselője döbbenetesnek nevezte, hogy két hete menesztették Bukarestben a korrupció ellenes ügyészség vezetőjét, miután a kormányzó szociáldemokraták már jó ideje hadjáratot folytatnak a jogállam ellen. A cél az, hogy a párt vezére, Dragnea, akit vesztegetés miatt eltiltottak állami tisztségek betöltésétől, ismét legálisan is kezébe vehesse az irányítást.  

Az összeállítás megjegyzi, hogy az EU kezében az érvényben lévő megfigyelési mechanizmus ellenére sincs igazán hatékony fegyver az események megfordításához. Szankciókat ugyanis nem tud elrendelni. Ily módon marad a szerződésszegési eljárás, de az igen hosszadalmas. Szó lehet még a jogállami eljárásról, viszont azt bármelyik tag vétója megakadályozhatja. Ennélfogva módosítani kell az alapszerződéseket, hogy a Bizottság érdemben szembe tudjon szállni a jogsértő tagállamokkal.  

Economist

economist_1.jpg

Az utasok további turbulenciákra, azaz késésekre és járattörlésekre számíthatnak Európa legnagyobb és legpontosabb fapados légitársaságánál, mert a Ryanair-t szorongatják a riválisok. A cég tavaly ősszel, hogy fenntartsa a nyaktörő terjeszkedést, pilótákat toborzott, a többi közt 20 %-os béremelés révén. Továbbá elismerte a szakszervezeteket. A légi személyzet pedig most él a sztrájk jogával, amire a vállalatvezetés keményen visszavágott. De közben a háttérben ott van, hogy a Ryanair-t várhatóan igencsak keményen fogja sújtani a Brexit. Azon kívül a kelet-európai vetélytársak, mint WizzAir olcsóbb munkaerővel dolgoztatnak és nem kizárt, hogy alávágnak, ha legfőbb konkurencia emeli a béreket. A Ryanair nem szeretne csődbe menni, azaz kemény idők jönnek a háza táján, amit az utasok is megéreznek.  

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A konzervatív lap úgy búcsúzik Szepesi Györgytől, mint a riporterlegendától, akinek a szerepét manapság szinte nem is lehet sehová sem besorolni. 1954-ben pl. szó szerint élőben sírta a mikrofonba az Aranycsapat vereségét. Közvetítése szerepet játszott abban, hogy utána Budapesten sok ezer csalódott szurkoló villamosokat borított fel, kirakatokat zúzott be, szétdúlta Sebes Gusztáv lakását. Egyesek szerint ez volt az előjáték a forradalomhoz. Lehet, hogy ha győz a csapat, akkor minden másként alakul?

Szepesi apja koncentrációs táborban halt meg, a fia kényszermunkán volt Ukrajnában. Később sportból diplomázott és stramm kommunista lett belőle. 2006-ban Paul Lendvai leleplezte, hogy leginkább Szepesi jelentett róla a magyar titkosszolgálatnak, Galambos néven. Erről az újságíró sohasem nyilatkozott, mint ahogy arról sem, hogy sportolók után kémkedett-e. De életútja nagyon is beleillik abban a mai vitába, hogy mi köze a labdarúgásnak a politikához.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3714144577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.07.27. 05:50:37

Nyugtával dicsérjétek a NAV-ot Laos. Úgy szét lesz rúgva a liberós seggetek az EP választáson, hogy 1000 évig nem álltok talpra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.27. 09:38:58

@Quercus erdész:

Így igaz. Nehéz lesz az elitnek lenyomnia az immár felébredt népet.

Orochimaru 2018.07.27. 10:14:27

@maxval balcán bircaman: Végre a kisemberek érdekeit nézi valaki, nem a tőkéét.

FCUK28 2018.07.27. 23:45:05

A jövő évi ep-választáson a bal fog nagyot bukni, hogy a fal adja a másikat. Jut eszembe, demokratikus európai érték, hogy firkászok akarják megmondani, mi legyen a politikában? Nagy a baj...

Tangooo 2018.07.28. 10:45:18

Bannon senki helyett nem fog választást nyerni sehol (ahogy Szaros Georg sem), de arra jó, hogy kinyissa egyesek szemét.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.28. 23:41:40

A változás immár küszöbön áll az EU irányításában is, és ettől nagyon fosnak a liberáltak, ezért próbálják biztatgatni magukat..

