B1 blogcsalád



Orbán aggódhat: az amerikai pénzügyi hatóságok pontosan követik a titkosnak szánt magyar-orosz tranzakciókat

2018. június 05. - Szelestey

Szelestey Lajos külpolitikai összefoglalója. 
orban_kotsen_2018.jpg

Egy ide, egy oda. Azaz Olaszországban befutottak a populisták, Szlovéniában viszont vereséggel felérő győzelmet arattak, pedig nekik a magyar kormányfő nagyon is tevőleges segítséget nyújtott.

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor az olasz sikert emlegette Európa számára szánt figyelmeztetésként Kötcsén, amely ezúttal annyira titkos volt, hogy még a Pesti Srácok sem tudósíthatott róla. Az természetesen tény, hogy a teljesen kiszámíthatatlan római koalíció robbanásveszélyes, bár tudjuk, hogy jegenyefák nem nőnek az égig, és Liga is meg fogja fontolni, kockáztassa-e az államcsődöt, amikor az hatalmas magánvagyonokat tehet tönkre a tehetős Északon is. De az is biztos, hogy

a felfordulás még jobban lelassítja az EU reformját.

Nagyot lépett előre a magyar kormány mostanság az amerikai kapcsolatban, csak éppen kérdés, hogy valóban ilyen lovat akart-e? Mert ugyan a State Department új gazdája végre meghallgatta a magyar fél óhaját és évek után hajlandó volt találkozni magyar kollégájával, ám a két oldal beszámolója szerint mintha nem ugyanazon a megbeszélésen vettek volna részt. Szíjjártó nem győzte kékre festeni az eget, Pompeo viszont számon kérte a Moszkvához fűződő, túlzottan is szívélyes viszonyt, miután az orosz politika egyre agresszívabb. Továbbá védelmet sürgetett a civilek számára és szóvá tette, hogy Magyarország gátolja a NATO és Ukrajna közötti kapcsolatok fejlesztését. Az sem kétséges, hogy Washington ragaszkodik a CEU budapesti működéséhez. Orbánnak ezt a békát minden bizonnyal le kell nyelnie, és Kötcsén Palkovics miniszter már tett is rá egy halvány utalást, hogy a kérdést meg lehet oldani. Csak az a kérdés, milyen formába öntik, hogy a hatalom számára ne járjon túlzott arcvesztéssel.

A civilek kapcsán már meghátrált a kabinet, kivették a javaslatból azokat a pontokat, amelyeket a leginkább kifogásoltak a nemzetközi partnerek (belügyi átvilágítás, 25%-os sarc). A retorika ettől persze nem változott, sőt csak erősebb lett, hiszen a kudarcot valahogyan álcázni kell. A metódus kapcsán idevág, amit egy német újságíró mondott, hogy ti. Magyarország és Lengyelország is erősen EU-ellenes, ám mivel a brüsszeli támogatások az életfontosságú köldökzsinórt jelentik számukra, ez agresszivitásra hangolja őket. Apropó, nagy kérdés, mi lesz jövőre, miután az Orbán-kormány addigra lehívja a 2021-ig esedékes szubvenciók jó részét.

Akkor vajon milyen külső erővel fogják indokolni a növekedés erőteljes megtorpanását-visszaesését?

Valószínűleg azt is Sorossal, aki most csak rontott a helyzetén, miután megerősítette, hogy sosem pártolta a menedékkérők kötelező betelepítését. Esetében azonban teljesen mindegy, hogy van-e sapka a fején, vagy nincs.

Persze a kérdés, hogy mi lesz a szűk esztendők indoka, csupán költői, hiszen a miniszterelnök idehaza abszolút kivonta magát minden ellenőrzés alól, kizárólag a külföldi porondon ütközik korlátokba, bár már látnivalóan már úgy tekint magára, mint a britek kilépése után az euroszkeptikus erők vezérére. Az persze még odébb van, mert a vágyak ezúttal is beleütköznek a realitásba, bár a Habony-féle propagandát sosem szokta zavarni, hogy a hivatalos kijelentések nem ritkán teljesen nélkülözik a valóságalapot.

Jelenleg izgulhat Orbán, mert lehet ugyan, hogy még Trump is leereszkedik hozzá, bár politikailag nem jegyzi Magyarországot. Csak éppen nem tudni,

az USA miért nem gratulált még mindig a Fidesz választási győzelméhez,

ami azért a diplomácia nyelvén sokat elárul, a ranglista melyik fertályán foglal helyet az Orbán-kabinet az amerikai elnök szemében. Ráadásul, amiatt is igencsak ideges lehet, mert ahogy egy szakértő elárulta, az amerikai pénzügyi hatóságok pontosan követik a titkosnak szánt magyar-orosz tranzakciókat, azaz ha a politika legfelső szintje megadja a jelzést, bármikor kiteríthetik a lapokat. Nem éppen megnyugtató perspektíva egy olyan rendszer számára, amelyet a világsajtó tömören kleptokráciának minősít, miközben a színfalak mögött a budapesti amerikai nagykövetség sem lankad a demokrácia és az emberi jogok védelmében.

A jelek szerint ugyanakkor az EU megunta, hogy Magyarország továbbra is lacafacázzon vele, és jelezte, hogy komolyan gondolja a pénzek megvonását, ha továbbra is sérül a jogállam. Az ügy súlyosságát jelzi, hogy már az EP elnöke is erről tárgyalt Budapesten. Tajani ugyan Berlusconi embereként indult, de ismeretes, hogy nem nézi jó szemmel az orbáni vircsaftot. Ugyanakkor hogy az Európai Néppárt most éppen keménykedik, azt inkább vegyük pozícióharcnak, hiszen a konzervatívok már többször bizonyították, hogy egy kis megalkulvásért nem mennek a szomszédba, és bármikor hajlandók feladni az elveiket egy tál … strasbourgi voksért. A Le Monde azt írta a minap, hogy Brüsszel migrációs politikája már orbanizálódott. A névadó pedig azzal kísérletezett, hogy rátukmáljon 25 kilométernyi szögesdrótot Montenegróra, ám hiába a puszipajtási viszony Djukanoviccsal, Pogdorica udvariasan elhárította az ajánlatot, mondván, hogy a kerítés csak az utolsó eszköz lehet, de képes más úton-módon is megakadályozni a felélénkült embercsempészetet. Mindazonáltal a holland kereszténydemokraták nyílt lázadása rávilágít, hogy a tagszervezetek megelégelték az EPP vezetésének lapítását, a brutális magyar válasz pedig azt mutatja, hogy immár előkerültek a kések…

Idehaza 100%, hogy a hatalom tovább nyomatja a migráns veszedelmet.

Ez egyrészt már bevált, másrészt nincs is más, amivel mozgósítani lehetne a lakosság arra kapható részét. A Spiegel szerint Magyarország példája jól mutatja, hogy az emberek képesek a saját érdekeik ellen voksolni. Hiszen már sokadszorra euroszkeptikus kormányt segítettek hatalomra, miközben egy főre vetítve ők kapják a legtöbb pénzt Brüsszeltől. Ehhez az kell, hogy ne érdekelje őket a politika (konkrétan leszoktassák róla őket), illetve a sajtó ugyanazzal a populista blablával etesse őket. Igaz, ez azután veszélyes döntésekhez vezethet…

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8114024582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.05. 17:42:07

A fideSSfasszopók is elolvashatják egyszer Soros György gondolatait, ne csak a csúti geci hazugságait hallgassák:

Soros György: Hogyan mentsük meg Európát?

Menekültválság, megszorítás és széthullás fenyeget. Cselekedni kell, bátran.

Az Európai Unió léte veszélybe került. Az elmúlt évtizedben minden rosszul sült el. Hogyan jutott idáig az a politikai projekt, amelynek a kontinens békéje és virágzása köszönhető?

Ifjúkoromban néhány látnok, Jean Monnet vezetésével, megcsinálta az Európai Szén- és Acélközösségből előbb a Közös Piacot, majd az uniót. Generációm többsége lelkesen támogatta ezt a folyamatot. Én személy szerint az EU-t a nyílt társadalom megtestesülésének láttam. Egyenlő államok önkéntes társulása, amelyek a közjóért szövetkeznek és adják fel szuverenitásuk egy részét.

Ám a 2008-as gazdasági válság óta úgy tűnik, az EU utat vesztett. A megszorítás programját választotta, amely elvezetett az euróválsághoz, és az eurózónát hitelezőkre és adósokra osztotta fel. Előbbiek feltételeket támasztottak, amelyeket az utóbbiak nem tudtak teljesíteni. Ez már sem önkéntes, sem egyenlő társulás nem volt – pont az ellenkezője annak, amire az EU épült.

Ennek eredményeként ma sok fiatal számára az EU ellenség, amely megfosztotta őket a munkájuktól és a biztos jövőtől. Az ellenérzésekre rárepültek a populista politikusok, és EU-ellenes pártokat és mozgalmakat alapítottak rájuk.

Ezután jött 2015 menekülthulláma. Elsőre a legtöbben együttérzően fogadták az elnyomás vagy polgárháború elől menekülőket. De attól tartottak, hogy mindennapi életüket megzavarja az ellátórendszerek túlterhelése. Hamarosan pedig elvesztették bizalmukat, amikor azt látták, hogy a hatóságok nem képesek a válság kezelésére.
© MTI / Mohai Balázs

Németországban ez a szélsőjobboldali Alternative für Deutschland (AfD) erősödéséhez vezetett, amelyből az ország legerősebb ellenzéki pártja lett. Olaszország hasonló úton jár, még tragikusabb következményekkel: az EU-ellenes Öt Csillag Mozgalom és az Északi Liga alakíthat kormányt.

Egész Európát összezavarta a menekültválság. Gátlástalan vezetők még azokban az országokban is ki tudták használni, ahová szinte egyáltalán nem érkeztek menekültek. Magyarországon Orbán Viktor arra alapozta a kampányát, hogy engem vádolt hamisan azzal, hogy muszlim menekültekkel akarom elárasztani Európát és benne Magyarországot.

Orbán ma a saját, keresztény Európa-víziójának védelmezőjeként lép fel. Ez a jövőkép szemben áll az EU alapelveivel. Az a célja, hogy átvegye az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adó kereszténydemokraták vezetését.

Az Egyesült Államok tovább súlyosbította az unió problémáit. A 2015-ös iráni atomalku egyoldalú felrúgásával Donald Trump gyakorlatilag tönkretette az atlanti szövetséget.

Ma már nemcsak retorikai fordulat, hogy Európa léte forog kockán. Ez a valóság.

Mit lehet tenni?

Az EU három súlyos bajjal néz szembe: a menekültválsággal, a gazdasági fejlődést akadályozó megszorításokkal és a dezintegrációval, amelynek első példája a Brexit. Mindenekelőtt a menekültválságot kell kezelni.

Mindig az volt az álláspontom, hogy a menekültek szétosztásának teljesen önkéntes alapon kell történnie. Sem a tagállamokat nem szabad befogadásra kényszeríteni, sem a menekülteket olyan országokba irányítani, ahová ők nem akarnak menni. Sürgősen felül kell vizsgálni vagy megszüntetni a dublini szabályozást, amely felelős az Olaszországra és más déli államokra nehezedő igazságtalan terhelésért; és a katasztrofális politikai következményekért.
© MTI / EPA / Alessandro Di Meo

Az EU-nak meg kell védenie külső határait, de nyitva kell állnia a legális bevándorlás előtt. Ezzel szemben a belső határokat nem szabad lezárni. Az Európa-erőd, amely totálisan zárt mindenfajta bevándorlás előtt, nemcsak a nemzetközi és európai joggal ellentétes, de teljesen lehetetlen is.

Európa szeretne segíteni Afrikán és a fejlődő világon, a demokratikus szándékú kormányok támogatása útján. Ez helyes, mivel ezáltal az érintett országokban javulhat az oktatás és a munkaerőpiac, vagyis polgáraik kevésbé vállalják majd az Európába vezető, gyakran veszélyes utazást.

Egy ilyen „afrikai Marshall-segély” eredményeképp nemcsak az ellenőrizetlen menekülthullám apadna el, de lehetővé válna a rendezett bevándorlás megszervezése is. Így a migráció a bevándorlók és a fogadó országok részéről is önkéntes lehet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.05. 17:42:43

Ma messze vagyunk ettől az ideális helyzettől. Az uniónak még mindig nincs egységes migrációs politikája. Minden tagállam a maga útját járja, gyakran egymás érdekeit keresztezve. Európa országai nem az afrikai demokratikus fejlődést tartják szem előtt, hanem csak meg akarják állítani a migrációt. Ezért a rendelkezésre álló összeg nagy része diktátorokkal kötött piszkos üzletekre megy el: megvesztegetik őket, hogy erőszakkal állják útját a népmozgásnak, és elnyomással akadályozzák meg saját állampolgáraik utazását.

A pénz amúgy is kevés. Ahhoz, hogy egy afrikai Marshall-terv sikeres legyen, legalább 30 milliárd euróra lenne szükség évente. A tagállamok ennek csak kisebb részét tudnák fedezni. Honnan szerezzünk tehát pénzt?

Tartsuk szem előtt, hogy a menekültválság európai probléma, és összeurópai megoldást igényel. Az EU hitelképessége magas, ám kihasználatlan. Mikor éljünk a lehetőséggel, ha nem egy sorsdöntő válságban? A történelemből tudjuk, hogy háborús időkben mindig emelkedik az államadósság. Tény persze, hogy a hitelfelvétel ellenkezik a ma uralkodó ortodoxiával, amely megszorítást szorgalmaz – csakhogy a megszorítás maga is az egyik oka a válságnak.

Mostanáig még lehetett azt mondani, hogy ez a politika működik, hiszen az európai gazdaság lassan erősödik. Hogy csak ki kell tartani. De az iráni atomalku összeomlásával, az amerikai szövetség bomlásával megjósolható, hogy újabb negatív hatások következnek.

A dollár erősödése már most azzal jár, hogy a fejlődő piacok valutái leértékelődnek. Új pénzügyi válság közeleg. Az afrikai Marshall-terv a legjobbkor érkezne. Ezért javaslom, hogy oldjuk meg a finanszírozását innovatívan és bátran.

Olyan új pénzügyi eljárást szorgalmazok, amellyel az EU anélkül veheti igénybe a pénzpiac segítségét, hogy közvetlen kötelezettséget vállalna akár uniós, akár tagállami szinten. A módszer hasonló az amerikai önkormányzati kötvények működéséhez, illetve a járványok elleni védekezésekhez rendezett sprint-gyűjtésekhez.

A lényeg, hogy Európának radikálisan kell cselekednie a túlélésért. Újra fel kell találnia magát.

Ennek pedig igazi, alulról jövő kezdeményezésként kell működnie. A Szén- és Acélközösségből felülről irányított módon lett Európai Unió, és ez remekül működött. De az idők változnak. Ma az átlagemberek úgy érzik, nincs beleszólásuk semmibe. Közös erőfeszítésre van szükség; az uniós szervek irányítása és a civil mozgalmak kombinálására.

A harmadik feladvány a területi dezintegráció kezelése. A Brexit elképesztő károkkal jár, mindkét fél számára. A válás hosszú folyamat lesz, akár öt évnél is hosszabb. Ez a politikában egy örökkévalóság, ilyen forrongó időkben különösen. Végső soron a britek döntik el, mit akarnak, de jobb, ha mielőbb dűlőre jutnak. Ez a célja a Best for Britain kezdeményezésnek, amelyet támogatok. Sikerült elérni egy parlamenti határozatot, amelyben benne van a lehetőség, hogy Nagy-Britannia az unió tagja marad.
© AFP / Justin Tallis

Ez nagy eredmény lenne, de ehhez a brit polgárok meggyőző többségének támogatása kell. Ennek a többségnek a létrehozásáért dolgozik a Best for Britain.

