B1 blogcsalád



Behódolt az ellenzék őfelségének, kollekítven borul le a vezér lábai elé

2018. július 21. - nickgrabowszki

Már az ellenzékiség látszatát sem akarják fenntartani, nem a szavazók, hanem a Fidesz kedvét keresik.
orbantus.jpg

Az történt a héten, hogy

  • a Fidesz lefizette őket a képviselői béremeléssel,
  • a frakciók támogatásának növelésével,
  • a pártalapítványok támogatásának emelésével,

és ezért ők közösen elvonulnak Tusnádfürdőre megköszönni a jóindulatot. Hiszen le is lövethette volna őket.

Miközben az ellenzék a választási kampány hónapjaiban egymással versengve kiáltott diktatúrát, autokráciát, igazságtalan választási rendszert - és egyszersmind ígérte, hogy noha most (akkor) 5-8 százalékon áll, megnyeri a választást mindennek dacára.

Eközben nyilvánvalóan jól tudták, hogy 

  • a választást nem fogják megnyerni,
  • egymással kell harcolni őfelsége ellenzékének szerepéért,
  • és így össze is hozták a harmadik kétharmadot Orbánnak.

És most ki lettek fizetve.

Egyúttal sikeresen kompromittálták magukat.

A legnagyobbat ezzel az MSZP szívta, pedig ők jól álltak abban a csatában, ami legnagyobb ellenzéki párt szerepéért ment. Egyfelől szétesett a Jobbik, és csaknem megfeleződött a közvélemény-kutatásokban, és a kilátástalan anyagi helyzete miatt még a tönk és a megszűnés szélére is került. Továbbá az LMP meg is feleződött, valamint már ott tartanak, hogy a harmadik elnöküket nyírják ki 2 hónap alatt. Mivel a DK-val a Gyurcsány jelentette növekedési korlát miatt érdemben nem kell számolni, az Együtt megszűnt, a Momentum lendülete elfogyott, a Párbeszéd meg betagozódott alájuk, a szocialisták lehettek volna a választás utáni időszak ellenzéki nyertesei.

Egészen eddig.

Azonban nemcsak hogy kitömték őket pénzzel, de megpróbálják azt állítani, hogy mindez teljesen akaratuk ellenére történt. Az érvelés minden elemében hamis. Tóth pártelnök például azt állítja a párt-alapszervezeteknek küldött levelében azt állítja, mint a Fidesz zsarolásának bizonyítékát, hogy csak azért szavazták meg a fizetésemelést, mert különben a frakció működési kerete évi 80 millióval csökkent volna. Ami lehet, hogy igaz, de közben

nem tesz említést arról az évi 200 milliós forintos emelésről, amivel a Fidesz kompenzálta nekik a veszteséget.

A kormánypártok nyilván egyéb - és szokásosan törvénytelen - úton is tudtak volna 1-2 milliárdocskát juttatni Balog exminiszternek, ha már olyannyira erre fájt a foga. Hogy a legális utat választották, az 2 dolgot jelez:

  • magukhoz akarták kötni az ellenzéket (hiszen a pártalapítványi százmilliókat egy újabb szavazással simán vissza lehet vonni),
  • valamint meg akarták menteni a Jobbikot a megszűnéstől.

Mivel eddig a Jobbik megszűnésén dolgoztak, a pálfordulásnak nem lehet más oka, minthogy attól tartottak, csökkenhet a fragmentáció az ellenzéki oldalon, és valaki ki találja nőni magát, amire nyilván az MSZP-nek volt  a legnagyobb esélye.

A szocialisták viszont hagyták magukat kompromittálni, egyúttal megmutatták az Achilles-sarkukat is a Fidesznek: a pénzen kívül más nemigen érdekli őket. Semmi más, csak az. Ami jó esélyeket jelent majd a kormánypártok számára egy későbbi konfliktusban, ha sakkban kell tartani őket. Ha lesz még ilyen. A szocikat ugyanis nemcsak hogy megvették, de be is törték, meg is hódoltatták.

Annyira remegnek a pénzért, hogy még azokat a képviselőket is meg akarják büntetni, akik nemmel szavaztak vagy nem szavazták meg a módosító indítványt. Mindezt annak ellenére, hogy a 16 MSZP-sből csak hatan szavazták meg, 10-en - köztük a pártelnök-frakcióvezető - nem. Mutatni kell a Fidesznek, hogy ők tényleg akartak, csak néhány renitens nem. Nehogy még egy újabb törvénymódosítással mégiscsak visszacsinálja az egészet.

Nemcsak behódoltak, már az ellenzékiség látszatát sem akarják fenntartani.

Ezért mennek el Tusnádfürdőre az LMP és a Jobbik után a szocialisták is. A Tusványos voltaképpen 2 rendezvény: egy Fidesz-tábor és esténként egy fesztivál az erdélyieknek. Valamint ettől egyáltalán nem függetlenül, az utóbbi 8 évben a NER-elit éves-rendes seregszemléjévé vált. Csányi Sándortól és Hernádi Zsolttól Kubatov Gáboron át Németh Szilárdig és a kormánypropaganda vezetőiig mindenki ott mulat. Aki nincs ott, az nem is számít, és számon tartják ki van ott, meg ki nincs.

Aki elhiszi, hogy Molnár Zsolt és a szocialisták azért utaznak 800 kilométert, hogy a helyi ifjúsági szervezetekkel találkozzanak, az talán még a húsvéti nyusziban is hisz. Mintha nem tudnának máshol és máskor találkozni. Mintha egyáltalán számítana valamit az ellenzék jelenlegi helyzetében a külföldi ifjúsági szervezetekkel való találkozó. Mintha lenne bármi esélyük az erdélyi magyaroknál. (Kelemen Hunor februárban már felvilágosította őket erről.)

Az egyetlen esélyük a magyarországi magyaroknál lehetne. Vagy lehetett volna, ha nem kompromittálják magukat a fizetésemelés pénzért történő megszavazásával és a tusnádfürdői vizittel is. (És az mindegy, hogy részt vesznek-e nyilvános fórumokon. Nem a kempingben dőlnek el a dolgok, hanem az Olt túlpartján, a szállodákban.)

Az ellenzéki pártok a választást már eddig sem akarták megnyerni, mert nem látták kivihetőnek, viszont legalább egymás között küzdöttek annak a látszatáért, hogy - szavakban - ki a legnagyobb ellenzéki. Mostanra viszont ez is megszűnt. 

Már nem az ellenzéki szavazók kedvét keresik, hanem a Fideszét.

Úgy látják, hogy a NER mozdíthatatlan, a Fidesszel és Orbán sleppjével kell jóban lenni. Ezért el kell menni Tusnádra, mert ott történnek és ott dőlnek el a dolgok. És a Fidesz tényleg mozdíthatatlan, ha azok, akik tehetnének a leváltásáért, nemcsak nem tesznek semmit, de mégcsak nem is akarnak tenni.

Ez a nyár úgy fog bevonulni a magyarországi politikatörténetbe, mint amikor a parlamenti ellenzéki deklarálta, hogy behódolt Orbánnak és beolvadt a NER-be.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3514126639

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: nickgrabowszki: Behódolt az ellenzék őfelségének 2018.07.27. 16:26:01

Már az ellenzékiség látszatát sem akarják fenntartani.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.07.21. 13:52:58

Hát akkor talán nektek is ideje lenne átállni a jó oldalra. Ezek szerint ott fizetni is jobban fizetnek, mint szaros gyurka.

taga20 2018.07.21. 14:05:17

@Quercus erdész: erdész, erdész, te szopni jársz ide.

remélem a lányaid má nyugaton élvezik az életet, és nem a fasz apjuk hülyeségeit kell hallgatniuk!

hülye jobbágy vagy!

NemodaBuda 2018.07.21. 18:43:32

Nem világos nekem a cikkíró hovátartozása ! Mert önmagában lehetne jó is a tusványosi ellenlátogatás ! Ha annak lesz ott haszna, mondjuk lehetne egy jó kis vitaestet összehozni. De hát a fidesz emberei rögvest szétrúgnák a tüzet, abból ott nem lehet semmi ! És ezt kellene megmondani az MSZP-seknek, mármint hogy ne értékeljék túl magukat. És ha ezek után odamennek mártírnak, még mindig tiszteletreméltóak, bár ostobák. Ha odamennek és benyalnak, no akkor lehet és kell is őket ekézni, sőt ! Lehetne kezdeni, mondjuk, egy saját Szárszóval, egy saját vándortáborral, egy jó kis vitairattal !

kunzoo 2018.07.21. 21:29:27

Attól mert a Jobbik szétesett, nem nő nagyon az MSZP tábora. A többi kispárt szavazói inkább keresnek maguknak valami új pártot. Esetleg a Kutyapárt megkomolyodik és amögé állnak be. (lásd. Olaszország) A választók szemében inkább a saját jelöltjeik kinyírása hagyott nyomokat. Az is rosszul jött ki hogy az SZDSZ után a Párbeszéddel csinálták meg a "farok csóválja a kutyát" felállást. A fiatalokat elveszítették (szerintem Mesterházy után látványos öregítés ment) az öregek lassan kihalnak. Ismert párttagok helyett nem jöttek markáns új arcok (ez a fideszre is igaz, de ők egyenlőre nyerő szériában vannak) az egész egy piros lufi.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.21. 23:21:50

@kunzoo: "Attól mert a Jobbik szétesett, nem nő nagyon az MSZP tábora."

Egy jobboldali érzelmű hazafinak nem lehet a kádár rendszer maradványára, a szocikra szavaznia. Egy hazaárulónak persze ez nem probléma, 2006-ban gúrcsányra szavazott, most a fideSSre, mindig arra, aki leghatékonyabban tudja tönkretenni hazánkat.

Európai téridő 2018.07.22. 10:22:53

De nekibúsultál, B1-firkász! Csak nem az piszkálja a csőrödet, hogy Ti kimaradtok a jóból? Hogy esetleg, de nem feltétlenül, romlóban van a pozíciótok?

politologus · http://politologus.blog.hu 2018.07.22. 12:53:51

@Európai téridő: Az eszedbe sem jut, hogy itt létező érvek vannak? Hogy helyesek-e, nem tudom, de érvek, amelyekben annyi ráció mindenképp van, hogy a történelemben láttunk már ilyet.

Európai téridő 2018.07.22. 14:07:27

@politologus: Érvek? Haha - ebben a nagy csihi- ouhiban, ami mmegy, manapság?

Jakab.gipsz 2018.07.22. 20:14:00

Ez még csak a kezdet !

Az igazi nagy vad, a sátánfajzat Soros, becserkészése még hátra van.

És nem csak a telefon könyveket fogjuk átírni, (....) .

invalid user name 2018.07.22. 20:14:27

@kunzoo:

Ha a kutyapárt megkomolyodik, kilépek.

conchita wurst 2018.07.22. 20:16:56

Az ellenzék harcos kiállása és a választók kegyének a keresése miatt igazi sikersztori volt az ellenzék elmút8éve, igaz?

Az igazat megvallva teéjjesen mind1 hangosan ugattok, vagy kushadtok a nyirkos macskaköveken, hallgatva az úri szalonokból kiszivárgó cigányzenét, nyálatokat a pecsenyeillatra csorgatva.

Nektek nem osztanak lapot évtizedekig itten.

invalid user name 2018.07.22. 20:18:08

@kunzoo:

Na jó, nem lépek ki, mert be se léptem, a kuytapártba nem lehet csak úgy "belépni", ezért sem árasztották el még a fideszes ügynökök.

Az olasz párhuzamot nem sikerült megfejtenem. A kutyapárthoz hasonló csapat van a németeknél (Die Partei) cseheknél (kalózpárt), valami van izlandon is, de az olaszokról nem hallottam.

invalid user name 2018.07.22. 20:19:02

@conchita wurst:

Dehogynem.

