B1 blogcsalád



A terrorista gyanús Budaházy mellett Morvai Krisztina is kiáll a Fidesz mellett

2018. március 11. - B1blog

A Fidesz egyre jobban hasonlít egy szélsőjobboldali pártra. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a közelmúltban két, a szélsőjobbhoz köthető közéleti szereplő is kiállt mellettük. 

morvai_budahazi.jpeg

A Jobbikból a Fideszbe hajózott át Morvai Krisztina és Budaházy György is. A két ikonikus szélsőjobboldali politikus korábban a Jobbik stabil támaszai voltak, szélsőséges, rasszista nézeteiket Vona Gábor pártjában hangoztatták. Ám a közelmúltban mindketten átpártoltak a Fideszhez. Mindez nem csak a Jobbik "néppárosodását" jelzi, hanem a Fidesz egyre szélsőségesebb hangnemébe is belepasszol.  

Morvai a múlt év novemberében veszett össze a Jobbikkal, azt a 24.hu-nak azonban tagadta, hog segítené megszólalásaival a Fideszt, vagy az ő színeikben politizálna tovább.

A publikációk egy része azzal vádol, hogy azért támogatom Magyarország bevándorlás-ellenes politikáját, és azért bírálom a Jobbik látványos közeledését a balliberális oldalhoz, mert a párt nem kíván jelölni a 2019-es EP választáson, és ezért »megsértődtem«, mi több, a Fideszben szeretném folytatni politikai pályafutásomat

– írta akkor Morvai, aki most beállt a Fidesz várhatóan legnagyobb utcai kampánymegmozdulása mögé, a Békemenetbe. Erről a Magyar Időknek mesélt. 

Decemberben a Heti Válasznak még azt mondta: véget ért a politikai karrierje, több jogászi munkaköre mellett az alkotmánybírói hivatást is el tudja adott esetben képzelni, de alapvetően a jogászi és egyetemi oktatói hivatásához, egyetemi docensi munkakörébe szeretne visszatérni, ahol egyébként most is dolgozik.

A másik neves szélsőjobbos politikus Budahzy György, aki a Mandinernek adott interjút február végén, majd a Schmitt Márida-féle Figyelőnek. Ezekeben az interjúkban gyakorlatilag hűségesküt tett a Fidesznek és lemondott a Jobbikról. . 

Ilyeneket mondott: 

"Orbán néhány történelmi intézkedést hozott. Ezt el kell ismerni. A kettős állampolgárság, a családtámogatás, a sporttámogatás... Ezek nagyon fontos dolgok. Valakinek el kellett már indulnia ebbe az irányba. Legalább fontos dolgokra is jut, nem csak a haveroknak."

(...)

Ha nem Mészáros Lőrinc építi az utakat, akkor ki építi? Akkor a Strabag meg a Leisztinger. Az miért jobb? Nem jobb. Nem jó megoldások ezek, de senki eddig nem kormányzott jobban, mint ahogy Orbán kormányoz."

(...)

Már abban sem vagyok biztos, hogy a Jobbik jobban kormányozna. Volner János azt mondta, hogy ők is csak a főbb posztokon cserélnének... De nem bántom őket. "

Mindehez egyébként érdekes kommentárt fűzött Gábor György vallásfilozófus a Facebookon, aki arra emlékeztet: Budaházy lelkén több bűncselekmény is szárad, többek között: 

  • Magyarok Nyilai;
  • Molotov-koktélok politikusok házaira, nyaralóira,
  • melegbárra,
  • a XIII. kerületi Broadway-jegyirodára;
  • egy televíziós személlyel szembeni erőszakos támadás stb.

 

A vallásfilozófus azt írja a Facebookon: 


Azon túl, hogy Budaházy részletes eligazítást adott a Fidesznek abban a vonatkozásban, hogy mi lenne jó és üdvös a pártnak, miként kellene őt – az elsőfokúhoz képest természetesen sokkal enyhébb módon – elítélni, hogy a Fidesz megszerezze a radikálisok teljes szimpátiáját és támogatását, túl ezen, Budaházy mindegyik fórumon kapott az alkalmon, s oroszlános bátorsággal zengte a Fidesz dicsőségét, vakmerő hősiességgel hangsúlyozva, hogy 1990 óta magasan az Orbán-kormány a legeslegjobb, továbbá néhány simogatóan kedves szó erejéig himnikus strófákban emlékezvén meg a nemzeti konzultáció intézményéről, s még arra is kitérve, hogy a Jobbik „elgyurcsányosodott”, azaz mérsékeltebbé, következésképp a nemzeti radikálisok számára immár elfogadhatatlanná vált.

