B1 blogcsalád



A Fidesz közölte: nincs napirenden a képviselők béremelése, majd megemelték a béreket

2018. július 14. - Mr Flynn Rider

A Fidesz sajtóközleménye pár hónapja, a választások előtt gondosan cáfolta, hogy a képviselők több pénzt kapnának, aztán láss csodát, mégis kaptak. De nem ez az egyetlen gusztustalan húzás a történetben. dagobert_penzt.jpeg

Áprilisban, még a választások környékén kiadott a Fidesz egy sajtóközleményt „a képviselői bérek sajtóban megjelent változásairól”.

Ebben ezt írták:

Az országgyűlési képviselők illetményének összegét az Országgyűlésről szóló törvény szabályozza. A jogszabály arról rendelkezik, hogy a képviselők fizetése a közigazgatási alapilletményhez kötött, megegyezik a helyettes államtitkárokéval. E szabályok szerint fizetésemelés csak akkor lehetséges, ha mindenkinek nő a közigazgatásban az alapilletménye. Képviselői béremelésre vonatkozó javaslat az Országgyűlés napirendjén nincs.

A közlemény itt található a Fidesz honlapján.

Akkor a fizetésemelés nem is volt az országgyűlés napirendjén, a közlemény – cinikus módon – nem is állította, hogy a továbbiakban nem is lesz. Úgyhogy három hónappal azután, hogy a Fidesz cáfolta a képviselői fizetésemelést, mégis napirendre vették és gyorsan meg is szavazták a törvényhozási bizottságban. Ráadásul nem is keveset kapnak a honatyák és -anyák: a javaslat szerint évente növekedhetnének a tiszteletdíjak, hiszen azokat az előző évi átlagbér (jelenleg bruttó 316 ezer forint) háromszorosában határozná meg az országgyűlési törvény. 

Akárhogy is nézzük, a Fidesz ezzel – ismét – belehazudott a választói szemébe.

A helyzetet azonban több más tényező még tovább fokozza:

  • a Tisztelt Házba akár hetente kétszer is (!) bejáró honanyák és honatyák a fizetésemelésen kívül benzinkártyát és lakbértámogatást is kapnak – azaz a parlamentben ülő politikusok kvázi ingyen tarthatnak fenn albérletet és ingyen autózhatnak, szinten korlátlanul;
  • az egész ellenzék nyakig benne volt: a változtatást csak a DK politikusai ellenezték, a többi jelen lévő ellenzéki képviselő megszavazta azt. Az LMP távolmaradással fejezte ki a véleményét a javaslatról;
  • (Bár az Azonnali cikke szerint egy ügyes zsarolásal érte el a Fidesz, hogy az ellenzék is megszavazza);
  • miközben megemelik a képviselők lakhatási támogatását, mert hát az albérlet árak nagyon megnőttek az elmúlt években, ugyanakkor a „hétköznapi embereknek” adható adómentes albérleti támogatást meg eltörlik, sőt: elveszik a lakáshitel-törlesztés támogatását, a munkába járás támogatását is;
  • ugyancsak eltörlik a cafeteria nagy részét, csak a Szép-kártya maradhat, ami megint igen komoly érvágás a munkavállalóknak;
  • a Költségvetési Bizottság fideszes többsége pár napja napirendre se vette az otthoni ápolási díj emelését, 12 ezer emberen segíthettek volna; pár nap múlva többek között ezért is tüntetnek majd az otthon ápolók;
  • épp most hoz az Országgyűlés egy olyan törvényt, ami a hajléktalanságot bűncselekménnyé nyilvánítja, miközben a hajléktalanszállókkal és a szociális rendszerrel kapcsolatban felváltva beszélnek hülyeségeket a "szociálisan nagyon érzékeny" politikusok;
  • a szociális szféra, az ápolók, egyetemi oktatók fizetése évek óta megalázóan alacsony, emelésre kilátás sincs;
  • viszont több pénzt kapnak a pártalapítványok, amelyek gyakrolatilag a korrupció melegágyai, a közpénz eltüntetésének legjobb eszközei.

Nagyon úgy néz ki tehát, hogy az Orbán Viktor által emlegetett válság és a kormány megszorításai nem hatnak majd a Tisztet Házban üldögélő - vagy éppen nem üldögélő - politikusokra.

