B1 blogcsalád



Beintett a pártvezetésnek, nem hajlandó visszalépni a zuglói LMP-s, akinek a Fidesz gyűjtötte az aláírásokat

2018. március 31. - nickgrabowszki

Meg is indokolja, miért nem. De még hogy megindokolja!bjlmp.jpg

A dolog ott kezdődött, hogy a hét közepén kipattant, a Fidesz is gyűjtött aláírásokat a zuglói LMP-jelölt, Barta Jánosnak (ő az itt fent). Barta ezt egy rádióműsorban készségesen el is ismerte:

amit Tóth úr (Tóth Csaba, az MSZP-P képviselőjelöltje - B1 blog) állít, az való igaz, a Fidesz is gyűjtött az LMP-nek aláírást annak ellenére, hogy nem kértem. Meg is lepődtem rajta.

Ezt már a LMP vezetése se tudta vállalni, és felfüggesztette Barta párttagságát, valamint felszólította a visszalépésre. Mondhatnánk, helyreállt a világ rendje, az LMP elhárította magáról az ellenzék megosztásának, a Fidesz érdekei követésének ódiumát.

A valódi fordulat azonban csak ezután következett: Barta a Facebookon közölte, hogy

beint Szélnek és Hadházynak, eszében sincs visszalépni.

Tudniillik azért, mert nem is a Fidesz gyűjtött aláírásokat neki - mint korábban ő maga állította -, hanem az egyik "tökkel ütött" aktivistája adta oda az íveket a Fidesznek. Ami nagyon életszerű.

Továbbá azért nem lép vissza, mert azzal szolgálja leginkább az LMP érdekeit. Ti. azért a pártét, amelyik most függesztette fel a tagságát, és amelyik ki akarja zárni.

És emellett megvádolja az LMP vezetését MSZP-pártisággal, és közli, nincs jogi lehetőség a visszaléptetésére. Sőt, továbbmegy, és Fidesz-MSZP-DK összefogást emleget (ami azért mégiscsak nagyon különös dolog lenne a zuglói mandátumért folyó harcban):

A választók 99%-nak pedig fogalma sincs erről az egészről, aki eddig rám akart szavazni az ezután is rám fog. Az LMP érdeke, hogy versenyben maradjak, ha magas lesz a részvétel a rám leadott szavazat is növeli a kormányváltás esélyét. Az én véleményem szerint a Fidesz-Mszp-Dk egy húron pendül, aki rájuk szavaz az az igazi rendszerváltozást utasítja el.

Tehát valahogy úgy képzeli el a rendszerváltást, hogy kezdésként megosztja a baloldali ellenzéki szavazatokat, és átjátszik egy mandátumot a Fidesznek. Még jó, hogy Barta hozzáteszi,

ez a magyar politikai abszurd, különben nem is tudnánk.

A dolognak talán az a tanulsága, hogy aki megvehető, azt meg is veszik, valamint hogy a teljes agyhalál beállása se kizáró ok a képviselő-jelöltséghez.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4013796266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2018.03.31. 12:32:13

Érdekes hozzáállás.
A fél ország azért drukkol, hogy legyen végre megállapodás a pártok között annak a javára, aki a legesélyesebb. Ha Barta úr az, akkor legyen ő.
És akár tetszik, akár nem, ebbe a megállapodásba beletartozik a dk, mszp és már sajnos a jobbik is.
Mire gondol Barta úr, nekünk, a választóknak nem okoz ez mindenféle skrupulust, viszolygást, dilemmát?, hiszi és tökbiztos benne, hogy egyedül veri a kentert Zuglóban?

Banti77 2018.03.31. 13:08:58

Édes Fiam!
Ne csinálj már hülyét magadból!
Legalább a családodat kíméld.

