B1 blogcsalád



Végső leszámolásra készül a kormány a bíróságokkal szemben

2018. május 28. - ashwood

sweeney_todd_kill_the_judge_by_eleanorjadeblack-dbao1vu.jpgAntidemokratikus működés, felhatalmazás nélküli beleszólás a politikába, migránspártiság, nemzetbiztonsági kockázat, végső soron pedig Soros – az érvrendszer ismerős, ám ezúttal nem a civilek, hanem a bíróság ellen veti be a kormány. Végső csatára készülnek.

Ezekkel az érvekkel mintha találkoztunk volna már.

– "Bizonyos civil szervezeteket vissza kell szorítani Magyarországon, mert mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába."

"…ma gyakori az, hogy a bíró átértelmezi a jogot vagy olyan kiterjesztő értelmezést ad egy fogalomnak, amely szemben áll a jogalkotó által adottal. Ebben az esetben a bíró átveszi a jogalkotó feladatát, és bírói kormányzással állunk szemben. … a bírói kormányzás mélyen antidemokratikus." 

"Egyre komolyabb nemzetbiztonsági probléma Magyarországon a Soros-hálózat működése." 

"A „Soros-hálózat” tehát nem csak jogsegéllyel, hanem a bírók befolyásolásával is segíti a migránsokat abban, hogy Európába tartsanak. Ez szembemegy a magyar emberek és a magyar kormány akaratával, és fenyegeti az igazságszolgáltatás függetlenségét és a nemzetbiztonságot is." 

A sor persze hosszan folytatható már most is, és ahogy telnek a napok, úgy bővül majd a bíróság fejére olvasott vádak listája. A végső érv természetesen nem más: Soros, Soros, Soros. Aki immár – vette észre remek ütemérzékkel a Fidesz –, épp az igazságszolgáltatást kebelezi be.

Hogy ennek mennyi a realitása, azt nem is érdemes komolyan elemezni. Elvégre valamivel kevesebb, mint nulla.

Hogy ennek mennyi az aktualitása? Még a realitásánál is kevesebb.

Az állítólagos ősbűn: a Magyar Helsinki Bizottság – amely ugye Soros előre tolt magyarországi bástyája – érzékenyítő tréningeket tart a bírósági dolgozóknak migráncs-ügyben. Természetesen azért, hogy minden mingráncs előtt taláros bírók vágják át a drótkerítést. Elvégre Halász is megmondta: "is segíti a migránsokat abban, hogy Európába tartsanak."

Bizony. Talárokkal borítják az emberevő migráncsok előtt az utat, egyenesen a magyar nemzet fehér, keresztény szívéig, hogy ott belakmározzanak a kultúrájából. Naná. Ha már: a rendőrség adatai szerint ebben a hónapban eddig 70 embert fogtak el a déli határnál. Hetvenet. Ennek ellenére természetesen érvényben van a tömeges migráció miatti válsághelyzet az országban. Így megy ez.

De egy pillanatra visszatérünk a vádakhoz.

Az igazságügyi miniszter szerint antidemokratikus, ha a bíróság nem úgy értelmezi a jogot, ahogy ő. Pontosabban Orbán Viktor. Aha. Hát szerintünk is épp e két remek férfiú a demokrácia zsinórmértéke. Aki tőlük egy kicsit is eltér, az antidemokratikus diktátor.

A Magyar Helsinki Bizottságról pedig annyit: a legutóbbi, 2016-os (a '17-est még nem kellett leadni) közhasznúsági jelentésében például az olvasható: "Az Európai Menekültügyi Tanács (ECRE) által koordinált projekt célja, hogy előmozdítsa az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglalt emberi jogi normák alkalmazását a menekültügy terén. Ennek érdekében a projekt keretében megvalósul egy összeurópai kutatás a luxemburgi bíróság menekültügyi döntéseinek tagállami szintű hatásairól és sor kerül négy civil szervezet, jogászok, bíróságok és hatóságok számára tartott képzésre Cipruson, Magyarországon, Olaszországban és Írországban. A projekt eredményeként számos bírósági döntés-összefoglalóval gazdagodik az Európai Menedékjogi Adatbázis (EDAL), elkészül és megjelenik több, a Charta menedékjogi alkalmazhatóságát taglaló útmutató írás jogászok számára, és számos blogcikk születik ebben a témában.

Tevékenységeink: Összeurópai kutatás módszertani előkészítése (a Bizottság korábbi kutatási tapasztalatai alapján); menedékjogi képzés előkészítése és megtartása Cipruson; esetjog-kutatás és magyarországi képzés szakmai és gyakorlati előkészítése; az Európai Menedékjogi Hálózat (ELENA) munkájában való aktív részvétel.

Támogató: Európai Bizottság (JUST/2013/FRAC/AG/6106)"

Hm. Nem is Soros pénzeli az "érzékenyítést", hanem az Európai Unió? Akik ugye mi is vagyunk. (Persze el lehet játszani, hogy a Fidesz erről csak most értesült, de annyira hiteles, mint Trócsányi és Orbán, a demokrácia két vitéze. Azt el tudjuk képzelni, hogy kormánykörökben szokatlan, hogy egy civil szervezet pontosan elszámol a nyilvánosság előtt a felhasznált pénzeivel. Aki Csizmadia-féle CÖF-ön szocializálódott, az ezt tényleg nem értheti.)

Akkor most mi lesz? Végre nyíltan hadat üzenünk az EU-nak is? Vagy csak újra fügefalevélként használják egy öreg milliárdos nevét, hogy eltakarítsanak valakit Orbán útjából.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8314007252

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Handó Tünde férje és az elhagyott sunyi pártiratok 2018.05.28. 16:56:19

Nem városi legenda: - Szájer József elhagyta, az ellenzék olvasta és választási beszédtaktikát váltott. Hangyaf.szny.val bukott a zorbán és összetörte az irodáját mérgében majd évekig nem az Országházba, hanem kezelésre járt :-) Minek kellene a zorbá...

Trackback: Fazekas Sándor bíró végre megbukott, mint Fővárosi Törvényszéki elnök 2018.05.28. 16:56:05

Egy újság írása alatti vitába becsatlakoztam a napokban ahol valaki úgy nyilatkozik Fazekasról, hogy szerinte mindig is becsületes és tisztességes ember volt és most is az. Ezt persze túl sokan vitatják, hogy igaz lehessen. Főként a tények és mára má...

Trackback: Bírók megfigyelése? 2018.05.28. 16:55:46

Végül is, ha ezt a bírói bűncselekmények felszámolása miatt született az új megfigyelési törvény, akkor még megbocsátható és érthető is. Persze a kameráktól a bírók félnek a legjobban, mert úgy nem tudnának jegyzőkönyveket hamisítani.

Trackback: Bírőnői bugyik 2018.05.28. 16:55:28

  Belügyminisztériumi sms: Ha négy bugyija van csak, akkor pénteken a csütörtökit fordítsa ki és úgy vegye fel!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2018.05.28. 16:59:52

A bírói önkény és a bírói bűnözés társadalmunk legveszélyesebb problémája.
Hazánkban nem csak a papok, bankok, a politikusok, gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elkurvultak. Mi nem is civil jogvédő, hanem inkább civil "bűnüldöző" mozgalom vagyunk, akik a bírók bűncselekményeit igyekszik leleplezni és tenni ellene.

Magyarországon a törvénykezés és a bírósági gyakorlat is a bűnelkövetés eszközévé is vált. Ezen általános tényt is figyelembe véve, azért mi a Bírói Önkény ellen és nem a Bírók ellen küzdünk.

www.facebook.com/BiroiOnkenyEllen/

Mr. Neutron 2018.05.28. 17:30:31

Valami elromlott, és ezt most meg kell javítani. A demokrácia arról szó, hogy a hatalmat azok gyakorolják, akiket erre megválasztottak. Nos, Magyarországon ez a FIDESZ-KDNP, és még véletlenül sem a bíróságok. Magyarországon a legutóbbi választáson a bíróságok összesítve is kevesebb szavazatot zsebeltek be, mint a Kétfarkú Kutya Párt nevű viccpárt, sőt, még azok a kamupártok is előzték őket, akik akár csak egyeten szavazatot is szereztek. Akkor meg miről beszélünk?! A demokrácia totális félreértelmezése, hogy a bíróságok a parlamenti többség ellenében valamiféle "önálló hatalmi ágat" próbáltak játszani az elmúlt években. WTF? Majd jól rá lesznek ébresztve, hogy a liberális ellenzékesdi helyett az ő dolguk a parlamenti többség kinyújtott ökleként a demokratikus hatalom kormánypolitikájának következetes kikényszerítése.

Benoke2 2018.05.28. 17:53:28

@Mr. Neutron: Ezt a sok idiótaságot te találtad ki vagy egy zsák krumpliért idemásoltad? :D Jajj 5k Erzsi volt? Az szuper. Az utcalányok jelentősen jobban keresnek ám. Viszont nem írnak ide ekkora baromságokat. Kezdjük ott hogy demokráciában nincsen hatalom. Az Észak Koreában van ahol mindent egy párt irányít. Olyan mérhetetlen a jól lét hogy még neked sem jut eszedbe odaköltözni. A demokrácia arról szól, hogy a csalással megválasztott kormány nem kap tejhatalmat sehol egy országban sem. Vannak fékek amiben nem engedik az olyan elfajzott kommunistákat mint pl a Fidesz a saját önkényüknek alárendelni pl téged. A választásokon nem lehet szavazni bíróságokra, és nem véletlenül. Oda tanulni kell nem elég jól segget nyalni. Mármint egy demokráciában. Szemben egy politikussal. Úgyhogy szóljál annak aki írta ezt, hogy nem ártana olvasni a művelődéshez :) A demokratikus ököllel mint mondtam Észak Koreában fogsz találkozni. Ilyen talán még a Ruszkinál sincsen.

Mr. Neutron 2018.05.28. 17:59:24

@Benoke2: Mivel most nincs túl sok időm reflektálódni, csak egy tévedésedbe szeretném belepöckölni az orrodat: természetesen minden országban van hatalom, és ezt csak az anarchisták tagadják. A demokráciában pl. a "demó" jelenti a népet, a "krácia" a hatalmat (vagy fordítva).

(Nem hittem volna, hogy egy kevéssé bárdolt anarchista próbál itt észt osztani.)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.28. 18:01:47

@Mr. Neutron: "a legutóbbi választáson a bíróságok összesítve is kevesebb szavazatot zsebeltek be"

Elkerülte a figyelmedet, hogy a bíróságok egyike sem indult a választáson.

Mr. Neutron 2018.05.28. 18:04:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Lehet, hogy éppen ezért nem nyertek egyetlen mandátumot se, de ennek az eredmény szempontjából nincs túl sok jelentősége.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.28. 18:09:43

@Iván Gábor IGe: "A bírói önkény és a bírói bűnözés társadalmunk legveszélyesebb problémája."

Így van! Le kéne váltani az önkényes és bűnöző bírót, Szájernét, és a dolog meg lenne oldva.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2018.05.28. 18:14:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Annál azért jóval bonyolultabb a helyzet, hogy annyi elég lenne hozzá. Eleve a bírók mentelmi joga is nagyon visszaélésszerű. Bármit megtehetnek büntetlenül és meg is tesznek. Nagyjainkban a legpofátlanabb dolog például a jegyzőkönyv hamisítások.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.28. 18:20:40

@Iván Gábor IGe: "Eleve a bírók mentelmi joga is nagyon visszaélésszerű."

Amint megoldjátok, hogy a köztörvényes bűnöző Farkas Flórián ne bújhasson a mentelmi jog mögé, foglalkozhatunk ezzel az égető kérdéssel is.

2018.05.28. 18:53:36

– "Bizonyos civil szervezeteket vissza kell szorítani Magyarországon, mert mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába."

Az a legitimációjuk, hogy olyan magyar állampolgárokból áll, akik közösen szeretnének valamit tenni valamilyen ügyért. Ilyenek a sportklubok is. Ha ők nincsenek, akkor ezek az ügyek vagy elsorvadnak, vagy elfelejtődnek a kormányzati semmittevésben.

