B1 blogcsalád



Itt az újabb bizonyíték arra, hogy a Momentum az ellenzéket akarja legyőzni, nem a Fideszt

2018. április 01. - ashwood

image.jpegA Momentum elkezdte a politikai elit ügynökmúltjának feltárását - legalábbis ezt állítják magukról a lánglelkű fiatalok. Ennek keretében lerántották a leplet Medgyessy Péter múltjáról. Épp időben. A kormányt azonban véletlenül sem hozzák kellemetlen helyzetbe.

"Megtettük azt, ami egy ellenzéki pártnak sem sikerült az elmúlt 8 évben: elkezdtük a politikai elit ügynökmúltjának feltárását. Ez a rendszerváltás befejezésének első lépése" - mármint Soproni Tamás, a Momentum kampányfőnöke szerint. A nagy lerántásban nyilvánosságra hozták a Medgyessy-bizottság jegyzőkönyveit. Amiből kiderül, hogy a volt miniszterelnök a III./II-es ügyosztálynak dolgozott. Eget rengető hír. Ha nem lenne a Momentum, hogy értesülne erről a magyar közvélemény? Miként választhatnának a polgárok megfontoltan, ha nem lenne birtokukban a szükséges információ. Köszönjük Momentum!

Ja, hogy Medgyessy már több mint egy évtizede visszavonult az aktív politizálástól? Hogy múltjának e részéről másfél évtizede mindent lehet tudni? Hogy jelentős részben épp ebbe bukott bele 14 éve? Nem számít! A Momentum elkezdte befejezni a rendszerváltást.

(Csak halkan hívjuk fel a figyelmet Soproni megfogalmazására: "Megtettük azt, ami egy ellenzéki pártnak sem sikerült az elmúlt 8 évben…" Hm, az elmúlt 8 év ügynökügyi tétlenségét valóban az ellenzéken kell számon kérni, vagy esetleg az ezt az időt zömmel kétharmados többségben kormányzó Fideszen? Tudja a Momentum.)

Akad itt azonban másik probléma is. Míg a Medgyessy-bizottság egy olyan ügyet igyekezett feltárni, amelynek kulcselemei már a vizsgálat kezdetén ismertek voltak, addig a vele párhuzamosan működő Mécs-bizottság feladata a rendszerváltástól kezdve megalakuló kormányokban helyet foglaló ügynökök felderítése, és tevékenységük nyilvánosság elé tárása volt. Tudjuk: régen volt már ez, a momentumos fiúk nagy része akkor még a csattogós lepkét tolta az oviban, ezért segítünk kicsit feleleveníteni az akkor történteket:

– bár a Mécs-bizottságba delegált tagokat a Fidesz, de az érdemi munkában már nem voltak hajlandóak részt venni.

– A bizottság ennek ellenére dolgozott, igaz, kizárólag a mai ellenzék által (MSZP) delegált tagokkal.

– A testület épp ezért végül nem is tudott jelentést elfogadni, ám számos jegyzőkönyv született az ülésekről és megállapításokat is megfogalmaztak.

– A Mécs-bizottság szerint az Antall-kormányban 5, a Horn-kormányban 2, az Orbán-kormányban 4, a Medgyessy-kormányban pedig olyan személy dolgozott, aki együttműködött a kommunista rendszer állambiztonsági szerveivel. A személyek között két átfedés van, így összesen 10 olyan miniszter és államtitkár volt hivatalban a bizottság adatai szerint, akik együttműködtek valamilyen formában az állampárti idők titkosszolgálataival.

A fentiekből egyértelműen kiderül: sokkal inkább a mai jobboldalnak, konkrétan a Fidesznek van takargatni valója bőségesen ügynök-ügyben, nem az ellenzéknek. A Momentum mégis fontosabbnak gondolta, hogy egy alaposan feltárt üggyel kapcsolatban az ellenzéki pártokat ekézze, mintsem a Fidesz érzékeny pontjára tapintva a Mécs-bizottság anyagait is megszellőztesse.

Azt már tényleg csak nagyon nagyon halkan jegyezzük meg, hogy Szita Károly ügynökmúltjának legutóbbi, részletes feltárása kapcsán a momentumos fiatalok mélyen hallgattak. A most oly kérlelhetetlen ellenzék-ellenes kirohanáshoz hasonló megszólalásra akkor nem futotta. Mindössze egy FB-poszt megírására maradt energia, az is inkább kampányszlogenek puffogtatása, mintsem karakán állásfoglalás a nyilvánosság mellett.

Úgyhogy: amíg a Mécs-bizottság anyagi nem kerülnek elő, amíg a Fidesz fekete öves besúgói kapcsán a fiatalok lapítanak a fűben, addig ez nem a rendszerváltás befejezése, hanem a kormányváltás lehetőségének elárulása.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr413797742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.01. 11:04:54

Kis seggdugók, be se fognak jutni a parlamentbe, mit verik a nyálukat az ellenzékre ?
Egy hét van vissza azt kavarják a xart kis szakálmakik.
Nyomjátok az x-et a jobbikra, én amondó vagyok, erősek is, meg őket utálja a legjobban Vitya.

Helga Beauty Salon. 2018.04.01. 12:19:01

@szociál: Esküszöm kíváncsi vagyok a jobbik szereplésére, én csalódtam.

tegnaptuska 2018.04.01. 13:01:17

A jobbik az a fidesz, csak egy kicsit butább változatban, ha lehetséges ez egyáltalán.

tegnaptuska 2018.04.01. 13:03:40

Váltsuk le a jobboldali fideszt a jobboldali jobbikra! Zseniális gondolat, rengeteg értelme van. Hülye.

tegnaptuska 2018.04.01. 13:31:17

A poszthoz: megkezdték, első lépés. Éppen a posztíró az, aki a fidesszel és az mszp-vel közösen szabotálni akarja a múlt lezárását. Nem emiatt tartom haszontalannak a Momentumot.

Figy L Ő 2018.04.01. 15:18:45

@tegnaptuska: A Jobbik csak a nevében jobboldali. Valójában egy identitást vesztett lézengő párt.

adam hyl 2018.04.01. 15:46:01

Aha! Az összesnek az apja-anyja a múlt rendszerben külföldön dolgozott vagy tanult. Amivel önmagában semmi baj nincs. De 1990 előtt csak beszervezettek lehettek.
Ergo az ügynökpalánták ügyököznek. Ügyes kis fasiszták ezek.

Haloperidol 2018.04.01. 19:57:01

Sajna az MSZP és a DK éppenúgy a NER része, mint a Fidesz-KDNP. Benne vannak a rendszerben, "Őfelsége ellenzéke" szerepét játszák, nem kevés pénzért.

Ezeket a pártokat éppenúgy el kellene sodorni, mint a fIdeszt.

illaim 2018.04.01. 20:35:33

@Haloperidol: Vajon az LMP-t miért hagytad ki? Az ő segítsgükkel választottak alkotmánybírót, nem az általad felsoroltakkal! A momentum ugyan úgy fidess kreálmánya, mint a néhai MSZMP kreálmánya a fidess! Hatalomátmentés bolsevik módra! lol

nemecsekerno_007 2018.04.01. 21:06:57

Azt mondják a Kutyapárt egy viccpárt. Szerintem az összes az. :)

2018.04.01. 21:42:21

Momentum, lmp kamupártok, álellenzékiek. Ki van ezen meglepődve?

