B1 blogcsalád



Az izraeli államfő finoman szólt Orbánnak a magyar politika szélsőjobbos vonulata miatt, a Yad Vashem pedig elhatárolódott attól, hogy fogadnia kellett a kormányfőt

Nemzetközi sajtószemle

2018. július 20. - Szelestey
  • Izrael tagadja, hogy közbenjárt Washingtonban a magyar-amerikai kapcsolatok javításáért, Netanjahu az EU megosztására igyekszik felhasználni a V4-ek tekintélyelvű vezetőit.
  • A magyar kormány erősködik, hogy nem enged az EU-nak a "Stop, Soros" miatt kezdődött újabb kötelezettségszegési eljárás, illetve annak ellenére, hogy a Bizottság az Európai Bíróság elé viszi a menedékkérőkkel szembeni bánásmódot.
  • Falra hányja a borsót az olasz miniszterelnök: a migránsügy kapcsán a szolidaritás fontosságáról akarja meggyőzni a Visegrádi Csoportot.

Times of Israel

times_of_israel.png 

A Yad Vashem Intézet azt közölte Orbán Viktor látogatása után, hogy a magyar vendég az izraeli Külügyminisztérium döntése alapján kereste fel az emlékhelyet, mert az elvárja, hogy a külföldi méltóságok elmenjenek a központba. A házigazdák azt hangsúlyozták a vendégnek, hogy mennyire fontos feltárni az igazságot a vészkorszak ügyében, továbbá, hogy ne hagyják azt feledésbe merülni a hivatalos megemlékezések, az emlékezetpolitika, az oktatás során. A magyar politikusnak a program alkalmával külön megmutatták azt a részt, amely azt örökíti meg, hogy Horthy és Szálasi alatt a magyar hatóságok miként kollaboráltak a náci Németországgal. A nyilatkozat egyúttal kiemeli, hogy Magyarországon olyanokat kellene kinevezni a holokauszttal foglalkozó intézmények és múzeumok élére, akik a lelkiismeretes és elkötelezett történelemkutatás hívei. Orbán Viktor egyébként az érkezéskor koszorút helyezett el és gyertyát gyújtott. Az emlékkönyvbe beírta a maga és felesége nevét, de egyébként egy szót sem.

Előzőleg Rivlin államfő arról beszélt Orbánnak, hogy emlékezni kell, amikor azt mondjuk, hogy soha többet – az újfasizmus és a neonáci csoportok súlyos veszélyt jelentenek a szabad világ egészére nézve. A kijelentést sajtókörökben úgy értékelték, hogy az figyelmeztetés akart lenni a magyar politikus részére.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Az izraeli kormányfő irodája visszautasította, hogy az ország a magyar-amerikai kapcsolatok javításáért lobbizott Washingtonban. Ám a kabinet egyik tagjáról azt jelentették, hogy közölte: Izrael szorosabb viszonyt szeretne az USA és Magyarország között. Az izraeli tévé az Orbán-látogatás szellőztette meg, hogy Netanjahu utasította az ország washingtoni nagykövetségét: járjon közben, hogy javuljon az Egyesült Államok és a magyar kormány között az együttműködés, amely Obama alatt romlott meg, miután Magyarország erősen közeledett Putyinhoz és hadjáratot kezdett Soros ellen.

Netanjahut sokadiziglen azzal gyanúsítják, hogy ideológiailag egy követ fúj a Fidesz első emberével. Mások azzal magyarázzák a feltűnően szoros kapcsolatokat, hogy Magyarország segít meggátolni az egységes EU-fellépést az izraeli Palesztina-politika ellen, illetve támogatja az izraeli érdekeket Moszkvában is. Jeruzsálem Szíria miatt rá van utalva Oroszország jóindulatára.

New York Times/AP

new_york_times.jpg

Az izraeli miniszterelnök az ország igaz barátjának nevezte Orbán Viktort, noha előzőleg nagy felzúdulást váltott ki a magyar politikus több, antiszemitának minősített kijelentése. Így méltatta Horthyt és zsidóellenes szóképeket vetett be a Soros elleni kampányban. Látogatása ellen az Amnesty International felhívására kisebb tüntetés volt a Yad Vashem Intézetnél. Az egyik részvevő, egy magyar túlélő asszony úgy nyilatkozott, hogy a miniszterelnöknek semmi keresnivalója az emlékközpontban. A felvonulók elállták a kocsioszlop útját, de a rendőrség szétoszlatta őket. A házigazdát ugyanakkor odahaza bírálatok érték, amiért az szorosra fonja a viszonyt a magyar vezetővel, miközben az egyre tekintélyelvűbb. Kapott Netanjahu azért is, mert megállapodott Lengyelországgal a vitatott holokauszt-törvényről.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Orbán Viktornak gyakran hánynak szemére antiszemitizmust, az izraeli miniszterelnök azonban most is arról beszélt, hogy a magyar kormány küzd a zsidóellenességgel szemben. Meg hogy Magyarországon biztonságban vannak a zsidók. Orbán számára fontos ez a kiállás, hiszen sűrűn vádolják meg azzal, hogy antiszemita felhangokkal teletűzdelt kampányokat folytat. Ám ezúttal is élesen visszautasította az állításokat. A politikus valóban hivatkozhat arra, hogy kormánya elsőként ismerte el az ország felelősségét a zsidók 44-es deportálása ügyében. Csakhogy ezt olyan történelemértelmezés és jelképpolitika kíséri, ami bagatellizálni igyekszik a magyar felelősséget a német nácik által elkövetett bűnökben

A legtöbb antiszemita kritika a Soros elleni hadjárat miatt éri Orbánt. Már a magyar zsidó közösség felszólalt emiatt, ám Netanjanu tavaly ilyenkor Budapesten védelmébe vette a magyar vezetőt, ami szokatlan, hiszen a másik oldalon a Mazsihisz állt. A Fidesz ezek után azonban csak beleerősített a kampányba, lásd a „Stop, Sorost”. Aggasztó, hogy a kormányfő úgy jellemzi a befektetőt, hogy az a klasszikus antiszemita megfogalmazásokat idézi. Az „idegenszívű” jelző pl. a magyar gyakorlatban zsidóellenes tartalmat hordoz. Egyébként pedig a fogalom maga Hitlernél bukkant fel először. Ugyanakkor az antiszemitizmusról írott alapmű német szerzője óvatosságra int. Christoph Nonn szerint az orbáni retorika idegengyűlöletet, nacionalizmus és paranoiát szít, de nem egyértelműen antiszemita. Ezért nem szabad lépten- nyomon farkast kiáltani. 

NZZ

neue_zurcher.jpg

Az izraeli miniszterelnök kedveli Kelet-Európa autoriter urait, így Orbán Viktort is. Utóbbi ténynek sokféle oka van, a legfontosabbat Soros Györgynek hívják. Ennélfogva Netanjahut nem zavarja, hogy magyar kollégája szükség esetén az antiszemita érzelmekre játszik rá. A vendég nem ment el a Palesztin Hatóság elnökéhez, amin persze nincs mit csodálkozni, hiszen jó barátja meghívójának és szörnyűségnek tartja, hogy viszont a brüsszeli szereplők rendre felbukkannak Ramallahban, miután mutatni akarják semlegességüket, valamint hogy kitartanak a halvány békeremények mellett. 

Orbán évek óta támogatja az izraeli politikát, beleértve a megszállt területeken létesített településeket. A látogatás mégis kényes, mert Magyarországon erős, helyenként megszállott az antiszemita hagyomány, és a miniszterelnök nem habozik, hogy ha kell, meglovagolja ezeket az érzelmeket. Nyugaton sokak számára döbbenetes volt az alattomos kampány Soros ellen, amihez hozzájött, hogy a politikus méltatta Horthyt. Ettől még hívei közül is elpirultak jó páran. A kormányzó ugyanis nem csupán Hitler hű szövetségese volt, hanem bevallottan zsidóellenes. Az idevágó törvények nagyon hasonlítanak a nürnbergi faji jogszabályokra. 

