B1 blogcsalád



Szijjártó már megint hazudott egy bődületeset, ami megmutatja, mennyire ostobának nézi a választókat

2018. július 18. - nickgrabowszki

Tökéletesen az ellenkezőjét állította annak, ami oda van írva, de bízik abban, hogy a szavazói nem tudnak angolul.szp_4_1.jpg

Az a baja a Fidesznek, hogy a migránsozás kifulladni látszik. Nemcsak migránsok nincsenek - az eddig sem zavarta se őket, se a szavazóikat -, hanem még azt a fiktív ellenséget se lehet előállítani, aki szervezné őket, aki azt tervezné, hogy majd legyenek. Brüsszelt le kellett venni a plakátokról, mert azzal fenyegetőzött, hogy különben nem ad pénzt. A választás után, egyelőre ismeretlen okból, Sorost is levették. Talán azért, mert a szavazók megunták a 88 éves bácsit; talán azért, mert az volt a megállapodás Netanjauhuval, hogy kiplakátolt zsidók azért nem lesznek csak a választási győzelemig.

A migránsozást viszont nem lehet abbahagyni. Nagy az igény rá. Tehát új ellenség kell, aki AIDS-es négerek millióival akarja elárasztani Magyarországot, hogy elvegye a munkánkat, megerőszakoljon mindenkit, megváltoztassa a kultúránkat, és még a templomainkat lerombolja.

Erre való az ENSZ.

A II. világháború után a világ irányítására létrehozott nemzetközi szervezetről gyorsan kiderült, hogy a Biztonsági Tanács állandó tagjainak egyetértése nélkül súlytalan intézmény. Előbb a hidegháború játszóterévé, majd a 70-es évektől a feltörekvő harmadik világ gittegyletévé vált. Érdemi hatása a dolgokra a koreai háború óta nincs. Annyit tud elérni, amennyit a tagjai önként vállalnak. Kötelezni nem tud senkit. Se jogilag, se katonailag, továbbá pénzt se oszt.

Ezt érdemes tudnunk, amikor Szijjártó külügyminiszter nyilatkozatát halljuk, amint éppen bejelenti, hogy Magyarország kilép az ENSZ globális migrációs csomagjának tárgyalásából. Mert ha akarja, tegye, lépjen ki. Ha éppen nem lépne ki, Magyarországon senki nem tudná - se most, se később -, hogy egyáltalán létezik ilyen csomag.

Az már érdekesebb, hogy mivel indokolja, a fontatlan csomag tárgyalásárból való kilépést. Tudniillik, hogy

  • a csomag ellentétes a józan ésszel és Magyarország érdekeivel
  • a tervezet ösztönzi a migrációt és emberi jogként tekint rá
  • a dokumentum veszélyt hoz a világra,
  • millióknak jelenthet inspirációt, hogy útnak induljanak.

És legfontosabb indokként hozzáteszi, hogy a dokumentum kötelező érvényű lesz a tagállamokra.

Miközben ugyanaz a dokumentum, amelynek tervezete természetesen elérhető az ENSZ honlapján, a 7. pontban maga világosan leszögezi, hogy nem kötelező érvényű.

This Global Compact presents a non-legally binding, cooperative framework

Azaz: a globális megállapodás jogilag nem kötelező együttműködési keret.

Tehát a helyzet az, hogy magyar külügyminiszter nem ért angolul és még a Google fordítóját se tudja használni. Vagy abban bízik, hogy a választói nem értenek és ők nem tudják használni.

A nyilvánvaló és szembeszökő bizonyítékok ellenére képes a tökéletes ellenkezőjét állítani annak, mint ami oda van írva.

(Amúgy ha kötelező volna, akkor még inkább érdemes lenne benne maradni a tervezet tárgyalásában, és ha valaki ellenzi, akkor a vitában érvelni és meggyőzni a többieket. De - mint említettem - a megállapodás, ha akarna se tudna kötelező lenni, mert az ENSZ kezében nincs semmilyen eszköz ennek kikényszerítésére.)

Azonban írhatok én bármit, vagy írhat bárki bármit. Mostantól a fideszes narratíva az lesz, ki kellett lépni az ENSZ migránsokat betelepítő csomagjából. A kormánypropaganda ugyanúgy a legfőbb veszélyként nyomatja majd, mint a Soros-tervet. A választók meg ezt is elhiszik, és nem is emlékeznek majd arra, hogy volt, amikor még Brüsszel vagy Soros volt a fő veszély és a leggonoszabb ellenség.

Itt eszünkbe juthatnak Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó mondatai migránsozásról mint lebutított eszközről, meg arról, hogy

nem minden nemzettársunk magasan képzett politológus vagy esztéta.

Nem hát. Szijjártó hazugsága arra világít rá, hogy a Fidesz nemhogy politológusnak vagy esztétának, hanem egyenesen agyhalottnak tekinti a választóit.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2814120605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2018.07.18. 16:00:13

„a Fidesz ... egyenesen agyhalottnak tekinti a választóit”

Khm... hát... izé... olyan kevés helyzetben mutat némi racionalitást a Fidesz, azért becsüljük meg jobban ezeket. :)

2018.07.18. 16:17:21

de hát tényleg agyhalottak !!!!

Európai téridő 2018.07.18. 17:09:26

Akadtak a történelem folyamán olyan "nem kötelező érvényű" döntések, határozatok, amelyek végül mégiscsak kötelező érvényűek lettek. Tehát nem kóser az erőlködése Önnek, nemecsek nickgrabowszki úr!

DSzJ 2018.07.18. 17:14:02

"...Nemcsak migránsok nincsenek - az eddig sem zavarta se őket, se a szavazóikat -, hanem még azt a fiktív ellenséget se lehet előállítani, aki ..."

Még hogy nincsenek migránsok??? ... fiktív ellenséget sem ... ?
Igaz, hogy fiktívet nem, valódit annál inkább. Sajnos. Hol él ez a blogíró?

2018.07.18. 17:14:51

Nagy cucc.. Szíjjártó avíttnak tartja a gittrágást.. (más is..) így jelezte, ezentúl rágja Weisz.. vagy aki alapította az egyletet. éppen így nem szippant burnótot sem. Lássuk be, változnak az idők és a grund megvédésének nem elsődleges eszköze a gitt.

látjátok feleim szümtükkel 2018.07.18. 17:36:59

Nincc ezzel semmi baj, ha már a kgst-t meg a szovjet tömböt nem mi rúgtuk szét, meg az unió sem akar sikeredni, akkor megpróbáljuk szátgórni az enszt. Mert valamivel bele kéne már kerülni a világtörténelembe. Ha már a gránit szilárdságú alaptörvénnyel nem sikerült Na.

2018.07.18. 17:56:20

Na de grabóka. Mi ez ahhoz képest, hogy ti hazudtatok reggel-délben-este, ahogy vezíretek a tánc- és matek zseni gyurcsótány fleto mondotta. Na és mi ez ahhoz képest,hogy ti itt ezen az aljablogon nap mint nap a szemünkbe hazudtok.

taga20 2018.07.18. 18:01:28

@Quercus erdész: te minden nap ideszarsz fityeszpatkány?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.07.18. 19:43:57

Na persze. Annyira égő hogy ilyen hatalmas szófofassal kell igazolni a migranstaxiztatast meg nincsenek is migransok...hahaha kurvaszanalmas

putris72 2018.07.18. 19:52:06

Blogiró!Felvilágosítalak,hogy van tévé,és bizony ott pont ezt mondták a nagy tudású emberkék az ENSZ-bol!Pont az,hogy a migráció egyetemes emberi jog lesz,és a migránsoknak joguk van mindenhez,nincs határ ,nem lehet feltartoztatni őket,mert joguk van a szabad mozgáshoz!!Egyvalami viszont kimarad,és bár a Petike ezt többször is szóvá tette,nem került bele!Mi van a bevándorló célországaiban élő emberek jogaival,vagy azon országok állampolgárainak jogaival ,ahol keresztül dzsasztáznak! Ja ők le vannak szarva!!

2018.07.18. 20:10:56

@s lőn világosság:

Vagy akár a tiédbe is, ugye gyíkarc?

taga20 2018.07.18. 20:44:32

@s lőn világosság: mit ugacc retek?
te dugsz a retardált erdésszel, vagy te vagy az erdész, és ez a századik nickneved?

na huzzál a digger haverod seggét nyalni!

exterminador 2018.07.18. 20:44:48

@putris72: Echo tv? Köztévé? TV2? Vagy honnan sikerül tájékozódni, droid?

yotta 2018.07.18. 21:17:58

Nickgrabowsky!
" Szijjártó ugyan elismerte, hogy a biztatás nem egyenlő a kötelezővé tétellel, de bizalmatlan, és ezért döntöttek a kilépés mellett. "

Most akkor ki hazudik, te..., te... agyonművelt... te.... szövegértés, óóóó....

birka menet 2018.07.18. 21:33:48

@Európai téridő: @DSzJ: @Womb Raider: @FILTOL: @Quercus erdész: @putris72: @s lőn világosság:

Amíg a megbomlott agyú Lopbánotok az ország határain belül adta a hülyét nektek, a világot még nem l´átott segghülye magyar parasztjának a Soros meg a migráns rettegésiről, addig a világ el se hitte hogy ez az ország tényleg elhatározta hogy idióta lesz.

Most hogy kivitte a gazditok futára az agybaját az ENSZ elé, az eg´ész világ szörnyelkedve nézi, hogy tényleg igazak a hírek, hogy ezek a magyarok egy elmegyógyászatra való népek.

Na persze csak a k´étharmadnyi fideszes állat, de h´át a világ nem fogja kiválogatni azt az egyharmadnyi épelméjüt, hanem az összes magyart Lopbán idiótájának veszi.

anyadmajma 2018.07.18. 21:43:57

@s lőn világosság: mii van, te hazaáruló bolsevik geci birka, már a fő nickeden nem is írsz? hogy lesz így prémium, te gyökér?

putris72 2018.07.18. 21:46:14

@exterminador: Te honnan tájékozódsz?A Retyobol? Az összevissza hazudozó indexel,Rtl,HVG Hirtv? Neked ez a hitelesség? Rajtatok röhög az egész világ!

putris72 2018.07.18. 21:51:01

@birka menet: Tudod Gyuribácsirol több ország gondolja,hogy rossz,mit,hogy kedves lenne! Jelenleg itt ti vagytok az idióták! Dk-s Zsolti VB agymenése! A bevándorlókat franciának nevezi!Vicc,hogy ök nem franciának gondolják,és érzik magukat! A határontúli magyarokat,meg migránsnak nevezik!Nagy a képzavar nálatok!DE a seggnyalásnak már csak ez a velejárója!

exterminador 2018.07.18. 22:04:09

@putris72: az elbukott perek száma nem éppen ezt bizonyítja. Persze, közpénzből könnyű kicsengetni.

meszena 2018.07.18. 22:05:03

A külügyminiszter néhány hete valamelyik rádióban magyarázta el, hogy miért fognak így dönteni, ha a dokumentum tervezete nem változik. Az érv az volt, hogy ugyan nem kötelező, de gyakori eset, hogy ami eredetileg csak ajánlásnak indul, lassan elvárássá válik, majd miután majd' mindenki szerint így evidens: már csak egy apró lépés a kötelezőség.
Tehát nem igaz, hogy azt állították, hogy ez most azonnal kötelező lenne. Viszont Magyarország ajánlásként sem támogatja.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.07.18. 22:05:12

@putris72: mondjuk gyuribácsiról egy ország sem gondolja hogy rossz. ez egy 90-es évek közepéből származó ruszki propaganda ami néhány alusisakos lafosföldhívő körében népszerű. bevált sátánbrand, eladták külföldre is.valójában minden ország vezetője, ahol használják ezt a jó brandet, tudja, hogy a szlovák követnek van igaza: egy 90 éves vénember pont telibeszarja az egészet. ezt minden vezető tudja. de persze a híveik nagykanállal zabálnak minden ilyen nyilvánvaló állatságot. ezt is minden vezető tudja.

2018.07.18. 22:05:56

@putris72:

Az ensz doksija ott van az ensz honlapján.
Elolvasod, lefordítod, megérted.
Ezekután nem mindegy, mit mondanak neked a tv-ben?

Azonkivül. A kérdés arra vonatkozott, honnan van a forrásod. Ha erre nem válaszolsz, addig messziről jött emberként kit fog érdekelni az, hogy te hallottál valamit a tv-ben?

meszena 2018.07.18. 22:06:25

Milyen "zsidók"? Egyetlen Sorosról volt szó, de a származása is csak a balliberális rajongóit érdekelte.

rovid 2018.07.18. 22:19:20

@Quercus erdész: erdész, erdész te szopni jársz ide!

morph on deer 2018.07.18. 22:24:29

“a csomag ellentétes a józan ésszel..”

Azon túlmenően, hogy a kérdés önként adódik, miszerint “és akkor ők ezt honnan tudják???” - ez azt jelenti, hogy senki más nem normális, csak a Szijjártó, meg az ő gazdája, orbán?!

Melyik oldalán is száguldunk az autópályának?

“(...a csomag ellentétes a józan ésszel) és Magyarország érdekeivel” - amely szemmel láthatóan nem egyéb, mint lehetőleg összerugni a port mindenkivel, mert szerintük attól valami rettenetesen erősnek nézik őket, világszerte!

De Felcsúttól Vásárosnaményig mindenképpen.
Hát már megérte, nem?

John Nethem 2018.07.18. 22:27:33

Gondolom a blogíró ott volt az ENSZ üléseken, ahol ezeket a dolgokat megvitatták.
Azért ír ilyen eltökéltséggel és bizonyossággal.

Ámbár ha ott volt, akkor gondolom elbóbiskolhatott, amikor az a rész jött, hogy a tagállamoknak egyenként, minden országnak egyedi programot KELL KÖTELEZŐEN készíteni a migráció ügyében. Ami persze az itt elfogadandó IRÁNYELVEKET kell kövesse.

Miért veszélyes ez ???

Mert ugyan valóban NEM kötelező, viszont mint IRÁNYELV, már e szerint ítélkeznek a nemzetközi bíróságok is.
Ugyanilyenek voltak az eddigi összes ilyen nem kötelező érvényű ENSZ szerződések, amik fél vagy egy évtizeden belül kötelező erejűvé váltak....
Ezért nem ratifikálta a magyar parlament az Isztambuli Egyezményt sem, mert ugyan számos alapelemével egyetért, de a GENDERjogok túl nagy hangsúlyt kaptak benne...

John Nethem 2018.07.18. 22:28:42

@morph on deer:
az USA már a legelején kilépett ezekből az egyezkedésekből.

anyadmajma 2018.07.18. 22:29:15

@putris72: birka, birka, te szopni jársz ide. De attól még egy hazaáruló bolsevik geci maradsz, akárhány nickel is jössz elő, te kis buzi.

Toportyán Zsóti 2018.07.18. 22:45:14

Ellentétes a józan ésszel az hogy ez a futsalos figura és futsal csapata külügyér ....kicsit adhatna magára a g csuti csüngőhasú maffiacsaládfő.Sajna nála soha nem ez a legalja mindig van lejjebb....

Szabványok 2018.07.18. 22:45:39

Én letöltöttem és elolvastam a tervezetet még hónapokkal ezelőtt.
Tényleg egészen mást ír, mint amit Peti állít.
Egyik fő megállapítása, hogy minden ország alapvető joga, hogy eldöntse, kit enged be és kit nem.
De ezek azt hiszik, még a szociban vagyunk, amikor megmondták mi legyen a véleményünk arról, amit meg sem ismerhettünk. De lehet, hogy igazuk van, mert egy minimális keresést és minimális angol tudást (google translate is van ám!) sem tud az átlagmagyar.

morph on deer 2018.07.18. 22:48:53

@John Nethem:
“az USA már a legelején kilépett ezekből az egyezkedésekből”

És ez válasz - mire is?
Vagy ez a jó példa követése miatt fontos?

Mert az eléggé nyilvánvaló, hogy ott egy gyakorló idióta dönt, - elég csak az utóbbi pár nap történéseit megfigyelni, - de már nálunk is?

És akkor arra hivatkozik, hogy igaz ugyan, hogy az nem igaz, amit elsőre állított, “de nem bízik” az ENSZ-ben, mert HÁTHA majd 5-10 év múlva kötelező lesz, ezért Ő inkább már most így dönt, a gazdival való legteljesebb egyetértésben!

Ez az egész bohózat egyre inkább úgy fest, mintha Enver Halil Hoxha és Nicolae Ceaușescu közös gyermeke uralkodna éppen.

John Nethem 2018.07.18. 22:53:36

@morph on deer: Nyugtával dicsérd a napot...

Hát persze ! Mert neked az előrelátás, meg az eddigi tapasztalat az bohózat...
csak magadat égeted...
Te mazochista vagy, hogy mindent a magad kárán akarsz megtapasztalni ??

John Nethem 2018.07.18. 22:54:39

@Szabványok: Nem a hónapokkal ezelőttit kell letölteni, hanem ami MOST aktuális.

Leooo 2018.07.18. 23:28:25

@Quercus erdész: Az a természeti tény, hogy a medúzák túléltek 600.000.000 évet agy nélkül csak gerinchúrral, néhány egysejtű véglénynek - amely éppen csak elindult az emberré válás első lépéseinek, mint te, kis vazelintartó pöcsönfütty - teljesen indokolatlan önbizalomra adhat okot! És, hogy ne érezd magadat nagyon degradálva, hiába való dolgok a világon nincsenek, elrettentő példának bármi alkalmas lehet, az ilyes egysejtű véglény is...!

Leooo 2018.07.18. 23:32:41

@John Nethem: Na aztán pont a Trumpli lesz a viszonyítási alap, vazze... Minap is putyinkával nyelvelt nagyot, aztán a otthon nem győzte magyarázni, hogy jajjjjaj, az nem is úgy volt, rosszat mondhatott, meg rossz szavakat használt, meg mindenki felejtse el, mert ma már mást gondol és megint mást mond...! És egyáltalán.

Leooo 2018.07.18. 23:43:35

@putris72: Figyu putrihuszár, ahonnan te szopod az anyagot, ott nagy rakás Haloperidolt zabiznak, annak egy része a végtermék nyalással is átmegy, úgyhogy vigyázz, mert rá fogsz kattanni, (ha ez eddig még nem történt volna meg) ! Aztán meg hogy fog rajtad röhögni a családod, meg a környezeted, amikor a barna csíkos nyelveddel elkezded látványosan körbe kandargatni a szád szélét is, meg folyton - übtre - zsebre b@ßod a kezedet...

Conyi 2018.07.18. 23:47:51

Ha nincsenek is "migránsok" (betolakodók), akkor mi azzal a baj, ha nem akarunk az országunkba beengedni egyet sem? A vita okafogyottá vált. Vagy nem?

Orbán veje 2018.07.18. 23:48:41

@putris72: Jól mondod haver. Nekünk fideszeseknek tövig kell nyalni a viktor és többi fideszes mufti seggét bármekkora baromságot is csinálnak mert akkor lophatunk csak. De azért nem kéne ilyen feltűnően csinálnod mert még a libsik kinevetnek. Tehát legyél sokkal körültekintőbb!!!!

