B1 blogcsalád



Weber alternatívája Orbánnak: fel is út, le is út az EPP-ből, ha nem száll le a civilekről és a CEU-ról

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. május 13. - Szelestey

d_kos20150604002_focuspoint_926x504.jpg

  • Ha a Fidesz átlépi a vörös vonalat, amihez már közel jár, akkor szedheti a sátorfáját az Európai Néppártnál.
  • Macron és Orbán jövőképe Európáról: tűz és víz.
  • Orbán akkor is csak a kleptokráciát próbálja leplezni, amikor az új kereszténydemokráciáról papol.

de Volkskrant

devolkskrant.png 

Az Európai Néppárt egyik legfőbb embere úgy látja, hogy Orbán Viktor lassanként átlépi a vörös vonalat. A konzervatívok strasbourgi frakcióvezetője a holland lapnak adott interjúban kifejtette, hogy nem a kerítéssel van baja, ám az megengedhetetlen, hogy a magyar kormány korlátozza a külföldről támogatott civil szervezetek, illetve egyetemek tevékenységét. Utóbbi kapcsán a tudomány szabadsága forog kockán. Ám ha a magyar politikus nem tartja tiszteletben az ilyen alapvető értékeket, akkor a Fidesz többé nem lehet az EPP tagja. Ez olyan egyszerű, mint a faék: ha követed a szabályokat, részt vehetsz a tömörülésben, ha nem, akkor menned kell. És pont. Weber szerint a migráció jelenleg fenyegetés az EU számára, hosszabb távon viszont mechanizmust kell kialakítani a menekültek szervezett betelepítésére. Ám az illegális beáramlásnak véget kell vetni, a határokat meg kell védeni.

A bajor CSU alelnöke elárulta, hogy szokott beszélni Orbán Viktorral, ám a hangja időről időre élesre vált, mert partnere olyasmiket fejteget, amik elfogadhatatlanok Weber számára. Mint mondta, nagyon nem tetszik neki, hogy a miniszterelnök rendszeresen nyomul, azután az utolsó pillanatban visszavonul. Amíg azonban nem szegi meg az alapnormákat, addig benne lehet a partiban. A Néppárt különben tárgyalni kíván mind a magyar, mind a lengyel kormánnyal, mert nem szeretne újabb, kelet-nyugati elválasztó vonalat. Csak közben nem szabad megfeledkezni olyan, külső tényezőkről, mint Putyin, Erdogan, Kína vagy Trump. Meg kell védeni az európai életmódot és ez csakis közösen lehetséges. A politikus biztos abban, hogy Orbán is megérti a jó kompromisszumok, a párbeszéd, a kölcsönös tisztelet szükségességét, még ha bizonyos véleményekkel nem is ért egyet. Mert Európa csakis együttes erővel jut előbbre.

Der Standard

der_standard.jpg

1. Ember nem vélekedhet különbözőbbképpen Európa jövőjéről, mint Macron és Orbán, ennek bizonyítására a lap egymás mellé teszi kettejük legutóbbi nyilvános megszólalását. A francia elnök az egységben látja a kiutat. A minap, Aachenben, a Károly-díj átvételekor külön kitért arra, hogy nem szabad engedni a Magyarországon, Lengyelországban, Olaszországban tapasztalható nacionalizmus szirénhangjainak. Egységre van szükség a földrészen. A beszéd hangsúlyozta, hogy semmiképpen sem szabad engedni azoknak, akik demokrácia és a jogállam ellen törnek. A nacionalisták, a demagógok világos nyelvet használnak, de ugyanilyennek kell lennie a részükre adott válasznak is.