2018.03.31. 15:27:54

"Az én véleményem szerint a Fidesz-Mszp-Dk egy húron pendül, aki rájuk szavaz az az igazi rendszerváltozást utasítja el." - hát ha egy húron nem is pendülnek, attól még valóban az igazi rendszerváltozást utasítja el, aki rájuk szavaz.
(az lmp meg sajnos nagy kérdőjel)

Ego55 2018.03.31. 15:55:15

Mint cseppben a tenger, ebben az egy sztoriban is benne van az egész ellenzék töketlensége és két bal keze!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.03.31. 17:18:47

Úgy látszik, hogy csak a listás szavazatokra gondol, az egyéniekkel nem számol, hiszen arra sose volt esélye...

hidroponi 2018.03.31. 19:46:33

@Online Távmunkás: a listas szavazatokhoz koze nincs indul-e vagy sem egyeniben...

elvis56 2018.03.31. 20:05:59

Ez egy köcsög PATKÁNY.Megélhetési akar lenni ez a BUZI .

morph on deer 2018.03.31. 20:06:53

@aleksz róz:
(az lmp meg sajnos nagy kérdőjel)

Hát nem az.
Kérdéses már csak talán az lehet, hogy Szél Bernadett egyedül fogja-e képviselni az LMP-t Tusványoson, vagy már népesebb delegációval...

pefe 2018.03.31. 22:28:21

Ezzel tulajdonképpen beismerte hogy a Fidesz segítette/segíti a tevékenységét

2018.03.31. 22:43:51

ez a fickó valami beépített rejtett fideszes? érdemes akkor még az elején kirakni.
a pártért dolgozik, ezért beint a pártnak? WTF...

2018.03.31. 22:45:18

@aleksz róz: (az lmp meg sajnos nagy kérdőjel)
milyen érdekes, most mindegyik narancsos bérkommancs ugyanezt másolja be mindenhova :)
kifogyott a habonyi kreativitás? hova lett a migráncssimogatóhatárzárlebontógonoszzöldsorosbérenc?

sinus67 2018.03.31. 23:41:52

@morph on deer:
Berni azt mondta tegnap az Egyenes Beszédben, hogy
- Az LMP-nek a baloldallal kózös kormányzás nem alternetíva.
Két percre rá szóvá tette, hogy ellene a Jobbikos gőzerővel kampányol.

Egyfolytában azt hangoztatják, hogy csakis az LMP a jó választás. A baloldali ellenzékiek csak egymásra pazarolják a puskaport. Mindeközben vég nélkül ekézi az MSZP-Párbeszédet, a DK-t! Sőt a Jobbiknak is oda-oda szúr. Ebben az interjúban a Párbeszédre is tesz egy icipici "gonoszkodó" megjegyzést. Mindezt úgy, hogy a beszélgetés elején azt mondja, hogy ő már nem reagál a támadásokra, azokat szó nélkül hagyja.

Több, mint furcsa az is, hogy az MSZP-Párbeszéd és DK együttműködéssel (vagy koordinációval, vagy tudja a bánat mivel) szemben az a kifogása, hogy a Jobbikkal nem akarnak közösködni. A Jobbikkal szemben meg az, hogy emezekkel nem akar együttműködni, vagy koordinálni. Persze elmegy dumcsizni, ami borítékolható eredményt hozott, de hát fogadások esetében ilyenre szokták mondani, hogy úriember biztosra nem fogad.
Ez nyilván jól jön az LMP-nek, ha a választás eredménye azt követeli a fidesztől, hogy valakit bekell venni a buliba. És itt mindjárt nekem is előjön a tusványosi kép.
Orbán szemében jó pont lehet, hogy láthatóan ál-párbeszédet folytat az LMP a többiekkel. Hadházy meg majd repül az LMP-ből, mint magányos farkasa a fidesz disznóságok feltárásának.