MACISAJT 2018.07.29. 06:30:42

"A német törvényhozás egyik zöld képviselőnője úgy látja,(..)Franziska Brantner kifejtett(..) ezért sürgette az Európai Néppárt elnökét, hogy végre vonja meg a vörös vonalat és zárja ki a Fideszt. "

Kösz, ismét jót röhögtem...:P
Nincs olyan nap hogy valamelyik "zöld" ne sürgetné....:P

Muhaha

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 06:56:03

@Tangooo: Bannon az USÁ-ban egy olyan hülyét segített hatalomba, aki pár hét alatt kirúgta. Már ennyi is elég ahhoz, hogy lássuk, mekkora baromság az egész.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 06:56:36

@Tangooo: Bannon az USÁ-ban egy olyan hülyét segített hatalomba, aki pár hét alatt kirúgta. Már ennyi is elég ahhoz, hogy lássuk, mekkora baromság az egész.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 06:59:22

@MACISAJT: elég sok néppártos is sürgette már. azért elég égő, amikor Orbán csak egy olyan klub tagja tud lenni, ahol utálják. egy pszichopata patkány a csuti paraszt.

BiG74 Bodri 2018.07.29. 07:09:30

@math0:
Tök mindegy, hogy utálják, amíg ő az egyik erős emberük.

midnightcoder2 2018.07.29. 07:23:37

A mai európai politikai elit egy rakás szar. Van egy álbaloldal ami mindent képvisel csak az európai átlagpolgár érdekeit nem - lásd migrik - és van egy áljobboldal ami igazából csak a nevében tér el az álbaloldaltól. És miután az elmúlt pár évtizedben sikerült belavírozni az EU-t a világban a béka segge alá - na jó, még nem Afrika, de ahhoz képest ahol a 50 éve volt elég gáz - most meg nagyon csodálkoznak azon, hogy megerősödött a szélsőjobb. Nem barátaim, a jobboldal erősödött meg. Illetve, most kezd létezni. Ezt hívják életösztönnek. Más kérdés, hogy jó eséllyel ez már késő.

Arra pedig, hogy a pártok abból élnek, hogy a szavazóik képtelenek a gondolkodásra a zöldek a legjobb példa.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 07:33:13

@BiG74 Bodri: erős ember a nénikéd. egy jelentéktelen faparaszt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 07:39:44

@midnightcoder2: ostoba vagy.

1) Európa a 20 század elején vesztette el világhatalmi szerepét.
2) Ez nagyjából szükségszerű volt, hiszen Európa a világ területének kis százaléka.
3) Fajlagosan Európa ereje még mindig elég nagy. Az egy főre eső GDP tekintetében az Európa simán veri a többi kontinenst.

4) A népnek nem az az érdeke, amit te, egy elmebeteg barom hisz.

5) A Fidesz él abból, hogy a szavazói a 4 elemis zsákfaluban élő közmunkások, te barom! Ne gyere te nekem gondolkodással, fingod nincs arról, hogy mi az!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 07:43:56

@midnightcoder2: Az EU gazdasági ereje egyébként még mindig nagyobb, mint Kína gazdasági ereje:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

Miközben Kína népessége majd háromszorosa.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 07:46:54

@midnightcoder2: A Fidesz a hülyék pártja:

ertelemblog.files.wordpress.com/2017/09/vegzetssegfidesz.png

Szerinted Magyarország gondolkodásra képes értelmiségi rétege a zsákfalukban él.

index.hu/belfold/2018/valasztas/terkep/#

Olyan ostoba vagy, hogy a fal adja a másikat. Tipikus Fidióta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 07:51:59

@midnightcoder2: ja, és az EU népe most kapott abból ízelítőt, hogy milyen az, amikor az olasz náci, az osztrák náci, a bajor náci és a magyar náci egymásnak esik. a CSU esett is egy nagyot tőle.

Azt a hülyék csak ideig-óráig hiszik el, hogy az az igazi megoldás, amikor a bajor náci Magyarországra akarja toloncolni a menekülteket. Amikor a bajor náci elkezdi élesben csinálni, akkor a magyar náci mindjárt ellenség lesz, nem jó barát.

A nácizmus így számolja fel magát, mert éktelen ostobaság.

Ja, és bocs, de Európa világhatalmi szerepét a nacionalisták és a nácik két világháborúban égették el. Olyan ostoba emberek, mint te.

Cycmen 2018.07.29. 07:54:49

"Franziska Brantner kifejtette, hogy itt nem csupán jogi, hanem politikai kérdésről is szó van,"

Annyira szeretem amikor valami elvakult libsi ostobán leleplezi saját aljasságát.
A jogi értékek állandóak, a politikaiak változóak. Aki egy mondatban hivatkozik mindkettőre, az egyéb szemétségre is képes.
A libsik saját szájuk íze szerint váltogatnák érdekeik szerint.

