B1 blogcsalád



Orbán oroszbarát kormánya futni hagyja KGBélát?

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. július 23. - Szelestey
  • Magyarország nagyon megszívja, ha Trump teljes gőzzel beindítja a kereskedelmi háborúskodást;
  • Orbánnak nem kell kétszer mondani, hogy Merkel ellen agitáljon a jövő évi Európa-választáson;
  • Az illiberális rendszerek alapvonása a mértéktelen hatalmi korrupció.

kovacs_bela_kgbela.jpg

Le Figaro

le_figaro_1.jpg

Az Európai Parlament elnöke azt javasolja honfitársának, az olasz belügyminiszternek, hogy az keressen magának új szövetségeseket és váljon le a Visegrádi Csoportról. A jobboldali Tajaninak az a baja a V4-ekkel, hogy azok menekültügyben visszautasítanak mindenfajta európai szolidaritást. Ám a múlt héten egy sor ország megállapodott, hogy átveszi egy menekülthajó utasait, akik az egyik olasz kikötőbe futottak be. Vagyis – hangsúlyozza az EP első embere - igenis lehetséges az európai megoldás. A politikus ugyanakkor nyomatékosan hangsúlyozta az újságnak adott interjúban, hogy csakis közös erővel, minden tagállam közreműködésével lehet megfékezni a modernkori népvándorlást. Itt nem segít az, ha egy-két kikötőt lezárnak.

Hosszú távon a kiutat csak az jelenti, ha Európa a zsebébe nyúl, és sok pénzt áldoz az afrikai gazdaság fejlesztésére. A fekete kontinens lakossága ugyanis a következő bő 30 évben csaknem megkétszereződik. És ha egy globális stratégia keretében nem építik ki az ottani infrastruktúrát, nem létesülnek iskolák, egészségügyi intézmények, nem fordítanak figyelmet a szakképzésre, akkor Európa megnézheti magát. Itt nem elegendőek a nemzeti segélyprogramok. Ezért Tajani úgy gondolja, hogy az EU-nak már a következő hétéves pénzügyi időszakban 40-50 milliárdot kell befektetnie Afrikában ilyen célokra.

 

Wall Street Journal

wsj_1.jpg

A lap arra figyelmeztet, hogy ha netán kirobban a világméretű kereskedelmi háború, az derékba kapja az olyan kisebb, nyitott szereplőket, mint Magyarország vagy Csehország, azaz nem a nagy játékosok innák meg elsősorban a levét. A potenciális fő kárvallottak közös jellemzője, hogy erősen beépültek a globális szállítási láncba. Nyersanyagot és részegységeket importálnak, amit azután feldolgoznak és az így készült termékeket külföldön adják el. Esetükben arra kell számítani, hogy megugranak a beszerzési költségek, az export viszont visszaesik, mert felerősödik a protekcionizmus. A jelentős gazdaságok esetében ugyanakkor részben segít átvészelni a megpróbáltatásokat a hazai fogyasztás.

A Kereskedelmi Világszervezet felmérése szerint a magyarok, a csehek Tajvannal együtt vezetik a legveszélyeztetettebb államok listáját, mert ők kiviszik a megtermelt áruk 60-70 %-át. A magyar GDP a 2009-es válság idején 6,6 %-kal esett vissza. A befektetők jelenleg máris távoznak, a BUX-index csaknem 11 %-kal zuhant. Az autóipar felel a magyar ipar teljesítményének 29 %-áért, ami még inkább sebezhetővé teszi az országot.

 

FT

financial_times.jpg

Trump és Putyin új világrendet akar, ám igencsak tartani kell a szabadjára engedett nemzeti szuverenitástól. Erre int az Új Amerika nevű pártsemleges kutató intézet vezetője, aki rendszeresen publikál az újságban. Anne-Marie Slaughter úgy értékeli, hogy a minap Helsinkiben két megalomán macsó találkozott. Mindkettő úgy látja, országának az az érdeke, hogy ő maga még hatalmasabb (gazdagabb) legyen. De közben erősen támaszkodnak a felháborodásra, illetve a nosztalgiára egy olyan múlt iránt, amikor még rendezettek és kiszámíthatóak voltak a dolgok. Ebből a szempontból a két elnök támogatói ideológiailag nagyon is szövetségesei egymásnak, és pártolják, hogy hasonló erők győzzenek a választásokon Európában. Elutasítják a szabad sajtót és a jogállamot. Számukra a jelképek fontosabbak a lényegnél, ideértve, hogy a kormány a hagyomány, a nacionalizmus és az etnikai tisztaság jegyében irányítson.


Egy tekintélyelvű pátriárka ideológiája elvet minden hazai vagy külföldi korlátot. Putyin és Trump felszámolna egy sor nemzetközi szervezetet, visszatérne a változó szövetségek politikájához. Mert akkor a globalisták nem mondhatnák meg neki, hogy miként bánjanak az emberekkel országukon belül. A szemükben a NATO és az EU a liberális világrend tűrhetetlen részéhez tartozik, amelynek alapját az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata képezi. És ezek a körök most kezet nyújtanak a hasonszőrűeknek Magyarországon, Franciaországban, Izraelben, bárhol, ahol nacionalisták vannak. A 19. század szabályaihoz igyekeznek visszatérni. Akik számára fontos a béke és az emberi jog, azoknak nem egyszerűen a status quo-t kell megvédeniük, hanem ki kell dolgozniuk az állami és nem állami intézmények olyan modelljét, amely inkább jogokat ad a tagjainak, semmint korlátozza az embereket, továbbá amely képes közös erővel, hatékonyan megoldani a gondokat.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Steve Bannon ugyan már alighanem túl van politikai pályafutása zenitjén, ám Trump egykori fő stratégája most arra készül, hogy egyesítse Európa nacionalistáit, miután a jelek szerint szét akarja verni az EU-t. Így értékeli a konzervatív lap azt a bejelentést, hogy a politikus alapítványt hoz létre, hogy egy táborba tömörítse a jobboldali nemzeti populistákat. Le Pen, Salvini, de még Orbán Viktor is megfogadja a tanácsot és Merkel-ellenes kampánnyal kíván beszállni a jövő évi EP-választásokba. Bannon nagyratörő célt tűzött ki: jöjjön létre új frakció Strasbourgban, és a képviselők harmada tartozzon oda. Ehhez ő mozgatná a szálakat. Persze Brüsszelben pontosan tudják, milyen nehézkesen alakult idáig ezeknek az erőknek az összefogása.

