B1 blogcsalád



Van egy hely Magyarországon, ahol tönkreverték a Fideszt

2018. április 09. - nickgrabowszki

Úgy hívják: Budapest.margithid.jpg

Arra nyilván senki se számított - talán némely kampányoptimizmustól fűtött politikust -, hogy ezt a választást az ellenzék megnyerheti. Ezt gyakorlatilag kizárta az egyéni koordináció hiánya, hogy egyetlen választó kerület sem volt, ahol egyetlen ellenzéki jelölt szállt volna szembe a kormánypártival.

De abban azért lehetett bízni, hogy ha az ellenzék ki is kap, Orbán meg is őrzi a kormánytöbbséget, a legitimációját elveszíti, mert a különböző jelöltek és listák között megoszló ellenzéki szavazatok összesen jelentős többségben lesznek. Hajszálnyival mondjuk így is több volt az ellenzéki választó, mint a kormánypárti, de azért ez mégiscsak komoly győzelem a Fidesznek. Harmadszor is kétharmados felhatalmazás szereztek, Orbáné az ország legnagyobb pártja, csaknem minden második szavazó az övé, egy csomó választókerületben többen is voltak, mint 50 százalék.

Úgy tűnik, működött a mozgósítás, hatott az uszítás, az információs monopólium felkeltette a félelmet, és nem jött rosszul se a nyugdíj-kiegészítés, se az Erzsébet-utalvány vagy a 12 ezer forintos gázszámla-jóváírás. Egyetlen helyet kivéve:

a Fidesz elveszítette Budapestet.

Miközben a fővároson kívüli Magyarország 88 egyéni választókerületéből 85-öt nyertek a kormánypártok (Szegeden az MSZP, Dunaújvárosban a Jobbik, Pécsen szocialista támogatással induló független Mellár Tamás győzött), Budapesten egészen más a helyzet.

A 18 fővárosi választókerületből 12-t az ellenzék nyert (7-et az MSZP-P, 3-at a DK, egyet-egyet az LMP és az Együtt), és csak hatot a Fidesz-KDNP.

Ebből úgy is tűnhetne, mintha Budapesten az ellenzéknek kétharmada volna, de valójában a kormánypártok számára ennél is rosszabb a helyzet. 5 választókerületben ugyanis a baloldali ("demokratikus ellenzéki") jelölt nyerni tudott volna, ha az LMP hajlandó koordinálni.

  • A XII. kerületben Gulyás Gergely kikapott volna Bauer Tamástól, ha az LMP visszalépteti Hajdu Máriát.
  • A XI. kerületben Gy. Németh Erzsébet megverte volna Simicskó Istvánt, ha az LMP-s Kreitler-Sas Máté nem indul.
  • A II. kerületben Varga Mihály elvérzett volna Niedermüller Péterrel szemben, ha az LMP nem jelöli Schmidt Mária fiát, Ungár Pétert.
  • A XVI. kerületben Vajda Zoltán az LMP-s Mizsei László visszalépése esetén megverhette volna Szathmáry Kristófot.
  • A XVII. kerületben Lukoczki Károly szűken legyőzte volna a fideszes Dunai Mónikát, ha az LMP-s Schmuck Erzsébet hajlandó koordinálni.

Voltaképpen egyetlen olyan Fidesz-jelölt akadt, akit akkor sem lehetett volna legyőzni, ha az LMP feladja a Nirvána-politikát, és a közös célért hajlandó koordinálni: Kocsis Máté a József-és Ferencvárosban. De ő is kikapott volna, ha a Momentum, az Együtt vagy a Kétfarkú is beszáll a koordinációba (mint ahogy az a Belvárosban vagy Csepelen történt).

Ebből két dolog látszik. 

1. Egyfelől az, hogy az LMP egyáltalán nem segítette a Fidesz-kétharmad megakadályozását. Tulajdonképpen aki rájuk szavazott, az Orbán korlátlan hatalmát támogatta.

2. Másfelől viszont az, hogy a Fidesz a fővárosban annyira kisebbségbe szorult, hogy még a tradicionális jobboldali, úri-polgári körzetekben is többen voltak, akik ellenezték, mint akik támogatták a kormány politikáját.  

A Fidesz nemcsak Pestet, hanem valójában még a

budai hegyek polgári szavazóit is elveszítette.

A Rózsadombot, a Gellért. és a Szabadság-helyet, meg a Belváros-Várnegyedet is, hiába indultak ott olyan prominensek, mint a pénzügyminiszter vagy a parlamenti frakcióvezető.

Ez talán még a kormánypártok elsöprő vidéki sikerénél is meglepőbb. Ennél kevés váratlanabb dolog történt vasárnap, erre senki nem számított, nem véletlen, hogy az MSZP átengedte a villanegyedeket a DK-nek, és Gyurcsány olyan jelölteket indított, mint Bauer Tamás, aki - minden tiszteletünk mellett - már rég nem számít élvonalbeli politikusnak (és egyszer már a DK-t is otthagyta).

A 2015-ös Brexit vagy a 2016-os amerikai elnökválasztás már rámutatott, hogy csaknem teljes a szembenállás a nagyvárosok és a vidék között, de Magyarország ebben is az élen jár: a budapesti eredmények kimaxolták az urban-rural konfliktust.

Magyarország két, egymástól teljesen különböző részre szakadt. Két külön világ, két eltérő valóság. Párhuzamos univerzumok.

Orbán a nagy győzelem után egy olyan városban folytatja a kormányzást, ahol az országban (szinte) egyedül volt kormányváltó hangulat. A büntetés nyilvánvalóan nem fog elmaradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1113819574

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért kell "a vidéknek" a kormánypárt? 2018.04.10. 10:25:03

Kormánypropaganda? Krumpliosztogatás? Korlátoltság? - Ennél kilátástalanabb a helyzet: a vidéki szavazók egyszerűen fel tudták mérni, mi történe velük, ha nem kormánypárti képviselőt küldenének a parlamentbe. Nem vagyunk egyformák, és ez normális es...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK19 2018.04.09. 03:18:33

Lehet az ország ellen küzdeni, csak nincs értelme. Ugyanis nem a fővárosnak van országa, hanem az országnak fővárosa. Majd Pest is magához tér.

kettős mérce 2018.04.09. 03:57:43

Ez a fröcsögőblog is menni fog tovább?:)

megamedve 2018.04.09. 05:25:48

Na, én itt kiszálltam.
Ez az ország Orbán magánvállalkozása lett.
Innen szabad a préda, vége.
Nem várom meg, hogy felkerüljek a listára, vagy hogy a szomszédaim rámtörjék az ajtót, mert a nemzet ellensége vagyok.
4 év múlva már az EU-n kívülről tapsolhattok, és sokkal hosszabb uralom jön, mint amilyen a ruszkiké volt.

2018.04.09. 06:25:51

@megamedve: Blablabla..
"Nem várom meg, hogy felkerüljek a listára, vagy hogy a szomszédaim rámtörjék az ajtót, mert a nemzet ellensége vagyok."
Eccerű: ne légy a nemzet ellensége!
(Szerintem az elmúlt nyolc évben is biztonságban élhettél, bár nem tudom pontosan kik a szomszédaid...)

A buta, rosszindulatú, gyűlölködő jóslataidat meg kend a hajadra...

LKerekes 2018.04.09. 06:44:07

@megamedve:
Egy ilyen seggfej nem is fog hiányozni.

Hungryhorse 2018.04.09. 06:47:23

Hahahaha!
Akkor most lehet pár évig szerény hallgatás a hazudozás és polidili helyett?

www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/l50.html

aquaticus 2018.04.09. 06:53:13

Egy kis hagyományos osztással-szorzással ebből ki tudjátok hozni a ballib oldal totális győzelmét... Hajrá!

megvagyhadnagy 2018.04.09. 06:53:20

"Arra nyilván senki se számított - talán némely kampányoptimizmustól fűtött politikust -, hogy ezt a választást az ellenzék megnyerheti."
Már az első mondatoddal is hazudsz. :D Ja, értem. Más gondolni, meg más leírni valamit. Az ehhez hasonló blogok az elmúlt három hónapban tele voltak olyan posztokkal, hogy hogyan lehet Orbánt megbuktatni. Akkor most nem is hittetek benne? Akkor meg minek írkáltatok?

Cycmen 2018.04.09. 06:56:48

Látom maradt a gagyi hablatyolás! Mi az hogy megnyerhette volna? Elkúrtátok ismét! Nem kicsit, nagyon!
A poszthoz tartozó kép gyönyörűen szemlélteti egyébként Budapest ősproliktól szennyezett mivoltát!

para_noir 2018.04.09. 06:57:23

Lassan elmehettek a picsába ezzel az LMP szapulással. Értem, hogy az orbitális fiaskót magyarázni kell valamivel, de ez már szánalmas. A demokrácia nem arról szól, hogy az egyik párt megmondja, hogy ki hol lépjen vissza (mondjon le demokratikus jogáról...), aztán majd a saját jelöltjét megpróbálja kihozni győztesnek. A demokráciában az nyer, aki több szavazatot kap, inkább rendes program, valós alternatíva kellett volna, aztán ha nyernek a mindenféle ellenzékiek, _utána_ lehet koalíciót kötni és kormányt váltani. Mellesleg az, hogy a választók a visszaléptetett LMP-s jelölt helyett egy az egyben a szoci jelöltre szavaztak volna, az ugyanolyan légbőlkapott ostoba elképzelés, mint az a népszerű ballib toposz, hogy aki nem ment el szavazni, azt hozzá kell számolni a ballib szavazatokhoz. Tegnap éjjel a kutyapárt elnökének éjféli ATV-s interjúja volt a legértelmesebb, majdnem ugyanezt mondta ő is, mi a frászért léptek volna vissza bárkinek? Nyerje meg az a bárki maga a körzetet, ha nem tudja, akkor bukta. Az LMP nem ugyanazt képviseli, mint az MSZP, ha az LMP-s jelölt visszalép az MSZP-s javára, akkor szembeköpi a választóit. Ha valaki itt elbaszta a dolgokat, akkor az a félnótás Gulyás Márton az idióta taktikai böszmeségével.

Jakab.gipsz 2018.04.09. 07:03:11

Egyszóval, mégsem a kufároké, (spekulánsoké), a demokrácia, hanem a "józan paraszti) észé.

megvagyhadnagy 2018.04.09. 07:03:59

"5 választókerületben ugyanis a baloldali ("demokratikus ellenzéki") jelölt nyerni tudott volna, ha az LMP hajlandó koordinálni."
Bla-bla-bla. Ez kb ugyan olyan önámítás, hogy aki nem megy el szavazni, az a Fidesz ellen van. Látszik. Most aztán tényleg majdnem mindenki elment szavazni, meg is lett az eredménye: orbitális, gigamega ellenzéki bukta. Ezek után azt feltételezni, hogy a visszalépések után a jelölt nélkül maradt szavazók majd a bernikét támogatják...hát, nem tudom. Amúgy meg országos választás volt, nem csak budapesti.

2018.04.09. 07:05:40

Ha tegnap nem vasárnap van, hanem szombat, akkor ma nem hétfő van ..és én végre kigereblyézhettem volna a virágoskertemből a mulcsot. Követelem, hogy ismételjük meg a vasárnapot! Kétszer!

Emmett Brown 2018.04.09. 07:07:45

@para_noir: jaja, csóró LMP. Ők is tudják, hogy elbaszták, csak BP-n 4-5 mandátum szárad a lelkükön.

_most_ 2018.04.09. 07:10:34

Azt nem értem a vidékieknek tényleg ez az oligarcha-szolga rendszer kell? Azért ilyenkor látszik nem véletlen, hogy Budapest termeli a GDP nagyrészét, Magyarország IQ-ja ott összpontosul.

Sorrybori77 2018.04.09. 07:13:32

A választàs eredménye tökéletesen illusztrálja, hogy az átlag magyar sajnos nagyon buta. Legfőképp a vidékiek...

Csak szólok, hogy nyugaton az ilyen nyilvánosan muzulmán ellenes politikusokat (pl Hollandiában) eltették láb alól, Pim Fortuin, Theo van Gogh, Aryan Hirsi Ali (ő csak elmenekült testőröstül mindenestül).

Elég merész dolog ilyen nyìltan ellenezni a bevàndorlást, még jó hogy a külföldi sajtó is felkapta. Nem csodálkoznék, ha Magyarország felkerülne a terrorista célpontok térképére! Gratulálok Magyarország!

2018.04.09. 07:17:44

@_most_: Ohhogyne... 150km-ről járnak emberek dolgozni a Bp.-i/Bp.-hez tartozó vállalatokhoz dolgozni, akár napi szinten is..
A demokrácia meg már csak ilyen... a Mensa tagnak is csak egy szavazata van, meg Kolompár Vindízelnek is...

levgabi78 2018.04.09. 07:19:52

Azért az se ártott volna ha az MSZP ilyen amatőr blogok pénzelése helyett profi kommunikációs szakembereket alkalmaz,meg mondjuk egy értelmes program se ártott volna,mert pl a többkulcsos adórendszer visszaállítása és a kicsit jobban keresők szopatása nekem pl nem volt vonzó...

gaston 2018.04.09. 07:19:56

Ezek miatt a felhangok miatt is tart itt az ország. Önámítás, hogy Budapesten "tönkre verték" a Fideszt. A balos körzetekben mindenhol második, a legtöbb helyen nem is sokkal! Az ilyen felsőrendű írások miatt nem szimpatikus az emberek többségének a bal oldal.

2018.04.09. 07:22:23

@Sorrybori77: Jajj... tökön szúrtad önmagad..

"Csak szólok, hogy nyugaton az ilyen nyilvánosan muzulmán ellenes politikusokat (pl Hollandiában) eltették láb alól, "
Nem mondod, hogy a az iszlám képes erőszakot is alkalmazni a terjeszkedésé elé akadályt gördítőkkel szemben? Nahát... most mit tegyünk? Engedjük kontrollálatlanul özönleni Európa felé mindenkit, elgföljebb választhatunk a machete, a darus akasztás és az autógumiban elégetés között?

iBKV 2018.04.09. 07:23:37

@Womb Raider: jee meg egy ostoba es meg reklamozza is. Emlekezz majd vissza erre a napra, tavol az eu-tol, mikor majd tetves romaniaba is vizum kell majd... mikor jegyre adjak a kenyeret. Majd elvezd es szopd le a fonokodet. Az orszagot sajnalom, de titeket nem. Ja es a gyulolkodest a kiralyod kezdte, te benyalod, mert olyan ostoba vagy mint egy doglott hintalo es te dobalozol a gyulolkodo dumaval. Szanalmasak vagytok egytol egyig. De nembaj, az orommel tolt el, hogy en mar csak tavolrol nezem es Te nagyon pofara fogsz esni. Kar ezert az orszagert, de ertetek nem. ;) (ne fardj, nem olvasom el az ostoba valaszod)

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 07:24:20

@nickgrabowszki a következő 4 évben se lesz munkanélküli, indulhat a 2022-es kampány

2014: mszp-DK-PM-egyutt lista 30,2%
2018: mszpPM +DK+egyutt 18,7%

FOLYTASSÁTOK

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 07:25:02

@iBKV: Mindenki ostoba, csak ti páran vagytok helikopterek

2018.04.09. 07:25:51

@iBKV: :) Ejj... lila a fejed.. nyugodj le, nem megy senki sehova. Ha minden jóslatotok úgy válik valóra, mint az ezzel a választással kapcsolatosak, akkor azért még nem kezdek csomagolni..

iBKV 2018.04.09. 07:25:52

@megamedve: ne faradj, nem vagjak. Nem vagytok egy szinten, fel se fogjak a sulyat. Gondolom te is leleptel mar, nekik fog igazan fajni, ez lesz a mi erzsebetutalvanyunk. :D

para_noir 2018.04.09. 07:25:55

@Sorrybori77: ja, hát az remek dolog, hogy ha valakinek nem tetszik az iszlám jelenléte egy nem iszlám országban, akkor megölik, vagy elzavarják. Igen fejlett a demokrácia felfogásod, te aztán nem vagy buta kicsit sem. Egyébként ha bűnbakot akarsz, megmondom én neked, kin csúszott el. A hülye Gyurcsányon. Amint elkezdett valamelyik párthoz dörgölőzni, az durván erodálódni kezdett, meg maga Gyurcsány olyan erős mozgósító erőt jelent a jobboldalon, hogy a puszta jelenlétével emelte 10-15%-kal a jobbos választók számát.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 07:28:09

@Sorrybori77:
Sorrybori77

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2017.12.30. óta tag.

csak szólok, a választási harcinickeket el lehet tenni, a kampány véget ért, tegnap megvolt a választás.

csakférfi 2018.04.09. 07:28:53

@Sorrybori77:
"A Rózsadombot, a Gellért. és a Szabadság-helyet, meg a Belváros-Várnegyedet is, hiába indultak ott olyan prominensek, mint a pénzügyminiszter vagy a parlamenti frakcióvezető."

Gondolom ők az "okosok".....a vidékiek meg a "taplók".

"A 2015-ös Brexit vagy a 2016-os amerikai elnökválasztás már rámutatott, hogy csaknem teljes a szembenállás a nagyvárosok és a vidék között, de Magyarország ebben is az élen jár: a budapesti eredmények kimaxolták az urban-rural konfliktust."

A "paraszt" sosem szerette az "úri huncutságot".
Mi van ezen olyan különös?
Ez van ezt kell szeretni.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 07:32:15

Ja még annyit, hogy ha dédanyámnak kereke lett volna akkor ő lett volna az omnibusz.

Hülyék vagytok, azok is maradtok.

FOLYTASSÁTOK

_most_ 2018.04.09. 07:36:43

@eßemfaßom meg áll: ti fideszesek miért nem a fideszes médiát olvassátok? Lassan úgy is az marad csak, aztán nyalhatjátok Orbán seggét 0-24-ben.

William Kidd 2018.04.09. 07:36:48

Az ellenzek tegnap megsemmisito vereseget szenvedett, ellatja tovabbra is biodiszlet szerepet ujabb 4 evig.

Treff Bubi 2018.04.09. 07:37:21

@Cycmen: ilyen összefújkálást bármelyik színnarancs településen találsz tucatszám.

Jakab.gipsz 2018.04.09. 07:41:24

Egy kis örvendezés és káröröm meg engedett, mert: Isten hozott kétharmad.

Ámde a neheze most következik !

A nyitott társadalom fantazmagóriája még nincs legyőzve, sem pedig a sátán fajzat Soros, gúzsba kötve.

Most kezdődik az igazi harci tánc.

2018.04.09. 07:43:53

@_most_: :) Szeretnénk kiélvezni az utolsó perceket :))))

A viccet félretéve.. te csakis a 444-hvg-index aranyháromszögben mozogva szerzed az infóidat a világról? És még meg vagy lepve, hogy jól pofára estetek? Burokban, alternatív univerzumban éltetek... most feleszméltetek..

mojoking77 2018.04.09. 07:47:04

Haat, ez van, a demokracia sajnos ilyen.
Aki olvasta az 1984-et, az pontosan tudja, mennyire birka es vezetheto allat az ember, foleg a relative aluliskolazott munkas/paraszt. Raadasul van egy olyan (kommunikacios szakember) mediabztos, bocs az elirasert, aki segitsegevel a magyar film visszakerult Europa elmezonyebe. Nos o tudja, hogyan kell meghulyiteni a parasztokat.
Az ostoba "ellenzeki" bohocok meg kb a sajat partlistas mandatumaik szaman tul semmiben sem erdekeltek.
Volt par nap hurraoptimizmus, azt hajra.
Annak a par kis buzinak, akik itt oromkodnek, meg csak annyi, higyjetek el lanyok, titeket is szet fognak szopatni, max majd meg fogtok lepodni, amikor a ti labatokra lesz lepve. Addig meg oruljetek.

Zinovij 2018.04.09. 07:48:52

@Jakab.gipsz: jobbagy lesz az nem paraszt

Kelly és a szexi dög 2018.04.09. 07:50:05

A kommunisták 50 évig végig a fővárost nyomták, hiszen vidéken nem nagyon vertek gyökeret a vörösök - az állami panelban lakott gyári munkások örökösei most is arra szavaztak, amit megszoktak.

_most_ 2018.04.09. 07:50:18

@Womb Raider: ez annyira jellemző rátok, csak a káröröm az egyedüli élvezet nektet, és még ti mondjátok az ellenzékre, hogy gonoszak. Szerintem inkább a fidesz szavazók élnek alternatív valóságban, különben miért szavazna bárki is tolvajokra?

megvagyhadnagy 2018.04.09. 07:51:55

@_most_: Ne zavarjon, hogy Komáromban, Fejérben, Győr Moson Sopronban megsemmisítő vereséget szenvedett az ellenzék. Persze itt egy fillért nem tesznek hozzá a GDP-hez. És az se zavarjon, hogy Budapesten (nem Pest megyében) sem csak budapestiek dolgoznak, hanem biza' ingáznak, nem is kevesen. Szóval ez a demagóg duma, hogy a budapestiek (mint ott lakó személyek) termelik meg a GDP nagy részét, urban legend.

hbo 2018.04.09. 07:54:13

na azt mar tudjuk hogy mit baszott el a fidesz.
es mit az ellenzek?

Amig:
- feri a szinpadon
- mszp tarsulat a lelegezteton
- nincs koordinacio

addig Viktor marad.

_most_ 2018.04.09. 07:54:43

@megvagyhadnagy: azért konkrétan a városokban közel se volt akkora a fidesz fölénye. Akik bizony érdemi munkát végeznek, nem szavaznak a fideszre.

2018.04.09. 08:00:47

@_most_: "különben miért szavazna bárki is tolvajokra?"
Te miért szavaztál?
Persze, Bp. a IQ fővárosa, csak a Budapesten trónoló és a vidéket mélységesen lenéző, gyűlölő liberális agytröszt túlagyalta a kampányt (és képtelen volt vonzó alternatívát mutatni) így már nem maradt más, bűnbakot kell keresni: a buta paraszt vidéki magyarokon ment el a kormányváltás... Isten őrizz', hogy magatokba nézzetek, feltárjátok a hibáitokat és lejjebb adjatok a kevélységből. 2022. is el fog jönni egyszer, fogy az időtök.

élveteg 2018.04.09. 08:00:48

Ha meg öreganyámnak áramszedője lett volna akkor ő lett volna a villamos

Void Bunkoid 2018.04.09. 08:03:13

@_most_: abban sajnos igazad van, hogy vidéken (nem vidéki nagyvárosokban, ámbár mint látható a képen, lehet ott is) valóban nagyrészt fogalmatlan, könnyen manipulálható emberek élnek, a "Budapest termeli a GDP nagy részét" mítoszt azért azzal szeretném eloszlatni, hogy ez legnagyobbrészt azért van, mert a vidéki GDP-termelő üzemek 95 százalékának a pénzügyi/igazgatási/logisztikai központja, ergo a "cég" budapesti címre van bejegyezve. Attól még, hogy a számlát budapesti címre állítják ki, a de facto bevételtermelés nem ott zajlik. Na így kerül a GDP zöme Budapestre.

Tekintve, hogy agglomerációstól az ország harmada azon a területen koncentrálódik, és ott sütik/fogyasztják a legtöbb kenyeret, Budapest nem a ringó búzamezők fellegvára :)

cso zsi 2018.04.09. 08:03:58

@hbo: Ennek ellenére az lmp, és a momentum tolta a fidesz szekerét. Az “oszd meg, és uralkodj” jöl működött.

cso zsi 2018.04.09. 08:04:46

@Kelly és a szexi dög: Ahogy a Munkáspárt, Thürmerrel?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.09. 08:06:34

Nem szavazott volna minden LMP-s az MSZP-re, ilyesmiről kár álmodozni...

