B1 blogcsalád



A Fidesz megmutatta az illiberális világnak, miként kell leszámolni a szabad sajtóval

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. július 24. - Szelestey

• A kelet-nyugati ellentétek sokkal inkább fenyegetik az EU-t, mint Putyin bármilyen ármánykodása, az orosz elnök ugyanakkor elégedetten vigyorogva figyeli, milyen ciki helyzetbe hozta az USÁ-t

• Orbán Viktor, mint a cenzúra atyamestere

• Lehet, hogy Steve Bannon nem kap munkavállalási engedélyt Brüsszelben a tervezett illiberális lázadáshoz?

Wall Street Journal

wsj.jpg

Oroszország csupán mellékhadszíntér, mert Putyin gyenge, miután országa gyenge és elmaradott. Épp ezért Európának erőt kellene mutatnia, ám a veszély a saját soraiból jön. Erre figyelmeztet az elemzés, amely rámutat, hogy a földrész saját magának köszönheti a bajait, Moszkva önmaga nem képes arra, hogy bedöntse az EU-t. Azonban az euró éket vert az északi és a déli tagállamok közé. A migrációs politika humanitárius és politikai katasztrófához vezetett. Az unió bizánci kormánygépezete mind komótosabban működik, és ezzel felkínálja a lehetőséget Putyinnak, illetve Erdogannak. Továbbá felkérés a táncra a tekintélyelvű erőknek a keleti szélen.

Viszont sokan nem látják annak a szintén súlyos következményeit, hogy Brüsszel nem tudta beleilleszteni a közép- és kelet-európai államokat a nyugati jólétbe és intézményi rendszerbe. A világ 10 leggyorsabban zsugorodó népessége a térségben van, beleértve Magyarországot. A vállalkozó kedvű és mobil rétegek már Nyugatra távoztak. Aki marad, annak kemény lehet az élet. A románok és a bolgárok rendkívül szegények. Másutt valamivel jobbak a viszonyok, ám továbbra is óriási a különbség a gazdag országok és pl. a lengyelek között. A korrupció mindenütt vágtat, és az intézmények nem képesek feltartóztatni. Ha a keleti szavazók elvesztik hitüket a Nyugatban, még jobban nő a szakadék a kontinens két fele között. Ugyanakkor ha az EU-t leköti a saját belső megosztottsága, kevésbé képes reagálni az orosz húzásokra.

Európa gyengesége esélyt adott Putyinnak saját hatalma kiterjesztésére, miután sok helyütt populista pártokat támogat és megerősítette a kapcsolatokat olyan vezetőkkel, mint Orbán Viktor. De a Kreml nem tudja érdemben befolyásolni az európai politikát. A világ számára a legfontosabb a Washington és Berlin közötti viszony. Trumpnak igaza van, hogy az EU politikai válságba taszította saját magát, ám az elnök téved, ha azt gondolja, hogy az USA biztonságát és jólétét nem a Németországgal kötendő megállapodás szavatolja leginkább, és hogy itt az oroszoknak bármiféle kulcsszerep jut.

FT

financial_times.jpg

Putyin számára édes a bosszú, elégedetten figyeli, hogy a Helsinki csúcsértekezlettel sikerült zavarba hoznia Amerikát. A washingtoni külpolitika azóta igencsak megalázottnak érzi magát. Hiszen Trump a nemzetközi porondon járatta le magát, miközben orosz kollégája önelégülten vigyorgott mellette. Az ő világképe ugyanis arra épül, hogy a Nyugat évtizedek óta szándékosan meggyengíti és megszégyeníti Oroszországot, ám most itt az ideje megfizetni ezért. Az USÁ-ból és Nagy-Britanniából nézve, az az egyik legriasztóbb a Kremlben, hogy az támogatja az erőszakot, Ukrajnától az Egyesült Királyságig, ám következetesen hazudik róla. És ez utóbbit soha nem fogja elismerni, de úgy gondolja, hogy a felfogása teljes mértékben jogos, mert az a nyugati tisztességtelenség és agresszió elleni hadjárat részét képezi.

