B1 blogcsalád



12 év alatt egyszer szólalt fel a parlamentben Kubatov, most frakcióvezető-helyettesnek választotta a Fidesz

2018. június 09. - B1blog

A szűzbeszédében a demokrácia állapota miatt aggódott. A felszólalás olyan tökéletesre sikerült, hogy többé ki se nyitotta a száját. kubatov-g_1.jpg

Az új parlament megalakulásával kezdte negyedik parlamenti ciklusát Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató és újabban pártalelnök, de politikai tevékenysége inkább eddig a háttérben zajlott. Most viszont váratlanul frakcióvezető-helyettessé választották.

Parlamenti szűzbeszédét a Fradit is igazgató politikus 2007-ben mondta el, azt is napirend után, amikor sokszor a levezető elnökön kívül már senki nincsen a Tisztelt Házban. A fideszes szürke eminenciás meglepő ügyben szólalt fel:

a magyar demokráciáért aggódott.

Felszólalásában olyan szavakat használt, amik  manapság legfeljebb szitokszóként szerepelnek a fideszes szótárakban. Érdemes hosszan idézni a szónoklatot, mert aki manapság hasonló szöveget enged meg magának az a fideszes retorika szerint minimum Soros-bérenc, de lehet, hogy egyszerűen hazaáruló is.

Én ma mindössze kérni jöttem, nem követelni, csak csendesen kérni, óvni és védelmezni, úgy, ahogy mi, szülők félteni szoktuk nap mint nap a gyermekeinket. Olyan alapértéket oltalmazni, ami életünk alappillére, aminél nincs nagyobb kincsünk, ami nélkül semmit sem ér a körülöttünk levő világ, ami nélkül lehet élni, de mindössze túlélni. A demokrácia olyan örök érvényű szerződés, amelyet az ember elsősorban magára nézve tart kötelezőnek, mellyel

természetesnek látja az emberi jogok, a szólásszabadság, a szolidaritás, az igazságosság, az igazmondás iránt érzett felelősség ügyeit.

Vékony és törékeny ez a törvény, mely oly nehezen épült fel, és amit néhány mondattal, gondolattal percek alatt le is lehet bontani. Vannak mondatok, amelyek alapjaiban rendítik meg a rendszer alapjait, és az itt élők hitét szegik.

Kubatov tehát kiállt a demokrácia alapértékei mellett, mikor ellenzékben politizált, de gyorsan elfelejtette, mit gondol világról, amikor pártja kormányra került. A választók politikai szimpátia szerinti listázásról elhíresült politikus azzal vetette észre magát, hogy például

  • egy gyilkosságért elítélt fradis verőembert küldött a Fidesz székházának erkélyére felmászó fiatalokra.
  • De az ő ténykedésének tudják be  azt is, hogy Nyakó Istvánnak nem sikerült a vasárnapi boltzáras népszavazási kezdeményezést időben beadnia, mert szintén Kubatovhoz köthető kopaszok akadályozták ebben a szocialista politikust.

Most viszont esély nyílt arra, hogy megtudjuk, milyen frontpolitikus is Kubatov, mivel váratlanul frakcióvezető-helyettesnek választotta a párt képviselőcsoportja.

A frakcióvezető-helyettesek sokkal gyakrabban szólalhatnak fel, mint a mezei képviselők. Például az ő privilégiumuk - a frakcióvezetők és a kormánytagok, illetve az állam- és kormányfő mellett - a napirend előtti felszólalás, vagy például egy miniszterelnöki szónoklatra való reagálás lehetősége. az eddigi 3 ciklusából egyébként a Fidesz alelnöke első négy évében volt, akkor 55 költségvetési módosítóindítványhoz adta a nevét, de még olyan apróságokra is jutott ideje, minthogy megkérdezze, a Magyar Mozgókép Közalapítvány kurátoraként kapott-e tiszteletdíjat az akkor még képviselősködő Donáth László.

Amint kormánypárti képviselő lett Kubatov, azonnal elfelejtette, mit is csinált korábban, hiszen parlamenti irományai közül elfogytak az írásbeli kérdések és

szűzbeszéde 2007-es elmondása óta szólásra sem emelkedett a parlamentben.

De talán majd most megtudjuk, milyen debattőr is a Fidesz egyik néma leventéje.

Pelikán József

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9214034454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meszena 2018.06.09. 19:14:16

Más dolga volt. Egy olyan nagy frakcióban, mint Fideszé, sokkal jobban lehet szétosztani a feladatokat, mint a kisebbekben, mint pl. az Mszpében. A még kisebbekről nem is beszélve.

Hofipisti 2018.06.09. 19:46:31

Mint azóta mindnyájan tudjuk, Kubatovnak nem a saját kezűleg írott, avagy általa kimondott szó a munkaeszköze! Ő szervez választási ügyeskedést, listakészítést, becsengető ifjú gárdát (lehet, hogy ezt nagy kezdőbetűkkel kellett volna írni?) élő kopasz sorfalat, Fradit, magas átláthatatlan kerítés mögött persze családi vállalkozást is - tanult (egyébként jól megfizetett) mestersége, a karosszérialakatosság helyett.
A Vezér nem szereti a gondolkodókat hosszú ideig a környezetében, azok - mint az elmúlt évtizedekben láthattuk - idővel "kikopnak".

FCUK26 2018.06.10. 20:51:42

A balosok beszéltek sokat, és mi lett a vége? Szopás.

Banti77 2018.06.17. 21:31:05

madarat trolljáról...
süti beállítások módosítása