B1 blogcsalád



Lesre futnak a V4-ek a migráció ügyében

2018. június 25. - Szelestey
  • Amit Marcon és Conte mondott a brüsszeli részleges csúcson, az nem sok jót ígér Orbán Viktornak.
  • A migráció kapcsán az Európán belüli szabad mozgás, sőt az egész EU jövője a tét.
  • Ha a hagyományos pártok fenn akarnak maradni, hogy befolyásolják a földrész sorsát, akkor át kell venniük a populistáktól azokat a módszereket, amelyek beleférnek a civilizált keretekbe.

Washington Post

washington_post.jpg

A francia elnök azt mondta a brüsszeli migrációs csúcs után, hogy egyes államok politikai feszültségkeltésre igyekeznek kihasználni a helyzetet és a félelemmel játszanak. Ám a többiek nem engednek nekik. Mert meg kell adni a menedékjogot, ha bárki jogosult a védelemre. A lap hozzáteszi, hogy a bevándorlást elutasító pártok az idegenek ellen fordítják a lakosságot és ily módon növelik befolyásukat, sőt Magyarország és Olaszország esetében maga a kormány folytatja ezt a politikát. A találkozó, amelyet a nyílt vita jellemzett, beharangozta az e hét csütörtök-péntekén esedékes uniós csúcsot, amely lehet, hogy döntő fontosságú lesz az európai egység szempontjából.

A belga kormányfő lát esélyt arra, hogy előrelépjenek. Merkel úgy nyilatkozott, hogy vasárnap sok jóindulatot tapasztalt Brüsszelben. Az olasz miniszterelnök, aki paradigmaváltást sürget a közös menedékpolitikában, szintén elégedett a tegnapi eredményekkel. A kancellár és Macron azonban nemigen gondolja, hogy áttörés születhet a héten, miközben lényegesen csökkent az Európába érkező migránsok száma. Mint emlékezetes, a V4-ek nem voltak jelen a vasárnapi konferencián és elutasítják, hogy menekülteket fogadjanak be.

Reuters

reuters.jpg

A német kancellár közvetve beismerte, hogy nem tudott egységes támogatás szerezni a brüsszeli minicsúcson. Arról beszélt, hogy két-háromoldalú megállapodásokat igyekszik tető alá hozni arról, miként lehet megoldani a migrációs kérdést, mert nem lehet mindig mind a 28 tagállamra várni. Mindenesetre a vita aláásta az EU egységét és Schengent veszélyezteti. Macron ezt úgy fogalmazta meg, hogy európai megoldás van készülőben, ám ez nem jelenti azt, hogy ahhoz minden kormány csatlakozik.

Az idén csupán 41 ezer menekült érkezett, ám a 3 évvel ezelőtti válság óta a kérdés választásokat dönt el, lásd Olaszországot és Magyarországot. Válaszul az unió mind inkább korlátozza a bevándorlást. Az olasz kormányfő azzal távozott Brüsszelből, hogy kevesebb közösségi pénzt kell adni azoknak a tagországoknak, amelyek nem kívánnak menedékkérőket átvenni, ez azonban vörös posztó a visegrádiak szemében. Vagyis, ahogyan egy európai diplomata megfogalmazta, még mindig nem világos, hogyan osszák meg az ellátás költségeit azoknak a migránsoknak az esetében, akik jogosultak a menedékre.

Wall Street Journal

wsj.jpg

Az európai vezetők nem tudták áthidalni ellentéteiket a migráció ügyében a tegnapi brüsszeli 16-os tanácskozáson, amelyen nem voltak jelent a Visegrádi Csoport képviselői. Így Merkel tovább küzd a túlélésért. Azt igyekszik elérni, hogy csökkenjen a Németországba érkező menekültek száma, ami kiélezi a feszültséget az ügyben, hogy kinek is kell befogadnia az érkezőket. A kancellár úgy nyilatkozott, hogy a menedékkérők és az emberkereskedők nem választhatják ki, melyik országban akarnak oltalmat kapni. Az olasz miniszterelnök ugyanakkor elégedett a találkozó kimenetelével, mivel nem ment át az a német javaslat, hogy Róma vegye vissza azokat a migránsokat, akiket visszafordítanak a bajor határról.

Economist

economist_1.jpg

Nem sok érdemi eredményt hozott a részleges brüsszeli csúcs, amelynek célja az volt, hogy mentőövet dobjon az odahaza erősen szorongatott német kancellárnak. Viszont a populista olasz kormányfő által előterjesztett tízpontos javaslat politikai bombát tartalmazott, azt ugyanis, hogy ne abban az országban kelljen dönteni a menedékkérelemről, ahol azt benyújtották. Vagyis a migránsokat egy állandó rendszerben küldenék tovább, ám az nem működik, mert főként Orbán Viktor ellenez bármit, ami arra kötelezné, hogy menekülteket vegyen át. És Brüsszelben nem sikerült enyhíteni a feszültséget, hiszen továbbra sem tudni, hogy mi legyen azokkal, akik már bejutottak az EU-ba. Az ellentétek napjainkban erősen emlékeztetnek a 3 évvel ezelőtti válságra. Csak most a politikai tényező dominál, miután a kérdés erősen megdobta a migrációellenes erők népszerűségét. Viszont az unió ebben a helyzetben továbbra sem foglalkozik a népvándorlás okaival.  

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A kommentár szerint a brüsszeli munkaértekezletet legjobb esetben is csupán az első lépésnek lehet tekinteni, hogy mégis legyen európai megoldás a menekültkérdésben, de az már látszik, hogy a nyitott határok uniójának sorsa forog kockán. Hogy az eredetileg tervezett 8 tagállam helyett végül is 16 képviselői voltak jelen, az azt mutatja, hogy sok kormány továbbra is szeretné, ha közös nevezőre jutnának. Ugyanakkor feltűnő volt, hogy hiányoztak a visegrádiak, ami látványos lépés saját maguk elszigetelésére. Mert miként indokolják saját választóik előtt a nyugati politikusok, azon belül is a német vezetők a keletiek megsegítését célzó támogatások folyósítását, ha a négy állam még a párbeszédre sem hajlandó?

Viszont a külső határok jobb védelme, valamint a befogadó táborok létesítése az érkező migránsok számára két olyan témának tűnik, ahol lehetséges az egyetértés. Rögtön ellenállás jelentkezik azonban, amikor felvetődik az elosztás, és nem csupán Kelet-Európa részéről. Európa egyre elzárkózóbb, egyre korlátozóbb. Abba az irányba halad, amely idáig csupán Ausztráliából vagy Amerikából volt ismeretes. Ám ha megosztott marad a kérdésben, akkor jön a „nemzetek Európája”, vagyis minden tag azt csinál, amit akar. Ám ritkán esik szó arról, hogy mi a tét. Nos, nem más, mint a nyitott határok rendszere, mégpedig elsősorban a földrész polgárai és vállalatai számára.