Cycmen 2018.07.29. 08:03:19

@math0: " A Fidesz a hülyék pártja:
ertelemblog.files.wordpress.com/2017/09/vegzetssegfidesz.png"

Értelemblog mi? :D Ettől vagy te ilyen hülye. Faszikám az hogy van, hogy mégis mindenben csúnyán alulmaradtok? Kitörölheted a segged ezekkel a kimutatásokkal!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 08:06:50

@Cycmen: úgy, hogy Magyarországon sok a hülye. De a hülyékkel győzni, és a hülyékkel fenntartani egy diktatúrát, az nem lesz jó, elsősorban nektek, hülyéknek lesz rossz. Mi meg fogjuk valahogy oldani. De ti fogtok szopni a 4 elemitekkel a zsákfaluban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 08:07:46

@Cycmen: "A jogi értékek állandóak, a politikaiak változóak. Aki egy mondatban hivatkozik mindkettőre, az egyéb szemétségre is képes."

Te pont ezt csináltad az első idézett mondatodban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 08:08:38

@Cycmen: "Aki egy mondatban hivatkozik mindkettőre, az egyéb szemétségre is képes."

Két dologra való hivatkozás, az egy egybites agynak tényleg megerőltetés feldolgozni. Neked meg egybites az agyad.

Cycmen 2018.07.29. 08:20:21

@math0: De ti fogtok szopni a 4 elemitekkel a zsákfaluban.

Négy eleminél több van, zsákfaluban sem élek, bár az nem lenne rossz, távol a sok hülye prolitól! :))))))))))))))

Cycmen 2018.07.29. 08:27:47

@math0: Te pont ezt csináltad az első idézett mondatodban.

Éééédesjóistenem Mátyás, te félkegyelmű hadibarom, te hivatkozol a végzettségedre, meg a tudásodra? Az első idézett mondatot a poszter írta, én idéztem.
Nem is értem egyébként, mert leírod hogy idézett mondat (ergo tudod hogy nem tőlem származik), majd számonkéred rajtam a tartalmát?

Cycmen 2018.07.29. 08:36:36

@math0: Két dologra való hivatkozás, az egy egybites agynak tényleg megerőltetés feldolgozni. Neked meg egybites az agyad.

Jól van önelégült nagyképű buzikám, nyomjad csak! Nem a két dolgon van a hangsúly te fasz, lehetne három is, az egymással ellentétes dolgokkal van a baj. Fel sem fogod persze, mert te is összehordasz minden baromságot jó libsi szokás szerint.

BiG74 Bodri 2018.07.29. 08:44:22

@Cycmen:
Beteg egy arc, az már biztos!

midnightcoder2 2018.07.29. 09:10:26

@math0: Európa világhatalmi szerepe még a 60-as években is megvolt. Igazából a szopórollerre 68 után ültünk fel, az eredmények pedig 90 után értek be.

Amúgy pedig igen, Európa egyetlen esélye ha a jobboldal egységesen lép fel, és zavarja ki az európai kultúrával nem összeegyeztethető migriket, és fogadja be csak azokat akik jó eséllyel többet használnak mint ártanak.

midnightcoder2 2018.07.29. 09:14:48

@Cycmen: A vicces az, hogy az "értelemblogon" felhozott statisztika mögött két bölcsészmérnök áll akinek a matekhoz utoljára a gimiben lehetett közük.

midnightcoder2 2018.07.29. 09:44:48

@math0: "Az EU gazdasági ereje egyébként még mindig nagyobb, mint Kína gazdasági ereje"

A hangsúly a még-en van. A probléma az, hogy a 90-es években kiszervezték az ipar nagy részét Kínába azzal a felkiáltással, hogy a profit úgy is a szolgáltatásban van. Aztán elkezdték a szolgáltatás alját is kiszervezni Indiába. Majd nem csak az alját. A kicsi kínaiak, indiaiak pedig elkezdtek fejlődni, pénzt tenni az oktatásba és nem a gender szakon. A végeredmény pedig az, hogy a gazdaság központja szépen Ázsiába költözik, illetve ez nagyrészt már múlt idő. Na most, szolgáltatni viszont annyira nagyon nem nagy bolt a világ túlsó feléről, különösen akkor ha helyben is van elég képzett munkaerő. Európa szép lassan onshore-ból offshore-rá válik. És ez az igazi probléma.

A tanulatlan szavazókat meg lehet fikázni, de elég viccesen hangzik arról a baloldalról aminek elvileg ennek a tanulatlan rétegnek az érdekvédelme lenne az életcélja. És a bukfenc oka pont az, hogy az álbaloldal európai regnálásának következtében pont az alsó-középréteg helyzete vált kilátástalanná. Londonban a City bankára továbbra is elég jól keresett, de a helyi angol melós helyzete már közel sem volt annyira rózsás. Ezt persze némileg ellensúlyozta, hogy a beáramló pakisztánié viszont sokat javult ahhoz képest amilyen odahaza volt, de kétlem hogy a tősgyökeres londoni prolit ez annyira nagyon vigasztalta. De gyanítom, hogy a paki sem nagyon örült, hogy egy rakás néger konkurencia érkezik folyamatosan a Csalagúton.

