B1 blogcsalád



Orbán Európa legveszélyesebb politikusa, mert a félelemre játszik, nyílt rasszizmust hirdet és a demokráciát támadja

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. április 23. - Szelestey

download_1.jpeg• Főhet Orbán és Kaczynski feje, mert két év múlva várhatóan elvész a kohéziós támogatások jó része, ha a két ország továbbra is szembemegy az uniós alapértékekkel

• Magyarország egypártrendszert épít, vazallushálózatot alakít ki és eltávolodik a jogállamtól, valamint az emberi jogoktól, miközben már a külföldi újságírókat is listázzák 

• Az osztrák szélsőjobb máris utánozni igyekszik Soros ügyében az orbáni antiszemitizmust

FT

financial_times.jpg

A magyar és a lengyel kormány attól tart, hogy elveszti az uniós támogatások egy részét, mivel a szervezet a jövőben az értékek betartásához kívánja kötni a pénzek folyósítását. Eszerint a jövőben sok milliárd euró nem keletre, hanem délre menne, mégpedig elsősorban a pénzügyi válság által súlyosan érintett spanyoloknak és görögöknek. Ez az egyik legvitatottabb rész a következő pénzügyi időszak költségvetési tervezetéből, amelyet a jövő hónapban tesznek közzé. Brüsszel azon van, hogy a 350 milliárdos kohéziós alapot ezután ne kizárólag a tagállamok egy főre jutó GDP-je alapján osszák el, hanem vegyenek figyelembe olyan tényezőket is, mint az állástalanok száma, az oktatás, és a migrációhoz való viszony. De idetartozna a jogállam betartása, és korlátoznák azt is, mire lehet felhasználni ezeket az összegeket. Ez utóbbi pont miatt aggódhat erősen Budapest és Varsó.

Lengyelország már most figyelmeztet, hogy ez így nem lesz jó, bár a részleteket még csak most egyeztetik a színfalak mögött. Magyarország a jelenlegi periódusban 22 milliárd eurót kap, ám 2020-tól a Brexit miatt kisebbre kell venni az egész felzárkóztatási keretet. Az illetékes biztos 5-10 %-os csökkentést emleget. Közben Merkel és Macron egyetért azzal, hogy a költségvetési források elosztásánál vegyék figyelembe, hány menedékkérőt fogadnak be az egyes államok, illetve azokon belül a régiók. Az is a törekvések közé tartozik, hogy a jövőben nőne az önrész aránya, hogy a tagok jobban érezzék: a zsebükre megy, mire költik a közösségi támogatásokat.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A Törökországgal kötött menekültügyi megállapodás szellemi atyja egyáltalán nem lepődött meg, amikor Orbán Viktor csaknem három éve, a terv közzététele után szinte azonnal nekitámadt. Gerald Knaus, az Európai Stratégiai Kezdeményezés nevű kutató intézet vezetője emlékeztet arra, hogy ők már a válság csúcsán Európa legveszélyesebb emberének minősítették a magyar politikust, miután az mindenki másnál jobban felismerte, hogy számára igencsak érdemes összekötni a nyitott határokkal szembeni félelmet, a nyílt rasszizmust, valamint a liberális demokrácia bírálatát. Azt akarta elérni, hogy az egész földrészen túlsúlyba jusson a politikája. Más uniós vezetők tétovasága arról győzte meg, hogy az EU fordulat előtt áll, vagyis hogy az állítólagos tömeges migráció miatt érzett félelem miatt távolodik az egyetemes emberi jogoktól.

A szakember ugyanakkor azt mondja, az afrikai beözönlésnek úgy lehet elejét venni, hogy megteremtik a legális bevándorlás csatornáit, ahelyett, hogy a teljesen értelmetlen és keresztülvihetetlen kvótákra pocsékolnák az időt. Ellenben a kerítéseket nem tartja sokra. Úgy gondolja, hogy aki bejut Görögországra, az onnan már tovább tud menni Közép-Európába. Németországban pl. tavaly több mint 200 ezer menekültkérelmet nyújtottak be. Az érintettek többsége a Balkánon át érkezett, vagyis a határzárak egyáltalán nem képeznek leküzdhetetlen akadályt.

The Week

tehweek.png 

Orbán Viktor eltéríti Magyarországot a jogállamtól és az emberi jogoktól, ám ehhez tömegtámogatást szerzett. Egypártrendszert és haveri kapitalizmust alakít ki. Így mutatja be a hetilap az illiberális rendszert. Hozzáteszi, hogy a Fidesz ellenőrzi még az igazságszolgáltatást is. Kizsigerelte a független sajtót, a média nagy része nyíltan támogatja Orbánt. A politikushoz, illetve a párthoz közelálló vállalkozások, valamint a vazallusok kapják az előnyös szerződéseket. Ez a fajta nyomulás váratlanul érte az ellenzéket, de az EU-t is. Azóta a miniszterelnök már javában navigál az illiberális demokrácia felé. Ehhez kiaknázta a nacionalizmust és a félelmet az idegenekkel szemben. A kampányt közpénzből finanszírozta és az azért jött be, mert a politikusnak sikerült meggyőznie a magyarokat, hogy csak őt tudják megvédeni Európát a muzulmán menekültek dühöngő hordáitól. Ennek érdekében ördögnek állította be Soros Györgyöt.

A déli határokat lezáratta, később áramot vezettetett a kerítésbe. A menekülthullám ugyan leállt, de Orbán még mindig épít a muszlim bűnözők jelentette veszélyre. Annak idején erősen kommunistaellenes volt, jelenleg azonban Oroszország nagy barátja és lelkesen udvarol Putyinnak. Elvileg az unió leállíthatja az anyagi támogatást, ami nagyjából 6 milliárd dollár évente, továbbá felfüggesztheti a szavazati jogot. Brüsszel azonban igazából nem tudja, mitévő legyen a demokratikus normák és értékek teljes körű megsértése láttán. Orbán fenyegetésnek tekinti a jogállam és az emberi jogok támogatását, ezért pécézte ki a zsidó Sorost egy olyan kampány során, amely bővelkedett antiszemita kódokban, illetve közhelyekben.

Süddeutsche Zeitung

sdz.png

A kommentár szerint ha az unió nem képes Máltán érvényt szerezni a jogállamnak, akkor az Orbánok és Kaczynskik tudni fogják, hogy nyugodtan folytathatják a demokrácia és az európai szolidaritás szétverését. Az elemzés hozzáteszi, hogy rendben van: az EU-nak be kell osztania az erőit, mert a közös értékek Magyarországon és Lengyelországban is veszélyben vannak. Az új tagállamokban tornyosulnak a gondok, ráadásul a többségük alapvető. Ám Máltán a maffia módszereivel zajlik a politika és Európa csak szemléli a fejleményeket. A szigetországban erősen összefonódik a hatalom és az üzleti érdek. Ezeket a visszaéléseket igyekezett feltárni az az újságírónő, akit azután egy autóbombával megöltek. De hát a korrupció állami szinten folyik, a szervezett bűnözés egyre jobban terjeszkedik. A kormány pénzért mindent ad, még állampolgárságot is. Mellesleg Szlovákiával ellentétben Máltán senki sem mondott le a gyilkosság miatt.

Ilyen körülmények között az uniónak világossá kell tennie, hogy a mostani állapotok nem férnek össze a jogállamisággal. Hogy a rendszerszintű korrupció, az irányított igazságszolgáltatás, a sajtószabadság elleni támadások, a kedvezményesen kiállított útlevelek, valamint a gazdag külföldieknek adott adóelőnyök nem jelentenek belügyet. Ám csak a nemzetközi nyomás segít. Korábban sikerült Svájcot és Liechtensteint is jobb belátásra bírni a pénzmosás és az adócsalás legszélsőségesebb eseteit illetően. Csak éppen jelen esetben az EU-nak hiányzik hozzá az ereje. A jelek szerint a Bizottság és egy-két tagállam nem gondolja, hogy Máltával alapvető gondok vannak.

Deutsche Welle

deutsche_wellw.jpg

OrbánViktor gyűlöletet kelt Magyarországon. Így értékeli a helyzetet Keno Verseck, a Spiegel és a Deutsche Welle magyar szakértője, miután a Magyar Idők a múlt héten az ő nevét is feltüntette azoknak a külföldi újságíróknak a sorában, akik ellen a lap szerint a kormánynak fel kellene lépnie. A megtámadott úgy látja, hogy a lista világosan mutatja: még jobban mérgeződik a légkör, annál is inkább, mert a szóban forgó újság a hatalom félhivatalos szócsövének számít. Attól azonban nem tart, hogy még nehezebb lesz a munkája, mert a Fidesz már így is teljes bojkottot léptetett életbe ellene. Senkitől nem kap interjút, még a legkisebb helyi hivatalosságtól sem. Elképzelhetőnek tartja továbbá, hogy a „Stop, Soros” alapján őket se engedjék be az országba, illetve lehetségesnek nevezi a kiutasítás is.

Azt gondolja, hogy a cikk fő célja a megfélemlítés volt. Ez azonban nem befolyásolja, hiszen 35 éve követi a magyar eseményeket. Hozzáteszi, hogy a 80-as évek végén sem volt annyira félelmetes a klíma, mint most. Jellemző, hogy leginkább csak név nélkül lehet szóra bírni az embereket. Ami pedig a jövőt illeti, a szakember arra készül, hogy a kétharmad birtokában Orbán hadjáratot indít a civil társadalom ellen. Még inkább meghúzza a gyeplőt, hogy mutassa: milyen erős is. A gyűlölet azonban nem tesz jót az országnak. Máris látni, hogy előítéletekbe csúszik bele, a miniszterelnök megosztja az embereket. És elhagyják Magyarországot mindazok, akik úgy vélik, hogy nem tudnak semmit sem tenni ellene.

Die Presse

die_presse.jpg

Az újság úgy látja az újabb budapesti tüntetés után, hogy a főváros lázad Orbán ellen és a miniszterelnök számára egyre inkább gondot okozhatnak a megmozdulások. A jobb- és baloldali ellenzék képviseletében ritka egységet tanúsítva vonultak fel tízezrek szombaton. A jelszó az volt: mi vagyunk a többség! A tüntetések másként irányulnak a kormány ellen, mint a korábbiak. Nem egyszerűen többen vesznek rajtuk részt, jól érezhető a türelmetlenség, mármint hogy az emberek nem akarják tudomásul venni a választás eredményét. Azt persze a legtöbben nem tudják, miként irányítaná az országot a teljesen megosztott ellenzék, de ragaszkodnak ahhoz, hogy Orbánnak mennie kell. Mások abban bíznak, hogy a tömegek nyomására a Fideszben rájönnek, hogy a kormányfő immár teher, nem pedig előny és palotaforradalom söpri el a politikust. Egy feljelentés elég volna, hogy korrupció miatt bíróság elé állítsák.

Budapest a választás előtt bízott abban, hogy sikerül meggyengíteni a fennálló hatalmat, ezért most különösen nagy a felháborodás. A főváros szembekerült a vidékkel. Az érzés az, hogy a budapestieknek ezúttal nincs kedvük elfogadni a vidéki többség akaratát. Az egyértelmű, hogy Orbán elvesztette a várost és nem úgy néz ki, hogy vissza tudná szerezni. Ebből pedig hosszabb távon baja lehet. Fekete Győr András azt mondja, a hatalom nem tölti ki az idejét. A tiltakozások a civil társadalomtól indulnak ki, a demonstrációk szervezői máris forradalmat emlegetnek.

Der Standard

der_standard.jpg

1. A tudósítás úgy becsüli, hogy több mint 50 ezren csatlakoztak az újabb budapesti kormányellenes felvonuláshoz. A felszólalók – az első alkalomtól eltérően – ezúttal nem beszéltek választási manipulációról, nem követelték a szavazás megismétlését. Inkább előre vetették tekintetüket, a várható további elnyomó intézkedésekre, miután a Fidesz ismét kétharmadhoz jutott. Márki-Zay Péter kijelentette, hogy az ellenzéki pártok képtelennek bizonyultak az összefogásra, ezért le vannak váltva, az új ellenzéket a tömeg képviseli. A jelentés kitér arra, hogy a hatalom alig két hét múlva át akarja nyomni a „Stop, Sorost”, miután Orbán a milliárdos démonizálására alapozta a választási kampányt, az antiszemita hangokat sem mellőzve. Noha semmiféle bizonyíték nincs arra nézve, hogy a befektető valóban tömegesen akarna muzulmán menekülteket Európába hozni.

2. A kommentár szerint nem egyszerűen az antiszemitizmus a gond azzal, hogy a szélsőséges Osztrák Szabadságpárt frakcióvezetője Orbán mellé állt Soros ellenében. A lap úgy értékeli: az osztrák demokratikus és liberális erőknek meg kell akadályozniuk, hogy náluk is lábra kapjon a magyar miniszterelnök stratégiája. A neves bolgár politológus, Krasztev már pár napja megjósolta, hogy a Fidesz sikere nyomán Európában jobboldali pártok másutt is megpróbálják átvenni a receptet. Gudenus ügye azt igazolja, hogy az elemző nem tévedett, hiszen az FPÖ-politikus szerint megalapozott értesülések támasztják alá, hogy a pénzember kétes szerepet játszik a migráció elősegítésében. Az Orbán-kormány ugyanezzel az érveléssel igyekezett hatni a magyarok legalantasabb érzéseire. Igyekezett politikai célokra kiaknázni a magyar társadalomban még mindig mélyen gyökerező zsidóellenességet.