Die Welt

die_welt.jpg

Csak nézzük, amint Európa méltatlan véget ér – figyelmeztet a konzervatív lap elemzése. Pedig a földrész életelixírnek számít. Nem is érteni, miként kívánhatja bárki vissza a régi, belső határokat. Ám az EU tart a dicstelen halál felé, mindenki csak a fejét rázza, és inkább valami más felé fordul. Azt hiszi, hogy a szervezet túl nagy, ezért nem vallhat kudarcot. Pedig már egyáltalán nem nagy. Nem képes ellensúlyozni sem Trumpot, sem a nemzeti bezárkózás pápáit. Most már inkább az az érdekes, nem omlik-e a bolt teljes egészében a fejünkre. A Merkelnek címzett olasz elutasítás Seehofernek is szól, mert Rómának kellene visszavennie mindazokat, akiket elutasítanak a bajor határon.

Közben igen fura, hogy éppen az az Olaszország tagadja meg az együttműködést, amely alapvetően rá van utalva Brüsszel szolidaritására. És akkor még itt van az a természetesség, amivel a Visegrádi Csoport kategorikusan elveti a párbeszédet. Számára láthatóan a gyengeség jele akárcsak egy szó is, amit a közös megoldásról ejtene. Főleg Magyarország azzal van elfoglalva, hogy újra felfuttassa a nemzetállamot, amely számára Európa terhes és idejét múlt. Lengyelország egy olyan kormány árnyékába került, amely egyre gyakrabban csupán nevetni tud az európai értékeken. Nem tűnik fel, hogy éppen azok az országok szövik a legszorgalmasabban az EU halotti leplét, amelyek a rendszerváltás után a jólét igen nagy részét a brüsszeli kasszából fedezték. A megosztókból lesznek példaképek. Miközben Európa az élet forrása.

Der Standard

der_standard.jpg

A lap a kilátástalanság tanácskozásának minősíti a brüsszeli fórumot. Merkel gyengesége és a német koalíciós vita megbénítja az EU-t, a szervezet reménytelen helyzetbe került, megint csak a migráció miatt. És nem úgy néz ki, hogy egyhamar sikerül orvosolni a szemmel látható megosztottságot. A tegnapi csúcs azt jelképezi, hogy már nem kizárt az unió további szétesése. De most először a fő ok: Németország. Merkel már nem egyszerűen fáradtnak tűnik, hanem olyannak, akit erősen megsoroztak. Hazai tekintélyvesztése teljes erővel átcsap az európai színtérre is. 

A súlyos gondok abból fakadnak, hogy nem kezelték a két évvel ezelőtti politikai megrázkódtatásokat, a Brexitet, Trump győzelmét és azt, hogy Erdogan átvette a teljhatalmat. Továbbá a szélsőséges jobboldali populisták hadat üzentek ez EU-nak. Most Salvini gondoskodik a káoszról, folytatja az unió szétverését. Macron ugyanakkor reformokat sürget. Magyarország, Lengyelország és Róma szembefordul az Európa-ház ésszerű kiépítésével. Ebben a helyzetben egy erős és lendületes Németországra volna szükség, ám Merkel bénultnak látszik a kapuzárás előtt. 

Libération

liberation.jpg

A migráció kapcsán tapasztalható megosztottság miatt a francia államfő azon van, hogy a Berlinnel és Madriddal alkotandó szélsőség-ellenes szövetség feje legyen a jövő évi EP-választások előtt. Vagyis az együttműködésre hajlandó multilateralisták szemben állnának a nacionalista populistákkal. Utóbbiak nem tartják tiszteletben a nemzetközi jogot és a demokratikus értékeket, olyan vezetőket választanak, akik azt ígérik, hogy falakat húznak. Az EU szétverésére törekvő Salvini és a visegrádiak ellenében Macron azokat igyekszik összefogni, akik megmentenék és megerősítenék a szervezetet. Ugyanakkor a politikus igen szigorú bánásmódot hirdet a migráció ügyében. Azaz hogy csak igen kevesek jogosultak a menekült státuszra, illetve, hogy akit elutasítottak, azokat gyorsan és hatékonyan haza kell küldeni. Illetve, hogy a származási országokkal kötendő megállapodások révén eleve kevesebben indulnak el, amihez társul a csempészek elleni küzdelem, valamint a külső határok védelme. Így eleve lényegesen csökkenne a kiutasítások száma.

Politico

politico.jpg

Teljesen mindegy, miként határozzuk meg a populizmust, azt nem lehet tagadni, hogy az irányzat bevált, az ilyen pártok választásokat nyernek, és erre oda kell figyelniük a hagyományos erőknek. Így látja ezt Yves Leterme, volt belga miniszterelnök és az általa vezetett elemző intézet európai felelőse. A szerzőpáros emlékeztet arra, hogy napjaink Európájában minden negyedik ember populista kormány irányítása alatt áll. Így az olaszoknál, görögöknél, lengyeleknél, magyaroknál és cseheknél. Gyorsan átalakítják a politikai felállást Ausztriában és a Finnországban, valamint a németeknél és a hollandoknál, ahol a legnagyobb ellenzéki erőt alkotják.

A populizmusnak nincs egységes definíciója, Orbán esetében pl. abból indulnak ki a szakértők, hogy nacionalista. Az ilyen politikusok véleménye többnyire eltér a követendő irányt illetően. A baloldaliak elutasítják a gazdasági megszorításokat, a jobboldaliak a migrációból nem kérnek. De valamennyien azt állítják, hogy a népért vannak, azt képviselik. A magyar kormányfő a populista jelzőt arra használja, hogy erősítse a képet: ő bizony az embereket védelmezi. Közös jellemző továbbá, hogy nem hajlandók a megszokott szabályok szerint játszani. Itt hangsúlyozottan a stílusról van szó, ám az irányzat lényeges változásokhoz vezethet a képviseleti demokrácia rendszerében.

Pont itt van az esély a hagyományos pártok számára, mert átvehetik a módszerek egy részét, anélkül azonban, hogy maguk is populistává válnának. Az eszközök ugyanis nem okvetlenül eleve antidemokratikusak, vagy illiberálisok. Macron és Kurz ebben már jó példával jár elöl. Amelyik politikai erő képes felkarolni a jobb populista elképzeléseket, fennmarad, hogy alakítsa a jövőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9714069647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2018.06.25. 11:39:56

Nem all tul jol a szemetimport ugye.

n3spr3ss0 2018.06.25. 11:48:03

@maxval balcán bircaman: Mint tudjuk, az nevet, aki utoljára nevet.

n3spr3ss0 2018.06.25. 11:48:34

@dunántúli gyerek: Te hogy a faszba kerültél ide?

Atika!!! 2018.06.25. 11:49:00

Merkell-Macaroni nem tudnak megállapodni, egy kultúrában - a különbségek ellenére - viszonylag közel álló csoporttal, de azt képzelik, hogy majd kezelni tudnak egy kulturálisan TELJESEN eltérő népcsoportot. Ezek mikor fognak felébredni? Amikor rájuk gyújtják megint a Reichstagot?

Sir Galahad 2018.06.25. 11:50:29

Nem értem azt a köbvetkeztetést, hogy Európa külső határainak lezárása miért hozná el a belső határok lezárását is (FAZ). Szerintem a belső határok nyitva tartásának éppen hogy feltétele a külső határok szigorú ellenőrzése, ha kell, lezárása. Ez utóbbi oldaná meg az egész migrációs kérdést. Onnantól ha egy országnak szüksége van migránsokra, saját szabad döntése alapján, önállóan azt fogad be, akit akar, a többi meg kívül marad. Nem értem, mi a baj azzal, ha ez a kérdés nemzetállami hatáskörben marad? A már bejött migránsok közül vissza kell küldeni azokat, akikre nincs szüksége egyik országnak sem, és onnantól egyszerűbb minden.