Bolshevik 2018.04.01. 21:45:03

Nemrég tudtam meg, hogy a kiscápák megeszik egymást még az anyaméhben, egyből a mai ballibek jutottak eszembe.

body_andras 2018.04.01. 21:53:12

Imádom amikor felváltva szidják, kritizálják és/vagy kioktatják a Momemtumot meg az LMP-t, gyűlöletre és köpködésre méltatják a Jobbikot. A nagy ellenzéki gondolkodók, a foteljukban értelmiségivé avanzsált feketeöves szájkarate mesterek. Az elmúlt 8 évben csak elvétve futottam bele olyan gondolatokba, hogy esetleg az MSZP-t meg a Gyurcsányt kellene eltakarítani a közéletből, örökre. Amíg ők ciklusról ciklusra túlélnek a szaros 5-10 százalékukkal, addig a passzív kormányellenes szavazópolgárok nem fognak elmenni szavazni, mert nem hisznek benne hogy lesz végre "új termék a piacon."
Megy a sértődött okoskodás, hogy nem fognak össze Karácsonnyal, az MSZP-vel meg a DK-val. Juj! Veszít a Fidesz vagy sem, ennek a választásnak a legnagyobb tétje, hogy BUKJON el az a nyomorult csőcselék, akiknek a NER születését köszönhetjük. Összefogás a selejtezők után esedékes, nos a selejtezők még nem futottak le. Köszönjük szépen, Nektek, drága ostoba torllok, hogy idén is az MSZP-re szavaztok. Gratulálok. Az utolsó ember az országban ne felejtse el lekapcsolni a villanyt, ezt kívánom a további dicsőséges utatokra.

morph on deer 2018.04.01. 22:06:33

@tegnaptuska:
“Éppen a posztíró az, aki a fidesszel és az mszp-vel közösen szabotálni akarja a múlt lezárását.”

Már ne haragudj, de neked mi nem világos?

Medgyessyről már vagy tíz éve megtudtuk, hogy - hivatalánál fogyva - kémelhárítási feldatai is voltak. Ez volt az a bizonyos D-209-es történet.
Aki akkor már nagykorú volt, az mindezt megtudta, aki pedig legalább olvasni tud az megtalálja mindezt széltében az interneten ma is!
Qrva nagy reveláció, valóban!

Mi a bánatot akar szabotálni a posztíró, szerinted?
Az, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy egy Momentum nevű nagycsoportos alakulat évtizedes hírrel próbál elismertségre szert temni mennyiben szabotázs?
Hol? Mikor?

Ráadásul arról szól a poszt, hogy bezzeg a valaha is kormánypoziciókban levő jobboldali politikusok ügynökmúltja valahogy elkerülte az éber Momentumosok figyelmét, pedig vannak jónéhányan! A hétköznapi képviselőkről már nem is beszélve...

Szóval nem értem, hogy mit nem értesz, de tényleg!

morph on deer 2018.04.01. 22:08:40

@Bolshevik:
“még az anyaméhben,”
:)
És ki a kedves mama?

2018.04.01. 22:10:49

Van aki komolyan veszi a momentumos hülyegyerekeket? A nolimpia kezdeményezés jó volt, de azóta összevissza harákolnak, azt sem tudják mit akarnak. Persze, majd a 28 éves fegyőrre szavazok, legyen ő a miniszterelnök, miközben mindenre csak annyit tud mondani: nem. Önmaguk komolyan vevését egy kicsit túltolták. Ugyanazt az álszent dumát fújják, mint a LMP, akik a Fidesz markából esznek.

morph on deer 2018.04.01. 22:12:25

@body_andras:
“BUKJON el az a nyomorult csőcselék, akiknek a NER születését köszönhetjük.”

Akkor, ha jól értem a NER maradhat, csak a bábákat kell elföldelni?
Mert neked ez így tök jó, csak az MSZP meg a DK zavarja a közérzetedet?

Semmi gond amúgy, csak kiváncsi vagyok.

Brix 2018.04.01. 22:25:25

Én inkább azt látom , hogy a 20-századi pártok megmondói lejárató hadjáratba kezdtek , a modern 21-ik századi pártokkal szemben...A Momentumot és az Lmp-t is megpróbálják most besározni, mert rádöbbentek, hogy ez a két párt egyre több embert képes megszólítani a mérsékelt szavazók között. Tudomásul kellene már venni, hogy önmagában a hagyományos baloldal nem képes leváltani a Fideszt, ehhez erős új pártok kellenek....Ha nagyon sokan mennek el, akkor valószínű, hogy az új alternatívák több szavazatot fognak kapni, ( szerintem...) a fiataloktól, ebben reménykedhet a Momentum is, és az összes ellenzéki párt. Ekkor lehet Orbánt talán a relatív többségig visszaszorítani. Ez a Momentumon nem fog múlni....DE , úgy látom , folytatódik a kontraproduktív egymás elleni lejárató kampány az ellenzéki oldalon....

body_andras 2018.04.01. 22:35:37

@morph on deer: Természetesen a NER bukását is nagyon várom már. Legyünk realisták, idén megtörténhet? Nagyon kicsi az esélye. Több lenne, ha az "ellenzéki" indulók közt nem lenne DK és MSZP? Szerintem nagyon is. "Mi az hogy!"
Alapvetően fontos lépés a rendszer lebontásában, hogy minden alapkövétől megszabaduljunk, ezek közé tartoznak az említett posztkomcsi pártok. Miattuk beszélünk még mindig "jobb-és baloldalról". Kitalált baromság, valódi jövőkép és program-irányzatok helyett. Jobb és bal, ezen megy a vita 28 éve! Csodálkozunk még?

calen 2018.04.01. 22:36:15

Szerintem a Momentum is az, aminek a Jobbikot és az LMP-t létrehozták. Álellenzék.
A jelenleg köztudatban levő pártok közül egyedül a kétfarkúak tiszták és becsületesek. És sajnos (szerintem) alkalmatlanok egy ország vezetésére.

Botka Lajos 2018.04.01. 22:39:10

Egy nevet akinek politikai karierje megszűnt ügynök múltja miatt.

padlogaz 2018.04.01. 23:24:51

Nagyon helyes, hozzak csak nyilvanossagra. Rohadtul kivancsi vagyok az mszp es a fidesz osszes egykori besugojara. Nyilvan nem veletlen, hogy milyen egysegben szabotaltak eddig (sajnos sikeresen) az ugynokaktak megismereset.
Optimalis helyzet az lenne, ha mindket part eltunne, idealis esetben jo huvos helyre, hogy vegre elindulhasson valami.

tara. 2018.04.02. 00:41:08

SZAVAZZ TUDATOSAN !!!! Nem tudod kire? itt megtalálod a legesélyesebbet :www.v18.eu/eselyes-ellenzeki-jeloltek www.v18.eu/eselyes-ellenzeki-jeloltek taktikaiszavazas.hu/ www.kireszavazzunk.hu/ Kérek mindenkit terjesszétek,szóljatok a szomszédnak is ,lehet nincs netje !!!!!! egyedül nem győzöm ,és az idő sürget.

2018.04.02. 00:47:26

@padlogaz: amíg viktorka hatalmon van, addig itt nem lesz aktázás, mivel orbánpapa is nyakig benne van.
amíg így indul a névsor, szerinted bármelyiknek is oka lenne nyilvánosságra hozni bármit is?

