B1 blogcsalád



Minden idők legnehezebb tesztje: találja ki, melyiket mondta Orbán és melyiket Soros

2018. május 31. - ashwood

orbanprofil-1024x576_1.jpgA feladat egyszerűnek tűnik: két idézet közül el kell dönteni, melyik származik a magyarságot a Kánaánba vezető miniszterelnöktől és melyik a végromlást és apokalipszist hozó Soros Györgytől.

Soros György újabb dolgozattal örvendeztette meg a művelt világot. (Ez normális országokban nagyjából annyira érdekes, mint egy Bill Gatesról, vagy Geroge Clooneyról szóló híradás. Pénzük nekik is van dögivel, és alapítványaik is, amelyek meglehetősen aktívak a világban.)

A Project Syndicate megjelent, Hogyan mentsük meg Európát című írásból vesszük Soros kijelentéseit.

Tessék kapaszkodni, indul a teszt:

1, “Az, amit európai projektnek nevezünk, megrekedt a pályáján. Már ez is elég nagy baj. Ennél is rosszabb azonban, hogy az EU váratlan válságok sorozatával szembesült. Az euró válságát, az illegális bevándorlást és a széteséssel fenyegető geopolitikai helyzetet említve. ez egy lehangoló diagnózis”.

2, "Az EU három súlyos bajjal néz szembe: a menekültválsággal, a gazdasági fejlődést akadályozó megszorításokkal és a dezintegrációval." 

3, "A Brexit nagy fordulatot jelez, az EU első ízben veszíti el egyik tagországát, ami akár egy végleges dezintegrációnak lehet az előjele."

4, "A dezintegráció első példája a Brexit."

5, "Az EU nem lesz sikeres, ha nem vonja be az embereket az előtte álló különféle válságok elleni küzdelembe. Minden emberre, minden nemzetre, minden tagországra szükség van, ha meg akarjuk nyerni ezt a harcot. Semmilyen (uniós) intézmény sohasem léphet egy állam helyébe… Az intézmények vannak a tagállamokért, és nem fordítva.”

6, "Európának radikálisan kell cselekednie a túlélésért. Újra fel kell találnia magát. Ennek pedig igazi, alulról jövő kezdeményezésként kell működnie. A Szén- és Acélközösségből felülről irányított módon lett Európai Unió, és ez remekül működött. De az idők változnak. Ma az átlagemberek úgy érzik, nincs beleszólásuk semmibe. Közös erőfeszítésre van szükség."

7, "Osztanunk kell az egység a sokféleségben elvet. Vissza kell térnünk az európai jog következetes alkalmazásához. Ugyanazzal a mércével kell mérnünk egymást. A jelenlegi európai válság azért van, mert figyelmen kívül hagytuk az önmagunk által elfogadott szabályokat, veszélybe sodorva a két legnagyobb uniós vívmányt: a közös valutát és a schengen által védett belső piacot."

8, "Figyelmen kívül hagyjuk, hogy számos EU-ország konkrétan nem akar szorosabb szövetséget. Ezt a célt el kell engedni. A többsebességes Európa helyett többsávos Európát építeni, amelyben a  tagállamoknak több választási lehetőségük van."

9, (A migrációval kapcsolatban) "semmilyen kötelező és automatikus mechanizmus ne kerüljön bevezetésre."

10, "A menekültek szétosztásának teljesen önkéntes alapon kell történnie. Sem a tagállamokat nem szabad befogadásra kényszeríteni, sem a menekülteket olyan országokba irányítani, ahová ők nem akarnak menni."

11, "Magyarország kész segíteni a rászorulókon, de ezt helyben kell megoldani, a segítséget kell odavinni, nem a problémát kell Magyarországra hozni."

12, "Az EU-nak meg kell védenie külső határait, de … a belső határokat nem szabad lezárni. Európa szeretne segíteni Afrikán és a fejlődő világon, a demokratikus szándékú kormányok támogatása útján. Ez helyes, mivel ezáltal az érintett országokban javulhat az oktatás és a munkaerőpiac, vagyis polgáraik kevésbé vállalják majd az Európába vezető, gyakran veszélyes utazást."

13, "Belső különbözőségek mindig is voltak: északi és déli országok csoportja, nyugati és keleti országok csoportja, gazdag országok, akiket úgy hívnak, hogy befizetők, szegényebb országok, akiket úgy hívnak, hogy javadalmazottak, van eurózóna, amelyben nincs benne mind a huszonnyolc európai uniós tagállam, tehát van eurózóna, és az azon kívüli csoport, és számos más struktúra is fölfedezhető. Én most arról beszélek, hogy ma azt az időt, korszakot éljük, amikor egy teljesen új, korábban nem ismert dinamika, egy másfajta belső feszültség, és egy eddigiektől gyökeresen különböző, új természetrajzú, feloldandó belső konfliktus feszíti az európai népek közösségét."

+1 "Az eurózónát hitelezőkre és adósokra osztotta fel. Előbbiek feltételeket támasztottak, amelyeket az utóbbiak nem tudtak teljesíteni. Ez már sem önkéntes, sem egyenlő társulás nem volt – pont az ellenkezője annak, amire az EU épült. … A többsebességes Európa helyett többsávos Európát építeni, amelyben a  tagállamoknak több választási lehetőségük van. Ma a kooperáció nem népszerű, de ez megváltozhat, ha az emberek azt látják, hogy megéri."

