B1 blogcsalád



Orbánnal és Schmidt Máriával vág vissza a megtámadott Ókovács

2018. június 03. - ashwood

27369099_1669985406395936_8111817307223963298_o.jpgA gyerekek tudatalattijába beépülő "melegpropaganda" szándékos terjesztésével vádolta meg a kormány szócsöve a kormány kinevezettjét az Opera élén. Ókovács Orbánnal és Schmidt Máriával igazolta: a homoszexualitás összefér a konzervativizmussal.

Mint arról korábban írtunk: a kormányzati propaganda zászlóshajója, a Magyar Idők nemrég penetráns, a legsötétebb homofóbiát idéző módon támadta meg az Opera, amúgy elkötelezett Orbán-párti igazgatóját, Ókovács Szilvesztert. Ugyanis a gaz – megtévesztett? erőtlen? tehetetlen? buzi? – direktor színpadra vitte a világszerte körülrajongott Billy Elliot színdarabot.

Aki nem látta volna: az angol bányászsztrájok idején egy kisfiú inkább balettozna, mintsem bokszolna. A nagy tehetségű és nagyon elvhű N. Horváth Zsófia agya pedig nem egy szellemi útvesztő: ha egy fiú balettezik, akkor buzi. Ennél nem bonyolultabb ő. (Azt nem tudjuk, hogy erről mit gondol mondjuk a jobboldal harcos konzervatív publicista-balett táncosa, Apáti Bence.)

N. Horváth végső verdiktje: a darabot be kell tiltatni!

Ókovács a lap hasábjain kapott lehetőséget reagálni – ez nem várt gerincesség a propagandától. Sőt, már már bátorság, már ha a közlés előtt el is olvasták az Opera főigazgatójának írását.

"Kimondottan szép, türelmes és a művészettörténet horizontján új fényt hoz az a gondolata, amely egy A hattyúk tava jelenet beillesztése kapcsán arra asszociál: Csajkovszkij muzsikája és ab ovo ez a mű a homoszexualitás propagálására jó csak, és az is csak arra jó, ha egy másik jelenetben, két fiú hülyéskedve lányruhákat próbálgat, majd a végén bohócnak öltözik…" – kezdi válaszát Ókovács Szilveszter. Ezt követően sorolni kezdi az operairodalom, N. Horváth által vélhetően betiltásra ítélt darabjait: "… De mit tenne például Mozarttal? A Figaro házassága című „melegpropaganda fércműben” eleve lány énekel fiúszerepet, később az illetőt lánynak öltöztetik, de abban fiúként kell viselkednie. Vagy Beethovennel, akinél Leo­nóra férfinak öltözik, hogy a férjét megmentse, de Jacquino, a börtöninas beleszeret? És Richard Strauss-szal? A Rózsalovag … azzal indít, hogy két nő szerelmeskedik a franciaágyon, egyikük – ráadásul! – fiúnak öltözve! Vagy Donizetti, aki a nagyobb komikusi hatás kedvéért Viva la mamma! című bohózatában a címszerepet basszus hangra írja, be is kell öltözni, naná! Meddig folytassam a sort? A katolicizmusba erősen belefordult, ugyanakkor homoszexuális Poulenc gyönyörű operáját, A kármelitákat se játsszuk többet? Betiltsuk a fél zeneirodalmat?"

És most következik az igazi mélyütés: "

Attól, hogy valami operaszínpadra kerül abból, ami az életnek eltagadhatatlanul része, még nem propagáljuk. Kampánytanácsadó vagy konferenciák sztárja is lehet deklaráltan homoszexuális és mégis konzervatív."

Nem nehéz dekódolni az utalást. Orbán – nemrég elhunyt – kommunikációs főtanácsadója Arthur J. Finkelstein nyíltan vállalta homoszexualitását, sőt, melegházasságot is kötött. Micsoda szerencséje volt, hogy csak tanácsokat adott, nem kellett az országában élnie.

