B1 blogcsalád



Ez gyorsan eszkalálódott: Torockait kizárták, Dúró lelép, szakad a Jobbik, mint a véres hurka

2018. június 08. - Mr Flynn Rider

Dúró Dóra távozik a Jobbikból, miután Toroczkai Lászlót árulónak bélyegezték és kizárták. Máris bejelentették, hogy együtt bontanak (valószínűleg Árpád-sávos) zászlót. toroczkai_laszlo.jpg

Orbán Viktor dörzsölheti a tenyerét: a legnagyobb és a Fideszre legveszélyesebb ellenzéki párt szakad. 

A választási vereség alaposan megtépázta a Jobikot: Vona Gábor lemondott a párt elnökségéről, a helyére pedig a két korábbi alelnök, az ex-skinhead Sneider Tamás és Ásotthalom iszlamofób, idegengyűlölő polgármestere, Toroczkai Láslzó jelentkezett be. Mivel Toroczkai elvesztette az elnökségért folyó párharcot, ezért „Mi magunk” néven platformot alakít a Jobbikban. Sokan már akkor sejtették, hogy ennek szakadás lesz a vége, hiszen annak idején az LMP és a Párbeszéd is így kezdte. A Jobbik nem járult hozzá a platform megalakításához, mivel az alapszabály nem teszi lehetővé ilyen testület létrehozását. A platformhoz csatlakozni kívánt Dúró Dóra is, akit múlt kedden kizártak a Jobbik országgyűlési frakciójából.

Toroczkai nem elégedett meg azzal, hogy a platformját megalakítsa és betiltsák: bosszúból körbeturnézta a fideszes állami és magánmédiát a Jobbik belső ügyeivel. Ezért aztán lesúlyott a bárd: az etikai és fegyelmi bizottság csütörtökön egyhangú határozattal kizárta a Jobbikból. Erre ma Dúró Dóra is bejelentette, hogy kilép. 

Most mindketten eljátzshatják majd az "igazi nemzeti politikus"-szerepét; nagy valószínűséggel új szélsőjobbos pártot alakítanak majd a Jobbikból kiábrándult híveikkel. 

Kérdéses egyelőre, hogy mi lesz Dúró Dóra parlamenti mandátumával, ezt a 23-i induló gyűlésükön fogja eldönteni, egyelőre nem adja vissza. Mert június 23-án már gyűléseznek, ahol a Jobbikkal elégedetlen szélsőjobbosok vesznek majd részt. Ezen derül ki, hogy alakul-e új párt, lesz-e mozgalom és Dúró Dóra mit kezd a mandátumával. A politikus azt is elmondta, hogy

"ha a június 23-i platformalakuló ülésen egyértelmű társadalmi igény mutatkozik az iránt, hogy egy új politikai mozgalmat vagy pártot alakítsunk, akkor erre is készen állunk".

Dúró Dóra szerint Toroczkai László kizárása

"nem bölcs és kompromisszumkereső egy olyan döntés, amely kizár egy olyan politikus a Jobbikból, aki eddig alelnöke volt a pártnak, illetve a tagság 46 százaléka a nemrég még elnöknek szerette volna választani".

Nagyon sajnálom, hogy ide jutott a Jobbik, mondta, hozzátéve:

"Erkölcsileg helyesnek és vállalhatónak egyedül a kilépést látom. Ez már az utolsó csepp volt a pohárban. Az az irányvonal, amelyet mind hatalomtechnikai, mind politikai szempontból a Jobbik az elmúlt időszakban követett, nem az az út, ami a nemzet érdekét szolgálja, és ami miatt 13 éve beléptem ebbe a pártba. Így sokunk számára nem látok más lehetőséget, mint a kilépést a pártból

- mondta Dúró Dóra, hozzátéve, hogy ezt önként fogja kezdeményezni. A frakció szakadásának lehetőségéről nem kívánt nyilatkozni, a döntés a többi volt frakciótársának lelkiismeretére van bízva.

Korábban Toroczkai László sem titkolta, hogy új pártot, de legalábbis új parlamenti frakciót akar. Szerinte a párt mostani vezetői mindent elkövetnek, hogy szakadjon a Jobbik.

Az a politikai erő, amit ők képviselnek, egy év múlva már erősebb lesz, mint a Jobbik

- vizionálta. Nem tudni, hogy mindezt mire építi, hiszen Vona Gábor pont azért tolta a Jobbikot kicsit középre, mert a Fidesz egyértelműen a szélsőjobboldali szavazatokra hajt a xenofób, gyűlöletkeltő propagandájával. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4614032850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon2 2018.06.08. 16:04:47

Hulljon a férgese! Jól eladták magukat, megbízhaatatlan szarok. Thürmer Gyula legalább jellemes és kitart az elvei mellett, többre becsülöm mint ezeket a férgeket.

FCUK26 2018.06.08. 17:49:50

ez nektek semmi jót nem ad, egy helyett két párt lesz ezután, ami elszipkázhatja a választókat.

szar napok/évek járnak a balra, de így van ez jól ;)

rallus 2018.06.08. 19:19:55

Ha Dúró Dóra helyére beültetik az eddig háttérben tevékenykedő Heller Ágnest, akkor újra nagy párt lehet belőlük...

2018.06.09. 13:35:23

Tehát akkor Orbán ma is megbukott?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.09. 14:28:54

Vona lefeküdt Sorosnak, most pártja 2 szék között lezuhan a földre.

Jakab.gipsz 2018.06.09. 14:31:05

Úgy tűnik a "vasorrú bába", hoppon maradt, Juliska, Dóra nem akar összefogni, az ördöggel, a xenofób Orbán kormány leváltása érdekében.