 

 

 

 

És a megfejtés:

1, Orbán Viktor 

2, Soros György

3, Orbán Viktor

4, Soros György

5, Orbán Viktor

6, Soros György

7, Orbán Viktor

8, Soros György

9, Orbán Viktor 

10, Soros György

11, Orbán Viktor 

12, Soros György

13 Orbán Viktor 

+1 Soros György

Így megy ez.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1914014472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chrisred 2018.06.01. 11:19:53

@Womb Raider: Hogy ki működött közre a siíta félhold kialakításában, amitől Izraelnek tele lett a gatyája? Ki lett mostanra a Közel-Kelet erős embere?

2018.06.01. 11:32:34

@chrisred: Jó.. menjünk még visszább.. ki telepített időzített bombát a Közel-keletre a II. világháború lezárultával?
Biztosan Putyinék keverik a szart a maguk hetven milliárdos katonai büdzséjükkel, nem az az ország, amelyik ennek tízszeresét minimum elkölti , egymaga annyit, mint az utána jövő 15 ország együttvéve..Az, amelyik gazdasága összeroppanna, ha kivennék belőle a hadiipart, akinek közvetlen érdeke fűződik a folyamatos fegyveres konfliktusok keltésében, mert a politikáját befolyásoló (kezben tartó) giga céget érdeke a fegyvereladás fenntartása. Az az ország, amelyik a hidegháború után pofátlanul benyomult az oroszok közvetlen szomszédságába és kezdte el körültelepíteni rakététafegyverekkel. (Persze, az nem amerika, az a NATO)

Három szemléletes ábrát találhatsz itt:

www.globalresearch.ca/proof-that-russia-and-iran-want-war-look-how-close-they-put-their-countries-to-our-military-bases/5439167

chrisred 2018.06.01. 11:42:07

@Womb Raider: Felőlem visszamehetünk a keresztes háborúkig is, de semmit nem változtat azon, hogy ebben az évtizedben Putyin a fő szarkeverő.

chrisred 2018.06.01. 11:43:15

@chrisred: Azt viszont nem kétlem, hogy Trump csatlakozik hozzá, mivel az érdekeik egyeznek.

chrisred 2018.06.01. 11:44:57

@Womb Raider: Nem benyomult az oroszok szomszédságába, hanem az oroszok szomszédai keresnek védelmet az orosz agresszióval szemben.

2018.06.01. 12:58:48

@chrisred: Orosz agresszió??? Az mi volt? Csúnyán néztek az ukránokra? Vagy nyilvánosságra hozták, hogy tömegpusztító fegyvereket rejteget az ukrán hadsereg?
Ne légy nevetséges. A világ legnagyobb agresszora tizede költséggel..perszepersze.

chrisred 2018.06.01. 13:02:44

@Womb Raider: Mondjuk annektálták egy szomszédos ország területének egy részét. Melyik Oroszországgal szomszédos országnak van tízszer akkora katonai költségvetése?

igazi hős 2018.06.01. 13:05:36

@Womb Raider: "Soros esetében is játszik, hogy ne azt nézzük, mit mond" Az "is"-t jobban ki kellett volna emelned, hogy tudjuk, hogy a hírhedt orbáni mondatra célzol. Ja, nem, csak elszóltad magad.

aptikjampó 2018.06.01. 13:33:13

@igazi hős: Mitől hírhedt az a mondat?
Orbán rájött, hogy a ballib akkora tuskókból áll, hogy egy tőmoondatot sem bírnak felfogni, ezért kérte hogy a tetteket nézzék. Szerintem ezzel is túlbecsülte őket, vizuálisan is a béka segge alatt vannak. :D

chrisred 2018.06.01. 13:37:58

@aptikjampó: Ehhez képest amerikai diplomatáknak mondta és a wikileaks szivárogtatta ki.

2018.06.01. 13:49:27

@chrisred: Muhahah.. minekutána nyilvánvalóvá vált, hogy egy amúgy őket illető és oroszok által benépesített terület amerikai fennhatóság alá került. Rajta a Fekete tengeri kikötőjükkel.. ..csak, hogy lássuk a sorrendiséget, ok-okozat összefüggéseket.
Ne nevettess.. Oroszország területéhez és népességéhez viszonyítottan nem költ kiugróan sokat fegyverkezésre.

2018.06.01. 13:57:45

@Beer Monster: Ugye nem olvastad amit belinkeltél?

Vannak nüansznyi különbségek.. és említésre kerül olyasmi is, hogy ugyan arra nem lehet kényszeríteni senkit, hogy befogadjon , se arra , hogy más határozza meg a letelepedés helyét... ám annyi nagyvonalúság belefért, hogy a költségeket azért osszuk szét "igazságosan.."

Meg volt EU kvóta, évi 1 millió befogadandóval, akiket ugye a fentebb említett módon helyeznének el.

Mégis őszintén... húdöfakisz Soros? Milyen alapon ad ajánlásokat, készít terveket egy 500 milliós államközösség számára?