Bannont nemrégiben fogadta Orbán, akinek különösen a szája íze szerint való, hogy a volt fehér házi fő stratéga harcot hirdetett Soros ellen. A nyílt társadalmat szorgalmazó befektető euróban milliárdokat áldozott a többi közt saját hazájában is az általa képviselt eszmények előmozdítására, ezt nehéz lesz az új alapítványnak mindössze pár munkatárssal ellensúlyoznia. Trump is nagyon szeretné, hogy bedőljön az unió, mert utána könnyű dolga lenne a kicsiny nemzetállamokkal. Ám az elnök valószínűleg keresztbe tett korábbi tanácsadójának, mert amikor bizonytalanná vált, hogy mennyire szolidáris szövetségeseivel, még azok a közép-európai kormányok is felhorkantak, amelyek egyébként nagyon is vevők a nacionalizmusára és Brüsszel-ellenes dühére.

 

Spiegel

der_spiegel.jpg

Az újság München Orbánjainak nevezi a bajor keresztényszociálisok városi képviselőit, akik meg akarták akadályozni a tegnap délutáni, több tízezres tüntetést a CSU politikája ellen. A megmozdulást többek közt a tartomány kulturális életének jó néhány neves szereplője kezdeményezte, mert úgy véli, hogy a párt félelmet kelt és megoszt, amiből Seehofer is kiveszi a részét. A kommentár szerint a szólásszabadság az egyik legalapvetőbb jog, és ha a belügyminiszter azt hiszi, hogy azt korlátozhatja, akkor ez a megközelítés nagyon is tipikus a politikus részéről, aki Orbán mintájára dolgozik az illiberális demokrácián, és lopva egyre inkább semmibe veszi a demokratikus intézményeket.

A felvonulást széles körű társadalmi szövetség hirdette meg a politika, a sajtó és a társadalom jobbratolódása ellen, beleértve, hogy a hatalom egyes szereplői a menekültek ellen uszítanak, fenyegető forgatókönyvekkel operálnak, és még azt is bűncselekménynek nyilvánítják, ha valaki segít a Földközi-tengeren bajba jutott embereknek. Vagyis átlépik az emberség határait. Ráadásul a CSU munkajogi következményeket helyezett kilátásba több színházi vezető ellen, aki csatlakozott az akcióhoz. Azaz az uszítók oldalára áll, képtelen különbséget tenni a pártpolitika és a civil társadalom rendezvénye között. Ami történt, az inkább emlékeztet a magyar és lengyel fejleményekre, semmint a német szokásokra. Így még inkább támaszkodni kell a polgárok demokráciájára, mert az intézményeket foglyul ejtheti a hivatalos politika. A választások még nem jelentenek automatikusan demokráciát. A hatalomnak el kell viselnie, hogy ellentmondanak neki, és roppant szomorú, hogy ezt napjainkban folyton el kell magyarázni neki.

 

 

Guardian

guardian.png

A vezércikk úgy értékeli, hogy a múlt héten elfogadott izraeli nemzetállami törvény csupán szavakban törődik a kisebbségek védelmével, így a lakosság 20 %-át kitevő palesztinoknak minden okuk megvan a felháborodásra. Hiszen a jogszabály azt mondja ki, hogy csakis a zsidók kaphatnak jogot az önrendelkezésre, vagyis példátlanul többségelvű és illiberális. Hivatalosan is másodrendű állampolgárokat csinál az országban élő arabokból. Nem véletlen, hogy a döntés elmélyítette a törésvonalat a Netanjahu-kabinet és a liberális zsidó diaszpóra között. De úgy néz ki, hogy odahaza ez a felfogás sorra szavatolja a választási győzelmet az ország történelmének legjobboldalibb vezetése számára. A nemzetállam kinyilvánítását üdvözölte a szélsőséges Orbán Viktor, aki a náci időszak antiszemita kollaboránsait dicsőíti. Ha valaki azt állítja, hogy az izraeli miniszterelnök elnéző a zsidóellenességgel szemben, már ha érdekei úgy kívánják, nos, erre kellő bizonyíték, mennyire tiszteli a magyar politikust.

A törvény antidemokratikus, mert helyben hagyja, hogy a hátrányos megkülönböztetést a nemzeti érdekkel indokolják. Pedig Izraelt annak idején arra az elvre építették, hogy minden polgárát azonos jogok illetik meg. Az országnak irányt kellene váltania, mert Netanjahu azt kockáztatja, hogy a népi akaratra hivatkozva felszámolja az érdekek kiegyensúlyozásán alapuló képviseletet. Az új jogszabály csak felerősíti az izraeli demokrácia legrosszabb irányzatait.  

 

Der Standard

der_standard.jpg

A populista politikusok a legtöbbször korruptak, nem az ideológia, hanem a mohóság vezérli őket, saját maguk és barátaik zsebét igyekeznek gyarapítani. Így mutatja be ezeket az erőket a Nyílt Társadalom egyik programjának igazgatója. A vendégkommentárban James Goldston felveti, hogy határozott kampányokkal kell fellépni a közpénzek módszeres eltulajdonítása ellen. A populisták győzelmei nyomán sokan gondolják azt, hogy veszélyben van a liberális demokrácia, ám korai még annak végéről beszélni. Le kell leplezni a korrupciót, amely grasszál az illiberális rendszerekben. Magyarországon Orbán Viktor cimborái és családtagjai állami hitelekből és közmegbízásokból gazdagodtak meg. A Transparency International úgy véli, mára a rendszer szerves része lett, hogy kézen-közön eltűnik az adófizetők pénze.  