– "…ma gyakori az, hogy a bíró átértelmezi a jogot vagy olyan kiterjesztő értelmezést ad egy fogalomnak, amely szemben áll a jogalkotó által adottal. Ebben az esetben a bíró átveszi a jogalkotó feladatát, és bírói kormányzással állunk szemben. … a bírói kormányzás mélyen antidemokratikus."

Mint ahogy a kormányzás is, amit a fidesz meghonosított. Amúgy a fideszre jellemző, hogy megvádol mást azzal, ami valójában az ő célja. Amikor Orbán Viktor kigondol valamit és azt mindenkinek végre kell hajtania, az is eléggé antidemokratikus, csak neki lehet. A bíró azért bíró, hogy értelmezze a jogot. Mint ahogy a pék dolga, hogy kenyeret süssön és ha erről papírja van, az azt jelenti, hogy valakik a nevüket adták az ő szaktudásához. Ebben az esetben mondjuk ez akkor az ELTE jogi karának kritikája lenne?

– "Egyre komolyabb nemzetbiztonsági probléma Magyarországon a Soros-hálózat működése."

Ezzel egyetértek, mint ahogy azzal is, hogy egyre komolyabb társadalombiztonsági probléma az Orbán-hálózat működése.

– "A „Soros-hálózat” tehát nem csak jogsegéllyel, hanem a bírók befolyásolásával is segíti a migránsokat abban, hogy Európába tartsanak. Ez szembemegy a magyar emberek és a magyar kormány akaratával, és fenyegeti az igazságszolgáltatás függetlenségét és a nemzetbiztonságot is."

A magyar kormány is szembemegy az emberek akaratával azáltal, hogy jóval a valós eredményük fölött képviseltetik magukat a parlamentben az általuk kitalált választási rendszer segítségével, illetve a vidéki megdöbbentő kiszolgáltatottsággal, amivel jelentősen befolyásolták az eredményeket, nem törődve az emberek valódi akaratával. Nem beszélve az orosz függésből adódó nemzetbiztonsági kockázatokról.

Make the Middle Age Great Again!

neko1967 2018.05.28. 19:17:17

Úgy látom, az ide írók többsége annyit ért a joghoz, mint hajdú a harangöntéshez!
A bírónak nem csak joga, hanem kötelessége is a törvény értelmezése!
Sosincs két egyforma ügy a bíróság előtt, és a jogszabály nem fedhett le minden előforduló ügyet! Pl. néhány éve létezett netes bűncselekmény? Nem! De ha a bíró kiterjesztette vagy átértelmezte a jogszabályt, akkor a csalás tényállását simán rá lehet húzni!
A fidessnyikeknek az fáj, hogy a polt féle stílusban eléjük terjesztett politikai ügyeket a képzett bírók szétcincálják, mint Floki kutya a lábtörlőt!

Benoke2 2018.05.28. 20:57:46

@Mr. Neutron: Szegénykém nincs időt hülyeségeket irkálni. Menni kell a krumpli osztásra? JAjj :) Hirtelen a szélsőjobbos nekilendülésedből egyből próbálsz mosakodni? Jajj de aranyos. Ha azt érted hatalmon hogy veled azt tesznek amit akarnak akkor igen. pl rávesznek alamizsnáért hogy ide körmölj idiótaságokat hátha lesz aki elhiszi. :)

kewcheg 2018.05.28. 21:26:42

A jó bíró a független bíró.Az meg csak Amerikában van/volt, akarom mondani a legfüggetlenebb bíró az valószínűleg déli ültetvényes volt valamikor úgy kétszáz évvel ezelőtt....

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.28. 22:20:29

1." "Bizonyos civil szervezeteket vissza kell szorítani Magyarországon, mert mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába.""

Ezzel csak az a gond, hogy a sok sportvezér aki egyben itt-ott-amott miniszter, meg államtitkár, milyen felhatalmazás alapján vesz részt adott sportegesület irányításába? Mert ugyé a sport az elméltileg a civilek tevékenysége. Igaz, nálunk az állam a civilek adójából finanszírozza a magán tulajdonú sporttársaságokat a civileket meg nem annyia. Erre ki adott legitimációt?

2. ""…ma gyakori az, hogy a bíró átértelmezi a jogot vagy olyan kiterjesztő értelmezést ad egy fogalomnak, amely szemben áll a jogalkotó által adottal..."

Aki ezt a mondatot kitalálta, az nincs tisztába a jogalkotással. A törvényalkotó nem értelmezést, hanem jogszabályt ad. Ha azt nem lehet egységesen értelmezni, magyarul a szöveg nem egyértelmű, akkor nem a bíróval, hanem a törvényalkotóval van valami hézag. A bíró pedig kénytelen az ilyen törvénnyel dolgozni, és muszáj neki értelmezni egy adott helyzetre.
Pl. a hivatali visszaélésre, amit ha eccerű követ el, akkor megvádolják, ha a főbíró él vissza a hivatali helyzetével, akkor kitüntetik? Vagy esetleg törvénybe iktatják, hogy kivéve a gyevi bírót?

3. Erre már nincs mit mondani, mert magyarul nem értelmezhető a tartalma. Ez egy fideszes törvénytervezet lehet, csak nehogy reggelig megszavazzák. Mármint önálló képviselői indítványként.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 06:41:35

S miért lenne gond az álcivil szervezetek átvilágítása?

Ezek a valóságbna lobbiszervezetek, politikai céllal. Aki ilyet akar, az alapítson pártot, s nyíltan politizáljon, ne a függöny mögül.

vergyula 2018.05.29. 07:37:42

@maxval balcán bircaman: Alapvetően nehéz megúszni egy civil szervezet esetében a politikai vonatkozást. Már a létük egy üzenet: azért van rájuk szükség, mert az állam valamilyen ügyben nem tesz eleget. Nyilván akad olyan is, aki az állam - vagy inkább a kormány - ellen dolgozik, meg persze olyan is, aki konkrét ügyek helyett magát a kormányt támogatja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 08:18:35

@Mr. Neutron: a hatalmi ágak megosztása a demokrácia alapelve Montesquieu óta. Neked érettségid sincs, ugye?! Teljesen természetes, a fékem és ellensúlyok rendszerének része, és Magyarországon az utolsó ellensúly, hogy egy bíróság adott esetben kimondhatja, hogy Orbán már megint téved.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 08:21:47

@maxval balcán bircaman: "S miért lenne gond az álcivil szervezetek átvilágítása?"

Akkor kezdjék a CÖF-fel! Álcivil szervezet, és ők a mi pénzünket lopják. Náluk lejjebb nincs.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 08:50:42

@vergyula:

Legyen a zidegen pénzből működő szervezet megjelolve külföldi lobbistaként, ahogy ezt az izraeli szabályzás írja elő.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 08:51:27

@math0:

A CÖF-re nem lesz szükség, ha az idegen álcivilek megszűnnek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:00:54

@maxval balcán bircaman: tehát egy elvtelen faszfej vagy, aki szerint bizonyos civil szervezeteket fel kell számolni, de másokat nem (vagy legalábbis addig nem). elmész te a kurva anyádba, te elvtelen féreg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:01:35

@maxval balcán bircaman: a mi pénzünket ellopó civil szervezet a súlyos, nem a mások pénzéből működő, te faszfej!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:04:03

@maxval balcán bircaman: "a zidegen pénzből működő szervezet megjelolve külföldi lobbistaként,"

tehát Mészáros, Tiborcz és társait kell megjelölni kártékony, lobbista szervezetként.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 09:15:58

@math0:

A közpénz mi másra van, mint a közösség érdekeinek védlemére?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:18:13

@maxval balcán bircaman: a civil szervezetek nem arra vannak, hogy a kormány az ellenségeivel harcoljon velük.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:18:43

@maxval balcán bircaman: a közösség érdeke az, hogy ti faszfej barmok takarodjatok az országból! erre kell fordítani a közpénzt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:19:18

@maxval balcán bircaman: Mészáros a tőkéjének nagy részét külföldi támogatásból lopta, te szerencsétlen elmebeteg!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 09:20:47

@math0:

Alapból nem, éppen ezért nem a civilekkel a baj, csak az álcivilekkel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:20:51

@maxval balcán bircaman: ha ti most úgy fogjátok fel, hogy mindenki ellenség, aki kicsit is kritizálja a kormányt, és az ellenéket törvényileg be kell tiltani, míg a kormánypárti civileket közpénzből kell fenntartani, akkor ezzel ti totális harcot, diktatúrát hirdettek.

ennek eredménye csak az lehet, hogy lámpavason fogtok lógni, mint a korábbi ilyen diktatúrák. ti kényszerítitek ki, hogy ne legyen más megoldás az eltávolításotokra.

$pi$ 2018.05.29. 09:23:56

@vergyula: "Alapvetően nehéz megúszni egy civil szervezet esetében a politikai vonatkozást."

Ez butaság. A legtöbb civil szervezetnak nincs politikai vonatkozása ezért nem is hallasz róluk.

"Már a létük egy üzenet: azért van rájuk szükség, mert az állam valamilyen ügyben nem tesz eleget. "

Ez is butaság. Egy csomó vonatkozása van az életnek, ami nem az állam feladata. Azok a civil szervezetek, amik ilyen dolgokkal foglalkoznak nem azért dolgoznak, mert az állam nem tesz eleget, hanem azért, mert a dolognak semmi köze nincs az államhoz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:24:04

@maxval balcán bircaman: "Aki politikai lobbista, civilnek álcázva, az álcivil. "

EZ A CÖF, te faszbarom!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 09:24:38

@math0:

Miféle diktatúra, ahol minden politikai szabadságjog megvan, szabad és demokratikus választások vannak?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:25:37

@maxval balcán bircaman: Mészárost és Tiborcot ugyanúgy az EU támogatja, mint a civil szervezeteket, te faszbarom. a különbség az, hogy Mészáros és Tiborczék lopnak, ők a rosszak ebben a történetben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 09:25:52

@math0:

A CÖF egy válasz, alapvetően semmi szükség nem lenne rá, ha Sorosék és a többi gazember eltakarodna a fenébe.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:29:08

@$pi$: részben kurvára nagy ostobaságot írtál. az igazság a két véglet között van.

a civil szervezetek nagy részének semmi köze a politikához, például állatvédő szervezetek. egy kis részük pedig óhatatlanul érintkezik politikai kérdésekkel is. nem is lehet éles határt húzni.

és abban sincs éles határ, hogy a civil szervezetek kiegészítik az állam, a kormány tevékenységét, és részben azért, mert a kormány nem tesz semmit. például a kormány bizony simán segíthetne az állatokon is, meg a menekülteken is. csak hát ez egy embertelen, faszfej, geci kormány.

ráadásul éktelen geciség azt mondani, hogy a menekültek segítése nem a kormány feladata, ezért civil szervezet feladata, de ezeket a civil szervezeteket betiltja a kormány.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:32:06

@maxval balcán bircaman: mondom, ahogy a cikkben van, a Helsinki Bizottságot és a TASSZt nagyrészt az EU támogatja. döntsd már el, te elmebeteg idióta hogy akkor ez jó, vagy rossz, mert az nem megy, hogy a TASSZ és a Helsinki Bizottság rossz dolog, de Mészáros, és Tiborcz, aki még lopja is az EU pénzt, az jó dolog.

te megint egy elmebeteg faszbarom vagy, aki saját magával is ellentmond.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:32:50

@maxval balcán bircaman: Soros támogatására semmi szükség nem volna, ha Orbán, és ti eltakarodnátok a jó büdös kurva anyátokba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:33:59

@maxval balcán bircaman: a cikk pont a politikai szabadságjogok újabb megvonásáról szól, te faszfej, hazug, elmebeteg állat!

ja, és választások a Kádár rendszerben is voltak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 09:34:17

@math0:

A nép mást akar, te meg, ugye, demokrata vagy, s nem akarod ráerőltetni akaratodat a népre...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 09:35:02

@math0:

Nincs semmi se megvonva.

Kádár alatt egy választás se volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 09:35:51

@maxval balcán bircaman: a többség nem akarja a civil szervezetek vagy a bíróság bedarálását. hazudsz. ti erőltetitek rá kisebbségként a többségre a diktatúrát. lógni foktok!

