B1 blogcsalád



Durván megbukott a kormánypropaganda hazugsága, amivel a Tiborcz-fiút próbálták kimosdatni a közvilágítási pénzek maffiaszerű lenyúlásának botrányából

2018. február 09. - nickgrabowszki

5 tény, ami igazolja, hogy Orbán Viktor veje a fő sáros az Elios-ügyben. tib.jpg

Az már jelezhet valamit, hogy a kormánypropaganda eltitkolni vagy agyonhallgatni nem tudja, hogy az uniós csalás ellni hivatal szervezett csalás, maffiabűncselekmény gyanúját vetette fel a közvilágítási tenderek ügyében, ezért címlapon kénytelen foglalkozni a dologgal.

Más kérdés, hogy a felelősséget megpróbálják eltolni Tiborcz Istvánról, és kimosdatni a maffiagyanúból. Mint például a pénteki Magyar Idők, amelyben egy Kárpáti András nevű propagandista vette a nevére az aljas indokból különösen nagy értékre elkövetett mosdatási kísérletet.

Érthetetlen módon a miniszterelnök vejét támadja az ellenzék és sajtója az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése kapcsán, miközben meg sem említik, hogy a vizsgált időszakban Simicska Lajos egyik cége volt az Elios Innovatív Zrt. fő tulajdonosa. Többször szóvá teszi az uniós hivatal Tiborcz István szerepét, holott a kérdéses időszakban neki

már nem volt köze a céghez.

Az OLAF-jelentés a 2009 és 2014 közötti időszakot vizsgálja, de ekkor a cég fő tulajdonosa Simicska Lajos Közgép Zrt.-je volt, nem Tiborcz István. Tiborcz 2009-ben Erdei Bálinttal 50-50 százalékos arányban alapított egy céget, amelyből később jött létre az Elios. Nyolc hónap elteltével Tiborcz István kiszállt a cégből, és 2014 áprilisáig már nem ő, hanem a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép gyakorolta a többségi tulajdonosi jogokat.

Szóval Simicska megjelenésével Tiborcz kiszállt a cégből, tehát semmi köze a dologhoz. Nincs itt semmi látnivaló, haladjanak tovább, az Orbán-család makulátlan.

Ezzel szemben a valóság az, hogy

1. Az Elios Tiborcz saját cége volt. 2009-ben ő alapította, akkor még más néven.

2. Simicska 2010 belépése után Tiborcz egyáltalán nem szállt ki a cégből: tagja maradt az igazgatótanácsnak például.

3. A Fidesz-sajtó úgy próbál tenni, mintha 2010-2014 között a Simicska-birodalomhoz tartozni nem azt jelentette volna, hogy állami és egyéb vagyonok lenyúlásához a Fidesz-kormányzat segítséget és támogatást nyújt. Az hogy Tiborcz már nem volt (többségi) tulajdonos, csak azt jelentette, hogy szinttel mélyebbre próbálták rejteni a miniszterelnök családi érintettségét.

4. De hogy az Elios továbbra is Tiborcz saját céga maradt a birodalom ernyője alatt, azt az is bizonyítja, hogy Simicska kiszállása után ismét Tiborcz lett a tulajdonos, azaz formálisan is visszavette a nevére a céget.

5. És a legnyilvánvalóbb tény, ami bizonyítja, hogy Tiborcz nem szállt ki, az az, hogy - mint a 24.hu cikkéből kiderül - a közvilágítási pályázatok dokumentumai szerint

az Elios nevében továbbra is Tiborcz járt el 2010-2014 között is.

Tehát Tiborcz nem szállt, ki, dehogy szállt, egyáltalán nem szállt ki.

Ennyit a kormánypropaganda hitelességéről és Tiborcz ártatlanságáról az ügyben. Miután azonban ők is érezhették, hogy a miniszterelnöki vő érintettsége mellett számos érv hozható fel, és elég nevetséges volna a 2010-2015 közötti csalásokat a Bajnai-kormány számlájára írni, azzal is próbálkoztak védekezni, hogy ilyen ügy nincs is, de tényleg.

Tiborcz István jogi képviselője lapunknak megerősítette, hogy az ügyet egyszer már kivizsgálták. (...) A tendereket korábban már vizsgálta az ügyészség, és mindent rendben talált.

Ez az ultima ratio, a végső érv. Ha a Polt Péter vezette ügyészség azt mondta, hogy minden rendben, akkor az egészen biztos, hogy nem történt semmi, mindenki mehet a dolgára, az ügyészek már elvégezték a sajátjukat. (A Magyar Idők elfelejtett emlékeztetni rá, hogy ez ugyanaz az ügyészség, amelyiknél néhány éve egy MOL elleni vádat a MOL egyik felsővezetőjének felesége képviselt.)

Csak ez a rettenetes OLAF ne volna, amelyik folyton arra akarja kényszeríteni őket, hogy kezdjék újra a nyomozást.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7213649184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jolaca 2018.02.11. 15:25:12

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Olvasgatlak... Úgy tűnik, a hitednél csak az eszed és a stílusod erősebb. Azért utóbbi pallérozottságában még elmarad a Bayerétől; de ne csüggedj, behozható.

1ghost 2018.02.11. 15:42:24

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Na mi van te szarházi orbántroll? Látom egész nap itt rohadsz e blogon, te agyatlan orbánfasz.

Bazdmeg , téged a hosszú téli hónapok után még egy kis tavaszi napsütés sem tud kicsalni a korrupt tolvaj gazdád seggéből?

