B1 blogcsalád



Orbánnak kapóra jöhet, hogy az unió harapófogóba kerül az olasz válság miatt, Brüsszel viszont igyekszik elszigetelni a magyar és a lengyel populistákat

2018. május 25. - Szelestey

20149900_524b68ae7bb538281be4997b24b3e3f7_wm.jpg

  • Magyarország és Lengyelország kismiska ahhoz képest, ami az új olasz vezetés miatt vár az unióra.
  • Szlovákiában valami bűzlik és ha a populisták kerekednek felül, Orbán összekovácsolhatja a visegrádi négyeket.
  • Azért az erős emberek, mint Putyin és Erdogan élete sem fenékig tejfel, sőt. A demokratáknak nem kell kétségbe esniük.

New York Times

new_york_times.jpg

A vezércikk szerint a populisták bevették Rómát, ily módon az EU egyik alapító tagja közelebb kerül a Brüsszellel szemben ellenséges közép-európai államokhoz és ez súlyos csapás Macronnak és Merkelnek, akik mélyebb európai együttműködést akarnak. A koalíció győzelme mögött a migráció, a gazdasági pangás és Brüsszel állítólagos diktátuma rejlik. A kormányprogram tartalmazza az uniós tagság újratárgyalását, fél millió, papírok nélküli bevándorló kitoloncolását és az oroszellenes szankciók feloldását. Viszont alig foglalkozik a horribilis államadóssággal. Az új miniszterelnök kiválasztásának fő alapja a jelek szerint az, hogy kész a két párt vezéreinek kedvében járni. Mindez azután elborzasztotta a piacokat és a földrész jelentős fővárosait, miközben azok a többi közt már kénytelenek szembenézni az euroszkeptikus keleti tagokkal, valamint azzal, hogy a populizmus másutt is megerősödött. Azt még nem látni, mekkora károkat képes okozni az új olasz szövetség, de az biztos, hogy nem lesz stabil, viszont kiszámíthatatlan, ahogy az Itáliában már megszokott.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

Az unió már túlélte Trumpot, Magyarországot és Lengyelországot, ám az olaszoknál olyasmi fenyeget, amivel a szervezet idáig még nem találkozott. Így tanácsos, hogy megőrizze az nyugalmát és készüljön fel a lehető legrosszabbra. A legnagyobb veszély az, hogy az európaiak már túlságosan is hozzászoktak a veszélyekhez. A rendkívüli állapot tartóssá vált, de az alapok a jelek szerint nem rendültek meg. A nacionalista lengyel és magyar kormány lesre futtatta országát, Ausztriában a jobboldali populisták megfizették a kormányzati részvétel árát, hiszen támogatniuk kell az EU-t. Az olaszoknál azonban olyan többség alakult ki, amely nem egyszerűen meg akarja változtatni az integrációt, hanem alapvetően megveti azt.

De Európának nem szabad hisztérikusan reagálnia, ugyanakkor el kell kerülnie azt a benyomást, hogy meg lehet zsarolni. Merkelnek és Macronnak el kell döntenie, hagyják-e, hogy az olaszok kijátsszák őket egymás ellen. Ha a júniusi csúcsig nem tudnak megállapodni az euróövezet reformjában, mindketten vesztenek. A baj csak az, hogy az évek során Brüsszel lett a bűnbak, amelyet mindenki felelőssé tehet a saját mulasztásaiért. Így az unió sorsa mindig is a nemzeti választásokon dől el. Az európai egységért vívott harc sikeres lehet, de soha nem lehet véglegesen megnyerni.  

Politico

politico.jpg

Brüsszel azon van, hogy megszelídítse a lázadó visegrádi államokat és ehhez most az oszd meg és uralkodj stratégiáját alkalmazza. Azaz teszi a szépet a szlovákoknak és a cseheknek, ugyanakkor kemény a magyar és a lengyel kormánnyal szemben. A térséget ismerő források szerint a Bizottság a most következő költségvetési tárgyalásokon pénzzel igyekszik éket verni a V4-ek közé. Ha sikerül, akkor még inkább elszigetelődik Budapest és Varsó, amelyet a nyugati politikai vezetés többsége egyébként is páriának tekint. Az uniós támogatások jelentős megrövidítésének lehetősége világossá tette Pozsony és Prága számára, hogy nem éri meg nekik összeborulni Kaczynskival, illetve Orbánnal.