Az EU-ban maradás mellett erős érvek szólnak, de ez csak az utóbbi hónapokban vált világossá, és időbe telik, amíg széles körben elfogadják. Ehhez az is kell, hogy az EU olyan szervezetté váljon, amelyhez Nagy-Britannia ismét csatlakozni akar.

Ez már egy másik Európa lenne. Olyan, amelyben egyértelműen megkülönböztetjük az uniót és az eurózónát. Másrészt be kell vallani, hogy az euróval súlyos gondok vannak, és ezeket meg kell oldani.

Az eurózónát elavult szerződések alapján irányítják. Ezek például feltételezik, hogy minden ország bevezeti az eurót, ha a követelményeknek megfelel. Így olyan államok – Csehország, Lengyelország vagy Svédország –, amelyek világossá tették, hogy nem akarnak eurót, ma is „pre-in” státusban vannak.

A jelenlegi keretekben az eurózóna képezi a belső magot, míg a többi tagállam másodrendű. A ki nem mondott elv az, hogy a tagállamok különböző sebességgel ugyan, de ugyanoda tartanak. Figyelmen kívül hagyjuk, hogy számos EU-ország konkrétan nem akar szorosabb szövetséget.

Ezt a célt el kell engedni. A többsebességes Európa helyett többsávos Európát építeni, amelyben a tagállamoknak több választási lehetőségük van. Ma a kooperáció nem népszerű, de ez megváltozhat, ha az emberek azt látják, hogy megéri.

A rideg valóság rákényszerítheti a tagállamokat, hogy nemzeti érdekeiket félretéve az unió fennmaradását helyezzék előtérbe. Ezt sürgette Emmanuel Macron francia elnök aacheni beszédében, és csatlakozott hozzá Angela Merkel német kancellár is. Ha sikerrel járnak, Monnet és társai nyomába léphetnek. Ám ehhez maguk mögé kell állítaniuk Európa tömegeit. Én és a Nyílt Társadalom Alapítványok mindent megteszünk, hogy segítsünk.

hvg.hu/velemeny/20180529_Soros_Gyorgy_Hogyan_mentsuk_meg_Europat

H3rold 2018.06.05. 18:17:45

Orbánt már nem érdekli a belpolitika, titokban Juncker székére pályázik. Csak nem veszi észre, hogy közben bilibe lóg a keze.

Amúgy meg:
Magyarország
Államformája: KÖZPÉNZTÁRSASÁG
Politikai rendszere: KLEPTOKRÁCIA

H3rold 2018.06.05. 18:21:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hát ha így kezded, akkor biztos el fogják olvasni...

Killary Fucking Clingon 2018.06.05. 23:23:31

Orbánnak nincs miért aggódnia. Mögötte az ország.
Ti hányan vagytok 200 ezer? 4 év múlva 10 ezren sem lesztek..

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 00:03:23

itt az új atombomba, lippsik?

a keddi pirula?

balfaszok

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 00:06:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A pénz amúgy is kevés. Ahhoz, hogy egy afrikai Marshall-terv sikeres legyen, legalább 30 milliárd euróra lenne szükség évente. "

Fizesse ki Soros vagy a Mexikóiak. Kit érdekel mi van Afrikában?

zokogjatok 2018.06.06. 00:13:54

"Egy ide, egy oda. Azaz Olaszországban befutottak a populisták, Szlovéniában viszont vereséggel felérő győzelmet arattak, pedig nekik a magyar kormányfő nagyon is tevőleges segítséget nyújtott."

Egy ide egy oda, azaz kettő ide nulla oda :D

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.06.06. 00:16:53

@Killary Fucking Clingon:

Ceaucescu mögött is ott volt az ország. meg Honecker mögött. Aztán mesélj, mi lett velük? Vagy a Putyin bérenc Janukoviccsal?

Orbán mögött is pont így van egy ország. Ma még fut a szekere az egész országot lefedő néphülyítéssel, amit te Orbán segglyuka alatt röghöz kötötten ücsörögve persze fel se fogsz. De hát tudjuk a történelemből, hogy a senkiházi, hazaáruló diktátorok sose húzták ki addig, ameddig tervezték, előbb jöttek az "ellenforradalmárok" meg a lámpavas.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.06.06. 00:19:42

@zokogjatok:

te miért nem az Orbán apádhoz jársz zokogni, miért állandóan a nyilvánosság elé? Csak tán nem vett be a gazdád Tiborc mellé másik vejnek, hanem kiszúrta a szemed egy netes troll állással?

morph on deer 2018.06.06. 00:35:32

@Nincs közöttünk csicska:
“Kit érdekel mi van Afrikában?”

Téged te balfasz, téged!
Azért szavaztál orbánra, meg azért lesz StopSoros, mert téged nagyon is érdekel ami Afrikában történik!
Ugyanis ha ott a végtermék úgy istenigazából megtalálja azt a bizonyos ventilátort, akkor nincs az a kerítés meg Sorosplakát ami megállítaná azt a pár száz millió errefelé menekülő gazdasági bevándorlót!
Azokat még személyesen maga a nagy Sorosverő orbán sem, huszárostól meg lovastól!
Azt meg nyugodtan el lehet felejteni, hogy majd a “hadsereg” lőni fog fegyvertelen civilekre, és az majd megold mindent, mert ez nem így működik.

Szóval jobb ha érdekel, mi történik Afrikában, hidd el.

Killary Fucking Clingon 2018.06.06. 01:18:09

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Én voltam szavazni, szabad emberként, értékelve a baloldali liberálisok agyhalott és teljesen életszérűtlen világképét a jobboldali konzervatív értékekre szavaztam, amit a Fidesz képvisel. A cégem jól megy, bár az adók magasak, valószínűleg a hozzád hasonló naplopók miatt. A Stop Soros törvény minden sorával egyet értek, szabad akaratomból, nem azért szerinted agymosás történik, hanem azért mert se niggereket se muzulmánokat se másmilyen söpredéket nem akarok jelentősebb számban a saját országomban látni. Az hogy neked mi a véleményed, a legkisebb mértékben sem érdekel.Régen sem voltatok sokan és ahogy nézem egyre kevesebben vagytok. Hála az égnek.

egy mondat 2018.06.06. 01:24:00

És te seggfej, mit javasolsz arra az esetre, ha tényleg pár száz millió gazdasági menekült tényleg megindulna Európa felé?

MACISAJT 2018.06.06. 04:28:24

"ha a magyar kormányfő bomlasztaná az európai egységet.”

Miféle "egységet"? Kinek az "egységét" ?
Az olaszokét? A spanyolokét? A németekét, Északi Áramlat 2-vel?

A magyar diplomácia pedig mostanában bravúros.
Naná hogy ha az ukránok magyarfaló intézkedéseit be akarják zúzatni, szükség van Washingtonra.
Moszkvába meg libasorban állnak a "nyugatiak" ..de némi spéttel...

Honnan tudhatjuk teljes bizonyossággal hogy a magyar diplomácia jó úton jár?
Tessék megnézni a gati charles-félék napok óta tartó őrjöngéseit minden hullámhosszon és minden világos lesz.
Ha "ezek" ugyanis hisztiznek..az biztos jó Magyarországnak.

Kevesebb mint egy év múlva EP választások. Na ott is rengeni fog a föld az agyonvert ballibák számára...

Muhaha

nyerafidesz 2018.06.06. 04:45:50

Magyarország jó kis hely. Van munka, nyugalom és béke. Az, hogy a pár libsi sivalkodik, ki a francot érdekel?!

n3spr3ss0 2018.06.06. 05:43:03

@Killary Fucking Clingon: Akkor elmondhatod hogy közösen basszátok szét az országot.

Pelso.. 2018.06.06. 05:46:31

@egy mondat: Nem kell pár száz millió gazdasági menekültben gondolkodni.
Engem az érdekelne, mi lesz, ha déli határunkon megjelenik pár tízezer migráns, s be akar jönni. A kampányban a fidesz arcoskodott végig, hogy megvédi az országot, - hát mi lesz akkor, miféle magyarázatot talál ki a habonyművek?

Addig is, olvasd csak: www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/a_magyar_kormany_varatlanul_megvetozott_egy_nemzetkozi_egyezmenyt.661374.html

Visceroid 2018.06.06. 06:00:36

Index címlap: "Orbán aggódhat"

Már nem csak a szavazatokra, a kattintásokra is vadásznotok kell lipsik, mert nem érdekeltek senkit! És lényegtelen, hogy most egy indexes vagy egy b1-es firkász adta neki a címet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.06. 06:03:17

Retteg Zorbán folyamatosan 2010 óta, most már biztos a bukása 2030-ban!

Aquincum 2018.06.06. 06:28:09

@Killary Fucking Clingon: “Orbánnak nincs miért aggódnia. Mögötte az ország.” Ez óriási baj! Hatásos a mindent elöntő propaganda, pedig ezt az erkölcstelen, ocsmány orbáni politikát kultúrember gyomra nem szabadna, hogy bevegye.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.06.06. 06:45:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Egy dolgot szerintem kifelejtettél. Abba kéne hagyni minden háborút amivel a lakosságot menekülésre késztetik.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 06:48:41

@morph on deer: persze, a kőkorszaki majmoktól nem tudja megvédeni magát európa

haha

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 06:52:56

@Aquincum: kultúrember ánusza arabra vágyik, a lippsik szerint

Minden ballib bérretteg 2018.06.06. 07:10:28

A ballib balfaszok még mindig Soros faszán csüngenek.

Tudomásul kell venni, hogy az EU nem kér a migránsokból, akárhogy nyaljátok a seggüket, és szopkodjátok Soros csicskásainak a péniszét.

Mindenhol a bevándorlás ellenes erők nyertek az elmúlt 2 évben kivétel nélkül, és ezt Soros is észre fogja venni, mikor a 2019-es EP választáson a saját maga által listázott 224 darab csinovnyikja, akik az országunkat is támadják, elolvad 20-ra.

Minden ballib bérretteg 2018.06.06. 07:12:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Igazán becsülendő Sorostól, hogy 2018-ra belátta, hogy Orbánnak mindenben igaza volt, és revidiálta a 2015-ben mondott baromságait, egy dolgot kivéve, a migránsok megállítását illetően.

Toadwart66 2018.06.06. 07:16:45

@Killary Fucking Clingon: J. Az értelmes emberek, főlega fiatalok már rég elmentek innnen. 2-2,5 millió idóta dagonyázika szarban. Kellemes perspektíva. Zabálj Orbán-dumát, majom, ez való neked.

Minden ballib bérretteg 2018.06.06. 07:25:51

@Toadwart66:
Hülye vagy. A környező déli keleti és északi országok közül arányaiba tőlünk mentek ki a legkevesebben, és hozzánk jönnek vissza legtöbben.
De a tények ne zavarjanak ostoba Soros csicska.

MACISAJT 2018.06.06. 07:30:14

A lett származású, Amerikában született és kiképzett Nils Muiznieks szerint a Soros George amerikai milliárdos alapította Nyílt Társadalom Intézet és Közép-európai Egyetem „kreálja” az új homo sorosensust, a Soros-féle emberfajtát (create a new „open society man”). Erre a badarságra mosolyogva legyinthetnénk is. Csakhogy Nils barátunk nem egy magát a mindenható Teremtőnek képzelő futóbolond, nem is csupán egy fanatikus Soros-hívő aktivista (a Soros Alapítvány lettországi szervezetének volt igazgatótanácsi tagja), aki agyszüleményét az Open Society News 2009. novemberi számában tette közzé, hanem jelenleg (még ez év április 1-jéig) a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa.

Véletlenül, persze...

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.06.06. 07:32:50

@MACISAJT:

Mi a problémád ezzel ?
Mi Homo Sorosensusok vagyunk az új faj, és mi fogjuk irányítani az EU-ba az országokat, bankokat, mindent.

Állj közénk, és te is kaphatsz egy morzsát, ha elárulod és cserbenhagyod te is az országod, és a nemzeti érdekek elárulásáért felszámolásáért küzdessz !

Helga Beauty Salon2 2018.06.06. 07:41:53

"Az természetesen tény, hogy a teljesen kiszámíthatatlan római koalíció robbanásveszélyes, "

Szörnyű! Ha olyan szedett vedett balfék sorosista koalíció lenne mint ami nálunk lett volna ha az ellenzék győz, akkor bezzeg semmi baj nem lenne.

Fülig José 2018.06.06. 07:59:04

@Killary Fucking Clingon: @Nincs közöttünk csicska: mik van gecik, éjszaka is kell melózni?? ej-ej, mégse fizet olyan jól a f@sszopás?

polpetti 2018.06.06. 08:10:34

Orbán retteg és bukik. 2010 óta folyamatosan. :D

MACISAJT 2018.06.06. 08:25:53

2018. június 6. 05:24 Mfor.hu
Mélyen zsebbe nyúlnak Orbánék: 400 milliárdos tartozástól szabadulnak meg

Jövő hétfőn a magyar állam Gyurcsány utolsó kölcsönét fogja visszafizetni.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint jövő hétfőn esedékes egy devizakötvényünk lejárata. Még 2008. június 11-én 1,5 milliárd euró értékben bocsátott ki Magyarország eurókötvényeket 5,75 százalékos hozam mellett. Ez volt az utolsó olyan kölcsön, amihez még Gyurcsány Ferenc idején jutott az ország.

Az ÁKK adatai szerint némi előtörlesztés történt ugyan, viszont a kötvények zöme még visszafizetésre vár. A 2017. végi állapot szerint 1,288 milliárd eurónyit kell törlesztenünk, vagyis a cikkünk írásakor érvényes 318 forintos árfolyammal számolva 409 milliárd forintot adnak ki majd Orbánék.

A visszafizetés szinte kizárt, hogy gondot jelentsen a magyar állam számára. Az állampapír-értékesítés a heti aukciókon gond nélkül zajlik, ráadásul a lakosság érdeklődése is töretlen a magyar állampapírok iránt, és a kormány jegybanknál vezetett Kincstári Egységes Számláján is elegendő fedezet áll rendelkezésre. A Magyar Nemzeti Bank április végi adatai szerint 785 milliárd forintot parkoltatott a KESZ-számlán.

Az eurókötvény visszafizetésének köszönhetően júniusban a központi kormányzat adóssága is nagyléptékben csökkenhet majd. Egyelőre csak az április végi adat áll rendelkezésre, ami szerint a kormányzatnak 27 644 milliárdos adóssága volt, vagyis 898 milliárd forinttal több a tavaly év véginél. A mostani törlesztéssel így kvázi megfelezi az állam az idén termelt adósságot.

Ezzel egyébként az idei évre a kormány le is tudta a devizakötvény-lejáratokat. A következő ilyen törlesztés majd 2019. január 11-én lesz esedékes, akkor egy 7 éves futamidejű eurókötvény fog lejárni. "

Jaj, jaj...Orbán aggódhat...:P

eßemfaßom meg áll 2018.06.06. 08:30:16

Orbán utóbbi 10 éve egy merő aggódás és bukás

FOLYTASSÁTOK

Leadfoil 2018.06.06. 08:34:13

Az EU nyugati része nincs veszélyben. Orbán azonban egyedül focizhat hamarosan a stadionjaiban ( az egykori román elnökre hasonlít őkegyelme ) és maga állhat be az autógyárakba dolgozni. Ezek a biztos összeomlás első jelei. Gratulálunk Orbánnak, zsneiális gazdasági szakember ( ha országban gondolkodunk és nem a saját privát szférájában ).

eßemfaßom meg áll 2018.06.06. 08:34:47

@Toadwart66: "Az értelmes emberek, főlega fiatalok már rég elmentek innnen."

Ezzel most lehülyézted magad ha jól értem.