A frakcióvezető tabut szegett, amikor pontosan ezt az érvrendszert szedte elő. Azt igyekszik kipuhatolni, hogy milyen messze mehet el. Remélhetőleg azonban mind a lakosság, mind a parlament az orrára koppint., miután átlépte a vörös vonalat. Soros üzleti tevékenységét persze bőven lehet és kell is bírálni. De Orbán és Gudenus esetében nem erről van szó. Ők ködös gyanúsításokkal operálnak, és minél kevésbé körvonalazott a vád, annál jobb. Antiszemita kódokat vetnek be és a megcélzott közönség pontosan érti, mire gondolnak. További gond, hogy az FPÖ megnyilatkozása mögött ugyanaz a demokráciaellenes hozzáállás rejlik, mint Orbánnál. A magyar kormány harcol a civil szervezetekkel, ellenzéki mozgalmakkal, a sajtóval, mert azokat nem ő ellenőrzi. Soros ellen pedig azért folytat hadjáratot, hogy más adományozók is értsék: bármikor nekik is bajuk támadhat, ha nemszeretem NGO-k mellé állnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3813856264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aquaticus 2018.04.23. 07:48:54

Gerald Knaus hihetetlenül okos! Ha lebontjuk a gátakat, akkor nem töri át őket az árvíz, hanem szép szelíden behömpölyög a szobába!

Tisztességes Természettudomány 2018.04.23. 09:25:32

Fenyegetve érzitek az ingatag liberálbolsevik világot? Igazatok van!
Nem Orbán és nem Trump fenyegeti, hanem a szavazók, akiknek elege van a hazugságokból és a PC liberális "értékek" nyomatásából

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 09:42:00

@Tisztességes Természettudomány: Akkor takarodj erről a liberális fórumról. Kuss, a neved köcsög.

2018.04.23. 09:42:05

Orbán ezeknek örül! Mi lenne vele ellenségek nélkül?

2018.04.23. 09:42:53

Sportszerűségből szólok: minden ilyen sajtószemle jelentősen erősíti Orbán táborát.

Bocs.

VT Man 2018.04.23. 09:43:37

Miert kell a cikk(ekben) kiemelni, hogy Soros zsido? Ld. fent, ".. a zsido Sorost".

Miert nem lehet csak azt irni, hogy "Soros"? Esetleg sok embernek nem ugrana be, hogy zsido (miert is kellene)?

2018.04.23. 09:44:31

"Merkel és Macron egyetért azzal, hogy a költségvetési források elosztásánál vegyék figyelembe, hány menedékkérőt fogadnak be az egyes államok,"

Valaki mondja, hogy ez nem muszlim megszállás! Orbánnak ebben az egyben igaza van és ez az egy igaza miatt szopjuk be a cigányvilágát.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.23. 09:44:32

Így igaz, Orbán rendkívül veszélyes... az elnyomók, a liberális rendszerurak, a háttérhatalmisták számára.

jajdehülyevagyok 2018.04.23. 09:45:03

Azért mert az óperencián túli újságok írnak valamit, az nem jelenti azt, hogy az úgy is van. Szánalmas ez az axiomatikus viszony a nyugathoz.

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 09:48:05

@Tisztességes Természettudomány: Vicces amikor hazudozásról beszél a hazug. Vagy kommunistázik a kommunista-fasiszta. Vagy pénzügyi támogatásról ugat, aki mindenkit lefizet.

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 09:50:24

@jajdehülyevagyok: Azért mert az óperencián inneni újságok írnak valamit, az nem jelenti azt, hogy az úgy is van. Szánalmas ez az axiomatikus viszony a gecihez.

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 09:52:31

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Így igaz, a nyugat rendkívül veszélyes... az elnyomók, az illiberális rendszerurak, a hatalmisták számára.

_most_ 2018.04.23. 09:55:37

@jajdehülyevagyok: jogos csak a ruszki állami média lehet hiles forrás :)

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 09:57:50

@Tisztességes Természettudomány: Fenyegetve érzitek az ingatag illiberens világot? Igazatok van!
Nem a nyugat és nem Juncker fenyegeti, hanem a szavazók, akiknek elege van az illiberalista hazugságokból és a PC illiberális "értékek" nyomatásából.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.23. 09:58:52

@VT Man:

Azért kell leírni, hogy Soros zsidó, mert enélkül az antiszemita vád egy pillanatig se állna meg.

Megjegyzem így is inkább csak röhejes, a zsidó szóval is együtt akár, mert Soros-t Orbántól jobban csak Izrael támadja, és az NGO-it, tekintve hogy ott is beleavatkoznak Soros pénzéből az álcivilek a politikába aktívan.

Nem véletlen hogy Natenyahu volt éppen, aki kijelentte, megvédve éppen Orbánt, hogy Sorost támadni nem antiszemitzmus.

Az persze más kérdés, hogy egyes ballib újságírók, jobban tudják hogy mi antiszemitizmus és mi nem az Izrael miniszterelnökétől, hisz ha nem tudnák jobban kukázhatnák a bérrettegő cikkeik 90%át.

Lehetnék én is 2018.04.23. 10:01:29

Lehetne linket kérni a nyílt rasszizmusról Orbán esetében? Mert fent a The Week részéről van, de Orbántól nincs.
A Die Presse szerint "Orbán elvesztette a várost és nem úgy néz ki, hogy vissza tudná szerezni". Soha nem volt Orbáné Budapest, de most is szerzett a Fidesz 2* annyi szavazatot mint a második. (Ja és Fekete-Győr, mint komoly véleményformáló tényező....)
Lehetne folytatni a csúsztatások idézését, de minek, úgysem a valóság az érdekes.

élveteg 2018.04.23. 10:04:11

Na akkor

"300 francia közéleti személyiség írta alá az „iszlamista radikalizmusból fakadó újfajta antiszemitizmus” elleni kiáltványt"

"Azt kérjük, hogy váljon nemzeti üggyé az antiszemitizmus jelentette demokratikus csőddel szembeni küzdelem, mielőtt még nem késő. Mielőtt Franciaország már nem lesz Franciaország” – olvasható a jobb- és baloldali politikusok által is aláírt kiáltványban."

Az aláírók arra is emlékeztetnek, hogy Párizs környékén kb. 50 ezer zsidó volt kénytelen a közelmúltban lakhelyet változtatni, mert nem érezte magát biztonságban egyes külvárosokban.

„Csendes etnikai tisztogatás folyik Emile Zola és Clemenceau hazájában”

444.hu/2018/04/22/300-francia-kozeleti-szemelyiseg-irta-ala-az-iszlamista-radikalizmusbol-fakado-ujfajta-antiszemitizmus-elleni-kialtvanyt

Itt meg az állítólag antiszemita kódokat bevető Orbánék 100 milió ft adtak a szabadkai zsinagóga felújítására

_most_ 2018.04.23. 10:05:07

Tényleg nem hiszem el, hogy az emberek ennyire beveszik a fidesz propagandát. Orbán képes elhitetni, hogy mindig harcolni kell egy globális világhatalom ellen, akik egyetlen célja Magyarország tönkre tétele. Nem tűnik fel a fidesz szavazóknak, hogy a, szocializmusban is ugyanez volt a propaganda? A másik hasonlóság, hogy aki csak a legkisebb mértékben is kritikát mer megfogalmazni a szent Orbán kormány ellen, arra egyből rászáll a fideszes lakájmédia, és kinyomozzák, hogy az anyja Soros szeretője volt, tehát külföldi ügynök.

Alick 2018.04.23. 10:07:29

@VT Man: "Miert kell a cikk(ekben) kiemelni, hogy Soros zsido?"

Rasszista megközelítés, ezek a reflexek visszavezethetők a Völkischer Beobachter-ig.

_most_ 2018.04.23. 10:08:34

@Lehetnék én is: nyilván Orbán nyíltan nem fog rasszista kijelentéseket tenni, nem hülye, de azért azt csak elérte, ha vidéken meglátnak egy színesbörű embert, egyből elkezdenek rettegni.

Hozzászólok 2018.04.23. 10:08:55

@Balango: igen. tenyleg. kedves blogger. engem nagyon nem gyozott meg az osszeallitas.

VáradiJános 2018.04.23. 10:10:45

@Kovacs Nocraft Jczsefne: “: Akkor takarodj erről a liberális fórumról. Kuss, a neved köcsög.”
Te pedig akkor takarodj ebből az illiberális országból, kiskukac!

Alick 2018.04.23. 10:10:59

"Merkel és Macron egyetért azzal, hogy a költségvetési források elosztásánál vegyék figyelembe, hány menedékkérőt fogadnak be az egyes államok"

Érthető, ha a befogadás költségtérítéséről van szó, ezen felül viszont nincs erről előzetes megállapodás.

_most_ 2018.04.23. 10:13:40

Mondjuk azt nem értem, hogy a német adófizetők miért tűrték eddig, hogy a pénzükből ilyen Mészáros félék százmilliárdokat ellopjanak, miközben a német kultúrában a korrupciót erősen elitélik.

VáradiJános 2018.04.23. 10:14:02

@_most_: “ A másik hasonlóság, hogy aki csak a legkisebb mértékben is kritikát mer megfogalmazni a szent Orbán kormány ellen, arra egyből rászáll a fideszes lakájmédia, és kinyomozzák, hogy az anyja Soros szeretője volt, tehát külföldi ügynök”
A tied jó hírneve nincs veszèlyben, hiszen lelkiismerete ugyan nincs a vén sorosnak, de ízlès-minimuma azèrt igen

axolotl77 2018.04.23. 10:14:09

@Lehetnék én is: Bár Orbán szájából még én sem hallottam antiszemita megjegyzéseket, de az viszont elég jellemző, hogy akik a jelenleg fennálló hatalom érdekében kommentelnek elég sűrűn használják a libsi- és lipsi-szavakat, ill. ennél lényegesen durvábbakat is. Akkor valahogy csak az jön át a Fidesz-híveknek, hogy utálni kell a zsidókat. Tévednék?

VáradiJános 2018.04.23. 10:14:46

@_most_: ja, elítèlik: siemens, vw, stb

VáradiJános 2018.04.23. 10:15:28

@axolotl77: ez nem csak a fidesz-híveknek “jön át”

Hozzászólok 2018.04.23. 10:18:18

@_most_: en nem latom ezt.
rolad pl kinyomoztak mar valamit?

mintha az orban ellenzok vmi vedoszuron keresztul latnak a vilagot. az iszlam ternyereset es annak kovetkezmenyeit egyaltalan nem latjak.
csak orban hibait latjak.
az ellenzek ugyanolyan vagy meg olyanabb hibait szinten nem latjak.

csak duhongenek. es igenis rettegest keltenek. szarjunk be mert itt az illiberalis allam.
(akit ugyan a tobbseg megszavazott, de ez nem szamit mert a tobbseg elvakult hulye csak mi a bal1 paholybol latjuk helyesen a valosagot)
....

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.23. 10:19:26

@axolotl77:

Persze hogy tévedsz..

Semmi bajunk a zsidókkal.
Izrael pl példaértékűen lép fel Soros féle álcivil szervezetek ellen.

Laciii 2018.04.23. 10:20:14

@_most_: index.hu/kulfold/2018/04/23/az_europa_tanacs_tobb_tagja_erintett_az_azeri_korrupcios_botranyban/
"Erős a gyanú, hogy az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének több volt és jelenlegi tagja is vétkes a szervezetet is érintő azeri vesztegetési ügyben - írta vasárnap közzétett jelentésében a testület által megbízott korrupcióellenes vizsgálócsoport."
...
"Az ügyről beszámoló napilapok elsősorban Karin Strenzt és Eduard Lintnert, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU), illetve a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) egykori politikusait emelték ki a feltételezett vétkesek között."
És ezt az index írta.

Tom66 2018.04.23. 10:21:48

@_most_: Sőt, már azt is érzékelik, hogy az EU az új Szovjetunió. A sunyi és diktatórikus módszerek finomodtak, de a cél ugyanaz maradt.

Hozzászólok 2018.04.23. 10:23:40

@axolotl77: abbol amit meg te irsz az jonne le hogy minden zsido extrem liberalis.
tevednek?

Laciii 2018.04.23. 10:24:41

@_most_: "nyilván Orbán nyíltan nem fog rasszista kijelentéseket tenni"
Ezt vitasd meg a kedves bloggazdával, ez éppen a főcím ami alá írogatsz most.

_most_ 2018.04.23. 10:25:11

@Laciii: csak figyeld meg milyen következményei lesznek a német korrupciós ügyeknek, és majd hasonlítsd össze a fideszes tolvajok sorsával.

_most_ 2018.04.23. 10:27:58

@VáradiJános: a Volkswagen tudtommal elég súlyos büntetést kapott, itthon egy fideszes oligarcha cége bármit megtehet büntetlenül, ti meg ehhez tapsoltok.

axolotl77 2018.04.23. 10:29:20

@Rettegek mert ballib vagyok: Akkor mi a magyarázat a felvetésemre?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.23. 10:29:54

@_most_: Milyen korrupciós ügyről tudsz ?