_most_ 2018.05.29. 09:36:00

@maxval balcán bircaman: a cöf egy kormány által teljesen átláthatatlanul pénzelt álcivil szervezet, akiket nem választott meg senki, mégis politizálnak. Ha hazai tőkések befolyásolják a magyat politikát, rabul ejtve a demokráciát az szerintem semmivel se jobb, mintha Soros tenné, hisz sokkal nagyobb hatalma van a fideszes oligarcháknak, mint Sorosnak.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.29. 09:39:24

Szeretem ezeket a hangzatos címeket. Ez cirka éppen az ötvenedik ebben a bérrettegés témakörben, holott csak és mindösszesen arról van szó, hogy a kommunista diktatúra fenntartásában segédkező bírákat nyugdíjba küldenék.

Ezt a hírhamisító b1 blog így fogalmazza meg:
"A kormány épp most kebelezi be a bíróságokat is"
"Brüsszel védené, a kormány beszántaná az igazságszolgáltatást"
"Bevallották a bírák, hogy nincs független bíróság Magyarországon"
...

Ezek kivétel nélkül mind ugyanezzel a témával foglalkoznak, és ugyanezen okból íródtak.
Hogy az exkomcsi bírók a helyükön maradhassanak.

_most_ 2018.05.29. 09:41:38

A fidesz politikája abszolút követi a diktatúrák módszereit. Kell egy kreált bűn, ami a hazát veszélyezteti, és amit rá ehet fogni bárkire aki a rendszer ellensége. Ugyanezt csinálja Erdogan, csak a kurdok az ellenség, meg a török Simicska.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 09:42:49

@_most_:

Kell egy szervezet, mely képes erőt felmutatni azon a pályán, mely eddig a Soros-félék abszolút monopóliuma volt.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.29. 09:42:55

@Mr. Neutron:

Ezért akarják pl az EU-ban az Ügyészséget is megszerezni Soros emberei. Hogy magukhoz ragadják a hatalmat kormány függetlenül, más szavakkal úgy, hogy a választók ne szólhassanak a politikájukba, nemzeti erőforrások közvetlen megszerzésébe bele.

Ahogy Romániában már Soros zsebében van, az ügyészség:
pestisracok.hu/igy-lett-soros-gyorgy-jatekszere-a-roman-ugyeszseg/

_most_ 2018.05.29. 09:43:19

@Rettegek mert ballib vagyok: ja, gondolom senki se feltételezi, hogy Orbán fideszes bírokat akar, remélem nem ingyen vagy ilyen hülye.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 09:44:55

@math0:

S el is olvastad a saját linkedet?

Mert ott látható: 1949-1985 között nem voltak választások, mármint a szó valós értelmében. Az ugyanis nem választás, hogy egyetlen szervezet indul el.

_most_ 2018.05.29. 09:45:30

@maxval balcán bircaman: csak a cöf a mi pénzükből működik. Azért érdekes hogy a fidesz mindig azzal vádol másokat, amiket ők csinálnak.

_most_ 2018.05.29. 09:47:26

@Rettegek mert ballib vagyok: jaj ne légy már ilyen ostoba, a pesti srácok még sose írt igazat, egyszerű propaganda lap.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 09:51:39

@_most_:

Erre való a közpénz: a közösség érdekeinek ellátására.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.29. 09:55:00

@_most_:

A Fidesz az exkomcsi bírók nyugdíjba küldését szeretné elérni mindösszesen.

Azt meg csak egy magadfajta ballib bérrettegő marha gondolhatja, hogy a 89 után praktizáló bírók mindegyike Fideszes.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.29. 09:56:15

@_most_:

A Pesti Srácokban leírt minden adat tény. Hogy az Index, 444, 168 óra, ... és a többi ballib hírhamisító szar ezekről mélyen kussol, az csak ezeket a szarokat minősíti.

$pi$ 2018.05.29. 09:57:52

@math0: "részben kurvára nagy ostobaságot írtál. az igazság a két véglet között van. "

Mi volt az a hatalmas ostobaság?

"a civil szervezetek nagy részének semmi köze a politikához,"

Igen, pontosan ugyanezt állítottam én is.

"és abban sincs éles határ, hogy a civil szervezetek kiegészítik az állam, a kormány tevékenységét, és részben azért, mert a kormány nem tesz semmit. például a kormány bizony simán segíthetne az állatokon is, meg a menekülteken is. csak hát ez egy embertelen, faszfej, geci kormány."

Nem lehet az élet minden egyes aspektusa állami feladat. Az nonszensz lenne. A kormány egyébként segít az állatokon, sokat tesz az állatokért. Az állatokkal való foglalkozás minden aspektusa azonban nem lehet állami feladat, az állam nem hozhat létre neked kutyaszakkört a faluba vagy lóversenyrajongók szövetségét.

"ráadásul éktelen geciség azt mondani, hogy a menekültek segítése nem a kormány feladata,"

Ráadásul én semmi ilyet nem is mondtam. Ezt te is tudod, csak trollkodsz.

És főleg: az állam (amit rendszeresen összekeversz a kormánnyal) igen sok segítséget nyújt a menekülteknek. Úgy teszel, mintha nem tenne semmit, ez is trollkodás.

"ezért civil szervezet feladata, de ezeket a civil szervezeteket betiltja a kormány."

A magyar kormány nem tiltott be "szervezeteket". Ez is trollkodás.

_most_ 2018.05.29. 10:04:11

@Rettegek mert ballib vagyok: ismerem az ilyen fideszes tényeket, egy tény biztos, hogy a pesti srácok pártlap, egyetlen feladata van, kiszolgálni a fidesz érdekeit. Aki ezek után komolyan veszi az oldalt az annyit is ér.

_most_ 2018.05.29. 10:07:20

@maxval balcán bircaman: a cöf tevékenysége mióta közérdek? Inkább tiltott pártfinanszírozás. Az a baj neked annyira beégett a fejedbe a Soros fóbia, hogy a fidesz mocskat észre se veszed.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.29. 10:09:07

@_most_:

Csak pártlapok vannak. Hogy te kizárólag az ellenzéki pártlapok hazugságaiból építed fel a világod, az csak a te szegénységi bizonyítványod igazolja.

_most_ 2018.05.29. 10:11:20

@Rettegek mert ballib vagyok: ja csak mikor ilyeneket csinál a fidesz, valahogy mindig az az eredménye, hogy a fideszes haverok nagyon jól járnak. A trafikokat is vissza kellett szerezni, aztán valahogy véletlenül fideszes rokonokhoz kerültek, meg Lázár haverja kaszál rajta.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.29. 10:12:15

@_most_:

Az a baj veletek hogy csőlátásotok van. Soros civiljeinél kurvára nem látjátok, vagy csak pofátlanul letagadjátok, hogy az ellenzéknek dolgoznak.
Az ellenzéki újságok hazugságait csont nélkül beszopjátok.

A teljesség igénye nélkül mondjátok a CÖF-re, meg a jobboldali médiára hogy elfogult, miközben az elvakultságtól már alig meritek a fejeteket elfordítani, nehogy a felépített álvilágotok összeomoljon. Nehogy észrevegyétek, hogy a civiljeitek, és az újságjaitok épp annyira elfogultak.

_most_ 2018.05.29. 10:13:22

@Rettegek mert ballib vagyok: az index pontosan melyik párt lapja? Lehet elfogultak, de kurva messze vannak a fideszes pártlapoktól.

_most_ 2018.05.29. 10:18:16

@Rettegek mert ballib vagyok: Nem Soros írta át a választási törvényeket, nem Soros plakátolja tele az országot 4 éve, nem Soros vásárolja fel a médiát, nem Soros tiltotta be az egyetlen nem állami országos rádiót, nem Soros támogat korlátlan pénzzel magyar álcivil szervegeteket, Szóval lehet itt Sorosozni, de valójában a fidesz avatkozik be a magyar valastásba.

_most_ 2018.05.29. 10:20:03

@maxval balcán bircaman: közös érdekünk a fidesz hálózat leverése.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 10:24:12

@_most_:

Április 8-án megtehette volna ezt a nép, de inkább másra szavazott.

_most_ 2018.05.29. 10:29:08

@maxval balcán bircaman: mivel a fidesz hálózat befolyásolta az embereket. Ezért kell harcolni ellenük.

Trackers 2018.05.29. 10:32:32

@_most_:
Az Index konkrétan az ellenzéki összefogás lapja. Folyamatosan promózták a jelölteket, írták hogy kire kell szavazni, és folyamatosan írják a Fideszt lejárató cikkeket.
Pont pepitában, mint a jobboldali lapok.

És azért nem Soros írja át a törvényeket és az ellenzéki csicskásai, mert nem ők győztek. Szerencsére.

Trackers 2018.05.29. 10:33:49

@_most_:

Pontosabban a Fidesz hálózatnak inkább hittek az emberek, mint a Soros hálózatnak, és lapjainak.
Azért mert közelebb állt a valósághoz az, amit mondtak pl a migránsokról.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 10:34:16

@_most_:

A demokrácia arról szó, ki tud jobban befolyásolni. Most komoly ellenfele akadt Sorosnak, ennyi az egész.

_most_ 2018.05.29. 10:34:49

@Trackers: az index nyilván ellenzéki, de attól még az ellenzéki pártok piszkos ügyeit is megírják, A fideszes média mikor írt bármi olyat, ami a fideszre negatív?

_most_ 2018.05.29. 10:35:28

@maxval balcán bircaman: Értem, szóval Orbán befolyásolhat, Soros nem.

Trackers 2018.05.29. 10:39:29

@_most_:
Az indexes média mikor írt olyat, ami a migránsokra nézve negatív ? Merthogy kurva sok ilyen hír van lássuk be, aminek a létezését is letagadják.

Trackers 2018.05.29. 10:40:03

@_most_:

Mindketten befolyásolnak, és Soros veszített.

_most_ 2018.05.29. 10:47:08

@Trackers: tehát akkor nem tagadod, hogy az index nem pártlap?

_most_ 2018.05.29. 10:49:29

@maxval balcán bircaman: aha, a cöf is teljesen nyíltan kap milliárdokat, a közpénzek se offshore cégekhez kerülnek.

_most_ 2018.05.29. 10:50:47

@Trackers: ezért mondom, hogy Orbán sokkal veszélyesebb, hisz jóval nagyobb a hatalma, mint Sorosnak.

_most_ 2018.05.29. 10:56:01

@Trackers: ja és az index-nek ki a tulajdonosa, Soros?

_most_ 2018.05.29. 10:57:29

@maxval balcán bircaman: ami ügye közpénz. De mégis titkolta, mint az mvvm, mint a cöf mire adták a pénzt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.29. 11:39:14

@Trackers: "a Soros hálózatnak, és lapjainak."

Milyen hálózat te féleszű? Milyen lapok? Agyadra ment a geci hazudozása.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 11:42:39

@Rettegek mert ballib vagyok: nyilván a CDU/CSU is kommunista. ostoba, hazug patkányok vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:06:32

@maxval balcán bircaman: amikor a kormányzat keresztül erőltet valamit, amit a nép nem akar, azt nevezzük diktatúrának, te fasz! és ha ez civil szervezetek letörése, bíróság elfoglalása, akkor meg pláne!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:09:19

@maxval balcán bircaman: "
Kell egy szervezet, mely képes erőt felmutatni azon a pályán, mely eddig a Soros-félék abszolút monopóliuma volt. "

demokráciának azt nevezzük, amikor az ilyen pályákon a különféle feleknek egyenlő az esélye.

na most az, hogy azokat a civil szervezeteket darálják be, akik nem is a mi pénzünket, és legálisan használják fel, és azt az álcivil szervezetet, a CÖF-öt, amely kormánypropagandát folytat a tőlünk lopott pénzből, meg hagyják, AZ DIKTATÚRA.

megjegyzem, a CÖF kurvára senmmiféle emberjogokat nem véd, kurvára semmilyen hátrányos helyzetűeken nem segít, a Helsinki Bizottság és a TASSZ viszont igen.