Schmidt Mária pedig büszkén és boldogan adott terepet az elmúlt napokban a konzervativizmus új csillagának, a melegségét ugyancsak nyíltan vállaló Milo Yiannopoulos-nak. (Azt már csak mi tesszük hozzá, a Schmidt által íratott "Magyarország hald szavunk" című, méltán híres sláger szerzője, Desmond Child melegházasságban neveli örökbe fogadott gyermekét. Neki is nagy szerencséje, hogy csak szerződéses kapcsolatban állt a magyar állammal.)

Ókovács így zárja sorait: "Mert igen, a cikkíró hölgy lesajnáló véleményével szemben még bányászgyerekből is lehet balett-táncos, aki nem feltétlen meleg, s a Jóisten legnagyobb igaz­ságossága, hogy bárhova adhat talentumot. Művészit is – oda is, ahol se vezetékes víz, se gáz, se telefon, se aszfalt, se tömegközlekedés, se közvilágítás. Onnan jövök én is."

Mindig öröm, ha egy vállaltan konzervatív értelmiségi véleményével ilyen könnyen egyet tudunk érteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7714019996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojszipupi 2018.06.03. 12:45:31

Pedofil buzit turnéztatni politikai témában az rendben van, egy világhírű darabot műsorra vinni az operában az nem. És akkor még a fideszesek ugatnak kettős mércéről velük szemben :D

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.03. 17:52:07

Ókovács meg a többi nertárs visszanézhet, hogy lássa honnan jöttek, és hová értek. Ezt akarták?

Minden ballib bérretteg 2018.06.04. 08:58:58

Tehát tisztázzuk.

A kormány kinevezettje szimpatikus a B1 blognak, és nem szimpatikus egy újságírónak.

Egyetértek egyébként. A kormány jól döntött, mikor kinevezte Ókovács Szilvesztert.

Minden ballib bérretteg 2018.06.04. 09:01:21

@mojszipupi:

Miről beszélsz ? A csávót a fideszes kormány nevezte ki.
Sokkal inkább te alkalmazol kettős mércét, mikor egy újságíró véleményét próbálod a fideszesekre kivetíteni, miközben a fideszesek által választott fideszes kormány kinevezettjéről beszélünk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.04. 09:04:37

Ilyen a pluralizmus és a demokrácia: vélemények ütköznek.

Célkereszt 2018.06.04. 09:14:06

A NER mindenkit utolér, még Orbn Viktort is.

Fülig José 2018.06.04. 09:20:48

@Minden ballib bérretteg: újságíró?! muhahaha...mer' van billentyűzete meg 10 ujja? ez egy igazi hülye p.csa, 12-egy-tucat fidesz - seggnyaló féldebilis humanoid. a zekón van belőlük még pár, mutatóba.

Muad\\\'Dib 2018.06.04. 09:28:06

Mondjuk az nem újdonság, hogy a kormány újhulámos bér-újságírói a legsötétebb idióták közül kerülnek ki.

Sir Galahad 2018.06.04. 10:06:07

Vihar egy kanál vízben, mellesleg ingyenreklám az előadásnak... Egy újságíró kritikát írt egy darabról, nem tetszett neki, a színház igazgatója meg reagált rá. Szerintem ez teljesen normális dolog. Miért ne lehetne vitatkozni egy színdarabról? Miért ne kelthetne nemtetszést valakiben, ha a darabban olyasmi is szerepel, ami az ő ízlésétől távol áll? Az lenne a baj, ha kötelező lenne egy véleményen lennie mindenkinek. Volt már ilyen Magyarországon, nem volt jó.

MACISAJT 2018.06.04. 10:28:22

"Mindig öröm, ha egy vállaltan konzervatív értelmiségi véleményével ilyen könnyen egyet tudunk érteni."