2018.04.09. 08:09:29

@Void Bunkoid: "valóban nagyrészt fogalmatlan, könnyen manipulálható emberek élnek"

Khmmmm... azért nem ciki, hogy a magát felsőbbrendűnek gondoló fővárosi politikai elit képtelen megszólítani ezeket a troglodita népeket? Hiszen a manipuláció eszközei azért számukra sem ismeretlenek...

Bisi 2018.04.09. 08:12:06

@kettős mérce: Igen. Most még több pénzt kap külföldről az Index és ezek az uszító blogok, hogy felforgassák Magyarországot. De tény, hogy változtatni kell a Fidesznek, hogy ezek a szélsőséges tartalmak csak egy nagyon szűk körben arassanak tetszést, azaz a lakosság nagy része elégedett legyen az életével.

ideasz 2018.04.09. 08:19:36

kooperalni bzzzmeg, nem koordinalni!

DFK 2018.04.09. 08:19:48

@Sorrybori77: szóval azt mondod,az a helyes, ha engedelmeskedünk a muszlimoknak?

megvagyhadnagy 2018.04.09. 08:20:26

@_most_: Vess egy pillantást Gy-M-S öt választókerületére. Nagy város. Érdemi munkát is végeznek, jelentsen ez bármit is. És a Fideszre szavaztak. Volt ahol az egyéni jelölt 65%-al nyert.

élveteg 2018.04.09. 08:25:13

@_most_:

Itt Győrben az ország legazdagabb legfejletteb vidéki városában az egyik fidesz 58,36 ot kapott a másik 50,21 et Sopron a gazdag régi magyar polgárvárosban a fidesz 55 százalékot kapott

berne 2018.04.09. 08:26:04

Nem értesz semmit, s az ellenzéki pártok sem. S amíg ez így marad nem is fognak előbbre jutni.

dare 2018.04.09. 08:26:32

5 körzetben akkor úgy látszik az Lmp-n ment el.
Mennyi ment el akkor a kūlön listán induló Mszp-n és Dk-n?

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 08:30:42

@_most_: "ez annyira jellemző rátok, csak a káröröm az egyedüli élvezet nektet, és még ti mondjátok az ellenzékre, hogy gonoszak. "

ezek szerint nem olvastad az ellenzéki posztokat-kommenteket tegnap napközben amikor már látszott, hogy kimagasló lesz a részvétel és úgy éreztétek, hogy ezt a fidesz meg fogja szopni.....

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 08:33:24

@dare: És mennyi ment el azon, hogy a fidesznek 50% a támogatottsága a "rendszerváltó" "demokratikus" pártoknak meg összesen 18%, lmp-vel együtt 24% (listás eredmények ugyebár)

padlogaz 2018.04.09. 08:36:07

ezzel nem értek egyet: a baloldal 8 év alatt nem tudott minimálisan sem megerősödni, mindkét formáció (mszp-b és dk) alig tudták átugrani a parlamenti küszöbüket, és ezután van képük más pártra mutogatni?

talán kicsit komolyabban és professzionálisabban kellett volna politizálni, hogy önerőből se legyen kérdés a győzelem. ehhez képest még saját miniszterelnökjelöltet sem tudtak kiállítani, azt is más párttól kellett kölcsön venni...

függetlenül attól, hogy az lmp tényleg lehetett volna kicsit rugalmasabb a visszalépésekben, szánalmas a baloldalnak ez a siránkozása.

werinter 2018.04.09. 08:36:55

Kíváncsi leszek arra, ha majd elzáródnak az EU-s pénzcsapok, akkor is ilyen lelkesek lesznek a Fidesz-hívők. Amikor már nem az Unió pénzét fogják gátlástalanul szétlopni, hanem ráfanyalodnak a magyar lakosság csekély vagyonára is. Kíváncsi leszek akkor is így fog majd tapsolni a lelkes Fideszes közönség, amikor Románia és Lengyelország, a Baltikum és a Balkán térsége is úgy fog mellettünk gazdaságilag elhúzni pár éven belül, hogy mi csak pislogunk. Akkor majd lehet Sorosozni meg migránsozni.
Annyi biztos, hogy egyre többen fogják elhagyni ezt az országot. Nem sokára csak a nyugdíjasok és a leglecsúszottabb rétegek fognak itt maradni. Na akkor majd ki fizet adót és kit fognak hülyíteni?

Pop40 2018.04.09. 08:38:40

@para_noir:

". Ha valaki itt elbaszta a dolgokat, akkor az a félnótás Gulyás Márton az idióta taktikai böszmeségével."

Az biztos. Nem gondolta, hogy még az ellenzéki pártok és szavazók zöme is annyira segghülye, hogy azt is el kell nekik magyarázni, hogy ha külön indul el 10 darab 5%-os párt, akkor lófaszt nem fognak nyerni. Ettől eltekintve Gulyásnak több esze van, mint az agyhalott ellenzéknek, meg a magadfajta hülyéknek összesen. Az lmp-s faszokat is ideértve persze, akiknek - a jobbikkal együtt persze - nagyon köszöni a győzelmet a fidesz.
Remélhetőleg megérte elindítani azt a pár 6%-ot szerzett idióta jelöltet egyéniben.
Ez az ország tényleg Rezsiszilárd országa, pont az ilyen agyhalottak képviselik.

Semmi gond, a fidesz 2 milla prosztó tahó nyuggere kiélvezi majd a vajda világszínvonalú egészségügyét, a 2 éves várólistákkal, mielőtt beledöglenek, legalább lesz idejük integetni a külföldre elhúzó unokáknak.
Az ostoba ellenzék meg remélhetőleg a fideszes agyhalott faszfejekkel együtt tűnik el a picsába.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 08:39:17

@werinter:
werinter

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.01.09. óta tag.

A választás tegnap lezajlott, nem érdemes tovább koptatni a kampányharcinicket, kell az 4év múlva tovább rontani a helyzeteteket.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 08:40:16

@Pop40: mindenki segghülye csak ti vagytok helikopterek

2018.04.09. 08:41:46

@werinter: Láthatóan nem nagyon tudsz mit kezdeni a gazdasági adatokkal..

Amúgy egy dolog miatt roppant sajnálom, hogy a fidesz nyert.. már úgy elképzeltem magam előtt a 8 párti kalíciós kormányt, 100 mandátummal...vetésforgóban adták volna a minelnököt és napi 12 órában folytak volna az egyeztetések..

dare 2018.04.09. 08:41:48

@eßemfaßom meg áll: Csak a Fidesz. ;D
Meg kéne koronázni koronázni ezt a Viktort, hát mégiscsak mecsoda nagy államfiú.
A francba, nincs befagyva a Duna.
Befagyasszuk, ezen már ne múljon.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 08:42:01

@Pop40: "Ez az ország tényleg Rezsiszilárd országa,"

IngyenrezsiFerencMegcsinálja kampány után ez a rezsiszilárdozás egy picit erőtlenné vált.

Pop40 2018.04.09. 08:43:08

@dare:

Nem listáról van szó, baszod. EGYÉNI körzetről.
Tényleg ennyire kibaszott nehéz ezt felfogni?

Az mszp meg a dk szar, ja. De ők koordináltak. A hülye lmp meg nem.
Elindult 5-6 lófaszjóska jelöltjük, akiknek persze esélye nem volt, de legalább összehozták a maffiának a kétharmadot.

Anna Kiraly 2018.04.09. 08:43:38

@Womb Raider: tanulni kellett volna, akkor nem mondanál ekkora marhaságokat. épp most lopjátok ki még a szemeteket is. mindent. magyarország többé nem europa része, max fizikailag. fingod nincs milyen demokráciában élni, gőzöd nincs milyen amikor nem a politika irányítja az életed minden percét. sajnos ilyen pöcegödörben él a magyarok 90%-a, nem hajlandók kihúzni a fejüket a saját seggükből, a nyelvüket meg orbánéból. én azt gondolom ezt választottátok, legyetek vele boldogok. eddig is örültem, hgoy nem élek, de ezentúl még azt is letagadom, hgoy magyar vagyok. ilyen faszokkal én nem vállalok sorsközösséget. a primitívség csimborasszója ami ott megy.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.09. 08:44:37

Eddig bejött a jóslat, amit pénteken írtam:

"Záró akordok, szombat este: "Aki nem szavaz, Orbánra szavaz"
Hétfő: "Csalt a FIdesz, és különben is többen nem szavaztak rá, az otthon maradottakkal együtt, mint rá."
Kedd: "Nemzetközi botrány a választási csalások miatt, amit a Fidesz csinált."
Szerda: "A Fidesz támadja a becsületes Sorosnak dolgozó civileket, és azt állítja az ellenzéket segítették, választási csalást követtek el"
Csütörtök: "A Fidesz meg fog bukni 1 éven belül"
Péntek: "A Fidesz Rákosi, Sztálin és Hitler reinkarnációja, nácik és komcsik és nácik és antiszemiták és komcsik"
Szombat: "Van remény, az EU segítségvel bukhat a Fidesz"
Vasárnap: "Az EU szavaz a Magyarországot illető 7-es cikkelyről"
...
Majd váltakozva: Nácizás, EU-ba rohongáló feljelentések, Soros seggnyalás, ....

Ahogy 2014 után."

Anna Kiraly 2018.04.09. 08:45:02

S"emmi gond, a fidesz 2 milla prosztó tahó nyuggere kiélvezi majd a vajda világszínvonalú egészségügyét, a 2 éves várólistákkal, mielőtt beledöglenek, legalább lesz idejük integetni a külföldre elhúzó unokáknak.
Az ostoba ellenzék meg remélhetőleg a fideszes agyhalott faszfejekkel együtt tűnik el a picsába. "
maximálisan egyetértek. kivánom mindenkinek aki a fiszedre szavazott, hgoy kerüjön kórházba 2 hétre. magyaroszágon.

midnightcoder2 2018.04.09. 08:46:29

@_most_: Budapesten nem az értelmiség az erős (az LMP, esetleg Momentumos győzelmet jelentett volna) hanem a volt munkásőr nyugdíjasok. Ők a poszt-kommunista DK és az MSZP választói. És nem a remek modern, az aktuális kül és belpolitikai programjukkal nyertek, hanem a jó öreg Kádári nosztalgiával. Azzal, ami egykor az MSZP-t hatalmon tartotta.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.09. 08:46:37

@Pop40:
Biztosan nem tünt fel, de az LMP a Gyurcsány és MSZP ellenében jött létre elsősorban 2010-ben. Azaz az LMP szavazók rohadtul nem szeretnének se az MSZP-re se a DK-ra szavazni soha.
Ahogy a Fideszre se.
Én ismerek legalább 6 LMP szavazót. Hidd el, tudom miről beszélek.
Ha nem lett volna LMP akkor kétfarkút húznak.

De az elkúrókat soha.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 08:47:50

@Anna Kiraly:

Anna Kiraly

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.03.24. óta tag.

A választás tegnap lezajlott, nem érdemes tovább koptatni a kampányharcinicket, kell az 4év múlva tovább rontani a helyzeteteket.

midnightcoder2 2018.04.09. 08:48:51

@Anna Kiraly: Gratulálok, igazi jóindulatú liberárlis demokrata ember vagy. Én ugyan a Jobbikra szavaztam, de azért hasonló jókat neked is.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.09. 08:49:19

@Anna Kiraly:

Reggel 8-kor beírod ide a ballibek pöcegödrébe, hogy nem a politika irányítja az életed ?
Miután vered a nyálad, és politizálsz, becsmérelsz becsületes magyar embereket ?

Vicces gyerek vagy.. :DDDD

dare 2018.04.09. 08:49:28

@Pop40: Mi az hogy baszod?
Összeállt volna ez a két kretén párt (Mszp-Dk)baszod, és több választókörzetben tudtak volna koordinálni baszod, és talân akkor tudtak volna a Jobbikra is nyomást gyakorolni baszod, és jobban sikerūlt volna ez a nem egyūttműködés.
Baszod.

mojoking77 2018.04.09. 08:49:39

@Rettegek mert ballib vagyok: Ilyen amikor orulsz. Milyen amikor el vagy keseredve?
Tudod, (bar miert is tudnad) ha az ember boldog, altalaban nem a masik pocskondiazasaval van elfoglalva. Jobb helyeken legalabb is. Azert nem kell pszcihiaternek lenni, hogy lassuk, nagyon komoly bajok vannak a fejedben, es te/ti is erzitek hogy ez igy nagyon nem lesz jo....

Pop40 2018.04.09. 08:49:50

@eßemfaßom meg áll:

Ne aggódj, bolsi. Az az ország, ami zsinórban háromszor megválasztja a kibaszott maffiádat, még nálatok is sokkal segghülyébb.

De nem baj, Bözsi néni örülhet, miközben beledöglik a kétéves várólistába, mert legalább nem jön a migráncs.
Maximum megy, mert a tegnapi nap után valszeg nincs olyan fiatal, aki ne nézegetné, melyik "hanyatló" nyugati országba húz el a lehető leghamarabb.

Nektek, ostoba faszfejek, meg majd Mészáros megtermeli a dzsídípít.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 08:50:03

@dare: Azt, hogy a Hangok mit suttognak a fejedben nem velem kell megbeszélned.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.09. 08:51:07

@padlogaz: "a baloldal 8 év alatt nem tudott minimálisan sem megerősödni"

Faszom a baloldalba. És a jobboldal? Azt a Jobbik csak félig-meddig képviseli. Hova szavazzanak a jobboldali szavazók???

"mindkét formáció (mszp-b és dk) alig tudták átugrani a parlamenti küszöbüket"

Kár, hogy sikerült. Az MSZP az MSZMP állampárt folytatása. Lendvai és egyéb kriptaszökevényekkel. Ami nem lenne még akkora baj, de:

1. Megpuccsolták a viszonylag ártalmatlan és tehetségtelen meggyesit félidőben.

2. Helyébe tették a semmiből előkerült elkúrót.

3. Hagyták, hogy két évig semmit ne csináljon, aztán meg csaljon a választáskor.

4. A botrány kirobbanásakor nem mondatták le azonnal, nem csináltak új választást, hanem 4 évig görcsösen kapaszkodtak a hatalomba és a tolvajlásba. MI ÉRTELME VOLT? Az SZDSZ-t nem ekézem, már elnyerték jutalmukat.

Az MSZP rég megérett a feloszlásra, de a Dobrev Klára pártnak meg se kellett volna születnie. Egy politikai hulla mögé állt agyhalottak gyülekezete. Inkább egyház, mint párt. És nem a gecitől vesz el szavazatokat, hanem éppen neki segít.

csakférfi 2018.04.09. 08:51:24

@Anna Kiraly:
Trump különb mint Orbán....vagy Putyin....vagy Hszi Csin ?
"Egyedül a szocializmus mentheti meg Kínát - jelentette ki kedden Hszi Csin-ping államfő három nappal azután, hogy a törvényhozás, a közel háromezer fős Országos Népi Gyűlés ellenszavazat nélkül, korlátlan időre újraválasztotta."

Bakker.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 08:51:42

@Pop40:
Az a durva, észre se veszitek, hogy ezzel az okádással amit permanensen előadtok, a fideszt segítitek.

FOLYTASSÁTOK

2018.04.09. 08:51:46

@Anna Kiraly: "tanulni kellett volna"
Aham... öö.. kitől is? Talán tőletek? És mit? Nyugodtan lehülyézhetsz, ha téged ez megnyugtat... az önteltségetek határtalan és ostobák vagytok, mint egy viziló.

"de ezentúl még azt is letagadom, hgoy magyar vagyok"
Goy magyar? Némmmá....

Bisi 2018.04.09. 08:53:16

@Anna Kiraly: Én azt kívánom neked, hogy egy boldogabb életed legyen. Ha elmúlik a választási hisztéria próbálj meg azokra a dolgokra koncentrálni ahol te tudsz pozitív változást elérni.

midnightcoder2 2018.04.09. 08:54:52

@Rettegek mert ballib vagyok: Pontosan. A DK és az MSZP nincs tisztában azzal, hogy a saját kádári szavazóbázisukon kívül mennyire utálja őket mindenki. Én a Jobbikra szavaztam, ennek hiányában szavaztam volna még Momentumra, ha az sincs akkor LMP-re, végül a FIDESZ-re. De MSZP-re, DK-ra soha. Nem tud Orbán olyant csinálni, hogy én valaha a vörösnáci pártok valamelyike mellé tegyem az X-et.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.09. 08:55:34

@Pop40: "Bözsi néni örülhet, miközben beledöglik a kétéves várólistába, mert legalább nem jön a migráncs."

A lehető legtömörebben leírtad a pillanatnyi helyzetet...

"Maximum megy, mert a tegnapi nap után valszeg nincs olyan fiatal, aki ne nézegetné, melyik "hanyatló" nyugati országba húz el a lehető leghamarabb."

...és a jövőt.

dare 2018.04.09. 08:55:50

@eßemfaßom meg áll: A hangok a fejemben azt suttogják, hogy lövésetek nincs arról mi lesz itt 10 év múlva.
Meg szeretném a királyotokat megkoronázni, már ez is baj.

midnightcoder2 2018.04.09. 08:57:34

@Pop40: Azoknak a remek nyugati országoknak nincs 20 éve és tömegesen fognak ide menekülni onnan a fehérek. De már Orbán következő négy éves ciklusának a végére is megfontolandó lesz oda menni.

felső határ nincs 2018.04.09. 08:58:27

Ballipsik, itt a nagy lehetoseg beszallni a Meszaros reszvenyekbe!

midnightcoder2 2018.04.09. 08:59:31

@dare: Az, hogy 10 év múlt mi lesz, elég jól jósolható Afrika népességi mutatóiból.

felső határ nincs 2018.04.09. 09:01:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A nagykovertsegek elott sorakozok 90%/a szavazott a fidexre

igy most nem ertem pontossan....elmenekulnek innet, aztan leszavaznak Orbanra?

Vagy a magas reszvetel....buktassa meg Orbant keddre?

NagyVonalakban 2018.04.09. 09:02:37

@Jakab.gipsz: “....Egyszóval, mégsem a kufároké, (spekulánsoké), a demokrácia, hanem a "józan paraszti) észé...”

A józan és kevésbé józan parasztoké....

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2018.04.09. 09:02:52

@midnightcoder2: "Azoknak a remek nyugati országoknak nincs 20 éve"

Igen, már Rákosi is megmondta. :))

A fránya magyarok meg 70 éve csak nyugatra törekszenek. Képtelenek türelmesen kivárni azt a (mindig) 20 évet.

2018.04.09. 09:03:13

@Pop40: "De nem baj, Bözsi néni örülhet, miközben beledöglik a kétéves várólistába, mert legalább nem jön a migráncs."

Ha jön a migráncs, az rövidíti a várólistát?

"mert a tegnapi nap után valszeg nincs olyan fiatal, aki ne nézegetné, melyik "hanyatló" nyugati országba húz el a lehető leghamarabb."

Soha, érted, soha nem fogunk tudni felzárkózni a magállamok bérszínvonalához. Addig pedig megmarad a vákum, ami elszívja a szürke állományt és a mobil munkaerőt. Ennek megszüntetésére egyik kormány sem tett többet, mint amennyit a fidesz tehetett...

para_noir 2018.04.09. 09:03:22

@Rettegek mert ballib vagyok: hagyd, sosem fogja felfogni. Ő az, aki szentül hiszi azt is, hogy minden választáson az összes otthonmaradó baloldali szavazó lett volna, ergo bele kell számolni a nem létező szavazataikat az ellenzékhez, ergo nyert az ellenzék. Az sem zavarja, hogy az LMP és az MSZP két külön párt, még a nevük sem ugyanaz (hahaha), vagyis aki az egyiket támogatja, kurvára nem a másikat támogatja, ergo az, hogy a kiesett LMP-s jelölt helyett mindenki Gulyás baba lázálma szerint a másikra szavazott volna, az szimla wishful thinking.

2018.04.09. 09:05:02

Ütik a forintot, beszakadt a forint, államcsőd... Ja... izé.. nem is.

NagyVonalakban 2018.04.09. 09:05:32

@midnightcoder2: “... Az, hogy 10 év múlt mi lesz, elég jól jósolható Afrika népességi mutatóiból....”

10 év múlva az már minket-
mint a Nagyorosz Birodalom rèszèt-
nem fog érdekelni...

csakférfi 2018.04.09. 09:06:18

@felső határ nincs:
A külföldi magyarok fideszesek?
Én sem értem.
:)

2018.04.09. 09:07:24

@Paks2: Jajj...Cicus... már két nicken nyomod ugyanazt a csacsiságot? A hazugság+ hazugság =igazság?

NagyVonalakban 2018.04.09. 09:07:38

@Womb Raider: “...Soha, érted, soha nem fogunk tudni felzárkózni a magállamok bérszínvonalához. ...”

Még Orbánnal sem? Ne már...

Pop40 2018.04.09. 09:08:59

@dare:

Nézd el nekem, pajtás. Mikor ilyen agyhalott faszságokat olvasok, mint a szöveged, valóban nem a legúriasabb kifejezések jutnak eszembe utána.

Amúgy ha nem tűnt volna fel, az mszp meg a dk koordinált. Nem volt egyetlen körzet se, ahol mszp-s és dk-s egyszerre indult volna.
Innen kezdd újra a mesét.

Esetleg a tegnap a kormányváltás miatt a teljes napot a szavazókörben elbaszó embereknek is meséld el, hogy milyen fasza, hogy az lmp meg a jobbik esélytelen jelöltjei kaptak 6%-ot, miközben összehozták a Gecinek a kétharmadot.

2018.04.09. 09:09:15

@NagyVonalakban: Mennyivel is jobb most német gyarmatként élni a peremországok csodás életetét.

2018.04.09. 09:11:12

@NagyVonalakban: Nem, Orbánnal sem. Van, ami nem az ő kompetenciája és nem a mi akaratunkon múlik...A visegrádi államoktól amúgy mit ád isten El Kúró/Libás áldásos országlása idején szakadtunk le.. :)

mocser48 2018.04.09. 09:11:46

@Womb Raider:

blablabla

a leszakadóban lévő vidék támogatta a fideszt, míg a vidéket messze maga mögött hagyó főváros már nyíltan kiállt a fidesz ellen. Ide már csak egy nagyobb gazdasági válság kell, ahol a vidék végleg beszopja, és..... 2022....

Pop40 2018.04.09. 09:12:52

@para_noir:

Elvtárs, pillants már rá Bp-re, aztán utána okoskodhatsz tovább.

Ahol az ellenzék egységesen indult, mindenhol nyert.

Ahol az 5 körzet elment, ott -mit ad isten- mindenhol volt egy 6% körüli lmp-s vagy jobbikos.

Akiknek nyilván megérte az a pár töredékszavazat, hogy kétharmadhoz segítse a Gecit, meg a maffiáját.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 09:12:52

@Paks2: cicus bazmeg ezért nicket váltogatni....

mocser48 2018.04.09. 09:13:01

@Womb Raider:

A visegrádi hármak az elmúlt nyolc évben is stabilan húztak el a visegrádi egyektől...

csakférfi 2018.04.09. 09:13:39

@Womb Raider:
Gyarmat lennénk a németeknek?
Nem is értem miért vagyunk összeszerelő ország.
:)
Amúgy igen.
Köszönjük meg a politikusainknak a gengszerváltást.
89-óta mindegyik csak hiteget.
Aztán......belelóg a kezem a bilibe.
:)

2018.04.09. 09:14:12

@mocser48: GY-M-S/K-E/F megye szvsz nem a leszakadásra példa, de ennyi hiba belefér...

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 09:14:37

@Pop40: "Ahol az 5 körzet elment, ott -mit ad isten- mindenhol volt egy 6% körüli lmp-s vagy jobbikos."

És hát ki ne szeretne egy kommunista-náci-zöldantikommunistantináci-liberális kormányt. Hiszen ez a stabilitás záloga.

dare 2018.04.09. 09:14:38

@Pop40: Nem kezdem újra a mesét, tömören leírtam a lényeget.