A két kormány közti harmónia gyakorlati területekre is kiterjed: a magyar Külügyminisztérium igénybe vette a Netanjahuval szoros kapcsolatokat ápoló lobbicég szolgálatait, hogy javuljon a viszony az Egyesült Államokkal. Azon kívül sajtóértesülések szerint a Black Cube izraeli biztonsági magánvállalkozás közreműködött abban az akcióban, amelynek célja az volt, hogy Soroshoz kötődő civil szervezeteket járasson le. Orbán és Netanjahu között a leglényegesebb azonban az ideológiai hasonlóság. A most jóváhagyott izraeli nemzetállami törvényt akár a magyar politikus is írhatta volna. Hiszen ő is dicshimnuszokat zeng a kulturális és etnikai egyneműségről. Egyidejűleg az izraeli vezető igencsak csodálja a magyarországi harcot a liberális és baloldali ellenzékkel, a civilekkel és főként az engedetlen sajtóval szemben. A magyarok jócskán Netanjahu előtt járnak a demokrácia lerombolásában. 

Le Monde

le_monde.jpg

A magyar kormányfő jeruzsálemi útja mutatja, milyen szoros kapcsolatokat ápol Izrael azokkal az államokkal, amelyeket megnyert az ügyének, noha egy-kettőnél jelentkezik az antiszemitizmus. Orbánt ugyan Európában az illiberális-nacionalista hullám vezetőjének tartják, Netanjahu szemében azonban megbecsült közvetítő. A látogatással szeretné rávenni a visegrádi csoportot, hogy az Izraelben tartsa legközelebbi csúcsértekezletét. Az ugyanis alátámasztaná a négyek és a zsidó állam közeledését. Ami Magyarországot illeti, Orbán ugyan nulla toleranciát hirdet a zsidógyűlölettel szemben, ám közben antiszemita beütésű plakáthadjáratot vívott Soros György ellen, akit a nacionalista politika bűnbaknak tart. Ez azonban cseppet sem aggasztja az izraeli miniszterelnököt, hiszen ő is averzióval viszonyul a milliárdoshoz.

Mind a két vezető támadja a független médiát és igazságszolgáltatást, a hatalommal szemben álló civileket pedig „5. hadoszlopnak” tartja. A hasonlóságnak Orbán nagyon örül, mert az lehetővé teszi, hogy részben arra hivatkozva igazolja saját agresszív és nacionalista politikáját. Hiszen ha jó viszonyban van Izraellel, akkor miként tűrhetné el vagy bátoríthatná az antiszemitizmust? Ezen túlmenően az EU ellenfele, megpróbálja azt belülről kisiklatni. Netanjahu számára Budapest és Varsó szövetséges, hogy megakadályozzon minden brüsszeli állásfoglalást a ciszjordániai megszállás vagy a gázai erőszak ügyében. Bár ott még nem tartunk, hogy a két kormány Jeruzsálembe helyezze át nagykövetségét.

Wall Street Journal

wsj_logo_jo.jpg

Magasabb szintre kerül a csata, hogy miként kell egyensúlyozni a menekülteknek nyújtott uniós garanciák és a szigorúbb határellenőrzést sürgető lakossági igények között, miután a Bizottság az Európai Bíróságra viszi menedékkérőkkel szembeni magyar bánásmód ügyét. A vita már csaknem három éve tart és a döntés várhatóan nagyban befolyásolja majd, miként lehet összeegyeztetni a demokráciát, illetve az emberi jogokat. A magyar választók széles körben jóváhagyták Orbán nacionalista politikáját, a Fidesz kampánya szinte kizárólag a migránsok távoltartására épült.

Ugyanakkor a jogi küzdelem az EU részéről súlyos kérdéseket vetett fel az unió céljáról és jövőjéről, miközben Lengyelország és Szlovákia támogatta a kemény magyar álláspontot. A bírálók szerint a miniszterelnök lebontja a jogállamot és arra bátorítja a szomszédokat is. Európai vezetők pedig úgy látják, hogy a magyar politikus már egy ideje meglovagolja az antiszemita érzelmeket. Elemzők szerint ugyanakkor az ügy rövidtávon sokat hozhat a drákói bevándorlás politikát folytató Orbán konyhájára, ideértve, hogy elfedi, miként számolja fel a demokráciát.

FT

financial_times.jpg

A magyar kormány kitart migrációellenes álláspontja mellett Brüsszellel szemben. Kovács Zoltán úgy nyilatkozott a lapnak, hogy országa nem fog engedni a nyomásnak, hiába kerül az ügy az Európai Bíróság elé, illetve indult újabb kötelezettségszegési eljárás, ezúttal a „Stop, Soros” miatt. A szóvivő kijelentette, hogy a két fél nagyon eltérően vélekedik a kérdésről, és ez így is marad. Szerinte a csomag arra szolgál, hogy bezárjon minden jogi kiskaput, amelyet kihasználhatnak a migránsokat támogató civil szervezetek. Kitartott amellett, hogy a menedékkérők nem érkezhettek legálisan a magyar határra, hiszen amíg oda eljutottak, biztonságos államokon haladtak át. Hozzátette, hogy a nemzetközi jog nem ad felhatalmazást, hogy bárki ott adja be a kérelmét, ahol neki tetszik. Vagyis itt illegális migránsokról van szó.

 A macska-egér harc már évek óta folyik Orbán Viktorral, aki saját magát illiberális demokratának nyilvánította. A Bizottság most fellépett a civil csoportok tevékenységének korlátozása ellen is. Timmermans alelnök bízik abban, hogy ez hat, mert Magyarország idáig egyszer már meghátrált. Akkor az igazságszolgáltatás volt a terítéken. Mint kifejtette, ha az Európai Bíróság kimond valamit, annak a magyar vezetés eleget tesz, szemben Kaczynskival. Az alelnök úgy véli: itt két, különböző politikussal, országgal és kultúrával van dolgunk. Pardavi Márta a Helsinki Bizottságtól üdvözölte a brüsszeli lépést, szerinte a szerződésszegési eljárást a lehető leghamarabb meg kell indítani, mert a jogszabály teljesen legális tevékenységet minősít jogsértőnek.  

Daily Telegraph

daily_telegraph.jpg

Az Európai Bizottság fokozta a nyomást Magyarországra, mert úgy látja, hogy az illegális bevándorlás ellen hozott törvények sértik a közösségi normákat, egyben fenyegetést jelentenek az EU alapértékei szempontjából. A fejlemény előreláthatólag még jobban megosztja a Keletet és a Nyugatot. A magyar kormányfőt gyakran érik vádak, hogy felszámolja a jogállamot, és illiberális demokráciává igyekszik átalakítani az országot. A magyar vezetés cáfolja, hogy bármilyen módon veszélyeztetné a demokráciát. Azzal érvel, hogy mindössze védekezik Brüsszel migrációs politikája ellen, amelyet Soros diktál.

Die Presse

die_presse.jpg

Forró ősz elé néz Orbán Viktor. Egyrészt mert szeptember közepéig kell válaszolnia a „Stop, Sorossal” kapcsolatos bizottsági aggályokra. Másrészt ugyanakkor szavaznak a képviselők Strasbourgban arról, hogy a 7-es paragrafus alapján javasolják-e az Európai Tanácsnak az eljárás megindítását Magyarország ellen. Erre akkor van mód, ha egy tagállam módszeresen és súlyosan megsérti az EU alapértékeit. Az állam- és kormányfőkből álló testületnek nem kötelező követnie az EP ajánlását, ám feltárja a viszály mélységét, hogy meglehet a többség a döntéshez, noha az Európai Néppárt adja a legerősebb frakciót, soraiban a Fidesszel.