2018.06.01. 14:05:59

Aki eddig még nem jött volna rá, itt két magát köztiszteletnek örvendő tekintélyes embernek álcázó gazember között kellene választani. A játék célja, hogy az összes tisztességes embert arra kényszerítsék, hogy valamelyik pártjára álljon.

chrisred 2018.06.01. 14:10:19

@Womb Raider: Ha már ok-okozati sorrendből indulunk ki, akkor az a terület inkább kikerült az orosz fennhatóság alól. Legalábbis aza része, amelyiket nem szállta meg az orosz hadsereg. És egy szuverén országról van szó, amelyik annak az országnak a katonáit állomásoztatja a területén,
amelyiket jónak tartja.
Minden ízlés kérdése, te kevesled az orosz katonai költségvetést, én sokallom. Lehet, hogy ugyanez a helyzet a negyvenéves megszállásunkkal is.

aptikjampó 2018.06.01. 14:44:03

@chrisred: Ehhez képest amerikai diplomatáknak mondta és a wikileaks szivárogtatta ki.

Figyu! Amikor frappáns iróniával mutatok rá a debilségetekre, legalább ne igazold azonnal valami béna magyarázkodással hogy milyen igazam van! :D

Beer Monster 2018.06.01. 15:03:37

@Womb Raider: Miért, te olyasmit szoktál belinkelni, amit nem olvastál?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 15:18:01

@Womb Raider:

"ki túrta szét az arab világot"

Assad.

" (és kinek a kedvéért?)"

Putyin kedvéért

" Kinek származik haszna abból, ha Európára olyan terheket kényszerít, ami alatt minimum megroppan, de lehet, hogy széthullik? "

Putyinnak

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 15:18:41

@maxval balcán bircaman: tehát te a tetteiben migránssimogatóra szavaztál. ennyikeh.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 15:19:30

@maxval balcán bircaman: szegény és gazdag idegeneket is betelepített, ráadásul semmi olyan összefüggés nincs, hogy a gazdag terrorista nem veszélyes. sőt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 15:20:05

@Exploiter: hát akkor jót beszéltünk, most már nyugodtan elpusztulhatsz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 15:21:00

@aptikjampó: a mocskos spekulánst Mészáros Lőrincnek nevezik, Orbán csicskása.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.01. 15:21:40

@math0:

Nem, Éppen Orbán érte el az EU migránspolitikájának változását, azzal hogy mert ellenszegölni a teljhatalmú Mertkell fűrerrel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 15:22:15

@aptikjampó: te meg a jó édesanyádat basszad meg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 15:24:20

@Womb Raider:

"..és Putyin volt, aki az ISiS rászabadította a térségre"

Speciel igen. Az ISIS fővárosa Rakka, Szíriában volt, és a szír válság miatt erősödtek meg, ez meg Putyinnak köszönhető.

"Putyin lebombázta Szíriát. :))))"

nagyjából igen. seni nem bombázott annyit Szíriában, mint Putyin.

chrisred 2018.06.01. 15:26:49

@aptikjampó: Ez valamilyen alternatív valóságban történt?

aptikjampó 2018.06.01. 15:48:29

@math0: Figyelj már Brendelköcsög tetűateista idegroncs! Zavarni ugyan nem zavarsz, mert a helyeden kezellek és ugyebár egy bolondot nem néz az ember sokra. Az hogy egy trágár proli vagy szintén nem kirívó ballib környezetben, de mondd már meg miért nem mész el a jó édesanyádba te barom?

Gondolom most ezt lemásolod és visszaírod amilyen tufa vagy.

aptikjampó 2018.06.01. 15:49:53

@chrisred: Neeem! Az alternatív valóságban te normális vagy és kétharmad sincs! :D

chrisred 2018.06.01. 16:53:12

@aptikjampó: Szóval abban az alternatív világban normálisabb, mint az igaziban. Biztosan rosszul érzed magad arrafelé. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 18:44:24

@Womb Raider: "Ki szerzett a térség felett befolyást? Kinek származik haszna ebből? Putyinnak, mi?"

pontosan. dereng neked, csak hülye vagy komolyan venni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 18:45:30

@Womb Raider: "ki telepített időzített bombát a Közel-keletre a II. világháború lezárultával?"

ne menjünk már vissza Ádámhoz meg Éváho, mert akkor ott van Észak Korea, Afganisztán, és hasonlók...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 18:47:58

@Womb Raider: "Orosz agresszió??? Az mi volt? Csúnyán néztek az ukránokra? "

most komolyan, bazdmeg, Donbassz és a Krím elfoglalását tagadod, te nyomorult náci picsa?!

taga20 2018.06.01. 18:49:38

@aptikjampó:

figyu! ha beleverik az arcodat a saját fekáliádba, akkor legalább ne légy má rá büszke gyökér!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 18:50:42

@Womb Raider: "Orosz agresszió??? Az mi volt? Csúnyán néztek az ukránokra? "

most komolyan, bazdmeg, Donbassz és a Krím elfoglalását tagadod, te nyomorult náci picsa?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 18:51:34