2018.04.09. 09:15:13

@mocser48: Egyéb tévedés is van a tarsolyban. Nézz statisztikát és láss csodát. Azóta tartjuk velük a lépést..

Pop40 2018.04.09. 09:17:10

@mocser48:

Erre nagyon jó esély van a következő 4 évben. A nemzetközi konjunktúra már kifulladóban van, és az eus pénzözön se tart már sokáig.

Élvezettel fogom végignézni külföldről, ahogy a fidesz agymosott vidéki nyuggerei, akik ma tapsikolnak a vajdának, elkezdenek majd éhendögleni, vagy orvoshiány miatt fordulnak fel.

2018.04.09. 09:17:13

@eßemfaßom meg áll: Sztahanov legjobb tanítványa :)

csakférfi 2018.04.09. 09:17:24

@mocser48:
Gazdasági válság?
A városi nép megeszi az aszfaltot.
A paraszt meg a tujákat a kertben...meg lelegeli a gyepet....mert fűnyíróban benzin sem lesz.
Városiak meg elgettósodnak.
Kb....
:)

CoolKoon 2018.04.09. 09:19:20

Nos, Vityacsászárról (vidéki suttyóként) gyakorlatilag az első kormányzása óta lerí, hogy úgy utálja a pesti értelmiséget, mint a szart, ami azóta se változott. Na most mivel az "eemúttnyócév" összes tüntetése szintén csak Pesten volt, a városnak már eddig is büntetések sorát kellett elszenvednie (gondoljunk csak a "HÉV-bulira"). Várhatóan ez a tempó csak folytatódni fog.

flydomi 2018.04.09. 09:19:30

@Sorrybori77: ---Nem csodálkoznék, ha Magyarország felkerülne a terrorista célpontok térképére! Gratulálok Magyarország!

Megeshet.Az arab CNN párszor foglalkozik a magyar helyzettel.És,mint tudjuk,az elvakult dzsihadisták Allah nevében bosszút kiáltanak mindig.főleg azért,mert ők ezt becsmérlésnek veszik,amit Vittya művel velük.De ne legyen így.Ha megy így lesz,akkor is vikinek kedvezne a helyzet.Mert akkor jönne azzal,hogy ő megmondta,és akkor már léphetünk is ki az EU-bol.

De én örülök,hogy megvan nekik a 2/3-ad.Tovább folytathatják a munkájukat.Az EU a 7 cikken tartja az ujját,amit az Europai Ügyészség belépéséhez köt.Mellesleg 2020-tol kevesebb unios lové fog bejönni,vagy semmi. :) Gigahitelek visszafizetése(Oroszanyácska-Kinai apácska felé. :) ) .De a legnagyobb paradox helyzet számára az,hogy hogyan léptese ki az országot az Uniobol. :) Mert ugye a hívők nagy része eu párti,bárhogy is migráncs ellenes. :) Az eu meg nem fogja kidobni magyarországot. :) Ezt a szívességet nem teszi meg neki. :) Majd a nagy nép(bocsánat:hívők eldöntik) :)

2018.04.09. 09:19:41

@eßemfaßom meg áll: Azért azzal a +6 mandátummal sem lettek volna sokkal közelebb a kormányzáshoz..:)

csakférfi 2018.04.09. 09:20:22

@dare:
A "lényeg" hogy a többség döntötte el ki döntsön helyette.
Vagy ki lopjon újabb 4 évig.
Nem mindegy?

Pop40 2018.04.09. 09:20:43

@dare:

Igen, írtál tömören valami faszságot.

"Összeállt volna ez a két kretén párt (Mszp-Dk)baszod, és több választókörzetben tudtak volna koordinálni"

Nem tudom, feltűnt e, baszod, de az mszp meg a dk az ÖSSZES választókörzetben koordináltak.
Te mit néztél az utóbbi egy hónapban, ha ez nem jutott el az okos kis fejedbe?

Persze ha neked eredményes volt a tegnapi nap, akkor semmi gond, simizd meg az lmp-t meg a jobbikot, csak így tovább.

mocser48 2018.04.09. 09:21:28

@Womb Raider:

A vidék alatt alapvetően az elnéptelenedő falvakat értem. Ahol a közmunka maradt. Ahova halni mennek az emberek.... Ott tarolt a fidesz. Ahonnan eljönnek az emberek a jobb élet reményében. Ahol meg a jobb élet várja őket, ott meg már nyíltan kiállnak a fidesz ellen. a leszakadásban lévők meg várják, hogy a kerály majd elhozza nekik a kánaánt-. Hát azt várhatják... majd a soron következő válság helyre teszi őket....

Pop40 2018.04.09. 09:22:57

@eßemfaßom meg áll:

Úgy érted, nem tudnának olyan stabilan lopni, meg pusztítani, mint Vitya meg a bandája?

Uhh, igazad van, az tényleg borzalmas lett volna.

mocser48 2018.04.09. 09:23:59

@Womb Raider:

Nézz rá a vidéki elvándorlásra, és láss csodát.... Érdekes, hogy azok, akik ennek haszonélvezői, azok már dobták a fideszt.
Nyugi, a fideszes rezsim nem leereszteni fog, hanem összeomlani.

dare 2018.04.09. 09:24:22

@csakférfi: Nekem teljesen mindegy, másoknak nem lesz az.
Tényleg vicces valahol, hogy pont én ágálok a Fidesz ellen, pedig nekem kéne a legjobban örūlni a győzelmének.

csakférfi 2018.04.09. 09:24:55

@Pop40:
Élvezni fogom ahogyan a német nyugdíjast afrikai betelepült fogja eltartani.
Innen az éhhalál széléről.
:)

2018.04.09. 09:25:04

@mocser48: Lassan írom: a fidesz országosan tarolt.. Kis falvakban, nagy vidéki városokban... mindenhol. Budapesten pedig egy mandátummal szerzett kevesebbet csak, mint az MSZMP.. vagy MSZP-P... mindig keverem...és ugyanannyit, mint az összes többi ellenzéki párt..

2018.04.09. 09:26:44

@mocser48: Perszepersze... megint a csodavárás maradt számotokra a menekülés egyetlen útja. Hátha az ég kormányra segít már minket is egyszer...vagy a NATO, vagy az ENSZ, vagy az USA

mocser48 2018.04.09. 09:27:23

@csakférfi:

Visszanéztem az előző válságot, nem igazán ez jött le belőle...

csakférfi 2018.04.09. 09:27:50

@dare:
:)
A jövönk bizonytalan.
Lényegtelen ki kormányoz.
Csalódtam a polutikusokban.
Mind a "multi seggét nyalja".
Mintahogy én is......egyenlőre.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 09:27:52

@csakférfi: "...mert fűnyíróban benzin sem lesz."

Lehet, hogy újat mondok, de az emberiség a története legnagyobb részében nem használt benzint a fű nyírásához.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 09:28:29

A kommentmotor ugy működik mint az orbánbuktatás

mocser48 2018.04.09. 09:28:35

@Womb Raider:

A nagy tarolás a kis, lecsúszott településeken volt.... A csodaváróknál...

2018.04.09. 09:28:52

@mocser48: "Hát azt várhatják... majd a soron következő válság helyre teszi őket...."

Nem érzed, mennyire végtelenül szánalmas az, hogy abban bízhattok már csak, hogy a szomszéd tehene is megdöglik és kétségbeesésében majd talán hozzátok fordul farhátért?

Meguntalak. Meg a fröcskölődő, gyalázkodó pajtikáidat is.

csakférfi 2018.04.09. 09:29:25

@eßemfaßom meg áll:
Nekem van itthon kaszám. Tudok is kaszálni.
A gyerekeim meg kiröhögnek.
Mikor cnc-n dolgozom a gyárban.
:)

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 09:30:29

@Womb Raider: Úgy értettem, ha az egész országban mindenhol mindenki összefog az O1g ellen és lenyomják a picsába és győz a komcsináciantikomcsiantináciliberális koalíció

mocser48 2018.04.09. 09:31:04

@Womb Raider:

Csodavárás? :)
Na még egyszer: azok szavaztak a fidesz ellen, akik az elmúlt évek haszonélvezői voltak.... :)
Majd a soron következő válság helyreteszi a lecsúszott csodaváró vidékieket. Pont.
Az meg jön.

2018.04.09. 09:31:31

@mocser48: A győzelem az győzelem.. nektek nem ment..szóval még ennyit sem tudtatok felmutatni.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 09:31:42

@csakférfi: Ha nem lesz benzin majd megtanulnak nemröhögni

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 09:32:51

@Pop40: Én elhiszem, hogy tele vagy Démonokkal, beszéld ki őket ha az megnyugtat.

mocser48 2018.04.09. 09:34:12

@Womb Raider:

Maradj a tényeknél.... Kádár is képtelen volt felfogni, hogy a propaganda már nem megy át. A fidesz szájfosása egyelőre átmegy. Majd eljön az összeomlásuk ideje. Türelmesen várd ki. biszku béla is nagy jani volt, aztán leendő orbán lett belőle.

2018.04.09. 09:34:14

@eßemfaßom meg áll: :) Az lett volna ám a bazári forgatag. Pedig már meg is terveztem, hogy veszek egy dvd recordert és felveszem a parlamenti közvetítéseket, nehogy lemaradjak a műsorról.
Bár, hogy most Ferit is bedrótozták a hangrendszerbe, lehet, nem vetem el a tervet. A Dumaszínház már túl egysíkú, ráuntam..na de ez ígéretes!

CoolKoon 2018.04.09. 09:34:29

@FCUK19: "Ugyanis nem a fővárosnak van országa, hanem az országnak fővárosa." - Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Nagyon nem. Ugyanis ha egy uralkodó a végletekig kiélezi a feszültségeket azzal, hogy csak az egyik csoport igényeit elégíti ki (a másikét pedig nem), annak előbb-utóbb mindig zendülés a vége. És pl. Trump esetében is áll, hogy hiába van ott mögötte a sok fehér, vidéki suttyó, ha egyszer az urbánus értelmiséghez tartozó republikánus képviselők leszavazzák őt.

csakférfi 2018.04.09. 09:35:13

@mocser48:
Néztem a szelet ....csak fújdogált .
Pedig vihart jósoltak.
Nem szeretnék egy kataklizmát megérni.
A legutóbbi csak "szellő" volt.
Hallottál a Lockheed Martin szabadalmáról?
Ha beigazolódik .....az olajnak lőttek.
Napelemnek.....szélturbinának....stb.
Ez nem politika függő.
:)

2018.04.09. 09:35:14

@mocser48: Én ráérek..nektek égetőbb szükség lenne odatolakodni a húsosfazék mellé..

mocser48 2018.04.09. 09:35:24

@Womb Raider:

"A győzelem az győzelem.. nektek nem ment..szóval még ennyit sem tudtatok felmutatni."

Ez valami rákosi idézet volt?
Valóban, rákosi mondhatott ilyet. Linket tudsz küldeni?

CoolKoon 2018.04.09. 09:35:32

@kettős mérce: "Ez a fröcsögőblog is menni fog tovább?:)" - Nem. Királyod és császárod majd Pénztáros Lőrincen keresztül lekapcsoltatja, ne aggódj.

mocser48 2018.04.09. 09:36:09

@Womb Raider:

Igen, ez nálatok a húsosfazékról szólt. Mi ez az őszinteségi roham nálad?

2018.04.09. 09:36:15

@csakférfi: "Hallottál a Lockheed Martin szabadalmáról?"
Nohát? Örökké fújó szelet fejlesztettek ki? Vagy éjjel is sütni fog a Nap?

szellemkor 2018.04.09. 09:36:21

Ti semmiből sem tanultok. Az ilyen reakciókkal, ilyen posztokkal már ma elkezditek megalapozni a Fidesz 2022-es kétharmadát.
Ideje átállni valami kevésbé ütősebb anyagra, mert ennek nem lesz jó vége.

CoolKoon 2018.04.09. 09:37:05

@megamedve: "Nem várom meg, hogy felkerüljek a listára, vagy hogy a szomszédaim rámtörjék az ajtót, mert a nemzet ellensége vagyok." - Dehogy fogják a szomszédaid rád törni az ajtót! Azok csak szépen feljelentenek majd a hatóságnál (pl. mert feketén öltél disznót), jó magyar szokás szerint....

2018.04.09. 09:37:11

@mocser48: Jó... a magyar nép nem méltó arra, hogy ti kormányozzátok..na.. így jó?

csakférfi 2018.04.09. 09:38:07

@eßemfaßom meg áll:
:)
Remélem nem érem meg.
Sosem bántottam őket.
Majd az élet letörli a vigyort az arcukról.
Legalább nem az én "bűnöm" lesz.

2018.04.09. 09:39:18

@mocser48: Írhattam volna kamrát is... tudod, ahová ~8 éve már elég sok mindent behordtunk.. mert hála az égnek, ti kisöpörtétek anno és a fűszeresnél is hagytatok egy egész rendes cehhet...

CoolKoon 2018.04.09. 09:39:20

@Jakab.gipsz: Hát, végül is a nép, az istenadta nép fog megmurdelni a saját hülyeségébe bele....

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 09:39:23

@mocser48: "A nagy tarolás a kis, lecsúszott településeken volt" Esetleg meg lehetne próbálni az ország 80%-ával is foglalkozni nem csak a belpesti úri közönségnek meg az egykori munkásőröknek megfelelő műsort adni oszt akkor nem narancssárga lenne az ország. Tudom, ez sokkal nehezebb mint a blog.hun sirni, hogy mennyire bunkó minden vidéki.

mocser48 2018.04.09. 09:40:38

@Womb Raider:

"hogy ti kormányozzátok"

?
Valakivel összekeversz.

CoolKoon 2018.04.09. 09:40:47

@szellemkor: Te kis politikai lángész! Nem is értem, hogy miért nem te osztogatsz tanácsokat Takonyárpi meg a néhai Finkelstein helyett....

Plumper_ 2018.04.09. 09:41:08

Hajrá Budapest! Mi fizetjük az országot, állítjuk elő a GDP-t.
És mi fizetjük a síkbuta vidéket is, meg azt, hogy megszavazták a további több száz milliárd Ft lenyúlását.

csakférfi 2018.04.09. 09:41:28

@Womb Raider:
Igen.
Fúziós energia konténer méretben.
Ami az ITER-nél praktikusabb.
Nem atommag hasadás.
Fúzió.
Erre nem voltak képesek a "ballibek".
Annyi hataloméhes ember van.
:)

Pop40 2018.04.09. 09:41:31

@csakférfi:

Ez hamarabb várható, mint az, amikor a fideszes nyuggert a Mészáros által megtermelt gdp fogja eltartani?

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 09:41:33

@csakférfi: "Hallottál a Lockheed Martin szabadalmáról?
Ha beigazolódik "

Ha meg nem... és erre azért nagyobb az esély

mocser48 2018.04.09. 09:41:59

@eßemfaßom meg áll:

Azok szavaztak a fidesz ellen, akik a fidesz politikájának haszonélvezői. A falvak nem azért vannak dögrováson, mert az ellenzék ezt vagy azt tesz...

Emmett Brown 2018.04.09. 09:42:20

@Womb Raider: az a +6 az csak BP. ezen kívül még lett volna pár, a Jobbikkal együtt meg kb összesen 15, talán 20 is.

A Fidesz ezzel a támogatottsággal simán megérdemli a kormányzást, ez vitán felül áll, viszont szerintem az országnak jobb lett volna egy szűkebb többség (105-115), az talán konszolidálta volna a Fidesz kommunikációját meg tetteit, de ez így egy fullos visszaigazolás nekik sajnos.

dare 2018.04.09. 09:44:24

@Pop40: Nehéz veled.
Közös lista (tudod amiért annyira sípitozott a Dk Botka idején) esetén nyomást gyakoroltak volna mind az Lmp-re, mind a Jobbikra.
Nem tudtak volna kibújni az egyūttműködés alól, de mivel minden párt a saját pártlistájával volt elfoglalva, ezért az Lmp is ezt tette.
Óriási hibát vétett az Lmp, amit nem fogok nekik megbocsátani, de a többi párt is ugyanúgy sáros az egészben, még az Egyūtt is tudott kūlönutaskodni, nem volt erős nyomás az egyūttműködés kikényszerítésére.
És ez az Mszp és a Dk hibája.

CoolKoon 2018.04.09. 09:44:28

@_most_: "Azt nem értem a vidékieknek tényleg ez az oligarcha-szolga rendszer kell?" - Elég ránézni a térképre, és kiderül, hogy igen. És mindegy, hogy az illető földesurat méltóságos Döbröghynek, Rákosi/Kádár/Tállai elvtársnak, vagy Mészáros Lőrincnek hívják...

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 09:44:36

@mocser48: "Ez valami rákosi idézet volt? "

Nem, ez a valóság megjelenítése volt. A választásokat mandátumszámra játsszák nem blog.hu-n jólmegmondásra. Rátok kevesen szavaztak, a fideszre sokan.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 09:45:42

@Emmett Brown: A Meszaros reszvenyeimnek mega 2/3ad tett jot.

A hulye Gyurr csany meg arra biztatott h Meszarost kell sortolni o bele is allt 100 millaval, azt most elbukta a mai napon, senki nem ad el most Meszaros reszvenyt veszik mintha nem lenne holnap.

mocser48 2018.04.09. 09:45:52

@Womb Raider:

3000 milliárd? MNYP zsé, ami a korábbi kormányok alatt gyűlt össze? A 2020-ig elkölthető EU támogatás, amit 2018-ig elköltött a fidesz? :)

csakférfi 2018.04.09. 09:45:59

@Pop40:
Nem érted?
Nem lényeges ki kormányoz.
A pulitikus csak hazudja hogy jót akar.
Az "eszköz" meg valóság.
Használhatod a jobb kényelmesebb élet érdekében.
A politikus meg téged használ erre.
:)

mocser48 2018.04.09. 09:46:34

@eßemfaßom meg áll:

rákosi, orbán, egyre megy.....

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 09:46:48

@Plumper_:"Mi fizetjük az országot, állítjuk elő a GDP-t"

Persze a GDP-t a budapesti lidl eladó állítja elő nem a györben audit meg kecskeméten mercit szerelők.

2018.04.09. 09:47:38

@Emmett Brown: Nem tartom szerencsésnek a 2/3-ot én sem..és nem vagyok nagy politikai stratéga.. ám azt gondolom, nem igazán szerencsés most az elvesztett választás feletti végtelen dühből fakadóan ócsárolni, gúnyolni, lefitymálni lehülyézni az ország azon polgárait, akik nélkül soha az életben nem számíthatnak jobb eredményre.
Az egyszerű, tisztességes vidéki embereket is meg lehet szólítani , a "Hé, te bunkó gyökér, szavazz rám, mert neked az a jó!" stílus igazoltan kontraproduktív

Flúgatlan 2018.04.09. 09:48:54

Ha a Fidesz elvesztette Bp-et, akkor ki nyerte meg?

A választás arról szól, kire szavaznak legtöbben. Ez a Fidesz, ha az össz-budapesti átlagot nézzük.

Az nem vereség, ha 5-6 számottevő konkurrens közül ők a legerősebbek, de van nekik mondjuk 45%-uk, a többieknek meg 5-10-20%-uk.

Ez független attól, hogy kire szavaz az ember: semmi tönkreverésről nincs szó Budapesten.

csakférfi 2018.04.09. 09:49:08

@eßemfaßom meg áll:
Ültettem fát....régebben.
Állítólag lesz tél az idén is.
Tslán lehet vele fűteni......hs nem jönne össze a "mérnököknek".
:)

mocser48 2018.04.09. 09:49:17

@eßemfaßom meg áll:

Azt hallottad, hogy annak idején kádár hogyan osztotta ki sorost? :)
Nem?
Akkor elég orbánt meghallgatnod...

CoolKoon 2018.04.09. 09:49:43

@Womb Raider: "Nem mondod, hogy a az iszlám képes erőszakot is alkalmazni a terjeszkedésé elé akadályt gördítőkkel szemben?" - Speciel a fent említett embereket a "sajátjaik" nyírták ki, nem iszlamisták. Már csak ennyiben is sántít az ő érvelése meg a tiéd is....

Tom66 2018.04.09. 09:52:58

Sajnos, Budapest mindig is egy balliberális kígyófészek volt, itt gyűlik össze az ország szennye. Nincs ebben semmi csoda, ez a gerinctelen, simlis attitűd a világ nagyvárosaira is jellemző. Becsülöm a vidékieket és mindazokat, akik józan paraszti ésszel rendelkeznek.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 09:55:04

@dare: "Óriási hibát vétett az Lmp"

az LMP a 1014-es 5,38%-ról 6,93%-ra nőtt, 5 helyett 8 képviselőt küld a Parlamentbe, nagyobb párt lett mint a DK.

Ha összegyurcsányozzákmszpézik magukat, simán lehet be se jutnak.

2018.04.09. 09:55:16

@CoolKoon: Nem erre gondoltam, hanem a belebegtetett terrorcselekményekre :)

CoolKoon 2018.04.09. 09:56:55

@Jakab.gipsz: Neked lassan már le kéne jönnöd az LSD-ről, mert a mentális elváltozások tünetei már kezdenek megmutatkozni...

CoolKoon 2018.04.09. 09:58:13

@Womb Raider: Mondjuk a belebegtetett terrorcselekményekről én se nagyon értettem, hogy hogy jön ide.

CoolKoon 2018.04.09. 09:59:21

@Flúgatlan: "Az nem vereség, ha 5-6 számottevő konkurrens közül ők a legerősebbek, de van nekik mondjuk 45%-uk, a többieknek meg 5-10-20%-uk." - És ha az illetők mondjuk csak ilyen 30-35%-okkal nyertek?

2018.04.09. 09:59:52

"A vasárnapi újabb elsöprő Fidesz-győzelem után emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén az MTI-nek nyilatkozó szakemberek. Bukta Gábor, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint alapvetően a pozitív nemzetközi hangulat miatt emelkedhetnek majd a részvényárfolyamok, nem annyira a választási eredmény miatt, mert a befektetők nagyrészt azzal kalkuláltak, hogy maradnak Orbánék, így ez nem nagyon befolyásolja a piacot.
Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint viszont pozitív hatása lehet a választási eredményeknek, a kisebb cégek részvényárfolyamait is emelheti majd, hogy a Fidesz harmadszor is kétharmadot kapott. "

A vau-vau és a karaván ...

.megmondoember. 2018.04.09. 10:00:26

@para_noir: " A demokráciában az nyer, aki több szavazatot kap"
Ez így van. Csakhogy a jelenlegi magyar választási rendszerben nem az nyer, aki több szavazatot kap. Pl. a Fidesz megint a szavazatok felét sem kapta meg, mégis 2/3-a lett az országgyűlésben. És ez itt a valódi probléma.

2018.04.09. 10:00:43

@werinter: "Annyi biztos, hogy egyre többen fogják elhagyni ezt az országot. Nem sokára csak a nyugdíjasok és a leglecsúszottabb rétegek fognak itt maradni. Na akkor majd ki fizet adót és kit fognak hülyíteni?" - igen, ez egy valós veszély.
de nagyon el vagy tévedve, és a tájékozatlanságodat a témában nem lett volna muszáj kikiabálnod...

flydomi 2018.04.09. 10:00:57

A legtöbb fidesz szavazó nincs tisztábban azzal,hogy az alkotmányt a 2/3-os többséggel hogyan-miért-mennyiért-hányszor stb modositották,mert azt hiszik,hogy az őket nem érinti.(ezek a modositások nem pozítiv irányba történtek :) ) Az alkotmány modositások az egész nemzetre kihatnak,nem csak egyes emberekre. :) Nem írom le,hogy hány "pozitiv" paragrafus született. :) Ez idővel úgyis előjön. :) Sok sikert mindenhez.Gigahitelekhez,korrupcio folytatásához,eus lové csökkentéséhez-esetleg befagyasztáshoz,kevesebb szociális ellátásokhoz,stb,stb,stb......:) És sok siker a vidéknek. :D Ezt akartátok,megkaptátok.De most még ennyit sem fogtok. :D

2018.04.09. 10:02:02

@CoolKoon: Mutass olyan választási rendszert, ahol mondjuk a második helyezett szavazatszámának duplájával lehet csak nyerni, vagy ahol minimum 50%+1 szavazat kell...