Világít a torony 2018.07.19. 01:18:05

Elképesztő sötétség uralkodik egy átlag fideszes szavazó fejében. A Fidesz pont erre épít.
Ha csak kicsit is kigyulladna valami fény az agyukban, megértenék miként röhögik és használják ki őket azok a politikusok, akikre olyan lelkesen szavaztak.

KalmanBlog 2018.07.19. 04:40:27

Az ENSZ az ellenség fiókszervezete, réges régen ki kellett volna lépni és leszarni, hogy miket határoznak. Nagyon helyes, hogy végre terítékre került ez az ellenségünk is. Szíjjártó sokkal intelligensebb, mint régebben hittem. És főleg tökösebb!

"Már a Népszövetség, az ENSZ elődje kimondta, hogy fel kell számolni a család egységét."

"A legnagyobb pszichológusok is, de még az ENSZ-ben is beszéltek erről, hogyan lehet a televízió segítségével kialakítani az új kultúrát a gyermekek számára."

Lásd:
www.youtube.com/watch?v=v9fMw5EkRTc&t=54

"H. G. Wells (1) ki is mondta, hogy a Népszövetség – amelyik az ENSZ embrionális formája volt – szóval azt mondta rá, hogy ez lesz a magja a Világkormánynak."

midnightcoder2 2018.07.19. 06:58:46

@birka menet: "Amíg a megbomlott agyú Lopbánotok az ország határain belül adta a hülyét nektek, a világot még nem l´átott segghülye magyar parasztjának a Soros meg a migráns rettegésiről, addig a világ el se hitte hogy ez az ország tényleg elhatározta hogy idióta lesz."

Gondolom a magadfajta világot látott liberósbolsi alaposan végigjárta a migrikeltetőket Pakisztántól Szudánig, látta hogy milyen szép országot építettek ezek maguknak helyben, és úgy gondolta hogy ő is így szeretne élni. Csak a logikus döntés, azaz az odaköltözés helyett, valamilyen ismeretlen oknál fogva inkább Európát tennétek olyanná. Csak a sok hülye csökött európai, köztök az agyhalott magyarok valahogy nem akarnak így élni, és pontosan 0 darab migrit szeretnének látni a szomszédban.

De ne veszítsd el a lelkesedésedet, még mindig nyitva áll a lehetőség hogy odaköltözz hozzájuk (már persze, ha ők beengednek mint migránst), és felvirágoztasd őket. De hadd ne nekünk kelljen.

midnightcoder2 2018.07.19. 07:07:55

"Az a baja a Fidesznek, hogy a migránsozás kifulladni látszik."

Ez annyira nem nagy baj nekik, amíg ilyen az ellenzék, addig egy csapat makimajom is megfelelő alternatívának tűnik.

"Nemcsak migránsok nincsenek - az eddig sem zavarta se őket, se a szavazóikat"
Gratulálok! Még épp hogy elkezdted a postot, és már nagyobbat hazudtál mint amivel Szíjjártót vádolod. Ez azért mindenképp tiszteletreméltó teljesítmény.

"Tehát új ellenség kell, aki AIDS-es négerek millióival akarja elárasztani Magyarországot, hogy elvegye a munkánkat, megerőszakoljon mindenkit, megváltoztassa a kultúránkat, és még a templomainkat lerombolja."

Az afrikai népesség a 90-es évek óta megduplázódott. A demográfusok szerint 2050-ig ismét meg fog. Ez úgy 1.3 milliárd új afrikait jelent 2050-ig. A 90-es években az ilyen aggályokra az volt a válasz, hogy igen, az afrikaiak szaporodnak, de pénz híján soha nem jutnak el Európába. Nos, már most több millió van, úgy egymillió pedig épp úton van. És minél több lesz a sikertörténet - azaz a migrit nem rúgják ki mint macskát szarni - annál több fog elindulni. Nagy részük az észak-afrikai részről, ami bizony azt jelenti, hogy muzulmánok, méghozzá a kevésbé békés fajta. Rádásul képzetlenek, nyelvet nem beszélnek, írni-olvasni még a saját nyelvükön sem tudnak. Mindezt egy olyan világban, ahol egyre kisebb az igény a képzetlen munkaerőre, és egy olyan Európában, ahol az ipar kitelepítése miatt amúgy is egyre kevésbé fényességes a helyzet.

John Nethem 2018.07.19. 07:08:20

@Leooo: Jó, tudom, neked és a veled egyívásúaknak a Juncker-Soros féle csókolózás a nyerő és az etalon...

Fülig José 2018.07.19. 07:16:23

@midnightcoder2: te mondd, eszetlen, az megvan, hogy ebbe a gyönyörű országba csak a vajda által telepített, senkisetuggyamennyi migri van? hogy inkább elsétálgatott a legutóbbi transzport is? hogy senki sem akarja a ronda nődet meg a szar állásodat? hogy innen még a magyar fiatalok is lelépnek? he?! bazmeg, a saját sötétségedtől nem rettegsz?!

John Nethem 2018.07.19. 07:42:24

@Fülig José: Nos, döntsd már el végre, hogy akkor most itt vannak , vagy elsétáltak ??? Ha betelepítettek de elsétáltak, akkor miért is fáj neked ??? Ha betelepített, de te amúgyis beengedted volna tízezerszám, miért is fáj neked ??? Indulj a választáson, és ha megnyerted, akkor azt teszel, ami a kedvedre való ....

antiinternáci 2018.07.19. 07:49:11

@exterminador:

"@putris72: Echo tv? Köztévé? TV2? Vagy honnan sikerül tájékozódni, droid?"

Fő tájékozódási forrásaink az AVO Rádió, az Index, a 444, stb...
Elég ezeket figyelni.
És máris pontosan tudhatjuk, hogy minek az ellentettje áll közelebb az igazsághoz. Elbutítják az embereket, hiszen mindenben olyan durván és egyértelműen hazudnak, hogy nem is kell rajta gondolkodni sem: ha azt mondják, süt a nap, épeszű ember azonnal nyúl az esernyőért.

n3spr3ss0 2018.07.19. 07:49:56

Szíjjártó ebben a suttyó társadalomban nyugodtan megbízhat. Ezek mindent benyalnak.

Fülig José 2018.07.19. 07:50:01

@John Nethem: ne magyarázz, okoska...a narancsos klántársakat esetleg meg tudod győzni, de nálam a demagógia nem használ. 2015 ben a gazdád parancsára mutogatták a migráncsokat a keletinél. képzeld, hogy - hogynem nem akadt vonat tovább fele... nahát! ezek a nyomorultak viszont megunták a bazári majom szerepet, és elgyalogoltak Ausztriába. emlékszel, zombi?! azóta itt egy darab migri nem volt, leszámítva, amit a FÉNYOSZLOP sutyiba betelepített... hát magyarázd már el, bazmeg, mi a kurva anyádtól rettegtek folyamatosan?! és mi a faszomat hadolválsz itt össze?! barátom, ha én nyernék a választásokon, a szavazati jogot 8 általánoshoz kötném, mehetne minden fideSSfan a büdös picsába...

n3spr3ss0 2018.07.19. 07:50:56

@John Nethem: Meg mikor az Orbán kezét csókolgassák a népek.

Orbán veje 2018.07.19. 07:53:07

@midnightcoder2: Jól mondod haver. Európában tényleg nem fényességes a helyzet nem csoda hogy már a kutya sem akar menni a németekhez az osztrákokhoz vagy a britekhez. Lassan már a migránsok se és mi magyarok főleg nem ezért költöznek haza tömegesen akik kimentek. Nálunk meg már munkaerőhiány van olyan fényességes a helyzet. Se kőműves se pék. Én szerintem a nyugati határra is kell majd nem sokára kerítés mert még néhány ciklust kormányoz a viktor és minden hanyatló nyugati hozzánk akar betelepülni még a svédek is. Tehát én szerintem tökéletes a meglátásod kár hogy a libsik semmit nem értenek.

Fülig José 2018.07.19. 07:57:22

@antiinternáci: tudod, van itt egy-két szellemileg kihívásokkal küzdő kolléga, de te dobogós faszkalap vagy.
először is: ha tudod, hogy hazudnak, minek nézed/olvasod? semmi dolgod itt, origóra fel!
második: az elbutítással kapcsolatban az "ostoba birka" esetleg "bérrettegő" kifejezések a fideSS-klub tagjaira lettek kitalálva (tudod: akiknek kollektív tudatuk van, saját agyuk nincs és csak azt béééégetik, amit a fényességes nagyvezír a szájukba rág), ugyhogy ne okoskodj itt, mert csak hülyébbnek látszol, mint amilyen vagy. (mondjuk nehéz...)

antiinternáci 2018.07.19. 08:00:59

@Leooo:

Talán Clintonné kellett volna?
A bolsevista politikai szörnyeteg, aki nem mellesleg számos magyargyalázó hazudozást is ki tudott ereszteni a száján? Akinek regnálása idején az amerikaiak a legelvetemültebb módon napi szinten avatkoztak be a magyar belügyekbe?

Ha Trump semmi egyebet nem tett, már aranyba kell foglalni, hiszen

Fülig José 2018.07.19. 08:01:37

@Orbán veje: de csak akkor jöhet BÁRKI is ebbe a gyönyörű országba, ha perfektül beszél magyarul (világnyelv!), szakmunkás (diplomás nem kell!) és a hátára van tetoválva a trianoni Magyarország (fel kell tudja sorolni a vármegyéket és a magyarokat ért történelmi igazságtalanságokat!)

antiinternáci 2018.07.19. 08:01:42

@antiinternáci:

...hiszen megmentette az emberiséget a Clintonnétól.

Orbán veje 2018.07.19. 08:20:27

@Fülig José: Természetesen. A migránsokkal is ugyanez a helyzet. Aki fizet a rogán tóninak és azon keresztül nekünk ők a jó migránsok. Lehetnek akár bűnözők is csak perkálják le nekünk a pénzt. A csoró migránsok akik jelentős része a háború miatt menekült ők a rossz migránsok. Velük ijesztgetünk + 4kg krupli + 1kg száraz tészta = 2/3. Ezt eszelte ki a viktor és tökéletesen működik tehát ő egy géniusz. A nem ránk szavazó 5 millió libsi meg mehet amerre lát örüjjenek hogy a viktor ad nekik egyáltalán munkát.

felucca02 2018.07.19. 08:25:51

@midnightcoder2:
1. Nálad még mindig a migráncsozás a téma? Nem akad valami más vezérfonal, ami mentén egy országot meg lehet szervezni? Oktatás, egészségügy, kultúra, innováció, satöbbi? Esetleg ezekről valami vélemény? Migráncsozástól nem fog emelkedni a GDP, ugyanis.
2. Igen, Afrika népessége meg fog duplázódni, ezt évtizedek óta tudjuk. Erre a fidesznek az a válasza, hogy ais-es néger fogja megerőszakolni a magyar nőt, akitől előzőleg elvette a munkáját, valamint nem működünk együtt senkivel. Szerintem ez értelmes, jó mondás, közel visz a megoldáshoz. Ugye, szerinted is?
3. Szerintem több, mint valószínű, hogy ha Afrikából százmilliók akarnak Európába hajózni, annak hírére, hogy nem működünk együtt, migráncsozunk és stopsoros, rögtön feladják a tervüket, és visszamennek a nádkunyhóba, ezt csak a hülye nem látja.

Fülig José 2018.07.19. 08:29:40

@Orbán veje: bazmeg, fizetnek a tóninak de hozzám már nem jut el a stex! mit csinálok rosszul????? vicces ez a 2/3, agyhalott honfitársaimat mindig megkérdezem, hogy a 2,8 millió fideSS az minek a 2/3-a? a szavazó 5,7 milliónak vagy a lakó 10 milliónak? nem tudnak válaszolni...

John Nethem 2018.07.19. 08:31:07

@Fülig José: Ezt az összes KONTEÓT mind magad gyártottad, vagy sikerült másoknak is besegíteni ??? Mert demagógiából neked sikerült a plafont elérni... Sőt, át is törted... Sajnos te a 4 elemiddel még így sem szavazhatnál....
Tudod, van a KRONOLÓGIA, ami a barátod... az teszi helyre a zagyva gondolataidat...
Csak a tények meg a KRONOLÓgia, hogy el ne felejtsd:
nemeleg.blog.hu/2018/03/24/a_fidesz_szent_tehene/full_commentlist/1#c34891200

Fülig José 2018.07.19. 08:33:47

@John Nethem: te szánalmas hülye fasz, te...a kocsmán túl már jártál a faluban? mert Európában még nem voltál az biztos. további kellemes rettegést! hajrá fideSS!

John Nethem 2018.07.19. 08:34:58

@Fülig José:

Én erre más fórumokon is és már 2015-ben ilyen blogok jórészén rendre elmondtam és elmondom: tessék végre megnézni a kronológiát.
És ehhez nem is kell Columbo hadnagyi észjárás.
MESSZE NEM AZÉRT van köze a kormányzatnak ehhez, mint amit te állítasz.

1.) A migrációkezelés egészen addig úgy-ahogy normális mederben zajlott, amíg az Európai Bizottság ki nem találta, hogy a menekültkérdés elbírálása alatt nem lehet zárt táborban tartani a kérelmezőket. Ennek az lett a következménye, hogy amint a kérelmezőt regisztrálták, már másnap továbbállt az országból -- holott erre törvényi joga nem volt, de ilyen dolgok érdeklik a migránsokat a legkevésbé....---. Így pár hónappal később már tízezrével kell megszüntetni az kérelmi eljárásokat a menekült felszívódása okán.
2.) Látván a menekültek, hogy szabad az út Európába, folyamatosan kezdtek a zöldhatáron keresztül is egyre többen belépni. A határőrizet nem volt ilyen mennyiségű és méretű embertömeg föltartóztatására fölkészülve, kivált, ha nagyobb létszámban jöttek és százfelé szaladtak. Minden egyes után nem futhat egy rendőr...
3.) A beszökdösöttek egyre szervezettebb formát öltve - nem kis Soros pénzelte Migration Aid stb. NGO szervek közreműködésével - indultak Nyugat felé az összes oda tartó vonatokkal.
Magam is kellően tapasztaltam mindezeket már 2015 tavaszától.
4.) AZ NGO-k idővel arra is felkészítették a migránsokat, hogy tagadják meg a magyar hatóságoktól a nyilvántartásba vételt és az ujjlenyomat adást, mert akkor nyugatról a DUBLINI I-II-III. révén bármikor visszadobhatják őket ide.
5.) Tavasztól már kezdtek feltorlódni a migránsok a Keletinél, akik nyilván pénzre vártak - valahonnan valakik által - megvenni a Bécs felé menő vonatokra a jegyet.
Hegyeshalomnál az osztrák határőrizet rutinszerű ellenőrzéseket tartott, és számtalan esetben szállítottak le migránsokat a vonatról. Hiába lobogtatták a Bécsig-Münchenig szóló jegyüket , az csak utazásra jogosít. Mivel semmiféle irat nem volt náluk azonosságukat igazolni, ezért egyértelműen nem léphettek be Ausztriába.
6.) A Railjet-et üzemeltető ÖBB a Hegyeshalomnál már több órát várakozni kénytelen szerelvények miatt arra kérte a MÁV-ot, hogy csak azoknak adjon ki menetjegyet, akik a személyi azonosságukat már a jegyvételnél igazolni tudják, felgyorsítva ezzel majd a Hegyeshalmi átjutást.
7.) Ez a procedúra még nagyobb tömeget és migráns torlódást eredményezett a Keletinél.
Ekkor már a zöldhatáron átjövők száma napi szinten elérte a 2-3 ezer főt.
A rendőrség már ekkora létszámnál tehetetlen volt.
8.) Orbán kijelentette, hogy szükséges a határvédelem megerősítése, de nem csak a személyi állomány, hanem egy a ZÖLDhatár védelmét szolgáló MŰSZAKI határzár fölépítése is.
De ez egyáltalán nem érinti és nem korlátozza a rendes határátkelőket.
Aki jogosult belépni az országba és egyúttal Schengenbe, az beléphet bármelyik határátkelőn.
9.) Kitűzik a műszaki határzár megépítésének végső időpontját.
10.) Felgyorsul a migránsok mozgása, mindenki igyekszik még a határzár előtt átjutni.
11.) Németországban az ottani Bevándorlási Hivatal vezetője egy óvatlan kijelentéssel , miszerint a menekültbefogadásnak NINCS FELSŐ KORLÁTJA Németországban még nagyobb bátorítást adott menekülteknek. Alig egy hétre rá Merkel meg azt találta mondani, hogy minden szír menekültet befogad Németország.
Más se kellett, onnantól minden ember szírnek vallotta magát.
12.) Megtörtént az az ominózus eset Ausztriában(?) a magyar teherautóval és a több tucat bennfulladt menekülttel.
13.) A menekültek betódulása már a napi 8000 főnél jár. Hétvégenként már eléri a 10000 főt is.
14.) Az menekültek már egyértelműen megtagadnak minden együttműködést a hatóságokkal. Mindenki kizárólag Svédországba és Németországba akar menni.
15.) Egy időre leáll a vonatközlekedés Bécs irányába, csak Hegyeshalomig közlekednek a Railjetek, onnan a "VALÓDI" utasokat átszállítják a túloldalon várakozó másik Railjethez.
16.) A migránsok szervezkednek a Keletinél. Merkelt éltetik, és mindenki mamájának hívják... Merkel mama vár bennünket harsogások közepette....
17.) A migránsok egy csoportja elindul gyalog Bécs felé az autópályákon.
18.) Osztrákok jönnek értük kocsikkal, fuvarozzák a migránsokat eszetlenül.......
19.) Ausztria megnyitja a migránsok előtt az utat, mondván, a legtöbbje úgyis Németországba tart.
20.) Egy , másfél hónappal előbb elkészül a GYODA a határon,, augusztus végére már a legkritikusabb helyeken áll, és folyamatosan építik hozzá a kerítést is.
21.) Szeptember közepére kész a kerítés, 2015. szeptember 16-án RÖSZKÉnél a szerb oldalon feltorlódott tömeg ILLEGÁLISAN be akar lépni Magyarország területére.
A rendőrség megakadályozza a betörést..................

TBone 2018.07.19. 08:36:29

@Quercus erdész: Komolyan? Még mindig ez a lemez?

Fülig José 2018.07.19. 08:37:14

@John Nethem: elolvastam az előbb is a zagyvaságod, ezért kár volt fáradni. falunapokon, a féldebil türhőknek mutogathatod, hátha beveszik. modjuk azok mindent beveszek, a felcsúti császár bránerétt is bevették...

2018.07.19. 08:39:26

@felucca02: "Szerintem több, mint valószínű, hogy ha Afrikából százmilliók akarnak Európába hajózni, annak hírére, hogy nem működünk együtt, migráncsozunk és stopsoros, rögtön feladják a tervüket, és visszamennek a nádkunyhóba,

Akár...
Amúgy pontosan miben is kellene együttműködnünk? nem elég, ha a határvédelmet megszigorítjuk? Ahogyan elnézem, az USA sem nagyon akar együttműködni az UN valóságtól elszakadt bürokratáival. Nekünk meg ugye nem kell fényesebb vezérlő csillag, mint a világ vezető liberális demokráciája :)
Egyesült Nemzetek Szövetsége.. nem összeolvadt, összeöntött... miért hiszed, hogy mindig közös a cél/érdek?