A cinizmus és őszinteség kettőssége érvényes a vezetők viselkedésére is. A korrupció az egekig ér, de ez nem jelenti azt, hogy az államfő és tanácsadói ne lennének őszintén nacionalisták. Ennek megfelelően egészen másként értékelik ugyanazokat az eseményeket, mint a Nyugat, legyen szó az ukrajnai beavatkozásról, a maláj polgári repülőgép lelövéséről vagy arról, hogy többeket megmérgeztek brit földön. Moszkva szemében a válaszszankciók azt bizonyítják, hogy a Nyugat megrögzötten oroszellenes. Ám nem lehet azt állítani, hogy Oroszország minden gondját a másik félnek köszönheti. De mostanra már az amerikai demokratikus rendszer is nagy bajban van. Trump úgy kezeli az oroszokat, mint egyenrangú szuperhatalmat és a tengerentúli liberálisok számára nagy kísértés lehet, hogy az elnök által megtestesített lidércnyomásért Moszkvát tegyék felelőssé. Csakhogy mindkét állam esetében igaz: a tényleges problémák hazai keltezésűek.

Economist

economist_1.jpg

Világszerte romlik a sajtószabadság állapota, mert az illiberális rezsimek mindenütt lecsapnak a független médiára, ennélfogva az sorvad. A Freedom House szerint 13 éve nem volt ennyire rossz a helyzet, ami az újságírók elhallgattatását illeti. Putyin olyan elnyomó intézkedéseket léptetett életbe, hogy még a venezuelai sajtó is szabadabb, mint az orosz. Az olyan új erős emberek, mint az illiberális Orbán Viktor szintén megmutatják, hogy mire képesek, ha cenzúráról van szó. De még Trump is sokszor nyilvánítja a „nép ellenségének” a professzionális tájékoztatást. Retorikája lökést adott más országokban az autokratáknak, akik gyorsan hozzáláttak, hogy üldözzék a politikai ellenfeleket.

A Freedom House adatai azt bizonyítják, hogy a szabad sajtó mind inkább a Nyugat luxusa lesz. Ami nem csak a klasszikus liberális elvek miatt fontos, hanem azért is, mert a tanulmányok azt igazolják, hogy az eleven demokrácia és a korrupció visszaszorítása nagyon is függ az önálló, korlátozásoktól mentes médiától. A kínai és a szingapúri modell egyre több helyen vonzóbb lehet, mint a nyugati megközelítés, mármint hogy el kell viselni a kellemetlenkedő újságírókat. Normális időkben Amerika elítélné, ha bárhol sajtómunkásokat börtönöznek be, vagy ha szájkosarat tesznek rájuk. Ám jelenleg üres a globális sajtószabadság bajnokának széke.  

Freedom House

 freedom_house.png

A nemzetközi civil szervezet legújabb globális összefoglalója rámutat, hogy ha valahol nem lehet elmondani a tényeket, vagy felvizezik az igazságot, ott a hatalmon lévő politikusok azt csinálják, amit csak akarnak. Többé senki sem vonja őket felelősségre érte. Magyarországon a Fidesz még ennél is tovább ment egy lépéssel: szövetségeseken keresztül kézbe kaparintotta a magántulajdonban található lapok, tévék, rádiók jelentős részét. A szerkesztőségek ugyan továbbra is működnek az új gazda égisze alatt, de oda a függetlenségük és a bíráló hozzáállásuk. A sajtó kiüresítése döntő szerepet játszott abban, hogy a párt lebontotta a demokráciát.  

BBC

bbc.jpg

Populisták, illetve szélsőjobbosok ellenőrzik a hatalmat az olaszoknál, magyaroknál és osztrákoknál, és most Steve Bannon azt tervezi, hogy gyorsan kiterjeszti befolyásukat egész Európára. Azt reméli, hogy az általa létrehozandó alapítvány segítségével ezek az erők önálló és jelentős frakcióval bevehetik jövőre az Európai Parlamentet. Ám bizonyos populista köröket hidegen hagy, hogy egy amerikai akarja összefogni őket Brüsszelből, merthogy ezek a körök javarészt USA-ellenesek. Trump volt stratégiai főtanácsadója úgy gondolja, hogy populista robbanást tud előidézni az öreg kontinensen. Azt mondja, Olaszország a változás előőrse és Róma Orbán Viktorral együtt bizonyítja, hogy az emberek szeretnék visszakapni országaikat. A brüsszeli központhoz, amely a nacionalista mozgalmak agytröszje kíván lenni, már veszik fel a munkatársakat.

