A B1 blogcsalád



Ellenzék, ébresztő! Munkára fel!

2018. április 17. - ashwood

117682899_xbhmby2u.jpgIrgalmatlan vereséget szenvedett az ellenzék az országgyűlési választásokon – de nem megsemmisítőt. Sőt, az adatokban még a remény is megcsillan a változásra. De ehhez keményen kéne dolgozni és nem a sebeket nyalogatni.

Az ellenzéki szavazók csalódottak és frusztráltak – teljességgel érthető okokból. De nem szolgál számukra elégtétel gyanánt, hogy az ellenzéki pártok a vereséget követően befelé fordultak, önfelszámolásról beszélnek, vagy sajátjaikat verik. Sőt - ez csak tovább fokozza a csalódottság és kilátástalanság érzetét. Arra sarkallják az Orbánnal és kleptokrata rendszerével szemben állókat, hogy valós alternatíva és a változás reményének hiányában inkább keressék meg a legkevesebb önfeladással járó helyüket a NER-ben. Integrálódjanak Orbán basi kebelére, úgy elkerülhetik az újabb és újabb csalódást.

Pedig munka éppenséggel lenne – a kizárások helyett. Másfél év múlva Magyarországon önkormányzati választást tartanak. Orbán ellenzéke pedig, ha mást nem is, azt bizonyosan megtanulhatta az országgyűlési választásokból, hogy semmire nem elég, ha a voksolás előtti hetekben kezd tárgyalni koordinált visszalépésekről, összefogásról, a megfelelő jelöltek kiválasztásáról.

Ha nincs saját ötletünk, hát ne legyünk restek vitathatatlanul sikeres politikusoktól ideát csenni. Orbán Viktornak nem jött be a jóslata, miszerint 2017 a lázadás éve lesz. Nagyon nem lett az. 2019 viszont – az ellenzék számára – még lehet. A lázadás pedig szexi. A legutóbbi szavazás megmutatta: az eddig apolitikus ifjúság rányitotta szemét a világra és rühelli, amit benne lát. Számukra ténylegesen vonzó a hatalommal – ezzel a hatalommal – szembeni lázadás, ellenállás. Az is egyértelmű: Budapesten a kritikus többség is az Orbán-ellenes erők oldalán áll.

Hát foglaljuk vissza a fővárost. Budapest ne legyen narancsvidék!

A potenciál ott van – még csak nem is rejtőzik.

Ahhoz azonban, hogy ennek a lázadásnak a reménye valósággá váljon, az ellenzéki pártoknak kellene észre venniük potenciális szavazóikat, és azt: nem csupán remény van, de rengeteg feladat is.

Ébresztő, ellenzék! A múltat nem lehet végképp eltörölni – szerencsére inkább azokat, akik ezt megpróbálják. A legnagyobb retusáló most épp Orbán és bandája. Hát adjatok lehetőséget a NER-rel szemben állóknak, hogy megmutassák, mit is gondolnak Orbán basiról.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7213840830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK21 2018.04.17. 16:48:02

Azt a reményt azért eléggé keresgélni kell:)

Swanky77 2018.04.17. 22:35:11

Ha lenne egy nem erodálódott markáns vezető a másik oldalon,akit elfogad a jobb és a baloldal egyaránt,sikerülne a váltás.Már itt is van valahol..Nem kéne ilyen szerénynek lennie.Majd ha sikerült neki.

Swanky77 2018.04.17. 22:39:57

Az sem baj,ha Fideszes.

Naidefigyeljenekemberek 2018.04.21. 22:13:41

4 év alatt föl lehet majd ébredni egy összefogásra, egyetlen ellenzéki jelölt állítására.
Egyelőre ennek nincs nyoma. Pedig milyen szép jókívánságok hangzottak el!
Öleljétek át egymást, Jobbik-DK stb.!