1 Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke — volt egyetemi és gimnáziumi KISZ-titkár;
2 Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter — volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök
3 Varga Mihály, a Miniszterelnökség vezetője — volt KISZ-titkár
4 Martonyi János, külügyminiszter — volt MSZMP-tag
5 Pintér Sándor, belügyminiszter — volt párttitkár
6 Kövér László, parlamenti házelnök — volt KISZ-titkár, az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
7 Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője — volt KISZ-titkár
8 Stumpf István, alkotmánybíró, az első Fidesz-kormány minisztere — volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke
9 Orbán Győző, Orbán Viktor apja — volt párttitkár
10 Pozsgai Imre, a Fidesz Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testületének tagja — az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagja
11 Járai Zsigmond, az első Fidesz-kormány pénzügyminisztere — az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag
12 Mikola István, az első Fidesz-kormány egészségügy-minisztere — a Hazafias Népfront volt alelnöke
13 Chikán Attila, az első Fidesz-kormány gazdasági minisztere — volt MSZMP-tag
14 Fónagy János, az első Fidesz-kormány közlekedési és vízügyi minisztere — volt MSZMP-tag
15 Vonza András, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere — volt MSZMP-tag
16 Ligetvári Ferenc, az első Fidesz-kormány környezetvédelmi minisztere —volt MSZMP-tag
17 Szabadi Béla, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági államtitkára — volt MSZMP-tag, volt munkásőr

wagrog 2018.04.02. 01:27:21

@body_andras:

Nos kérlek, én 14-ben az LMP-re szavaztam, a Momentumal pedig nagyon sokáig szimpatizáltam. Aláírtam a nolimpiát, tüntettem velük a Hősök terén, utaltam nekik támogatást.

Csak épp az a baj a Momentummal és az LMP-vel, hogy nem voltak képesek kormányváltó párttá erősödni! A még nagyobb baj, pedig az, hogy annak ellenére, hogy ezt ők is tudják, minden együttműködést kizárnak a többi ellenzéki párttal, holott azt is pontosan tudják, hogy ennek egyenes következménye Orbán győzelme, sőt jó eséllyel 2/3-os győzelme lesz!

Ez pedig sokak számára - koztük számomra is - ELFOGADHATATLAN!

Képzeld el, én is baromira utálom az MSZP-t, baromira utálom a DK-t, baromira szeretném ha eltűnnének a francba és jönne egy értelmesebb párt helyettük, csak ez nem kívánságműsor, itt abból lehet választani ami van. Aki pedig 5%-on vagy pláne 1%-on áll, az nem fog egyedül kormányt váltani, bármennyire is szimpatikus!

Szóval vagy koordinálnak (ha már összefogni nem voltak hajlandók amíg lehetett) vagy annyira önzőek, hogy a Fidesz hatalmon tartása se drága ár nekik a saját pártjuk érdekeiért, ebben az esetben viszont azt bizonyítják, hogy egy lepkefingnyival se jobbak mint azok a régi pártok akiket le akarnának cserélni. Még 6 nap van, hogy ez eldőljön.

Az MSZP-nek és a DK-nak rengeteg bűne van, de mindezek eltörpülnek amellett, hogy az LMP és a Momentum jelenleg épp az ellenzék megosztásával segít hatalmon tartani a Fideszt!

Márpedig bármennyire gáz is volt az MSZP/DK, ahhoz képest amit Orbán művelt ezzel az országgal, Gyurcsány, Medgyessy, Horn csak ipari tanulók. És ez még semmi ahhoz képest amit Orbán MŰVELNI FOG, ha megtartja a hatalmat, pláne ha kétharmaddal.

Aki ezt nem látja, az vagy hülye, vagy Fideszes - ami tulajdonképpen ugyanaz.

A Jobbikról pedig: Magyar Gárda, EU zászlóégetés, antiszemitizmus, Fidesszel együtt szavazások, Putyin, Simicska. Mitől is mások ők mint a Fidesz?

babbaba 2018.04.02. 03:49:00

@tegnaptuska: Pedig én is a Jobbikra szavazok. ÉS egyre többen vagyunk. A ballik ellenzék tehetetlen, fele megvásárolt, mire szavazna rájuk értelmes ember?

babbaba 2018.04.02. 03:50:05

@wagrog: Egyik se volt ifjúkommunista, vagy nem is annyira ifjú pátvezető? Ez a szememben nagy különbség.

babbaba 2018.04.02. 03:53:49

@babbaba: Természetesen kommunista pártvezető mint a rendőrminiszter, mielőtt valaki félremagyarázná.

Noti 100% 2018.04.02. 06:40:16

Momentum= még több szavazat szétaprózódás= jó a fidesznek... ennyi

2018.04.02. 07:28:48

Orbán hátradőlhet...

Még ha nyernek is az ellenfelei. Képzeljétek el milyenek lennének a koalíciós tárgyalások, ha már most egymást ütik az ellenzéki erők. Amikor van 10 egységnyi ember, és azok közül egy egységnyi lehet miniszter, meg államtitkár... Ha már most egymást gyepálják, akkor majd milyen veszekedések lesznek akkor, amikor kitárulnak az ajtók a húsosfazékhoz... Olyan apróságokról már ne is beszéljünk, hogy gőzük sincs mihez kezdenek, csak váltsuk le Orbánt.

A "fiúk" hátradőlhetnek. Orbán számára a legrosszabb forgatóköny az, hogy nyer az ellenzék. Fél évig ütik egymást koalíciós tárgyalások címén. Addig a Fidesz marad ügyvivőként. Utána új választások, ahol az egész kormányváltó bagázs megy a komposztba.

Igen megcsináltuk!

body_andras 2018.04.02. 07:55:09

@wagrog: Nem tudom, elhangzott-e már itt vagy más fórumon. A koordinált szavazás nagyon dicséretes dolog, szerintem értelmiségi szavazók nagyon is élni fognak vele. Nagy izgalom lesz itt, ha délután 18:00-kor elérjük a 70%-os részvételt! :) Szóval beszéljünk egy kicsit arról, hogyan is kellene a koordinált szavazást csinálni.
Ősi "komcsi" körzetekben triviálisnak tűnik, hogy legyen az MSZP-P vagy a DK jelöltje az "esélyes". Ott jó eséllyel nyerhetnek, hisz biztosra vehető a győzelmük, még akkor is ha egy-egy Jobbikos vagy LMP-s szavazó befogott orral se szavaz rájuk.
A billegő körzetekben, vagy bárhol, ahol az MSZP-P-DK tetemes előnye erősen kétségbe vonható, ott öngyilkos stratégia az ellenzéknek az említett nímandok javára visszalépni. A kutatóintézetek és kormányváltó civil kezdeményezések kicsit megtévesztőek, amikor az "esélyes ellenzéki jelölteket" számolgatják. Olyan mérésekre hivatkoznak, melyek minden jelölt indulása esetén mutatnak %-okat az egyes jelöltekre. És akkor pl kijön 21 % a szocira, 15 % az LMP-re, és máris megy a mantra hogy váltsunk kormányt, szavazzunk a szocira! Hát Ezt nem fogja lenyelni se a jobbikos, se az lmp-s, se a momemtumos, de főleg a 10-20 éve inaktív, pártnélküli szavazó. Eközben Karácsony okoskodik, hogy az ő elvhű, demokrata szavazói nem fognak ám csak úgy átszavazni bárhol egy jobbikosra. Kérdem én: naés? Maroknyi szoci nyugdíjassal fog-e bárki kormányt váltani? A győzelem kulcsa a 30 %-nyi pártnélküli, szumma 40 %-nyi bizonytalan szavazó kezében van. Aki közülük mozgósít 10-20%-ot, az nyer. Az MSZP, de főleg Gyurcsány nem fogja őket elérni, sőt hányingert keltenek bennük. Az LMP-t, Momentumot erősítő visszalépések, főleg a kockázatos vagy már elveszettnek (reménytelenül fideszesnek) vélt körzetekben még akár csodát is tehetnek.
Látni fogjátok, majd rengeteg helyen fog emiatt nyerni a fidesz 40-50 %-kal, és persze majd a balosok fognak károgni hogy a gonosz LMP és Jobbik miatt veszítettek.
A koordinált szavazást aszerint kellene, sőt nagyon is kéne "szervezni", hogy adott körzetben ki a legkevésbé elutasított jelölt. Mert nem az nyer akit alapból több hülye kedvel, hanem az akire a leginkább hajlandóak átszavazni, ill. a passzívak is bevállalnak egy X-et. Az LMP és a Momentum jelöltek ebből a szempontból sokkal szalonképesebbek.
Mindenki tudja, az is aki nem ismeri el: Gyurcsány ÉS az MSZP tartja "hatalmon" a jelenlegi kormánypártokat. Amíg ezek politizálnak, addig sajnos teljesen természetes, hogy Semjén, Mészáros, Kósa meg a többi barom ott van, ahol. Szóval lehet szidni a kisebb, újabb pártokat meg a Jobbikot, hogy miért nem pucsítanak ezeknek a dinoszauruszoknak, igazából nekik már most többet ártott az, hogy szóba álltak a szocikkal, mint az hogyha tartották volna magukat az abszolút elzárkózástól.
Fogadjátok csak el, itt nem lesz MSZP kormány, ha a fejetek tetejére álltok, akkor sem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.04.02. 08:12:31