2018.04.09. 10:04:08

@Pop40: hát még mindig nem látod, ami már 2014-ben egyértelmű volt, hogy mszp-dk bázisra alapozva nem lehet a fideszt leváltani??

2018.04.09. 10:04:38

@.megmondoember.: Tehát akkor mely pártnak kellett volna nyernie? Amelyik a küszöbön is csak nyögvenyelősen jutott át? Hmmm?
(Nem mutatsz olyan választási rendszert, ahol nem a fidesz alakíthatott volna, ám én mutatok olyat, ahol alacsonyabb részvétel és szavazati arány mellett is megvolt a kétharmad :) )

2018.04.09. 10:06:01

@flydomi: Na, látom, te másris belecsaptál a lecsóba és megkezdtetd a 2022.-es választási kampányt!

Fülig José 2018.04.09. 10:06:24

@Tom66: ja, csak sajnos 40 IQ val... idióta

Tom66 2018.04.09. 10:07:04

@Womb Raider: Vannak a világban furcsa, sok esetben igazságtalannak tűnő választási rendszerek. Nyilván, a vesztes félnek soha nem felel meg az aktuális rendszer.

dare 2018.04.09. 10:07:14

@eßemfaßom meg áll: Be se kéne ūlniūk a parlamentbe.
Milyen nagy eredmény ez.
Sőt, egyiknek se kéne beūlni aparlamentbe.
Vicc az egész, legyen csak a Fidesz.
Ha ennyire fél a nép az ellenzéktôl, akkor meg kell nyugtatni a népet.
Legyen egypártrendszer, ne zavarják a királyunkat harc közben.

2018.04.09. 10:08:03

@dare: lesz még tél...

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 10:08:16

@.megmondoember.:
.megmondoember.

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.01.12. óta tag.

Jelezném, hogy a választás tegnap befejeződött, abba lehet fejezni a kampányolást

CoolKoon 2018.04.09. 10:08:47

@Womb Raider: Nem erről van szó. A lényeg, hogy a 30% akkor is kevesebb a 25+15+15+10+5%-nál, ha történetesen az illető győzött. Ugyanis nem az illető népszerűségét bizonyítja, hanem inkább az ellenzéke megosztottságát. Ami viszont nem jelenti azt, hogy nem fogják esetleg leköpni őt, ha végigmegy az utcán.

Tom66 2018.04.09. 10:09:34

@Fülig José: Kiviláglik a hozzászólásodból, hogy te is egy kretén kis liberális vagy.

CoolKoon 2018.04.09. 10:09:34

@eßemfaßom meg áll: Ó, de hát permanens kampány van!

fda 2018.04.09. 10:11:09

@_most_: "Budapest termeli a GDP nagyrészét, Magyarország IQ-ja ott összpontosul"

Ostoba. Gondolom te budapesti vagy, jó ellenpélda az összpontosuló IQ-ra.

Nem Budapest termeli maga a GDP-t te nagyon buta, hanem mivel sok cégnek, banknak ott van a központja, ezért az ott realizálódik számszerűen.

Egyébként, ha olyan nagyra tartod az IQ-dat, akkor számold össze, hogy buTapesten hányan szavaztak a fideszre, és örülj a hatalmas IQ-magasabbrendűségből fakadó győzelmeteknek!

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 10:11:50

@dare: komolyan nem értem mi a jó neked abban, hogy baromságokat irkálsz. Láthatóan meg nem nyugtat tehát marad a felpörgetési vágy. Nincs pénzed kávéra?

zuulululu 2018.04.09. 10:12:15

"A büntetés nyilvánvalóan nem fog elmaradni."

HAJRA!!!

pizo 2018.04.09. 10:13:53

@Womb Raider: Kisméretű fúziós reaktor.

Zoli

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 10:14:29

@Womb Raider: Ebben az a legszebb, hogy ezzel a kampánystatégiával 8 éve egyre lejjebb jutnak a gödörben, de akkor se hagyják abba amikor még az előző napi arccal padlóérintés nyomai hegedni se kezdtek. Ezekhez képest az elefánt egy kimondottan tanulékony jószág.

Nancsibacsi 2018.04.09. 10:14:45

Budapesten ahol nem fideszes egyéni jelölt nyert, ott is kapott kb 40%-ot, vagyis a pártok közül még mindig rá szavaztak legtöbben. Más kérdés hogy ahol 4-5-6 párt összefogott ellene, ott a sok lúd disznót győzött - de ettől még hülyeség volna arról beszélni, hogy a fidesz elveszítette Budapestet.

Értem én hogy ez az eredmény minden álmodozónak nagy csalódás, de aki diktatúrától meg kézi vezérléstől tart, az tegye már meg az első lépést ez ellen, és fogadja el egy demokratikus választás eredményét. Akinek nem tetszik - el lehet menni. Akik itt maradunk, nem fogunk sírni miattatok.

Fülig José 2018.04.09. 10:15:00

@Tom66: libsi meg kerítés...te zseni, te...

2018.04.09. 10:17:44

@CoolKoon: Akkor egy megoldást tudok... szerezzen másik párt (nem egy jobbszéltől a balszélig terjedő éeltképtelen koalíció) 31%-ot és máris övé a kormány. Basszus... a pálya ismert, a szabályok ismertek.. a fidesz már többféle választási rendszerben képes volt győzni... kétszer kétharmadot szerezve.. mekkora tárasadalmi támogtottságot érzel elégségesnek és igazságosnak?

Mikrobi 2018.04.09. 10:18:28

Itt nagyon durva csúsztatások vannak! Először is nem verték tönkre a Fideszt, csak kis előnye van a baloldalnak. Másodszor: nincs egységes ellenzék, a normálisabbja elutasítja a gyurcsótányt, de egymás ellen is vannak. Harmadszor, az LMP nem önfejűségből utasította el a legtöbb helyen a koordinációt, hanem azért, mert az MSZP utódaitól ugyanakkora távolságot kívánt tartani, mint a Fidesztől. Ez kezdettől fogva következetesen képviselt politikája. Mondhatnám, hogy az egyetlen gerinces párt 1990 óta. Negyedszer, nyilván nem kap Bp. "büntetést", a Fidesz sokkal jobb annál a kampányban, hogysem kicsinyes akciókkal rontsa a saját megítélését. De meg is teheti az ország érdekében, hogy ne szeresse minden fővárosi.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 10:18:51

@CoolKoon: "A lényeg, hogy a 30% akkor is kevesebb a 25+15+15+10+5%-nál"

Ezt a versenyt nem összeadással játsszák, az kellene felfogni.

2018.04.09. 10:19:46

@Womb Raider: "te csakis a 444-hvg-index aranyháromszögben mozogva szerzed az infóidat a világról? És még meg vagy lepve, hogy jól pofára estetek? Burokban, alternatív univerzumban éltetek... most feleszméltetek.."

Akkor felvilágosítanál minket, tudatlan index olvasókat, hogy a valódi univerzumból származó, valódi infókat melyik hírportálokból lehet beszerezni?

Bravehearth 2018.04.09. 10:19:57

Hol van a 1ghost??? Alig várta már ezt a napot! Vagy mégsem??? :-)

Elkezdhetne már kampányolni a fidesznek '22-re! Megalol...

:-D
B.

2018.04.09. 10:20:14

@pizo: Mikor? 50 év múlva? Egy találmány még nem polgári kereskedelmi hasznosíthatóságú eszköz.. (A fúziót már 50 éve 30 éven belül megvalósuló megoldásnak hirdetik..de attől azért nem került sokkal közelebb.. de egye fene, addig, harminc évre rákötjük a lélegeztető gépedet egy napelemre..)

Emmett Brown 2018.04.09. 10:20:25

@Womb Raider: én nem ócsárolok senkit, valószínűleg ha hozzám is csak azok az információk jutnak el amik vidéki polgártársainkhoz, akkor én is fideszes lennék.

Illetve megint ott vagyunk, hogy második fordulóval nem lenne 2/3, hanem egy kényelmesnek mondható 110 körüli többség, ami viszont óvatosságra intené a Fideszt, és kénytelenek lennének finomítani a hozzáállásukon.

Így viszont van egy 2/3 (marad a propaganda meg az ipari lenyúlás), egy politikai hulla (legjobb esetben is pária) LMP, meg egy valószínűleg szélsőjobbos fordulatot vevő Jobbik. Hát ez aztán fasza, pont ez kellett.

CoolKoon 2018.04.09. 10:25:44

@Womb Raider: "mekkora tárasadalmi támogtottságot érzel elégségesnek és igazságosnak?" - Mondjuk az az általad már említett 50%+1 szavazatot igen. Ezért is szoktak többfordulós választásokat tartani bizonyos szinteken.

Nerevaryne 2018.04.09. 10:26:08

Teljesen felesleges ez a sipákolás-siránkozás a koordináció hiányáról. Függetlenre igen, DK-ra MSZP-re nem szavaznék soha, akkor se ha egyedül lett volna. Persze lehet mondani, hogy ezzel kisebbségben vagyok, de van egy nagyobb bukó is a dologban: az MSZP célja Orbán bukása volt, minden áron. Hogy utána mit akartak kezdeni arra Gyurcsány böffentett be egy "majd kormányzunk valahogy, ideiglenesen" aranyköpést. Hogy a Jobbik és az LMP célja nem az volt, hogy tönkretegyék a hitelességüket a választáson visszalépkedéssel Gyurcsányék javára az teljesen érthető, sőt megszívlelendő. A választáson két és fél millió ember szavazott a Fideszre, és ennek töredéke volt határon túli szavazó. Két és fél millió embernek vagy megfelelt a rendszer, vagy kiválasztották a kisebbik rosszt a palettán. Ha ezt meg tudná csinálni az MSZP, neki is kétharmada lett volna.

Azt ne várjuk el a Jobbiktól, hogy lepaktáljon valakivel, akinek a fő kampányüzenete az volt, hogy vegyül el a szavazójogot a határon túliaktól. Elhiszem, hogy az MSZP-nek tök jól esett volna ha a Jobbik visszalépked a javára, de saját magát bomlasztotta volna szét egy ilyen lépéssel a Jobbik is meg az LMP is. Az MSZP hiába állít ki szimpatikus fiatal embereket, ezen a választáson is teljes koordinációban voltak Gyurcsánnyal: emellé képtelenség beállni

2018.04.09. 10:26:25

@Bravehearth: "Hol van a 1ghost??? Alig várta már ezt a napot! Vagy mégsem??? :-)"

A felmondását tölti.. Szegény nem ismerte a dakota közmondást, hogy döglött lóra ne fogadj!

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 10:27:00

@Bravehearth: emlékezzünk meg @ghost1 választás előtti utolsó európaidemokrata hozzászólásáról nem kifelejtve a hozzászólás helyét:)

viszlatketharmad.blog.hu/2018/04/06/taktikai_szavazas_a_tortenet_felepult

"1ghost
2018.04.07. 15:14:38
@Nincs közöttünk csicska:

Na mi van te szarházi orbáncsicska? Szeretné még fosztogatni a korrupt tolvaj fajtád a a magyarokat, ugyi?"

CoolKoon 2018.04.09. 10:28:26

@eßemfaßom meg áll: Látom, te se érted. Itt nem az összeadásról van szó, hanem arról, hogy aki 30%-al nyert, annak sose lesz komoly legitimációja, és ezt ő maga is érezni fogja (érezte ezt Rákosi elvtárs is egyébként). Normális helyeken ilyen esetekben az illetők megpróbálnak tenni pár gesztust a nem rájuk szavazók felé is. Na ez az, amit Magyarországra nem jellemző, és amiből hosszútávon komoly baj lehet.

sztd 2018.04.09. 10:29:15

Az Index hosszan elemezte, hogy milyen rossz itt minden szempontból mindenkinek.
index.hu/gazdasag/2018/03/19/gpd_fidesz_gazdasagpolitika_elmult_nyolc_ev_eletszinvonal_munkahely_jovedelem/
Ha valaki megnézte az Index gazdasági elemzését, akkor azt is láthatta, hogy amíg Budapest 4%-ot esett vissza az EU átlaghoz képest, addig az ország növekedett, és egyes megyék 10 körüli vagy afölötti százalékpontos (vagy százalékos, ez nem derült ki a szövegből) felzárkózást mutattak 2010 és 2015 között.

Gyengébbek kedvéért, a vidékiek felemelkedést láthattak maguk körül, a budapestiek pedig lemaradást.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 10:30:10

@Emmett Brown: "ha hozzám is csak azok az információk jutnak el amik vidéki polgártársainkhoz, akkor én is fideszes lennék. "

Te is azok közé tartozol, akik azt hiszik, hogy Budapest határában megszünik az internet, nincs dvb-t és műholdsugárzás?

2018.04.09. 10:31:08

@CoolKoon: Jó.. de a többfordulás választásokon hogyan is jön ki az 50%+1? Hol van ilyen rendszer? Mekkora részvételnél is értelmezhető igazságosnak az 50%+1?
(Azért legyünk őszinték... a fidesz 2%-nyira megközelítette az igazságos limitet... mivel ennél jobb eredményt egyik versenyző sem tudott felmutatni (és ez nem váltó futás..) így övé az arany.
4 éve van az ellenzéknek, hogy egységes egésszé kovácsolja magát, áll a zászló..és övék az ország, a hatalom... ;)

dare 2018.04.09. 10:31:30

@eßemfaßom meg áll: Jól van Fideszes, befejezem a baromságaimat.
Majd a te bölcsességeid bearanyozzák a napomat.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 10:31:34

@CoolKoon: "Itt nem az összeadásról van szó" ha egymás mellé irsz egy csomó kisebb számot és azzal akarsz lenyomni egy nagyobbat akkor azt te minek nevezed ha nem összeadásnak?

ppicket 2018.04.09. 10:32:18

"Tulajdonképpen aki rájuk [LMP] szavazott, az Orbán korlátlan hatalmát támogatta."

Nem hiszem, hogy ez jó üzenet. Tényleg azt a választópolgárt kell gyalázni, aki lelkiismerete szerint szavazott valami mellett, és azt mondani, hogy pont az ellenkezőjére voksolt? Négy év múlva mit vársz tőle? Hagyja a lelkiismeretet, meg a legjobb tudását, és szavazzon úgy, ahogy neked, vagy egy adott politikai erőnek tetszik? Sértődött MSZP / DK / Együtt / akármi szavazó véleménye érdekeljen? Matek vizsgáztunk, vagy szavaztunk?

Ha itt valaki hibás, akkor az, aki ezt a törvényt megalkotta és megszavazta: a választópolgárok szavazatának 48%-a a parlamenti voksokon keresztül a tényleges döntéseket 68%-ban befolyásolja. 5%-os torzítást még megértenék. 10%-ot még elfogadnék. Közel 20% az simán vérlázító. És ezért okolod azt, aki az LMP-re szavazott?

Mellékesen megjegyezném, hogy ha nem a Kétfarkú jelölt javára mond le az elempés (ami ugye lehetetlen), akkor részemről már bukta is a szavazatomat (egyéniben biztosan, de lehet még pártlistára is), tehát tök értelmetlen lett volna visszalépnie. Persze ez csak az én véleményem.

Összegezve: van bűnbak, van marakodás, van kétharmad. Négy év múlva ugyanígy!

Cycmen 2018.04.09. 10:33:30

Jól látom, hogy a Soros istálló ütődött zsokéi még mindig a döglött lovaikat sarkantyúzzák? Fiúk! A ló rég kimúlt, már erősen bűzlik, ideje elásni!

flydomi 2018.04.09. 10:33:52

@Womb Raider:
:)
Az igazság xar dolog. :) Ezt akartátok,hát eljön a Káanán beteljesítése. :) Mit nekünk alkotmány......:D

2018.04.09. 10:34:24

@CoolKoon: Milyen gesztusokra gondolsz? Valami pozitív diszkriminációt sejtek...

Légy már józan... az ellenzék képtelen lenne kormányzásra alkalmas koalíciót létrehozni.. legyenek megismételt/8előre hozott választások fé év múlva? Akkor az 4/5 is bejöhet..
Aztán persze megint szidnátok a bunkó paraszt vidékieket, meg a fideszt..aki szót ért velük.

2018.04.09. 10:35:03

@flydomi: Blablabla... ha kijózanodtál, gyere vissza..

2018.04.09. 10:36:27

ezt már bemásoltam párszor:
az emberek saját bevallásuk szerint jobban élnek, mint x éve bármikor...
www.portfolio.hu/img/upload/2018/01/eurobarom180105hat-20180105.png
www.portfolio.hu/gazdasag/tenyleg-egyre-jobban-elnek-a-magyarok-mutatunk-hat-abrat-melyek-szerint-igen.272769.html

nem tudom, ki írta (itt a fórumon), de szerintem nagyon igaza volt: nem a migránsos sorosozós kampány miatt olyan népszerű a fidesz ilyen széles körben, hanem annak ellenére

kádárkori szocializáció: érdekli őket a demokrácia? nem hogy nem érdekli, de egyáltalán nem is érinti. demokráciával nem lehet jóllakni. jött a nagy demokrácia a 90-es években, aztán szinte mindenkinek nagyon szar lett. nagyon jól eltapicskolnak a későkádári szoftdiktatúrára emlékeztető fosban, ha van egy kis pénzük és nem baszogatja őket senki

2018.04.09. 10:37:17

@eßemfaßom meg áll: Mintha váltott lovakkal vágynának legyőzni a magányos lovast...

flydomi 2018.04.09. 10:37:39

@Womb Raider:
A tények xar dolgok. :D
ezeken nem tudsz változtatni. :) Még érdemben sem tudod cáfolni. :) Csak a szokásos birka hívő szöveg,amit apád tanitot meg nektek egy kockacukorért. :)

hidroponi 2018.04.09. 10:38:48

ez az orszag a 4millio "cigany" orszaga, vannak akik magukat nem adjak 1kg krumpliert azok 10e ft-os bozsi utalvannyal vagy 12e ft-os ingyen gazzal megvehetoek. vagy havi partizezres kozmunkaval vagy egy 100e-es onkormanyzati meloval vagy par trafikkal vagy mindenheti kokainravaloval..

Emmett Brown 2018.04.09. 10:41:50

@eßemfaßom meg áll: nem, de pontosan tisztában vagyok a megyei lapok erejével például. Pesten sokkal könnyebb diverzifikált médiatartalmat fogyasztani mint vidéken.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 10:42:34

@ppicket: "Ha itt valaki hibás, akkor az, aki ezt a törvényt megalkotta és megszavazta: a választópolgárok szavazatának 48%-a a parlamenti voksokon keresztül a tényleges döntéseket 68%-ban befolyásolja"

A bezzegrégijó választási rendszerben az mszpszdsz a választópolgárok 52,7% támogatásával (listás eredmény) a tényleges döntéseket 72%-ban befolyásolta.

Ilyen ez a vegyes választási rendszer ahol egyéni képviselőket is választunk. Nyilván ez nektek akkor fáj akkor amikor nem nektek jön ki jól az eredmény.

Zoltán Lukács 2018.04.09. 10:43:43

Korrekt vádirat az LMP ellen. meg fogjuk őrizni és adott esetben fel fogjuk használni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.09. 10:44:19

Az a furcsa, hogy valaki csodálkozik, aki az elkúró lovára tett.

Ahol Gyurcsány van, ott már nem lehet nyerni 2010 óta.

Nem tűnt fel ?

szekertabor · provo.blog.hu 2018.04.09. 10:46:54

A "taktikai szavazás" kiötlői az USA-ban protest szavazással elnökké váló Trumpra gondolhattak, akinek győzelme élő tiltakozás a liberális mainstream értelmiség által sulykolt hazug valóságértelmezés ellen. Viszont figyelmen kívül hagyták, hogy Magyarországon nem elnökválasztás, hanem országgyűlési választás volt, Ezért a szavazást nem lehet az athéni demokrácia egyik legszebb hagyományaként, cserépszavazásként értelmezni. Ugye a cserépszavazás intézménye gondoskodott arról, hogy akit a demokráciára legveszélyesebbnek tartottak, azt egy időre száműzték Athénból, hogy ne kavarhasson. Egyetlen embert. A leggyűlöltebbet.
Az országgyűlési választáson is működhet a protest hangulat, de sokkal korlátozottabban és nyögvenyelősen, mivel ez a műfaj nem arról szól, hogy kitől akarunk megszabadulni (elutasítottság), hanem hogy kiket szeretnénk a parlamentbe juttatni (kedveltség). Így egy taktikai protest szavazáshoz meg kell erőszakolni a műfaji kereteket, ami - most már látható - idén sem sikerült.
Ahhoz, hogy sikerüljön, az elutasítottságnak nem a hőfoka, hanem a kiterjedtsége sokkal nagyobb kellett volna legyen. 26%-os elutasítottság mellett (legyen bármilyen lobogó gyűlölet mögötte) taktikai szavazással megbuktatni a Fideszt öngyilkos próbálkozás. Ha az elutasítottság mértéke lett volna 40%-os és nem a kedveltségé, akkor lett volna esély az ellenzéki erők összefogásával kormányt buktatni. Így csak a vádaskodás és csalódás marad annak a 26-30%-nak, akik a többség ellenében is változást akartak kierőszakolni.

2018.04.09. 10:47:38

@_most_: Jaja.... vidéken csak hülye parasztok laknak. Többek között ez a fajta hozzáállás vezet oda, ahol az ellenzék most található.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 10:49:03

@Emmett Brown: "Pesten sokkal könnyebb diverzifikált médiatartalmat fogyasztani mint vidéken."
Pestre másik internet van bekötve és másik RTLklubot ad az antennahungária/upc/digi/telekom?

"de pontosan tisztában vagyok a megyei lapok erejével például" ja faterék is járatják a helyi hirdetések meg a halálozási rovat miatt. Meg azon pucolják a zöldséget. A híreket viszont a netről olvassák.

csakférfi 2018.04.09. 10:49:19

@eßemfaßom meg áll:
"És?"
Szarok a politikára.
Megyek.....dolgom van.
240 komment.
Ennek sosem lesz vége.
Mármint a sárdobálásnak.
Sértegethetjük egymást napestig következmények nélkül.
Ez lett az "új világ".
Hányok tőle.
Inkább megyek a dolgomra.
Az élet megy tovább.
Belenyugodni és emelt fővel veszíteni.......nem.
Ez zavar. Meguntam.

2018.04.09. 10:49:44

@iBKV: Nagyon ostoba ember az, aki azt hiszi, hogy Orbán kivezeti az országot az EU-ból. Még ostobább, aki azt hiszi, hogy az EU fogja kirúgni Magyarországot.

2018.04.09. 10:51:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Az MSZP az MSZMP állampárt folytatása. Lendvai és egyéb kriptaszökevényekkel.
Az MSZP rég megérett a feloszlásra, de a Dobrev Klára pártnak meg se kellett volna születnie. Egy politikai hulla mögé állt agyhalottak gyülekezete. Inkább egyház, mint párt. És nem a gecitől vesz el szavazatokat, hanem éppen neki segít." - (és lefideszbirkáztál, amikor ezeket leírtam?)

ehhez képest végig azt sulykolták (itt ezen a blogon is), hogy álljon be mindenki az mszp-dk mögé, azok a királyok, a többit meg mocskolták, hogy a bizonytalanokat elmarják tőlük... (pedig lett volna ott tartalék bőven. )

szerinted is mi ez? :D
öncélú pártérdek érvényre juttatása akár azon az áron is, hogy a fidesz marad?