Az EU-ban egyesek még mindig azt hiszik, hogy a magyar miniszterelnök által meghirdetett illiberális demokrácia nemigen több szószátyárkodásnál, így azt gondolják, hogy a lengyelek ügyében eláll a vétótól, ha cserében kedvezőbb feltételeket tud kialkudni a következő hosszú távú büdzsé kidolgozása során. Hiszen nem tud meglenni a támogatások nélkül. A szlovák és a cseh vezetés közben már világossá tette, hogy nem kívánja megvédeni a jogállam ügyében a két szövetségest, mert a saját érdekeit fontosabbnak tartja. De nekik is megvan a maguk gondja a populizmussal és a korrupcióval. Az érdekeik azonban inkább Németország és Ausztria felé terelik őket. Ám Brüsszel keménykedése visszaüthet, főleg ha demagóg elemeknek sikerül úgy beállítaniuk, hogy az unió rá akarja kényszeríteni akaratát a régióra, ahogy az már a menekültválság kapcsán is történt. Milan Nic, a Német Külpolitikai Tanács elemzője azt tartja nagy bajnak, hogy Brüsszel nem érti a kelet-európaiakat.

Economist

economist_1.jpg

Szlovákiáért folyik harc Európa szívében a tekintélyelvűek és a liberálisok között, a fiatal oknyomozó újságíró és menyasszonyának meggyilkolása azonban feltárta, hogy valami rohad az országban. Magyarországon Orbán korrupt és autokrata rendszere helyrehozhatatlannak tűnik. Lengyelországban a civil társadalom nagy, még sincs ereje, hogy feltartóztassa a kormány támadását az állam és az igazságszolgáltatás ellen. De a szlovákok a maguk küzdelmét vívják. Fico uralma megrendítette a közbizalmat és meggyengítette az intézményeket. Jó pár oligarcha érinthetetlenné vált. Ám a gyilkosság után a SMER népszerűsége 20 %-ra esett vissza. Csakhogy a térség már sokszor csalatkozott. Az emberek sem tudják, merre kellene haladni, csupán 21 % gondolja úgy, hogy a Nyugathoz tartoznak.

Akárcsak Magyarországon, a gond a szlovákoknál sem annyira az ideológiailag egybefüggő illiberalizmussal, hanem sokkal inkább a sikkasztás kísértésével és a részrehajló bírákkal van. A jogállam hívei Európától várnak segítséget. Főleg Macron igyekezett a maga oldalára állítani Pozsonyt és Prágát, hogy elszigetelje Budapestet és Varsót. Ám menekültválság összekovácsolja a V4-eket. Trump Amerikája támaszt kínál a közép-európai nacionalistáknak. Ha Szlovákia elvész, az segítene Orbánnak, hogy megszilárdítsa a regionális tömörülést.  

FT

financial_times.jpg

Bár sokan hirdetik, hogy a demokrácia haldoklik, azért a világ erős embereinek is megvannak a maguk bajai. Ezzel együtt hagyományos, nagy pártokat sodor el a fellendülő populizmus, tekintélyelvű politikusok pedig meglovagolják a hullámot. Gyorsan és határozottan tudnak fellépni, hiszen általános a zűrzavar. Trump irigyli Putyin, Hszi Csin-ping és Erdogan hatalmát. A demokráciák szenvednek, lásd Olaszországot. De tévedés azt hinni, hogy az autokratákat elkerülik a gondok. Csak a hivatalos propaganda mögé kell nézni. Vegyük pl. a despota orosz elnököt. Rendszere az államtól elcsaklizott milliárdokra épül. Az oligarchák jóléte az államfő kényétől-kedvétől függ. De amikor negyedszer is beiktatták Vlagyimir cárt, hol voltak az ünneplő tömegek? Tiltakozókat lehetett látni a rossz gazdasági helyzet és a fokozódó társadalmi problémák miatt. Putyinnak kell a külföldi tőke és technológia. Ehelyett a szankciók megszigorítása vár rá.