Lehetnék én is 2018.03.31. 23:46:59

Miért baj az nektek, ha valakinek van saját véleménye.
A Fidesz képviselőkkel az a baj, hogy Orbán mozgatja őket.
Bartával az a bajotok, hogy nem szeretné, hogy az elnöke mozgassa.
Sőt! Még azért sem köpködhetitek, hogy pávatáncot jár, mint sok jobbsorsra sem érdemes képviselőjelölt, aki dolgozott hosszú időn át az elveiért, majd a pártvezetése őt is meg az elveket is kidobta egy olcsó alku keretében.
Az LMP a DK/MSZP/FIDESZ ellen jött létre. Barta ezekkel nem szeretne szövetséget. Tulajdonképpen logikus és a saját szemszögéből igaza van.
Nem fog nyerni, ezt ő is tudja.
De neki ennyit jelent az LMP. Többet, mint az LMP-vezetésnek.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.03.31. 23:58:41

Nagyon helyes! Igaza van! Mi köze az LMP-nek a baloldalhoz? Inkább maradjon a Fidesz, mint hogy a baloldal mégegyszer kormányra kerüljön. Szerintem az LMP-JOBBIK-Momentum jelenleg az egyetlen egy alternatíva a baloldal, és a Fidesz ellenében!

Dread Naughty 2018.04.01. 00:07:31

Szerintem ti mind qrva viccesek vagytok :)
Mint amikor Darvas és Sinkovits állnak az Afrika-térkép előtt és a nyékládházai kerékpáros zászlóalj bekerítő hadműveletéről dumálnak... csak ott legalább mindenki értette, hogy poén az egész, miközben ti tényleg elhiszitek, hogy a jobbik együtt fog kormányozni Bettikével, Karácsonyfával, Fegyőrrel, Gyurcsánnyal...
Mint valami rettenetesen elbaszott Brémai muzsikusok, mert ez valóban sokkal jobb, stabilabb és építő jellegűbb lenne, mint a NER.
Hülyék vagytok ti, csak nem forogtok...

odod94 2018.04.01. 00:33:45

@Bryan élete: Az ország másik fele meg azért drukkol, hogy az mszp és dk tűnjön el első lépésként, a fidesz sajnos csak a következő körben tüntethető el.

morph on deer 2018.04.01. 07:47:41

@sinus67:
“Ez nyilván jól jön az LMP-nek, ha a választás eredménye azt követeli a fidesztől, hogy valakit bekell venni a buliba.”

Ugyanazt gondolom az egészről!
Most már csak pár myomorult lottószámot kéne hasonló eséllyel megsaccolni..:(

morph on deer 2018.04.01. 07:50:34

@odod94:
“ a fidesz sajnos csak a következő körben tüntethető el.”

Nincs következő kör, jobb ha tudod.
Innen gondold át még egyszer.

lobster thermidor 2018.04.01. 07:59:46

@sinus67:
Én is pont ezen a kettősségen lépődtem meg. Nekem úgy tűnik, hogy Szèl Bernadettet megviselte a kampány, mert már egy összetett mondat két felében is képes teljesen ellenkező értelmű dolgokat mondani.
Nekem a kongresszusi döntésekre való folytonos hivatkozás, mondhatni időhúzás is különös, mert egy párt elnökének vagy van teljeskörű felhatalnazása, vagy nincs, ebből pedig az következik, hogy valakik egyeztetnek valakikkel, akár a fidesszel is, és a háttérből irányítják a társelnököket. Nem mellesleg ez a döntési metódus erősen emlékeztet a múltbéli MSZMP-re, mert az a párt hivatkozott mindig a kongresszusi határozatokra, a kollektívára hárítva ezzel a pártvezetők személyes felelősségét.

lobster thermidor 2018.04.01. 08:08:55

@aleksz róz:
Jelenleg a fidesz leváltása a nagyobb probléna, nem az mszp, vagy dk süllyesztőbe küldése, mert ma ez van, ebből a kínálatból kell választani. Azt látni kellene, hogy amennyiben ezt a feladatot nem sikerül megoldania a választónak, akkor újabb 4 év fidesz uralom alatt esély sem lesz egy Orbán leváltására képes, modern párt megerősödésére. Úgy tűnik, hogy csak a lényeg sikkad el a nagy lamentálásban.

Indriq 2018.04.01. 08:37:31

Teljesen jól mutatja milyen a fityisz mentalitás, inkább besegít bárkinek elvtől függetlenül, csakhogy növelje az esélyeit.
Lógniuk kell.

morph on deer 2018.04.01. 08:42:24

Azért ijesztő kicsit, hogy mennyi szemellenzős hülye ügyködik a politikában.

