B1 blogcsalád



Lázár többször vallott maga ellen, egyre kínosabb közeli kapcsolata Tiborczékkal

2018. február 11. - Mr Flynn Rider

Úgy néz ki, hogy Lázár János többször, nyilvánosan bevallotta, hogy aktívan részt vett a Tiborcz-féle csalássorozatban. Most próbál magyarázkodni. 

lazar_1.jpg

A miniszterelnökséget vezető miniszter teljesen mással mentegeti Tiborczot, mint a kormánypropaganda. Néha még saját magának is ellentmond. 

Az Elios-ügy gyorstalpalója: 

Tiborcz István, Orbán Viktor vejének közvilágítással foglalkozó vállalkozása úgy jutott EU-s pénzekhez, nyert meg önkormányzati pályázatokat, hogy

  • a tenderek kiírásáról előre egyeztetettek velük;
  • a kiírások kifejezetten úgy készültek, hogy más cég ne tudjon nyerni,
  • és a munkát jóval drágábban végezték el, mint amennyiért reális volt.

(A költségeket az EU állta.)

Az ügyben évekig nyomozó európai csalásellenes hivatal (OLAF) nemrég megállapította, hogy csalás történt és jelentésében azt javasolta, hogy a magyar ügyészség tegyen lépéseket az ügyben. Szóltak az Európai Bizottságnak is, hogy kérjék vissza a pénzt.

Az Elios-ügyről korábban sok alkalommal írtunk, például itt, itt és itt. Meg itt is. Ja, és itt. 

Az ügy napról-napra kínosabb a Fidesznek és személyesen Orbán Viktornak és Lázár Jánosnak is. Orbánnak nem Tiborcz az első családtagja, aki előnyökhöz jut a Nemzeti Együttlopás Rendszerében. Viszont úgy alakította ki a médiát, hogy ne lehessen nagyon kérdezni tőle. Amikor az Index újságírójának sikerült a múltkori bécsi látogatásán megkérdezni, mit szól az egészhez, azzal válaszolt, hogy nem foglalkozik üzleti ügyekkel. 

 

Lázár viszont nem söpörheti le az asztalról ilyen könnyen az egész ügyet, hiszen számos helyen kapcsolódik hozzá, vett részt benne és a média minden héten kérdezhet tőle. 

Nézzük, hogyna értinett a miniszterelnökséget vezető miniszter az Elios-ügyben: 

  1. A 24.hu cikke szerint az OLAF által vizsgált összes Elios-nyeremény közül a hódmezővásárhelyi volt a legdrágább: a jelentés szerint 940 millió forintba került. (Innen is indult, ez volt az első város, ahol megnyerték a tendert.) Az OLAF azt írta, a pályázatban a Lázár János-vezette megrendelő önkormányzat nem kötötte ki, milyen technológiával kell elérni, hogy energiatakarékosabb legyen a város közvilágítása, a pályázókra bízták a kidolgozását, és az ES Holding (a későbbi Elios) úgy nyerte el a megbízást, hogy 2008-ban nem volt bevétele, 2009-ben pedig csak 9 millió forint forgalma volt, ráadásul nem volt tapasztalata a közvilágításban.
  2. Sőt, amikor már a miniszterlenökséget vezető miniszter lett, ő nézte át Tiborczék pályázatait - és nem talált semmit. (Ahogy a rendőrség sem. Nahát!)

Így a Fidesznél igyekeznek mindent kitalálni, hogy lemossák magukról az egész csúnya történetet:

  • Simicska volt,
  • az előző kormány volt (Gyurcsány a hibás!),
  • még Soros Györgyöt talán nem vették elő.
  • Különben is, a rendőrség sem talált semmit. 

Lázár érintettsége láthatóan nagyon kínos a miniszternek. Pláne, hogy a legtöbbször a saját nyilatkozataival is bajba keveri saját magát. Tegnap valaki előásott egy felvételt a tavaly novemberben megtartott egyik Kormányinfóról, amikor Lázárt azt mondja:

„Tiborcz Istvánt ismerem polgármester koromból. (...) Közösen találtuk ki, hogy Hódmezővásárhelyen hogy fogjuk a közvilágítást modernizálni, ami nagyszerű program volt.”

Lázár ugyancsak, a múlt év novemberében találkozott nyilvánosan Tiborcz Istvánnal a belváros Börze étteremben. Az Azonnali hozta le a találkozóról készült fényképet. Lázár akkor az alábbi magyarázatot adta a HVG.hu-nak a találkozóval kapcsolatban

"ez egy magántalálkozó volt, amit azért bonyolítottam, mert hétfőn a parlamentben Szilágyi György képviselőtársam megkérdezte Tiborcz István gazdasági tevékenységével kapcsolatban a véleményemet, és gondoltam, megkérdezem, amit Szilágyi képviselőtársam nálam kérdezett, megkérdezem az illetékestől, akire ez tartozik. Ennyi történt, semmi más."

 lazar_tiborcz.jpeg

A jobbikos képviselő már akkor jó helyen kaparászott, mert arra volt kíváncsi, hogy Orbán Viktor a kormányzást nem a saját családja gazdagodására használja-e. (Most hivatalosan is kiderült, hogy de.) Akkor is a cinizmust vette elő Lázár és annyit reagált:

méltatlan bárkinek a családját támadni.