MACISAJT 2018.06.06. 08:43:13

@Leadfoil: "Az EU nyugati része nincs veszélyben. "

Elvtársak! El kellene végre dönteni, mi is valójában a koncepcijjó..:P
Mert az nem megy hogy itt szelestey eftárs nyomán kijelentik hogy Orbán van veszélyben és aggódhat....

oszt után kinyitjuk a pártsajtót és mit látunk, hogy mégis inkább merkel muttinak fáj a feje:
nepszava.hu/cikk/1161463-fohet-merkel-feje

Muhaha

febiha 2018.06.06. 08:46:15

@Killary Fucking Clingon (01:18:09)

i.) Ezt írod:"A Stop Soros törvény minden sorával egyet értek, szabad akaratomból, nem azért szerinted agymosás történik, hanem azért mert se niggereket se muzulmánokat se másmilyen söpredéket nem akarok jelentősebb számban a saját országomban látni."

Helyesen: "mert se niggereket se muzulmánokat, se a Vezérétől akár csak kicsit is eltérő nézeteket mantrázókat, se másmilyen söpredéket nem akarok... látni"

ii.) "a jobboldali konzervatív értékekre szavaztam": hm... Svájc pld. - bár sok a migráns - talán iskolapéldája a tartósan, rendszerszerűen jobboldali konzervatív, bázisdemokrata államberendezkedésnek. Tulajdonképpen az ilyen állam etalonja. A közpénz nagyon szigorúan ellenőrzött felhasználása, szélsőséges jogállamiság és versenyfelügyelet stb. Legjobb tudomásom szerint még mutatóba sincsen közberszerzésekből néhány év alatt az ország (egyik?) leggazdagabbjává emelkedő milliárdosa, aki ráadásul minden tekintetben eléggé közel áll a legfőbb politikai hatalom birtokosához. Mit csinálnak rosszul? Lehet, hogy ők már nem is konzervatívok?

gyurmicsek 2018.06.06. 08:50:49

@Minden ballib bérretteg: "A ballib balfaszok még mindig Soros faszán csüngenek."
Az lehet de tudod kik kezdték el? Tippelj hármat.

MACISAJT 2018.06.06. 08:52:04

@febiha:

Svéjc? Mint példa? Remek.
Egy nemzetiségi alapon felosztott enklávékból alkotott mesterséges állam, ami hagyományosan menedékül szolgált az összes összerabolt, összeharácsolt, összelopott vagyonoknak.
És ami még az EU-ból is kimaradt, mert majd bolondok lesznek megosztani ezt a tuti bizniszt.

morph on deer 2018.06.06. 08:56:38

@Aquincum:
“kultúrember gyomra nem szabadna, hogy bevegye”

Kulturember gyomra nem is veszi be, ezért is van csak 3 milliónyi támogatója.

morph on deer 2018.06.06. 09:05:05

@MACISAJT:
„kreálja” az új homo sorosensust,”

Természetesen ezt a marhaságot NEM Muiznieks mondta, hanem egy műveletlen tahó, névszerint orbán viktor.

A “create a new „open society man” ugyanis nem a ‘sorosi emberfajtát jelenti

Aquincum 2018.06.06. 09:05:48

@morph on deer: Sajnos, az ismeretségi körünkben magasan kvalifikált emberek is elfogadják ezt a szörnyűséget. Ez ijesztő, és innentől kezdve nem tudsz mit csinálni. A fasizmust is rengeteg, egyébként normális, tanult, vagy tanulatlan ember lelkesen üdvözölte. A nálunk lévő rendszer még nem olyan, de mit várhatunk egy olyan párttól, amelynek a teljhatalmú uralkodójának Erdogán és Putyin a példaképe?

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 09:06:36

itt az új atombomba, lippsik?

a keddi pirula?

balfaszok

ben2 2018.06.06. 09:15:41

Tudjuk szerda van, a heti szokásos Orbán bukás napja.

morph on deer 2018.06.06. 09:15:43

@morph on deer:
, mint ahogy bölcs vezérünknek sikerült interpretálnia, ki hitte volna..!

Igen, az nem véletlen, hogy értelmes embereknek eltér a véleménye s felcsúti bugris és követői gondolkodásától, na de mi ebben a meglepő?

Hálisten van épp elég szellemileg alultáplált szerencsétlen, aki habzsolja az orbáni agyszüleményeket, elég sok ahhoz, hogy az üzlet menjen tovább.

Szóval lehet megnyugodni: a viktor maradhat a kskakas a trágyadomb kellős közepén és óbégathat tovább kedvére bármit. Minél nagyobb baromságot sikerül, az ájtatos hívek annál inkább bódulnak.
“Hű de okos, wazze, ‘homo sorosensus’..’ aztaaa..hát gondoltad volna..?!”

Csak így tovább :)))

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.06.06. 09:15:57

"Azt meg nyugodtan el lehet felejteni, hogy majd a “hadsereg” lőni fog fegyvertelen civilekre, és az majd megold mindent, mert ez nem így működik. "

Miért is? Ez nem valami elborult "náci" gyakorlat, a Vasfüggöny alatt is lőttek, ha komoly döntés születik arról, hogy ne jöjjenek ide, akkor is lehet nyugodtan lőni. Mivel ha előre tudják a "fegyvertelen civilek", hogy NEM lehet átjönni a határon, és ez számukra ÉLETVESZÉLYES, akkor nem fognak. Senkinek nem kell meghalnia, hacsak nem erőszakos, törvénysértű szándékból eszkalálja maga a helyzetet, ebben semmi kegyetlenség nincs. Ha az Andamán-szigeteki és Amazonas-medencei törzsek megtehetik, hogy nem engedik be, akit nem akarnak, akkor nekünk és minden népnek joga van a saját földjéhez, amire nem települhet be akárki más csak úgy.

br17 2018.06.06. 09:20:50

@Killary Fucking Clingon:

Éppen az a baj, hogy az egész ország mögötte van, és nem a saját érdeke előtt...

eßemfaßom meg áll 2018.06.06. 09:22:27

@morph on deer: "ezért is van csak 3 milliónyi támogatója" de szeretnéd ha CSAK ennyi támogastója lenne a te kedvencednek, nem pedig a tizede...

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 09:23:06

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Izrael most is lo a "civil" menekultekre, lehet azt csak akarni kell

morph on deer 2018.06.06. 09:23:26

@Aquincum:
“A nálunk lévő rendszer még nem olyan”

De olyan, csak ügyesen át van csomagolva. A lényege ugyanaz, a működése ugyanaz, csak a látszat kedvéért most még ‘külső’ fiktív célok ellen irányul, - lásd Soros, meg a láthatatlan “migránsok”- ameddig a vezér ezt így jónak látja.
Aztán az adott pillanatban már csak át kell irányítani az indulatokat és fókuszálni a következő célcsoportra, - fog ez menni gyönyörűen.

br17 2018.06.06. 09:26:54

@febiha:

Ráadásul egy átlag svájcinak fogalma sincs arról, hogy ki éppen a Szövetségi Tanács elnöke, mert ha jól megy a bolt, akkor nem is igazán érdekli...

Csaba Szikora 2018.06.06. 09:26:56

És akkor mi van?Talán titokban amcsi gyarmat lettünk,hogy ők ugatják a tutit?

Ballib vagyok mert rettegek 2018.06.06. 09:31:23

Mi van lippsikk? Szerda van, megvan az új atombomba, Orbán meg Merkel meg a Néppárt ma is buknak?

Orbán Viktornak nagyon igaza van amikor lövetni fog az összes arab négerre akik Afrikából indulnak hogy elfoglalják a magyar földjeinket, elvegyék a munkánkat és azt a jólétet amit Orbán Viktornak köszönhetünk. Nem adjuk a hazánkat, bármennyi pénzt is ígér érte a Soros!
Nekünk van hazánk, ez pedig Orbán Viktor országa és népe, nekik meg nincs ilyen!

Ballib vagyok mert rettegek 2018.06.06. 09:36:59

@Nincs közöttünk csicska: Izrael most is lo a "civil" menekultekre, lehet azt csak akarni kell

Csak hogy Orbán Viktor még az Izraekinél is jobb és nem csak a civil menekültekre fog loni, hanem a civilekre is! Lesz itt nem sokára olyan forró ősz a lippsikkre, hogy ők fognak Afrikába menekülni!
Ezt is jól csinálja Orbán Viktor, kár hogy az előző ciklusban még visszatartotta magát. De most hogy a Néppártból majd kirúgják és ő meg kilépteti Magyarországot az EU-ból, utána az lesz amit ő akar és a lippsikk nem fognak tudni többé pofázni.

febiha 2018.06.06. 09:37:22

@MACISAJT: azt hiszem, megértettem.. Egy gazdag és mesterséges államban tehát az a konzervatív és a frankó, ha nincs lőrincbarát. Egy szegény és természetes államban meg az, ha van. Köszönöm a segítséget.

Géza Gem 2018.06.06. 09:40:00

A fideszesek a legnagyobb kommunisták. Magyarország pedig örökre egy kommunista ország marad, kommunista kormànyal és szavazókkal.

morph on deer 2018.06.06. 09:45:17

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
“akkor nekünk és minden népnek joga van a saját földjéhez”

Ez nem kérdés. Azaz: nem ez a kérdés.

Amire utalram az az, hogy ezt a problémát nem lehet úgy megoldani, hogy “hadd jöjjenek, majd lelövünk mindenkit” - mert az nem megoldás.
Akkor sem lenne az, ha történetesen megtehetnénk.

Ha valaki valóban megoldást keres, akkor mondjuk elsőre felismeri, hogy ez nem szóló show, és nem húzza ki magát a közös megoldásokból, - mint mostanában Magyarország teszi, - hanem azon van, hogy minél hamarabb megvalósuljon minél több belőle.

A potenciális menekülők helybeni támogatása a túlélésükhöz elengedhetelen része a megoldásnak, ezt nem hiszem, hogy nehéz belátni.

Ehhez képest mi nem csatlakozunk egy ilyen lépéshez, mert dafke megmutatjuk, meg egyébként is fontosabb támogatni a vajdasági focicsapatot egy stadionnal, meg fociakadémiát szponzorálni erdélyben, - és építeni a kerítést a vajdaság és az anyaország közé, - mert ez az igazi szittya virtus.

Ha meg fél Afrika megindul, majd az iskolásokat kivisszük élőben céllövészetet tanulni a határra ... minél kissebb célt talál el valak, annál jobb osztályzatot kap majd.
Gyerekes migránsok - mint célpont - előnyben...

Aquincum 2018.06.06. 09:47:07

@Ballib vagyok mert rettegek: “Nekünk van hazánk, ez pedig Orbán Viktor országa és népe” Olvasd újra, amit írtál! Szerintem egyszerre röhejes és szomorú. Én sem akarom, hogy ide tömegével, ellenőrizetlenül ömöljenek mindenféle más kultúrából származó emberek. De európaiságot, polgáriasságot, demokráciát, azt nagyon is szeretnék. A nacionalizmusra, populizmusra épülő féldiktatúra nagyon rosszra fog vezetni. És valószínűleg nem a gátlástalan politikai elit fog rosszul járni, hanem az “istenadta nép”.

Bryan élete 2018.06.06. 09:47:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: jó, de ezzel a szöveggel nem lehet riogatni.
Kell az az ellenségkép, na.
Tegnap is néztem a Nat. Geo-n egy filmsorozatot, Diktátorok Kézikönyve cimmel. Ez éppen Mussolinivel foglalkozott, hogyan hozta létre néhány emberével a fasizmust az első világháború zavaros idejében. /a fasizm latin szó a zászlójukon lévő olajág szerű koszorú neve, ez lett a jelképük/
Alapelv: végy egy bármilyen ellenségképet és hitesd el minél több emberrel, hogy te meg tudod védeni őket ellene.
Neki ott volt a kommunizmus, mint ellenségkép, aminek a beáramlása sokáig visszavetette a mozgalmát, de végülis eljött az a rémséges idő is, amikor 1000 %-ig uralni tudta ezt a terepet.

Aztán tudjuk azt is, melyik téren lógott és hogyan.

kvp 2018.06.06. 10:02:54

Szerintem Orbannak ket dologtol kell tartania: A nemet gazdasag bedolesetol, ami nagyjabol magaval vinne a teljes EU-s gazdasagot is, tovabba attol, hogy kiallnak mogule a visegradi allamok. Az elobbi tenyleges veszely, ugyanis a nemet gazdasag jelentos reszet felvasaroltak a kinaiak, ami maradt az meg kezd elavulni es kezdik kitiltani az amerikai piacrol. Ez eddig 2:0 Kinanak. A masodik veszely pedig arra jo, hogy ne probalkozzon nagyon orosz erdekeket kepviselni, mert azzal kiboritana a lengyeleket, de ne kosson bele a nemetekbe sem mert ok a gazdasag miatt kellenek. Kina pedig inkabb egyben szeretne megvenni az egesz EU-t, tehat a magyar gazdasagot a nemettel egyutt vasarolna fel. Ha a nemetek eleg hulyek el is adjak nekik a cegeiket. (a magyar uzemek ekkor nemet kezbol kinaiba kerulnek a kormany megkerulesevel)

Kozben meg kerdes, hogy tenyleg meddig birja az EU nyugati resze. Ha tobbsegben lesznek az iszlamistak, akkor ott iszlam koz- vagy egyeb tarsasag lesz. Ertem ez alatt a franciakat, a nemeteket, a svedeket es meg par orszagot ahol egyre tobb muzulman van. Az angoloknal hasonlo a helyzet, csak eppen ok mennek kifele az EU-bol, szoval majd megoldjak maguk. (raadasul ott meg teruleti es tarsadalmi szegregacio is van, ami konnyen szet is szedheti Nagybritanniat a komponenseire. Sajnos ezen problemakkal kapcsolatban kb. annyi beleszolasunk van a tortenesekbe mint anno a masodik vilaghaboruba, ha akar csak 1x fontos temaban nemet mond a kormany akkor masnap siman megszallnak. Vagy gazdasagilag vagy katonailag, de inkabb mindketto. Ez ellen szerintem meg Orban sem talalt megfelelo vedekezest, mig a fideszen kivul szinte minden mas part onkent feladna az orszagot. (utobbi egyebkent max. 1 generacira jobb lenne az ertelmisegnek, utanna meg max. az EU egyik megyeje lennenk) Egyelore tehat senkinek nincs jobb otlete, de idohuzasnak meg egesz jol elmegy Orban jelenlegi megoldasa.

ps: A magyar-orosz tranzakciok publikusak. Egyelore egyik iranyban sem nagyon mozog semmilyen penz. Nekunk nincs, az oroszok meg nem nagyon adnak, mert minek. Viszont valami hihetetlen tartalek felhalmozas zajlik az orszagon belul az EU-s penzekbol lenyulva, mintha nemzetkozi penzugyi kaoszra keszulne a kormany...

Fülig José 2018.06.06. 10:08:31

@Bryan élete: az kurva jó volt, én is néztem. aszonták, újdonság volt a Duce-féle un. unortodox politizálás, amikor ahelyett, hogy elmondanád a népednek, mennyire fasza minden riogatod őket hogy kampec lesznek. ... de TE (szerencsére) tudod a megoldást!
nahát ő is megetette a visszafogott intelligenciával bíró néptömegeket, azt' milyen b@szott jól is jártak...! attól tartok, mi is kúrhatjuk, hiába fog a csúti talppal felfele égő benzinbe lógni amikor az agyhalott fidesz-zombik itt maradnak a nyakunkon. mondjuk addigra mindegyik állítani fogja hogy az ellenzékre szavazott...

Fülig José 2018.06.06. 10:15:16

@Ballib vagyok mert rettegek: tiszta szar a fejed bazmeg, húzd már ki a vajda seggéből... először aszittem, csokis, de nem: ez cigányszar. önálló gondolat esetleg abban a sötét fejedben? mer' itt rontod a levegőt minden nap, de a szókincsed kb. 15 szóból áll, amit a pártban nagy nehezen belevertek a fejedbe. meg aztán: te pontosan milyen munkát is féltesz a migrácsoktól, te nyomorult, aki mást se csinál csak a baromságait írogatja? nagy lehet a baj nálad, ha már a PártPropagandaAlosztály is inkább menekültet venne fel a helyedre. Kretén.