A fideszen kívül abban mindenki egyetért, hogy legfontosabb dolog a NER eltakarítása, a jogállami keretek vissza/helyreállítása, régi/új választási törvény, és az alkotmány megtisztítása a beletuszkolt marhaságoktól, meg ilyesmik.
Szóval ez mind kellene ahhoz, hogy egy normális Magyarország legyünk enélkül a rablóbandák által tarolt feudál-bolsevista katyvasz nélkül, ez lenne a legfontosabb.
Ehhez pedig minden orbán-mentes politikai erőre szükség van, mert csak akkir lehetséges!

Ha ezt mind sikerült megoldani, akkor már van értelme azon merfngeni, hogy ugyan melyik párt, pártocska, vagy esetleg nagycsoportos óvodások - mert azok még tuti nem kompromitálták magukat politikailag - vezessék tovább az országot, de addig ennek a világon semmi értelme! Ezt amúgy mindenkinek tudnia is kelll, aki legalább addig eljutott a fejlődésbe, hogy mondjuk már egyedül köti a cipőfűzőjét...

És akkor most mit látunk?
Az egyébként marginális politikai tényezőként funkcionáló pártok mi de t megtesznek azért, hogy ez ne történhessen meg az istennek se!
Mert az nekik valamiért nem jó, hogy az általuk megvetett MSZP és DK elvégezze a piszkos munka rájuk eső részét az orbán éra eltakarításában és majd esetleg utána tünik el a porondról, nem bizony! Nekik az most fontosabb, mint az, hogy ez a jelenlegi aljadék bagázs szűnjön meg uralkodni!

Ez nem túlzás, cseppet sem az!
És nem csupán az LMP-s bohózat mutatja mindezt, hanem pl tegnap olvasom, hogy a Momentum nyilvánosságra hozta a D-209-es vizsgálat aktáit 500 oldalon, - most! Mert egy hét múlva már nyilván késő lett volna, mi?

Szóval kár ragozni, kár próbálkozni a ködösítéssel, az teljesen egyértelmű, hogy az LMP is meg a Momentum is a fidesz mellett de a “régi” pártok nélkül képzeli el a jövőjét, mert ugye NER-ségben az erő, vagy mi.

Én a magam részéről sok sikert kívánok nekik, tényleg! Legalább az ország népe is megtudja, hogy milyen is a, amikor a politika nem ‘lehet más’, hanem ‘lehet kétszínű’, sőt több!

VáradiJános 2018.04.01. 09:07:33

@Indriq: “Lógniuk kell.”

Hogy a büdös anyádnak és a kurvadék lányodnak le se kelljen hajolniuk a szopáshoz? A teringettét, de ocsmány hányadék pereputtyod lehet neked, te patkány....

VáradiJános 2018.04.01. 09:08:16

Hajrá demokjatikus összefosás!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.01. 09:23:11

Végre egy karakán, hiteles ember. Nem hajlik meg a nyomás előtt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.04.01. 09:36:34

@VáradiJános: Tudjuk, neked a pedofília mellett a nekrofília a kedvenced, akasztásról egyből a szopás jut eszedbe. Azért ez sokat elárul.

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Tényleg nagyon karakán, hogy a Fidesz gyűjtött neki ajánlásokat.

donciba 2018.04.01. 10:00:28

@morph on deer: Öröm volt olvasni,pont így gondolom. Sajnos kevesen értik miről van szó, mi a tét. A megoldást Ön tökéletesen megfogalmazta.Köszönöm!

2018.04.01. 10:30:02

@okostojas007: és nekem mi közöm ehhez?