ÉS NEM TŐLÜNK LOPJÁK A PÉNZT, felfogtad, te idióta?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:10:00

@Rettegek mert ballib vagyok: "az EU-ban az Ügyészséget is megszerezni Soros emberei."

fake news vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:11:16

@maxval balcán bircaman: de választás. vagy akkor 2014 óta sincsenek választások, ugyanis a Fidesz rendszere nem fair. vagy ez, vagy az, de azonos mércével mérj, te fideszes , elmebeteg patkány!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:12:21

@maxval balcán bircaman: a közösségnek kurvára nem érdeke, hogy Bayer tüntetésére buszokkal utaztassanak közpénzből tüntetőket, míg más tüntetésekre meg nem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:13:37

@maxval balcán bircaman: az se választás, ahol Magyarországon soha nem élők is szavazhatnak. a 2018-as választást ráadásul el is csalták. diktatúra van. a 2018-as választás semmivel nem volt demokratikusabb, mint a kékcédulás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:15:47

@maxval balcán bircaman: az 1947-es választás szerinted demokratikus volt?! több párt is indult.

gyurmicsek 2018.05.29. 12:16:37

@Rettegek mert ballib vagyok:
"A Fidesz az exkomcsi bírók nyugdíjba küldését szeretné elérni mindösszesen."
Akkor magukat is nyugdíjazzák? Hajrá!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:21:26

@$pi$: "Nem lehet az élet minden egyes aspektusa állami feladat."

az élet bármely aspektusa, amelyre egy szignifikáns költségvetéssel rendelkező civil szervezet szerveződik, simán lehet állami feladat is. totál nyilvánvaló, hogy ez simán lehetséges anyagilag, csak a pénz átmegy a kormányon, és szervezetileg is, csak a civil szervezet vezetését alá kell rendelni valamelyik minisztériumnak, oszt ennyi. nem mondom, hogy ez helyes, csak azt, hogy teljesen képlékeny a dolog, semmiféle éles határ nincs.

""ráadásul éktelen geciség azt mondani, hogy a menekültek segítése nem a kormány feladata,"

Ráadásul én semmi ilyet nem is mondtam. Ezt te is tudod, csak trollkodsz."

leginkább ilyen szervezetekről volt itt szó, tehát ez a legfontosabb kérdés. ha te az állatvédő szervezetekről akarsz beszélni, akkor te trollkodsz, nem én.

"És főleg: az állam (amit rendszeresen összekeversz a kormánnyal) igen sok segítséget nyújt a menekülteknek."

ott sátoroztak hónapokig a keletinél, az állam kurvára nem segített semmit, te hülye, hazug Fideszes geci!

"A magyar kormány nem tiltott be "szervezeteket". "

de, pont a fenti tevékenységet tiltotta be. hazug, fideszes geci patkány vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:22:37

@_most_: ő azt hiszi, hogy amit ő akar, vagy a Fidesz akar, az a köz. mert szerinte a 49%, az 99%, holott még csak nem is többség.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:24:02

@Rettegek mert ballib vagyok: a CÖF közpénzeket lopott el, és abból Bayerék tüntettek. ennél nyilvánvalóbb lopás, és ennél nyilvánvalóbb párttámogatás, álcivilség nem nagyon létezik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:24:49

@maxval balcán bircaman: a kurva anyádnak érdeke a büdös faszod kiverése.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:25:57

@maxval balcán bircaman: április 8-án a nép nem pont erre a kérdésre szavazott, de ha így veszed, akkor a többség az álláspontod ELLEN szavazott.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:26:43

@maxval balcán bircaman: 49% kurvára nem közös érdek, még csak nem is többségi érdek. úgyhogy dugd fel magadnak a "közös érdekedet" te Fideszes náci patkány!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:28:40

@Trackers: "Az Index konkrétan az ellenzéki összefogás lapja. "

az Index ahol csak lehet, ok nélkül is belerúg a DK-ba. egyébként is beszéld meg a Habonnyal, hogy most akkor az ellenzéki összefogás, vagy SImicska lapja, amihez akkor a Jobbik társul a hazugságkampányotokba, de az biztos, hogy még magatokat is pofán szarjátok az ellentmondásaitokkal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:29:43

@Trackers: ez nem igaz, de ha így is gondolod, a demokrácia az, hogy a két félnek azonos esélye van. bizonyos civil szervezetek betiltása, miközben a CÖF lopja a pénzünket, az nem demokrácia.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:31:42

@maxval balcán bircaman: akkor a kommunisták demokraták voltak 47-ben, ugye?! megynerték a választást, ez van.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:35:59

@maxval balcán bircaman: mások is tennék nyíltan, de tudod az a fasz diktátor Orbán a plakátozást is eléggé bekorlátozta a Fideszre. és most pont azt tiltották be, hogy bárki nyíltan segítsen menekülteken.

ez diktatúra, te faszfej. pontosan ez a diktatúra, amikor másoknak nem szabad azt, amit a Viktátornak szabad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 12:38:49

@maxval balcán bircaman:

te: "Orbán nyíltan teszi, ahogy ez normális. "
te: "Nem akarta a cég megosztani az infó"

pár perc alatt sikerült pofán fosnod magad.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.29. 12:39:23

@math0: "azt tiltották be, hogy bárki nyíltan segítsen menekülteken. "

Lesz majd csodálkozás, mikor mennek börtönbe a védőügyvédek.

Az állam, aki meg a kirendelt védőügyvédet utasítja felbujtó lesz? Hogyan bünteti meg önmagát?

$pi$ 2018.05.29. 12:43:19

@math0: "Nem lehet az élet minden egyes aspektusa állami feladat."

"az élet bármely aspektusa, amelyre egy szignifikáns költségvetéssel rendelkező civil szervezet szerveződik, simán lehet állami feladat is. "

Teljesen világos, hogy nem éred miket írok. Nem állítottam, hogy *bármely* aspektusa ne lehetne állami feladat. Akármiből lehet állami feladatot csinálni. Én azt állítottam, hogy nem lehet *minden* aspektusa állami feladat.

Megvilágítom egy példával:
1) Nem lehet egy óra alatt minden autó ablakát betörni.
2) Egy óra alatt bármely autó ablakát be lehet törni.

Én az (1)-et állítom, te a (2)-t állítod cáfolatként. Nyilvánvalóan nem vagy vitaképes.

"ott sátoroztak hónapokig a keletinél, az állam kurvára nem segített semmit, te hülye, hazug Fideszes geci!"

Nyilvánvalóan hazudsz. Szó sem volt hónapokon keresztül sátorozásról, néhány nap volt, nyilvánvalóan nem igaz, amit állítasz.

Abban is hazudsz, hogy az állam egyáltalán nem segített semmiben. Keress rá erre a szövegre, minden hírportál megírta annak idején:

"Több mint 60 ezer szendvics, 3700 kilogramm felvágott, 18 000 kockasajt, 18 ezer kiló kenyér, csaknem 2000 kilogramm alma és banán, valamint bő félmillió palack fél literes ásványvíz – ennyi mindent osztott szét a rendőrség augusztusban a menekültek között."

Erre mondod azt, hogy semmit sem segített az állam. Nyilván hazudsz, úgyhogy szerintem hagyjuk is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 13:02:21

@$pi$:

"Teljesen világos, hogy nem éred miket írok. Nem állítottam, hogy *bármely* aspektusa ne lehetne állami feladat. Akármiből lehet állami feladatot csinálni. Én azt állítottam, hogy nem lehet *minden* aspektusa állami feladat."

de, bármelyik lehet, és mind is lehet. a finanszírozás nem gond, az állami felügyelet sem egy óriási overhead. legfeljebb nem ellenőriznek mindent nagyon részletesen. például az iskolákban sem ellenőrizett minden tanárt Balog Zoltán. még a Klebersberg alatt sem.

" Szó sem volt hónapokon keresztül sátorozásról, néhány nap volt, nyilvánvalóan nem igaz, amit állítasz."

1) az állításban nem az időintervallum volt a lényeg. a lényeget szőnyeg alá söpörted, te ostoba, hazug Fideszes geci!
2) itt egy cikk 2015.07.30-ról, amikor a menekültek már visszaszivárognak, tehát már nyilván régebb óta ott voltak:

www.origo.hu/itthon/20150730-menekult-keleti-palyaudvar-kacsa-razzia-migration-aid.html

Itt meg szeptember 3-áról.
hirtv.hu/ahirtvhirei/keleti-palyaudvar-meg-nyugalom-van-1302833

Tehát több, mint egy hónapokig tartott. Ennyikeh, hazug, geci Fideszes, te pofán szarod magad Orbánért, neked semmi nem drága.

"Erre mondod azt, hogy semmit sem segített az állam. Nyilván hazudsz, úgyhogy szerintem hagyjuk is. "

Ha a keletiben sátoroztak, akkor az állam nyilván nem segített az egyik leglényegesebb pontban: az elszállásolásban. Pontosan azért, mert a csuti geci azt akarja, hogy beleégjen a náci emberekbe a menekültek képe.

Ostoba, Fideszes nyalonc vagy, naykig benne vagy Orbán seggébe. Hazudsz, ostobaságokat modndasz, pofán szarod magad a Führerért. Egy patkány vagy.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 13:02:22

@math0:

Azaz az USA-i választások nem demokratikusal, mivel a határontúli amerikaiak is szavaztaK?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 13:04:36

@$pi$: és itt van egy cikk, hogy az állam, és az egyházak kurvára nem segített.

www.origo.hu/itthon/20150902-menekult-onkentes-segitseg-egyhaz-katolikus-reformatus-etelosztas.html

ostoba, hazudozós, görény Fideszes csicska vagy, nyakig szarosan, Orbán seggében.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 13:05:26

@math0:

Bár voltak visszaélések (kékcédulák, egyes pártok betiltása, mandátumok utólagos megsemmisítése), ez mégis alapvetően egy demokrtaikus választás volt 1947-ben.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 13:06:02

@maxval balcán bircaman: nem igazán, de ott ennek kisebb a jelentősége. az USA választása más szempontból sem demokratikus. ezért van az a hülye geci hatalmon.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 13:06:56

@math0:

Inkább a 18 %-nyi ballib érdeknek kellene érvényesülnie? 18 több mint 49?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 13:07:39

@maxval balcán bircaman: 5 párt indulhatott.

hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok_a_Magyar_N%C3%A9pk%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1gban

de hát a hülye geci patkány faszfej Fideszesnek semmi sem drága, pofán szarja magát, csak, hogy védje a Führert.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 13:09:14

@math0:

Nem igaz. Egyetlen szervezet indulhatptt 1949-1985 között, nincs kivétel ez alól.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 13:10:12

@maxval balcán bircaman: hazudsz, geci Fideszes, belenyomtam a pofád a szarodba, bizonyítottam.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 13:11:42

@maxval balcán bircaman: a Fidesz meg 2014-ben 45%-ot. az kétharmadot jelent Fideszes ostobaság szerint

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 13:12:28

@math0:

Annyira buta vagy, hogy nem nézed meg a SAJÁT hivatkozásodat?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 13:12:33

@maxval balcán bircaman: arra se válaszoltá, te Fideszes elmebeteg, hogy az 1947-es választások demokratikusak voltak-e szerinted. mert a 2018-ast legalább úgy elcsalták, mint a kékcédulást.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 13:13:16

@math0:

Minden olyan választási rendszerre jellemző ez, ahol az egyéni választókerületek nagyobb súlyt képviselnek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 13:13:57

@maxval balcán bircaman: a 49% nem közérdek. ennyi volt a kérdés, mocskos Fideszes patkány!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 13:14:59

@maxval balcán bircaman: na, akkor szerinted a kommunisták demokratikusan kerültek hatalomba. ennyikeh.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 13:15:00

@math0:

Nem volt csalás 2018-ban.

S 1947-ben se volt döntő a csalás, a kutatások szerint a kommunistáknak + 2-3 %-t hoztak csak a csalások.

A baj 1947-ben más volt, elsősorban a választások utáni lépések: sok mandátumot UTÓLAG megsemmisítettek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 13:16:56

@maxval balcán bircaman: nem. 49% nem közérdek, még csak nem is többségi érdek. KISEBBSÉGI ÉRDEK.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 13:17:02

@math0:

Nem, hiszen nem az 1947-es eredmények miatt szerezták meg a hatalmat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 13:17:59

@maxval balcán bircaman: akkor szerinted a kommunisták demokratikusan kerültek hatalomba. ennyikeh.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 13:19:10

@maxval balcán bircaman: de, onnantól az ők kormányoztak (koalícióban). akárcsak a Fidesz most.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.29. 13:26:20

@math0:

Nem, az összes koalíciós partnert megsemmisítették, miután az ellenzéket is.