Immár az orosz külföldi katonai beavatkozások sem látszanak annyira sikeresnek. Szétfoszlottak azok a remények is, hogy Trump egyenrangú félként fogja elismerni moszkvai kollégáját. Így most az kénytelen az enyhülés irányában tapogatózni Berlinnel és Párizzsal. Putyinhoz hasonlóan Erdogannak sincs sok szövetségese. A török vezető idő előtti választásokba menekült, csak éppen nem látszik a nagy lelkesedés, hogy megerősítsék a hatalomban. A gazdaság óriási gondokkal küszködik, a fizetőeszköz összeomlik. Akik a demokrácia végét szajkózzák, azok persze még mindig mutogathatnak Kínára, ahol Mao óta nem volt ilyen erős vezető. Csakhogy látnivaló, a párt mennyire fél, hogy az emberek egyszer csak elkezdik követelni a demokráciát. Szóval szó sincs arról, hogy befellegzett a politikai pluralizmusnak. A demokraták kemény időknek néznek elébe, de sok autokrata is.

Südwest Presse

 su_dwest_presse.png

„A menekültek megsegítése Orbán alatt” címmel a baden-württembergi tartományi napilap arról ír, hogy Magyarország bezárkózott, az idegengyűlöletre épít, szinte nem enged be migránsokat az országba. Aki mégis segít nekik, az ellenségnek számít. A Fidesz által ellenőrzött állami média évek óta potenciális terroristának és bűnözőnek állítja be a migránsokat. Épp ezért lehetőleg minden nyilvánosságot kerülve működik Pest szívében az újságíró által felkeresett jótékonysági szervezet, a Kalunba, amely segélykérőket támogat. Igaz, a Református Egyház beszállt a programba, amely 4 éve jött létre. Jelenleg 150 iraki, afgán, szír, iráni és más rászorulóról gondoskodik, minden hivatalos akadály ellenére. Akik szinte fehér hollóként maradni akarnak, azokat a szervezet felkarolja, ha állást, vagy lakást keresnek, magyarul tanítja őket. A gyámolítottak közül páran már megkapták az állampolgárságot.

De a nyáron kifut az uniótól kapott támogatás, és félő, hogy Orbán elzárja a pénzcsapot. Más, hasonló szervezetek a miniszterelnök célkeresztjében vannak. Készül a „Stop, Soros”, amelynek alátámasztására álhíreket és kiforgatott igazságokat terjesztenek a sajtóban. A civilek abban bíznak, hogy az Európai Bíróság elveti a születendő törvényt. Jelenleg hetente csak 10 menedékkérő léphet be az országba, mármint a két hírhedt tranzitövezetbe. Az UNHCR is úgy gondolja, hogy ott nincsenek meg az ellátás minimális feltételei sem. Ráadásul a beadványok túlnyomó többségét elutasítják. Tavaly 3397 migránsból csupán 107-en kapták meg a megfelelő státuszt. 1110 ember kiegészítő védelemben részesül. De nekik is a többségük tovább akar menni. Beválik Orbán stratégiája, hogy az ország amennyire csak lehetséges, elutasító legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4913999830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK25 2018.05.25. 07:34:33

"Ha sikerül, akkor még inkább elszigetelődik Budapest és Varsó, amelyet a nyugati politikai vezetés többsége egyébként is páriának tekint." ha sikerül? az uniós költségvetést egyhangúlag kell elfogadni, egyetlen nem borítja az egészet. lehet gyártani a teóriákat, de ahhoz hülyének kell nézni a lengyeleket vagy a magyar vezetést. Szelestey et nem talál jobb, minőségibb, megalapozottabb cikkeket? hatni kellene rá némi fizetéscsökkentéssel, mert ez így gáz :D:D:D

indeksz ISIS Al Kaida mind CIA projekt 2018.05.25. 09:15:30

"A nyugati médiának mindössze két eszköze van:
az egyik- a nyilvánvaló hazugság. Ez ez agyonhasznált eszköz már nemigazán működik;
leszámítva a segghülye amerikaiakat.
A másik: egy probléma hosszas megvitatása, anélkül, hogy a kiváltó okokról és az azt okozókról egyáltalán említést is tennének."