2018.04.01. 10:38:30

@lobster thermidor: hát pont az a baj, hogy ebből lehet választani... pont ezért nem fog menni a fidesz leváltása, mert a másik oldalon ott az mszp, dk és pajtásaik

lobster thermidor 2018.04.01. 10:41:50

@morph on deer:
Egyetértek veled kiegészítve azzal, hogy a dk, az mszp, és a párbeszéd együtt hozzávetőlegesen 20 - 25 százaléknyi szavazót jelent. Nélkülük nem fog menni sem a fidesz eltakarítása, sem a demokrácia visszaépítése. Aki páriaként kezelve szeretné ezeket a pártokat kiszorítani, az nem alkalmas politikusnak. Az nem dicsőség, hogy valaki eddig nem vitt vezető szerepet az ország vezetésében, hanem egy állapot, ami ráadásul nem is biztos, hogy elég az ország rendbetételéhez. Értem én, hogy eddig minden feltörekvő alakulat a régi pártok ekézésével kereste a helyét a politikai élet palettáján, és az is érthető, hogy most arcvesztés nélkül nehéz ebből visszalépni, de fel kellene nőni a feladathoz, és érezi kellene a saját felelősségüket, amit eddig mindig áthárítottak át a baloldali pártokra.
Ami Medgyessyt illeti, az ő emlegetése semmilyen komoly relevanciával nem bír, az a momentumot jellemzi, hogy most úgy adják elő ezt a dolgot, mintha feltalálták volna a spanyolviaszt, ráadásul inkább a fideszre nézve gáz a történet felmelegítése, hiszen a volt miniszterelnök kollaborált, és Orbán szolgálatában áll.

2018.04.01. 10:45:28

@morph on deer: mondjuk az önmagában nem feltétlenül bűn, hogy nem akarnak közösködni az mszp-dk-val...

lobster thermidor 2018.04.01. 10:49:19

@aleksz róz:
Talán ha a homokozóból kilépve túljutna a választó azon, hogy még most is a bűnbakkereséssel van elfoglalva, akkor talán sikerülhetne a fidesz leváltása. Ha ez az első, de fontos lépés megtörtént, utána lehet osztozkodni, és helyezkedni. Aki nem előre néz, hanem folyton oldalra könyököl, és a mellette levőket osztja, akikkel egy a céljuk, az vagy orra bukik a cél előtt, vagy nekimegy a falnak, mert nem veszi észre, hogy az ott tornyosul előtte.

2018.04.01. 10:52:46

@lobster thermidor: "Aki páriaként kezelve szeretné ezeket a pártokat kiszorítani, az nem alkalmas politikusnak" - pedig pont ugyanannyira szükséges a kiszorításuk, mint a fidesz kiszorítása.

2018.04.01. 10:55:24

@lobster thermidor: a választó azzal is tisztában van, hogy neki minimum ugyanolyan rossz lesz, ha a fidesz helyett mszp jön.

Tisztességes Természettudomány 2018.04.01. 11:18:48

Ez így teljesen védhető. Nem a Fidesz gyűjtött az LMP-snek, hanem az LMP-s egyik embere gyűjtött a Fidesznek. Legalábbis a neveket és adatokat.

lobster thermidor 2018.04.01. 11:39:24

@aleksz róz:
Te tényleg nem tudsz ezzel a mantrával leállni!
Az majd a jövő zenéje lesz, hogy ki kivel fog bármit is csinálni, de előtte április 8 - án le kellene váltani a fideszt! Az pedig ha tetszik, ha nem másként nem megy, csak egy taktikai összefogással, még akkor sem, ha te még harmincszor leírod ide, hogy neked büdös az mszp, és a dk. Másnak meg más pártok büdösek, de mondhatnám, hogy "hazafias kötelességből" mindenkinek le kell nyelnie ezt a békát!
Az a másik része a dolognak, hogy a jelen állás szerint a választónak lövése nincs arról, hogy neki melyik párt lenne jó, mert a jobbikról semmit nem tudunk, a kis ellenzéki pártok nem lesznek tényezők, bár az már most látható, hogy ők is képesek egy szájból két tüzet fújni, a többi párt pedig ugyancsak hozza a régi formáját. A választónak azt kell felfognia, és ráerőltetnie a pártokra, hogy egy esetleges győzelem után ne a saját, hanem az ország érdekét tartsák szem előtt. Erre alkalmas a technikai koalíció egy megbízott szakértői kormánnyal, majd a törvények rendbetétele után jöhet egy új választás, ahol úgy mutogathat mindenki a másikra, ahogyan csak akar.