Index.hu.hazudik 2018.06.25. 11:54:02

Istenem add hogy az EU szétessen és ezek a tetvedék hazátlan féreg liberális baloldaliak még hangosabban óbégassanak. Olyan jó látni ahogy vergődnek.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 11:54:34

@maxval balcán bircaman: Már eleve sántán született ez a tengely. A muttinak ugyanis nem sikerült összehozni a CDU-Zöld koalát..

2018.06.25. 11:56:31

Mi a baj a V4-gyel? A fejlett nyugati államok is képtelenek megállapodni egymással. És most, hogy a szemetet nem tudják idelapátolni, elkezdenek hisztizni.

dunántúli gyerek 2018.06.25. 12:00:05

@valaki nagyon más: ez a hiszti most nagyon fel fog erosodni

a nemetek majd nem engedik be az olaszok szemetet, mire ok a V4re fogjak akarni tolni

de ezt beneztek, mindenki osszeveszik majd mindenkivel. Az Olaszokat el kell bocsatani az Uniobol hisz ugy elnek, s neznek ki mint a migrancsok.

Az lesz a GYEPU

rasztaszív 2018.06.25. 12:07:09

nem lesre futnak,hanem kiállíttatják magukat.akik most tárgyalnak,már a kétkörös európa alapjait rakják le.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 12:09:36

@dunántúli gyerek: Vissza kell hajókáztatni őket szépen észak-Afrikába..

chrisred 2018.06.25. 12:16:31

@Sir Galahad: A külső határok lezárása a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden ország lezárja a határait, és önálló határellenőrzésbe kezd.

Irbisz 2018.06.25. 12:20:20

"Mert meg kell adni a menedékjogot, ha bárki jogosult a védelemre. "
sorry, ez mérteses baromság. A döbbenetes mértékben túlszaporodó afrikaiak százmillióinak ugyan miért kellene megadni a védelmet?
Idő kérdése és felzabálják Európát, eltartásuk feléli a kontinens erőforrásait.

Tudodo mi kéne? Olyan szigorú bevándorláspolitikai mint amilyet maga az USA és Ausztrália tart fenn, és el kellene feleljteni (a ma realitásainak megfelelően átirni) a mára totálisan irreális, még a 2. Vh-t követő időkből eredő menekültügyi konvenciók tartalmát.
És belátni hogy a mentőcsónak megtelt, további embereke felvételével a mentőcsónak is elsüllyed, mert végesek az erőforrások.

dunántúli gyerek 2018.06.25. 12:27:08

@pina noir: az olaszokat

az olaszok vereben 50% migrancsver van, nemtom mit keresnek europaban

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 12:32:47

@dunántúli gyerek: Az olaszoknak semmi köze Afrikához, hacsak annyi nem , hogy voltak ott gyarmataik. Mussolini megvan?

chrisred 2018.06.25. 12:34:56

@Irbisz: Mert ez a szabály. Bármennyire is egyre nagyobb környezeti ártalmat jelentenek a gépkocsik, erre hivatkozva nem lehet elutasítani a jogosítvány igénylést, havalaki sikerrel levizsgázott.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 12:35:30

@chrisred: Nem, ha az EU külső határairól van szó. Ha rendesen működik a külső határvédelem, nincs szükség külön-külön felállított határvédelemre..

chrisred 2018.06.25. 12:37:13

@Irbisz: A bevándorláspolitikáját Európában minden ország saját magának alakítja ki. Lásd nálunk az egyszerűsített honosítási eljárást vagy a letelepedési kötvényt. Ennek semmi köze a menekültügyhöz.

Homo fideszbirkusz 2018.06.25. 12:37:54

@Index.hu.hazudik: "Istenem add hogy az EU szétessen és ezek a tetvedék hazátlan féreg liberális baloldaliak még hangosabban óbégassanak."

Nocsak, ma mis itt van a Leghülyébb Homo Fideszbirkusz!

Figyelj orbán segghuszár, ha az EU szétesik, akkor a következő sanyarú sors vár rád már két héten belül:

- 1 millió magyar migráncs veszi majd az útját az EU-ból vissza a magyar ugarra, hogy elvegye az Orbanisztánban rekedt magyarok munkáját meg földjét. Már előre élvezem, ahogy törzsi harcot fogtok vívni egymással a túlélésért. Biztos hogy nem ti, fidióta funkcionális analfabétak lesztek a nyeretesek.

- Azonnal leáll az EU lélegeztőgép, nincs tovább EU segély (ja tudom, támogatásnak hívják), te meg itt maradsz a Jobban teljesítő gazdaságoddal évi mínusz 4% GDP-n.

- A multik egy része szélsebesen kivonul ebből a putyini diktatúrából, mert sose lehet tudni, hogy a tolvaj Orbán mikor akarja beállamosítani a céget, lerabolni a cégvagyont.

- Ti meg kapjátk a Nem megszorítások 50 újabb különadóját a következő 30 évre is

Látom, ti funkcinális analfabéta fidióták még imádkoztok is azért, hogy elsüllyedjetek a saját szarotokban. Szurkolok nektek, hogy minél előbb sikerüljön!

Sir Galahad 2018.06.25. 12:37:55

@chrisred: Nem, az azt jelenti, hogy a határellenőrzést a külső határoknál végzik. Ha a külső határok rendesen le vannak zárva, mi a francnak kell pénzt költeni mondjuk a szlovák-lengyel határ ellenőrzésére?

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 12:40:00

@chrisred: Ha a környezeti ártalom elérne egy bizonyos veszélyes szintet, akár a jogosítványok kiadását is lehetne korlátozni.
Ugyanígy ha a migráció okozta problémák elérnek egy bizonyos szintet, a migrációt is lehet és kell korlátozni..

dunántúli gyerek 2018.06.25. 12:40:35

@pina noir: a siciliano a bantu negerek, arabok es romaiak nyelvenek a kevereke, az olaszok nem is ertik

chrisred 2018.06.25. 12:40:51

@pina noir: Dehát az már nyilvánvaló, hogy nem működik rendesen. Minek öntenének a magországok továbbra is pénzeket más országok nem működő határellenőrzési rendszereibe, ha nekik mégis szembe kell nézni idegenrendészeti problémákkal? Logikusabb, ha azt a pénzt a saját idegenrendészetük fejlesztésébe fektetik.

Sir Galahad 2018.06.25. 12:41:37

@chrisred: Bocs a közbeszólásárt, de az, hogy mi a szabály, megállapodás kérdése. Bármikor módosítható.