A parlamenti ellenzéknek Orbán osztja a lapokat.

invalid user name 2018.07.22. 20:20:29

@politologus:

Hát inkábv kifakadás, mint érvek, de vannak. Tényleg leállt az ellenzék május elején. Csak a kutyapárt működik tovább.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.22. 20:21:27

ez egy ostoba blog. a DK ellenzék, a cím tehát hazugság. a DK-ról egy mondatot írnak, pedig ha ennyire fontos a blognak a téma, akkor a DK-t kéne ünnepelniük.

ostoba barmok ezek

6.Lenin 2018.07.22. 20:29:18

Kedves baloldali/liberális honfitársaim, ne dőljetek be a B1 sunyi fideszes propagandájának. Megpróbál benneteket úgy beállítani, mintha totál hülyék lennétek.
Ha mégis a B1-nek lenne igaza, akkor ezt benéztem.

bóvli ország jobban teljesít 2018.07.22. 20:49:49

@6.Lenin: "Megpróbál benneteket úgy beállítani, mintha totál hülyék lennétek."

A te esetedben ez tökéletesen sikerült.
Bár ha lenne annyi szellemi képességed mnt egy 12 éves gyerknek, akkor már nem sikerült volna.

bóvli ország jobban teljesít 2018.07.22. 20:54:00

@conchita wurst:

rendben van, tudjuk hogy m´ár nyócc éve ti gumicsizmás magyar parasztok uraljátok az országot. Így jár minden bóvli ország, ahonnan az értelmiség elmenekül nyugatabbra.
Pár év múlva már Románia is leleözi majd Orbanisztánotokat.

6.Lenin 2018.07.22. 20:54:34

@bóvli ország jobban teljesít:

A Fidesz 3. kétharmados ciklusát kezdi, az ellenzéknek nevezett bagázs a béka seggénél.
Gondolkodtál már ennek az okairól?
Kétlem, és a hozzászólásoddal meg is indokoltad, hogy ez a feltételezés veled szemben értelmetlen (gondolkodást feltételezni, ha nem értenéd, még ezt sem)

maxvall baribaszó 2018.07.22. 20:59:15

hát ez sajna tényleg így van.

annyira így, hogy még ez a tök birka sem böfög ide

morph on deer 2018.07.22. 21:09:32

@conchita wurst:
“hallgatva az úri szalonokból kiszivárgó cigányzenét, nyálatokat a pecsenyeillatra csorgatva.”

Te valószínűleg “úri szalonnára” gondolhattál, meg egyébként is az a valóság: nézz csak rá orbánra!

Egyébként a cigányzene meg a pecsenyeillat legfeljebb egy vendéglőt jelenthet(ett), “úri szalont” soha!
Gondoltam megmondom.

Meg ezt is:
És nem, amit a filmeken látni, a bejárat melletti/feletti felirat, a “Saloon” sem az “úri szalon” külföldiül!

További kellemes szalonnázást...

invalid user name 2018.07.22. 21:10:49

@kunzoo:

Hát nekem kicsit populista csapatnak tűnik

morph on deer 2018.07.22. 21:12:30

@NemodaBuda:
“Mert önmagában lehetne jó is a tusványosi ellenlátogatás !”

Tényleg. Szél Bernadettnek is hogy bejött...

invalid user name 2018.07.22. 21:12:41

@6.Lenin:

Én gondolkodtam, ezért támogatom a kutyapártot, oda nem tudnak befurakodni a fideszesek meg a többi gyűlölködők (dk, nácik stb)

invalid user name 2018.07.22. 21:14:55

@kunzoo:

Szóval ez az 5* szerintem nem szellemi rokona a kutyapártnak

invalid user name 2018.07.22. 21:16:25

@NemodaBuda:

Miért kell hovátartozni? Nem elég csupán gondolkodni?

invalid user name 2018.07.22. 21:22:00

@kunzoo:

Na elolvastam az index cikket is (az előbb még csak a wikipédiát), ez nagyon nem kutyapárt, inkább egy jobbik × LMP

MACISAJT 2018.07.22. 21:30:42

"Behódolt az ellenzék"

Naná. Mi mást tehetne? A manifeszt hazaárulás nem jött be, az már marad a gyurcsányoknak.
simicsek is feladta.
Akkor?
Ideje volna egy nemzeti konszenzust létrehozni az un. jobb- és baloldal között, azokban a magyar nemzeti kérdésekben amelyekben minden országban megállapodnak a politikai felek.

nemecsekerno_007 2018.07.22. 21:37:21

Hát kedves ellenzék és ellenzéki észkombájnok asszem ideje leporolni az önéletrajzokat

:)

sírjatok 2018.07.22. 21:37:39

Jaj jaj a szemét fidesz több pénzt ad az ellenzéknek, de szemetek :D Gondolom ha kevesebb pénzt adna, akkor annak örülnétek, vagy nem? Á lehet hogy nem :D

kunzoo 2018.07.22. 21:41:18

@invalid user name:
Az indulásukra céloztam. Nem pártnak szánták, egy humorista alapította...aztán felismerték a társadalmi igényt. Járhat így a Kutyapárt is. Ha túl sok szavazat érkezik rájuk akkor a sok választóval kezdeni kell valamit. Ez elindíthatja azt a folyamatot aminek a végén-ilyen vagy olyan-politikai tényezők lesznek.

A jelenlegi ellenzéki pártok alkalmatlanok. Azok is akik a jelenlegi pártokat újracsomagolt formában próbálják eladni. A későbbiekben tuti lesz egy új radikális párt a Jobbik helyett (vagy vesz a Jobbik újra radikális fordulatot) Az MSZP süllyed, A belpesti kispártok kicsik maradnak mert korlátozott a választói rétegük. A képviseleti pártoknak (pl. kisgazda, vállalkozók pártja) lejárt az idejük. A politikai törésvonalak nem a melótól függenek. Valami teljesen újnak kell jönnie amit lehet a választók kényszerítenek ki valakiből hogy az élére álljon. Ha nem, sokáig marad a NER.

Mr. Neutron 2018.07.22. 21:46:07

Az Én olvasatomban az a lényeg, hogy Miniszterelnök Úr ugyanolyan szabályok szerint osztotta a pénzt a legyőzött ellenségeinek, mint a saját politikai családjába tartozóknak. Vagyis élőben cáfolta az ősi igazságot, hogy "Jaj a legyőzötteknek!". Az Én véleményem szerint az ellenzéki politikusok az intrikus antihős szerepkörében olyan keveset adtak hozzá az ország demokrácia-élményéhez, hogy ezen a szinten bőven túl lettek fizetve. Politikai elemzőként jóindulatú korrektsággal amellett török voksot, hogy most pozitív gesztusok történnek az ellenzék irányába, a rendszer konszolidálása keretében.

dr. mesterséges színezék 2018.07.22. 21:51:50

@Quercus erdész: Pontosan ilyen megfontolásokkal lett a kádárkori értelmiségből az, ami: 100 liter moslék + 1 liter bor = 101 liter moslék

kunzoo 2018.07.22. 21:54:05

@invalid user name:
Ja még egy dolog: Aki vezető ellenzéki szerepre tör annak színt kell vallania migrikérdésben. Ezt nem kerülheti meg. Totál hamis hozzáállás hogy a fideszes szavazók elutasítják, a balos szavazók egyetértenek az iszlám bevándorlással. A balosok sem akarnak Musztafát a falujukba. Ez teljesen független attól hogy van-e realitása a faluba költözésnek. Ezt nézi be ez a blog is. Lehet hogy semmi esélye a muszlimok ideköltözésének, de ha kérdésként felmerül akkor a válasz elutasító.

pl. ha feltennénk a kérdést hogy Koncsíta Úr/hölgy szomszédságának örülnének-e a válasz többségében "nem" lenne függetlenül attól a ténytől hogy szinte semmi esély nincs rá hogy odaköltözik. Nem működik az az érvelés hogy: "mit féltek tőle, úgysem jön ide."

No ezt nem ismerték fel balos pártjaink. A Jobbik meg elcukiskodta.

invalid user name 2018.07.22. 21:59:25

@Mr. Neutron:

De igen, a "jaj a legyőzötteknek" továbbra is érvényes. A parlamenti úgynevezett ellenzéki pártok nem legyőzöttek, hanem partnerei a fidesznek.

invalid user name 2018.07.22. 22:01:56

@kunzoo:

Ha ragaszkodsz az ilyen leegyszerűsített kérdésfeltevéshez, akkor kérdéssel válaszolnék: támogatod-e az örökéletet, ingyensört és adócsökkentést?

Ebben a kérdésben állást kell foglalnod.

invalid user name 2018.07.22. 22:03:58

@kunzoo:

Érdemes elolvasni a kutyapárt "alapvetéseit", nem humorista alapította, a humor, pontosabban a gúny csupán a zsarnoksággal szembeni eszköz. Patrónus-bűbáj, ha a fiatalabb generációhoz tartozol

invalid user name 2018.07.22. 22:05:26

@nemecsekerno_007:

Épp ellenkezőleg. Zsíros fizetés, privilégiumok, dolgozni nem kell. Minek ehhez életrajz?

szepipiktor 2018.07.22. 22:13:05

Nem hódolt itt be senki senkinek!
Egyszerűen előbukkant a lóláb!!!
Ugattuk sokan a választások előtt, hogy az ellenzék szándékosan nem készír programot, nem is érdekli őket a választópolgár, egyedül a pénz, a pozíció volt a lényeg.
Most, hogy vesztettek és elvesztették a maradék szavazóikat, életbe lépett a B-terv, sunyin dörgölőzés a gazdinak a léért! Bármit bevállalnak a milliókért, a meleg irodáért, a munka nélküli jólétért, a költségtérítésért, a bizottsági posztokért.
Olyan jó lenne, ha végre egy-két blogger elkezdene a valósáégról publikálni és a lázítást nem csak a csúti ellen végeznék, hanem a komplett politikia halmaz ellen.
Ja... Mégsem... Hiszen ők is onnan kapják a koncot. Vagy majd kapják, ha jól írnak...

conchita wurst 2018.07.22. 22:20:24

@szepipiktor: Van egy kis probléma...

Soha nem létezett még olyan állam, amiben parasztfelkelés tört volna ki, ahol évi 14000 dollárnál nagyobb az átlagkereset. Így itt se lesz.

Pont ez a lényege az orbáni korporatív államnak, nincs váltógazdaság, az ellenzék felőröle, lefizetve...csak a fejlődés marad, nem a marakodásra megy az energia. Emiatt 100 év múlva minden faluban orbán márványszobrok lesznek a nép hálájából, max. István vagy Árpád vezér vetekedhet majd Orbánnal hírnévben.

invalid user name 2018.07.22. 22:25:00

@conchita wurst:

Na. Szóval az autokratikus rendszerek fő problémája, hogy 1. csak politikailag nagyon zárt országban működnek (vasfüggöny) 2. és ha van valami erőforrás amit felélve a felszínen tudnak maradni (pl. kőolaj, gyémánt stb).

invalid user name 2018.07.22. 22:26:50

@conchita wurst:

...ugyanis az autokratikus rendszerek szükségképpen szervilis ám inkompetens emberekből épülnek, így gazdaságilag nagyon durva hátrányban vannak a liberális piacgazdaságokkal szemben.

conchita wurst 2018.07.22. 22:30:48

@invalid user name: hát nekem is úgy tünik hogy a nagyon nyitott magyarországon nem müxik...

neked is?

conchita wurst 2018.07.22. 22:32:58

@invalid user name: azok a piacgazdaságok illiberálisként lettek gazagok, amihez a mai lippsi generáció semmit nem tett hozzá /najó a 10 genderen meg a buziházasságon kívül/

ezért van az hogy még a hozzánk hasonló félázsiai félbalkáni féldiktatúrák is közelednek a nyugati életszínvonalhoz, ami 30 éve stagnál

invalid user name 2018.07.22. 22:36:07

@conchita wurst:

"azok a piacgazdaságok illiberálisként lettek gazagok"

Untrue.

"ezért van az hogy még a hozzánk hasonló félázsiai félbalkáni féldiktatúrák is közelednek a nyugati életszínvonalhoz"

Csak ahol liberális piacgazdaság működik, vagy kapnak apanázst, vagy van olajuk. A többi rohad lefele.

"ami 30 éve stagnál"

Untrue.

Még valami?

invalid user name 2018.07.22. 22:38:33

@conchita wurst:

Ha próbálod félreérteni, amit írtam, azzal nem kapsz felmentést a gondolkodás alól :) legfeljebb elblicceled, ahogy eddig

conchita wurst 2018.07.22. 22:45:50

@invalid user name: nekem a gyarmatosítás szervezett népirtás nem tünik liberálisnak....s az USA akkkor lett a világ első ipari hatalma kb. 110-120 éve amikor se a nők, se a kiskeresetüek nem szavaztak, nem beszélve a fekákról, az indiánok hulláiért meg még fizettek is a derék lippsi farmereknek.