HaD 2018.02.11. 16:05:48

Nyugi fideszes és egyéb komcsi népek! gyurcsány haverotok már megtette a szükséges lépéseket és feljelentést tett...ami nyilván valóan arra lesz jó,hogy a "véletlenül" rosszul megfogalmazott feljelentést elutasíthassa (esetleg rövid...igen igen rövid)vizsgálat után az ügyész...majd mivel ugyanabban az ügyben nem is lehet már újra feljelentést tenni le is van a dolog rendezve:)...mint eddig mindig...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2018.02.11. 16:25:10

@rabelais:

Hát mi??, Akkor várják a halált a zuhanó gépen??

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.02.11. 16:32:06

@6.Lenin:

Te egy közismert funkcionális analfabéta vagy. Csak ara vagy alkalmas birka, hogy ész nélkül visszaböfögd az elmebeteg orb´´anod elmebajait.

Ma is beégtél mint a rongy te színt váltott ótvar MSZMP-es fideszkomcsi. Külföldiek által pénzelt szervezetektöl rettegsz (ezt már Rákosi alatt megkezdted) miközben legnagyobb külföldiek által pénzelt szervezet, az a fideszmaffiád! Ha csak azt nézzük, hogy Azerbajdzsán és Moszkva mennyi pénzt tolt m´ar bele a fideszmaffiádba, már azzal is a legnagyobb külföldi ügynök szervezet lenne az Orbán banda.

De ha ehhez még az EU-t is hozzávesszük, akiknek a támogatása 90%-ban a fideszes strómanok és a házi gengsztrek számláin kötnek ki , akkor a fideszmaffiád már 100 évre előre bebiztosította maguknak a legnagyobb külföldi ügynök státusát.

Mivel te funkcionális analfabéta vagy, ne is erőltesd magad hogy megmagyarázd, hogy miért is jó az, hogy Orbán veled midnen nap felmossa a padlót, majd kifacsar mint egy citromot. Tudom, a babgulyásodra még futja, tehát Orbán alatt neked marha jó élted van, nem is cserélnéd fel másra!

6.Lenin 2018.02.11. 16:40:05

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:

Te köcsög, ezt már 1x beírtad. Akkor is tulajdonképpen nekem adtál igazat, vagyis ha valakiket külföldről pénzelnek, akkor annak elvárásaik is vannak.

Vagyis az unióban is azt mondják, adnak lóvét, de nekünk támogatni KELL a migri válságot, ha nem, nincs lóvé.
Tehát, ha valakit pénzelnek, akkor annak teljesítenie kell az adományozó elvárásait.

Ezt írtam én is. Akkor most mi is a bajod?

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.02.11. 16:40:16

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "El lehet takarodni Brüsszelbe meg Amerikába ha itten nem jó nektek!"

Na te méretes magyarparaszt, ha innen mindekinek el kellene takarodnia oda ahonnan jött, akkor te most at Ural alatt ülnél egy sátorban a -40 fokban midenféle kevert genetikájú ázsiai nomádként, azt´án csak a fogad vacogna a hidegben.

Azért kár volt betolnod az orradat Európábva, hogy továbbra is analfab´éta sötétbunkó maradj. A te természetes életkörnyezeted nem Európa ahol rád erőszakolták (siketelenül) a müvelődést meg a tanulást, hanem az ázsiai sátorban ücsörgés a naplopás.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.11. 16:42:21

@rabelais:

Sose voltál magas szintű alak, de azóta is zuhansz. Vedd észre magadat, trágár ateista pondró!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.02.11. 16:48:54

@6.Lenin:

Na hát akkor elmebeteg elvtárs kölszönjük hogy elismerted hogy ORBÁN KÜLFÖDI ÜGYNÖK! MKoszkva, Azerbajdtsán, Szaúd-Arábia és az EU által pénzelt külföldi ügynök.

Ezt szeretem bennetek funkcionális analfab´éta fidiótákban, hogy minden nap hülyét csináltok magataokból, de még észre se veszitek. Persze pont ezt jelenti funkcionális analfabétának, azaz orbán seggnyaloncnak lenni.

6.Lenin 2018.02.11. 16:58:23

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:

"Vagyis az unióban is azt mondják, adnak lóvét, de nekünk támogatni KELL a migri válságot, ha nem, nincs lóvé. "

Orbán Viktor az EU által pénzelt náci ügynök. Ezt ismertem be, te kretén.

Te tényleg hülye vagy. Igaz, nem leptél meg ezzel.

nyugdíjas1 2018.02.11. 18:04:06

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: ez jó!Az agykutató nem véletlenül OV kedvence, vagy haverja?

mocser48 2018.02.11. 18:14:15

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Ejnye, felszopó, csak kiadta a parancsot a tartótiszted, hogy a tiborc maffia ügyében öklendezz fel valamit?
Orbán veje egy utolsó kis szarházi maffiózó. A lúzer kategória. Akiket semmi perc alatt le lehet buktatni. Akik olyan hülyék, hogy még el is dicsekednek azzal, hogy milyen bűncselekményt követtek el.

te meg egy ilyen szarcsimbóknak is felszopsz? Vagy az apósánál akarsz bevágódni, felszopó?

n3spr3ss0 2018.02.11. 18:23:15

@csobi2011: Erre te büszke vagy? Csak azt mutatja mennyi buta geci van.

6.Lenin 2018.02.11. 18:31:52

@rabelais:

Mit elmegyógyintézetezel te seggfej, azt írtam egy másik seggfejnek, ha valakit külföldről pénzelnek, annak elvárásai is lehetnek/vannak a kedvezményezettel szemben.