A paradox az, hogy korrupció miatti felháborodás döntő szerepet játszik a populista autokraták felemelkedésében. Ebből következik, hogy a liberális demokrácia védelmében fel kell venni a harcot a korrupció ellen. Ily módon nem csupán a felelősöket és azok cinkosait lehet felelősségre vonni, hanem le lehet győzni az igazságtalan egyenlőtlenségeket, a populisták által meglovagolt elégedetlenség okát. Egyúttal azonban a jog eszközével kell eljárni mindazokkal szemben, akik fenyegetik, netán megölik az oknyomozó újságírókat. A szólásszabadság elengedhetetlen a szabad társadalom védelméhez. Fokozott támogatást kell adni a civil szervezeteknek és a független sajtónak, mert azok le tudják leplezni a visszaéléseket és képesek kikényszeríteni a felelősök megbüntetését. Szóval, ha valaki kíváncsi, mi történik a liberális demokráciával, akkor annak tanácsos utána néznie, hová folynak el a közforrások.  

 

The Daily Beast

daily_beast.png

Az újság újabb mérföldkőnek nevezi Kovács Béla kémperét Oroszország hatalmának kiterjesztésében. Az elhárítások ugyan mindenütt üldözik az orosz ügynököket, de lehet, hogy a nacionalista Orbán Viktor Kreml-barát kormánya futni hagy egy ilyen embert. A miniszterelnöknek EP-képviselők a szemére vetik, hogy rendszer szintű fenyegetést jelent a jogállam és az alapjogok szempontjából. Kovács Bélát, a Jobbik európai törvényhozóját azzal vádolják, hogy jó 8 éven át dolgozott az orosz titkosszolgálatnak. Strasbourgból szállította a kényes információkat. Krekó Péter azt mondja, hogy Kovács igen hatékonyan dolgozott Putyinnak az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének ideológusaként, Moszkva lobbistájaként. A kémkedés azonban más tészta. Adatokat adott át a GRU-nak az EU energiapolitikájáról, folyamatban lévő vizsgálatokról, a közösség vízumgyakorlatáról.

Akár 8 évet is kaphat, ám ennek esélye csekély, mivel a Fidesz jó pár kérdésben átvette a Jobbik álláspontját. Bár lehet, hogy Orbán engedélyével mégis elítélik, tekintettel más érdekekre. A nyomozás már 3 éve zajlik, a politikus mentelmi jogát felfüggesztették, ám Kovács továbbra is aktív, bizalmas anyagokhoz jut hozzá az Európai Parlamentben. Panyi Szabolcs, aki az Indexnél részletesen foglalkozott az üggyel, meg van győződve arról, hogy KGBéla kém, ám a hatóságok szándékosan elcseszték a vizsgálatot. Mert így az érintett menet közben meg tudta semmisíteni a bizonyítékokat, ennélfogva nem tudják felelősségre vonni. Az ügyvéd, Szikinger István ezzel szemben azt mondja, hogy a Fidesz a Jobbik lejáratására pécézte ki védencét. Krekó szerint az ügy mögött az van, hogy Orbán bizonyítani igyekszik: Magyarország nem Putyin szolgája. De a per próbakő nem csak a magyar vezetés, hanem az egész EU számára: független marad-e, vagy netán az lesz, amit Kovács jósolt: az orosz anyácska fogja „megmenteni”.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr714129301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2018.07.23. 06:06:22

Szep, korrekt szemle, koszi szepen! :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.23. 08:46:54

Az eddigi metanarratíva az volt, hogy a Fidesz gyártotta le KGBéla ügyét, majd jegelte a választásokig, hogy a teljesen bizonyíthatatlant valamelyest habosítva ártson a Jobbiknak. A vizsgálatok rég lefolyhattak volna és kiderülhetett volna az igazság. Ez viszont valóban nyilván nem Orbánék érdeke. Éppen ellenkezőleg. Most azt kitalálni, hogy Orbán akarná felmentetni — szimplán logikátlan. Csak annak a ballib monomániának az újabb esete, hogy teljesen mindegy Orbán, mit csinál az mindig rossz és minden esetben velejéig romlott a motivációja. De mit mondhatnánk a balliberálisok motivációiról eközben? :D

2018.07.23. 10:16:12

@Antlfinger Edvárd: "De mit mondhatnánk a balliberálisok motivációiról eközben? :D"

Na, ja. Egyszerűen más röhögni sem tud az ember az erőlködésen. Jelenleg az ellenzék önmagát csak úgy tudja definiálni, hogy Orbánt választja viszonyítási alapnak. "Mi nem így csinálnánk! Mi jobbak vagyunk, mi másként, mi európaiabban...!" Na, de konkrétan mit és hogyan? Tök gáz, hogy a ballib-dzsobbik univerzum középpontjában Orbán áll.. a biztos pont, amihez képes meghatározzák önmagukat.
Ha lenne vér a pucájukban és lenne valódi víziójuk, Orbán nevét ki sem kellene ejteniük. Fel kéne kínálniuk a váalsztási lehetőséget és az emberekre bízni a többit. De nincs miről beszélniük, csak olyasmi, amiről hallgatni szeretnének.. így megmaradnak annak, amik. Élettelen szatellitek ..

élveteg 2018.07.24. 07:58:09

Hosszú távon a kiutat csak az jelenti, ha Európa a zsebébe nyúl, és sok pénzt áldoz az afrikai gazdaság fejlesztésére........ és tovább a blabla...