2018.07.19. 08:40:12

@John Nethem:

Hány migráns van ma Magyarországon?

John Nethem 2018.07.19. 08:40:51

@John Nethem: És kiegészítésként az előzőhöz: Magyarország fő közlekedési hálózata SUGARAS szerkezetű. Minden olyan utazást, amit egy vidéki városból egy másik vidéki városba kell megtenni, TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL elsősorban BUDAPESTEN keresztül lehet lebonyolítani 1 nap leforgása alatt. Ugyanez vonatkozik akár DEBRECEN-SZEGED viszonylatban is.. Ezt a módszert követték a Bevándorlási Hivatalban is, amikor a regisztrált menedékkérőket Budapesten keresztül utaztatták a menekültszállókra. Mindaddig nem is volt vele gond, amíg az EU el nem töröltette az elbírálás időtartama alatti zárt örizetet..

John Nethem 2018.07.19. 08:41:53

@MikeBoy: Egy sincs. 4500 körül van a menekült, menedékes, oltalmazott és befogadott emberek száma.

John Nethem 2018.07.19. 08:45:42

@Fülig José: Sejtettem, hogy a tények nem a barátod. A kronológiáról meg hallani sem hallottál. Neked mindegy hogy Gizike vagy gőzeke, filozófia vagy viziló fia, őzike vagy Győzike.... A sötétség te vagy magad..... Kérj segítséget, hogy végre a fejedet sikerüljön kivenni a saját seggedből...

Fülig José 2018.07.19. 08:47:40

@Womb Raider: figyelj már, tökfejű: senkinek nem a határvédelem megszigorításával van baja. a baj azzal a kurvanagy maszlaggal van, amivel a szátokat tömik. ebben az országban kismillió fontosabb dolog lenne, mint a migráncsok, de ti CSAK a migráncsokkal foglalkoztok. nektek, agyhalott zombiknak SEMMI nem számít, csak "ments meg fényességes vezír a migriktől!" vágod?

pioneer2016 2018.07.19. 08:47:41

Bizony sötét ez a nép.

A képviselői fizetések emelését firtatva, határozottan tagadta Orbán és sleppje, hogy ilyen tervben lenne. Alig egy hét múlva megszavazták maguknak több százezer forintos emelést, miközben a cafeteria 90% -nál megszüntetnék a munkáltatói adókedvezményt.
Ez közel kétmillió dolgozót érint, ami 80-90 ezer forint jövedelem csökkenést okoz éves szinten. Kedves fideszesek, remélem ehhez is tapsoltok.

2018.07.19. 08:48:23

@John Nethem:

Ha jól tudom kötvényesböl vannak vagy 30 ezren.
Biztos akkor, hogy ez akkora pobléma, hogy a csapból is ez folyjon?

NemodaBuda 2018.07.19. 08:49:29

@yotta: A szíjgyártó, az hazudik ! Micsoda kérdés !

Fülig José 2018.07.19. 08:49:43

@pioneer2016: nem számít! a LÁNPALLOSTEKINTETŰ FÉNYCSÓVA megvéd a migráncsoktól! ÁLDASSÉK A NEVE!

2018.07.19. 08:51:14

@Fülig José: "ebben az országban kismillió fontosabb dolog lenne, mint a migráncsok, de ti CSAK a migráncsokkal foglalkoztok. "

Aha... aztán valamiért az ellenzék kommunikációjának kihagyhatatlan eleme a migrácsok sorsán való aggódás, a kerítés szükségtelensége, a nyílt társadalom halaszthatatlan bevezetésének fontossága... liberális(nak mondott) internacionalizmus.

Fülig José 2018.07.19. 08:54:13

@Womb Raider: én nem az ellenzék vagyok, ezt talán nekik mondd. én az vagyok, aki lát is a szemével, nem csak néz ostobán és folyik a nyála. de ez nem változtat azon, hogy ez a felcsúti teliszart búvárruha épp' szétbassza a gyermekeink jövőjét a ti tapsikolásotok mellett.

Orbán veje 2018.07.19. 08:54:16

@John Nethem: Jól mondod haver. Mindenki tudja hogy 20 ezer körüli fizetős migránsot fogadtunk be az adat könnyen ellenőrizhető. Te viszont jól tetted hogy 4500 vágtál a libsik szemébe. Mert így nem tudják rád mondani hogy a fele sem igaz. Te nagyon fontos tagja vagy a propaganda osztályunknak én szerintem előre fogsz haladni a ranglétrán egészen a Tóni legbelső köreiig. Ehhez azonban továbbra is ilyen lelkesen kell dolgoznod a pártunkér.

2018.07.19. 08:54:45

@Womb Raider:

Az egész ellenzéké.
Van a fidesz meg az ellenzék oszt jó napot?
És az ellenzékben mind egy követ fúj.
Egyszerü ez a világ.

midnightcoder2 2018.07.19. 08:58:12

@felucca02: 1. Nem tudom észrevetted-e, de ezt egy migráncsozós topic.
2-3. Ha nincs sikersztori, nem jönnek.

2018.07.19. 08:58:37

@pioneer2016: Hülyeség. A cafeteria megszűnése nem alternatíva nélkül történik, másrészt majd megkapja a dolgozó bérben. A nagyívű jóslatod/elemzésed csak ott fut zátonyra, hogy a vizionált csökkenéssel szemben jelenleg éppenhogy jelentős reálbér emelkedést mutatnak a számok.
Emlékszel, ahogyan Sipánka is megjósolta: Nem lesz gázár emelés! ;) Ti mindig fordítva működtök valamiért. Jelenleg munkaerőhiány van, a munkaadók a versenyszférában biztosan nem fognak csökkenteni, mert nem akarják elveszteni a dolgozóikat. (Én is munkaadó vagyok és ki fogjuk gazdálkodni) Komolyan elhiszed, hogy évi 90kHUF akkora költség munkavállalónként?? Ne nevettess..

bzsoa 2018.07.19. 08:59:24

@felucca02: Hát azért nem mindegy hogy tárt karokkal meg segélyekkel várjuk őket vagy már az őket szállító hajókat sem engedjük kikötni!! (Lásd Olaszok) Ha a szudáni szegény muzulmán migri (akinek azért mobiltelefonja már van) hazatelefonál 8 fiútestvérének meg 56 unokatestvérének hogy rögtön kapott enni-inni, már nem éhezik, dolgozni nem kell mert a segélyekből jut mindenre, néha még a lengén öltözött európai csajokat is meg lehet fogdosni akkor vajon hányan fognak elindulni a rokonságból és akkor hányan ha azt közli a mobiltelefonján hogy kidobott pénz volt az embercsempészt kifizetni mert visszafordították a hajót és épp egy algíri menekülttáborban éhezik?

2018.07.19. 09:01:49

@MikeBoy: Basszki... az ellenzék egyes alkotóinak külön vizsgálatát már csak a CERN-ben lehet elvégezni.. sőt.. vannak csak hipotetikus részei is, olyasfélék, mint a Higgs-bozon

felucca02 2018.07.19. 09:09:05

@Womb Raider: Nyílt társadalomról beszélsz, közben nem tudod, mi az. De nem baj, te vagy az ötezredik. Egyszer valaki már felvilágosíthatna, vagy utánanézhetnél önszorgalomból.
Igem, az ellenzék seggfej volt, nyugodtan békénhagyhatta volna ezt a migránstémát, ez teljesen igaz. Ettől még óriási gáz, hogy a fidesznek nincsen más mondanivalója azon kívül, hogy migráns (meg hogy ellopjuk, amit lehet, bár ez nem mondanivaló, hanem csak simán a gyakorlat). Tehát a kérdés az, hogy miből lesz életszínvonal, meg GDP?
Node, attól, hogy az ellenzék seggfej e témában, orbánból nem lesz fáklya, marad ugyanúgy piti bűnöző, az ország meg sodródik, attól függően, hogy aznap mi jut eszébe a vezírnek.

pioneer2016 2018.07.19. 09:11:01

@Womb Raider: "versenyszférában biztosan nem fognak csökkenteni"

Például az egészségügyben nincs is cafeteria, de ezt most hagyjuk. Bérben meg nem fogja kifizetni a munkáltató, mert sokkal rosszabbul járna. Hiszen ha munkaadó vagy tudnod kellene, hogy a "bérköltség" nálunk igen magas. Amit Te mondasz, az egyszerűen nem igaz. Ne csak M1 és ECHO tv-t nézz és Lokált olvass. Vannak értékesebb gazdasági jellegű szaklapok is és egyéb tudományos elemző folyóiratok is.

2018.07.19. 09:11:19

@Womb Raider:

Ezt egy értelmes válasznak szántad?

felucca02 2018.07.19. 09:12:21

@Womb Raider: Miben kellene együttműködnünk, azt kérdezed?
Mondd, nem logikus, hogy ha van egy globális probléma, ami nemzetállami szinten nem oldjható meg, akkor a bezárkózás és a dacos kivonulás, az biztos, hogy nem vezet megoldáshoz?
Nem gondolod, hogy ha százmillió ember tényleg ide akar majd jönni, akkor a kerítést úgy tapossák majd le aknazárastul, mintha ott sem lett volna?

felucca02 2018.07.19. 09:14:42

@midnightcoder2: Észrevettem, ez egy migráncsozós topic. Aztán még van is, aki ír bele, mert valahogy csak ez a téma létezik számára, más fontosabb nem. Próbálok itt világosítani, de hát nem megy...

John Nethem 2018.07.19. 09:16:45

@Orbán veje: Aki most, és három hónapja is ugyanezeket a DILETTÁNS szövegeket nyomja, annak nincs mit mondani, annál egyértelmű a fejlődés szemernyi hiánya is.
Aki nem tud különbséget tenni a szavak, a dolgok , tények és a vágyálmok meg prekoncepciók között, az így járt. Jelen esetben TE.

John Nethem 2018.07.19. 09:18:14

@felucca02: No de akkor eddig miért is nem tették ??? Ja, ez csak a te elméletedben született meg így, mert ez passzol a logikátlanságodhoz....

John Nethem 2018.07.19. 09:19:53

@felucca02: Kivált TE nézhetnél utána, miket is handabandált össze KARL POPPER, és hithű követője, SOROS, és az ő DISZTÓPIKUS elgondolásai....

Lamy Alstar 2018.07.19. 09:24:19

a kiinduló témánál maradva:
az inkriminált ENSZ szöveg értelmezéséhez kulcsfontosságú rész, illetve kifejezés angolul a
.....non-legally binding....

mi a szabatos magyar fordítás?
a) jogilag nem kötelező
b) nem jogilag kötelező (kötelező, csak nem jogilag, hanem másképp)

ezen az apróságon múlik. nagyon nem mindegy.
a cikk álllásfoglalása szerint az a) a helyes és ezért állítja, hogy hazudott az angolul nem tudó szíjjártó és vonta le az író ebből a következtetéseit.
holott sokkal inkább a b) a helyes és a cikkíró még anyira sem nem tud angolul, mint szíjjártó, valamint az egész erre a valótlan állítására alapozott eszmefuttatása igaztalan és manipulatív. vagy pontosan tisztában van a jelentésbeli különbséggel, de kiindul abból, hogy véleményetek formálásához benneteket egy ilyen aprósággal eképp messzemenően is simán meg lehet vezetni.

élveteg 2018.07.19. 09:24:36

"És legfontosabb indokként hozzáteszi, hogy a dokumentum kötelező érvényű lesz a tagállamokra.

Miközben ugyanaz a dokumentum, amelynek tervezete természetesen elérhető az ENSZ honlapján, a 7. pontban maga világosan leszögezi, hogy nem kötelező érvényű."

Na akkor nézzük csak mit is mondott valójábban a Szijjártó Ellentétben azzal amit nickgrabowski a szájába ad :

"A 168 Óra munkatársa a tervezet 7. pontjáról kérdezte a tárcavezetőt, ami szerint a megállapodás jogilag nem kötelező érvényű, és a tagállamok által egyeztetett és elfogadott, a menekültek és migránsok kezelésmódjáról szóló New York-i deklaráció kötelezettségvállalásaira épít, az államok szuverenitását fenntartva, és elismerve, hogy egyetlen állam sem képest egyedül kezelni a migrációt."

" Szijjártó válaszul az 53. pontra hivatkozott, amely a tagállamokat nemzeti akciótervek létrehozására biztatja a probléma kezelésekor. Szijjártó ugyan elismerte, hogy a biztatás nem egyenlő a kötelezővé tétellel, de bizalmatlan, és ezért döntöttek a kilépés mellett."

index.hu/belfold/2018/07/18/szijjarto_magyarorszag_kilep_az_ensz_migracios_targyalasabo/

Vagyis nem a Szíjjártó hazudik hanem a nickgrabowski hazudozik arról hogy mit mondott a Szíjjártó

John Nethem 2018.07.19. 09:25:05

@MikeBoy: 15-20 európai ország csinál kötvényes betelepítési kvótát: de önmaga elhatározásából, így a létszámot, a kereteket mind ő határozza meg, és nem az EU vagy más.
Azon egyértelműen lehet vitatkozni, hogy egyáltalán NEM így kellett volna megoldani. Én eleitől fogva mondtam, hogy CSAKIS ÁLLAMI keretek között, semmiféle kiszervezett, offshore megoldások nem jöhettek szóba. És jóval kötöttebb formában: a kötvényesnek legalább fele részben az IPARBA kellett volna beruháznia, nem pedig az egészet egy kamatozó államkötvénybe fektetni. De ez már egy másik blog témája.

felucca02 2018.07.19. 09:26:55

@John Nethem: Én utánanéztem, ne izgulj, szó sincsen a határok megszüntetéséről, ahogy azt ti előszeretettel állítjátok, sem a nemzetállamok végéről. Arról viszont szó van, hogy csak együtt lehet ezeket a problémákat megoldani.
Nem hitekről van szó, hanem gyakorlati megoldásokról. Az ideológia, az a ti asztalotok, egyszer már leszállhatnátok a földre...

2018.07.19. 09:31:42

@John Nethem:

Nem is arra válaszoltál amit kérdeztem.
Szóval, ha sokszor annyi csak a kötvényes, mint a menekült, akkor az biztos, hogy akkora probléma, hogy a csapból is ennek kell folynia?
Nincs egy cseppet, na jo nagyon túldimenzionálva ez a kérdés vagy probléma?

Homo fideszbirkusz 2018.07.19. 09:33:39

breaking news fidesz birkáknak: Itt van orbán gazditok legújabb új pávatánca, mégis köll a migráns!

TÖBB MILLIÓ BEVÁNDORLÓT KELLENE BEFOGDANIA MAGYARORSZÁGNAK A KÖVETKEZÖ ÖT ÉVBEN!

Orbán Viktor több millió bevándorlót vár

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

Fülig José 2018.07.19. 09:37:30

@élveteg:
1. legutóbb mr. kakastarély azt mondta a BBC-nek mikor 2 perc alatt keresztre feszítették: ezt a vitya mondta, saját vélemény nincs....ennyit róla.
2: azt csak a faszkalap fideSS -szavazó nem érti, mi a gond azzal, ha egy közösség tagjaként a melóból is ki kell kivenni a részünket. amikor a gubát osztják, egymás sarkát tapossátok, de ha dolgozni kell, rögtön télak. ugatjátok a migráncsot, hogy telefonja van meg segíj, dolgozni meg büdös de ti ugyanazt teszitek.
arról meg nem beszélve, hogy a KUTYA SEM AKAR MAGYARORSZÁGRA JÖNNI, de ti beállítjátok Kánaánként...
elképesztően visszataszító faszefejek vagytok. okádék.

Fülig José 2018.07.19. 09:39:45

@Homo fideszbirkusz: bazzeg!!!!! mennyi kötvény az, kiszámoltad?! gazdagok vagyúúúúúnk!

putris72 2018.07.19. 09:40:23

@Orbán veje: Itt max ti nyaltok tövig mindig mindet!Ahogy a gazdáitok mondják!Minden segget végignyaltok a hatalomért!A bibi,hogy már a magyar választok rájöttek,és ezért soha többet nem kerültök hatalom közelébe!Sírhattok itt tízen kb 200 álnéven,de ettölmég csak tízen vagytok!

John Nethem 2018.07.19. 09:40:26

@felucca02: Olyan szép, hogy már majdnem sírna az ember, mert annyira hihető.
Tudod, a részletek és a lényeg mindig az APRÓBETŰSBEN van.... De ezt már régről tudhatnád.
És mivel a POLTIKAI KORREKTSÉG , mint a kultúrmarxizmus pallosa, keményen vezérli ezeket az elgondolásokat, hát nagyon vigyáznak is arra, nehogy olyan szavakat használjanak, amik bemutatnák a valós énjüket. Ezért ehhez az összes létező szó RELATIVIZÁLÁSA szükséges. És önhatalmúlag önmagukat jelölték ki ennek kezelőjének...

Ne b@ssz már, hogy az ideológia az csakis jobboldali !!!
A "világ proletárjai egyesüljetek" a mindenkori jelszó POPPER és a 68-as liberálfasiszták által is ugyanúgy, hiszen ők az örökösei a kommunizmusnak, csak immár Nyugaton, és a pénz birtokában...

mindenszo.hu/a-nyilt-tarsadalom-ideologiaja-nem-osszeeskuves-elmelet-hanem-osszeeskuves-gyakorlat/

Az olyan emberek, mint SOROS, aki egyszerre támogatja a katalán elszakadás híveit, és az az elszakadást ellenző spanyol megmozdulásokat, nem más, mint egy kártékony, ANARCHIÁT szervező pénzhajhász, akinek csak a több és az egyre több pénz a lényeg, mindegy, milyen emberi áron, mert számára az ember élete nulla, ezt ő maga mondta . Amorális jellemét időnként pár morális cselekedettel nyugtatja, de ez a cselekedet sem érdek nélküli.

antiinternáci 2018.07.19. 09:41:16

@Fülig José:

A BBC egy hazug és gyűlölködő bolsevista viperafészek, csak a számotokra fintos, hogy époen mit vartyog az ügyeletes elvtárs.

nu pagagyí 2018.07.19. 09:42:20

A Fidesz összes témája csak elterelés a lényegről, történetesen arról, hogy épp most lopják szét maguknak az országot. Ha már minden pénz és vagyon a maffiaszerűen működő hatalmi csoporté lesz, majd leszámolnak azokkal, akik túl komolyan vették a "politikai árut" és a "konszolidáció" idején is a mai hazugságokon lovagolnak. Ma még érdekük, hogy fenntartsák az általuk generált feszültséget és ezért szívfájdalom nélkül járatják le az országot.

Fülig José 2018.07.19. 09:42:21

@antiinternáci: ellenben a mértékadó origóval, ahol BIZONYÍTOTTAN minden 2. poszt szemenszedett hazugság. aha...

putris72 2018.07.19. 09:43:46

@pioneer2016: Tudatlan!Nem a cafeteria szűnik meg,hanem bizonyos elemeit kiveszik belőle!Pont azokat amiket most sem nagyon használnak! De a cafeteria összege változatlan marad!

nu pagagyí 2018.07.19. 09:43:57

@antiinternáci: Nem lehet mindenki olyan objektív és toleráns, min te.