Der Standard

der_standard.jpg

Az Osztrák Néppárt strasbourgi frakcióvezetője üdvözölte, hogy a Bizottság fellép Magyarország ellen, de úgy vélte, hogy az akció nem több mankónál. Itt ugyanis az EU nem az antiszemitizmussal, az uszítással és a jogállamiság megsértésével száll szembe, hanem csupán a közösségi menedékjog megszegését tudja vizsgálni. Épp ezért Karas felveti, hogy meg kellene teremteni a lehetőséget az érdemi eljárásra Brüsszel számára.

Die Presse

die_presse.jpg

Az olasz kormányfő arról igyekszik meggyőzni a visegrádi államokat, hogy az illegális bevándorlás számukra is gondot okoz, még akkor is, ha távolabb fekszenek a Földközi-tengertől. A bevándorlást épp ezért európai szinten kell rendezni, ideértve a demográfiai problémákat, mert azok előbb-utóbb minden országot érintenek. Conte abból az alkalomból nyilatkozott, hogy javasolta a Bizottságnak, illetve az Európai Tanácsnak: a jövőben ne az állam- és kormányfők határozzanak a menekültek elosztásáról, hanem e célra hozzanak létre válságbizottságot és az Brüsszel égisze alatt közvetítsen a tagok között. Jelezte egyúttal, hogy Róma párbeszédre törekszik a V4-ekkel, ezért már meg is hívta a cseh miniszterelnököt.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5014124295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.07.20. 07:14:51

Mit hallok te Laos. Trump meghívta Putyint a zusába. Szopnak a liberósok gazdagon. És ez így van jól. Ja és persze a magyarok antiszemiták. Az meg, hogy a zsidók mit gondolnak erről az ugye nem számít Laos.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.20. 10:38:53

Hatalmas lebőgés Orbán izraeli útja a ballibeknek.

Nemigen működik a Horthy-lemez se. Már Izrael is megértette - ellentétben a ballibekkel -, hogy Horthy dicsérete valamilyen szempontból, nem jelenti Horthy egész tevékenységének a helyeslését.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.20. 10:39:33

@Quercus erdész:

Látom, nem olvasol elég TGM-et. Ő bizonyította, hogy Izrael antiszemita állam.

sZulamith 2018.07.20. 12:47:13

A zsidók amióta világ a világ, mindig háborúznak, nem jó példa.

2018.07.20. 13:02:32

"Ami Magyarországot illeti, Orbán ugyan nulla toleranciát hirdet a zsidógyűlölettel szemben, ám közben antiszemita beütésű plakáthadjáratot vívott Soros György ellen, akit a nacionalista politika bűnbaknak tart. "

Hihetetlen makacssággal szajkózzátok ugyanazt a faszságot.. Soros nem zsidósága miatt lett kritikák célpontja, hanem a nézetei/tevékenysége okán. Tegyük hozzá, hogy azzal lassan, de biztosan egyre több, Európában eddig békében élő zsidót tesz ki értelmetlen kockázatnak..

Másrészt ő állítólag magyar is... vagy ilyenkor, ha támadás éri, bebújik a kipája mögé?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 14:05:55

@Womb Raider: "Soros nem zsidósága miatt lett kritikák célpontja"

Ah, hát pont nem. De jól jött, hogy lehet vele szalonzsidózni is. Milyen frappáns!

"hanem a nézetei/tevékenysége okán"

Egy faszt. Kellett a gecinek egy szalmabáb, ami nem üt vissza, és megtette bűnbaknak. Van még durván hétmilliárd ember, akinek a nézetei nem egyeznek a geciével, de azokat nem gyűlöletplakátolta ki.

2018.07.20. 14:33:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Kellett a gecinek egy szalmabáb, ami nem üt vissza"

Miért is ütne ő? Vannak verőlegényei.. a farzsebéből bólogat kifelé Shulz, Juncker, meg az EU parlament jókora frakciója. Ne játszd a hülyét.

"Van még durván hétmilliárd ember, akinek a nézetei nem egyeznek a geciével, de azokat nem gyűlöletplakátolta ki."
Talán azok egyenként (de zömük együttesen sem)jelent semmiféle közvetlen/közvetett/rejtett kockázatot számunkra. Hitler nézeteit is nagyon sokan osztották anno és sajnos ma is kadnak szép számmal..de ettől még nem várható szentté avatása.

konrada 2018.07.20. 14:45:23

Egymásra talált a két antiszemita - zorbán és Netanjahu..

.. és honnan lehet róluk tudni azt, hogy antiszemiták? : Ez teljesen egyértelmű! Mindkettőnek gondja van Sorossal, tehát teljesen logikus róluk ez az állítás!

.. s qrvára nem érdekel senkit az olyan hülye kekeckedés, hogy az egyik közülük a zsidó állam vezetője, mert nem ez számít annak megállapításához, ki az antiszemita, csakis az, milyen a viszonya Sorossal..

olias 2018.07.20. 14:47:25

Egyenesen sajnálom a máskor zsidózgató, meg a palesztin gyerekekért műkönnyeket hullajtó fidesznyilasokat. Ilyenkor befogott orral ugyan, de Netánnyahu (sic!) hátsóját is be kell támadni, mert a doktor Orbán Viktorr őfőméltóságú minielnökúr is ezt teszi.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 14:48:52

@Womb Raider: "a farzsebéből bólogat kifelé Shulz, Juncker, meg az EU parlament jókora frakciója"

:))

Az viccesebb konteó, hogy nem volt holdraszállás. És nincs kevesebb valós alapja.

"em)jelent semmiféle közvetlen/közvetett/rejtett kockázatot számunkra"

Soros György sem. Viszont ő támogatja a magyarokat. Ez lehet a bűne. Jótett helyébe rosszatvárj.

2018.07.20. 14:58:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Soros György sem. Viszont ő támogatja a magyarokat. Ez lehet a bűne. Jótett helyébe rosszatvárj."

Nem érdekel a nyáladzásod. Kérkedtél vele, hogy téged is támogatott, szóval ha nem haragszol. a véleményed ebben az esetben nem döntő...

Ha helyesen tudnál fogalmazni ezt írtad volna: Soros támogat magyarokat. Ám ebből még semmi.. vagy akár nagyon sok minden következhet...és támogat még másokat is, szép számmal. Én nem vagyok meggyőzve, hogy az egyenleg számunkra pozitív.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 15:03:49

@Womb Raider: "téged is támogatott, szóval ha nem haragszol. a véleményed ebben az esetben nem döntő."

Akkor a geci véleménye sem... Szar van a palacsintában. Pontosabban beleszartál. :))

"Soros támogat magyarokat."

Nem. A magyarságot támogatja. Úgy igyekszik pénzt adni, hogy az a lehető legjobb legyen A MAGYAROKNAK. A társadalom fejlődését támogatja.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 15:20:27

Ja, és Soros György nem csak jótevő, hanem egyenesen látnok. Magyarország legnagyobb problémája pont maga a társadalom, a gazdaság lecsúszása már ennek a folyománya.

exterminador 2018.07.20. 15:33:07

Orbán és Netanjahu éppen egymáshoz illenek. Ugyanaz a kategória.

2018.07.20. 15:39:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ne haragudj, de két vén buzi orális aktusához én nem asszisztálnék.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 15:46:22

@Womb Raider: "két vén buzi orális aktusához én nem asszisztálnék"

Nem is hiszem, hogy Orbán és Netanjahu beengedne. :))

Brumm Brumi 2018.07.20. 15:54:00

"Orbán ugyan nulla toleranciát hirdet a zsidógyűlölettel szemben, ám közben antiszemita beütésű plakáthadjáratot vívott Soros György ellen, akit a nacionalista politika bűnbaknak tart. Ez azonban cseppet sem aggasztja az izraeli miniszterelnököt, hiszen ő is averzióval viszonyul a milliárdoshoz."

Teljesen világos: most már Netanjahu is antiszemita ..:P

Úgy belegabalyodtak a ballibák ebbe a bunkósbotként használt "antiszemitizmusba" mint cica a gombolyagba...