A hvg.hu-nak aztán még hozzátette, hogy "az egész kamu", amit Szilágyi kérdezett, mert "teljesen világos", hogy Tiborcz nem nyer közbeszerzéseket.

"A közvilágítási program még ennek a kormánynak a kormányzása előtt kezdődött meg, például, Hódmezővásárhelyen"

– próbálta hülyére venni a politikát figyelő közönséget a miniszter, aki még azzal is védekezett, hogy „más városban mi történt, azt én nem tudom". Sőt, még maga ellen is vallott:

saját bevallása szerint már 2015-ben alaposan átnézte Tiborcz üzleteit, és ő vezette a Tiborczék pályázatait elbíráló Miniszterelnökséget is.

A Népszavának ugyanerről a találkozóról úgy magyarázkodott:

„Én az az ember vagyok a kormányban, akinek az a dolga, hogy mindenkivel beszéljen.”

Aztán hozzátette, még polgármestersége idejéből ismeri a vállalkozót, aki akkor még nem volt Orbán Viktor rokona és ő csinálta a közvilágítást Hódmezővásárhelyen. 

„Hát kin kérjem számon, ha valamelyik égő elromlik?”

Szerinte nagyon ritkán fordul elő, hogy Magyarország több ezer vállalkozójából egyet név szerint említenek a Parlamentben, amiatt, hogy sikeres. Lázár szerint unfair, hogy Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök vejét belekeveri a politikába, nem tisztességes, amikor valakit egy családtaggal támadnak.

Lázár egyébként semmi szégyellnivalót nem látott abban, hogy találkoztak.

Mindehhez képest a kormánypropaganda aktuális állása szerint Simicska Lajos csalt (összefogásban Gyurcsány Ferenccel) és nem Tiborcz.

Az ellenzék is reagált Lázár hazugságaira:

  • Gyurcsány Ferenc a Facebookon jelentette be, hogy feljelenti Lázár Jánost az Elios-ügy miatt, hiszen gyakorlatilag elismerte, hogy részese volt az egész nagyívű csalás-sorozatnak.
  • Jávor Benedek szintén a Facebookon írt hosszú bejegyzést arról, hogyna hazudik és mentegeti magát Lázár Elios-ügyben:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8413655922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azigaziraptor 2018.02.11. 15:35:39

Rohadt, szemét, korrupt maffiózók kormányoznak ma Magyarországon!
Még!
Utána úgy járnak, mint nagyanyám fuszeklija!
Megszáradnak a kötélen!

birka menet 2018.02.11. 17:10:29

Most olvasom hogy ennek a Lázárnak se stróman ám az anyja akárcsak Kós´ának! Ennek az anyja is 100 millió forintokon ül a kádári kisnyugdíjából megtakarítva.

Ez valami divat a fideszmaffiánál, hogy a kádári nyugger szüleik titokban mágnások és grófok.

azigaziraptor 2018.02.11. 17:20:52

@birka menet: Lázár anyja tojást árul a szegedi Mars téri piacon!
Tudod, most az "egekben" van a tojás ára! :-))

azigaziraptor 2018.02.11. 17:37:08

Janó!
Téged is megillet az utolsó szó joga!
youtu.be/JlPAHd4fJck

csobi2011 2018.02.11. 20:21:48

Micsoda gonoszság! Szerencsére az ellenzéki oldalon olyan makulátlan emberek állnak mint Juhász Péter: drogos, maffiafőnöknek dolgozó, asszonyverő, nemzeti ünnepet kifütyülő. Nagyszerű alternatíva! Persze csak az elmebetegeknek! A többiek a fideszre szavaznak.

taga20 2018.02.11. 20:53:04

@csobi2011: öröm nézni, ahogy vergődtök rohadék fityeszbűnözők!

ezt nem vakarjátok le a tetves tiborcgyerekről, és rohadt lelkű geci gazdádról!
szenvedjetek trógerek, megérdemlitek!

csobi2011 2018.02.11. 20:56:33

@taga20: Hú de szenvedek! Áprilisban fidesz kétharmad, a maradék libsi ellenzék pedig megöli egymást. Majd szotyizva nézem (Viktor után szabadon), a szenvedésüket. Remélem végleg megszünnek.

morpho 2018.02.11. 21:13:22

@csobi2011: Éljen az egypártrendszer!! Gurrra!!!!

siriq111 2018.02.11. 22:09:53

En mar csak vigyorgok , ahogyan a menthetetlen helyzetet probaljak mindenfele idiota ervekkel vedeni. Latvanyos :D ^^

miért 2018.02.11. 22:37:22

@csobi2011: ..én meg azt olvastam, hogy a magához hasonlók piszkos trógerek! Nos?

morpho 2018.02.11. 23:00:54

Lázárnak kellett pár lux a kastélyára. Luxos kastély :)

Európai téridő 2018.02.12. 09:01:08

Az "úgy néz ki" szerintem még csak vélemény, de többen vélelemnek gondolják.