Dr. Paul Craig Roberts- Ronald Reagen pénzügyi államtitkára

Hóhányó 2018.05.25. 10:59:05

Most már üdvös lenne, ha az EU rákényszerítené MG-ot a jogállamiságra meg az alapvetően liberális berendelkezésre, mert 2022-ben már rendeződhet az erőszakos népvandorlás kérdése és akkorra nem lesz szükségünk a rezsimre.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.25. 11:42:36

"Brüsszel azon van, hogy megszelídítse a lázadó visegrádi államokat és ehhez most az oszd meg és uralkodj stratégiáját alkalmazza. Azaz teszi a szépet a szlovákoknak és a cseheknek, ugyanakkor kemény a magyar és a lengyel kormánnyal szemben. "

Azért ez érdekel, hogy ki a Politico forrása ? Ezt a stratégiát Brüsszelben már nyíltan hangoztatják Soros csicskásai akiket listáz itt ?
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

Ballib vagyok rettegek 2018.05.25. 11:43:32

Plussz egy mai Indexes hazugság, ha már sajtószemle:

Rendőrök verik a betegeket, ....
index.hu/video/2018/05/24/egeszsegugy_korhaz_tortenetek_01/

Apró probléma, hogy a videón elhangzik 77.000 Ft-ot keresett betegszállítóként. Ami 2006-os bér cirka.

Azaz a napi meglepi 2018 májusban: 2006-ban Gyurcsány rendőrsége veri az embereket minden különösebb ok nélkül.

Cycmen 2018.05.25. 12:16:14

Magyarország és Lengyelország kismiska ahhoz képest, ami az új olasz vezetés miatt vár az unióra

Várjon is!

Cycmen 2018.05.25. 12:22:43

a programba, amely 4 éve jött létre. Jelenleg 150 iraki, afgán, szír, iráni és más rászorulóról gondoskodik, minden hivatalos akadály ellenére.

Ebből Szíriában van háború, a más rászorulókba meg bele sem merek gondolni.
Érdekes módon a liberális érzékenység nem terjed ki arra hogy ezeknek az embereknek a hazájukban élését ne lehetetlenítsék el, mi vagyunk a szarháziak mert nem kérünk belőlük.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.25. 12:52:21

@Cycmen: Az EU-ra új összetételű vezetés vár, ugyanis jövőre választás van. Ezt tudják a mostani káderek is, és rohadtul érzik, hogy inog a székük, ezért a liberálnyik feletteseik erősen szorongatják a golyóikat, hogy minél hamarabb, de mindenképp a választások előtt legyen meg a nekik kedvező költségvetés, és a nekik kedvező migráncspolitika.
Ennek érdekében az összes liberálfasiszta médiát csúcsra járatják, ezerrel jelennek meg a bérrettegő cikkek, és ahol csak lehet elbagatellizálják, vagy elhallgatják azokat a tényeket, amik esetleg a konzervatív oldal érveit támasztanák alá, miközben abban reménykednek, hogy a választások után minden marad a régiben.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.25. 12:59:22

@Cycmen: Az amcsik szétb@szták az ottani politikai berendezkedést, csináltak "arab tavaszt", polgárháborúkat, aljas indokból elkövetett agressziókat, aztán amikor meg menekülnek onnan a népek, ezerrel tolják a felelősséget az EU államaira, hogy miért nem mentik meg a szerencsétlen menekülőket.
Aki azt meri mondani, hogy ott helyben kell kezelni a problémákat, nem pedig a vándorlást támogatni, az feketes@ggű, rasszista meg miegymás, ezt szajkózza szinte az összes amerikai demokrata média, miközben Mexikó határára falat építenek és tűzparancsuk van... stb.

Felénk ezt úgy hívják hogy más farkával veri a csalánt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.25. 13:01:39

@Cycmen: Az amerikai olajlobbinak nem érdeke hogy közel-keleten béke legyen, mert akkor leesik az olaj ára, és az magával rántja a gáz árát is, miközben súlyos dollármilliárdok fexenek a palagázban.... és alacsony árak mellett veszteséget termelnek....

Bryan élete 2018.05.25. 13:07:06

Fel kellene oszlatni az egész EU-t, új, egyértelműbb, világosabb alapokra helyezni a részvételi lehetőségeket.

A jelenlegi tagok közül aki vállalja a feltételeket beléphet, aki nem, hát......nekik majd Putyin nyúl a hóna alá, úgyis erről szól a két tömb viaskodása.

Cycmen 2018.05.25. 13:16:50

@Magánvéleményem: Egyetértek, én is ezeket tudom. Ez az egész alapjában véve üzlet, leszarják a demokráciát meg az emberi jogokat is magasról, csak elterelésre használják.