European citizen (törölt) 2018.07.29. 09:59:26

Az EU mostani vezetése úgy fog járni, mint Gorbacsov.
Ő a tagállamok felett a teljhatalmú úr, ezt mindenki elismeri. Csak a tagországok (beleértve Oroszországot) időközben aktivizálták a saját nemzeti kormányaikat, így minden hatalom az övé, csak éppen már egyik tagállam ügyeibe sincs érdemi beleszólása...

Zöld atomerőmű (törölt) 2018.07.29. 10:06:08

@math0: "Mi meg fogjuk valahogy oldani. De ti fogtok szopni a 4 elemitekkel a zsákfaluban."

Maradjál már hülyegyerek. Most azt kell nyomni, hogy a Zorbán miatt van nyomor, de mi majd felemeljük a fidesz által mélyszegénységben élőket. Persze majd a valóságban leszarjuk őket, mint ahogy 2010 előtt is. Tudod... De most vissza kell szerezni a hatalmat, addig aggódni kell a szegényekért, te fasz!

Jakab.gipsz 2018.07.29. 10:51:16

A libsik szerint a keresztény demokrata Lengyel ország sem biztonságos ország, nem tehetnek és csinálhatnak benne, azt amit csak akarnak, példának okáért nyitott társadalmat azaz politikailag korrekt gender diktatúrát.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.07.29. 11:12:29

@math0: Na ott a pont!

Amúgy lehet örömködni,hogy nyugaton megbuknak a lippsik,de ha olyan jön a helyükbe akik szerint mi csak balkáni csicskák vagyunk,akkor szarba leszünk...

Persze az is lehet,hogy megvilágosodnak,hogy ki az ő megmentőjük is,és a vállukon hordják körbe orbán viktort.(erre mondjuk nem sok esélyt látok)

morph on deer 2018.07.29. 11:19:05

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
“...a vállukon hordják körbe orbán viktort.(erre mondjuk nem sok esélyt látok)”

A minap láttam a tévében egy palesztin temetést. Ott például hiba nélkül hajtották végre a vállukon hordozós gyakorlatot.
Na ha ott meg tudták csinálni, akkor nehogy már ez akkora probléma legyen!
Persze a megfelelő előkészítés kell hozzá, nem vitás.

élveteg 2018.07.29. 11:22:38

"A német törvényhozás egyik zöld képviselőnője úgy látja,...... Franziska Brantner kifejtette, ......"

Na édesanyám A helyzet a következő Volt itt egy másik zöld, éppenséggel osztrák a Lunacek. Orbánügyben egy időben pörgött mint a trágyaszóró
Az is ki akarta záratni az orbánördögöt :

index.hu/kulfold/eurologus/2017/04/26/a_lex_ceu-rol_kell_szamot_adnia_orbannak_brusszelben/ulrike_lunacek_mar_csak_a_sajat_partja_tapsol_onnek/

Aztán a fidesz azóta is a néppárt tagja Ám jőtt a választás az orsztrák választás ott meg az osztrák nép szabad akaratából a szemétdombra küldte a Lunaceket a pártjával egyetemben

taga20 2018.07.29. 11:33:20

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: haver, rég láttalak.maksz a pinás posztokban akadok beléd:)

éjszakázol még, vagy má abba hagytad?

morph on deer 2018.07.29. 11:41:56

@European citizen:
“így minden hatalom az övé, csak éppen már egyik tagállam ügyeibe sincs érdemi beleszólása...”

“Apró” eltérés: a lóvét akkor nem Gorbacsovtól várták a lejmoló tagállamok.

Amúgy, - csak hogy tisztán láss - a kérdés most sem az, hogy ki liberális vagy ki nem, lótüdőt papa!
(Vagy mama volt, és nem tüdő? A ló mindenesetre stimmel.)

A hirig most is azért megy, hogy kinél legyen a kasszakulcs, mint úgy nagyjából mindig.
Jelenleg orbán ezt az antiliberális lószart látja a leghatátosabbnak (lovas nemzet voltunk, ja wohl!) a közhülyék mozgósítására, és működik!

A jelek szerint a kisvasút még nem elég hosszú, meg az aranyozott szotyola is drága, ezért aztán viktorunk kieszelte, hogy a legjobban nem akkor jár, ha az EU tönkretételén szorgoskodik továbbra is, hanem akkor, ha sikerül ott valamiféle hatalmat kicsikarnia a nemzetthhy soötétségbe belelovallt jobbágymép támogatásával, aminek segítségével ráteheti kis kacsóját a nagy halom lóvéra!