Én csak a Simor féle 100 millákról, és a Medgyessy féle Alstomos lobbiról hallottam.
Tiborcz esetén összeférhetetlenség volt, nem pedig korrupció a vád.

Tényleg érdekel. Milyen korrupciós szálról hallottál ?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.23. 10:31:55

@axolotl77: Nem tudom ki használja a libsi szavakat és miért . Itt pl csak te írtad le eddig.

Én a ballib szót használom, mert az jól kifejezi a ballib elkórók szövetségének leírását, amit már ismerünk.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.23. 10:32:25

@axolotl77:

Zsidókérdés Mo-on nincs. Ez a nagy helyzet. A ballibek legnagyobb bánatára...

Csurka legnagyobb hibája, hogy - bár a 90-es évek legnagyobb, legélesebb eszű magyar politikusa volt - összekötötte a liberalizmus, a nyugat és a kapitalizmus elleni kritikát a 2 vh. közti faji szemlélettel. Miközben a nyugati nyugatellenes kritikák ezt régóta elhagyták.

Innen volt Csurka felesleges és értelmetlen antiszemitizmusa, de a szomszédps népek elleni gyűlölködése is. Emlékszem, 1999-ben a MIÉP kiált a szerb nép elleni amerikai agresszió mellett, pontosan ezen abszurd faji, sovén szempontok miatt. Én magam 1995-1999 között MIÉP-szimpatizáns voltam, s 1999-ben szakítottam végleg Csurkáékkal, látva ezt a mély butaságot: történelmi bosszú okán (a szerbeké a Vajdaság) kiállni az amerikai agresszor mellett.

Ugyanez a zsidókra is igaz. A zsidó nép a szövetségesünk, nem az ellenségünk. S a zsidó nagytőke nem szolgál zsidó érdekeket. Továbbá, a nagytőke legnagyobb része nem is zsidó.

Eleve nincsenek ellenséges népek, ez baromság. Minden nép el van nyomva a háttérhatalom által.

Erre manapság kezdenek rádöbbeni olyan magyar ismerőseim, akik korábban zsidó összeesküvésekben hittek: most látják már Soros és Izrael antagonisztikus viszonyát.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.23. 10:35:30

@axolotl77:

Ráadásul pont a Fidesz az, mely sose volt antiszemita semmilyen alakban, a pár vezetésében mindig volt zsidók is. Plusz kiválóak a Fidesz kapcsolatai mind Izraellel, mind egy sor mo-i zsidó szervezettel.

Én még emlékszem, amikor a Fideszt Zsidesznek is csúfolták.

VáradiJános 2018.04.23. 10:38:43

@_most_: honnan veszed, hogy tapsolunk? Nagyon el vagytok ebben tèvedve. A fideszre szavazòk nagy rèsze elítèli a korrupciót, tiborcz uram hasítàsàt, stb, de ezeknél az ügyeknél jobban undorítja a kedvenceid nyújtotta alternatíva

_most_ 2018.04.23. 10:39:39

@Rettegek mert ballib vagyok: Ja nyilván nincs semmiféle korrupció, teljesen véletlen, hogy amíg Simicska jóban volt Orbánnal minden közbeszerzést ő nyert, miután összevesztek, valahogy már egyet se, de biztos a Közgép szakmai teljesítménye hirtelen leromlott. Ti tényleg ennyire hülyének nézitek az embereket?

monddazigazatmar 2018.04.23. 10:44:52

Marhára kiváncsi vagyok, hogy ezt a szemétrevaló b1 blogot meddig finanszírozza a gazdája. Még 4 évet rászán és ezek a tetvek mint szelestei jól fognak élni belőle, vagy kibassza őket az utcára. Remélem az utóbbi.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.23. 10:47:35

@_most_: A Fidesz a saját klientúráját hozza helyzetbe kenő pénzek nélkül.
Az MSZP meg 100 millákért cserébe hagyta hogy külföldi multik rabolják le az országot, nyerjék meg az EU-s pénzeket pályázatokat.

Nekem a Fidesz ebből a szempontból is jobban tetszik, hisz magyar cégeket hoznak helyzetbe. Az egyetlen probléma, hogy valódi versenyben kéne a magyar cékegnek versenyezni egymással, nem a klientúrának leosztott lapokkal.

De a ballib elkúróktól, akik 100 millákért cserébe eladtak mindent bárkinek, szarabb választás nincs.

_most_ 2018.04.23. 10:50:26

@VáradiJános: nem látom a fideszes hangokat, akik elitélik a korrupciót. A fidesznek stabil többsége van, most lett kétharmad, simán lehetne foglalkozni belső ügyekkel, és visszaszorítani a korrupciót, de ti még mindig csak az ellenzéket szapuljátok.

_most_ 2018.04.23. 10:52:20

@Rettegek mert ballib vagyok: szóval inkább magyarok lopjanak meg, mint külföldiek, tökéletesen átmosta a fidesz az agyad :D

monddazigazatmar 2018.04.23. 10:54:01

@_most_: Hát ja. Bezzeg az ellenzék, az felkészült a konstruktív ellenzéki szerepre, és mindent megtesz ezügyben, igaz?

Lehetnék én is 2018.04.23. 10:54:23

@_most_: lehet nálad Orbán elért valamit, de hidd el "vidéken" is gondolkodó emberek laknak. Ők is valamiből leszűrték, hogy fenntartásaik vannak. Nem mindenkinek, nem minden külföldivel szemben. De engedd meg nekik, tudod a liberalizmus jegyében.
Másrészt a cikk címe Orbán részéről nyílt rasszizmust állít, ami aljas hazugság.

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 10:55:36

@Laciii: És akkor most mi van? Azt hitted, hogy csak orbánc, putyin és erdogan tud ilyet? Korrupió mindenhol van, csak az euban lebuknak, orrbanisztánban meg törvényeket alkotnak, hogy legyen.

Lehetnék én is 2018.04.23. 10:58:20

@axolotl77: a libsi meg a zsidó között van valami átváltó kulcs, vagy hogy gondoltad ezeket összevezetni.
Vagy úgy gondolod az itthoni ballib oldal erősebb zsidó kötöttségekkel bír, mint pl a fidesz-szavazók? Ezzel netán azt sugallod, a zsidók kirekesztik a fideszeseket?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.23. 10:58:28

@_most_:

Ostoba vagy nem érted.. A verseny azért kell, hogy ne túlárazva kapjanak melót a pályázatok nyertesei.
A verseny sehol nem volt meg. Se a Fidesz se az MSZP-SZDSZ alatt.

A különbség, hogy a Fidesz magayr vállalkozókat hoz helyzetbe, az elkúrók meg 100 millás kenőpénzért cserébe bármelyik külföldi multit.

Attilajukkaja 2018.04.23. 11:26:17

@Rettegek mert ballib vagyok:
" a Fidesz magayr vállalkozókat hoz helyzetbe"
Kivéve, amikor külföldieket!!!!

Bryan élete 2018.04.23. 11:28:13

@Tisztességes Természettudomány: ezek a kiszolgáltatott, mélyszegény "szavazók" egy bözsiutalványért meg egy doboz kajáért adták el a szavazatukat százezrével. Na meg a beutaztatott ukránhordák, még Csepelre is....
Lehet, hogy a természettudomány tisztességes, de ez a választás nem volt az, már a túlburjánzó médianyomás miatt sem.
Arról már nem is beszélek, hogy nem pártkasszából, hanem közpénzből fizetett mindent a fidesz, tehát az én pénzemből is magának kampányolt.

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 11:29:50

@Rettegek mert ballib vagyok: a Fidesz fideszes magyar seggnyaló vállalkozókat hoz helyzetbe a nem fideszes magyarok és a magyar adófizetők kárára, a szavazataikért cserébe.

Egéridomár 2018.04.23. 11:40:48

@VáradiJános:
Szíííííja fideszgeci! :) Kiesett a szádból a cumi? Gyorsan vedd vissza, nehogy lógósnak tartsanak. Bár ez a hozzászólás tőled szokatlan módon értelmesre sikerült :D

VáradiJános 2018.04.23. 11:43:55

@_most_: most hallottad az enyémet

axolotl77 2018.04.23. 11:59:31

@Rettegek mert ballib vagyok: Csak két példa, ahol én is hozzászóltam (Gyengébbek kedvéért elárulom, hogy a lipsi a liberális és bipsi szavak összevonásával áll elő):

444.hu/2018/01/30/a-fidesz-egyik-facebook-katonaja-elmeselte-

milyen-virtualis-hadsereget-hozott-letre-a-part/

Neanderthaloid Guest • 3 hónapja

"Ja. Szépen alá is támasztotta a sztorit bizonyítékokkal.Drága lipsi barátaim, egy ilyen cikket bármikor lehetne írni a másik oldalról is. Például szét kell itt nézni, tele van orbánfóbiás kommentekkel. Csak kell egy kis történetet szőni hogy ezeket itt a sorosgyuri szervezte össze, aztán milyen hülyék még pénzt se kapnak érte. Cáfolod? Troll vagy."

************

erdeslepenyhal.blog.hu/2017/11/08/11_ok_amiert_11_eve_imadjuk_a

_fideszt?full_commentlist=1#comments

felső határ nincs 2017.11.09. 05:04:13

"teht van a videki muszaki es agrar ertelmiseg es a felsobbrendu liberalis farturo lipsi ertelmisseg"

axolotl77 2018.04.23. 12:02:17

@Rettegek mert ballib vagyok: Nagyon jól tudom, hogy Izrael és a világ számos pontján fellelhető liberális zsidók közé nem kell egyenlőségjelet tennem.

axolotl77 2018.04.23. 12:05:02

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ez pontosan így van. Én sem mondtam ezzel ellentéteset.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy miért zsidóznak veszettül a fideszesek, miközben a "központi iránymutatás" nem ez. Nem hasonlanak meg egy kicsit?

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 12:51:55

Látván mekkora hatalmas nyomást gyakorolnak Magyarországra a migrincsek miatt, kérdés mi lett volna ha nem Orbán nyeri a választásokat? Ki tudna rajta kívül alár csak egy hangyafaxnyit is ellenállni (más kérdés hogy akarna-e egy Karácsonyi Szél Fletó ellenállni)?

Dolgozik a migrincsek útját egyengető henger

Evel Knievel 2018.04.23. 12:57:00

Orbán nem játszik félelemre. Senki nem fél, viszont a józan ész diktálja hogy se nagyszámú arab se afrikai migránsra nincs szükség ebben az országban.

Orbán nem rasszista.Ez itt Magyarország, és én ( sok millió más ember sem ) nem akarom megosztani se arabokkal se négerekkel. Boldoguljanak a saját földjükön.

A baloldali liberális pártok hazaáruló alakulatok. Nem fognak választást nyerni ebben az országban. Soha többé.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 13:00:52

@élveteg:
Egy zsidó ember harmincszor nagyobb eséllyel kerül szembe antiszemita jelenségekkel Franciaországban, mint Magyarországon. Ez a nyers statisztika, de a valóság még sokkal polarizáltabb. Ott ugyanis könnyen előfordulhat hogy bántalmazzák, amibe késelés vagy akár halálos végű terrorcselekmény is beletartozhat, idehaza legfeljebb lát az utcán egy graffitit, amit azért túl lehet élni

Attilajukkaja 2018.04.23. 13:07:48

@Evel Knievel:
"A baloldali liberális pártok hazaáruló alakulatok."
Orbánnál semmikép sem nagyobb hazaárulók.

Attilajukkaja 2018.04.23. 13:11:12

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:
"Ki tudna rajta kívül alár csak egy hangyafaxnyit is ellenállni "
Minek ellenállni? Orbánnak csak a szája nagy, csak dumál, közben meg fű alatt befogadott legalább 2000 menekültet és az országba beengedett vagy 20 ezer idegent - köztük bűnözőket is - jó pénzért, aminek a sápját szépen leszedte, az emberek meg majd fizethetik vissza kamatostul.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 13:23:04

@aquaticus:
Knaus mintapéldánya a tipikus álszent libsinek

Helyteleníti a magyar kerítést, miközben éppen ő tárgyalta le Törökországgal a megállapodást. Ennek alapján az EU fizeti a törökország által épített betonfalat, ahol bizony éles lőszerrel kezelik a "menekülteket"

Mert ugye szeretjük a husit, de utáljuk a vágóhidakat. Politikai program debileknek

monddazigazatmar 2018.04.23. 13:26:25

@Attilajukkaja:
Röhejes, hogy minden mondatodban beszélsz összevissza, meg hazudsz.
A blog.hu leghülyébbje vagy :D
Fű alatt befogadott - Hogy kellett volna? Hősök terén, dobszóval? Ja, beadták a kérelmet, megvizsgálták, ezeket el kellett fogadni. Pont ahogy eddig is így ment.
20 ezer idegent leellenőriztek, kifizették a jutalákot, betartják a törvényeket, és igen, jöhetnek.
A hitel meg olyan, hogy vissza kell fizetni, igen.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 13:29:11

@Attilajukkaja:
Orbán éppen azt csinálja amit kell. Jogilag támadhatatlan, mert teljesíti a schengeni kötelezettséget, ugyanakkor a genfi egyezményt is. Ez utóbbi 1300 menekültkérelem pozitív elbírálását jelentette tavaly, míg a határ lezárása előtt naponta jött 15 ezer migrincs kontrollálatlanul

A többi meg csak ostoba vartyogás, erről szól a mai sajtószemle is. Végeredményben etől csak erősebb lesz a helyzete

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 13:30:59

@Rettegek mert ballib vagyok: "A baloldali pártok, akik 100 millákért cserébe eladtak mindent bárkinek."
Honnan veszed ezt az esztelen baromságot ember? Ja hogy a hazudós geci és lopós haverjai mondták neked ezt? Az tényleg hiteles forrás. Egyébként meg ha volt is nyugati tőkés vevő valamire a rendszerváltásután, azért volt, mert csak neki volt egyedül pénze. Olyanhogy agyar tőkés, aki értett hozzá, nem volt. Az egyébként még indig jobb volt annál, mint amikor egy gázszerelő fidesznyik polgármesterné sertéstelepet meg közútépítést irányít. Ezzel a nagy magyar tőkéssel valós piaci versenyben felmosnák a padlót a szakmabeliek.

