B1 blogcsalád



Orbán a vesztét érzi? – igazi ámokfutásba kezdett

2018. március 02. - ashwood

000_par8124710_focuspoint_926x504.jpgA miniszterelnök szótárában nem szerepel a konszolidáció kifejezés - így, aki azt várta, hogy visszavesz az uszításból, nem ismeri igazán Orbánt. Ám az a verbális ámokfutás, amibe most kezdett, valóban példátlan.

Őszintének ható lelkesedéssel vetette bele magát a kormányfő a kampányba. Orbán országjárásba kezdett, és ahol meg méltóztatik állni, ott a fideszes önkormányzatok, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna tulajdonában álló médiumoknak interjút kell készíteniük vele. Ehhez újságíró ugyan nem, de mérhetetlen mennyiségű mikrofonállvány a rendelkezésre áll.

Így történt csütörtökön is, amikor Orbán Miskolcot részesítette abban a kegyben, hogy személyesen ellátogatott a városba. Mondta is a szokásos sületlenségeit Sorosról, a mindenkit felfaló migránsokról, no meg az világot végromlásba döntő ENSZ-ről, a legújabb ellenségről. Az elcsépelt mondatok – gondolhatta - akkor hatnak igazán, ha nagy hévvel és helyi színekkel gazdagítja. Ezért bukhatott elő őméltósága fogai kerítései közül:

"Miskolcon tudják az emberek, mi az a bevándorlás. Volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak. Látták, mi lett belőle. A miskolci emberek pontosan tapasztalták már, mi van akkor... pedig azok az emberek, akik ide bejöttek, ők Magyarország területéről jöttek Miskolcra. Most képzeljék el, mikor az országhatáron kívül érkeznek kultúrájukban, szokásukban, életfelfogásukban tőlünk teljesen különböző emberek."

Minthogy alig hisszük el, hogy immár a nyílt rasszizmus húrjait pengeti a miniszterelnök, vegyük sorra mondandója lényegét. Orbán – és a legújabb Fidesz kampányvideó – lényegében Magyarország megsemmisítését vizionálja a migráció miatt. Ha ide csak egy migráns is beteszi a lábát, elpusztulunk – állítja. Majd egy laza mozdulattal ezzel állítja párhuzamba azt a migrációt, amit már megtapasztalt egyszer Miskolc, és "látták, mi lett belőle". A kérdés egyértelmű: kire, kikre gondolt Orbán, amikor korábbi, miskolci tapasztalatokról beszélt a belső migrációval kapcsolatban, ami majdnem olyan szörnyű volt, mint ami most fenekedik. Jobb megoldásunk sajnos nincs, mint a háború után, az erőszakos és ostoba iparosítás miatti munkaerőhiányt romákkal igyekeztek pótolni. Vagyis a romák megjelenése a városban 60 éve, közel olyan pusztító volt, mint a most – szerinte – fenyegető migráció? Nem merünk tovább menni ezen a gondolati úton.

Mindössze egyetlen napot kellett várni Orbán újabb megszólalására. Ezúttal az adófizetői pénzből fenntartott közrádió mikrofonállványának szolgáltatásait vette igénybe a kormányfő. Itt egy pillanatra – rendőrségi szakzsargonnal éve - beismerésben volt, amikor kijelentette: a hódmezővásárhelyi választás az országgyűlési voksolás főpróbája volt. Kívánjuk: a próféta szóljon belőle.

Persze nem tartott sokáig a tisztánlátás – nem szokott nála. Ugyanis a csúfos vereségét olyanokkal magyarázta, hogy az ellenzék a háttérben titkos "paktumot" kötött. Mire gondolhatott? Elképzelésünk sincs. Az ellenzék ugyanis minden egyes lépését jó előre bejelenti – már csak azért is, hogy legyen ideje kihátrálni belőle. Az összellenzéki összefogást sem titkolta senki, egyetlen pillanatig sem, ahogy azóta se nagyon szólnak másról a hírek, minthogy ki kivel hajlandó tárgyalni, kinek a javára vállalják a visszalépést. Ha ez Orbán szerint a háttérben zajló paktum, akkor tényleg nem tudni, mit gondol a nyilvánosságról.

