B1 blogcsalád



Harrach Péter: a sorosozás marketingeszköz

2018. július 17. - Mr Flynn Rider

Interjút adott Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Népszavának, amiben olyanokat mondott, hogy a kormánynak igenis bele kell szólnia a tudományos kutatásokba. Öt fontos mondat a politikustól:harrach_peter.jpg

  1. „Amit nagyon hiányolok, az az egészségügyi ellátás kiterjesztése.”

Hajléktalanság kérdésében Harrach Péter a középutat választotta: azt mondta, hogy a hajléktalanoknak is érdeke hogy a helyzetet a kormány rendezze.

„Az az állapot, amiben sokszor vannak, nem felel meg az emberi méltóságnak. Amit nagyon hiányolok, az az egészségügyi ellátás kiterjesztése. Különösen mióta megszűnt az OPNI, nagyon sok olyan ember él az utcán, akinek kezelésre lenne szüksége. Különösen mióta megszűnt az OPNI, nagyon sok olyan ember él az utcán, akinek kezelésre lenne szüksége.”

Harrach felhívta a figyelmet a bérlakás-programra, amit ő szívesen támogatna „nem csupán szociális célra, de családalapító fiatalok átmeneti otthonaként is”.

  1. A sorosozás, mint marketing-eszköz

Az interjú legnagyobb meglepetése, hogy  apolitikus bevallotta: a sorozást a Fidesz marketingeszközként vetette be.

„…különbséget kell tennünk a bevándorlás ügy és a politikai marketing között. Európára a legnagyobb veszélyt az ellenőrizetlen migráció jelenti. Ez részben spontán, részben felkeltett és támogatott folyamat. A támogatásban, éppen az anyagi lehetőségei miatt, komoly eszközök vannak Soros György kezében és ő él is ezekkel. A „sorosozás” tartalmilag ezt jelenti. Az, hogy ez egy folyamatos marketing eszközként jelenik meg, egy szakmai kérdés, én ehhez a szakmához nem értek.”

  1. Semjén és a vadászat: természetes közege a politikusnak

Harrach szerint a vadászat természetes közeg a politikus számára. Bizonyára ismeri azt a graffitit: „A vadászat az a sport, amit a nép a választott képviselők útján gyakorol.” Csak a graffiti gúnyból írta

„A vadászat a magánélet része. Ez érvényes a politikusra is. Közéleti szerepe legfeljebb annyiban van, hogy amióta a világ létezik a vadászat társadalmi találkozásokra is lehetőséget ad. Ez pedig természetes közeg a politikus számára. (…) Ott az a szokás, hogy a terepviszonyok miatt a lelőtt szarvast így szállítják, ez az állatnak már nem okoz szenvedést. A vadászat etikájának alapvető eleme, hogy ne okozzanak szenvedést az állatoknak. Némi ellentmondást érzek sok állatbarát véleményében, akik hevesen védik az áldozatát brutálisan széttépő ragadozót, miközben a vadgazdálkodást végző embert gyűlölködve támadják.” 

  1. A tudomány függetlensége: rendnek kell lennie

Harrach szerint a kormánynak nem a kutatási pénzekre fáj a foga és nem akarja az MTA–t bedarálni; csupán „rendet tesznek”, hogy az autonómia nehogy rombolja a működés hatékonyságát.

„A kutatás folyamatába nem szabad beleszólni, de a témák kiválasztásában a kormánynak igenis van társadalmi felelőssége, mert meg kell, hogy jelölje, mik a gazdaság és társadalom számára fontos területek. Az Orbán-kormány amihez hozzányúl, ott rendezett világot igyekszik teremteni. (…) Legfeljebb azért tűnhet másnak, mert határozott intézkedéssel szüntet meg egy rendezetlenséget. A különböző lobbicsoportoknak az az érdeke, hogy olyan mértékű autonómiát harcoljanak ki maguknak, ami adott esetben a működésük hatékonyságának kárára mehet. A kormány felelőssége, hogy akár népszerűtlen intézkedésekkel is, de rendezze ezeket a területeket.” 

  1. Harrach és a „konzervatív családmodell”

A KDNP-s politikus beszélt az abortuszról és üzent a melegeknek is.

„A gyermek egészséges fejlődését leginkább a család biztosítja. Szüksége van apára, anyára és testvérekre. Lehet, hogy ez konzervatív, de igaz. (…) Aki ismeri a magyar társadalmat és az azt leképező parlamentet, tudja, hogy nincs lehetőség az abortusz törvény szigorítására. (…) Személyes véleményem, hogy az ember élethez való joga- beleértve az ember magzatot is- előbbre való az úgynevezett önrendelkezési jognál.”

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8514118727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.17. 16:03:45

Így igaz. Soros csak egy jelkép. Amikor meghal Soros, a probléma még meg fog maradni. Soros nem egyenlő a háttérhatalommal, ő csak az egyik láncszeme.

Ő térségünkben a "láthatatlan kéz" látható arca. Emiatt még azt is neki róják fel, amiről nem tehet.