Fülig José 2018.06.25. 12:43:07

@pina noir: ennek semmi, sötét mint a kátrány... ez a határok lezárása meg minek jönnek meg különben is... olyan predesztináció szagú, próbáltuk már pár száz éven keresztül. Segítek: ahova és aminek születtél az vagy, oszt csumi. Afrikába vitt a gólya? rohadj meg! Ázsiába? akkor is! Jaaa! magyar vagy? na húzz haza kis köcsög..! na majd amikor a honfitársainkat is hazaküldik szerte a világból, lesz megint faszogányos munkaerő-többlet kibebaszott jól teljesítő kis hazánkban, a munkabérek is ennek megfelelően fognak alakulni és majd a narancskutyák megint ríni fognak, hogy csúnya EU... (megjegyzem, a hazakerülők legalább idegenül fognak tudni, az itthoni náci kocsmatöltelékekkel szemben) na aztán mindenki szépen kitalálja, hogy nem köll a idegen szemét, megcsinálnak mindent saját maguk, akkor..? mindenki becsuk ablakot-.ajtót, határ, vám, szögesdrót. hát, ilyen is vótmá...

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 12:43:36

@chrisred: De megegyezhetnek abban, hogy összeurópai érdek az illegális migránsok visszatartása a külső határoknál, és ennek támogatására a közös forrásokból támogatást biztosíthatnak a határországok számára..

chrisred 2018.06.25. 12:44:32

@pina noir: A migrációt korlátozzák is. Viszont milyen jogon tesznek különbséget két gépjárművezető között, ha mindkettő ugyanolyan alkalmas a vezetésre? Csak mert az egyik hamarabb vizsgázott? Ugyanez a kérdés merül fel a menedékkérőknél is.

Homo fideszbirkusz 2018.06.25. 12:44:44

@dunántúli gyerek: "az olaszok vereben 50% migrancsver van, nemtom mit keresnek europaban"

Jaj, te még a másik fidióta troll kolégádnál is még nagyobb Leghülyébb Homo Fideszbirkusz vagy!

Mesélj már te agyhiányos fideszes birka, a magyarok vérében hány százalékon áll a félázsiai mindenféle kevert vér? 80? 90?

Tulajdonképpen az a kérdés, hogy a magadfajta kétmillió fideszes genetikai csapása az emberi fajnak mit keres Európában? Ázsia Erdogannal meg a többi diktátorral, a törzsi harcokkal, leszámolás a saját néppel, ez való nektek Homo Fideszbirkuszoknak, nem az európai civilizáió.

Homo fideszbirkusz 2018.06.25. 12:50:15

@pina noir: "összeurópai érdek az illegális migránsok visszatartása "

Törvényileg ha valaki illegálisan lépi át az országhatárt, de menedékjogot kér, akkor nem illegális migráns, nem lehet ellene tiltott határátlépés miatt eljárást folytatni. Hanem a menedék kérelmét kell elbírálni.

Ezzel a migránsok 70-90%-át nem lehet illegálisnak nevezni.

dunántúli gyerek 2018.06.25. 13:03:48

@Homo fideszbirkusz: Ezt hamar megoldottuk.

A hataron lehet menedeket kerni, mashol nem.

vanRob 2018.06.25. 13:16:34

@dunántúli gyerek: A miénkben meg közép-ázsiától kezdve törökországon át az itteni őslakosokkal együtt minden. Amúgy i.sz 900 környékén ki is volt migráns...?

Fülig José 2018.06.25. 13:23:42

arról nem is beszélve, hogy 30 éve mi voltunk a kerítés másik oldalán... nekünk legalább tudni kéne, milyen érzés... de hát a mocsok fideszfattyaknak sem a memória sem a gerinc nem szériatartozék...

chrisred 2018.06.25. 13:23:58

@dunántúli gyerek: Semmit nem oldottak meg. A menedékkérelem érdemi vizsgálat nélküli elutasítása nem jár azzal, hogy a menedékkérő nem élhet a genfi egyezményben biztosított egyes jogaival, például, hogy bírósághoz forduljon.

Nagykörúton túli magyar 2018.06.25. 13:27:39

Az igazságos az lenne, ha az egykori gyarmattartók befogadnák szépen a területükről érkezőket. Ne más terhére osztogassák a kvótákat!
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a9/Colonization_1945.png

vanRob 2018.06.25. 13:30:37

@pina noir: a lényeg nem a határvédelem meg a kerítés. A lényeg itt van: "Viszont az unió ebben a helyzetben továbbra sem foglalkozik a népvándorlás okaival."
Bármilyen tömeges népvándorlásról is beszélünk, soha nem az az oka, hogy itt jó, hanem az, hogy ott rossz. Ez az a miért, amivel egyetlen agyatlan sem akar foglalkozni. Miért is kellett a közel-keleten válságot, bizonytalanságot gerjeszteni? Kinek áll , pontosabban kinek állt az érdekeben?
Nem akarok konteókat gyártani, megteszik azt itt és a propagandaminésztériumban. De ami tény. Szegény putyint nagyon megnyekkentette a történelmi mélységbe került olajár. Az amerikaiak köszönték szépen, helyzetbe hozták saját palaolaj kitermelésüket, ami csak még inkább alacsony szinten tartósította az olaj árát. Kellett hát putyinnak valami, ami miatt a saját kőolaj és földgáz készlete újra értéket kap, megtelik az államkincstár, és lehet futball VB-t rendezni.
Nem kell 5 diploma, hogy belássuk, ez egy gerjesztett válság, valakinek valahol érdekében állt, hogy nekiinduljanak. De vajon miért nem Oroszország felé indultak? Ott is sokkal jobb, mint Szíriában. Meg közelebb is van.
Aztán azok a fránya Irániak, akik az orosz-OPEC megállapodást követően képesek voltak a feloldott embargók következtében olcsó olajjal megint elárasztani a világot...
És ezt nem én találtam ki, a kormány ideig-óráig kedvenc biztonságpolitikai "szakértője", Nógrádi György mondta, kábé 5 évvel ezelőtt.
De könnyeb a válságot szítani, mint megoldani. A valódi miértet megérteni pedig tökéletesen lehetetlen. De jól lehet rémisztgetni meg uszítani, és behúzni vele a választásokat.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 13:30:52

@chrisred: Igen, adott esetben ez is elképzelhető. Ha felmenő rendszerben vezetnek be egy intézkedést mindig vannak akik időbeli okok miatt kerülnek előnytelenebb helyzetbe. Vagy pl. ha egyik évben csökkentik egy egyetemi szak létszámát, akkor lehet hogy olyanokat nem vesznek fel, akik egy évvel korábban még bejutottak volna..

Sir Galahad 2018.06.25. 13:31:10

Nem akarok külön-külön mindenkinek válaszolni, de azért megjegyezném, az itt zajló vitából világosan látszik, hogy az a jogi szabályozás, ami jelenleg érvényben van, teljesen alkalmatlan a migráció megállítására. Ez nem csoda, hiszen ezeket a szabályokat évtizedekkel ezelőtt, egészen más viszonyok között hozták. Jelenleg olyan emberek milliói igyekeznek Európa felé, akik a szó valódi értelmében nem menekültek, hiszen a hazájukban nincs háború, egyszerűen csak szeretnének jobban élni - ezt a problémát azonban a genfi egyezmény, amire hivatkozva elérik, hogy a kontinensre bejuthassanak, pl. nem tudja kezelni.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 13:32:33

@chrisred: Ha a szabályok, törvények rosszak, sőt kártékonyak változtatni kell rajtuk. Mutatis mutandis..