István Tamasi 2018.02.12. 10:27:33

Eszembe jut néhai jó gimis tanárom mondása amikor a felelő mellébeszélt és nem a feltett kérdésről: "Ne keverd mert annál büdösebb, ezt még egy 6 elemis falusi gyepmester is tudja. Ha másról beszélsz kiderül, hogy nem csak a feltett kérdésre se tudsz válaszolni hanem azt sem amiről mellébeszélsz."

István Tamasi 2018.02.12. 10:28:49

Ha ezt sem használja ki az ellenzék akkor azzal bizonyítja, hogy tényleg megvette őket a fideszmaffia.

Pop40 2018.02.12. 10:51:51

Ugyanaz a maffia ez mind. A bukás után az első kettőnek, aki teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tesz, fel kell ajánlani a vádalkut -egymást fogják taposni.

Pop40 2018.02.12. 10:53:59

@csobi2011:

Öröm nézni, mikor a magadfajta szektatudatú majom még csápol is, hogy az általa az országra szabadított bűnbanda minél sikeresebben lopja meg. :DD

TBone 2018.02.12. 11:40:18

@csobi2011: Az a Juhász magánügye. Mint a Deutsch Tomié, aki az éppen terhes feleségét hagyta el a szeretője miatt.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2018.02.12. 11:49:31

@csobi2011:

szerencsétlen faszkalap... :DDD olvastam az ÉS-ben, hogy ráadásul ingyen vagytok ekkora nyomorult csörgősipkás bazári majmok. :)

efi 2018.02.12. 11:59:00

@Európai téridő:
Minden politikust megillet a bűnősség vélelme.

vanRob 2018.02.12. 12:26:36

@csobi2011: A te adódból is lopnak... Vagy az nem zavar?

vanRob 2018.02.12. 12:27:18

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Még pénzt sem kapnak a pártirodán? Aztaaa... Akkor ezek tényleg lúzerek.

vanRob 2018.02.12. 12:28:51

@csobi2011: Ne keverj ide olyasmit, ami nem a cikkhez tartozik. Ne másban keresgéljétek már a saját kudarcotok okait. Ti kúrtátok el. Ez van...

2018.02.12. 12:33:46

A múlt hét küszöbén még azt is tagadták a fityiszes bűnözők, hogy O1G veje egyáltalán a cégben lett volna. Amikor aztán szembesítették a kurmányszóvivőt hogy DE! mert a cégjegyzékben is szerepel mint tulajdonos, akkor rá akarták tolni a Lajosra az egész csalást.

Ezzel csak az a bibi, hogy a jelentésből egyértelműen kiderül, hogy a Simicska 2, azaz kettő darab tenderben vett részt abból a 35-ből, amit az OLAF vizsgált, míg a Tiborcz csóka meg 17-ben!

Ettől kezdve nehéz lesz el-, és megmagyarázni, hogy O1G és családja közpénzen gazdagodik.

És jön a következő kérdés fityiszdroidok!
Ha a jobb kezemmel is lopok, meg a ballal is, akkor melyik kezemnek adsz legközelebb bizalmat, ha arról van szó, hogy beviszem a bankba a pénzedet?
Mert az bazdmeg nem magyarázat semmire, hogy mert a Gyurcsány és bandája is lopott! Ez legfeljebb arra lehet magyarázat, hogy Ti fityiszes agyhalottak, ugyanolyan erkölcsi morállal éltek együtt, mint O1G és csapata.

Ennyi.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.02.12. 12:59:23

@csobi2011: Nyilván más lopása menti az ügyet. Nálad. Érdekesen nevelhettek téged. Ez egy bizonyos nemzetiségnél szokás.

elvis56 2018.02.12. 13:04:05

Mesèlték ( nem hiszem hogy igaz ) mikor Rapcsák Andrád ( volt polgármester ) a wc ült kiszolt Lázárnak GYERE JÁNOS TÜRÜLD KI A SEGGEM .

Fidesz bérszámfejtés 2018.02.12. 13:05:49

Kedves ballibák! @csobi2011: önkéntes, munkája minőségéért sajnos nem tudunk felelősséget vállalni. Előbb elkezd írni, mielőtt a napi direktívák kiadnánk.

2018.02.12. 13:23:25

@siriq111: Annyi itt a vicces fickó, hogy nem is értem miért bánkódnak amiatt, hogy a Parlamenti küszöb magas.. hiszen hatalmas lehetőségek állnak előttük a Dumaszínházban.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.12. 14:33:35

Elolvastam..

Tulajdonképpen az egyetlen tényszerű dolog, amit Lázárnak ebben a posztban a szemére vetnek, hogy beszélt már életében Tiborczal.