Az EU meg szeretné vonni a pénzügyi támogatást, ha nem teljesítjük az unió elvárásait.

Mia toszt nem értesz ezen? Soros azért tólt 18 milliárd dollárt a filantróp szervezeteibe mert ők is szeretik a mákos tésztát, szerinted. Ezt nekem meg be kéne vennem. Na akkor tényleg érett lennék egy intézeti kezelésre, ha bevenném.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2018.02.11. 18:52:53

@morpho:

Én kisgyerek koromban utáltam a sárgadinnyét, manapság meg nem bírnék nélküle élni nyáron.
Nem értem a problémádat.

6.Lenin 2018.02.11. 18:56:04

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Ne vedd el az örömét, most ezt tolja mindenhol.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2018.02.11. 18:57:40

@6.Lenin:

Meg van most pár órája ez az új "áderes" videó, ahol "nem támogatja a határontúliak szavazati jogát", csak hogy ezen a videón Áder beszél valamit, de azt már nem tudni mit, mert egy szinkronhangot festettek alá :DDDD

6.Lenin 2018.02.11. 19:03:44

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Állítólag a 444-en hozták össze. Egy majd 20 éves valamit.
Lázasan keresik a szalma szálakat. Szar ügy, a részükről, 2 hónap múlva vége a játéknak.

A füttyös petya is állítólag 1 órán keresztül védekezett a részeg felesége ellen, azért sérült meg a nő arca. Ők álmodoztak atom bombáról.

felső határ nincs 2018.02.11. 19:15:26

tulajdonképpen sajnállllon h a fiesznek 2/3-a lesz megint, ez ne jaó

de muszajj ide járnom kiröhögni a belemet a szálsőséges ballipsiken, mert ők már régóta a politikai paletta leg-sírva röhögősebb bohócai.

Igyekszem az esze-járásukat tanulmányozni h unokáimnak sztorizhassak majd mielőtt kihalnak a picsába.

morpho 2018.02.11. 19:18:27

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ez a rész külön jó!

"a FIDESZ álláspontja ebben a kérdésben régi és változatlan. A FIDESZ nem támogatja a választójognak az ilyen értelmû kiterjesztését. A következõ okok miatt nem támogatjuk. Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizetõ polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz. Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenõrizhetõ a választások tisztasága. Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentõsen növelné a költségeket"

taga20 2018.02.11. 19:21:19

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

"És szerinted a nemzetközi szerveknek nincs hatókörük letartóztatni egy országon belül bárkit ha azt csaláson kapnak???
Amennyiben Tiborcz tényleg sáros lenne valamiben, simán kiszállnának a nemzetközi szervek bilinccsel meg vezetőszárral."

édes istenem, te hülyébb lettél, mint amilyen tavaly voltál!

taga20 2018.02.11. 19:23:00

@6.Lenin: haver itt a komád a belpesti. nagyon egy szinten mozogtok.

két barom fityeszdroid!:)))

morpho 2018.02.11. 19:23:55

@taga20: Úgy tűnik, most elmentek Ádert olvasni :)

Európai téridő 2018.02.11. 19:25:48

A termékről, elvárt lumenekről és költségekről egy vak sincs ebben a fejtegetésben, pedig annak ismeretében egészen más problémák is felmerülnek. A foglalat nélküli LED-es égőkkel megpakolt lámpatestes kandeláber lumenjeiről, üzemóráiról, középtávú gazdaságossági megtérüléséről és egyebekről zavaros, egymásnak ellentmondó információk keringenek a médiában, ha egyáltalán történt ilyen alaposabb felhomályosítás. Történt? Szerintem viszont annyira kiforratlan a gyártmány, hogy a piacra dobását is már lehetne akár már csalásnak minősíteni. Az OLAF persze nem fogyasztóvédelmi hatóság. Egűltalán, van ilyen az EU-ban?

taga20 2018.02.11. 19:39:11

@Európai téridő: szerintem is az éjszaka tehet mindenről, meg a nap.

van pofája lemenni, mikor lapos a föld:)

1ghost 2018.02.11. 19:49:37

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Te retkes fideszbohóc, téged még a sitten is mutogatni fognak a többi fegyencnek, ekkora marhát még ott is ritkán látni.

Merthogy reggeli helyett kinyaltad orbán gazdád seggét rendben, ebédre megcsináltad ugyanezt, oké! De bazdmeg, hogy még vacsorára is ez van , azé az mán durva.

taga20 2018.02.11. 19:57:22

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

ez az új nickneved? találó, tényleg agyhalott vagy gané fityeszmaffia jobbágya!

szorul a hurok a kezeteken, és jó látni, ahogy vergődtök paraziták!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2018.02.11. 19:58:34

@1ghost:

Senkinek a seggét nem nyalom. Egyszerűen csak bízom Orbánban mert jól kormányoz!!!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2018.02.11. 20:05:17

@taga20:

Menjél aztán csókóld meg sorosgyuribá seggét!!

csobi2011 2018.02.11. 20:11:21

Érdekes itt folyamatosan azt olvasni, hogy a fidesz szavazói buták, agyhalottak, stb.. Közben évtizedeken keresztül látható volt, hogy az mszp ott népszerű ahol a 8 osztályos segédmunkás tömegek vannak: borsod, baranya, jászság, nyírség, illetve Budapesten: kőbánya, angyalföld, csepel. Ezzel szemben a fidesz bázisa: nyugati megyék (vas, zala, győr-moson-sopron), fejlett ipari térség (győr, fehérvár, stb.), Budapest gazdagabb polgári kerületei: belváros, buda. Szóval a suttyó cigány vidékek balosok, a fejlettebb polgári Magyarország fideszes. Ennyi!

taga20 2018.02.11. 20:37:45

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

gyere te is, te semmirekellő, me ha az öreg nem karolja fel anno az istenedet a gecit, akkor most ő lenne a legjobb csúti traktoros!

persze, ha ki tudsz csusszanni a gazdád seggéből egy időre!

taga20 2018.02.11. 20:42:39

@1ghost: ez a retek lenne ott is a szappanfelelős:))))

JMXFAN 2018.02.11. 20:51:06

@colonel Tigh:

Nem lebecsülni akarom Bélsáros Lőrinc tehetségét, de elvileg csak 251 milliárd Ft EU pénz zsebelt be az összes 2555 milliárdból.