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 13:35:00

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak: Ez a fasiszta csuti patkány tulajdonképpen minden tettének pont az ellenkezőjét böfögi mindenhol annak amit csinál. 1300 menekültet befogad, a médiájában meg kézzel lábbal tiltakozik ellene. Épp ezért rühellem ezt a jellemtelen, becstelen szarkupacot.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 13:37:12

@monddazigazatmar:
Minden adat fenn van a BÁH honlapján több nyelven. Ha ez "fű alatt" található, akkor venni kell a fűnyírót és letisztítani a begyepesedett agyat

Attilajukkaja 2018.04.23. 13:43:11

@monddazigazatmar:
"Röhejes, hogy minden mondatodban beszélsz összevissza, meg hazudsz. "
Te meg mit ittál?

"Fű alatt befogadott - Hogy kellett volna?"
Úgy, hogy nyíltan megmondja az embereknek, hogy igen is befogadtuk ezeket és ezeket, nem pedig azt, hogy ide senki nem jöhet, mert akkor mind meghalunk.

"20 ezer idegent leellenőriztek, kifizették a jutalákot, betartják a törvényeket, és igen, jöhetnek."
Akkor még rosszabb a helyzet, mint gondoltam. Szóval tudták az orosz bűnözőkről, meg a nemzetbiztonsági kockázatot jelentőkről is, hogy azok, de jó pénzért (saját zsebre is!) mégis megengedték nekik, hogy letelepedjenek.

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:
"Orbán éppen azt csinálja amit kell. Jogilag támadhatatlan, mert teljesíti a schengeni kötelezettséget, ugyanakkor a genfi egyezményt is."
Valóban. Kár, hogy a retorikájával éppen az ellenkezőjét állítja és hülyíti az embereket.

" Ez utóbbi 1300 menekültkérelem pozitív elbírálását jelentette tavaly,"
Volt az több is, majdnem 2000, de a lényegen ez nem változtat.

"míg a határ lezárása előtt naponta jött 15 ezer migrincs kontrollálatlanul"
Akiket Orbán szépen tovább is engedett. Persze azt is úgy, hogy először bevonuljanak Budapestre, hogy az emberek szörnyülködhessenek egy kicsit.

"Végeredményben etől csak erősebb lesz a helyzete"
Itthon valóban erősebb lett. Egyelőre!

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2018.04.23. 13:55:38

"Orbán Európa legveszélyesebb politikusa"

Igen veszelyezteti Soros terveit, hogy iszlamizalja europat.

Egéridomár 2018.04.23. 13:57:31

@VáradiJános: Tévedtem. Még mindig tele a szád :) És bizony, az értelmeset is vissza kell vonnom fideszgeci :(

Egéridomár 2018.04.23. 13:58:50

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból: Mond cuncika, ennyi aggyal, szobatiszta vagy-e már?

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 14:07:36

@élveteg: "állítólag antiszemita kódokat bevető Orbánék 100 milió ft adtak a szabadkai zsinagóga felújítására"
Fingod nincs agybeteg a rasszizmus fogalmáról. Az nem a zsidók iránti gyűlöletet jelenti, hanem mindenféle másság megvetését, és a saját népének a felsőbbrendűségét. Idézet Hitler Mein Kampf--ból. No ezt ismétli Orbáncképű fasiszta patkány. Szó nincs itt zsidókról. Orbánpatkány minden más népet megvet, akik különböznek tőle, sőt még a sajátjait is, akik más véleményen vannak. Ilyen szempontból még rosszabb mint Hitler. Ő legalább a németeket tisztelte.

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 14:10:30

@Kovacs Nocraft Jczsefne: Bocs, annyiban rosszul fogalmaztam, hogy nem vet meg minden népet, mert az oroszokhoz, kínaiakhoz, azeriekhez, törökökhöz dörgölőzik, a lényeg hogy az elveit, rasszizmusát támogassák. Ja és ha van nekik jó zsíros dollárjuk magyar állampolgárság fejében, akkor jöhetnek. Hát milyen aljadék féreg már az ilyen?

bontottcsirke 2018.04.23. 14:11:51

Majd akkor lesz kopp, amikor a jelentésekből szépen kirajzolódik bátyámuramság, amit már a sorosozás nem fog betakarni és szépen megnyirbálják a támogatásokat. Kíváncsi leszek, hogy akkor hány bözske-utalványt meg stadiont fog gyártani.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 14:25:43

@Attilajukkaja:
Látom nem tetszik hogy Orbán annak idején tovább engedte a napi 15 ezer illegális migrincset, de mégis mit kellett volna tenni? Itt tartani őket, ami 1 év alatt kb. 5 milliós létszámbővülést jelent az országnak? Vagy a tömegbe lőni az akkor még el nem készült kerítés nélküli határon?

Azért nem fogtok választást nyerni, mert még a legegyszerűbb logikai műveletekre sem vagytok képesek

Attilajukkaja 2018.04.23. 14:26:38

@bontottcsirke:
"Kíváncsi leszek, hogy akkor hány bözske-utalványt meg stadiont fog gyártani."
Akkor majd megy a még nagyobb "prüsszelezés" és hogy Magyarországot megint el akarják pusztítani. Az olcsó ajándékokat meg majd putyini pénzekből fedezik. Mit gondolsz, miért ez a hirtelen pálfordulás és dörgölődzés a keleti diktátorokhoz?

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 14:32:11

@Attilajukkaja:
Orbánnak nem csak idehaza lett erősebb a helyzete. Gyakorlatilag mindenki aki fúj rá sokkal ingatagabb helyzetben van, a legtöbben már el is tűntek a süllyesztőben, mint pl. Faymann osztrák kancellár akire már szinte odahaza sem emlékeznek (időnként negatív példaként szokták felhozni) vagy az olasz ifjú titán Renzi min. elnök aki hatalmasat bukott kétszer is azóta. Merkelt pórázon tartja Orbán a saját pártellenzékével, Macron a lejtőről igyekszik visszakapaszkodni

Vágy vezérelte gondolkodás amit írsz

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 14:38:27

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak: Ugye viccelsz, húgyagy, hogy "továbbengedte". A fingja nem volt ahhoz ki mehet vagy jöhet a dillettáns hazudozó féregjének(ahogy most sincs fingja se a gazdasági növekedéshez). Simán beengedte őket, a schengeni határt nem ellenőrizte úgy, ahogy kellett volna. Ha az általa annyira rühellt EU nem szánja meg ezt az aljadék kis patkányt, és nem engedi tovább, akkor még mindig itt rohadna a 15 ezer menekült. A csuti féreg megérdemelné. Mert Merkel azt mondta, mehet. És ő úgy hálálta meg nekik, hogy 3 éve folyamatosan okádja az EU-t. Hányok ettől az orbántól.

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 14:42:24

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak: Erősebb a helyzete? Miben? Abban ki tud nagyobbat hazudni, és ki bír több birkát megetetni és legeltetni? Abban tényleg erősödött. Össze-vissza hazudozik ez a patkány, aki figyeli az eseményeket és nem felejt hamar rájön. A hozzád hasonló birkák meg csak bégetnek.

bontottcsirke 2018.04.23. 14:51:56

@Attilajukkaja: Ezt gondoltam is, csak én ki akarok szállni ebből és nem moszkovita lenni a saját országomban. Ja el is felejtettem, ha netán szeretem a nyugati kultúrát, akkor sorosista vagyok.

apro_marosan_petergabor 2018.04.23. 14:54:01

Nem hülyeség, marhaság. A sok ballib fórum kínjában nem tud már mit kitalálni. Ahelyett, hogy magukba néznének - s elgondolkodnának, nem jó - déi - irányban keresik az Észak-nyugati átjárót...

Attilajukkaja 2018.04.23. 14:57:39

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:
"Vágy vezérelte gondolkodás amit írsz"
Abban igazad van, hogy Európában újra feltörekvőben vannak a náci és fasiszta nézetek, ideológiák, de a helyzet szerencsére nem annyira rossz. Orbánnak egyelőre kevesebb a követője, mint az ellenzője.

"ki akarok szállni ebből és nem moszkovita lenni a saját országomban"
Kiszállni? Azt is lehet. Én sem szeretnék újra diktatúrát Magyarországon, de kiszállni nem szeretnék, csak ha már nem lesz más választásom.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.23. 15:30:26

@Attilajukkaja:

Dehogynem.
Az MSZP a DK és a kivált szarcsimbókok (Együtt, PM) a legnagyobb hazaárulók.

Ezt mindenki tudja.

Attilajukkaja 2018.04.23. 15:40:46

@Rettegek mert ballib vagyok:
"Az MSZP a DK és a kivált szarcsimbókok (Együtt, PM) a legnagyobb hazaárulók."

Ez is egy vélemény. Putyin kis pincsijének lenni bezzeg mekkora dicsőség. Az Együtt és a PM amúgy nem vált ki sehonnan. Na ugorgyunk!

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 15:42:41

@Rettegek mert ballib vagyok: De azért a fasiszta orbánc mindet űbereli szarkupacként.

arabok balrol 2018.04.23. 15:47:58

Jo hir, hogy a lippsik Orbantol fosnak a legjobban.

Jo kezekben az orszag.

Ad Dio 2018.04.23. 15:47:58

Bizonyos szempontból érthető a vergődés. Ha Orbán Viktor a sátán, akkor a rendszer jó, a rendszer szép, csak valaki bomlasztja... mennyivel keményebb dió szembe nézni azzal, hogy esetleg Orbán Viktor nem ok, csupán okozat...

Nagyorrú Barbi 2018.04.23. 15:57:27

Izgatottan várom még négy évig az ilyen cikkeket. Jókat röhögök rajtuk...

nyerafidesz 2018.04.23. 15:58:40

Oké. Most akkor ollózunk a nem libsi lapokból is! A kohéziós támogatásokat pedig nem szűkíthetik ilyen ostoba indokokkal, mert ahhoz az összes tagállam igenje szükséges.Ez sima libsi riogatás, amit az általuk kősuttyónak nézett vidékiek sem vesznek be.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 16:01:29

@Kovacs Nocraft Jczsefne: @Attilajukkaja:
Gondoltam hátha egyszer magatoktól észreveszitek hogy egymással vitatkoztok, de mivel elég reménytelenek vagytok inkább szólok hogy a migrincs továbbengedést az Attilapámája írta, a fakenickes Kovácsné meg rábukott mint kacsa a nokedlire. Ráadásul Attilanövény nekem válaszolt valamire amit más írt

Kettőtökből együtt nem jönne ki mentálisan egy érettségire készülő középiskolás

Attilajukkaja 2018.04.23. 16:07:46

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:
"Attilapámája" "Attilanövény"
Amikor elfogynak az érvek, jön a gúnyolódás és az óvódás szintű csúfolódás. :o)))

"Kettőtökből együtt nem jönne ki mentálisan egy érettségire készülő középiskolás"
Tényleg elfogytak az érveid!

Attilajukkaja 2018.04.23. 16:10:33

@arabok balrol:
"a lippsik Orbantol fosnak a legjobban"
Nem Orbántól, hanem attól az újnáci, fasisztoid ideológiától, amit képvisel. Annak eddig még mindig durva vége lett Magyarországon!

arabok balrol 2018.04.23. 16:13:25

@Attilajukkaja: Te kibaszott buta vagy nem ma kezdted.