Fülig José 2018.06.25. 13:33:08

@vanRob: "De jól lehet rémisztgetni meg uszítani, és behúzni vele a választásokat." Ez a lényeg...ott a pont.

chrisred 2018.06.25. 13:41:07

@pina noir: Az államnak érdekében áll minden olyan szabály megváltoztatása, ami rá kötelezettséget ró, a polgárnak meg jogosultságot ad. Ha minden ilyen szabályt következetesen megváltoztatnak, annak a vége az lesz, hogy a polgároknak semmilyen joga nem marad, az állam pedig azt tesz, amit akar.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 13:41:08

@vanRob: Ennyi erővel akár Izraelnek is érdekében állhatott. Gondolom nincsenek elkeseredve túlzottan, hogy egyik fő ellenségüktől tömegesen vándorol ki a fiatal férfi lakosság Európába, ezenkívül egyre több európai megértő már a palesztinokkal szembeni politikájuk kacsán hisz már az öreg földrészen is több száz áldozatot szedett a fanatikus iszlám terrorizmus, ráadásul a fanatikus iszlám elől egyre több zsidó menekül el Európából, gyakran Izraelbe.
Persze akár Oroszország, akár Izrael kapcsán spekulál az ember , nem lehet szem elől téveszteni azt a tényt, hogy a szír polgárháborút a Hillary féle külügy robbantotta ki..

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 13:42:59

@vanRob: Ennyi erővel akár Izraelnek is érdekében állhatott. Gondolom nincsenek elkeseredve túlzottan, hogy egyik fő ellenségüktől tömegesen vándorol ki a fiatal férfi lakosság Európába, ezenkívül egyre több európai megértő már a palesztinokkal szembeni politikájuk kacsán hisz már az öreg földrészen is több száz áldozatot szedett a fanatikus iszlám terrorizmus, ráadásul a fanatikus iszlám elől egyre több zsidó menekül el Európából, gyakran épp Izraelbe.
Persze akár Oroszország, akár Izrael kapcsán spekulál az ember , nem lehet szem elől téveszteni azt a tényt, hogy a szír polgárháborút a Hillary féle külügy robbantotta ki..

chrisred 2018.06.25. 13:43:36

@pina noir: Gondolom, azok kezdenek megértőek lenni Izrael palesztin-politikájával szemben, akik nem jutnak el odáig, hogy valójában ez a politika gyártja a terroristákat.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 13:46:09

@chrisred: Esetünkben az európai államoknak épp saját lakosságuk érdekében kell megváltoztatni bizonyos szabályokat törvényeket, alkalmazkodva a drasztikusan új helyzethez. Ha nem így tesz, közép-hosszú távon élhetetlenek lesznek az európai nagyvárosok, sőt az országok területi integritása, stabil alkotmányos rendje kerül veszélybe..

chrisred 2018.06.25. 13:46:39

@pina noir: Szerintem nem a létszámot csökkentik, hanem az államilag támogatott képzési helyek számát. Attól még bárki felvételizhet oda, és önköltségen el is végezheti.

chrisred 2018.06.25. 13:50:05

@pina noir: A szír polgárháború okaaz Aszad rezsim volt, és Oroszország magatartása nyújtja már majdnem egy évtizedesre a válságot.

vanRob 2018.06.25. 13:52:29

@pina noir: Nos, ha arra gondolsz, hogy a terrorcselekményekkel azt az Európát, azon belül is Németországot terhelik, akik tulajdonképpen a zsidó nép (némi képzavarral élve) kálváriájáért felelősek, akkor, nos igen, akár Izrael is generálhatta.
De nyílván tudjuk, hogy ez nettó faszság.

eßemfaßom meg áll 2018.06.25. 13:58:06

@chrisred: "A külső határok lezárása a gyakorlatban azt jelenti,"

A schengeni egyezmény véletlenül nem pont arról szól, hogy a belső határellenőrzés megszüntetése+külső határellenőrzés erősítése?

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 14:00:22

@chrisred: Esetünkben az európai államoknak épp saját lakosságuk érdekében kell megváltoztatni bizonyos szabályokat törvényeket, alkalmazkodva a drasztikusan új helyzethez. Ha nem így tesz, közép-hosszú távon élhetetlenek lesznek az európai nagyvárosok, sőt az országok területi integritása, stabil alkotmányos rendje kerül veszélybe..

eßemfaßom meg áll 2018.06.25. 14:01:39

@Homo fideszbirkusz: "Törvényileg ha valaki illegálisan lépi át az országhatárt, de menedékjogot kér, akkor nem illegális migráns"

Mármint az első biztonságos ország határát illegálisan átlépve.

Egyébként a magyar zöldhatáron átvonulók közül hány indult az első rendőr felé, hogy ö menedékjogot szeretne kapni és hány rohant el ha hivatalosnak tűnő személyt látott?

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 14:04:36

@chrisred: Nem, a közvetlen oka a facebook forradalom nevű CIA projekt kiterjesztése Szíriára. A amerikaiak elhitték, hogy Asszadot megbuktatva saját bábkormányt állíthatnak majd fel,de nem számoltak az IS jelentette kockázattal..Vagyis ostobaságuk folytán a fanatikus iszlamistákat hozták helyzetbe. ( Egyes vélemények szerint épp ez volt a cél, de ezt én nem tartom valószínűnek..)

dunántúli gyerek 2018.06.25. 14:06:25

@chrisred: a genfi egyezmeny eleve nem vonatkozik a magyar hatarra erkezo migrincsekre

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 14:07:00

@chrisred: OK, akkor tavaly még az állam finanszírozta volna , most már nem. A lényegen nem változtat: azért került hátrányba, mert egy évvel később felvételizett..

dunántúli gyerek 2018.06.25. 14:07:45

@Fülig José: akkor meg tudtak a lippsi komcsik hogy a kerites jao, amikor a magyar akart menekulni

most hogy az arabok jonnek rank a kerites rossz lett

muhaha

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 14:09:23

@vanRob: Aki elkezd alternatív magyarázatokon spekulálni (Putyin), ezt is számba veheti..

Kivlov 2018.06.25. 14:09:24

"Nem is érteni, miként kívánhatja bárki vissza a régi, belső határokat"
Ezt kérdezd meg pl az osztrákoktól is.

Egyébként meg miért? Azért mert a puhap*cs EU nem hajlandó a külső határokat védeni és minden kamumenekült jöttment csürhét ide akar engedni, ha akarja a nép, ha nem.

Nagykörúton túli magyar 2018.06.25. 14:12:09

@eßemfaßom meg áll:
"Egyébként a magyar zöldhatáron átvonulók közül hány indult az első rendőr felé, hogy ö menedékjogot szeretne kapni és hány rohant el ha hivatalosnak tűnő személyt látott?"

László Petra tudna erről mesélni. :)
Persze az ő láblendítése, azaz önvédelme sokkal károsabb, mint az igazságszolgáltatás elől szökni próbálkozó terrorista. (mint ahogy később kiderült róla)

chrisred 2018.06.25. 14:12:10

@pina noir: Nem, a közvetlen oka az a gazdasági válság és az olajár csökkenése volt, ami miatt Aszad nem tudta a maga kvázi jóléti diktatúráját finanszírozni. Ahogy Kadhafi sem, vg húsz évvel korábban a keleti blokk is finanszírozási válságba bukott bele. Nem az a kérdés, hogy kinek volt érdeke Aszadot megdönteni, hanem hogy mitől volt polgárháború.

eßemfaßom meg áll 2018.06.25. 14:12:10

@vanRob: "Amúgy i.sz 900 környékén ki is volt migráns...? "

Nagyon vágysz a kárpátmedencei őslakosok szerepére?

chrisred 2018.06.25. 14:13:47

@dunántúli gyerek: A genfi egyezmény hatályát kizárólag a személynek a származási országában lévő helyzete határozza meg.

