B1 blogcsalád



Elfogytak a jelzők a Fidesz pofátlanságára, pedig még egy hét van a kampányból

2018. április 01. - ashwood

19577975_1227025_6234c3ecd2f797f26360dcf9749031cc_wm.jpgArra mindenkit megtanított a Fidesz, hogy amikor már azt hiszi az egyszerű honpolgár, hogy az adott politikai kommunikációs húzásnál nincs lejjebb, akkor könnyed csuklómozdulattal képesek bármit alulmúlni. Ezt a kampányban kicsit felgyorsították.

A teljesség igénye nélkül szemezgettünk az elmúlt napok fideszes kommunikációjából. Ezen a nívón már a bányászbéka alfele is a mennyországnak látszik.

– Állítsuk meg Brüsszelt! Le Brüsszellel! Brüsszel Soros tenyeréből eszik! – ki ne ismerné unásig a kormány Brüsszel (EU?) - ellenes szólamait, plakátjait, "nemzeti konzultációját". Ám amikor a német közszolgálati Deutschlandfunk újságírója négy, fideszes európai parlamenti képviselőt kért arra, hogy fejtsék ki, miben áll Budapest és Brüsszel ellentéte, mind megfutamodtak a lehetőség elől. Az idehaza igen nagyhangú Szájer József, és a Twitteren legénykedő Deutsch Tamás még csak válaszra sem méltatta a felkérést, Gál Kinga és Schöpflin György pedig kitért előle. Ez ám a bátor kiállás a kormányuk mellett.

– Hollik István – egyike a számos, állampárti beszélő krumplinak – a hétvégén megint felbüfögte, hogy a Magyar Helsinki Bizottság már írja is össze a lakásokat, hogy oda betelepítsék a migránsokat. Azt is találta mondani: "elmúlt napokban teljesen hiteltelen, összevissza magyarázkodást hallottunk a Helsinki Bizottság részéről." Ez a bizonyos magyarázkodás úgy hangzott a helsinkiek részéről, hogy: ez nem igaz. A valóság is beköszönt az ablakon, amikor Kárpáti József ügyvéd jelezte, hogy egy örökösödési ügyben benyújtott adatigényléséből csinál hazug kampánytémát a kormány. De Hollikot nem veri át a valóság!

– Andy Vajna egyik lapja – ezúttal a Bors – volt képes belekeverni egy fiatalkorú lány meggyilkolásának tragédiájába Ózd jobbikos polgármesterét – a hírt természetesen az egész propagandagépezet átvette. Ha ez nem lenne elég, a helyi Fidelitasnak volt arca szombaton közleményben elhatárolódni a cikktől: "Sajnálatosnak tartjuk, hogy a sajtószabadságot meglovagoló "firkászok" ilyen témájú és hangvételű cikkekkel zavarják Húsvét áldott ünnepét. Ez NEM a mi politikai stílusunk. Továbbá felszólítjuk a cikk íróját, hogy az érintettektől kérjen elnézést és javasoljuk, gondolkozzon el, megfelelő szakmát választott-e!" Mindezt pedig tették úgy, mintha nem lenne mindenki – őket is beleértve – tisztában azzal, hogy a kormány befolyása alá tartozó lapokban semmi nem jelenhet meg a Habon-Rogán páros engedélye vagy direkt utasítása nélkül.

– Ifjabb Lomnici Zoltán, állítólagos alkotmányjogász, nagyon civil békemenetelő, újabb lakossági fórumon dobta be a 80 millió AIDS-es nigériai meséjét. Az egész végtelenül abszurd, ám minthogy nem először szórakozik ezzel Lomnici, ezúttal a nigériai nagykövetség is reagált: "Teljességgel abszurdnak, meggondolatlannak, könnyelműnek és sértőnek ítéljük, hogy Kásler és ifj. Lomniczi urak ellenőrizetlen adatokat használnak a magyar közvélemény Nigériáról alkotott képének befolyására, ezzel saját propagandacéljaikat szolgálva," Emellett idézték a WHO hivatalos statisztikáját, amely szerint a 186 milliós állam lakosságának 1,7 százaléka fertőzött. Ha ez még nem lenne elég, Lomniczi ezek után még nagy hangon hivatkozott arra, hogy nem az ő, hanem a szerinte világhírű Kásler Miklós, amúgy onkológus doktor adatait ismertette - a közvélemény pedig el tudja dönteni, kinek higgyen Nigéria kapcsán: az állítólag világhírű doktornak, vagy a nagykövetségnek és a WHO-nak.

– Szita Károly, Kaposvár polgármestere az átkosban hazafias alapon – vagyis nem zsarolással lett belekényszerítve – jelentett lelkesen saját családtagjairól is. Hogy ez kínos-e a Fidesznek? Erre a kérdésre Szájer József egész egyszerűen nem volt képes válaszolni. Prófétai szakálla mögé rejtezve kussolt, míg Gulyás Gergely mellé beszélt. Szita Károly pedig azóta is teli szájjal sorosmigránsozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2913798144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2018.04.01. 15:22:17

egyike a számos, állampárti beszélő krumplinak – a hétvégén megint felbüfögte,

elfogytak a jelzők? Pfffffffffffffff!

anonymand 2018.04.01. 16:39:59

@Helga Beauty Salon:

Tudsz szellemesebb jelzőt?
Nem ártana, ha megosztanád velünk ... is.

miért 2018.04.01. 23:25:19

..esetleg a hibernációból felolvasztott párttitkárok, a krumpli helyett..

rovid 2018.04.02. 10:39:39

nehogy már uraknak nevezzük a fent megemlített emberszabású taplókat!

Róbert László 2018.04.02. 10:49:32

Bízzunk a nép józanságában ! Hiszen magyarok vagyunk nem igaz ! A magyar virtus nem engedi meg a huzamos ideig való átveréseket. Utána hatványozottan vissza fog hullani azok nyakába akik megvezették a népet.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.04.02. 11:01:32

Még egy hét és megtudjuk.

taga20 2018.04.02. 11:14:54

@Róbert László: ja, mint 57 május elsején!
süti beállítások módosítása