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 10:51:51

@hidroponi: "akik magukat nem adjak 1kg krumpliert azok 10e ft-os bozsi utalvannyal vagy 12e ft-os ingyen gazzal megvehetoek"

És még ezeket se tudta Megcsináljuk Ferenc maga mellé állítani az ingyenáramingyanvízingyengáz felajánlásával. Eh, micsoda világ ez kérem.

csakférfi 2018.04.09. 10:52:10

@abcdefghijklmm:
Valóban.
Én is vidéki vagyok.
Meg paraszt is.
Meg gyári melós is 3 műszakban.
Hogy hülye lennék?
Más állítja. Azt meg nem hiszem.
:)

2018.04.09. 10:52:16

@abcdefghijklmm: "Jaja.... vidéken csak hülye parasztok laknak. Többek között ez a fajta hozzáállás vezet oda, ahol az ellenzék most található."

Akkor nincs okotok a bánatra. Ki akarhat egy ilyen csököttekből álló csürhét vezetni?

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 10:52:40

@csakférfi: Póbálok rájönni mit akart mondani a költő de nem megy.

TommyGun77 2018.04.09. 10:53:34

Mint értelmes emberek titeket nem zavar hogy nincs ellensúly a parlamentben? Ne menjünk abba bele hogy most balfasz e az ellenzék mert az, vagy hogy a fidesz hogy mit művelt a propagandán keresztül. De mint értelmes polgárt titeket nem zavar, hogy kvázi korlátlanul ismét mindenféle egyeztetés megbeszélés, más álláspont, más vélemény meghallgatása, megfontolása nélkül, KB azt csinál amit akar? Tök mind1 ez kinek a hibája, és miért, ez akárhogy nézem aggasztó. Én azt gondolom hogy tök mind1 ki van kormányon (jó nem, de senki se tud nagy csodákat csinálni...bár jó lenne) de az sokkal egézségesebb lenne ha vmi konszenzus kellene legalább a jelentősebb dolgokban és azt csak úgy lehetne megvalósítani hogy legalább páran a másik oldalról is azt mondják, hogy te figyi, ez jó így, vagy ha picit alakítunk rajta akkor megszavazzuk mi is....ez lenne a lényege az egésznek, hogy lehet a másik oldalon ülünk de amikor jó dolgokat akarnak csinálni akkor a két ellenfél összedugja a fejét és olyan dolgot tesz az asztalra le ami az országnak jó, mert ha sok más nézőpontú ember is támogat valamit az túl szar nem lehet, most meg az lesz hogy O1G mond vmit és a pártkatonák megnyomják a gombot...kvázi ha kicsit is, de ezzel mindenki veszít...(és mindenzt a migránsozással sikerült KB elérni, pedig ha az ellopott vagy idiótán elköltött pénzek csak FELÉT oda rakták volna ahova kell lehetett volna pozitv kapányuk is és azzal nyerni nem lett volna jobb?)
Be is tiltanám a 2/3-ot, ez szerintem nem szolgálja egyik ország érdekét sem...nem vágom fel az ereim hogy megint O1G van hatalmon, de az igenis zavar hogy nem kell küzdenie azért, hogy olyan törvényeket fogadjon el ami jó nekünk, csak gondol egyet és a legnagyobb fasságokat is könnyedén meg tudják szavazni, ezt egy fideszesnek is fel kell fognia ép ésszel...persze ehhez partner is kell a másik oldalról, aki hajlandó kompromisszumra ez nyilvánvaló..

HgGina 2018.04.09. 10:54:06

Nem egészen értem. Ha A-t akkor győzheti le B, ha C visszalép B javára, akkor az miért nem kerül szóba, hogy C is legyőzheti A-t, ha B lép vissza?

Nem mindegy, hogy melyik posztkommunista-liberális szar lép vissza a másik posztkommunista-liberális szar javára, hogy legyőzzék a harmadik posztkommunista-liberális szart? Ugyanaz mind, csak más színű ruhában élősködnek a becvsületesen dolgozó embereken.

CoolKoon 2018.04.09. 10:54:12

@Womb Raider: Igaz, az 50%+1 kétfordulós választásnál se mindig jön ki. De ott legalább megközelíti. A részvétel meg olyan örök dilemma-dolog, hogy a kötelező részvétel-e a jobb, vagy az önkéntes. Személy szerint ez nekem valahogy mindegy, mert a távolmaradók ugyanúgy "szavaznak", mint az urnához járulók (csak nekik utána nem jogos a sírásuk).

"Milyen gesztusokra gondolsz? Valami pozitív diszkriminációt sejtek..." - Pl. kompromisszumos megoldásokat megosztó kérdésekben. Vagy teszem azt olyasmit, hogy "nem nyírjuk ki a CEU-t annak ellenére se, hogy a húgyagyú Kósa amúgy nagyon szeretne bosszút állni rajtuk". Olyan gesztusokra, amitől nem érzi magát úgy az ember, hogy a hatalom a "kussolj, különben vendetta" elvét követi.

"Légy már józan... az ellenzék képtelen lenne kormányzásra alkalmas koalíciót létrehozni.. legyenek megismételt/8előre hozott választások fé év múlva?" - Hol állítottam én azt, hogy előrehozott választásokat akarok?

flydomi 2018.04.09. 10:55:15

@Womb Raider:
Kijózanodtam.Alkotmány,mint olyan,nincs.Az eltörölte,mert minek.Azt "őseink" hozták létre. :D Helyette van Alaptörvény. :)
Az alaptörvény tartalmazza a nyugellátást,ahol
---a beteg gyerekeket és a rokkantakat kivette a nyugellátás rendszeréből, megszüntette a házi , családi betegápolás rendszerét
--- kiirta az ALaptörvényből a Nyugdij és egészségbitzositás garanciáját, pedig arra esküdütt fel,hogy megőrzi a befizetett járulékokat........

Ez csak egy kis ízelitő,amit vezíretek és a 2/3-a művelt veletek is. :D :D :D
Hogy nem érint titeket még?Majd fog. :D Nyugdij?Lesz az is.Bőséges. :D De milyen ám. :D Mert ugye a Manyup rendszer adott volna egy kis támaszt a nyugdijas évekre,dehát ez el kellett lopni,mint a 3000 milliárdot. :)

Természetesen a megváltozott munkaképpsegűek törvénye keményen nekiment a rokkant betegeknek,akik nagy részét kibaxta a rendszerből,és akit nem,adnak támogatás alapján adnák egy kis alamizsnát.Mert egy beteg embernek ennyi jár. :D Csak 150-200 ezer emberól volt szó.Nem hasznosak a társadalom szemébe.Főleg a 2/3-nak. :D De lesz ez jobb is,aki beteg lesz. :D

Van még párszáz alaptörvény modositot oldal. :D Nem alkotmány,mert olyan nincs. :D ALAPTÖRVÉNY. :D Sok sikert. :D

2018.04.09. 10:56:15

@Pop40: Úgy tűnik, hogy 2,8 millió Fidesz szavazó van, tehát a másfélmilliós megvezetett zombin kívül még 1,3 millió szavazó lett. Szaporodnak a zombik, jaj ja mi lesz itt...

CoolKoon 2018.04.09. 10:57:38

@hidroponi: Így van. A kampány során az ellenzék soraiban felbukkanó számtalan áruló is ezt bizonyítja. És az a legszomorúbb, hogy a legtöbbjük vsz. arcpirítóan alacsony összegért vállalta a bulit. De hát végül is a saját híveiket is teljesen ingyen csicskáztatják idestova már több mint 8 éve....

HgGina 2018.04.09. 10:58:09

@TommyGun77: "De mint értelmes polgárt... "
Hol látsz ilyet?

2018.04.09. 10:58:10

@Womb Raider: Láthatóan az általad támogatott oldal szeretné vezetni őket, de nem képes rá, pedig szerinted szuper-intelligens.

Egyébként miért használsz többes szám második személyt, ha nekem címzed a mondanivalódat?

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 10:58:35

@TommyGun77: Te amikor jól ment az mszpszdsz-nek akkor a fideszre szavaztál hogy legyen ellensúlya a ballibeknek a parlamentben?

ppicket 2018.04.09. 11:00:16

@eßemfaßom meg áll: Nem mondtam, hogy a régi jó, vagy jobb. Azt mondtam, hogy egy 5-10%-os torzítás lenne az elfogadható (az 5%-os küszöb miatt, meg mert 200 képviselő van pármillió választópolgárra). Legkevésbé sem izgat, hogy milyen rendszerben, vagy kinek a kárára / javára.

Wildhunt 2018.04.09. 11:00:41

@Tom66: Egtyetlen fajta nem létezik sehol: ahol a kevesebb szavazatot szerző alakíthat kormányt.

2018.04.09. 11:01:15

@Womb Raider: Na? Nem árulod el, hogy honnan kéne vennünk az infót? Maradjunk tudatlanságban?

histar007 2018.04.09. 11:02:49

A büntetés valóban nem marad el. Folytatódik az összes nagyberuházás és minél több minden épül fel, az ellenzék annál jobb pozícióban lesz.
Jelenleg úgy tűnik vidéken még mindig 4x annyi ember él mint Budapesten, ami a körúton belüli értelmiség számára katasztrófát jelent. Egyérszt mert nem értik őket, másrész rém kellemetlen, hogy a többség dönt egy demokráciában.
Meg lehet magyarázni, hogyha mindenki csak a Fidesz ellen dolgozott volna akkor lett volna még néhány hely, de az kevés üzenetnek, hogy Orbánt el kell picsázni. A Szar-Szappan-Szalámi koalíció még Fletó szerint se lett volna működőképes, ha pedig hónapokig/évekig megy a szarakodás/előre hozott választásra felkészülés, az senkinek sem lett volna jó. Az ellenzéknek pláne nem.
Itt az idő megbékélni a 4%-os növekedéssel, a csökkenő államadossággal a családi adókedvezménnyel a rezsicsökkentéssel és hogy még egy ideig nem leszünk multikulti ország és No-Go zónák sem lesznek. Marad a stabilitás és a kiszámíthatóság.
A RTL Klub,a HírTv, az Index, a HVG, a 24.hu pedig továbbra is bármikor szabadon elpanaszolhatja, hogy nem panaszolhatják el szabadon azt, amit éppen elpanaszoltak.
Ellenzéki oldalon vissza lehet nyúlni a 2002-es recepthez, hogy akkor mivel sikerült Orbánt megverni. Közben ideje lenne rendes arcokat keríteni, mert Botka hátbaszúrása, Fletó bozótharca, Vona árulása, Berni eltartott kisujja nagyon kevés lesz.
A Momentumnak az olimpia széttrollkodása miatt megvolt a momentuma, de utána ennyi volt, a "demokratikus" ellenzék gyorsan tudatta, hogy a pártok sorába nincs felvétel. Ahol az emberek tényeleg elégedetlenek a hatalmi elittel, ott nettó kritikus pártok és viccpártok is könnyen szereznek magas támogatottságot. Itthon nem így lett, alighanem mert az emberek java részének jó ami most van.
Ezzel kell megbékélni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.09. 11:04:16

@eßemfaßom meg áll:

Nyilván azt szeretnék, ha az országot a 12.35% -ot kapott MSZP-PM és az 5.58% -ot kapott DK vezetné a 0.64%-ot kapott Együtt támogatásával.
Az sokkal demokratikusabb lenne, a 2006-ban ellenzékieket verető demokraták szerint.

Merthogy éppelméjű ember nem gondolhatja, hogy a Jobbik, vagy LMP beáll oda ahol a Gyurcsány tanyázik peckesen.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.04.09. 11:04:33

@Plumper_: "Mi fizetjük az országot, állítjuk elő a GDP-t.
És mi fizetjük a síkbuta vidéket is, meg azt, hogy megszavazták a további több száz milliárd Ft lenyúlását."
Budapest nyilván jó hatással van az itt élők szorgalmára és a friss levegő serkenti az agyműködést is, mert a budapestiek sokkal okosabbak, mint a síkbuta vidék. Így nem csoda, hogy a GDP nagy részét itt állítják elő.
Annak nyilván semmi köze ehhez, hogy a végletekig központosított közlekedéshálózatnak köszönhetően Magyarország teljes pénz- és áruforgalmának aránytalanul nagy része Budapesten folyik keresztül, emiatt pl. a nagyobb cégek bejelentett székhelye a termelő telephelyek elhelyezkedésétől függetlenül Budapesten van, vagyis az általuk termelt GDP is ide van lekönyvelve.

CoolKoon 2018.04.09. 11:05:10

@eßemfaßom meg áll: "ha egymás mellé irsz egy csomó kisebb számot és azzal akarsz lenyomni egy nagyobbat akkor azt te minek nevezed ha nem összeadásnak?" - Mit nem értesz azon, hogy ez nem a matekról szól, hanem az emberek képviseletéről? Vagy te az üzletben is inkább a "koccintósat" veszed meg a tokaji borok helyett, mert olcsóbb? Vagy a bevonómasszából kotyvasztott csokimikulást/csokinyuszit, mert "jajistenem, hát milyen drága a Milka"?

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 11:06:21

@CoolKoon: Mivel lesz legitimebb az ha a kétfordulós választáson az első fordulóban egymás ellen induló komcsi, náci, antikomcsiantinácizöld, liberális összeáll komcsi-náci-antikomcsiantinácizöld-liberális jelöltnek a második fordulóban mint az, hogy összeáll a komcsi-náci-antikomcsiantinácizöld-liberális az első fordulóban? Az egyfordulósban őszintének kell lenni. Ez van.

És ha a kétfordulós annyira mindenekfeletti jóság akkor az mszpszdsz miért kezdte azzal 1994ben a bőkétharmados munkásságát, hogy az önkormányzati választásokat egyfordulósította?

Gleccsertetű 2018.04.09. 11:07:53

Holnap megszűnik Bp. ez már eldöntött tény. biztos forrásból tudom. még a könyvekből is kitöltik meg az internetről. a nevet sem szabad többé kiejteni. a csütörtöki menetrendszeri államcsődre már el lesz intézve.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 11:08:12

@CoolKoon: az embereket az képviseli akire a legtöbben szavaztak, ha szerinted a 30 kisebb mint a 25+15+10+10... az bizony összeadás mert se a 25 se a 15 se a 10 nem több mint a 30

CoolKoon 2018.04.09. 11:08:17

@histar007: "A RTL Klub,a HírTv, az Index, a HVG, a 24.hu pedig továbbra is bármikor szabadon elpanaszolhatja, hogy nem panaszolhatják el szabadon azt, amit éppen elpanaszoltak." - Már amíg Pénztáros Lőrinc a Pecina nevű osztrák szélhámoson keresztül meg nem veszi és be nem zárja őket ugyebár.

"Közben ideje lenne rendes arcokat keríteni, mert Botka hátbaszúrása (...) nagyon kevés lesz." - Ez amúgy végtelenül elszomorító volt.

CoolKoon 2018.04.09. 11:09:33

@eßemfaßom meg áll: Igen? És az a 30%-ot kapott illető tényleg képviselni fogja a maradék 70%-nak legalább egy részét is? Mert a jelenlegi állás szerint úgy fest, hogy egyes helyeken bizony nem igazán.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.09. 11:12:08

@CoolKoon:

Milyen alapon adod össze a Jobbik szavazatait a 2006-ban Jobbikosokat verető MSZP-DK szavazataival ?
Vagy épp a GYurcsány ellenében létrejött LMP szavazatait ezekkel ?

Csak mert nem Fidesz ?
Rossz hírem van. MSZP-DK szimpatizáns még a Fidesztől is kevesebb van ezekben, ahogyan a nem szavazók között is.

CoolKoon 2018.04.09. 11:12:12

@eßemfaßom meg áll: "az mszpszdsz miért kezdte azzal 1994ben a bőkétharmados munkásságát, hogy az önkormányzati választásokat egyfordulósította?" - Mert azok is megveszekedett rohadékok voltak (MSZP - fölösleges is sorolni, hogy mi a gond velük, SZDSZ - magát liberálisnak hazudó párt, amely igazából sosem volt az)?

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 11:12:51

@ppicket: "Azt mondtam, hogy egy 5-10%-os torzítás lenne az elfogadható"

viszont az, hogy egy 2hozzászólásos nick szerint mi az elfogadható a lőtéri kutyás se érdekli.

2018.04.09. 11:12:57

@flydomi: "Azt "őseink" hozták létre."
Éjjen Rákosimátyás!! eftás pajtás! Ne komolytalankodj már. Minden demokratikus ország alkotmányán eszközöltek már változtatásokat.. a változó világ változó kihívásaira válaszul.

ladislaus 2018.04.09. 11:13:09

egyik ellenzéki sem gratulál OV-nak. egy pufajkás hornban több tartás volt mint ezekben. ezek hisztis kis pisisek, kaptak két tockost és mehetnek haza sírva. kis csicskák!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.09. 11:13:18

@CoolKoon:

48%-ot kapott a Fidesz.

Az egész EU-ban nincs nagyobb felhatalmazása senkinek. Az nem zavar ?

2018.04.09. 11:14:12

@Sally and Billy: Kellett volna oda a szmájli... tuttam...
Csak vígasztalni igyekeztem az elkeseredettségében köpködő, fröcsögő és a gutaütést kockáztató kollégát. ;)

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 11:14:47

@CoolKoon: és te azt szeretnéd ha azok a "megveszekedett rohadékok" ülnének újra a kormányhoz?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.09. 11:15:27

@ladislaus: Már a munkásőrök se a régiek..
Ma már egy kis eső elrettenti őket, egy az ország szempontjából rendkívül lényeges gender tüntetéstől.. :DDD

CoolKoon 2018.04.09. 11:16:02

@Rettegek mert ballib vagyok: Én nem értem, miért nem bír mindenki lekattanni erről az összeadós dologról. Párizsi+koccintós szintén olcsóbb, mint pármai sonka+tokaji aszú. Most akkor döntsek a rideg számok alapján az előbbi mellett, mert sokkal olcsóbb?!

Akkor megpróbálom máshogy feltenni a kérdést: ha az illető MSZP-DK vagy Jobbik-szavazó volt, akkor nem kell képviselni? Menjen a francba, vagy (ami még jobb) lehetőleg dögöljön meg? Mert bizony az elmúlt nyolc év erről is szólt.

2018.04.09. 11:16:15

Szegény taga20 és 1ghost... reggel már ott álltak a gazdabolt előtt, hátha vissza tudják váltani a köteleket... teljes csalódottsggal, annak okán, hogy az akasztások egyelőre elmaradnak.

csakférfi 2018.04.09. 11:17:58

@eßemfaßom meg áll:
Nem értem miért foglalkozol a politikával ennyire.
"Te meg a költőt nem érted".
A fidesz nyert, nem örülök neki.
Belenyugodtam. Diktatúra lesz.
Ennyi.
Pofa alapállás....kéz feljön....láb kipörög.....ahogy anno a seregben '88-ban divat volt.
:)
Hallgatni arany.
Minden jòt neked!

CoolKoon 2018.04.09. 11:18:26

@eßemfaßom meg áll: Egy szélesebb koalícióban talán már nem lenne olyan fojtogató a felőlük áradó bűz...

zsenyeg 2018.04.09. 11:20:18

Szerintem engedje el most már mindenki ezt dolgot. Az élet nem állt meg, reggel ugyanúgy el kellett indulni munkába, stb. El kell fogadnia mindenkinek, hogy a fidesz a legegységesebb párt, és nincs vele szemben egy másik, amelyik ugyanennyire egységesíteni tudná azokat akik nem szeretik a fideszt.

Azt, hogy a jövő mit hoz senki nem tudja megjósolni, lehet jó is lehet nagyon sötét is, felesleges jósolgatni.

Kezdeményezni kell egy ügydöntő népszavazást, hogy magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez, így talán megállítható lenne a kormányzati korrupció, akármilyen szintű is. Lehet ilyen népszavazási kezdeményt beadni egyáltalán, tudja valaki?

Nem a fideszre szavaztam, ennek ellenére mondtam mindezt.

2018.04.09. 11:20:43

@CoolKoon: De, mindenkit kell képviselni... csak ugyebár célszerűen a társadalmi támogatottsággal szinkronban.. Nos, ahogyan elnézem, a támogatás megadatott, ott ülnek a képviselő és képviselik választóikat. Mindeki a sajátját. És nem hiszem, hogy lesznek külön fidsz szavazókra és az ellenzékiekre érvényes kormányzási következmények.
(Belegondolok, hogy a fransziák miként élhették meg a Macront hatalomra segítő választási szabályok igazságtalanságából fakadó frusztrációjukat..)

2018.04.09. 11:21:34

@zsenyeg: +1 (leszámítva az utolsó mondatot..)

2018.04.09. 11:24:04

@histar007: "A RTL Klub,a HírTv, az Index, a HVG, a 24.hu pedig továbbra is bármikor szabadon elpanaszolhatja, hogy nem panaszolhatják el szabadon azt, amit éppen elpanaszoltak."

Ezt kimásoltam... a könnyeimmel küszködve... nagyon jó:)))))))

2018.04.09. 11:27:30

@zsenyeg: "Kezdeményezni kell egy ügydöntő népszavazást, hogy magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez" - hajrá
támogatom

sas70 2018.04.09. 11:28:31

Nyert a fidesz. Nem örülök, de ez van.
Akkor most neki lehet állni, az utakat rendbe tenni, az egészségügyet rendbe tenni, a hazai kis és közepes vállalkozásokat felemelni... stb. A feladat adott, most már az ország valódi problémáival is lehet foglalkozni! Hajrá!

2018.04.09. 11:29:40

@aleksz róz: Nem kell ezt túlbonyolítani: Követelem, hogy a korrupcióból engem se tessék kihagyni!

2018.04.09. 11:33:16

Tisztelt Miniszterelnök Úr,
Gratulálok elsöprő győzelméhez. Tudomásul vesszük, hogy ezentúl Ön immáron haláláig vezeti Magyarországot. Néhány szerény javaslat:
-Most már ne vacakoljon tovább, a 2/3 fényében alakítsa át elnöki rendszerűre az államot. Ezután is csak egy "kis szar" miniszterelnök akar maradni? Az államfő jobban hangzik: legyen Ön a hadsereg főparancsnoka, hirdethessen szükségállapotot, álljon az EU-s rendezvényeken az államfőknek kijáró első sorba - ezt testmagassága mindenképpen indokolná. Miniszterelnököt csináljon valamelyik sameszéből, akit akkor rúg ki, amikor jól esik. Minta: Oroszország, Franciaország. A kormányzati ciklust emelje fel öt évre, újraválaszthatósági limit ne legyen, ebben Hszi Csin-ping elnök úr mutat Önnek utat.
-Tudomásul vesszük, hogy Ön EU-s és magyar adófizetői forrásokból megalkotja az új magyar arisztokráciát, ami majd a Mészárosokból, a Tiborczokból, a Garancsikból, a Vajnákból, a Rogánokból, a Lázárokból, a Matolcsykból és persze az Ön szépreményű családjából szökken szárba. Fejlődésükhöz minden jót kívánunk, legyen az új nemzedék bölcs, erőtől duzzadó, sikeres! Mi a magunk részéről letesszük a fegyvert, és kapitulálunk, további vizsgálatoknak az érintettek meggazdagodását illetően nem látjuk értelmét, főhatalmukat főhajtással elfogadjuk.
-Ön jogi elégtételről beszélt, és 2000 Soros-katonáról, akiket név szerint ismernek. Az lenne az alázatos, tiszteletteljes kérésünk, hogy a letartóztatási parancs előtt esetleg ha küldenének egy előzetes figyelmeztetést, hogy eldönthessük, önkéntes száműzetésbe vonulunk, vagy emelt fővel vállaljuk a börtönt. Egy egy hetes időszak megfelelne, addig el tudnánk rendezni dolgainkat, konzultálhatnánk családunkkal a hogyan továbbról. Ez ellen szerintünk az ENSZ-nek sem lenne különösebb kifogása. Ha kegyesen ezt nekünk lehetővé teszi, vállaljuk, hogy száműzetésünk során tartózkodunk az Ön rendszerének hangos bírálatától. Amennyiben mégsem, tudomásul vesszük, hogy Ön bármikor bevetheti ellenünk a Novicsokot, melyet szövetségese, Putyin elnök úr rendelkezésére bocsát, és a felelősség kizárólag minket terhel. Kisebb retorzió gyanánt az állampolgárságunktól való megfosztást is alázatosan elfogadjuk, ha Ön kegyelmet gyakorol, és hitvány életünket megkíméli.
Köszönjük, hogy alázatos javaslatainkat elolvasni méltóztatott, döntésének - bármi legyen is az - alávetjük magunkat. Maradunk tisztelettel és alázattal:
A Nem Önökre Szavazók

Michel Djerzinski 2018.04.09. 11:35:52

Ez a bejegyzés egy faszság.

