B1 blogcsalád



Érted jöttünk, civil, nem ellened! – mit csinál a magyar titkosszolgálat?

2018. április 05. - ashwood

nbb_20150227_7731_grid2_fekvo_lead_focuspoint_926x504.jpgAzt eddig is tudtuk, hogy a kormány és kiszolgálói nem válogatnak az eszközökben, amikor a hatalom megtartása a cél. Az azonban újdonság, hogy izraeli magán-titkosszolgálatokat is bevetnek a képzelt ellenséggel szemben. De mit csinál ilyenkor a magyar hírszerzés?

Mint az Index csütörtökön megírta – amit az érintettek már korábban is sejtettek –: egy ex-titkosszolgákkal működő, izraeli magáncég próbált lépre csalni több magyar és külföldi civil szervezetet. Véletlenül épp olyanokat, akiket a kormány Soros Györgyhöz igyekszik kötni. Többek között a Migration Aid vezetőjét igyekeztek megvezetni titkosszolgálati eszközökkel – sikertelenül. (A szervezetnek egyébként semmi köze Soros Nyílt Társadalom Alapítványához, soha, egyetlen fillért sem kaptak a milliárdos szervezetétől.)

A magán-titkosszolgálati akciók keretében készült hangfelvételeket később – erősen megvágva, így természetesen meghamisítva – a kormány hivatalos propagandalapja, a Magyar Idők hozta le. Nem más írta körül a hangfájlokat, mint a legmegbízhatóbb Fidesz-írnok, Bayer Zsolt. A szabadszájú publicista szerint "egy beépített oknyomozó újságíróval folytatott beszélgetésen" leplezték le magukat a Soros-ügynökök. Olyannyira, hogy néhány nappal később már a titkosszolgálati akció "eredményei" váltak a kormányzati kommunikáció és Orbán mondanivalójának gerincévé. Innen vették egyébként a bűvös, kétezres számot – már hogy ennyien dolgoznak Soros zsoldjában a kormány megbuktatásán. Akiket – így Orbán – a kormány név szerint ismer és megfigyel.

A jól felépített akció azonban azzal nem számolt, hogy az Orbán-kormány által – joggal – paranoiássá tett NGO-vezetők egyből átverésre gyanakodtak, így maguk is készítettek felvételt a beszélgetésekről, fényképeket a magukat üzletembernek hazudó ex-kémekről, sőt, a Migration Aid vezetője, Siewert András az első – emailes – kapcsolatfelvétel után azonnal a magyar titkosszolgálathoz, az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordult. És itt kezd igazán érdekessé válni a történet.

Jelenleg nem tudjuk, ki bérelte fel az izraeli magáncéget a lejárató akcióra, de azt igen, hogy ebből egyedül az Orbán-kormány profitált. A akcióból származó anyagok is a kormány kommunikációs agytrösztjénél, majd szócsöveinél landoltak. Az is köztudott, hogy Orbán igen jó kapcsolatot ápol a regnáló izraeli miniszterelnökkel, Benjamin Natanjahuval. Sőt, osztoznak a Soros-gyűlöletben is – Izraelben ugyanis a civil, jogvédő szervezetek nem átallanak kiállni a palesztinokkal szemben válogatás nélkül alkalmazott erőszakkal szemben. Vagyis Soros és a civilek lejáratása a magyar és az izraeli kormánynak egyaránt a szívügye. Így könnyen elképzelhető az együttműködésük az akcióban.

Az azonban a legkevésbé sem tiszta, hogy mit csinált a magyar titkosszolgálat, miközben magyar állampolgár ellen indított titkos támadást egy ex-kémekből álló cég?

Lássunk tisztán: a titkosszolgálat nem a rendőrség, vagyis nem passzolhat el egyetlen ügyet, bejelentést sem azon az alapon, hogy a tudomásukra jutott adatok nem vetik fel bűncselekmény gyanúját. Ebben az esetben az Alkotmányvédelmi Hivatalnak kutya kötelessége volt ellenőrizni a bejelentést, meggyőződni arról, hogy valóban dolgoznak-e ismeretlenek magyar állampolgárokra, civil szervezetekre.

Mivel a Migration Aid vezetőivel a találkozóra Bécsben került sor, az ügybe be kellett vonni a Lázár János által felügyelt Információs Hivatalt, vagyis a külföldi hírszerzést is. Vagyis legalább két kormánytag: Pintér Sándor és Lázár János tudott az izraeliek akciójáról.