Végezetül, hogy a vérnyomásunk a megfelelő szintre emlkedjen, íme egy idén márciusban készült MTI-fotó arról, hogy milyen komoly munka folyt a parlamentben az elmúltnyolcévben:

parlamenti_ules_mti.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8614111997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dickon 2018.07.14. 11:48:36

És ami a leggusztustalanabb az egészben, az az, hogy a törvényalkotási bizottság ellenzéki delegáltjai közül a Jobbik, az MSZP és a Párbeszéd képviselői is megszavazták az emelést.

Ludas Feri 2018.07.14. 12:50:24

Képzeljük el, ha ezekre az emberekre, akik a saját illetményükről sem tudnak egységes állásfoglalást kialakítani, rábíztuk volna a választásokon Magyarország sorsát! Azt már láttuk, hogyan bántak el a dolgozó emberek jövedelmével a szocialisták és a liberálisok. Átélhettük a Bokros-csomagot, a „nem fog fájni” és a „fájni fog” kommunikációs trükkjeit, miközben nemes egyszerűséggel felkopott az állunk a megszorításoktól. Állt már előttünk kifordított zsebekkel egy milliárdos pojáca, aki a legundorítóbb cinizmussal tolta a képünkbe, hogy el lehet innen menni. Most nézzük, hogyan bánnak a saját jövedelmükkel! 2010-ben a pofátlan végkielégítések és a megnyomorító megszorítások ellentmondásos korszakát lezárandó a teljes közszférában be kellett fagyasztani a béreket. Ne nevessenek ki, most nem hülyéskedek, csak a tegnapi híreket sorolom ugyanarról. Megemelik az országgyűlési képviselők fizetését, ám az mszp nem ért egyet, és nem is szavazza meg, kürtölte világgá reggel az atv. Ezt a párt elnökétől, Tóth Bertalantól tudták meg. Majd kisvártatva megjelent a távirati iroda tudósításai között, hogy a demokratikus koalíción kívül valamennyi parlamenti párt támogatta a módosító javaslatot a törvényalkotási bizottságban.
Majdnem valamennyi, mert később kiderült, hogy az lmp a távolmaradásával tüntetett. A dk hozta a formáját. Fölmerül viszont a kérdés: mi lesz most az igen gombot nyomó Harangozó Tamással, Hiszékeny Dezsővel, Varga Lászlóval? Szocialisták még? Vagy szakad ez a párt is? bármilyen bumfordiak, bármilyen tehetetlenek, bármennyiszer teszik magukat nevetségessé, mégiscsak mi, magyarok választottuk meg őket is. Nyilatkozgassanak, döntsenek bármennyire is összevissza, még nekik is jár az a 18,5 százalék. Akkor is, ha ők maguk nem értenek vele egyet, aztán mégis megszavazzák. Vagy mégsem.

Ludas Feri 2018.07.14. 12:52:48

@Dickon: ... padlón az ellenzék. Nincs se mondanivaló, nincs se hitelesség, nincsenek arcok se. Leszerepeltek. Sokadszor is

chrisred 2018.07.14. 13:38:13

@Dickon: A ballibek legalább azzal védekezhetnek, hogy amíg ők voltak kormányon, a köztisztviselői illletményalap is emelkedett, többször is.

Dickon 2018.07.14. 13:47:46

@chrisred: Elég gyenge kifogás. Ha van gerincük, akkor ezt most nem kellett volna megszavazniuk. A DK nem szavazta meg, az LMP meg nem volt ott az ülésen...a többiek viszont nevüket adták ehhez. (Jobbik, MSZP, Párbeszéd, Fidesz-KDNP).

chrisred 2018.07.14. 13:57:57

@Dickon: Gerinctelenség, de szerintem a Fidesz aljassága nagyságrendekkel veri.

Dickon 2018.07.14. 14:04:00

@chrisred: Ez meg relativizálás. Az emelést megszavazó ellenzékieket nem menti a Fidesz aljassága. Nem kellett volna megszavazni! Akkor lehetett volna gerincről, tartásról, becsületről és tisztességről beszélni.

chrisred 2018.07.14. 14:09:48

@Dickon: Kezdjük azzal, hogy eleve be se kellett volna ülniük a parlamentbe. Akkor meg, ha már ott vannak, teljesen mindegy, mire nyomogatják vagy nem nyomogatják a gombot.

Dickon 2018.07.14. 14:19:19

@chrisred: Hát mivel ezt az emelést megszavazták, és ezzel szembeköpték a választóikat, most már teljesen mindegy, hogy innentől mire nyomogatják a gombot. A hitelesség elvesztése megtörtént. Már nem lehet visszacsinálni. És a következő választási kampány idején sem lehet majd a leköszönő ciklusban elvégzett kemény ellenzéki munkára hivatkozni...