Brumm Brumi 2018.07.20. 15:57:48

Néhai bécsi főpolgármestertől , Dr. Karl Luegertől -és nem Göringtől-származik a mondás: „Wer ein Jud' ist, bestimme ich", ..(Hogy ki a zsidó, azt majd én megmondom)

Nos, ma a ballibák ezt a következőképpen alakították át: : „Wer ein Antisemit' ist, bestimmen wir ich", ..(Hogy ki a antiszemita, azt majd mi megmondjuk. Mikor ki, ugye)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 16:01:08

@Brumm Brumi: "Netanjahu is antiszemita "

Persze. Ahogy Orbán gyűlöli a magyarokat, Netanjahu miért ne gyűlölhetné a zsidókat?

A fia is otthon tanulhatta:
mno.hu/kulfold/netanjahu-fia-antiszemita-tartalmu-memet-osztott-meg-2416392

morph on deer 2018.07.20. 16:28:07

@Quercus erdész:
“Mit hallok te Laos. Trump meghívta Putyint a zusába.”

Te, de a Putyin az nem a magyar elnök!
Még..!
És mi van a zorbán meghívójával?
Írja már a Donald azt is?

Vagy miért érdekelne arrafelé bárkit a viktor, most úgy őszintén?

morph on deer 2018.07.20. 16:38:03

@exterminador:
“Orbán és Netanjahu éppen egymáshoz illenek. Ugyanaz a kategória.”

Csak van egy apró különbség: Netanjahut beidézi az ügyészség, a kedves feleségét még el is ítélik a feketén foglalkoztatásért, - itthon ehhez még hasonlót sem fogsz látni, Poltidiglan!

Tangooo 2018.07.20. 16:42:32

"A kijelentést sajtókörökben úgy értékelték, hogy az figyelmeztetés akart lenni a magyar politikus részére."
Brit tudósok pedig úgy értékelték, hogy szó sem volt figyelmeztetésről, Izraelben mindenki barátságáról és nagyrabecsüléséről biztosította a magyar miniszterelnököt.
1 : 1

Jakab.gipsz 2018.07.20. 16:46:15

Orbánon volt sapka, most az a baj, ha nincs rajta sapka, az a baj.

morph on deer 2018.07.20. 17:03:57

@Tangooo:
“Izraelben mindenki barátságáról és nagyrabecsüléséről biztosította a magyar miniszterelnököt.”

És ez még hagyján, de Netanjahu még Izrael védelmezését is megköszönte orbánnak! Mert nem elég, hogy orbán megvédte Európát, most már Izrael is orbán védelme alatt áll!
Szerintem reszket is most a Hamasz, mint a nyárfalevél!

Hát hogyne, orbán, a nagy végvári hadvezér védi Izraelt, és tudják, hogy esélyük sincs ellene!
Hát nem?

morph on deer 2018.07.20. 17:08:02

@Jakab.gipsz:
“Orbánon volt sapka, most az a baj”

Az nem sapka, hanem kipa!
Szerintem tanuld meg, amíg nem késő!
Jól jön még majd a tudás, majd meglátod!

CSOKKI MÁLNA 2018.07.20. 17:14:58

Az európai baloldal egyre antiszemitább..

Orbán veje 2018.07.20. 17:20:53

@maxval balcán bircaman: Jó hogy sokat látlak itt haver. Ilyen birkából kéne még több az országban. A Viktor is ezt akarja. Mert nagyon nem szeretjük amikor valaki azon gondolkodik hogy mi fideszesek miért is gazdagodtunk ennyit az elmúlt nyolc évben?

Orbán veje 2018.07.20. 17:23:46

@maxval balcán bircaman:

Tehát legyen mindenki olyan birka mint te. Hagy tegyünk el még több pénzt nulla lebukási kockázattal. Éljen minden fideszbirka.

2018.07.20. 17:26:07

A ballib oldal biológiai fegyverkísérleteket folytat EU szerte, a cél a zsidók kiűzése/elpusztítása. Javaslom az ENSZ BT haladéktalan összehívását!

N. Barbie 2018.07.20. 17:35:51

@maxval balcán bircaman: "Soros nem bűnbak, hanem vétkes gazember."

Mivan birkuci, meg nem szoltak le a Lendvai utcabol, hogy valtozott a lemez? Mar harrach foNERista is elismerte, hogy a sorosozas nem mas, mint egy folyamatos marketingeszkoz.
Leforditom NER ujbeszedrol: alaptalan riogatas.
Ugy 50-es IQ felett nem is gondolhatja komolyan senki, hogy egy 90 eves, dusgazdag amerikai oregembert Magyarorszag jobban foglalkoztatja, mint mondjuk mikor kiborul a reggeli kaveja. De ugy latszik van kb. 2 millio idiota, aki beveszi ezt a soros el akarja arasztani negrokkal az orszagot agyament hulyeseget.

Shaktee 2018.07.20. 17:49:02

@Quercus erdész: várd csak ki az usa midterm valasztasokat te segg, tul koran oromkodsz.

2018.07.20. 17:49:28

@N. Barbie: Nekem úgy tűnik, valamiért ez a vén szar az állításoddal ellentétben egyrészt szívén viseli a szegény bolyongó migránsok sorsát, emellett jókora összegekkel támogat Mo. belpolitikájára hatást gyakorolni vágyó szervezeteket.. ne maszatolj, ha megkérhetlek.

De ha tudod, mi foglalkoztatja a vén trottyot, mesélj! Szereti metszegetni a rózsáit? Vagy gyufacímke gyűjteményét rendezgeti, gyarapítja és ezért be-be urik régi cimbijeihez az EU HQ-ra?

N. Barbie 2018.07.20. 18:07:16

@Womb Raider: Hagyjuk a habony mantrakat, ha kerhetem. Igen, van par alapitvanya, amig segitenek kulonbozo ugyeket. Migriket, tanulmanyokat stb.
A problema annyi, hogy soros allaspontja ezen a teren koztudott evtizedek ota. Igy tanulhatott Oxfordba vagy hol a gazdad is. Akkor megsem volt kikialtva a gonosz megtestesitojenek, csak ugy talan 2 eve, mikor nem volt mas mondanivaloja a tolvaj bandanak es beindult a soros kampany. Nem kicsit levagos tema. Marmint, ahogy mar mondtam, a gondolkodasra kepeseknek.

Nem nekem kell tudni mi foglalkoztatja, allitolag fidesznyikek tudjak, hogy a 90+-os oregnek nincs mas dolga, mint MO elveszejtesen meg a NER tolvaj banda levaltasan dolgozni. Inkabb, minthogy elvezne a milliardjait. Na persze, legalabbis a fidesznyikek alternativ valosagaban.
Szovalj meselj, melyikotok beszelt vele mostanaban es erositette meg az oreg ezen szandekait? Ja, senki.
Ismetlem:folyamatos marketingeszkoz. Benne van a neveben: cirkuszt, bunbakot, riogatast a nepnek, addig is lophatunk tovabb nyugodtan.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.20. 18:16:26

@N. Barbie:

Az igazság lemeze örök.

S lenézed nagyon Soros gazdát. Ő komoly messianisztikus célokkal megáldott ember, s nem elmebeteg. Hidd el, közeledő halála számára csak még egy érv, hogy lépjen fel még keményebben.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.07.20. 18:26:23

Tehát egy szélsőlibsi blog örömködik egy népírtó náci ország képzelt tettein. Értem.

taga20 2018.07.20. 18:59:08

@Orbán veje: szerintem azé me kurva sokat melóztok ezé az országért, és ezé minden fityeszes genszternek jár egy árforszgép!:)))

N. Barbie 2018.07.20. 19:07:46

@maxval balcán bircaman: Semmitmondo ures rizsa, ahogy szoktad

Jakab.gipsz 2018.07.20. 19:09:07

@morph on deer:

Eleget tudok. Most Ti következtek.

Shaktee 2018.07.20. 19:16:20

@taga20: megint rittybe vágta magát a csuti pléhboj. Neje nem figyel a ruhajara??

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=148456054&t=9210152&openwith=1

Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban 2018.07.20. 19:18:43

@maxval balcán bircaman: "Hatalmas lebőgés Orbán izraeli útja a ballibeknek."