Nna így lettek elsők, de a vg-i részesedésük ma már sokkal kevesebb mint anno.

invalid user name 2018.07.22. 22:47:52

@conchita wurst:

Legenda hegyek. Nem baj, ha neked ez így jó, de a valósághoz nincs köze :)

2018.07.22. 23:01:25

Én az előnyét nézem. Hamarosan minden gyökeresen megváltozik és repülnek ők is a levesbe. Egy büdös szavuk se lehet ez után!

leponex 2018.07.22. 23:31:01

@6.Lenin: :)
b1-nek biza igaza van ... vagy nem ...
egyik verzió jobb/rosszabb mint a másik

Attilajukkaja 2018.07.22. 23:39:07

@Quercus erdész:
"Hát akkor talán nektek is ideje lenne átállni a jó oldalra."
Ki mondta neked, hogy az a jó oldal?

"Ezek szerint ott fizetni is jobban fizetnek, mint szaros gyurka."
Szaros a te nyelved, amivel Orbán seggét nyalod fényesre! :o))))

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.23. 00:24:45

Szerintem meg is lehet őket szüntetni. Egy párt legyen amire a birkák szavazhatnak, mint kádár idejében. Ennek a birka népnek minek demokrácia több párttal? Az elmaradott agyukkal úgyis csak a feudalizmust értik egy király vezetésével. Igaz abban az időben a csóringer pórnép nem is szavazhatott, csak a nemesek, szerintem azt kell visszahozni.

conchita wurst 2018.07.23. 00:36:42

@GIeccsertetű: ingyen papírzsepkendőt a lippsiknek a hüppögéshő!

conchita wurst 2018.07.23. 00:43:22

@GIeccsertetű: "Az elmaradott agyukkal úgyis csak a feudalizmust értik egy király vezetésével. Igaz abban az időben a csóringer pórnép nem is szavazhatott, csak a nemesek, szerintem azt kell visszahozni."

Ha tetszik, ha nem, ez van, s a lippsik idején még sokkal nagyobb feudalizmus volt mint most.

Majd a pórnép dönt az ügyekben, ezt hogy képzelted? Hol van így a világon? Mikor volt így?

A kapitalizmusban a szabály: pénz beszél kutyaszar táncol. A lippsik voltak a leglelkesebbek a magyarok kiszolgáltatásában a világkapitalistáknak, globálkulákoknak, sorosoknak.

Orbán ehhez képest egy védelmező helyi nagyúr, aki megvédi népét a vérszívóktól.

Orbán Viktor 2010.......2030 2018.07.23. 04:37:25

"Behódolt az ellenzék Orbánnak"

Mi mast csinalhattak volna. Orban kicsinalta, elintezte, legyalulta, lenyomta, leverte, az ellenzeket. Meg az amcsik altal igert, az ellenzeki ujsagiras tamogatasasra adando 190 millio forintot elvette toluk.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2018.07.23. 05:58:07

@6.Lenin: Te tényleg munkásőr voltál ahogy ezt többen emlegetik?

torró 2018.07.23. 07:03:18

Nemcsak az ellenzék hódolt be, de hová lettek innét a blogokról a nagypofájú lámpavasozók? Annyira verték itt magukat, hogy most aztán mindenki lógni fog. Hát úgy látszik ti lógtatok meg, vagy csak más nickel már lájtosabb dumával szórakoztok itt. Egyébként Soros úr is azt mondta, hogy sajnos több ponton vesztésre áll. És úgy látszik Orbán sikeresen védte meg álláspontját. Azellenzék meg nem tanult semmit Orbán történetéből. Pedig nem ártott volna. Így most már a következő választást már nincs is értelme megtartani, és pénzt verni bele. Legfeljebb a látszat kedvéért, fognak cirkuszt csinálni.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.23. 07:36:09

@Κara kán: A kommunisták visszatérnek orbán seggnyalóiként. 89 előtt kádár és sleppje seggét nyalták, most orbánét. A lényeg hogy legyen egy führer, aki befogadja őket és tartja a seggét, makkját, kloákáját, hogy ezek a seggnyalók tisztára szopják, nyalják.

paraszthajszal 2018.07.23. 08:03:32

@torró: "Így most már a következő választást már nincs is értelme megtartani, és pénzt verni bele.”

Igen, inkább csak azt kéne megvárni, míg befagy a Duna jege, és közfelkiáltással államformát váltani. Erre a demokrácia nevű színjátékra eddig is túl sok pénzt adtuk ki, és sok látszatja nem volt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.23. 08:19:17

Idióta mszp! Csak a rádiós alkura kellene visszaemlékezni!

6.Lenin 2018.07.23. 08:58:12

@Κara kán:

Te tényleg kara kán lennél?

invalid user name 2018.07.23. 08:58:21

@conchita wurst:

Ha már elfelejtetted amit gimiben tanultál, én nem foglak korrepetálni.

Mariusz 2018.07.23. 08:59:57

Most erre mit mondjak... mivel nincs magyar értelmiség (pedig lehetne), ezek az Orbán féle proli pszichopaták fogják kiélni ezen a kis országon a teljes kórtörténetüket, mivel most már megszerezték az összes pénzt és az ország mind a 4 sarkát. 3 év múlva 1 párt fog csak indulni mint 60 évvel ezelőtt. A sok gondolkodásra képtelen magyar meg ennek fog örülni, pont úgy mint 60 évvel ezelőtt. HOL AZ ÉRTELMISÉG??? HOL AZ ÉRTELEM??? Ha már becsület sehol. Hol van az autonóm bölcsész társadalom, akik a fidelitas és a ner helyett gondolkodásra, becsületre nevelnék az utódaikat? Undorító ez a ner-ifjúság ami itt kialakult az elmúlt évtizedben. Identitászavaros, komplexusos, könnyen megvehető és irányítható kölkök akik ennek tudatosan nincsenek tudatában. Ezek fogják váltani majd a mostaniakat! Ez kell?
A cikkhez pedig: szokjunk már le arról, hogy arról kell beszélni, ki vagy miért írta. Foglalkozzunk már a tartalommal! Szokjunk már le erről a Bayer-féle ostoba fikázásról, meg patkányozásról, ez pont az a színvonal ami ide vezette Magyarországot.

6.Lenin 2018.07.23. 09:02:07

@leponex:

Akkor ezt benéztem. Bár reménykedtem, igaz, azt se támasztotta alá semmi.

invalid user name 2018.07.23. 09:04:27

@GIeccsertetű:

Azok nem "kommunisták" -- egyszerűen csak egy inkompetens, szervilis réteg, akik számára a korbácsot tartó kéz felé vállalt lojalitás jelent megélhetést (lásd még prostitúció).

Épp ez az "illiberális" rendszerek csapdája, hogy kénytelenek tehetségtelen buta és lusta emberekből építkezni, ezért nagyon gyenge gazdasági teljesítményre képesek.

Ott tud fennmaradni az "illiberális" állam, ahol van valami feltétel nélküli pénzforrás: olaj, gyémánt, vagy (esetünkben) az uniós pénzek. Ahol a pénzforrás elapad, ott az illiberális állam meglehetősen rövid idő alatt szétrohad. És persze maga után hagy egy szétbaszott országot és kizsigerelt népet.

invalid user name 2018.07.23. 09:06:31

@leponex:

Jelenleg egyetlen működő ellenzéki párt van az országban, a kétfarkú kutya párt.

Maroknyi ember próbálja azt képviselni, hogy nem lesz mindig ilyen idő.

Ötmillió felnőtt magyar szavazópolgár meg csak nézi, hogy "egyedül úgy sem tehetek semmit."

6.Lenin 2018.07.23. 09:07:33

@Mariusz:

"A cikkhez pedig: szokjunk már le arról, hogy arról kell beszélni, ki vagy miért írta. Foglalkozzunk már a tartalommal! "
De akkor 1értelmű lenne az alkalmatlanság.

Mellesleg igazad van, az, hogy a kormányt csak fikázza valaki, pontosan ide vezet. Totál csőd az ellenzéknek.

Arról kéne beszélni, ki tud jobbat, mit, és kikkel.
Igaz, ekkor meg nincs mit írni, eddig.

invalid user name 2018.07.23. 09:14:54

@6.Lenin:

"a kormányt csak fikázza valaki, pontosan ide vezet. Totál csőd az ellenzéknek"

ez azért nem spontán csőd -- aki az ellenzékből hajlandó volt orbán kottáját játszani, az megkapta a jutifalatokat, és így a felszínen maradt. orbán kitenyésztette magának a szervilis ellenzéket. és van egy (elég széles) szavazótábor, aki a nyálverő ellenzékre szavaz, ezzel kiengedi a gőzt. tehát még a "nép" oldaláról is megvan a támogatottság.

csak közben az ország szétrohad.

6.Lenin 2018.07.23. 09:19:01

@invalid user name:

Bár 45-ben rohadt volna szét ennyire az ország, most Svájc meg sokan mások csak felnézhetnének ránk.

Soha ne legyen ennél jobban szétrohadva az az ország.
(ha valakit meg lehet "venni", az annyit is ér, akár a Fidesztől kapják as lóvét, akár 1 spekulánstól )

Mariusz 2018.07.23. 09:25:24

@6.Lenin: Nincs mit írni? Abban az értelemben ahogy te érted, valóban nincs. Az ellenzék nem produkált semmilyen eredményt. Szerintem számtalan dolgot lenne értelme leírni. Gyakorlatilag sem a nyilvánosság, sem a jog nem nyújt sem fórumot, sem védelmet a gazdatesten kívülieknek. Magyarul azt meg kell teremteni. Igen, sokkal hátrábbról, a csatornából, vagy szaknyelven a kályhától kell indulni. Az elmúlt 28 évben csak hátrafelé léptünk demokráciából. Most pedig a demokratikus rend leépítése történik mégpedig professzionális szinten. A gond csak az, hogy van olyan állam, ahol ezt nem lehet megtenni: úgy hívják, demokratikus modern állam, és ez a magyar szavazó felelőssége. Első körben el kell kezdenünk gondolkodni - nem azon, hol vegyek telket a nekem juttatott szervilis pénzből, hanem hogy mit tudok annak érdekében tenni, hogy az őrület helyébe az értelem lépjen. Második körben - és ez az amit a választó magáért, önerőből tehet, el kell dobnunk a rezsicsökkentést, a 10 000 Ft-ot, a zsák krumplit, és kis grofót a választás előbuliján. Miért? Mert ezzel csak egy következő zsák krumpli, tál gulyás, 10 000 Ft lesz a miénk 4 év múlva. Meg a teljesen új, gluténmentes ner-fidelitas uralkodó réteg 20 éve múlva. Egy tönkrement, pszichotikus államszervezetben, ami talán papíron még demokrácia lesz, vagy már arra sem lesz szükség.

6.Lenin 2018.07.23. 09:29:51

@Mariusz:

Mit kínálsz helyette?
Kikkel?
Mikor?

Miért nem erről írtál, ha már billentyűt ragadtál?

Attilajukkaja 2018.07.23. 10:55:44

Nagyszerű! A kommentek nagy részéből is kiderül, hogy a magyar inkább a neofasiszta, nemzeti nacionalista hanyatlás híve, mint a modern Európáé. Elutasítja a haladást és restaurálná a Horthy korszakot.
Gratulálok! Miért nem a kőkorszakkal kezdik? :o)))))

invalid user name 2018.07.23. 11:06:38

@6.Lenin:

"Soha ne legyen ennél jobban szétrohadva az az ország."

Nem biztos, hogy egy malomban evezünk, de ez nem baj, legfeljebb akkor nem fogunk beszélgetni.

invalid user name 2018.07.23. 11:07:20

@Attilajukkaja:

Hát nekem semmi ilyesmi nem derült ki a kommentekből. Biztos nem ugyanazokat a kommenteket olvastuk.