Minden ballib bérretteg 2018.06.06. 10:19:15

@Fülig José: @Aquincum:

Azt szeretem a ballib marhákban, hogy csontra beszívják a nickhamisító ballib pöcsök baromságait.

Egyik ballib agyhalott ír egy hülyeséget más nick nevében, aztán a többi béna balfasz repül rá.

morph on deer 2018.06.06. 10:21:50

@Fülig José:
Kinek telik addigra akár benzinre is..?

legyetek 2018.06.06. 10:21:55

Eheti megbukáshoz kicsit későn van, mert kedden szokott, a jövő hetihez pedig szerintem korai még az időpont. Majd jövő kedden meglátjuk.

legyetek 2018.06.06. 10:27:26

Végig olvastam a kommenteket. Úgy látom ebben az évszázadban már nem lesz baloldali kormányzás Magyarországon.

Fülig José 2018.06.06. 10:28:32

@Minden ballib bérretteg: ballib, ballib, hm... egy géniusz nyelvzseni vagy... ja, nem.

MACISAJT 2018.06.06. 10:30:11

@kvp: ". Viszont valami hihetetlen tartalek felhalmozas zajlik az orszagon belul az EU-s penzekbol lenyulva, mintha nemzetkozi penzugyi kaoszra keszulne a kormany... "

Jó teszi ha készül, ugyanis ha csak az olaszok, spanyolok és hagyományosan persze velük együtt a görögök is ráborítják az euróövezetre a sarukat..akkor az EU-nak (és nemcsak az EU-nak) vége.És akkor olyan pénzügyi káosz lesz amihez a 2008-2013 vagy az 1929-1933 közöttiek szelíd leányregények maradnak.

Bár csak 2008 előtt tartalékolt volna a gyurcsányok kormánya és akkor nem állt volna az ország letolt gatyával egy lehmann brothers ürügyén kirobbantott gazdasági világválságban, az államcsőd elött napokkal elsőként az EU történetében IMF hitellel "megmentve". ...

Fülig José 2018.06.06. 10:32:22

@morph on deer: sajna én is ettől tartok. azé' biztos lesz, aki megmagyarázza (orbánisztán lakosai sportoljanak, esetleg ez egy unortodox közlekedésfejlesztés, a benzin csak hanyatló nyugat mételye, stb.) és lesznek, akik benyalják és tapsikolni fognak... :-(

morph on deer 2018.06.06. 10:37:15

@eßemfaßom meg áll:
“szeretnéd ha CSAK ennyi támogastója lenne a te kedvencednek”

Rosszul tudod.
Én nem egy kedvenc támogatását szeretném, hanem azt, amit hajdan egy Dávid Ibolya nevű hölgy úgy nevezett, hogy a “normális Magyarország” - akárki is az, aki tesz érte.
Következésképpen: nem a személy fontos, hanem az ügy. A személy csak ahhoz kell, hogy a megfelrlő célért tudja mozgósítani a támogatókat.

Ez az a megközelítés amelyik szöges ellentétben áll pl a tieddel: neked orbán viktor az isten, ezért aztán orbán akármit is tesz, az úgy helyes, mivel az isten, - azaz orbán - tévedhetetlen!

Gombhoz a kabát esete, ahol az sem gond, hogy ugyanazt a gombot más és más kabáton látod időről időre, mert neked a gomb a legfontosabb...annyira, hogy már a kabát sem igazán kell.
Van helyette az a bizonyos köpönyeg, az meg elég. Újra meg újra

monddazigazatmar 2018.06.06. 10:37:52

"a színfalak mögött a budapesti amerikai nagykövetség sem lankad a demokrácia és az emberi jogok védelmében."
Na, eddig olvastam. Aztán megnéztem, hogy ki a szerzője. Hát a féreg személyesen.

monddazigazatmar 2018.06.06. 10:39:41

@morph on deer: Huhuhúúú, te idióta.
Dávid Ibi meg a normalitás ugye?

morph on deer 2018.06.06. 10:41:41

@MACISAJT:
“Bár csak 2008 előtt tartalékolt volna a gyurcsányok kormánya”

Próbálták elérni Mészáros Lőrincet, de mindig csak azt a választ kapták, hogy “a mester nem tud a telefonhoz jönni, mert éppen gáz van. A csőben.”

Így aztán nem volt kre bízni a lóvét, ez volt a baj igazából...

MACISAJT 2018.06.06. 10:41:51

@Bryan élete: "Alapelv: végy egy bármilyen ellenségképet és hitesd el minél több emberrel, hogy te meg tudod védeni őket ellene."

A vicces (na jó, tragikomikus)hogy ma azok ugatnak ilyeneket, akik nemrég még beszopták/terjesztették a 23 millió beözönlő román, meg a 800 ezer csípőprotézisért beözönlő erdélyi nyugdíjas vízióját..:P

A különbség az hogy míg előbbieket -akik amúgy úgy "'románok" hogy Trianomnál elcsatolt magyarok- soha nem láttuk bekövetkezni , 2015-ben élőben láthatta az ország népe a Keleti pályaudvari állapotokat, az autópályákon masírozó "menekülteket", a határzárra támadóakt és soros-szervezeteiket...
És láthattuk amint a ballibák a kerítést fikázták/röhögték/álproblémázták:
Kunhalmi: A bevándorlás egy álprobléma
www.youtube.com/watch?v=taZWxfCIPT8
2015. jún. 19

Aztán ebben is kiderült, kinek lett igaza és bukott. Hát nem Orbán, az hétszentség.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 10:42:19

@legyetek5ó6éú2: "Úgy látom ebben az évszázadban már nem lesz baloldali kormányzás Magyarországon. "

Ne szomorodj el, azzal nem sokat vesztünk.

Sir Galahad 2018.06.06. 10:46:19

Orbán biztosan rettenetesen aggódik. Szerda van, úgyhogy meg is fog bukni. Most komolyan: mi értelme az ilyen vágyvezérelt elemzéseknek? Végig lehetne rajta menni és pontonként cáfolni az állításait, de fölösleges: már a kiindulási pontja is hibás.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 10:46:27

@monddazigazatmar: "Dávid Ibi"

Ő volt egy tökös igazságügyminiszter. Mikor Göncz kegyelmet adott a tolvaj bankárnak, nem írta alá. A csúti geci tanulhatna tőle.

Sir Gombóc 2018.06.06. 10:49:06

@zokogjatok: csak szólok, hogy az olasz választásokon győztes pártok egyike, az M5S, az minden, csak nem konzervatív és főleg nem jobboldali beállítottságú, igaz nem is baloldali. Valahol a kettő között, leginkább zöldpártnak nevezhető.

Sir Gombóc 2018.06.06. 10:50:29

@Killary Fucking Clingon: a fidesz mint jobboldali konzervatív? muhaha

Sir Gombóc 2018.06.06. 10:52:53

@Nincs közöttünk csicska: kőkorszaki majmok, persze. inkább nézz tükörbe, te semmivel sem vagy jobb, sőt.

morph on deer 2018.06.06. 10:54:05

@monddazigazatmar:
“Dávid Ibi meg a normalitás ugye”

Ezt hol olvastad?

Én a meghatározást tőle hallottam, erről is van szó. Mondjuk nem csoda, hogy nem ismered a fogalmat, hiszen nem volt róla mostanában óriásplakát...

De azt a részt is kihagytad, amikor arról volt szó, hogy nem a személy a fontos, hanem az ügy amit képvisel!

Jó, megértem, hogy ennyi ismeretlen fogalom túl sok igy hirtelen, de bízom benne, hogy előbb-utóbb azért derengeni fog valami...

Minden ballib bérretteg 2018.06.06. 10:56:02

@Sir Gombóc:

Bevándorlás ellenes, azaz nem Soros seggnyaló, és ez a lényeg.

Sir Gombóc 2018.06.06. 10:56:26

@Minden ballib bérretteg: apró probléma, hogy az európai valóban konzervatív, keresztény érékrendű pártoknak szintén problémája van orbánnal.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 10:56:33

dobbenetesen lecsokkent a kommentelok szama most hogy Izlandon is kitort a turistaszezon

lepten-nyomon magyarokba botlottam a sarkanyok foldjen is most hogy itthon ekkora nagy a coresz mindenki ott henyel

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 10:57:47

@Sir Gombóc: senkit nem erdekel a kulfoldi partok problemaja orbannal

ivesen

Sir Gombóc 2018.06.06. 11:02:45

@Nincs közöttünk csicska: én még várnék egy kicsit, mi lesz belőle. tudod előre a medve bőrére.

MACISAJT 2018.06.06. 11:03:09

Sebaj elvtársak, a nemzetközi antifa mozgalomnak sikerült újabb csapást mérnie a gonosz nácikra...:P
nepszava.hu/cikk/1161524-naciknak-nincs-furdes---egy-szal-gatyaban-ment-a-rendorsegre-a-szelsojobbos

Ellopták a ruháját...:P És "jó napjuk volt"...:P

Nyihihi

chrisred 2018.06.06. 11:03:37

@Sir Gombóc: Szerintem a viccpárt kategóriába is belefér. Engem például az alapjövedelem bevezetése uniós forrásból kifejezetten megnevettetett.

chrisred 2018.06.06. 11:06:27

@Minden ballib bérretteg: Mármint az Olaszországban tartózkodó menedékkérők kötelező európai áthelyezése lenne migránsellenes?

monddazigazatmar 2018.06.06. 11:07:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Jaja. A gerinces Dávidibi... Akinek az összes ténykedése arra volt jó, hogy az mszp alakíthatott kormányt.

Sir Gombóc 2018.06.06. 11:09:26

@Ballib vagyok mert rettegek: apró probléma, hogy az EU támogatottsága ma itthon minden eddiginél magasabb. magasabb orbánénál.

Sir Gombóc 2018.06.06. 11:10:47

@Nincs közöttünk csicska: én úgy látom, hogy orbánt érdekli. már be is indult a szélkakas mód. a fordulás mértéke még kérdéses.

monddazigazatmar 2018.06.06. 11:12:16

@morph on deer: "De azt a részt is kihagytad, amikor arról volt szó, hogy nem a személy a fontos, hanem az ügy amit képvisel!"
Kora délelőtt már be vagy baszva morfondír?
Tehát akkor Dávid képviseli a normális országot. Fletó gondolom a rendbetett költségvetést, Szél az összefogást, Szanyi pedig a józanságot.
De ha holnap a patás azt mondja, hogy le a korrupcióval, akkor gondolom beállsz mögé, és a legnagyobb híve leszel, ugye? HIszen nem a személy a fontos, hanem az a félmondat amit arra a kampányra valaki kitalált.

Sir Gombóc 2018.06.06. 11:21:15

@legyetek5ó6éú2: az nem lenne olyan nagy baj, ha orbán oda kerülne, ahová való. a történelem szemétdombjára. na jó, egy cella is megtenné.

monddazigazatmar 2018.06.06. 11:24:18

@Fülig José: Öröm nézni, hogy amikor az egyik elvtársad csinál egy nyilvánvaló kamunicket, amin elkezd ironizálni, akkor mindig van egy olyan hülye mint te, aki ezt nem látja, - mert olvasni nem tud - és leugatja a fejét.
Nincs is annál szebb, amikor az egyik eevtárs lövi a másikat :D:D

És a legszebb az, hogy milliószor elmondtátok már, hogy a hülye jobboldal, a hülye fidesz az nem érti a humort. :

Fülig José 2018.06.06. 11:27:05

@monddazigazatmar: te nyomorult, régi kottát olvasol, a faszfej kollégád veled szemben a másik asztalnál már megválaszolta. hol alkalmaznak ekkora idiótákat?! jaaa, tudom....

eßemfaßom meg áll 2018.06.06. 11:32:58

@morph on deer: "Én nem egy kedvenc támogatását szeretném" Van egy rossz hírem, a demokráciában a választásokon pártokra és nem ügyekre szavaznak

monddazigazatmar 2018.06.06. 11:34:56

@Fülig José: Hát persze, a kolléga. :D:D:D
Szánalmas egy idióta vagy.

eßemfaßom meg áll 2018.06.06. 11:36:40

@morph on deer: "neked orbán viktor az isten, ezért aztán orbán akármit is tesz, az úgy helyes, mivel az isten, - azaz orbán - tévedhetetlen!"

imádom amikor összeraktok magatoknak egy szalmabábot és kivörösödött fejjel püfölitek :)

Fülig José 2018.06.06. 11:37:06

@monddazigazatmar: amit akarsz, bármi, csak fityiszes ne legyek...attól nincs lejjebb.. pfúj

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.06.06. 11:37:28

@morph on deer: ez az egész gondolatmenet arra a premisszára épít, hogy Afrikából és Szíriából, Afganisztánból azért menekülnek el az emberek Európába, mert ott nem élhetnek meg, Európában pedig béke és biztonság van, tehát ez egy push-driven akció, a helyi viszonyok alakítják.

Pedig ez egész egyszerűen egy rohadt nagy lózung. Ez az egész rendszer, pull-driven, azért jön bárki is Európába, Svédországba, Németországba, mert megteheti. Mi több, Magyarországon béke van, van oktatás, kózházi ellátás, egyre emelkedő bérek, mégis, mégis tömegek mennek nyugatra, mert ott jobb. Sokkal jobb oktatás, kózházi ellátás, bérek. Miért ne tenné? Afganisztánból felkerekednek az emberek és nem a közeli Indiát célozzák meg, hanem átkelnek a fél világon Németországba. Szíriából nem Grúziába, nem Oroszországba, nem Ománba mennek az emberek. Európa, direkten csak Ukrajnával határos, mint gócponttal.

Amúgy pedig Afrika köszöni szépen nagyon jól van, magához képest gyorsan, ütemesen fejlődik. Nigéria, Angola, és válságokkal terhelve, de Kenya soha nem látott gazdasági magasságokba jut el. Egyszerűen a piac megoldja, még ha volatilis is a piac, a puszta természeti és emberi erőforrások szépen felfelé hajtják ezeket az országokat. Ha nem következik be valami világpusztító katasztrófa, mint egy elszaladó globális felmelegedés, akkor ezek az országok szépen fejlődnek a maguk ütemében. Társadalmi konfliktusokat, túlnépesedést pedig innen nem lehet megoldani. Főleg az utóbbit. Inkább csapjuk rá az összes bevándorlóra az ajtót és szoruljanak be hamarabb a saját életterükbe, mindazok az emberek, akik brain drainnel ide jönnének, inkább fejlesszék a saját országukat, akkor is ha ez nekik egyénileg rosszabb.

Európa pontosan hogy árt az afrikai országok természetes fejlődésének azzal, hogy nem fair kereskedelmi, hanem politikai, manipulatív és álságos szociális eszközökkel avatkozik be. Lásd a helyi független mezőgazdaság, amit jó pár helyen a segélyprogramok kényszerítettek nyerhetetlen versenyre. De itthon is ez megy számos esetben, A vállalat lepaktál a kormánnyal, szerez magának egy szép kis EU-támogatást, és akkor lehet vele versenyezni. Nem csak a külföldi segélyek és programok fűtik a korrupciót, de biztosan nem olyan jó megoldás, mint a tényleges megtérülésre, RoI-t számolva adott piaci hitel. Amihez kell stabil jogi és társadalmi környezet, aminek a megteremtésében érdekeltté kell tenni az adott országokat.

Kánikula 2018.06.06. 11:43:17

@Nincs közöttünk csicska: hááát.. ez az igazi rövidlátás.

Idézem Orbán Viktor: "A segítséget kell oda vinni és nem a bajt idehozni." minden szava igaz!
Vagy nem értesz vele egyet?

laszlo ador 2018.06.06. 11:50:01

@Ballib vagyok mert rettegek:
Miért fecsegsz többesszámban?Ugy véled ha neked van,akkor az másra is vonatkozik?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.06. 11:50:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ezek szerint jelenleg az egyetlen valódi esélyes a kúrmány leváltására a MKKP. Mert ugye a baloldali képződmény esélytelen, a Jobbik szalonnáci, más meg nem nagyon van.