@VáradiJános: Mert te rettegsz tőle és reméled hogy akkor kevesebbet szivat téged.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.04.02. 08:14:46

@body_andras: Nem így van, a többség tudja, hogy gyurcsit meg az emeszpét kellene eltakarítani. Őket már csak a fidesz elleni gyűlölet tartja a parlamentben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.04.02. 08:17:22

@wagrog: "Az MSZP-nek és a DK-nak rengeteg bűne van, de mindezek eltörpülnek amellett, hogy az LMP és a Momentum jelenleg épp az ellenzék megosztásával segít hatalmon tartani a Fideszt!"

Pontosan! Én ezért fogok a Jobbikra szavazni.

Kivlov 2018.04.02. 08:27:57

Még szép hogy nem akarnak az Szdsz sorsára jutni, hogy összefogjanak azzal, aki ellen létrejöttek.

2018.04.02. 08:38:37

Szerintem pedig a fidesz ostoba szavazóit szólították meg ezzel.

Tisztességes Természettudomány 2018.04.02. 08:50:22

Következő adásunkból: A Momentum leleplezte a móri bankrablót!

megamedve 2018.04.02. 08:57:08

@wagrog: totál igazad van. Orbán nyerni fog (a k.....a életbe!) és csak most fog igazán beindulni. Lesz itt olyan világ, hogy attól koldulunk.

Kivlov 2018.04.02. 08:58:47

@megamedve:
Az a világ amit írsz, akkor lesz ha nem nyer.
Akkor lesz szétqrva a gazdaság...

Bafana 2018.04.02. 09:07:13

Szerintem a kettős állampolgárságú képviselőkkel és ezen jelöltekkel kellene foglalkozni. Sokkal aktuálisabb a téma. Ugyanolyan nyilvános adatnak kellene lennie, mint a vagyonnyilatkozatoknak.

tegnaptuska 2018.04.02. 09:21:06

@morph on deer: Szia! Mondom még egyszer: én a Momentumot számos oknál fogva kártékonynak tartom, de ebben az esetben szerintem igazuk van. Semmi mást nem állítottak, csak azt, hogy a már öt éve nem titkos megyó bizottsági jelentést nyilvánosságra hozták, és ezt szembeállították azzal, hogy a mai parlamenti ellenzék ezt öt éve nem teszi meg, pedig a kormánytöbbség ellenében, ügynök-ügyben ez lehetne a minimum. Vagy a maximum.

kabátlopó-merkel 2018.04.02. 09:37:21

Elveszett szavazat: Momentum, Együtt, Kutyapárt, + az összes kamupárt. Minden % számít, nem szabad vesztegetni egyet sem. 14-ben is 1 mandátummal jött össze a 2/3.

Behaton 2018.04.02. 09:40:41

:DDDDDD
Hát ez király! A végén annyian szavaznak a Jobbikra, hogy a szocik, meg a DK csak pislognak majd. Vajon meglesz a szocik 10%-a?
Hihetetlen, hogy az ellenzék megint elkúrja...
:DDDDDD

2018.04.02. 09:56:05

Aki egy keveset is ért a politikához, és most nem a fideszes agyalágyultakra gondoltam, az tudja, hogy a momentumos bandát azért hozta létre orbán, hogy elegánsan ki tudjon seggelni az olimpia bizníszből. Rájött, hogy az nem jó kampány, sokkal jobb téma adódott közben: a migráncsok. Az ostobákat sokkal jobb migrikkel rettegésben tartani, mint olimpiáról győzködni (a buta fideszes is elkezdett már rákérdezni, hogy MIBŐL rendeznénk kokszos olimpiát és ki venné le a sápot, ha nem a fideszes bűnbanda).
Szóval, hogy hitelesnek tűnjön, bedobták a fidelitászos tartalék köcsögöket, hogy kamu népszavazást kezdeményezzenek (minő csoda, hogy ezt a fideszesek nem kaszálták el). A "sikeres" akció után semmit nem csináltak, arra viszont jók, hogy a diákok szavazatait elvegyék a baloldali pártoktól vagy a jobbiktól. Erre mondaná Kohn bácsi, hogy ügyes.

babbaba 2018.04.02. 10:02:18

@tegnaptuska: Nekem feltétlenül jól.

szepipiktor 2018.04.02. 10:05:08

A posztban leírtak ugyanolyan csúsztatássorozat, mint a címlapon olvasható Matalin Dórás Mária Magdalénás #metoo propaganda...
A Momentum semmit nem akar legyőzni, kizárólag az ismertségüket szeretnék egy aktuális problémára rárepülve - olimpia - növelni.
A Momentum eleve nem alkalmas semmiféle tömeges társadalmi halmaz megszólítására, hiszen sem progra,juk, sem embereik nincsenek ehhez.
Eáadásul a ügynök dolog őket nem is érinti, az életkorukból adódóan nem is tudják, miről van szó. Hallják, látját, hogy ez még elvarratlan szál, tehát ráugranak, ők is mondanak valamit, hátha lesz egy pici előnyük ebből.
Az ügynök dolog a 40-45 felettieknek számít, azoknak, akik megszenvedték a mocskok tevékenységét és a mai napig nem lettek elszámoltatva.
Ez a korostály ma együtt él a korábbi besúgókkal, és látják, a mai napig élvezik a kényelmes életet, nyugodt nyugdíjas kort.
Tehát a momentum ezen próbálkozása értelmetlen és teljességgel hiteltelen.
A napi gumicsont, ami szokás szerint a fidesz hatalomban maradását segíti, hiszen az ellenzéki propaganda most sem a valósággal foglalkozik.

babbaba 2018.04.02. 10:08:04

@Behaton: A DK esélyesebb, hogy nem lesz meg, főleg, ha valóban nagyon sokan elmennek, a jogutódpárt pedig táncol a borotvaélen. Minek álltak össze az egy százalékos párttal, akinek a vezetője akit a bolsik magukhoz vettek, olyanokat mond, hogy inkább az Orbán mint a Vona. Ott is vesztettek egy-két százalékot, mert utólag lehet magyarázkodni, de ki hiszi el?