Most már csak Jancsit kell, kicsalogatni a CEU mézeskalácsház ketrecéből, pontosan úgy mint a mesében.

Boar. 2018.06.09. 14:38:22

Sokkal szalonképesebb lesz a Jobbik a hadonászós ásotthalmi csávó nélkül...

taga20 2018.06.09. 14:42:01

@maxval balcán bircaman: azt várom má, hogy te és a tetves gazdáid a kágébésputyin, és a geci, mikor fogtok lezuhanni.

lefogtok az fiksz, me az ilyen sötét orkok, mint ti előbb-utóbb pusztulni fogtok, mint hitler, sztálin, rákosi, polpot, és a többi szutyok!

2018.06.09. 15:26:20

"Minden egyéni szándék ellenségessé válik, ha az nem egyezik a mester (főnök) szándékaival. Az egyet nem értők árulókká válnak."

Ezek a szekták jellemzői között vannak. A Jobbik orabizálódott.

2018.06.09. 17:14:34

@taga20:

Van egy 1990-es Tokaji 5 puttonyos Aszú borom.

Ha döglik a csúti geci, vagy oszlik a maffia banda, az egész üveg tartalmát megiszom,
és leszállok a pokolba, ahol megkeresem Belzebub/Lucifer/Belial/Sátán/Azazel/Diabolos/Mephisto követét, és megkérem, ha én is kifingok, a földi bűneimért cserébe az legyen a büntetésem, hogy a csúti gennyedék seggébe dugjak naponta 3500 WC pumpát!

Fit puer angelicus daemon veniente senecta!
Angyali gyermekből lesz a gonosz vénemberként...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.09. 17:15:00

@taga20:

Gazdáid tehetetlenek a népakarattal szemben, törődj bele...

==T== 2018.06.09. 17:27:15

orbánék terve az volt, hogy TL átveszi a pártot és azt a fidesz szája íze szerint vezeti. Ez elég nyílt terv volt, a fidesz bűvkörébekerült "radikálisok" - gaudi, morvai, vadhajtások,s tb. - nem is nagyon titkolták.

Ez nem jött össze, ezért most az lett volna a jó, ha hónapokig mennek a belső harcok, az elnökség meggyengül és a következő körben újra nekifuthatnak.

Ezt zárta bölcsen rövidre a Jobbik vezetése azzal, hogy megszabadult torockaitól és a novák házaspártól.

Az ő pártjuk nyilvánvaló feladata majd a Jobbik 0-24-ben történő ekézése lesz esetleg néha egy klasszik szélsőjobbos performanssszal, hogy lehessen ijesztgetni a zsidókat/cigányokat.

Ehhez nyilván kapnak majd pénzt és nyilvánosságot. Ha esetleg tűlnőnék magukat, majd visszavágják őket.

DD meg nyilvánvalóan megszegte a koronára tett esküjét azzal, hogy nem adta vissza a mandátumát.

BiG74 Bodri 2018.06.09. 18:02:20

Sokáig egy pártban sem férnek el a szélsőségesek. A jobbik a fityisz széljobber támogatására indult. Menetközben viszont összeszedett egy rakat fityiszből kiábrándult de a bukott ellenzék felé továbbra sem nyitó emberkét. Ezek hirtelen kinyitották a párt előtt a növekedés lehetőségét, ami meg is történt. Hogy ez a szélsőségesekkel nem megy, még szép!

meszena 2018.06.09. 19:01:09

A Jobbik egy ballibsi csicska párt lett (ezt nem lehet szebben mondani) és most megszabadulnak azoktól, akik nem így képzelték el. Maga a párt taszítja ki a másképp gondolkodókat, bízva abban, hogy úgysem képesek pénz és sajtó nélkül valós rivális pártot építeni. Ez a gondolat teljesen reális a Jobbik vezetői részéről.

meszena 2018.06.09. 19:02:55

@==T==:
Ezek szerint sikerült felismerni, hogy az ellenzéket is Orbán szervezi meg :)

meszena 2018.06.09. 19:07:57

@Boar.: Valóban, ez a második cél. A Jobbik vezetői elmondhatják, hogy a szélsőségesektől megtisztult pártjuk már partiképes a finnyásabb gyomrú balliberálisok számára is.
A balliberálisok pedig keblükre ölelhetik a megtisztult Jobbikot, amire olyan szükségük van, mint egy falat kenyérre. Városi polgárok lévén, ezek az európai gondolkodók képtelenek voltak szót érteni a vidékiekkel, hát most szereztek egy pártot, ami vidéki szövetségesük lehet.

meszena 2018.06.09. 19:09:06

@maxval balcán bircaman:
Korántsem.
A Jobbik a balliberálisok vidéki szövetséges pártja lesz.
Aztán Vona visszajön és tündököl.

boborján20 2018.06.09. 20:24:43

@maxval balcán bircaman: a putyingazdád úgy fogja végezni, mint a romanovok.
te bazdmeg pedig a pöcegödörbe!

nálad selejtesebb, undorítóbb féreg nincs a blogszférában. ráadásul bulgáriából mérgezed a szent magyar földet!

remélem a hulládat végig húzzák szófia főuccáján fityeszszar!

boborján20 2018.06.09. 20:29:34

@Látens Inszinuáció:ha egyedül fogod meginni, akkor el foksz kárhozni, ha acc belőle, akkor a menybe jucc!:))))

boborján20 2018.06.09. 22:03:57

@maxval balcán bircaman: nem fizetett putyin gazdád a héten, ezért vagy ekkora fasz?

ja nem! te évek óta egy fasz vagy, az ocsmány képeddel együtt!
süti beállítások módosítása