Vagyis a kormánypárti, kormányközeli, kormánykitartott faliújságok és szócsövek Budaházynak biztosítanak fórumot arra, hogy hősünk sztentori hangon zenghesse április 8. küszöbén az Orbán-kormány pompás dicsőségét, s Budaházyt szócsőként felhasználva mutassanak rá a Jobbik elfogadhatatlan mérséklődésére, s a Jobbikot immár jobbról előzve az echte nemzeti radikálisok Jobbiktól való eltávolodására, azaz arra, hogy a tékozló fiú piciny otthontalansága után ezek a radikálisok végre familiáris melegségre lelhetnek a remekül teljesítő Orbán-kormány háza táján és akolmelegében.

És csak emlékeztetőül: ez az a Budaházy, aki egyszer egy olyan pólóban feszített a remek Echo TV stúdiójában, amelyen egy figura egy Dávid-csillagot hajított a szemetesbe, s ez az a Budaházy, aki talán ugyanebben a televízióban elmondta, hogy a vészkorszak idején elpusztított magyar zsidók és cigányok nem is voltak magyar emberek.

Engem most leginkább az érdekelne, hogy azok az egyházi vezetők, akik a Jobbik közeledését elutasították, arra szólítván fel a Jobbikot, hogy mindenekelőtt tegyék meg a megbánás elengedhetetlen gesztusait, s azok az egyházi vezetők, akik ilyen vagy olyan megfontolásból a Fidesz vagy annak egy-egy képviselője melletti egyértelmű fellépés példájával álltak a széles nyilvánosság elé, most ugyanerről hogyan gondolkodnak? Budaházy kormánylapokban megjelent intelmeiről, a nemzeti radikálisoknak a „mérsékelt” Jobbiktól való eltávolodásáról, s arról, ahogy a radikálisok a Fidesz féltő-óvó szárnyai alatt új otthonra lelnek. Ha Budaházy szerint a Jobbik „elgyurcsányosodott”, akkor a fentiek értelmében a Fidesz „elnemzetiradikalizálódott”.

És mi a véleményük arról, hogy mindehhez a Fideszhez sírig hű és a Fidesznek mélységesen elkötelezett sajtó biztosít pár nap leforgása alatt többször is széles fórumot?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4713730798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.03.11. 14:03:24

Ha Gergényit ki lehetett tüntetni az azonosító nélküli, viperát , vadászpuskát és könnygázgránátot használó embereinek szakszerű alkalmazása okán, akkor Budaházyt sem igazán illik ferde szemmel nézni...

neko1967 2018.03.11. 14:26:56

@rallus:
Gergényi ott követett el hibát, hogy már a tv székháznál le kellett volna verni a csürhét, mert így vérszemet kaptak!

taga20 2018.03.11. 14:27:07

@rallus: pintérevtárs meg egy szent!

vadászpuska hol volt szardarab?

György Csaba Nagy 2018.03.11. 15:36:53

Erőszakimádók, börtöntöltelékek, okleveles kocsmahősök és egyéb elmeháborodottak, egyesítsétek erőiteket a Fidesz oldalán!

rallus 2018.03.11. 16:24:36

@neko1967: Nem az volt a cél! Azokat akarták jól megveretni, akik megemlékeztek 56-ról. Ez sikerült is...

taga20 2018.03.11. 16:29:04

@rallus:hazucc rohadék, mint mindig!

neko1967 2018.03.11. 16:38:51

@rallus:
Milyen 56-ról beszélsz?
A rendőrség jelezte a fidesses tüntetést szervezői felé, hogy merre van a csürhe, és merre ne menjenek. Természetesen arra mentek, és belecsúsztak a pofonzónába...... De ha már kitört a balhé, akkor gyorsan a másik irányba kell menekülni, nem ottmaradni és szurkolni a söpredéknek a rendőrök ellen! Így pszichikai bűnsegéddé váltak, és bizony azoknak is kijár a pofon! Csak összehasonlítás képpen! Meg kellene nézni, hogy mennyi rendőrt sebesítettek meg és mennyi anyagi kárt tettek a "nemzeti érzelmüek" 2006-ban néhány nap alatt, és mennyit a "migráncsok", mióta a témán rugózik a fidess!

rallus 2018.03.11. 17:06:52

Ezt az egészet játszva meg lehetne csinálni a "demokratikus" ballib oldal bármelyik nyilvános eseményén. Mégsem így történik, pedig elvtársaitok mindent elkövetnek, hogy legalább egy (1) rendőrpofon elcsattanjon. Nem megy! Ez is különbség, de a te felfogásod kb. egy leninfiú szinvonalán van...

neko1967 2018.03.11. 17:23:10

@rallus:
Talán azért nem csattan "rendőr-pofon", mert a rendőrök sokmindenben egyetértenek a tüntetőkkel, és a tüntetők még kísérletet sem tesznek a főváros felgyújtására!