Ettől szerintem többre lesz szükség a kormányváltás vágyálmát illetően, de ti tudjátok..

Mondjuk Gyurcsány csicskái, akik a KISZ-es milliárdos tolvajt mosdatják megrendelésre, elég hülyén néznek ki mikor másokat próbálnak korrupcióval vádolni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.12. 14:36:03

@Látens Inszinuáció:

Most miért mondod, ezt az agyhalottas dolgot, mikor itt erőlködsz a ballib tolvajok visszahozatalán ?

Ők is lopnak, mint ahogyan írtad tudvalevő.

Akkor ugyanolyan agyhalott aki rájuk szavaz, alsóhangon.

2018.02.12. 14:44:28

@Rettegek mert ballib vagyok:

Nem tűnt fel neked, de elárulom: a Jobbikra szavazok.
Tudom, tudom, most jössz a náci dumával, meg azzal, hogy majd ők is lopnak!
Valószínűleg így lesz. De!
Nekik legalább van programjuk a következő négy évre, míg a fityisznek a sorosozáson, meg a migráncsozáson kívül más nincs.
Erre építeni négy évet? Na ezért vagytok agyhalottak!

morpho 2018.02.12. 14:59:28

@Rettegek mert ballib vagyok: "az egyetlen tényszerű dolog, amit Lázárnak ebben a posztban a szemére vetnek, hogy beszélt már életében Tiborczal"

Akkor Lázár miért magyarázkodik?

index.hu/belfold/2018/02/12/lazar_szerint_politikai_okokbol_hoztak_nyilvanossagra_az_elios-csalast/

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.12. 15:00:20

Nekem úgy tünik, mégcsak oka sincs Lázárnak izzadni:

magyaridok.hu/belfold/lazar-politikai-celjai-voltak-az-elios-szal-kapcsolatos-jelentes-nyilvanossagra-hozatalanak-2791182/

Lázár János felidézte, polgármestersége idején Hódmezővásárhelyen 2008-ban 6700 közvilágítást szolgáló lámpatest működött. Az évente 100 millió forintba kerülő rendszer korszerűsítésétől a Démász elzárkózott. A Bajnai-kormány pályázata nyitott utat a fejlesztés előtt, amely a technológia megválasztását az önkormányzatokra bízta.

Ekkor nem volt olyan cég, amely az országban korábban közterületen ledes közvilágítás-korszerűsítést valósított volna meg. A közbeszerzésen hárman indultak, köztük a Tungsram-Schréder Zrt. mintegy 800 millió forintos árajánlatával, az önkormányzat pedig a jelenleg Elios Innovatív Zrt.-nek hívott cég 577 millió forintos pályázatát fogadta el – ismertette a miniszter.

A nyertes vállalkozás beszállítójaként a ledes lámpatesteket a Tungsram gyártotta 340 millió forintért, ezzel a város jól járt

– hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: a tendert a közbeszerzési hatóság is vizsgálta.

A hódmezővásárhelyi közvilágítás korszerűsítéséről igazságügyi szakértői jelentés készült, melyet az önkormányzat a honlapján nyilvánosságra hoz – tudatta a miniszter.

Az OLAF tavaly decemberben nyolc pontból álló technikai észrevételsort közölt az önkormányzattal, melyek a végső jelentésben nem szerepelnek.

A teljes jelentésben felvetett – más településeket érintő – szabálysértések gyanújának egyik részéről az ügyészségnek, másik feléről az Európai Bizottságnak kell döntenie – mondta a politikus.

Lázár János hangsúlyozta: a vizsgált időszakban a Közgép volt a cég tulajdonosa, és így – amennyiben az Európai Bizottság nettó korrekcióról dönt – a felelősséget is neki kell vállalnia.

morpho 2018.02.12. 15:01:14

@Látens Inszinuáció: A fidesznek sosem volt programja az ország problémáira.

2010: Itt az idő
2014: Folytatjuk
2018: Soros

Ennyi.

morpho 2018.02.12. 15:03:24

@Rettegek mert ballib vagyok: Ez csak kínos magyarázkodás. Ha nem kéne aggódnia meg se szólalna. Tudod, ez politika. Csak akkor szólalunk meg egy kínos ügyben, hogy "nem mi voltunk", ha muszáj!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.12. 15:03:46

@morpho:

Fura hogy az Index ír egy cikket Lázárról, és egy darab mondatát se idézik, amit pl a Magyar Időknek, és az Indexnek is elmondott.

Persze a ballib hírhamisító szaroknál, mint pl Index, 444, Hvg ez nem is szokás.

metax 2018.02.12. 15:11:59

Mindaddig nem lesz újra jogállam Magyarországon, amíg ez a Lázár János nevű köztörvényes bűnöző szabadlábon van.

morpho 2018.02.12. 15:14:49

@Rettegek mert ballib vagyok: Ezzel a "ballib hírhamisító szarok" dumával nálam nem sokra mész. Egyébként az általad említett orgánumok sokkal tényszerűbbek, mint a jobboldali propaganda kiadványok, ahol előre tudják, hogy balhé lesz Vona március 15.-ei beszédén, ahol Soros megölte az anyját és ahol migráncsok milliói támadják Magyarországot nap mint nap. Közben meg elfelejtenek beszámolni a kormánynak kellemetlen hírekről. Maradjunk ennyiben!

morpho 2018.02.12. 15:17:08

@Rettegek mert ballib vagyok: Egyébként nem tudsz olvasni? Akkora betükkel van kiemelve az idézet, hogy kicsapja a szemgolyódat idióta!