Oda nyomhatnak bármennyi pénzt az elfolyik mert akinek odáig a legmagasabb emberi tevékenység az volt hogy a nagylábuja közül piszkálta a koszt azt ugyan nem fogják rábírni arra hogy egy gyárba nyomja három műszak folyamatosba kőkeményen normára, taktidőkre dolgozva

dunántúli gyerek 2018.07.24. 08:21:02

@Womb Raider: mar hogyne tudna a zember rohogni

mindig jol indul a reggel, a B1 mar egy ideje sokkal viccesebb mint a napiszar.hu

hidroponi 2018.07.24. 08:26:57

@Antlfinger Edvárd: kgbelaval szarban a jobbikot akarta gyengiteni a valasztasokon.
most hogy enelkul is maga ala csinalt a jobbik, orban nem akar kgbela futtatoival osszeakaszkodni akik draga orosz baratja es peldakepe put-in cimbijei..
nincs itt semmi logikatlansag.

chrisred 2018.07.24. 08:37:18

@Antlfinger Edvárd: Azon múlik, hogy a Jobbik politikai rivális vagy irányítható szatelitpárt. Ha az utóbbi, akkor értelmetlen támadni, mert a Jobbik népszerűsége a kormánypárti mandátumok számát növeli.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.07.24. 08:38:02

a kommunista pillanatnyi érdeke úgy kívánja, hogy ne áldozza fel a másik kommunistát, ebben semmi meglepő nincs.

majd lesz a fidesznek hitele ezzel kapcsolatban ha kiteszik a netre az ügynökaktákat illetve nem kezelik bibliaként a benes dekrétumokat. majd akkor.

chrisred 2018.07.24. 08:38:43

@élveteg: Vagy életben maradt olyan körülmények között, amitől te napok alatt kinyiffannál.

élveteg 2018.07.24. 08:45:18

@chrisred:

Aha.... életbe maradt ? Életbe hát Mert évtizedek óta megy oda segély ,a gyógyszer .....azoknélkül ugyan nem maradna életbe ennyi

chrisred 2018.07.24. 08:49:48

@élveteg: Ja, segély, az megy, ki is köt végül valakinek a bankszámláján. Gyógyszerrel ember még nem lakott jól.

élveteg 2018.07.24. 08:56:29

@chrisred:

Ki kénszerítette rá őket hogy ennyire szaporodjanak ?

chrisred 2018.07.24. 09:01:13

@élveteg: Nem szükséges védekezned, nem állítottam azt, hogy a te hibád, hogy jobb körülmények közé születtél, mint ők. Ez így alakult.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 09:09:57

Az ártatlan embert szokás futni hagyni.

Eleve az egész per koncepciós, Sorosék sugalmazására.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 09:11:15

@Antlfinger Edvárd:

Zorbánon már megint nincs sapka! Szerintem szervezzünk emiatt egy hatlmas, 20-fős tüntit.

chrisred 2018.07.24. 09:14:45

@maxval balcán bircaman: Soros láthatóan Polt Pétert is dróton rángatja. Már csak az érdekelne, Simicska hogy jön a képbe.

Minden ballib bérretteg 2018.07.24. 09:30:20

Eközben Belgiumban:

www.origo.hu/nagyvilag/20180723-fogyatekos-not-dobaltak-meg-kovekkel-a-migransok.html
Mocskos belga! – üvöltötték az idős, fogyatékos nőt kövekkel dobáló migránsok

Belgiumban afrikai migránsok, idős, fogyatékos, tolószékbe kényszerült nőt dobáltak meg kövekkel. Közben azt kiabálták, hogy „mocskos belga”.

Minden ballib bérretteg 2018.07.24. 09:31:36

Svédországban:

www.origo.hu/nagyvilag/20180723-13-eves-lanyt-eroszakolt-meg-egy-szir-migrans-svedorszagban.html
Egy szír migráns megerőszakolt egy 13 éves lányt Svédországban

Egy migráns úgy erőszakolt meg egy svéd kislányt a hétvégén, hogy kórházba kellett szállítani a gyereket. A migránst már letartóztatta a rendőrség.

Minden ballib bérretteg 2018.07.24. 09:33:51

888.hu/article-ki-nem-talalnatok-hogy-mi-a-torontoi-lovoldozo-neve
A hatóságok szerint Faisal Husseinnek hívják a férfit, aki a torontói Greektown negyedben, a Danforth utcában vasárnap este kézifegyverrel találomra tüzet nyitott, 15 embert megsebesített, egy 10 éves lányt és egy 18 éves fiatal nőt halálosan.
...
A kanadai média érzékenyítő hadjárata szerint a 29 éves torontói lakos "a családja szerint súlyos mentális problémákkal küszködött, egész életében elmezavartól és depressziótól szenvedett".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 09:41:05

@Minden ballib bérretteg:

Biztos vagyok benne, hogy Faisal Hussein egy Szibériából bevándorolt, fanatikus keresztény, orosz szélsőséges...

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.24. 09:42:44

@maxval balcán bircaman: NA megszólalt a mocskos oroszbérenc hazaáruló gecievő szar is ! Hogy rohadnál meg élve te mocskos sunyi oroszbérenc patkány ! Téged 2x kellene a Dunába lőni!

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.07.24. 09:45:12

@Minden ballib bérretteg: A rohadék arabokat természetesen írmagostul kellene kiirtani, több hely lenne a földön és egyébként is feleslegek az evolució söpredéke!
De ettől még Birka egy rohadt oroszbérenc anayabaszó szemétláda hazaáruló
(ahogy persze orbánc is )

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:25:17

@Minden ballib bérretteg: Magyarországon:

A sértett hiába kérte a férfit, hagyja abba, a vádlott ennek nem tett eleget, az asszonyt bántalmazni kezdte, többször megütötte. A sértett a bántalmazás során fejét a járólapba verte, és a földön fekve maradt. A férfi a bántalmazást követően értesítette a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították, azonban az asszony a szakszerű műtéti beavatkozás ellenére elhunyt.

morph on deer 2018.07.24. 10:25:58

@Minden ballib bérretteg:
“Egy migráns úgy erőszakolt meg egy svéd kislányt a hétvégén, hogy kórházba kellett szállítani a gyereket.”