Fülig José 2018.06.25. 14:13:54

@dunántúli gyerek: nem jól mondod...amikor a suttyerák magyar ment gorenje hűtőt venni (meg csaptelepet/wc papírt/ mindent lopni) akkor fúj-fúj kerítés...ha a bantu jön, akkor persze mindjárt más, 15 kW-ot a SZENT KERÍTÉSBE...

Fülig José 2018.06.25. 14:15:15

@eßemfaßom meg áll: mindenesetre nem a fideSSes alternatív történelmet nyomatja...

Brix 2018.06.25. 14:16:52

@Sir Galahad: Igen, a Genfi Egyezmènyt ès a kèsőbbi emberjogi egyezmènyeket már règes -règen módosítani kellett volna. A menekültek -tènylegesen gazdasági migránsok-nem az első biztonságos országban kèrnek menedèket, hanem interkontinentális vándorlással a leggazdagabba próbálnak meg eljutni. Az is nonszensz, hogy az emberjogvèdők szerint csak az a biztonságos ország, ahol ingyen lakás , pènztámogatás,iskola ès egèszsègügyi ellátás van. Ez egy fenntarthatatlan rendszer, így nem is csoda , hogy egyre kevesebben akarják betartani. A jövőben csak egy megoldás lesz: a külső határok megerősítése mellett megállodni az EU perifèria országokkal, hogy minden eszközzel tartsák vissza a nèpvándorlókat, aki meg bejutott, az vissza kell küldeni a kibocsátó országba, vagy ahol az EU területère lèpett. Ehhez van elèg pènze ès ereje a világ legnagyobb gazdasági közössègènek, csak politikai akarat kell hozzá...A valódi menekülteknek meg új táborokat kell èpíteni az EU- n kívül, ahol megkapják a szüksèges ellátást, amíg háború van. Azt viszont, hogy ki akar befogadni menekülteket vagy gazdasági migránst, a begfogadó nemzetállam dönti el, nem a migránsok, az EU vagy UNHCR. A konfliktus ott van, hogy már egy fejlett ország sem nagyon akar több idegen kultúrából èrkező, tanulatlan , szegèny bevándorlót....Egy biztos : jelenlegi folyamatok fenntarthatatlanok, hiszen a feltèteleket nem az ajtónkon dörömbölő embermillióknak kell megszabni, hanem a tranzit- ès befogadó országoknak. A merkel- fèlèknek meg tisztulni kell a politikából, hiszen nem 2-3, hanem 15-20 ève megy az illegális migráció Európába, de a marxista ès liberalis poltikai erők emberjogi problèmakènt tekintettèk ezt a súlyos ès veszèlyes nèpesedèsi folyamatot...

dunántúli gyerek 2018.06.25. 14:17:02

@chrisred: nameg az elso biztonsagos orszagban kell beadniuk a kerelmuket

dunántúli gyerek 2018.06.25. 14:17:47

@Fülig José: pontosan

mi baj ezzel migrancs vagy? coki

chrisred 2018.06.25. 14:21:43

@dunántúli gyerek: Legalábbis, ha nem ez történik, akkor a menedékügyi eljárás során ki kell menteniük magukat, vagy szembe kell nézniük a menedékkérelmet elbíráló ország ezzel kapcsolatos szankcióival.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 14:22:16

@chrisred: Hát attól még éppúgy gerjesztették az eseményeket az amerikai és brit titkosszolgálatok, ahogy az pl. Ukrajnában vagy Egyiptomban történt. Ukrajnában összejött az amerikaiaknak, Egyiptomban a fanatikusok kerültek hatalomra, de a hadsereg rendet tett, és egy kvázi katonai diktatúra épült ki, Szíriában a fanatikus iszlám, az észak-Irakhoz való területi közelség miatt is fegyverrel szerezte meg az ország bizonyos területeit, és igencsak meg is szorította Asszadot, , akit az oroszok húztak ki a csávából..

eßemfaßom meg áll 2018.06.25. 14:22:44

@chrisred: A hülyék buktak meg akik felháborodnak azon ha a schengeni határország ellenőrizni akarja a határt és kiverik a hisztit ha nem engedik be a schengeni határon papírnélküli tömeget.

eßemfaßom meg áll 2018.06.25. 14:24:14

@Fülig José: Azt már tudjuk, hogy te sík hülye vagy, nem kell erre ráerősítened.

chrisred 2018.06.25. 14:25:27

@Brix: Szerintem ez téves irány. Minél kisebb jogvédelmet kapnak a menekültek, annál kevésbé éri meg az államoknak, hogy megelőzzék vagy megakadályozzák az olyan nemzetközi konfliktusokat, amik során menekültáradat indulhat.

dunántúli gyerek 2018.06.25. 14:28:05

@chrisred: mo-n nem adhat be menedekkerelmet hisz egyik szomszedban sincs haboru minden szomszed biztonsagos kiveve Ukrajnat

Trackers 2018.06.25. 14:29:03

A sorrend a következő.

1. Megállítjuk a migrációt az EU határán.
2. A migránsok kérvényét az EU-n kívül elbírálják, és csak az jöhet aki kap engedélyt erre.
3. Utána lehet beszélni osztozkodásról.

Ebből már az első két pont szükségességét a többség felismerte.
A harmadiknak pedig nyilvánvalóan nincs értelme, amíg az első kettő nem valósul meg.

Szóval Orbán féle és a populistának hazudott, ám valójában nagyon is racionális irányok győzedelmeskedtek, úgy is, hogy nem is voltak ott.

dunántúli gyerek 2018.06.25. 14:29:14

@chrisred: a legolcsobb jelenleg lelovetni oket a torokokkel

chrisred 2018.06.25. 14:29:27

@eßemfaßom meg áll: Na most az a schengeni határország például azzal is érvelt, hogy ő nem is schengeni határország, hozzá ne küldjenek vissza menedékkérőket. :) Hagyjuk, komolytalan az egész, majd pont a görög, olasz és magyar közigazgatás fog kezelni egy európai szintű problémát.

eßemfaßom meg áll 2018.06.25. 14:29:35

@chrisred: viszont a genfi egyezmény nem csak jogokat hanem kötelességeket is meghatároz:
"Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse"

"A menedéket nyújtó állam az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújthatja büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területére, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket."