Mondjuk az jo hir hogy mar mentalisan serultek is kapnak munkat, porog a zorszag.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 16:14:13

@nyerafidesz:
Az egyik libsi azt pofázza, hogy el kell venni a kohéziós támogatásokat a kelet-európai rosszaktól és inkább a derék jó délieknek adni, a másik libsi meg arról ír cikket (az itt idézettek közül a Süddeutsche) hogy mekkora iszonyú nagy a korrupció ezekkel a pénzekkel Máltán. Az eredeti cikk egyébként csak mellesleg említi Magyarországot és Lengyelországot, aránytalan az itteni kiemelés, ráadásul a fő mondanivalója egy máltai újságíró meggyilkolásáról szól

Saját farkába harapott a libsi, és körbe-körbe rohanva üldözi magát. Nem kis baj ám a veszettség

Attilajukkaja 2018.04.23. 16:15:38

@arabok balrol:
"ujnaci a kurva anyad"
Ennyire tellett érvelés helyett??? Nesze neked fidesz kultúra!

arabok balrol 2018.04.23. 16:17:03

@Attilajukkaja: Erveles mire a nacizasra? Idiota.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.23. 16:17:42

@axolotl77:

Nem szoktak zsidózni, legalábbis nem gyakrabban, mint az átlag magyar.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 16:18:04

@Attilajukkaja:
Párbajozz a fake Kovácsével, én majd kívülállóként végignézem. A női pankráció mindig jó hatással van a kedélyemre

Attilajukkaja 2018.04.23. 16:20:54

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:
"Párbajozz a fake Kovácsével, én majd kívülállóként végignézem. "
Miért tenném? :o)))))

"A női pankráció mindig jó hatással van a kedélyemre"
Elhiszem. Szereted nézni, ahogy egyik magyar üti a másikat, neked ez a szórakozás netovábbja. Mindent meg is teszel érte, de ez most sajnos nem jött össze.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 16:36:52

" Orbán elvesztette a várost és nem úgy néz ki, hogy vissza tudná szerezni."

Milyen várost? Budapesten több szavazatot kapott a Fidesz, mint a Maszop és a Joggik együtt

BALTAZÁR 2018.04.23. 16:39:31

Megjegyzem a migránskérdésben Merkel is finomít már az álláspontján. A "Wir schaffen"-től eljutott addig,
hogy Halt! :-)
index.hu/kulfold/2018/04/23/merkel_ensz_illegalis_bevandorlas/

A többi antiszemita vádaskodás meg pont akkora baromság mint Orbán folyamatos Soros-ozása.
A tábor egybentartására szolgál.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 16:42:10

"Kizsigerelte a független sajtót, a média nagy része nyíltan támogatja Orbánt"

Be kéne tiltani Orbán támogatását. Mindenki csak a filodendron Sorost támogathatja, akkor jön csak el a demókkrácija

U.i.: tud valaki olyat 30 évre visszamenően hogy független sajtó? Csak egyet kérek a hazai médiából

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2018.04.23. 16:45:46

Nem múlik el nap, hogy a Soros bérenc lippsik ne próbálnák meg Orbán Viktort elmebetegnek, meg Putyin leghüségesebben csatlósának bemutatni. Csak azért mert Orbán Viktor helyesen ismerte fel hogy 200 millió afrikai migráns akik ráadásul muzulmán vallásúak állnak ugrásra készen hogy lerohanják Orbán Viktor orsz´ágát és megerőszakolják a falun teljesen egyedül maradt magyar asszonyokat, mivel a férjeik mind Németországban dolgoznak már, mert másként anyagilag nem tudnák túlélni az elmúlt nyolc évet.

Meg azt is nagyon helyesen ismerte fel Orbán Viktor, hogy a szabadság és a jólét nem az EU-ban van hanem Oroszországban és nekünk elemi érdekünk az EU-ból kilépni és Putyinhoz csatlakozni.

A lippsik mindent bevetnek hogy ezt megakadályozzák, de akkora felsülésük lesz, hogy 2020-ban már a szovjet himnuszt fogják tanulni a gyerekeik az iskolában, és ebben nem fogják megakadályozni Orbán Viktort, mert a magyarok kétharmada vele tart és mindenben követi őt.

SOHA TÖBBET MSZP-T AKIK MEGAKADÁLYOZNÁK HOGY ORBÁN VIKTOR KILÉPJEN AZ EU-BÓL!

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 16:48:15

@BALTAZÁR:
Merkel annak köszönheti a hatalmát, hogy képes rezzenéstelen arccal mondani valamit aztán annak az ellenkezőjét. Túlélte politikailag a DDR időket, a nagykoalíciót és most a nagykoalíciót úgy kell folytatnia hogy a koalíciós pártok belülről sem egységesek

Gyakorlatilag már elkezdődött a harc az utódlásáért a párton belül, ő meg nem akarja hogy élve felfalják, ezért taktikázik. Most a 3 1/3 éves túlélése a tét, nem a szelfizés a migrincsekkel

easy mango 2018.04.23. 16:54:39

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: hát mondjuk orbán viktor kiléphetne az eu-ból, csak minket hagyjon bent :D

És a ballibek azt sem tudják megakadályozni szerencsére, hogy az egészségünket megvédendő, ennyi stadion épüljön. A prevenció egy korszerű eü szemlélet. Aki mozog, az kevesebbet beteg. Kevesebbet megy kórházba. Hülye aki nem látja be, ezért ez a sok sportkomplexum, nem kell kórházat építeni.
Meg micsoda kakofónia volt amikor annyiféle tv, meg rádió volt! Ebből ezt mondták, abból azt, ki tud kiigazodni? Ma meg....legalább minden egy kézben van! Ugyanaz jön egységesen minden forrásból. Hát nem egyszerűbb ez így?

Attilajukkaja 2018.04.23. 16:59:16

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:
"tud valaki olyat 30 évre visszamenően hogy független sajtó?"
Politikai sajtóról nem tudok, mivel nálunk nincs valódi független piaca az ilyen médiának, csak politikai alapon szerveződik. Az viszont nem mindegy, hogy mennyire nyomják el hatalmi szóval az ellenzéki médiát.

Attilajukkaja 2018.04.23. 17:02:28

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:
"Merkel annak köszönheti a hatalmát, hogy képes rezzenéstelen arccal mondani valamit aztán annak az ellenkezőjét."
Ezen jót röhögtem!!!!!! :o)))))
Mintha Orbán nem ezt csinálná már évek óta.

Attilajukkaja 2018.04.23. 17:08:01

@easy mango:
"Hülye aki nem látja be, ezért ez a sok sportkomplexum, nem kell kórházat építeni."
Szép is lenne, ha igaz lenne. Csak hogy ehhez nem világbajnokságokat kellene rendezni milliárdokért, meg felesleges stadionokat építeni, hanem növelni az elérhető tömegsportok súlyát. Kórházakat persze azért mindenképp építeni, fenntartani kell.
index.hu/sport/2018/04/23/sportolok_szama_propaganda_hanyan_fociznak_sportolnak_magyarorszagon/

easy mango 2018.04.23. 17:11:12

@Attilajukkaja: ugyan már! Még a kapitalista, versenyszektorbeli cégek is belátták ezt! Hát mennyi tao-támogatást küldtek a felcsútnak, az mtk-nak, a fradinak, mezőkövesdnek és gyirmótnak. Fel is raktuk őket a foci világtérképére....ja nem.

Attilajukkaja 2018.04.23. 17:14:54

@easy mango:
"Hát mennyi tao-támogatást küldtek a felcsútnak, az mtk-nak, a fradinak, mezőkövesdnek és gyirmótnak. Fel is raktuk őket a foci világtérképére....ja nem."
:o)))))
Elvesztette közpénz jellegét, közpénz jellegét, közpénz jellegét .....
www.youtube.com/watch?v=mfqBHDCeM6I

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.23. 17:15:37

@Attilajukkaja:
"Nem Orbántól, hanem attól az újnáci, fasisztoid ideológiától, amit képvisel. Annak eddig még mindig durva vége lett Magyarországon!"

Mindenütt ott lapulnak a fasiszták, múltkor a cipőmből kellett kirázni egyet. Szerencsére itt van ez a derék Jobbik aki majd seít az ellenük folytatott harcban

easy mango 2018.04.23. 17:20:58

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak: na egyébként én ezt emlegetem mióta tönkrenyerték magukat az eu parlamenti választáson úgy tíz éve:
A fidesz leépíti a demokráciát, kiiktatja az ellensúlyokat és a független kontrolt. Lebutítja a választási rendszert. Kicsit ráerősít a magyarok legendás idegengyűlöletére. Aztán a birka magyar népnek elege lesz a klotgatyás, pockos, kolbásztöltőből és beszavazza a kikupálódott jobbikot a parlamentbe....remek recept egy komoly válságra. Ha jól emlékszem a harmincas években volt ilyesmi németországban meg az olaszoknál? Dicső évek követték azt!

Attilajukkaja 2018.04.23. 17:22:50

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:
"Mindenütt ott lapulnak a fasiszták, múltkor a cipőmből kellett kirázni egyet."
Nem hiszem, hogy pont a cipődben lapulnának, de valóban mindenhol ott vannak. Csak nem mindegy, mekkora hatalmat kaparintanak meg maguknak. Ezt már láttuk Európa történelmében nem egyszer. És jó lenne elkerülni, hogy újra diktatúrák alakuljanak ki Európa ezen részén.

easy mango 2018.04.23. 17:30:26

@Attilajukkaja: és hogy honnan tudom, hogy igaz? Bemondták a tv-ben. Először a mama kételkedett, mer az aranycsapat se kapott soha ennyi pénzt, azt mégis rúgtak gólt. Mondta is, hogy ez így soros. De végül kiderült, hogy igaz, mert bemondta rá egy félórára a rádió is. Tehát igaz. Sőt, a szippantóspista azt mondta, hogy a szomszéd faluban, amíg ürítették a négyköbméterest a faluháznál, ott olvasta a “jászjónapoti kavalkádban” is. Ami egy ellenérzéki hetilap pedig, mert decemberben nem írták meg, hogy a faluban járt a kósa lajos. Igaz, csak 23 másodpercig, amíg az audival megtették a két település-tábla közti, maximum 320 méter távolságot. Dehát akkor is ott járt na. Nem írtak róla. Másnap minen részvényüket felvásárolta a mészáros. Cserébe egy 15 állásos fejőgépért. Csak tömítést kellett rajta cserélni. Ja a mészáros azóta keresett a tőzsdén ezen egymilliárdnégyhuszat, mert másnap felvásárolta a saját cégével saját cégétől.

arabok balrol 2018.04.23. 17:31:03

@easy mango: A Fidesz lebutitotta a zellenzeket, azert nem tudnak nyerni.

Ménár Atya 2018.04.23. 17:32:02

@Attilajukkaja:
"Nem hiszem, hogy pont a cipődben lapulnának, de valóban mindenhol ott vannak. Csak nem mindegy, mekkora hatalmat kaparintanak meg maguknak. "
Ebben igazad van, most is egyeztettek a baloldallal hogy mekkora hatalmuk legyen ha hatalomra jutnának.
Remélem Újhelyi képviselő, már holnap tiltakozik, hogy az mszp, összeáll egy fasiszta párttal.
Vagy ebben az esetben lehet, hogy az összeállás már nem probléma? :D

Szarháziak ezek a maszoposok, a jobbikosok meg bemelegedtek úgy látszik.

easy mango 2018.04.23. 17:32:24

@arabok balrol: a fidesz lebutította a nem ellenzéket. Ezért tudnak nyerni.

seepheerd 2018.04.23. 17:34:25

fideszesek... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Attilajukkaja 2018.04.23. 17:49:22

@easy mango:
"és hogy honnan tudom, hogy igaz? Bemondták a tv-ben."
:o))) Valóban. Meg azt is, hogy Soros elküldi a munkanélkülieket Szibériába. A Híradóban mondták.
Jaj, röhögni tudnék rajta, ha nem sírnék.

"Először a mama kételkedett, mer az aranycsapat se kapott soha ennyi pénzt, azt mégis rúgtak gólt. Mondta is, hogy ez így soros."
Tecccik! Mármint az, amit írsz. Nincs neked véletlenül két farkad?

"minen részvényüket felvásárolta a mészáros. Cserébe egy 15 állásos fejőgépért. Csak tömítést kellett rajta cserélni."
EZ NAGYON JÓ!
Istenem, de jó ilyenek is olvasni. Köszi!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.04.23. 18:07:00

"Orbán Európa legveszélyesebb politikusa"

Ja. Marine Le Pen meg Jörg Haider pedig pályázhat a multiliberális puhányok vándordíjára. Egyébként akkor most Putyin és Erdoğan veszélytelenebbek, mint Orbán? Akkor miért is baj, ha Orbán jól kijön velük? Le kéne szokni végre erről az örökös újságírói felsőfokról.

A liberálisok pedig végre álljanak ki a szabadságért!

easy mango 2018.04.23. 18:07:51

@Attilajukkaja: két farkam? Nekem? Nade kérem! Ne tessék engem inkriminálni! Mit érnek azok is. Amikor mindenki lehetőséget kapott azok kiállítottak egy beszélő csirkét! És csak kotkodácsolt. Hát az kérem szerintem nem teljesítmény. Még a kis Szabó Noel is meg tudta tanulni amit kellett amikor kellett. Úgy énekelte a székely himnuszt a kilátó avatáson, hogy még az erdei állatkertben az öreg farkas is el kezdett vonyítani. Az amelyiket 92-ben az erdész egy légpuskáért cserélt erdélyben. A tanító mondjuk azt mondta, hogy a minisztereket kísérő tekes páncélos szirénája miatt kezdett rá, de ezek az értelmiségiek mindig keresik a kákán a csomót. Annyian voltak, hogy a kocsmában azt hitték itt forgatják a rambo ötöt. Azt is mondták, hogy kijárási tilalom lesz, amíg átnézik a főteret, hogy nem akar-e merényletet egy terrorista. A fater a budira se mert kijárni aznap. Pedig milyen szép volt az avatás! Most végre van viakolór a főtéren. Nem lesz csupa agyagos sár a papucsom, ha beugrom az áfészba budipapírért amit az oviba kell vinnem jövőhéten. Mert akkor mi vagyunk a soros. Mármint a tisztasági csomaggal!

nemecsekerno_007 2018.04.23. 18:11:48

@_most_: Azt meg én nem értem, hogy mi meg miért tűrtük eddig, hogy a külföldön dolgozók fizessék a német nyugdíjakat. Mi meg fizessük az itthon maradt nagypapi szemműtétjét. Meg a nyugdíját.