Az LMP is necces, bár nekik a sok szavazó nem hiszem, hogy árt, annál inkább a Szél, aki szintén azt mondja Vona soha. Akkor meg marad a Fidesz, hacsak nem nyer abszolút többséget a Jobbik. Arra is megvan az esély.

Mindenesetre kiderült, kinek nem annyira fontos a kormányváltás. És azok a baloldali pártok.

2018.04.02. 10:08:19

@body_andras: "Mindenki tudja, az is aki nem ismeri el: Gyurcsány ÉS az MSZP tartja "hatalmon" a jelenlegi kormánypártokat."

Hülye vagy, mert orbánista propagandát nyomsz, bár lehet hogy nem tudsz róla. Orbánt az ostoba, lehülyített kádárista és náci proli banda tartja hatalomban, na meg a haszonlesők, akiket kitömött az adófizetők pénzéből. Csak nem gondolod, hogy baloldali szavazók miatt lett a kétharmad? Ha te azt hiszed, hogy Gyurcsány és a maszop hiányában ezek a fideszes Maunika só szökevények azonnal átszavaznának a baloldalra, akkor tényleg ostoba vagy. Miért nem mész el kapálni a téeszbe (ott hasznosabb lennél)?

szepipiktor 2018.04.02. 10:10:59

@tegnaptuska:
Ez igazolja, hogy a momnetum nem valós párt!
Ki az a barom, aki egy sokéves, évtizedes problémát pont a választások előtt gerjeszt?
Azt a problémát, ami a komplett ellenzéket érinti.
Őket is! Mert korábban is elővehették volna, hogy most tették, az beleillik a komplett ellenzék és lakájmédiájának, bloggerközösségének a terveibe.
Nem kell hatalom, elég ha a kasszához jutunk és újabb négy évig megélhetünk a semmiből. Az ellenzékiség jobban fizet és nincs felleősség.
Hogy ezért megint átverik a társadalom többségét?
Melyik politikusnak van minimális emberi erkölcse?
Az ellenzéki médiának, bloggereknek már egy éve EZZEL kellene foglalkozniuk, ha ők hozzánk tartoznának. De ugye van kormánymédia és van ellenzéki média.
Társadalmi média azonban nincs.

szepipiktor 2018.04.02. 10:16:44

@kutyás majmok népe:
Azért lássuk be, a fix szavazószámmal rendelkező fidesznek érdeke a mostani mszp/dk megtartása! Mert ha eltünnének végre az mszmp-utódpártok, akkor lenne idő egy tisztességes, szociáldemokrata jellegű baloldali pártnak kialakulnia.
De a fix szavazóbázist nem veszélyezteti a fix szavazóbázisú baloldal.
Ezért van a 60% passzív...

2018.04.02. 10:18:17

@European citizen: "Képzeljétek el milyenek lennének a koalíciós tárgyalások, ha már most egymást ütik az ellenzéki erők."

Érdekes lesz, hiszen erről szól a demokrácia: hogy közösen megegyezve építsünk egy igazi országot, takarítsuk ki a fideszes szemetet és legyünk igazi európaiak.
Az ostobák kedvéért: ne orbán mondja meg, hogy mi a jó ennek az országnak, hanem mi magyarok közösen döntsük el (lehetőleg kihagyva a fideszes bűnözőket, akik meglopják a hazát és migráncsokat telepítettek be titokban).

morph on deer 2018.04.02. 10:26:01

@tegnaptuska:
“a mai parlamenti ellenzék ezt öt éve nem teszi meg,”

Mert ennek az égegyadta világon semmilyen tényfeltáró vagy leleplező szerepe nem lett volna akkor már, ez megtörtént jó öt évvel korábban.
Ennek jelenleg az enyhe szarkeverési szándékon túl semmi érdemi szerepe sincs.
Az időzítés egyébként kiváló, mert mi más is lenne fontosabb egy héttel a sorsdöntő választás előtt, mint egy politikából visszavonult személlyel kapcsolatos, már 10 évvel ezelőtt ismert “hír”, hát nem? Emberek százai rohannak elolvasni azt az 500 oldalt, hogy annak alapján majd felelősségteljes döntést hozhassanak jövő vasárnap...
Micsoda faszság, már elnézést...

2018.04.02. 10:26:31

@szepipiktor: "ha eltünnének végre az mszmp-utódpártok, akkor lenne idő egy tisztességes, szociáldemokrata jellegű baloldali pártnak kialakulnia"

Erre nincs idő, ráadásul addig a fideszesek teljesen lerabolják az országot, sőt a választásokat is eltörölhetik. Ha igaz, amit mondasz, akkor a fidesz a legveszélyesebb mszmp utódpárt, annak kellene eltűnnie, hogy egy igazi jobboldali párt vehesse át a helyét, erre lenne jó a jobbik. Ráadásul ők még nem loptak, amit persze még megtehetnek. Csak el kell távolítani a parlamentből a köztörvényes bűnözők pártját.

Brix 2018.04.02. 10:33:34

A polémia arról folyik, hogyan tudna összefogni az ellenzék a Fidesz-kormány leváltására... A konklúzió az , hogy a jelenlegi választási rendszerben- szinte sehogy. A Jobbik és a DK között túl nagy az ideológiai szakadék...A váltásra esetleg akkor lenne esély , ha valóban nagyon sokan mennének el, de a szavaztok akkor is arányos szétoszlanának az ellenzék között ( talán az LMP, Momentum )
A helyzet az, ha lenne második forduló- amit zsivány módra eltöröltek- akkor szétvernék a Fideszt , így viszont az is simán előfordulhat, hogy 1 millióval több szavazója lesz az ellenzéknek, de a Fidesz megnyeri a választást... 2014-ben 300 ezer emberrel több szavazója volt az ellenzéknek, és kaptak 66 parlamenti mandátumot, a Fidesz 133-at....A legfőbb gond az aránytalan választási rendszer , ezen kellene legelőször változtatni, hogy a SOHA többet nem lehessen többet - a stabil kormányzás megteremtésre hivatkozva- autoriter rendszer kialakítani. Mert ugye lássuk be, az aránytalanabb választási rendszert nem a stabil kormányzás létrehozása miatt alakították ki... Az angol példára meg ne hivatkozzon senki, itt nem több száz éves éves demokráciáról beszélünk, így szükséges , hogy forogjanak a politikai pártok a hatalomban , legyenek új kormányzati alternatívák, és képviselve legyenek olyan rétegek is , akiket most lesza...nak...Egy demokráciában nagyon lényeges a pártok EGYENLŐ versenye és VÁLTÓGAZDÁLKODÁSA

Brix 2018.04.02. 10:39:22

...a stabil kormányzás megteremtésre hivatkozva- autoriter rendszer kialakítani...-aránytalan választási rendszert akartam írni...Az autoriter rendszer kiépítése már egy következő lépés...

wagrog 2018.04.02. 10:53:12

@babbaba: Sokra megyünk vele, ha nem elég a támogatottságuk ahhoz, hogy kormányt váltsanak. A Momentumé még ahhoz se, hogy egyáltalán a parlamentbe jussanak.