Egyébként "lenin-fiúknak" a fidess vezetőit becézik.....

taga20 2018.03.11. 17:53:03

@rallus: mi van savazóz bácsi, viszket a tenyered?:)))

egy szarházi vagy, akit még elkaparni sem fog senki!

Punxsutawney Mormota 2018.03.11. 18:57:05

@rallus: Sőt! Termit bombát is használtak a nyavalyások! Hát Te nem olvasod a 888.hu-t elvtárs???

Punxsutawney Mormota 2018.03.11. 18:59:30

@taga20: Láttam, ott volt a Grippen aljára szíjazva, mert akkor még nem kapták meg a fedélzeti gépágyúkat a svédektől! Úgy hallom, hogy ilyennel fog jövőre vadászni TömjénZsóti!

morpho 2018.03.11. 19:01:35

@Punxsutawney Mormota: Jövőre maximum menekülni fog a vadászgépek elől. Fehér lovon...

2018.03.13. 07:00:28

@neko1967: "Talán azért nem csattan "rendőr-pofon", mert a rendőrök sokmindenben egyetértenek a tüntetőkkel, és a tüntetők még kísérletet sem tesznek a főváros felgyújtására!"
Talán... vagy talán azért, mert egy rendőr arra van trenírozva, hogy tegye, amire utasítják.
Másrészt a rendőrök (valami kifürkészhetetlen okból) anno inkább a Fegyenc igazságbeszédével feltüzelt, de csak tüntető embereket pécézték ki maguknak, a TV székház előtt csak alibizés ment, hagyva, hogy kellőképpen eszkalálódjon a helyzet.
Másfelől én emlékszem a Parlament előtti tüntikére, ahol az illő módon tudatmódusult forradalmi ifjúság néhány tagja rángatta a rendőröket és két centiről fröcsögve ordítottak a szerencsétlenek arcába. Osztán semmi nem lett. Még abból sem, amikor az egyik juropéer forradalmár/wannabe politikus/megélhetési felforgató arra buzdította a révületbe merült hallgatóságát, hogy menjenek, rángassák ki a politikusokat a Parlamentből... mer' az úgy demokratikus..

morph on deer 2018.03.13. 09:28:34

@taga20:
“vadászpuska hol volt...”

Hát a Semjénnél, de legalább ott is láthatatlanul!
Mit gondolsz, öngyilkos lett az a rénszarvas?

dunántúli gyerek 2018.03.13. 09:30:24

Nehez lesz olyan jobbikkal lenyomni orr bant, akiknek a hivei orr banra szavaznak

ugye, cuclik?

morph on deer 2018.03.13. 09:36:30

@Womb Raider:
Meg tán azért sem, mert annak idején a tahók a parlamenten kívülről óbégattak, most meg ők vannak belül...

De ne aggód, már csak pár hetet kell várnod, és fogod látni, mire is képes pártunk és kormányunk..!
A jó hír az, hogy viktorkának már rohamsisakja is van, nem csak golyóálló mellénye, szóval aggodalmra semmi ok!

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2018.03.13. 09:42:43

Budaházi és Morvai Krisztina mindig is igaz magyar nemzetien érző igaz hazafiak voltak. Nincs is tehát máshol helyük mint a Fideszben, Orbán Viktor mellett. Ha a hazaáruló ballibeknek ez nem tetszik, akkor szerezzenek be ők is maguknak hasonló ritka értékű magyarokat, akiknek gránátba kellene vésni a nevüket.

Csak hogy hozzájuk nem állnak át se a Budaháziék, se a Góly motorosok, se a kopaszok, se a Fehér Farkasok. Nekik csak az EU-juk van akiknek a seggét nyalják éjjel és nappal, mert azt hiszik, hogy így majd egy napon úgy élhetnek mint azok. Csak hogy Orbán Viktor remekül felismerte hogy ez a soha napja lesz, ezért tehát jobb ha megcsináljuk a mi nemzetállamunkat, ahol senki nem szól bele Orbán Viktor dolgába, aki tudja mi kell a magyaroknak és minden lippsivel meg álcivillel leszámol, az EU-tól meg vagonokban lopja el a pénzt a rokonai és haverjai által, csak hogy az EU-t egye a fene.