Ezek lennének az európai értékek?

nemecsekerno_007 2018.04.23. 18:12:59

Most akkor döntsétek már el:

1. A legveszélyesebb európai politikus

2. Jelentéktelen alak.

:D

Attilajukkaja 2018.04.23. 18:17:57

@easy mango:
" két farkam? Nekem? Nade kérem!"
Bocsánat, csak a komolyságod vezetett erre a tévhitre.
2/3 farok? Na?

"Amikor mindenki lehetőséget kapott azok kiállítottak egy beszélő csirkét! És csak kotkodácsolt."
Imádtam!

"Még a kis Szabó Noel is meg tudta tanulni amit kellett amikor kellett."
Ó, egek! Ne tudd meg, mennyire elszorult ekkor a szájvizem. És nem viccelek. :o(

"A fater a budira se mert kijárni aznap. Pedig milyen szép volt az avatás!"
Most tényleg! Képtelenek voltatok beépíteni a pottyantósba egy kivetítőt on-line??

"Mert akkor mi vagyunk a soros. Mármint a tisztasági csomaggal!"
Az mi?

Attilajukkaja 2018.04.23. 18:28:53

@nemecsekerno_007:
"1. A legveszélyesebb európai politikus
2. Jelentéktelen alak."

Mindkettő.
Na jó, nyilván nem a legveszélyesebb politikus, mert nem üti meg azt a mércét. De az ideológiája jelenleg a legveszélyesebb Európára nézve. Értetlenül nézek a tény elé, hogy egy egykori demokrata, Soros ösztöndíjas áldozza be az országa jövőjét a saját elképzelései, hatalma érdekében. Meghazudtolja önmagát és egy diktatórikus rendszert próbál újra kiépíteni Magyarországon. Egy olyan rendszert, ami ellen a magyarok többsége (állítólag ő is) évekig harcolt.
Te pedig mosdatot őt. Vajon miért?

Ménár Atya 2018.04.23. 18:33:30

Azt mondta Orbán, hogy az illegális migrációt meg kell állítani, ezért lett azonnal fasiszta.
Ma ugyan ezt mondta Merkel.........................:)
Nyitott kapuk politikája meg a faxom..........
A végén még kiderül, hogy ez a veszélyes orbán, csak szimplán józanul gondolkodik.
De elhiszem, hogy ezt nehéz elismerni utólag.

Attilajukkaja 2018.04.23. 18:41:52

@Ménár Atya:
"Azt mondta Orbán, hogy az illegális migrációt meg kell állítani, ezért lett azonnal fasiszta."
Jézusom! Ezt meg honnan szedted?
A fasizstoid gondolatai az autokráciához kötődnek, ... "De elhiszem, hogy ezt nehéz elismerni utólag".

Attilajukkaja 2018.04.23. 18:47:12

@Ménár Atya:
Bocsánat ez elírásért. :o)
fasizstoid = fasisztoid

easy mango 2018.04.23. 18:49:11

@Ménár Atya: az illegális migrációt azt meg. Azért illegális. Törvénytelen. Illegális. Szabálytalan. Turpisság az. Viszont aki alól kibombázták a lakását, a bátyját elhurcolta egy féltucat sivatagi ember egy toyota hilux-szal, aztán letoltak másfél évet egy sátorban, félmillió hasonszőrűvel törökországban, mire elment a kanaluk a kempingezéstől és most keresik a jövőjüket. Na azokkal mit kezdjünk?

midnightcoder2 2018.04.23. 18:55:33

@easy mango: Oldják meg azon a kontinensen ahol laknak, a saját kultúrájukon belül. Nem tudom észrevetted-e, de általában a migrik azokból az országokból jönnek, ahol európai embernek nemigen célszerű helyi kísérő nélkül az utcán mászkálnia - sőt, a legtöbb esetben ez utóbbival együtt sem. Na most, amikor majd Nyugat-Európa ugyancsak tele lesz hasonszőrű polgárokkal, akkor az európaiak számára eléggé le fog ott csökkenni az élet és vagyonbiztonság. Nem Orbán a veszélyes politikus, hanem azok akik ezeket a derék embereket be akarják engedni Európába.

Ménár Atya 2018.04.23. 18:57:55

@Attilajukkaja:
2015........
"Az osztrák kancellár ugyanis a Spiegelnek adott interjújában
a náci Németország faji politikájához hasonlítja azt, ahogyan az Orbán-kormány a menekültkérdést kezeli. "
Szelektív az emlékezeted.

easy mango 2018.04.23. 18:59:41

Aki bezárkózó társadalmat épít, miközben egy világméretű problémára az a megoldása, hogy teleplakátolja egy 88 éves pasas képével az országot, hogy így erősítse az emberekben a vélt/valós problémáikat, arra megoldást javasol, ami minden vonatkozó nemzetközi egyezménnyel és emberi joggal szembemegy, csak azért, hogy a saját szavazói bázisát megerősítse, és elterelje a figyelmet a tényleges gondoktól, na az az ember veszélyes. Hogy ő ma európa legveszélyesebb politikusa, ez nézőpont kérdése. A menekültek szemében biztosan. Putyin szemében biztos nem.

midnightcoder2 2018.04.23. 18:59:45

@easy mango: Nem mellesleg, ha európaiként próbálnál tömegesen az ajtón kopogtatni Pl. Szaud-Arábiában mint menekült, nos... kissé kétlem hogy tárt karokkal fogadnának...

easy mango 2018.04.23. 19:01:10

@midnightcoder2: jó, értem. Hogyan oldja meg? Aki alól a lakását, meg a bátyját, meg másfél év sátortábor?

midnightcoder2 2018.04.23. 19:01:53

@easy mango: Az a 88 éves pasas ugyanolyan társadalommérnök mint anno Lenin, Sztálin, Hitler volt. És egyebek közt Pl. Izraelben sem annyira nagyon szeretik a fenti tevékenysége miatt, ezért is bukott be az Orbán antiszemita mert bánccsa a Sorost című balfék próbálkozás.

midnightcoder2 2018.04.23. 19:03:59

@easy mango: Ott van Pl. a kies Szaud-Arábia. A bőrük alatt is pénz van. Építsenek várost a hitsorosaiknak ahelyett hogy Európában akarjanak mecseteket felhúzni nekik. Mi a fenéért Európának kellene megoldania a világ összes problémáját ?

easy mango 2018.04.23. 19:06:01

@midnightcoder2: jó majd ezt megmondjuk nekik a szerb határon. mondjuk szaud arábiában pont kb 300 ezer szíriai menekültet fogadott be, és a nyugati nagyhatalmakkal egy szinten finanszíroz újáépítési programokat a térségben. Mi hány csomag kötszert küldtünk. Oda? Az ő kontinensükre? Százmilliárdos plakátkampányból kijött volna pár kamion. Mondjuk a nyírő gyulába is küldhették volna, az is majdnem olyan, mint aleppoban a központi kórház

Ménár Atya 2018.04.23. 19:06:18

@easy mango: Mit kezdjünk?
Engedjük át őket magyarországig, ott csináljunk egy menekülttábort palesztin mintára, aztán majd onnan szemezgetünk a használhatókból.
Közben dorgáljuk a fasiszta kormányukat, mert ellenőrzés alatt akarják tartani őket......
Később: Tárt kapuk , üdvözlünk mindenkit, osztrák magánemberek magán autókon menekítik a gonosz magyaroktól a szír orvos,mérnök ,ügyvéd, magyaroknál magasabban képzett embereket.
Még később
Ja, hogy ezek erőszakoskodnak is, meg írni olvasni sem tudnak, terrorizálnak is, nem akarnak beilleszkedni, pénzbe kerülnek.....Hát.
Akkor meg kell álltani a migrációt! mondta Angela Merkel, és bukott az osztrák,és olasz bal, és gyanítom hogy még máshol is ez lesz.
Ne legyél naív, ezek már nem szír menekültek, hanem szimpla alulképzett veszélyes megélhetési bevándorlók.
Nem ez a megoldás, hogy boldog boldogtalant befogadunk.

easy mango 2018.04.23. 19:09:08

@midnightcoder2: hitsorosok? Siita/szunnita, ez mond neked valamit? Vagy arab arab azt kész? Sőt barna barna és az ugyanaz.
Tudom a titanikról is kiderült, hogy a zsidók csinálták, mert valaki itthon egy brit napilapban azt olvasta: it was caused by an iceberg...

ben2 2018.04.23. 19:09:27

"egy olyan kampány során, amely bővelkedett antiszemita kódokban, illetve közhelyekben"

Jó lenne valami konkrétum, hogy a fidesz mely kampányszlogenjére, megszólalására vagy a kormány mely gesztusára lehet ráfogni, hogy az antiszemita.
Ezt jó lenne még időben tisztázni, mert a Jobbik élére hamarosan egy skinhead vezér és egy olyan kéviselő kerül, aki listázni akarta a zsidó származású képviselőket. Márpedig a Jobbik ma már "demokrata" pártnak számít ellenzéki körökben, tehát akkor most mégis mi számít antiszemitának?

Attilajukkaja 2018.04.23. 19:11:11

@Ménár Atya:
"Az osztrák kancellár ugyanis a Spiegelnek adott interjújában
a náci Németország faji politikájához hasonlítja azt, ahogyan az Orbán-kormány a menekültkérdést kezeli. "
Értem. Szóval mit akarsz ezzel mondani? Miben tévedtem?

@midnightcoder2:
" ha európaiként próbálnál tömegesen az ajtón kopogtatni Pl. Szaud-Arábiában mint menekült, nos... kissé kétlem hogy tárt karokkal fogadnának"
De miért próbálna bárki is egy ismert diktatúrába menekülni? Miért is?

Ménár Atya 2018.04.23. 19:11:31

@easy mango:
Sehol a világon nincs olyan, hogy gazdasági bevándorlókat bárkinek kötelessége lenne befogadni.
Ne ferdíts, ezek nem bombázás elől menekülő civilek.
Bár az is vicces, hogy ezeknek a menekülteknek a 80%-a férfi.
Szerintem gyáva szar alakok, de gondolom ha megtámadnak minket, te is majd berlinig szaladsz, míg családod nő tagjait itt dugják az ellenséges hordák....
Te tényleg elhiszed amit írsz? Átgondoltad ezeket?

easy mango 2018.04.23. 19:15:45

@Ménár Atya: van itt egy kis logikai bakugrás! Ki mondta, hogy fogadjunk be boldog-boldogtalant? Ki? Az ellenzék? Nem mondta! Soros? Nem mondta! Még a krumpliszilárd sem tudja bizonyítani. Én? Én sem mondtam!
De továbbra is áll a kérdés: mi Magyarország megoldóképlete a szíriai válságra és arra, hogy az ensz adatai alapján több, mint 65 millió ember van úton a világ számtalan konfliktuszónájàból menekülve? Mi a megoldás? Soros? Stoptáblák? Magyar plakát, hogy nem leszünk bevándorlóország?

midnightcoder2 2018.04.23. 19:18:04

@easy mango: Miért is kellene nekünk akár egy árva papírzsebkendőt is küldeni nekik ? Azért mert Hasszán és Abdullah szarrá lőtte egymás házát, jogot nyernek arra hogy bárhová rábökhetnek a térképen, hogy ide szeretnénk menekülni mert odahaza nagyon üldözzük egymást ?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.04.23. 19:18:09

@easy mango: Tényleg feltétlenül nekünk kell kezdeni velük valamit?

Egymilliárd indiai él mélyszegénységben, egymilliárd kínai, százmillió orosz él komoly – bár persze az orbáninál puhább – politikai elnyomásban.

De mondok valami érdekesebbet: harmincezer kárpátaljai magyar él durva nemzetiségi diszkriminációban. Csak egyszer hallanám, hogy a liberálisok értük emelnek szót...

easy mango 2018.04.23. 19:18:33

@Ménár Atya: higyjen nekem atyám, bevallom bűnömet, én még azok szűk csoportjába tartozom, akik igenis végiggondolják amit mondanak, vagy leírnak.

ben2 2018.04.23. 19:19:37

@easy mango:

"mi minden vonatkozó nemzetközi egyezménnyel és emberi joggal szembemegy"

Ez tételesen nem igaz. A kormány minden nemzetközi egyezményt és emberi jogot betart a menekültekkel kapcsolatban.
Csak míg a magyar kormány különbséget tesz a gazdasági bevándolró és a menekült között, addig a "88 éves fószer" által finanszírozott NGO-k embercsempész hálózatot építenek, megszállják a médiát, a lobbistái beépülnek a nemzetközi szervezetekbe, hogy a 88 éves fószer "nyílt társadalom" agyrémét lenyomják az állampolgárok torkán.
Azon lehet vitatkozni, hogy egy választási kampányban ez a legkritikusabb kérdés-e, illetve hogy a kampány szükségszerűen leegyszerűsítő szlogenjei mennyire hitelesek, de attól még a probléma nagyon is létezik.
Az ellenzék ott lőtte lábon magát, hogy nem volt képes elfogadni egy nemzeti minimumot, a hivatalos álláspontjuk a "migránsok pedig nincsenek, de a kerítés marad, de a kvótákat elfogadjuk, de nem engedünk be mi sem migránsokat" skálán mozgott, így a fidesz szabadon tudta tematizálni a kampányt.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.04.23. 19:20:36

@easy mango: "Ki mondta, hogy fogadjunk be boldog-boldogtalant?"