Ja majd meg vesznek a libsik attol, hogy megis hogyan antiszemitazzak a fideszt ugy, hogy kozben ilyen barati viszonyban van a zsidokkal.
Az elmult 30 evben nem volt mas mondadojuk, mint hogy esznelkul antiszemitaztak, naciztak mindenkit aki nem szavazott rajuk, es most meg vannak love.
Ketsegbeesesukbe elkezdtek nacizni antiszemitazni a zsidokat. Gondoljak a semminel ez is tobb, mert akkor elobb utobb lehet mondani, hogy az Orban antiszemitakkal baratkozik. |

2018.07.20. 19:19:37

Aki Orbánnal barátkozik, a következőkre számíthat:
- kicsinálják
- bedarálják
- elárulják

taga20 2018.07.20. 19:20:15

@Shaktee: szerintem ezt a szerelést jobban szereti ez a bűnöző!:)

uploads.disquscdn.com/images/8e1a5c71823a3ead6e3c46340c9032f2fa73159a6c020f41993ebf6acedc0ba0.png

ja és a neje, szerintem arra figyel, hogy a népsport ki legyen vasalva:)))

Shaktee 2018.07.20. 19:25:25

@taga20: k. Jánosra hajaz itt a disznopofa, látod te is? :-)

élveteg 2018.07.20. 19:32:15

"A legtöbb antiszemita kritika a Soros elleni hadjárat miatt éri Orbánt."

Antiszemita kritika ? Ami a Soros ellen hadjárat során éri az Orbánt ?

N. Barbie 2018.07.20. 19:35:41

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban: Az mondjuk nem vilagos, hogy megis ki antiszemitazza a fideszt? Jo, a soros kampanyba paran belelattak ezt, alaptalanul vagy nem, tokmindegy. De ugy altalaban miert is antiszemitaznak, mikor a fele kormany zsido, egymasnak adjak a kormanytagok a kilincset a kulonbozo holoesemenyeken, nem gyozik kitomni oket penzzel stb. stb.

Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban 2018.07.20. 19:38:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Soros György sem. Viszont ő támogatja a magyarokat. Ez lehet a bűne. Jótett helyébe rosszatvárj. "

Soros evente egy millio arabot akar magyarorszagra koltoztetni. Koszi de inkabb nem kerunk ebbol a tamogatasbol.

pragmatika2 2018.07.20. 19:40:07

@olias:
"Egyenesen sajnálom a máskor zsidózgató, meg a palesztin gyerekekért műkönnyeket hullajtó fidesznyilasokat. Ilyenkor befogott orral ugyan, de Netánnyahu (sic!) hátsóját is be kell támadni, mert a doktor Orbán Viktorr őfőméltóságú minielnökúr is ezt teszi."

Én már régóta vártam egy olyan magyar vezetést, amely pragmatikusan gondolkodik. Izrael erős. Erősebb mint sokan gondolnák. Végső soron az USA mögötte áll. Tradicionálisan, és szinte politikai orientációtól függetlenül. Legutóbb pl. a legkorszerűbb vadászgépeiket "sózták" rájuk az amik.
Miért kéne csak a gyengélkedő unió kegyeit keresni (túl azon persze, hogy tagként kötelezettségeink vannak)? Vegyünk példát a Románokról. Köpönyegforgatásban világelsők. Kicsik gyengék, mi meg még kisebbek és még gyengébbek vagyunk (lettünk 100 év alatt).
Kövessük a románok példáját, tartsuk nyitva a szemünket, és nyaljunk az erőseknek. Antiszemitizmus ? Ahol lehet, vissza kell szorítani nálunk. És ápolgatni a Mamutokkal a kapcsolatokat. Már csak azért is, hogy nehogy véletlenül ránk lépjenek.

0dzsud0 2018.07.20. 19:40:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Az viccesebb konteó..."

...de semmiképp sem viccesebb, mint a fidesz által lopott – fideSSfasszopókon (höhö) kívül mindenki számára nyilvánvaló, így bizonyításra sem szoruló – végtelen milliárd forint.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 19:42:34

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban: "Soros evente egy millio arabot akar magyarorszagra koltoztetni. "

:)) Nagyon jó! De felismertelek, kicsit eltúlzod a fideSSfasszopók kifigurázását.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 19:43:45

@0dzsud0: A Mészaros (Orbán) tavaly százmilliárdot lopott. Mit kell még bizonyítani???

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 19:47:53

@Shaktee: "Neje nem figyel a ruhajara?"

Te hogyan öltöztetnél fel egy ideális GÖMBÖT? :))

taga20 2018.07.20. 19:50:31

@Shaktee: janibá, hogy rohadt volna meg anno, csak iparitanuló a csutigecihez képest:)

ja és nem is tuttam, hogy kanadai bazsevás cigány vagy!
de most má tudom, hogy a fagyöngyievtárs a markolós blogon elárulta:)))

2018.07.20. 19:57:20

B1: kiollóztok elfogult véleményeket, és ezeket szajkózzátok. Szóval a bi blog ugyanolyan sz@r, mint eddig is volt.

Shaktee 2018.07.20. 20:10:17

@taga20: rábaszott az elmehehunyt fagyöngyi, itt nem tud törölni :-)

pánpéter 2018.07.20. 20:16:11

balliberális retorika eredménye 2010-ben: fidesz /3/.
a balliberális retorika változatlanul folytatódik, eredménye 2014-ben: fidesz 2/3
mindenfajta korrekció nélkül ugyan az a balliberális retorika folytatódik, redménye 2018-ban: fidesz 2/3
a balliberális retorika és mondanivaló még mindig változatlan, a legapróbb korrekciót sem hajtják végre, ugyan azok a klisék, ugyan azok a témák, ugyan az a szar. erdménye 2022-ben: most szólok, hogy fidesz 2/3.

ehhez kívánok jó munkát, erőt és kitartást az elvtársaknak itthon, és a nemzetközi porondon egyaránt. :)

taga20 2018.07.20. 20:18:17

@Shaktee: ja ide szopni jár a gyökér:)

egyébként ez a gumigerincű fityeszszar, a saját blogjait szokta törölni, me a kutyát nem érdekli.

rasztaszív 2018.07.20. 20:19:50

@pánpéter: hát persze,hiszen mindenhonnan a balliberális retorika ömlik,ugye?így más ok nem lehet

taga20 2018.07.20. 20:19:51

@valaki nagyon más: akkor miért nem húzol el innen az anyádba, vagy a gecifészkébe a 888-ra, vagy a pestikurvákhoz?

pánpéter 2018.07.20. 20:21:11

@rasztaszív: nem azt írtam hogy mindenhonnan, hanem azt, hogy három 2/3-os vereség után is változatlan formában.

taga20 2018.07.20. 20:21:22

@pánpéter: hol leszel te szutyok, mikor a gazdád a csutigeci összeomlik?

Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban 2018.07.20. 20:23:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " A Mészaros (Orbán) tavaly százmilliárdot lopott."

Nagyon jo ! De felismertelek, kicsit eltulzod az agyatlan, demagog, libbantak kifigurazasat.

pánpéter 2018.07.20. 20:30:34

@taga20: látom tart még a gyászmunka kisfiam. nehezen dolgozzátok fel a sikertelenséget, ami érthető.

taga20 2018.07.20. 20:38:56

@pánpéter: nyugger, te neked ez tetszik? te eladod az anyádat egy bözsiutalványért?

neked nem gáz például ez a mészaros turulszar?

Orbán veje 2018.07.20. 20:41:35

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban:

Jól mondod haver! Még négy évig tovább lophatunk akarom mondani nemzeti tőkésostályként gazdagodhatunk. Remélem mészáros lölö vagy garancsi megveszi még az indexet, az ATV-t meg a népszavát. Szerintem más nincs is és akkor télleg mindenki azt fogja csak hallani hogy milyen sikeresek vagyunk meg milyen sok migránsok akarnak bejönni,. Ezért aztán a következő 100 évben biztos a fidesz nyer. Csak a határokat kéne még valahogy lezárni mert nagyon sok fiatal menekül innen és akkor 2120-ra csak fideszesek maradnak de akkor meg ki fog dógozni? Mert mi biztos nem hiszen van pénzünk.

morph on deer 2018.07.20. 20:50:42

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban:
“Soros evente egy millio arabot akar magyarorszagra koltoztetni.”

