B1 blogcsalád



Aki NER az nyer: Vajna Timike masszív veszteségbe vitte a fánkozóját, de felvásárolta a konkurenciát

2018. július 19. - Mr Flynn Rider

Apunak jönnek a milliárdok, addig pár fánkocska pár milliója kit érdekel? vajnatimike_lambo_1.png

Már jó pár hete megírta az Átlátszó, hogy Vajna Tímea cége felvásárolta a konkurenciát, miközben a saját fánkozója keményen veszteséges 

The Donut Library a Facebookon jelentette be, hogy a sikeres céget "korábbi tulajdonosai nem kívánták tovább működtetni", ezért "a bezárásra ítélt mindhárom üzlet üzemeltetését új tulajdonos vette át". Az új tulajdonos a Mr. Funk Kft., amelyet Vajna Tímea és üzlettársa, Gomez Norbert irányít.

 

"A fánkboltok változatlanul The Donut Library-ként működnek tovább, a fánkok az eddigi megszokott minőségben, különleges recepttel készülnek"

– nyugtatgatja a fánkozó a régi vásárlóit a bejegyzésben.

A Donut Libary ezzel gyakorlatilag megerősítette az Átlátszó június végi értesülését. Később az is kiderült, hogy ezen a néven Lisszabonban is fánkozót nyitott a cég.  

Az Opten cégadatbázis közelmúltban frissített adataiból a portál azt derítette ki, hogy Vajna Tímea ennyi év sikertelenség után kiszállt az üzlet működtetéséből. Annál inkább dolgozik az üzlettársa, Gomez Norbert, aki ezentúl a Mr. Funk Kft.-ben meglévő tulajdonrésze mellett a The Donut Library Kft.-ben is tulajdonos. Az ügyvezetői feladatokat Gomez tulajdonostársa, Balog Lili látja majd el.

 

��‍✈️#jet

Timea Vajna (@timeavajna) által megosztott bejegyzés,

Míg a Donut Library Kft. 2017-re az értékesítés nettó árbevétele a kezdeti 24,7-ről  137,3 millió forintra, az adózás előtti eredmény pedig 4,4-ről 20,5 millió forintra nőtt, addig a Mr. Funk Kft. az alakulásától veszteséges volt, a tavalyi évben 184,4 millió forintos nettó értékesítés mellett -167,7 millió forintos adózás előtti eredményt, azaz komoly veszteséget termelt. 

Logikusan merül fel a kérdés, hogy

honnan van van Vajna Tímeának pénze, ha a vállalkozása veszteséges évek óta,

ő pedig nyitott Lamborginiben furikázik és egyfolytában önimádó képeket posztol az Instagramra?  Nem kell messzire mennie, ugyanis férje, Andy Vajna egyike a nemzeti oligarcháknak. Ugyan a TV2 a múlt évben 2 milliárd veszteséget termelt, de van ott pénz bőven: ugyancsak az Átlátszó számította ki, hogy a filmes alapba a cégek 123 milliárd forintot utaltak 2004 óta.

A pénzt azonban Andy Vajnának – és így a Fidesz holdudvarának – a monopolizált kaszinós üzletág termeli. 2013-ban Orbánék ugyanis mindenhol betiltották a nyerőgépeket – kivéve a kaszinókban. A kaszinók üzemeltetését viszont koncesszióhoz kötötték, amit csak – bizonyára véltelenül - a kormányhoz nagyon közel álló vállalkozó kapott, Andy Vajna és Szima Gábor.

Így a kaszinók piacán megszűnt a verseny, a maradék működő szerencsejáték-klubok árbevétele pedig kilőtt és megdöbbentően keveset adóznak. Elvileg online kaszinót is csak Andy Vajna működtethet, de a versenytárs online kaszinók nemrég nyertek pert a magyar állammal szemben. 

andy_vajna_medence.jpg

Így nem csoda, hogy a tavalyi évet

több mint 7,3 milliárdos adózott eredménnyel zárta a Las Vegas Casino Kft.,

derült ki Andy Vajna egyik fő kaszinós cégének kötelezően benyújtandó éves beszámolójából. A 2017-es igen jó évnek számít, hiszen a tavalyi beszámolójuk szerint megelőző évben 6,5 milliárdos volt a kft. adózott eredménye.