MACISAJT 2018.05.25. 13:25:10

@Ballib vagyok rettegek: "Azért ez érdekel, hogy ki a Politico forrása ? Ezt a stratégiát Brüsszelben már nyíltan hangoztatják Soros csicskásai akiket listáz itt ?
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf"

A Politico maga az (egyik) forrás...

Cycmen 2018.05.25. 13:27:27

@Bryan élete: A jelenlegi tagok közül aki vállalja a feltételeket beléphet, aki nem, hát......nekik majd Putyin nyúl a hóna alá, úgyis erről szól a két tömb viaskodása.

Az a baj, hogy a felhtételek nem vonatkoznak mindenkire egyformán az erőkülönbségek miatt.
Erre pont ez a Putyin nyúl a hóna alá mondásod a legjobb példa.
Orbán itt már Putyin emberének van beállítva, szidják érte mint a bokrot, arról meg nincs különösebben szó hogy Angela ezerrel üzletel Putyinnal.
Az EU egy nagy szar így ahogy most vezetik és attól félek hogy ki sem kell lépnünk mert összeomlik magától. A baj csak az hogy abból valószínűleg számunkra Mohács szintű következmények származnak majd. Olyan lesz mint a világháborúk nem fogunk tudni kimaradni belőle semmiképpen.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.25. 13:34:16

@Bryan élete: Hát öregem, akkor TE nagyon bekajáltad azt a rizsát, amit nemzetközi liberálfasiszták terítenek. Ez az egész pénzről szól, főleg amerikai befektetési pénzekről. Nagy léptékben hosszú időtartamra játszanak, és az a cél, hogy egy homogén, mindenféle individuumot nélkülöző társadalom legyen az egész világon. Ha ez létrejön a népek folyamatos keverésével, akkor akadálytalanul lehet mindenkit befolyásolni, és létrejön az a státuszcivilizáció, ami nagyon hasonlít az indiai kasztrendszerre. Az USA már most detektálta, hogy a vagyoni kasztok közötti átjárás szinte megszűnt, pedig ŐK a világ minden jójának letéteményesei, a korlátlan lehetőségek hazája stb.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.25. 13:45:25

@Bryan élete:

Az ugye tudod, hogy mikor az EU megszavazta az oroszok elleni szankciót, és csökkent 10%-al az export az EU-ból ez okból, az USA export az oroszokhoz éppen ennyivel nőtt ?

2015:
mandiner.hu/cikk/20150123_erosen_nott_oroszorszagban_az_amerikai_import

2017:
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kiderult_ki_vesztett_legtobbet_az_oroszorszag_elleni_szankciok_miatt.648755.html

aquaticus 2018.05.25. 13:50:15

@Magánvéleményem: Arról meg nem is beszélve, hogy egy múlt nélküli hatalmas elegy népséget ragyogóan irányíthat egy csipetnyi jól szervezett kiválasztott...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.25. 13:50:44

Ez van: az olasz kisember is fellázadt Sorosék és a brüsszeli polip ellen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.25. 13:58:52

@Bryan élete:

Nem tehetik meg, mert belőlük élnek most aranyéletet a nyugatiak.

Szóval most van a nagy lehetőségünk, az egész keleti blokk, s immár Ausztria, Olaszország is mellettünk ki.

Mertkell fűrer sose volt ilyen gyenge, nem beszélve kisöcsijéről, Micronról.

