B1 blogcsalád



Az M1 levette a nyíltan fasiszta riportját az LMP szakértőjéről, de nem a fasiszta hangvétel miatt

2018. július 23. - Mr Flynn Rider

Hanem, mert a HVG-től lopták. De arról is sikerült hazudniuk. janan_mirwais.jpg

Szombaton került adásba az a tudósítás, amiben a közmédia négy percen keresztül foglalkozik az LMP egyik afgán származású szakértőjével, pontosabban annak bőrszínével.

Janan Mirwais az LMP egyik szakértője, Szél Bernadett tanácsadója, és az ELTE Jog- és Társadalomelméleti Tanszék óraadója. Abszurd az abszurdban, hogy Mirwais, mielőtt az LMP tanácsadója lett, több fideszes politikussal és Schmidt Máriával is dolgozott együtt, több minisztériumnak is tolmácsolt. 4 éve skora óta él Magyarországon és magyar állampolgár. Egyes vélemények szerint szebben beszél magyarul, mint bármelyik némethszilárdi bunkerfideszes. 

 

Hogy mi az apropója, vagy az aktualitása a riportnak a közmédiában az LMP tanácsadójáról? Az nem derül ki. Viszont az adóból, közpénzből fenntarott, elvileg világnézetileg semleges, mindenkit megszólaltató, középen álló közmédia szerint a szakértő

  • gyanús, mert színes a bőre;
  • gyanús, mert tanácsot ad, LMP-s politikusokat kísér, sőt végighallgatja a párt sajtótájékoztatóit is;
  • gyanús, hogy vannak LMP-s politikusok, akik nem tudják megmondani, mi a napi feladata, méghozzá olyanok, akik nem dolgoznak vele;
  • gyanús, hogy Janan Mirwais magyar állampolgárkét (4 éves kora óta él Magyarországon, hibátlanul beszél magyarul) felháborodik azon, hogy nem engedik be egy szórakozóhelyre a bőrszíne miatt, akkor diszkriminációt emleget, sőt perel.

Mindebből látható, hogy a közmédia gyakorlatilag pontosan olyan riportokat jelentet meg, amelyek a negyvenes évek náci Németországára, vagy éppen a negyvenes évek nyilas Magyarországán szépen megállnák a helyüket.

A riportnak végül az adja meg a csúcsot (vagy éppen a mélypontot), hogy implicite terrorizmussal vádolják meg az LMP szakértőjét és még hozzátesznek egy adatot: 62-en haltak meg Európában 2017-ben, iszlamista merényletekben. Ezzel a nevét gyakorlatilag összemossák az iszlamista merénylőkkel.

A történetben nem csak ez az egy "baki" szúr szemet. Nézzük a többit:

1. A Magyar Demokrata, szintén Fidesz-közeli hetilap három hónappal ezelőtt az integráció sikerpéldájának mutatta be Mirwaist.

2. A hvg.hu később megírta a riport kapcsán, hogy számos esetben a közmédia az ő videójukat használták fel – engedély nélkül. Ezért a HVG felszólította a hirado.hu-t, hogy vegyék le az anyagot, ami vasárnap délutánra elérhetetlenné vált.

3. A 444 rá is kérdezett ennek az okára és a közmédia erre bőszen hazudni kezdett: azt állították, hogy a HVG nem járult hozzá az anyaghoz – mintha valaha engedélyt kértek volna a közléséhez.   

4. A poén a poénban nem az, hogy a közpénzből fenntartott, adóforintokból finanszírozott közmédia bocsánatot kért volna a rasszista, uszító riportért, éppen ellenkezőleg: amikor lelepleződtek, hazudozni kezdtek és gyorsan meghátráltak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr10014130365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.g.l. 2018.07.24. 06:37:30

LOPNI, CSALNI, HAZUDNI!
S a fidesz fényre derül!

AvéCézárVavan 2018.07.24. 11:15:09

Ezek nácinak is csak utánzatok! Gyenge is Hitler-jugendkék, amiből a "Muzsika hangja" is csak egyet bírt el dramaturgiailag.... Ezek meg nyomulnak ezerrel, hogy aztán ugyanígy visszarobogjanak, ha támad az ellen!
süti beállítások módosítása