Ebből a pénzből pedig bizonyára jut fánkra is, míg a kaszinók milliárdokat hoznak, addig az a pár fánkozó pár millió veszteséget termel. Elfér.

 

(Képek: Vajna Tímea Instagram-oldala.)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9014122563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magentax 2018.07.19. 13:39:12

Milyen érdekes! A sikeres fánkozót nem akarták tovább működtetni, ezért inkább eladták télapónéninek. Önként és dalolva - ja, csöppet sem gyanús!

Amúgy tök gusztustalan, ahogy pucsít a "rajongói" felé, jól picsán rúgnám őnaccságát.

taga20 2018.07.19. 20:23:42

kiez a jó csaj? tolnám, mint a lopott biciklit!:)))

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2018.07.20. 10:59:24

Ez zavaros lett egy kicsit. Vajna cége felvásárolta a másikat, bár Vajna már nem is tulajdonos ott. Valamint (bár nem tulajdonos), az ott tulaj fickó még mindig az üzlettársa. Akkor most közösen tulajdonosok, vagy nem??

Valamint idekeveri a filmalap pénzét (valószínűleg azért, hogy jó nagy számokat lehessen leírni), bár az nem az ő pénze, és utána meg is jegyzi, hogy nem ebből gazdag. Felesleges dolgokat értelmetlen belevenni a cikkbe, mert egyrészt rontják a hitelességet, másrészt félrevisznek.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2018.07.20. 11:02:23

Az pedig se nem rejtély, se nem titok, hogy apuci pénzeli. Az első fánkozó is nyilván az ő pénzéből lett. Tehát a cikk miről szól? Vajna kaszinóiról. Arról viszont szintén nagyon régóta tudni.

vanRob 2018.07.20. 11:15:26

@Pallos Levente: Nem érted... Valakinek, akinek a férje a neki juttatott kaszinó koncesszióból súlyos milliárdokat keres, szóval ennek a valakinek a masszívan veszteséges boltocskája mellett van pénze megvenni az amúgy sikeres és nyereséges versenytársat.
Te mit nem értesz ezen...?

vanRob 2018.07.20. 11:21:09

@Pallos Levente: Hát, igen.. A tiszta és őszinte szerelem. Mondjuk Andy papa ennél ólcsobban is nőhöz juthatna.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2018.07.20. 11:28:09

@vanRob: De, teljesen világos, papának van sok pénze a koncesszióból. Semmi újdonságot nem mond az írás. "Vetélytárs" - ez úgy hangzik, mintha giga corpok monopolista vetélkedéséről lenne szó, nem 1-2 kis boltról. Bárki, bármikor nyithat ilyet.
Vihar a biliben.

mennyémá 2018.07.20. 11:55:31

@Pallos Levente: javaslom figyelmedbe a Keresztapa c. filmet.
Amikor Michael Corleone elmagyarázza az ajánlatok működését.
"Azt az ajánlatot nem lehetett visszautasítani"
"Azt mondta, vagy az aláírása kerül a papírra vagy az agyveleje"

Na ez a baj, ha ezt nem látod, akkor az régen rossz

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.07.20. 12:30:33

@Pallos Levente:

Igen. Bárki. Bármikor.

Ha van néhány 10 millája a berendezésre. Ha megvan a megfelelő csókos aki a kinézett helyről kibassza az azt a helyet bérlő embert. Ha megvan a csókos aki a környéken fellelhető összes lehetséges konkurenciára ráküldi az APEHH-KÖJÁL kommandót. Ha megvan a családi háttér, vagy a 60 év korkülönbség az édesded párocskánál, ahol pedonagypapi pénzeli az első 3 - 4 évet, amíg sikerül felfuttatni egy helyet.