@Sir Gombóc: Az az olasz "5 csillag" a magyarországi megfelelője a MKKP. Ha jól tudom :-) Ne zöldítsd őket, viccpárt a javából :-)

Mondjuk az ottani (olasz) kormányalakítás is érdekes, főleg úgy, hogy a közt.elnök rühelli a győzteseket...
Az előző garnitúra által felmagasztalt libsi elnökük először megvétózta valamelyik antiájrópista fószer kinevezését pénzügyminiszteri posztra, ekkor a "győztesek" koalája bedobta a törülközőt. Utána az elnök kinevezett valakit, hogy alakítson szakértői kúrmányt, az meg nem kért a dologból, mondván az előzőleg felkértek képesek kormányt alakítani.
Gondolom Őelnöksége ekkor megnézte a közvéleménykutatások eredményét, és rájött, ha most alakul bármiféle kormány, akkor több libsi marad a parlamentben, mint maradna egy új választás után. Így aztán az újabb felkérésre hirtelen sikeresen megalakult az új kúrmány, és a problémás fószer másik miniszterséget kapott, ha jól emléxem a pénzügy helyett az EU ügyi miniszterséget kapta...

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 11:53:11

@Kánikula: "A segítséget kell oda vinni és nem a bajt idehozni." Csak nem nekunk.

Ha Soros lat fantaziat benne fektesse be a sajat penzet, ne az EU adofizetoket.

Csakhat mar biztos vett Szaros gyuri ket kecskeert par allamnyi teruletet odaat es most szeretne mas penzebol ertekesse tenni, ahogy szokta. Ez a maganugye. Afrikaba nem megy a maganbefektetok penze, valamiert...de az enyemet adjam oda.

Jobb 5letem van, szerezzenek penzt maguknak, s az ilegalisokat meg irtani kell mint a poloskakat, nem birosaggal szarozni - lasd Izrael, Torokorszag.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 11:57:59

Ezen kivul modositani kell az Alaptorvenyt, hogy migracios hatteru EU allampolgarok NEM TELEPEDHETNEK LE MAGYARORSZAGON engedely nelkul.

Mert mi nem leszunk se nigger, se zsidofeszek, ha nyugaton kitor a naci forradalom.

Homo fideszbirkusz 2018.06.06. 12:14:30

@Nincs közöttünk csicska: Ezen kivul modositani kell az Alaptorvenyt, hogy migracios hatteru EU allampolgarok NEM TELEPEDHETNEK LE MAGYARORSZAGON engedely nelkul.

Te legnagyobbhülye birkája az orbánnak: ha migrációs háttérrel húzni kellene el a magyar földről, akkor ti, a félázsiai szittya betolkodók lennétek az elsők, akik ebből az országból ki lennének baszva. A szláv eredetüek maradhatnának, aztán majd azoktól kellene az Ural tövéből a ponyvasátorodból vízumot kérned, ha a pofádat még egyszer errefelé akarnád tolni.

chrisred 2018.06.06. 12:16:39

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Nem, Szíriából azért menekülnek az emberek, mert inkább levegőt szippantanak be, mint szarint.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.06. 12:17:28

@Nincs közöttünk csicska: Mondd csak, szoktál Te híreket olvasni? A zsidók nyilvántartása szerint Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország a zsidók számára, továbbá itt él az egyik legnagyobb zsidó közösség Ájrópában. Szóval, ha nyugaton kitör a náci forradalom, akkor különösebb bevándorlás nélkül is bajban leszünk.

DE megnyugtatlak, nem fog kitörni a forradalom. A klasszikus nácik jobbára kihaltak, a neonácik mindenhol feketelistán vannak, a szalonnácik pedig nem túl népszerűek. Egyedül a kirekesztő liberálnácik vannak hatalmon sok országban és az EU parlamentben, de jövőre az EU parlamentből elég sokuknak távozniuk kell, mert a populisták jól kiszorítják őket.

Homo fideszbirkusz 2018.06.06. 12:18:11

@Nincs közöttünk csicska: Ha Soros lat fantaziat benne fektesse be a sajat penzet, ne az EU adofizetoket.

Soros már 30 éve belefektette a saját pénzét egy orbán nevezetü korlátolt parasztgyerekbe hogy világlátott, értelmes polgárt csináljon belőle.
Az eredm´ény amint látjuk egy a világhoz teljesen segghülye, mindentől és mindekitől rettegő félbolond diktátor lett.
Aztán így járt a többi fideszessel is. Ezért kell a Stop Soros, különben a félkegyelmü fidióták teljesen ellepik az országot.

KUHULIN 2018.06.06. 12:18:25

@Toadwart66: "Az értelmes emberek, főlega fiatalok már rég elmentek innnen."
Anyád is elment, vagy az sosem volt értelmes? :D

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2018.06.06. 12:19:13

"Valószínűleg azt is Sorossal, aki most csak rontott a helyzetén, miután megerősítette, hogy sosem pártolta a menedékkérők kötelező betelepítését. "

A jovoheten mar arrol ir az index, hogy az aldott jo Soros Gyorgy epitette a keritest, a szemet iszlamista Orban tiltakozasa ellenere.
Es hogy nem Soros Gyorgy, hanem Orban Viktor akart evente 1 millio arabot magyarorszagra koltoztetni.

KUHULIN 2018.06.06. 12:20:26

Nincs nagy baj, ha a Szelestey Lajos félék még mindig meg tudnak élni ilyen szar írásokból...

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 12:24:38

@Magánvéleményem: pont azert mondom EUs zsidok ne telepuljenek ide!

Most megtehetik, hisz EU allampolgarok, lefosom ivesen h nyugaton kidobaljak oket az ablakon a szarabok, szemita maganugy, semmi kozunk.

A galiciai menekulteket is oriasi hiba volt befogadni, nem kene megint ugyanabba a szarba lepni, huzzanak Izraelbe v ahova akarnak.

Kivlov 2018.06.06. 12:29:13

8 éve nyávogtok, hőbörögtök, hogy "most orbánnak vége", "most aggódhat", "most megbukik", "most ez csinálja ki", most "ez szívatja meg."
Eddig kb. egyik se jött be, de ezek szerint még mindig nem untátok meg. Nem foglalkoznátok végre magatokkal??? vagy 2022ben is sz*pni akartok?

chrisred 2018.06.06. 12:33:14

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: Miért, inkább arról írjanak, hogy Soros osztogatta a letelepedési kötvényt az araboknak?

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 12:38:08

@chrisred: tehat nem az illegalisoknak

akko? xenofob rasszista vagy, koma?

Orbán veje 2018.06.06. 12:40:18

@Kivlov:

Jól mondod haver! nyolc éve hőbörőgnek mi meg 2/3 dal lopjuk a pénzt zsák számra. Azé jó lenne már ha a lölö vagy a garancsi felvásárolná az indexet is mert unalmas már ez a folyamatos libsi ajvékolás. Mér nem mennek a migránsos nyugatra mindannyian? El lennénk mi itt simán két és fél millióan csak az eu tömjön bennünk pénzzel mint eddig.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.06. 12:45:02

@Nincs közöttünk csicska: hogyan definiálod a migrációs hátterű EU állampolgárokat? A legtöbb zsidó származású ember családja évszázadok óta Ájrópában él, legtöbbjük jóval hamarabb kapott EU-s állampolgárságot mint Te, mindazok mellett, hogy születése jogán az adott EU-s ország állampolgára úgy, hogy többgenerációra visszanyúlóan tudja bizonyítani, hogy felmenői is az adott ország állampolgárai voltak. Legtöbbjük ősét már akkor az adott nemzethez sorolták, amikor a mai értelemben vett EU-s tagállam elődjének elődje volt az államforma. Ez kb olyan, mintha a mezőkövesdieknek azt mondanád, hogy Ti biza nem vagytok magyarok, mert Ti szlovákok vagytok, csak épp itt éltek.

Sajnos, bele kell törődnöd, hogy ilyen törvény nem lesz. Inkább reménykedj abban, hogy megjön a nyugatiak esze, és nem importálnak annyi muszlimot, hogy azok bevezethessék a saría-t, mert ők lettek a többség.

chrisred 2018.06.06. 12:49:20

@Nincs közöttünk csicska: Hogy bukkant elő hirtelen ez az "illegális" kifejezés? Mondjuk szerintem a szervezett bűnözés eléggé illegális megélhetési forma.

zokogjatok 2018.06.06. 12:50:20

@Aquincum: újabb nap, újabb eset hogy buta ballipsik komolyan vesznek egy fake nicket.

zokogjatok 2018.06.06. 12:51:22

@Bryan élete: "Alapelv: végy egy bármilyen ellenségképet és hitesd el minél több emberrel, hogy te meg tudod védeni őket ellene."

a ballipsik pont így szerveződnek, mert az ellenség az orbán, csak az elhitetéssel vannak még gondok :DD

Kivlov 2018.06.06. 12:53:46

@Orbán veje:
nem érted, ahogy ők sem.
Ez a hőbörgés totál kontraproduktív és nem mutat alternatívát! Ezért nem fog rájuk szavazni a nép legközelebb se. Max arra játszhatnak, hogy orbi elqrja vagy megpatkol. mondjuk kb ennyi is a taktikájuk.

simonpali 2018.06.06. 12:54:29

Köszönöm, hogy Szelestey "Szégyenletes"Lajos megosztotta velünk vérszadeszes ömlengéseit.

zokogjatok 2018.06.06. 12:55:00

@morph on deer: a “normális Magyarország”

az a szavazólapon melyik párt, baromka?

mert könnyű ilyeneket mondani hogy "én egy jól működő országot akarok" meg "szerintem az ideális párt nem jobb", csak ez bazdmeg ilyen óvodás vágyvezérelt gondolkodás, hogy nem reális alternatívát mondasz (mert a reális alternatívának hátrányai is vannak, azt nincs kedved felvállalni), hanem jössz egy ilyen irreális idealista bullshittel.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 12:56:30

@chrisred: a letelepedesi kotvennyel semmi baj, ugy kerult elo

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 12:57:48

@Kivlov: mer szerinted ha Orban elqrja v. megpatkol akkor lippsi kormany lesz?

nem hiszem

chrisred 2018.06.06. 12:58:54

@Nincs közöttünk csicska: Amúgy nem vagyok xenofób rasszista, csak azt akarom, hogy mi, magyarok döntsünk arról, hogy kikkel akarunk együtt élni, és ne offshore cégek profitérdekeltségén múljon.

zokogjatok 2018.06.06. 13:02:35

@chrisred: j én megmondom: gazdag, munkahelyet hozó, befektetni vágyó külföldi jöhet, analfabéta kecskepásztor meg nem.

Ezt kb. minden ország így csinálja, csak cizelláltabban.

simonpali 2018.06.06. 13:03:39

@Homo fideszbirkusz: És az a segghulye, félbolond diktátor immáron sokadjára törölte bele azt a magyargyűlölo, mocskos pofátokat a saját szarotokba.Persze ahogy látom, a"jóból"nektek sosem elég.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 13:05:46

@chrisred: akkor ne ugass a vezer ellen

ez az elso szabaly

chrisred 2018.06.06. 13:10:56

@zokogjatok: Azt hittem, csak a libsik csinálják így. Kim, Erdogan és Putyin nem fekszik le a finánctőke előtt.

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2018.06.06. 13:13:45

@chrisred: Azt nem osztogattak, hanem 100 millio forintert lehetett vasarolni. Barki bejohet az orszagba, akinek engedelyezuk, es kifizeti a penzt.

chrisred 2018.06.06. 13:17:26

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: Nem vásárolni, hanem kötvényt venni, aminek az árát kamatokkal együtt visszakapja.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 13:23:13

Borókai úgy fogalmaz:

A múlt héten visszakoztak Amerikából. Egy magyar gyökerű, republikánus üzletember mondott le a választások után eladósorba került Heti Válasz megvásárlásáról. Arra kellett rádöbbennie, hogy a kormányzati bojkottal veszteségessé tett lapunk nem fordítható termőre az erős politikai ellenszélben. A kétharmados erő ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy a kívánt környezetet nem adja meg akárkiknek. Előbb a kormányzati üzenetekből gyorsan értő itthoni vállalkozások fordultak le a tárgyalásokról, majd a külföldi kapcsolatunk menedzselte amerikai is."

ujabb munkanelkuli-jelolt LIPPSI, akit bearazott a szabad verseny, nemsokara itt fog blogolni

MACISAJT 2018.06.06. 13:38:43

Nem baj, majd ha a simicska-féle heti válasz is végleg becsődöl, majd eltartja Borókait a családja:
magyaridok.hu/belfold/kettos-mercevel-mer-heti-valasz-foszerkesztoje-2678143/

morph on deer 2018.06.06. 13:41:58

@zokogjatok:
Kösz a linket!

Miután mást jelent a hivatkozott idézet.:)
Amit mondjuk nem értek, hogy miért nem az az idézet volt mellékelve, ha már ...

zokogjatok 2018.06.06. 13:42:43

@chrisred: "Azt hittem, csak a libsik csinálják így"

rosszul hitted, a lippsik szerint a bevándorlás kívánatos, a multikulti a jövő, semmi gond nincs a migrációval, az a kár hogy továbbmennek, butaság őrizni a határokat. Lásd az egész blogketrecet, indexet, 444-et 2015-ben.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.06. 13:46:11

@Nincs közöttünk csicska: Hát, a DNS-s világaltos dologgal bajba kerülhetsz akár Te is, mert nagyon sok magyarról derülhet ki, hogy nem magyar, hanem valamely betelepült vagy megszálló nép leszármazottja, azaz sokadik generációs migráncs... :-)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.06. 13:47:41

@chrisred: Óvatosan az ilyen kijelentésekkel, mert még rádsütik, hogy Orbáncista vagy :-)

chrisred 2018.06.06. 13:53:36

@MACISAJT: Én is meglepődnék, ha Orbán a volt szóvivőjét az út szélén hagyná. :)

Roan 2018.06.06. 13:55:39

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "Ha az Andamán-szigeteki és Amazonas-medencei törzsek megtehetik, hogy nem engedik be, akit nem akarnak, akkor nekünk és minden népnek joga van a saját földjéhez, amire nem települhet be akárki más csak úgy. " - ez a joga nekünk, és minden népnek meg is van. Viszont az Andamán-szigetekiekkel ellentétben ennek van egy szabályozott, civilizált módja, amelyet minden ország használ a nyílzápor helyett. Ugyanis egyes személyeket kívánatosnak tartanak (pl. letelepedési kötvényes, munkahelyteremtő, olimpikon, stb.), hogy bejöjjenek, őket hiba volna lelőni. Egyeseket nem, de humanitárius okokból beengednek egy időre (oltalmazottak, menekültek). És vannak, akiket egyáltalán nem látnak szívesen. Mivel ránézésre nem tudod, hogy ki melyik csoportba tartozik, ezért nem egy fegyveres katona fog erről dönteni, hanem a bíróság.

chrisred 2018.06.06. 13:57:22

@Magánvéleményem: No problemo. Fletó teljes regnálása alatt megkaptam a ballibektől, és túléltem.

Kivlov 2018.06.06. 13:58:04

@Nincs közöttünk csicska:
Nem mondtam, h az lesz.
Az mondtam, hogy mivel a libbantaknak nincs önálló gondolatuk, normális embert és úgy általában alternatívát önmaguktól képtelenek felmutatni, így kb csak ebben bíznak.