Armatúra 2018.05.25. 13:59:37

Kedves Lajos! Minden populista Ansatz-tól eltekintve -még ha igaz is lenne -van egy-két megfontolandó tény. Nevezetesen, talán van abban valami , az orbáni hatástól is függetlenül, hogy egyre több, a migrációtól érintett, boldog demokráciában erőteljesen feljönnek a migrációt ellenző, ill. erős kordában tartó pártok. Talán a népben, nem csak szélsőjobbos inklinációjuakban, valamifajta gondolati átrendeződés is keletkezhet, talán tapasztalatok folyományaként.
De nézzük a dolgot a maga valójában! A hivatalos médiában két dolog keveredik/vagy keverik. Egyrészt, hivatkoznak az életveszélyben lévők iránti szolidaritásra, másrészt, ami generálisan más érv, a negatív népszaporulatra. A népszaporulat pótlása nem szolidaritási ügy, így ennek kezelése nemzeti kompetencia. Ha valaki beengedéssel elszámolja magát, az az ő sara. Annyit erről, hogy a népszaporulati probléma ilyetén megoldása egyszersmind annak implicit vállalása, hogy a jelenlegi népesség 100 éves távlatban végzetesen elöregszik, azaz kihal. Ez a kormányzat felelőssége, hogy próbál valamiféle normális megoldást " a népességen belül" megpróbálni, vagy fátumként elfogadja, hogy kihal utódjaiban a mostani nép. Úgy gondolom, hogy kormányzati felelősség ennek, valamilyen módszerrel való megpróbálása, legalább pár évtized hosszúságban, aztán "man wird sehen".
A másik ügy a szolidaritás. Nos ez valóban implikál egy képesség szerinti teher vállalást mindenkitől, azaz valamiféle kvótát. A kérdés nem is a kvóta, igazából, hanem a szolidaritás leghatékonyabb, leginkább jövőbe mutató, tényleges jobbulást hozó módja. Ha elfogadjuk, hogy ez a bajba került, belülről, vagy kívülről,migrációra késztetett tömegek befogadása és integrációja, az számos kérdést vet fel. Először is, aki egy katasztrófa helyzetből, háborús, vagy szárazság okozta, stb. csökkent életlehetőséget nyújtó állapotból menekül, az az egészségügyi, oktatási, szociális , stb. biztonságot nyújtó Unióból hülye lenne visszamenni. Mondjuk én sem mennék vissza. Kérdés, hogy mennyi -mondjuk az elkövetkező 20 egy-két évben a potenciális menekült. Ha nem esek túlzásba,akkor 15-20 millió körüli. Ennek egy kvóta szerin cca 30%-a kerül a németekhez. Mivel már van ott min. 4-5 milliónyi török, stb, 2070 utánra, a szokásos 35 évenkénti duplázódással lesznek cca 20 milliónyian, majd 2110 körül -ami olyan messze van mint az első világháború - lesznek 40 milliónyian.Eközben a neg szaporulat révén lesz akkorra max 55-60 milliónyi "német német", akiknek 70%-a 70 év feletti lesz. Mivel az "új németek" adják az aktív lakosság túlnyomó részét, jogosan követelhetik meg, hogy minden olyan tartományban,. területben, intézményben, ahol ők adják az aktív többséget, az ő szokásrendjük legyen a meghatározó, elfogadott. Ennek csöpp korroláriuma, hogy az akkori liberálisoknak ott halt's Maul lesz. Ez nem agresszió, hanem természetes, jogos követelmény az aktívak részéről.
Egy másik kérdés az, hogy ha a szolidaritást befogadásként értelmezzük, akkor sem forrás terület, sem népesség sem időbeli korlát nem lehet. Ez, gondolom, természetes. A másik ügy az ott maradtak. Soha nincs olyan, hogy mindenki menekül. Nem mindenkiben van meg -ilyen, vagy olyan oknál fogva- az elvándorlási késztetés. Ezekkel mi lesz? Dögöljenek meg, miközben ők a többség?
Szerintem a megoldás egy totális szolidaritási rendszer egy totális probléma kezelésére. Azaz, az USA-tól Unión át Kínáig egy "Marshall terv" szerű megoldás. Azaz minden ország erejéhez képest, KVÓTA szerint segít az ottani helyzet kezelésében, az oktatás, egészségügy, szakképzés, környezet védelem, stb. erősítésére, a helyi humán erőforrás megerősítésében. Egyszóval: szolidaritás és kvóta. De ez a rendszer jövőbe mutató lenne, az egész népesség segítségét jelentené. Igaz, hogy így nem lenne olyan olcsó a munkaerő, de talán le lehetne nyelni ezt a békucit. Üdv.

Armatúra 2018.05.25. 14:14:59

Kedves Lajos! A Der Standard kimaradt. Még megsértődnek. Legközelebb vegye be az aranycsapatba, bele! Üdv.
P.S. Hja, az egyik legfontosabbat áfelejtettem: Le Monde. Bocs.

Scott Tenorman Must Die 2018.05.25. 14:42:28

most nem értem. nem úgy volt, h ovi egy jelentéktelen senki és bukik??

Bryan élete 2018.05.25. 15:14:40

@Ballib vagyok rettegek: attól még lehet ez a racionális véleményem. Ennek a marakodó, széthúzó eu-nak így semmi értelme, már nem az, amire létrejött.
Népszavazással döntsön minden ország a saját belépéséről azután kuss legyen.