John Nethem 2018.07.19. 09:47:27

@MikeBoy: Nos, ha az EU végre rendezné már a migránsügyet, és nyíltan kijentené, hogy a SCHENGENI határok védelme elsőrendű, és ILLEGÁLIS ember egy szál se léphet az EU területére, akkor rendjén is van a dolog.
Mert szerinted napi szinten foglalkoznak az emberek azzal, hogy a határon kerítés áll ??? Egy szart. Természetesnek veszik ( kivéve azokat, akik egybitesek: akik azt hiszik, hogy a Dunára nem kell gát, mert 30 éve nem volt nagy árvíz a Dunán... Na ugyanez a helyzet a határon is... NEM UTÓLAG kell a gát, hanem előre gondolkodva) , mert ez az egyik legfontosabb lépés a rend megteremtéséhez. Nem utolsósorban azért is, mert Magyarország egyben a Schengeni zóna külső határa. Tett bármit is az EU vezetése, ami KONKRÉT lépés lett volna a migránsáradatot megfékezni ???? SEMMIT !!!!!
Szlogenek vannak, és szerencsétlen államok sorra egyedileg intézkednek. Ezért aztán a schengeni övezetnek lőttek: lőttek a szimpla szabad jövés-menésnek, ott várakozhatnak és torlódhatnak az emberek Hegyeshalomnál....

John Nethem 2018.07.19. 09:54:14

@nu pagagyí: Bizony... Úgy szétlopják magukat, hogy soha nem látott mértékben nőtt az ÚJ autóeladások száma.. tavaly 120 ezer volt... Idén már minden hónapban 10 ezer fölötti.... Úgy szétlopják magukat, hogy a vidéki szállodák tele vannak az ő családjaikkal, 20-25 %-al nőtt a belföldi turizmus, csakis a szétlopók által, és a külföldre utazók száma is több mint előző években... A rohadt szétlopók utaznak a horvát tengerpartra, én meg itthon senyvedek....hogy lepné be őket a nyári hóesés és fagyjon be az Adria!!!.... Meg ezek a szétlopók szétvásárolják magukat a kiskereskedelemben is.... Több kenyeret meg tejet vesznek, meg csülköt a bableveshez.... És van merszük vasárnapra egy kiló karaj helyett két kilót venni..... Amikor Ájrópában úgyis a második legkövérebb a magyar.... Zsírt eszik zsírral... csak azt nem tudom, kiktől nőtt akkor 30 %-al a bio-élelmiszerek forgalma..... Biztos az itt legénybúcsúzó brit ifjaktól..... Nos, majd a Király utcai hányásaikat kielemeztetjük.....

nu pagagyí 2018.07.19. 09:56:18

@John Nethem: Az ENSZ-ben éppen azokról van szó, akik tényleg menekültek és akiket Szíjártó elvtárs igazi náci bunkóságot villantva, sorsára hagyna.

antiinternáci 2018.07.19. 09:57:10

Bréking nyúz and off

A napokban az AVÓ Rádió műsorvezetője a következőt nyilatkoztatta az éterbe:

Nagy Imre forradalmári érdemeit az ő szemében semmivel sem csökkentette volna, ha egyébként ő lett volna az a N. I. nevű bolsevista, aki részt vett a cári család lemészárlásában.
Abban, ahol a cár és a cárné mellett három gyermeklányukat és beteg kisfiúkat is bestiális kegyetlenséggel gyilkolták le a bolsevista állatok. De még a személyzet tagjait is végképp eltörölték velük együtt.

Ez az az ÁVÓ Rádió, amely a legvéresszájúbban migránsozik, gyűlölködik, és amely az említett rosszabbik Nagy Imrék, Szamuelyk mai utódait akarta a választásokon hatalomra juttatani.
Ez az, amit mérvadónak tekintenek az itt firkáló libberrált extrémisták.

Hol van a tiltakozás, hol van a felhördülés e gigantikus gazság nyomán, elvtársak?

putris72 2018.07.19. 09:57:48

@Leooo: www.youtube.com/watch?v=GoHhewVg4UQ a tájékozatlanságodra egy kis tudás!A csúnya Putyin az Obamát támogatja!A szemét mocskos,biztos megvette az Obamát! A csúnya Putyin biztos a Merkelt támogatja: https://hu.wikipedia.org/wiki/Északi_Áramlat https://hu.wikipedia.org/wiki/Gerhard_Schröder index.hu/tech/2015/08/04/az_evtized_hadiipari_svindlije_lehet_a_mistral-ugy/ www.atv.hu/kulfold/20140423-nemet-ceg-segitett-modernizalni-az-orosz-haderot-amerika-neheztel Annyira tájékozatlanok vagytok mindenbe,hogy az már nevetséges!Ezért tudtok minden tényre csak sértegetéssel válaszolni! Mert fogalmatok sincs semmiről!Megmondják miben kell hinnetek,és vakon követitek ezt!

chrisred 2018.07.19. 09:59:47

@John Nethem: "Ilyen, befektetésért állampolgárságot vagy letelepedési jogot ígérő lehetőség legalább tíz európai országban van vagy volt: Ausztriában, Belgiumban, Lettországban, Litvániában, Máltán, Portugáliában, Spanyolországban, Magyarországon és Svájcban." Svájc és Spanyolország kivételével az Unió kis országai, akik maguk nem jelentenek nagy piacot, de hasznot akarnak szerezni abból, hogy az általuk kiadott paírokkal be lehet lépni a nagyobb uniós országok piacaira.

chrisred 2018.07.19. 10:01:55

@Lamy Alstar: A nem kötelező valójában azt jelenti, hogy jogi úton nem kikényszeríthető.

paaj 2018.07.19. 10:06:42

@John Nethem: Egy sincs? Aztán meg mondod, hogy 4500. A fogalmakkal nem vagy tisztában. Mind migráns, különböző státuszokkal.
A 20+ ezer kötvényes migráns kifelejtetted. Ráadásul azok még kurva drágák is nekünk.
Arról nem beszélve, hogy fröcsögve ordította mind, senkit sem fogadunk be, ide egy sem teszi be a lábát. A szélkakas sírva könyörög a receptért.

chrisred 2018.07.19. 10:07:04

@John Nethem: Az ENSZ által kiadott irányelveknek nincs ilyen joghatása. Kevered az uniós irányelvekkel.

Orbán veje 2018.07.19. 10:10:00

@John Nethem: Nagyon jól teszed hogy nyomatod a migránsos propagandát haver. Az index olvasói úgysem néznek köztévét se vajna tévét így hát nekünk itt kell elmondani a libsiknek hogy mi a valóság. Hagy okosodjanak a libsik. Orbán is jól megmondta Merkelnek néhány hete hogy 4 ezer migránst tartóztat fel a kerítésünk naponta ami persze nincs 20 se de Merkel úgy se tud addig számolni. Tehát ugyanígy kell dolgoznod neked is mint a viktornak legaláb addig amíg a mészáros lölö fel nem vásárolja az indexet is. Sok kitartást és erőt a munkádhoz.

paaj 2018.07.19. 10:11:48

@élveteg: Sajnálatos módon a bukott teremfocista hazudik. Ez van. Sajnos az is probléma, hogy nem tud angolul sem. Mármint a diplomáciai angolt nem érti. Pont ugyanúgy mint a gazdája, a szintén bukott csúti focista.

chrisred 2018.07.19. 10:11:53

@John Nethem: Tegyük hozzá, hogy az új autó vásárlások 60%-a céges, és nem a keményen dolgozó kisemberek özönlik el a márkakereskedéseket a legújabb modellekért.

nu pagagyí 2018.07.19. 10:13:33

@John Nethem: Mihez képest? A Fidesz teljesítményét más hasonló országok teljesítményéhez kell mérni. Na, azokhoz képest nincs ok dicsekvésre. A versenyfutásban sajnos mindenki megelőzött minket, azok is akik mögöttünk voltak, pedig egy ezred másodperccel sikerült megdönteni saját rekordunkat.

A valóság az, hogy a jövedelmi olló szétnyílt, profán hasonlattal Mészáros Lőrinc jövedelme viszi fel az átlagot, a többiek mag ugyanott vegetálnak. A propaganda által sugárzott jólétnek, a továbbra is hónapról-hónapra élők, hitelfelvétellel próbálnak megfelelni, aztán majd sírás lesz a vége. Az országban nyolc év alatt szétkúrtak mindent, ami a jövőt jelentené: oktatást, társadalmi szolidaritást, kultúrát, erkölcsöt. Semmit nem fordítottak olyan dologra, ami versenyképessé tenné az országot, fenntarthatóságra, infrastruktúrára, tudásra, az üzleti környezet javítására.

Orbán veje 2018.07.19. 10:14:02

@John Nethem: Azt is jól írod haver hogy pénzes muszlimoknak az IPARBA kellett volna fektetni nem letelepedési kötvényekbe. Igaz hogy dolgoz kéz már így sincs de ezé fájjon a libsik feje. Szerintem te egy igazi észkombájn vagy és ezt nagyon jó értelembe mondom.

chrisred 2018.07.19. 10:14:49

@Orbán veje: Ja, azt úgy kell érteni, hogy a mocskos arab/nigger tudomást szerez a kerítésünkről, és rögtön elveti az ötletet, hogy Európába migráncskodjon. Így tartóztat fel napi négyezret a kerítés.

2018.07.19. 10:15:22

@pioneer2016:"Hiszen ha munkaadó vagy tudnod kellene, hogy a "bérköltség" nálunk igen magas. Amit Te mondasz, az egyszerűen nem igaz. Ne csak M1 és ECHO tv-t nézz és Lokált olvass. Vannak értékesebb gazdasági jellegű szaklapok is és egyéb tudományos elemző folyóiratok is."

Butus... a munkáltató munkanélküliség ÉS megfelelő munkaerőkínálat mellett nyilván nem fizetné. Viszont amennyiben meg szeretné tartani a termelő kapacitásait, úgy vagy robotizál, vagy kifizeti a megnövekedett béreket vagy esetleg importál külföldi munkaerőt..
Az említett orgánumokat meg nem követem, szóval totál mellényúltál. Maximum nagy duzzogva kissé lejjebb engedem a profitelvárásaimat. :)

exterminador 2018.07.19. 10:17:00

@antiinternáci: köszönöm, ezzel feldobtad a napomat! Ilyen röhejes hozzászólást sem olvastam mostanában!

$pi$ 2018.07.19. 10:17:31

@nu pagagyí: "nyolc év alatt szétkúrtak mindent, ami a jövőt jelentené: oktatást, társadalmi szolidaritást, kultúrát, erkölcsöt."

Úgy van. Pedig milyen baba kis rendszer volt előtte, minden tök klafa volt. Hirdesd az igét, mondogasd ezt és a haza fényre derül. Legközelebb megint az mszp jön, ha sokat ismételgeted. :D

Orbán veje 2018.07.19. 10:18:49

@putris72: Jól mondod haver! A kafatériának télleg csak a kevésbé használt elemeit szűnteti meg a viktor. Nálunk például a vállalatnál ebédtámogatás (havi 10 ezer forint) nem lesz majd jövő januártól de hát ki a búbánat akar ebédelni manapság amikor az egész társadalom kórosan túlsúlyos! Főleg a fiatalok!!!

2018.07.19. 10:21:27

@nu pagagyí: "A valóság az, hogy a jövedelmi olló szétnyílt, profán hasonlattal Mészáros Lőrinc jövedelme viszi fel az átlagot, a többiek mag ugyanott vegetálnak."

Nem igaz.. ha a nettó órabéreket nézem, 20-50%-os is lehet a növekedés, szakmától/pozitól függően. A havibéreseknél is jókora ugrás van az elmúlt 1-2 évhez viszonyítva . A reálbér emelkedése nálunk messze a legnagyobb a környéken. A melóst nem érdekli Mészáros, ha havonta hazaviszi a 180-200 nettót.. túlórával a 260-280-at.
A genderipari területeken lehet, nagy a córesz, de az iparban most ez a helyzet. Diplomás (mérnök/közgazdász) kezdőbér N300 körül mocorog.

nu pagagyí 2018.07.19. 10:26:07

@chrisred: És ebből hány működik olyan korrupt módon, ellenőrizhetetlen offshore cégek beiktatásával, mint nálunk? Az, hogy valamit ugyanúgy neveztek, mint mások, attól az még nem ugyanaz. Példa erre a "demokrácia" szó, amelyben ti a kényszerrel, hatalmi visszaéléssel, agymosással, csalással és pénzért vett szavazatokat is szavazatnak tekintitek. És persze a "demokrácia ünnepe" után kuss van a népnek a következő "ünnepig".

chrisred 2018.07.19. 10:26:25

@Womb Raider: Ja, csak azt is számold bele, hogy mennyibe került 2016 elején egy liter benzin, meg mennyi volt az átlagos lakbér, és most mennyi - ott, ahol valóban ilyen munkalehetőség.

nu pagagyí 2018.07.19. 10:28:24

@Womb Raider: Forintban esetleg. Kár, hogy közben 270-ről 330-ra értékelődött le az euróhoz képest. Így hát úgy nőtt az átlagjövedelem, hogy csökkent.

Lamy Alstar 2018.07.19. 10:28:27

@chrisred 10.01.55 > értem én, hogy mit mondasz.
nadejesze ugye neked sem mindegy, hogy csapba sz*rni, vagy sz*rba csapni.

az ENSZ szövegezői nem ma kezdték, tudják milyen tartalmat hogyan kell kinek a pap, kinek a papné mód egyértelmű kétértelműséggel fogalmazni.

visszafordítva: az a)-ra "jogilag nem kötelező" a legally non binding lenne a helyes.
de ők (ENSZ) pont azt akarják elérni, hogy bár jogilag nem tudják kötelezővé (azaz jogí úton kikényszeríthetővé) tenni, majd másképp (morális elvárásból szokás > szokásból szokásjog) majd kötelezővé teszik, ill. "magától" azzá válik.

pontosan ezt a tartalmat írták le a non-legally bindinggal.
és pontosan ezen csavar egyet a cikk.

lásd még:
angol nyelv tanár, angol nyelvtanár, angolnyelv-tanár
syntehtic buffalo hides.

putris72 2018.07.19. 10:28:34

@Orbán veje: Ugye tudod,hogy a szép kártyával, az ebéded is tudod fizetni?

Minden ballib bérretteg 2018.07.19. 10:30:04

Elképesztő a ballibek mennyire hülyék.

Csont nélkül beszopják a migránsseggnyaló b1 hazugsággyár minden marhaságát.

Nem kell migráns és az Ensz ennek az ellenkezőjét javasolja, Soros beépítettt csikáinak uatasítása szerint.

Ennyi a sztori.

John Nethem 2018.07.19. 10:31:04

@chrisred: Éppen ez az , hogy nem céges.

ogli dzsí 2018.07.19. 10:32:44

@nu pagagyí: netto atlagjovedelem 500 euro volt 2010ben 260as arfolyamon

most meg 800 330on, azaz hazudsz

chrisred 2018.07.19. 10:32:57

@Lamy Alstar: Ja, biztosan így lehet. Putyin, Kim és Aszad minden éjjel álmatlanul forgolódik az ENSZ morális elvárásai miatt, már a népirtás sem annyira élvezetes nekik, mint korábban.

ogli dzsí 2018.07.19. 10:33:22

@chrisred: 40 eve nem volt ilyen alacsony inflacio

ogli dzsí 2018.07.19. 10:35:11

@chrisred: a ceges vasarlasok is maganvasarlasok, mint az koztudott

mellesleg az autok netto ara az EUban az egyik legalacsonyabb Mo-n

Minden ballib bérretteg 2018.07.19. 10:35:13

www.origo.hu/nagyvilag/20180718-a-migrans-gyerekek-80-a-valojaban-felnott.html
Kirúgták a svéd fogorvost, mert nyilvánosságra hozta, hogy a migráns „gyerekek” 80%-a felnőttkorú

John Nethem 2018.07.19. 10:36:02

@nu pagagyí: Meglehetősen rosszul látod.

Hogy csak egyet emeljek ki: egészségügy.

A ballib kormányfutás alatt 600 milliárd kivonás történt az EÜ-ből, bezárások, privatizálások ( amiket idővel vissza kellett venni, mert olyan szarul csinálták, vagy legalábbis csak a nyereséges részeket kicsemegézték, a többi drága költségűt meg az állam nyakán hagyták..), elbocsátások, drasztikus áygszámcsökkentés ( = szombathelyi Markusovszkyban 1600 ágyból megszüntettek 500 ágyat... )
MA tartunk kb azon a szinten, ami a ballib kivonás előtti állapot volt.... De közben eltelt 10-12 év... Tehát már ebből adódóan az ELMARADÁS 10-12 év !!!

John Nethem 2018.07.19. 10:40:31

@Lamy Alstar: A klasszikus JUNCKERi elszólás:

"Mi eldöntünk valamit, meghirdetjük, majd várunk egy kicsit, hogy mi történik.
Ha nincs nagy felháborodás, mert legtöbben meg sem értik azt, amiről döntöttünk, akkor tovább folytatjuk, lépésről lépésre, míg már visszíút nem létezik." Megjelent DER SPIEGEL 52/1999 számában.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=148440919&t=9221346

nu pagagyí 2018.07.19. 10:41:04

@$pi$: Ha van választása a polgároknak és van módja a vállalkozóknak, intézményeknek, hogy valós igényt elégíthessenek ki, az mindenképpen jobb rendszert eredményez, mintha kényszerzubbonyt húznak mindenkire és egyen moslékkal etetik. Attól, hogy számodra még nem nyilvánvaló a kár, csak magadat hibáztasd. Lesz ez még nyilvánvalóbb is, bár lehet, hogy addigra sikerül mentálisan és agyilag teljesen leépülnöd, így nem veszed észre és beéred a moslékkal és egy esetleges fejadag-emelés egyenesen orgazmust fog okozni nálad.

chrisred 2018.07.19. 10:45:00

@John Nethem: www.alapjarat.hu/hasznos-infok/nagyon-fogynak-az-ujautok-eljohet-ujra-a-suzuki-aranykora/
"Az összes újautó eladásokat tekintve a 2018-as évkezdet azért is ígéretes, mert a 2017-es év maga is jól sikerült: az eladott 116 265 darab személyautó 20 százalékkal múlja felül a 2016-os értékesítést, míg 2012-höz képest a forgalom megduplázódott tavaly."

"A Suzuki hegemóniája alátámasztja a Magyar Gépjárműimportőrük Egyesületének véleményét a vevői oldal átalakulásáról, ugyanis visszatértek a piacra a válság idején eltűnő magánszemélyek, akik aránya most nagyjából 40 százalék."

De ehhez ezt is tegyük hozzá:

"Rekordon a lakossági adósok száma, június végén csaknem 5,03 millióan szerepeltek a Központi Hitelinformációs Rendszer lakossági alrendszerében, nagyjából 30 ezerrel többen, mint egy éve - írta a Világgazdaság alapján az MTI."

chrisred 2018.07.19. 10:46:52

@ogli dzsí: Csak nem látom be, hogy milyen kapcsolatban vannak a munkáltatói autóvásárlások az átlagbérrel.