6.Lenin 2018.07.23. 11:16:29

@invalid user name:

És az miért baj, ha nem egy malomban őröljük az őrölni valónkat?
Én szeretek vitázni, mivel lehet, én őrlendőm a rossz árú.
De miért kéne megvennem esetleg mások silány minőségű, de agyonreklámozott szarát?
Szerintem addig jó, míg sokféle a vélemény.
Az evolúció arról szól, hogy nyerjen az életképesebb.
(igaz az evolúció "tudatosságát" faszságnak tartom. egy spontán kialakult valami nem igen lehet tudatos, talán még egy későbbi szakaszában sem, de ez most félrevinné a témát)

Érdekelne, hogy miben látod a szétrohadást. Miért is fogadod el. Miért nem mutatod a vakoknak a helyes irányt? A másik kritikája ehhez kevés.

invalid user name 2018.07.23. 11:19:57

@6.Lenin:

"És az miért baj, ha nem egy malomban őröljük az őrölni valónkat?"

Látod azt az egy mondatot sem olvastad el, amit írtam. Azt írtam: NEM BAJ.

Q.E.D.

6.Lenin 2018.07.23. 11:28:47

@invalid user name:

Miért nem olvastam?
Csak én is indokoltam, hogy miért is tartom jónak a különböző véleményeket.
Csak még 1x én is feltettem a kérdést, hogy miért is lenne baj, ha másik csónakban eveznénk? Én malomban ritkán evezek, de lehet maradi vagyok.

Attilajukkaja 2018.07.23. 12:05:46

@invalid user name:
"nem ugyanazokat a kommenteket olvastuk."
Meglehet!

"orbán kitenyésztette magának a szervilis ellenzéket"
Pontosan. Nem csak kitenyésztette, hanem legyengítette és nem hagyta őket veszni. Szüksége van egy ilyen "ellenzékre". Olyanok ők, mint az oltásokban lévő legyengített kórokozók: kárt nem tesznek a szervezetben, de biztosítják az immunitását, vagyis megvédik a hasonló támadásoktól. :o)
Ebből már világosan kiderül, hogy a valódi ellenzéket ezek után csak a civilek jelenthetik - mint a Kádár korszakban.

Cycmen 2018.07.23. 12:49:47

@Attilajukkaja: Nagyszerű! A kommentek nagy részéből is kiderül, hogy a magyar inkább a neofasiszta, nemzeti nacionalista hanyatlás híve, mint a modern Európáé. Elutasítja a haladást és restaurálná a Horthy korszakot.

Ez nem igaz, csak a ti modern Európátokból nem kérünk, mert az genderes, négeres anarchia! A Horthy rendszerből csak a Héjjas Iván, Ostenburg-Moravek Gyula féle kemény tisztek hiányoznak akik jól végigvágnának a hátatokon a bikacsökkel ha hülyeséget pofáznátok!

ben2 2018.07.23. 13:00:13

"Eközben nyilvánvalóan jól tudták, hogy
- a választást nem fogják megnyerni,
- egymással kell harcolni őfelsége ellenzékének szerepéért,
- és így össze is hozták a harmadik kétharmadot Orbánnak.
"

És ebben a B1 blogcsalád teljes mellszélességében támogatta őket.

Szóval most el lehet dönteni, hogy az ellenzék és a teljes huldudvara volt naív (idióta, valóságtól elrugaszkodott), vagy a B1 volt társtettes az ellenzéki szavazók átverésében.

Az úgy nem megy, hogy teljesen nyilvánvaló hülyeségekkel végigkampányoltok 4 (8) évet, az ellenzéki pártokat a többi partvonalról bekiabáló amatőrrel együtt beletoljátok egy nyilvánvalóan hibás választási stratégiába (ha ódzkodnak tőle, akkor mocskoljátok őket a választókat meg "átszavazásra" hergelitek), majd amikor borul a bili, akkor kívülállóként fikázzátok az ellenzéki pártokat, hogy hát hazudtak és / vagy illúziókba ringatták a választóikat.

Szóval döntsétek el, hogy megfigyelői, elemzői, kommentátorai vagytok-e az ellenzéki politikának, vagy csinálói. Mert ha tevőlegesen is beavatkoztok, mint legutóbb, akkor osztozzatok a felelősségben is.

invalid user name 2018.07.23. 13:14:17

@ben2:

"És ebben a B1 blogcsalád teljes mellszélességében támogatta őket."

nem mintha a b1 blogcsaládnak akkora szerepe lenne a belpolitikai alakításában, de ezek a baloldali bloggerek tényleg az orbánnyaló exbaloldali politikusok melletti kiállásra és taktikai szavazásra hívtak fel.

aztán a hol taktikusan hol véletlenül bejutott ellenzéki képviselők egymással versenyeznek azért, hogy a fidesznek hízelegjenek egy kis pénzért.

invalid user name 2018.07.23. 13:15:50

@Attilajukkaja:

a civilek politikai tevékenységét explicit ellehetetlenítette a kormányzat

"ha politizálni akarsz, alakulj párttá", üzenték. a Kétfarkú Kutya párt vette a bátorságot és párttá alakult, pedig továbbra is civilek.

6.Lenin 2018.07.23. 13:28:51

@ben2:

Ugyan,ugyan, ha nyertek volna ápr. 8-án, minden tökéletes lett volna, és sikert nekik (B1) lett volna köszönhető.
Nem jött be, természetes, hogy a másik fél a hibás. A rosszért mindig mások hibásak.

Fülig José 2018.07.23. 13:29:32

@Cycmen: hujjuj...minden kommentedből árad az erő és az intelligencia...te szánalmas, ostoba gyökér...nem mennél a zorigóra okoskodni, itt mindig beégsz...?

Attilajukkaja 2018.07.23. 13:31:05

@Cycmen:
"a ti modern Európátokból nem kérünk, mert az genderes, négeres anarchia!"
Mi van? :o)))))))

@invalid user name:
"ha politizálni akarsz, alakulj párttá", üzenték"
Üzent a Fidesz mást is. Miért lenne muszáj az üzeneteikhez idomulni? Pont az a gond, ha az ő kottájukból játszik az ellenzék.

"a Kétfarkú Kutya párt vette a bátorságot és párttá alakult, pedig továbbra is civilek"
És pártként mit értek el, ami civilként nem ment nekik? Legfeljebb annyit, hogy mivel ők sem voltak hajlandóak senkivel sem együttműködni, sok támogatójukat elvesztették.

invalid user name 2018.07.23. 13:48:30

@Attilajukkaja:

a civiltörvényt nem kötelező betartani, ha nem magyarországon élsz

invalid user name 2018.07.23. 13:50:31

@Attilajukkaja:

"És pártként mit értek el, ami civilként nem ment nekik? Legfeljebb annyit, hogy mivel ők sem voltak hajlandóak senkivel sem együttműködni, sok támogatójukat elvesztették."

1. én nem láttam arra vonatkozó felmérést, hogy a kutyapárt ELVESZÍTETT volna támogatókat.

2. kivel kellett volna együttműködniük? az mszmp utódpárttal (aka maszop)? gyurcsány ferenccel? a náci + oroszbarát jobbikkal? vagy talán a nem lehet más a politikával?

invalid user name 2018.07.23. 13:52:09

@6.Lenin:

"A rosszért mindig mások hibásak."

na ez egy elég lényegi megfigyelés -- a szervilis, döntésképtelen felnőtteket nevelő iskolarendszer egy dolgot kiválóan megtanít: a sumákolát és a felelősségáthárítást.

Attilajukkaja 2018.07.23. 13:57:40

@invalid user name:
"én nem láttam arra vonatkozó felmérést, hogy a kutyapárt ELVESZÍTETT volna támogatókat."
Nyilván, ... mert ilyen felmérések nem is voltak. De engem és még három ismerősömet biztosan elveszítettek. És nem csak az erkölcsi támogatásunkat. Úgy gondolom, nem mi vagyunk az egyetlenek.

"kivel kellett volna együttműködniük?"
A mindenkori esélyesebb ellenzéki jelölttel. Nem állítani sajátot.

Attilajukkaja 2018.07.23. 14:01:05

@invalid user name:
"a civiltörvényt nem kötelező betartani, ha nem magyarországon élsz"
Ezt mos mire is írtad?

Cycmen 2018.07.23. 14:02:29

@Fülig José:.nem mennél a zorigóra okoskodni, itt mindig beégsz...?

Mikor mindig? Emlékeim szerint te égtél be a cserélt nickekkel pár napja. Vagy csak fantáziálsz? Inkább képzeld azt hogy a Rudasban vagy, az a neked való! :D
Úgy bírom ezt a felháborodott libsi röfögést!

6.Lenin 2018.07.23. 14:07:05

@invalid user name:

Ezt a gyerekek otthonról viszik be az iskolába is. A hétvégén utaztam Pécs irányába az IC-n. az egyik 10-12 év körüli gyerek olyan Fidesz ellenes szöveget nyomott, hogy "öröm " volt hallgatni, de szerintem-az egész szövegelését hallgatva- szinte semmit nem értett az egészből. Otthon ezt hallotta valamelyik példaképétől.
A másik. Ma a gyerekek többet forgatják bárgyú játékokkal a mobilt, mint bármilyen könyvet. Ezen kívül semmi más nem érdekli őket.

Kár csak az oktatást hibáztatni.

Fülig José 2018.07.23. 14:08:40

@Cycmen: "Emlékeim szerint te égtél be a cserélt nickekkel pár napja. "
nemtom mire emlékszel idióta, elég régi a regem... a fideSSbirkuszok növesztenek mindig újat, pártutasításra...megértem, leütésre fizetik őket, kell a platform...
ha meg faszt akarsz, hát nem bánom, bekaphatod öcsi, de ne fogazz mert kitolom a szemed!

invalid user name 2018.07.23. 14:23:52

@Attilajukkaja:

Ha egy maszop vagy lmp jelölt azért nem nyer, mert a szavazók helyette egy csirke jelmezbe öltözött felnőtt férfira voksolnak, akkor annak a jelöltnek nincs meg a politkai legitimációja ahhoz, hogy képviselő legyen.

És akkot még egy szót sem vesztegettem azokra, akik a kutyapárt megosztó tevékenysége ellenére mégis bejutottak, azok most mit csinálnak (== a fidesz szekerét tolják)

invalid user name 2018.07.23. 14:26:13

@Attilajukkaja:

A civil törvény szerint a civil szervezetek alapszabalyába kötelezően bele kell írni hogy "politikai tevékenységet nem végez, politikai pártnak támogatást semmilyen formában nem nyújt."

invalid user name 2018.07.23. 14:27:11

@6.Lenin:

Az otthoni nevelés is része ennek, és az iskolai nevelés is.

invalid user name 2018.07.23. 14:30:55

@Attilajukkaja:

Ha a kutyapárt azért vesztett el téged, mert nem nyaltak be a maszopnak, akkor érted nem fáj a szívük.

A bohócdoktoroknak meg a többi kb száz projektnek, amire elköltötték az állami kampánytamogatást, jól jött a kutyapárt önálló indulása.

6.Lenin 2018.07.23. 14:34:28

@invalid user name:

Ez természetes, hogy mindkét oldal (otthon, szülők-iskola) felelősek.
Melyik, milyen mértékben, és miben, az egy külön misét is megérne.
Túl általánosan ítélkezel, de jól mutatja az ellenzék logikáját is.
Ennek így tényleg nem sok értelme van.

Attilajukkaja 2018.07.23. 14:40:41

@invalid user name:
"Ha egy maszop vagy lmp jelölt azért nem nyer, mert a szavazók helyette egy csirke jelmezbe öltözött felnőtt férfira voksolnak, akkor annak a jelöltnek nincs meg a politkai legitimációja ahhoz, hogy képviselő legyen."
Itt nem egyes pártokról volt szó, hanem arról, hogy az ellenzék EGY jelöltet állítson ki a Fideszes ellen, nem hármat vagy négyet. Ezt még mindig ennyire nehéz megérteni?
Ha a pártok meg tudtak volna egyezni, akkor felőlem egy csirkeként kotkodácsoló jelölt is nyert volna, mert rá szavazok a Fidesz ellen.

"akkot még egy szót sem vesztegettem azokra, akik a kutyapárt megosztó tevékenysége ellenére mégis bejutottak, azok most mit csinálnak"
Szerintem is szégyenletes, amit több (nem minden) ellenzéki képviselő tett a napokban. De ez abszolút független a MKKP-től.
Báááár, ... ha a Fidesznek nem lett volna újabb 2/3-a, talán másképp alakulnak a dolgok ma a Parlamentben. De ez is független az MKKP-től. Ezért volt kár belekontárkodniuk a választásokba.