A „Mozgalom” névre keresztelt alap ellenpólus igyekszik lenni a Soros-féle Nyílt Társadalommal szemben, ám azt állítja, hogy azzal ellentétben az egyszerű emberek oldalára áll. Modell hozzá az orbáni illiberális Magyarország, amely már kiűzte az üzletember alapítványát és bűncselekménnyé nyilvánította a menekültek támogatását. Bannon a magyar kormányfőt igazi hazafinak és hősnek, továbbá az európai Trumpnak tartja, aki megelőzte még az amerikai elnököt is. Ezzel együtt a szélsőséges német AfD képviselője úgy nyilatkozott: nincs szükség az Európán kívülről érkező segítségre. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne támogatná az egységes populista frontot. Hasonlóképpen nyilatkozott az Osztrák Szabadságpárt egyik vezetője is. Egy szakértő azt mondja, hogy e pártok ellen fordulna, ha most összeállnának Trump emberével, miután idáig a felszín alatt nem kértek Amerikából. Ezért pontosan tudják, milyen kockázatos, ha ágyba bújnak Bannonnal.

Spiegel

der_spiegel.jpg

Németországban összpárti koalíció van kialakulóban, hogy visszaverjék az amerikai elnök korábbi, szélsőséges munkatársának próbálkozását az európai politika befolyásolására. A berlini Külügyminisztérium uniós ügyekben illetékes államtitkára, a szociáldemokrata Roth közölte, hogy jó érvekkel, öntudatosan kell harcolni Bannonnal szemben. Nem szabad megriadni a nacionalista kampányoktól, amelyekkel az egykori fehér házi tanácsadó térdre akarja kényszeríteni a földrészt. A közös értékek erősebbek, mint az ő gyűlölete és hazugságai. A CSU egyik EP-képviselője úgy nyilatkozott:védekezni kell az ellen, hogy a jövőre esedékes európai választásokat kívülről, meg nem engedett eszközökkel manipulálják.

Az SPD frakcióvezetője megjegyezte: hogy Bannon a CSU barátjával, Orbán Viktorral is együtt kíván működni, mutatja, milyen állapotok vannak a párt háza táján. Schneider hozzátette, hogy a populisták lába alól mindenütt ki kell húzni a talajt, de ehhez meg kell oldani az embereket foglalkoztató gondokat, amihez európai együttműködésre van szükség. Mert a populizmus és a nacionalizmus káoszba döntené az EU-t. A zöldek volt elnöke felvetette: meg kellene akadályozni, hogy Bannon munkavállalási engedélyt kaphasson a kontinensen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4614131499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 06:03:53

A háttérhatalom számára az a sajtó szabad, mely az ő érdekeiket védi.

2018.07.24. 07:22:21

Oroszország revansot vesz a pökhendi, öntelt nyugaton, és ezt nagyon helyesen teszi. Putyin igazi hazafi, kiemelkedő államférfi.
Európa jövője a nemzetállamok megerősödésén, és az illiberális demokrácia térnyerésén áll vagy bukik.

retkeslaci 2018.07.24. 10:10:29

"Normális időkben Amerika elítélné, ha bárhol sajtómunkásokat börtönöznek be, vagy ha szájkosarat tesznek rájuk. Ám jelenleg üres a globális sajtószabadság bajnokának széke."

Amerikában ugyanúgy elteszik láb alól a kellemetlen újságírókat. Csak nem a nyílt utcán lövik őket főbe, mint Oroszországban, hanem öncenzúrára kényszerítik őket, vagy kreálnak ellenük egy zaklatási botrányt, adnak nekik egy érzékenyítő tanfolyamot vagy Soros-ösztöndíjat.
Aki meg szivárogtat a sajtónak, azt hazaárulásért lecsukják 99 évre.
Amerika sose kritizálja a szabad sajtó hiányát Szaúd-Arábiában. Érdekes. Ott biztos minden rendben.

Más:
Steve Bannon pont a mérsékelt amerikai külpolitikát, sőt izolacionizmust támogatta Trump környezetében. Pont emiatt távolították el őt a Fehér Házból a neo-con warhawk erők, azaz az establishment. A republikánusok és demokraták ebben egy húron pendülnek. Trump elhozhatta volna a világbékét, de sajnos az establishment kiszorított minden Bannon-féle izolacionistát a környezetéből.
Lesz majd béke helyett háború Iránnal, Észak-Koreával, Kínával és Oroszországgal. Hízhat tovább a military-industrial complex.

