B1 blogcsalád



Lázár Jánost elrabolták az UFO-k, és rasszista Németh Szilárdként adták vissza

2018. március 13. - ashwood

d_kos20161201021x_1_focuspoint_926x504.jpgLázár János igencsak remeghet következő ciklusbeli helyéért, ha Németh Szilárd színvonalára is hajlandó volt lemenni. Sőt. A bécsi videó után már nem volt kérdés: fullban nyomja a kretént. Most azt bizonyítja: mindig van lejjebb.

Izgalmas, fikciós alapú interjút adott Lázár János a hódmezővásárhelyi Promenád weboldalnak. (A portál onnan lehet ismerős, hogy nemrég innen tűntek el, előzetes bejelentés vagy utólagos indoklás nélkül a városi orvosbálon készült fotók, amelyeken együtt bájolog Lázárral Tiborcz István és becses neje, Orbán Ráhel.)

A beszélgetés érdekesebb, és egy alternatív valóságról beszámoló része a sajtó Lázár-féle elemzése. Ez már csak azért is különösen érdekes, mert a kancelláriaminiszter lényegében az egyetlen fideszes politikus (és kormánytag), akitől tényleg lehet érdemben kérdezni, majdhogynem bármit. Érdemi válaszban az esetek legnagyobb részében nem érdemes reménykedni, de már az is üdítő kivétellé teszi Lázárt, hogy nem rohan el a mikrofonok elől, sőt, maga találta ki és szervezi immár 111. hete a kormányinfókat.

Ehhez képest komoly fordulatot tett a miniszter – aki amúgy nemrég bejelentette: nem szívesen vállalna egy új ciklusban kormányzati munkát. (És mi ezt majd jól el is hisszük.) Lázár komoly Németh Szilárd színvonalat hoz az elmúlt hetekben – vélhetően Orbán parancsolta le róla a hozzáértő és elérhető technokrata szerepét.

Ennek szellemében osztotta ki most Lázár János a sajtót. Az interjúban természetesen el kell hangoznia a kormány állandó kommunikációs paneljének: "Az országos ellenzéki sajtónak komoly szerepe és küldetése volt a hódmezővásárhelyi választáson. Nem tudom, honnan kapták a feladatot, és nem is szeretnék találgatásokba bocsátkozni, de az biztos, hogy feladatot teljesítettek." valamint: "Az újságírók szerepe az elmúlt években megváltozott, ma már a politikusokhoz hasonlóan a „politikacsinálás” részei." Ezzel a kijelentéssel nem igazán lehet mit kezdeni, ugyanis nincsen értelme. Ezért aztán azok sem fejtik ki soha, akik ezt állítják. Ugyanis bármit is csinál egy sajtóorgánum, nem indul a választásokon, nem hoz, az ország részét vagy egészét érintő döntéseket, és még hosszan lehetne sorolni, mi mindent nem csinál egy szerkesztőség, amit a pártok igen. Ha pedig arra tetszik a miniszter úrnak gondolni, hogy a sajtó egy, még működő része kérdéseket merészel feltenni a politikusoknak, mégpedig olyanokat, amelyeket nem egyeztettek előre, avagy nem Rogán írta azokat személyesen, hát akkor jó reggelt kívánunk Lázár Jánosnak. Ez a sajtó feladata. A többit elvégzi az állami pénzből fenntartott propaganda.

Most pedig következzen néhány igazi gyöngyszem a beszélgetésből:

"az ellenzéki pártok és politikusok ma többet szerepelnek a sajtóban, mint a kormánypártiak, tehát nem értem, miért beszélnek kiegyensúlyozatlanságról."

Halkan tesszük hozzá: Orbán Viktor 10 éve nem adott interjút olyan körülmények között, ahol nem ő határozza meg a kérdéseket. De igaz ez sameszaira is. Valódi kérdésekre sem a kormánypárti politikusok, sem a kormányzati szervek nem válaszolnak. Mindenki biztos lehet abban, hogy az újságírók is szívesebben tennének fel normális körülmények között kérdéseket a politikusoknak, mint az évek óta látott kergetőzés – ám erre a Fidesz emberei nem adnak lehetőséget.

"Cenzúra sem a kormányoldalon működik"

Igen, ezt plafonszakadás nélkül ki tudta mondani Lázár. Mondjuk azt értékeljük, hogy végre kimondta: a média egy jelentős része kormányzati megszállás alatt működik. De azt már nem, hogy például Kovács Zoltán kormányszóvivő hetente – de ha "helyzet van", gyakrabban is – tart kötelező eligazításokat a propagandalapok vezetőinek.

"A helyi sajtót kiemelt fontosságúnak tartom, hiszen ez teremt lehetőséget arra, hogy az emberek a szűkebb környezetük eseményeiről tájékoztatást kapjanak."

Igen, sejtettük, hogy a Fidesz így gondolkodik erről, ezért is vásárolta fel Mészáros Lőrincz és Andy Vajna az összes megyei napilapot.