A magyar kormányfő ezzel szemben lidércnyomásnak tekinti az Európai Egyesült Államok gondolatát. A beiktatásakor azt hangsúlyozta az Országgyűlésben, hogy vége a liberális demokráciának. Nem felelt meg a célnak, nem lehet megjavítani. A világ megváltozott, és erre a magyarok válasza: a kereszténydemokrácia. A német-orosz-török hatalmi háromszög által meghatározott erőtérben az ország nem tud rokonszenvezni a demokrácia exportjával. Azaz nem csatlakozhat azokhoz, akik kioktatnak más népeket, ha azok megsértik a német, az orosz és a török nemzetet és annak vezetőit. Orbán egyben megerősítette, hogy elutasítja a migrációt és azzal vádolta meg Brüsszelt, hogy az alapjoggá akarja tenni a bevándorlást, ami azonban szerinte a nemzet és az állam felszámolásához vezet. Úgy hogy a végén egyetlen nyitott társadalom marad. És itt burkoltan megint szóba hozta a „Soros-tervet”.

2. A lap kommentárja úgy értékeli, hogy Macron és Orbán vitájában a paprikás cinizmus és a nacionalizmus áll szemben a gall pátosszal, illetve az európai integrációval. Két szöges ellentétben lévő világnézetről van szó. Pedig nem mindig volt ez így, és ennek igazolására a lap idézi, hogy annak idején, amikor Soros-ösztöndíjért folyamodott, a magyar vezető, a civil társadalmat még a diktatúrából és demokráciába vezető átmenet fő elemének tartotta. Ma viszont azt hirdeti, hogy befellegzett a liberális demokráciának. Vagyis azok szószólója, akik az éles ellentéteket keresik az unión belül az alapértékekkel szemben. Neki, Kaczynskinak és a térség más politikusainak a tekintélyelvűség minden, a pluralizmus semmi. Ennek ellentétét testesíti meg a francia elnök, aki arra figyelmeztet, hogy a nacionalizmus, a revizionizmus és a türelmetlenség megint a pusztulásba taszíthatja a földrészt.

Egyértelmű, hogy az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság tisztelete, az emberi jogok szavatolása nem fér össze az autoriter, egyes vélemények szerint protofasiszta gondolkodással. És ha jobban megnézzük, mit rejtenek a budapesti szólamok az iliberalizmusról, meg a korszerű kereszténydemokráciáról, azt látjuk, hogy azok csupán cinikus álcaként szolgálnak egy olyan kleptokrácia számára, amely a hasonszőrűeket keresi a kontinensen. Orbán köreit csak zavarná a több Európa. Így inkább a többi közt azon dolgozik, hogy megzabolázza a civil társadalmat, és ezzel már az EU szélére tolta ki országát, noha a lakosság többsége EU-párti. A következményektől csupán a lengyelekkel kötött méltatlan szövetség óvja meg a magyarokat. A kormányfő minden erővel igyekszik meggátolni, hogy Brüsszel a jogállamisághoz kapcsolja a jövőben a támogatásokat. De hiába, és ez odavezet, hogy Magyarország nem vesz majd részt a kibővített európai együttműködésben. Lehet, hogy ez Orbánnak személyesen a javára válik, de az országnak semmiképpen sem.  

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5613914666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 15:42:18

Hat amit ti jósolni szojtatok annak pont az ellenkezije tortenik.de lassuk.

putris72 2018.05.13. 15:51:38

Nagyszerű! Akkor most ki hazudik? Ugyanis, pont tegnap dicsérgette Orbánt! Az mondta, hogy nem cseszegetni, hanem támogatni kellene Orbánt! Jobban hiszek annak amit a saját szájából hallottam, mint annak amikor a balliberális újságírók, egy másik újságíróra hivatkoznak! Aztán mindig kiderül, hogy valahogy mindig mégsem úgy volt, ahogy állítottátok!

antiinternáci 2018.05.13. 16:02:59

Ennyi hazugságor egyben elég ritkán sikerül összehozni, de itt sikerült.

Magyarországon senki a világon nem bánzha a civil szervezeteket. Akikkel baj van, azok a külföldi szélsőségesek által támogatott, fizetett internáci ügynökök és szervezeteik.

Az, higy ezek cirkuszolnak, behívják internáci segítségnyújtásra a nyugati boksevistákat, nem meglepő: a ráksejt is tilralozik a kemoterápia ellen, becsapja a szervezetet ahol csak tudja, és végül megöli.