MINDENKI JÖJJÖN EL A BÉKEMENETRE ÉS LÖJÜNK VISSZA A BÁJER ZSOLTOT MEGGYILKOLÁSZNI AKARÓ LIPPSI MESTERLÖVÉSZEKRE!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.13. 09:45:09

Gábor György meg elmerült a ballibanálba, ahogy az Index, Hvg meg a többi szar.
És akkor mi van ?

2018.03.13. 09:51:38

@taga20: "vadászpuska hol volt szardarab?"
Volt.. gumilövedékkel..de mehetett volna bele sörétes, vagy golyós lőszer is. Szóval te hazucc :)

@morph on deer: "De ne aggód, már csak pár hetet kell várnod, és fogod látni, mire is képes pártunk és kormányunk..!"
Eddig kétszer nyertek, jön a harmadik.. eddig sem volt atrocitás, bármennyire is ígértétek, vártátok, most sem lesz. :)
Apropos... azt láttuk már ~45 +12 éven át, mire képes a szoc/szoclib kormány.. talán ez is közrejátszik a fidesz sikerében. A szocializmus áldozatainak száma megszámlálhatatlan..ezzel szemben mit könyvelhetsz a fidesz számlájára?

2018.03.13. 09:52:51

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: Megint izzadsz az erőlködéstől. Kínos, szánalmas... nickhamisító idióta.

DFK 2018.03.13. 10:02:13

Csak szólok, hogy az ártatlanság vélelme, az smafu? Nincs még jogerős ítélet, s úgy tűnik, hogy egy bíró-elvtárs csak törvénysértő módon tudta elsőfokon elítélni.

S a "leesett" rendőri azonosítók után a balosoknak nem nagyon van erkölcsi alapjuk pofázni.

Pop40 2018.03.13. 10:59:38

A fideszes maffiában lassan minden szemetet összefúj a szél, ami létezik az országban.
Komcsik, nácik kart karba öltve egy tolvaj cigó kisz-titkár mögött. :DD

Nagyon jól van ez így, ennek a hordának értelmes szavazóbázisa már soha nem lesz. Mutogassák csak sokat az ilyen Budaházy-féle terroristákat, ha ez nem hozza be a bizonytalanokat a fideszes maffia mögé, akkor semmi. :D
A jobbiknak meg csak jót tesz, ha ezek a börtöntöltelékek leválnak róla, minden ún "radikális" helyett kapnak 3 mérsékeltet.

morph on deer 2018.03.13. 11:53:00

@Womb Raider:
“ezzel szemben mit könyvelhetsz a fidesz számlájára?”

Azon túl, hogy náluk landolt a levitézlett elvtársak java része, meg a feltörekvő kis(z)fiúk és kis emberek (így külön) népes csapata..?
Tényleg, mit is?

Tudod az a helyzet, hogy én nem háttal a célnak, állandóan visszafelé nézve és mutogatva próbálok meg haladni, engem - veled ellentétben - a jelen és a jövő érdekel. Én teszek Trianonra, teszek a csőcselék hőbörgésére, mert ezek mind elmúltak és megváltoztathatatlanok!

Akkor is azok maradnak, ha degenerált vezérünk és ferdeszemű cselédje a történelemhamisítástól sem riad vissza.
Lásd 56-ot meg a Dózsa plakátot például.

Ne aggódj, a jelenben is akad szépen “elkönyvelni” való. Az, hogy orbán egy feudál-bolsevista, illiberális rendszert épít Horthysta felhangokkal és nemzetiszociális beütéssel, már alapvetően gáz, de hogy emellé még a “régi szép idők” emlékére Putyin érdekeit lelkesen kiszolgáló orosz csatlósok is lettünk, ez bőven kimeríti a “hazaárulás” fogalmát is!
Az meg már csak a díszítés, hogy úgy mondjam a “bokréta” orbán kalapján, (a kis kockáson, tudod?) hogy segghülye strómanok százmilliárdokkal zsonglőrködnek, véreskezű műkeresztény miniszterek más számlájára vadászgatnak, kastélyokat építtetnek a földbirtokaikon, a gázszerelő a magángépével utazik a yachtjához a tengerpartra, a többi rokon-barát-szerető közben a mi lábunkon áll, éjjel nappal harácsol, és smit nem tud lenyúlni azt két kézzel szórja!

Ezt persze te is tudod, de szerinted ez így van jól, mert a Gyurcsány, Soros, a migránsok meg az ENSZ..!