Nagyon megy a svéd az origónál valakinek, tényleg.
A hír az, hogy egy 16 éves kölyök azzal gyanusítható, hogy megerőszakolt egy 13 éves lányt egy tóparti strandon, ennek következtében a kislányt kórházba szállították - ugyanis ez a szokásos eljárás, merthogy kivizsgálják, látlelet, DNS minta, stb. - a srácot meg elvitték a rendőrök.
Az eset után a strandon levők tartották a helyszínen, többek közt egy focicsapat.

Viszont azt, hogy letartóztatják-e majd az ügyész fogja eldönteni a hír szerint.

Mivel mind a két személy kiskorú, a személyazonosságukkal kapcsolatban semmilyen információ nem nyilvános!

Mesélni persze bármit lehet, ha van kinek.

www.aftonbladet.se/nyheter/a/dd9O5O/16-aring-misstankt-for-barnvaldtakt-pa-badplats

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:26:41

@Minden ballib bérretteg: Magyarországon:

Hétfő hajnalban a 36 éves helybeli férfi a szőlőhegyen közös italozást, majd veszekedést követően tettleg bántalmazta 34 éves élettársát, aki ennek következtében meghalt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:27:43

@Minden ballib bérretteg: Magyarországon:

Elfogtak a rendőrök egy 29 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte 19 éves élettársát szombaton Nagyecsed külterületén – közölte honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

chrisred 2018.07.24. 10:28:08

@maxval balcán bircaman: Nem csodálom, bár ezt állítottad.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:28:27

@Minden ballib bérretteg: Magyarországon:

A sértett halálát egyebek mellett a fejet ért legalább kilenc ütés, különböző csonttörések és az orrcsönt törése miatti vérbelélegzés, illetve ezek együttes hatására a keringés összeomlása okozta.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:29:09

@Minden ballib bérretteg: Magyarországon:

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi 2018. június 16-án, Nagyecsed külterületén megölte 19 éves élettársát. A rendőrök vasárnap délelőtt egy lakatlan házban elfogták, majd a Mátészalkai Rendőrkapitányság Nagyecsedi Rendőrőrsére előállították.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:30:44

@Minden ballib bérretteg: Magyarországon:

A veszekedés során a férfi ököllel ütlegelni kezdte feleségét, de meg is rugdalta az asszonyt, illetve rátérdelt, rátaposott.

Miután a vádlott a bántalmazást abbahagyta, lefeküdt aludni, majd ébredésekor észlelte, hogy a felesége meghalt – ekkor értesítette egy hozzátartozóját, illetve a mentőket.

A szakértők megállapították, hogy a sértett halálát a bántalmazás okozta, ami időben elhúzódó volt, a vádlott ugyanis legalább 50-60 alkalommal ütötte illetve rúgta meg a feleségét.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:31:40

@Minden ballib bérretteg: Magyarországon:

Hogy a pár személyes találkozásakor mi történt pontosan, azt még nem tudni, de a gyanú szerint Z. rossz hírt kaphatott a mennyasszonyától, ami egy hirtelen felindulásból következő tragédiába torkolhatott június 16-án. A lány holttestét Nagyecsed külterületén találták meg szombaton.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:33:00

@Minden ballib bérretteg: Magyarországon:

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi 2018. június 16-án, Nagyecsed külterületén megölte 19 éves élettársát.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:35:05

@Minden ballib bérretteg: Magyarországon:

Egy 52 éves férfi vasárnap késő este bántalmazta otthonukban élettársát, aki életét vesztette. A rendőrök a helyszínen elfogták a férfit és őrizetbe vették.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:37:35

@Minden ballib bérretteg: Magyarországon:

A házastársak konfliktusához hozzájárult, hogy a férfi a hazaköltözése után állandó munkát nem vállalt, a család a korábbi megtakarításaiból és az asszony keresetéből élt.

A végzetes napon tűzifagyűjtést és rakodást követően a vádlott tiszta ruhát keresett magának, amikor a szekrénybe nyúlva észrevette, hogy a nagyobb összegű megtakarításukat tartalmazó boríték nincs a megszokott helyén, amit a kazánházban tartózkodó feleségén számon kért.

A férfi a pénz eltűnésével kapcsolatban adott válaszra
a sértett torkát ököllel, nagy erővel megütötte, amitől az asszony összeesett.

A vádlott a nőt otthagyta, majd fél óra múlva visszament hozzá, és szembesült azzal, hogy a nő meghalt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:40:46

@Minden ballib bérretteg: Magyarországon:

A rendőrség nyomozást folytat emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 52 éves dunapataji férfi ellen, aki pénteken, családi házukban olyan súlyosan bántalmazta 51 éves feleségét, hogy a nő életét a helyszínre kiérkező mentők már nem tudták megmenteni. A férfit a rendőrség őrizetbe vette.

morph on deer 2018.07.24. 10:41:28

@morph on deer:
HELYESBÍTÉS!

A 16 éves VALÓBAN szír állampolgár, viszont mindkettőjüket kórházba szállították a fent említett okból, azaz vizsgálatok, és nem ápolás céljából.

Tehát nem az történt, hogy “úgy megerőszakolta, hogy kórházba kellett szállítani”.
Ettől a történet nem lett szebb, csak pontosabb.

Letartóztatásról még ez a hír sem tud, pedig ez a helyi híradás.

nyheteridag.se/syrier-gripen-for-valdtakten-av-13-arig-flicka-pa-badstrand/

Minden ballib bérretteg 2018.07.24. 10:45:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Én értem hogy magyargyűlölő vagy, és éppen úgy próbálod lejáratni a magyarokat, mint a Fidesz a migránsokat, csakhát eközben ne feledd el, hogy Magyarországon vagy. :DDD

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 10:47:39

@chrisred:

Nem, nem ezt.

A per koncepciós, nyilvánvaló célja az, hogy így mutassa meg Orbán a nyugatnak, hogy ő milyen komolyan veszi a "orosz veszélyt". Bónuseleme: még egy bosszú Simicska felé.