JorEl 2018.05.13. 16:13:33

Egy ideje már ez a kedvenc humorblogom :)
Mindenkinek aki szereti:
youtu.be/VEyxtTF4wiU

M_R 2018.05.13. 16:15:11

@antiinternáci: Te hol tanultál magyarul? Bukarestben?

M_R 2018.05.13. 16:17:55

@putris72: Ha meg mégsem, akkor majd jöttök azzal hogy az EPP meg Weber is Soros fizetett ügynöke...Nem gyanús hogy mindenki szembe jön az autópályán?

putris72 2018.05.13. 16:22:14

@M_R: Jó mondod! Az Eu jelenlegi vezető szembe mennek az autópályán az egész európai uniós néppel, és azok akaratával!

antiinternáci 2018.05.13. 16:31:34

@M_R:

Sajna van benne pár elütés, de nem hiszem, hogy ez a lényeg...

birka menet 2018.05.13. 16:31:49

@putris72: @FILTOL: @JorEl:

Mi van fidelitaszos bértroll, megint 60 nicken nyomulsz? A Putyin bérenc orbánodnak végleg befellegzett. A Néppárt tudja, hogy orbán egy köztörvényes bünöző, akinek már az se adatik meg hogy elbukjon egy választást és eltakarodjon, mert egy bukott választás után 300 év fegyházat és teljes aqvgyon elkobzást fog kapni. Ezért már annyival is megelégednének, ha a tolvaj orbánja befogná külföldön a pofáját és csak a magyar idiótáit heccelné az elmebeteg kényszerképzeteivel Sorosról meg migránsról.

De úgy látszik, a felcsúti birkapásztorod annyira hülye hogy ezt nem érti (vagy Putyin nem engedi meg neki hogy abbahagyja az EU bomlasztását) úgyhogy egyre gyorsabban ketyegnek orbán végórái.

ben2 2018.05.13. 16:45:11

A balosok meg fogják ezt szívni keményen, mert ahhoz, hogy az EPP-ben kimondják: Orbán nem tartja be a demokratikus szabályokat, azt valamilyen szinten konkrétumokkal is alá kellene támasztani és itt rendszeresen elvérzik a ballib papagálykommandó.
Weber tehát nagyon okosan nyilatkozza, hogy amennyiben a magyar kormány üldözi a CEU-t vagy a civil szervezeteket, akkor annak ilyen és ilyen következményei lehetnek.
Ha ezek után kiderül, hogy a CEU-t nem üldözi senki, csak amíg más külföldi egyetemek egyeztetnek a kormánnyal, addig a CEU politikai hisztériakampányt gerjeszt, és hogy a külföldi finanszírozású civil szervezeteknek is annyit kell csak tenniük, ami más bezzeg-demokráciákban már évtizedek óta kötelező, akkor Weber joggal mondhatja, hogy jah, ha ez minden, amit Orbán ellen fel tudtok hozni, akkor nincs gond a magyar demokráciával.

putris72 2018.05.13. 16:49:42

@birka menet: Természetesen! 999999 nicken nyomom! És te csakis te küzdesz ellenem! 50000 számítógépen, és 30000 mobilon nyomom egyszerre! Mond te tényleg enyire hülye vagy? Többségnek képzelitek magatokat, de még egy buszmegállóba is többen vannak mint ti! Mindent tudtok Európáról, de még a fotelen kivul sehol nem jártatok! A migrációt, és az iszlámot veszélytelenek tartjátok, de soha nem talkozttatok egyel sem,és nem is tudjátok, hogy ők mit gondolnak rólunk! Örülj neki, hogy ez egyelőre így is marad!

Jakab.gipsz 2018.05.13. 16:57:11

@birka menet: Jó neved van, a sátánfajzat Sorostól kaptad, vagy magadnak választottad ?

Ezt a menetet Macron már el bukta, mint ahogyan Soros is, lúzerek vagytok, globalista gender diktátorok, mentek oda ahová valók vagytok a történelem szemétdombjára.