Szerinted mennyire kell hülyének lenni ahhoz, hogy valaki ezt mind beszopja?
Úgy őszintén..?
Mert a hülyeség ekkora szintje már a Richter skálát is kiüti...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.03.13. 12:56:21

@morph on deer: "Én teszek Trianonra"

Ne tegyél! Az a létező legjobb dolog, ami a nemzetünkkel történt ezer év óta! Trianon nélkül most az ország kétharmada migránsokkal lenne teli , pedig már ezer is nemzethalált okoz a csúti geci szerint.

2018.03.13. 13:27:12

@morph on deer: Sok a szöveg... az embereket jobban érdekli, hogy kisebb az adóék, az, hogy aki dolgozik, az jobban keres (és talál) , hogy a béka seggénél a munkanélküliség, hogy az EU-ban sereghajtók vagyunk a gáz és a villany árának tekintetében. Meg az is, hogy nem kell állandóan lehajtott fejjel járni, nem kell folyton magunkat ostorozni, nem kell szelektíven visszatekinve a múltra hamut szórni a fejünkre..
Engem kifejezetten zavart, hogy Magyarország történelme a II. WW 5 évére szűkült... és mindent ennek viszonylatában értékeltek.
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Trianon nélkül most az ország kétharmada migránsokkal lenne teli ,"

Ha fogalomzavarral küszködsz, akkor ne reklámozd, inkább tájékozódj. A nemzetiségi állampolgár nem migráns, csak a szutyok szoc/lib csürhe szemében..ők azok, akik a határon túli magyarokat ellenségnek tekintik, de a koszlott muszlim hordát körbenyálazzák. Ha te tényleg tapsolsz az ország megcsonkításának, akkor az mindent elmond rólad...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.03.13. 13:51:50

@Womb Raider: "kisebb az adóék"

Háá, beszoptad a habonypropagandát. Az elkúró alatt is eszméletlen magasak voltak az adók, 37% volt az összes adó, a geci alatt 38%. Kurvára kisebb! Ha még hozzáadom, hogy a geci ellopta a fél országot, még siralmasabb az összkép.

"hogy aki dolgozik, az jobban keres"

Azaz, hogy rosszabbul. Az elkúró alatt 6%-kal kerestek többet a szlovákok, ami egymagában sem nagy dicsőség, de a geci alatt már 25%-kal.

A többi hazugságod említést se érdemel.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.03.13. 13:58:19

Bocsesz, az elkúró alatt 38%, a geci alatt 37%.

A lényegen nem változtat.

2018.03.13. 14:00:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Na, ennek fuss neki újfent, ké? Benéztél valami bogaram.

"Azaz, hogy rosszabbul. Az elkúró alatt 6%-kal kerestek többet a szlovákok, ami egymagában sem nagy dicsőség, de a geci alatt már 25%-kal.
"
No, ennek ugye, belátod, így nem sok értelme van.. a magyar bérekhez viszonyítsd, kjó?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.03.13. 15:15:01

@Womb Raider: Magyar béreket a magyar bérekhez. Te se a legélesebb kés vagy a fiókban. :-)

Az a baj, hogy a geci teljesítménye semmilyen tekintetben nem állja az összehasonlítást. Jobban élünk, mint 4 éve, mert elképesztő mértékű a nemzetközi konjunktúra. Akkorát rontani még a geci sem képes. Csak annyira tudja fékezni a gazdaságot, hogy Bulgáriához csússzunk le.

2018.03.13. 15:48:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nagyon hallgatsz adóékileg :)
Te eszetlen... a szlovák bérek nagyobb tempóban emelkedtek, mint a magyar . Éééés??? Miért nem a némethez, vagy a Zambiai bérekhez mérsz?
Az "elképesztő nemzetközi konjuktúra" persze egy üres és túlzó szólam, de mondok én valamit... Drága Ferenc a nemzetközi konjuktúra idején volt annyira előrelátó, hogy lejtőre tette az országot és csupasz seggel ért minket a recesszió.. ami tudjuk milyen örökséget hagyott a Fidesz kormányzatra :)
A trágárkodással amúgy nem tudom mi a cél... biztos otthon Anya a szádra csapna és itt éled ki magad...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.03.13. 16:02:29

@Womb Raider: "Miért nem a némethez, vagy a Zambiai bérekhez mérsz? "

Mert azok gazdasága semmi hasonlóságot nem mutat az egykori kelet-európai szovjet csatlósállamok gazdaságához. Örülök, hogy ezt tisztázhattuk.