Ismét felmerül a kérdés: mit tett a magyar titkosszolgálat és elhárítás, hogy megakadályozza a fedett akciót magyar állampolgárok ellen?

Milyen utasítást adott Pintér vagy/és Lázár az irányítása alatt álló szervezeteknek a veszély elhárítására?

A találkozók végül létre jöttek, az ott készült hangfelvételek a kormány propagandistáinál landoltak. Vagyis a titkosszolgálat szemet hunyt az ismeretlen megbízójú ex-kémek akciója felett? Ilyen módon passzívan – vagy esetleg aktívan is – együttműködött a magyar titkosszolgálat egy politikailag motivált, a kormány számára előnyös, titkos akcióban magyar állampolgárok ellen?

Számtalan kérdés merül fel a magyar szolgálatok munkájával – vagy éppen, politikai okokkal magyarázható tétlenségével – kapcsolatban. Válasz azonban nincs. A Fidesz ugyanis három hónapja szabotálja, hogy az országgyűlés gyakorolja ellenőrzési jogát a titkosszolgálatok felett. Már értjük, miért.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5313811436

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy meg nem valósult bojkott margójára 2018.04.05. 19:39:36

Az újrendies rendszer bebetonozódott. Nincs jelentősége, hogy 100%, 67% vagy 51% az állampárt többsége. Álságos a számolgatás. Főként ilyen alaptörvénnyel, ennyire kiürült parlamentarizmussal, ilyen médiával és ilyen intézményi pártállami struktúráv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aquaticus 2018.04.05. 10:16:40

Szegény Soros alkalmazottak konspirációs célból kipofázták a gazdájuk céljairól azt, amit már úgyis sejtett mindenki és most megpróbálják ködösíteni az ügyet. Minek?

colonel Tigh 2018.04.05. 20:22:41

@aquaticus: Jézusom, neked segítenek vagy önerőből vagy ostoba? Ja bocsánat, most látom mikor regisztráltál, szóval nem ostoba vagy, csak aprópénzre váltod a gerincedet. Mennyit lehet ezzel keresni? Képernyőmentés, elküldöd, teljesítetted a kvótát - azért jár bónusz, ha pl még reagáltak is az okádékra amit idehánytál? Mert akkor szívesen. Vagy nem fizetnek? Akkor mégiscsak ostoba vagy. És gerinctelen.

Gleccsertetű 2018.04.05. 20:28:20

@colonel Tigh: mostmár legalább tudjuk, h megy nálatok a bérkommentelés

2018.04.05. 21:38:01

@Gleccsertetű: tehát ez rendben van? Fordítva is oké? Mondjuk ha Soros fizet ügynököknek, hogy húzzák csőbe Bayert?

2018.04.05. 21:39:20

@aquaticus: én például nem sejtettem, hogy a fidesz zsidó ügynököket fizet.

ubermeister 2018.04.05. 21:54:25

A cigány és a zsidó összefog a magyarság ellen. Lehet Adolfnak mégis igaza volt...:P

legeslegujabbkor 2018.04.05. 22:07:30

"Mivel a Migration Aid vezetőivel a találkozóra Bécsben került sor, az ügybe be kellett vonni a Lázár János által felügyelt Információs Hivatalt, vagyis a külföldi hírszerzést is. Vagyis legalább két kormánytag: Pintér Sándor és Lázár János tudott az izraeliek akciójáról."

Hazaárulás, kémkedés, a magyar nép kiárusítása,

eb ura fakó

Peter Götz 2018.04.05. 23:07:32

fidesz=bűnszervezet /Maffia/

Jakab.gipsz 2018.04.05. 23:40:19

Na hát ezek a zsidók, most már csak azt kellene tudni, miféle polgár háborúsdi zajlik, kiért miért, és főleg mi ellen.

Szerintem ezt még Bibi sem érti .

Gleccsertetű 2018.04.06. 22:13:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: egyelőre eddig csak a magukat "demokratikus ellenzéknek" nevező párt bukott le bérkommenteléssel Mo-on.

2018.04.06. 23:05:13

@Jakab.gipsz: szerintem Orbánt kérdezd. Hogy miért zsidókat bízott meg, az nem kérdés.
süti beállítások módosítása