Ezek közül melyiket teljesítették az európán átvonuló nofingerprint született 1990. január. 1. ismeretlen államolgárságú okmánymentes tömegek?

eßemfaßom meg áll 2018.06.25. 14:31:37

@chrisred: Jaja nyilván sokkal egyszerűbb nem a külső határon kezelni ezt a kérdést eu összefogással hanem beengedni (plusz még direkt beszállítani az afrikai partoktól 100méterre összeszedegetetteket) mindenkit aztán majd lesz valami.

dunántúli gyerek 2018.06.25. 14:32:08

@chrisred: migranskerelmet beadhat ha van pilotaigazolvanya es beszel 3 nyelven akkor szerintem be kell engedni

fele fizetesert nyilvan

eßemfaßom meg áll 2018.06.25. 14:32:54

@Fülig José: Nem attól van így, hogy én mondom.

chrisred 2018.06.25. 14:34:25

@Trackers: Hát, amennyiben Albánia tényleg bejelentkezett, hogy nála lehetnek uniós hotspotok, akkor ez a megoldás. Mert csak akkor lehet elbírálni menedékkérelmeket az Unión kívül, ha egy ország engedélyt ad arra, hogy a területén uniós hatóságok működjenek.( Más kérdés, hogy ennek is lesz böjtje, az albán szervezett bűnözés még szabadabb kezet kap Európában.)

Fülig José 2018.06.25. 14:36:18

@eßemfaßom meg áll: hát? fent vagyok a vajda listáján?? jajj....

dunántúli gyerek 2018.06.25. 14:36:53

@chrisred: hulye 5let Albania, a tobbi balkani orszag soha nem megy majd bele

a kontinensre nem tehetik be a labukat a migrancsok

a sivatagba legyenek azok a hotspotok ahol ezek laknak

chrisred 2018.06.25. 14:43:08

@dunántúli gyerek: Azokat csak meg lehet (győzni) szopatni a belengetett uniós tagsággal. Mivel nincs olyan sivatagi ország, amelyik jelentkezett volna, az Unió kettőt tehet, vagy elfogadja Albániát, vagy vár egy másik ország jelentkezésére, és addig kénytelen beengedni a menedékkérőket uniós területre.

dunántúli gyerek 2018.06.25. 14:46:56

@chrisred: miert lenne kenytelen?

Ha az unionak lenne hatarvedelme akkor nem kothetnenek ki az emberevok Europaban.

Az afrikai fogdmegeket meg csak olcsobb fizetni mint az albanokat /most is a gonosz torok diktatot intezi a migrik 90%-at nekunk, helyettunk/

chrisred 2018.06.25. 15:02:16

@dunántúli gyerek: De nincs. És ha a populisták még jobban előretörnek, akkor még inkább előtérbe kerül a német polgár álláspontja, hogy az ő adójából ne a görög határnál, hanem a német határon legyen megfelelő hatáellenőrzés.

Sean MacTíre 2018.06.25. 15:03:38

@Irbisz: a bevandorlasi politika (ertsd: EU-n kivulrol bejutni legalisan) elegge szigoru, kozel van az AU, NZ, etc politikahoz. Ezt itt Irorszagban, ahol sok EU-n kivuli el, elso kezbol hallom.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.25. 15:07:58

@dunántúli gyerek: "az olaszok vereben 50% migrancsver van"

A magyarokéban meg 98%. És?

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 15:43:11

@Sean MacTíre: Viszont az elutasított menekültkérelmek utáni kitoloncolás, vagyis a törvények végrehajtása és végrehajtatása más közel sem olyan szigorú, különösen Németországban . A migránsok jó része egyszerűen nem veszi komolyan a rendőröket, de ez is változóban van..

dunántúli gyerek 2018.06.25. 15:51:09

@chrisred: "a német polgár álláspontja, hogy az ő adójából ne a görög határnál, hanem a német határon legyen megfelelő hatáellenőrzés. "

a nemetek europai megoldast akarnak, az EU az o erdekuk foleg.

Homo fideszbirkusz 2018.06.25. 15:52:33

@dunántúli gyerek: "a sivatagba legyenek azok a hotspotok ahol ezek laknak"

Az ám te dunántúli hülyegyerek, egy szír szétbomazott család elsétál majd az afrikai sivatagba, hogy onnan kérjen menedékjpogot. Mert ezt majd postán közli vele az EU hogy Svédotszágba Csádon keresztül lehet bevándorolni

Látom, te már az általános iskola 5. osztályánál kizuhantál a falusi oktatásból, és még orbán közmunás képzése se tudott felhozni téged egy 12 éves gyerek műveltségi szintjére. Na ezért vagy te fasza tagja a fidesznek!

chrisred 2018.06.25. 15:55:27

@dunántúli gyerek: Már kinek: a német multicégeknek, vagy az AfD szavazó Hans Schmidt munkavállalónak?

dunántúli gyerek 2018.06.25. 16:00:21

@pina noir: ha mohamed bemenekul egy negyedbe ahol 10ezer masik mohamed van, akik meg falaznak is neki, az nem kerul elo tobbet

Erre a jo rendorseg is keves.

chrisred 2018.06.25. 16:03:43

@dunántúli gyerek: A menekültstátusz nem jár állampolgársággal.

dunántúli gyerek 2018.06.25. 16:05:43

@chrisred: a migriseg nem jar menekultstatusszal

dunántúli gyerek 2018.06.25. 16:07:08

Regen ezt ugy hivtak a kakastollas csendorok, hogy csavargas.

Eloszor agyonvertek a delikvenst, s megmondtak tobbet ne lassak erre. Masodszor elve eltemettek. Rend is volt.

chrisred 2018.06.25. 16:09:34

@dunántúli gyerek: Ja, vagy a KMK a Kádár-rezsimben. Ha dolgoztál, ha nem, bent kellett lenned a munkahelyeden, mert rendnek kell lenni. :)

dunántúli gyerek 2018.06.25. 16:11:46

@chrisred: Igy van, rend a lelke mindennek.

chrisred 2018.06.25. 16:15:13

@dunántúli gyerek: A krumplileves legyen krumplileves!

we dont want arabs here..So what 2018.06.25. 16:22:10

@Homo fideszbirkusz: Faszkalap, az EU nélkül jobban lennénk. Az hogy Te másképp gondolod csak azért van mert hülye vagy.

we dont want arabs here..So what 2018.06.25. 16:24:05

@Homo fideszbirkusz: pontosan így működött a háború után is a menekült rendszer, postán értaítették azokat akiket vártak mondjuk Argentínába, Kanadába vagy az USA-ba, te nyomorult faszkalap

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.25. 16:41:04

@dunántúli gyerek:

Az olaszok 100 %-ban európai nép.

Amire utalsz, az berber hatás délen. A berberek europid fajúak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.25. 16:45:54

@dunántúli gyerek:

Nem, szemitákkal rokon, de nem szemita.

A mai fő szemita népek az arabok, a zsidók, az etiiópok egy része, s az asszírok.

Nagykörúton túli magyar 2018.06.25. 16:48:14

@we dont want arabs here..So what: Menthetetlen idióták ezek. Még a kamion hűtőrácsára préselődve is a terroristáikat védenék. Egy normális országban már rég kivonták volna a társadalomból ezeket, és hasznos munkát végeztetnének velük. Orbánnak ideje lenne már erélyesebben fellépnie ellenük!

Gleccsertetű 2018.06.25. 16:59:07

nincs migráció, csak egy álprobléma, és különben is, ovi miért nem épített előbb kerítést

atomic power 1986DucaDuca 2018.06.25. 17:25:09

Frankfurter Allgemeine:

"Ugyanakkor feltűnő volt, hogy hiányoztak a visegrádiak, ami látványos lépés saját maguk elszigetelésére."