Ez erről szól, kisztihand!
(Nem felcsútiasan: küssen die Hand!)

Libsizzetek nyugodtan tovább, balga lelkek, és ábrándozzatok csak arról, hogy majd TI IS elértek ezzel valamit!
Egy szép nagy ló... valamelyik testrészéhez való hozzájutást esetleg.

Ez mindössze orbán legutóbbi eszköze a pénzhez, pompához és hatalomhoz, mert neki semmi sem elég, mint ismeretes.
Sok sikert, mamlaszok!

taga20 2018.07.29. 11:47:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ne basz!

de remélem nem a pinás blogokból!:))

egyébként, rá se ráncs haver, holnap egyből felvesznek, ahogy megismertelek!

midnightcoder2 2018.07.29. 11:47:19

@morph on deer: Mert a másik oldalon a liberósbolsik a te javadat akarják. Sőt, nem csak a javadat, de a javaidat! Az egész sírás-rívás leginkább arról szól, hogy a húsosfazék kartávolságon kívülre került. És amíg az ellenzékben nem jelenik meg egy olyan erő, aki belátja hogy Orbán bizony nem téved mindenben, addig a Viktor velünk marad.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.07.29. 12:08:25

@taga20: Ide is úgy jöttem,hogy csak egy napot voltam otthon.
Már egy ideje menni akartam,vagy egy éve rágtam, ezzel a főnök fülét.
Most meg inkább rendeli majd az árut így mi nem kellünk.
Évek óta nem voltam szabadságon,úgyhogy most egy kicsit pihennék.

European citizen (törölt) 2018.07.29. 12:43:26

@morph on deer: Látszik, hogy nem érted.
Az EU támogatások a megnyitott piacokért cserébe vannak. Ha ez nem lenne nyugatnak plusszos, akkor eleve fel sem vettek volna minket az EU-ba.

A német minsizter elköpte, hogy szó nem lehet a K eurpai pénzek leállításáról. Abból minden Euró visszatér a német gazdaságba.

Volt két német nyelvű kiszólásod is. Gondolom nincs ellenedre, hogy németül folytassuk a diskurzust.

putris72 2018.07.29. 13:01:46

@math0: Ja persze!Akkor biztos azért haknizik a balib csapatkád már 30 éve mindig a választásokkor ilyenekkel:Ha rán szavazol lesz 13,14,15 havi nyugdíj!Több segij!Évekig tartó munkanélküli ellátás,több családi pótlék! Svájci mintára ingyen pénz mindenkinek! Mindezt úgy,hogy a gazdaság mindig romokban,az Orbán minden kedden bukik stb...!Annyira látszik,hogy halvány lila bocifingotok sincs semmiről!

CSOKKI MÁLNA 2018.07.29. 16:45:44

@math0:

"Ez nagyjából szükségszerű volt, hiszen Európa a világ területének kis százaléka."

Miért, az USA a világ területeinek hány százaléka?

"Az egy főre eső GDP tekintetében az Európa simán veri a többi kontinenst."

Ettől még nem tekinthető komoly játékosnak világpolitikai szempontból. Egy nagy, buta fejőstehén..Végül is Merkel remekül szimbolizálja ezt..:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 21:45:50

@Cycmen: "Négy eleminél több van"

van a faszt, ne hazudj!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 21:46:52

@Cycmen: "Az első idézett mondatot a poszter írta, én idéztem."

tehát hivatkoztál rá. Ennyikeh.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 21:47:37

@Cycmen: "az egymással ellentétes dolgokkal van a baj."

ellentétes a kurva anyád, és a strici apád.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 21:49:00

@midnightcoder2: "Európa világhatalmi szerepe még a 60-as években is megvolt. "

faszt volt. hülye vagy. fingod nincs a világról és a történelemről.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 22:01:55

@midnightcoder2: "A probléma az, hogy a 90-es években kiszervezték az ipar nagy részét Kínába azzal a felkiáltással, hogy a profit úgy is a szolgáltatásban van. Aztán elkezdték a szolgáltatás alját is kiszervezni Indiába."

A német cégek sok mindent kiszerveznek Indiába és Kínába de Magyarországra is. India és Kína ebből profitál, a németek is profitálnak. Magyarország is profitálhatna, de sajnos tele van olyan hülye selejtekkel, mint te, aki nem tud élni a lehetőséggel, frusztrált utálkozik, elrontja, megszívja. Bosszúból meg egy olyan parasztot tesztek meg miniszterelnöknek, aki még jobban tönkreteszi az országot.