FCUK28 2018.07.14. 17:13:43

Az mszps képviselők is arra szavaztak, hogy több legyen a fizu, a b1 meg lasssan nem kap semmit, legalábbis a színvonal rohamos eséséből ez jön le. Sebaj, mjd megsiratjuk ;)

taga20 2018.07.14. 17:29:00

@FCUK28: fakk, bazdmeg te rombolod a szinvonalat itt, es van a pofadon bor, hogy itt kutyazod eszt a blogot!

elmesz te az anyadba!:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.07.14. 19:53:34

Valahogy meg kellett hálálnia a Fidesznek a kétharmadot a töketlen, kilóra megvett ellenzéknek.

2018.07.14. 20:36:08

@trtr: neeem.... Ő a színvonalért felel a blogon! ;-)

Mármint a negatív irányba tolásért....

2018.07.14. 20:37:33

@chrisred: pont ugyanolyan gerinctelenség mindkét oldalé, csak te rühelled a fideszt, ezért szerinted nagyobb a fidesz gerinctelenségem

ember100 2018.07.14. 20:47:56

@Dickon:
Helló !

Azért rá kellett jönnöm a kommentekből , mindig van lejjebb :(
De tényleg MINDEN az ellenzék hibálya ?
Tényleg gáz hogy megszavazta az ellenzék DE a fityesz adta be a törvény javaslatot !
Értem én hogy a bank a hibás a bankrablásban , miért tart ennyi pénzt a bankban :)
Furcsa egy logikátok van fityesztrollok :)

martineden 2018.07.14. 21:04:42

@Dickon: Nyilvanvaloan hazudozott a fidesz , szembekopte a valasztoit.Gyorsan megszavatzta maganak az emelest. A hitelesség elvesztése megtörtént. Már nem lehet visszacsinálni. És a következő választási kampány idején sem lehet majd a leköszönő ciklusban elvégzett kemény munkára hivatkozni.

2018.07.14. 21:05:51

Ki is mondta: "Lassan mondom, hogy mindenki megértse: nem lesz gázár emelés."
Azután persze lett.
Ja, ez nem Fidesz volt. (MSZP)
Azután aztán vegyük azokat a becsületes ellenzéki pártokat, akik az adományba kapott pénzeket lenyúlják (Jobbik). Vagy a saját hülyeségük árát a szavazóiktól kérik (Együtt).
És hadd ne soroljam tovább.
Erőlködj még b1, hátha egyszer valami normális blogot is tudsz majd írni. Persze sok esélye nincs.

martineden 2018.07.14. 21:08:48

@valaki nagyon más: Ki is mondta:Lassan mondom, hogy mindenki megértse: nem lesz a kepviseloknek fizetzes emeles.
Azután persze lett.
Ja, ez a Fidesz volt.

taga20 2018.07.14. 21:14:51

@valaki nagyon más: a kuvaanyadat fityeszzombi, a MET-röl hallottal szutyok?

baszodjal meg jobbagy!

Orbán veje 2018.07.14. 21:31:49

@Ludas Feri: Jól mondod haver. Bár az az igazság hogy nekünk fideszeseknek ez csak kávépénz mert az eu támogatásokból úgyis annyit vágunk zsebre hogy 500 évig uralkodni fogunk. Azért emeljük meg a kéviselői pénzt hogy 2022 ben se legyen semmiféle összefogás mindenki beakarjon jutni hiszen biztos fizetés van négy évig. És mivel egy fordulós választást alakított a viktor hát röhögve nyerünk. A sok libsi meg károghat tovább.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.07.14. 21:42:08

@valaki nagyon más: Lakossági gázár

Lakossági fogyasztó A besorolás
2010 július 102 Ft/m3
2012 január 136 Ft/m3

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.07.14. 21:43:24

@valaki nagyon más: Erőlködj még, hátha egyszer valami normális kipattan a fejedből.

ember100 2018.07.14. 21:49:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Helló !

Tudod 5-ös voltam nyelvtanból :)

ember100 2018.07.14. 21:53:07

@valaki nagyon más:
Helló !

Lya nem is tudom ki mondta " ha az euró 300 Ft felett van az a kormány hibája ! Mondjon le "
Lyé az a fityesz volt :)

ember100 2018.07.14. 23:05:10

@taga20:
Helló !

Ne kóstolgass :):)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.15. 04:14:47

@chrisred: @taga20: Ez egy fideszes imposztor, semmi közöm hozzá.