"Drága Ferenc"

Egy idióta faszhoz képest nem fest olyan rosszul a csúti geci? A korrupt Merciarhoz képest viszont már nem áll meg? Hát valóban nem, a Merciar legalább nem mászott bele Putyin seggébe. :))

A geci elnevezést meg a legjobb kollégiumi haverjától kapta a geci, évtizedekig együtt fosztogatták a hazámat, ő ismeri legjobban, mi vagyok én, hogy felülbíráljam? Nyilván százszorosan kiérdemelte.

morph on deer 2018.03.13. 17:49:07

@Womb Raider:
“Meg az is, hogy nem kell állandóan lehajtott fejjel járni, nem kell folyton magunkat ostorozni, nem kell szelektíven visszatekinve a múltra hamut szórni a fejünkre..”

Mert mikor kellett?
És akinek - nem tudom miért, de - korábban kellett, annak most miért nem kell?
Mondjuk eleve nem fogom, hogy miért a múltat kell állandóan, pro- és kontra fordzírozni, és miért nem az a legfontosabb, hogy most mit teszünk, mi történik velünk és az országgal ma!
Eleve hibás az a gondolkodásmód, amely abból indul ki, hogy “minket” bezzeg tisztelet illet, mert Hunyadi hogy megverte a törököket..!
Miért kéne például orbánt, téged vagy engem jobban tisztelni emiatt?
Ennél már csak az a nagyobb hülyeség, hogy mi bármilyen módon különbek lennénk mint más, vagy éppen különlegesebbek!
(Bár mondjuk ritka összeférhetelen népség vagyunk, annyi szent...)

“Engem kifejezetten zavart, hogy Magyarország történelme a II. WW 5 évére szűkült... és mindent ennek viszonylatában értékeltek.”

Hát emlékezetes is volt a szerepünk, az tagadhatatlan. Mindenesetre én személy szerint soha nem éreztem úgy, hogy szégyenkezni valóm lett volna, pedig a családomat jócskán érintette a WW2.
Igaz, nyilas geci nem volt a családomban, de egy sógori szintű rokonunkat a háború után kivégezték, és nem ártatlanul. Bőven tett érte mint városparancsnok.
Apám csak azért úszta meg a doni kanyarót, mert nem sokkal korábban súlyosan megsebesült, és a rangjának is köszönhetően evakuálták a kijevi kórházból. (Nem hős volt, hanem iskolázott, járt a rang.) Az apai nagyapám orvosként akkor szokott le a morfiumról, mert már nem volt, (onnantól csak ivott) az anyai nagyapám közben megszöktette a munkaszolgálatos transzportból haverját és kártyapartnerét, a zsidó gyógyszerészt. Aztán őket szöktették a kitelepîtés elől, mivel mi “osztályidegenek” voltunk.

Szóval volt ez-az. Ezzel együtt soha nem éreztem bűntudatot, talán mert nem volt miért.

Mindenesetre én nem hiszek abban, hogy ma egy nép megbecsüléséhez bármilyen köze is kéne, hogy legyen a történelmi múltnak, se így, se úgy.
Elég talán, ha csak a nagy kondukátor dáko-román birodalmi (rém)álmaira gondolsz, - láttuk, hogy hova vezetett...

Szóval nem, kösz, én nem a múltban élek.

2018.03.14. 07:46:44

@morph on deer: Nem kértem, hogy átess a ló túloldalára.. (se egyikre, se másikra) Ám zavaró, hogy Európában lassan már ott tart a történelemgyártás, hogy csak Magyarország sáros, mindenki letöltötte a büntetését, mi életfogytot kaptunk és 70 év mea culpa ellenére is ott tartunk, hogy hétről hétre, hónapról hónapra újra és újra visszatekerjük az idő kerekét és azt próbálják velünk éreztetni, hogy itt megállt az idő. Fura, hogy mindig ugyanoda tekerjük... se előrébb, se későbbre.. Túl régre sem szabad visszaemlékezni, meg a kicsit közelebbi múlt sem lényeges... fura. (Tudom, neked természetes, felesleges ezt bizonygatnod)
Ez fura módon minden bal/lib kormányzati ciklusban felfokozódik, jönnek a víziók a barna esőről, a zsidóság üldöztetéséről... aztán néha vannak malőrök és Korniss Mityuból kibukik az 'őszinte'... "Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket"... aha..Nos, én nem bánnám, ha nem egy gyűlölködő kis csoport kerülne újfent kormányra...
És talán az is segítene, ha a történelmet folyamatában, ok>>>okozat viszonylatban vizsgálnák és nem lennének előre leosztott tettes/áldozat szerepek....ja..és nem lennének tabu témák :) Tudod, erről is szól a liberalizmus (mármint a valódi...)