Fülig José 2018.06.06. 14:08:22

@Kivlov: "nincs önálló gondolatuk" ---monjda egy fidióta..wááááááááháháháháháháááááá

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.06. 14:11:00

@Nincs közöttünk csicska: Nono, hogyan zárhatod ki azokat az országból, akik szegről-végről rokonai egy magyar állampolgárnak?
DNS alapján hogyan különítesz el bárkit is etnikai alapon úgy, hogy az adott illető DNS-e nagyfokú rokonságot mutat egy másik magyar állampolgár DNS-e alapján. Ez egy eléggé kétélű fegyver, mert az országban sokféle náció megfordult, és ki tudja hány helyen neveltek fel magyarként olyan magyar állampolgárt, aki nem magyar apától, vagy nem magyar anyától származott. Egyáltalán hogyan különíted el a "magyar" génszekvencia részt, ami bizonyítja, hogy valaki "magyar" származású?

Fülig José 2018.06.06. 14:11:57

egy fidesz-zombi olyan sötét, hogy azt sem veszi észre, amikor szívlapáttal tömik a szart a szájába..sőt, boldogan mosolyog hozzá és magyarázza, hogy ez mennyire finom...

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 14:14:00

@Magánvéleményem: nyugatrol idemenekulo EU allampolgar zsidrakokrol volt szo

ha a tema nem erdekel kussolsz

Sir Gombóc 2018.06.06. 14:21:59

@Magánvéleményem:

"Az öt csillag jelentése: víz, környezet, közlekedés, fejlődés és energia.
A párt a nemnövekedés elméletében hisz, fontosnak tartják a „zöld gazdaság” fejlesztését. Támogatják az energiatakarékosságot hirdető programokat, a szelektív hulladékgyűjtést és a távmunkát is."

Szvsz nem kell őket zöldítenem.

Kivlov 2018.06.06. 14:26:10

@Fülig José:
Bocs, van: patásorbán + elqrtuk.
Ehhez képest a fityisz egy gazdaságpolitikai és kormányzati number one.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 14:27:05

@Sir Gombóc: hot mind1 mirol szol az 5csillag ennel ertelmesebb formaciok se ernek meg Olaszorszagban 6 honapnal tobbet

karacsonyra megint vadonatuj kormany lesz

Sir Gombóc 2018.06.06. 14:32:53

@simonpali: magyargyűlölők, sőt hazaárulók ti vagytok. legyél rá büszke.

Homo fideszbirkusz 2018.06.06. 14:37:26

@zokogjatok: "a lippsik szerint a bevándorlás kívánatos, a multikulti a jövő, semmi gond nincs a migrációval"

Annyira szép, amikor a Homo fideszbirkusz fajtád ekkora hülyét csinál magából!

Figyelj te zokogó szopógép: ha a gazdád ha nem bukott volna meg 2002-ben, akkor 4 millió bevándorlót áraszott volna rád. Majd beszéld meg a felcsúti birkavezéreddel, hogy ezekután miért is kell nektek bérretegnetek a migrációtól?

Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
MAGYAR HÍRLAP

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

Sir Gombóc 2018.06.06. 14:38:01

@Nincs közöttünk csicska: te tényleg ennyire hülye vagy? tudod egyáltalán, ki az a borókai? nagyon úgy néz ki, hogy nem!

zokogjatok 2018.06.06. 14:40:50

@Fülig José: Bazdmeg mondj már valami önálló balos gondolatot, mert nekem kb. így tűnik:

1. ami orbán azt utáljuk
2. minden konkrétum nélkül "ideális kormányzást" meg "jó kormányt" akarunk, a részleteket ("mibül?" meg "ki?") jól elmismásoljuk.

na most ez így elég hiteltelen önmagában, a múltra meg nyilván nem lehet építeni mert a gyurcsányos országégést egészséges ember nem akarja.

Szóval a múltra nem tudtok mutogatni mert nem érdemes, a jelenben meg nem építetek semmit légvárakon meg orbánfóbián kívül, egyik sem túl vonzó.

Ja és a hangotok kurva nagy. Legalább kussban lennétek a harmadik zakó után, de nem, megy továbbra is az "orbán jövőhéten megbukik de amúgy diktatúra van" szólam.

Homo fideszbirkusz 2018.06.06. 14:41:00

@Nincs közöttünk csicska: "nyugatrol idemenekulo EU allampolgar zsidrakokrol volt szo"

Mert ugye a zsidók Nugatról Orbán náci diktátor rendszerébe menekülnek, ugye te méretes barom?
Nyomjad csak a statisztikát hányan jöttek eddig a mi kis Putyin bérenc orbánunkhoz békéért, biztonságért meg a nagy jólétért?

_most_ 2018.06.06. 14:42:54

Sajnos Orbánnak nincs miért aggódnia, az agymosott hívei bármit elhisznek neki, ha annyira elszigetelődne az ország, mint mondjuk Észak-Korea,a birkák még akkor is tapsolnának neki.

zokogjatok 2018.06.06. 14:43:48

@Homo fideszbirkusz: "Nyomjad csak a statisztikát hányan jöttek eddig"

Többen vándorolnak be mint ki. Persze a fasz magyargyűlölőknek ez fáj, ők azt szeretnék, ha mindenki itt hagyná az országot, csak már nem ők irányítanak, és ekkora szellemi teljesítménnyel a következő harminc évben sem ők fognak.

www.indexmundi.com/hungary/net_migration_rate.html

knoema.com/atlas/Hungary/topics/Demographics/Population/Net-migration-rate

zokogjatok 2018.06.06. 14:45:04

@_most_: orbánbirkázz még egy kicsit, most is csak a kétharmadra volt elég, lesz ez még háromnegyed is :D

_most_ 2018.06.06. 14:45:53

@zokogjatok: A fidesznek mi a mondanivalója? Kábé annyi, hogy mindig harcolni kell valakik ellen, pont mint a komcsi rendszerben, ti meg szó nélkül beszopjátok :D

Homo fideszbirkusz 2018.06.06. 14:46:56

@zokogjatok: "Legalább kussban lennétek a harmadik zakó után,

te díszhülye, a NER legnagyobb szopatottja, ti fideszbirkák vagytok. Le vagytok rabolva, de az államtól csak a lófaszt kapjátok vissza közszolgáltatásként. Nyolc éve nyögitek az orbáni 50 új adó terhét. A munkahelyetekbe két kézzel kapaszkodtok mert ha kivágnak, akkor csak a közmunka marad. 100 millioárdokat fizettek migráns bérretegö médiára, miközben egy darab migráns sincs az országban (kivéve akiket orbán telepített eddig be).

Szóval idióta, van min zokognod, mert akit ennyire megszopat a saját gazdája, annak tényleg csak a zokogás marad.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 14:47:09

@Homo fideszbirkusz: meg nem

de mar most meg kell valtoztatni az ALAPTV-t, hogy ide EU allampolgar migrancsok le ne telepedhessenek, mer felo h megint idemenekulnek a fasiszta magzarok koze mint a galiciaiak

franciaorszagban ugyanis egy ajvek utan kibasszak oket a szarabok az ablakon mar menekulnek

_most_ 2018.06.06. 14:47:16

@zokogjatok: Hogy lehet másként nevezni azokat, akik arra szavaznak, hogy Mészárosnak újabb százmilliárdja legyen? Milyen hülye szavaz olyanokra, akik meglopják?

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 14:49:07

@_most_: elszigetelodes veszely is van?

vagy csak a szaraboktol elszigetelodes veszelyre gondolsz?

zokogjatok 2018.06.06. 14:49:51

@_most_: Retardált kérdésre csak retardált választ lehet adni, fiam :D Ha még azt sem érted meg, hogy miért baromság így kérdezni, mit akarsz? Te nyilván nem arra vagy kíváncsi, miért szavaztak az emberek a Fideszre, hanem csak őrjöngesz. Akkor meg hajrá, nekem kurvamindegy, az ilyen felsőbbséges birkázás hozza a legtöbb szavazót :D

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 14:50:11

@_most_: szerintem Meszaros keveset lop

tolem tobbet is lophat, ha gyorsabban no a GDP es gyorsabban csokken az adom

eßemfaßom meg áll 2018.06.06. 14:51:15

@Homo fideszbirkusz: "akkor 4 millió bevándorlót áraszott volna rád"

a valóságban persze nem de a valóság soha nem zavart össze benneteket a hazudozásban :)

Homo fideszbirkusz 2018.06.06. 14:53:37

@zokogjatok: "Többen vándorolnak be mint ki."

Igen? 600 ezren kivándoroltak, de 700 ezren vándololltak be? Akokr hát már most televagyunk migráncsokkal????
És ha már itt vannk, akkor miért nincs sehol munkaerö, ha ennyien áramolnak be?

Na ne erőltesd magad a hebegéssel te díszhülye, ezen a statisztikán már 7 éve is röhögtünk, amikor az akkori Takonyárpi troll kartársaid először jöttek elő ezzel. Még ahhoz is hülyék vagytok, hogy megéznétek a módszertant, hogy miről is van szó. Mert azután maradnátok kussban.

zokogjatok 2018.06.06. 14:54:09

@_most_: "A fidesznek mi a mondanivalója?"

hogy a magyar emberek érdeke előrébb van, mint
1. a bankok érdeke (forintosítás, devizahitelek, bankadó)
2. az energiaszolgáltatók érdeke (rezsicsé)
3. a nemzetközi nagytőke érdeke (multiadók)
4. az európai értékeknek nevezett viccek (bevándorlás)

És most nyafoghatsz hogy de ez így hazug meg úgy gáz, közben az ország jól láthatóan fejlődik, és nyilván nem a GDP 2%-át kitevő eus pénzekből. A másik meg hogy hiteltelen már a nyafogás, ha 8 éve minden egyes kurva évre megjósolják a magadfajták, hogy mindjárt itt az összeomlás, oszt igazából egyre jobb minden, akkor már azt se hiszik el nektek az emberek ha igazat mondotok.

Pofából vissza kéne venni, mert itt a birkázás már nem sokra vezet,ha az birkázik aki 1. korábban a falnak vezette az országot, 2. azóta riogat hogy mindjárt itt a vég, 3. folyamatosan elledrukkerkedik a migránskérdéstől a kivándorlásig.

zokogjatok 2018.06.06. 14:56:24

@Homo fideszbirkusz: Mi van ember, te pörögtél azon hogy hozzunk statisztikát a bevándorlásról, ott a statisztika, gondolod hogy majd te hitelesebb szakértő leszel mint az a 40 statisztikus aki ezeket összeállítja? Hagyjuk már.

Nem illik bele a világképedbe, ezért nem is akarod megérteni. Úgy meg minek magyarázzam, hol tévedsz meg mit hagysz figyelmen kívül? Semmire sem lenne jó, te direkt választod a hülyének maradást, a neked ellentmondó tényeket meg (bár te kérted őket) nem fogadod el.

_most_ 2018.06.06. 15:03:18

@zokogjatok: Jaja, ezeket te tényleg elhiszed? Tök aranyos. Egyetlen okból harcolnak a multik ellen, hogy a fideszes oligarcháké legyen a profit.

VT Man 2018.06.06. 15:04:20

Orban aggodhat - ja, nem!

"Németország egyik legerősebb tartománya, a Bajor Szabadállam nem vár Berlinre menekültügyben: a tartomány vezetése saját menekültügyi tervet készített. Ennek az a lényege, hogy aki biztonságos országból érkezik, és ott már beadta menedékkérelmét, azt ezentúl nem engedik be a német határon, az illegális bevándorlókat pedig következetesen kitoloncolják, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A kedden ismertetett elképzelések a következők:

Aki biztonságos harmadik országból (például Ausztriából vagy Olaszországból) jön, menedékjogi eljárása már ott megkezdődött, ujjlenyomata már szerepel az európai központi adatbázisban (Eurodac) azt már a német határról visszafordítják.
Az érkező menekültek nem kapnak azonnal lakást, táborokban, menekültcentrumokban szállásolják el őket. Ezeket az intézményeket csak akkor hagyhatják el, ha menedékkérelmüket pozitívan bírálták el.
Ahol lehet, csökkentik a menekültek készpénzben folyósított támogatásait, és ezeket természetbeni juttatásokkal pótolják, hogy a pénz ne egy másik országban landoljon. A keményvonalas Markus Söder bajor tartományi elnök azt is mondta: "Aki kevesebb készpénzt kap, annak kevesebb lehetősége lesz arra, hogy ezt például kábítószerekre költse".
A táborokban élőket közhasznú munkára köteleznék. Dolgozhatnak a segélyszervezeteknek vagy csinosíthatják a tábor udvarát és környékét. Aki nem működik együtt, azt az eddigieknél keményebben szankcionálnák.
Aki nem jogosult menekültstátuszra vagy másfajta védelemre, azt charterjáratokkal következetesen visszaszállítják hazájába."

index.hu/kulfold/2018/06/06/nemetorszag_bajororszag_menekultvalsag_kiutasitas_menekulttabor_kozhasznu_munka/

zokogjatok 2018.06.06. 15:05:36

@_most_: "Jaja, ezeket te tényleg elhiszed?"

És most nyafoghatsz hogy de ez így hazug meg úgy gáz, közben az ország jól láthatóan fejlődik

" Egyetlen okból harcolnak a multik ellen, hogy a fideszes oligarcháké legyen a profit. "

Nekem gecimindegy, elhiheted.

_most_ 2018.06.06. 15:08:58

Legszebb bizonyíték a fidesz szavazók butaságának, hogy nagyban felülnek a migráns ellenességre, de az meg nem zavarja őket hány gazdag külföldi bűnöző, terrorista vesz magyar letelepedési kötvényt, csak hogy Rogánnak legyen pénze helikopterezni. Phareon esete is jól mutatja, hogy a fidesz bármikor összehaverkodik arab terroristákkal, ha pénzről van szó.

_most_ 2018.06.06. 15:10:10

@zokogjatok: Addig mindegy, amíg nem kerülsz a fidesz kör útjába, mert ellenük a magyar törvények aztán semmit se védenek.

zokogjatok 2018.06.06. 15:11:40

@_most_: Szemben a csodás másik állásponttal, miszerint a nincstelen írástudatlan kultúraidegen milliók azok jöjjenek nyugodtan, ám a leellenőrzött kőgazdag munkahelyeket hozó embereknek meg tilos legyen.

Mert bazdmeg a tömegbe az első típusú hajt és megöl, az meg hogy a cigibiznisz kinek a kezében van, normális embert nem érinti.

De mindegy, további jó nyafogást.

zokogjatok 2018.06.06. 15:16:11

@_most_: És? Korábban meg a szoci kormány útjába nem volt tanácsos kerülni.

Fogjad már fel, de tényleg, figyelj már a szavaim értelmére!

Kurva fölösleges olyan hátrányokat mondani, amik minden résztvevőnél jelen vannak! Ez nem érv egyik jelölt mellett vagy ellen sem, hiszen egyformán igaz mindegyikre!

Tehát mit érdemes nézni? Amikben ugyanolyanok, pl. mindegyik a sajátjainak kedvez, NEEEEM!

Hanem akkor hogyan lehet köztük dönteni? Hát amiben KÜLÖNBÖZNEK! Pl. az egyik államcsődöt csinál, a másik meg emelkedő munkabéreket és GDP növekedést és adósságcsökkentést.

Baszki ez olyan mintha lenne három lovad, az egyik büdös, a másik büdös és rúg, a harmadig büdös, harap és sánta.

És ha én az első lovat tartom a legjobbnak, akkor jössz te, hogy HÜLYE VAGY BAZDMEG DE HÁT AZ BÜDÖS, NEM VESZED ÉSZRE BAZDMEG???

De észreveszem bazdmeg, csak a valós lehetőségeket vetem össze, nem pedig egy ideális elképzelt alternatívát tartok csak jónak.

_most_ 2018.06.06. 15:17:27

@zokogjatok: De pont hogy nincsenek leellenőrizve az a probléma. És ügye a terrorizmust éppen gazdag emberek szokták finanszírozni, nem a szegények.