"az LMP egyáltalán nem segítette a Fidesz-kétharmad megakadályozását. Tulajdonképpen aki rájuk szavazott, az Orbán korlátlan hatalmát támogatta."

Tipikus, aljas hazugság! Erről szó sincs. Aki az LMP-re vagy a Momentumra szavazott, épp azt fejezte ki a lehető legvilágosabb módon, hogy nem hajlandó újraszavazni a levitézlett, ezer sebből vérző, megdöglött 20. századi politikára és politikusokra. Amelynek vastagon része az MSZP, DK és a Fidesz is. Az LMP az új út! A Momentum az új út! Még a Kétfarkúak is a 21. század részei!!!

2018.04.09. 11:39:40

@Womb Raider: Szép hárítás :/ Pedig engem tényleg érdekelt volna, hogy te honnan jutsz a valódi univerzumból származó, valódi infóidhoz.

2018.04.09. 11:46:23

@Sally and Billy: Kérlek szépen, én olvasom az amerikai Népszavát, a 444-et, a hvg-t.. iszom DrágaBolgár Úr szavait.. ... az internet széles , a horizont végtelen.
Rengeteg érdekes dolgot tanulhattam... arról pl. hogy hogyan gyűlöl az igazi liberális vagy, hogy miként fest az egyetlen valódi ember, a Homo Sorosensus...

Pop40 2018.04.09. 11:46:50

@Michel Djerzinski:

Ja, meg még kéne vagy 120 új párt, természetesen mind a 21. század részei lennének.

Aztán induljon el mind a 120 külön-külön, hogy a 20. századi Orbánnak még 100 év múlva se kelljen aggódnia a székéért.

Az lmp, jobbik stb az új út, ezt tegnap ragyogóan megmutatták, csak így tovább!

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 11:46:53

Orban nem gyozott hanem agyonverte a zellenzeket, es a lippsiket meg foleg.

Azaz a valasztasi gyuloletpropagandajara a bal lippsiknek, senki se volt kivancsi.

S most pedig, elszamoltatjuk oket.

ppicket 2018.04.09. 11:54:37

@eßemfaßom meg áll: Kénytelen vagyok meghajolni az érvek előtt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.09. 11:59:18

@aleksz róz: "lefideszbirkáztál, amikor ezeket leírtam?"

Ha lefideszbirkáztalak, azt okkal tettem, nem amiatt, mert véletlenül igazat mondtál.

LucretiaBorgia 2018.04.09. 12:00:43

@TommyGun77: Pontosan ! Ez a lényeg. 50+1 után nincs érvényes szavazás. Legalább a 2/3-os törvényeket védeni kell. Pl. a választási törvényt. A 2/3-ad lehetősége gyakorlatilag potenciális államforma váltás lehetővé tétele.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 12:02:41

@LucretiaBorgia: Meg fogjuk valtoztatni az allamformat is.

De elobb elszamoltatjuk a lippsiket, ahogy megigertuk.

flydomi 2018.04.09. 12:02:49

@Womb Raider:
--Éjjen Rákosimátyás!! eftás pajtás! Ne komolytalankodj már. Minden demokratikus ország alkotmányán eszközöltek már változtatásokat.. a változó világ változó kihívásaira válaszul.

Tudtam,hogy érdemi válasz nincs,csak megint jön a mellébeszélés. :D
Ha te az "őseinkiet" így definiálod,az már csak elmebajra utal. :)
Tény és való,eszközöltek. :) De olyat,ami az állampolgárok ellen irányul? :D gondolom nem érdekel, a nyugdij,a szociális ellátórednszer,stb. :D
A tényeket akarod felülírni.Vezíred nem örülne neki. :D azokat már az alaptörvénybe rakta,így pont őt hazudtolod meg. :D
Jó lesz ez nektek. :D

2018.04.09. 12:03:20

@Womb Raider: Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy képesek vagytok-e (csak azért tőled kérdeztem, mert te hoztad fel a témát), úgy leírni az általatok információszerzésre használt médiumok neveit, hogy a kérdésben szerepel a valódi infó kifejezés.

Megkaptam a választ, köszönöm. És örülök, hogy a kognitív disszonancia ennyire még azért nem vette át rajtatok a hatalmat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.09. 12:05:17

@felső határ nincs: "A nagykovertsegek elott sorakozok 90%/a szavazott a fidexre"

Mi a faszé kell állandóan hazudoznotok. Hazugságra, nem karakterre fizet Kubatov?

"A Szavazz 2018 - London Facebook-csoport készített egy exit pollt az ott szavazókról. A majdnem 9000 londoni szavazóból 1043 embert kérdeztek meg, amelynek eredménye a következő:

Jobbik: 24.2%

LMP: 20.6%

Momentum: 20.5%

MSZP-P: 11.7%

Fidesz-KDNP: 7.6%

DK: 5.8%

MKKP: 4.3%

Együtt: 3.9%

Egyéb/érvénytelen: 1.9%

Hozzáteszik, a gyűjtés nem volt teljesen reprezentatív, de a megkérdezettek több mint 90 százaléka válaszolt."

hvg.hu/vilag/20180408_Egy_exit_poll_szerint_Londonban_a_partversenyt_a_Jobbik_nyerte

midnightcoder2 2018.04.09. 12:19:51

@NagyVonalakban: Reméljük a legjobbakat. Még mindig jobb egy nagyorosz birodalomban élni mint egy kalifátusban. Pláne olyanban, ahol a hívek nagy része afrikai. Valahogy van olyan gyanúm, hogy GDP és az átlagjövedelem egy kissé vissza fog esni arrafelé.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 12:20:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: feszbuk csoport a kormanyvaltasrol is volt

S a lippsik el is hitteka sajat fek nyuzaikat, amig a valosag POFAN nem baszta oket.

Orban most 20 evig marad, koszonhetoen nektek, budoslipppsik

midnightcoder2 2018.04.09. 12:30:39

@Paks2: "A fránya magyarok meg 70 éve csak nyugatra törekszenek. Képtelenek türelmesen kivárni azt a (mindig) 20 évet."

Most még én is arra törekednék ha fiatal lennék. De kb. két tervem lenne:
1. Jól fizetett, keresett szakmával, nyelvtudással gyüjtenék némi pénzt, majd mielöbb megcéloznám Ausztráliát, esetleg Kanadát.
2. Kevésbé jó esetben összerakni minél gyorsabban annyi pénzt amivel kezdeni lehet valamit. Ezt pedig vagy magyar, esetleg más környékbeli országban ingatlanba, esetleg földbe fektetni.

Az, hogy Rákosi mit mondott lénytegtelen. De itt mi láttunk már karón varjút, 4 évvel a gengszterváltás elött még senki nem hitte el, hogy a béketábor egyszer szétesik, pedig a reformkommunisták akkor már buzgón lopták szét az országot.

CoolKoon 2018.04.09. 12:33:26

@Womb Raider: "csak ugyebár célszerűen a társadalmi támogatottsággal szinkronban.." - Nos, a népi bölcsesség szerint Mo-n nincs fasizmus, de igény az lenne rá. Szóval mi van akkor, ha feltételezem, hogy a fideszes trollok őszinte vágyukat mondják (nem valószínű, de van rá némi esély) és ennek a bizonyos többségnek az az igénye, hogy a nekik nem tetszőket félreállítsák, kisemmizzék, eltapossák? Akkor a politikus meghajlik a többségi akarat előtt, majd utasítja a mindenkori belügyminisztert (akit az egyszerűség kedvéért nevezzünk mondjuk Pintér Sándornak), hogy tegye meg a szükséges lépéseket? Erről beszéltem ugyanis, amikor kompromisszumot emlegettem. Azt ugyanis sehol se lehet sokáig játszani, hogy egy, fölényben lévő csoport lenyom a velük eltérő véleményűek torkán bármilyen aljasságot. Egyébként meg a "Mindeki a sajátját" kissé álságos érvelés ott, ahol egyetlen konkrét párt kapott abszolút (alkotmányos) többséget, és évek óta figyelmen kívül hagy minden, tőle eltérő véleményt, nem gondolod?

"a fransziák miként élhették meg a Macront hatalomra segítő választási szabályok igazságtalanságából fakadó frusztrációjukat.." - Annyira nem lehettek frusztráltak, ha egyszer nem voltak komolyabb tüntetések. Márpedig azok aztán minden szarért tüntetnek, sokszor egészen eszeveszett módon. Úgy is néznek ki.

CoolKoon 2018.04.09. 12:35:16

@midnightcoder2: "Még mindig jobb egy nagyorosz birodalomban élni mint egy kalifátusban." - Igazán? Erről pl. a krími tatárokat is megkérdezted?

nikkel odeon 2018.04.09. 12:37:41

@para_noir: Amúgy a Fidesznek van _bármilyen_ programja, azon kívül, hogy StopSorosEUMigráncs? Na ugye...

nikkel odeon 2018.04.09. 12:42:45

@_most_: Az a baj, hogy az átlag paraszt az M1-en cocializálódik és jobb híján Pénztáros lapot olvas. Persze ettől még nem kellene hülyének lenniük, de az átlagember sajnos _mindenhol_ hülye, és könnyen átbaszható. Különben is, amit nagyon sokszor elmondanak, az akármennyire is baromság, de igazzá válik. Viktor ezt nagyon jól tudja, és be is jött neki, sajnos már többedjére. Hazajöttem szavazni (is), de úgy tűnik, hogy továbbra is jobb lesz nekünk külföldön, migráncsként, sok más migráncs között... :P

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 12:43:10

@CoolKoon: franciaorszagban makron hatalomra kerulese ota folzamatossan szuksegallapot van, es minden nap milios tuntetesek

ne a LIBSINDEX fek nyuzainak kell hitelt adni, mert a vegen uty jarsz mint a LIPPPSIK akik Orban-valtas helyett 2/3ot kaptak a mocskos pofajukba!

Mibndig ovatosnak kell lenni a FEK NYUZzal!

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 12:47:50

@nikkel odeon: van

a sorosberencek valasztas utani elszamoltatasa az elso pogrom pontok kozott szerepel

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.09. 12:54:42

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: "valasztas utani elszamoltatasa az elso pogrom pontok kozott szerepel "

Amekkora fideSSfasszopó vagy, észre se vetted, véletlenül milyen igazat írtál. :))

Cycmen 2018.04.09. 12:55:11

@nikkel odeon: Bírom az ilyen arcokat! Kimentek valahova csicskának, aztán osztjátok az észt! Ott találod meg a boldogulásodat ahol akarod, de ne átlagparasztozd le azt aki itthon is megállja a helyét!

Emmett Brown 2018.04.09. 12:56:20

@Michel Djerzinski: az LMP most per pillanat politiaki hulla.

driopios 2018.04.09. 12:58:41

Budapesttel az lesz a legegyszerűbb, ha megszüntetik. Nem lesznek polgármesterek, meg főpolgármester, kinevezett kormánybiztosok fogják igazgatni. Amúgy pedig minden energiájukat a "vidék felemelésére" (és ezzel együtt a főváros elsorvasztására) fogják fordítani.

ami szabad 2018.04.09. 13:00:27

Tök felesleges egymásnak esni, a szavazás tegnap lezajlott, és ma is felkelt a Nap. A 2/3 nagy szívás lesz, de ez most 4 évre eldőlt. Aki meg - velem együtt - úgy gondolja, annyira nem öröm Poltnak újabb 9 évre biztosítani a hatalmat ahhoz, hogy ezek a családok gyarapodjanak helyettünk, hát, igen, szomorúak ma meg holnap, szívni fogjuk négy évig, de "szerencsére " bosszankodni sem fogunk a sok moslék híren, mert nem marad nyoma sem a szabad médiának, ahol eljuthatnak hozzánk pl a lopási történetek. Aztán majd mi is lemegyünk beletörődő "minden úgy jó ahogy van"-ba a gyerekeink akiket esetleg bátornak/ gerincesnek neveltünk vagy vállalják itthon a harcot a XIX.századi atitüddel szemben, vagy letipliznek, oszt jó napot. De szerencsére lesz majd nekünk stop soros törvényünk, és ha mondjuk meghal szerencsétlen, és már nem lehet ellene küzdeni, lesz másik meg újabb, meg annál is újabb ellenség akit lehet gyűlölni. és nem kell a saját elitünkön számon kérni miért nem megy az országnak, mert lesz újabb újabb külső ellenség. :) Nem valami vidám kép, viszont ez a realitás. Ami meg ezt az ellenzéknek nevezett összveszekedős fost jelenti, menjenek nyugodtan kapálni, nem olyan nagy csoda, hogy nem bízták rájuk az ország vezetését, arra is alkalmatlanok, hogy ketten ne hatfélét beszéljenek. Egzisztenciáért eladták már ezek is előre az anyjukat is. Miért is kéne elhinnünk, hogy a kormányrúd közelében az ország és az emberek érdekeit képviselnék? Sajnos, saját maguk tették hiteltelenné önmagukat, még csak nem is nagyon kellett hozzá a fidesz lejáratása, ment az egyedül is, önszorgalomból. Ennyike. A fiataloknak meg üzenem: nem elmenni kell, hanem itthon rendet rakni, és az országot jó mederbe terelni, mert aki mindig a könnyebbik utat választja az alapvetően lusta. A lázadás korosztályi sajátosság, néha igenis be kell veretni a fejeket ahhoz, hogy a világ előre haladjon, és ne hátrafelé! A tények makacs dolgok, most igazán sokan elmentek szavazni, és ez lett a többség akarata. Tudomásul kell venni, és az élet, megy tovább.

Venesz 2018.04.09. 13:06:43

LMP=fiók Fidesz.
Mit is várhattunk attól a párttól, ahol a milliárdos aranyifjú, Schmidt Mária gyermeke az egyik fő sztár.
Meg ahol Schiffer András (Orbán ügyvédje) a megmondóember, igaz, ma már csak a háttérből, azaz sunyi módon.

LMP segítsége nélkül is győzött volna a Fidesz, de a kétharmadot Schiffer és Ungár intézte el.

CoolKoon 2018.04.09. 13:22:28

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Jé, nem is tudtam, hogy Orbán trollhadseregében már óvodások is vannak....

2018.04.09. 13:22:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem nem
amikor ezeket írtam, az nem tetszett.
de látod, most már fideszbirka vagy te is, hogy ezeket leírod :D

Faszerkezet 2018.04.09. 13:23:19

Dehát itt a zindexen arról volt szó, hogy a zorbán már két éve megbukott..... Akkor most?

2018.04.09. 13:25:12

@CoolKoon: "Szóval mi van akkor, ha feltételezem,"

Nem tudom... ahogyan azt sem, hogy a feltételezésed vajon mennyire szinkron a valósággal.. jobbat mondok.. én meg mást feltételezek és a választók 49 %-a is mást feltételezett..

" hogy a nekik nem tetszőket félreállítsák, kisemmizzék, eltapossák? "
Volt ilyen, jobbról is, balról is.. volt (van..) bosszú, vezeklés.. ne hánytorgassuk a múltat..előre tekintsünk.

"és évek óta figyelmen kívül hagy minden, tőle eltérő véleményt, nem gondolod?"
Nem gondolod, ugye, hogy értelme lenne bármi választásosdinak, kormányalakításnak, ha utána mindenben ki kellene kérni az ellenzék véleményét, jóváhagyását..

Mert bár tényleg nem lenne jó, ha a Fidesz az elsöprő fölényét mások elnyomására használná , az egészen biztos nem volt jó, amikor anno egy törpepárt csóválta a kutyát...
Biztosan emlékszel a MSZP és a SzDSz között létrejött koalícióra. Egyik szélsőség sem egészséges.. ám egyelőre csak a kisebbség akarnokoskodására volt valódi példa. Szóval feleslegesen aggódsz.

"Úgy is néznek ki."
Hát ja.. osztán mégis úgy tetszelegnek, mint valami egyetemes példakép. (Mellékesen Macron is olyan volt, mint Rodolfo.. célszerű a kezét fiygelni a szája helyett)

2018.04.09. 13:28:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Naaaa.... taga meg a hibbant ghost cimborája már Akasztóra is átjelentkezett, nagy nekibuzdulással rákészülve a kormáynváltást követő vidám lincslésekre... oszt most nézhet a libaszaros legelőt.

2018.04.09. 13:30:23

@Sally and Billy: Tévedsz, ezeket a húrokat nem én kezdtem el pengetni, hanem valamely baloldali olvtársa, aki azon aggódott, hogy vidéken nincsen se internet, se rtl, se klub rádió... szerintem sok helyen még angol wc sincs és lavórban fürdenek...

2018.04.09. 13:33:13

@flydomi: Sok a hablaty... mely és mikor született Alkotmányt váltotta az Alaptörvény? Kapott alkotmányozási felhatalmazást a 2/3-al a fidesz ? Kapott... élt vele? Igen. Nincs itt semmi látnivaló, tessék továbbhaladni!

2018.04.09. 13:40:49

@Sally and Billy: nana!
érdekes dolog ez.
alapból szinte mindenki úgy értékeli a különböző forrásokból érkező információkat, hogy mennyire passzol bele a világról alkotott képébe...
a másik meg az, hogy honnan lehetsz benne biztos, hogy amihez hozzájutsz a tőled független szűrőkön keresztül, az valódi és hiteles?
vagy elfogadod fenntartás nélkül amit kapsz, vagy megpróbálod a több forrásból, akár a sorok közt olvasva összerakni magadnak a képet. de akkor már megint a saját szűrőiden keresztül nézed.

2018.04.09. 13:51:21

A Miniszterelnök Úrnak szóló javaslataink közül nem hiányozhat a választási rendszer megfelelő átalakítása sem.
Tisztelt Főméltóságú Úr, ilyen kockázatot még egyszer nem szabad bevállalni, hogy itt mindenféle háttérhatalmak indítsanak fizetett jelölteket. Tiszteletteljes javaslatunk, hogy ezentúl a tekintetes Patyi András elnök úr tehessen javaslatot a pártok és a jelöltek személyére. Véleményezési joggal rendelkezzenek Bayer és Bencsik újságíró urak, és ellenjegyzési joggal természetesen Ön. A haza soha többé nem szorulhat ellenzékbe.
Természetesen ki nem kerülhető kérdés, hogy - hogy is fogalmazzunk - egyszer Ön is leteszi a haza iránti elkötelezett, Isten kegyelméből eredő szolgálatát. Gondoskodni kell tehát az Ön utódlásáról is; minél előbb alakítják ki ennek modus operandiját, annál jobb. Tisztelettel bátorkodnánk javasolni, hogy a megfelelő összetételű Országgyűlés tetszőleges időben tegyen javaslatot az Ön utódjára, akit eleve Ön javasol és természetesen vétójoggal ellenjegyez, ami által az törvényerőre emlkedik. Ön a javaslatot főméltóságú tetszvényjogánál fogva természetesen bármikor megsemmisítheti, új javaslat tételét kérve, ahol Önt a személyt illetően mindenkor javaslattételi jog illeti meg. Bátorkodnánk előadni, hogy az esetleges családi kapcsolat a javasolt utód tekintetében ne legyen kizáró körülmény. Csak így garantálható, hogy Hazánk ne kerüljön a Soros-martalócok és a migránsok kezére! További tanulmányokat a tárgykörben Észak-Koreában lehetne folytatni.
Kérjük javaslatunk szíves tanulmányozását, további alkalmazás lehetősége végett.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.09. 13:51:51

Hát igen a bűnös Budapest. Előbb-utóbb vissza kellett állnia ennek a paradigmának. Vissza is állt szépen..Mindig is idegen test volt az ország testében.A történeti okok ismertek...

2018.04.09. 13:52:58

@CoolKoon: Még egy pillanatra visszatérve a 49<18+12+4+6+3+1+8+x+y+z... elméletedhez..

Mire alapozod hogy az egyenlőtlenség jobb oldalán állókra szavazók mindegyike valóban szeretné ezt az összeadást?

Aki a Fideszre szavazott, az a fideszt szeretné kormányon látni, aki a Jobbikra, az a Jobbikot, de borsódzik a háta is a gondolattól, hogy a Momentummal vagy az LMP-vel koalícióban kormányozzanak.. végszükségben viszont egy Fidesz/Jobbik koalícióval kiegyezne. A többi szereplőnél ugyanígy lehetnek feloldhatatlan ellentétek meg hajlandóság akár hajmeresztő kompromisszumokra. Mindez feltételezés csupán. Biztosan annyit tudhatunk: azt, hogy az egyes pártokra/azok nyíltan vállalt szövetségére(közös lista) mennyien szavaztak. Meg azt, hogy ezek a számok hogyan állítandók sorba és ennek mi a következménye.
Ha majd lesz olyan rubrika is, hogy "Bárki, csak ne a fidesz" akkor az másként értékelendő helyzet lesz.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.09. 13:53:12

@flydomi: A te őseid lehet, hogy a Vörös Hadsereg árnyékában serénykedő komcsik voltak, az enyémek nem..

CoolKoon 2018.04.09. 13:53:33

@Womb Raider: "Szóval feleslegesen aggódsz." - Ja, végül is az "eeemúttnyóccév" az ékes bizonyítéka annak, hogy bármiféle aggodalomra semmi ok....

"volt (van..) bosszú, vezeklés.." - Az az igazság, hogy nem volt, sohasem. Gyurcsányt is nagyon szerették volna lecsukni, az összes körülötte lévő embert megpróbálták rávenni arra, hogy ellene valljon, az ügyészséget kézi üzemmódba állították, de egyik se segített. És hát az ügynökmúlt feszegetése szintén felejtős, mert akkor Hoffmann elvtársnőről, Tállai elvtársról, meg az összes többi kriptokommunistáról (meg a szüleikről) nem túl hízelgő dolgok derülnének ki, gondolom....

"osztán mégis úgy tetszelegnek, mint valami egyetemes példakép." - Az lehet, de aki egy kicsit is ismeri őket, az tudja, hogy amúgy NAGYON szar együtt dolgozni velük. Európában szinte nincs még egy olyan nép, amelyikkel annyira szar lenne együtt dolgozni, mint velük (és ebbe az angolok meg az írek is beletartoznak).

2018.04.09. 13:54:10

@Kispangit: Uncsi, ...bárgyú... (Ha nem te alkottad, akkor nincs szégyenkezni okod)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.09. 13:59:21

@Faszerkezet: "a zorbán már két éve megbukott"

Dehogy két éve? Már nyolc éve megbukott erkölcsileg. Csak a geci hívőinek tábora ugyanakkora, mint az elutasítókéi - az elkúróhoz hasonlóan -, és a választási csalásokkal együtt hatalmon tarják.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.09. 14:02:37

@Faszerkezet: Valójában most is megbukott, ha az objektív szemlélő elég spanglit szív..:)

BéLóg 2018.04.09. 14:06:48

Tönkreverték, hát mit mondjak, bár engem vernének "így" tönkre egy választáson.
Budapest "színtérképe" megvan? Mert akkor jó.
Azt hiszed, AHOL nem a Fidesz nyert, ott ELLENZÉK van? Haver, ők EGYMÁST jobban utálják, mint a Fideszt, hát Soha Sehol nem arra megy ki a játék, hogy a nyertes szavazatait az ÖSSZES vesztesével vetik össze, hanem az ellenpártokkal.
Ki verte tönkre a Fideszt Budapesten?
Az MSZP-PM?
Az LMP?
A Jobbik?
A Momentum? Moma? A Kétfarkúak?
A BÁRKI?