@Womb Raider: Miért, Orbán who the fuck az EU-ban, hogy ajánlásokat ad? és Habony ki a fasz, hogy ajánlásokat ad Orbánnak?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 18:52:44

@maxval balcán bircaman: faszt. Orbán befogadott 23 ezer migránst. te erre szavaztál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 18:53:19

@maxval balcán bircaman: ostoba náci fasz vagy, aki a tényeket letagadja.

taga20 2018.06.01. 18:53:36

@aptikjampó: helga kicsit szerényebben, me amit te a subban aptikjampóként toltál, ahhoz képest a math0 bloggtárs csak szalutálni tud neked.

szerényebben bástyaevtárs!:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 18:54:37

@aptikjampó: Zavarni ugyan nem zavarsz, mert a helyeden kezellek és ugyebár egy bolondot nem néz az ember sokra. Az hogy egy trágár proli vagy szintén nem kirívó ballib környezetben, de mondd már meg miért nem mész el a jó édesanyádba te barom?

"Gondolom most ezt lemásolod és visszaírod amilyen tufa vagy. "

pontosan. látom, nem fogod fel, hogy amikor fröcsögsz, és nincs érved, az nulla. és amikor fröcsögsz, a fröcsögés ellen fröcsögsz, akkor különösen idióta vagy.

taga20 2018.06.01. 18:57:20

@math0: ráadásul a szomszédja egy nemzetközi migráncs bűnöző, akivel a geci klánja ezerrel üzletelt. ja és jaffáról má ne is dumáljunk!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 19:05:10

@aptikjampó: "Gondolom most ezt lemásolod és visszaírod amilyen tufa vagy. "

te vagy a tufa, azért másolom vissza a benyögéseidet, mert nulla alapja van, nulla érv van benne, és pont annyi alappal írhatom én neked, mint te nekem. ha szerinted érv az, amit idefröcsögsz, akkor ellened is beírható érvnek.

amikor például hisztizel, hogy milyen a stílusom, és teszed ezt ordenáré stílusban, akkor szájba fosod magad.

aptikjampó 2018.06.01. 19:07:59

@math0: Tufa voltál. Miért nem bírok meglepődni?

2018.06.01. 19:23:13

@math0: Nos.. Orbán egy EU tagállam demokratikusan választott miniszterelnöke. legalább 10 millió állampolgárnak tartozik felelősséggel. Soros kicsoda? Ki szavazott rá, mikor, kit képvisel és kinek van joga adott esetben megvonni tőle a bizalmat? Ne légy nevetséges. Soros egy CIA ügynök, ti meg bekajáljátok, hogy van neki egy tele zsákja és abból szórja, oszutogatja a pénz, mert hát ő egy filantróp pasas...
"most komolyan, bazdmeg, Donbassz és a Krím elfoglalását tagadod, te nyomorult náci picsa?!"
Ki tagadta, te nyomorék görcs. Az USA a Szovjetúnió és a VSZ megszűnését követően szépen fokozatosan bekebelezte (az EU aktiív közreműködésével) az egykori katonai tömböket elválasztó semleges sáv országait. Szépen , egymás után. Nem így szólt az egyezség, de az usa nem fért a bőrébe és a befolyása alá került országokban katonai szakértőket, fegyverzetet telepített, gyakorlatozgatott. Ukrajna felfalásakor betelt a pohár és az oroszok fel kellett vegyék a kesztyűt. Szarházi módon provokálta őket az usa és most játsszák a értetlen/ártatlan demokratát. "Őket hívták.." Aha.
Azért, mert egy cipőjével részegen hadonászó elmeháborodott egy gonosz pillanatában az ukránoknak ajándékozta azt, ami soha nem volt Ukrajna része és ezzel egy taposóaknát helyezett a két ország határára, ezért nehezen vitatható, hogy Putyin a sorra felrugdosott eghyezményeket megunva visszavette, ami azt országát illeti.

"NATO-bővítés: a Nyugat megszegett ígérete
Köztudott, hogy a német újraegyesítésért cserébe korábban az amerikaiak elfogadták Gorbacsov kérését, amely szerint a NATO keleti határa Németország keleti határáig tart majd. Az Egyesült Államok és a NATO csúnyán becsapta Oroszországot, hiszen szép lassan mindegyik volt szocialista ország NATO-tag lett. Mindössze Ausztria és Finnország maradt semleges a térségben. Oroszországnak már korábban is meglett volna minden oka, hogy tiltakozzon a NATO agresszív terjeszkedése ellen, de Ukrajna hovatartozása már stratégiai jellegű és hadászatilag is döntő kérdés. A konfliktus valódi előidézője a NATO, pontosabban az Egyesült Államok felelőtlen kísérlete Oroszország katonai bekerítésére."
mno.hu/velemeny/amerikai-jatszma-ukrajnaban-1266539

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 19:23:22

@aptikjampó: Tufa voltál. Miért nem bírok meglepődni?

taga20 2018.06.01. 19:30:09

@Womb Raider:te ostoba muzsik! szerinted ezek az országok nem dönthetik el, hogy a szardarab putyinisztánhoz, vagy a nyugati térséghez kapcsolódik?