Annak az erőnek a jelképe ő, mely rabosítani akar minket, meglopva minket, s még bólogatást is vár ezért. Mára nincs ország a térségben, ahol Soros neve ne lenne a rossz szinonímája.

exterminador 2018.07.17. 20:41:45

@maxval balcán bircaman: "A nemzetközi politikában szerzett több évnyi tapasztalatom alapján kijelenthetem, ha valaki azt hiszi, hogy egy 90 éves nagypapának - még ha gazdag is - bármilyen ördögi terve van a világ leigázására, az inkább pszichiátriai látlelet, mint sem valami, aminek köze lenne a valósághoz" - mondta a távozó szlovák nagykövet. Persze, rólad mindenki tudja úgyis.

Jakab.gipsz 2018.07.17. 21:57:59

Soros, egy igazán ostoba gonosz, sátánfajzat, az egész emberiség első-számú közellensége.

A teremtőnk tartsa köztünk sokáig, még nem ismerjük minden trükkjét.

Sorost és a " CEU-s, tudományát", mivel tudomány-filozófiai probléma, nem a kormányoknak kell kezelni, hanem a filozófiának.

Neki is meg van az Akhilleusz sarka.

Sajnos az Orbán-kormány tanácsadói mulyák és még nem vették ezt, észre.

exterminador 2018.07.17. 22:10:00

@Jakab.gipsz: téged még mindig engednek kommentelni a zártosztályról?

Minden ballib bérretteg 2018.07.17. 22:15:09

Furcsa..
Leírja és kiemeli, mégse érti a ballib agyhalott.

"…különbséget kell tennünk a bevándorlás ügy és a politikai marketing között. Európára a legnagyobb veszélyt az ellenőrizetlen migráció jelenti. Ez részben spontán, részben felkeltett és támogatott folyamat. A támogatásban, éppen az anyagi lehetőségei miatt, komoly eszközök vannak Soros György kezében és ő él is ezekkel. A „sorosozás” tartalmilag ezt jelenti. Az, hogy ez egy folyamatos marketing eszközként jelenik meg, egy szakmai kérdés, én ehhez a szakmához nem értek.”

Azaz Soros valóban segíti a migrációt, ami rossz.
A Sorosozás pedig azért vált marketing eszközzé, mert a ballibek és Soros csicskái ma is ezért küzdenek. Azaz van tartalma, célja, és oka a Sorosozásnak.

Void Bunkoid 2018.07.17. 23:57:08

"A különböző lobbicsoportoknak az az érdeke, hogy olyan mértékű autonómiát harcoljanak ki maguknak, ami adott esetben a működésük hatékonyságának kárára mehet. A kormány felelőssége, hogy akár népszerűtlen intézkedésekkel is, de rendezze ezeket a területeket.” "

Nekem ezzel az egy ponttal volt bajom. A politikusok a politikatudományok terén ESETLEG tapasztaltak, meg láthatnak trendeket. De _tudományos_ kutatások terén kétlem, hogy mind akkora lángész lenne, hogy tudja, hogy na merre van az út Budára.

Ez a kedvesen a jóirányba taszajtgatás mégpedig úgy, hogy elvesszük a kisdiáktól a mutatópálcát végleg, már annyira nem is különbözik anno Pol Pottól, aki ugye kitalálta, hogy a Vörös Khmer vezette Kambodzsa lesz a világ numero únó rizstermelője, és az összes mérnököt meg tanárt kizavarta kapával a rizsföldekre. Na jó nem mindet, volt aki megpróbálta nem felvenni az igazi termelő munkát, azokat kivégeztette, nem keveset.

2018.07.18. 03:47:16

haragh ezzel közvetve elismei, h a propagandára elköltött milliárdok pénzkidobás volt, és csak arra volt jó, h a haverok zsebét tömjék ki vele? :D
jó lenne, Hadházynak az az ötlete, h az állam ilyen tevékenységet ne folythasson, eljutna a népszavazásig

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.07.18. 08:40:10

@Minden ballib bérretteg: te meg nem vagy agyhalott, mert nincs minek elhalnua benned... hihetetlen, milyen buták vagytok ti nácik...

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.07.18. 08:41:49

@Jakab.gipsz: jó lenne hinni, hogy egy szarkasztikus stílusú paródia nick vagy, de erre semmi esély.

Hofipisti 2018.07.18. 11:53:31

Miért van az, hogy mindig a kereszténység leple alatt kavarnak a legszégyentelenebb, legálságosabb, nyilván önerőből semmire sem jutó, valami előrevivőt alkotni képtelen, tisztességes munkát inkább elkerülő, s a "védőháló" alól pökhendiségeket kiköpködők?

chrisred 2018.07.19. 09:42:26

@Void Bunkoid: Valójában semmihez nem értenek, de biztos, ami biztos, semmilyen szakterületen legyen az ott működőknek autonóm cselekvési lehetőségük. Tulajdonképpen ez a diktatúra elég tárgyszerű leírása.
süti beállítások módosítása