Ha máshonnan nem, Ókovács és a konzervatív értelmiség innen pontosan tudhatja hogy mennyire elkúrta...
Ha egyszeriben "ezek" elkezdik dicsérgetni...

Amúgy semmi rendkívüli esemény nem történt: ha a ballibák kormányai kerültek hatalomra, azonnal kitisztogattak a kultúrából (is), a médiumokból mindent ami (magyar) nemzeti, konzervatív, jobboldali.

Amikor pedig a jobboldal van kormányon, akkor szintén a ballibák vannak mindenhol, mert "gesztusokat kell tenni" a
másik oldalnak, amelyik ezen röhög, nyeli a közpénzt és közben torka szakadtából fasisztázza az Orbánékat.
Unalmas.

MACISAJT 2018.06.04. 10:30:38

2018.május 31
"A magát mérsékelt konzervatívnak nevező Hörcher Ferenc vezette MTA Filozófiai Intézet tartja azt a konferenciát, amelyen a legvállalhatatlanabb kriptokommunista előadók és fiatalabb követőik beszélnek Lukács Györgyről és a csudálatos ’68-as mozgalomról. Az első plenáris előadást Heller Ágnes tartja, később a magyargyűlölőként elhíresült egykori marxista, Vajda Mihály következik, hogy szombaton Krausz Tamás értekezzen Lukácsról. Mindezt két napig, állami pénzen. "

"Kell még valamit mondanom, Ildikó?"

Muhaha

MACISAJT 2018.06.04. 10:43:56

Egyébként pedig Ókovács állítólagos "visszavágásáról".

A meghalt Finkelstein kampánytanácsadóként volt szerződtetve és ilyen minőségben végezte dolgát.
Nem buzipropagandistának.
Mint ahogy Milo Yiannopoulos sem "alföldis" előadást tartott Budapesten, hanem geopolitikait.

Ugyanis a ballibák egyik legnagyobb hazugsága az hogy a konzervatív jobboldal nem vesz tudomást a homoszexuálisokról, hogy léteznek. Dehogynem.
Viszont 1. magán(y)ügyüként kezeli 2. nem állunk bele minden hullámhosszon az aberráció terjesztésébe, dicsőítésébe. Mert ha elnézzük a ballibák propagandáját, lassan az az érzésünk hogy szégyen normális heterónak lenni...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.04. 11:01:56

@MACISAJT: "A meghalt Finkelstein kampánytanácsadóként volt szerződtetve és ilyen minőségben végezte dolgát."

Ha! A gyűlölet mágusa. A karaktergyilkosságok nagymestere. A pokolból néz fel rád, és csettint, hogy milyen kiváló tanítványai vannak. :))

Kis mosogatás után te egy szerecsent is eladnál szőke svédnek.

Gato666 2018.06.04. 11:07:10

@MACISAJT: Ennyike. :) Jól összefoglaltad a lényeget.

Minden ballib bérretteg 2018.06.04. 11:09:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem érted.

Finkelstein nem azért lett menő a szakmájában mert buzi, hanem ettől teljesen függetlenül.
Szemben a ballibek által promózott nagy rakat divat buzival, akik a buziságuk élik meg nyilvánosság előtt, és ha valaki ezt szóvá teszi, akkor azt lehomofóbozzák azonnal.
Fura módon ugyanezek a ballibek buzizzák azokat a buzikat, akik csak mellesleg buzik, és nem szakmányban a buziságukból élnek, és közük van a konzervatívokhoz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.04. 11:14:10

@Minden ballib bérretteg: "Finkelstein nem azért lett menő a szakmájában mert buzi, hanem ettől teljesen függetlenül."

Ki a faszt érdekel, hogy buzi vagy nem? Téged se azért vetlek meg, hanem mert szemét hazudozó vagy.

Szakmának nevezni a gyűlölködést meg kicsit erős.

Az a menő a szakmájában, akinek van szakmája, és abban tisztelik.