2018.05.25. 16:48:31

@Magánvéleményem: A "do it now!" nevelésű, Amerikát a térképen fel sem ismerő átlagamerikai véleménye csak addig számít, amíg vége nincs az olajnak. Európa viszont még a gondolkodó ember utolsó fellegvára. Ezért ítélték halálra. Ám ez nem jelenti azt, hogy meg is fog halni. Amerika már régóta a zsidó érdekszféra pénzeszsákja és ez a migránsinvázió sem szól másról, mint az etikailag fejlettebb európai zsidókkal szembeni belső háborújukról. A helyzet komplikáltsága miatt nem lehet egy blogkommentben ezt kifejteni és a helyzet fonákja az, hogy mivel így csak kiragadni tudsz részeket, azok a nagyobb összefüggés hiányában súlytanok maradnak. Lásd az itteni példát, a zsidó szálat a történetben, amire sokan csak legyintenek, hogy "komolytalan". Mert ez van beleprogramozva az emberekbe, hogy ne gondolkozzanak.

A birkanetet akkor tudod önmagadon észrevenni, amikor találkozol egy olyan dologgal, amit te másképp tanultál és megfigyeled magadon az első reakcióidat. Mielőtt elkezdenél rajta elgondolkozni. Ám ha ilyen nagy hangon leszóltad, innen kevés ember teszi már.

2018.05.25. 16:50:28

@Magánvéleményem: A palagáznak komoly veszélyei vannak, amiket azok szívnak meg, akik a közelben élnek. Akik biztosan nem azok, akik tovább gazdagszanak belőle. A bajt ők okozzák, de majd az adófizetők pénzén hozzá helyre... ha helyre tudják.

2018.05.25. 16:53:03

@Cycmen: A kapitalizmus és a demokrácia összeegyeztethetetlen fogalmak. Csak azért létezett az időnek egy pontjától egy másikig, mert a dipólusos világrendszer miatt a kapitalizmus kénytelen volt emberarcát mutatni. Ám a szocialista tömb bukása után előjöttek főképp a bankrendszer képében.

2018.05.25. 16:56:53

Az amerikai fő stratégia annak megakadályozása, hogy a német technológia összeálljon az orosz nyersanyagokkal. A kutyáik (Anglia, Franciaország) pedig árgus szemekkel rajta is vannak a témán.

2018.05.25. 17:08:34

@Armatúra: A globális túlszaporodás felelősségéből ugyanúgy nem akarják kivenni részüket a túlszaporodók (ezt ma se firtatja senki, mert fasiszta duma), mint ahogy a bolygót profitért tönkre tévő milliárdosok.

A technológia fejlődésével lehetővé vált az, hogy robotokkal váltsuk ki a munkaerőt. Már ma probléma sok helyen az, hogy mit kezdjünk az így szabaddá vált emberekkel. Mintha tök hülyékből állna a stratégiai tervezés. Másik verzió, hogy készülnek egy akkora háborúra, amiben jelentősen csökkenni fog a népesség. A szolidaritással visszaélő bevándorló tömegek semmilyen problémát nem oldanak meg, sőt fokozzák azt, csak ez még a jelenben a buta tömegek számára elfedhető.

Aki látott már demográfiai előrejelzéseket, tudja, hogy a legújabb népességrobbanás két központja Afrika és India. Ki fogja ezeket etetni és ki fogja azt megtermelni? Az Európába bevándorlás pedig SOSEM ÁLL LE, mert ezek alapvetően élősködő és nem dolgozó népek. Pont akkora hiba volt beengedni a '70-es években a vendégmunkásokat, mint annak idején Erdélybe az olcsó román munkaerőt a hegyeken túlról. Ám még meg van az a reményünk, hogy bár a legutolsó órákban, de még időben vagyunk a problémák orvoslására. Optimista verzió vége.

David Bowman 2018.05.25. 17:21:44

Visítanak a zsidók. Valamit jól csinálunk.

2018.05.25. 17:22:24

Ígérem az utolsó gondolat jön, ami még eszembe jutott. Egy olyan súlyos probléma, amire alig gondol valaki. Ez pedig a nyugati menekültek beérkezése az országba. Nem nehéz kitalálni azt, hogy - a magyar kivándorláshoz hasonlóan - a nyugatiaknak is elegük lesz ebből és meg fog indulni az ide vándorlásuk. A nyugati ember lesajnálja ezeket a keleti népeket (az nem zavarja őket, hogy ez Közép-Európa) és okosabbnak képzelik magukat minálunk. A magyar államiságra ez is komoly veszélyt jelenti, főleg ha nagy számban érkeznek letarolni azt, amit addig tele tüdővel szidtak.