Ha egy demokratikus jogállamban élnénk és ez is csak egy választás lenne a sok kozül, akkor lehetne ilyen pártokra szavazni, mert nem dőlne össze a világ attól ha nem nyernek, majd nyernek legközelebb - vagy nem. Most viszont az a tét, hogy Orbán totális diktatúrát csinál és Mészáros Lőrinc nevére íratja, az ország maradékát is, ha nem váltjuk le, szóval most alacsonyabb prioritás az, hogy ki mennyire szimpatikus.

Most váltani kell, bármi áron! Aki ezt belátja és részt vesz benne, az minden bűne ellenére most erre az egy választásra ok, aki nem hajlandó részt venni benne, az viszont akármennyire "tiszta párt", de menjen a ...csába.

wagrog 2018.04.02. 11:06:12

@body_andras: Bocs, de attól, hogy ezt ismételgeted még nem lesz igaz.

1. Közvéleménykutatásokból világosan látszik, mekkora a pártok támogatottsága.
Ez alapján a lista kb ez: Jobbik, MSZP, DK, LMP, Együtt, Momentum, minden más.

2. Körzetekben is készültek konkrét kutatások valamint ott vannak a 14-es eredmények is. Ezekből is világosan látszik a sorrend. Az LMP-nek egy két helyen van esélye, az összes többi helyen vagy a Jobbik, vagy az MSZP-P/DK jelöltje az esélyes. Tetszik vagy sem, ez a helyzet. Momentumnak sehol nincs esélye, vicc lenne ezen pártok jelöltjeinek javára visszalépni, ott ahol semmi esélyük.

3. Mérték az átszavazási hajlandóságot is, konkrétan ma jött ki a legfrisebb mérés.
Ez alapján: "Tíz LMP-szavazóból nyolc (80 százalék), és a Jobbik-szavazók közel kétharmada (64 százalék) kész a balra való átszavazásra, ha győzelmi esélyt lát azon az oldalon. A bizonytalanok körében 44 százalék ez az arány. Az LMP-szavazók és a bizonytalanok körében csökkent (10, illetve 6 százalékkal), a Jobbik-szavazók körében növekedett (18 százalékkal) az átszavazási hajlandóság a múlt hónapban mértekhez képest. Ha a Fidesz kétharmadának a megakadályozása a cél, akkor tíz LMP-szavazóból több mint kilenc (93 százalék), és a Jobbik-szavazók több mint kétharmada (68 százalék) kész az átszavazásra."
magyarnarancs.hu/valasztas2018/ha-a-fidesz-ketharmadanak-a-megakadalyozasa-a-cel-akkor-tiz-lmp-szavazobol-tobb-mint-kilenc-es-a-jobbik-szavazok-tobb-mint-ketharmada-kesz-az-atszavazasra-110287

Ennyi. Az a baj, hogy amiket írsz azt a vágyaidra és nem tényekre alapozod.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.04.02. 11:14:19

Még egy hét és megtudjuk ki akart kormányváltást

Behaton 2018.04.02. 11:20:27

@wagrog: Valami magyar politikus mondta egyszer, hogy nem közvéleménykutatást, hanem választást kell nyerni. Számtalanszor bebizonyosodott már, hogy a közvéleménykutatók tévedtek. Ja, és egy közvéleménykutatás adatai csak a "kutatás határain belül" tények. A "valódi" tényeket 8.-a után kapod meg.
Ennyi.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.04.02. 11:47:50

JOBBIK, LMP, Momentum, de még a Fidesz is jobb, mint bármelyik baloldali párt!

szepipiktor 2018.04.02. 11:58:27

@kutyás majmok népe:
Könyörgöm, gondolkozz!
MOST már nincs idő!!!! Ezért helyezkednek a pártok, a kondér közelébe.
De 28 év nem volt elég?
Szerinted Lakitelken ki szervezte az MDF alakulását? A korai fideszt ki védte?
28 év nem lett volna elég, hogy a régi kádereket, a KISZ-csicskákat és a komplett besúgóvonalat eltakarítsuk?
Az én véleményem az, hogy az egész gengszterváltást az mszmp "reformszárnya" szervezte, mert érezték a bukta bekövetkezését. És csináltak egy népnemzeti MDF-et, eltakarították a régi szocdem próbálkozásokat, a fideszt talonba tették és pátyolgatták.
Most 8 éve meg beérett a fidesz, bedarálták a még maradék kisgazdákat, eltüntették a MIÉP-et és az SZDSZ-t és a mindig kollaboráns kereszténydemokratákkal, az mszp majd a dk összekacsintásával működtetik a régi módit, csak most már milliárdos pénzszivattyúval.
De az alap pontosan megegyezik a rákosi és kádári időszakokkal. Ma is itt él a hatalomban a régi pártmocskok sokasága, a rendőrségünk a szovjet módszerekkel üzemel, a belügyminiszterünk az egyik legsötétebb múltú ex-kommunista és a besúgóvonalat mind védi!!!
A most előbukkanó neoliberális pártocskáknak nincs szerepeük, bárki is hozta őket létre.
28 év után még mindig nem tiszta, hogy nem volt rendszerváltás, csak hatalom és vagyonátmentés?
Az mszp "fiataljai", kunhalmi, botka például eleve a KISZ módszerrel keletkeztek, iskola után azonnal politikai munka. Függetlenített KISZ vezetők, akiknek egyenes út vezetetett a pártvezetésbe.
.
De ha a máról beszélünk, szerinted az utóbbi egy év (!) nem lett volna elég normális ellenzéki munkára? Szerinted ez az itteni habonyi propaganda jó? A saját hívő közösség tűzbentartása csak, mert ezek az írások sem jutnak el a passzív hatalmas választóhalmazhoz.
Mert az ellenzéknek sem lenne jó, ha sokan elmennének, mert a tömegnek nem ők a kiválasztottjaik.
Még ma is - nézd meg az blog.ho posztjait, a címlapot, a 444-et - a kamu zajlik. A poénalapú médiamunka.
Már évek óta a régi demokratikus ellenzék féle munkának kellene folynia!
Most a fidesz hatalmas erőfölényével, nehézfegyvereivel, korrupt államgépezetével szemben az ellenzék és a saját propagandagépezete szivacslabdákkal harcol...
Napi tucat blog, hogy X lopott, Y helikopterezett, Z korrupt.
De ezt mindenki, aki olvassa - tudja. Ezt még most is kidobolni?
Szóval 28 év és ezért, ha elmegy a többség szavazni, büntetni fog!
A médiának már régen a "nép" oldalára kellett volna állnia, de nem, még most is pártérdekeket szolgál. Mindkét oldal médiája, bloggerei.
A "nép" le van szarva!
És az itteni bloggerek is azt hiszik, ha nyer a fidesz, ők tovább élhetik kényelmes, irodai elmélkedésiket. Nem látják, hogy ők az első sorban lesznek a leszámoláskor.
És a "nép" nem fogja megmenteni őket (sem), mivel 28 éve nem is beszélnek az emberekkel, nem ismerik az "utca" véleményét.
Pártutasítás, elvtelen izmusok, meleg iroda, bölcsészalap, majd irány a saját körük és sörözés.
Amiről beszélsz, az már nem létezik.
Ma már semmit sem lehet megváltoztatni, csak a "nép" bölcsességében lehet bízni.
És ez rossza a fidesznek, a pártoknak és a 28 éve kollaboráns médiának is.

morph on deer 2018.04.02. 12:00:55

@Brix:
“aránytalan választási rendszert akartam írni...”