"MINDEN" ≠ "MlNDEN"

Zoltán Rádi 2018.07.15. 06:22:10

De legalább nem jönnek a migránsok...:D

Lajos Csánó 2018.07.15. 08:10:18

A Fidesz zsarolt!Mégpedig azzal,hogy ha nem szavazzák meg,akkor csökkentik a párt támogatásokat!Az még nagyobb kár lett volna a pártoknak!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.07.15. 09:33:09

@Cycmen: Nem csak te vagy az egyetlen akinek a perverzióit kezelnem kell, továbbá a buziságon kívül vannak más perverziótok is. Tudom hogy hiányzom neked a buziposztokról, be kell érned bircával.

Alick 2018.07.15. 10:38:03

"Egy brancs maguk, ne is tagadja... "

coub.com/view/6j7ws

VT Man 2018.07.15. 10:55:48

Találós kérdés: melyik párt csökkentette le 386-ról 199-re a képviselõk számát 2010 után?

Cycmen 2018.07.15. 11:18:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: továbbá a buziságon kívül vannak más perverziótok is.

És tényleg, mert én a hozzád hasonló bibsilibsikkel büntetem magam, ami tudvalevőleg mazochizmus.

taga20 2018.07.15. 11:34:22

@Cycmen: és te tényleg homár vagy?
ha jól értem a kommentedet.

rá se ráncs haver, még mindig jobb, mintha fityeszes lennél:))))

Scott Tenorman Must Die 2018.07.15. 11:38:23

@taga20: Jézusom, te nem csak migránsokkal dugsz, hanem @ember100: is lefranciázott?

taga20 2018.07.15. 11:59:48

@Scott Tenorman Must Die: töröld má le a szád szélét, me kicsit fehér fityeszjobbágy!:)))

Scott Tenorman Must Die 2018.07.15. 12:12:50

@taga20: jaaa, te franciáztad le. ez már nem is olyan meglepő, bőnyállal szopsz már 2010 óta

Cycmen 2018.07.15. 12:20:31

@taga20: és te tényleg homár vagy?
ha jól értem a kommentedet.

Te minden értelmezésedbe a vágyaidat vetíted ki, ezt sem értetted jól, sajnos nem tudsz elcsalni a gőzfürcsibe. :D

Cycmen 2018.07.15. 12:27:01

Hagyjuk a képmutató balhézást, van rá lehetőség hogy a képviselő a vitatott emelést jótékony célra ajánlja fel.
Eleve minden ciklusban emelnek, nem értem mi most a kuriózum.

taga20 2018.07.15. 12:38:06

@Scott Tenorman Must Die: hol olvastál ilyet te istenbarma?

Tangooo 2018.07.15. 12:47:38

Csakis azért csinálták, hogy végre legyen EGY dolog, amiben teljes a konszenzus a pártok között.

Halibuli 2018.07.15. 12:56:37

Most már egészen biztos, hogy a képviselők meg tudnak élni 47 000 Ft-ból. Naponta!

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.07.15. 13:01:20

Ácsi, egy pillanat! Ki, az, mi az a "fidesz"? Én úgy tudom, hogy egy maffiaszerűen felépülő, és működő bűnszervezet, amely politikai pártnak álcázza magát, és mindenféle csalással, propagandával, és agymosással magához ragadta az államhatalmat, és egy diktatórikus, rablóhatalmat épített ki.
Így van ez, vagy nincs így (de szó szerint)?
Ha így van, akkor ki csodálkozik bármin is, amit csinálnak?

6. Ienin 2018.07.15. 13:08:06

Sajnos az a legnagyobb gond, hogy jelenleg a hülyéknek is szavazati joguk van Magyarosrszágon. Így fordulhat elő hogy már harmadszor szavazzák meg a hülyék a jelenlegi férgeket. Akiknek meg van eszük már régen nincsenek itthon, és azok nem is járnak szavazni. Majd ha a hülyék túlsúlya meggyengül talán nyer a tolvaj hazudós patkányokon kívül más is.

taga20 2018.07.15. 14:09:11

@6. Ienin: bazdmeg az nem vicces!

mi a kurvaanyádért lopsz nicknevet?

igy egy árnyalattal se vagy jobb, mint a geci és bandája!

zöd?

www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&url=%23&ved=0ahUKEwiu1pz1iKHcAhUEfFAKHSTUBfQQ8TUIJDAA&usg=AOvVaw0VTJzWxrN8ZFOD4xbU2nov

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.15. 15:24:50

@taga20: Az én nickem a valódi, és aki ezt még használja az az ál, és lopós.