2018.07.19. 10:49:15

@Womb Raider: te, munkaadó??? Alapvető dolgokkal nem vagy tisztában.

John Nethem 2018.07.19. 10:53:14

@chrisred: Az igaz, hogy jelentős mértékben HITELBŐL vettek az emberek. Lehet aggasztó, de ezt a részt most nem követtem eléggé.

Fülig José 2018.07.19. 10:56:40

@Minden ballib bérretteg: te nyomi, már írtam, hogy ha szeretnénk, majd kattogtatunk a zorigóra... névtelen "cikkíró" mértékletes firkálmányára... mint a sírós nő aki elmenekült az élhetetlen Svédországból... oszt kiderült, hogy csaló, el is tűnt mint az arany óra... vagy a hugyozós migráncs, 2014, New Yorki metró...hehe, bééééééééééégess csak birka fityiszes... :-)

John Nethem 2018.07.19. 10:56:55

@chrisred:

Igazad van a céges és a magános eladások arányában !

Az eladások többségét, 60 százalékát a céges vásárlások jelentik, a magánszemélyek csak 40 százalékkal részesednek. Ők az első negyedévben alig több mint 10 ezer darab új autót vásároltak, ami 31 százalékos növekedést jelent éves összevetésben, míg a céges autóvásárlások 19 százalékkal 12 ezer darabra nőttek. Tehát a növekedésben a magánszemélyek lekörözték a cégeket - derül ki a DATAHOUSE Bukszának elküldött részletes adataiból.

nu pagagyí 2018.07.19. 10:57:03

@John Nethem: Nem tudták jobban csinálni, mert lenépszavaztátok olyan eszközökkel, ami ma már általánosan bevett módszere lett a hatalmatoknak: személyek lejáratása, hazudozás, rettegtetés.

Az egészségügy alapvető kérdése az volt, lehet-e úgy bevonni az államinál hatékonyabb magántőkét az egészségügyi ellátásba úgy, hogy ne sérüljön a biztosítottak joga az egészséghez, a növekvő költségek ellenére ne romoljon, hanem javuljon az ellátás színvonala és az egészségügyben dolgozók is megtalálják a számításukat.

Miután a Fidesz megakadályozta a szerintem ésszerű reformokat, látjuk mit tesz az egészségüggyel. A kötelező biztosításért egyre inkább semmi sem jár. Még több kórházat zártak be, Bigyóröcsögére már jobb, ha mentő helyett rögtön a halottaskocsit küldik. A hálapénz természetesen megmaradt. A magántőke köszöni, él és virul, kár hogy csak azok vehetik igénybe szolgáltatásait, akiknek futja erre: röviden a NER vezetői és kitartottjai.

2018.07.19. 11:05:04

@nu pagagyí: "Még több kórházat zártak be"
Aminek eredményeként nőtt az ágyszám..ami amúgy jelentős csökkenésen éppenhogy 2006-2007. környékén esett át.
www.origo.hu/itthon/20170126-korhazi-agyszam-egeszsegugy-magyarorszag.html

káposzta 2018.07.19. 11:09:18

Nem ostobának nézik, hanem csak felmérték reálisan a nemzetünk értelmi színvonalát. Sajnos ezzel vissza is élnek. A szavazók döntő többsége funkcionális analfabéta, vagy simán ostoba. Nemhogy angolul, de magyarul se nagyon tudnak. Régen az MSZP is rájuk támaszkodott, most meg a Fidesz teszi ugyanezt. Orbán, a nemzet spermája addig marad hatalmon, amíg az ellenzék nem merül mélyebbre, és nem veszi be ezt a többmilliós sötét réteget.

John Nethem 2018.07.19. 11:14:50

@nu pagagyí: Ne viccelj.
Én benne dolgoztam, közelről ismertem a rendszert.
Egyedüli, ami elfogadható megoldás lett volna, az a vizitdíj, de NEM akkora járulékok mellett !!!
Másrészről tudom jól, hogy az ÜZEMELTETŐ TULAJDONOS ( önkormányzat stb..) lenyúlta a vizitdíjat... Persze azzal az ígérettel tette az önkormányzati közösbe, hogy majd az EÜ. intézményre fordítja, fejlesztésre, de SOHA nem történt meg.... Helyette a lukak betömködésére használták el.

nu pagagyí 2018.07.19. 11:15:42

@Womb Raider: "Aminek eredményeként nőtt az ágyszám." Ja, több lett a fekvőhely. Kár, hogy se orvosból, se nővérből, se műszerből nem lett több. Ravasz dolog a statisztika, ne vedd készpénznek. Inkább talán fordulj hüvelyszárassági problémáiddal a magyar állami egészségügyi ellátórendszerhez, hogy közvetlen tapasztalatot nyerj. Aztán meghallgatnám epés kommentedet, a "mi van a statisztika mögött" témában.

ogli dzsí 2018.07.19. 11:18:30

@chrisred: a cegek akkor vesznek autot, amikor jol megy a szeker, es jok a kilatasok.....az egyeni vallalkozok meg plane

nu pagagyí 2018.07.19. 11:22:40

@John Nethem: Nemakarásnak nyögés a vége. Túl sok (hozzád hasonló?) korrupt ember fosztogatta és lepte el akkor is az állami pénzek bőségszaruját. A reform finanszírozási oldalról is rendet tett volna, nem állambácsival kellett volna elszámolni, hanem magánbiztosítókkal, akik viszont a befizetőktől (biztosítottaktól) függtek volna közvetlenül. Nem csodálkozom, hogy akkora volt az ellenállás egy ilyen nemkívánatos fordulat ellen. Hogyan lehetett volna lopni, hogyan lehetett volna elsikálni a műhibákat? Hát, nehezebben. Erről szólt ez az egész ellenállósdi.

John Nethem 2018.07.19. 11:24:29

@nu pagagyí: Álmodik az UTÓ-PIA benned.....

morph on deer 2018.07.19. 11:25:08

@John Nethem:
“Megjelent DER SPIEGEL 52/1999 számában.”

Friss, üde hírecske, biztos egészen aktuális a mostani ENSZ témával kapcsolatban. Vagy valami.

Szerinted hány száz olyan orbáni mondat van abból az időből, amelynek hallatán akár a mai fideszesek is kezet emelnének magukra?
Mint például ahogy azon a tüntetésen is, amikor a felolvasott régebbi orbán beszédekre fújoltal, - mert nem tudták, hogy a viktor mondta.:))

Ha tovább ásol, még akár pár óvodáskori kiszólást is találhatsz, ki tudja, mik derülnek még ki!
Sok sikert!

Lamy Alstar 2018.07.19. 11:25:47

@John Nethem 10:40:31
igen, pontosan így van itt is. csak az ott bár “klasszikus”, de nem elszólás volt, hanem a dogma teljesen tudatos junckeri kinyilatkoztatása. itt pedig ugyanennek a dogmának az ENSZ dokumentum általi precíz - csak akinek érteni kéne (kivéve szíjjártót), valamiért nem akarja - megszövegezése.

2018.07.19. 11:27:28

@nu pagagyí: "Kár, hogy se orvosból, se nővérből, se műszerből"

"Nagyot lépett előre 2010 óta Magyarország a CT-MR berendezések számát tekintve, míg 2010-ben 30 MR berendezés volt használatban, mára Magyarországon 65 MR-berendezés van, 117 százalékkal, több mint duplájára emelkedett a gyógyításhoz használható MR eszközök száma - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Hozzátette, CT-berendezésből 2010-ben még csak 73, mára már 104 darab, 42 százalékkal több található az országban, vagyis számszerűen is kimutatható, hogy a gyógyítás feltételei érezhetően javultak Magyarországon."
www.budapest13.hu/2017/10/05/atadtak-vilagszinvonalu-ct-es-mr-diagnosztikai-centrumot/

John Nethem 2018.07.19. 11:27:29

@nu pagagyí: Csak jelzem, két munkahelyről is az éppen kevésbé hajló gerincem miatt távoztattak.... Szóval a hasonlataid meglehetősen hibásak.

John Nethem 2018.07.19. 11:29:54

@morph on deer: Sőt ! Ókori dolgokat is lehetne citálni, mert van olyan, ami soha nem változott ! Mint például az oktondi hülyeség, mint amiket te szoktál produkálni, a szemellenzősség, a hamis hírek, az ótvaros gáncsoskodás..... Ezek is kellően avitt dolgok, mégis mindmáig velejárói a társadalmaknak... És ezt még Soros sem tudná kiírtani a disztópikus elképzeléseivel.... Főleg, hogy ő maga persze mindezek fölött állna.....

2018.07.19. 11:29:59

@John Nethem:

Nem ez volta kérdés megint csak.
Túl van e lihegve ez a probléma magyar szinten vagy sem?
A számok lapján én úgy látom nagyin is.
Ismétlem nem az a kérdés, hogy ez egy probléma és ezzel kell e foglalkoznia az ez ügyben illetékes szerveknek.
A kérdés az, hogy olyan szintű e ahogy azt a kormánypropganda beállítja.

2018.07.19. 11:31:05

@morph on deer: "Friss, üde hírecske, biztos egészen aktuális a mostani ENSZ témával kapcsolatban. Vagy valami. "

Mert ugye szerinted a vén marxista akkora jellemfejlődésen ment át az utóbbi években.. ne nevettess már. Ugyanazt a metodikát tolják...ugyanazon emberek sertepertélnek az EU háza táján..ugyanazon alom kölykei.

chrisred 2018.07.19. 11:32:44

@morph on deer: 1999-ben Juncker legfeljebb azt mondhatta el, hogyan működik az Európai Tanács és az Európai Néppárt, mert luxemburgi miniszterelnökként csak ezekben az európai szervezetekben működhetett. Dehát akkor ezzel Orbán is tisztában lehet, hiszen ő is tagja mindkettőnek már elég régen.

John Nethem 2018.07.19. 11:33:35

@Womb Raider: Csak a Markusovszky Kórházban 2016-2017-ben 26 milliárdos beruházás történt, és további 3 milliárdos műszercsere és fejlesztés.
Ez kb. 3-4 évre elegendő fejlesztés, ugyanis az orvostudomány fejlődése 2 évenként MEGDUPLÁZÓDIK, és amire általánosságban elterjed egy-egy újabb eljárás, az kb 4-5 év, egyes esetekben 5-6 év, vagy éppen 1-2 éven belül, specialitástól, műszerigényezettségtől függően...

Fülig José 2018.07.19. 11:33:40

@Womb Raider: figyumá...most tényleg egy retkes fideSSes miniszterre hivatkozol? hogy aszonta: minden szuperzöld? ...és te ezt el is hiszed???? elmondanám, hogy szétrohadt-az-ország. egészségügy, úthálózat, oktatás, átláthatóság, tolerancia, rend....

John Nethem 2018.07.19. 11:35:07

@MikeBoy: Nos, INKÁBB most lihegjük túl verbálisan, mint akkor kézzel-lábbal, amikor már késő, és a nyakunkon a baj....

Fülig José 2018.07.19. 11:35:15

@John Nethem: " Ez kb. 3-4 évre elegendő fejlesztés, ugyanis az orvostudomány fejlődése 2 évenként MEGDUPLÁZÓDIK," van viszont 30 év lemaradásunk, pubi... te tényleg nem mozdultál ki a faludból még sose.

chrisred 2018.07.19. 11:35:20

@Womb Raider: Akkor minden keresztény néppárti politikus egyben marxista is?

John Nethem 2018.07.19. 11:35:58

@Fülig José: Igen. Bizony.
A kezed is rohad, már csak a középső ujjad van meg.....

ogli dzsí 2018.07.19. 11:39:22

@nu pagagyí: 2006ra a gazdasag beleallt a foldbe

John Nethem 2018.07.19. 11:40:45

@Fülig José: Ki mondta hogy nincs lemaradásunk ??? A népek összes pénze nem lenne elég, ha egészsügyre kellene költeni, a mindig legaktuálisabb egészségügyi megoldásokra.... Mit írtam 10.36-kor ????

A ballib kormányfutás alatt 600 milliárd kivonás történt az EÜ-ből, bezárások, privatizálások ( amiket idővel vissza kellett venni, mert olyan szarul csinálták, vagy legalábbis csak a nyereséges részeket kicsemegézték, a többi drága költségűt meg az állam nyakán hagyták..), elbocsátások, drasztikus áygszámcsökkentés ( = szombathelyi Markusovszkyban 1600 ágyból megszüntettek 500 ágyat... )
MA tartunk kb azon a szinten, ami a ballib kivonás előtti állapot volt.... De közben eltelt 10-12 év... Tehát már ebből adódóan az ELMARADÁS 10-12 év !!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2018.07.19. 11:42:03

" a Fidesz nemhogy politológusnak vagy esztétának, hanem egyenesen agyhalottnak tekinti a választóit."
Sok esetben nem is téved... :S

2018.07.19. 11:42:25

@John Nethem:

A baj már régen a nyakukon van.
A korrupt, dilettáns politikusok képében.
Ez migráns válságos propaganda tömve van hazugsággal.
Ha egy cseppet is komoly lenne a dolog, nem lenne szükség rá.
De nem igy van. Hazug ocsmány és undorito az egész.

John Nethem 2018.07.19. 11:42:33

@John Nethem: És ha ehhez az elmaradáshoz hozzátesszük az azóta történt fejlődést a világban, akkor valóban 20-25 év a lemaradás....

John Nethem 2018.07.19. 11:47:20

@MikeBoy: Mit is csodálkozunk, amikor iskolázatlan, de politikailag jól fekvő emberek hoznak döntéseket , mint például SARGENTINI, SCHULZ vagy éppen a taxisofőr svéd miniszterelnök....... Ahol már polilógusok és szociológusok jelzik, hogy lassan a JELENLEGI svédek fölélik a migránsaikkal a 60-70-es években megteremtett jólét alapjait... Amikor MALMŐ 60 %-os pénzügyi hiányát a többi svéd városnak kell állnia, mert a migránsok 45-70 %-os munkanélkülisége már akkora teher.... Pedig a 2. legnagyobb svéd város...

2018.07.19. 11:52:51

@John Nethem:

Magyarországról beszéljünk.
Itt a kormány nevében valaki kiáll nyilatkozni, hogy xy szervezet migránsokat akar kölöztetni lakásolba ezért kikérte azok listáját a kormánytol.
Aztán kiderül, hogy egy ügyvédnek van eg db ügyfele öröklödési problémával.
Na ez nem probléma. Ez hazugságkampány.

2018.07.19. 11:58:20

@chrisred: "Akkor minden keresztény néppárti politikus egyben marxista is?"

Azt én ugyan nem tudhatom..nem is feltételeztem/állítottam ilyet. Annyit csak, hogy Juncker ideológiai elköteleződése egyértelmű.. a többiekkel meg annyi köti össze, hogy a céljaik egybeesnek..

chrisred 2018.07.19. 12:04:12

@maxval balcán bircaman: Már akinek. Az ENSZ-ben többségben vannak azok az országok, ahol az emigráció jellemző.

antiinternáci 2018.07.19. 12:05:01

@felucca02:

"akkor a bezárkózás és a dacos kivonulás, az biztos, hogy nem vezet megoldáshoz?"

Ha a saját házadba, lakásodba nyomulna így befelé egy rakás idegen, általad nem hívott valaki, akkor is azt mondanád, hogy a bezárkózás nem megoldás? Hanem szépen beengeded, és utána megbeszélnéd vele, hogy a jövőben mit csinálhatsz a saját otthonodban (ami őt nem zavarja)?

Ha megadod a címed, biztosan akad pár ember, akivel kipróbálhatod ezt...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.19. 12:08:56

@chrisred:

Ez nem számít.

Itt az ENSZ-oligarchia elveiről beszélünk, akik célja a tagllamok lertombolása.

chrisred 2018.07.19. 12:08:58

@antiinternáci: Természetesen ilyesmiről szó sincs az ENSZ tervezetben.

2018.07.19. 12:09:25

"Tökéletesen az ellenkezőjét állította annak, ami oda van írva, de bízik abban, hogy a szavazói nem tudnak angolul."

Hibás abból kiindulni, hogy a bázisszavazóik gondolkodnak.

chrisred 2018.07.19. 12:10:33

@maxval balcán bircaman: Ja. Például közülük Oroszország célja Szíria és Ukrajna lerombolása.

Homo fideszbirkusz 2018.07.19. 12:11:57

@antiinternáci:

mesélj Homo fideszbirkusz, fogsz ugatni orbán náci gadidra, hogy ne engedjen be a lakásodba 4 millió bevándorlót?

TÖBB MILLIÓ BEVÁNDORLÓT KELLENE BEFOGDANIA MAGYARORSZÁGNAK A KÖVETKEZÖ ÖT ÉVBEN!

Orbán Viktor több millió bevándorlót vár

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

2018.07.19. 12:16:01

Ha az ember liberális demokrata, az NEM JELENTI automatikusan azt, hogy migránsokat szeretne, mert az NEM OLD MEG SEMMIT, ám tönkreteszi a liberalizmust is, hisz ezek a migránsok nem Európában szocializálódtak és eszük ágában sincs úgy európainak lenni, ahogy gondoljátok. Orbán a megszerzett világát védi ennyire, nem a magyarokat. Soros meg UGYANAKKORA gazember, mint Orbán. Itt csak a gondolkodó ember igazodik ki, nem véletlen, hogy tűzzel vassal irtják. Ugyanis ebből még simán kijöhet az, hogy a fidesz az iszlám világrendre helyezkedett és ki állítaná meg Orbánt, ha 10 év múlva az iszlám magatokba fogadásáról kezdene beszélni?

2018.07.19. 12:18:14

@Homo fideszbirkusz: Én ugyan semmi ellentmondást nem látok.. te igen? Orbán itt egyértelműen gazdasági szempontból AKTÍV és nem ingyenélésre játszó "migránsokra" számít. Olyanokra, aki minimális időn belül integrálódnak, a későbbiekben sem kell erőszakos cselekményekre számítani a miénktől jelentősen eltérő értékrendjük , kultúrájuk és degenerált vallási vezetőik miatt.
Olyan "migránsokról" volt itt szó, mint amilyen "migráns " a külföldön munkát vállaló magyar/lengyel/cseh állampolgár. Még véletlenül sem az Európát lerohanó hordát vágyta betelepíteni (Mondjuk szerintem Merkel sem így képzelte..)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.19. 12:22:28

@chrisred:

Nem éppen.

Szíria lassan felszabadul, s ennek egyik oka az orosz segítség.

Ukrajna meg lassan süllyed, a nyugati gyarmatosítók miatt.

Homo fideszbirkusz 2018.07.19. 12:29:22

@John Nethem: "Amikor MALMŐ 60 %-os pénzügyi hiányát a többi svéd városnak kell állnia, mert a migránsok 45-70 %-os munkanélkülisége már akkora teher...."

Mekkora észkombány vagy te fidesz birkusz!
Még jó hogy munkanélküli a 2016/17-es évek tömeges bevándorlóinak a nagy része. Még éppen csak hogy elbírálták a menedék kérülmüket és éppen kezdik a nyelvtanulást,meg a szakmai képzést. Ha egyáltalán kapnak olyat.