Fülig José 2018.06.06. 15:18:07

@zokogjatok: látod, szerencsétlen, erről beszélek! vagytok TI, meg a mindenki más, azaz ŐK. nyerTÜNK, vesztettETEK, MI Magyarok, TI lippsik...mindegyik narancskutya úgy beszél, mintha nem ebben az országban élne, vagy legalábbis rá éjjel is sütne a napfény...mondok pár -khm- zavaró dolgot ami kibassza a biztosítékot: összeomló egészségügy, idejétmúlt, kőkori közoktatás, szétpusztult úthálózat, megalázó nyugdíjrendszer, elképzelhetetlenül gazdagodó felső ezer, fölösleges stadionok, külföldi focicsapatok hihetetlen összegű támogatása (érted, bazmeg, külföldre folyik az adóforintUNK!!), szétlopott ÉS szemétül kivitelezett közbeszerzés, elsikkasztott EU -támogatás, szocializmust megszégyenítő kontraszelekció az állami szférában... magyarázd már el légy szíves, NEKTEK melyik része nem jön le?! ..és ne gyere a fletóval vagy a libással, majdnem ugyanúgy utálom mint a csúti gecit, de NYÓLC ÉVE lop pofátlanul a narancsmaffia, miközben tolja a pofáNKBA, hogy nekünk milyen jó... HOL, BAZMEG?!

_most_ 2018.06.06. 15:19:19

@zokogjatok: Azért a szocik kezében sose volt ekkora hatalom. És nem volt Mészárosuk, aki lassan az egész országot felvásárolja. Miért jó nektek, ha a fideszes oligarchák szolgái lehettek, egyszerűen nem értem.

zokogjatok 2018.06.06. 15:19:37

@_most_: Hogy ne lennének leellenőrizve, az más kérdés hogy nyilván itt is meg lehet kenni a megfelelő embereket, de valamivel nehezebb, mint az útlevelet eldobva az "asyl asyl germany" szavakat ismételgetni.

BiG74 Bodri 2018.06.06. 15:21:35

Ha orkbán aggódhat, akkor mi, vajon mi a f@szt csináljunk? Orkbán meg a sleppje bárhol meg fog élni a lopott milliárdokból, de mi hamar megtapasztaljuk, milyen gyorsan omlik össze a papírvár. Mondjuk remélem nem történik meg, vagy ha igen csak enyhe hatásokkal. Durva esetben fityszesekre fognak vadászni az utcán, ami azért túl azon hogy álságos és semmit nem old meg, teljesen felesleges módja a túlnyomás elengedésének.

_most_ 2018.06.06. 15:22:01

@zokogjatok: De magyarázd már el mi szükség van a letelepedési kötvényre, azon kívül, hogy Rogánék hatalmasat kaszálnak rajta, ezért megéri kockáztatni az ország biztonságát?

Fülig José 2018.06.06. 15:24:48

@zokogjatok: ugye nem gondolod komolyan, hogy a bérek növekedése a maffia érdeme? esetleg annyiban, hogy páran pont miattuk vándoroltak el... a lovas példa nem rossz, viszont most egyedül a büdös ló maradt, amelyik ezt felismerve rögtön harapni és rúgni kezdett, de még a szánkba is hugyoz...de mivel-nincs-más, sajna el kell tűrni...

zokogjatok 2018.06.06. 15:24:59

@Fülig José: "s ne gyere a fletóval vagy a libással,"

Hanem ki a fasszal?

Bazdmeg megint ez a gyerekes, mit gyerekes, óvodás logika, hogy "nem jó nekem se a spenót, se a tészta" "jó de akkor mit akarsz" "pónilovat"

Kitalálni mindenki ki tud jó dolgokat, pl. legyen jól vezetve az ország, legyen szuper az egészségügy, de közben legyenek tök alacsonyak az adók, legyen zöld energia de mindig jöjjön megbízhatóan mintha atom lenne, legyenek kedvesek és békések az emberek, legyen jó az oktatás.

És? Ez ködevés, álomkép, semmi! Ez mi? Álmodozni mindenki tud.

A szavazópapíron nem az van, hogy
1. "fidesz"
2. "legyen jól vezetve az ország"

hanem ilyenek, hogy
1. fidesz
2. dk
3. mszp
4 jobbik

stb. Ezekből lehet választani. A "legyenek jók a dolgok" nincs rajta a szavazólapon. Ha szerinted valaki más jobb, szavazz arra, érvelj mellette. De azzal mi a faszra mész, hogy fúj fidesz, és közben olyan dolgokat mondasz, amik 1. mindig is szarok voltak 2. javulnak?

zokogjatok 2018.06.06. 15:29:01

@_most_: Az ország biztonsága szempontjából jóval jobb pár (tíz)ezer munkahely, mint a leellenőrzött emberek (90%-uk kínai amúgy) jelentette "terrorveszély".

A gazdag külföldieket minden ország igyekszik csábítani, hasonló programok egy jó nagy halom helyen vannak, Kanadától Németországig. Tessék, itt egy pár:
www.telegraph.co.uk/travel/news/the-easiest-countries-to-gain-eu-residency/

zokogjatok 2018.06.06. 15:31:24

@Fülig José: "ugye nem gondolod komolyan, hogy a bérek növekedése a maffia érdeme?"

Ez meg a másik kibaszott jó dolog, hogy ha emelkednek a bérek, ahhoz a fidesznek semmi köze, ha csökkennek, akkor orbánahibás.

Ha jó a GDP, akkor a kedvező nemzetközi folyamatok miatt, ha rossz, akkor orbánahibás.

Ha kimennek az emberek akkor orbánahibás, ha visszajönnek ahhoz semmi köze.

Ha feláll a faszom, menő vagyok, ha nem akkor orbánahibás. Kb. ez a szint.

Fülig José 2018.06.06. 15:36:06

@zokogjatok: magyarázd már el mi a f@sz köze van a zsebducénak a munkaerő-hiányhoz? mer' én ostoba úgy gondolom, a piac árazza a tevékenységet. vágom én, hogy a nap is csak a csútigeci parancsára kel fel, nade azé' ájjunkmámmegegyszóra... semmi köze hozzá, csak jó a PR...

antiinternáci 2018.06.06. 15:39:11

@Homo fideszbirkusz:

Sok butaságot írkálsz itt össze-vissza, nem tudod miről van szó. Vagy tudod, csak direkt csinálod...

A tömeges, szervezett és erőszakos bevándorlással, vagyis inkább bevándoroltatással szemben folyik az egyre hatékonyabb ellenállás Európa-szerte, és büszkék lehetünk rá, hogy ez tőlünk indult.

Amint tudod (persze, hogy tudod, csak nem illik a képbe...), Magyarország több ezer ember számára adott valamilyen oltalmat, akik esetében bizonyítva látta annak jogalapját.
A január 1-én Aleppóban született, "15 éves", légiónyi megszállónak meg sehol sem kellett volna. Mindnek iratok nélkül kellett menekülnie, de a telefonja egytől egyig megmaradt az összesnek...
Nyilvánvaló, hogy az internáciknak csak az volt a fontos, hogy a lehető legnagyobb idegen kultúrájú tömeget tudja Európába beerőltetni.
Természtesen semmi köze ennek a humanizmushoz, hiszen a bolsevisták mindig is a kegyetlenségükről voltak ismertek, 100 millió áldozatuk van világszerte korábbi hatalmuk idejéből. (Most sem átallották ugye, hogy létrehozzák az ISIS-t a "nagy cél" érdekében, hogy meg tudják indítani a tömegeket Európa felé.)

Kizárólag csak a népességek összekeverése a lényeg nekik az erőltetett bevándorlással, amitől a nemzetállamok felbomlását, a még totálisabb internáci terror alatt tartott Európai Egybesült Államok eljövetelét várják.

Fülig José 2018.06.06. 15:40:56

valóban nincs ellenzék, ezeket a figurákat '89 ben kellett volna fellógatni a Deáktól a Hősökig (olyan fasza kandeláberek vannak arra fele végig..) a piros kabátot mindegyik kifordította, azt lett narancs meg zöld meg kék meg a kisfaszom tudja milyen...de elmaradt a móka, és mert az elmúlt múlt 8 évben sem történt semmi ez ügyben érzek egy kis áthallást...kormány, ellenzék,... nürnbergi gengszter, na haggyámááá...

antiinternáci 2018.06.06. 15:42:46

@zokogjatok:

Nem jó amit írsz: az elvtársak nem értik az "orbánahibás" kifejezést, és nem csak azért, mert túl sok betűből áll.
Náluk csak "a zorbán" kifejezés van értelmezési tartományon belül.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 15:43:09

@Fülig José: volt mar munkaerohiany valaha 1990 ota? nem.

Nonek ettol a berek, javulnak a munkakorulmenyek, millioknak? igen.

Ennyi.

monddazigazatmar 2018.06.06. 15:44:35

@Fülig José: " miközben tolja a pofáNKBA, hogy nekünk milyen jó... HOL, BAZMEG?!"
Mondjuk azoknál, akik dolgoznak és nem egész nap itt basszák az anyjukat, mint te.

2018.06.06. 15:44:52

A fidesz akkor is egy bűnszervezet, ha ez nem tetszik a trolljaiknak.

zokogjatok 2018.06.06. 15:45:50

@Fülig José: igen igen ha Angliában jó a fizetés, az azért van mert ügyesek az angolok és jó országot csináltak, ha Magyarországon egyre jobb a fizu, az viszont csalhatatlan jele a hiánynak és a problémának.

Fülig José 2018.06.06. 15:45:57

@monddazigazatmar: ez de szép volt, f@sszopó...ellenben veled, aki itt sincs, mi?! idióta mucsaparaszt

monddazigazatmar 2018.06.06. 15:46:35

@Fülig José: "magyarázd már el mi a f@sz köze van a zsebducénak a munkaerő-hiányhoz? mer' én ostoba úgy gondolom, a piac árazza a tevékenységet. "
Hát tudod, el is lehet kergetni a multikat, beszántani az audit, szétbaszni a kisvállalkozásokat, és akkor lesz megint 10% munkanélküliség mint a cocikáid alatt...

zokogjatok 2018.06.06. 15:47:36

@Fülig José: baszki azt ne mondd már, hogy ha nem nőnének a fizetések, nem itt orbánoznál teleszájjal, és akkor aztán mondhatná neked bárki ezt a bullshit szöveget, hogy "a piac árazza be", baszki, piacot is lehet elbaszni. Orbánék nem baszták el, meg is van az eredménye.

illiberalisberlo · http://illiberalisberlo.blog.hu/ 2018.06.06. 15:49:54

Nem aggódik a Tikkelő bonsai Cézár semmi miatt, előrelátás teljes hiányával küzd.
A stadionok működéséhez szükséges pénz azaz a taohoz is évek kellettek amíg kapcsolt.
Szemből jövő vonatot sem látná olyan nagy a szemellenzö a dakota lován.

monddazigazatmar 2018.06.06. 15:51:26

@Fülig José: Tudod nyomoronc, én ideszóltam 11:35 kor utoljára kajaidőben, aztán dolgoztam, és most van 16:00. Aztán megyek is tovább DOLGOZNI. Nem itt baszom az anyám, mint te, aztán sírok hogy rossz nekem..
Próbáld ki, hátha találsz valami munkát amire alkalmas vagy.

Fülig José 2018.06.06. 15:51:29

@monddazigazatmar: elmútnyócév, cocik, fletó... a multikat a duce hozta? nem . szétbassza az adó a KKV-t? igen. képezzük gyerekeinket egy jobb jővő érdekében? nem. csak a gyűlölet játszik? igen. ...

_most_ 2018.06.06. 15:53:47

@zokogjatok: Mi van, mióta kell munkahelyteremtéshez letelepedési kötvény, szerintem te nagyon kevered a dolgokat :)

Fülig José 2018.06.06. 15:53:57

@monddazigazatmar: olvastad valahol, hogy nekem rossz?! egy fos az ország, idegbetegek a magyarok, habzó szájjal ordít mindegyik és okádva gyűlöli az anyját is... de én kösz, megvagyok, és ha nem lesztek többé, én akkor is megleszek... :-)

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 15:55:31

@Fülig José: Kit erdekel mi koze? Amig a helyzet igy marad Orban csaszarra koronazhatja magat, es Meszaros lehet a hatas lova tollem.

Akarmeddig.

zokogjatok 2018.06.06. 15:56:36

@illiberalisberlo: "előrelátás teljes hiányával küzd. "

azért nyerte a harmadik választást is kétharmaddal, mert nincs előrelátás :D Ez már Machiavelli szerint se menne :D

zokogjatok 2018.06.06. 15:57:17

@Fülig José: "egy fos az ország, idegbetegek a magyarok, habzó szájjal ordít mindegyik és okádva gyűlöli az anyját is..."

Mint most te, ebben a mondatban is? :D

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 15:59:35

Olyan fasza oszag lett Magyarorszag a NER alatt, hogy mar idoszeru az EUn beluli bevandorlast is korlatozni, nemcsak a szaraboket.

zokogjatok 2018.06.06. 16:01:14

@_most_: Hm? Szerinted ha valaki itt elkölt pár százezer dollárt az nem generál munkahelyeket? Pl. építtet egy házat, az kinő a földből, vagy azért kellenek emberek akik megépítik? Indít egy kínai éttermet oda nem vesz fel alkalmazottakat vagy igen? Vesz autót, yachtot, kaját, ezeket a fáról szedi vagy megtermelik? Stb.

De fordítsuk meg, ha nem kellenek a gazdag emberek, miért kapkodnak értük az országok? Mind hülye?

Fülig José 2018.06.06. 16:02:42

@zokogjatok: téves diagnózis. hol itt az ordítás? egyszerű tényközlés.

@Nincs közöttünk csicska: egy kedvező világgazdasági helyzetet lovagol meg (a Pénztáros hátán, hamár szerinted ő a lova :-) ) , a prop tolja, hogy mindez csak NEKI köszönhető.. ok. de ha ettől SOKKAL többet is ki lehetne hozni ebből a helyzetből? ha nem lesz mindig nyár? ha KURVÁRA fog fájni amit ma ellopnak/herdálnak?? és amikor őszre fordul, a vajda lelép mint kurva a sezlonról, mi meg itt maradunk a nagy brével a szánkban??

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 16:04:56

@zokogjatok: Nem koltenek penzt, csak 5 evre kolcsonadjak az allamnak. De nem is kapnak allampolgarsagot.

EU-s letelepedes sokat er, a magyar nem is olyan draga, sikeres is volt 20ezer kotveny v. mennyi.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 16:09:43

@Fülig José: Europaban kedvezobb volt a gazdasagi helyzet 2008ig.

Mo-n 2`007ben 1% GDP emelkedes volt, Szlovakiaban 9%. Ezt hivjak nepnyelven elqrasnak.

Kb. ennyivel is vagyunk lemaradva a cseh-szlovak berektol, 2 evnyi GDP emelkedessel.

Ugyhogy olyan nagyon nem lepodott meg senki h a lippsikkel szemben Orban agyonnyerte magat, ismet. S fogja legkozelebb is.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 16:10:20

@Fülig José: kit erdekelnek a FAKENEWS portalok?

annyit ernek mint a hazug lippsik

zokogjatok 2018.06.06. 16:12:39

@Fülig José: "de ha ettől SOKKAL többet is ki lehetne hozni ebből a helyzetből? "

Megint ez az idealista vágyvezérelt gondolkodás.

Mindig ki lehet találni, hogy "ebből a helyzetből még többet ki lehetne hozni". Ha egy ötcsillagos szállodában szopja a kurva a faszomat, akkor miért nem hatcsillagosban két kurva. Stb.

Megint: a valós lehetőségeket kell összehasonlítani. Nem pedig egy kitalált ideálisat egy valóssal.

Másrészt tényszerűen sem nagyon igaz amit mondasz, mert a lippsi propagandával szemben MO elég jól teljesít régiós szinten, és mindezt fegyelmezett költségvetéssel teszi (adósság kinövése, áhth normális). És ráadásul a régiónk a legjobban növekvő régió. Szóval SOKKAL többet azért nem nagyon tud kihozni belőle más sem.