A keresztény demokráciának nincs, politikailag korrekt alternatívája. és akiknek ez nem tetszik ne jöjjön Európába. Lehet csomagolni.

antiinternáci 2018.05.13. 16:59:20

@M_R:

Kb. 15 éve olvastam arról a bolsevista sajtóban, hogy a szélsőségesek elhatározták, a szinte 100%-ban uralt nyugati hazugsággyár-sajtó és média segítségével átveszik a hatalmat a jobboldalon, megszüntetik a tisztességes gondolkodást. Vagyis megszüntetik a jobboldalt. Olyan módon, hogy a patkánysajtó segítségével diszkreditálják, megrágalmazzák a valódi jobboldaliakat, és saját embereiket juttatják pozíciókba ezekben a pártokban, akik aztán hitelesítik a polkorrekt emberiség elleni bűnöket.
Utána nem találkoztam nyíltan ezzel a gondolattal, valószínűleg jól lecseszték azt a pártmunkást, aki azzal dicsekedett, hogy már ezt a gazságot is meg tudják tenni... De amit látunk, az pontosan ez.

A német jobboldalban egyik opcióként ügynökök dominálnak, mint Merkel, és esetleg megfélemlített emberkék vannak még. A másik variáció az, hogy megőrültek...

vezér01 2018.05.13. 17:00:33

Szelestey úr ! Mi lenne,ha a hiteles tájékoztatás érdekében Manfred Weber szlovéniai beszédét is szemlézné ? Ott ugyanis a kampánybeszédében épp hogy csak ki nem nyalta Orbán fenekét. Szerinte támogatni kell Orbánt,nem kritizálni !

közép dunántúli régió 2018.05.13. 17:09:51

Weber csak hantázik (sajnos), 2019-ig nem lesz itt semmiféle kizárás. Ficot az Európai Szocialisták Pártjából már pusztán azért kivágták, mert összeállt Slotával. Weberéknek jól jön az a 12 fideszes képviselő, akik az esetek 98 %-ában a frakcióval együtt szavaznak.

MACISAJT 2018.05.13. 17:26:38

"A Néppárt különben tárgyalni kíván mind a magyar, mind a lengyel kormánnyal, mert nem szeretne újabb, kelet-nyugati elválasztó vonalat"

Csak hogy tisztázzuk. Mert már nagyon unom az egyes néppártiak hisztijét a soros maffiák okán...

A lengyel kormánypárt, a JOG és Igazságosság (PIS) NEM tagja a Néppártnak.
Hanem a Konzervatívok és Reformisták Szövetsége Európában .
hu.wikipedia.org/wiki/Konzervat%C3%ADvok_%C3%A9s_Reformist%C3%A1k_Sz%C3%B6vets%C3%A9ge_Eur%C3%B3p%C3%A1ban

Úgyhogy Weber tárgyalhat a "lengyelekkel", de max. a Tusk -féle ellenzékiekkel.

És a Néppárt addig-addig basztatja Orbánt, amíg az egy évvel az EP választások elött átül ebbe a frakcióba, oszt baszhatja az asselborn jean&co.

Mert az is egy feljövőben levő társaság, pl:

Pártok

Egyszerű Emberek és Független Személyiségek – Szlovákia
Horvát Konzervatív Párt – Horvátország
Jog és Igazságosság – Lengyelország
Konzervatív Párt – Egyesült Királyság
Szabadság és Szolidaritás – Szlovákia
Direzione Italia – Olaszország
Finnek Pártja – Finnország
Függetlenségi Párt – Izland
Polgári Konzervatív Párt (Szlovákia) – Szlovákia
Polgári Demokrata Párt (Csehország) – Csehország
Igazság és Fejlődés Pártja – Törökország

Regionális partnerek

Kanada Konzervatív Pártja – Kanada
Republikánus Párt – Amerikai Egyesült Államok
Új-Zélandi Nemzeti Párt – Új-Zéland

MACISAJT 2018.05.13. 17:32:17

@közép dunántúli régió: "Ficot az Európai Szocialisták Pártjából már pusztán azért kivágták, mert összeállt Slotával. "

Tisztázzuk: nem vágtak ki senkit sehonnan.
Voltak időszakos "felfüggesztések", meg 2015 a migráns válság miatt fenyegetőzések, de Fico pártja változatlanul tag.