Scott Tenorman Must Die 2018.07.15. 15:38:51

@ipartelep: a lőtéri kutyát sem érdekli, h te mit gondolsz. egy nímand vagy. szokd meg.

Scott Tenorman Must Die 2018.07.15. 15:39:42

@GIeccsertetű: elfelejtettél nicket váltani hülyeúr

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.07.15. 16:04:58

@Cycmen: Igen, rendszeresen megszopatunk, de te ezt láthatóan élvezed, hiszen minden buzi poszton ott vagy hogy lecumizhass valakit.

MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN (törölt) 2018.07.15. 16:09:22

@ember100: Ennél sokkal rosszabbat.

Pöff 2018.07.15. 16:19:07

Mikor fogjátok már fel, hogy minden csak figyelem elterelés.
És a politikusok(ezek) kurvára nem értünk hanem magukért dolgoznak.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.07.15. 16:43:03

@Lajos Csánó:

Viszont akkor lehetett volna mutogatnia Fideszre, lett volna mivel felnyitni az emberek szemét.

Így most tudjuk, hol nincsen gerinc.

Cycmen 2018.07.15. 17:27:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Milyen szopatásról beszélsz ostoba? Tök könnyű lepattintani benneteket és hülyét sem kell csinálni belőletek, mert megteszitek magatok.

DarthVader 2018.07.15. 19:16:58

@poszt:
"az egész ellenzék nyakig benne volt:"

" a változtatást csak a DK politikusai ellenezték"
, " Az LMP távolmaradással fejezte ki a véleményét a javaslatról;"

Tehát nem volt benne az egész ellenzék.

Az MSZP-nek fontosabb volt a pártkassza mint az arc. A DK-nak nem. De persze semmi különbség.

taga20 2018.07.15. 19:17:59

@Cycmen: " és te tényleg homár vagy?"

Nem vagyok homar, de imadok arabokat szopni, ennyi jar a szegeny menekulteknek, hogy valaki rendesen leapolja oket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.07.15. 19:26:34

@Cycmen: Látom a pszichiátered kioktatott, hogyan biztasd magadat. Erőlködj csak kistáska, mi meg újra és újra kipeckelve a szádat, behajtunk téged a faszerdőbe. :-))

ételizésítő 2018.07.15. 20:32:03

@Dickon:
Ellenzék?
Azokról beszélsz ellenzékként, akik a Fidesz fizetési listáján vannak?
Muhaha...

ételizésítő 2018.07.15. 20:41:00

@valaki nagyon más:
Úgy írják: gázáremelés.

Érdekes ám, hogy a nagy rezsicsökkentés mellett is jóval magasabb a gázár, mint máshol Európában. Meg a villanyáram ára is.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Csak egy része?
Szerintem az egész.

Merkel is diktátor mert találkozott Orbánnal. 2018.07.15. 21:06:17

Mar megint SZOPTAK a lipsik, most epp Miskolcon. A "tobbseg" mar megint kevesebben volt. :)))))))))))))))))))))))

MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN (törölt) 2018.07.15. 21:24:01

@ételizésítő: hazudsz. Német ismerősöm kétszer annyit fizet fűtésre. Az ő háza 400 m2 Münchenben az enyém 340.

MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN (törölt) 2018.07.15. 21:26:40

@ipartelep: a fidesz Magyarország megmentője! Nézd meg mi volt itt 2009-ben és mi van most. Csökkent az államadósság, kivezették a devizahiteleket, majdnem 5 millió ember dolgozik, épülnek az autóutak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.15. 21:54:53

@MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Német ismerősöm kétszer annyit fizet fűtésre"

Hülye nicktolvaj. Küldjünk a németeknek segélyszállítmányokat, hogy kifizethessék a rezsit szegény nyomorultak?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.15. 21:59:08

@MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Nézd meg mi volt itt 2009-ben"

Válság. Most meg konjunktúra. A geci mégis lecsúsztatta az országot Románia szintjére.

"Csökkent az államadósság"

Nőtt.

"kivezették a devizahiteleket"

A Nemzeti bank nagyot kaszált a devizahiteleseken. A horvátok mindnek visszaadják a pénzit.

"majdnem 5 millió ember dolgozik"

Nincs is annyi közmunkás.

"épülnek az autóutak."

A szocik meg autópályát építettek. Drágább közbeszerzésből többet lehet lopni.

Hülye nicktolvaj.
süti beállítások módosítása