Pl. az MFP összes mandátumát utólag megsemmisítették.

$pi$ 2018.05.29. 13:37:40

@math0: "és itt van egy cikk, hogy az állam, és az egyházak kurvára nem segített."

1) Nem állítottam semmit az egyházakról.
2) Találtál egy cikket, ahol egy ember, aki nem is menekült azt mondja, hogy ahol ők vannak ők semmiféle segítséget nem kapnak az államtól. Ez nem azt jelenti, hogy az állam semmiben sem segítette a menekülteket.

"ostoba, hazudozós, görény Fideszes csicska vagy, nyakig szarosan, Orbán seggében."

Csak magadat égeted, az általad hozott forrás nem bizonyítja az állításodat. Mondom, hogy vitaképtelen vagy.

Mr. Neutron 2018.05.29. 13:54:47

@math0: a "felvilágosodás" nevű rebellió - ami a szabadság, az egyenlőség és a testvériség jelszavával reklámozta magát, de végül véres tömeggyilkosságokba és háborúkba torkollott - feldobott ilyen ötleteket, amelyek egy ideig megragadtak a köztudatban. Talán nem tudtad, de pl. akkoriban úgy képzelték Franciaország létrejöttét, hogy valamikor az őskorban a helyi horda tagjai "társadalmi szerződést" kötöttek az ország létrehozására. És ezt a marhaságot teljesen komolyan gondolták. De említhetném még ugyanebből a korszakból a flogisztront, a mesmerizmust, a darwinizmust, az első éjszaka jogát és a "vis vitalis" elméleteket is.
A fenti példák azt bizonyítják, hogy a mémeknek megvan a maguk sorsa: valaki kitalálja őket, azután vagy elterjednek, vagy nem, majd egy idő után a feledés homályába merülnek. Nos, alighanem ez lesz az általad fentebb favorizált, de talán már lejárt szavatosságú dogma sorsa is.

$pi$ 2018.05.29. 14:07:50

@Mr. Neutron: "őskorban a helyi horda tagjai "társadalmi szerződést" kötöttek"

Sokkal inkább úgy gondolták, hogy egy ki nem mondott valójában soha meg nem kötött szerződésről volt szó. Mint amilyen pl. a kreszben a "bizalmi elv".

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 17:50:47

@maxval balcán bircaman: látod, miolyen önellentmondásos, hülye faszfej vagy?! tipikus Fideszes.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 18:24:45

@Mr. Neutron: látom, te félművelt marha vagy.

1) a hatalmi ágak elválasztása azóta is érvényes elv minden demokráciában.

hu.wikipedia.org/wiki/A_hatalmi_%C3%A1gak_sz%C3%A9tv%C3%A1laszt%C3%A1sa

2) a tudomány a felvilágosodásban fejlődésnek indult, és a tudomány egyik jellemzője az, hogy nem dogmatikus. Emiatt elismeri, hogy tud hibázni, de a hibát korrigálni is tudja. Előtte olyan ostobaságokban hittek, mint a szentháromság, szűznemzés, és a keresztény egyházak azóta is hiszi ezeket. Nem mellesleg a csuti geci is ezen hülyék között van.

3) A társadalmi szerződés elméletének sok változata van, közülük sok szerint azt hallgatólagosan kell érteni.

en.wikipedia.org/wiki/Social_contract#Tacit_consent

4) De mondok még egy érvet a bíróság szétválasztására. A bíróság feladata, hogy igazságot szolgáltasson, és a törvényeket alkalmazza. Ők a jogtudomány TUDÓSAI. Tudósnak nem mindenki alkalmas, és a tudósokat nem választáson választjuk meg. Most képzeld már el, hogy rezsiszilárd PhD-t kapna kvantummechanikából, csak, mert Csepelen elég sok ostoba Fideszes megszavazza! Mélysötét világ lenne. Olyan mélysötét, mint te.

Mondjuk egy ostoba Fideszes mindezeket nem fogja fel, és csak hablatyol a történelemről, a tudományról és a jogról, miközben fingja nincs róla. Pont az ilyen sötét barmok szavaztak a Fideszre.

Mr. Neutron 2018.05.29. 18:56:24

@math0: Akkor most mindent szépen sorra cáfolok:

1-ső: a hatalmi ágak szétválasztása nem természettörvény, mint pl. a csíraplazma állandósága, hanem emberi "találmány", egy mém. Csak annyi kell a létezéséhez, hogy sokan elhiggyék. Ha benne van a wikipédiában, az csak azt bizonyítja, hogy a wikipédiának van ilyen szócikke, semmi más egyebet nem.

2-odik: a természettudomány fejlődését nem kellene ide keverni, mert annak nem sok köze van ahhoz, hogy az IM alá rendelik-e a bíróságokat, vagy nem.

3-adik: persze, a "társadalmi szerződés" tant próbálták kimagyarázni, amikor utólag rájöttek, hogy gyakorlatilag semmi nem bizonyítja, figyelembe véve, hogy az őskori gallok - eltérően az ősi mezopotánoktól és az ősmagyaroktól - nem rendelkeztek írásbeliséggel. De ha ezt még ki is lehetne magyarázni, ott van a felvilágosodás másik "nagy szellemi terméke", a "nemes vadember" gondolata, amin Rousseau fantáziált (amikor éppen nem az járt a fejében, hogy mennyire élvezné, ha a nevelőnője a térdére fektetné, és jól megvesszőzné őt). Ennyit arról, hogy mennyire lehet komolyan venni a "felvilágosodás nagyjainak" (Montesquieaue, Rousseau) hagymázas ötleteit. Ha már a felvilágosodásról és a természettudományokról szó esett, akkor halkan megjegyezném, hogy azt a tudóst (Lavoisiert), aki viszont tényleg komolyan vehető tudományos tevékenységet folytatott, nos őt nyaktilóval kivégezték a felvilágosodás eszméitől vérszemet kapott forradalmárok.
4-edik: ez már szót sem érdemel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 19:37:07

@Mr. Neutron:

"1-ső: a hatalmi ágak szétválasztása nem természettörvény, mint pl. a csíraplazma állandósága, hanem emberi "találmány""

Így van, méghozzá a demokratikus államrendszer egyik olyan alapelve, amelyről legnagyobb konszenzus van. Kb olyan, mint a választások.

"2-odik: a természettudomány fejlődését nem kellene ide keverni, mert annak nem sok köze van ahhoz, hogy az IM alá rendelik-e a bíróságokat, vagy nem."

Te keverted ide, Fideszes geci!

3-adik

Itt tovább viszed terelő, hagymázas ostobaságaidat, ami mind offtopic, ezért erre nem reagálok. Amilyen geci patkány vagy, miután tételesen cáfolom, azzal rágalmaznád, hogy én hoztam fel a témát.

Maradjunk 1-nél: a hatalmi ágak szétválasztása a demokrácia alapelve. Óriási konszenzus van róla. Persze hülye Fideszeseknek erről fingjuk nincs.

No de mi lesz a következő? Leszámoltok a választásokkal, Fideszes diktátor gecik?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 19:38:12

@Mr. Neutron: "azt a tudóst (Lavoisiert), aki viszont tényleg komolyan vehető tudományos tevékenységet folytatott, nos őt nyaktilóval kivégezték a felvilágosodás eszméitől vérszemet kapott forradalmárok."

mi ez az inkvizícióhoz képest, te faszbarom?!

Mr. Neutron 2018.05.29. 21:20:37

@math0: Sajnálom, hogy elragadtattad magad. Talán a szegényes műveltséged miatti frusztrációd miatt vesztetted el az egyensúlyodat. A trágárságokra nem reagálok, sem a politikai inszinuációra. De egyvalamit szeretnék a figyelmedbe ajánlani: a hatalom hasonlóképp működik, mint a tömegvonzás: ha nincs külső erő, ami ellent tartson, akkor mindent magához vonz, bekebelez önnön részévé tesz és ettől még nő is az ereje. E folyamat legszebb, legtisztább megnyilvánulása a fekete lyuk, vagyis egy szingularitás a téridőben, amelyből semmi nem képes megszökni, mert az eseményhorizont mögött a fénysebességnél magasabb a szökési sebesség. Nos, ha nem vetted volna észre, Magyarország örvendetes módon már ott van a hatalmi szingularitás eseményhorizontjánál, ahonnan nem lesz visszafelé vezető út, csak előre, a vonzó politikai centrum irányába. Ezt senkinek nem kötelező szeretnie, de előbb vagy utóbb mindenki észre fogja venni, mert ez olyan nyilvánvaló változásokkal jár, amik alól senki sem vonhatja ki magát. Te sem. Mindannyiunk nagy szerencséje, hogy Magyarországon a nemzeti konzervatív kereszténydemokrata politikai-lelki erőcsakra az, amely képes lesz az összállami és közpolitikai hatalmi szingularitás létrehozására.

Úgyhogy csak ne nagyon ugrálj.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 22:01:16

@Mr. Neutron: szegény kis ostoba barom vagy. a hatalmi ágak megosztását pont azért találták ki, mint elvet, mert például Montesquieu már sok száz évvel ezelőtt látta a hatalom ilyen jellegét. És pont ez ellen. Elárulom neked, hogy ez igazából a hatalom védelmében is van.

Mert tudod, picinyem, azok a hatalmasok, amik ilyen fekete lyukat játszottak, azok általában, különösen a modern időben, lámpavason végezték, vagy öngyilkosok lettek. Olyan fekete lyuk még nem volt, és soha nem lesz a Föld történetében, amely ne bukott volna, mert a fekete lyukon kívüli erők erősebbek voltak. Hitler öngyilkos lett, és elégették a testét, nehogy még jobban megszégyenüljön. A kis, ostoba Orbanisztánnak, és Orbánnak még kevesebb esélye van arra, hogy akár csak pár évig is kitartson, mint a náci Németország. 2 perc alatt bombáznak minket vissza az őskorba.

2018.05.29. 22:16:31

@_most_: "A fideszes média mikor írt bármi olyat, ami a fideszre negatív?" - folyamatosan. elég ha csak megnézzük az origót: az ott megjelent írások a mind rossz fényt vetnek a fideszre

2018.05.29. 22:22:30

@math0: te ritka hülye vagy matyikám ezzel a lebombázással :D
vagy csak le vagy maradva cirka 70 évvel

2018.05.29. 22:23:42

frusztrált hazaáruló libsik már a lebombázásról álmodoznak :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 22:28:15

@aleksz róz: ilyen szempontból komolyan kell venni azt, amit Neutron a fekete lyukról írt. amikor már minden "belső ellenséget" felszámoltak, és tovább kell fenntartani a harcszellemet, akkor a diktatúráknak szükségük van külső ellenségre. és azok szokták szarrá bombázni. ld Saddam, ld Hitler, ld Napoleon, ld Észak Korea, bár ott Kim Dzsong UN most éppen mintha észbe kapott volna, csak abba meg bele fog bukni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 22:35:30

@aleksz róz: ti álmodoztok ezerévs birodalomról, én csak szóltam, hogy belefeszült a fejetek a bilibe

2018.05.29. 22:44:18

@math0: néhány kérdés azért felmerül:
tényleg azt hiszed, hogy le fognak bombázni minket? és miért, mert orbán egy fekete lyuk és meg kell mindenképpen állítani, mielőtt elnyeli a bolygót?
napóleont is lebombázták?
észak-koreát vajon mikor bombázták szét vagy akár csak akarták szétbombázni az elmúlt 60 év során?
te komolyan elhiszed, hogy azért bombáznak le egy országot, mert ott diktatúra van?
mennyire utálhatja szerinted az olyan hazaáruló féreg magyarországot, aki arról ábrándozik, hogy jól szét lesz bombázva?

2018.05.29. 22:47:33

@math0: "amikor a kormányzat keresztül erőltet valamit, amit a nép nem akar, azt nevezzük diktatúrának, te fasz! és ha ez civil szervezetek letörése, bíróság elfoglalása, akkor meg pláne!" - a nép kifejezett akarata a civil szervezetek letörése.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 23:19:54

@aleksz róz:

"tényleg azt hiszed, hogy le fognak bombázni minket?"

valószínűsíthető, hogy ha Orbán minden belső ellenséget elpusztított, akkor maga is keres más ellenséget, szüksége is van a hatalomban maradáshoz, és már most is megvannak ezek az ellenségek, csak az a kérdés, hogy idővel még meddig megy el. és adott esetben lebombáznák. Kadhaffi estetét is szem előtt lehet tartani. Magyarország sokkal kritikusabb eset, mint Líbia, mivel EU tag, és az EU közepén van.