Persze ha a sors téged Ugandába zavarna el egy napon, tuti hogy 1-2 éven belül már bantu nyelven leszakmaizott villanyszerelő vagy nosztrifikált atomtudós lennél.

chrisred 2018.07.19. 12:30:31

@Womb Raider: Vigyázz, mert ezzel az ENSZ álláspontjára helyezkedsz, mert azt állítod, hogy a migrációnak van pozitív oldala is.

chrisred 2018.07.19. 12:34:52

@maxval balcán bircaman: Ja, az az 5-6 millió kibombázott és földönfutó szíriai meg kit érdekel. Az ukránok meg valahogy szívesebben veszik, ha a nyugatiak süllyesztik őket gazdasági támogatással, mint hogy Putyin emelje őket a polgárháborús zsoldosexportjával, meg az ország egyes részeinek annektálásával.

2018.07.19. 12:35:17

@chrisred: Én ennek soha nem is állítottam ellenkezőjét. Csak ti hajlamosak vagytok a sáskajárást összekeverni az uniós állampolgárok alapjogaival. Az unió területén belüli tetszőlegesen megválasztható lakó-és munkahely lehetőségével. Én viszont már nem elégszem meg ezzel! Holnaptól KeyWesten AKAROK élni..mert..csak.. ott nekem jobban teccik! Kérem, utaljanak ki számomra egy 4 hálószobás parti, panorámás házat, meg havi apanázst. Különben puki lesz a vége!

Homo fideszbirkusz 2018.07.19. 12:37:02

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: "Ugyanis ebből még simán kijöhet az, hogy a fidesz az iszlám világrendre helyezkedett és ki állítaná meg Orbánt, ha 10 év múlva az iszlám magatokba fogadásáról kezdene beszélni?"

Várjál már! A felcsúti minden segget kinyalni képes orbán már ebben is rég benne van!

Orbán Viktor: Aki bezárkózik, vesztes lesz
INDEX 2015.06.09.

Budapesten rendezik az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlését. Az eseményen az arab bankárokat Orbán Viktor köszöntötte, és figyelmükbe ajánlotta Magyarországot.

A miniszeterelnök néhány fontosabb állítása:
Magyarország nyitott és barátságos ország, ahol barátságos emberek laknak. Nálunk örülnek a befektetőknek az emberek. Nem mindenhol mondható el, hogy ilyen nyitott és üdvözlő a szemlélet.

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa.
Itt hiányoznak azok a gettók, telepek, külvárosi részek, ahová az ember nem teheti be a lábát, az egész város biztonságos.

Magyarország biztonságos jogi értelmben is.

Magyarországon él a tisztelet kultúrája. Ez nem mondható el Európáról. A világnak ezen a sarkán nem tisztelik a jóistent, a családokat és a nemzetet, tőlünk nyugatra mindenki progresszív. De mi nem osztjuk ezt a vélekedést.

Minőségi életet csak ott lehet élni, ahol a tisztelet hangján beszélnek. Itt mindenki RENDKÍVÜL NAGYAR ÉRTÉKELI AZ ISZLÁMOT. Úgy tekintük az ISZLÁMRA, mint egy NAGY ÉPÍTMÉNYRE.
NEM TEKINTÜNK FENYEGETÉSKÉNT AZ ISZLÁM VILÁGBÓL ÉRKEZÖKRE.

Orbán a pápát idézte: "ÚJRA KELLENE OLVASNI A KORÁNT" Ha jobban figyelt volna az emberiség a Korán tanításaira, akkor nem tartana itt a világ.

Mi senkit nem oktatunk ki majd demokráciából, vagy ember jogokból.

Magyarország egy felemelkedő ország. HA FÉL ÉV MÚLVA JÖNNEK, MÉG JOBBKOR JÖNNEK.

A politikusok nem ismerik a jövőt, de ezt nem vallják be. Olyan változások vannak, amelyek hatásait lehetetlen felmérni. Hogy kik lesznek a sikeresek és vesztesek, azt senki nem tudja megmondani. Egy dolgot tudunk: AKI BEZÁRKÓZIK A KERÍTÉS MÖGÉ, AZ VESZTES LESZ.

chrisred 2018.07.19. 12:43:07

@Womb Raider: Soha nem kevertem a menekültügyet a bevándorlással. Ahogy az ENSZ is elkülöníti a kettőt.

2018.07.19. 13:05:19

@chrisred: Mégegyszer... az eu állampolgárok eu-n belüli helyváltoztatása NEM migráció.. (lehet, neked is evidens, de a többségnek szemmel láthatóan nem..)

John Nethem 2018.07.19. 13:06:26

@Homo fideszbirkusz: Nem tudtam, hogy bantu nyelven írták a világ filozófiai műveit, meg főleg az atomtudomány kitüntetett anyagait..... Gondolom az atomtudomány minden szakmai szavára megvan már a bantu megfelelő, így nem olyanokkal kell körülírni mint a női csikló kimetszése, tehénvér lecsapolása, kinek nagyobb az Ájfonja, ki tud messzebb köpni........

ogli dzsí 2018.07.19. 13:08:14

@chrisred: az ENSZ egy sohivatal aminek semmire sincs hataskore, plane nem arra hogy ki honnan hova migral, az USA eleve nem is vesz reszt a targyalasokon se nagyon leszarjak hogy az osszes migrikibocsato orszag jol megtanacskozza mi merre meddig

muhahaha

John Nethem 2018.07.19. 13:13:04

@Homo fideszbirkusz: És ezt FUKUSHIMA előtt vagy FUKUSHIMA után mondta ????

Én pedig azt mondom: AKI NEM látja és méri föl a helyzetet, és nem épít időben kerítést, amikor kerítést szükséges építeni, az BALGA ember.... Aki nem látja és nem méri föl, hogy a Dunán mikor jön az ár, és amikor szükséges nem épít gátat, az BALGA ember... És a sok ilyen balga ember alkot meg egy balga társadalmat, ahol csak bégetnek, sopánkodnak, fenyegetőznek, csak éppen NEM azt teszik, amit a természet dolga tettetni kíván velük.... Mert túl okosnak képzelik magukat... És túl sokat álmodoznak.. Pedig az álmodozás az élet megrontója. Álmodoznak arról, hogy a mai korunkban a nyugati embert már nem érheti semmi olyan sors, mint amit akár a szírek átélnek... Pedig dehogynem !! És minél több ilyen afrikait és közel-keletit fogad be a Nyugat ( akár érdekből - ami a legrosszabb !, akár balgaságból ) , annál több OTTANI PROBLÉMÁT importál ide...

John Nethem 2018.07.19. 13:18:01

@ogli dzsí: Így bizony.

Ha megfigyeljük az ENSZ tagállamait, ebben a 70 % ma már olyan MUSZLIM ország, akik vagy az egyik, vagy a másik muszlim nemzetközi szervezetek tagjai...És mint látjuk, az ILLEGÁLIS MIGRÁNSKIBOCSÁTÓ országok MIND ezek közül kerülnek ki. Egész egyszerűen a létszámfölöslegüktől szabadulnak meg, ami a sok lúd DISZNÓT győz alapon működik, miáltal bekebelezik az összes létező nyugati államot.
De kérdem én, A gazdag arab országok miért is nem fogadnak be senkit sem ???
MIért nem a SAJÁT kultúrkörükbe és vallási közegükbe igyekeznek ezek az emberek és miért Európába ??????
Ja kérem? mert itt hülye népek élnek, akikhez egy életre be lehet kvártélyozni.....

chrisred 2018.07.19. 13:18:40

@Womb Raider: Minden migráció, ami az ország elhagyásával jár. (Meg persze létezik országon belüli migráció is, de az már tényleg nem tárgyhoz tartozik.)

Anyád a baráthal 2018.07.19. 13:19:58

Csak az elejét olvastam a hozzászólásoknak, de valami feltűnt. Az összes ballib migráns simogató (mondjuk úgy, hogy a blogíróval egyetértő) kommentelő minősíthetetlen hangnemben, személyeskedve, sértegetve szidja nemcsak a fideszt, meg orbánt, de a többi hozzászólót is, valamint az összes fidesz szavazót.

Egyszerűen nem értem. Ezzel a stílussal szeretnék átcsábítani a szerintük agyhalottakat? Létezik azon az oldalon olyan, aki személyeskedés nélkül is tud érvelni? (Már ha értik a jelenlegi helyzetet, hogy miért ilyen kevés a balra szavazó). Persze az is lehet, hogy ez csak 1-2 ember, aki több nick alatt írogat.

Én csak egy náci, fasiszta, rasszista, soviniszta fajgyűlölő vagyok (hála istennek agyhalott nem, mert nem a fideszre szavaztam), de arra büszke vagyok, hogy erre a balliba bagázsra még soha nem voksoltam. Egyre inkább úgy tűnik, hogy soha nem is fogok. Ha-ha.
Csak röhögni lehet ezeknek a szánalmas vagdalkozásán. Kétségbe vannak esve.
Azt pedig, hogy kinek van most igaza, hamarosan meglátjuk. Mindenesetre az elmúlt pár év történése nem őket igazolja.

John Nethem 2018.07.19. 13:24:44

@Homo fideszbirkusz:

Tegyük tisztába a gyereket:

MIGRÁNS = ILLEGÁLIS, gazdasági érdekből othonaelhagyó, aki a CÉLORSZÁG SZOCIÁLIS rendszerét kívánja megcsapolni munka és bármiféle integrációra hajlandóság nélkül. Kiegészítésképpen alvilági tevékenységbe kezd. 98 %-ban NEM európai kultúrkörű.

BEVÁNDORLÓ = integrációra hajlandó, 98 %-ban európai kultúrkörű, MUNKA vagy TANULÁS, NYELVTANULÁS céljából utazik HIVATALOSAN a célországba.

John Nethem 2018.07.19. 13:25:42

@chrisred: IGEN. a folyamat neve MIGRÁCIÓ.

DE NINCS külön MIGRÁNS szó.

van IMMIGRÁNS és EMIGRÁNS de migráns külön nincs.

chrisred 2018.07.19. 13:27:35

@ogli dzsí: Ez bizony abszolút így van. Égvilágon senkit nem érdekel, mit egyezkednek az ENSZ-ben.

John Nethem 2018.07.19. 13:29:03

@John Nethem: Hogy mást ne mondjak, Britanniában már több mint 4 ezer a női nemi szervet megcsonkító eset..... És ezt a KÉTSZÍNŰ, ANTIHUMÁNUS liberális világ tűri...

chrisred 2018.07.19. 13:30:29

@John Nethem: A migráns összefoglaló kifejezés az immigránsra (bevándorló) és az emigránsra (kivándorló).

Fülig José 2018.07.19. 13:30:32

@John Nethem: ezt az irgalmatlan méretű faszságot honnan veszed?!

migráns (főnév)

Lakóhelyét megváltoztató személy; egy területről elvándorló, illetve más országba betelepülő ember.
Az Európai Unión belül nincs semmi akadálya a migránsok mozgásának. A gazdaságilag fejlettebb területeken a migráns más országokból betelepülő embert jelent.

Eredet [migráns < angol: migrant (elköltöző személy) < lásd: migráció]

Fülig José 2018.07.19. 13:33:29

@John Nethem:

náci (főnév)

1. A nácizmus híve; tekintélyelvű, erőszakon alapuló politikai elmélet követője, aki a más véleményűeket elnyomja, elpusztítja, tagadja a demokratikus és más elképzelések létjogosultságát, és saját szervezetét minden más fölötti uralkodásra jogosultnak tartja.
...

2. Átvitt értelemben: Tekintélyelvű személy, aki romboló, elnyomó célokat erőszakos eszközökkel ér el.

Eredet [náci < német: Nazi (náci) < Nationalsozialist (nemezetiszocialista) < Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP, Nemzetiszocialista Német Munkáspárt)]

2018.07.19. 13:40:20

@chrisred: Most migráltam a WC-re.. de nem maradtam sokáig.

Egyébiránt cuki, ahogyan a nem tetsző dolgokat ignorálod és minden lakóhelyet váltó embert nemes egyszerűséggel "a migráns" kategóriába sorolod. Mintha ez amúgy azonnal mindenki számára jogalap lenne az ide-oda költözéshez és a célország szocellátó remdszerein való élősködéshez.

www.origo.hu/nagyvilag/20180717-a-kozossegi-oldalan-hirdetnek-kampanyt-a-migracio-ellen.html
:))))) Balga belgák... benáculnak..kirekesztenek.

John Nethem 2018.07.19. 13:40:59

@Fülig José: Magyar közbeszédben nem használták. Vagy az bevándorlót vagy az emigráns szót használták.

A MIGRÁNS szó 2015-től lett a közbeszéd szava, aholis átértelmeződött és az ILLEGÁLIS, gazdasági érdekből , hatósággal NEM közreműködő határátlépő azonosító fogalma lett.

2018.07.19. 13:42:27

@Fülig José: Köszönjük, de már hozzánk is kihordja a posta az internetet. A kultúrház könyvtárába még a gúglit is járatják.

John Nethem 2018.07.19. 13:42:28

@Womb Raider: Így működik a liberálisok SZÓrelativálása. Minden szónak a konkrét értelmét szét kell zilálni, és az aktuális érdek szerinti jelentést kell adni neki. És ennek a meghatározását is a liberálisok maguknak vindikálják....

chrisred 2018.07.19. 13:43:49

@Womb Raider: Ez egy kifejezés, semmi köze nincs semmiféle jogalaphoz.

Fülig José 2018.07.19. 13:44:06

@Womb Raider: akkor ne csak a kirakatot nézegesd, féleszű. vegyél belépőt, olvass, tanulj. hátha egyszer megjön az eszed...

Fülig José 2018.07.19. 13:45:59

@John Nethem:
na ne mond....
most hirtelen csak a popsi srácok ugrott be...

"illegális migráns Archívum - PestiSrácok
pestisracok.hu/tag/illegalis-migrans/
Még több "illegális migráns". Több. Forró drót. A hétvégén is százával kóboroltak át a határunkon a migránsok, de visszazavarták őket. 162 határsértőt ..."

nekik is kéne szólnod, bár sztem a magyar nyelvet ezek a patkányok nem beszélik.

chrisred 2018.07.19. 13:46:43

@John Nethem: Mert a politikai propaganda felkapta. Ahogy 1945 előtt a magyar közbeszédben ismeretlen volt a "kulák" szó.

Indriq 2018.07.19. 13:48:08

@Womb Raider: origo meg prostisracok szintű cikkek linkelése helyett. Inkább Andersent linkelj. Azok kevesbé elrugaszkodtak a valóságtól.

chrisred 2018.07.19. 13:49:11

@John Nethem: Így van, bár a jelenlegi kormányerőket csupán gazdasági tekintetben lehet liberálisnak tekinteni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.19. 13:51:05

@chrisred:

Nem Putyin küldött oda terroristákat, hanem Obama és Soros.

Minden ballib bérretteg 2018.07.19. 13:51:26

@Womb Raider:

Szerencsétlen nyomi ballibekkel nem érdemes sokat foglalokozni.

Agybetegek szegények, és mindent beszopnak amit a b1 meg az Index ír a migránsseggnyalásról.

John Nethem 2018.07.19. 13:52:57

@Fülig José: Mi a gond ezzel ??

illegális -migráns: az, aki belógott az országba papírok és ellenőrzés nélkül.
ezért nem lesz lassan migráns az országban. Mert akit elkapnak, azt visszarakják a tranzitzónába. Ott két lehetősége van: beadja a kérelmét, amit vagy elfogadnak vagy visszautasítanak. Nyilván minél többször dobják vissza, annál nagyobb az esélye hogy elutasítják. Vagy visszamegy ahonnan jött.. Vagy esetleg ott lebzsel Szerbiában, míg a szerbek meg nem unják és kitoloncolják.

Minden ballib bérretteg 2018.07.19. 13:53:12

@maxval balcán bircaman:

Ez pontosan így van.

Az egykor Szíria ellenzéknek kikiáltott csapat, akit Obama és Clinton-Soros klán felfegyverzett kiképzett, Obama bukása után leplezetlenül mind átálltak az Al-Kaida terror szervezetbe.

Minden ballib bérretteg 2018.07.19. 13:55:24

@Indriq:

Magadfajta szerencsétlen ballib marháknak meg van tiltva mi, hogy néha olyat is olvassanak, ami egyébként igaz, de nem a migránsseggnyaléásról szól !

Röhejesek vagytok, ahogy mindent hazugságnak tituláltok, ami nem illik beszűkült migránsseggnyaló világképetekbe.

Fülig José 2018.07.19. 13:57:07

@John Nethem: a gond ezzel, kedves, hogy ha a "migráns" már eleve illegális, a kurvafiúk miért teszik elé hogy illegális? valamelyiktek téved. ...esetleg mindketten?

chrisred 2018.07.19. 13:58:27

@maxval balcán bircaman:Az orosz légierő terrorbombázásait is Obama és Soros rendeli el? És ezek a bamba oroszok sorra választják újra Putyint, aki meg semmit se csinál, csak ül a Kremlben...

John Nethem 2018.07.19. 13:58:31

@chrisred: Szerintem éppen gazdaságilag nem lehet liberálisnak tekinteni. Hiszen éppen a nagy közüzemi cégek államosítása zajlik, vagy megtörtént, sőt energetikai cégek államosítása is tervben van... ( Nem mintha ez nyugaton ne lenne így.... Közröhej volt, hogy míg Magyarországon Demszky idejében a vízműveket mind eladták, a tulajdonos francia cég lett, de benne francia állami tulajdonlással.... szóval a magyar pénz így csordogált haszonként a francia állambácsi zsebébe...) És minden más stratégiailag fontos cégnél így volt.... Érdekes módon mindenki azt szajkóüzta, hogy az állam rossz gazda, de azért a magyar áramtermelést birtokló német E-ON-ban mégis csak ott volt a német állam 30 %-os tulajdonnal... és az a kis 5-6 milliárdos osztalék jórésze ott került kifizetésre.... .... Mint ahogy 4-5 milliárdot nyertek a németek a görög gazdasági mentőcsomagon....

John Nethem 2018.07.19. 13:59:59

@Fülig José: Nem ez lenne az egyetlen hibás szóhasználat a világtörténelemben...

Fülig José 2018.07.19. 14:00:47

@Minden ballib bérretteg: itt aki beszűkült, öcsi, azok ti vagytok. NEKTEK nincs semmi a migráncsokon kívül, rémlik?! se oktatásügy, se közhangulat, se lófasz semmi, csak a kibebaszott migráncsok...ja! meg az ORBÁN A KIRÁLY!!!

John Nethem 2018.07.19. 14:02:57

@Fülig José: TEhát mint a HELSINKI Bizottság írásában is látható, az ILLEGÁLIS MIGRÁNS nem jogi kategória, csupán köznyelvi fogalom.

2018.07.19. 14:24:33

@John Nethem: a gazdag arab országok is fogadnak be.

2018.07.19. 14:26:17

@John Nethem: rossz a meghatározásod. A migráns és a bevándorló nem lehet külön értelmű. Az ensz nem használ magyar szavakat...

2018.07.19. 14:27:25

@Indriq: Bogaram... attól, hogy adott esetben a liberális média nem tartja fontosnak a hírt megjelentetni, az még nem jelenti azt, hogy a hír nem igaz. A számokkal méltóztass vitatkozni, nem azzal, hogy hol jelent meg.