"A civil törvény szerint a civil szervezetek alapszabalyába kötelezően bele kell írni hogy "politikai tevékenységet nem végez, politikai pártnak támogatást semmilyen formában nem nyújt."
Na és? Éppen ez lenne a lényeg! Politikai párt támogatása nélkül fejteni ki azt a tevékenységet, ami megmozgatná, felébresztené az embereket.

És akkot még egy szót sem vesztegettem azokra, akik a kutyapárt megosztó tevékenysége ellenére mégis bejutottak, azok most mit csinálnak (== a fidesz szekerét tolják)

Attilajukkaja 2018.07.23. 14:45:09

@invalid user name:
"Ha a kutyapárt azért vesztett el téged, mert nem nyaltak be a maszopnak, akkor érted nem fáj a szívük."
Szerintem nagyon, nagyon tévesen fogod fel az egészet. Ki beszélt itt rajtad kívül arról, hogy az MKKP-nek "be kellett volna nyalnia a maszopnak"? Senki.

"A bohócdoktoroknak meg a többi kb száz projektnek, amire elköltötték az állami kampánytamogatást, jól jött a kutyapárt önálló indulása."
Az ilyen projektekre eddig én is adakoztam. Ezek után nem fogok. Mert annak idején civilekként tették, amit tettek.
Sajnálom.

invalid user name 2018.07.23. 14:58:46

@6.Lenin:

Nem ítélkezem :) csak épp egy más témájú poszt kommentfolyama kevéssé alkalmas ennek megvitatására.

invalid user name 2018.07.23. 15:01:45

@Attilajukkaja:

"az ellenzék EGY jelöltet állítson ki a Fideszes ellen, nem hármat vagy négyet"

AZ ELLENZÉK? kit sorolsz te az ellenzékbe? a parlamentben jelenleg csak kormánypártok ülnek.

invalid user name 2018.07.23. 15:03:34

@Attilajukkaja:

"Ki beszélt itt rajtad kívül arról, hogy az MKKP-nek "be kellett volna nyalnia a maszopnak"? Senki."

idézem:

"A mindenkori esélyesebb ellenzéki jelölttel. Nem állítani sajátot." - vagyis támogatni a maszop, a nem lehet más a politika, a dk, vagy a nácik jelöltjeit? na kb azzal a lendülettel meg is szűnt volna a kutyapárt. maradt volna kb négy támogatójuk (te meg a három haverod).

Attilajukkaja 2018.07.23. 15:07:04

@invalid user name:
"kit sorolsz te az ellenzékbe? a parlamentben jelenleg csak kormánypártok ülnek."
Ma sajnos én is így látom, de április 8 előtt még volt remény. Ellenzéknek azt tartom, aki le akarja váltani ezt az aljas Fidesz kormányt.
Mára már szinte egyik pártot sem (talán a Párbeszédet), ezért mondtam, hogy paradigmát kellene váltani, és nem csupán pártokban gondolkozni.

Attilajukkaja 2018.07.23. 15:13:01

@invalid user name:
"idézem:

"A mindenkori esélyesebb ellenzéki jelölttel. Nem állítani sajátot." - vagyis támogatni a maszop, a nem lehet más a politika, a dk, vagy a nácik jelöltjeit? na kb azzal a lendülettel meg is szűnt volna a kutyapárt. maradt volna kb négy támogatójuk (te meg a három haverod)."
Mit érsz el azzal, ha saját magadat idézed újra és újra? :o)
Én sehol nem mondtam, hogy az MKKP-nek össze kellett volna állnia más pártokkal. Eleve azt mondtam, hogy hiba volt pártként indulniuk a választásokon. De ha már indultak, akkor támogatniuk kellett volna azt a jelöltet, aki a legesélyesebb lett volna a körzetben. Ha az egy MSzP-s, DK-s, Jobbikos vagy LMP-s, akkor is. Ezt próbálom - már nem tudom hanyadszor - elmondani.

invalid user name 2018.07.23. 15:17:29

@Attilajukkaja:

"április 8 előtt még volt remény"

A parlamenti pártok nem schrödinger macskája, április 8 előtt is pontosan lehetett látni, hogy a mai parlamenti pártok mind vállt vetve dolgoztak azért az elmúlt kb 10 évben, hogy a fidesznek folyamatosan 50% fölött maradjon a támogatottsága.

Szóval aki tovább látott az úgynevezett ellenzéki pártok előembereinek némethszilárdi magabiztosságú nyilatkozatainál (amit maguk sem hittek el) az pontosan látta, hogy ebből magabiztos fidesz többség, esetleg 2/3 lesz.

Április 8 előtt sem volt remény. Ahhoz dolgozni kellett volna az elmúlt 8-10 évben. Csak ezt a munkát senki sem végezte el. De ezt már sokszor elemezték valódi politológusok is. Az úgynevezett ellenzék önnön köldökét nézte, és pontosan zéró terepmunkát végzett.

6.Lenin 2018.07.23. 15:20:04

@invalid user name:

Nem is volt szándékomban, hogy itt, és most az oktatás problémáiról vitatkozzak valakivel.
Csak annyit írtam, hogy logikailag függ ez is össze a jelenlegi ellenzékkel, és a B1 tevékenységével.

Nem a valós problémákkal, és nem az arra adandó válaszokkal, megoldásokkal foglalkoznak, hanem a saját mondanivaló hiányára keres faszságokat, magyarázatként.

Ezért tartanak ott, ahol vannak jelenleg is. Attól, hogy szidom a másikat, főleg téves értékelésekkel, én nem leszek elfogadottabb. ez téves irány.

De, hogy értsd.
Én sok mindenben támogatom a Fideszt, és sok mindenben, nem.
Nekem is rossz, hogy nem látom azokat, akiik jobbat kínálnának, ha elkurvulna Fidesz, és bukna. A kétfarkúak lehetnek jópofák, de nem kínálnak megoldást. Talán nem is akarnak, mert az már felelősség is egyben.

Kihasználnak egy piaci helyzetet-szar a felhozatal ellenzékiekből-megszólítanak egy kis réteget, akik biztosítják számukra a bohóckodásból való megélhetést.

Egy ország irányítására alkalmatlanok. Sok viccpárt felment 10% környékére is, más országokban, aztán már senki sem emléxik még a nevükre sem.

Nagyon jól hangzik az egyik alkalmatlantól, hogy azért alkalmatlan a másik, mert eladta magát Igazából szánalmas vergődése mindkettőnek. A B1 meg rájuk szeretné kenni a sikertelenségüket. El kell olvasni visszamenőleg a témákat.

invalid user name 2018.07.23. 15:20:52

@Attilajukkaja:

"hiba volt pártként indulniuk a választásokon."

szerinted hiba volt, az mkkp szerint meg nem volt hiba, és úgy látszik nekik lett igazuk.

"De ha már indultak, akkor támogatniuk kellett volna azt a jelöltet, aki a legesélyesebb lett volna a körzetben."

A legesélyesebb ellenzéki jelöltet támogatták. A kormánypárt jelöltjeit (akár maszop, akár LMP színekbe öltözött) nem támogatták.

"Ha az egy MSzP-s, DK-s, Jobbikos vagy LMP-s, akkor is."

Az mszp, dk, jobbik és LMP színekbe öltözött kormánypárti jelölteket kellett volna támogatni az mszp, dk, jobbik és lmp típusú politizálásból kiábrándult embereknek? fából vaskarika.

"Ezt próbálom - már nem tudom hanyadszor - elmondani."

de akkor miért nem a maszop, dk, lmp és jobbik lépett vissza a kutyapárt sokkal hitelesebb jelöltjei javára...?

Attilajukkaja 2018.07.23. 15:25:45

@invalid user name:
"április 8 előtt is pontosan lehetett látni, hogy a mai parlamenti pártok mind vállt vetve dolgoztak azért az elmúlt kb 10 évben, hogy a fidesznek folyamatosan 50% fölött maradjon a támogatottsága."
Te nyilván átláttad ezt is, ... én még reménykedtem. Persze amikor megláttam, hogy a mi választó körzetünkben minden ellenzéki beállt egy jelölt mögé, kivéve az LMP-t, akkor már én sem reménykedtem. A fidesznyik nyert, az LMP-s pedig elvitt jóval többet, mint ami az ellenzéki győzelemhez szükséges lett volna. Ezeket a szavazatokat aztán a Fidesznek írták jóvá. Mert a Fidesz úgy döntött, hogy ez lesz a módi.

"Szóval aki tovább látott az úgynevezett ellenzéki pártok előembereinek némethszilárdi magabiztosságú nyilatkozatainál (amit maguk sem hittek el) az pontosan látta, hogy ebből magabiztos fidesz többség, esetleg 2/3 lesz. "
Senki nem látta előre az újabb 2/3-ot. Utólag persze könnyű ezzel hencegni.

"Április 8 előtt sem volt remény. Ahhoz dolgozni kellett volna az elmúlt 8-10 évben."
Ez így van!

invalid user name 2018.07.23. 15:26:42

@6.Lenin:

"Nem a valós problémákkal, és nem az arra adandó válaszokkal, megoldásokkal foglalkoznak, hanem a saját mondanivaló hiányára keres faszságokat, magyarázatként."

Szerintem a nevelés és az oktatás pont a valós probléma.

Magyarországon kb az a nevelési modell, hogy megmondják a gyereknek, hogy "így kell csinálni" és ha nem úgy csinálja azt büntetik (rossz jegyet kap stb). Miközben nagyjából 12 éves korig (fejlődéspszichológusok szerint) az implicit tanulás az elsődleges: a gyereket hajtja a kíváncsiság, próbálkozik, aztán újra próbálkozik, mindaddig, amíg (valahogyan) eredményt ér el. A kudarcaiból tanul. Ha láttál már 1-2 éves gyereket játszani, pontosan ezt csinálja. Nem úgy tanul járni, hogy megmutatjuk neki hogyan rakja a lábait egymás után és megrójuk ha helytelenül csinálja. Biztonságos környezetre van szüksége és TANUL -- mert ez a genetikai programja. Az iskolának legalább 12 éves korig ehhez kellene megteremtenie a környezetet (akár tantárgyi keretek között).

És ez nem spanyolviasz -- azok az országok, amelyek hosszú távú sikeres fejlődési utat járnak be pontosan ezt csinálják évtizedek óta. Az alacsony hozzáadottértékű szalagmunkára specialzálódott országokban van szükség engedelmes, szervilis felnőttekre.

Attilajukkaja 2018.07.23. 15:31:38

@invalid user name:
"A legesélyesebb ellenzéki jelöltet támogatták."
Én úgy tudom, hogy volt, ahol sajátot indítottak.

"Az mszp, dk, jobbik és LMP színekbe öltözött kormánypárti jelölteket kellett volna támogatni az mszp, dk, jobbik és lmp típusú politizálásból kiábrándult embereknek? fából vaskarika."
Lehet, ... de így csak kerékkötőkként debütáltak. Semmi pluszt nem nyújtottak.

"de akkor miért nem a maszop, dk, lmp és jobbik lépett vissza a kutyapárt sokkal hitelesebb jelöltjei javára...?"
Minden választókörzetben végeztek felméréseket, hogy ki a legesélyesebb jelölt. Nem tudtad? Pedig a neten is követni lehetett a méréseket. Igyekeztek azt az ellenzéki jelöltet indítani, akinek a legnagyobb esélye volt a Fidesz ellen. Az MKKP jelöltje nem volt ezek között.

6.Lenin 2018.07.23. 15:32:30

@invalid user name:

A Fidesz egy 2-3 milliós támogatói bázissal rendelkezik (ami azóta is folyamatosan növexik)

Őket legyőzni csak egy hasonló nagyságú támogatással rendelkező, erős szövetség lenne képes , egy vezetővel, egy vízióval, hosszútávra.

Minden más variáció esélytelen.

Minden olyan párt, amelyik ezt nem képes megérteni, mindenféle idióta összefogási/lemondási trükkel próbálkozik, az a leváltás esélyeit csökkenti.

A kétfarkúak is hozzájárultak a Fidesz 3. kétharmados győzelméhez. A választók világosan látták, és mérlegelték az esélyeket.