Sajnos egyáltalán nem tévedtél, nincs mit javítani! Lehet, hogy nem ezt akartad írni, dehát hadd legyen Freudnak is egy kis öröme... Ha már nekünk ez jutott.

wagrog 2018.04.02. 12:01:43

@Behaton:

Ezt konkrétan Kövér László mondta, én csak fenntartásokkal fogadnám el a szavait, tekintve, hogy pont az ő rendszerüket akarjuk leváltani.

Ahogy írtam a kutatásokon kívűl egyrészt ismertek a 14-es eredmények is, másrészt ismertek az azóta tarott időközik eredményei is. Egyikből sem az jön ki, hogy az LMP lenne a vezető ellenzéki erő. Ezen kívűl nézz rá az LMP bármely felületére, vagy látogass el egy LMP-s fórumra. Mindenhol, mindenki az összefogást követeli rajtuk, nem véletlenül.

Szóval az a nagy helyzet, hogy vágyakon kívűl semmi nem igazolja, hogy ezeknek az új pártoknak nagyobb lenne a támogatottsága mint a régieké, ugyanakkora a felmérések egyértelműen azt mutatják, hogy az új pártok szavazóinak többsége simán szavazna a régi pártokra a kormányváltás érdekében.

Ez az április 8-azás elég szar duma. Amit én írok, az lehet bizonyos mértékig pontatlan, hisz előrejelzés, de tudományos tényeken alapszik, korábbi választások és időközik eredményein alapszik. Amit ti írtok, azt viszont a vágyaitokon kívűl az ég világon semmi nem támasztja alá. Április 8-cal meg az a baj, hogy nem lehet újra dobni, ha nem jó eredmény jön ki.

Szóval ti hihettek abban, hogy az LMP majd egyedül is megveri a Fideszt, de ha mégse, akkor nem lehet azt mondani, hogy ok bocsi, akkor inkább mégis koordináljatok és szavazzunk újra, mert ilyen opció nincs. Ha marad a Fidesz, akkor 22-re se lesz, Orbán nem hülye, hogy engedje mégegyszer veszélybe kerülni a hatalmát és a személyes szabadságát.

Az elég egyértelmű tény, hogy összefogással mindig többet lehet elérni mint egyedül, a háborúkat se lehet nyerni úgy, hogy minden katona a saját feje után megy.

2018.04.02. 12:12:41

@wagrog: "A bizonytalanok körében 44 százalék ez az arány." - ez nagyon kevés. pedig itt lenne tartalék.

szepipiktor 2018.04.02. 12:13:04

@wagrog:
Szinte mindenben egyetértek veled, de!
Sokan nem veszik észre, hogy nem csak egy totális erdogáni diktatúra lesz - véglegesen -, putyini korrupcióval.
Hanem a nemzetünket is elpusztítják!
Mert a komplett belső területek - vállalkozások, oktatás - lenullázása már önmagában is egy több évtizedes gazdasági válságot jelent, de ha ehhez hozzávesszük, hogy trevszerűen vezetik ki nemzetünket a népszavazással is megerősített szövetségi rendszerekből, az EU-ból, a NATO-ból, Európából, és ma már az ENSZ sem számít nekik, eljutunk a nemzet teljes pusztulásához!
Az emberek tömeges elvándorása - elmenekülése! -, a kiöregedés, a saját termelés hiánya, a szakemberek képzésének elmaradása, a magánvállalkozások tömeges megszűnése, a sokmilliós munkanélküliség végleges katasztrófát jelent. És olyan politikai és gazdasági környzetben, ahol nincs szövetségesünk, putyinnak is csak egy ütközőzóna leszünk, hogy puccsolhassa Ukrajnát.
És ezt senki nem veszi észre!
Már most, amit 8 év alatt a gazdaságunkkal, az oktatásunkkal tettek, már ez is 2-3 évtizeddel vetette vissza országunkat.
És amit írok, valóában még igazolt is, egy súlyosan beteg vezér és körécsapódó ócska érdekemberkét, korrupt bűnözők vezetik az országot, ez pedig a szakadák felé rohanást igazolja.
Ez a tét!
Hogy a szakadék előtt kiragadhatjuk-e a kormányrudat és megállíthatju-e a szerelvényt.
Ha igen, akkor majd lehet gondolkodni a visszajutáson. Akkor nem gond a mészárosok, poltpéterek lecsukása sem.

wagrog 2018.04.02. 12:30:04

@szepipiktor: Maximálisan egyetértek, így látom én is.

Számomra egyébként az a leginkább ijesztő, hogy LMP-sek, Momentumosok hogy a fenébe nem látják mindezt? Hogy nem látják, hogy mekkora a tét? Hogy nem látják, hogy itt nem lesz semmiféle "22-re készülünk", mert nem lesz semmiféle 22 ha most nem váltjuk le Orbánt.

szepipiktor 2018.04.02. 13:07:27

@wagrog: Ez nem annyira probléma.
Az lmp alakulása már eleve kérdéses, propaganda és érdekalapú (ki lehetett mögöttük?) volt, ahogy besoroltak a humanistákhoz, majd lenyúlták őket. A siffer is eleve kérdéses, a politikai életünk egyik legkárosabb szereplője.
Szerintem csak részesedni akartak a ingyenlehetőségekből, a vezetőik sem voltak soha hiteles emberek. Zöldpártnak nevezik magukat, miközben ökoterrorísta vonalat képviselik, semmi valós környzetvédelem nem hallható tőlük.
Propaganda, flashmob, lufieregetés, táblamutogatás - és retorikahiány. Jelzi őket, hogy a fideszből a trafikmutyiról lemaradó hadházyt befogadták.
Annyira elvtelenek, hogy róluk gondolom leginkább, hogy alkut kötnek a fidesszel, a hatalomért.
A momentum meg szót sem érdemel, egy politikai múltú fiatal Y generációs mikrohalmaz, a Facebook alapú aktivista jelleggel, minden mai trendi vonalat dobolják - feminizmus, genderfilozófia, multikulti, kozmopolitizmus stb. - és rárepülnek az aktuális - hozzájuk nem kapcsolható - dologra. Hirdetik, hogy majd a nagymamák bennük látják az unokáikat és támogatni fogják őket, de ők semmit nem akarnak adni a nagymamáknak. Egy vidéki sokunokás nagymama miért akarná a feminizmus, miért akarná a melegeket, hogy ne legyen unokája??? A momentum valójában SENKINEK nem jelent lehetőséget, hiszen az egyetmi fiatalok többsége régen jobbikos vagy anarchista.
Tehát az lmp, a momentum soha nem is gondolt stratégiailag előre, nincsenek programok, célok. Csak az ilyen kamu ügynökügy vagy az lmp-nek az éjjel nem süt a nap-féle vita.
Ennek ellenére még mindig egy jobbik-lmp-momentum együttműködést tartok egyedül helyesnek, mert az váltást is jelenthetne és az mszmp utódpártokat, túlélőket is eltakaríthatná.

2018.04.02. 13:11:45

Fegyőr visszalépett az esélyesebbnek mért jelölt javára. Le a kalappal, pozitívan csalódtam benne.

taffer 2018.04.02. 13:25:08

Maga a Momentum elnöke pont most lépett vissza az MSZP-Együtt javára:

"A Medián 1200 főt kérdezett meg, és orrhosszal ugyan, de V Naszályi Márta lett a legesélyesebb jelölt. Ezért én tartom magam az ígéretemhez, vállalom a felelősséget, és visszalépek V. Naszályi Márta javára a Budapest 1-es választókerületben"

- mondta a videójában Fekete-Győr, aki szerint a legfontosabb, hogy a választókerületben legyőzzék Hollik Istvánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét.