Egyébként ez is egy vicc, hogy mikor MO az EUn belül a növekedésben a harmadik, az index azzal nyit, hogy MO az utolsó a régióban (ja, az első háromból az utolsó. Pravda vicc "a szovjet futó a második, az amerikai az utolsó előtti" szint).

És igen, kellemes most a nemzetközi környezet, de fletó korai évei alatt is az volt, oszt úgy húztak el mellettünk a versenytársak mint a vadlibák. És ne gyere ezzel hogy de ne jöjjek ezzel, mert mivel jöjjek, a valós dolgokat hasonlítom össze nem a kitaláltakat.

Fülig José 2018.06.06. 16:13:40

@Nincs közöttünk csicska: látom, elfogytak az érvek, maradt a lippsizés...(éskü, jelentkezem a trollgyárba válaszírónak, hát a csop.veztől csak ennyi telik gyenge egy munkaerő) ..nnnna, lépek, be kell csempésszek egy pár MIGRÁNCSOT, hogy jól megbasszanak mindenkit, hát hova lesz a világ ellenség nélkül...?!

zokogjatok 2018.06.06. 16:14:11

@Nincs közöttünk csicska: Jó de hadd gondoljam azt hogy ha egy gazdag ember ideköltözik az fogyasztani is itt fog. Gazdagon.

Az tény hogy lehetett volna jobban intézni ezt az egészet, de a koncepció nem hülyeség attól még.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 16:16:13

@Nincs közöttünk csicska: "kit erdekelnek a FAKENEWS portalok?"

Hát a fideSSfasszopókat tuti, hogy nem, különben a 888-on meg a prostisrácokon basznád a rezet, nem itt.

chrisred 2018.06.06. 16:17:43

@zokogjatok: Mondjuk azért, mert nem ide költözik, bárhová mehet az EU-n belül. És nem biztos, hogy maga az a személy gazdag, akinek a nevére a letelepedési engedély szól. Könnyen lehet, hogy a szervezet fizette, akinek dolgozik.

zokogjatok 2018.06.06. 16:18:11

@chrisred: az összes ország amelyik letelepedésit meg ÁP-t osztogat x százezer dollár befektetésért cserébe?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 16:18:43

@Nincs közöttünk csicska: És azt, hogy 8 év alatt a csúti geci Románia szintjére züllesztette le a gazdaságot, azt meg elbaszásnak nevezzük. Mindezt egy folyamatos világgazdasági konjunktúra mellett.

Fülig José 2018.06.06. 16:19:14

@zokogjatok: na még egy szóra... én nem látom az okát a hurrá-optimizmusnak. amit látok: ellenségeskedést MINDENKIVEL, melldöngetést a semmire, nem létező mennyiségű pénz ellopását, pofátlan hazudozást.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 16:19:51

@zokogjatok:
Teny hogy aki le tud tenni ennyi penzt, abbol nem lesz hajlektalan, eltartott, es arrol sem tudni h terrorkodott volna valamelyik.

A koncepcio nemzetkozileg bevett, nyilvan az elvtarsak jot kaszaltak rajta de ez nekem nem kulonosebben faj hiszen az allam olcsobban jutott igy hitelhez mint a piacrol....azert is szunt meg mert mar a piaci kamat is nagyon alacsonyra ment.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 16:20:49

@Nincs közöttünk csicska: "De nem is kapnak allampolgarsagot."

Egy faszt nem kapnak. Szóval megint beszoptad arogán tóni hazugságát. Tudatlan bunkó.

zokogjatok 2018.06.06. 16:20:58

@chrisred: Ja akkor szerintem közöld Kanadától Spanyolországig mindenkivel, hogy hülyeség ez a letelepedéses program, nincs haszna, nem kell folytatniuk.

zokogjatok 2018.06.06. 16:22:30

@Fülig José: olvass mást is az indexhvgn kívül. Most mit mondjak? Ha ennyit látsz, ennyit látsz, te bajod.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 16:23:25

@zokogjatok: "Mint most te, ebben a mondatban is? "

Ő nem. Csak leírta a helyzetet. Sajnos minden szava igaz.

zokogjatok 2018.06.06. 16:26:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ja ja ha ő írja le higgadt helyzetelemzés, ha más akkor fosva okádás, érthető.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 16:29:34

@zokogjatok: Ne mindig magadból indulj ki. Elég gusztustalan szokás, ahogy elnézlek. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 16:31:02

@Nincs közöttünk csicska: "az allam olcsobban jutott igy hitelhez mint a piacrol"

Drágábban. De arogán által ellopott pénz az okozott kár sokszorosa.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 16:45:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem kapnak, azert nem allampolgarsagi, hanem letelepedesi kotveny

- a magyar allampolgarsag egyik feltetele a magyar nyelven letett allampolgarsagi vizsga

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 16:46:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Orban epit, a lippsik pusztitanak.

Romanianak is jol megy evek ota az EU leggyorsabban fejlodo orszaga.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 16:49:21

@Nincs közöttünk csicska: "Orban epit, a lippsik pusztitanak."

A csúti geci pusztít, a lippsik a hatalom közelében sincsenek.

"Romanianak is jol megy evek ota az EU leggyorsabban fejlodo orszaga."

Igen. Valamikor mi vezettük a régiót, most sereghajtók vagyunk. A román nettó minimálbérnek már több a vásárlóereje, mint a magyarnak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 16:50:13

@Nincs közöttünk csicska: "a magyar allampolgarsag egyik feltetele a magyar nyelven letett allampolgarsagi vizsga "

Szóval megint beszoptad arogán tóni hazugságát. Tudatlan bunkó.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 16:54:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A magyar állampolgárság megszerzése nem magyar származású külföldi állampolgárok esetén

2013. március 1-jétől honosítási kérelmet csak a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalainál lehet benyújtani. Csak a járási hivatal székhelyén, továbbá olyan járási hivatalban, ahol okmányiroda működik.

A honosítás feltételei:

Meghatározott ideig* bevándorolt, letelepedett vagy menekült státusban, illetve EGT tartózkodási engedéllyel Magyarországon kell élni.
Büntetlen előélet (Az Állampolgársági Igazgatóság hivatalból ellenőrzi (erkölcsi bizonyítványt kiváltani nem szükséges).
Biztosított legyen a magyarországi lakás és megélhetés, amelyet a megfelelő módon igazolni kell. (Tulajdoni lap, bérleti szerződés).
A honosítás nem sértheti Magyarország érdekeit.
Sikeres vizsga alkotmányos alapismeretekből magyar nyelven.

A vizsga kizárólag a Fővárosi Kormányhivatalnál tehető le. Nem köteles vizsgát tenni:

a cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes személy,
aki magyar tannyelvű oktatási intézményben alap-, közép- vagy felsőfokú végzettséget szerzett,
aki a kérelem benyújtásakor 60. életévét betöltötte,
akiről a betegség jellege szerint illetékes egészségügyi szolgáltató igazolja, hogy egészségi állapota tartós és visszafordíthatatlan romlása miatt képtelen a vizsga letételére."

www.ujpest.hu/hivatal_ugy/234

Ordas hazugsagaidat tartogasd a lippsiknek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 16:58:13

@Nincs közöttünk csicska: Ukránok tízezrei kapták meg a magyar állampolgárságot, egy szót nem tudnak magyarul. Nem vagy vitapartner, beszopod a csúti geci hazugságait, nem ismered a magyarországi állapotokat.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 16:58:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ne hazudj.

Fent a torveny, a lippsi dumadal elmehetsz anyad picsajaba.

Pelso.. 2018.06.06. 17:04:23

@zokogjatok: Az ország számára minimális a haszna, ellenben a közvetítőkkel, bonyolítókkal, ez utóbbiak érdekében vezették be.
Valakik hoztak egy állami döntést a saját érdekükben, a vagyonuk meg hízik.
Ezt úgy hívják, hogy ner.

Pelso.. 2018.06.06. 17:10:34

@Nincs közöttünk csicska: Törvény?
A letelepedés kapcsán nem tudok konkrétumokat se pro, se kontra, de minden jogalkalmazás, törvény annyit ér, amennyit betartanak belőle. Ezen belül törvényesség/kiskapuk/törvénytelenség aránya elsősorban a háttérben forgó pénz mennyiségétől függ.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 17:13:25

@Pelso..: mit hablatyolsz?

a ballib maffiaallam meg a mai jogallam kozott a kulonbseget zongorazni lehetne

nem veletlen hogy csokkeno adokbol egyre novekvo allami bevetel van

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 17:15:48

@Nincs közöttünk csicska: "csokkeno adokbol egyre novekvo allami bevetel van"

Rájöttem, te egy ballib viccmondó vagy, kifigurázod a fideSSfasszopókat. Teljesen átejtettél. :))

Pelso.. 2018.06.06. 17:20:31

@Nincs közöttünk csicska: Az letelepedési kötvényről beszéltem.

csokkeno adok - novekvo allami bevetel
Nagyon egyszerű a matekod, de nem baj.

chrisred 2018.06.06. 17:31:22

@zokogjatok: Az összesen tíz Európában.

Nincs közöttünk csicska 2018.06.06. 17:35:08

Migránsbuszra lőttek a horvát rendőrök

Horvát rendőrök rálőttek egy migránsokat szállító mikrobuszra, amely többszöri figyelmeztetés után sem állt meg, két gyermek megsebesült - jelentette az N1 horvát hírcsatorna csütörtökön. Az eset szerdán késő este történt a Plitvicei tavaktól délre, a boszniai-horvát határtól nem messze, Donji Lapac körzetében. A rendőrök egy útakadályt is felállítottak, és fényjelzésekkel, valamint hangjelzésekkel próbálták megállítani a mikrobuszt, amely megpróbálta elgázolni a rendőröket, akik ezért rálőttek. Ezt követően a sofőr kiugrott a kocsiból, és az erdőbe menekült. Ezután átvizsgálták a járművet, ebben 29 iraki és afganisztáni migránst találtak, köztük két gyereket, akik a lövésektől megsebesültek.

chrisred 2018.06.06. 17:37:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az egyszerűsített honosítási eljárásban nincs szükség állampolgári vizsgára, csak a magyar felmenőket kell igazolni/valószínűsíteni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 17:40:28

@Nincs közöttünk csicska: Rettentő kínos a kormányoldalnak Orbán veje volt cégének csalásgyanús ügye

Nagyon forró lehet a pite a kormányoldalon, miután tegnap kiderült, hivatalosan is elismerték, hogy az EU csalás elleni hivatala (OLAF) nagyon komoly szabálytalanságokat talált az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert közbeszerzésekben. A kérdéses időszakban az Elios még Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak volt a cége. Éppen 2015-ben, a vizsgált időszak végén vált meg tőle. Az OLAF már el is küldte a jelentést a magyar hatóságoknak, azzal a javaslattal, hogy tegyenek jogi lépéseket. Az Európai Bizottságnak pedig azt javasolja a csalás elleni szerv, hogy kérje vissza Magyarországtól a 12 milliárd forintnyi uniós támogatást az Elios gyanús ügyletei miatt. (Az ügyészségre megérkezett a friss OLAF-jelentés.)

Az, hogy kínos az ügy, mutatja, hogy igyekszik agyonhallgatni az esetet a kormánymédia, illetve másra próbálja kenni a felelősséget.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 17:41:40

Milliárdok tűntek el, az állam mégis

pénzeli tovább Farkas Flóriánékat

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korábbi vezetőjének neve leginkább a botrányosan végződő „Híd a munka világába” című programmal azonosítható. Mint kiderült: szinte minden rájuk bízott program gyanús, számos ügyben a rendőrség is nyomoz. 2016 márciusában pedig már az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is visszakövetelt 1,6 milliárd forintot, amivel nem tudtak elszámolni Farkasék.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 17:42:25

Haldoklótól lopni

A NovelMedix az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) lélegeztetőgépes közbeszerzésén 700 millióval drágább, közel kétszer drágább ajánlatot tett, mint a General Electric (GE). Utóbbit 1 milliárdos ajánlatával kizárták a versenyből. Ezzel pont 700 millió forintot loptak el a haldokló egészségügytől és a betegektől. Ennyi pénzből akár 1500 légkondicionáló berendezést is vehettek volna, hogy a kánikulában ne szenvedjenek a betegek a hűtetlen kórtermekben és orvosi várókban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 17:43:01

Uzsorakamatot fizettetett volna Orbán

a mozgáskorlátozottakkal

Orbánék akár milliókkal is megrövidítettek volna minden magyarországi mozgáskorlátozottat, hogy a pénzüket egyik kedvenc nagyvállalkozójuknak játsszák át.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 17:43:51

Lázár János felesége és a koraszülöttek 1,2 milliárdja

A Korábban Érkeztem Alapítvány 1,2 milliárd forint uniós támogatást nyert 2016 augusztusának elején, hogy mentorházat hozzon létre koraszülöttek és szüleik számára Szegeden, Kecskeméten és Gyulán. A csupán egy évvel korábban induló alapítvány a pályázati keret teljes összegének (2,4 milliárd) felét zsebelte be, ráadásul egyik kuratóriumi tagja Lázárné Megyeri Zita, Lázár János felesége.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 17:44:31

A Fidesz-politikusai gazdagodnak tovább Paks2-vel

Még el sem kezdődött a paksi bővítés, már most látszik, hogy a kormányhoz közel álló cégek és politikusok zsebébe a pénz milyen szemérmetlen módon vándorol. A fideszes Horváth István évente 54 milliót kaszál azzal, hogy az államnak ad bérbe egy olyan barakkot, ami neki szinte semmibe sem került.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 17:45:27

Kamu találmányra 430 millió a villanyszerelőknek

Felszámolás alatt álló villanyszerelő cégnek ítélt meg 430 millió forintos támogatást az állam, hogy helyből felszálló ultrakönnyű repülőgépet fejlesszen. A Raab Villanyszerelő Kft. egyébként a támogatás elnyerésekor és a kifizetéskor is felszámolás alatt állt. Kevés vigasz, hogy végül csak 360 milliót utaltak át nekik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 17:46:15

A szociális szövetkezetek a fideszes pénzlopás fontos színterei

A szociális és foglalkoztatási szövetkezetek kapcsán mindenkinek a Farkas Flórián Híd a munka világába-programja és a fideszes Mengyi Roland Voldemort-ügy¬ ugrik be. A szövetkezetek célja a helyi szükségleteket kielégítése, a társadalom peremére szorult emberek segítése volna, de a speciális formában működő vállalkozásokra adott uniós tízmilliárdok sokszor a kormánypárti ragadozók zsebébe vándorolnak. A szövetkezetek az államtól az induláshoz szükséges forrásokon túl működésük első négy évében mind a munkaadók, mind a munkavállalók komoly adó- és járulékkedvezményt is kapnak, a hiénák pedig úgy gondolják, ha megvan a pénz, minek is kellene többet csinálniuk? Eddig ez az elképzelés be is vált nekik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.06. 17:55:35

@Nincs közöttünk csicska: "Az eset megfeleloen ki lesz vizsgalva."

Nem vagy vitapartner, beszopod a csúti geci hazugságait, nem ismered a magyarországi állapotokat.

illiberalisberlo · http://illiberalisberlo.blog.hu/ 2018.06.06. 17:58:29

@zokogjatok:
"azért nyerte a harmadik választást is kétharmaddal, mert nincs előrelátás :D Ez már Machiavelli szerint se menne :D "

Hitler csapatai is voltak Moszkva alatt. Nagy kaland. Nagyobb lesz majd a meglepetés, amikor nyakába zúdul a szar.
Ennyire bízol a póniban vegyél hosszú lejáratú állampapírokat.
hja, hogy nem veszel.

BiG74 Bodri 2018.06.06. 18:03:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Trollvadász a bácsi? Akkor ha fogott egyet miért nem lövi már le? Nem szabad kínozni az....

monddazigazatmar 2018.06.06. 22:08:45

@illiberalisberlo:
Te is valami igazi kretén lehetsz.
Egy igazi szánalomkupac
süti beállítások módosítása