"napóleont is lebombázták?"

igen, az adott kor bombázási technikájával.

"észak-koreát vajon mikor bombázták szét vagy akár csak akarták szétbombázni az elmúlt 60 év során?"

lényegében mindig ennek a határán egyensúlyozott,voltak hatalmas barátai, és volt atombombája. Orbanisztánnak nincs.

"te komolyan elhiszed, hogy azért bombáznak le egy országot, mert ott diktatúra van?"

nem, azért általában még sajnos nem, de ezek a diktatúrák ákltalában szolgáltatnak okot rá.

"mennyire utálhatja szerinted az olyan hazaáruló féreg magyarországot, aki arról ábrándozik, hogy jól szét lesz bombázva?"

mennyire utálhatja szerinted az olyan hazaáruló féreg magyarországot, aki arról ábrándozik, hogy itt jól működő diktatúra lesz?!

még egyszer ismétlem, mert amilyen debil vagy, nem fogtad fel: ti álmodoztok, én csak rámutatok, hogy beleszorult a fejetek a bilibe álmodozás közben.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 23:22:11

@aleksz róz: ja, és bocs, de mondjuk 1943 után minden értelmes német arról álmodozott, hogy Németországot szétbombázzák, mert Németország azután fel tudott épülni, de egy náci birodalomban élni szarabb dolog.

2018.05.29. 23:40:15

@math0: ne feszülj be, matyi, a valóságot te se tudod elhajlítani. a számok nem hazudnak: a szavazáson megjelentek pont 68,33%-a akarta.

2018.05.29. 23:40:49

@math0: mondom én, hogy le vagy maradva vagy 70 évvel...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 23:42:20

@aleksz róz: meg lehet nézni például 1956-ot. nem hazaáruló az, aki a nyugat beavatkozását várta. ez nem jött létre, mert a diktatúrát a Szovjetunió védte, és jöttek a szovjet tankok. a hazaáruló mindenesetre nem az volt, aki a nyugati beavatkozást várta. és Orbánt nem menti meg Putyin, ahhoz nem elég fontos, és köztünk van Ukrajna.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 23:43:07

@aleksz róz: semmiféle szavazás nem volt, te hazug Fideszes féreg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.29. 23:44:35

@aleksz róz: semmi olyan törvény nincs, hogy a történelem nem ismételheti önmagát egy kissé pitiáner, röhejes ismétléssel.

2018.05.29. 23:51:18

@math0: szóval szerinted valószínűsíthető, hogy lebombáznak minket... egészen elképesztő, hogy mennyire nem a valóságban élsz.

észak korának mikor lett szerinted atomfegyvere?

"mennyire utálhatja szerinted az olyan hazaáruló féreg magyarországot, aki arról ábrándozik, hogy itt jól működő diktatúra lesz?" - az egyáltalán nem biztos, hogy hazaáruló, mert hiheti azt, hogy az jó lesz az országnak. de az hazaáruló, aki az ország szétbombázását szeretné. szóval szerinted mennyire utálhatja az olyan hazaáruló féreg magyarországot, aki arról ábrándozik, hogy jól szét lesz bombázva?

2018.05.29. 23:52:49

@math0: dehogynem volt. 2018. ápr. 8-án.
már ezt is le akarod tagadni? :D

2018.05.29. 23:53:40

@math0: papám, a második világháború 73 éve véget ért.

2018.05.29. 23:56:02

@math0: és most is itt vannak a szovjet tankok, hogy azt kelljen várni, hogy a nyugat megvéd tőlük?
2018 van baszod...

na és mi van a fekete lyukkal? arra nem válaszoltál

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 01:10:32

@aleksz róz:
még egyszer ismétlem, mert amilyen debil vagy, nem fogtad fel: ti álmodoztok, én csak rámutatok, hogy beleszorult a fejetek a bilibe álmodozás közben.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 01:11:13

@aleksz róz: nem ez volt a kérdés, és nem kapott többséget. 49% nem többség.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 01:11:55

@aleksz róz: semmi olyan törvény nincs, hogy a történelem nem ismételheti önmagát egy kissé pitiáner, röhejes ismétléssel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 01:13:31

@aleksz róz: valószínűsíthető, hogy ha Orbán minden belső ellenséget elpusztított, akkor maga is keres más ellenséget, szüksége is van a hatalomban maradáshoz, és már most is megvannak ezek az ellenségek, csak az a kérdés, hogy idővel még meddig megy el. és adott esetben lebombáznák. Kadhaffi estetét is szem előtt lehet tartani. Magyarország sokkal kritikusabb eset, mint Líbia, mivel EU tag, és az EU közepén van.

2018.05.30. 02:00:22

@math0: de bizony erről IS szavaztunk. és nem 49, hanem 68,33% támogatta azokat a poltikai erőket, akiknek kurvára nem tetszik az említett "civil" szervezetek működése.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 07:26:47

@aleksz róz: még egyszer ismétlem, mert amilyen debil vagy, nem fogtad fel: ti álmodoztok, én csak rámutatok, hogy beleszorult a fejetek a bilibe álmodozás közben.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.05.30. 08:36:14

@math0: "ha Orbán minden belső ellenséget elpusztított"

A geci mindig olyan "ellenséget" hazudik, amelyik nem tud védekezni, visszaütni. A vakok és gyengénlátók civil szervezetét, egy idős jótékonykodót, egy egyetemet, stb. És addig csűri-csavarja az általa kreált szar törvényeket, míg lehetetlenné teszi a működésüket. Egy gyáva szar alak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 09:34:40

@aleksz róz: ti vizionáltok ide ezer éves Orbán birodalmat. ti vizionáltok ide bíróságok elfoglalását, civil szervezetek elűzését.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 09:45:38

@aleksz róz: valószínűsíthető, hogy ha Orbán minden belső ellenséget elpusztított, akkor maga is keres más ellenséget, szüksége is van a hatalomban maradáshoz, és már most is megvannak ezek az ellenségek (Soros, ENSZ, EU, amerikai nagykövet, holland nagykövet, ukránok...), csak az a kérdés, hogy idővel még meddig megy el. és adott esetben lebombáznák.

Mr. Neutron 2018.05.30. 12:30:40

@math0: Játsszunk el a gondolattal - feltéve, de meg nem engedve ... - mit mond a természettudomány az általad favorizált "libertárius -illuminati" típusú, trichokatrikus (törvényhozás, végrehajtás, bíróság) hatalommegosztási koncepcióról. A példa kedvéért válasszunk analógiának három, gravitációsan kötött, egymáshoz képest elmozduló tömegközéppontot, és vizsgáljuk meg ezeket! Mit mondhatunk el a dinamikájukról?

1. A mozgásuk kaotikus lesz és (néhány kuriozitás jellegű esetet leszámítva) nem fognak stabil pályára állni egymás körül, hanem általában az várható, hogy néhány keringés után szétspriccelnek világűrben. Jusson eszedbe, hogy kettőscsillagok vannak, de stabil hármas rendszerek nem nagyon.

2. Ha megpróbálod kiszámítani a pályájukat, akkor vért fogsz izzadni a perturbációszámítással és akkor még nem is volt szó olyan, az asztronómiában megkerülhetetlen tényezőkről, mint az árapályjelenségről, vagy a testek hőmérsékletváltozásaiból adódó pályamódosulásokról stb.

Tehát olyasmit propagálsz, ami a természetben nem működik és jelenleg racionális-matematikai eszközökkel kezelhetetlen.... Gratulálok! Innentől kezdve nem is nagyon kell további bizonyítás, hogy a felvilágosodás idején kitalált hóbortos hatalommegosztási koncepció teljesen idejétmúlt és elvesztette a létjogosultságát.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 12:44:42

@Mr. Neutron: a hasonlatod baromság, mert.

1) testekkel, pozícióval modellezni hatalmi ágakat hülyeség. gravitációval modellezni hatalmi erőket szintén hülyeség

2) a szempontjaid, például a "kaotikusság" és "kiszámíthatóság" nem vihetők át a hatalmi ágakra. egyáltalán nem kell kiszámolni a hatalmi ágak pályáját, és a kaotikusságnak sem a matematikai fogalma az, ami itt releváns

3) egy állam esetében viszont van egy olyan szempont, ami fontos, és amit ignoráltál. az államnál fontos számunkra, hogy az állapota ne menjen el bizonyos szélsőséges irányba, mert az akkor sem jó, ha kiszámíthatóan, és stabilan megy el oda.

például az az államigazgatás, ami stabilan és kiszámíthatóan kiírtja az egész ország népét, az akkor sem jó, ha ez stabil és kiszámítható. ezt a legfontosabb szempontot fel sem vetült az ostoba fejedben.

jobb hasonlat az, ha szabályozáselméletből veszünk egy példát. például, ha egy teaforraló vizét (nép) forraljuk egy kívánt hőmérsékletre, és a kapcsoló (kormány) táplálja bele ész nélkül az elektromos áramot, ami fűti, akkor jó dolog egy szabályozó kör (ellensúlyok a hatalmi ágakban), amely visszaszabályoz.

és még egy esetleg ki nem számítható, és kicsit kaotikus szabályozási kör is jobb, mint az, ha a teaforralód ész nélkül elforral minden vizet, és kigyullad. holott ez utóbbi stabil és kiszámítható lehet.

ez mondjuk a te 80-as IQ-ddal eszebe se jut. ilyen debilek a Fidesz szavazói.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 12:59:32

@Mr. Neutron: egyébként igencsak szánalom, amikor egy ilyen kis mitugrálsz, Fideszes faszkalap az ostoba hasonlatával próbál meg aláásni egy évszázadok óta elfogadott elvet a demokratikus rendszer berendezkedéséről. csak azért, mert a hülye kis diktatúrádnak akarsz valami elbaszott ideológiai támaszt adni. röhej vagy.

Mr. Neutron 2018.05.30. 13:42:12

@math0:

--> 1. Összesen egy indokot hoztál fel a véleményed alátámasztására és az érveim kritizálására, mégpedig azt, hogy "hülyeség". LOL
--> 2. De bizony, pont jó az analógiám, ugyanis az általad promotált hatalommegosztási elv elvileg arról szólna, hogy a három hatalmi centrum (a három tömegközéppont) kölcsönösen, stabilan szabályozza egymást. A fizikai analógiával bizonyítottam, hogy ez nem így működik, mert a valóságban az ilyen rendszer széthull!
--> 3. Ha érdemben bizonyítanád, hogy mi a gondod az általam bemutatott modellrendszerrel (ez az 1. pontban nem sikerült neked), akkor majd azután térhetünk rá arra, hogy értelmezhető-e és megfelelő-e az általad javasolt teaforraló modell.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 14:28:15

@Mr. Neutron:

"z általad promotált hatalommegosztási elv elvileg arról szólna, hogy a három hatalmi centrum (a három tömegközéppont) kölcsönösen, stabilan szabályozza egymást. A fizikai analógiával bizonyítottam, hogy ez nem így működik, mert a valóságban az ilyen rendszer széthull!"

hülye vagy.

1) sem a fizikai rendszer nem hull szét a valóságban
2) a hatalmi megosztási rendszer meg pláne nem hull szét a valóságban. országok tömegei a példák rá

3) az analógiád nem jó, mert az államban ható "erőknek" a gravitáció nem jó modellje, és testek pozíciójának sem analógiája semmi az államszervezeben

" Ha érdemben bizonyítanád, hogy mi a gondod az általam bemutatott modellrendszerrel"

érdemben kritizáltam, nem is tudtál rá köpni, nyelni sem. nem válaszoltál a kritikára.

de mondom, elmebeteg egy vállalkozás, hogy igazolni akarod azt, hogy valami széthull, elvi okokból, amikor példák tucatjai vannak a működésére.

példák tucatjai vannak továbbá arra is, hogy a diktatúrák hullanak szét, és az igen durva szokott lenni.

elmebeteg dolog, hogy te egy rossz fizikai analógiával akarsz ítélni egy társadalmi elv, amely társadalmi elvet kipróbáltak, és működik.

az ilyen elmebetegek szavaztak a Fideszre, mint te.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 14:32:38

@Mr. Neutron: a három test problémának egyébként vannak stabil megoldásai

en.wikipedia.org/wiki/Three-body_problem#Gravitational_systems

A Nap-Hold-Föld rendszer is egy ilyen megoldás, ha a többi bolygótól és csillagtól eltekintünk (ami jó közelítéssel jogos).

de te, hülye Fideszes erőlködj még azzal, hogy valójában a Nap-Föld-Hold rendszer instabil, és te inkább élnél egy kontrollálatlan meteordarabkán, amely beleszáguld a vaksötét űrbe!