"Bár mondjuk ritka összeférhetelen népség vagyunk, annyi szent..."
Igen???? Aztán mire is alapozod ezen állításod? Elég sok nemzetiség él a határainkon belül és egyet (kettőt..) leszámítva valahogy mindegyik elégedett azzal, ahol és ahogyan élhet. A környező országok esetében (tekintve a balkáni háborút példaként) mintha ez nem lenne pontosan így.. nem mi hozunk időről időre a kisebbségeket, nyelvhasználatukat, identitásuk megélését korlátozó törvényeket. Szóval fura, hogy pont azok panaszkodnak, akik amúgy sehol a világban nem találják a helyüket... bár az nem zavarja őket a nyavajgásban, hogy fejőstehénnek tekintsék a többségi 'paraszt' társdadalmat és kiköveteljék a bődületes összegre rúgó támogatásokat, meg némi pozitív diszkriminációt..

2018.03.14. 07:57:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Megint mellébeszélsz.
Két nominális értéket mérsz össze.. majdnem olyan, mintha én azt mondanám, hogy a németek keresnek 3000 pénzt, mi meg 180 000 pénzt ergo mi jobban élünk! A szlovák jólétre bizonyíték:

m.privatbankar.hu/cikk/mutatjuk-mennyi-a-magyar-berek-vasarloerteke-az-eu-ban-283221
Igaz, 2014-es érték, osztán mégis más a leányzó fekvése...kereshet akár papíron kétszer annyit is a tót, ha ugyanannyit(se) tud belőle vásárolni.

Az adóékes füllentéseddel mi legyen??? Másodjára kérdem...

morph on deer 2018.03.14. 08:51:17

@Womb Raider:
“Aztán mire is alapozod ezen állításod?”

Nézz körül. Mi még egymással sem tudunk kijönni, egyetérteni, megbékélni, megegyezni ésígytovább. A büdös életben nem volt még olyan ügy, amiben maradéktalan lett volna az egyetértés az ismert történelmünk folyamán...
De nem kell messzebre mennünk: itt hányszor találkoztál akár csak megértésre irányuló próbálkozással, holott ugye egy nép vagyunk, meg ilyesmik... Nekünk mindig valamilyen elcseszett konfliktus kell, mert békében ugye nem bírjuk ki sokáig.

A történelemre visszatérve: talán ha úgy végződtek volna nálunk az ilyen-olyan korszakok, események, politikai és/vagy társadalmi sokkok, hogy utána lett volna bátorságunk szembenézni az eseményekkel, vállalni a felelősségünket - ha volt, - feltárni a dolgokat a saját valójukban és igazságot szolgáltatni ahol erre szükség volt, azaz “tiszta vizet önteni a pohárba”, akkor nem itt tartanánk!

De nálunk mindig a dolgok ‘megúszása’ elsunnyogása az első, a szőnyeg alá söprés, a mások hibáztatása meg az önfelmentés, aztán ez van. A mai napig nem tisztáztunk megnyugtatóan egy sereg kérdést, az aztán mint mérges kelés továbbra is fáj, fertőz és ingerülté tesz. Lásd WW1- től, Trianontól, az ügynökaktákig kb minden.
Az elcseszett ‘megszállási emlékmű’ az egyik ijesztő példa...
Nálunk szembe nézni a felelősséggel “nemzetietlen” és a gyengeség jele, de hazudni és csalni megengedhető...

Én legalább is így látom.
Fel kéne már egyenesedni végre, és merni kimondani, hogy elég, márpedig egyszer s mindenkorra nagytakarítást csinálunk - teekintet nélkül bármire és bárkire - és meg is tenni!

Csak hát akkor nem lenne kit sakkban tartani, nem lenne kit kinevezni bűnbaknak, nem lenne miért nyavalyogni, hogy “több tiszteletet”, nem lenne mivel hergelni az ország egyik felét a másik ellen...

Röviden: borzasztó lenne normálisan élni, mint bárki más, hiszen mi ‘mások’ vagyunk, ahogy halljuk újra meg újra, szóval nehogy már..!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.03.14. 09:34:29

@Womb Raider: "belőle vásárolni."

Abbahagyhatnád már a pofára eséseket, nem leszel szebb tőle. Vásárlóerő paritáson még siralmasabb a kép.