Te ennyire jól tájékozott vagy?
Nem vagy te egy Sorosbérenc magad is?

Mert különben honnan tudhatnál ilyesmiről, de komolyan?
Vagy ez is csak egyike azoknak az orbitális faszságoknak, amit az orbanista horda terjeszt?

Miért pont egymilliót?
És ez hogy jött ki?
Vagy az a cél, hogy 2022-re már pont 13 millióan legyünk?

Hogy van ez a dolog, mesélj, légyszi!

taga20 2018.07.20. 20:57:15

@Orbán veje: szerintem jövőre mekveszi a mészaroslölö a faszbukott. és onnantól kuss lesz mindenkinek:)))

nick papagiorgo 2018.07.20. 20:58:39

zavart érzek az erőben, elvtársak. Döntsük már el, mit mondunk:
Times of Israel:
"az újfasizmus és a neonáci csoportok súlyos veszélyt jelentenek a szabad világ egészére nézve. A kijelentést sajtókörökben úgy értékelték, hogy az figyelmeztetés akart lenni a magyar politikus részére." (kérdés, mondjuk ,kik ezek a "sajtókörök", de mindegy)

FAZ(és mások):
"Netanjahut sokadiziglen azzal gyanúsítják, hogy ideológiailag egy követ fúj a Fidesz első emberével. "

Most hogyan lehet valaki antiszemita, akire maguk a zsidók is azt mondják, hogy nem antiszemita? Most már a zsidók se tudják jól? Vagy hogy van ez? :)

morph on deer 2018.07.20. 21:04:43

@ennek annyi:
“Az sincs kizárva, hogy ezek szinte bármire képesek a hatalomért.”

Ez súlyos tévedés!
Hát mit képzelsz te igazából?!
Ilyesmit feltételezni róluk?!!!
Eszeden vagy?
Mi az, hogy “szinte”, meg “nincs kizárva”, de most komolyan?!

“Ezek bármire képesek a hatalomért!”
Ennyi.
Mert ez a helyzet!
Tétovázás, hezitálás és mérlegelés nélkül!

Nyugodtan abba lehet hagyni az ábrándozást arról, hogy orbánnak bármi olyasmi is számít, ami nem függ konkrétan össze az ő uralkodói elképzeléseivel!
Mert olyan nincs, nem létezik.

Ugyanis rajta kívül semmi az égegyadta világon nem bír jelentőséggel.
Soha, semmilyen okból.
És ha ebből a kiindulási pontból nézed a dolgokat, akkor rá fogsz jönni, hogy minden stimmel, mert minden rendben.

A miheztartás kedvéért.
(Ugye, hogy így sookal jobb?) :((

taga20 2018.07.20. 21:07:58

@nick papagiorgo: kérdezd meg fityeszfasz, a siklosi evtársnőt! ő majd eligazít gyökér!

morph on deer 2018.07.20. 21:10:06

@pánpéter:
“három 2/3-os vereség után is változatlan formában.”

Merthogy az a valóság, változatlan formában.
Tudod, nem mindenkinek a gerince kocsonyásodott még el az orbáni uralom alatt, - mit szépítsem: vált takonnyá, - és akiknél ez nem történt meg, azoknál semmiféle változás nrm állt be a köpönyeg színét illetően!
Szóval ezért.

nick papagiorgo 2018.07.20. 21:10:17

@taga20: ha esetleg káromkodás helyett elmondanád, hogy ki a siklósielvátrsnő, sokat segítene :)
(egyébként 1 az 1000-hez fogadtam volna, hogy előbukkansz. Te voltaképp itt laksz, ugye? :)

taga20 2018.07.20. 21:18:49

@nick papagiorgo: hallod te bazdmeg annyira nem tudod, hogy ki ez a szardarab, hogy egyből jól írtad a nevét, pedig én direkt rosszul.

elmész te a tetves náci anyádba nyugger!

flydomi 2018.07.20. 21:24:09

@maxval balcán bircaman:

-Soros nem bűnbak, hanem vétkes gazember.

Bruahhahaa.ahogy vezíred,aki a saját népét dönti nyomorba,xarik rájuk. :D
Kibaxotul jól csinálja azt,hogy a saját birka marhái fejét átbaxa a palánkon. :D
De megérdemlitek. :D :D :D
Már nyomatják a kamu dumát,hogy a jó kis erős forintot támadják. :D
Készitik fel a birka népet,hogy most a világ gazdaság miatt keményebb évek várható,miközben az elmúlt 8 évben xarrá lopták magukat annak fényében,hogy volt 8 év,amiben egy normálisabb,élhetőbb gazdaságot lehetett volna létrehozni,de xartak bele,mivel a saját zsebüket tömték azáltal is,ha a saját marha birka szavazoikon kellett átgázolni. :D
Bedöltetek a kamu menekült szövegnek. :D
Szoptok és fogtok is rendesen,mert a beigért káanán eljön. :D Ezt akartátok. :D
Természetesen a beteg emberek nem számitanak a csuti apátoknak.Nem számit az,hogy azok,akik ápolási dijat kapnak,mert a nyomorék család tagjukat kell gondozni,az a 30-40-50 ezer forint is sok,aminek emelését lexarták,mert minek.Főleg ugy,hogy az a nyomorék családtag is kap kemény 30-40-50 ezret,igy ketten havi szinten kijönnek 80-100 ezerből.Dehát Matolcsy megmondta.Havi 47-ből simán meg lehet élni. :D
De a saját fizetésüket megszavazták a hazaáruló nemzet ellenes fideSS tagok. :D
De örvendjetek,hogy megvéd titeket a nagy semmitől,miközben a vezíretek 1-2 millio magyart lenéz,nyomorba dönt,és eltapos.akár egészséges,akár beteg ember.A darálóba belekerültök fasiszta xarok :D :D
Mert apátok számára csak xarok számok vagytok,és kész. :D :D akiket bármikor kitörölhet bármikor az univerzum létezéséből. :D :D Az elmebajos rángószája miatt. :D

Orbán veje 2018.07.20. 21:24:18

@taga20: Jól mondod haver. A féjszbukot télleg kihagytam de igazad van szerintem lölö azt is megveszi rövidesen. Elvégre gyorsabban gazdagodik mint Zukerberg vagy hogy a tökömbe hívják. Mutasson nekem valaki az emberiség történetébe olyan figurát aki mészáros lölönél gyorsabban gazdagodott. Hát én most elmondom hogy nincs olyan. Még a fáraók sem gyarapodtak úgy mint a mészáros cég birodalom. Ezért mészáros lölö nagyon nagy zseni még akkor is ha nem tud két összetett mondatot egymás után elmondani sajnos. De az irigy libsiknek ezt hiába magyarázod úgysem értik ezt az ő eszükkel.

morph on deer 2018.07.20. 21:31:16

@nick papagiorgo:
“Most hogyan lehet valaki antiszemita, akire maguk a zsidók is azt mondják, hogy nem antiszemita?”

Mondjuk a sovinizmus alig pár lépésnyire van a rasszizmustól, márpedig az előbbi épp most kapott törvényi hátteret Izraelben is, csakúgy, mint a magyar narancsszilárdságú tákolmányban.

Az meg eléggé egyértelmű, hogy a rasszizmus attól válik antiszemitizmussá, hogy éppen melyik rassz ellen érvényesül, jelesül a sémi ellenes rassizmus az, ami antiszemitizmus néven ismert.
Ami Netanyahut illeti, szerintem ő “csak” rasszista, a sémi-ellenes vonal nélkül, de nála csupán az irányultság különbözik némileg, a többi lényegében ugyanaz.