Mr. Neutron 2018.05.30. 14:59:20

@math0: Ez az az egyik eset azok közül, amelyre korábban úgy utaltam, hogy "ritka, kuriozitás jelleggel" fordul elő. Akkor tehát egy olyan elv mellett törsz lándzsát, amelyik ritka kuriózumként, az esetek nagyon kis töredékében akár működheti is? Remélem, hogy nem mérnök vagy, mert nagy baj lenne, ha ilyen hozzáállással pl. hidat terveznél! :)

(Bocsánat ezért a kis fricskáért.)

Ezzel szemben az általam felismert egycentrumú "fekete lyuk" hatalmi modell abszolút stabil. Ami egyszer belehull, az örökre ott is marad és erősíti a centrum vonzóerejét. Meghajlítja maga körül a téridőt, vagy ahogyan a Miniszterelnök Úr a közelmúltban igen választékosan megjegyezte "akkor járunk el helyesen, ha a saját észjárásunknak megfelelően, a magunk akarata szerint a valóságot is képesek vagyunk hajlítani".

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 17:54:47

@Mr. Neutron: hazudsz. a fizikában sem ez a kuriózum, és a társadalomban sem.

már mondtam, faszfejkém, hogy a fekete lyuk (totális diktatúra) se nem kívánatos, és még soha nem volt akkora diktatúra, amely az egész Földet elnyelte volna. minden diktatúra bukik, egy Magyarországnyi kis minidiktátor meg aztán pláne. ez olyan abszolút nyilvánvaló, hogy nehéz elhinni, hogy te egy pillanatig is el tudsz feledkezni róla. hogy akár csak egy pillanatig is azt hiszed, hogy egy törpediktátor Európa közepén stabil marad.

te magad olyan sötét vagy, mint egy fekete lyuk.

Mr. Neutron 2018.05.30. 20:27:56

@math0: Az előző "hülyeség" érved után ismét sikerült előhozakodnod valami rendkívül okos gondolattal, miszerint "hazudsz". :) Itt az idő, hogy feladd ezt a meddő kapálódzást, mert láthatóan nem megy neked a gondolkodás. :)

Valószínűleg el sem jutott a tudatodig, hogy az előző a háromtest "megoldásoddal" (Nap, Föld, Hold) saját magad ellen érveltél, hiszen csak arra sikerült példát találnod, hogy nagyságrendileg eltérő tömegek képesek többé-kevésbé stabil rendszert alkotni, amelyek közül az egyik (Nap) meghatározó, a másik (Föld) alárendelt és a harmadik (Hold) az előző kettőhőz képest nem számottevő. Na, vajon ez milyen hatalommegosztási rendszernek volna a fizikai analógiája? Van egy domináns hatalmi ág (mondjuk végrehajtó hatalom), egy alárendelt (mondjuk törvényhozás) és egy jelentéktelen (bíróságok)? Ezt akartad bizonyítani? Megsúgom, hogy bárhogyan cserélgeted a modelledben a hatalmi ágakat, sehogyan sem fogsz ésszerű eredményre jutni, vagyis a stabil Nap-Föld-Hold modellrendszered hulladék és semmit nem bizonyít.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 20:49:35

@Mr. Neutron: neked nincs semmi érved, hiszen:

1) semmi igazolásod nincs arra, hogy a háromtest probléma általában instabil

2) a párhuzamod sok sebből vérzik, erre nem is tudtál mit válaszolni, se köpni, se nyelni nem tudsz. a párhuzamod hibbant, körtét hasonlítasz össze Moszkvics-slusszkulccsal

3) az, hogy a hatalmi ágak megosztása stabil a világ legtöbb országában, az egy tény. te eme tény ellen próbálsz spekulációval érvelni, ami eleve hibbant dolog.

Mr. Neutron 2018.05.30. 22:19:26

@math0: Ha kivonom a közönséges retorikát a hozzászólásodból, akkor nem sok marad belőle. Ezt a keveset megválaszolom, nehogy teljesen hülyén halj meg:

-->1.: Ez közismert, nem szokás bizonyítani, egyszerűen csak hivatkoznak rá. Egyébként Szebehely Győző nevéhez fűződik annak a bizonyítása, hogy az azonos tömegtartományba eső hármas rendszer szükségszerűen felbomlik.

--> 2.: Ezt biztos epébe mártott billentyűzettel írtad, mert lekicsinylő jelzők vannak benne dögivel, de semmit nem bizonyít azon kívül, hogy nem tudsz uralkodni az alantas indulataidon.

--> 3.: Ha nem vetted volna észre, azt bizonyítottam, hogy a hatalommegosztás liberális oldalon favorizált, háromosztatú, illuminátus/szabadkőműves modellje nem stabil, hanem idővel mindenképp fel fog bomlani, ezért nem tekinthető az erkölcsi világrend örök és szükségszerű elemének, hanem csak egy ideiglenes, perverz eltévelyedés.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.30. 22:49:19

@Mr. Neutron:

1) Igazolás, hivatkozás?

" Ha nem vetted volna észre, azt bizonyítottam, hogy a hatalommegosztás liberális oldalon favorizált, háromosztatú, illuminátus/szabadkőműves modellje nem stabil"

A jó édes kurva anyád se bizonyította. Leírtam, hogy miért. Az, hogy nem fogod fel, és nem tudsz rá válaszolni, azt bizonyítja, hogy az IQ-d 90 alatt van.

Mr. Neutron 2018.05.31. 07:41:07

@math0: Tudod, eléggé árulkodó, hogy egyre kevesebb a tartalom a hozzászólásaidban, és egyre több a hisztizés. Megkaptad a forrásmegjelölést a hármas rendszer szükségszerű febomlásának egzakt bizonyítására, erre mit csinálsz? Ahelyett, hogy tovább érvelnél, megpróbálnád bizonyítani a saját igazadat, írsz egy homályosan visszautaló hozzászólást, amelyben gyalázkodsz. De ha korábban már leírtad a tutit, miért nem jelölöd meg, hogy tulajdonképpen mi is volt az? :)
Megmondom én: mert sz@rt se írtál Te meg. Rájöttél, hogy egy intellektuális csatát elvesztettél és most legszívesebben visszavonulót fújnál, de nem akarod beismerni, hogy vesztettél.
Ha mégsem így lenne, akkor viszont szíveskedj higgadtan érvelni, én itt vagyok, meghallgatom, hajrá, drukkolok neked! :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 08:31:27

@Mr. Neutron: "Megkaptad a forrásmegjelölést"

ha szerinted az forrásmegjelölés volt, akkor ez is mutatja, hogy fingod nincs a tudományról. Fingod nincs arról, mi egy tudományos igazolás hivatkozással. Az úgy néz ki, hogy idézed a szöveget, amelyben állítják azt, amit te mondasz, aztán szerzők, újság, évjárat, szám, oldalszám. Ezt minden diák tudja, aki valaha írt legalább egy tudományos cikket. Te nem írtál, teneked fingod nincs a tudományról.

"De ha korábban már leírtad a tutit, miért nem jelölöd meg, hogy tulajdonképpen mi is volt az? :)"

Itt írtam le a kritikát, nem válaszoltál rá:

1) testekkel, pozícióval modellezni hatalmi ágakat hülyeség, mert azok nem testek, a térbeli pozíciójuk nem értelmezhető, nem kvantifikálható, nem három dimenziós. gravitációval modellezni hatalmi erőket szintén hülyeség, mert a hatalmi erők így nem is kvantifikálhatóak, és nem is érvényes rájuk a gravitációs törvény. a hatalmi ágak megosztása nem is három ágról szól, mert klasszikusan ugyan három ág van, de valójában a média egy negyedik hatalmi erő, és a népakarat egy ötödik erő, amely a történetben közrejátszik, és nem hagyható ki a modellből

2) a szempontjaid, például a "kaotikusság" és "kiszámíthatóság" nem vihetők át a hatalmi ágakra. egyáltalán nem kell kiszámolni a hatalmi ágak pályáját, és a kaotikusságnak sem a matematikai fogalma az, ami itt releváns. egy államrendszer összeomlása nem analóg egy bolygórendszer összeomlásával.

3) egy állam esetében viszont van egy olyan szempont, ami fontos, és amit ignoráltál. az államnál fontos számunkra, hogy az állapota ne menjen el bizonyos szélsőséges irányba, mert az akkor sem jó, ha kiszámíthatóan, és stabilan megy el oda.

4) te a fekete lyukat pozitív esetként hoztad fel, miközben az negatív eset

Ezekre mind nem válaszoltál, mert rámutatnak, hogy az analógiád annyira elbaszott, hogy jobba elbaszott szinte nem is lehetne.

Mr. Neutron 2018.06.05. 14:59:05

@math0: Elég sokat kellett piszkálni téged, hogy írj végre valamit, ami nyomokban válaszra érdemes tartalmat is hordoz (a szokásos trágárságaidon túl).

Rossz hírrel kell kezdenem: csúnyán felsültél. Sajnos összekutyultad a citálást és a forrásmegjelölést. Te próbálsz kioktatni engem a pongyola forrásmegjelölés miatt úgy, hogy azt sem tudod, mi a különbség az idézet és a hivatkozás között? LOL

Egyébként nem kell ezt ennyire túlgondolni; elég, ha megnézed a Wikipédián a Szebehely munkásságának összefoglalását.

Ezek után a pontokba szedett, érdeminek szánt kritikád ugyancsak nem meggyőző, mert figyelmen kívül hagyod, hogy egy modellrendszernek fizikailag nem kell ugyanolyan jellegűnek lennie, mint a modellezettnek. Pl. a fekete lyukak bizonyos tulajdonságai kiválóan modellezhetők örvénylő folyadékkal, annak ellenére, hogy a vízörvényben eggyel kisebb dimenzióban nyilvánulnak meg a vizsgálandó jelenségek és az örvénynek a fekete lyukkal szemben elhanyagolható a tömege és a tömegvonzása. Hasonló a helyzet a modellrendszerként használt metaanyagokkal. De amikor számítógépen futtatnak matematikai modelleket, ezeknek sincsenek olyan konkrét fizikai tulajdonságai, mint a modellezett rendszernek. Pl. egy híd végeselem szimulációjához sem kell megépíteni a hidat a számítógép burkolata alatt.

Ott szakadt el nálam a cérna, amikor azt olvastam, hogy a médiát és a népakaratot is besoroltad a hatalmi ágak közé. Ezt a mantrát már ismerem. A fundamentalista álliberalisták szerint média is egy hatalmi ág, a következő hatalmi ág biztos az NGO-k, de a migránsokat se felejtsük ki, mert őket is hatalmi ágnak kell tekinteni, továbbá az aberráltakat, akiknek extra jogokat kell biztosítani, a kisegyházakat, és így tovább. Szerintük az a lényeg, hogy minél kuszább hatalommegosztási struktúrában legyen széttördelve a népközösség tettereje, széthulljanak a családok és a "nyitott társadalom" eszméje végleg paralizálja az államhatalmat.

Ui.: Sokak nevében kikérem magamnak, hogy a fekete lyuk negatív eset lenne!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.05. 21:36:25

@Mr. Neutron:

@Mr. Neutron:

" Sajnos összekutyultad a citálást és a forrásmegjelölést."

a jó, édes kurva anyád keverte össze!

és te egyiket sem adtál. erről akarsz geci módon azzal terelni, hogy megrágalmazol, de felsültél.

"Egyébként nem kell ezt ennyire túlgondolni; elég, ha megnézed a Wikipédián a Szebehely munkásságának összefoglalását."