"Az OLAF-jelentés időzítése nem volt véletlen, kizárólag a kampánynak szól" – mondta Lázár János hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján.

Te tényleg ennyire hülye vagy bazmeg???

atomic power 1986DucaDuca 2018.02.12. 15:25:20

"Nekik legalább van programjuk a következő négy évre, míg a fityisznek a sorosozáson, meg a migráncsozáson kívül más nincs.
Erre építeni négy évet? Na ezért vagytok agyhalottak!"

Nem a programokról szól egy választási kampány. A választók nem az írott pártprogramok alapján hozzák meg a döntésüket. Az emberek alapvetően érzelmek – szimpátiák és antipátiák – alapján szavaznak es nem partprogramok alapjan.

Egy kormánypart esetében a program maga a gyakorlat, az, amit cselekszik. A programoknál fontosabbak a különböző kommunikacios csatornakon eljuttatott üzenetek.
A legutobbi német választason sem a programok böngeszesevel es összehasonlitasaval hoztak meg a valasztok a dönteseiekt.

Azok, akiket erdeklik a szakpolitikai kerdesek, ma is tudjak, hogy melyek a megoldandó feladatok. De az emberek tulnyomó többsege nem ilyen.

kerszi 2018.02.12. 15:25:40

@elvis56: Rapcsák táskáinak jókedvű hordozója. :)

morpho 2018.02.12. 15:32:43

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem a programokról szól egy választási kampány"

Magyarországon.

atomic power 1986DucaDuca 2018.02.12. 15:54:36

@morpho:

......Nem a programokról szól egy választási kampány"

Magyarországon........

Az ellenzék nem volt képes az erzelmi politizalas teren semit sem nyújtani a tarsadalom szamra. A kormanypart teljesen uralja a hazafiság, a nemzeti ünnepek, a nemzeti szimbólumok, a keresztény hit, a hataron tuli magyarok es a sport temaköreit.
Ha ebben nem lenne ez az óriasi egyensulytalansag a kormanypart javara, azaz kiegyenlitettebb lenne a politizalasnak ez a területe, akkor nagyobb jelentősege lenne a programoknak is.

A Jobbik tett egy remenyteli kiserletet ennek a kiegyensulyozatlansagnak a lebontasara, de az ismert okok miatt, amit felepített, le is rombolta.

morpho 2018.02.12. 16:06:59

@atomic power 1986DucaDuca: "A kormanypart (teljesen uralja) Kisajátítja!!!! a hazafiság, a nemzeti ünnepek, a nemzeti szimbólumok, a keresztény hit, a hataron tuli magyarok es a sport temaköreit. Amivel anno nagyon nem értett egyet! coub.com/stories/4122-fidesz-idogep
A többi stimmel!

atomic power 1986DucaDuca 2018.02.12. 16:16:48

@morpho:

"Amivel anno nagyon nem értett egyet!"

Nem egy ev alatt zajlott le az ideologiai atalakulasuk, mint mas partoknak.

Mar ellenzekben "kisajatította". De ez nem az ő erőssegük, hanem a masik pólus gyengesege, hogy megtehették.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.12. 16:30:54

@morpho:

Azokról a mondatokrról beszélek, amikből az Index és a többi ballib hírhamisító egy sort se írt le, és megmagyarázzák a történetet.

Egéridomár 2018.02.12. 16:44:29

Mi a búbánat történik a Lendvay utcában? Először ideküldik ezt a szerencsétlen agyhalott csobi2011-et, aztán erősítésként idelökték ezt a nyomorult Rettegek mert ballib vagyok-ot. :)
Már a fideszgecikben sem lehet megbízni. Sehol egy Soros, migráncs, megmentjük…
Hol vagytok fideszgecik!?!?!?!?

taga20 2018.02.12. 17:09:04

@Egéridomár: már csak ezek a selejtes fityeszdroidok maradtak a gecinek és maffiájának, mert amelyiknek volt egy kis esze és gerince, azok már leléptek tőlük, vagy elhúztak az országból:))

morpho 2018.02.12. 17:36:55

@atomic power 1986DucaDuca:
"Nem egy ev alatt zajlott le az ideologiai atalakulasuk, mint mas partoknak." De igen. '93 és '94 között. Lehet, hogy átaludtad azt az évet...

"Mar ellenzekben "kisajatította". De ez nem az ő erőssegük, hanem a masik pólus gyengesege, hogy megtehették" Nem, ez aljasság! Például kisajátítani a kokárdát kifejezetten undorító! Tisztességes pártok eleve nem élnek vissza a nemzeti jelképekkel és a hazafisággal. Az mindenkié.