"Luxemburg volt az EU leggazdagabb tagállama tavaly is. Magyarország a sereghajtók között van, három balkáni ország előtt helyezkedik el a toplista végén. "

hvg.hu/gazdasag/20170613_gdp_aic

"Több mint 10 százalékkal, a tavalyi 5549 euróról 6204 euróra nőtt az egy főre jutó vásárlóerő Magyarországon, amellyel az ország változatlanul a 42-es lista 30. helyén áll."

hvg.hu/gazdasag/20171116_vasarloero_budapest

"Sokkoló adat bukkant fel az Eurostat legutóbbi jelentésében, Románia az egyéni fogyasztást tekintve beérte Magyarországot."

hvg.hu/gazdasag/20170628_Nem_eleg_hogy_Slovakia_elottunk_jar_Romania_is_a_nyakunkon_van

"Már a román minimálbér is többet ér a magyarnál"

hvg.hu/gazdasag/20180202_Mar_a_roman_minimalber_is_tobbet_er_a_magyarnal

A geci minden tekintetben lerohasztotta az országot. Keresve se találsz egy mutatót se, amiben Magyarország megelőzné Szlovákiát és Romániát.

"Ha Szlovákiával és Romániával vetjük össze a mutatóinkat, szinte sehol sem leszünk elsők."

hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

És ezt a gyalázatos lecsúszást úgy hozta össze a geci, hogy Magyarország kapta a legtöbb, egy főre jutó EU segélyt.

2018.03.14. 10:20:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Haggyáámááá... Luxemburg offshore ország, te nyomi.. lófasz iparral, milliónyi bankkal, biztosítóval, átkönyvelt bevételekkel.
A fogyasztás egy idióta mutató, a jólétet nem jellemzi.. ha annyira rohadt jó a szlovákoknál és a románoknál, akkor miért menekülnek milliószám Romániából? (Meg a lengyelektől...)
Ja.. statisztika!
www.portfolio.hu/gazdasag/nem-csak-magyarorszag-tragediaja-a-kivandorlas-a-szomszedban-szinte-konyorognek-hogy-terjenek-haza.265781.html

Nézd csak, mikor szakadt le az ország a szlotákoktól és a többiektől? Jééé... hát Fegyenc barátunk regnálásakor... azóta ugyan nem közeledtünk szignifikánsan, de rosszabb egyértelműen nem lett...
"Keresve se találsz egy mutatót se, amiben Magyarország megelőzné Szlovákiát és Romániát."
A paraszt stílus látom csak bevésődött... attól nem vagy okosabb, hogy szar csorog a szádból.. ráadásul még csak nem is igaz amit írsz és a legviccesebb, hogy összevissza dátumok, hasraütéses alapon választott bázisév (olyan hvg-s tendenciózus, manipulatív statisztikák..)

Ez meg egészen friss...

"A régióban ma már csak Romániában nő a kivándorlás, miközben a visegrádi országokban nem csak a kitelepülők száma csökken, hanem egyre többen is térnek haza nyugatról – legalábbis erről árulkodnak a rendelkezésre álló statisztikák. A magyarok egyébként a régió többi országához képest jóval kisebb arányban költöznek más országokba. "
g7.24.hu/allam/20180112/fekezett-a-kivandorlas-egyre-tobben-jonnek-haza-nyugatrol/
Vannak itt ellentmondások :)

Várom az adóékkel kapcsolatos állásfoglalásod :)
(Várom a fenét... hazucc egy méreteset, aztán sunyítasz, de persze előtte még vádaskodsz egy kicsit..de nincs vér a pucádban, csak a trágárkodás megy..)

2018.03.14. 10:29:40

@morph on deer: "Én legalább is így látom.
Fel kéne már egyenesedni végre, és merni kimondani, hogy elég, márpedig egyszer s mindenkorra nagytakarítást csinálunk - teekintet nélkül bármire és bárkire - és meg is tenni!"

Tökéletesen egyet értek veled! (Meglepő, vagy sem...)
Ám illúzióim nincsenek.. Trianont radírozzák ezerrel, a Tanácsköztársaság mintha nem is lett volna, ötvenhat is fakul.. csakis a holokauszt.. az örök , feledhetetlen, feldolgozhatatlan..de leginkább: kutathatalan... a világháborúnak mintha csak cigány és zsidó áldozatai lettek volna. Ez egy örök feszültségforrás marad.

"De nálunk mindig a dolgok ‘megúszása’ elsunnyogása az első, a szőnyeg alá söprés, a mások hibáztatása meg az önfelmentés, aztán ez van."
Amíg nem lesz lehetőség bizonyos dolgokat teljes valójukban feltárni, amíg a vádak tisztázása objektív okok miatt nem lehetséges, addig csodákat ne várjunk. Amíg ha valaki zsidó nevét nem pozitív kontextusban említjük, azonnal éktelen antiszemitázás veszi kezdetét, addig kötve hiszem, hogy a múlt feldolgozható és felejthető lenne. Túl lesz tolva a bicikli..
süti beállítások módosítása