Ez se nem idézet, se nem forrás megjelölés. A Wikipédia önmagában nem vehető komoly forrásnak. A Wikipédia szócikkben egy csomó szöveg van, megint idézet és forrásmegjelölés nélkül.

Tehát továbbra is ott vagyunk, hogy te nem adsz se idézetet, se forrást, és valószínűleg nem véletlenül, mert hazudozol.

"egy modellrendszernek fizikailag nem kell ugyanolyan jellegűnek lennie, mint a modellezettnek. Pl. a fekete lyukak bizonyos tulajdonságai kiválóan modellezhetők örvénylő folyadékkal, annak ellenére, hogy a vízörvényben eggyel kisebb dimenzióban nyilvánulnak meg a vizsgálandó jelenségek és az örvénynek a fekete lyukkal szemben elhanyagolható a tömege és a tömegvonzása."

Amennyiben a releváns dolgokban párhuzam van, akkor egy modell elfogadható. Nálad a releváns dolgokban van óriási különbség. Felsoroltam, hogy mik ezek. Ennyi erővel az almát is modellezhetnéd neccharisnyával.

"Ott szakadt el nálam a cérna, amikor azt olvastam, hogy a médiát és a népakaratot is besoroltad a hatalmi ágak közé. Ezt a mantrát már ismerem. A fundamentalista álliberalisták szerint média is egy hatalmi ág, a következő hatalmi ág biztos az NGO-k, de a migránsokat se felejtsük ki, mert őket is hatalmi ágnak kell tekinteni, továbbá az aberráltakat, akiknek extra jogokat kell biztosítani, a kisegyházakat, és így tovább. "

Ez a szalmabáb érvelés nevezetű érvelési hiba. Nincs érved az ellen, hogy a médiát hatalmi ágnak tekintsük.

"Szerintük az a lényeg, hogy minél kuszább hatalommegosztási struktúrában legyen széttördelve a népközösség tettereje, széthulljanak a családok és a "nyitott társadalom" eszméje végleg paralizálja az államhatalmat."

Ez a csúszós lejtő nevű érvelési hiba. Ráadásul körkörös, ugyanis az elrettentőnek szánt következményed nem mindenkinek elrettentő.

"Ui.: Sokak nevében kikérem magamnak, hogy a fekete lyuk negatív eset lenne! "

Akkor ugorj bele, te balfasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.05. 21:37:43

@Mr. Neutron: ja, az kimaradt, hogy a népakaratot miért ne tekintsük az államszervezetben egy fontos erőtényezőnek, ez ellen még érvelési hibát sem próbáltál felhozni, annyira nincs igazad.

Mr. Neutron 2018.06.05. 23:01:32

@math0: Először is tisztázzuk elvi éllel és a szánalmas életed teljes hátralévő részének utolsó percéig terjedő hatállyal, hogy jó kurva anyád legfeljebb neked van, te sötétlelkű paraszt. Kezdem már unni, hogy kapkodsz itt a bokám után. De nyugodt lehetsz, mert ezúttal beleverem az orrodat a saját hülyeségedbe, hogy most se legyen hiányérzeted:

- Forrásmegjelölés címén az idézet szabályait próbáltad számonkérni rajtam. Tudod, az a nagy különbség a kettő között, hogy a forrásmegjelölés nem tartalmaz idézetet. Van amikor a forrás megjelölése mellett idézünk is, pl. amikor be akarunk emelni a szövegünkbe egy másik műből egy kisebb terjedelmű részt, gondolatot, képletet stb. és van, amikor csak hivatkozunk, mert az idézés nem szükséges vagy nem lehetséges. Ja, és a formai követelményeket (jegyzet, bibliográfia stb.) szakfolyóiratban vagy kötetben természetesen be kell tartani, de hogy te ezt ilyen hörgős stílusban követeled tőlem egy blog kommentfolyamban, az szánalmas. De ha utólag bebizonyítod, hogy ez a blog egy referált tudományos szakfolyóirat, akkor a formai követelményeknek megfelelően helyesbíteni fogom a hivatkozást. LOL

A következő nagyszerű húzásod, hogy elkezdtél savazni a wikipédia utalás miatt. Ebben elvileg marhára igazad lenne, mert a wikipédia valóban nem tudományos szakforrás. De van ám egy bökkenő: ha visszaolvasod, amit eddig ideöklendeztél, akkor látni fogod, hogy tele van wikipédia hivatkozásokkal, mert érvelés címén szinte csak a wikipédiára hivatkoztál. Most meg hirtelen rájöttél, hogy wikipédiára mégse ér hivatkozni?? LOL Erre mondják, hogy nem te vagy a legélesebb kés a kredencfiókban.

- A hozzászólásod további része is hasonló színvonalú. Ha nem értesz egyet azzal, hogy a kezdetben gravitációsan kötött három tömegpont dinamikai rendszer nem alkalmas a trichotomikus hatalommegosztási rendszer modellezésére, akkor érveket kellene felsorakoztatni ellene. Nem trágárkodni, meg ilyen "alma-neccharisnya" abszurd dumákkal terelni. Egyébként elárulom, hogy vannak egyszerű és hatékony ellenérvek, amelyekre te is rájöhettél volna, ha az agyad nem akadályozna folyton a gondolkodásban. Pl. felhozhattál volna egy olyan hármas dimanikai rendszert, ami köszöni szépen, stabil marad. Pl. egy lítium atommagot. Innentől válna érdekfeszítővé a diskurzus. Persze csak olyasvalakivel, akinek a szellemi horizontja nem ér véget az almánál és a neccharisnyánál. LOL

A többit már tényleg csak tőmondatokban:

- Ha - feltéve, de meg nem engedve - a média is hatalmi ág lenne, azzal mit bizonyítanál? Annyit, hogy szerinted van még egy hatalmi ág. Na és? Ettől stabilabbá válna a hatalmi struktúra? Ha nem tűnt volna fel, nem ezen vitatkozunk, hanem azon, hogy általában van-e létjogosutsága és perspektivikus-e az általad hájpolt, szabadkőműves hatalommegosztási izé. Erről kellene beszélni, és nem ezekkel a "behozok még egy hatalmi ágat a képbe" dumákkal terelni.

- Sajnos a felvilágosista-libertárius szellemi kánont sem sajátítottad el a kellő színvonalon, mert láthatóan nem tudod, hogy a véleménybarátaid sem szokták hatalmi ágnak tekinteni a népakaratot, ugyanis azt a hatalom forrásának és nem az egyik ágának tartják.

Mára ennyit, neked pedig kívánok további jó rágódást és átkozódást, csak meg ne ártson.

LOL

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.06. 07:29:40

@Mr. Neutron: figyusz, te elmebeteg faparaszt!

1) se forrást nem jelöltél meg
2) se nem idéztél
3) én meg nem kavartam össze őket

magyarázhatod itt napestig, de akkor is csak az van, hogy hazudsz.

4) a folyóiratokban megkövetelt követelmények a referenciákra különbözőek a formai részükben, de tartalmilag hasonlóak: a lényeg az, hogy megtalálható módon adjál meg egy forrást. Ezt pedig blogon is megkövetelem tőled, mert ez egy értelmes dolog, ez az értelmes vita követelménye. Te ezt nem tetted meg, mert nincs ilyened, te egy hazug disznó vagy. Az állításodnak nincs igazolása, és ezért nem érv. Én nem fogom neked bemondásra elhinni a hülyeségeidet, az ilyet tartsd meg a kurva anyádnak!

"tele van wikipédia hivatkozásokkal, mert érvelés címén szinte csak a wikipédiára hivatkoztál."

Igen, csak esetemben a WP oldalakon voltak források. Esetedben meg nem. Azonkívül én pontos linket adtam pontos WP oldalra, és nemzetközire.

"Ha nem értesz egyet azzal, hogy a kezdetben gravitációsan kötött három tömegpont dinamikai rendszer nem alkalmas a trichotomikus hatalommegosztási rendszer modellezésére, akkor érveket kellene felsorakoztatni ellene. "

Sikerült kettős tagadást elkövetned, amitől a mondatod az ellenkezőjét jelenti, mint amit írni akartál, te húgyagyú.

Érveket meg felsorakoztattam, köpni-nyelni nem tudtál ellenük.

"- Ha - feltéve, de meg nem engedve - a média is hatalmi ág lenne, azzal mit bizonyítanál?"

Akkor a háromtest próbléma még egy szempontból különbözne a modellezett dologtól, amihez egyébként se hasonlít semmilyen vonatkozásban, de te erőlteted, mert egy elmebeteg faszbarom vagy.

Az egész "érvelésed" azon alapul, hogy az államhatalom rendszerét egy bizonyos fizikai modellel akarod modellezni, amihez annyira se hasonlít, mint a jó édes kurva anyád Szűz Máriára.

Ennyi erővel modellezhetjük az államhatalmat csillapított rezgőmozgással, és levonhatjuk a következtetést, hogy stabil.

És már az elején mondtam, hogy az is totál húgyagyú baromság, hogy azért akarsz valamit egy spekulatív modellel vizsgálni, hogy következtetést vonj le róla, de a következtetésed ellentmond a megfigyelésnek, miszerint a hatalmi ágak megosztásán sok tucat stabil demokrácia alapul. Szóval kb olyan hülye vagy, mintha jönnél egy kozmológiai modellel, és be akarnád bizonyítani, hogy a nap már tegnapelőtt felrobbant. Nyilván baromság, és nyilván a spekulációddal van a hiba, ha ilyen eredményre jutsz vele.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.06. 07:31:14

@Mr. Neutron: faszfejkém:

en.wikipedia.org/wiki/Separation_of_powers

kismillió hivatkozással van tele, te baromállat, ne akard nekem ezt ahhoz hasonlítani, hogy te ideszartál egy nevet!

Mr. Neutron 2018.06.16. 19:49:06

@math0: Itt van egy hivatkozás, te kedves szarláda: hu.wikipedia.org/wiki/Szebehely_Gy%C5%91z%C5%91

Olvasd el, és jól szedd össze magad, mert most már teljesen védhetetlen vitapozícióba manőverezted magad, te undok, semmirekellő, de egyébként szórakoztatő agyérgörcs, ugyanis a sajnálatraméltó vélekedéseid megvédéséhez már nem csak azt kell bizonygatnod, hogy

- a hivatkozás csak akkor érvényes, ha idézetet is tartalmaz (LOL), valamint
- csak akkor ér wikipédiával hivatkozni, ha te követed el,
hanem azt is, hogy
- a wikipédia idézet csak akkor fogadható el, ha te kopiztad be.

Gondolom, hogy ennek is neki fogsz futni, sőt, csalódnék is, ha nem így tennél. Csak annyit kérek, hogy a szokásos kurvaanyaázást ezúttal mellőzd, mert ezek a trágárságok eleve hiteltelenné teszik a hozzáokádásaidat, márpedig egy hiteltelen vitapartner legyőzése kevésbé érdekes, mint egy olyané, akit valamelyest komolyan lehet venni. Maradjunk annyiban, hogy valójában fogalmad sincs arról, hogy kurva-e az anyám, tehát ez épp olyan megalapozatlan vagdalkozás a részedről, mint az összes többi zagyva kijelentésed.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.17. 00:39:41

@Mr. Neutron: már elmagyaráztam, te faszfej, hogy abban a magyar WP cikkben van egy szöveg, de hivatkozás nélkül. semmi ilyesmi nincs az angolban. attól nem lesz igazad, hogy a magyar WP egyik elhygatott szócikkébe sikerül benyomnod egy hazugságot.

Mr. Neutron 2018.06.17. 02:07:52

@math0: Szóval azzal gyanúsítasz, hogy belepiszkáltam a wikipédia szócikkbe? Ha ez komoly, akkor sürgősen fordulj elmeorvoshoz! De előtte nézd meg szócikk laptörténetét: láthatod, hogy évek óta nem vátozott!

Gondolom, legközelebb azt fogod vizionálni, hogy a szócikk laptörténetét is meghamisították az ellened szőtt összeesküvés részeként...

LOL

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.17. 07:59:53

@Mr. Neutron: @Mr. Neutron: akár te, akár más, akár te, már évekkel ezelőtt. sok hülye van, aki olyanokkal jön, hogy a nagy magyar tudós már a középkorban felfedezte a kvantumszámítógépet.
süti beállítások módosítása