FCUK28 2018.07.24. 10:31:39

A szabad sajtó magát járatta le, és így szüntette meg, amikor próbálta befolyásolni az embereket, azok meg beintettek. Pont ezt csinálja a b1 is, és látszik, hogy már nem sokáig. Mert ugye nick és desij is csak addig nagylegény, amíg fizeti őket valaki. Még max egy év:)

Bryan élete 2018.07.24. 13:30:50

fijjúg, érdekes figyelni benneteket, ti idejártok kollektívan recskázni. Furcsa szexuális szokás, de el kell fogadni.
Érdemi mondanivaló , vita, cáfolat értéke nulla.
Úgy tesztek, mintha nem is a külföldi vezető újságokból magyarra fordított cikkeiről lenne szó, amiért szegény Lajos szív, ezek a kurva újságírók miket hazudoznak össze, ugye???.a Magyar Idők meg a Pesti Srácok dicshimnusza pont nem ezeket írja, nahááát.
. Az ezzel kapcsolatos szorongásaitokat rejszoljátok ki magatokból nap mint nap.
Érdekes figyelni, ez mennyire primitív, de hát mindenki azt adja magából, amije van.
Sekéj e kéj, mondta erre a nagy költő.

Shaktee 2018.07.24. 14:27:53

@retkeslaci: Trump elhozhatta volna a világbékét,"

:-)
egyenlore csak az amerikai munkahelyeket gyilkolja a tarifáival. Ennek meg is lesz az eredménye a novemberi midterm választasokon.

blah 2018.07.24. 15:13:37

@Quercus erdész: akkor takarodj a kurva ruszki anyádba.
@FCUK28: neked ennyi eszed van vagy ezt tanultad valahol, hogy ilyen hülye legyél?

ZX 2018.07.24. 15:17:21

@Quercus erdész: Na már megint egy idetévedt orosz ügynök. Mintha birka nem lenne épp elég...

BiG74 Bodri 2018.07.24. 15:48:27

@Quercus erdész:
Ruszkik kurvája mindig szeretett látogató!

Kivlov 2018.07.24. 15:49:38

Az ellenzék meg megmutatta mindenkinek, hogyan kell önmagát tökön szúrnia 1-2 évtizedre. :D

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.07.24. 15:56:19

Az hogy az értelmiségnek szava sem volt ehhez azt hiszem ez mindent elmond

Willkommenskultur 2018.07.24. 16:02:07

Mult 7en nem ugyanez a poszt volt?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 16:13:51

@Willkommenskultur: "Mult 7en nem ugyanez a poszt volt? "

Fasznak erőlteted, ha nem tudsz olvasni? Egy analfabétának egyforma, ugyanazok a képek vannak.

ember100 2018.07.24. 16:14:26

@retkeslaci:
Helló !

Hát igen ez a fránya hanyatló nyugat :)
Watergate, Monika az orál , Trump és az örömlányok ....EZEKET nem is írta meg a sajtó csak Magyarországon !
Te hol élsz ?

midnightcoder2 2018.07.24. 16:38:39

Mindenesetre, ha ma le van számolva a szabad (=ellenzéki párt) sajtóval, akkor mi volt a 90-es években ?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.07.24. 16:39:22

Az egész b1 blogcsaládnak ezek a külföldi sajtószemlék a legértékesebb, leghasznosabb posztjai, vagy mondhatom úgy is, hogy ezek a posztok tartják a felszín felett. Már korábban is illett volna mondanom, de Gratulálok mindegyikhez, visszamenőleg is. Ez is nagyon jó válogatás.

Shaktee 2018.07.24. 16:43:10

@maxval balcán bircaman: Megint a vlagyimir faszan tekeregsz te elmehunyt troll? :-)

MACISAJT 2018.07.24. 16:56:07

"A zöldek volt elnöke felvetette: meg kellene akadályozni, hogy Bannon munkavállalási engedélyt kaphasson a kontinensen."