Azaz: akár tejtestvérek is lehetnének viktorunkkal.

taga20 2018.07.20. 21:31:42

@Orbán veje: jól tolod haver, és szerintem nem is tolod túl:)

viccet félretéve, mészaroslölö kábé a simicskalala bokájáig se ér. és lala is beszopta.

egyébként, ennek a horrorálomnak vége lesz egyszer, remélem még az életemben.
és a habony, kosa, rogán, vajna féle szardarabok itt fognak sírni, mint a fürdőskurvák!

na zene, me vikend van!:)))

www.youtube.com/watch?v=cAnOt74e9_Q&list=PLcpBBg8UA1Oxz7973OVcCzyBR-caH7hCQ&index=11

taga20 2018.07.20. 21:34:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

haver, azé van az a szar, amit má én se tudok mekemészteni!:)

zenét bírod? hogyne. nesze!

www.youtube.com/watch?v=Y1aEGtreQWM&list=RDY1aEGtreQWM&index=1

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 21:37:43

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban: Ha az én szellemes kommentemet átkopizod egy gyökeresen más szövegkörnyezetbe, nem fogsz szellemesnek látszani, csak ótvar butának, mint most. :))

morph on deer 2018.07.20. 21:39:47

@flydomi:
“Már nyomatják a kamu dumát,hogy a jó kis erős forintot támadják. :D ”

Ráérő idődben majd nézz utána, hogy mennxit is keresett a Matolcsy klán a gyenge forinton, és lemész hídba, igérem!
Már megint százmilliárdos “haszonról” van szó, ami végső soron a te meg én, továbbá pár százezer devizahiteles rovására “termelôdik”, miközben az államháztartás qrva jól néz ki, papíron.

A gazdaságunk tehát úgy süvít, mint ... az a golyó, amelyik még nem ért ide, csak erre tart, ezerrel.

taga20 2018.07.20. 21:48:19

@rasztaszív: ember igazad van! nyertél:)

de erre varrjál gombot!

a szomszédom a gitáros csóka, lili meg múlt héten énekelte a komandante csegevarát nekem a szomszédnak:))

na zene!:)

www.youtube.com/watch?v=trzqUC6aZVA

taga20 2018.07.20. 21:51:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

bakker végre egy értelmes ember!:)

na mék egy, me látom hogy abszolút látásod van!:)))

mjuzik!

www.youtube.com/watch?v=gooI9E4KY4Q

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.07.20. 21:56:11

nincs nagyon kedvem fizetni a paywallért, különösen a La Monde-nak, de tényleg azt írták, hogy "agresszív"? Hogy Magyarország, vagy Orbán agresszív? Mert ha igen, akkor ez már a beteges hazudozásnak és lejárató propagandának egy egészen új foka. Tehát tiltakozni a kontrollálhatatlan bevándorlás és egy nép saját örökségétől való megfosztása, hazájának elfoglalása ellen aggresszív. Aki békében akar élni a saját földjén és senkinek nem árt az az agresszív. Aha.

Undorító.

@morph on deer: az Izrael-ellenességnek és lassan már a Magyarország-ellenességnek sem a felebaráti szeretet és az egyenlőség az alapja, ahogy annak sem, hogy egy ország nem mondhat nemet a bevándorlásra. Ha valaki azért rasszista, mert a saját országában elvárja, hogy az ország ne az idegent szolgálja ki, ne legyen evidens, hogy bárki részt szerezhet az osztatlan tulajdonból, bármilyen más csoport egyenrangú az államalkotó nemzettel akkor én is rasszista és soviniszta vagyok.

Ahogy gondolom soviniszta volt a lengyel, aki visszalőtt a németekre/szovjetekre, meg az indián aki nem örült, hogy gombamódra terjednek az európai települések a földjükön. Izraelt még lehet bírálni, mert képlékenyek a határok és katonai erővel tartja sakkban a palesztinokat (ami viszont érthető a zsidó oldalról), de hogy Magyarországon az a dühöngő nacionalizmus, hogy a kormány fűnek-fának elad letepedési kötvényt, de azért mindenféle jöttmenteket nem látna szívesen, akiknek az lenne az indoka itt letelepedni, hogy otthon szétverték az országot, az nem humánus megfontolás, hanem annak a gyűlölete, vagy legalábbis balekra vétele, akit az egész megterhel.

Én pedig inkább leszek ma rasszista, mint holnap elnyomott kisebbség.

Shaktee 2018.07.20. 22:00:25

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: kutyili, kicsi vajk turulfi: még mindig nem akar a lofasz se MO-ra migralni, inkább elfele onnan a vérbe.

kunzoo 2018.07.20. 22:02:01

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
vicces, de az ellenfelei is így járnak:))

taga20 2018.07.20. 22:02:52

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: nem akarlak elkeseríteni, de a magyaroknak nevezett barbárok ezer évvel ezelőtt ugyan azt csinálták, mint a migráncsok ma.

most néztem meg a papírjaimat, és az én őseim avarok.
legyél szíves húzzál vissza a kurvaanyádba az urálba.

zöd? fityeszjobbágy!

taga20 2018.07.20. 22:06:27

@kunzoo: te bazdmeg egy kibaszott benihil vagy!

imádom a fityeszes pofádat!:)

morph on deer 2018.07.20. 22:16:00

@rasztaszív: @taga20:
Azért valamiben biztos vagyok: az orbánmentes oldalnak még az ízlése is más!
Azaz: van!

El nem tudom képzelni ugyanis, hogy értelmes ember akár a Fásy Ádám féle szennyet, és/vagy az orbán féle “fehérvári huszárok” című csúti borzadványt ajánlaná! Ez komoly, évtizedes megfigyelesen alapuló teória!
Ilyesmit kegfeljebb csak én teszek :))
Itt:
m.youtube.com/watch?v=vaUbVjewzZo

Vígasztalásul egy másik, ugyancsak Tarantínó ihletésű darab pár változata.
Az eredeti - ez úgy jó, ahogy van, az rmber azonnal KÍGYÓgyul a józan hétköznapokból:

m.youtube.com/watch?v=Ba_yEzYud1A

- meg egy tíz évvel ezelőtti:

m.youtube.com/watch?v=pCbJSVGjeSI

- én még nem únom!
:)

taga20 2018.07.20. 22:21:31

@morph on deer: állat! de van aki a lírikus dalokat szeretik!:)

na zene, me te nem értecc hozzá!:)))

www.youtube.com/watch?v=PtCTWn6HCSI&start_radio=1&list=RDPtCTWn6HCSI

Tangooo 2018.07.20. 22:27:39

@morph on deer: rátapintottál a lényegre.Télen, ha befagy a Duna, királlyá választjuk!

taga20 2018.07.20. 22:38:33

@Tangooo: a gecit töröld má le a szád széléről, me kibaszott undorító állat vagy fityeszjobbágy!

morph on deer 2018.07.20. 22:43:50

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
“hogy a kormány fűnek-fának elad letepedési kötvényt, de azért mindenféle jöttmenteket nem látna szívesen”

Tudod harminc év külhoni tapasztalat után meglehetős bátorsággal ki merem jelenteni, hogy többségében a befogadott “mindenféle jöttment” sokkal hasznosabb és hálásabb tagjává válik a befogadó ország társadalmának, mint a pénzért vagy egyéb okból betelepülő.

A pénzért papírokat szerzők között garantáltan több a kétes hátterű próbálkozó, mint az ezer kilométereket vándorlók között. Persze, hogy egyik változat sem “bomba”biztos(!), de arra valók a szolgálatok, hogy ne engedjenek minden Pharaon-féle körözött bűnözőt pozicióba kerülni, nem?

Nem arról van szó, hogy ne becsüld a nrmzeti értékeidet, identitásodat, szó sincs ilyesmiről!
Csak tudomásul kéne venni, és felfogni végre, hogy attól, hogy mi magyarok vagyunk még nem vagyunk többek-jobbak senki másnál!