Ménár Atya 2018.05.13. 17:45:01

Öööö, mintha nem az, nem ott és nem akkor történt volna, ahogy itt olvasom, de fikciónak azért szép......

Ménár Atya 2018.05.13. 18:19:07

Most elolvastam az eredeti cikket, hát barátom, kiemeltél részleteket, és így teljesen más értelmet nyert.
Eszük ágában nincs kidobni orbánt, sőt megemlíti, hogy a kerítés helyes, és hogy a bolgároknál,spanyoloknál 10 méteres is van, de azt senki nem kritizálja.
Orbának hálával tartoznak...........stbstb
Németország 2015 előtt ugyan úgy nem akart kötelező betelepítést stb stb.
Szóval a fent leírt sztorid szimpla összevágás a nagy egészből, ergo hamisítás liberálfasiszta szokás szerint.
Ez így nem vitaképes.
Szimpla usztás.

Index.hu.hazudik 2018.05.13. 18:22:18

A fidesz kilép EPP-ből és a lengyelekkel és a csehekkel és talán a szlovákokkal megalapítja az EU közép kelet európai néppártját. Ti meg megint bekaphatjátok :)

szepipiktor 2018.05.13. 18:23:45

Olyen jó lenne egyszer azt olvasni, hogy a csúti hagyja abba a saját népének a kicsinálását, hagyja abba a lopást stb.
De nem.
Ha a mai alap multikultis, multimarketinges világot veszélyezteti valami, arra ma minden politikus ugrik. Szerintem se a CEU, sem az (ál)civilek problémája nem összemérhető napjaink alapvető gondjaival.
Nem bsztatja a CEU-t? Hát biztos nem fog éhezni sok ezer gyerek!!!
Hagyja a külföldröl pénzel szervezeteket? Hát azonnal rendben lesz az egészségügy, lesz lakhatás, fasza lesz az oktatás, támogani fogja a vállalkozásainklat.
Szóval nem érdekes, valahonnan odaszoltak, most meg ezt átadták a csútinak.

Index.hu.hazudik 2018.05.13. 18:30:26

@M_R: Neked nem gyanús hogy Ti nem tudtok választásokat nyerni? Talán azért mert a DÖNTŐ többség tisztában van azzal hogy seggfejek vagytok, a tehenészektől a mérnökökig.. Neked ez eddig nem tűnt föl?

birka menet 2018.05.13. 19:07:47

@putris72:

A migrációnál és az iszlámnál ti fidesz maffiózók és a vidéki pangásban elhülyült ostoba támogatóik SOKKAL KLÖZVESZÉLYESEBB VAGYTOK!

birka menet 2018.05.13. 19:12:37

@Ménár Atya: "Németország 2015 előtt ugyan úgy nem akart kötelező betelepítést "

Hehe te segghüyle fideszes hazudozó, ilyen hamar orra taknyolsz a hazudozásoddal, ugyanis kötelező betelepítés se 2015 előtt nem volt, se azután, hanem kvóták szerinti elosztási terv van a menedék kérelem elbírál´ására. Tehát még az sincs amit hazudozol és nem is volt.

Hogy ez a terv meg a franc, már meg se erőltetem vele azt a nyolc osztályt se végzett átlag fideszes bigott hívő agyadat, úgyis hülyén akarod leélni az életed.

Ellenzéki Tüntető 2018.05.13. 19:58:11

@putris72: "Többségnek képzelitek magatokat, de még egy buszmegállóba is többen vannak mint ti! "

mit ugac geci megmontuk MI VAGYUNK A TÖBSÉG geci!!! Éjen gyurcsányi ÚR!

Ellenzéki Tüntető 2018.05.13. 19:59:08

@birka menet: lyól osztod őket ecsém így kela köcsög fideszesel beszélni! miatuk durvult igy el a közbeszéd álapota!!!