te ekkora retek putyintroll vagy?! hogy nem rohadnál meg te tetves hazaáruló féreg!

nesze rohadék, origo!

www.origo.hu/nagyvilag/20150402-trollhadsereg-terjeszti-a-propagandat-oroszorszagban.html

2018.06.01. 19:35:55

@taga20: Butus.. bedőlsz az amik propagandájának.. azoknak, akik a saját NATO szövetségesük vezetését is megfigyelés alatt tartották és elismert tény, hogy a cikkben említett internetes hadviselés alapjait is náluk fektették le.
www.theguardian.com/technology/2011/mar/17/us-spy-operation-social-networks

taga20 2018.06.01. 19:41:00

@Womb Raider: mégegyszer kérdezem te leningrádi troll!

szerinted ezek az országok nem dönthetik el, hogy a szardarab putyinisztánhoz, vagy a nyugati térséghez kapcsolódnak?

erre válaszolj igor, vagy natasa!

2018.06.01. 19:51:10

@taga20: Vagy maradhatnak függetlenek..nem? Neked mindig szükséged van egy seggre, amiben elmélyedhetsz és meleg oltalmazásra lelhetsz? Ukrajna ócska bábállammá lett, direkt módon amerikai irányítás alá vonták.

www.zerohedge.com/news/2018-01-24/son-bitch-got-fired-joe-biden-brags-he-forced-ukraine-fire-key-official-exchange

taga20 2018.06.01. 20:01:22

@Womb Raider: neked szükséged van arra, hogy a ruszkik seggéből pofázzál?

döbbenet, hogy te a kibaszott putyini fekáliát szórnád szét európa normálisabb felébe.

ukrajna akkor volt ócska bábállam, mikor a gazdád a szarlelkű putyin csicskája, az arany vécékefés volt uralmon!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 20:57:44

@Womb Raider: "Köztudott, hogy a német újraegyesítésért cserébe korábban az amerikaiak elfogadták Gorbacsov kérését, amely szerint a NATO keleti határa Németország keleti határáig tart majd. "

És még ha fel is tesszük, hogy ez igaz. Mint ahogy nem tudjuk, hogy igaz-e. De mondd már meg, te hülye náci picsa, az, hogy az USA és a Szovjetunió megállapodott valamikor valamiről, az először is, most mi a jó édes anyád kurva relevanciával rendelkezik?

Másodszárra pedig, és még fontosabb módon. Ha Ukranja be akar lépni a NATO-ba, akkor a jó édes kurva anyád az a Gorbacsov, meg USA, hogy ezt megakadályozza, és te ki a jó édes kurva anyádnak képzeled magad, hogy itt ugrálj, hogy Gorbacsov kivel állapodott meg?! Dugd fel magadnak a Gorbacsovodat, te náci picsa!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 20:59:11

@Womb Raider: szerinted Gorbacsov dönt arról, hogy Ukrajna hova lép be, te ostoba náci picsa?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 21:13:28

@Womb Raider: arról mélyen hallgatsz, náci picsa, hogy Orbán évek óta a pofátokba hazudik, milliárdokért, olyat állítva Sorosról, aminek ő már 2015-ben is az ellenkezőjét mondta. Orbán a pofátokba szart milliárdokért, ti meg beszoptátok. erről mélyen hallgatsz, náci picsa!

chrisred 2018.06.02. 05:17:53

@Womb Raider: A Gorbacsovnak tett állítólagos ígéret, ami se nem szerződés, se nem egyezmény, ezért nem tudni, hogy kikre és milyen körülményekre vonatkozott: köztudott, hogy 1941-ben Magyarország azzal az indokkal szállta meg Újvidéket, hogy a korábban Jugoszláviával megkötött örök barátsági szersződés, amiben a felek egymás határait garantálták, Jugoszlávia felbomlásával érvényét vesztette. Analógiával levezethető, hogy az SZKP főtitkárával kötött egyezség bármilyen kötőereje a Szovjetunió felbomlásáig tartott. Arra sem hivatkozhat manapság senki, hogy korábban Hitlerrel miben állapodott meg.

chrisred 2018.06.02. 05:26:28

@Womb Raider: Nincs jelentősége, hogy a Szovjetunió tagköztársaságainak határát korábban hogyan húzták meg, ez szovjet belügy volt. De a független és szuverén Ukrajna határát a független és szuverén Oroszország nemzetközi egyezményben (Budapest Memorandum) elismerte. A Krím megszállása és annektálása ugyanúgy a nemzetközi jog megsértése volt, mint az Anschluss.

aptikjampó 2018.06.02. 08:24:01

@chrisred: A Krím megszállása és annektálása ugyanúgy a nemzetközi jog megsértése volt, mint az Anschluss.
Ahogy Irak megszállása, a Golan-fennsík megszállása, a török invázió Szíriában.
Sőt az utóbbiak még jobban.
Ukrajnát gyakorlatilag államcsínnyel elfoglalta az USA. Nyilvánvaló volt hogy az oroszok nem engedik ki a kezükből az egyetlen Fekete-tengeri kikötőjüket.
Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy a nemzetközi jog már nagyon régóta le van szarva, rá hivatkozni felesleges.

aptikjampó 2018.06.02. 08:37:26

@math0: Brendel a te anyád sem gésa volt, hanem mongol idióta. Nyomorék Tajgetosz pozitív elmebeteg vagy.
Másold le ezt is te úgysem tudsz jobbat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.02. 09:00:41

@math0:

Semmi bajom a migránsokkal alapszinten. A bajom azzal van, ha ez tömeges, sőt kényszerített.