Lásd: hvg.hu/gazdasag/20180115_Meszaros_Lorinc_cegeihez_ment_az_EUtamogatasok_tizede

közép dunántúli régió 2018.02.11. 21:16:19

@csobi2011: azóta ez egy kissé megváltozott. :)

csobi2011 2018.02.11. 21:22:49

@közép dunántúli régió: így van, mára a tanulatlanabb emberek is megértették, hogy a fidesz az utolsó esélyük. Én csak arra akartam rámutatni hogy a fidesz törzsszavazó rétege a polgárosodott, művelt, modern európai szavazó. Ennyi!

Európai téridő 2018.02.11. 21:23:14

@taga20: köze a felvetéseimhez semmi, te barom.

SH4RK 2018.02.11. 21:25:40

Vicces olvasni ezt a sok fröcskölődést, miközben a csoporttársaim 3/4-e külföldön él, páran konkrétan emiatt a folyamat néphülyítés miatt vándoroltak ki (az egyiknek egy néger férje és félvér gyereke van, képzeljétek, mit kapna itthon). Vicces azt is hallani, amikor fennhangon verik az aktuális tamtamot, de közben a gyerekük mégis kint él.

Lehet itt fröcsögni, tele szájjal. De nem lesz nyugdíjatok.

Engem nem zavar már ez, és már csak pár hónapig fogom Mari nénit, és Feri bácsit az Árpád utcán eltartani, onnanstól a ti dolgotok.

taga20 2018.02.11. 21:28:02

@Európai téridő: mi az anyád van? miről dumálsz fityeszjobbágy?

csobi2011 2018.02.11. 21:31:55

@SH4RK: Menj csak nyugodtan. Az én bérem a sokszorosá ugrott azóta, hogy a magad fajta diplomások elmennek pizza futárnak, meg wc pucolónak nyugatra. Csak így tovább! Én meg élvezem az életet itthon. Ennyi!

SH4RK 2018.02.11. 21:37:06

@csobi2011: Kérem ne személyeskedjen. Örülök annak, hogy nőtt a bére. Mérnökként az én bérem is sokszorosa lesz. Sajnos így csak a kétkezi munkások maradnak itthon, akik kőnnyen helyettesíthetőek lesznek robotokkal. Már látom a géprombolós multi ellenes plakát kampányokat.

taga20 2018.02.11. 21:41:16

@csobi2011: hányszorosára, te szerencsétlen hazudozó fityeszjobbágy?

Európai téridő 2018.02.11. 21:51:16

@taga20: te tényleg nagyon hülye vagy.

csobi2011 2018.02.11. 21:52:19

@SH4RK: De ez téged mért zavar ha úgyis lelépsz külföldre? A szúrkálódást félre téve, most van egy olyan bérfelzárkódás, hogy aki tehetséges, nyelveket beszél, akkor itthon is boldogulhat. Ez a személyes tapasztalatom. Persze aki többet akar mehet külföldre. Csak azt nem értem hogy a szoci kormányok alatt, amikor sokkal nagyobb volt a különbség akkor mért nem sírtatok.

taga20 2018.02.11. 21:58:18

@Európai téridő: hát még mindig jobb, mintha ábel lennék vagy egy fityeszesbarom, mint te:)))

SH4RK 2018.02.11. 22:02:12

@csobi2011: Azért zavar, mert Magyarországot tekintem hazámnak. De ezzel az állandó veszekedéssel oly szinten elvették a kedvem, hogy már nem akarok itt élni.
Igen, a szocik alatt is rossz volt. Volt egy világválság is, általános depresszív hangulat, loptak, mint a fene. De csendben tették.
Aztán jött az aktuális garnitúra, beígérték az elszámoltatást. Nem sok minden lett belőle az ügyészségen levő politikai nyomáson kívül.
Most meg qz látom, hogy rendkívül jó befektetői hangulatban nem használjuk ki a lehetőségeinket.
Érdemes elolvasni pár gazdasági elemzést a V4 és Romániával kapcsolatban. Például vásárlóerőben vagy idén, vagy jövőre lehagyja a román minimálbér a magyart, és ezek a folyamatok csak erősödnek.

De közben mégsem ezzel foglalkozunk, hanem az állandó uszítással.

Vagy tévedek ebben?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.02.11. 22:02:58

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "És szerinted a nemzetközi szerveknek nincs hatókörük letartóztatni egy országon belül bárkit ha azt csaláson kapnak???
Amennyiben Tiborcz tényleg sáros lenne valamiben, simán kiszállnának a nemzetközi szervek bilinccsel meg vezetőszárral.
De azt ilyen mégsem történik. Gondolkodj el pubi miért nem :))"

Te teljesen hülye vagy. Nincs ilyen nemzetközi szervezet amely egy szuverén országban ilyet tehetne. Neked fogalmad sincs a jogról. És mi az hogy hatókör? Te hatökör! Hatóköre a bombának van. Az hatáskör, te műveletlen barom!

kolompa lole 1111 2018.02.11. 22:49:55

Ez a kommunizmus 2.0, Rákosi Viktor elvtárssal és ÁVO-saival. Reméljük úgy járnak mint apáik 56-ban.