Ahogy arról sem, milyen szemüveget viselt, amikor látta "Soros György pénzét a háttérben, látom a mesterkedéseket". Minthogy erről többet egy szóval sem mondott, a sejtetés, az üres vádaskodás és a hangulatkeltés talaján maradt. Még szerencse, hogy rögtön ezután hozzátette: ezekkel "szemben az egyetlen orvosság a nyílt, egyenes, őszinte beszéd."

Így aztán bizton számíthatunk Orbán csúfos vereségére az április 8. választásokon. Hisz "nyílt, egyenes, őszinte beszédre" ő már évtizedek óta nem képes.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7013709670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miszlik 2018.03.02. 11:37:54

És ha veszít mi lesz? Milyen kormány? Jobbik-LMP-DK? Első nap bunyó lesz a Parlamentben :-)

bfer 2018.03.02. 11:56:10

@miszlik: Ha nem is bunyó, de határozottan, széthúzó irányok.
Valaki egyszer azt mondta, ez direkt jó, mert egymást figyelik és bizalmatlanok lesznek lopásügyben. Hát ez valóban jó kormányprogram :(

miszlik 2018.03.02. 12:28:21

@bfer: Ez igaz,de egy ország vezetéséhez több kell,minthogy egymást figyeljék. Kell elsősorban egy jó szakembergárda, stb. Kíváncsian várom,mire mennek ha megnyerik

Toportyán Zsóti 2018.03.02. 12:36:57

Machiavellista nárcisztikus politikust felfalja a paranoia.Retteg mindentől ami nem seggnyalás pedig igazán nem kéne rettegnie ha valódiak lennének az eredmények amiket mesélnek.Lehetne náci sorosozás helett kátyúzni esetleg,valódi fizetésemelést adni mint a maszop,megépíteni az utat amit megígértek Békéscsabának....

bfer 2018.03.02. 12:37:52

@miszlik: Persze, igaz, én is ironikusan írtam.
Hát én nem azt várom,nem leszek boldog, ha nyernek

FCUK19 2018.03.02. 12:38:48

@Toportyán Zsóti: amikor az mszp legutóbb valódi fizetésemelést adott, abba belerokkant az ország. egyébként meg folyamatos a béremelés, érdekes, hogy nem veszed észre, mert nem csak a kormány mondja, hanem a nyugati cégek is...

morpho 2018.03.02. 12:55:23

@miszlik: @bfer: Szakembergárdája afideszenk sincs. Viszont ha az ellenzék nyer, nem fog együtt kormányozni a Dk és a Jobbik. Orbánt kell megbuktatni, nem kormányozni.

@FCUK19: "amikor az mszp legutóbb valódi fizetésemelést adott, abba belerokkant az ország" Amit a fidesz is megszavazott arra gondolsz? Az ország nem rokkant bele. A többi stimmel.
Te mint szakértő, amúgy mit tudsz? Most akkor toljátok tovább a sorosozást, vagy nem?

Gedeon Vinklmann 2018.03.02. 13:21:29

"Verbális ámokfutás".........veréb mondja bagolynak-nagyfejű!

morpho 2018.03.02. 13:26:07

@Gedeon Vinklmann: Ha nem tudod, hogy ez szólás fordítva van, akkor ne használd. Ha poén akart lenni, akkor meg pláne ne használd!

sinus67 2018.03.02. 13:52:41

Semmi más célja nincs Orbánnak, mint a Jobbikból kiábrándult szélsőségesek behúzása! A törzs nyalitábor így is úgy is magvan, ehhez kell még neki egy kis plussz! Másként fog beszélni pl. Sopronban, vagy Győrben. Már mint az ilyen rasszista dumát illetően!
A migráns-Soros-ENSZ tengely persze megmarad, csak finoman, csak felemlítve!
Nincs új a nap alatt!

Behaton 2018.03.02. 13:53:18

@miszlik: Nézd meg a jobbikos oldalakat, fórumokat. Mindenkinek habzik a szája, hogy a "jelentős" jobbikos támogatás ellenére Márki Zay szocialista alpolgármestert jelöl. A többség azt írja, hogy ezek után csak jobbikos jelöltre szavaznak, függetlenek kizárva. Úgy látszik hamar sikerül lenullázni a hódmezővásárhelyi sikerrel elért pozíciókat.