@Rettegek mert ballib vagyok: Mire gondolsz? Hogy Soros milliókat akar betelepíteni? Ilyet valóban nem írtak le, mert hülyeség. Viszont helyette elmenetek Szíriába, Líbiába, megnézték, hogy miért menekülnek el onnann az emberek, elmenetek Svédországba, megnézték, milyen ott a valós menekült helyzet, elmenetek a szerb táborokba és megmutatták, hogy milyen ott a helyzet. Elmentek Németországba és megmutatták, hogy helyben milyen a menekültpolitika. De te csak maradj nyugodtan a 888-pestisrácok-origo arany háromszögben. Ott olvashatsz a "soros tervről" sok igazságot!

rallus 2018.02.12. 18:07:30

Kedves ballibek!
Gyuri bácsi a 18 milliárd dollárja segítségével juttatott nektek egy utolsó szalmaszálat. Nem okoztatok csalódást, mert az összes megmaradt harcos ebbe kapaszkodik. Legyetek ügyesek, mert végre van egy homályos eredetű ügy, ami gyakorlatilag csiki-csukiként működtethető és nem olyan nyilvánvaló baromság, mint hogy bedől az ország az IMF nélkül. Ha még van köztetek olyan, aki nem leplezte le a haza led-lámpás elárulását, azonnal riadóztassátok!

hümhüm 2018.02.12. 18:11:22

"...és ő vezette a Tiborczék pályázatait elbíráló Miniszterelnökséget is."

Ez így nettó baromság. A Miniszterelnökség nem bírál el semmiféle önkormányzati beruházásra kiírt tenderre beérkezett pályázatokat.
Azt az kiírónak kell..
A Miniszterelnökség csak ellenőrizheti pl. a közbeszerzéseket ill. az EU-s pénzek felhasználását.

"- a tenderek kiírásáról előre egyeztetettek velük;
- a kiírások kifejezetten úgy készültek, hogy más cég ne tudjon nyerni,
- és a munkát jóval drágábban végezték el, mint amennyiért reális volt"
Sok összevisszaság jelent már meg erről. Mint ez a kis összesítés is.
1. Tender kiírása előtt szakmailag egyeztetni nem tilos, sőt ajánlatos, különben marhaságok lesznek a kiírásban . Hogy akivel egyeztetnek, az a későbbi nyertes-e vagy sem, az tök lényegtelen.
2. Ha a kiírások úgy készültek, hogy más cég ne tudjon indulni, akkor az illető kiírást simán és sikerrel meg lehetett volna támadni bíróságon vagy a közbeszerzési döntőbizottságnál.
Amúgy a korábban megjelent történetek az ellenajánlatokról, amelyeket állítólag szintén ebből a vállalkozási körből adtak, éppen ellentmondanak ennek....
3. Az, hogy a munkát jóval drágábban végezték el, mint az reális lett volna.... hüm-hüm.. szabad piaci viszonyok közt mi az, hogy reális? Ezt ugyan ki mondja meg? a B1 blog, vagy az OLAF? esetleg az EU? ÉS mitől reális vagy irreális az? Van vevő meg eladó, megrendelő meg vállalkozó... Amennyit a vevő fizet, annyiért lehet eladni, amennyit a megrendelő hajlandó fizetni, annyit kaphat a vállalkozó.

atomic power 1986DucaDuca 2018.02.12. 18:27:15

@morpho:

........."Nem egy ev alatt zajlott le az ideologiai atalakulasuk, mint mas partoknak." De igen. '93 és '94 között. Lehet, hogy átaludtad azt az évet......"

Szerintem a FIDESZ szervezeti es ideologiai valtozasa időben lenyegesen elnyujtottabb volt, mint a Jobbik-é.

Az első szabad választásig liberális, radikális és alternatív partnak tartották magukat.
1992-től kezdett a konzervativizmus és a jobboldaliság felé fordulni. Ekkor centralizalta a partműködest, ekkor hoztak letre a partelnöki poziciót. A liberalisok kiszorultak a partbol.

Ennek ellenere 2000 novemberéig a Liberalis Internacionale tagja maradt.

A 2002-es balasztasi vereseg adott ujabb lökest a partnak. Elkezdtek szervezni a polgari kötöket. Ekkor azonban nyilvanvalova valt, hogy a mozgalom aktív tagjainak többsége jobbra áll a FIDESZ centrumától.

Ezt felismerve törtent egy ujabb jobbra tolódas, mai lehetőve tette, hogy valamennyi jobboldali erö betereleset a partunioba.

Tehat legalabb 8-10 evig tartott a szervezeti es ideologiai atalakulas. Elvegezték az apromunkat, amit azota egyik ellenzeki part sem vegzett el. Ezert nem hiteles a Jobbik atalakulasa.

"Például kisajátítani a kokárdát kifejezetten undorító!"
Ez nekem sem tetszett!