A 28 tagállamból 12 hiányzott. Ezek szerint 12 ország látványosan elszigetelte magát. Ez
badarság!

"Európa egyre elzárkózóbb, egyre korlátozóbb. Abba az irányba halad, amely idáig csupán Ausztráliából vagy Amerikából volt ismeretes."

Helyes. Ez a jó irány!

CSOKKI MÁLNA 2018.06.25. 17:30:06

@Homo fideszbirkusz: Nyilván az afrikai migránsokra gondolt, te észlény, hisz Olaszország kapcsán ők jelentik a fő problémát. Egyébként nyitott kapukat dönget, a francia diplomácia is az észak-afrikai hotspotok kiépítésén dolgozik.

Gleccsertetű 2018.06.25. 17:55:51

@chrisred: nem ezt jelenti

@vanRob: kérdezd meg az itt élőket, mennyire örültek nekünk, hülyeúr

Gleccsertetű 2018.06.25. 18:06:01

@Homo fideszbirkusz: fú de hülye vagy. elmondom, h néz ez ki a gyakorlatban. megérkezik a hot spotra a migri, ahol közli, h ő Ali, 17 éves, eladta Aleppóban a házát, retteg, de a családja ottmaradt. ezután a befogadó állomáson dolgozók lecsekkolják, és ha egy ország képviselője alkalmasnak találja a befogadásra, akkor befogadja. OSTOBA FASZ VAGY

FCUK27 2018.06.25. 20:55:08

most ez komoly? megint sikerült összehozni egy olyan sajtószemlét, ami félinformációkat és csúsztatásokat tartalmaz. ettől mit vártok? 5/4-et?

retkeslaci 2018.06.25. 22:27:06

Ez a Macron se lesz újraválasztva, ahogy elnézem.
Volt egy olasz miniszterelnök korábban, aki ekézte Orbánt, ő sincs már sehol.
Ez van, ha nem populista egy politikus egy demokratikus országban: aki nem az emberek, választók érdekeit nézi, azt nem választják újra egy demokráciában.
Érik az újabb Fidesz ⅔. Ez van, ha támadják Orbánt, egyre erősebb lesz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.26. 03:44:05

@retkeslaci: "ha támadják Orbánt, egyre erősebb lesz. "

Mint a kisgömböc? ... Mondjuk már úgy is néz ki. Bár a telerottyantott gatya némileg ront a fényes gömbölyű összképen. :))

Irbisz 2018.06.26. 07:03:13

@chrisred:
És miért ne lehetne akár ez is választási ok? Ez csak döntés kérdése. Ha csak azon síránkozunk mi miért nem megy, meg jaj de nehéz, akkor ilyen destruktiv és impotens hozzáállással soha semmi nem oldódik meg.
Nem lehet olyan döntés ami teljesen jó, akkor kell egy olyan, ami a legkevésbé rossz. Csak ehhez gyakorlatias és megoldásorientált hozzáállás kell, nem idealista és elefántcsottoronyban ülő (mint egy EU-s bürokratáé).
Egyébként tényleg nem az érkezési sorrendnek kellene számítania, és igen, attól h. valaki megkapta egyszer a menekültstátuszt lehessen felülbírálni és megvonni. Ez nem a kőbe vésett tiparancsolat hogy sose lehet hozzányúlni.

Irbisz 2018.06.26. 07:06:33

@atomic power 1986DucaDuca:

"Európa egyre elzárkózóbb, egyre korlátozóbb. Abba az irányba halad, amely idáig csupán Ausztráliából vagy Amerikából volt ismeretes."

Helyes. Ez a jó irány!""

Bizony. Nem értem miért küzdenek az európai liberálisok azért, hogy a számukra fontos liberális és emberjogi értékekeket megszüntetni akaró más gondolkodású és mentalitású emberek tízmillióit akarják tömegével befogadni a kontinensre.
Talán valami irracionális világképük van, távol a valóságtól és képtelenek a realitásokat felfogni, aminek valamilyen emocionális v. hitbéli oka van, nem intellektuális.

eßemfaßom meg áll 2018.06.26. 07:26:14

@Fülig José: Teljesen saját jogon vagy szellemi fogyatékos. De hidd azt, hogy olyan fontos vagy akit listázgat valaki. (persze lehet, pl az ápolónőd listázza melyik napokon pisáltál magad alá álmodban )

chrisred 2018.06.26. 07:39:04

@Irbisz: A menekültstátusz ideiglenes és feltételekhez kötött, tehát nem lehetséges, hanem kötelező az időnkénti felülbírálása. Ami persze megint munkával és költségekkel jár , amitől az állam meg a politikusok fintorogni kezdenek. A német idegenrendészeti botrány részben abból adódott, hogy ezt a felülbírálást az utóbbi években hanyagolták (nyilvánvalóan azért, mert nem jutott rá kapacitás az új ügyek miatt), és emiatt sokan még mindig menekültként voltak nyilvántartva, akiknél a feltételek már nem álltak fenn.

Fülig José 2018.06.26. 07:57:22

@eßemfaßom meg áll: szánalmas véglény vagy... szellemi kvalitásod egy 4 évesének felel meg. vagy egy átlag fidesz-szekta tagénak. kb. ugyanaz.

histar007 2018.06.26. 17:31:01

A kerítés bevált. Azóta jóval kevesebben jönnek, mert kevesebben indulnak erre. Ilyen egyszerű. Ha nem lenne kerítés, akkor megint erre indulnának.
Azért hordunk télen kabátot, hogy ne fázzunk. Ha már nem fázunk, akkor levesszük? Én következetesen bezárom az ajtót ha nem vagyok itthon, annak ellenére is, hogy még sosem törtek be hozzánk. Most akkor szereljem le a zárat emiatt?

Az EU-nak is el kell fogadni, hogy azáltal, hogy Magyarország megvédte a határait és segít megvédei másoknak, csökkentette a betántorgó emberek mennyiségét. Akiket így már nem kell ellátni és integrálni.
Késhegyre menő a vita pár10ezer migráns sorsát illetően, de különböző tanulmányok 10milliók bevándorlását vetítik előre. Ha ezzel sem bírunk, akkor majd bírunk az ezerszeresével?

Orbánt utálják, mert mióta kinyitotta a száját, nekik zuhan a népszerűségük és az emberek meg más pártora szavaznak. Kellemetlen amikor a valóság szembejön.

Kellemetlen, amikor rá kell jönni, hogy a legtöbb ember ugyen nyíltan PC, idegenbarát és Fideszkritikus, majd amikor nem látja senki, akkor mégsem szereti se a muszlimokat se a cigányokat se a cigányokat se a buzikat. Mert az ember már csak ilyen. Kedveli a saját családját, nemzetét, népét, színét. És fél az idegenektől és az ismeretlentől. Ez ilyen evolúciós dolog és pár millió év alatt ivódott a génekbe, nem lesz könnyű némi liberális érzékenyítő tréningel megváltoztatni. Az, akiben anno nem volt benne a félelem, az simogatta meg a macit. Az ő génjei onnan már nem öröklődtek tovább. Mert a maci sem kedveli az idegeneket.

Amíg pedig Európa vezetői ekkor a baromságokat találnak ki, addig ne lepődjenek meg, ha az aktuális választáson el lesznek hajtva a vérbe.
süti beállítások módosítása