Ennyit a bejegyzésbeli hőbörgésről, aminek már a címe is hazugság...

,, 2018.04.02. 13:57:57

Én drukkolok nekik, hogy meglegyen az 5%-uk, de nem fogok rájuk szavazni. A jelenlegi állapotukban alkalmatlanok ugyan a magas szintű politikára, szerintem általában fogalmuk sincs semmiről:) Mármint van egy elképzelésük általában a fiatalokat érintő dolgokról, de azon belül is egy szűk rétegről, és még azzal sem tudnak mit kezdeni:) Fekete-Győr fejében sokszor úgy érzem hogy egy katyvasz van, a jószándék vezeti (szerintem) de akkor is katyvasz.
Szóval baromira tapasztalatlanok, naivak, inkompetensek, DE én látok reményt abban, hogy a parlamentben csiszolódhatnak, beletanulhatnak, aztán egyszer MAJD még lehet is belőlük valami.

wagrog 2018.04.02. 14:33:03

@taffer: Szenté azért ne avassuk már, amiért az utolsó előtti pillanatban nagy kegyesen visszalépett!

Nekem és beszámolók alapján sok másnak is konkrétan Fekete Győr indulása az V. kerben volt az a pont ahol végleg elengedetem a Momentumot. Sok hülyeségüket elnéztem, sokáig tartottam, hogy lehet belőlük valami, de ezen a ponton nem volt több érv mellettük, erre nem volt értelmes magyarázat csak az undorító taktikázás.

Talán már elfelejtetted, de itt Juhász Péter lépett vissza először, pedig sokáig ő volt a legesélyesebb jelölt, az pedig nem kérdéses, hogy mennyit tett a kerülti mutyik feltárásáért. Konkrétan neki köszönhető Rogánt már nem merik emberek közé engedni.

Fekete Győr mit tett ezért a körzetért? Szart sem.

Ehhez képest neki naná, hogy pont Juhász körzetében kellett indulnia. Ez nem csak aljas hanem ostoba dolog is volt, hiszen lett volna egy rakás közet, ahol nem volt ilyen szinten ismert ellenzéki jelölt, ahol nem osztotta volna meg az ellenzéket még esélye is lehetett volna, de nem, neki akkor is ez a körzet kellett. Vajon miért?

Szóval volt egy körzet, ahol volt egy esélyes, szociktól függetlenül, tiszta pártból érkező jelölt Juhász Péter személyében, jött a Momentum, megosztotta Juhász támogatását és a vége az lett, hogy az MSZP-P jelötlje maradt. Gratulálok Momentum, ez tényleg szép teljesítmény!

Elég jól látszik azért ebből, hogy a Momentumnak az Együtt volt az elpusztítandó fő ellenség, hisz nyilvánvaló, hogy az Együtt és a Momentum támogatói között lehet a legnagyobb átfedés. Juhászt kicsinálták, most már vissza lehetett lépni.

Róbert Gyirán 2018.04.02. 15:13:05

Már nem azért a két fillérért, de mégis mit csinált ellenzékben az MSZP, vagy akármelyik párt (az LMP-n és Együttön kívül, akik sokat tettek a korrupció felgöngyölítéséért), hogy egyáltalán szavazni kéne rájuk?

6.Lenin 2018.04.02. 15:35:03

@kutyás majmok népe:

"Az ostobák kedvéért: ne orbán mondja meg, hogy mi a jó ennek az országnak, hanem mi magyarok közösen döntsük el (lehetőleg kihagyva a fideszes bűnözőket, akik meglopják a hazát és migráncsokat telepítettek be titokban). "

Írja ezt egy ostoba.

Mikor, hol szól bele a nép abba, hogy mi is történjen az országában?
Sorolj már fel legalább 1et, B+.

Apropó, és ki a fasz az a nép? Hány %-a az adott országban élő lakósoknak?
Azért megnyugodhatsz, olvasva a hozzászólásokat nem te vagy a legostobább.

Nylul 2018.04.02. 15:42:50

Itt a helyi momentumosok úgy kampányolnak, hogy listán a momentumra, egyéniben a jobbikos jelöltre szavazzanak (itt a jobbikosnak áll a legközelebb a fidesz leváltásához.) Nekem ez szimpatikus hozzáállás. Most meg visszalépett fegya. Még a végén rájuk szavazok.

2018.04.02. 16:14:01

Nézd már, igaza van az idióta mszp-s bloggernek. Fekete-Győr visszalépett az MSZP-P javára. Tényleg a fidesz szekerét tolja a Momentum, mert az MSZP nem kormányozni akar, csak a húsosfazék közelében maradni, de a felelősséget a kormányzó fidesz nyakán hagyni.

2018.04.02. 17:00:46

@6.Lenin: Senki nem kért rá, hogy belepofázz, fidesztetű troll. Takarodj a fideszes akolba, ott fenntartások nélkül hazudhatsz, véglény tolvajpártoló. De ha már mégis idejöttél, leszophatod az összes lippsit (ezért jöttél, mint máskor is, más néven).

Nylul 2018.04.02. 17:11:00

@Ylim: Nem értem a problémát. Visszalépett az mszp javára, mert a legfrissebb kutatások ezt hozták ki a legesélyesebb ellenzéki jelöltenk. Ha más lett volna az első, annak a javára lépett volna vissza. Mondom, nálunk konkrétan a jobbikos jelölt mellett kampányolnak. A szomszéd körzetben meg ezerrel ekézik az mszp-t meg a jobbikot, mert ha ezek ketten nem egyeznek meg, 100%, hogy fideszes marad a körzet.

Én azt látom, hogy tényleg a kormányváltásért dolgoznak, ahol meg ilyen durci megy az mszp és a jobbik között, ott meg maguknak kaparják a gesztenyét.

taga20 2018.04.02. 17:19:43

@6.Lenin: mit szarsz kutya? nyertek 8.-án. mit fosol droid?

6.Lenin 2018.04.02. 17:24:54

@kutyás majmok népe:

A kérdésemre a válasz nem megy?
(téged valaki megkért, hogy ostobaságokat írj?)

Ki a nép? Hol határozza meg a nép, hogy mi is legyen a tuti?

2018.04.02. 18:32:43

@6.Lenin: Fidesztetű, tolvajokkal nem tárgyalok, a fideszes trollok meg leszophatnak. Szólj, ha valamit nem érettél, ha meg nem tetszik ez a blog, takarodj a kurva anyádba a fideszes bandádhoz vagy kussolj. Senki nem hívott ide, Orbán-bérenc.

6.Lenin 2018.04.02. 18:44:34

@kutyás majmok népe:

Akkor jól láttam, hogy ostoba vagy. Beletrafáltam.
Mind1.

2018.04.02. 18:53:32

@taga20: ilyen kishitű vagy?

Mr. Cobb 2018.04.02. 21:09:13

A momentum ma vágta el magát, amikor visszaléptek a szocik javára. Innentől kezdve teljesen hiteltelen lett az újkori rendszerváltó párt...

Nylul 2018.04.03. 02:17:09

@Mr. Cobb: Te komolyan nem érted? Tett egy ígéretet, hogyha a közvéleménykutatás alapján nem ő a legesélyesebb ellenzéki jelölt, akkor visszalép a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Megcsináltatta a kutatást, kijött, hogy a szoci a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Ha az mkkp lett volna, akkor az ő javára lép vissza.

kormányváltó 2018.04.03. 10:59:43

@Mr. Cobb: És akkor most mi lesz? Közvetlenül fogsz a Fideszre szavazni?
süti beállítások módosítása