Gönc Kinga milliiárdos Pillarozásáról is csak az OLAF jelentésben, meg a jobboldali lapokban olvashattál, a 444 vagy a B1 csak a LED-világítás kapcsán látta értelmét a jelentést idézni.
Vagy szerinted csak photoshoppolt képeket láthatunk és valójában nincs diagnosztikai központ? Tényleg csak erre futja a tehetségedből?

2018.07.19. 14:29:15

@Könnyen elkaptuk, uram!: Volt erre még egy jó szó.. az biztos ismerős egy balosnak: disszidens!

(amúgy lógsz egy indoklással...)

chrisred 2018.07.19. 14:38:04

@Womb Raider: A disszidálás az ország engedély nélküli elhagyása.

2018.07.19. 14:45:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: Most tőlem lovagolhatsz ezen az alkalmasterminus technicust keresvén, de a két "helyváltoztatás" között alapvető különbségek vannak, Az egyik az EU alapszerződésében rögzített, az EU polgárait egyformán megillető jog, a másik meg NEM
Az, hogy neked ugyanaz, amikor az asszony a nappali kanapéjára száműz adott esetben azzal, hogy Jászárokszállásról beköltözik hozzá a hálószoba Lákátos Ármandó.. az engem hidegen hagy.

Az EU állampolgárai számára az EU belső határai átjárhatóak, de az EU területét elhagyva rájuk éppen annyira érvényesek a célország belépésre vonatkozó törvényei. Ha azokat megkerülve akar bejutni és sikerrel is jár, még nem szerzett jogot automatikusan az ottartózkodásra. Sőt.. akár soha nem is fogják megtűrni ott. Még ha menekültnek is adja ki magát, akkor sem.

2018.07.19. 14:47:18

@chrisred: Tudom... a jelenlegi migrációs krízisben pl. az eritreaiak esetében , akik a sorkatonai szolgálat elől menekülnek, szvsz az állam hozzájárulása hiányzik az ország elhagyásához.

Hohó60 2018.07.19. 14:52:43

@chrisred:

Az orosz légierő terrorbombázásaira nem lett volna szükség, ha az ameriaki bolsevisták nem hozzák létre az ISIS-t az iraki stabil rendszer koholt vádakkal való lerombolása útján.
Ezt nem tudjátok kimosni. Az ISIS Obama, Clintonné, Blair, meg a többi internáci háborús bűnös tevékenysége következtében jött létre. Szaddam, Aszad meg Kadhafdi kordában tartották a fundamentalistákat, illetve a szunnitasíita ellentétet. Ezze jöttek az elvtársak azt hazudva, hogy Szaddamnak vegyi fegyverei vannak, lerombolták a rendszert, és létrejött az ISIS.
Ezt azért tették, mert nyilvánvaló volt, hogy így síita-szunnita polgárháború lesz, amivel meg lehet indítani Európa felé a tömegeket. De ha én tévednék, és a nyugati bolsevisták csak simán ennyire barmok voltak, akkor meg azért lenne bíróság előtt a helyük.

Homo fideszbirkusz 2018.07.19. 15:05:38

@John Nethem: "MIGRÁNS = ILLEGÁLIS, gazdasági érdekből othonaelhagyó, aki a CÉLORSZÁG SZOCIÁLIS rendszerét kívánja megcsapolni munka és bármiféle integrációra hajlandóság nélkül. Kiegészítésképpen alvilági tevékenységbe kezd. 98 %-ban NEM európai kultúrkörű."

Tegyük tisztába a dolgot: elmebeteg Homo fidesz birkusz vagy! A felcsúti Kisputyin örömét leli benned amikor elnézi mennyire leépült az agyad és miylen szépen felbégeted az ő mindennapi rettegéseit.

wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Migr%C3%A1ns

migráns (főnév)
Fájl:Migráció.jpg
Lakóhelyét megváltoztató személy; egy területről elvándorló, illetve más országba betelepülő ember.

Az Európai Unión belül nincs semmi akadálya a migránsok mozgásának. A gazdaságilag fejlettebb területeken a migráns más országokból betelepülő embert jelent.

Eredet [migráns < angol: migrant (elköltöző személy) < lásd: migráció]

chrisred 2018.07.19. 15:06:53

@Hohó60: Az ISIS 2006-ban jött létre a Bush-Cheney páros terror elleni háborújának eredményeképpen

Homo fideszbirkusz 2018.07.19. 15:11:28

@Womb Raider:

értcsük fidesz birkusz: ha a felcsúti Kisputyin 4 millió migránst akar betelepíteni Magyarországra, akkor annak örülni kell és azok jó migrik.

Ha az EU átirányítana 1300 migránst elbírálásra, akiket aztán el is lehet utasítani, akkor az erőszakos betelepítés, nemzetközi Soros terv a magyar faj kiirtására és attól rettegni kell. Akár az ENSZ 190 tagállama előtt is, hadd lássa a világ, hogy mi is az a Magyar Beteg.

Szerintem fogd meg a Nethem Jani nevezetü troll kollégád kezét és menjetek minél előbb együtt elmeorvosi kezelésre. Még talán árkedvezményt is kapsz, mert hoztál magaddal még egy elmebeteget.

Homo fideszbirkusz 2018.07.19. 15:13:38

@Hohó60:

jól van tovaris, lekapcsolhatod a blogról a Moszkva Hangját, ma hazudtál annyit, mint amennyit a Pravda a fénykorában egy teljes hét alatt.

Homo fideszbirkusz 2018.07.19. 15:21:06

@John Nethem: " szóval a magyar pénz így csordogált haszonként a francia állambácsi zsebébe..."

Idióta, amikor te nem magyar farmert,TV-t, DVD-t, csempét, autót veszel - és ráadásul nem a magyar sarki boltban hanem a multinál, meg külföldi tulajdonú banknál, biztosótónál vagy, meg külfödre mész nyaralni, akor te is csorgatod a magyar pénzt a külföldi zsebébe.

Akkor lennél szarban, ha fogadást kötnél rá, hogy vásárolsz legalább 20% magyar eredetü árut a fizetésedből. Lófaszt, inkább csorgatod ki a magyar pénzt a külföldi multiknak mithhogy Vörös Október ruhákban meg Csepel biciklin járj.

Hohó60 2018.07.19. 15:32:30

@chrisred:

Az ISIS 2014 körül jött létre. Bár a Majomeber is egy nagy barom volt, a lényeget tekintve ugyanolyan internáci mint Clintonné, meg Obama, de neki ehhez már nem volt köze.
Az internácik szempontjából kedvező végkifejletnek voltak már vagy 10-15 évre visszanyúlóan előzményei ( amik még nem ISIS voltak), de azoknak a terroristáknak még legfeljebb csak lokális hatásuk volt, gyakorlati, világpolitikai jelentőséggel nem bírtak. Pont azért amit írtam: Szaddam stabil rendszere féken tartotta őket. Aztán jöttek az internácik, megdöntötték Szaddamot, destabilizálták Szíriát. Ezzel kiengedték a szellemet a palackból, létrejött az ISIS (Iraki és Levantei Iszlám Állam, tehát ez nem lehetett még Bush alatt), és kezdődhetett a bolsevisták számára oly kedves öldöklés...

chrisred 2018.07.19. 15:56:06

@Hohó60: Szaddam 2006-ban halt meg, és ugyanebben az évben jött létre az Iraki Iszlám Állam. A Szíriára való kiterjedése valóban 2014-ben történt, ennek a polgárháború eszkalálódása volt az oka, ami elsősorban azért történt, mert Oroszország folyamatosan vétózta az ENSZ BT határozatát a nemzetközi közbelépésről. Aszad és Kadhafi addig tudta fenntartani az életképtelen rendszerét, amíg magasan volt az olajár, de annak meg betett a gazdasági válság. De ez amúgy is egy hosszú folyamat része, a világnak lassan le kell szoknia a fosszilis energiahordozókról, mint a tüdőrákosnak a bagóról. És ebbe még több rezsim bele fog bukni.

2018.07.19. 16:00:11

@Homo fideszbirkusz: Ha te magadtól nem látod a különbségeket, akkor az orvostudomány már csak széttárja a kezét.

Teszek egy kísérletet: nem kellenek ingyenélők. Van nekünk is egy nagyobb készlet.. sőt..akár vihetők is, ha valakinek igénye támad erre.

John Nethem 2018.07.19. 16:01:37

@Homo fideszbirkusz: OKOSKA !!!!!!! Figyu !!! Állítottam én olyat hogy ide perkálunk amikor nem magyar árut veszünk ???
nem dumálj belém olyat, amit csak TE gondoltál ki.....
Ha meg nem értesz valamit, akkor kérdezzél, ahelyett hogy összezagyválsz mindent.
Én annyit írtam, hogy miért is jobb egy külföldinél ha OTT az állam is tulajdonos, miközben itthon a nagyon okos balliberálisok azt vartyogták unos-untalan hogy az állam rossz gazda mindent el kell adni ???
És erre vonatkozóan írtam, hogy miközben nálunk még fejlesztéseket kellett volna csinálni, ahhoz képest a budapesti VÍZMŰvekből éves szinten FIX pénzként ment ki az 5 milliárd menedzsment jutalékaként Franciaországba, miközben a vízműnél semmi fejlesztés nem történt, és a művek veszteséges volt....

Hohó60 2018.07.19. 16:01:45

@chrisred:

Abban megegyezhetünk, hogy kb. 2014 előtt az ISIS elődei nem voltak számottevő tényezők?

nu pagagyí 2018.07.19. 16:11:27

@Hohó60: "Szaddam stabil rendszere ".
Nem ez volt az, amelyik saját polgárai ellen vetett be mérges gázt, amelyik háborúzott Iránnal kb. egymillió hullát termelve, majd lerohanta Kuvaitot. Mégis milyen újabb disznóságra kellett volna várnia a világnak? Irak megleckéztetését egyébként nemcsak az USA (nyugati világ) akarta, hanem közvetlen szomszédai is, Szaúd-Arábiában volt logisztikai bázis, de Irán sem tiltakozott túlzottan.

ZX 2018.07.19. 16:12:01

@Hohó60: "kiengedték a szellemet a palackból" Az ugye eszedbe sem jutott, hogy a szellem ott se lett volna, ha nincs diktatúra. És a szellem kiszabadulása után bizony azt is eléri a bosszúja aki a nyakára ültette és ott tartotta a diktátort.

chrisred 2018.07.19. 16:12:29

@Hohó60: Nem. Ugyanaz a szervezet volt, csak nem terjedt ki Szíriára. Pontosan azért tudta a közigazgatás nélkül maradt területeket villámgyorsan bekebelezni, mert már rég nem egy árnyékban működő terrorista szervezet volt, hanem egy megszervezett, erőforrásokkal és emberanyaggal ellátott bűnözőállam, egyfajta kalózköztársaság.

nu pagagyí 2018.07.19. 16:18:02

@Hohó60: Nem is tudom? Al-Kaida? Hülye vagy te, de nagyon. Egyébként ma már az Isis sem tényező. Hülyék és gonoszok mindig vannak és lesznek, lásd önmagad. De azért mindegyik megkapja ami jár, ha nem ma, akkor holnap. A gonoszok némi előnyben vannak, mert előbb el kell követni a disznóságot és csak utána jöhet a retorzió. A gonoszság csúcsán persze lehet pofázni, de hol van már Kadhafi, Szaddam, Bin Laden?

chrisred 2018.07.19. 16:24:11

@nu pagagyí: Ma már nem tényező, köszönhetően a kurdoknak, akik nem csak pofáztak, hanem leverték őket, mint vak a poharat.

nu pagagyí 2018.07.19. 16:26:26

@John Nethem: Na most aztán, hogy államosították, bedurrant a fejlesztés. Elárulok valamit, az államosított közművekből azért lehet most szívlapáttal kihányni a zsozsót, pl. 500 millió a Békemenetnek, mert elspórolható a fenntartás, mivel az elüldözött tulajdonosok elég korszerű infrastruktúrát hagytak maguk után. Még néhány év lopkovic és visszakapjuk a cucilizmus közműveit, csőtörésekkel, áramhiánnyal, miegymással.

nu pagagyí 2018.07.19. 16:28:04

@chrisred: Megérdemelné ez a 30 milliós nép, hogy saját országa legyen.

Hohó60 2018.07.19. 16:32:55

@nu pagagyí:

De, Szaddam diktátor volt, bűnöket követett el.
De akkor nem Amerika volt, aki atombombákat dobott Japánra? Nem Amerika vetett be Orange-B-t? Nem Amerika indította el beavatkozásával az ISIS ámokfutását?
És ha már Amerika annyira harcol a diktatúrák ellen, akkor Szaúd-Arábiában miért a logisztikai bázis volt, miért nem a célpont volt ott? Diktatúra? Igen.
Azt hiszem, mivel Amerika rendkívül véres kezű diktatúrák tömegeivel ápolt jó kapcsolatot, valamint maga is számos háborús bűncslekményt követett el, nyugodtan befejezhetnétek ezt a demokrácia védelmezője sztorit, mert ugye, nagyon sántít. Amerika akkor támad meg valamilyen országot, ha akar valamit, és itt azt akarta, hogy a migrációt Európára tudja kényszeríteni. Ebben jó szövetségesei az itteni bolsevisták, akik ugyanezt akarják a nemzetállamok megszüntetése érdekében. Ha ezek ketten nem szövetségben dolgoznának Európa ellen, a lehető legtermészetesebb európai reakció az lett volna, hogy Amerika a felelős az ISIS gazságaiért, tehát menjenek oda a migránsok.
De Juncker, Merkel,stb... azt akarta, hogy ide jöjjenek...

Hohó60 2018.07.19. 16:42:10

@chrisred:

Akkor azt mondod, hogy amíg voltak a térségi nem muzulmán fundamentalista diktátorok, azok kordában tartották az ISIS elődeit?
Mert amíg ezek voltak, addig nem volt érdemi migráció. Ugye Kadhafit azért kellett megölni, mert amíg ő hatalmon volt, nem engedte a migránsokat Európa felé áramlani.

ZX 2018.07.19. 16:49:53

@Hohó60: "itt azt akarta, hogy a migrációt Európára tudja kényszeríteni." Miért? Mi érdeke a szövetségeseire szabadítani bárkit? Honnan tudta merre indulnak el? A nagy többség nem is Európát választotta.

"Ebben jó szövetségesei az itteni bolsevisták" Mármint a Fidesz?

"Kadhafit azért kellett megölni," A saját elnyomott népe ölte meg, csak szólok. Amúgy meg a Líbiai konfliktusban főleg európai országok bombáztak. A tények ne zavarjanak.

chrisred 2018.07.19. 16:51:19

@Hohó60: Nem, azt mondom, hogy addig az ő szolgálatukban álltak.

ben2 2018.07.19. 17:01:21

"És legfontosabb indokként hozzáteszi, hogy a dokumentum kötelező érvényű lesz a tagállamokra."

Erről egy pontos idézet?

Hohó60 2018.07.19. 17:07:05

@ZX:

"Kadhafit azért kellett megölni," A saját elnyomott népe ölte meg, csak szólok. Amúgy meg a Líbiai konfliktusban főleg európai országok bombáztak.

Tényleg? És azok az európai országok nem internácik? Nem ugyanabba a bandába tartoznak, mint az amerikai bolsevisták?

És Kadhafit miért pont csak akkor ölte meg a saját elnyomott népe, amikor el kellett indítani a migránsokat Európa felé, és amely folyamatnak útjában állt a határőrizet? Addig nem voltak elnyomva?

Te tényleg nem látsz a szemedtől? Tudod mit? Nézd tovább a Foxi Maxi meséket, az pont kielégíti az igényeidet. Pont jó azoknak, akik nem tudják értékelni, amit látnak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.19. 17:10:07

@Hohó60: "Akkor azt mondod, hogy amíg voltak a térségi nem muzulmán fundamentalista diktátorok, azok kordában tartották az ISIS elődeit?"

A diktátorok nem engedik, hogy más sanyargassa a népüket, az az ő kizárólagos előjoguk.

"Ugye Kadhafit azért kellett megölni, mert amíg ő hatalmon volt, nem engedte a migránsokat Európa felé áramlani."

:)) Te hülye, a monitorra köptem a délutáni kávémat...

Hohó60 2018.07.19. 17:10:53

@chrisred:

"Nem, azt mondom, hogy addig az ő szolgálatukban álltak. "

Az mindegy az események szempontjából. Kifelé nem számítottak, nem volt hatásuk a világra.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.19. 17:13:41

@Hohó60: "De akkor nem Amerika volt, aki atombombákat dobott Japánra?"

Ezzel, és csakis ezzel tudtak megmenteni sokmillió japán életet, és soktízezer amerikai katonát. A japán hagyomány nem engedi a megadást, halálig kell harcolni. Egyedül az atombomba pusztító ereje előtt tehették le a fegyvert a becsületük elvesztése nélkül. (A katonák még harcoltak volna tovább, ez a császár parancsa volt.)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.19. 17:14:43

@Hohó60: Istenbizony letettem. Tudsz még ilyeneket mondani? Léccci, lécci, lécci! :))

kunzoo 2018.07.19. 17:19:15

Ha az USA megtette nekünk miért tilos kilépni belőle?

Hohó60 2018.07.19. 17:20:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

És ez a fanatizmus tiszta véletlenül pont jól jött az amerikaiaknak, aki szegények kénytelenek voltak legyilkolni pár százezer embert pusztán humanitárius szempontból.

(Gondolom, a Te szemedben sem csökkentette volna Nagy Imre forradalmári érdemeit, ha mégis ő vett volna részt a cár gyerekeinek állatias kegyetlenségű lemészárlásában, ahogyan az ÁVO Rádión mondták...)

morph on deer 2018.07.19. 17:43:50

@kunzoo:
“Ha az USA megtette nekünk miért tilos kilépni belőle?”

Dehogy tilos!
Csak éppen idiotizmusra vall.

Teljesen nyilvánvaló, hogy pártunk és kormányunk új célpontot keresett, mivel az eddigiek kezdenek kifáradni, és pont kapóra jön egy olyan papírtigris, mint az ENSZ.
Viszont ezzel sikerült felhívniuk a nemzetközi közvélemény figyelmét is arra, hogy a magyar kormánynak esze ágában sincs megoldás keresése a migrációs problémára, ezt csak felhasználja a saját belpolitikai céljaira.

Magyarul kilóg a lóláb, meg a lónak még pár része, ha jobban megnézed.
De legalább büszkén óbégatunk.

chrisred 2018.07.19. 17:58:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Miért, Kádár, Jaruzelski és Ceausescu se engedte a kelet-európai migránsokat nyugat felé áramlani, amíg hatalmon voltak.

chrisred 2018.07.19. 18:03:30

@Hohó60: Hát akinek a cári család és Magyarország függetlensége hasonló fontossággal bír... A kétségbevonhatatlanul igazi Nagy Imre Magyarországon is művelt egy és mást, ami, hogy úgy mondjam, árnyalja a róla alkotott történelmi összképet.