Nem véletlenül emelkedik folyamatosan a Fidesz támogatottsága.

invalid user name 2018.07.23. 15:33:08

@Attilajukkaja:

"Te nyilván átláttad ezt is"

Nem szeretnék kasszandra vátesz ruháját magamra venni. SOKAN látták ezt így. De leginkább mindenki így látta, aki nem cuppant rá egy-egy neki szimpatikus politikai vezető szavaira, akik kormányváltásról beszéltek. Nekem személy szerint nagyon szimpatikus, tehetséges, intelligens, több diplomás, nyelveket beszélő, elvhűű, anyagilag független, szóval minden vonatkozásban ideális jelöltnek tekinthető ellenzéki politikus (Spät Judit) néhány fórumán ott ültem. Még ő is a kormányváltás esélyéről beszélt (a mikrofonba). Miközben (ő biztosan) tudta, hogy erről szó sincs.

invalid user name 2018.07.23. 15:34:09

@6.Lenin:

"A kétfarkúak is hozzájárultak a Fidesz 3. kétharmados győzelméhez."

Szeretném ezt konkretizálni. Melyik volt a kutyapárt kampányának az az eleme, amely hoozzájárult a fidesz 2/3 győzelméhez?

invalid user name 2018.07.23. 15:35:42

@Attilajukkaja:

"Én úgy tudom, hogy volt, ahol sajátot indítottak."

így van. az országban kb 40 helyen volt kutyapártos jelölt, 27 vagy 28 helyen indított jelöltet az Együtt és kb 90 helyen a momentum. ennyi. más ellenzéki jelölt nem volt.

invalid user name 2018.07.23. 15:41:20

@6.Lenin:

"legyőzni csak egy hasonló nagyságú támogatással rendelkező, erős szövetség lenne képes , egy vezetővel, egy vízióval, hosszútávra."

Ez a fidesz sikerének a kulcsa: van egy pro forma kormánypárt (fidesz) és van egy statiszta-kormánypárt (maszop - nácik - lmp - dk), akik azt mondják, hogy a fideszt le kell győzni, néha megtoldva valami bődületes szamársággal.

A maszop - nácik - lmp - dk nagyjából azt a szerepet játssza el, mint Jockey Ewing a dallasban, legyen kire mutogani, hogy "ha nem akarjátok, őket, szavazzatok ránk"

Attilajukkaja 2018.07.23. 15:41:35

@invalid user name:
"SOKAN látták ezt így. De leginkább mindenki így látta, aki nem cuppant rá egy-egy neki szimpatikus politikai vezető szavaira"
Sokan látták a Fidesz győzelmét, ebben egyetértünk - Cassandra ide vagy oda. De a 2/3 nem volt ennyire biztos.
A "szimpatikus politikai vezető szavaira" való rácuppanást pedig ne feszegessük, mert enélkül Orbánnak még 1/3-a sem lenne. :o)

"minden vonatkozásban ideális jelöltnek tekinthető ellenzéki politikus (Spät Judit) néhány fórumán ott ültem. Még ő is a kormányváltás esélyéről beszélt (a mikrofonba). Miközben (ő biztosan) tudta, hogy erről szó sincs."
Akkor rossz politikus. Bár nem értem, miért nevezed ideális jelöltnek. :o)

invalid user name 2018.07.23. 15:42:53

@6.Lenin:

"leváltás"

amikor ezt a szót meglátom (még a legyőzésnél is rosszabb) sírhatnékom támad.

te is a fideszt segíted.

6.Lenin 2018.07.23. 15:44:41

@invalid user name:

Minden olyan párt, amelyik 2010 óta nem egy egységes ellenzéki part, vagy pártszövetség létrehozásáért kampányolt, vagy nem próbálta ezt maga megvalósítani, az a Fidesz győzelméhez asszisztált.
Mi a fene olyan bonyolult ebben?

Azt csak a totál hülyék gondolhatták (vagy politikai szélhámosok), hogy a választások előtt 1-2 hónappal képesek lesznek több, mint 3 millió választót megszólítani hihető programmal, elfogadható vezetővel.

Ez nagyon hosszú kemény munka lásd a Fideszt. Ők megcsinálták.

A recept adott. Aki ezt nem képes megcsinálni, kergessen lepkéket a réten, sokkal egészségesebb.

A szándék még kurvára kevés.

A kétfarkuak megosztották az ellenzékre szavazókat az indulásukkal, mint a többiek is, pedig tudhatták előre, hogy így semmi esélyük.

Attilajukkaja 2018.07.23. 15:48:09

@6.Lenin:
"A kétfarkuak megosztották az ellenzékre szavazókat az indulásukkal, mint a többiek is, pedig tudhatták előre, hogy így semmi esélyük."
Végre valamiben egyetértünk! :o)

6.Lenin 2018.07.23. 15:52:02

@invalid user name:

Már bocs, de ez 1 téves vélemény. Semmi eredménye. Tök mind1, hogy ezt a Fidesz miként éri el.
Csaknem azt várod, hogy valaki önként lemondjon a hatalomról?
Ez már tényleg a vicc kategória.

Igen, jelenleg jobb híján támogatom a Fideszt, de sokkal nyugodtabb lennék, ha lenne egy elfogadhatóbb ellenzék is, még akár hasonló programmal, amit jobban képes lenne megoldani.

invalid user name 2018.07.23. 15:53:06

@6.Lenin:

"A kétfarkuak megosztották az ellenzékre szavazókat az indulásukkal"

konkrétan: volt olyan körzet, ahol a kétfarkú kutya párt jelöltje miatt a fidesz színekben induló kormánypárti jelölt nyert a maszop színekben induló kormánypárti jelölttel szemben...?

invalid user name 2018.07.23. 15:54:11

@6.Lenin:

"Csaknem azt várod, hogy valaki önként lemondjon a hatalomról?"

El nem tudom képzelni, hogy melyik mondatomat lehetett így értelmezni.

invalid user name 2018.07.23. 15:58:36

@6.Lenin:

"Minden olyan párt, amelyik 2010 óta nem egy egységes ellenzéki part, vagy pártszövetség létrehozásáért kampányolt, vagy nem próbálta ezt maga megvalósítani, az a Fidesz győzelméhez asszisztált.

Mi a fene olyan bonyolult ebben?"

Ó értem már :-) tehát nem az a cél, hogy az ország egészének jobban menjen a sora, hanem az, hogy a maszop meg a többiek ülhessenek a húsosfazék mellé. Ezzel kellett volna kezdeni.

"Azt csak a totál hülyék gondolhatták (vagy politikai szélhámosok), hogy a választások előtt 1-2 hónappal képesek lesznek több, mint 3 millió választót megszólítani hihető programmal, elfogadható vezetővel."

Így van, én is csodálkoztam, hogy mégis ezt mondták a szájukkal, és sok hívük elhitte.

sírjatok 2018.07.23. 16:00:00

"A kétfarkuak megosztották az ellenzékre szavazókat az indulásukkal"

lol, ezt bármelyik ellenzéki pártról el lehet ám mondani :D

De amúgy meg is mondta az elnökük, hogy ez a szavazás dolog már csak így megy, hogy egyik párt elvesz szavazatot egy másik párttól.

Attilajukkaja 2018.07.23. 16:02:59

@sírjatok:
"ezt bármelyik ellenzéki pártról el lehet ám mondani"
Valóban! Kivéve az Eggyüttet. És?

6.Lenin 2018.07.23. 16:04:59

@invalid user name:

Bocs, azt hittem eddig, hogy érted is amit írsz.
Én mindig úgy képzelem, hogy a másik arról ír, amit magában megoldásnak képzel.

Én nem szoktam szavakba, mondatokba belekötni-ez Attilajukkaja szokása, meg néhány másé.

Én megpróbálom értelmezni a másik gondolatait (ha van nekije).

Volt 1-2 körzet, 1-2 pont a programjukban, ÉS mi lett a végeredmény?

Mi a faszért érdekelne a bolha pöcsén 1-2 pattanás oka?
Ezeknek semmi köze, ha arról megy a vita, képes lenne-é egy elefántot félholtra kefélni.

invalid user name 2018.07.23. 16:09:24

@6.Lenin:

"Volt 1-2 körzet"

konkrétan? -- jó bevallom azért kérdezem, mert ez a vita egyszer már lement úgy ápr közepén és az lett az eredménye, hogy nem volt egyetlen ilyen körzet sem. tehát amennyiben a kétfarkú kutya párt rá tudta volna venni a szavazóit, hogy (bár épp azért támogatják a kutyapártot, mert a fidesz tányérjából evő maszop, dk, jobbik lmp politikájától hányingerük van) tehát ha rá tudta volna venni erre a szavazóit, akkor sem lett volna egyetlen mandátummal sem kevesebb a fidesznek.

Attilajukkaja 2018.07.23. 16:09:36

@6.Lenin:
"nem szoktam szavakba, mondatokba belekötni-ez Attilajukkaja szokása"
Látom, nem bírtad ki, hogy ne pocskondiázz! :o))))
Ennyire tartasz tőlem?
Pedig nem kellene. :o)

invalid user name 2018.07.23. 16:11:39

@6.Lenin:

"arról megy a vita, képes lenne-é egy elefántot félholtra kefélni."

igen, az imént erre jöttem rá, hogy tök másról beszélünk. az én politikai jövőképem egy (lelkileg, szociálisan) egészségesebb szerkezetű, jobban működő ország. Az a szó, hogy "leváltás" meg "legyőzés" viszolygással tölt el, mert mindig a húsosfazék körül tolongó politikusok képét idézi fel.

Blogtolo 2018.07.23. 16:14:41

Mint a viccben:

A választási hadjáratban a képviselőjelölt szapulja a kormányt és az országgyűlést, mondván, hogy mind hazudik és korrupt gazember. Jön a kérdés a tömegből:
- És mit akar tenni ellenük?
- Ellenük tenni? Be akarok közéjük kerülni!

6.Lenin 2018.07.23. 16:15:50

@Attilajukkaja:

Miért tartanék?
Kurvára értelmetlennek tartom a veled való társalgást.
Ez a véleményem az eddigiek után.

Szerintem vannak itt többen is, akik még társalognak veled. Nem tiltom, ha neked, nekik ez jó. Én nem látom értelmét. ilyesmire ritkán van lelki igényem.

invalid user name 2018.07.23. 16:18:43

@Blogtolo:

bekerülni, aztán megszavazni a 25% fizetésemelésemet :)

VT Man 2018.07.23. 16:20:10

En mar csak egy kavet kerek...

Apropo, mennyibe kerul, hogy a B1 blog folyamatosan az index fooldalon van?
Esetleg titkos az osszeg es a szerzodes, Fidesz modra?

6.Lenin 2018.07.23. 16:22:18

@invalid user name:

" én politikai jövőképem egy (lelkileg, szociálisan) egészségesebb szerkezetű, jobban működő ország. "

Én is pontosan ezt szeretném, de én szeretném is látni azokat, akik ezt képesek is megvalósítani.

Te meg álmodozol. Valamikor én is idealista voltam, aztán rájöttem, hogy szinte minden ember más, más érdekekkel. És azt is megtanultam, hogy mit, mikor, kivel lehetséges megvalósítani, és soha ne másoktól várjam a saját megoldásaimat.

Ebben valóban másként látjuk a helyzetet.

Attilajukkaja 2018.07.23. 16:25:14

@6.Lenin:
"Kurvára értelmetlennek tartom a veled való társalgást."
Én sem hiányolom, de érdekesnek tartom, hogy vetted a fáradtságot, hogy valakinél még be is feketíts. Csak úgy, ok nélkül! Azért ennyire nem kellene gyűlölnöd senkit! :o)))

Attilajukkaja 2018.07.23. 16:27:30

@Blogtolo:
"- Ellenük tenni? Be akarok közéjük kerülni!"
Nálunk ez nem is vicc! :o(

6.Lenin 2018.07.23. 16:40:34

@Attilajukkaja:

Most pontosan igazolod, amit írtam.

Fingom nincs, hogy ki vagy, miért írsz ide, vagy bárhová, és milyen szándékkal.

Én azért írok, és olvasom a válaszokat, mert érdekel mások véleménye. Amikor látom, hogy értelmetlen valakivel folytatni, néha csak simán abbahagyom, vagy megírom, mint most is.
Nem tartok tőled, nem félek, nem gyűlölök, senkit mert másként gondolkodik.
Én nem látok benne a továbbiakban fantáziát.
Te sem az én gondolataimban?
Na bumm, több ok arra, hogy hanyagoljuk egymást.
Ennyi, de néha meg is írom az okát.
Van, akinek nem, mert még arra se tartom érdemesnek. Talán téged azért tartalak annyira másnak, hogy megírom az okát, hátha te nem látod a saját hibáidat.