2018.04.01. 12:36:11

@lobster thermidor: de nem rólam szól, papám :-D
vonatkoztassál már el egy kicsit tőlem... (meg saját magadtól is)
attól, hogy szerinted hogy kéne gondolkodniuk a választóknak, még nem fognak úgy gondolkodni. attól, hogy te azt látod helyesnek, még nem fogják ugyanazt helyesnek látni.
én leírtam, hogy véleményem szerint a választópolgárok többsége hogy gondolkodik.
(nem a pártszimpatizánsok, azok kisebbségben vannak)

morph on deer 2018.04.01. 14:14:42

@aleksz róz:
“az önmagában nem feltétlenül bűn”

Az önmagában nem.
Csak ha az egészet nézi az ember.

Közösködésről pedig szó sincs, soha nem is volt/lett volna tudomásom szerint.

Szerintem ember nincs - úgy értem: nem orbánhitű - aki elvtelenséggel vádolhatta volna az LMP-t, ha az orbanizmus eltávolítása érdekében kooperál akár a DK-val is, hiszen ez a világon semmi egyebet nem jelent(ett volna), mint érdekegyeztetést!

Feltéve persze, ha valakinek valóban az az érdeke, hogy ne viktorka uralkodjon még az unokáink felett is...
Én elhiszem, hogy azt is meg lehet várni, hogy majd minden MSZP és DK támogató kihal, és akkor majd nyilván az LMP lesz a soros, (ha-ha!) és nem kétlem, hogy Szél Bernadettnek a fehér haj is jól áll majd amikor először beiktatják az orbán temetése után, de tudja fene, én nem biztos, hogy ilyen távra terveznék a helyében.

Akkor meg mi is van?

lobster thermidor 2018.04.01. 14:32:35

@aleksz róz:
Még egyszer mondom, annak a két pártnak 20 - 25 százaléknyi szavazója van! A maradékból tudjuk, hogy hányan szavaznak a fideszre és hány támogatója van a jobbiknak.
Milyen másik választópolgári többségről szeretnél meggyőzni? Akik nem mennek el szavazni, azokat ab ovo felejtsd el. Értem én, hogy a kis pártok izmoznak, hogy erősebbnek láttassák magukat, de a választói realitás mást mutat. Nekem legfeljebb véleményem van, és egy szavazatom, ezen kívül igyekszem a dolgokat realista módon a maguk helyén kezelni.

2018.04.01. 15:11:54

@morph on deer: "Az önmagában nem.
Csak ha az egészet nézi az ember." - hát igen. itt már jönnek az érdekek, preferenciák.

"Közösködésről pedig szó sincs, soha nem is volt/lett volna tudomásom szerint." - éppen csak közös kormányzásról...

"Szerintem ember nincs - úgy értem: nem orbánhitű - aki elvtelenséggel vádolhatta volna az LMP-t, ha az orbanizmus eltávolítása érdekében kooperál akár a DK-val is" - ezt szerintem csak a kormányváltást akarók között is bőven kisebbségben levő ballibek gondolják így... aki valóban változást (rendszer, nem módszer) akar, az meg nem.
szerinted az lenne az elvhűség, hogy az egész politikai elitet lecserélni akaró párt a hatalomra kerülésért összefog bárkivel, de tényleg bárkivel?
és miért kéne mindenkinek azt gondolnia, hogy az mszp (+dk+kispajtások) kormányzása jobb (lenne), mint a fidesz kormányzása? már átélte a nép mind a kettőt.
már a kérdés létezését is sértésnek tekintitek, az a baj. pedig ez a kérdés.

valamelyik blogon írták, poénszerű, de van benne igazság: ha az mszp és a dk valóban kormányváltást akar, akkor léptessék vissza az összes jelöltjüket.