Sajnos senki sem veszi komolyan (és így nem is látja meg) a mágia erejét, amivel pl. Orbán is megszerezte hatalmát. Ám ha úgy nézzük, semmi sincs veszve, csak kattintsatok a nevem melletti linkre.

David Bowman 2018.05.25. 17:27:42

@Cycmen: Lehet, hogy Orbán szivesen nyalná Putyin seggét, de Merkeltől nem fér oda.

VT Man 2018.05.25. 17:50:41

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
"A technológia fejlődésével lehetővé vált az, hogy robotokkal váltsuk ki a munkaerőt. Már ma probléma sok helyen az, hogy mit kezdjünk az így szabaddá vált emberekkel. "

Japanban es Nemetorszagban valahogy megse ez a a problema, hanem az, hogy igy sincs eleg munkas...

Armatúra 2018.05.25. 17:51:41

Picit elhanyagolta anno valódi független, demokrat médiánk annak a picture-nek a kommentálását a riói olimpián, ahol is Merki néni Putykó mellett ült, Orbi csak egy sorral lejjebb. A másik dolog, most Merkike Trumplit meglátogatva kérte, hogy ne vigye túlzásba a nagy keleti szláv nép elleni szankcicákat, mer' hogy az fájna Germánia naccsságnak. De hál'istennek a mi demokritoszaink, köztük a mérhetetlenül szakszerű Szeles... polgártárssal csak a gonosz Orvbáncra pottyannak minden szituban, mint ama macsek a talpára. Így, talán titokban nekünk drukkolva keményen küzdenek '22-es ránáthásodásukért. Gott sei dank. Üdv.

taga20 2018.05.25. 18:03:50

@David Bowman: szerintem ezt gondold át mégegyszer, me a geci gazdád egyik haverja a
netanjáhú!

taga20 2018.05.25. 18:06:14

@David Bowman: szerintem odafér, me a geci, putyin faszát szopja.
ami neked kurvára teccik fityeszjobbágy!

2018.05.25. 18:06:22

@VT Man: A japánoknak azonban még nincs meg az a zseniális meglátásuk, hogy 60-as IQ-jú dolgozni nem tudó és nem is akaró feketékkel és arabokkal pótolják a hiányzó űrt. Ők a robotikát fejlesztik.

2018.05.25. 18:09:33

@Armatúra: Ha már képekről beszélünk, ott van Merkel kormányának a helyi lakosokat tájékoztató kiadványa, ami a bevándorlókkal keveredést népszerűsíti. A mellékelt képen egy bevándorló férfi és egy német nő látható. Fordítva nem, ami pontosan megfelel a muszlim támadási terveknek, ahogy Egyiptomban is csinálták. Ma Egyiptomi Arab Köztársaság.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.28. 08:29:52

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: A sz@rházi amerikai részvényest nem érdekli hogy mi történik a palagáz kitermelése miatt, ha vége a profitnak kiszáll a bizniszből, keres mást. Ami pedig a környezeti károkat illeti, legrosszabb esetben arrébb költözik egy állammal, és legkevésbé érdekli, hogy közben az arabok halomra gyilkolják egymást, és elözönlik európát, magukkal hurcolva az ezeréves problémáikat.
Mindezek mellett jönnek az amerikai megmondóemberek, hogy Ájrópában miféle g@ci népek laknak, nem akarják befogadni arab tesvíreiket, és nekiállnak ajvékolni az emberi jogokról olyanok, akiknél intézményesen működik pl: Guantanamo.

2018.05.28. 10:18:41

@Magánvéleményem: Öregem, teljesen egyetértek. Ami kis megjegyzésem lenne, mintha hiányozna belőled az a hit, hogy "ki nem szarja le, mi érdekli a sz@rházi amerikai részvényest", mert gondolom nem tartod reálisnak, hogy ezen valaki innen változtathasson. Ez a hit (inkább nemhit, ami végülis egy hit) az, ami adja nekik ezekhez az Erőt.
süti beállítások módosítása