2018.07.19. 18:12:42

@Womb Raider: migráns a lakhelyét elhagyó, disszidens a lakhelyét engedély nélkül elhagyó.
Tehát disszidens volt az a magyar, aki a magyar állam engedélye nélkül szökött külföldre.
Jogilag más kategória. Szíriából menekültek tehát kizárólag Szíria szempontjából disszidensek. Feltéve, ha volna szír közigazgatás...
A migráns pedig nem magyar szó, ezért használják más nyelvekben is, tehát azt, hogy az általad javasolt magyar kifejezést nem ismerik, ne ródd fel nekik. Pláne, mert ugyanazt jelenti...

Fülig José 2018.07.19. 18:17:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: pontosan! Pearl Harbour is szükséges rossz volt, Wiunded Knee egyenesen elkerülhetetlen...a délutáni top-hülye te vagy...a barátaid a naaaagy egybesült államokban egyszerű mészárosok, akik politiikai vagy gazdasági érdekből szemrebbenés nélkül hajtottak és hajtanak végre emberiség elleni bűncselekményt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.19. 18:18:12

@Hohó60: "És ez a fanatizmus tiszta véletlenül pont jól jött az amerikaiaknak, aki szegények kénytelenek voltak legyilkolni pár százezer embert pusztán humanitárius szempontból."

:)) Ez is nagyon jó! Tudsz te!

Studiosus 2018.07.19. 18:18:13

bémeg, hát persze, hogy egyik sem ért angolul. magyarország a bűzölgő trágyadomb. csak hát tegyük hozzá, hogy már a nyolcvanas évek óta az, ahogy mondani szokás, amióta az eszemet tudom.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.19. 18:22:47

@Fülig José: A te "egyszerű mészárosaid" a saját életüket feláldozva mentették fel Európát a náci uralom alól, és utána hatalmas Marshall segélyt adtak. Hohó60 babéraira törsz? Erős verseny lesz.

Azt a "Pearl Harbour is szükséges rossz volt"-ot ha kifejtenéd. Tuti szétröhögöm a fejem.

chrisred 2018.07.19. 18:28:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az egy kicsit más volt, ő nem engedte a németeket Németországból Németországba áramlani.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.19. 18:28:32

@morph on deer: "kilóg a lóláb, meg a lónak még pár része"

Az ördög patás lólába lóg ki - vagyis lelepleződött a magát takarni igyekvő ördög - úgyhogy ha a fasz is kilóg, az az ördög fasza.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.19. 18:29:39

@chrisred: NDK-ból NSZK-ba. Ahogy a két Korea között sincs átjárás.

Habony Árpád. 2018.07.19. 18:40:58

"Az a baja a Fidesznek, hogy a migránsozás kifulladni látszik. Nemcsak migránsok nincsenek"

Ja libbbantak szerint mar 3 eve nincsennek migransok, illetve sosem voltak.
Ehhez kepest, mindennap beszalitanak 1-2 ezer arabot negert, arabot Europaba. Es csak az a kerdes, hol tegyek partra a nem letezo migransokat.

Fülig José 2018.07.19. 18:46:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: törikönyv elővesz, elolvas. Ha megy... aztán röhöghetsz. Ostoba.

Kunhallmi Agnes 2018.07.19. 18:51:46

"Szijjártó már megint hazudott egy bődületeset,"

Es kozben meg a naci Orban, mar megint antiszemita fasiszta diktatorokkal parolazik, most epp az izraeli miniszterelnokkel.

Fülig José 2018.07.19. 19:01:56

@Habony Árpád.: látsz Magyarországon migráncsot faszkalap, azokon kívül, amit a nemzetvezető telepített be?! Mert ha nem, akkor ne pattogj. Lenne egyéb tennivaló, plakátháború meg stadiondömping helyett...megvan?!

Habony Árpád. 2018.07.19. 20:50:33

@Fülig José: IGEN !!! A libbantak hazudozasa ellenere mindennap azt latni, hogy valami fondorlattal, erosszakkal a partra tesznek egy rakas niggert, arabot. Ha nem mehetnek a gorogokhoz, akkor mennek olaszba, ha oda sem akkor spanyolokhoz.
Tehat megallas nelkul jonnek, magyarorszagot csak a kerites vedi. Es ha nem volna a kerites, Orbanek nem tiltakoznanak 3 eve ilyen hatarozottan, akkor SZAZSZOR ennyien jonnenek.

Habony Árpád. 2018.07.19. 20:51:34

Orban a keritessel megvedte Magyarorszagot, es nagymertekben csokkentette az Europaba bearamlo migransokat.

taga20 2018.07.19. 21:01:45

@Habony Árpád.: mé visszafordultak, te faszagyú fityeszjobbágy?

segons 2018.07.19. 21:04:30

Az első és a második világháború Európát roppantotta össze !! Európa keserves kínok között ,képes volt újrakezdeni,rengeteg munkával-és azzal a a mentalitással,aminek az árán egy élhető Európát hoztunk létre !!!! A gyarmatosító országok,felelőssége ÓRIÁSI ! De ezt ne az elnyomott- kizsákmányolt Uniós-vagy unión kívüli országokkal akarják megfizettetni !!!! Anglia-Belgium,Franciaország ,Hollandia,Oroszország,voltak a kizsákmányolás nyertesei--- FIZESSENEK ŐK !!!!!!

kunzoo 2018.07.19. 21:29:44

@morph on deer:
Afrika túlnépesedését Európa nem tudja megoldani. Kínáét is a kínaiak oldották meg. A mi befogadóképességünk a töredéke az ottani szaporulatnak. Tehát a problémát Afrikában csak pár évvel toljuk odébb cserébe itt visszafordíthatatlan lerohadást indítunk el. Mi ezen a jó?

Ráadásul spanyoloknál, olaszoknál a fiatalok tömegei munkanélküliek, a görögöknél is. Álságos dolog a munkaerőhiányra fogni a bevándorlás erőltetését. Ha kevés a német munkaerő akkor a tőke szabad áramlásának elvét figyelembe véve menjenek a termelő vállalatok ezekbe az országokba. Aztán ha már így sem lehet megoldani a munkaerőhiányt akkor menjenek azokba az országokba akiket fel akarnak venni az EU-ba. Ha így sem megy na akkor hívják be Musztafáékat.

2018.07.19. 21:37:49

@Hohó60: az ne zavarjon, hogy a fundamentalistákat arab országok pénzelik. Szaud-Arábia, Irán...csak két példa...

2018.07.19. 21:45:37

@Womb Raider: tudod, az értelmes beszélgetéshez érdemes tisztázni az alapfogalmakat. Kurva nehéz úgy beszélgetni, hogy te muszlim alatt arabot értesz. Hogy szír alatt muszlimot. Hogy ennél a példánál maradjak: a keresztény szír jöhet?
A muszlim törökkel mi a helyzet? Orbán parolázott az atatürkkel, követendő példának tartja.
Az orosz muszlim nem jelent veszélyt, mert fizetett a betelepülésért?
A háború elől menekülő ugyanaz a kategória, mint az azeri baltás, vagy azerbajdzsáni muszlim az jó fiú?

kunzoo 2018.07.19. 21:45:52

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Az amcsik meg kiképzik őket. Lásd Afganisztán, Szíria.

kunzoo 2018.07.19. 21:47:51

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Szírek sincsenek, ahogy belgák sem.

2018.07.19. 21:49:49

@kunzoo: ez hogy jön ide? Az oroszok is. Bombázzák is őket.
Sőt, ha emlékeznél rá, a menekülthullámot az indította el, hogy az ensz felére csökkentette a törököknek adott fejpénzt, hogy tartsák ott a szíreket a táborokban. Erre a törökök "véletlen" lebombázták az egyik tábort...és hogy, hogy nem, elindultak!

2018.07.19. 21:50:30

@kunzoo: szírek nincsenek. Hülye. Magyarok sincsenek...

antiinternáci 2018.07.19. 22:54:19

@chrisred:

Igen.
De ha ő lett volna az a Nagy Imre, az visszavonhatatlanul besározná a nevét.

Hozzászólásaid alapján nem tételezem fel, hogy elfogadnál bármit mentőkörülménynek ártatlan gyermekek bestiális legyilkolása esetén.
(Bocs, tudom, hogy nem divat itt az ellenoldalról egy betű jót sem mondani, feltételezni. De ez már kicsúszott...)

Leooo 2018.07.20. 00:13:59

@John Nethem: Hááát, én nem tudhatom te mire, vagy kire buzulsz, de nagyon beakadhatott neked ez a nyelvespuszi...Freud papa anno erről elég sokat írt, s ennek tükrében nem valami fényes a kaland rád nézve!

Habony Árpád. 2018.07.20. 02:19:22

@taga20: IGEN !! Magyarorszag peldat mutatott, precendenst teremtett, a sikeres ellenalassal. Es ezzel fellazitottuk a fel europat, akik ugyszinten nem akartak a bevandorlast, csak nem voltak elege batrak radikalis intezkedeshez.
A vilagmeretu bevandorlast persze magyarorszagrol, nem tudtuk megallitani, de kb 90 %-al csokkentettuk. A lenyeg az hogy elinditottuk a valtozast, mostmar vedekeznek a Gorogok, Olaszok, Nemetek Osztrakok a V4-ek. Egyedul kezdtuk, de a tobbseg mostmar velunk van. Orbanek nelkul mostanra europa ELESETT VOLNA, es mar iszlam kontinens lenne.

chrisred 2018.07.20. 05:24:32

@antiinternáci: Bárki, aki egy kiszolgáltatott helyzetben lévőt megöl, vagy hagyja meghalni, holott megmenthetné, egy gazember. Akár a cári család tagjáról van szó, akár egy migránsról a Földközi-tengeren.

2018.07.20. 05:50:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: Tudod, kurva nehéz úgy vitatkozni, hogy az idő felében azt kell bizonygatni, hogy ezt sem és azt sem állítottam. Te szalmabábot püfölsz.. nekem erre se időm, se türelmem nincs. Jól csinálod, hajrá, ne add fel.

2018.07.20. 05:54:22

@Könnyen elkaptuk, uram!: Basszki.. ha tényleg nem tudsz ezzel felhagyni, akkor vedd kezedbe a saját boldogulásod.

Sehol nem írtam, hogy a szírek disszidensek lennének.. sőt.. kiemeltem, hogy az eritreai "menekültek" azok. Erre keményen belacsapsz a lecsóba és elmagyarázod, milyen helytelenül gondolnám disszidenseknek a szíreket..
(mellékesen, nem tudom, de a szír sorállomány tagjaira, háború idején talán mégiscsak vonatkozhatnak bizonyos határátlépési korlátozások.. de mielőtt nagyon beleéled magad, nem érdekel az okoskodásod. Olyasmit cáfolj, amit állítottam..)

antiinternáci 2018.07.20. 08:09:53

@chrisred:

Én sosem hallottam még senkit, aki azt mondta volna, hogy hagyni kell meghalni a migránsokat, vagy bárkit.

2018.07.20. 09:10:53

@Womb Raider: Könnyen elkaptuk, uram!: Volt erre még egy jó szó.. az biztos ismerős egy balosnak: disszidens!

(amúgy lógsz egy indoklással..""

Erithreáról szó nincs.
Baj van a memóriáddal, keresd fel az orvosod. Vagy tudatosan hazudsz?

2018.07.20. 09:14:51

@Womb Raider: a sorállomány tagjai sem migránsok, sem disszidensek.
Miért terelsz?
Komolyan, mintha nem ismernéd a szavak jelentését. Értelmező szótár sokat segítene
Olyan, mintha 12 éves lennél.

2018.07.20. 09:18:10

@Womb Raider: a dezertőr jelentése katonaszökevény. Igaz, d-vel kezdődik, ami zavaró....

2018.07.20. 09:32:52

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem megy ez neked... aki azelőtt szökik ki az országból, mielőtt besoroznák (de nyilvánvaló, hogy besoroznák) az mióta katonaszökevény???

"Olyan, mintha 12 éves lennél."
Klassz, hogy egy 6 soros hozzászólásra való érvet sem tudsz összekapálni, marad az argumentum ad hominem.

"Erithreáról szó nincs.
Baj van a memóriáddal, keresd fel az orvosod. Vagy tudatosan hazudsz?"
Összekeversz anyáddal.. itt írtam chrisrednek, mire gondolok:

Womb Raider 2018.07.19. 14:47:18
@chrisred: Tudom... a jelenlegi migrációs krízisben pl. az eritreaiak esetében , akik a sorkatonai szolgálat elől menekülnek, szvsz az állam hozzájárulása hiányzik az ország elhagyásához.

El lehet tolni a biciklit, az üres kötekedésed kurvára hidegen hagy.

chrisred 2018.07.20. 09:50:36

@Womb Raider: Ha már szóba került, értelmetlen a leszűkítés. Mindenki, aki az országot az állam engedélye nélkül hagyja el, teszem azt, megfelelő útiokmányok nélkül, ugyanabba a kategóriába kerül, disszidált, ha jobban tetszik. Akárcsak 56-ban, akik a még nyitva lévő osztrák határon dobbantottak, akár sorállományúak voltak, akár részt vettek a forradalomban, akár csak egyszerűen elegük volt, mint annak számított. De még Puskás Öcsi is, aki szabályosan lépett ki az országból, csak visszajönni nem akart.

2018.07.20. 10:07:22

@Womb Raider: már megint. Sorállományú és sorköteles.
Nem ugyanaz. Mi lenne, ha megtanulnál magyarul?

2018.07.20. 10:09:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: Látom azért sikerült belekapaszkodnod a lényegbe. Most már el ne engedd! Ez lesz a legfőbb érved a vitában, én már látom.

2018.07.20. 10:14:34

@chrisred: aki dezertál, azt háborús körülmények közt agyonlövik. Aki emigrál, azt nem. Aki disszidál, az a befogadó ország számára immigrant. Bevándorló.
Tehát, ha nem akarod leszűkíteni valamilyen szempont alapján, akkor migrant, migráns a megfelelő szó.

De magyar közbeszédünkben ezt leszűkítve, pejoratív értelemben használjuk...

chrisred 2018.07.20. 10:14:55

@kunzoo: Kína nem oldotta meg a népesedési problémáit, nagyon sokba fognak kerülni azok a demográfiai problémák, amiket az egykeprogram okozott. Nem csak Kínának, az egész világnak.

2018.07.20. 10:16:18

@Womb Raider: a vita lényege: bevándorló és migráns ugyanaz. Ne várd az ensztől, hogy különbséget tegyen. Nem beszélik a magyart.

chrisred 2018.07.20. 10:18:38

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ez sem egészen így van, mert korántsem biztos, hogy egy másik ország befogadja a disszidenst. Az a bevándorló, akinek a befogadó ország engedélyezi, hogy a területén tartózkodjon.

2018.07.20. 10:19:05

@Womb Raider: és igen, a lényeg, hogy azonos nyelvet beszélve ugyanazt értsük a szavak jelentésén. Nekem a border határ, neked drótkerítés. Már elbeszélünk egymás mellett. ( ez példa volt, ne menj bele, kérlek)

2018.07.20. 10:20:46

@chrisred: hát, kurvára nem:
Dissident | Definition of Dissident by Merriam-Webster
www.merriam-webster.com › dissi...
Definition of dissident. : disagreeing especially with an established religious or political system, organization, or belief

chrisred 2018.07.20. 10:21:09

@Könnyen elkaptuk, uram!: A dezertőr nem okvetlenül az országát hagyja el, hanem a szolgálati helyét. Ha az mondjuk az országon kívül van, akkor is dezertőrnek számít, ha engedély nélkül hazatér.

2018.07.20. 10:24:27

@chrisred: a másik fele igaz. Tehát nekem adsz igazat, hogy a két fogalom nem fedi le egymást, magyarul teljesen mást jelent.
Szemben Womb állításával...

Sőt, szerinted az Angliában, Németországban munkát vállaló magyar is migráns, ugyanúgy, mint a szír....

chrisred 2018.07.20. 10:24:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: Igen, a disszidens a szó eredeti értelmében egy szervezett közösségtől véleménykülönbség miatt elkülönülő személyt jelöl. Csak ma már senki nem használja ezt a jelentését a magyar köznyelvben.

2018.07.20. 10:26:11

@chrisred: sőt, el se kell hagynia az országot. Nem is állítottam. Azt állítottam, hogy a disszidens nem dezertőr.

2018.07.20. 10:28:34

@chrisred: de nem a magyar köznyelv értelmezése vezeti az ensz fogalmazóit. Ugye, megérted?
Egyébként '56-ban épp a politikai okok voltak azok, amiért a disszidenseinket befogadta a nyugat...

chrisred 2018.07.20. 10:31:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az ENSZ nem foglalkozik külön a disszidensekkel, csak a menekültekkel és migránsokkal.

chrisred 2018.07.20. 10:33:48

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azért kaptak menedékjogot, mert a genfi egyezmény szerint jogosultak voltak menekült státuszra.

2018.07.20. 10:44:52

@Könnyen elkaptuk, uram!: Na, most nehogy egy domináns, de szegényes szókészletű nyelv kötelező használatából fakadó értelmezési/fordítási hibák miatt egy kalap alá kelljen venni a nyilvánvalóan többféle esetet és egyenlő bánásmódban (vagyis egyöntetűen pozitív) kelljen részesítenünk mindenkit, aki a határaink átlépését veszi a fejébe. Nyilvánvaló, hogy azok, aki nem tudnak és amúgy nem is akarnak semmit tenni a saját állampolgáraik érdekében a saját fennhatóságukban, a saját területükön, azo ugyan már ne állítsanak normákat azok elé, akik a problémáikat nem másokra lőcsölve próbálják megoldani

"Nekem a border határ, neked drótkerítés. Már elbeszélünk egymás mellett. "
Ohhh... te kis világpolgár. Honnan tudod, számomra mely szó milyen jelentéstartalommal bír? Nem tartod kicsit sokra magad? Még véletlenül sem fordítanám a bordert drótkerítésnek, de attől még a state boundary egyre elképzelhetetlenebb barbed wire perimeter nélkül.. Nem állítom, hogy 8 méter magas fallal kell magunkat körülvenni, nem kellenek automata fegyverrel felszerelt drónok, de még az az idő is eljöhet. Máshol ez teljesen természetes.

kunzoo 2018.07.20. 11:33:45

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Szíriában összezártak egymást gyűlölő népeket, kb. mint jugoszláviában.
Így már érted? Egy volt francia gyarmat határai ezek, kettévágva népeket, össuwzárva ellenségeket.

John Nethem 2018.07.20. 11:45:38

@chrisred: Így igaz.

Vissza kell őket valamennyit vinni a kiindulási pontra, felgöngyölíteni az egész embercsempészhálózatot, és örök időkre lecsukni őket, vagy a sivatag közepére száműzni őket.

John Nethem 2018.07.20. 11:49:12

@Leooo: Lehámoztam a sallangot a mondataidról, csak pár kötőszó maradt. Azzal meg nincs mit kezdeni. ÉRTELMES , tárgyat érintő valami ??? Vagy az nincs ???

chrisred 2018.07.20. 12:51:18

@John Nethem: Igen. Én mondjuk a zérótoleranciát kiterjeszteném minden minden unión kívülről működtetett vagy támogatott bűnszervezetre. Ez a cél nálam olyan prioritást élvezne, ami még a tagállamok szuverenitáshoz fűződő jogait is felülírná.
süti beállítások módosítása