Minden ballib bérretteg 2018.06.04. 11:19:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Hagyjuk már. Ron Werberrel miért nem volt problémád a szakmában ?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.04. 11:27:31

@Minden ballib bérretteg: Miért ne lett volna vele problémám?

Egyébként meg vergődsz, relativizálsz.

gyurmicsek 2018.06.04. 12:01:34

Szóval már van ballib buzi és jobbos is? Még szerencse, hogy nincs kettős mérce :)

aptikjampó 2018.06.04. 12:02:53

Ha ezt az esetet véletlennek tekintjük, akkor is jobb ha a homoklobbi fogja az adást és elkerüli a gyerekeket a propagandájával mert ha nem, vége lesz a megértés korszakának!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.04. 12:05:25

@Netuddki.: A statisztikáról :-)
- "van kis hazugság, nagy hazugság és statisztika…"
- "az a tudományág, ahol bármit és annak ellenkezőjét is be lehet bizonyítani."
- "Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok"

Fülig José 2018.06.04. 12:39:47

@MACISAJT: normálisnak, te?! ott a világ vége amikor egy hozzád hasonló egybites náci fideSStroll a normális!

konrada 2018.06.04. 12:44:14

Vazze!
...most meg kiderül, hogy lehet más véleményen még egy kormánypárti újságíró is, mint a kormányzatban részt vevők???
Hát milyen hülye világ ez??!

...még szerencse, hogy van olyan PC blog, amely ezt megírja, és amely tudja, csak az övéké a helyes vélemény, minden más elvetendő, ahogyan azok is, akiknek esetleg valamiben megegyezik a véleményük olyannal, akinek másban eltér.
...mert mégis milyen már, ha valaki nem fogadja el a PC véleménydiktatúrát??

Fülig José 2018.06.04. 12:44:34

vicces egyébként, amikor a narancspatkányok "buziznak" miközben egy percre sem ejtik ki a csúti f@szát a szájukból...

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.04. 13:03:12

@Célkereszt: "A NER mindenkit utolér, még Orbn Viktort is."

Gondolod?

Tristee 2018.06.04. 13:06:45

@MACISAJT: "ballibák egyik legnagyobb hazugsága az hogy a konzervatív jobboldal nem vesz tudomást a homoszexuálisokról, hogy léteznek. "

Ehhez a merész állításhoz képest a Macisajt képviselte jobboldal nemhogy mindig is tudomást vett a homoszexuálisokról, de ugyanazzal a lélegzettel, éles rikácsolással ki is fejezte megvetését a homoszexuálisok iránt.

Erre Macisajt a messziről bűzlő példa a maga buzizásával és a homoszexualitás aberráltsággá minősítésével. Ezen alapállásán a Macisajt féle buzizó-aberráltságozó jobboldal időnként hajlandó változtatni, pontosabban taktikai okokból átmenetileg nem buzizik-aberráltságozik, amennyiben attól politikai hasznot remél.

De ne legyen kétségünk: ha ma netalán tapsol is Macisajt Milo Yiannopoulos előadásának, holnap ugyanaz a Macisajt ugyanúgy fog eltorzult képpel buzizni és aberráltságozni a Pride menet láttán, mint bármikor korábban. Akkor is, ha netalán éppen Milo Yiannopoulos halad a menet élén.

MACISAJT 2018.06.04. 13:47:34

@Tristee: "Macisajt ugyanúgy fog eltorzult képpel buzizni és aberráltságozni a Pride menet láttán, mint bármikor korábban. Akkor is, ha netalán éppen Milo Yiannopoulos halad a menet élén. "

Ráhibáztál..(Na tessék)

Ugyanis a buziság egy hálószobai , mondhatnám magán(y)ügy.
Félreértés ne essék, azt sem szeretném, ha heteroszexuálisok vonulnának évente az Andrássyn, hatalmas kamionokkal, kifestve, nagy táblákkal hirdetve hogy mennyire szeretik a másik nem pináját( farkát, kinek mijét).
Így aztán az én mércém állandó.
(Az persze igaz hogy a gyomrom kifordul amikor látom a nyomorultakat kifestve, seggükben tollboával magukat "büszkeséggel" vonulni évente egyszer...de ettől még nem megyek ki őket tojással dobálni, hanem elkerülöm a helyszínt).