Beer Monster 2018.06.02. 09:31:39

@Womb Raider: "bekebelezte az egykori katonai tömböket elválasztó semleges sáv országait. Szépen , egymás után. Nem így szólt az egyezség,"

Melyik egyezségre gondolsz?

aptikjampó 2018.06.02. 10:46:46

@Beer Monster: Melyik egyezségre gondolsz?

Te egyébként mi mellett érvelsz? Azt fel bírod fogni hogy Oroszország atomhatalom és mint ilyen, gyakorlatilag legyőzhetetlen?
Az USA nagyon gátlástalan, telenyomja fegyverrel az Orosz határokat és egyfolytában provokál. Ennyire korlátoltan ballib vagy hogy ennek örülsz, vagy felfogod hogy egy háború esetén bárhogy is érne véget belőlünk szar sem maradna?

Beer Monster 2018.06.02. 13:16:44

@aptikjampó: Nem érvelek, kérdezek.

Egyébként keresztény konzervatív vagyok, ám hogy jön ez ide?

chrisred 2018.06.02. 13:45:05

@aptikjampó: A Golan fennsík megszállása a hatnapos háborúban történt, amit nem Izrael robbantott. A másik két esetben senki nemcsatolta el egy másik ország területét.

2018.06.02. 13:48:58

@Beer Monster: Ott van. olvass.. az usa sarokba szorítja azoroszokat kozben nagy hangon obegat.jogy az oroszok agresszorok.. a ii wh ota ez megy,nem birnak elviselni,ha egy tobbpolusu vilag alakulna ki. Mekkora haborgas volt anno amikor Kubabba odateleputeg Grisaek :) Hanyadek nepseg..meg a falka is ami lohol utanuk,hatha lehull valami konc.
Ha osszerugjak a port, akkor nem lesz itt semmi utana. De azert lehet drukkolni...

aptikjampó 2018.06.02. 13:51:00

@Beer Monster: : Nem érvelek, kérdezek.

Kérdés is lehet érv, ha benne van a válasz.
Én is úgy tudom hogy konkrét egyezség nem történt, ugyanakkor értelemszerűen az oroszok rosszul reagálnak a biztonságukat veszélyeztető lépésekre.

aptikjampó 2018.06.02. 13:57:12

@chrisred: Annyira vicces vagy. Az elcsatoláson lovagolsz? A Golanra ENSZ felszólítás van, a ki kezdte meg ott nem játszik. A másik kettő is el van foglalva, a nemzetközi joggal ellentétes módon és okokból.
Lehet itt játszani a hülyét hogy nemzetközi jog, de mindkét oldalon erőből megy minden és az USA most nagyon veszélyesen arrogáns.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.02. 15:02:02

@aptikjampó: a te anyád sem gésa volt, hanem mongol idióta. Nyomorék Tajgetosz pozitív elmebeteg vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.02. 15:02:38

@aptikjampó: a te anyád sem gésa volt, hanem mongol idióta. Nyomorék Tajgetosz pozitív elmebeteg vagy. Felesleges neked jó érveket kitalálni, amyg neked nincs érved, és az összes anyázásod magadra igaz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.02. 15:03:24

@maxval balcán bircaman: Orbán migránsai tömegesek és kényszerítettek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.02. 15:05:42

@Womb Raider: az apád szorította sarokba az anyádat. egy ló volt. az, hogy különféle országok csatlakoznak valamihez, az nem sarokba szorítás. az a szabadság.

aptikjampó 2018.06.02. 15:37:12

Na megjött a büdösszájú ateista másológép.

2018.06.02. 16:06:57

@math0: Te korcs.. az us a igyekszik korulzarni az oroszsokat .Az usa igyeksziik sarokba szoritani az oroszokat. Igy mar ereted? Masresz az ukranok nyilvan onkent ajanlottak fel, hogy orsztagukat kulfoldi allampolgarok vezessek.. te hulyebb vagy mint amilyennek latszol. Ocska puccsista gengszterek gyulekezete az usa.nem tobb. Az iraki cirkusz megmutatta.hogy barmikor a trambulinrol is belepisalnak a medencebe es aki nem tapsol,azzal kiitatjak azt. EKoreaval szerinteed nem ugyanez a helyzet? Csak ott ket falba is utkoztak.a kinai erdekszferat is megserteni szandekoztak az oroszt is ez igy nem megy. Majd fognak ujreea probalkozni, mert as nemzetkozi biztonsag meg fogja kivanni. Az usa mindenkjit jol megved.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.02. 16:35:04