Merkel és a kutyái állandóan azt mondják, hogy mi fogadjuk be azokat, akik ők nekünk ideküldenek. Vita nélkül. Azok közül, akiket ők semmire sem tudnak használni.

easy mango 2018.04.23. 19:21:01

@Androsz: na megragadtad a lényeget. A valós problémákat szépen megkerültük az elmúlt években. Nem kell messzire menni, budapest határában -sőt a hős utcában is- élnek úgy, mint indiában. De azért százmilliárdért sorosplakát. Az kell. Meg mtvs hírgyártás kitudja mennyiért

Ménár Atya 2018.04.23. 19:21:37

@easy mango: Nincs itt bakugrás.
Ne ferdíts.
Kötelező kvóta, tudod, ezen megy a szájtépés.
Előbb jöhet bárki , bár senki nem bízta meg merkel nacccsos asszonyt, hogy bárki nevében vendéget hívjon, aztán mikor látjuk, hogy sokan vannak akkor majd szétosztjuk.........
Na de ki az aki osztja, és kinek?
Gondolom azok akik hívták őket, azok között lesz osztva :)
De nem, KÖTELEZŐ kvóta.
Hát ez bizony szúrja a szemem.
Had monjam már meg én hogy kit engedek a házamba, ne te döntsd már el.
Ezt remélem azért megérted.

easy mango 2018.04.23. 19:21:53

@Androsz: egy idézetet, forrást kérünk szépen. Magyar állami média nemér!

Ménár Atya 2018.04.23. 19:22:25

@Ménár Atya: mondjam- bocs, a d.és Í néha akad

midnightcoder2 2018.04.23. 19:22:41

@easy mango: " Siita/szunnita, ez mond neked valamit?"
Szunnitáknak irány Szaud-Arábiába, síítáknak Iránba. Amúgy a síítáták és a szunniták ugyan eléggé utálják egymást, de legalább annyira utálják a keresztényeket és sokkal-sokal jobban az ateistákat (pár kies országban ez utóbbiakat ki is végzik alkalomadtán), de talán legkevésbé a zsidókat kedvelik.

Attilajukkaja 2018.04.23. 19:22:45

@Ménár Atya:
"Engedjük át őket magyarországig, ott csináljunk egy menekülttábort palesztin mintára, aztán majd onnan szemezgetünk a használhatókból."
Erre Merkel asszony szerencsére már kitalált egy megoldást. Nem csak kitalálta, hanem meg is finanszírozta az EU-val. Ott finanszírozza a menekült táborokat, ahonnan azok a szerencsétlenek jönnének Európába: Törökország, Líbia, stb. Az EU pénzét nem hülye kerítésekre pazarolta, hanem a legális migráció megalapozására. Mert nincs más megoldás. Orbán kerítése rengeteg pénzünkbe került, de nem hozott megoldást. Ezt csak Orbán szajkózza, míg maga is rendszeresen befogad idegeneket. Százezrével. Csak erről nem tájékoztatja a népét.

ben2 2018.04.23. 19:24:40

@easy mango:

Az ellenzéki felvonulók is összekalapoztak pár nap alatt 110 milliót az Együttnek, nehogy már anyagilag vállalniuk kelljen az ordenáré választási buktájukért a felelősséget. Azt a pénzt pl. miért a nyomorgóknak gyűjtik inkább?
Látod ennyire egyszerű demagóg kérdéseket szegezni a másiknak.

Ménár Atya 2018.04.23. 19:25:35

@easy mango: " higyjen nekem atyám, bevallom bűnömet, én még azok szűk csoportjába tartozom, akik igenis végiggondolják amit mondanak, vagy leírnak."
Ez nem hit kérdése fiam, az írásod nem ezt mutatja, csak ellenzéki propaganda és atv másolat nyomokban :)

arabok balrol 2018.04.23. 19:26:21

@easy mango: Az tökjó hogy az ENSZ szerint 65 millió ember van úton.

Én meg azért szavazok és arra, aki gondoskodik róla hogy ne idefele legyenek úton.

Azért gondolkodjunk már: Magyarországnak éveken keresztül kellett mindenféle feltételt teljesíteni /legfőképp a teljes nemzeti vagyont ingyen átadni a nyugati tőkének/, hogy 2011re végre szabadon munkát vállalhassanak Európában.

Erre idejönnek akárhonnan olyan emberek, akiknek semmi közük Európához, semmit sem kell teljesíteniük azon kívül hogy refjudzsínak vallják magukat, és kapnak ingyen lakást meg kaját....

Hát azért ennek egy ország - főleg szegényei - sem igazán örülnek, de miért is tennék?

midnightcoder2 2018.04.23. 19:26:34

@Attilajukkaja: Ami magyarul azt jelenti, hogy immár nem a gonosz illiberális Orbán tartja kívül a migriket a határon, hanem a derék humánus líbiaiak lövik le őket.

easy mango 2018.04.23. 19:27:44

@Ménár Atya: nem én és nem te döntöd el. Ma magyarországon és európában kèpviseleti demokrácia van. Elmész szavazni és a politikusok meg a megfelelő szakmai szempontok szerint, érvek és ellenérvek ütköztetésével megvitatják a kérdést, kikérik szakértők véleményét és a rendelkezésre álló információk alapján eldöntik. Nem te. Hol van a magyar kormány szakértőinek álláspontja. Rezsiszilárd nem szakértő, szólok!
Azért nem te döntöd el, mert mivan, ha egy pestkörnyéki, közepesen jó focista egyik haverjának a lakóparki szomszédja ilyen nyomdás. És csinál egy csomó plakátot, hogy megvezesse a hiszékenyeket. És ha a hurkatöltő téged is megmalmoz, akkor rosszul döntenél, és lehet, hogy akkor megint páran belefulladnak a földközi-tengerbe. Dehát ez csak feltételezés.

Ménár Atya 2018.04.23. 19:32:06

@Attilajukkaja: Ez szép lenne, jó gondolat, kár hogy nem hallgattak orbánra az elejétől.
A baj csak annyi ezzel, hogy nem oldja meg a problémát, csak lassítja.
A kerítés , tudom ezt nehéz elismerni, de elég jól funkcionál, nem igen látok vonulgató allahozó csürhét az országban.
orbán nem fogad be százezrével idegeneket, ez szimpla hazugság.
Akiket befogadunk, azokat viszont ellenőrizzük.
Nem ész nélkül számolatlanul.
Nekem ez tetszik.
Amit merkel művelt, az nettó öngyilkosság.
Ezek nem akarnak integrálódni, és nem fogadják el az állam hatalmat, és demokráciát.

easy mango 2018.04.23. 19:34:10

@ben2: van a magánszektornak, civil szférának az a köre, aki azzal próbálkozik, ha már az állam nem, legalább ők próbálnak valamit kitalálni, elemezni, segíteni. Ők az ngo-k. Na őket meg tönkretámogatja az állam. Nem csak szavakkal, manapság már tettekkel is. És ne tereld a témát az együttel! Százmilliárdos plskátkampány nemhogy ablakon kidobott pénz, egy nagy lenyúlással, nemcsak szavazatszerzés ergo kampány, de egy nagy hazugság is. De semiképp nem megoldás a probléma kezelésére. És tsrto magam ahhoz, hogy ebben semmi demagógia nincs

ben2 2018.04.23. 19:34:10

@Attilajukkaja:

Kezdjük ott, hogy kerítés előtt napi átlag 5000 illegális határátkelés történt, kerítés után meg kb. nulla.
A kerítés nem a szíriai válságra vagy általában a menekültkérdésre megoldás, hanem a rendőrökkel kukoricásban kergetőző arabokat terelte a beléptető kapukhoz, mert a sok háború elől menekülő, magasan képzett értelmiségi máskülönben nem volt hajlandó együttműködni a magyar hatóságokkal.

Ezen kívül a kormány igen messze van attól, hogy százezrével fogadjon be bárkit is. Menekülteket beengednek, évente pár ezret, akik a belépés előtt igazolni tudják, hogy valódi menekültek. Őket a hatályos nemzetközi szerződéseknek és jogszabályoknak megfelelően ellátják.
A többi pedig fennakad a kerítésen.

arabok balrol 2018.04.23. 19:35:20

@easy mango: A szakértői kormányok mo-n:

Bokros - qrvanagy megszorítás, gyerekszám feleződése

Bajnai - qrvanagy megszorítás

A szakértői kormány nem kormány, a demokráciákban politikusokat választunk nem szakértőket. A politikusok meg a saját szakértőikkel dolgoznak.

Ménár Atya 2018.04.23. 19:37:42

@easy mango: Bocs, de Merkel a kutyát nem kérdezte, hogy jöhetnek e a migrik, csak meghívta őket, felső határ nélkül.
Ahhoz képest, mekkora szakértők, ma már nem akarnak migránsokat, ezért bukott a baloldal.
Amúgy elmentem szavazni, de ez sem jó, mert nem a baloldal nyert :)
Nem nagyon van megvezetés, nincs szükség iszlám belső ellenségre.
Nam illeszkednek be.

easy mango 2018.04.23. 19:41:35

@arabok balrol: most, mivel kevesen aktívak, elnézzük, kérlek gondold újra a mondandód és fuss neki mégegyszer, mert én nem értem amit írtál. Ráadásul nem tényeket írtál, hanem ilyen szokásos fidesztroll tőmondatokat:
Bokros = gyerekcsökkentő
Bajnai = mindencsökkentő.
Egyébként szerintem bajnai mobiljában sokkal komolyabb, elismertebb szakemberek száma van meg, mint mr.g készülékében

torró 2018.04.23. 19:42:55

Heló! Megvolt a szavazás! Még mindig a migráción rugóztok? Na! Van ugye az illegális migráns, se neve, se papírja, nem leinformálható. Van az olyan, mint ti amikor mentek külföldre, van megfelelő papírja, leinformálható. Ez bejön, majd eldönti marad, vagy utazik tovább. Ezt olyan kurva nehéz felfogni?Meg van olyan akiket az EU egyszerűen a nyakunkba varrná. Szerencsére, mi nem vagyunk olyan kultúrával jók a szemükben, mert már a Holland ellátás sem tetszik nekik.Nem tetszik nekik, hogy papírral kell a fenekét törölni bakke! A kajáról nem is beszélve. Szerintem egyszerűen sertéseket kellett volna a határon terelgetni, már nagy ívben elkerültek volna bennünket.

$pi$ 2018.04.23. 19:44:15

@Attilajukkaja: "Az EU pénzét nem hülye kerítésekre pazarolta, hanem a legális migráció megalapozására. "

Merkel ott tart, hogy meg kellene akadályozni az illegális bevándorlást. Ezt tudta mondani minap. Évekkel van elmaradva orbántól.

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 19:45:43

@arabok balrol: Orbántól fosnak, ne röhögtess már, ettől a szarkupactól, aki még vitázni se mer senkivel, bujdokol az újságírók kérdése elől, nem mer a tüntetők elé állni. Egy mocskos fosós féreg ez, semmi több.

easy mango 2018.04.23. 19:47:21

@Ménár Atya: nekik van ezzel egy több évtizedes tapasztalatuk, társadalmi álláspontjuk, ami eltér a magyartól. De mondjuk emiatt is elég egyértelmű, hogy nem magyarország a célország. Lehetne ezt úgy is csinálni, hogy közben nem mutogat ránk a fél világ, mint egy büdös sajtra. Hogy közben nem fossa tele a gatyát a vas megyei bácsi, hogy minnyá beköltözik hozzá egy migráns. Hogy közben nem listázzák a civileket. Meg lehet közben úgy is csinálni, hogy nem szakad ketté egy egész társadalom és ekézi egymást ahol csak tudja a két oldal. Idő is van rá, pénz is, parlamenti többség is. Ja, hogy akkor mégtöbben szavaztak volna a jobbikra, és akkor nincs meg a kapukulcs újabb négy évre a kincstárhoz? Ja?
Hát milyen kitekeredett országban élünk?

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 19:49:24

@$pi$: Mert, hülyegyerek, most van itt az ideje.Orbán gondolkodása fényévekre van a fejlett európai civilizációtól. Valahol Szulejmán meg Szapolyai között félúton. Mitől fosik ez a kretén? Hogy babakocsit tologató menekültek megerőszakolják a feleségét? Egy idióta barom ez semmi több, fényévekkel van agyilag lemaradva a fejlett világtól. Nem előzött ez a paraszt meg senkit, inkább lemaradt. Agyilag, a hűbéres feudális társadalmaknál.

ben2 2018.04.23. 19:50:13

@easy mango:

Az állam mindössze annyit vár el az NGO-któl, hogy ha külföldről finanszírozzák őket, akkor tegyék nyivánossá, hogy kitől mennyit kapnak és milyen célokra.
Ha ez egy NGO számára már üldöztetés, akkor azzal az NGO-val valami nagyon nem stimmel.
Persze ha az NGO alaptevékenysége a politikai hangulatkeltés, akkor nyilván érzékenyen érinti, ha kiderül, hogy valójában milyen érdekeltségi körök nevében kampányol.