Netuddki. 2018.05.13. 20:00:09

Az egésszel csak az a gond, hogy a tolvaj maffiafőnök már régen átlépte azt a vörös vonalat. Üres fenyegetőzés...

Ellenzéki Tüntető 2018.05.13. 20:10:04

@Netuddki.: NE HAZUGOZAD LE AZ EUSOKAT AZOK MÉG TUGYÁK ORBÁNT KONTROLÁLNI

JorEl 2018.05.13. 20:10:41

@birka menet: Figyi cica, ha többet olvasnál, mint írnál, és esetleg rendelkeznél a szövegértés mágikus képességével, ráadásul még az eredeti cikket is ismernéd, akkor kevésbé tennéd magadat szánalmassá a gondolkozás nélkül odafosott orbánbérences fröcsögéssel.

Ménár Atya 2018.05.13. 20:53:33

@birka menet:
Butuskám :
Heeft hij al niet rode lijnen overschreden met affiches tegen migranten en tegen George Soros, de financier van joods-Hongaarse afkomst? Orbán wordt xenofobie en antisemitisme verweten.
‘Je moet de zaak van de fundamentele waarden scheiden van politieke vraagstukken. Je kunt het met die laatste eens zijn of niet. Maar bedenk dat mijn regering in Duitsland voor 2015, vóór de grote migratiecrisis, ook het idee van verplichte quota voor het opnemen van vluchtelingen afwees, net als Orbán nu. En wanneer iemand een hek optrekt aan een Europese buitengrens, mijn buitengrens, dan verdient hij onze steun, niet onze kritiek. We moeten onze grenzen beschermen.’

Na igy azért már mindjárt más.
Mielőtt hőbörögsz paraszt, olvass,és tájékozódj.
De itt az egészet elolvashatod, és akkor mindjárt más az egész.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-stille-kracht-van-brussel-manfred-weber-ziet-ook-in-dat-viktor-orban-rode-lijnen-dreigt-te-overschrijden-met-zijn-huidige-politiek~b79d241c/

Na, te elvakult , ha tudod értelmezni a teljes cikkben leírtakat, akkor majd menj templomba és isten megbocsát a tudatlanságodért :D
De én nem várok azért tőled ennyit sem, kb egy sóska értelmi színvonalán állsz..
UI: Elnézést kérek a sóskáktól, ez nagyon sértő volt rájuk nézve :D:D

gigabursch 2018.05.13. 21:09:37

Weber nspjai meg vannsk számlálva.

nick papagiorgo 2018.05.13. 21:27:33

Kb annyi az igaz az egészből, hogy van egy világnézeti különbség Macron és Orbán között - ami nem is csoda, nem egy pártcsalád tagjai. Az egyik így gondolja, a másik úgy.

Annyi van még, hogy a migráció kérdését teljesen máshogy ítélik meg a keletiek mint a nyugatiak - lássuk be, hogy Fico pl. a baloldali pártcsalád tagja, mégis mintha "egy követ fújna" Orbánnal a migráció meg pl. Soros tekintetében. Soros mint olyan pl. a románoknál is felbukkant stb. stb.

A többi meg nem tény, hanem a szerző képzelgéseinek hozzáfűzése a hírekhez. Jobb lenne, ha nem tenné, ez így nem objektív tudósítás, hanem kb az, hogy "kiragadok egy mondatot, ami az én vágyálmaimat támasztja alá, és ezt szajkózom". Ezt többször elmondtam már (én kb már csak röhögni járok ide, ezt a színvonalat látva), dehát a szerző(k) ugye nem tudnak olvasni csak írni, netán olyan erős az "elköteleződés", hogy napi 5 ilyen cikket meg "kell" írni akkor is, ha még a szerző is érzi, hogy hülyeség. No mindegy :) Szükség van erre is - valahol :) Én pl. roppant jól szórakozok rajta :)

A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok 2018.05.14. 05:05:51

"Ha a Fidesz átlépi a vörös vonalat, amihez már közel jár, akkor szedheti a sátorfáját az Európai Néppártnál."