@Womb Raider: nácikurva, te szopás szerint nulla ténnyel rendelkezel, nincsenek érveid. az, hogy USA fóbiád van, nem érv. nem tudsz tényeket megnevezni. arra sincs semmiféle érved, vagy érved, hogy Ukrajna, mint szuverén ország miért ne önként közelített volna erre, vagy arra. azt ellenben tudjuk, hogy a Krímben és Donbasszban orosz páncélosok, katonák, fegyverek jelentek meg, ezek kényszerítették eme területeket orosz fennhatóság alá. ezt katonai agressziónak nevezzük, te meg csak fosol össze-vissza, de tényeid nincsenek.

azért, mert egy rohadt büdös kis ostoba nácikurva vagy.

aptikjampó 2018.06.02. 17:26:32

@math0: Mit erőlködsz idegroncs? Teljesen ki vagy fordulva megint. Ha van valaki a közeledben szerintem mentőt hív rád.

aptikjampó 2018.06.02. 17:30:55

@math0: Miért lettél ateista? Anyád megmondta hogy nem a szűznemzés miatt nincs apád, hanem mert aznap annyi vendége volt a kocsisoron hogy nem bírta megnevezni a tettest? :D
Az nem isten hibája, az már inkább hogy ilyen torzszülött lettél! :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.02. 17:34:12

@aptikjampó: Mit erőlködsz idegroncs? Teljesen ki vagy fordulva megint. Ha van valaki a közeledben szerintem mentőt hív rád.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.02. 17:34:54

@aptikjampó: Anyád megmondta hogy nem a szűznemzés miatt nincs apád, hanem mert aznap annyi vendége volt a kocsisoron hogy nem bírta megnevezni a tettest? :D

Beer Monster 2018.06.03. 00:18:58

@Womb Raider: Ne üljünk azért fordítva a lovon, mit olvassak, ha nem válaszolsz.

Tudod, miért megy ez egyébként a 2. vh. óta? Ugyanis a Szovjetúnió világháborús agresszor volt, csak időközben pofára esett a szövetségesével.

chrisred 2018.06.03. 06:37:38

@aptikjampó: Dehogynem játszik, a nemzetközi jog szerint a háború kirobbantása bűncselekmény, a jogos védekezés nem az. A másik két esetben elfoglalásról nem beszélhetünk, a megszállás teljesen más kategória. Sem az USA nem kívánta a saját területéhez csatolni Irakot vagy bármelyik részét, sem Törökország Szíriát.

chrisred 2018.06.03. 06:48:42

@Womb Raider: Jókora csúsztatás, nem az odatelepülés, hanem a ballisztikus rakétákra szerelt atomtöltetek betelepítése miatt tört ki a kubai válság. Jelenleg csak Oroszország fenyegetheti atomfegyverekkel a szomszédait, fordítva nem.

Ami meg a külföldi állampolgárságot illeti, annál tovább eddig senki nem ment ukrán vezetőként, mint az orosz származású Janukovics, aki nyíltan behódolt Putyinnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.03. 08:06:07

@chrisred:

Nem szempont a nemzteközi jogban, hogy MILYEN célból követsz el agressziót: ha nem akarsz területet, az nem mentség.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.03. 08:07:56

@aptikjampó:

Egyszerűen @math0: nem képes feldolgozni, hogy gazdái elbukták a választást, s még a vele azonos ideológijú Index is leszarja őt: sose teszi ki egyik blogját se a címlapra, ennyi az egész.

chrisred 2018.06.03. 15:02:46

@maxval balcán bircaman: Természetesen szempont, a határok sérthetetlensége a szuverenitás alapja.

2018.06.04. 07:06:31

@chrisred: Aha..tehát akkor ha csak elfoglalok egy országot (fegyverrel, vagy puccsal) az nem gond, csak a határkarót ki ne tapossa a Hummer, mert akkor gyün az ENSZ..

Ha csak alkalmazom a sokkterápiát és a kialakult káoszban magamhoz ragadom egy ország irányítását, az csak gyerekcsíny, semmi több.

chrisred 2018.06.04. 08:14:48

@Womb Raider: Ha elfoglalsz egy országot, akkor a magadénak tekinted. Ha befolyást szerzel egy másik ország felett, mint Putyin tette Janukovicson keresztül Ukrajnában, vagy az amcsik tették először Szaddám hatalomra segítésével, majd a hatalomból való eltávolításával, esetleg az oroszok Aszad apjának hatalomra segítésével, majd a kisebbik Aszad hatalmon tartásával a polgárháborúban, erősen a belpolitika része.

2018.06.04. 08:29:08

@chrisred: Értem.. amennyiben Putyin Janukovicson keresztül van befolyással az ukrán belügyekre, az rossz..

Amikor az amerikaiak megpuccsolják Janukovicsot és a saját bábkormányukon keresztül rendelik alá saját céljaiknak Ukrajnát, az jó!!!