BiG74 Bodri 2018.02.11. 22:53:42

@kolompa lole 1111:
Jah, megint behívják a ruszkikat!

morpho 2018.02.11. 23:06:39

@csobi2011: @SH4RK: Felhívnám az urak figyelmét, hogy a nyugati munkaerő piacokat csak 7 év átmeneti időszakot követően nyitották meg (a britek kivételével) Így aztán a szoci kormányok alatt nemigen volt szabad munkavállalási lehetőség nyugaton. (2004-ben csatlakoztunk) Szóval tökmindegy volt, mennyivel volt több a fizu Németországban, ha nem lehetett legálisan munkát vállalni. Amióta lehet, azóta meg mindenki elmegy. Nem is értem...

morpho 2018.02.11. 23:08:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hatökör, vagy hatókör...nem tökmindegy, :)

Szilárd vélemény 2018.02.12. 00:01:55

@morpho: Lehetett legálisan Németországban dolgozni. Te tényleg semmit nem tudsz, mint Havas John. A munkavállalás nehezebb volt, mert kellett munkavállalási engedély. Ne haragudj, de ez most nagyon informálatlan és buta hozzászólás volt részedről.

Illegális... megáll az eszem...es te szavazhatsz majd áprilisban ilyen tájékozottsággal...

ember100 2018.02.12. 00:18:48

halaloszto :
Helló !

Véggyed , véggyed :)

morpho 2018.02.12. 02:13:03

@Szilárd vélemény: Igazad van, rosszul fejeztem ki magam. Kellett munkavállalási engedély, amit vagy megkaptál, vagy nem. De azért azt te is tudod, hogy én az EU szabad munkaerőpiacára gondoltam. Elnézést kérek. Egy Lannister viszont mindig megadja az adósságát, úgyhogy menj a picsába a kurva nagy arcoddal!

csobi2011 2018.02.12. 07:05:08

@rabelais: jó hogy itt többen is kifejtitek mennyire lenézitek a vidéki embereket. A fidesznek ez biztosítja a győzelmet. Szóval ismételgessétek csak. A belvárosi, romkocsmába járó buzi szubkultura (a ballibsi szavazók összessége) kicsit kevés lesz a választások megnyeréséhez.

Európai téridő 2018.02.12. 07:44:57

@taga20: Te is lakus elem vagy, még arra sem vetted a fáradságot, hogy Ggábor nekem adott alapos, és kimerítő tájékoztatását átnézd, hogy kifogásom tárgyával kapcsolatban képbe kerülj. Ezért hiába is hörögtél eddig és hörögsz a továbbiakban is, ha olyanod van.

Szilárd vélemény 2018.02.12. 08:44:19

@morpho: Nem, nem rosszul fejezted ki magad, hanem egy informálatlan tévedés volt az érvelésed alapja, ami egy vitában elég nagy probléma. Oldaltól függetlenül rohadt idegesítő, hogy emberek semminek nem néznek utána és urban legendekkel érvelnek. És igen vagy megkaptad a munkavállalásit, vagy nem, de általában igen. Annyi, hogy a nyitás után sokkal könnyebb lett kint munkát vállalni.

csobi2011 2018.02.12. 08:53:43

@rabelais: nincs semmi ellentmondás abban amit mondtam. Menj el Győrbe, Fehérvárra, az osztrák határ közelében lévő kis falvakba ahol a földről ehetsz olyan rend és tisztaság van. Ez a vidéki polgári Magyarország, ahol a fidesz beágyazottsága hatalmas. Ezzel hasonlítottam össze a szocik korábbi fellegvárait borsod, baranya stb. Ti viszont csak parasztoztok. Olvasd vissza mit írtam. Arról nem tehetek ha szövegértési problémáid vannak. Az mért van hogy a balosok 100e forintos minimális jövedelmet ígérnek minden ingyenélőnek? Ez szerinted a borsodi cigánynak szól vagy az ország fejlett részén élőknek? Itt látszik melyik párt mögött kik állnak. A fidesz az egykulcsos SZJA-val, családi adókedvezménnyel a diplomás, nyelveket beszélő, papíron is jól keresőket segíti. A szocik a segélyeket emelnék, meg 13. havi nyugdíjjal kampányol. Szóval nekem egyértelmű hogy mely rétegek, melyik párt mögött állnak.

Szilárd vélemény 2018.02.12. 10:07:57

@csobi2011: Részben egyet értek veled. De az is valós tény, hogy a fidesz szavazótáborában egyre erősebben vannak jelen az idősebb korosztály tagjai és egyre kevesebben a fiatalok.
Én, mint értelmiségi, élvezem az egykulcsos adó nyújtotta előnyöket, de ettől még nem értek egyet vele és nem tartom jónak. Ahogy mindig szól a kritika, a jómódúakat és a jók keresőket segíti és a társadalmi felelősségvállalást nem veszi figyelembe. Én szívesen fizetek több adót, mert ennek a társadalomnak a része vagyok, de azt is elvárom, hogy ezt a magasabb adót akár arra használják, hogy az elmaradt vidékeken elősegítsék a felzárkózást, akár munkahely teremtéssel, akár azzal, hogy az oktatást segítik vele.
Mert amit mindenki elfelejt, hogy együtt alkotjuk ezt az országot és együtt termeljük meg a GDP-t. Nincs fideszes, ahogy nincs liberális hozzáadott érték. Az és még sok gazdasági mutató pártsemleges. Szükségünk van egymásra és arra, hogy együtt, egymást meghallgatva, érvekkel vitázva előrébb jussunk.