Ezen a neve elhallgatását kérő "demokratán" röhögtem a legjobbakat..:P

A többi meg: muzsika füleimnek. Mint mindig mikor ballibák hisztiznek...

dunántúli gyerek 2018.07.24. 17:04:04

@MACISAJT: nem kell munkavallalasi engedely alapitvany/ceg alapitasahoz, sosem kellett

ezek a buta lippsik mind isiaszosak ugy laccik

BiG74 Bodri 2018.07.24. 17:18:45

@Shaktee:
Ha egyszer a gyíkembereknek nincs, akkor azzal kell beérnie.

pragmatika2 2018.07.24. 17:29:03

"Az olyan új erős emberek, mint az illiberális Orbán Viktor szintén megmutatják, hogy mire képesek, ha cenzúráról van szó. "

Na, mire ? Mindenki olyan sajtókiadványt létesíthet, amilyet akar. Azt ít amit akar. Fröcsöghet itt a neten amit akar. Ja, és hol jelent meg ez a poszt ? Hát az indexen, amit bárki olvashat. Szóval mégegyszer mi van itt cenzúrázva ?

pragmatika2 2018.07.24. 17:45:15

Egyébként meg pontosan a ballibák mutatták meg Orbánnak, hogyan lehet a sajtót uralni.

-Gazdasági hatalom megszerzése.
-Sajtó megszerzése, felvásárlása.

Olyan, hogy szabad sajtó nincs.
Egy libsi újságban, ha valaki akar mondjuk egy konzervatív vagy jobboldali orientáltságú cikket írni, feltételezem egyszerűen nem jelenik meg. Rosszabb esetben gondolom röpül az író.
Mondjuk rutinosabb cégnél az olyan publicistát be se veszik a csapatba.
A migrik letapizzák a csajokat, egyszerűen elfelejtik beszerkeszteni a cikket. stb.

2018.07.24. 18:30:19

Cenzúrát a liberósok alkalmaznak. Lásd a liberofasiszta hazátlan gazemberek blogját, a Határátkelőt. Szellemi fogyatékos kitántorgók, zömében alkoholisták, idióták, prostik okoskodnak, osztják az észt, persze a hülye bloggazda cenzor védelme alatt.

Shaktee 2018.07.24. 18:36:18

@Quercus erdész: Mondod te, lesipuskás, álnéven emailezgető, tudatlan szellemi toprongy.

BiG74 Bodri 2018.07.24. 18:41:09

@Shaktee:
Ööö, gyanús a csávó!

BiG74 Bodri 2018.07.24. 18:45:50

@BiG74 Bodri:
Visszavonom, csak hülye szegény.

2018.07.24. 18:48:50

Ez a sakti nevű bazsevás kanadai cigány a határátkelő nevű fosblog üdvöskéje. Életében még egy értelmes gondolat nem pattant ki a fejéből, értelmes kommentje nem volt, ami nem csoda, hiszen már az anyjában sem volt normális. Persze nem ő az egyetlen barom a fosblogon. Kb. 10-15 hozzá hasonló hazátlan, magyargyűlölő patkány tetű tombol ott. A cenzúra védelme alatt persze.

Shaktee 2018.07.24. 19:02:48

@BiG74 Bodri: A szerencsétlent nem engedte be kanada, aztán kipicsázták az HA blogrol is, ahol ma is mániásan kukkol, s emailekkel spemmeli a népet.

Elmebeteg.

2018.07.24. 19:36:47

@BiG74 Bodri:

Szegény anyád is ezt mondta, mikor először meglátott. Hülye. Aztán szóltak neki, hogy ilyen keresztnév nincs, keressen másikat.

taga20 2018.07.24. 19:52:24

@Quercus erdész: a kurvaanyádat nem baszod meg te gerinctelen putyinfaszszopó retek!

van pofád idejönni és szétkurni ezt a blogot, te parazita?

na húzzál vissza a patkányfészkedbe, a digger haverod szarjába!

taga20 2018.07.24. 20:08:40

@Medgar: de bukik! pl. te rábukhatsz a gazdád farkára!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.24. 20:36:33

" ... Schneider hozzátette, hogy a populisták lába alól mindenütt ki kell húzni a talajt, de ehhez meg kell oldani az embereket foglalkoztató gondokat, amihez európai együttműködésre van szükség. ... "

Mit is kellene csinálni? Van ugye a német populistáknak üzemanyaguk rendesen, milliónyi migráncs, akik a markukat tartják, és követelőznek, ezen felül okoznak némi nemzetbiztonsági problémát is. Ezt akarják úgy megoldani, hogy rátolják más országokra, de aki Afrika partjainál vízbe ugrik, azokat kipecázzák, és viszik is Ájrópába... Érthető módon egyik migráncs sem akar hazamenni, mert Ájrópában munka nélkül is sokkal jobban él mint odahaza, ehhez csak egy kicsit kell hazudozni a származásáról vagy a nemi identitásáról ... és minnyá megkapja a menedéket, aztán családegyesít.... stb.