2018.04.01. 15:32:00

@lobster thermidor: nem csak meglévő százalékokat kéne ide-oda pakolgatni, mert országos szinten pártjelöltekre biztos nem működik...
a bizonytalanok meg akik esetleg nem mennek el szavazni annak ellenére hogy kormányváltást szeretnének, szerintem többen vannak, mint az ellenzéki pártszimpatizánsok.
szerinted ezek miért nem akarnak megint mszp-satöbbi kormányt? ezzel valahogy sose foglalkoznak, pedig ezzel kellett volna először. nem most, már 4 éve.
(és azokról a fidesz-szavazókról még nem is beszéltem, akik jobb híján fogják beikszelni a fideszt, mert ott is lenne bőven tartalék, onnan is lehetne elhozni szavazatokat)

adam hyl 2018.04.01. 15:55:55

Bartha mindig is fideszes volt, hűséges párja a szomszédos kerületben Moldován László. Remélem ez is kiderül 8-ig.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.01. 16:18:22

@hidroponi: Ha nem ismered a választási rendszert, akkor inkább ne szólj hozzá, mert csak égeted magad...

Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő (törölt) 2018.04.01. 17:00:13

Az ellenzék folyamatosan azt magyarázza, hogy pár fideszest leszámítva már az egész ország, emberek milliói akarnak változást.

Aztán mégis elkeseredett harc folyik nem csak a körzetekért, hanem lassan már minden egyes szavazatért.

morph on deer 2018.04.01. 18:21:44

@aleksz róz:
Ez nem így működik, Alex.

“az mszp (+dk+kispajtások) kormányzása jobb (lenne), mint a fidesz kormányzása?”

Bárki/bármi jobb lenne. Az asszonykórus, vagy a síugróválogatott, you name it!

“már átélte a nép mind a kettőt.”

Nem élte át, mert ez a szituáció még sohasem volt. Pontosan azért is kellenének ‘alternatív’ erők is az első, - véleményem szerint ideiglenes - orbán utáni kormányzáshoz, hogy számon lehessen kérni, ki mit csinál! Remélem nrm hiszed, hogy pl egy LMP-s jelenlét mellett az MSZP ugyanolyan lennd tíz évvel később?

“már a kérdés létezését is sértésnek tekintitek, az a baj. pedig ez a kérdés.”

Nem, nem ez a kérdés. A kérdés az, - és monentán ez az EGYETLEN kérdés, hogy hagyjuk-e, hogy orbán teljesen szétcsessze az országot és visszavonhatatlanul orosz csicskák leszünk, vagy elküldjük a büdös bánatba, mi, mindannyian, és megpróbáljuk újrarendezni, helyreállítani az országot.

“valamelyik blogon írták, poénszerű, de van benne igazság: ha az mszp és a dk valóban kormányváltást akar, akkor léptessék vissza az összes jelöltjüket.”

Ez az, ami nem így működik.
Az MSZP-t DK-t le kell győzni, és akkor a választó elhiszi, hogy van jobb és erősebb, addig meg lehet igérni fűt fát, nincs ok arra, hogy látatlanba rábízzák az országot egy olyan pártra, amelyiknek 10 év alatt 5%-ig sikerült felküzdenie magát, holott igéretesen indult.
Csak éppen rosszul mérte fel az ország érettségét, a választók fogadókészségét, na meg az irány sem volt eléggé egyértelmű.

És azért legyünk őszinték: az, hogy valaki még nem követett el hibát abban, amit még soha korábban nem csinált, azért nem igazán ütős merit.
Ilyen alapon még egy hétköznapi állást sem lehet kapni, nemhogy egy ország vezetésére szóló megbízást.

De ami a legszomorúbb az egészben, hogy a jelek szerint az LMP az istennek nem fogja fel, hogy a ‘coming out’ most nem időszerű.
Ez van.

2018.04.01. 21:22:10

@morph on deer: tegyük fel, hogy nem én alkotom a szavazótábort.

"Bárki/bármi jobb lenne" - szerinted. csak ezt az emberek többsége nem biztos hogy így gondolja. azért kéne máshogy gondolniuk, mert szerinted bármi jobb lenne?

"Nem élte át, mert ez a szituáció még sohasem volt." - pont ugyanez még nem volt. de volt már az mszp többször kormányon meg ferenc testvér is volt kormányon. ez már sokaknak bőven elég alapot adhat egy "kedvezőtlen" véleményhez...