Azaz itt egybeesett Soros és Orbán érdeke.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:53:33

@Minden ballib bérretteg: "éppen úgy próbálod lejáratni a magyarokat, mint a Fidesz a migránsokat"

Én kit próbálok lejáratni, rajtatok, fideSSfasszopó trollokon kívül? Illetve ti magatokat járatjátok le. Ti egy svédországi késelésről napokig varnyogtok. Viszont gyűlölitek a magyarokat, leszarjátok, hogy hetente megöli egy magyar férfi a feleségét/élettársát. Nektek egy magyar élete semmi. Ruszkibérenc hazaárulók vagytok.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 10:57:33

Tiborcz István ingatlanos cége áttette székhelyét a Garancsi, Hernádi és Csányi cégcsoportjának gellérthegyi villájába.

A Direkt36 azt írja, a Kelenhegyi úton álló előkelő ingatlant tavaly újította fel a CD Hungary Zrt. és eddig Hamar Endrének, Tiborcz régi üzlettársának volt csak itt az irodája, de július 1-jétől a miniszterelnök vejének vállalkozása, a BDPST Zrt. is ide költözött az Andrássy útról. A cég nem sokkal azután döntött így, hogy Tiborcz többségi tulajdonosa lett.

Az oknyomozó portál szerint a székhelyváltás újabb jele az Orbán család egyes tagjai és az ország gazdasági elitje közötti szoros viszonynak. Ugyanis a Kelenhegyi úti ingatlant tulajdonló cégcsoport három befolyásos üzletember érdekeltsége: az építőiparban és a labdarúgásban is érdekelt Garancsi Istváné, a Molt irányító Hernádi Zsolté és Csányi Sándor OTP-vezéré.

A váltással kapcsolatban a Direkt36 megkereste az érintetteket, de egyik cég sem árulta el, hogy mennyi az ingatlan bérleti díja, és hogy pontosan mekkora is az épület.

hvg.hu/kkv/20180724_Tiborcz_cege_bekoltozott_Garancsiek_budai_villajaba

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:00:19

Egyelőre nem jött be a váltás azoknak a csapatoknak, amelyek a Nike-t és az Adidast dobták Mészáros Lőrincék mezeiért.

Import – kínai és török – alapanyagból készülnek a 2rule sportmárka termékei – erősítette meg a Magyar Sportmárka Zrt. a Népszava információját. Azt azonban továbbra sem lehet pontosan tudni, hogy a nagyobbrészt Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég hol gyártatja a mezeket és melegítőket, amelyekkel immár három NB I.-es csapatot látnak el.

A zrt. vezetője és kisebbségi tulajdonosa a kormánymédiának több települést is említett mint gyártási helyszínt, ezek közül két városban – Kecskeméten és Jászberényben – a Népszava szerint nem tudnak erről, a gombai alvállalkozóval már szerződést bontottak, a rakamazival pedig még nem is kötöttek megállapodást. A lap megkeresésére a cég újabb közleményt adott ki, amelyben Jászberény már nem szerepelt, bekerült viszont Szombathely és "még legalább három kisebb" varroda.

A zrt.-nek egyelőre nincs központja, bemutatóterme, a telephelyén a társaság neve nincs kiírva. A honlapja a hétvégén elindult ugyan, a webshopja azonban nem, csak annyi derül ki róla, hogy aki a 2rule termékeit választja, az "sporttörténelmünk legendás küzdelmeinek hagyományait" viselheti magán. Azt is állítják, hogy saját technológiát fejlesztettek 2RCool névvel, aminek "köszönhetően ruháink a bőröddel együtt lélegeznek". Az Adidasnak is van hasonló technológiája, azt ClimaCoolnak nevezték el.

A Dárdai Pállal reklámozott 2rule-ra váltás egyébként nem hozott szerencsét a Felcsútnak, a Haladásnak és a Diósgyőrnek: mindhárom csapat vereséggel kezdett a bajnokságban.

hvg.hu/kkv/20180723_2rule_import_alapanyag

Minden ballib bérretteg 2018.07.24. 11:01:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Hülye vagy. A nőket, gyerekeket erőszakoló, késelő, lövöldöző és tömegbe hajtó muszlim tetvekből senki nem kér.

És ezen az sem változtat, ha néhány magyar által elkövetett bűnesetet idecitálsz, csakhogy a migránsok nyakunkba erőltetését ezzel indokold.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:04:12

Kele János futballszakértő szerint hasznos és jó, hogy van a 2rule-ügy, mert leleplezi a magyar foci korrupt természetét. Az egész csakis a lenyúlásról szól.

Facebook-posztban összegzi véleményét Kele János futballszakértő a 2Rule-ügy kapcsán. Mészáros Lőrinc új sportruhamárkája, amelyről a HVG az elsők közt adott hírt, már több magyar NB I-es csapatnál is kiütötte a nyeregből az addig használt, nagy nemzetközi márkákat. Egy olyan márka, amiről semmit nem lehet tudni, nincs weboldala, reklámjai, maga a fekete lyuk.

A Dárdai Pál nevével is eladott 2Rule-történet Kele szerint jó és hasznos, "mindent megmutat a kapzsiságból, ostobaságból és azokból a sógor-koma-haver alapon osztogatott hátlapogatásokból, amikbe a magyar futball a közpénzfürdőben dőzsölés közben - látszólag észrevétlenül - belefullad". Semmilyen logikus érv nem szól amellett ugyanis, hogy egy évtizedes kutatási, tapasztalat előnnyel rendelkező nemzetközi cég termékét lecserélje egy profi klub egy ismeretlen kis bt termékeire. A saját érdekeivel megy szembe.

"Képzeld el, hogy a te bétéd honlap, cégtábla és referencia nélkül így berobban ugyanerre a piacra. Nem röhög a vakbeled?"

Kele szerint egyértelmű a helyzet: "a magyar futball környékén senki nem akar előrelépni, fejlődni, eredményt elérni. A verseny, a teljesítmény, a tehetség üldözendő és nemkívánatos - teljes iparág lényege a kifizetés, semmi más. A belefeccölt állami lóvé magánvagyonná változtatása." Erről szól a 2Rule nyomulása és nyomatása, a stadionépítések, a focijogok brutális felpumpálása. "A kifizetés a lényeg. A magyar futball lett a NER pénztárja, amihez hó végén oda lehet fáradni, és fel lehet venni a jattot a borítékban. Jut mindenkinek, aki a mi kutyánk kölyke, nyugi."