Aztán amikor a migráncsvédő fosköcsög NGO-k felhánytorgatják, hogy a Magyar tranzitzónákban milyen állapotok vannak, sosem azt nézik, hogy milyen ellátást kapnak a migráncsok a magyar nyugdíjasokhoz képest, csak épp szimplán embertelennek nyilvánítják... Jó lenne, ha az ilyen NGO-s szarháziak befogadnának magukhoz egy-egy 16 évesnek hazudott 24-25 éves fószert, aztán ne csodálkozzanak, ha megszeretgeti anyucit, vagy az ő kislányát... és persze nem büntethető, mert neki meg jogai vannak!! Kötelességek? Ugyanmár, migráncsról beszélünk....

Szóval meg lehet oldani a problémát, libsikhez elszállásolni a migráncsokat, kiemelten kezelni ilyen esetekre a politikusokat és az NGO-s szájtépőket, valamint a libsi újságírókat, aztán mondjuk fél év elteltével kitöltetni velük egy kérdőívet, hogy szívesen látják-e a migráncsokat.... És hát persze az előforduló nemi attrocitásokat kezelje a rendőrség ugyanúgy, ahogy eddig.... mondják hogy ejnye-bejnye, és hivatkozzanak arra, hogy nem büntethető a kora miatt, és nem toloncolható ki mert odahaza kivégeznék, így maradnia kell a befogadó libsi családnál.....

Európai téridő 2018.07.24. 20:45:19

@Bryan élete: Hejesírás, koma:
"Ha örül Horger Antal úr,
hogy költőnk nem nyelvtant tanul,
sekély
e kéj -" (József Attila: Születésnapomra)

sakkosfx 2018.07.24. 22:03:55

És mégis minden a terv szerint halad! Ezt nevezem én átverésnek!

Habony Árpád. 2018.07.24. 22:39:44

Na budos lipsik , Tusványoson megkapjatok a magatoket. Most nem leszunk olyan szerenyek, mint a valasztas ejszakajan.

Igazsagoszto buldog seriff 2018.07.24. 22:41:30

@taga20: Te meg az arabok faszara bukhatsz ra.

taga20 2018.07.24. 22:45:24

@Igazsagoszto buldog seriff: Igen imadok arabokat leszopni. Imadom mikor tovig nyomjak a szamba, szinte megfulladok tolle, de imadom.

pragmatika2 2018.07.25. 07:43:39

@Magánvéleményem:

"Szóval meg lehet oldani a problémát, libsikhez elszállásolni a migráncsokat, kiemelten kezelni ilyen esetekre a politikusokat és az NGO-s szájtépőket, valamint a libsi újságírókat,
"

Ezt már én is indítványoztam. Így legalább lehetőséget kapnának a libsi (virágozzék száz virág) IDIOlógusok, hogy bizonyítsák, működik a multikulti családi környezetben is.

Behajtó70 2018.07.25. 08:21:10

Nem unjátok még ez a szabadsajót, amikor ti is itt ugattok? Vagy kitennéd a stopsoros plakátot a blogodra, te balfasz?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.25. 09:05:57

@Behajtó70: "Nem unjátok még ez a szabadsajót"

Én kifejezetten szeretem. A geci gazdád utálja, azért igyekszik betiltani.

Varga Bertalan 2018.07.25. 10:37:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Fogja már be az ocsmány száját! Szégyentelen, undorító alak maga, nem több.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.25. 11:20:23

@Varga Bertalan: Ennyire gyűlölöd a szabad sajtót? Méltó tanítványa vagy a geci gazdádnak, mehetsz a pénztárhoz.

Tangooo 2018.07.25. 22:33:45

Imádom nézni hogy' vergődik a liberális oldal és közben hazudik éjjel, nappal, délelőtt és délután.

Orochimaru 2018.07.26. 08:50:54

Az irány jó, le kell törni a libsi hazugsággyárak szarvát.
süti beállítások módosítása