Attilajukkaja 2018.02.12. 10:41:22

@Szilárd vélemény:
"nem rosszul fejezted ki magad, hanem egy informálatlan tévedés volt az érvelésed alapja"
Még nekem is egyértelmű volt, hogy mire gondol. Csodálkozom, hogy te mags IQ-dal TE azt nem fogtad fel.

Szilárd vélemény 2018.02.12. 10:59:07

@Attilajukkaja: Ezzel te is bizonyítottad, hogy itthon az érvelés helyett arroganciával érvelnek az emberek. Hülyeséget írt. Nincs gond. Előfordul az ilyen. Felfogtam, de a baromság az baromság. Ez a baj hogy senki sem gondolkodik csak irogat összevissza mindenféle baromságot. És ha téved, ahelyett hogy beismerné, megmagyarázza. Nem kell megmagyarázni, elég annyi, hogy tévedtem, nem volt jogos, amit írtam. Tudom nehéz beismerni, ha valaki téved, de ez is egyfajta szellemi fejlődés.

Szilárd vélemény 2018.02.12. 11:01:16

@Attilajukkaja: "Még nekem is egyértelmű volt..." Ezzel mit szeretnél kifejezni? Hogy te nem éred el az átlagos szintet?

Attilajukkaja 2018.02.12. 11:21:28

@Szilárd vélemény:
"Ezzel mit szeretnél kifejezni? Hogy te nem éred el az átlagos szintet?"
Hogy nem is vettem részt a vitátokban, csak ezt a pár hozzászólást olvastam el. :o)))))
Amúgy kinek az átlagos szintjére utalsz?

Attilajukkaja 2018.02.12. 11:25:52

@Szilárd vélemény:
"Ezzel te is bizonyítottad, hogy itthon az érvelés helyett arroganciával érvelnek az emberek. "
Ne mindig magadból induljál ki, légyszi'!

"Ez a baj hogy senki sem gondolkodik csak irogat összevissza mindenféle baromságot."
Akkor talán abba kellene hagynod!

"És ha téved, ahelyett hogy beismerné, megmagyarázza."
Beismerte, hogy rosszul fogalmazott. Hogy neked nem jött le a mondandója, az már a te gondod. Ha meg lejött, akkor egyszerűen csak megörültél, hogy végre valamibe beleköthetsz. És most körömszakadtáig próbálsz ebbe kapaszkodni.

"Tudom nehéz beismerni, ha valaki téved, de ez is egyfajta szellemi fejlődés."
Örülök, hogy ezt felismerted végre!

csobi2011 2018.02.12. 11:41:36

@rabelais: nagyon objektív dolog egy hírportál (888) alapján lebunkózni a több mint 2 millió fidesz szavazót. Gratula! Csak olvasgass itt ezen a blogon és fogod látni, hogy a legocsmányabbul fröcsögők mind ballibek. Na mindegy! Mindenkinek szíve joga azt gondolni amit akar! Csak észre sem veszitek hogy pont ti vagytok akik a legjobban összetartjátok a fidesz tábort! Ki akarná hogy egy olyan bagázs hatalomra kerüljön akik ilyen gyűlölettel vannak a másik ember iránt?

6.Lenin 2018.02.12. 11:45:07

@csobi2011:

A 888-on is a ballibek a fröcsögők, minden blogon ők a gyűlölködők.

Attilajukkaja 2018.02.12. 11:47:09

@csobi2011:
"Ki akarná hogy egy olyan bagázs hatalomra kerüljön akik ilyen gyűlölettel vannak a másik ember iránt?"
Jogos. Ezért nem szabad a Fideszre szavazni. Senki nem ásott olyan mély árkot a magyarok közé, mint Orbán.

csobi2011 2018.02.12. 14:10:52

@rabelais: csak arra nem vagy hajlandó válaszolni a sok káromkodás közepette, hogy ha csak a suttyók támogatják a fideszt, akkor mért nyer meg minden fejlett, jómódú, többségében intelligensek által lakott körzetet: belváros, buda, győr, fehérvár stb..
De látom hiába hozom az észérveket, mert te is azt a libsi szokást tolod, hogy ha tényekkel találkozol, akkor csak fröcsögsz, és terelsz. Szóval részemről lezártnak tekintem a vitát. Te meg csak nyomasd a libsi gyűlölködést. Lássa mindenki mért kell a fideszre szavazni.

6.Lenin 2018.02.12. 14:33:44

@rabelais:

Olvasd el a saját bejegyzéseidet, a 888 -on a libsik hozzászólásait, a B1-en néhány (tucat) őslakó hozzászólásait. Nyíltan, vagy burkoltan ők gyűlölnek mindenkit, akinek más a véleménye.

morpho 2018.02.12. 14:42:05

@Szilárd vélemény: "Annyi, hogy a nyitás után sokkal könnyebb lett kint munkát vállalni"

Elég nehezen fogtad fel, hogy mit is akartam írni. De azért csak sikerült! Szép munka!

@rabelais: Lenin elvtársat hidegen hagyja a linked, mert begyalulja a hazudozását. Ezért unom már kurvára ezt a kullancsot.