Lófaszt, mama, mondaná a Gyurcsány.

BéLóg 2018.04.09. 14:07:21

Ja, és Orbán eleve tavaly fog megbukni, vagy ha nem, hát tavalyelőtt, ezt mindenki tudja.

2018.04.09. 14:07:48

@Womb Raider:
-Írj jobbat,
-Ne nézz nagyokat, ha elkezdenek részelemek megvalósulni belőle

Gedeon Vinklmann 2018.04.09. 14:09:02

A "volna" meg a majdnem, és a ha....a semminek az édestestvérei.

2018.04.09. 14:13:19

@Kispangit: Írjak jobbat? Há' aggyá abból, anmit tolsz, mert rohadt jó anyag lehet...illetve ne. Nem akarok a valóságtól ilyen mértékben eltávolodni.

BéLóg 2018.04.09. 14:15:13

@CoolKoon: A választás sehol nem arról szól, hogy a győztes szavazatait összevetik az ÖSSZES vesztes szavazataival.
Most képzeljünk el egy foci szavazást, ahol a Hovéd győz 40 %-kal a Fradi a második 30%-kal meg a Dózsa is 30%-kal.

TE tényleg azt hiszed, hogy a fradisták meg a dózsisták le tudnánek EGY asztalhoz ülni és bármit csinálni?

Találtam a neten egy jó dumát.
A demokratikus táborvezető megszavaztatja, mi legyen az ebéd.
40% rántott húst akar.
25% gulyáslevest
20% mákostésztát
10% tojásos galuskát
5% meg kelkáposzta főzeléket.

Mi legyen az ebéd? Bazmeg, 60% NEM rántott húst akar!
Nos, a tanár fogja a gulyáslevest, a mákostésztát, a tojásos galuskát és a kelkáposzta főzeléket, ÖSSZEÖNTI és EZ LESZ az ebéd, EZT akarta a többség.

Nem tudom, ezt a példát meg lehet-e érteni.

CoolKoon 2018.04.09. 14:17:43

@BéLóg: És olyat nem lehet, hogy legalább az egymással nem kibékíthetetlen táborok kedvére tenni itt-ott? Az ebédes példánál maradva hogy a gulyáslevesesek meg a mákostésztásak is néha kapjanak a kedvenc kajájukból? Mert mifelénk ezt úgy szokás....

2018.04.09. 14:19:09

@BéLóg: Demokratikus moslék... :)

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 14:31:56

Mostantol hosszas argumentacio helyett, tenyek szazainak belinkelese helyett csak annyit kommentelek majd a ballipsiknek ervul:

1. POFAD BEFOGOD
2. KUSSOLSZ

Ideje, hogy hozzaszokjanak a demokraciahoz, demokratikus viszonyokhoz.

2018.04.09. 14:39:56

@aleksz róz: Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, amikor vki már önmagának is hazudik. Tehát amikor ahelyett, hogy bevallaná, hogy igen, látom ahogy rohad az egészségügy meg az oktatás, meg azt is látom ahogy nemcsak szétlopják az országot, de még az orrunk alá is dörgölik, viszont én most jobban élek, és ez elég is ahhoz, hogy továbbra is a fideszre szavazzak.

Na szóval ahelyett hogy ezt bevallanák, inkább megpróbálnak kifogásokat találni a fidesz legvállalhatatlanabb dolgaira is. Pl. na és ha lopnak, a másik is lopott. Az meg hogy akkor egy olyan pártnak adják meg az esélyt, ami még soha nem volt hatalmon, fel sem merül bennük.

És amíg ez a mentalitás uralkodik az országban, addig nem lesz változás, jöhet bármilyen új párt...

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 14:46:34

@Sally and Billy: "Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, amikor vki már önmagának is hazudik. Tehát amikor ahelyett, hogy bevallaná, hogy igen, látom ahogy rohad az egészségügy meg az oktatás, meg azt is látom ahogy nemcsak szétlopják az országot, de még az orrunk alá is dörgölik, viszont én most jobban élek, és ez elég is ahhoz, hogy továbbra is a fideszre szavazzak. "

Ha tovabbra is lippsi FEK NYUZZAL tomod magad, akkor te 2022ben is csodalkozni fox h nem jott el a forradalomk ismet.

2018.04.09. 14:52:54

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Akkor te végre felvilágosítanál, hogy hol találhatók a nem fék nyúzok?

2018.04.09. 15:03:14

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Meg mondjuk még az is érdekelne, hogy akkor szerinted a tanárok és az orvosok is csak azért hiszik, hogy az oktatás és az egészségügy romokban van, mert ők is csak a fék nyúzból tájékozódnak?

És egy rokonomnak is csak a fék nyúz miatt nem vették észre, hogy kiújult a rákja, nem pedig azért mert egy összevonásból eredő kapacitáscsökkenés miatt késett a félévenkénti felülvizsgálata?

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 15:06:23

@Sally and Billy:" a tanárok és az orvosok is csak azért hiszik, hogy az oktatás és az egészségügy romokban van, mert ők is csak a fék nyúzból tájékozódnak? "

Ity nehez lesz a gyogyulas, de leszarom, az a legjob a zorszagnak ha 2022ben is itt fogtok tartani.

Zenet!

2018.04.09. 16:20:21

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: @Womb Raider: Na, úgy látom, ma sem fogom megtudni, hol lehet nem fék nyúzhoz jutni :(

2018.04.09. 16:22:06

@Sally and Billy: Hol itt..hol ott, hol félúton.. vagy éppen sehol. Nem árt, ha a saját tapasztalataidat néha összeveted a közbeszéddel.. egészen meglepő eltéréseket is felfedezhetsz..
Vagy a tegnapelőtti kedvencem:
index.hu/belfold/2018/04/07/1001_orvos_a_halapenz_ellen_egeszsegugy_ertekeles/

"Nulla pontot kapott a Fidesz az orvosoktól" Ez üvölt az index címlapján, öles betűkkel..
Kattintás után:

"Részletes értékelést közölt a pártok egészségügyi programjáról az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű, több mint két éve létező csoport, amiből többek közt az derült ki, hogy a Momentumnak vannak a legjobb elképzelései, valamint hogy a Fidesz nulla ponttal került az utolsó helyre – írja a 444."

Aztán kis kereséssel kiderül, hogy jókora, 300-350 főt számláló csoportról van szó, miközben Mo.-n ~30000 orvos dolgozik.
A Momentum a választáson ~150000 db, kevesebb, mint 3%-nyi szavazatot tud felmutatni.. érdekes aránypárok, nem?

teéjesenmindegy 2018.04.09. 16:24:01

@CoolKoon: "ha az illető MSZP-DK vagy Jobbik-szavazó volt, akkor nem kell képviselni? Menjen a francba, vagy (ami még jobb) lehetőleg dögöljön meg? Mert bizony az elmúlt nyolc év erről is szólt."
Mesélj, milyen téren volt oly rettenetes az elmult 8 az mszp szavazóknak? Mármint a többihez képest, akiknek annyira de annyira szar volt, hogy harmadszor is megszavazták?

2018.04.09. 16:24:43

Viszonzásul érdekelne, te honnan gyűjtöd az infóidat?

Lehetnék én is 2018.04.09. 16:38:21

@Womb Raider: hagyd, kúlkún nem ismeri a vektorokat. Lehet a negatív számokat sem.
Csak a nem túl nagy egész számokat tudja összeadni.

CoolKoon 2018.04.09. 16:43:34

@teéjesenmindegy: Hát, beszéljünk mondjuk azokról a nyugdíjasokról, akik a saját lakásukban fagytak halálra (és aminek a statisztikáját a mai napig hét lakat alatt őrzi Pintér papa). Vagy azokról a szerencsétlenekről, akiket súlyos betegséggel/szövődménnyel hazaküldtek a kórházból, és belehaltak (esetleg magukat kellett megműteniük az eszeveszettül hosszú műtéti várólisták miatt). Vagy azokról, akik a kórházban összeszedett fertőzésbe haltak bele. Vagy azokról, akiknek nem tetszik, hogy ha ("fiatalság, bolondság" alapon) inasiskolát választanak, később esélyük sincs egyetemre jutni. Ezekről (meg ilyen témákról úgy általában) valahogy a sok sorosozás meg migráncsozás mellett semmit nem lehetett hallani a kampányban. Ki tudja, vajon miért.....
És nem, nem mindenkinek van annyi pénze, hogy csilliókért magániskolákba írassa a gyerekét (és még ha meg is teszi, ott is ugyanazt a fos tantervet kell követniük).

CoolKoon 2018.04.09. 16:45:27

@Lehetnék én is: Nem, én valójában csak tízig tudok elszámolni, a többi számot is úgy gugliztam össze. Szerencsétlen....

Lehetnék én is 2018.04.09. 16:45:48

@BéLóg: abba a bográcsba belekóstolni de jó lehet!
Azért az nem kicsit füllentős, aki azt mondja a bográcsra, hogy az jó lehet valakinek, sőt egyék a rántotthúsosok is, mert a moslékosok úgy gondolják.

2018.04.09. 17:04:11

@Sally and Billy: értem.

"Az meg hogy akkor egy olyan pártnak adják meg az esélyt, ami még soha nem volt hatalmon, fel sem merül bennük" - hát talán nem kéne ezeknek a pártoknak a régi szarokkal egységbe forrniuk

meg hát azért kíváncsi vagyok, hány olyan szavazó van bármelyik oldalon vagy bárhol a világon, akit azzal meg lehetne győzni, hogy "neked rosszabb lesz, a szomszédodnak meg jobb, ez nagyon jó, mert átlagosan ti ketten együtt jobban jártatok"

közösperonos átszállás 2018.04.09. 17:06:37

@BéLóg: "Nem tudom, ezt a példát meg lehet-e érteni. "

Hát, a csúsztatást legalábbis nem nehéz felfedezni benne.

Egyébként pont jó a példa (az összeöntési lépés kihagyásával) arra, hogy megértsük, mi az értelme a két fordulónak. Második nekifutásban ugyanis úgy teszik fel a kérdést, hogy láthatólag csak néhányan szeretnének kelkáposzta-főzeléket meg tojásos galuskát, úgyhogy azokat hagyjuk, és akkor most nyilatkozzon mindenki újra: mákos tészta, gulyásleves vagy rántott hús?

közösperonos átszállás 2018.04.09. 17:07:22

@Womb Raider: "Kapott alkotmányozási felhatalmazást a 2/3-al a fidesz ? Kapott... "

Egyébként nem, négyötödös többség kellett akkor az alkotmánymódosításhoz.

2018.04.09. 17:08:40

@közösperonos átszállás: Khmm... akkor miként tudtak mégis alkotmányt módosítani?

2018.04.09. 17:10:05

@közösperonos átszállás: Volt ilyen is.. akkor is nyert a fidesz. Újabb ötlet?

2018.04.09. 17:18:13

@Womb Raider: "Hol itt..hol ott"

Ezt a megintcsak semmitmondó választ igazán felesleges volt megfogalmaznod...

Vagy esetleg arra utaltál, hogy te mindenhol elolvasod a fék nyúzokat, és azokból összerakod a megkérdőjelezhetetlen igazságot? :D

2018.04.09. 17:21:48

@Sally and Billy: Kicsivel mégis több, mint amit nagyarcúságot prezentálni méltóztatott..
Szóval: hol az igazság?

2018.04.09. 17:24:17

@aleksz róz: Az "egybeforrás" előtt sem mutattatok hajlandóságot a rájuk szavazásra.

"neked rosszabb lesz, a szomszédodnak meg jobb, ez nagyon jó, mert átlagosan ti ketten együtt jobban jártatok"

Ezt nem tudom, honnan idézted, és hogy mi köze van az én kommentemhez.

közép dunántúli régió 2018.04.09. 17:24:29

Addig az ellenzék nem rúg labdába, amíg a gazdasági problémákat nem érzik meg a nagy a tömegek. Kétségtelen, hogy a Fidesz alatt nem voltak megszorítások. Ezt el kell ismerni.
Másfelől pedig: egy olyan ellenzékre van szükség, akik képesek azonosulni a migránspolitikával, a Fidesz túlkapásai nélkül. Ha egy ilyent sikerült létrehozni, akkor van esély változásra.

2018.04.09. 17:25:55

@Sally and Billy: de hát ez teljesen a témától függ... nincs olyan, hogy na az index az csak a tutit írja.
pl. az oroszországi helyzetről elég sok mindent megtudhatsz a nyugati liberális lapokból, mert szabadon leírhatják (persze kicsit ferdítenek helyenként, mert az az érdekük). de pl. bizonyos ny-európai társadalmi helyzetről vagy mondjuk az usa beavatkozásairól a közel-keleten meg szinte semmit nem tudhatsz meg tőlük, mert azt meg nem írhatják le szabadon (plusz egy kicsit még ferdítenek is, mert az az érdekük).

midnightcoder2 2018.04.09. 17:30:07

@CoolKoon: Szerintem szívesebben lennél krími tatár Sztálin alatt mint mondjuk keresztény az ISIS vagy a Boko Haram területén.

midnightcoder2 2018.04.09. 17:34:04

@aleksz róz: "vagy mondjuk az usa beavatkozásairól a közel-keleten meg szinte semmit nem tudhatsz meg tőlük, mert azt meg nem írhatják le szabadon "

Azért az sem semmi amit leírhatnak. Lásd Pl. a törökök népirtása a kurdokkal szemben NATO zászló alatt. Igen, azok a törökök akik visszatartják Merkel néni nyakából a migriket. De Orbán volt a náci amikor kerítést épített...

Vagy Pl. picit régebben, amikor az amcsik lerohanták irakot a nem létező vegyi fegyverek miatt. Ami végül az ISIS létrejöttéhez vezetett...

2018.04.09. 17:37:38

@Sally and Billy: de. mi nagy hajlandóságot mutattunk.

ez egy fiktív kampányszöveg...
az agyamból idéztem bele a blogba. képzeld el, hogy mi lenne, ha ezt így konkrétan kimondanák, a progresszív adózás, szociális juttatások emelése stb. szövegek helyett. merthogy ugyanazt jelentik. hány embert lehetne szerinted így meggyőzni?
ezt erre a szövegedre írtam válaszul, ha nem lett volna egyértelmű: "...viszont én most jobban élek, és ez elég is ahhoz, hogy továbbra is a fideszre szavazzak."

2018.04.09. 17:39:04

@Womb Raider: Valami azt súgja nekem, hogy a bagoly mondja a verébnek, hogy nagy fejű mondás nem nekem jutott eszembe először rólad...

Amúgy már az első hozzád intézett kommentemben is írtam, hogy index olvasó vagyok. És sajnos nekem nem olyan munkám van, ami lehetővé tenné azt a nagy olvasó és kommentgyártó kapacitást, ami neked van, úgyhogy be kell érnem ennyivel. Viszont nem is oktatok ki mindig mindenkit mindenben.

2018.04.09. 17:44:01

@midnightcoder2: "Vagy Pl. picit régebben, amikor az amcsik lerohanták irakot a nem létező vegyi fegyverek miatt. Ami végül az ISIS létrejöttéhez vezetett..." - igen, de ez csak jóval később derült ki. akkor most képzeld el, mi lett volna, ha nem utólag kerül egy nem agymosott amerikai közvélemény elé :-)

2018.04.09. 17:51:53

@Sally and Billy: ezt olvastad már? neked írtam nemrég, ugyanerre a témára:
"a másik meg az, hogy honnan lehetsz benne biztos, hogy amihez hozzájutsz a tőled független szűrőkön keresztül, az valódi és hiteles?
vagy elfogadod fenntartás nélkül amit kapsz, vagy megpróbálod a több forrásból, akár a sorok közt olvasva összerakni magadnak a képet. de akkor már megint a saját szűrőiden keresztül nézed."

szóval honnan tudod, hogy amit te tájékozódásra használsz, az csak hiteles és valódi információkkal lát el?

2018.04.09. 17:54:31

@aleksz róz: Szóval azt a szöveget te költötted ebből a "progresszív adózás, szociális juttatások emelése stb."-ből.

És volt bármi konkrét infód arról, hogy mekkora fizetések után kellett volna a mostaninál magasabb szja-t fizetni, vagy hogy konkrétan mit jelent a szociális juttatások emelése? Ha nem, akkor azt a kommentedet hogy tudod összeegyeztetni a nekem írt elsőddel? Vagy annak a hsz-ednek pont az volt a lényege, hogy mindenki (így te is) úgy képzel mindenfélét bele az általa olvasottakba amit akar?

midnightcoder2 2018.04.09. 17:55:01

@aleksz róz: Szerintem az értelmesebb amcsi azért tisztában van vele, hogy ők igazából mindig olajért vagy más nyersanyagért cserébe exportálnak valahová demokráciát.

hordalek 2018.04.09. 17:55:46

FöldesAndrás legújabb agymenését nem lehet kommentelni, szóval bocs, de akkor itt.
index.hu/velemeny/2018/04/09/hogy_lehetett_ennyire_hulye_egesz_magyarorszag/
Ennél a Földesnél betegebb, gyűlőlködőbb újságírót nem hordott még a hátán a Föld. Próbálok higgadt maradni, nem egyszerű.
"Egyre világosabb a főváros-vidék szembenállás is, és Budapestről nézve tényleg úgy tűnhet, hogy a közig határon túl tombol a gyűlölet és a rendpártiság"
Igen b+. onnan nézve. Te beszélsz gyűlöletről? B+ elolvastad amit írtál? Komolyan, a pofám leszakad. Nem b+, nem a töketlen ellenzék a béna. Nem. Nem az ellenzék nem tudott semmi érdemlegeset felhozni a kampányban csak azt, hogy fizessenek a gazdagok. Nem. A szavazók a hülyék, a tudatlanok. Bezzeg a pestiek. A szent grált ők szarták. Ők nagy liberók, a nagy demokraták, a titkok tudói. Aztán ha a demokrácia nem a kedvük szerint alakul, akkor jön, hogy a választó az ostoba. Eszetek ágában nem lenne magatokban keresni a hibát. B+, az Orbán fóbiátoktól nem láttok tovább, mint 1 méter. Én úgy vettem észre, hogy ez a Földes jobban szeret egy random arab országban, mint itthon. A saját hazájának polgárait a legalpáribb módon gyalázza, de a feketék meg az arabok...na ők aztán! Áhhh....befejezem, mert az agyam eldurran.
Még valamit. Gy-M-S megye, győri választókerületek. Szerintem az országban az 1 nm-re eső mérnökök és technikusok száma itt a legmagasabb az országban. Ennek ellenére a Fidesz és az egyéni jelöltjei utcahosszal, valahol több mint 65 %-al nyerték a körzetüket. De erről is biztosan a sok tudatlan tehet. Szálljatok magatokba és a hibát magatokba keressétek, ne a szavazókat hibáztassátok a kudarcotok miatt.
Kösz, hogy elmondhattam.

teéjesenmindegy 2018.04.09. 17:58:10

@CoolKoon: :D::DD: Jajj, te hülye. És még mindig mondod. Nem látod, hogy a valóság beleszart a szátokba?

2018.04.09. 17:59:11

@aleksz róz: Hát ez az, hogy én nem tudom. És pont azt próbáltam kideríteni az észosztóktól, hogy ők mitől olyan biztosak benne, hogy tudják.

teéjesenmindegy 2018.04.09. 18:01:23

@hordalek: Ne foglalkozz a kopasszal, buzzancs szegény, és imádja az egzotikus farkakat.

2018.04.09. 18:04:09

@Sally and Billy: és azt írták, hogy nincs konkrét, több helyen körbe kell nézni ("itt-ott")

2018.04.09. 18:05:01

@midnightcoder2: de azok elég kevesen vannak :D

2018.04.09. 18:11:36

@Sally and Billy: azt hittem, egyértelmű, hogy én költöttem, ilyennel a világon senki nem kampányol... :-)

nagyon kevés konkrétum hangzott el. és nem véletlenül...
de a korábbi tapasztalatok ill. költségvetés korlátainak tudomásul vétele elég sok ember számára jelentette a keresetcsökkenés valós lehetőségét

2018.04.09. 18:59:25

@Sally and Billy: Súgták ... a hangok? Az jó..

"És sajnos nekem nem olyan munkám van, ami lehetővé tenné azt a nagy olvasó és kommentgyártó kapacitást, ami neked van, úgyhogy be kell érnem ennyivel. Viszont nem is oktatok ki mindig mindenkit mindenben."
Az jó! Azért azt nem mulasztottad el, hogy kétségbe vonjad az általam véleményalkotás alapjául szolgáló források hitelességét.. (anélkül, hogy bármelyiket is ismerted vola.. meg azután is jópofizással igykeztél felülre kerülni. Akárhogyan is legyen, a csupán az indexre alapozott véleményed nemritkán téves, hiányos , manipulált infókra épül. Ezért ugyan ne engem okolj, meg azért se, hogy én megpróbálok szélesebb körben , bár jellemzően a ballib oldalról kiindulva tájékozódni. Mert neked nincs időd, nem biztos hogy én tévedek...

@aleksz róz: Később az derült ki, hogy már a háború megindítása idején kiderült, hogy az infó nem valós..sőt, kreált. Előbb lövünk, utána kérdezünk..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.09. 19:27:22

@BéLóg: No igen.. Egyébként a tegnapi választások a Fidesz- Kdnp közös listára 300 ezerrel többen szavaztak, mint a parlamentbe került ellenzékre összesen..

tede 2018.04.09. 19:50:37

Sőt, gyerekek, ha minden otthon maradó a baloldali összefogásra szavazott volna, akkor még simábban megverték volna a Fideszt. Tényleg ezekből a dolgokból kéne erőt merítenie az ellenzéknek 4 évre? Építsenek fel egy hiteles ellenzéket, söpörjenek ki mindenkit, aki 2010 előtt képviselő volt, kezdjenek újakkal, akik már letettek valamit a civil életben és akkor talán. Ja meg állítsanak össze egy normális programot.

2018.04.09. 19:58:37

@Womb Raider:

"Azért azt nem mulasztottad el, hogy kétségbe vonjad az általam véleményalkotás alapjául szolgáló források hitelességét.."

Ezt hol is csináltam?

"jópofizással igykeztél felülre kerülni"

És ezt hol csináltam?

"Ezért ugyan ne engem okolj"

És ezt?

Biztos nekem szántad ezt a kommentet?

A biztos utas 2018.04.09. 20:59:12

"Egyfelől az, hogy az LMP egyáltalán nem segítette a Fidesz-kétharmad megakadályozását. Tulajdonképpen aki rájuk szavazott, az Orbán korlátlan hatalmát támogatta."

Tulajdonkeppen nem szavazott volna az LMP-s 4 eve se egyaltalan senkire, ha a szavazatanak kesobb barmi koze lett volna Gyurcsanyekhoz. Ez 4 ev mulva is igy lesz szerintem.

Róbert László 2018.04.09. 21:02:27

Vidéken a nagylelkű élelmiszer csomagocskák tették meg a hatásukat amelyet a fidesz osztogatott " önzetlenül " és kitartóan. Ennyi is elég egy tartósan nyomorban tartott népcsoportnak a szimpátiához. Utána irány a szavazatok lerendezése. A migráncsoktól és az arab számoktól való félelmükben a megmentőjüknek önmagát kinevezett személyre szavaztak.

Róbert László 2018.04.09. 21:03:01

Vidéken a nagylelkű élelmiszer csomagocskák tették meg a hatásukat amelyet a fidesz osztogatott " önzetlenül " és kitartóan. Ennyi is elég egy tartósan nyomorban tartott népcsoportnak a szimpátiához. Utána irány a szavazatok lerendezése. A migráncsoktól és az arab számoktól való félelmükben a megmentőjüknek önmagát kinevezett személyre szavaztak.