"Nemzeti máz, giccs, tehetségtelenség, pofátlanság, igénytelenség és mutyi. Ez a magyar futball. Ezt intézményesíti a 2Rule, ezt üzeni nekünk a logó, a szín, a forma, a kincstári gagyi, ami majd senkinek sem kellő, közepesnek is csak elfogultsággal hazudható tucatjátékosok mellizmán feszül majd."

hvg.hu/kkv/20180722_Fociszakerto_a_2ruleugybol_latszik_a_magyar_foci_a_NER_penztara

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:05:09

@Minden ballib bérretteg: Magyargyűlölők hazaárulók vagytok. Nektek egy magyar élete semmit nem ér.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:07:26

Újabb csodás nap virradt Mészáros Lőrincre, elvitt egy 60 milliárdos közbeszerzést

A 39 milliárdra becsült beruházás végül csaknem 60 milliárdért készül el.

A Mészáros Lőrinchez köthető R-Kord végezheti a GSM-R vasúti kommunikációs hálózat kiépítését mintegy 2250 kilométeren, 58,9 milliárd forintért – írja a 444.hu az Európai Közbeszerzési Értesítő pénteki számában megjelent hirdetmény alapján.

A NIF eredetileg 39 milliárd forintra becsülte a munkát.

hvg.hu/kkv/20180720_meszaros_lorinc_eu_kozbeszerzes_60_milliard_Rkord

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:10:04

Mégiscsak megmenti az Orbán-kormány a Modulo buszok gyártóját, amelynek 5,8 milliárd forint hitelt ítélt meg az utóbb Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került MKB Bank, mint azóta kiderült, a visszafizetés esélye nélkül.

hvg.hu/kkv/20180719_Miert_elteti_tovabb_az_allam_a_becsodolt_buszgyartot

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:10:50

Felkerült a Gazdasági Versenyhivatal oldalára az adásvételhez szükséges engedélykérelem, abból derül ki, Simicska mely vállalkozásait veszi át Nyerges Zsolt.

hvg.hu/kkv/20180718_ezeket_a_cegeit_adja_el_simicska_lajos

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:11:30

Az M4 érintett szakaszának EU-s pénzből tervezett építését Simicska Lajos akkor még kormánykedvenc cége, a Közgép végezte, ám nem sokkal a G-nap után a munkálatokat leállíttatta a kormány, miután az Európai Bizottság kifogásokat fogalmazott meg a projekttel kapcsolatban. A kormány kartellgyanúról beszélt, de Brüsszelnek a túlárazottsággal volt baja. Mindenesetre a kormány hamarosan szerződést bontott a Közgéppel, és végül kártérítést sem kellett fizetnie, mert peren kívül rendezték az ügyet.

Most újra közbeszerzést írtak ki a félbehagyott szakaszra, 2x2 sávos gyorsforgalmi út építésére Abony és Törökszentmiklós között, benne a Tisza-híddal.

hvg.hu/kkv/20180718_Hamarosan_eldolhet_ki_lephet_Simicska_nyomaba_az_M4_felbehagyott_szakaszan

morph on deer 2018.07.24. 11:21:45

@Minden ballib bérretteg:
“És ezen az sem változtat, ha néhány magyar által elkövetett bűnesetet idecitálsz, csakhogy a migránsok nyakunkba erőltetését ezzel indokold.”

Senki nem akar ideeröltetni senkit!
Csak az helyzet, hogy hazánkfiai semmivel sem jobbak az erőszak terén, mint a rettegett migránsok!

A migránsok “erőszakossága” nem egyéb, mint ürügy, amitől “megvéd” orbán, ha rá szavazol.
Az igazság meg közben az, hogy egy xenofób, fajvédő nemzetvezető uralkodik, aki MÉG nem vállalja fel nyíltan fajgyűlölő nézeteit és ahhoz illő politikáját, ezért kell a “veszély”.

Közben világosan látszik, hogy nem csak a Kossuth teret állíttatja vissza a ‘44 előtti időkre, hanem a gondolkodásmódot is.

Ez erről szól.

dunántúli gyerek 2018.07.24. 11:25:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: tehat az is baj ha meszaros penzt nyer meg az is ha penzt veszit

dunántúli gyerek 2018.07.24. 11:26:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: lesz egy magyar telekomszolgaltato, ez abszolut kormanyzati prioritas

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:28:41

@dunántúli hülyegyerek: "Nem hallotam meg fuggetlen futballszakertokrol"

Azért, mert amelyik szakértő független a futballtól, az nem lehet futballszakértő. :))

Viszont nem kell semmilyen szakértőnek lenni, hogy lássa valaki, hogyan teszi tönkre az érdemtelenekre szórt rengeteg pénz a magyar focit. A geci annyira gyűlöli a magyarokat, hogy az se számít neki, hogy a focit közben tönkreteszi.

dunántúli gyerek 2018.07.24. 11:28:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Egyelőre nem jött be a váltás azoknak a csapatoknak, amelyek a Nike-t és az Adidast dobták Mészáros Lőrincék mezeiért."

ki szerint?

"Import – kínai és török – alapanyagból készülnek a 2rule sportmárka termékei – erősítette meg a Magyar Sportmárka Zrt. a Népszava információját. "

A Nike-t es az Adidast Kinaban is gyartjak.

dunántúli gyerek 2018.07.24. 11:29:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: noname embereket minek hozol peldanak?

gipsz jakab azt monta a kocsmaba hogy a 2rule cipo szorit

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:31:37

@dunántúli hülyegyerek: "tehat az is baj ha meszaros penzt nyer meg az is ha penzt veszit "

Fuss neki a cikknek mégegyszer. A Mészaros bankját a mi pénzünkből menti meg a geci.