Mit kezdesz ezzel, a te dolgod, arra használod, amire jónak látod.

invalid user name 2018.07.23. 16:51:21

@6.Lenin:

"Én is pontosan ezt szeretném, de én szeretném is látni azokat, akik ezt képesek is megvalósítani."

Azok ma még gyerekek.

"Te meg álmodozol."

Épp ellenkezőleg :) én cselekszem érte. Akik most a maszopra meg a dékára szavazásra buzdítanak, és tőlük várnak bármi előrelépést, na azok (jó esetben) gyógyíthatatlan idealisták.

invalid user name 2018.07.23. 16:53:15

@VT Man:

"mennyibe kerul, hogy a B1 blog folyamatosan az index fooldalon van?"

ez jó kérdés, de ha a blog szar lenne, nem tudna annyi reklámbevételt termelni, amiből futja az index címlapra :D

6.Lenin 2018.07.23. 17:12:36

@invalid user name:

Már csak azt kéne tenned, hogy reálisan értékeld a helyzetet, a lehetőségeket, és a leglényegesebb kérdést, mások , mit is szeretnének.

Hányan szeretnék azt amit te. Vagyis eljutottunk a kiinduláshoz. Ebben tévednek az ellenzéki pártok, azt hiszik, hogy egyedül ők tudják a tutit, és a választók a hülyék, mert ezt nem ismerik fel. Pedig a lényeg más.

Mit szeretnének az emberek?
Mit tudok nekik kínálni belőle?
Hányan lesznek, akik ezt elhiszik, alkalmasnak tartanak-é erre?
Kiket tudok még a többi, más beállítottságú emberek közül ehhez meggyőzni.
Aztán, ha ez egy elég nagy számot eredményez, akkor belevágsz és megvalósítod.
Ha ez a szám kicsi-közelebb a nullához, egészségesebb lepkéket kergetni.

Vagy másra kened a saját alkalmatlanságodat, faszságokat keresel kifogásként, de ennek bukás a vége, de időmúlatásnak elmegy 1 darabig.

A döntés joga a tiéd. Sok sikert.

invalid user name 2018.07.23. 17:13:28

@6.Lenin:

Épp ma olvastam egy jegyzetet erről (történetesen) a népszavában.

nepszava.hu/3002273_mozdulatlan-drama-a-harmadik-ketharmad-utan

Szóval a népet kell leváltani.

6.Lenin 2018.07.23. 17:32:09

@invalid user name:

„A szemünk láttára rombolta le az orbáni gépezet az intézményeinket, s építette ki a maga központosított intézményi rendszerét.”

Eddig olvastam, és pontosan erről írtam. Már a kiindulás is hibás.
A szerző leírja a véleményét-jogosan, de meg se kérdezi, hogy hányan osztják még ezt?

3-4-5-6 millió? Vagy a sógorral, nagyfaterral együtt 5-en?

Ő így látja, mert másként látja a világot, vagy csak képzeli, hogy a világ valóban ilyen.
Nyilván a lényeggel nem foglalkozik, aztán, mivel téved, másra próbálja kenni a saját alkalmatlanságát. Mivel ő nem lehet hülye- a saját elképzelése szerint- csak más lehet a balfácán. Hétköznapi eset. Nem kell(ene) vele foglalkozni. aki így áll hozzá, bukik.

Nem az első, és nem is az utolsó eset.

Nagyorrú Barbi 2018.07.23. 17:41:57

Szar neked nickkisegér. Ez van, és még 50 évig ez lesz. Mikor rád már a kutya se fog emlékezni, ő akkor is a miniszterelnök lesz.

Attilajukkaja 2018.07.23. 17:53:53

@6.Lenin:
"Talán téged azért tartalak annyira másnak, hogy megírom az okát, hátha te nem látod a saját hibáidat."
Eddig is tudtam, hogy a nagyképűségednek nincs határa. Én meg azért írok neked, mert nagyon pitiáner dolognak tartom, hogy másoknál próbálsz besározni. Miért jó neked, hogy egy harmadik személynek beírod, szerinted mekkora gyökér vagyok? Tényleg szükséged van erre?
Ah, ne is válaszolj! A dolog így is egyértelmű!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 18:14:08

@6.Lenin: "Én azért írok, és olvasom a válaszokat, mert érdekel mások véleménye. "

Egy faszt. Leszarod mások mit gondolnak, mit írnak. Hazudni jársz ide, nemtom mennyit kapsz érte, remélem mind gyógyszerre költöd.

Attilajukkaja 2018.07.23. 18:19:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"remélem mind gyógyszerre költöd"
Ha így lenne, nem járna ide másokat csesztetni.
Mert szép dolog, ha leírjuk a saját véleményünket, de azért csak a trollok látogatják az oldalakat, hogy másokkal szemben piszkolódjanak!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 18:25:57

@invalid user name: "Szóval a népet kell leváltani. "

Vagy csak tájékoztatni a világ dolgairól. Nem pedig azt verni a fejébe, hogy a geci kell neki, hogy megvédje a migráncsoktól, akik mindenkit megerőszakolnak, még a nőket is.

Attilajukkaja 2018.07.23. 18:31:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Szerintem ezek maguktól ilyen negatívak. Még csak nem is Fidesz trollok. Ez a legszomorúbb az egészben.

invalid user name 2018.07.23. 18:48:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ha téged tájékoztatlak arról, hogy hülye vagy, és hogy valójában mi a helyzet, mi lesz a reakciód...?

Kb (tipikusan) az történik, hogy az emberek megvédik a saját addigi (hülye) álláspontjukat, majd az egészből.az marad meg, hogy beléjük kötöttem, de jól megmondták.

Na kb.

6.Lenin 2018.07.23. 18:53:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Miért szarnám le? Írj valami értelmeset, hátha meg tudsz vele győzni.
Miből gondolod, hogy nem vagyok azzal tisztában, hogy itt néhányan ki tudja hány nicken írnak úgy, hogy a másikat válaszra késztessék, növelve a kattintás számot.
ilyesmikre mi a faszért válaszoljak?

Vagy néha gondoltam olyasmire is, ha beperelhetne néhányatokat valaki rágalmazásért (nem értek annyit) tuti betojnék a röhögéstől, ahogy erőlködnétek a bizonyítással, vagy letagadva mindent. Olyan átlátszó az egész, hogy tényleg csak unaloműzőnek érdemes ide benézni.

Ha valaki csak ezeket a blogokat olvasná, talán tényleg szörnyülködne, hogy milyen szar ország lehet Mo, aztán, ha végigmegy az országon, gondolhatná, az biztosan egy másik Mo valahol Afrikában.

Mondjuk azt nagyon szégyellném, ha abból a pénzből kéne élnem, amit itt adnának ezért a sok faszságért.
Ettől azért mindig jobban éltem, hogy ilyesmire lennék szorulva.
Köcsög.

Attilajukkaja 2018.07.23. 19:00:13

@6.Lenin:
"Vagy néha gondoltam olyasmire is, ha beperelhetne néhányatokat valaki rágalmazásért (nem értek annyit) tuti betojnék a röhögéstől, ahogy erőlködnétek a bizonyítással, vagy letagadva mindent. "
Én már ettől a gondolatodtól is halálra röhögtem magam! :o)))))
Betojni ugyanis nem szoktam. Szar lehet neked, ha folyton betojsz. :o(

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 19:12:47

@6.Lenin: Kurvára mindegy, mit hazudsz. Nem tartalak többre egy körömpiszoknál. Nem érdemled meg, hogy Attilajukkaja írjon neked kommentet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 19:14:09

@Attilajukkaja: Ne hidd. Csak túl naiv vagy. Ez is a fidesz választási csalás gépezetének a része, a fizetett hazug kommentelők minden fórumon. Ezt is a ruszkiktól tanulták, mint annyi minden mást.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 19:15:59

@Attilajukkaja: Egyedül Birkáról tudom elképzelni, hogy nem fizetett troll. Hisz mit csinálna egy csetrobot a pénzzel? :))

Attilajukkaja 2018.07.23. 19:20:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Csak túl naiv vagy. Ez is a fidesz választási csalás gépezetének a része"
Nem hiszem, hogy a dolgok ennyire fehérek-feketék. Ettől szerintem komplikáltabb a helyzet. De attól még lehet, hogy túl naiv vagyok.

"Egyedül Birkáról tudom elképzelni, hogy nem fizetett troll. "
Én pedig róla nem tudom elképzelni, hogy ne ez lenne a munkája, mert 7/24-ben kommentel. :o)

Attilajukkaja 2018.07.23. 19:23:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
" Nem érdemled meg, hogy Attilajukkaja írjon neked kommentet."
Köszönöm, hogy megpróbáltál megvédeni, ... de ezt bízd rám. :o)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 19:25:50

@Attilajukkaja: A kólszenterben csetrobot, sok az üresjárat.

6.Szardarabnak meg csak megmondtam a véleményem. Tekintse kitüntetésnek, ha BÁRKI szóba áll vele.

6.Lenin 2018.07.23. 19:25:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Én vagyok a hibás, mert hülyék vagytok? Hú, B+.
Gondolod, hogy a jukas attila nem ír, akkor összeomlik az eddigi életem? Vagy te?

Látod te egyáltalán mi is zajlik körülötted a világban?
Isi ászos vén alkoholistákat kéne imádnom valamiért?
Vagy imádkoznom kéne naponta, hogy spekuláns fiának a segge nehogy szétrepedjen mikor a boxos kedvese éppen tisztítja a kipufogóját?
Te nagyobb köcsög vagy, mint gondoltam.

Őszintén szólva ez a része nem szórakoztat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 19:30:55

@Attilajukkaja: Az átévéhun van egy ma reggeli riport egy diszlexiás srácról, aki egyetemet végzett, pedig a középiskolai tanárai halálra cikizték. Egyszerre szívmelengető és vérforraló. Azt nézd meg inkább, itt dögvész van.

www.atv.hu/videok/video-20180723-tanaria-nem-hittek-benne-diszlexiaja-miatt-megis-lediplomazott

Attilajukkaja 2018.07.23. 20:29:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"A kólszenterben csetrobot, sok az üresjárat."
OK. Ha te mondod!

"Azt nézd meg inkább, itt dögvész van."
Megnéztem. Elég durva! Köszi a linket! De felemelő is. :o)))

invalid user name 2018.07.23. 20:37:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ezért gondolom hogy a népet kell nevelni. Példaadással. Egyesével. Fárasztó és sokáig tart - húsz év minimum.

invalid user name 2018.07.23. 20:38:58

@6.Lenin:

Sztem túl sokat lógsz a pestises rácokon

invalid user name 2018.07.23. 20:41:38

@Attilajukkaja:

Hát a nagykörúton kívül tényleg fidesz véleményhegemónia van. De nem csak. Terepmunka sokat segít. Felcsúton pl. már inkább utálják a fideszt, de félnek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 20:43:18

@invalid user name: "a népet kell nevelni. Példaadással."

Nem tudnék jobban egyetérteni.

"pestises rácokon"

:))

6.Lenin 2018.07.23. 20:50:19

@invalid user name:

???

Vagy csak viccesnek szántad?

6.Lenin 2018.07.23. 20:59:56

-Úristen! Elájult, hívjon valaki orvost!
-Mi történt?
-Jött a cicus, és nevelni szerette volna.
-És?
-Elájult a röhögéstől.

invalid user name 2018.07.23. 22:33:07

@6.Lenin:

Jurákkata neve garancia a sületlenségek halmazára. Kár érte, mert jó bőr egyébként.

Attilajukkaja 2018.07.24. 14:36:49

@invalid user name:
"Terepmunka sokat segít. Felcsúton pl. már inkább utálják a fideszt, de félnek."
Egyetértek!

paraszthajszal 2018.07.24. 14:47:33

@invalid user name: "Felcsúton pl. már inkább utálják a fideszt, de félnek."