Toportyán Zsóti 2018.03.02. 13:57:36

@FCUK19: Nem nézted meg mekkorák azok a fizuemelések,aprópénzek,leginkább adóemelés volt amivel a g narancstolvajok jártak jól,lett belőle helikopáter magángép,terepjáró ,egyedi Porsche,offshorkkszámla,adriai nyaraló...Világválságot ne vard a maszop nyakába,aztán jön az hogy elvették a 13-ik havit mert micsoda mocskok...pedig ők adták nem a g narancstolvajok...

Toportyán Zsóti 2018.03.02. 14:01:15

@miszlik: Nagybajúsz is megúszta hogy jobbikosok lehajintsák a pulpitusról,úgy beszart hogy felfegyverezte az őrségét....100 milliárdokba kerűl lassan ez rongyrázó díszfaszoskodás az évek során

morpho 2018.03.02. 14:28:15

@Behaton: Két pici problem van:

Az egyik, hogy ezeket a kommenteket fideszes narancskullancsok is írják.
A másik, hogy a szavazók 99%-a nem kommentel.

Zoltan Hazafi 2018.03.02. 14:29:46

@Gedeon Vinklmann: Verbális utálkozás, gyűlölködés. A Fidesz pont' ennyi. Az utolsó értelmes is elhagyta már őket. A maradék ésszel ennyire telik...

Zoltan Hazafi 2018.03.02. 14:38:48

@morpho: Igen, valahogy nagyon belépett valami a narancs-brigádok lelkivilágába. Olyanok most, mint a darazsak. Minden szarra rárepülnek ezerrel.

azigaziraptor 2018.03.02. 14:47:20

Oly bájos, mikor egy cigány cigányozik!
És nem is burkoltan!

morpho 2018.03.02. 16:19:29

A széljobber rasszista szavazókra hajt a drága, de közben a roma szavazókkal mi lesz? Ez tényleg ámokot fut! Csórikám. Komoly zavar van az erőben....

FCUK19 2018.03.02. 16:22:31

@Toportyán Zsóti: nálunk 2006-ban kezdődött a válság, mint tudjuk az őszödi beszéd óta. Azt ne fogjuk már a 2008-as amerikai válságra :)

FCUK19 2018.03.02. 16:23:54

@Zoltan Hazafi: akkor lassan a balosok is szavazhatnak a Fideszre, mert ez a stílus balról már úgyis megszokott 20 éve.

werecke 2018.03.02. 17:00:03

@miszlik: Gyurcsány azt mondta na és akkor mi van ha hónapokig nincs kormány ? A németeknél sincs. Már az idomuló szemeit külföldre veti mert kormányozni azt sehogy sem tudnak. Csak úgy tesznek , mint mondotta Őszödön.

2018.03.02. 17:06:47

Nem olyan régen--úgy 2 éve--még a legfontosabb rejtett erőforrások voltak a kisebbség tagjai, a cigányság egésze. Még a seprős-talicskás balog is mondogatta és orsóst idézte--mint aki önmaga írta volna a szentírást. Na itt köpték önmagukat szembe. Sokadszor .