CoolKoon 2018.04.09. 21:19:17

@teéjesenmindegy: Igazad van, elismerem, hogy mostantól királyunk és császárunk parancsára kétszer kettő öt.

nikkel odeon 2018.04.09. 21:22:57

@Cycmen: Na erre spec. pont rábasztál. Itthon is a gyógyszeriparban dolgoztam, kifejezetten jó (bár nem kimagasló) fizetésért, és Angliában is, hasonló munkakörben (szenior fejlesztő, de ettől nem akarom jobban beazonosítani), csak jóval több pénzért. És ugyanez igaz a feleségemre, mondjuk ő sajna relatíve jóval rosszabbul keres kint, de a mediánon talán így is túl van, és jó a munkája, és szakmailag is rengeteget fejlődtünk. Igaz, a szar font miatt a nettóm az egymillió Ft alatti (vagyis kint egyáltalán nem nagy szám), de nem a pénz miatt mentem ki, hanem elsősorban III. Viktor miatt. Amúgy egy közvetlenül Pest mellett lévő faluban van egy kifejezetten nagy házunk, és nyilván kint se nyomorgunk, bár kisebb házban lakunk. Hangulatban viszont ég és föld a különbség, Brexit ide vagy oda... Hülyék meg nyilván vannak ott is (lásd Brexit), de még a kretének is tolerálhatóbbak. Nem muszáj elhinned, tényleg hazudhatnék is, de nem hazudok. Mondjuk amúgy telibe szarom, hogy elhiszed-e vagy sem. (Konkrétan amúgy a választás miatt is jöttem haza egy hétre.) Amúgy tulajdonképp még hálás is lehetek nektek, mert tavagly december körül nagyon elgondolkoztam azon, hogy hazaköltözzünk-e, de meggyőztetek, hogy ráérünk azzal, és gyűjtsünk még néhány millát. Ha nem is Angliába, vagy Magyarországra, akkor valahova máshova. Mondjuk Hollandiába vagy Dániába...

2018.04.09. 21:23:23

@Borondot jol pakoljatok be lippsik:
"Mostantol hosszas argumentacio helyett, tenyek szazainak belinkelese helyett csak annyit kommentelek majd a ballipsiknek ervul:
1. POFAD BEFOGOD
2. KUSSOLSZ
Ideje, hogy hozzaszokjanak a demokraciahoz, demokratikus viszonyokhoz."

Igenis, értettük, kedves Urambátyám - ha nem veszed tolakodó bizalmaskodásnak, hogy így szólítalak. Bűnünket beismerjük, alázatosan könyörgünk bocsánatért és - ha lehet - kegyelemért a Főméltóságú Úrhoz. Megértettük végre, hogy Ő mostantól Magyarország teljhatalmú ura, Isten kegyelméből, Soli Deo Gloria, ahogy Ő is mondotta.
Kérlek alássan, Bátyám, ha majd színe elé járulsz, esetleg szólnál a mi, megtévesztettek érdekében pár jó szót. Hogy mi is színe elé bocsáttathassunk, és bűnbánóan mondhassuk: Nostra Culpa, Nostra Culpa, Nostra Maxima Culpa!
Mint láthatod, drága Bátyám, elmentünk már a templomba, és ott mondta nekünk a Tiszteletes Úr, hogy ezt kell majd zsolozsmáznunk Előtte, miközben térdet, fejet hajtunk.
Kérünk téged tehát alássan, hogy egy Számodra is megfelelő időpontban a mi Színe elé járulásunkat megszerveztetni szíveskedjél. Tudjuk, hogy a Főméltóságú Úr asztalánál mi nem étkezhetünk, de hát ahogy Jézusnak is mondta a kananeus asszony: "Úgy van, Uram, de hiszen az ebek is esznek az asztal alatt a gyermekek morzsalékaiból" (ezt is a Tiszteletes Úrtól tanultuk, Márk 7.28.). Igyekszünk, kedves Urambátyám! Mert nekünk is csak egy életünk van, és hát ugye valamibe bele kell lépni, a NER-be, vagy a szarba. Ez most már olyan világos számunkra is, mint a Főméltóságú Úr fényes csillaga, ami messze világít hazánk és majd Európa egén is.

Rekspa 2018.04.09. 21:26:42

Fordítsuk meg. Ha annyira Orbán leváltása volt a cél, miért nem léptek vissza a szocik az LMP-sek javára??? Ja, hogy az már nem pálya.
LMP-s szavazóként a kezem száradna le, ha valamelyik szoci brigádra kellene szavaznom. Ha vissza is léptek volna, inkább húztam volna be az MKKP-t vagy akár a Jobbikot, mint az elkúrtakat.

Lévai András 2018.04.09. 22:10:57

Valójában Budapesten nagyjából ugyanolyan arányban szavaztak a fideszre mint 2014-ben. A blogíró valamiért elfelejtette összehasonlítani az akkori és a mostani szavazatszámokat. Tehát a Fidesznek Budapesten nem volt tartaléka, vidéken igen.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 22:36:50

Akkor a pestieket megbosszuljuk. A kurva anyátokat.

Kiásatjuk velük a metrót azt vihetik le vidékre, meg a múzeumnegyedet. A pestieket el kell számoltatni.

Tisztességes Természettudomány 2018.04.09. 23:27:32

Ha egy csepp humorotok lenne, akkor az Orbán-urbán konfliktusról beszélnétek. De mit is várok? Hócipő színvonaltól Bödőcsöt? Nem fog menni.

Csiszok Pirkefogó 2018.04.10. 00:50:01

Csak jelezném, hogy még véltlenül sem szavaztam volna a DK-sra, ha az LMP-s visszalép.

Ehelyett elkezdtem volna vizualizálni, hogy jönnek a szerecsenek és megcsinálják a feleségemet és a lányomat a hátamon. Mert megérdemlem!

2018.04.10. 01:37:12

@Csiszok Pirkefogó: te az lmp-sre se szavaztál volna még véletlenül se, mert fideszes vagy, úgyhogy tökmindegy :D

ételizésítő 2018.04.10. 02:16:10

@Rekspa:
Nos, a hozzád hasonló seggfejek miatt nyert a Fidesz 2/3-dal.
De biztos ezt akarták hazaáruló Bernikéék.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.04.10. 06:36:58

Segítek, ostoba libsik. Budapest mindig is komcsi meg koncsita féle libsi volt. Ez nem újdonság, szégyenlem is hogy ott dolgozom

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.04.10. 06:38:15

@Róbert László: a cigányokat tartósan nyomorban tartják? Ez új.

2018.04.10. 06:54:34

@Sally and Billy: "Ezt hol is csináltam?"

A gunyoros hozzászólásaid sorában. Implicite.

2018.04.10. 07:01:40

@ételizésítő: Persze, mindenki hülye a 'túloldalon'.. csak tudod, nagyon nagy gáz, hogy ezt a sok-sok alulképzett, buta, manipulálható, aljadék magyart a magasan kvalifikált, kifinomult , európai értékeken szocializált magasabbrendű politikus nem , hogy maga mögé felsorakoztatni nem volt képes, de megszólítani sem.
Kéne keresni valami igazi komenikácciós szakembert, aki az egyszerű emberek számára lefordítani a belterjes susmust. Amíg Werber a fidesznek dolgozott, maga volt a sátán... mikor lesezerződött az LMP csapatába, mindjárt elcsendesültek a hangok..
Ahogyan ez a kétkulacsosság a Jobbik kapcsán is felszínre tört. Nem baj, ha fél évvel ezelőtt még antiszemita nácikok voltak, akik legárdázzák a cigányokat, de ha csak velük kézenfogva... vagyis inkább a hátukon csimpaszkodva juthatunk a parlamentbe, hát egye fene. A mi nácink jó náci, a ti nácitok rossz. Hellertől elhányom magam..

midnightcoder2 2018.04.10. 07:36:58

@nikkel odeon: Ha egy kis eszetek van, akkor inkább Kanadába vagy Ausztráliába mentek. Nyugat-Európa elég ronda hely lesz nem túl soká.

Én is szépen megélek idehaza mint szoftverfejlesztő egy multinál, de ha fiatalabb lennék 10-20 évvel én is kimennék pár évre melózni Angliába amíg még lehet, és pont leszarnám hogy ki van kormányon.

John Szigethy 2018.04.10. 07:45:49

Történelmi fasszopáson esett át a magyargyűlölő gennybaloldal. Ugye faáj? Annak örülök fasszopók! GET OVER IT, LOSERS!

2018.04.10. 08:03:07

@John Szigethy: A baloldal is jóllakott, a geci is megmaradt.. win-win.

Merlot 2018.04.10. 08:34:59

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: "A pestieket el kell számoltatni."

Meg a kurva mucsai anyádat.

simonpali 2018.04.10. 08:44:14

Akkor most ti is kezdjetek el rettegni Orbán bácsi büntijétől, jó? Akár már most vasárnap is tüntikézhettek ellene.

arckönyv 2018.04.10. 08:48:37

a pénz meg a tudás eddig sem vidéken összpontosult, én elégedett vagyok, a csóró parasztok örüljenek a fidesznek, másnak úgyse nagyon fognak...

simonpali 2018.04.10. 08:50:19

Egyébként büdös bunkó hazugság, amit terjesztetek.Egy lmps szavazó soha nem szavazott volna Bauerre,Niedermullerre!!Gy Német Erzsébetnél is erosen necces lett volna.Nagyon esetleg Vajdánál jött volna össze. Talán.De az lmp úgy volt vele, nem kockáztathatja több visszalépéssel a bejutást, és teljesen igazuk is volt.A kis pártoknál rendkivül nehéz belőni, hol vannak épp a küszöbhöz képest.

2018.04.10. 08:53:43

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Ezt vegyük olybá, kedves Bátyám, hogy visszajelzett a Főméltóságú Úr Titkársága? És ez az üzenet? No de a keresztényi könyörület és a megbocsájtás, kérlek szépen..? Vagy nekünk már az sem jár? Most, hogy a Főméltóságú Úr immár örök időkre Magyarország Istentől rendelt főkormányzója, mi már semmilyen formában nem kellünk? Még közmunkásként sem, havi bruttó 47 ezerért? Illetve legfeljebb annak, köszönet elvárva..
Ha így van, hát így kell lennie, nyomorult fejünknek grácia nem jár, várjuk hát a TEK-et.
Ha nem túl nagy kérés, drága Bátya, esetleg ha közbenjárnál a Belügyminiszter Úrnál, hogy részemre a jobbik cellát utalja ki valamelyik jobbik intézményben, akkor takarodó előtt a Te áldott Nevedet is imámba foglalnám.

gigabursch 2018.04.10. 09:11:55

Örülök, hogy kezd végre egyre erősebben elválni a szar a májtól, és remélem, hogy az LMP végre véglegesen elszakad ezektől a léhűtő "demokratikus" istenbarmaitól.

2018.04.10. 09:14:36

@Womb Raider: Micsoda válasz...már megint.

Szóval annyira nem érdekel, hogy visszaolvasd, de azért arra kényszeresen ügyelsz, hogy tiéd legyen az utolsó szó.

Akkor emlékeztetnélek, hogy pont te hiteltelenítetted az indexet meg a hvg-t, erre én megkérdeztem, hogy akkor szerinted honnan lehet hiteles infókhoz jutni. Válasz helyett elkezdtél hárítani, ferdíteni, kivetíteni... Ez amúgy nem is lenne baj (a nem válasz is válasz), csak hát pont a te vesszőparipád, hogy mindenki hárít, ferdít, csak te nem. Kis önkritika nem ártana.

gigabursch 2018.04.10. 09:15:02

Mindazonáltal szívesen megnéznék egy olyan infógrafikát, amelyen a korábbi választási rendszer szerinti (vagy épp más országban lévő választási elvek szerint) szavazóköri (és nem körzeti - félanalfabéták figyelem! - a körök gyakorlatilag nem változtak) eredmények alapján mi jött volna ki.
Esetleg megfűszerezve a külföldi szavazatok, meg a külhoni szavazatok kérdésével.

Mondjuk pl USA, ahol elektori rendszer analógiájára a megyéket vennénk figyelembe, a német vagy épp a brit, francia, görög, bolgár, stb. választási rendszer mit hozna ki eredményül.

Ez nyilván időigényes, tehát én szívesen megvárom.

Gyanítom a korábbi választási rendszer szerint is bőven 2/3-ad lenne a fidesznek, de kíváncsi lennék a Jobbik vagy az LMP eredményére is.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.10. 09:22:17

@simonpali: Magam-fideszesként- dobtam egy taktikai szavazatot listán az Lmp-nek, mert belefért. Ha tömegesen visszaléptek volna a körzetekben az LMP-sek, akkor mindkét x-et a Fideszre húztam volna be..

John Szigethy 2018.04.10. 09:22:52

A liberálbolsevik tetűhorda ilyen blogokon keresztúl próbálta megnyerni a választásokat. A barmok nem tudták, hogy nem mindenkit érdekel a szar blogjuk és nem mindenki netezik Budapesten kivül. Nem elég elfogult gennyblogokat írni, faszopók, tetűforradalmárok!

2018.04.10. 09:31:55

@Sally and Billy: Mit bohóckodsz? Egyet állítottam: Nincs kizárólagosan hiteles hírforrás, mivelhogy nincsenek független hírforrások. Te meg azon lovagolsz, de, az index akkor is.. mert te csak azt olvasod.
Mutattam, mire gondolok, ha az index fenntartásokkal való olvasását ajánlom. Téged láthatóan nem zavart..
Viszont semmi használható alternatív javaslattal nem álltál elő, de azt pontosan megállapítottad, hogy én élek tévedésben, félrevezetetten.("Honnan tudom, hogy a több forrás nem ugyanannyira hiteltelen, fake news?" ) Kezdesz ismerős lenni, nagyon hasonlít a stílusod valakire, akivel egy másik fórumon nem sikerült szót értenem. :)
Azt meg hagyd meg nekem, hogy mikor gondolom úgy, hogy már nem szükséges válaszolnom..

2018.04.10. 09:33:32

@gigabursch: Hogyan implementálnád a jelenlegi választást egy kétfordulás rendszerre?

Európai téridő 2018.04.10. 09:36:37

A helyi politikában fog eldőlni jövőre, az önkormányzati választásokon, hogy igaza van e nickgrabowszkinak. A budapesti ogy-képviselet csak pántlika.

2018.04.10. 09:50:10

@Womb Raider: "Egyet állítottam: Nincs kizárólagosan hiteles hírforrás, mivelhogy nincsenek független hírforrások."

Nem, ezt eddig nem állítottad. De pont ezt próbáltam belőled kihúzni. És ha már állandóan a kettős mércét emlegeted, akkor miért is csak a balos médiát fikáztad eddig?

"nincsenek független hírforrások. Te meg azon lovagolsz, de, az index akkor is."

Ugyan keresd már vissza, hogy ilyet hol állítottam.

"Viszont semmi használható alternatív javaslattal nem álltál elő, de azt pontosan megállapítottad, hogy én élek tévedésben, félrevezetetten."

Ez meg aztán tényleg a röhejesség netovábbja. Kb szó szerint visszaírod nekem azt, amit én írtam neked.

2018.04.10. 09:53:33

@Womb Raider: "Persze, mindenki hülye a 'túloldalon'.. csak tudod, nagyon nagy gáz, hogy ezt a sok-sok alulképzett, buta, manipulálható, aljadék magyart a magasan kvalifikált, kifinomult , európai értékeken szocializált magasabbrendű politikus nem , hogy maga mögé felsorakoztatni nem volt képes, de megszólítani sem.
Kéne keresni valami igazi komenikácciós szakembert, aki az egyszerű emberek számára lefordítani a belterjes susmust."

Ja, hülye ellenzék nem volt hajlandó leereszkedni a fidesz agymosodájának szintjére. És szerinted ez is azt mutatja, mennyire alkalmatlanok...

teéjesenmindegy 2018.04.10. 10:52:38

@Sally and Billy: igen, az ellenzék annyira emelkedett, és akkora színvonal...
mi is volt ezeknek a géniuszoknak a programja? orbán takaroggy, aztán majd lesz valami

teéjesenmindegy 2018.04.10. 10:54:15

Ja, Simicska abbahagyja, kiszáll.
Gondolom a b1 blognak is vannak hetei hátra. Szevasztok! A kutyának nem fogtok hiányozni, remélem éhenhaltok

2018.04.10. 11:37:32

@teéjesenmindegy: Robot vagy-e? Hányszor kell még leírnia vkinek, hogy a fidesznek még annyi programja sem volt?

2018.04.10. 11:40:12

@teéjesenmindegy: Fentebb még azon vihorásztatok, hogy az ellenzéki média ezentúl is majd nyomhatja, hogy nem nyomhat semmit.

De nehogy ebből is levonjatok bármiféle következtetést. Véletlenül se.

2018.04.10. 12:03:40

@Sally and Billy: "Ja, hülye ellenzék nem volt hajlandó leereszkedni a fidesz agymosodájának szintjére. És szerinted ez is azt mutatja, mennyire alkalmatlanok..."

Nem, messze nem erről van szó, hanem arról, hogy ostobaság annak a szavazatára számítani, akit amúgy konstans debilnek igyekszik beállítani a baloldal. (A ballib blogok fele másról sem szól, csak arról, hogy mekkora büdös bunk a vidék, mert nem rájuk szavaztak... nos ezek után ne legyen meglepetés, ha 4 év múlva újfent ilyen eredmény születik.. A legbutáb embernek is van büszkesége, sőt, mása sincs és ebbe ordas módon belegázolni pesti taknyos huszon-harminc semmihez nem értő politológus köldökszösz bizergálóknak sincs joga. Megtehetik, de aztán magukat okolják. Nem tanultam kommunikációt, de ösztönösem tudom, kit hogyan tudok úgy megszólítani, hogy együttműködésre ösztönözzem.

gigabursch 2018.04.10. 12:31:22

@Womb Raider:
Némi képzelőerővel azért az is megoldható.
Mondjuk a legjobb 2-3-at venném még egyszer, ahol nincs eleve 50%

2018.04.10. 12:40:10

@Womb Raider: De abban azért egyetértesz, hogy a fidesz már régóta agymosást hajt végre? Ha nem, akkor mindegy, de ha esetleg mégis: Szerinted agymosott embereket milyen kommunikációval lehetne kijózanítani? (Hogy mondjak egy példát is: ugye végig azt szajkózták, hogy ha nem ők nyernek, le lesz bontva a kerítés, és jönnek a migránsok. Pedig az ellenzék többször is nyomatékosan kifejezte, hogy nem fogják lebontatni a kerítést. A fidesz=magyar nemzet szajkózásáról meg már ne is beszéljünk.)

Amit amúgy a kommentedben állítasz, látom, hogy a jövőre írod, de mégis az az érzésem, hogy próbálod összemosni a választások előttel. Mindegy.

Én egyébként úgy emlékszem, hogy pont a fidesz kezdte a zemberek hülyének nézését: "lassan mondom, hogy mindenki megértse", "akinek nincs semmije, az annyit is ér", stb.

2018.04.10. 12:51:32

@Sally and Billy: "Nem, ezt eddig nem állítottad. "

Ja.. ha neked csak szájbarágós módon lehet elmondani, az más. ...és a többi kínlódásod, hogy kiforrgass és átértelmezz általam leírtakat, nos meg ne sértselek, de nem érdekel.

"Ez meg aztán tényleg a röhejesség netovábbja. Kb szó szerint visszaírod nekem azt, amit én írtam neked."

Ja..persze... de attól még továbbra sem látom, hogy a te tévedhetetlenséged, a véleményed megkérdőjelezhetetlenségen min is alapul.

2018.04.10. 13:01:41

@Sally and Billy: " De abban azért egyetértesz, hogy a fidesz már régóta agymosást hajt végre? "

Ohhogyne...

"Amit amúgy a kommentedben állítasz, látom, hogy a jövőre írod, de mégis az az érzésem, hogy próbálod összemosni a választások előttel. Mindegy."
Igen, ez pontosan így zajlik minden választás előtt. Az ellenzék tisztában volt azzal, hogy nem sok esély (0) a kormányváltásra és a saját inkompetenciájukat, kooperációra se szándékot, se alkalmasságot nem mutató , így eleve kudarcra ítélt kampányukat , az ebből (is) fakadó kudarcot előre elkezdték magyarázni, elkezdtek egymásra, meg a suttyó gyökér 'agymosott' vidéki 'parasztokra' mutogatni... :) Nevetséges.. és a jóslat meg is valósította önmagát.Kb ez volt az egyetlen, amit jól láttak előre...

"Én egyébként úgy emlékszem, hogy pont a fidesz kezdte a zemberek hülyének nézését: "lassan mondom, hogy mindenki megértse", "
Nos, ezt Sipánka kezdte, a gázáremelés cáfolatánál..:)

"Hogy mondjak egy példát is: ugye végig azt szajkózták, hogy ha nem ők nyernek, le lesz bontva a kerítés, és jönnek a migránsok. "

A szegény együgyű ember még ott volt elakadva, hogy az ellenzék a migráns válsággal kapcsolatban folyamtos fáziskésében volt (hazudott..) így eccerűen kikristályosodott a meglátás: Ezek akkor is hazudnak, ha kérdeznek és miért is tennék azt, amit ígérnek... miközben ugye a biztonság kedvéért időről időra a kommunikáció részévé tették a migránsok sanyarú körülményeirő és hányattatásaikról szóló híradásokat >>> ezeket jobban érdekli egy homoki néger, mint Varga Jóska rezsiszámlája...

2018.04.10. 13:33:53

@Womb Raider: Baszki, te is robotüzemmódban vagy? Hányszor kell még leírnom, hogy én soha nem állítottam azt, hogy az én véleményem, ismereteim megkérdőjelezhetetlenek? És hogy pont azt próbáltam kideríteni, hogy te miért gondolod azt, hogy a tiéid azok?

2018.04.10. 13:36:34

@Womb Raider: Ennek a kommentednek már megint semmi köze sincs a kérdéseimhez. Látszik, hogy meg sem próbálod értelmezni amit írok, csak csípőből rávágod ami hirtelen eszedbejut.

És a lassan mondomot orbán csinálta először.

2018.04.10. 14:00:01

@Sally and Billy: Nem állítottam.. te állítod, hogy én azt gondolom/állítom. Nyilván nem azok, de ugyan, mutass bárkit, aki errefelé nem ragaszkodik a saját álláspontjához!

"És a lassan mondomot orbán csinálta először."
Nem. :) De ezt nem azért állítom, mert én robot üzemmódban kötöm az ebet a karóhoz, hanem a kálenygyáréom szerint is Lendvai Ildikó mondotta volt.

"Biztosan sokan emlékeznek a szocialista Lendvai Ildikó 2002-es mondataira. "Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés." Lendvai (és az MSZP) akkor csak ezzel a kontrademagógiával tudott kikecmeregni a csapdából, amit a Fidesz ásott neki. "

Sehol nem említik, hogy a szállóige Orbántól eredne..Persze cseppet sem lep meg, hogy ez, ahogyan a "Köteles Laca" történetet is sokan rosszul ismerik..meg Gyurcsány "El lehet menni " útmutatását is.

2018.04.10. 14:37:30

@Womb Raider: Utánanéztem, a szállóigével kapcsolatban neked van igazad.

Az eredeti témánkban még mindig nincs, de most már nem fogom még húszszor leírni ugyanazt. Úgyhogy gyorsan írj még vmit, hogy tiéd legyen itt az utolsó szó, és akkor ezen a blogon be is fejezhetjük ;)

2018.04.11. 07:30:10

@Sally and Billy: "Utánanéztem, a szállóigével kapcsolatban neked van igazad. "
Köszönöm. Ritka holló, aki így tesz. ;)

bajai 2018.04.15. 22:39:08

A büntetés nyilvánvalóan nem fog elmaradni?
Ideje lenne már Budapestet visszafogni. Egy vízfej.
Sajnos nem valószínű.
süti beállítások módosítása