Egyébként Orbán is hívja be a kínaiakat, ő is erőlködik ezzel, csak Orbán hülye ahhoz, hogy ezt olyan jól csinálja, mint a németek.

A tanulság: amíg ilyen ostoba selejtek vagytok, addig a globalizáció miatt szívni fogtok, és bosszúból még jobban tönkreteszitek magatokat. Pszichopata barmok vagytok.

"A tanulatlan szavazókat meg lehet fikázni, de elég viccesen hangzik arról a baloldalról aminek elvileg ennek a tanulatlan rétegnek az érdekvédelme lenne az életcélja."

Az a baj, hogy olyan hülyék vagytok, hogy fel se fogjátok, mi az érdeketek, így nem lehet rajtatok segíteni. Annyira selejtesek vagytok, hogy pusztulni fogtok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 22:03:33

@midnightcoder2: itt egyetlen réteg van, akit még a kínai és indiai munkás is leköröz, ez pedig a magyar náci, Orbán szavazói. ti a világ selejtjei vagytok. és azzal, hogy Orbánra szavaztok, nem rajtunk álltok bosszút, hanem magatokat szívatjátok meg mégjobban. ugyanúgy, mint a német hülyék, anno 1933-ban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 22:05:07

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "balkáni csicskák vagyunk,akkor szarba leszünk..."

a 2,8 millió Fidesz szavazó még balkáni csicskásnak se jó, annyira selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 22:07:39

@putris72: Orbanisztán romokban van, az EU segélyen él. Orbán ezt ellopja. a szegények felemelésére fordítani jobb lett volna, mint Mészáros Lölö nyaralójára, kastélyára, meg loser focicsapatára. mit nem fogsz fel ebből?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 22:09:59

@pina noir:

"Miért, az USA a világ területeinek hány százaléka?"

az USA az európai társadalom második hulláma, pontosan ugyanúgy áldozik le a világhatalmi szerepe.

""Az egy főre eső GDP tekintetében az Európa simán veri a többi kontinenst."

Ettől még nem tekinthető komoly játékosnak világpolitikai szempontból."

a nácikon kívül senki nem boldog attól, hogy világhatalomként nyomorog.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 22:11:53

@European citizen: nektek, 80-as IQ-s náciknak az is a bajotok, hogy azt hiszitek, hogy ha valami az EU-nak jó, akkor nekünk rossz. win-win megoldásokról, kooperációról még nem hallottatok, mert antiszociális pszichopaták vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 22:14:33

@midnightcoder2: Orbán és a németek között az a különbség, hogy a németek úgy üzletelnek Kínával, hogy hasznot húznak belőle. Orbán meg az összes keleti nyitásával csak leszopni tudja a keletieket, mert egy ostoba paraszt. de te az utóbbinak örülsz, az előbbit meg fel se tudd fogni, olyan ostoba vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.29. 22:28:52

@midnightcoder2: amikor a németek Kínába visznek egy gyárat, akkor te azt mondod, hogy a kínaiak ezzel lekörözik a németeket.

amikor a németek Magyarországra hoznak egy gyárat, akkor te, és a náci haverjaid azt szajkózzátok, hogy a németek profitálnak ebből, és kihasználják, tönkreteszik a magyarokat.

pofán szarjátok egymást, ti hülye nácik!

egyetlen feloldása van ugyanis ennek a logikai ellentétnek: a magyarok sokkal hülyébbek a kíniaknál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 08:19:44

@pina noir: ha az egy főre eső GDP-t vesszük, akkor olyan EU országok, mint Izland, Írország, és olyan európai országok, mint Norvégia és Svájc előzik az USÁ-t

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29_per_capita

olyan országok, mint Dánia, Hollandia, Svédország, Ausztria, Finnország is erősen a nyomában vannak. Németország és Kanada egy szinten van.

Figyelembe véve, hogy az USA erőforrásait még nem merítették ki olyan sok száz évig, mint Európa erőforrásait, ez egész jó.

Meg hát ugye Európát, vagy az EU-t azok a posztkommunista, keleti országok húzzák le, ahol olyan sok az ostoba, húgyagyú náci, mint ti.