Attilajukkaja 2018.02.12. 14:53:13

@6.Lenin:
" Nyíltan, vagy burkoltan ők gyűlölnek mindenkit, akinek más a véleménye."
Mintha te nem ezt tennéd. :o)
Amúgy én sem támogatom a gyűlölködést. A szakadék egyes emberek között már régen megvan, de soha nem volt olyan mély, mint Orbán regnálása alatt. Ezt persze lehet tagadni vagy kimagyarázni, de én akkor is így élem meg a dolgot. Szerintem ez nem jó se a magyar embereknek, se az országnak, - ami egy és ugyanaz.
Túl kellene lépni ezen.

6.Lenin 2018.02.12. 15:14:45

@Attilajukkaja: @morpho:

Nekem nem kell elolvasni sehol, hogy mi a véleményem. Képes vagyok magam kialakítani, miután elolvasom a hozzászólásokat.

A vita, még nem gyűlölet mások iránt, akinek esetleg más a véleménye. Sőt én szeretem a köcsögöket, mert szórakoztatnak, tehát a köcsögözés csupán a szeretetem megnyilvánulása irántuk.

6.Lenin 2018.02.12. 15:20:54

@rabelais:

Legközelebb a kedvenc arabomnál találkozhatnánk, miközben a kedvenc gyrosomat készíti, elmesélné, hogy milyen jókat beszélgetünk, sőt a kávéját egyenesen imádom.
Tőlem még ilyesmiket tuti, hogy nem olvastál, hiszen a feleségem se magyar, a gyerekeim is külföldön születtek, és nagyon sok jó ismerősöm van, akik szintén nem magyarok.
Most nagyon melléfogtál. Köcsög (imádlak, akkora fasz vagy, hogy ez tényleg már unikum)

Szilárd vélemény 2018.02.12. 15:22:30

@morpho: Tanulj meg fogalmazni és akkor nem fogsz baromságokat írni, és akkor úgy lehet érteni, ahogy te gondoltad. Tudom, hogy ebben a modern korban nem számít milyen minőségben fejezzük ki önmagunkat, de azért az illegális meg az engedély kellett hozzá nekem nem szinonima, hiába véd jukka barátod. Nehezebb beismerni, hogy tévedtél és f@szságot írtál és ezért az érvek helyett jön az arrogancia.

Szilárd vélemény 2018.02.12. 15:25:59

@csobi2011: Az első bekezdésed kornkrétan nem igaz. Nézd meg a választási eredményeket Budapesten (2006, 2010, 2014). Messze nem olyan felülreprezentatált a fidesz az átlaghoz képest, mint ahogy te most beállítod. Tényeket sorakoztass, ne érzéseket. Egyébként nem véletlen nem szereti sokuk a fővárost.

Attilajukkaja 2018.02.12. 15:27:29

@6.Lenin:
"Nekem nem kell elolvasni sehol, hogy mi a véleményem. Képes vagyok magam kialakítani, miután elolvasom a hozzászólásokat."
????

"A vita, még nem gyűlölet mások iránt, akinek esetleg más a véleménye."
Akkor ezt miért veted fel?

"Sőt én szeretem a köcsögöket, mert szórakoztatnak, tehát a köcsögözés csupán a szeretetem megnyilvánulása irántuk."
A gúnyolódás még nem az erősséged. Dolgoznod kel rajta egy keveset!

Szilárd vélemény 2018.02.12. 15:28:48

@Attilajukkaja: Attila, Attila... a kötekedés nem megoldás. És egy vitában törekedni kellene az értelemre és arra, hogy pontosan legyenek kifejezve a gondolatok, ne kitalálni kelljen "mire gondolhatott a költő".

6.Lenin 2018.02.12. 15:35:04

@Attilajukkaja:

" Nyíltan, vagy burkoltan ők gyűlölnek mindenkit, akinek más a véleménye."
Mintha te nem ezt tennéd. :o)"

Ezt te írtad nekem. Még arra se emléxel, amit te írsz másoknak.

"????"

"Lenin elvtársat hidegen hagyja a linked, mert begyalulja a hazudozását. Ezért unom már kurvára ezt a kullancsot. "

Ezt a köcsög mopho írta.(hátha elolvasom én is. Így szokta, üzen, másokon keresztül)

Neki válaszoltam, hogy én nekem van saját véleményem, és nem kell sehol elolvasnom, hogy mi is legyen az.

Dereng?

Attilajukkaja 2018.02.12. 15:58:46

@6.Lenin:
"Ezt te írtad nekem. "
És???? Miért kellene erre emlékeznem?

"Neki válaszoltam, hogy én nekem van saját véleményem, és nem kell sehol elolvasnom, hogy mi is legyen az."
OK. Gratulálok!

@Szilárd vélemény:
"Attila, Attila... a kötekedés nem megoldás. "
Majd megüzenem Attilának. Főleg, hogy te kötekedtél egy megjegyzéssel, nem fordítva.

"És egy vitában törekedni kellene az értelemre és arra, hogy pontosan legyenek kifejezve a gondolatok, ne kitalálni kelljen "mire gondolhatott a költő"."
Az olyan szájkaratékba, amiket te kezdeményezel, nem kell törekedni sok értelemre. Mivel nem velem vitatkozol. Viszont megfogadhatnád a saját tanácsaidat, amikor másokkal polemizálsz.
Üdv,
Jukka

6.Lenin 2018.02.12. 16:10:23

@Attilajukkaja:

"És???? Miért kellene erre emlékeznem?" 2 hsz-el korábban írtad, aztán rákérdeztél, hogy mire válaszoltam.