Egyébként pedig baj, ha a Mészaros elveszíti a tőlünk lopott pénzt, mert akkor még többet lop.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:32:35

@dunántúli gyerek: "A Nike-t es az Adidast Kinaban is gyartjak. "

És akkor mitől is "hazai" a Mészaros cége?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:36:33

@dunántúli gyerek: "nem meszaros bankja mentett meg vkit itten? "

Nem. Az egyik fideszes oligarcha adott kölcsönt a másik fedeszes oligarchának.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:37:44

@dunántúli gyerek: "attol hogy magyar a tulaja "

Mészaros (orbán) nem magyar, hanem magyargyűlölő hazaáruló ruszki bérenc. Annyira magyar, mint a gazdája, Putyin.

2018.07.24. 11:40:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A geci annyira gyűlöli a magyarokat, hogy az se számít neki, hogy a focit közben tönkreteszi."

Akkora, de akkora büdös nagy mázli, hogy van ez a félantropomorf ember, aki bezzeg úgy, de úgy szereti a magyarságot, hogy utolsó leheletéig támogat minket! Ha beledöglünk is, de megment minket.

2018.07.24. 11:45:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Egyébként pedig baj, ha a Mészaros elveszíti a tőlünk lopott pénzt, mert akkor még többet lop."

Egy magyar ember ne lopjon! Mert akkor kevesebb marad a németeknek, franciáknak, hollandoknak, zsidóknak, kínaiaknak, indiaiaknak, olaszoknak. Az internacionalista kgst-ben a munkamegosztás másként működik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:46:26

@Womb Raider: "utolsó leheletéig támogat minket! Ha beledöglünk is, de megment minket. "

Tévedsz. Erőszakot csak a geci alkalmaz - persze nem megmentéshez, hanem tönkretételhez. Magyarország Jótevője csak forrást ad, hogy fejleszthessük hazánkat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:49:41

@Womb Raider: A csúti geci ellopta azt a pénzt, amit a magyarok az adózott pénzükből a kolontári/devecseri áldozatok számára adakoztak. Soros György - Széchenyi óta a legnagyobb magyar patrióta - ezer millió forintot adott a kolontári/devecseri áldozatoknak. Asszem azt nem tudta ellopni a geci.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:56:01

@dunántúli hülyegyerek: "mi kozod? "

Az én pénzem. Tőlem lopták.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:57:56

Az ELTE BTK Média Facebook oldalán közzétett hirdetés szerint médiával, kommunikációval, kultúrtörténettel és más bölcsészeti témákkal foglalkozó könyveket vár az egyetem tanszéke az emigrálni készülőktől. A könyveket - amelyek vélhetően a külföldre költöző bőröndjében már nem férfnének el - az ELTE Médián, a Mikes Raktárban helyezhetik a felajánlók letétbe.

Az ELTE megígéri, hogy a könyvekről katalógus készül, amelyet közzétesznek, az intézetnek felvigyázásra odaadott könyveket pedig bármikor visszaadják a jogos tulajdonosának.

hvg.hu/kultura/20180724_Emigralni_keszulok_konyveit_gyujti_be_az_ELTE_media_tanszeke

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 11:59:22

@dunántúli hülyegyerek: "fordulj birosaghoz, ugyvedhez. "

Megtörtént. A fidesz főügyésze visszadob minden fidesz elleni feljelentést. Csodálkozol?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 12:01:30

Most az jön, hogy bizonyítsam be, hogy a százmilliárd, amit csak tavaly csak Mészaros a magyaroktól lopott, az a magyarok pénze.

dunántúli gyerek 2018.07.24. 12:05:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: emigralni keszulok?

akkor a lissiknek 2`010 ota nincs konyvuk?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 12:06:46

@dunántúli hülyegyerek: "uj fougyeszt kell valasztani"

Diktatúrában nem lehat ugrálni, az van, amit a diktátor akar. Csodálkozol?

Magyarország nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Csodálkozol?

merce.hu/2018/05/15/nana-hogy-nem-akarunk-csatlakozni-az-europai-ugyeszseghez/

dunántúli gyerek 2018.07.24. 12:08:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: miert csatlakozna, mas kormanyaik se csatlakoztak

a fougyeszt ugyanugy a parlament valasztotta mint az osszes korabbi fougyeszt

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 12:13:35

@dunántúli gyerek: "a fougyeszt ugyanugy a parlament valasztotta"

Nem. A geci nevezte ki, a többit csak elbábozták. Ugyanúgy, ahogy szájernét tette a bíróságokra, fideszes vazallusokkal töltötte fel a fideszes választási irodát, az alkotmánybíróságot, a médiafelügyeletet, párttévét... Nem fogom neked most felsorolni az emútnyócév gaztetteit, guglizz rá, ha valóban ennyire fogalmatlan vagy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 12:16:53

@dunántúli hülyegyerek: "miert csatlakozna"

Hogy következménye legyen a geci és családja és barátai és üzletfelei tolvajlásainak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 12:18:38

Most az jön, hogy nincs is diktatúra Magyarországon, mert még van egy olyan weboldal, ahol a gecit lehet szidni.

dunántúli gyerek 2018.07.24. 12:19:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem lesz kovetkezmenye, mert nem vagyunk kivancsiak az isiaszos sorosista fougyeszre

Tangooo 2018.07.29. 09:50:43

"...a múlt héten egy sor ország megállapodott, hogy átveszi egy menekülthajó utasait, akik az egyik olasz kikötőbe futottak be. Vagyis – hangsúlyozza az EP első embere - igenis lehetséges az európai megoldás. " ÉS ERRE NEM TÖR KI A RÖHÖGÉS? Mire megoldás ez?
Hát nincs igaza Orbánnak? Amíg ezek az idióták regnálnak, addig reménytelen Európa helyzete.

Tangooo 2018.07.29. 09:55:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Miért van az, hogy a leghülyébbek a legszorgalmasabbak?
süti beállítások módosítása