"Tisztességes pártok eleve nem élnek vissza a nemzeti jelképekkel és a hazafisággal. Az mindenkié."

Ehhez viszont meltónak kell lenni. Mar irtam, hogy a tarsadalom egy jelentős pólusa kifejezetten ezen eszmek ellen tevekenykedett.

morpho 2018.02.12. 19:02:04

@hümhüm: Véggyed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@atomic power 1986DucaDuca: A jobbratolódás akkor történt, amikor Fodorék kiléptek. Konkrétan azért léptek ki. Látták, hogy Antall halálával az MDF szétesik és üresedés van a jobboldalon. Oda nyomultak be. A többi hakni. Már '98-ban a koronát cipelték ide-oda. Hagyjál már békén!

atomic power 1986DucaDuca 2018.02.12. 19:32:07

@morpho:

"A jobbratolódás akkor történt, amikor Fodorék kiléptek. Konkrétan azért léptek ki. Látták, hogy Antall halálával az MDF szétesik és üresedés van a jobboldalon. Oda nyomultak be. A többi hakni. Már '98-ban a koronát cipelték ide-oda. Hagyjál már békén!

atomic power 1986DucaDuca 2018.02.12. 19:38:20

@morpho:

A FIDESZ ideologiai-szervezeti atalakulasanak fontosabb allomasai:

1988-1992 liberalis
1992-1995 szabadelvű, jobbközep, polgari
1995-2002 magyar nemzeti konzervativ
2003- globalizacioellenes, közep-europai ertelemben vett harmadik utas, jobboldali gyűjtőpárt, jelentős tömegmozgalomal

És ez nem hakni! A FIDESZ ideologiai atalakulasa ennyi lepcsőben történt. Az igaz, hogy a jobbratolódas 1992-ben kezdődött, de ezel nem zarult le az ideologiai valtozas.És én erről írtam. A koronat meg nem kell ebbe belevonni.

morpho 2018.02.12. 19:55:35

@atomic power 1986DucaDuca: Ezt a fidesz honlapjáról másoltad ki?

Nálam a szexuális fejlődés a következőképpen folyt le:

1988-1992 spontán ejakuláció
1992-1995 rendszeres faszverés
1995-2002 dugás éjjel-nappal
2003 a pornósztárrá válás kezdete jelentős nézőközönséggel

Igaz, hogy már 92-ben is volt erekcióm, de a pornóiparba jóval később léptem be.
A koronát tényleg nem kellett volna ebbe belevonni. Maradhatott volna a múzeumban.

atomic power 1986DucaDuca 2018.02.12. 20:14:49

@morpho:

Na latod, minden fejlődeshez idő kell. Nem megy par honap alatt!

morpho 2018.02.12. 20:40:50

@atomic power 1986DucaDuca: Ja azt elfelejtettem mondani, hogy heterónak indultam, de aztán rájöttem, hogy a melegpornó jobban fizet....

rallus 2018.02.12. 21:06:50

@morpho: Minden jel arra utal, hogy 1992-1995 között valójában a fejedet verted, nem kicsit-nagyon! bár ez a te szinteden mindegy...

ember100 2018.02.12. 21:40:13

@Rettegek mert ballib vagyok:
Helló !

Akkor csukott szemmel olvastad azt a részt hogy EGYÜTT tervezték , beszélték meg Hódmezővásárhely világításának felújítását .

2018.02.12. 22:04:04

@rallus:

Az ugye megvan droid, hogy a csúti szarcsimbók is Gyuri bácsi faszát szopta anno egy kis lóvéért? Az is megvan egybites panelproli, hogy ha nincs a Soros, akkor most nincs egy ilyen szarfaszú gerinctelen rablóbanda a nyakunkon, és akkor talán - MONDOM TALÁN - Te sem lennél ennyire elvakult fityiszes birka.
Csak azt nem értem bazdmeg, hogy ha kilopják a szemedet is, Te akkor ezekre szavazol? Naná!
Na ezért vagy agyhalott narancsködös pupák!

1ghost 2018.02.12. 23:00:43

@rallus: @atomic power 1986DucaDuca: @Rettegek mert ballib vagyok:

Na mi van te szarházi orbántroll? Ma is itt próbáltad felnyalni a gazdád mocskát. Hiába bazdmeg, napról napra szorul a hurok a nyakatokon. A korrupt, tolvaj fideszfajtádra épeszű ember több nem szavaz.

Megy az egész mocskos tolvaj fideszbanda a sittre, de még a hozzád hasonló bérhazudoz kollaboránsok is, mert úgy rühell már titeket a nép.

babbaba 2018.02.13. 03:34:59

Sokszor lábon lőtte magát a magyarázataival. Szorul a hurok. Érzik, és reszketnek. De ennek nem jár le a büntethetősége, a következő választás után sem. Mivel a büntetési tétel felső időhatára tíz év az elévülése is annyi. Jobb lesz, ha télekolnak, valami banánköztársaságba, ha már Magyarországból azt akartak csinálni!