Az agyonvert ballibák mércéje viszont hagyományosan kettős( ha nem többszörös).
Ugyanis pl. Milo Yiannopoulos félig zsidó és buzi is. Mondhatnám, ettől még szeretnie kellene őt von Haus aus a ballibáknak.De nem. Itt már felhánytorgatják neki , magas erkölcsi mércével(muhaha) a buziságát meg azt hogy pedofíl kijelentéseket is tett, pihá és fuuj...
Bezzeg mikor a hasonlóan zsidó és pedofil Cohn-Bendit bukott le, akkor őt ünnepelték a ballibák, mondván hehe de jól beolvasott az EP-ben Orbánnak, ő a mi emberünk...

Szóval: a nemiségét tartsa meg mindenki a saját hálószobájában.
És ha már vannak olyan szerencsétlenek( márpedig vannak), akiket a Jóisten azzal vert meg hogy saját nemük képviselőinek ánuszához vonzódnak, fene a gusztusukat... akkor egy deklaráltan konzervatív felfogású állam illetve annak képviselői legalább ne végezzenek közpénzen buzi propagandát.
Szerintem.

Tápolt Ápolt 2018.06.04. 13:53:55

@MACISAJT: hogy neked milyen szép, látens meleg nicked van... kéjesen kenhető, nyalható macisajt... hmmm...

adódik a kérdés, tulajdonképpen mitől vagy te ilyen militáns homofób?
:D :D

julius7 2018.06.04. 13:55:18

miért nincs jogom aberráltnak tartzani a homoszexualitást, és normálisnak a heteroszexualitást? Hol van az előírva, hogy erről ne így gondolkozzak?

sZulamith 2018.06.04. 14:02:53

A téma mindig jól eladható.
Ahogy a korábbiban olvastam, tetszett a közönségnek az előadás Akkor nincs más hátra, mint azt mondani, hogy valamivel ki kell tűnni:)

konrada 2018.06.04. 14:07:39

@julius7:
Mert az nem PC!
...és mint tudjuk, a sajtó- és véleményszabadság csakis a PC véleményre vonatkozik, egyébként üldözendő!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.04. 14:08:00

@julius7: Azért, mert ha ezt kimondod, akkor a liberálfasiszták kirekesztenek, és közösség elleni izgatás és más közösség elleni magatartás miatt börtönbe vetnek, ha pedig nem mondod ki, de úgy gondolod, akkor a liberálnáci gondolatrendőrség fog elvinni átnevelőtáborba. :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.04. 14:08:47

@julius7: "miért nincs jogom aberráltnak tartzani a homoszexualitást"

Miért ne lenne jogod? Jogod van bármilyen fasságot gondolni, hogy lapos a föld, vagy hogy a csúti geci megvéd a gyíkemberektől.

De ez attól még fasság marad.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.06.04. 14:10:29

@Tápolt Ápolt: "nicked van"

Csak a nicknevébe tudsz belekötni? Tényleg, ez a fideSSfasszopók legalja. :))

aptikjampó 2018.06.04. 15:01:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Figyu már! Először fasságnak tartod hogy aberrációnak tartja a homoszexualitást, a következő kommentben meg fidessfasszopózol. :D Lebuktál.
Ne légy béna.

5perc 2018.06.04. 16:20:14

Ó, bamme, nyitva maradt a ketrec.

Helga Beauty Salon2 2018.06.06. 07:24:20

@5perc: Ó, bamme, nyitva maradt a ketrec.

És így kaptunk 5 perc-et. :D Na vigyázz, mert már keresnek!
süti beállítások módosítása