Üdv a magyar valóságban.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2018.07.20. 12:40:12

@csúti csüngőhasú tolvaj: OK, tehát akkor Budapest ÖSSZES étterme, büféje, kocsmája Orbáné? Szerintem túltoltad, nem kicsit.

Amúgy nem ez volt a lényegi hozzászólásom, hanem az első.

Kelly és a szexi dög 2018.07.20. 13:01:25

"Vajna Tímea ennyi év sikertelenség után kiszállt az üzlet működtetéséből" - akkor ezek szerint nem is ő vette meg...

Egyébként még a Damu Roland is betehette oda a farkát, ahova most a gatya bevágott! :)

2018.07.20. 13:51:29

Istenem... Ántiszemitizmus tombol itten kérem! Yair Lapid már el is határolódott a B1-től!

Báncsák ezt a szegíny jóembert.. antiszemita beütésű cikkel sokasága jelenik meg hónapról hónapra a balliberális média zászlóshajóján.

blah 2018.07.20. 13:56:24

Na ez a mondat komoly:

A The Donut Library korábbi tulajdonosai nem kívánták tovább működtetni az évek óta sikeresen működő vállalkozást, a bezárásra ítélt mindhárom üzlet üzemeltetését új tulajdonos vette át.

a fidesz meg nem maffia... kibaszott birkák, hogy ennyi eszetek van.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 14:09:17

@Pallos Levente: "Budapest ÖSSZES étterme, büféje, kocsmája Orbáné?"

Nem, de lehet. Ha megnyitsz egyet, soha nem tudhatod, mikor tetszik meg a gecinek, és kapsz egy "visszautasíthatalan" ajánlatot. Sokakkal megesett már, van aki bele is halt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 14:12:32

@Pallos Levente: "Bárki, bármikor nyithat ilyet."

Az a kisebbik baj. A nagyobbik baj, hogy bármikor elveheti tőle a geci.

Egy-egy üzlet lerablására akár törvényt módosítanak. Vagy alkotmányt, a kétharmad birtokában azt csinál, amit akar. Mivel beleírja a törvénybe, így "törvényes" is lesz.

2018.07.20. 14:22:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mert ugyebár a kishal megeszi a nagy halat az külföldön mindennapos..ja..nem, fordítva.
Az akvizíció a kapitalista gazdaságok hétköznapi eseménye. Volt és lesz is. Kb. semmit nem tudni a tulajdonosváltás hátteréről, de a prejudikációhoz tulajdonképpen nem is kell infó.

blah 2018.07.20. 14:30:31

@Womb Raider: csak azt a kibaszott nyilatkozatot olvasd el te ostoba pöcs.

2018.07.20. 14:36:11

@blah: Én elolvastam.. veled és a 'cikk' szerzőjével ellentétben. Sőt..nem álltam meg félúton..értelmeztem is. Neked si ezt javaslom. Vagy mond gyorsan, mi a szar bajod van?

blah 2018.07.20. 14:39:47

@Womb Raider: hogy egy agyatlan nyomi vagy az a bajom. sikeresen működő üzlet ami bezárásra lett ítélve. ez szerinted mit jelent? ha már egy senkiházi suttyó vagy és a környezetedben még egy fideszes faszkalapnak sem tetszhetett meg semmi legalább annyi eszed legyen, hogy ne tagadd a nyilvánvalót.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 14:51:42

@Womb Raider: "Az akvizíció a kapitalista gazdaságok hétköznapi eseménye."

Igen. De hogy jön ez ide?

Az balkáni esemény, hogy a geci einstandolja bárkinek a cégét.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.20. 14:57:24

A fideSSfasszopók nem ismerik a csüngőhasú módszereit, bedugják fülüket, behunyják szemüket, nehogy szembejöjjön a kellemetlen valóság, hogy vágyaik tárgya csak egy geci.