api99 2018.03.02. 18:27:08

"Egy XXI. századi modern állam nem képzelhető el stabil és demokratikusan működő intézmények nélkül, ahol a független hatalmi ágak ellenőrzik egymás működését, vagyis megvalósul a fékek és ellensúlyok rendszere."
"A következő országgyűlésnek egy arányosabb, a választó-polgárok akaratát sokkal jobban tükröző választási törvényt kell elfogadnia. Az új rendszer kidolgozása során a német modellt vennénk alapul, hiszen nem tartható fenn, hogy a választáson megjelent szavazók kevesebb mint felének támogatásával kétharmados többséget lehessen szerezni"
"Megkerülhetetlen az Alkotmánybíróság jogállamisági kapuőri szerepének megteremtése. Vissza kell adni a taláros testület megvont hatásköreit, hogy valóban betölthesse alkotmányos szerepét"
"Az Alkotmánybíróság megfelelő működéséhez azonban nem csak az intézmény megnyirbált hatás-köreit kell visszaállítani, hanem a megválasztott tagjai teljes politikai függetlenséget is biztosítani kell. Ennek megfelelően, a taláros testület tagjainak jelölése és megválasztása terén reformokat vezetünk be, amellyel elérjük, hogy csak valódi és fedhetetlen szakemberek legyenek alkotmánybíróvá választhatóak."
"A bíróságok számára olyan klímát kell biztosítani, hogy kizárólag a törvényeknek alárendelten, bármiféle befolyástól mentesen működhessenek."
"A bíróságokat érintő legfontosabb kérdésekben egy olyan autonóm szerv döntsön, amelyet a bírák választanak saját maguk közül, titkos szavazással."
"Elkerülhetetlen az ügyészségi rendszer teljes átalakítása, amelynek sarokpontja lesz az egész szervezet, és azon belül a tárgyaló ügyészek függetlenségének biztosítása. Megszüntetjük azt a „parancsuralmi” rendszert, amelyben az eljáró ügyésznek a legjobb szakmai meggyőződése ellenére is végre kell hajtania a felettese utasítását, amely nem egyszer a visszaélések melegágya."
" A legfőbb ügyész megválasztását olyan feltételekhez kötjük, amely alapján biztosítható a pártpolitikusok távoltartása a pozíciótól. Emellett fel fogjuk állítani a kizárólag a parlamentnek alárendelt Korrupcióellenes Ügyészséget, amely szervezet kizárólag a korrupciós bűncselekmények felderítésével fog foglalkozni, és külső kontrollt jelent majd az általános hatáskörű ügyészség működése felett is."
"Elkerülhetetlenné vált a vizsgálóbizottságok és parlamenti bizottságok előtt történő megjelenés el-mulasztásának szankcionálása. "
"A közpénztolvajok elszámoltatásának jelentős gátja a hűtlen és hanyag kezelés törvényi tényállásainak hibás mivolta. Meg kell teremteni a nemzeti vagyon (állami és önkormányzati vagyonelemek) kezelésével megbízott személyek fokozottabb büntetőjogi felelősségét. "
"Meg kell emelni a korrupciós bűncselekmények büntetési tételeit. "
"Felállítjuk a Közpénz-visszaszerzési Bizottságot, amelynek az ellopott pénzek minél nagyobb arányban történő visszaszerzése lesz a feladata"

imi60 2018.03.02. 18:39:43

@FCUK19: ha belerokkant akkor utána miért lehetett emelni? De egyébként nézd meg, hogy menyire támogatja a orbán kúrmány a fizetésemelést.Az állam nyert vele a legnagyobbat !! A jó kúúrva anyját nekik. Ha kevesebbet markolnának akkor jobban keresnének az emberek de a nyerészkedés a lopás a vérében van.mfor.hu/cikkek/makro/Nagyot_kaszalt_az_allam_azon__hogy_emelte_a_minimalbert.html?utm_source=mforfooldal&utm_medium=Direct

FCUK19 2018.03.02. 18:56:20

@imi60: előbb emeltek, és utána rokkantunk bele, ezt is írtam, arról nem tehetek, hogy szövegértésből nulla vagy, agyból meg mínuszos.

szerinted nem kellene mindenkinek adózni, aki ebben az országban pénzt keres? mert a melldöngetés ment régebben is, aztán kiderült, hogy a sok minimálbéres is köztük van. na most már döngethetik a mellüket, hogy adófizető állampolgárok lettek. egyébként a nettó minimálbér 8 év alatt 50%-kal lett magasabb, ez a korábbi 8 évben mennyi volt? csak mert sokan akkor is minimálbéren voltak (hivatalosan) foglalkoztatva, csak ezt mindig elfelejtitek :)

Pyrrhus 2018.03.02. 20:41:35

... látta "Soros György pénzét a háttérben,...

Azt a saját bankszámláján látta. Mint Soros-ösztöndíjas és Soros alapítvány munkatárs.
Meg táskában. Amiből megalapították a Fideszt.
S a többi fideszes Soros-ösztöndíjasnál.

Ne szarj a jótevőd asztalára, mondá az Úr!