Szerintem a továbbiakban inkább a kezelő orvosoddal és gyógyszerészeddel beszéld meg a problémáidat.

csobi2011 2018.02.12. 16:54:45

@Szilárd vélemény: én az utolsó 2014-es választásból indultam ki. Mi nem igaz a hozzászólásomból? Budapesten az összes budai kerületet (kivéve óbuda) a fidesz nyerte 6-ból 5-öt. A pesti oldalon az ellenzék vitte újpestet, angyalföldet, csepelt, zuglót, kispestet stb. a tipíkus korábbi munkás negyedeket, és a fidesz nyert a belvárosban és a pesti perem kerületekben. Továbbá a fidesz nyert minden nyugat mo-i körzetet is. Szóval mi nem igaz a hozzászólásaimból?

taga20 2018.02.12. 17:37:27

@6.Lenin: te tényleg egy köcsög vagy köcsög!

Attilajukkaja 2018.02.12. 17:39:34

@6.Lenin:
"Szerintem a továbbiakban inkább a kezelő orvosoddal és gyógyszerészeddel beszéld meg a problémáidat."
Ennyi az érvelésed?
Aha.

morpho 2018.02.12. 17:51:14

@Szilárd vélemény: "Nehezebb beismerni, hogy tévedtél és f@szságot írtál és ezért az érvek helyett jön az arrogancia"

@morpho: " Igazad van, rosszul fejeztem ki magam. Kellett munkavállalási engedély, amit vagy megkaptál, vagy nem. De azért azt te is tudod, hogy én az EU szabad munkaerőpiacára gondoltam. Elnézést kérek."

Már rég elismertem. Mit szeretnél még, hogy le is szopjalak? Most viszont, hogy ezen túl vagyunk, simán menj a picsába! Kurvára unalmas vagy, hogy szavakon lovagolsz, mikor már rég tisztáztuk a lényeget. Azt azért megnézném, majd amikor te is beismered, ha valamit elbaszol!

6.Lenin 2018.02.12. 18:06:39

@Attilajukkaja:

Mivel nem beszéltem sem a kezelő orvosoddal, sem a gyógyszerészeddel-de gondolom az orvosi titoktartás miatt úgysem árultak volna el semmit rólad-így csak arra hagyatkozhatom, amit itt művelsz. Arra pedig a továbbiakban nem vagyok kíváncsi. Mivel látom, hogy bizonyos dolgokat nehezen értelmezel, ezért ezt most megpróbáltam még utoljára-és lehetőleg finoman- a tudomásodra hozni.
(mondjuk az se lett volna nagy tragédia, ha simán elküldelek melegebb éghajlatra, hogy szórakozzál mással, a lényeg ugyan az, mint fentebb)

6.Lenin 2018.02.12. 18:57:59

@rabelais:

Jajj! Kilóg?
Más nincs akivel beszélgethetnél? Dobj be valamilyen érdekes témát.

Attilajukkaja 2018.02.12. 20:19:06

@6.Lenin:
"Mivel nem beszéltem sem a kezelő orvosoddal, sem a gyógyszerészeddel-de gondolom az orvosi titoktartás miatt úgysem árultak volna el semmit rólad-így csak arra hagyatkozhatom, amit itt művelsz. Arra pedig a továbbiakban nem vagyok kíváncsi."
Kár volt ilyen hosszúra húzni a magyarázatot, hogy miért lógsz még mindig rajtam. :o)))

"az se lett volna nagy tragédia, ha simán elküldelek melegebb éghajlatra, hogy szórakozzál mással"
Tudom, nehezedre esett megtartóztatnod magad. Dicséret illett azért, hogy kulturáltan viselkedtél. Sokaknak ez nem sikerül.
Pedig csak véleményeket ütköztettünk. Semmi más nem történt.

6.Lenin 2018.02.12. 20:51:04

@Attilajukkaja:

Most tényleg nem érted?
"Pedig csak véleményeket ütköztettünk. Semmi más nem történt. "

Ha valóban erről szólna. semmi gond nem lenne. Te kiragadsz szavakat, mondatrészeket, kiforgatva, teljesen más értelmet adva a dolgoknak, belekötsz abba is, amit nem is írt a másik. Erre nincs szükségem, mert értelmetlennek tartom, valamiféle ferdült lelki igénynek. Lehet, hogy észre sem veszed? Ez a megszokott stílusod? Akkor az sem érdekes a számomra a továbbiakban.
Csak segítségként, ennyit még.

Attilajukkaja 2018.02.13. 10:51:07

@6.Lenin:
"Csak segítségként, ennyit még."
Remélem, tényleg segített rajtad ez a kis kirohanás. Mindig okos dolog kiengedni a gőzt!

6.Lenin 2018.02.13. 11:03:29

@Attilajukkaja:

Kösz.
Tökéletesen igazoltad amit előtte írtam.

6.Lenin 2018.02.13. 11:05:25

@Attilajukkaja:
véletlenül hamarább elment

"Te kiragadsz szavakat, mondatrészeket, kiforgatva, teljesen más értelmet adva a dolgoknak, "
Neked írtam, rólad.

Attilajukkaja 2018.02.13. 14:38:01

@6.Lenin:
"Te kiragadsz szavakat, mondatrészeket, kiforgatva, teljesen más értelmet adva a dolgoknak, "
Írjál olyat, amit nem ennyire könnyű "kiforgatni", vagyis leleplezni. Újfent sokat segítesz majd magadon!
süti beállítások módosítása