"Mától újra szabad plakátolni, hirdetéseket elhelyezni az utak mentén villany- és telefonpóznákon: hétfőn megjelent, keddtől hatályos az ezt engedélyező törvénymódosítás, a lex Garancsi."

www.origo.hu/gazdasag/20150630-kihirdettek-a-lex-garancsit.html

borovi 2018.07.20. 17:24:14

Ez egy szörnyeteg, b.szki.

2018.07.20. 17:44:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Az balkáni esemény, hogy a geci einstandolja bárkinek a cégét."

Husi.. ezen állításod akkor állna meg, ha ingyen jutottak volna a Donut Library-hoz..erről szó nincs.. lehet, hogy tisztességes áron vásároltak, ami egybeesett a régi tulajdonosok akaratával. Azért legyünk őszinték.. egy 7% árbevétel arányos adózatlan eredmény nem egy Eldorádó.. főleg, hogy az a 7% uszkve 20 millió.. Ilyen céget a sarki diszkontban is kapni, tucatjával. Kötve hiszem, hogy a fánkreceptem és némi liszten-élesztőn kívül sok értéket képviselne a vagyon.
Nem egy kádkőgyár..na..

blah blah 2018.07.20. 18:39:28

persze amikor a 90-es években gyakorlatilag az egész országot és annak összes iparágát felvásárolták a multik, vagy dömpinggel tönkretették (pl az ikarust), az tökélete piaci verseny volt a liberálhülyék szerint

blah blah 2018.07.20. 18:40:48

" Felesleges dolgokat értelmetlen belevenni a cikkbe, mert egyrészt rontják a hitelességet"

a remegő orbángyűlölőkön kívül amúgy se hisz el senki semmilyen balos bulvártartalmat
"hitelesség" lol :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.07.20. 20:31:30

Hát a pocok férjétől van pénze. Akinek meg leginkább tőlünk van pénze. Mi adófizetők finanszírozzuk Timikét is, ahogy általában az összes felkapaszkodott NER lovagot.

taga20 2018.07.20. 22:35:03

@Womb Raider: szeretném látni a nemzet pináját. enyi csak jár nekünk!:))

elmész te a tetves kurvazombifityeszeskurvaanyádba!

egész héten itt baszod a geci fityeszes agyadat, és mék van bőr a pofádon jobbágy!

SEMJÉN ZSOLT ÚR 2018.07.20. 22:57:35

A legutóbbi vénemberbuliban Én leszoptam azokat az unikornisokat. Nagyon kedves, aranyos jószágok. Aztán Andyt is leszoptam, bár arra kevésbé emlékszem.

taga20 2018.07.20. 23:06:13

@SEMJÉN ZSOLT ÚR: haver, szerintem kevered a b1-et a subbával.

de szerintem te ott is gáz vagy, mint a wikus haverod!:)))

BiG74 Bodri 2018.07.21. 00:33:48

@taga20:
Nem tudom, de nekem is bejön a sunci, jó bőr + a sógorság kapcsán én játszhatnám a Terminátor 12 főszerepét.

taga20 2018.07.21. 05:00:31

@BiG74 Bodri: nem mondod, hogy juksógorok vagytok az endivel!:)))

venszivar 2018.07.21. 08:16:43

Miből van pénze a lófejűnek? Kezdésnek, abból, hogy a cigány csávó után átnyergelt a zsidrák nagyapja lankadt faszáhóóó. Úgy tudom,hogy még egy csöröge fánkot sem képesek csinálni! Jaaaa hunnan a pénz? 'hát a mi adó forintjainkból!

taga20 2018.07.21. 08:44:38

@venszivar: buziborzi, azé eccer felpróbálnád a kancácskát, mi?:)))

2018.07.21. 10:02:34

@venszivar: Kurva sok adót fizettek ti ketten a taga haveroddal.. már lassan minden abból épül.. és még lopnak is belőle.

@taga20: "egész héten itt baszod a geci fityeszes agyadat, és mék van bőr a pofádon jobbágy!"