Az Együttel meg nem terelem a témát. Bármilyen költekezésre elő lehet jönni szociális demagógiával, hogy jobb helye is lehetett volna annak a pénznek. Ez igaz lehet stadionra, plakátra vagy egy önhibájából becsődölt 0.6% támogatottságú párt szponzorálására.

Hogy a plakátkampány mennyire hazugság, az politikai narratíva kérdése. Pl. hogy nem akarunk bevándorló ország lenni a lakosság igen nagy százaléka számára nem az.

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.23. 19:51:08

@easy mango: Túl enyhén fogalmaztál. Orbánc szarkupacot el kell takarítani, amíg nem késő.

torró 2018.04.23. 19:55:19

@Kovacs Nocraft Jczsefne:
És kivel kellett volna vitáznia? Volt az ellenzéknek olyan miniszter elnök jelöltje aki nagy ellenfele lett volna?

Attilajukkaja 2018.04.23. 19:58:51

@$pi$:
"Merkel ott tart, hogy meg kellene akadályozni az illegális bevándorlást. Ezt tudta mondani minap. Évekkel van elmaradva orbántól."
Azzal az inci-finci különbséggel, hogy Orbán csak szónokolt róla, Merkel meg tett is érte. Orbán csak egy szájhős. Semmi több.

torró 2018.04.23. 20:00:07

@Kovacs Nocraft Jczsefne:
Hát ami azt illeti ez a szarkupac fog dirigálni még egy pár évig. Volt 8 éve a szarkupac ellenzéknek, és nem tudtak vele mit kezdeni! El kell az ellenzéket távolítani. Szóval? 1:1.Nem szarkupacozni kell, hanem dolgozni egy normális ellenzéki felállásra. Mert ez a szarkupacozás, kurva gyenge programnak!

ogli dzsí 2018.04.23. 20:00:19

@Kovacs Nocraft Jczsefne: "Túl enyhén fogalmaztál. Orbánc szarkupacot el kell takarítani, amíg nem késő."

Magatokat már sikerült ezzel a programmal az örök 2.-ról az örök 3.-ra takarítani.

easy mango 2018.04.23. 20:05:39

@ogli dzsí: őőő szeretném felhívni a kedves fidesztrollok figyelmét arra a tényre, hogy a magyar lakosság nagyobbik része nem a fideszre szavazott. A választásra jogosultak többsége sem. És a választáson megjelentek sem.

easy mango 2018.04.23. 20:07:16

@torró: egy szarkupac és kész. Easymangonak ez a programja. És kovácsnének(nak) is! És nagykoalíció is lesz, ha felfejlesztjük ezt a programot!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.04.23. 20:08:20

@easy mango: "egy idézetet, forrást kérünk szépen."

Jól értem, a menekültkvótáról szóló uniós tervezetekre kérsz tőlem sajtóforrást?

ogli dzsí 2018.04.23. 20:09:13

@easy mango: És kit érdekel ez? Ez hozza el 2022ben a kormányváltást?

Ménár Atya 2018.04.23. 20:11:18

@easy mango: A társadalom nem megosztott migráns kérdésben.
A többség nem akar migránst ezekből az országokból.
A "nem vagyunk célország" pedig nettó mellébeszélés azoktól,akik a kötelező kvótát szeretnék elfogadtatni.
Ha ez ennyire jelentéktelen semmi, akkor vajon miért erőltetik ennyire?
Esetleg azért, mert akkor legálisan eláraszthatnák az országot a selejttel?
Szerintem had válasszuk meg mi, hogy kit engedünk be a házunkba.
Holnaptól hozzád berakunk 2 négert.
Azért mert bejöttek olaszországba.
Gondolom ez elég érv, és örülsz neki :)

na4 2018.04.23. 20:14:37

Uanlmas ballibber hörgés.

Ménár Atya 2018.04.23. 20:17:35

@easy mango: Szeretném felhívni a figyelmed, hogy az ország még nagyobb része nem a jobbikra szavazott, nem az lmp-re szavazott, nem a DK-ra szavazott, nem az mszp-re szavazott.
Viszont a legtöbben a fideszre szavaztak .
Gondolom így érthető, hogy miért a fidesz nyert.
De segítek, nem indult olyan párt, hogy ellenzék, viszont olyan hogy fidesz, az indult, ők viszont minimum 1 millióval több szavazatot kaptak, mint a második helyezett.
Persze, ehhez kell kis idő, feldolgozni ekkora számot :)

Ménár Atya 2018.04.23. 20:21:49

@Attilajukkaja: Azzal a különbséggel hogy orbán meg nem hívta őket, merkelt viszont igen.
Tehát most merkel magától menti meg európát akkor.
Gratulálok, ez okos terv volt :)

easy mango 2018.04.23. 20:27:39

@ogli dzsí: ja nem. Csak vélemény. Nem több.

easy mango 2018.04.23. 20:44:19

@Ménár Atya: :) .... sőt :) :), mert a smile kell, az kell. Inkább arra céloznék, hogy nem érv azt mondani, hogy a magyar emberek ezt akarják, mert a fidesz. Egészen jól látszik az átszavazásokból, hogy hogyan viselkedett a nem kormánypárti választó -mondhatunk ellenzékit is, de ezt korábban egy kommentben rossz megközelítésben használták, másrészt nehéz definiálni az ellenzék/ellenzéki szavazók körét. Jól látszik, hogy a nem fideszre szavazók taktikai szavazatokkal fejezték ki véleményüket. Éles képet mutat a nem fidesz szavazók bal-jobb összetételéről, ami a jobbikkal történt. Milyen arányban nem szavaztak át a jobbikra. Jól tükrözi a véleményeket, hogy a levélben szavazók és a többi országban dolgozó magyarok milyen eredményeket hoztak.
A csökkentett parlamenti patkó, az egyfordulós választás -ami nagyon durván torzítja az eredményeket-, a minimális kopogtatócédula mind erősen segíti az egy nagy pártot.
Szóval az lehet, hogy egységes ellenzékről nem is érdemes beszélni, mint politikai tényezőről. Ez tény. Az átlag nem kormánypárti választók nagy többsége nem tudja magát egyik politikai párt eszméjével sem azonosítani. De a politikai tagozottságon kívül egyértelmű jele van annak, hogy társadalmi szinten van igény másra, vagy legalább arra, hogy ne legyen radikálisan kiszorítva a kritikus hangnem.
Ez a kétharmad nem az a kétharmad, mint a legutóbbi. És ezt érzi is mindenki.

easy mango 2018.04.23. 20:52:33

@Ménár Atya:
És vagy addig vezet ez, hogy kialakul egy politikailag is tényezőként vehető formáció, vagy a fideszben veszik észre, hogy az öreg lassan kádári szinten vállalhatatlan, és megreped a párt valahol. Lázár a legjobbkor katapultált, vagy túl nagy veszélyt jelentett?
Mert sajnos, ha továbbra is fullba nyomjuk a kretént, akkor az elégedetlenek tömege csak egyre nőni fog, mert milyen fura, hiába állítólag 256% és panda született, igen sokan a fidesz ellen szavaztak na.
És most jöhet a smile

:)

easy mango 2018.04.23. 21:03:33

@Ménár Atya: figyelj szerintem abban a kérdésben, hogy a társadalom úgy szerintem cakumpakk nem akar migránsország lenni, ebben nincs vita. Gyanítom ez talán pont az egyik olyan kérdés, amiben egyazon állásponton van ellenzék, kormánypárt. A megvalósítás módja az amiben nincs egyetértés. Sőt, nemhogy nincs egyetértés, a kormány nem hallgat meg igszán semmilyen érvet a témával kapcsolatban, erős médiavisszhanggal elnyom minden más álláspontot, és ebben a kakofóniában dogmatikusan, saját álláspontját mereven tartja.
A bezárkózó társadalmak egy valamire nem képesek, reagálni a kívülről jövő kihívásokra. Az egyik legrosszabb válasz, amit a kormány csinál arra, ami történik európában.
Van az a sztori, amikor farkast kiállt a pásztorfiú, na de egyszer végül mégis megeszi a farkas.

Ménár Atya 2018.04.23. 21:39:33

@easy mango:
Nagyon jól sikerült az átszavazás.
Tényleg.
Ezért lett 2/3.
Amúgy 4/5 lett volna :D
Érdekesen nyugtatgatjátok magatokat.
Bocs nem akarlak cseszegetni, de azzal hogy elméleteket gyártotok a nagy szolidáris mélymagyar összefogásról, attól ez még nem igaz, mert akkor fordított eredmény lenne.
Valóságban széthúzó,hataloméhes ellenzék , aki a pecsenyéjét sütögetné.
A jellemtelent nem is ecsetelem, elég annyi hogy a posztkommunisták,meg az álliberálisok, képesek lennének összeállni a fasisztákkal is, csak hogy hatalomra jussanak.
Ennél még az is jobb, ha köpök egyet a villamos megállóban, és akit eltalálok az a miniszterelnök, a többi meg a képviselő.......

Ménár Atya 2018.04.23. 21:45:40

@easy mango: Magyarország nem bezárkózó társadalom.
Ez liberális marhaság.
Ha így lenne, akkor 1951 lenne az évszám, de azok az idők elmúltak.
Ez az ország bárkit befogad, aki elfogadja a törvényeit, és hajlandó beilleszkedni.
Ez így volt régen is, és ma is.
De ne határozza már meg akárki, hogy kit és hányat fogadunk be, főleg muszlimból, volt már hozzájuk szerencsénk 150 évig.

easy mango 2018.04.23. 22:33:32

@Ménár Atya: hát rossz hírem van. Most pont nem ez van. Kb. erről írtam az előbb, de sajnos nem jön át. Mindegy. Kezd kontraproduktív lenni.

Gedeon Vinklmann 2018.04.23. 22:33:36

"Uniós alapértékek".....mint a monarchiában, szembe mentünk a Habsburgok alapértékeivel, akik szintén meg voltak győződve arról, hogy tulajdonképpen ők tartanak el minket.

Gedeon Vinklmann 2018.04.23. 22:39:18

@Kovacs Nocraft Jczsefne: Babakocsit toló menekültek.......ez olyan, mint a narancsot osztogató szovjet katonák.

easy mango 2018.04.23. 22:46:02

@Ménár Atya: figyelj, szóval nem az van, hogy a gonosz brüsszel, meg a soros az összekacsint és megszabja, hogy márpedig titeket elárasztunk migránssal. És akkor parancsra szíriából meg afrikából itt terem egymillió ember. Az a rossz hírem van, hogy a menekültek jönnek. Folyamatosan. Most is amikor ezt olvasod. És most is. Najó. Horvátország, macedónia, szerbia mind felhúzta már a kerítését. Milyen érdekes, amikor a berlini fal leomlott, 11 országban volt fizikai határvédelem. Ma 70 ilyen ország van. Nem a hőn szeretett orbánod védi meg európát. Viszont az olasz partokra, görögország szigetére nem lehet kerítést építeni. A spanyolokhoz is áramlanak az úton lévők. És ez nem fog csökkenni. Afrika számos országa elérte azt a gazdasági szintet, amikor egy rétegnek már van elég tőkéje és indíttatása, hogy elvándoroljon. És még nagyon sok év, mire ezek az államok elérik azt a szintet, hogy már ne induljanak el az emberek.
Viszont az eu tagjaként kötelességünk betartani a játékszabályokat, és felelősséget és részt vállalni a probléma kezelésében. Orbán nem tesz semmit, csak paráztat, meg rottyra keresi magát az egészen.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.04.23. 23:16:14

@Ménár Atya: "Ez az ország bárkit befogad, aki elfogadja a törvényeit, és hajlandó beilleszkedni."

Ez egy európaiatlan, barbár, megvetendő, nacionalista hozzáállás.

Egyesek szerint.

Érdekes, mai hír: index.hu/kulfold/2018/04/23/ha_egy_algeriai_no_nem_fog_kezet_miert_akar_francia_lenni/

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.04.23. 23:19:35

@easy mango: "Milyen érdekes, amikor a berlini fal leomlott, 11 országban volt fizikai határvédelem. Ma 70 ilyen ország van. Nem a hőn szeretett orbánod védi meg európát."

Hanem akkor a kerítések?

Nem gondoltam volna, hogy te is kerítéspárti vagy. De igazad van.

Attilajukkaja 2018.04.24. 13:52:58

@Ménár Atya:
" Azzal a különbséggel hogy orbán meg nem hívta őket"
Merkel SENKIT nem hívott, se a magyarokat, se a lengyeleket, se a szíreket. Jönnek azok maguktól. Annyit mondott, hogy mindenkit befogad, aki a háborús Szíriából menekül.

"Gratulálok, ez okos terv volt"
Most te is elkezdesz Sorosozni?
süti beállítások módosítása