"elhatároztam, hogy a saját szememmel nézem meg, mit jelent az illegális bevándorlás, aminek a veszélyeiről idehaza még csak beszélünk, ott azonban a hétköznapok részévé vált. … Egy órát töltöttem abban az utcában, és talán három fehér emberrel találkoztam, mindenki más sötét bőrszínű volt."

Gyorsan tolul a szájra a kifejezés, amelyet olyan emberre használunk, aki bőrszín alapján ítél meg másokat, mégpedig az övétől eltérő pigmentáltságot veszélyforrásként azonosítja. Rasszista. Innen is üdvözöljük a Liu testvéreket.

"Nem szabad az újságírók elől megfutamodni, korrekt párbeszédet kell velük fenntartani, mert nem ellenségek vagy ellenfelek, hanem szövetségesek: még ha kritikusak is, fórumot teremtenek ahhoz, hogy az ember elmondhassa véleményét, meggyőződését, programját, vitatkozhasson róla, és támogatókat gyűjtsön hozzá."

Ehhez aligha lehet bármit is hozzá tenni. Talán csak annyit: párttársait is erre biztathatná Lázár. Addig is, a mai valóság: itt és itt és itt és itt. És ezek csak az elmúlt egy-két nap termései.

– "Nyugat-Európához képest a magyar politika még mindig inkább intellektuális alapokon áll."

Tökéletes dramaturgiai érzékkel Lázár a végére tartogatta legjobb poénját. Csak Orbánt tudnánk idézni ezzel kapcsolatban: a viták ideje lejárt. Ez aztán az igazán "intellektuális alap".

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2413735630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2018.03.13. 13:00:45

Már a János is megőrült? Vagy csak szeteti az ügyvédje vadászkastélyát? Nehéz ügy ez...

rallus 2018.03.13. 13:36:39

Mióta Lázár betette a lábát Bécsbe, azóta ott sincs béke, szinte folyamatosan bicskázzák egymást a labancok...

BiG74 Bodri 2018.03.14. 19:28:37

Egurúttagyógyszer! Vagy csak keveset lopott eddig. Másrészről határozza meg valaki az ő bőrszínét is végre, mert pl. hozzám képest elég barnácska, oszt most akkor hova tovább?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.14. 22:03:05

@rallus: Az arab tavasz is úgy kezdődött, hogy Orbán tett arrafelé pár látogatást. Na jó, őt a Soros mozgatta és ez mindent megmagyaráz.

midnightcoder2 2018.03.15. 08:03:46

"Mondjuk azt értékeljük, hogy végre kimondta: a média egy jelentős része kormányzati megszállás alatt működik."

A másik része pedig ellenzéki megszállás alatt. Olyan, hogy független sajtó kis hazánkban nem létezik. Mondjuk máshol sem.

"Igen, sejtettük, hogy a Fidesz így gondolkodik erről, ezért is vásárolta fel Mészáros Lőrincz és Andy Vajna az összes megyei napilapot."

Pont ahogy a 90-es években a szoclibek. A különbség az, hogy ma már van internet, és az jobban meghatározó mint a papír alapú újságok.

"Halkan tesszük hozzá: Orbán Viktor 10 éve nem adott interjút olyan körülmények között, ahol nem ő határozza meg a kérdéseket."

Emlékszel amikor a szocik a HírTV-nek még a nyilatkozást is megtiltották ? Akkor valahogy senkinek sem jutott eszébe a sajtószabadság miatt picsogni baloldalon.

"Gyorsan tolul a szájra a kifejezés, amelyet olyan emberre használunk, aki bőrszín alapján ítél meg másokat, mégpedig az övétől eltérő pigmentáltságot veszélyforrásként azonosítja. Rasszista."

Az összes ilyen nem rasszistát elküldeném úgy egy évre tanulmányi kirándulásra Dél-Afrikába. És nem a fegyveres őrökkel körbevett luxuslakóparkokba.

kószák egyike 2018.03.15. 08:15:35

Mit kell csodálkozni ezen a történeten?

A fidesz már régóta egy szélsőjobbos rasszista párt. Ha valakinek kétsége van tessék meg hallgatni pár KKK beszédet ahol sokszor hangzik el a fehér-keresztény szókapcsolat, pont úgy mint lázár beszédében. lázár része a NER-nek. Mitől lenne különb? Mert eddig németsziszi votl a tahó rossz szaru lázár meg az értelmesebbnek tűnő jó zsaru? Ugyan már!

lázár mindig olyan mint amilyet elvár tőle a nagy vezír, most éppen egy kis fehér-keresztény migráncsozást várt el Bécsben.