Előbb legyünk jobbak, aztán már hivatkozhatunk a magyarságunkra!
Viszont az a faszság, amit szeretett miniszterelnökünk hangoztat széltében, nevezetesen, hogy mi különlegesek lennénk csupán azáltal, hogy magyarok vagyunk, és emiatt nekünk “több tisztelet” jár, istenigazából egy sötét, megveszekedett sovniszta taplóság!

Lehet bizonyítani, aztán majd lesz “tisztelet” rogyásig, ha megérdemeljük!
De ahogy most állnak a dolgok, ez inkább a nevetségesség felé hajlik, - a tisztelet helyett.

morph on deer 2018.07.20. 22:53:30

@taga20:
Ezek félelmetesek!
Az én all times favorite nótám tőlük a “Nothing else matters” Metallca, qrva szép meló, viccen kívül!

Viszont az eredeti Sabbath-ot ‘68-ban kezdtem hallgatni, ami már 50 kerek éve volt, gondolnád?

morph on deer 2018.07.20. 22:56:55

@Tangooo:
“királlyá választjuk!”

Ott leszek!
Egy bazookával, - de a részvétel a fontos, nem?
:)

morph on deer 2018.07.20. 22:59:05

@taga20:
“állat! ”

Hát mondjuk a “doppingteszten” nem mennének át, de hej, nem azért szeretjük!
:)

taga20 2018.07.20. 23:00:46

@morph on deer: ha ennyire kibaszott vén vagy, akkor küldöm a negyedik nótámat.

állat!:))

www.youtube.com/watch?v=Che00FhqXQg&list=RDChe00FhqXQg&start_radio=1

Scott Tenorman Must Die 2018.07.20. 23:30:57

@rasztaszív: jesszus mi ez a fos? egyedüli jó benne, h megdöglött a csegevara

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.07.21. 00:48:43

@taga20: te megérdemled, hogy veled most is megtegyék. Aki négerekkel akar együtt lakni már most is megteheti, veheti a repülőjegyet és repülhet Lagosba, vagy bárhova, ahol befogadják.

@morph on deer: sajnos nagyon elvesztetted a fonalat azzal kapcsolatban, hogy mi megy már a modern politikában.

"Csak tudomásul kéne venni, és felfogni végre, hogy attól, hogy mi magyarok vagyunk még nem vagyunk többek-jobbak senki másnál!" Jajj, fogd be már a szád a nyomorult lózungokkal. Senki nem beszél magyar felsőbbrendűségről, legfeljebb pár dologgal kapcsolatban, kurvára nem a magyarok "tiszteletéről", vagy magyar "büszkeségről" van szó. Ezt pontosan azok nyomatják, akik valami '30-as évekbeli vagy még korábbi ügyeket akarnak minden áron görcsösen felhozni szalmabábként, hogy elfedjék a jelenkor történéseit.

"Nem arról van szó, hogy ne becsüld a nrmzeti értékeidet, identitásodat, szó sincs ilyesmiről!" Pedig de, DE éppen erről van szó. Pontosan arról van szó, hogy nem is magyar "nemzeti büszkeség" vagy valami ideológia van veszélyben, hanem a magyar és más európai emberek identitása, még egyszerűbben a joguk földhöz, a saját országaikhoz. Légy szíves nyisd ki már a szemedet, hogy mi folyik mindenfelé és ne arról dödörögj, hogy a török vendégmunkás hogyan élt tisztes, dolgos életet, hanem arról, hogy már a "nativizmus" is szitokszó, egy gyűlölt politikai fogalom lett, hogy Párizsban már kisebbségben vannak a fehér, európai származású franciák, és hogy igenis politikai nyomás van MINDEN európai országon, hogy tegyenek ugyanígy, fogadjanak be bevándorlókat.

Márpedig ez nem egy kölcsönös népességcsere, nem egy természetes szabad, kétirányú mozgás, hanem egy egy irányú bevándorlás, ami után az egyik ország megmarad, a másik pedig eltűnik. Arról nem is beszélve, hogy pénzt, erőforrásokat VESZNEK EL a benszülött, natív lakosságtól, hogy támogassák az újonnan jötteket. Ami szociálisan megkerülhetetlen, hiszen jó érzésű ember nem akar gettókat, vagy elnyomott, kizsákmányolt szolga réteget. De ahogy normális ember nem akarja, hogy korrupt politikus lopja el a pénzét, úgy azt sem akarja, hogy csádi bevándorló lopja el az egyetemi kerethelyet/munkahelyet, amiket pedig igenis rassz szerinti kvótákkal fognak kiosztani ha nem lenne elég nem európai a vezető, jól fizető tisztségekben, mert különben szétszakadna a társadalom.

Ha Európa enged a bevándorlásnak, enged a nyomásnak, akkor az európai embereknek rosszabb lesz. És én ezt európaiként nem akarom. Nem is látom szükségét akár humános okokból, hiszen Afrika és Ázsia elmaradott országai felzárkóznak, sem geográfiai okokból, hiszen az európai országok légyszarnyiak és már így is sűrűn lakottak.

Jó lenne, ha erről lehetne orbánozás meg belpolitikai csatározások nélkül is beszélni, ahogy a magyar politika legnagyobb megváltása lenne, ha az emberek ügyek mentén tudnának beleszólni fontos kérdésekbe (ugye a civil jelenlét a társadalomban), és nem csak királyt választani járnának el négy évente.

Mert ha Orbán vagy akárki elbasz valamit, ellop valamit, azt még helyre lehet hozni a választás után, de ha valakiket betelepítenek, akkor őket már nem lehet elküldeni a nagyvilágba.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.07.21. 00:49:16

@Scott Tenorman Must Die: na meg már róla is tudjuk, hogy rasszista volt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.21. 01:09:07

@taga20: "most néztem meg a papírjaimat, és az én őseim avarok."

Tezsvírem!

taga20 2018.07.21. 03:46:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

bakker te is feka vagy tesvérem?:)

na zene, me ott nincsenek színek csak hangok!:))))

www.youtube.com/watch?v=d4N8BafitOw

antiinternáci 2018.07.21. 08:53:34

Elképesztő hazugsághalmaz.
Ma nácikról beszélni, amikor ilyen gyakorlatilag nem létezik, közben meg nem is burkoltan geasszálnak a bolsevisták nálunk is, meg Európában is.
Az ilyen bolsevista firkálmányok, mint a FAsZ, mérgezik Európát, gyűlölködnek, torzítanak. És ezek beszélnek nácikról, ami meg nem létezik, vagy esetleg egy kézen megszámlálhatók...

ogli dzsí 2018.07.21. 09:00:01

A sivalkodás hasztalan, nektek kicsengettek.

Orbán veje 2018.07.21. 09:07:05

@ogli dzsí: Jól mondod haver. Elvégre 2,5 millióan vagyunk. Simán letaroljuk a 2,6 millió libsit meg a 2,5 millió leszarom a választást típúsú szavazót. Méghozzá 2/3 dal. Jól tette a viktor hogy átalakította a választási rendszert mert így minden hatalom a fideszé a többiek meg mehetnek amerre látnak. Ebből is látszik hogy Antal jóska hülyeségeket beszélt amikor 15 millió magyar miniszterelnöke akart lenni mert csak 2,5 milliónak kell és akkor 2/3 dunk van mindig.

Willkommenskultur 2018.07.21. 09:22:43

A soros seggéből vinnyogó B1 blog egyre inkább ugyanaz az abszurd humor kategória, mint a ballenzék.

taga20 2018.07.21. 09:35:52

@Willkommenskultur: nálunk má csak te vagy abszurdabb, ahogy kiugacc a geci seggéből, és elmész szart lapátolni a mészaroslölö sertéstelepére.

és így kurva boldog vagy jobbágy!

Nagyorrú Barbi 2018.07.21. 11:15:25

Nincs miről írni az "ellenzék" sikereit illetően, marad hát Orbán fikázása.
Még vagy 20 évig...
süti beállítások módosítása