2018.02.13. 06:38:42

@babbaba: Ébredj fel! A következő választáson pont ugyanezen arcok fognak vigyorogni a győzelem éjszakáján, ti meg felveszitek az utolsó zsoldotokat a papától és mehettek közmunkára :)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.13. 09:15:53

Azért valahol röhejes, hogy a ballib seggnyaló Indexen ma is az a legnagyobb szenzáció, hogy Lázár anyjának a telke, egy kastély mellett van !

Mázli, hogy a parlament közelébe nincs az unokatesójának lakása, mert levezetnék a ballib hírhamisítók, hogy övé a parlament.

Venesz 2018.02.13. 09:39:42

@elvis56: Rapcsák András egy korrekt jobboldali úriember volt. Elvállalt minden interjút és nem beszélt mellé sosem. Nem szökött meg a kellemetlen kérdések elől sem, mert ő tudta, mi a kötelessége egy politikusnak.

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.13. 09:45:27

@hümhüm: "Az, hogy a munkát jóval drágábban végezték el, mint az reális lett volna.... hüm-hüm.. szabad piaci viszonyok közt mi az, hogy reális? Ezt ugyan ki mondja meg?"

De butuska vagy, hát a navos Tállai nertás és csapata, meg a fideszes Domokos nertárs és széke. Ők mondjék meg, gigy a szabad piaci viszonyok közt mit és hogyan kell árazni/számlázni. Essetudtad?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.13. 09:51:56

@látjátok feleim szümtükkel:

Hódmezővásárhelyen pl 500 milliós ajánlattal nyert az Elios, azzal a 800 milliós ajánlattevővel szemben (Tungsram), akik az OLAF-nál és itthon is feljelentést tettek.

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.13. 10:03:31

@Rettegek mert ballib vagyok:

Mellesleg láttam kitáblázva egy másik önkormányzatnál, hogy a saját tulajdonú, közművesített telkén 270 millióból épített 3 szociális lakást. Ez ugyé nem luxusz szintet jelent. Amikor ezt "bűvészkedték", ugyan ezen a településen 20-25 millióból telekárral együtt minimum két szobás házakat építgettek a polgárok saját pénzükből. Ez a polgármester most a fejlesztési megbízott. Hehehe.
Szóval miről beszélsz?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.13. 10:18:30

@látjátok feleim szümtükkel:
Link ?

@Womb Raider:
magyaridok.hu/belfold/elios-kozgepe-felelosseg-2793555/
A Bajnai-kormány pályázata nyitott utat a fejlesztés előtt, amely a technológia megválasztását az önkormányzatokra bízta. Ekkor nem volt olyan cég, amely az országban korábban közterületen LED-es közvilágítás-korszerűsítést valósított volna meg. A közbeszerzésen hárman indultak, köztük a Tungsram-Schréder Zrt. mintegy 800 millió forintos árajánlatával, az önkormányzat pedig a jelenleg Elios Innovatív Zrt.-nek hívott cég 577 millió forintos pályázatát fogadta el

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.13. 11:13:06

@Rettegek mert ballib vagyok: "Hódmezővásárhelyen pl 500 milliós ajánlattal nyert az Elios"

B+, 2018.02.13. 09:51:56-kor még csak 500 milliós volt a pályázat azóta 10:18:30-ra megnőtt 77 millióval? Nahát!

Mondjuk akinél a buksza, az nem akarja egykönnyen visszaadani, és könnyen költi ( mondta az egyik ner vitéz a napokban).

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.13. 11:21:47

@Rettegek mert ballib vagyok:

Tudsz olvasni?

"A 24.hu cikke szerint az OLAF által vizsgált összes Elios-nyeremény közül a hódmezővásárhelyi volt a legdrágább: a jelentés szerint 940 millió forintba került.

Eddig még senki nem írta, mondta ( Lázár János sem ), hogy a 24.hu, vagy az OLAF fel lenne jelentve rágalmazásért, mert azt állítja, hogy a vásárhelyi világítás 940 azaz KILENCSZÁZNEGYVEN millióba került. Majdnem duplájába, mint a kiírásban és megnyert pályázatban szerepelt. Hasonlóan pl. a vizes vébéhez. ahol a kiírás és a végszámla köszönő viszonyban sem volt egymással.

Gyötör a kérdés, vajon az OLAF honnan vette ezt a 940 milliót, talán csak nem a leadott számlákból ( miután a teljes program uniós pénzből készült a hírek szerint )? HE?????

2018.02.13. 18:03:06

@látjátok feleim szümtükkel: Volna lehetőség ennek tisztázására? Mert így kicsit behasalós állításokat látni. Én pl. 750m full /370m uniós forrás felosztást is olvastzam..Persze a 940 sokkal impozánsabb...az mán majdnem 1000

látjátok feleim szümtükkel 2018.02.14. 14:16:03

@Womb Raider:

A 940 millát eddig nem cáfolta senki, tehát ez valós lehet.
süti beállítások módosítása