Harmadszorra buktok ezzel gyermeteg dumaval. Pontosan tudjuk megint mi lesz, ha belekotnek. Orban kimegy, es elintezi, leiskolazza, az arrogansan, esznelkul tamado teljesen felkeszuletlen uniosokat. Aztan megdicsoulve hazajon. Nevetseges, ezzel csak az Orbannak jatszotok, az ilyen magas labdakat ugy lecsapja, hogy meg se talaljatok.

Ratyi Manó 2018.05.14. 06:59:39

Orbán az ISTEN!!

Ő mindent jól tud!

Mindent is!

Éljen az egypártrendszer!

Mindenki sorosmaffia aki nem így gondolja!

Igazad van MACISAJT!
te a fideszesek között is egy gyöngyszem vagy!
és grafomán

ORBÁN AZ ISTEN!

Orbán VIktort minden családba!

Ratyi Manó 2018.05.14. 07:01:10

Orbán a példaképem MINDENBEN!

az alakja
a házassága
a szenzációs stílusa
a focihoz való érzéke
a gyermekneveléshez való érzéke

MINDEN!

Orbán a MINDEN!

minden IS

BiG74 Bodri 2018.05.14. 07:04:02

Ennyi ökörséget ! Ezt mondták az orkbánnak, meg azt mondták az orkbánnak. Azt ki nem szarja le, hogy mit mondtak? Történt valami eddig? Semmi. Ork úr pedig tovább növeli hatalmát, jól kiszámítva, saját és családja egészségére.
Az idióták meg melldöngetve még ki is írják, bezárjuk a ceut ! Kit zársz be hülye gyerek? Te senkit, te csak egy csicska vagy, aki majd a következő lesz, akit a darálóba lehet küldeni, ha úgy fordul a kocka. Te egy hasonló szarházi vagy azokhoz, mint akik már ezernyi diktátort, vagy diktátorocskát felemeltek.
Az EU néhány újságjának válogatott cikkjeit szemezgetni, olyan mint trágyatelepről virágot gyűjteni, és odát írni a rétről ahol azok teremhettek volna.

A tudomány sosem téved! 2018.05.14. 07:21:50

Akkor Orbán megint megbukott az igazmondo index címlapján?
Holnap gyáván lemond? Megint???

Európai téridő 2018.05.14. 08:31:57

A xarházi "Európaiak" több, mint 600 éve fokozatosan cserben hagyták a földrész keleti-délkeleti felét, utóbbit még át is keresztelték Balkánra, nehogy már az is Európa legyen. És ezek a gazemberek nyávognak most egységről, értsd: uralható egységről. Ezeket a nyers érdekeket hazudják értékeknek. És az ő túlfényezett arisztokratikus "klubjuk" kezd illuzórikussá válni a nagy globális versenybben. Jobban tennék, ha összekapnák magukat egy kicsit, főleg a frankofón iszlámtól megfertőződött franciák. A németek is eldönthetnék, hogy Nyugat, vagy/és Nyugat, Kelet és Dél, mert a hidegháború, a két világrendszer kora már leáldozott, nemcsak a Nyugat van, még ha eddig rengeteget is profitáltak belőle. Egység helyett szövetség, együttműködés kellene. Az együttműködés, szümmakhia helyébe tett arkhé, uralás már a régi görögöknél is befuccsolt, lásd: peloponnészoszi háborúk. Periklész felfényezett demokráciája is csak pár évig tartó rövid fellángolás volt, aztán Spárta győzött. És manapság az a régió már csak egy bakfitty.

Tothotto 2018.05.14. 08:37:37

@Index.hu.hazudik: A csehek meg a szlovákok inkább a "nagyokhoz"húznak,nem érdekük a velünk való gazsulálás.

A tudomány sosem téved! 2018.05.15. 08:04:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Már nem, mert Orbán annyira megbukott, pont ahogy megjósoltátok.
süti beállítások módosítása