Tőleg mindig olyan érdekes dlgokat lehet olvasni. Egyelőre úgy tűnik, az amik kicsit több esetben alkalmazzák ezt az eszközt..persze mindig azért, hogy Putyint megakadályozzák ugyanebben és természetesen a nemzetközi , egyre fokozódó terrorizmus ellen harcolva..Hoppá!! Megelőző csapás! Elfoglaljuk, mielőtt az oroszok elfoglalnák..
Az az opció fel sem merül, ugye, hogy az ország az USA-tól és Oroszországtól (meg úgy mindenkitől) független szuverén ország legyen? Ugye nem? Már csak azt kéne tudni, hogy ki tudta folyamatosan növelni a befolyását, szerte a világban? Az USA, vagy Russia?Azért én kiváncsi lennék egy Német-Orosz-Kínai gazdasági együttműködésre.. (már, ha az USA nem igyekszik a Németeket elszeparálni.)

chrisred 2018.06.04. 08:36:46

@Womb Raider: De, az az opció is felmerült, hogy Ukrajna az Európai Unió tagja legyen. Ezt próbálta Janukovics megakadályozni, és ez vezetett a moszkovita hatalom által vérbefojtani szándékozott tüntetésekhez a Majdanon.

chrisred 2018.06.04. 08:41:40

@Womb Raider: Az USA azért tudta jobban sikeresebben növelni a befolyását a világban, mert a nyugati életmód és a hatalomgyakorlás rendszere vonzóbb az emberek számára, mint a szovjet és psztszovjet illiberalizmus. Amit még a saját országukban is csak erőszakkal tudnak működtetni.

2018.06.04. 09:26:36

@chrisred: Janukovics akarta megakadályozni..persze.. na, de most az USA akadályozta meg lyól. A Majdanos történet meg messze nem annyira szimpla, mint az a nyugati média sulykolni igyekszik. Ahogyan az is a kép része, hogy a CIA a Soros "NGO civilek".en keresztül fellazította és feltüzelte a népet, majd abban bízva, hogy az oroszok birka módjára bégetve lemondanak a Fekete tengeri kijáratról, gyorsan jelezték, hogy pártfogásukba veszik szegény, demokráciára áhítozó ukránokat. Puff.. háború lett belőle. Na, de az amiknak egy kis csertepaté mindig jól jön.. ágyútölteléknek ott vannak az ukránok, ők adják a fegyvert és a Blackwatert.

Az usa által propagál nagy liberális demokrácia ott prosperál csak igazán, ahol vagy van egy hadsereg, ami biztosítja, hogy minden erőforrás olcsón hozzáférhető legyen, vagy ott, ahol a gazdagság forrása mások kizsákmányolása.
Arról meg ugye megfeledkeztél, hogy úgy nehéz az ország állampolgárainak megfelelő életszínvonalat biztosítani, ha van egy világhatalom, ami mindenkit igyekszik embargóra kényszeríteni az oroszokkal szemben..bár ő azért évről évre növeli a külker volument az oroszokkal :)))
Szerették volna, ha a NCG-jüket is rásózhatták volna az EU-ra, de Merkel sem teljesen agyalágyult, ezért inkább az orosz földgázt választotta. Le is hallgatják gondolom azóta is.

chrisred 2018.06.04. 09:33:18

@Womb Raider: 1956 óta mi magyarok jól tudjuk, a ruszkik semmiről nem mondanak le birka módjára, amit egyszer megakaparintottak. Inkább vérfürdőt rendeznek. Ezért nem árt, ha van valaki a világon, aki seggbe tudja őket rugdosni.

chrisred 2018.06.04. 09:44:21

@Womb Raider: Nem tudom, hogy az Északi Áramlatnak mi köze az EU-hoz. Néhány uniós ország jól jár vele, mások meg éppen ellenkezőleg.

2018.06.04. 10:10:28

@chrisred: Akármit írsz, kettő másodperc alatt behelyettesíthető Oroszország helyére az USA.

"Nem tudom, hogy az Északi Áramlatnak mi köze az EU-hoz. Néhány uniós ország jól jár vele, mások meg éppen ellenkezőleg."
A németek leszarják az EU-t, a saját érdekeik mentén cselekszenek. Punkt ki akarják kerülni azt az Ukrajnát a csövükkel, akiket lenyúlt előlük a jenki demokrácia exportőr. Sőt, kompletten az egész usa felügyelte balti gittegyletet is. Szerinted miért? Az okok közül csak az egyik, hogy ki akarják iktatni a fölösleges sápszedőket. Persze az usa (meg azok, akiknek biznisz volt a tranzit) azok rögtön nekiálltak félteni az unió energiabiztonságát.. annyira cukik :) Az eu-s felhasználóknak meg nem mindegy, hogy kin keresztül kapják? Még így is olcsóbb és stabilabb jövőbeni árakra számíthatnak.
Persze, az usa brekeg, mert azért az oroszoknak rohadt jó bevétel a gáz, főleg, amíg az embargó sújtja őket.

Addig még csak-csak jó, amíg egymással vannak lefoglelva, de mi lesz, ha már az oroszok sem tudják lassítani az usa terjeszkedését? Felkészül Kína?

chrisred 2018.06.04. 10:30:33

@Womb Raider: A nyugat-európai felhasználók jól járnak majd, a közép-kelet-európaiak meg rosszul.

2018.06.04. 10:34:13

@chrisred: Ja..kérem..kell nekünk az usának szalutálnunk, ugye. Nekünk jó lenne a Déli Áramlat, ha nem húznánk keresztül az usa számításait NCG és Qatar ügyben..
süti beállítások módosítása