"pl egy LMP-s jelenlét mellett az MSZP ugyanolyan lennd tíz évvel később?" - én nem gondolom. de mondjuk ki lehet abból is indulni, hogy annak idején volt szdsz-es jelenlét is...

pedig ez a kérdés. újabb fidesz-kormány lesz vagy újabb mszp-vezetésű kormánynak kéne bizalmat szavazni, amely bizalmat már bőven eljátszotta az évtizedek során az ország tönkretételével...
"A kérdés az, - és monentán ez az EGYETLEN kérdés, hogy hagyjuk-e, hogy orbán teljesen szétcsessze az országot és visszavonhatatlanul orosz csicskák leszünk, vagy elküldjük a büdös bánatba, mi, mindannyian, és megpróbáljuk újrarendezni, helyreállítani az országot." - de ezt te látod így. az emberek közben saját véleményük szerint is jobban élnek, mint eddig bármikor, az ország szétcseszését meg már látták korábban az mszp-től, gyurcsánytól, ugyan mitől kéne bízniuk egy mszp-s gyurcsányos "helyreállításban", hogy most ezúttal sokadjára megint nem szétcseszik az országot hanem majd jól helyreállítják.
(és nem egy-két kis hibáról van szó, amit véletlenül elkövettek, hanem konkrétan az ország szétcseszéséről.)
egyszerűen nincs magatok mellett egyetlen egy érvetek se!
(az nem magatok mellett érv, hogy a fidesz szar, az a fideszre szavazás elleni érv.)

"Ez az, ami nem így működik." - hát ja, tudom...
de az meg elvárás, hogy a többi lépkedjen vissza az mszp-dk javára? akiket az ország túlnyomó többsége annyira se kíván, mint egy púpot a hátára?
ha visszalépnének, egyből elhárulna az akadály a 2018-as kormányváltás előtt :-)
de láthatóan még ők sem akarnak mindenáron kormányváltást...

"Az MSZP-t DK-t le kell győzni" - amikor ezt akarták, akkor meg az volt a baj...
innen úgy látszik, minden baj, ami nem mszp-vezetésű kormányt eredményez :D

2018.04.01. 21:26:15

@aleksz róz: "ha visszalépnének, egyből elhárulna az akadály a 2018-as kormányváltás előtt :-)
de láthatóan még ők sem akarnak mindenáron kormányváltást..." - mármint ha az mszp és a dk visszalépne :-)

morph on deer 2018.04.01. 23:57:38

@aleksz róz:
“innen úgy látszik, minden baj, ami nem mszp-vezetésű kormányt eredményez :D”

Csak nem nekem.
Ahogy említettem, inkább az öreg ördög, mint ezek a jelenlegi trógerek!

Viszont az nem több, mint ábránd, hogy majd “jön” egy “új” erő, mert nincs olyan!
A maradékból meg még véletlenül se jön ki egy homogén kormányzóképes erő, ha tetszik, ha nem az csak koalíciós kormányzás lehetne a legjobb esetben is.
Ettől kezdve viszont teljesen felesleges MSZP-s kormányzást emlegetni, mert olyan biztosan nem lesz.
Nem is hiányzik, nem tudom, mondtam-e...

Abba most nem érdemes belebonyolódni, hogy ki is él most jobban és mihez képest, a miért meg még masszívabb téma, de egy biztos, hogy “Aki feladja az alapvető szabadságát az átmeneti biztonságért, az nem érdemel se szabadságot, se biztonságot."
mondta -állítólag- Benjamin Franklin, és ez ma is igaz!

És mi épp itt tartunk, pártunk és kormányunk áldozatos munkájának köszönhetően! Aki ezt nem látja, vagy nem tartja annyira fontosnak, hogy tegyen ellene valamit, az nem is érdemel mást.

2018.04.02. 16:10:37

@morph on deer: egyéni szinten ebben a kiépülő rendszerben (ha nagyon szigorúak vagyunk, nevezhetjük puha diktatúrának) sem igazán jelentkezik olyasmi, hogy alapvető szabadság feladása...
meg magyarázd el a parasztnak, mitől jobb a te áldemokráciád
süti beállítások módosítása