Augusztus 12-én kiderül, hogy kit utálnak és mennyire. Tipp: sima "kétharmados" (vagy magasabb arányú) győzelem Mészáros Lászlónak (nem, nem a KKP-s imposztornak). Legyünk realisták: a PAFC és Orbán háza körüli hecckampány, médiacirkusz és felhajtás, aminek a felcsútiak a vétlen áldozatai, néhányakat ugyan tényleg zavarhat, de a helyzet jelentősen javulni fog a gyülekezési törvény módosítása és a hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás Btk-tényállássá válásával a helyzet jelentősen javulni fog.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 15:02:00

@paraszthajszal: "Augusztus 12-én kiderül, hogy kit utálnak és mennyire."

Augusztus 12-én kiderül, hogy kitől félnek, és mennyire.

Attilajukkaja 2018.07.24. 15:30:42

@paraszthajszal:
"Augusztus 12-én kiderül, hogy kit utálnak és mennyire."
A Fidesz szavazók kb. 70-a az ellenzék szociáldemokrata céljait találja inkább megfelelőnek (progresszív adórendszer, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése, egészségügy átszervezése, stb.), de az elemi ösztöneik ezt felülírják. Mert mindenkinek fontosabb a biológiai biztonsága, csak utána jön a többi. Vagyis, ha azt hazudják az embereknek, hogy állandó veszélyben vannak, akkor elsősorban arra szavaznak, aki azt ígéri, hogy majd megvédi őket.
Szóval itt nem szerelemről vagy utálatról van szó, hanem elemi ösztönökről. Aki ezekre ügyesebben játszik rá, az győz. Ebben jobb Orbán, még akkor is, ha éjjel-nappal hazudik mindenkinek.

paraszthajszal 2018.07.24. 15:43:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Elég torz narratíva mindent a félelemmel magyarázni. Azt kéne már végre észrevenni, hogy az ún. „demokratikus ellenzék” egyszerűen nem volt képes és még most sem képes az emberek valódi problémáira érdemi megoldásokat, egy hiteles és pozitív alternatívát felmutatni.

Marad az átlátszó demagógia, a hitvány lózungok és főként a FujjKorruptFideszOrbánPatásÖrdögMindentRosszulCsinál. Márpedig erre az ellenzéki narratívára április 8. tanulsága szerint a választók többsége nem vevő; az ellenzéki pártok azóta mutatott látványos szerencsétlenkedése pedig még rontott is a helyzeten: m.origo.hu/itthon/20180724-a-jobbik-az-aprilisi-valasztasokat-kovetoen-honaprol-honapra-veszit-nepszerusegebol.html

Ami meg a nagypolitika mellett a helyi viszonyokat illeti: a falu az utóbbi tíz évben látványos fejlődésen ment keresztül, országos jelentőségű fejlesztések valósultak meg helyben (Puskás Akadémia, Pancho Aréna, Vál-völgyi Kisvasút stb.), a falu épül-szépül; akkor meg mitől kéne félni? Legfeljebb attól, hogy ez a dinamikus fejlődés megtörik, ha a falu rossz kezekbe kerül...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 16:10:29

@paraszthajszal: "Elég torz narratíva mindent a félelemmel magyarázni."

Valóban. Az okokkal csak az okozatot lehet magyarázni.

A fideSS választási győzelmét annak köszönheti, hogy indokolatlan félelmet gerjesztett az emberekben, és erre adott "megoldást". Sima választási csalás. Nem csoda, hogy a deprivált vidéki szegények szavaztak rá 100%-ban.

"nem volt képes és még most sem képes az emberek valódi problémáira érdemi megoldásokat, egy hiteles és pozitív alternatívát felmutatni.
Marad az átlátszó demagógia, a hitvány lózungok"

Nem nem képes, a geci nem is akar megoldást adni az elszegényedésre, éppen hogy generálja a társadalom kettészakítását, így teremtve fogékony alanyokat a hazug demagógiájára.

"az ellenzéki pártok azóta mutatott látványos szerencsétlenkedése"

Amit a geci teremtett a választási rendszer kifordításával, és a számtalan választási csalással, pártok felszalámizásával.

"a falu az utóbbi tíz évben látványos fejlődésen ment keresztül"

Térkövezték a főteret.

Nem csak a falu, az egész ország lecsúszott Románia szintjére, és látványosan csúszik tovább Bulgária és Banglades szintjére.

"Puskás Akadémia, Pancho Aréna,"

Pazarló, tolvaj és kontraproduktív beruházások. Ezek is nagyban hozzájárultak az ország lecsúszásához.

6.Lenin 2018.07.24. 16:43:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

cicus, B+, amíg ezen a hülyeségeken rágódtok, soha nem lesztek még a hatalom közelébe sem. ez a minden vidéki bunkó szöveg annyira szánalmas, hogy szinte még nekem is fáj.

Persze más a tészta, hogy játszod a hülyét, hogy a Fideszt minden áron a hatalomba tartsd. Bár szerintem a Fidesz boldogul az ilyen hülyék nélkül is.

Senkinek sem jó, amit itt a B1-en műveltek, akkor mi a faszért csináljátok?
(3 kétharmados zakó után se esik le?)

Attilajukkaja 2018.07.24. 17:00:48

@6.Lenin:
"Senkinek sem jó, amit itt a B1-en műveltek, akkor mi a faszért csináljátok?"
Te miért jársz ide, ha ennyire hiábavalónak tartod? Gondolom, nem egy szimpla faszért, hanem valamivel húsosabb falatért.

"a Fidesz boldogul az ilyen hülyék nélkül is"
Megint kérdem: akkor minek jársz ide? Orbán nélküled is boldogul!

6.Lenin 2018.07.24. 17:23:02

@Attilajukkaja:

Nagyon 1xű a válaszom. Érdekel a körülöttem zajló világ. Mások véleménye.

Leírom még 1x, bár kétlem, hogy megérted.

Senkinek sem jó, ha egy kormánynak ekkora ellenőrizetlen hatalma van. még a kormánynak sem, hiszen nem tudja mérni a saját valós teljesítményét sem.
Én nyugodtabb lennék a jövőt illetően, ha lenne lehetőségem elfogadható alternatívák közt választani. Ma nem tudok, csak a kisebb rossz van az egyik oldalon, a másikon semmi.

Harmadszor nyer a Fidesz kétharmaddal. Itt meg annyi baromságot hordtok össze, hogy az ember haja égnek áll. Hogy a faszba lesz itt elfogadható alternatíva, és mikor?

Már 100x leírtam ezeket, de semmi. tovább megy a vidékiek bunkózása, meg hasonló marhaságok, közben meg:

www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/6/69/03000.jpg

Tényleg ennyire balfaszok vagytok?

Attilajukkaja 2018.07.24. 17:35:38

@6.Lenin:
"Senkinek sem jó, ha egy kormánynak ekkora ellenőrizetlen hatalma van."
Akkor miért kampányolsz mellettük?

" ha lenne lehetőségem elfogadható alternatívák közt választani. Ma nem tudok, csak a kisebb rossz van az egyik oldalon, a másikon semmi."
Ugyan már! :o))) Ezzel minket vagy magadat akarod hülyíteni?

"annyi baromságot hordtok össze, hogy az ember haja égnek áll. Hogy a faszba lesz itt elfogadható alternatíva, és mikor?"
Ha utánanéztél volna, már ápr. 8.-a előtt is lett volna. De te csak azt szajkózod, hogy jaj-jaj, itt semmi alternatíva sincsen. Nevetséges!

"Már 100x leírtam ezeket, de semmi. "
Remélem, akkor már be is fejezed, mert sok értelme eddig sem volt.

"Tényleg ennyire balfaszok vagytok?"
És te?
Ilyen "balfaszságokat" bárki tud írni. Értelmes dolgokon kellene inkább elgondolkodnod, nem azon, hogyan balfaszozzál másokat.

6.Lenin 2018.07.24. 17:45:49

@Attilajukkaja:

"Akkor miért kampányolsz mellettük?"
Ez jött le abból amit írtam?

Hol az elfogadható alternatíva? Írjad már le!
Ápr. 8-án volt egy választás, a választók döntöttek.

"Már 100x leírtam ezeket, de semmi. "
Remélem, akkor már be is fejezed, mert sok értelme eddig sem volt."

Be, mert tényleg balfaszok vagytok, ha nem értitek.

még 1x
www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/6/69/03000.jpg

Bár kétlem, hogy valaha is valamit képes lennél ebből felfogni. Mi a faszért olyan légyszarnyiak azok a pici vonalak a narancssárga mellett?

Bunkók a vidékiek?
Ennyi rá a magyarázat?

Attilajukkaja 2018.07.24. 18:31:51

@6.Lenin:
"Hol az elfogadható alternatíva? Írjad már le!"
Minek? Amikor a pártok leírták a saját honlapukon. Csak el kellett volna olvasni!

"Ápr. 8-án volt egy választás, a választók döntöttek."
És ezzel mit akarsz mondani? Mi olyat, amit még nem tudni?

"tényleg balfaszok vagytok, ha nem értitek. "
Mert te olyan jól tudod, miről beszélsz, mi? Mindenki balfasz, csak te vagy villanykörte! :o))))

"még 1x
http://www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/6/69/03000.jpg"
Feleslegesen nyomod be a hivatalos statisztikákat 100-szor. Nem mond semmit.

"Bár kétlem, hogy valaha is valamit képes lennél ebből felfogni."
Már megint kezded! Ha nem tudsz valamire értelmes választ adni, akkor gyorsan lebunkózod a vitapartneredet. Legalább jó érzés? Mert hatékonynak nem mondanám.

invalid user name 2018.07.24. 20:53:35

@paraszthajszal:

Nocsak visszakerül a BTK-ba amit 94-ben töröltek?

simonpali 2018.07.27. 23:58:14

Az a lényeg, hogy ti kitartotok! No pasaran!

paraszthajszal 2018.07.28. 08:48:22

Meg is lett az eredménye, házhoz mentek a lófaxér:
index.hu/belfold/2018/07/27/a_jobbik_es_az_lmp_hazhoz_ment_hogy_a_fidesz_kioktassa_megalazza_oket_tusvanyoson/

Hát igen, akkor kell a politikusi bátorság, kedves Jobbik+LMP, amikor a gombot kell nyomni, mert utólag már csak mosakodni lehet. A választóknak pedig gyáva politikusikra nem lesz szükségük.

@invalid user name: "A jövőben két, vagy súlyosabb esetben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki a zaklatást hivatalos személy sérelmére,
hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben követi el". Így immár "a hivatalos személyeket is megilleti az a jog, hogy legyen olyan hely és időszak a mindennapi életükben, ahol, illetve amikor joggal elvárhatják, hogy hivatalos eljárásuk miatt ne zaklassák őket". Drága mulatság lesz ezentúl a Miniszterelnök Úr álmát, szórakozását vagy a családja nyugalmát megzavarni, "kedves" ellenzéki felforgatók – én a helyetekben kétszer is meggondolnám ezentúl, hogy akarjam-e ilyen nemtelen eszközökkel folytatni a küzdelmet Hazánk kiárusításáért, ha már a szavazók áprilisban immár harmadszor üzenték meg, hogy nem tartanak igényt rátok!

invalid user name 2018.07.30. 00:47:42

@paraszthajszal:

Nekem semmi bajom a miniszterelnökúr magánéletével, amikor nem miniszterelnök. De amikor közhatalmat gyakorló személy, akkor (bármennyire is gyáva) el kell viselnie az ellene tüntetőket.

Nem kötelező miniszterelnökúrnak lenni. Pénze mint a pelyva (tőled is lopta, tőlem is).

Attilajukkaja 2018.07.30. 16:53:31

@invalid user name:
"De amikor közhatalmat gyakorló személy, akkor (bármennyire is gyáva) el kell viselnie az ellene tüntetőket"
Elviseli, de csak ha TV-ben látja. A háza tájékán már nem. Pedig a kedvéért még az utcáját is egyirányúsították a környéken lakók nagy bosszúságára. De egy zavart elméjű "Napoleon" bármire képes.
És ezt csak most látjuk majd élesben!
Csak tudnám, hogy Elba szigetén majd rendes ápolók kezelik, mert nem akarok neki rosszat. :o)

invalid user name 2018.07.30. 22:45:43

@Attilajukkaja:

Köteles elviselni. Este, otthon is. Hacsak délután ötkor le nem mond a miniszterelnökségről.

Attilajukkaja 2018.07.31. 14:05:54

@invalid user name:
"Köteles elviselni."
Sajnálom, hogy nem értetted meg az iróniát. :o(
süti beállítások módosítása