Amíg ezt a gumicsontot rágjuk addig se beszél a nép az egészségügy és az iskolák katasztrófa szintű állapotáról, a lenyúlt magánnyugdíj vagyonról, a lenyúlt közvagyonról, a világító vejről, és minden másról ami égetőbb mint a migráncs kérdés.

midnightcoder2 2018.03.15. 08:44:21

@kószák egyike: A migráncs kérdésnél semmi sem égetőbb. Szar az egészségügy, oktatás ? Menj el azokba a kies országokba, ahonnan a migráncsok jönnek, és nézd meg ott milyen. Aztán vedd el belőle azt, amit a fehérek vittek oda, és nézd meg hogy akkor milyen lenne. Egy országot a lakói tesznek olyanná, amilyen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.15. 10:50:13

@VáradiJános: Egy árvácska IQ-ja is nagyobb tiednél!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.15. 10:53:44

@VáradiJános: Már megint udvarolsz? Hányszor kell mondanom, hogy még ingyen sem viszlek el, az kuncsaftjaid panaszkodnak hogy fogazol.

"Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.02.11. 15:04:21
@VáradiJános: Leplezed hogy udvarolsz nekem.
Válasz erre
VáradiJános 2018.02.11. 17:46:54
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: dehogy leplezem, kúrnálak szívesen"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.15. 10:55:19

@Andrass9: Szegény travi hímringyó nem bírja feldolgozni, hogy nem megy neki az üzlet. Neki mindenki pedofil aki nem viszi el fuvarba.

VáradiJános 2018.03.15. 11:06:30

@Andrass9: segítségül hívtad a másik nickedet, pedofil féreg?

VáradiJános 2018.03.15. 11:07:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: idézgethetsz, pedofil állat, attól még nem lesz elfogadhatóbb a gyerekbaszásos álmodozásod.

kószák egyike 2018.03.15. 11:07:32

@midnightcoder2: Köszönöm voltam, jártam ilyen helyeken. 6 hónap Afganisztán remélem elég tapasztalatnak számít. Láttad te is vagy a magyar időkben olvastad?

Kérlek ne magyarázd meg, hogy amikor van egy kerítés ami valóban szükséges volt, fosnom kell a migráncsoktól és nem azzal foglalkoznom, hogy a sürgősségin emberek halnak meg a folyosón várakozva és közben az adó forintjaimból kósa mama sertés telepet vesz.

Ne etess már ezzel a fidesz kampány dumával kérlek. A szocik szétbaszták az országot majd a fidesz 8 év alatt folytatta. Ha nem lenne migráncs hiszti viktor már régen bukott volna. Ja nem mert az ostoba sötét népnek így is jó. Dalma nénik országa.

wolves84lb 2018.03.15. 11:26:46

@midnightcoder2: hány migráncs jött már veled szembe a Körúton? Vagy bárhol, te agyasosemvolt gerinctelen fideszes görény? Mesélj már inkább kicsit kósalali anyjának a 800M-járól...

VáradiJános 2018.03.15. 11:34:33

@kószák egyike: persze a te anyád nem része az általad lenézett népnek, ugye? És 6 hónap oktatgatás egy zárt telepen lótúró, nem tapasztalat, ettől még nem leszel nagy orákulum.

VáradiJános 2018.03.15. 11:35:32

@wolves84lb: ne is jöjjön szembe több mint a már most is ott lebzselő niggerhorda

VáradiJános 2018.03.15. 11:36:35

@wolves84lb: persze te örülsz nekik, mert azok legalább megpiszkálják a nagyseggű nővéredet

midnightcoder2 2018.03.15. 12:27:41

@kószák egyike: Gondolom, megvan az oka annak, hogy nem maradtál kinn. Én csak turistaként fordultam meg Tunéziában, Marokkóban, de ami keveset láttam abból az bőven elég volt ahhoz, hogy ne akarjam az ottani népet itt látni.

A szocik szétbaszták az országot, Orbánék a szart vették át, és csak kicsit rontottak rajta. A szocik viszont nagyot. Kérdés, hogy le akarjuk-e cserélni Orbánékat ezekre a szocikra ? Én lennék a legboldogabb, ha jönne mondjuk egy Jobbik-os kormány, és sem Orbánék sem a szocik, sem a DK nem kerülne soha többé a hatalom közelébe.
De most a realitás az, hogy Orbánékat egy Jobbik-szoci-dk koalíció tudná csak leváltani. Ez pedig kb. a katasztrófa biztos receptje. A szocik egyedül is képtelenek voltak a kormányzásra, a Jobbiknak semmi tapasztalata nincs, Fletóék pedig egyedül a fekália kavargatásához értenek. Ezekhez képest Orbánék még mindig a kisebbik rossz.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.15. 12:38:15

Lázár puhapöcs volt és nem mert bemenni olyan helyre, amitől már a bécsiek is paráznak. Ezért lehet rajta nevetni, de a probléma még marad, hogy a baloldali kormányzatok eröltetik a migránsokat, majd az adófizetők pénzét rájuk költik feleslegesen és ezért semmit nem kérnek a migriktől cserébe, csak a szavazatukat, hogy még többet behozhassanak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.15. 14:38:41

@VáradiJános:

"Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.02.11. 15:04:21
@VáradiJános: Leplezed hogy udvarolsz nekem.
Válasz erre
VáradiJános 2018.02.11. 17:46:54
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: dehogy leplezem, kúrnálak szívesen"
süti beállítások módosítása