Toportyán Zsóti 2018.03.02. 21:09:30

@FCUK19: Kevered a szezont a ...észkombájn.Ellőték a jobb heréd akko?

taga20 2018.03.02. 21:11:51

@FCUK19: fákk, te lassan olyan vagy, mint a titanik zenészei:)))

Wagner úr! 2018.03.02. 21:31:48

@bfer: Az milyen kormányprogram, hogy: "Folytatjuk!" (A lopást?! A hazudozást, néphülyítést?!)

taga20 2018.03.02. 21:34:31

@Wagner úr!: permanens! neked má semmi se jó, libsibolsi?:)

Wagner úr! 2018.03.02. 21:34:42

Nézd meg azt a sunyi, aljas, mocskos pofáját, aztán kommentelj!

morpho 2018.03.02. 21:36:07

@FCUK19: A 27% áfát, Európa legmagasabb áfáját mindenki fizeti! Tökmindegy, hogy ki mennyit keres, vagy nem keres. A jövedéki adót is elfelejettted említeni, meg atranzakciós díjat, az áthárított bankadót. A fidesz brutálisan megemelte a fogyasztási adókat. Ami a minimálbér növekedést illeti. Az megvan, hogy a minimálbérre rakódó kurva magas járulékok növekedése mennyibe kerül a kkv-knak?

taga20 2018.03.02. 21:41:26

@morpho: és a csipszadóról még nem is szóltál! azóta nem is eszek, és még is hízok:)))

ja és, baszodjon meg az aki a fityeszmaffiára szavaz nyolcadikán!

imi60 2018.03.02. 23:52:52

@FCUK19: Hülyének fölösleges ezt magyarázni mert úgysem érted. Maradjunk ennyiben.

miért 2018.03.03. 00:24:00

@FCUK19: Nocsak? Újra itt kisöreg? Talán a szenilitás teszi, hogy ennyire keveri a dátumokat, avagy Moszkvából tök mindegy!/

megamedve 2018.03.03. 08:10:50

Ezen a stopsoros stopensz váltason leakadtam. Hangosan felröhögtem, amikor először hallottam.

megamedve 2018.03.03. 08:13:29

@taga20: azoknak nem volt választásuk, muszáj volt elsüllyedni, és elpatkolni, de neki lenne, csak vagy idióta, és/vagy aljas gazember.

megamedve 2018.03.03. 08:16:27

@azigaziraptor: hehe, bizony. A főgeci akkora roma, mint ide Miskolc. Ahogy hízik a feje, egyre jobban látszik
Ráhelről meg messziről sikít, valszeg valamelyik női felmenő hozhatta a teknővájó vért a családba.

Gleccsertetű 2018.03.03. 08:56:08

@megamedve: götz peti miért váltogatod a nickedet? (@Peter Götz:)

T.Jani 2018.03.03. 10:49:10

Fasiszta pártot demokratikus választások útján – amíg olyanokat tartanak – még soha nem váltottak le. Ez önellentmondás lenne, mert Mussolini meghatározása szerint „a fasiszta állam nem más, mint hatalom- és uralomakarás”. Tagadja a demokráciát, a parlamentarizmust. A fasizmus atyja úgy határozta meg a célt, hogy „egy párt, amely teljesen és kizárólagosan kormányoz egy nemzetet”.

bfer 2018.03.03. 20:32:30

@Wagner úr!: nem azt. A GDP emelkedést, a IMF kölcsön visszafizetés már megtörtént, a Gyed többeknek jár, Csok, energiaprogram stb. ezt nyugodtan lehet folytatni.
IV. 8.-án eldől. Egyikünk nem lesz boldog majd akkor.

bfer 2018.03.03. 20:33:59

@taga20: Trágárság nem demokratizmus. Ennyi.

meszena 2018.03.03. 21:10:16

Az ellenzéki gyűlölet és lejárató kampány magas hőfoka mellett a fidesz nem teheti meg, hogy ne tartsa a versenyt.
És az is igaz, hogy a jobbik szavazóinak egy része meglehetősen ingatag. És az is, hogy nagyon sokan vannak, akit sokat veszíthetnek a kormányváltáson. Akik elveszítik az egykulcsos szjá-t, a dupla gyedet, a családi adókedvezményt, a Csok lehetőségét, az ingyen tankönyvet...
Nem kell, hogy fideszesek legyenek, hogy az érdekeikre szavazzanak.

taga20 2018.03.03. 23:12:19

@bfer: szójjá retek, a lovagkeresztes bájerzsoltinak is, hogy csalódtál benne!

ennyi jobbágy:)))

bfer 2018.03.04. 14:30:33

@taga20:
Mi az hogy retek? Legalább nagybetűvel lenne, (így: Retek ! és felkiáltó jellel) hogy még jobban örüljek a tiszteletadó megszólításnak. Én is üdvözlöm Önt.
süti beállítások módosítása