úgyhogy nem, nem a liberális kapitalizmus húzza le Európát, hanem a kommunizmus és a nácizmus. például ti is, meg a csuti geci is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 08:24:44

@midnightcoder2: még valamit, Németországban a munkanélküliség 5% alatt van. és nem közmunkával elcsalt módon, hanem igazi munkával. olyan óriási a munkaerőhiány, hogy Németországban alig lehet új gyárakat létesíteni. ha nem outsourcolnak Kínába meg Indiába, akkor nem tudnak lépést tartani a többi multival.

az outsource-olással a német munkás nem veszít, mert nem veszik el az ő munkáját, továbbra is munkaerő hiány van. meg ugye pont ugyanezért fel tudnak szívni pár százezer vagy akár millió menekültet is, simán.

de te mindezt nem csinálnád, te 2 perc alatt tönkretennéd Németországot, mert nem hagynád, hogy a kínai és indiai munkaerőt használják, nem engednél be menekülteket. ha te lenél a kancellár, a német cégek fele 2 perc alatt tönkremenne.

ostoba, náci makimajom vagy, fingod nincs a történelemről, a gazdaságról, meg a világról, úgy általában.

azért vagy náci, mert ostoba vagy. ugyanúgy, mint a többi náci.

midnightcoder2 2018.07.30. 08:36:20

@math0: Az, ha a németek idehozzák a gyárat az nekünk is jó. Minden ország a környéken a kezét-lábát töri hogy ez megtörténjen, igen Orbánék is. A szlovákok pont azért lettek nagyok, mert míg Megyóék alatt az összes autógyár oda ment, addig ide egy nyamvadt indiai gumigyár érkezett.

De ez a folyamat a donor számára annál toxikusabb, minél messzebbre szervez ki. Ha a németek kivisznek egy gyárat Kínába, az hosszú távon azt jelenti, hogy mindenben a helyi beszállítókra fognak támaszkodni, mert az nem buli, hogy az összes alkatrészt Európából szállítsd oda, különösen az európai bérek fényében. Nálunk is vannak persze helyi beszállítók, de amíg Európában van a gyártás, addig a beszállítók sem feltétlenül egy országból jönnek. A kicsi kínaiaknál pedig igen. A sok kis beszállító által gyártott alkatrészekből pedig előbb-utóbb kijön a saját kínai márka. Először persze rossz minőségű, elavult technológiájú klónok, aztán ők is nekiállnak fejleszteni. Aztán szépen eljutunk oda, hogy a legjobb cuccok a kínai saját márkás termékek, Pl. Xiaomi.

Ezt anno egyszer kicsiben már eljátszották a japánok. Most a kínaiak vannak soron.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 10:28:39

@midnightcoder2:

"Az, ha a németek idehozzák a gyárat az nekünk is jó."

Akkor szólj a náci haverjaidnak, mert szerintük nem jó! Mondom, egymást szarjátok pofába, ti ostoba nácik!

"A sok kis beszállító által gyártott alkatrészekből pedig előbb-utóbb kijön a saját kínai márka."

Ha te azt hiszed, hogy a kínai, vagy más országok fejlődését meg lehet álltani azzal, hogy nem visznek oda német gyárakat, akkor te hülye vagy. Ha így akarod megállítani, akkor eleve hülye vagy. Mert a német haszon a gyáron nagyobb, mint az, hogy a végén lesz egy kínai márka is. Megint arról van szó, hoyg egy pszichopata náci debil vagy, akinek fáj, ha másnak is jó valami. Azért fáj, mert te egy selejt vagy, akinek semmi nem sikerül, ezért csak másra tud irigykedni.

A németeknek nem lesz attól rosszabb, hogy a kínaiaknak jó lesz.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.30. 10:37:58

@math0: Ezek gazdasági jellegű kérdések. Európa mint politikai egység nem képes érvényesíteni az érdekeit, és katonai értelemben egyértelműen az USA védelmére szorul. Nem képes beavatkozni a világ különböző pontjain politikai érdekeit érvényesítve. Vagyis nem nagyhatalom. Még a határait sem képes megvédeni. De a változás megkezdődött..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 10:38:32

@midnightcoder2: "Az, ha a németek idehozzák a gyárat az nekünk is jó. Minden ország a környéken a kezét-lábát töri hogy ez megtörténjen, igen Orbánék is. "

Hát hiába törte kezét-lábát a geci, egy kanyi beruházást nem hozott Magyarországra. (Amennyi jött, annyi ment is.) A mercit és a gumigyárat még az elkúró hozta.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.30. 10:43:19

@math0: vajon a Mongol birodalmban egy főre eső GDP-je hogyan viszonyult az általa leigázott területekhez képest? Szörnyen ostoba vagy ha mindent a GDP-re redukálsz. Ha valóban így van, akkor miért fordít számos ország nem kevés pénzt hadereje fejlesztésére,
Hiába van sok pénzed, ha egy dagadt, lusta önvédelemre képtelen disznó vagy, mások ezt ki fogják használni..