Mondja ezt az, aki éjjel sem talál magának jobb programot , mint körbenyálazni a vén filantrópot.

taga20 2018.07.21. 10:28:17

@Womb Raider: fityesznyuggerzombi, azé egy kicsit vegyé vissza az arcodból.

nem vagy te rezsiszilárd vagy kósalala!

2018.07.21. 10:43:33

@taga20: na, mert? Mi lesz? Megint tablettára iszol és akasztással fogsz riogatni?

taga20 2018.07.21. 10:58:48

@Womb Raider: semmi bazdmeg!
az olyan ostoba állat, mint te fityeszjobbágy, úgy se veszi észre magát, csak akkor mikor a bözsiutalvány nem jön.

szégyen amit itt művelsz egész héten napközben!

mennyémá 2018.07.21. 20:18:47

@blah blah: az ikarust speciel a széles tette tönkre. Ja, hogy az puszi pajti, akkor nem baj? Rákened akárkire. Szánalmas vagy

fugyp 2018.07.22. 10:58:23

De könyörgöm, ki megy be egy fánkozóba? Egészségtelen, zsíros szar. Ettől csak hájas disznó, zombi, Andy lesz mindenki. Igénytelenség!

baldoc 2018.07.22. 18:26:15

@blah blah: A multik ma is működnek. Fideszes " vállalkozások" csak így, mint Vajna Timeáé.
Melyik a hasznosabb?

2018.07.23. 07:16:49

@baldoc: Azon viszont lehetne hosszasan vitatkozni, hogy a multik mennyibe is kerülnek nekünk valójában.. Timikééket meg tessék bojkottálni..oszt jól kibabráltok velük!

Az egész fánkosdi is ugyanaz a nyugatmajmoló faszság, mint az ötvenes évek coca-cola mámora. Bálint-nap, Hellóvín, fánk, meki... vegyé'..egyé' hízzá paraszt!

vanRob 2018.07.23. 10:42:41

@Womb Raider: Akasztással nem a mostani házelnök haknizott még 2002-ben...? Bár lehet, akkor még nem is éltél.

vanRob 2018.07.23. 10:44:59

@Womb Raider: Azon is agyalhatsz (he-he, képzavar, ha érted), hogy mészáros és tiborcz gyarapodása mennyibe is került nekünk. Igen, neked is...

2018.07.23. 11:23:03

@vanRob: Látod, husi... tökönszúrtad önmagad. Ahogyan a ballib zombihorda jókora hányada. Csak toljátok , büfögitek amit valaki a szátokba adott egyszer.

Na, akkor figyelj:
mno.hu/migr/gyurcsany-vall-a-23-millio-romanrol-es-kover-kotelezeserol-497726

"Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés – mondja Gyurcsány Ferenc”"

A cikk első fele sem rossz, de ha ezt feldolgoztad, csak akkor vágj bele.
Lehet, nem éltem akkor, de láthatóan gyorsabban fejlődök, mint te ;)

vanRob 2018.07.23. 12:20:41

@Womb Raider: Édesem...
"(részlet a Szombathelyen március 14-én elhangzott Kövér beszédből)

"...az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazatunk a turizmus számára. Szóval (?) egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat (enyhe kuncogás a teremben) Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával.(10 mp. taps) És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk"

Tényleg, mint a zombihorda, csak toljátok amit a szátokba adnak. De hagyd a tényeket, csak összezavarnak.

Arról, hogy mivé "fejlődtél", nem az én tisztem minősíteni.

2018.07.23. 12:39:50

@vanRob: Sejtettem, hogy funkcionális analfabéta vagy....

Érzed, hogy így,T1-ben mennyire más jelentéstartalma van a szövegnek, mint azt az mszp-s agytröszt utána beépítette a közbeszédbe/közgondolkodásba?
"Kövér akasztani akar!!! Meneküljetek!!" Ez nem a Valahol Európában szállóigévé lett mondata, nagyon nem az.
süti beállítások módosítása