CSOKKI MÁLNA 2018.07.30. 10:45:45

@math0: Csak arra próbáltam utalni, hogy hülyeség a világ területéhez képesti országterületet összefüggésbe hozni a nagyhatalmi szereppel.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.30. 11:32:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Pest megyében nemrég hajtott végre egy komoly beruházást az Obo Bettermann.. Orbán is ott volt az ünnepségen. Persze erről az Indexen nemigen olvashattál..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 11:40:34

@pina noir: Hiába mosdatod a gecit, az csak noir marad. Amennyi beruházás jött, annyi ment is. Határozottan pozitív szaldója sajnos utoljára az elkúrónak volt. :(

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:49:38

@pina noir: és neked attól lesz boldog az életed, hogy Európa egyedól bombázza szét Szíriát?! elmebeteg vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:50:58

@pina noir: "Szörnyen ostoba vagy ha mindent a GDP-re redukálsz. "

ok, ne redukáljuk! jólétet tekintve Nyugat Európa messze vezet a világban. pofán szartad már megint magadat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:52:21

@pina noir: hosszú távon így van. olyan nincs, hogy hosszú távon a világ kis része az egész világot uralja. ilyen lehet 1-2 évszázadig valamilyen technikai-társadalmi okból, aztán elmúlik. és nem a libsik tehetnek róla, hogy elműlik, te elmebeteg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:54:55

@pina noir: ne mán, Orbán ott volt bugyiban?:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 11:56:21

@math0: :))

Érdekes, hogy a fideszesek mind buták. Persze, eleve miért megy el valaki fideszesnek? Vagy rosszindulatból, vagy butaságból megy el valaki hazaárulónak, másra nem tudok gondolni.

Egy rendőr mondta, hogy nagy szerencse, hogy a bűnözők általában buták, így könnyű elkapni őket, és kordában lehet tartani a bűnözést.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 12:00:12

@math0: :))

Az Obo Bettermann másfél milliárd forintos beruházása nagyon jelentős, MEGHALADJA azt az 1,2 milliárd forintot, amit Mészaros ellopott április 8. óta...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 12:32:41

@math0: Amikor a kicsi uralja a nagyot, előbb-utóbb asszimilálódik. Akár békésen - svéd ruszin -> ruszki - akár harcosan - mongol -> mogul.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.30. 15:40:56

@math0: Vajon az egy főre eső szovjet GDP hogyan aránylott a némethez , a 30-as,40-es években..?

CSOKKI MÁLNA 2018.07.30. 15:45:05

@math0:Akkor szerinted a nagyhatalmaknak létezésének nincs értelme. Talán oda kellett volna figyelni töriórán..:) Európa jelenleg a saját határait is képtelen megvédeni, nemhogy beavatkozni Európán kívül. De változóban a dolgok, a '68-as idióták szépen a szemétdombra kerülnek..;)

CSOKKI MÁLNA 2018.07.30. 16:49:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Érdekes mégis minden létező válszatáson bucira verik a pofátokat..

CSOKKI MÁLNA 2018.07.30. 16:52:07

@math0: Csak tudod, hosszú távon mindenki meghal..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 17:05:46

@pina noir: Sajnos hányingerem van a pestises rácok hazugságaitól.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.30. 21:00:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

A bit gyarmatbirodalomra ez kapásból nem igaz. Ők asszimilálták magukhoz a helyi eliteket..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.30. 21:02:13

@pina noir: OK. Mekkora beruházás? Hány nap alatt lop ennyit Mészaros?

Akkor kezdheted sorolni az országot elhagyókat is. A pestises rácok biztos arról is lelkiismeretesen beszámol.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.30. 21:15:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Talán sorold te. A Thyssen 35 millió eurós beruházást hajt végre szintén Debrecenben.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:18:47

@pina noir: sötét picsa: senki nem meri megtámadni Európát, Európa az USA, és Oroszárszágon kívül bárki ellen meg tudja védeni magát. álhülyeségen maszturbálsz, sötét picsa!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:19:32

@pina noir: Hitler is nyert vagy 5 választást, utána meg nyert egy benzinnel elégetést.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:22:01

@pina noir: "hosszú távon mindenki meghal.. "

Valóban, az ember halandó. Ezt ősidők óta tudjuk.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.07.30. 21:43:58

@math0: Tévedsz kis szarosszájú. A II. vh után kialakult az USA és Európa szimbiózisa, de ez egyre inkább kezd megkérdőjeleződni. Új szelek fújdogálnak. Egyre többen kongatják a vészharangot az európai védelmi képességek súlyos csökkenése miatt. Először a dilettáns politika vezetést kell elhajtani májusban, ezután kezdődhet a rendrakás..

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:29:02

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "A II. vh után kialakult az USA és Európa szimbiózisa"

jaja, emlékszem, hogy a Varsói Szerződés milyen szimbiózisban volt az USÁ-val.

olyan ostoba vagy, hogy a fal adja a másikat, te elmebeteg barom!
süti beállítások módosítása