B1 blogcsalád



A lányok szobrokat utánoznak, a fiúk centuriát alkotnak, alakoskodnak: Kerényi Imre bedilizett

2018. január 29. - Mr Flynn Rider

Kinyílott a zártosztály. Megírom. Kerényi Imre legújabb ötlete, hogy a NER elitgyerekeinek szervez nyári tábort. De nem is akármilyet: igazi hitlerjugendeset.

Kerényi.jpg

A Magyar Krónika decemberi számában jelent meg Kerényi Imre sajátságos, archaikus stílusban megírt felhívása, amelyben arra bíztatja a NER- elitet, hogy küldjék el a gyerekeiket a Gizella-táborba. Annyi féle tábor van már a világon, de ilyen még nem volt: a fiúk római tunikába öltözve, puhafából készült római karddal a kezükben, római centúriák mintájára masíroznak, hadiversenyt rendeznek, a lányok pedig szobrokat utánoznak, aztán Kerényi Imre szárnyaló alkotói fantáziájának megfelelően együtt zengik a mondókát:

„Bíró, pandur, lakatos, tiéd lesz egy láda fos.”

De még nem érkeztünk el a legdurvább részekre. 

250 ezer, de kifizetheti más is, ha kézzel írja a kérelmet. Ennyi ugyanis a tábor ára, ezért cserébe a gyerekek névre szóló biciklit, ruhát és felszerelést kapnak. Vagyis mindjárt a tábor elején egyenruhába kell öltözniük, aminek pszichológiai hatása ismert: az egyéniség felszámolása és a csoporthatás felerősítése.

„A kéthetes nyaralás igen drága, viszont minőségi. A benevezési díj gyermekenként 250.000 forint. Böjte Csaba testvér logikája szerint kell gondolkodnunk. Ó a kérdést így tenné fel. Er-e trónörökösünk ekkora befektetést?

A Gizella tábor toborzólevelét a tavasz folyamán megkapják polgármestereink, államtitkáraink és minisztereink, azzal a kéréssel, hogy gyermekeiket és unokáikat fizessék be a vörösberényi Gizella táborba. Ugyanez a levél a Kárpát-medence egyházi méltóságait arra kéri majd, hogy a plébániák és a parókiák látókörében lévő legtehetségesebb gyermekeket küldjék el a Gizella táborba, s vállalják át nyaralásának költségeit.”

Baráti alapítványok és a kézzel írt levél:

„Ugyanez a levél a baráti alapítványoktól azt kéri, hogy tegyék lehetővé nyaranta 20 darab Gizella-ösztöndíj kibocsájtását, mely ingyenes nyaralást jelent. Az ingyenes helyeket a szülők kézzel írt kérelme alapján e sorok írója osztja ki.”

Kell a gyerek vallása és fejmérete is, csupa releváns információ:

„A bejelentkezéskor szükséges adatok: a szülő neve és elérhetősége, a gyermek neve, vallása, testmagassága, testsúlya, láb és fejmérete, öt egyforma portré-fénykép is kell a diákról és szülői nyilatkozat, hogy van-e a gyermeknek étkezési allergiája, tud-e biciklizni és tud-e úszni.”

Lesz vitorlamester is, mint Rejtőnél, csak le n nyeljen egy font bagót, ha pofonverik:

„Minden turnus 30 diákot fogad, a munkát 5 tanár - táborvezetó, tánctanár, korrepetitor, színháztanár és túravezetó tornatanár  irányítja. Rendelkezésre áll két úszóedzó és néhány vitorlamester is. A gyermekek a Hotel Kolostor kétágyas, zuhanyozós celláiban laknak, s refektóriumban, vagy a szomszédos iskolában étkeznek.”

A programok még érdekesebbek:

„A kéthetes turnus során minden diák megtanul néhány tréfás verset, néhány karéneket, néhány táncot és részt vesz néhány színpadi jelenet előadásában. Angyalként ezt énekelik majd: Született világ Megváltója, ördögként pedig így csúfolódnak: Bíró, pandur, lakatos, tiéd lesz egy láda fos.

Az első foglalkozáson a diákok megtanulnak egy egyszerű menettáncot és egy leánykarikázót, ezt folyamatosan gyakorolják, s a harmadik nap kirándulásán, valamint a tizennegyedik nap gálamúsorában elő is adják e műsorszámot.”

Ügyelnek a sportosságra is, hiszen milyen Hitlerjugend az, ahol nem sportosak a „gyámolítottak”? Úgyhogy a kolostorkertben minden reggel reggeli torna várja őket, aki nem tud biciklizni és úszni, az most majd megtanul az emblémás kerékpárokon. a biciklitúrákra egyébként rendőrmotorosok kísérik, a buszos kirándulásokra fellobogózott buszok viszik mindenféle őket.

A legtöbb program templomlátogatás, elmennek Pannonhalmára, Fehérvárra, kolostorokat és templomokat néznek meg, ez az egyetlen program, amiben a tábor nem hasonlít a nemzetiszocialisták ifjúsági nevelőtáboraira. A legszebb részeket viszont muszáj idéznünk:

„A csapat e napot a balácai villa rustica gyönyörűen föltárt múzeumában tölti. A leányok a szobrokat utánozva megtanulhatják a peplon viselésének és tekergetésének kelta és későrómai divatját, a fiuk a tunikaviselés a kardtartás szabályait. Aztán eseményjáték következik. A diákok a már megtanult menettánc szerint masírozó katonacsapatot, centuriát alkotnak, mely egy százados, a centurio vezetésével Aquincum felé vonul a villagazdaság előtti hadiúton. A gazdaság urának szerepét a múzeumigazgató alakítja. A padrone és a centurio római módon köszöntik egymást, a házigazda meginvitálja a vendégeket. Irány a triclinium, az ebédlőterem.

A hozott ebédcsomagokat a diákok, a tanárok és a múzeológusok közösen fogyasztják el a villagazdaság festett falú ebédlőjében. Aztán hadi versengés következik a gyógyfüves kertben, a győztesek díja a leányok által font koszorú. A leányok versengését a Vesta-szüzek leánykarikázójában a fiúk pontozzák.”

Az utolsó nap programja se semmi:

„Tizennegyedik nap. Erkeznek a szülők. 11 órakor a Magtár Színház színpadán a Gizella tábor diákjai bemutatják szüleiknek frissen megszerzett tudásukat. Enekelnek, táncolnak és alakoskodnak. Aztán szüleiket leültetik a refektóriumba, felszolgálják nekik az általuk készített szendvicsebédet és vége a kalandnak.”

Kerényi Imre azzal zárja sorait:

„Éljen az országépítés!”

 

Orbán Viktor is jóváhagyását adta az agyelhagyásra: a Hivatalos Értesítőben megjelent egy határozat a miniszterelnök aláírásával, ami szerint azonnali hatállyal félmilliárd forintos támogatást küldenek Balatonalmádi önkormányzatának a vörösberényi kolostor (a tábor helyszíne) állagmegóvására, és ifjúsági táboroztatás előkészítésére. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1213613599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matild Vesztergom 2018.01.29. 14:45:44

Tudomásom szerint a tábort lefújták. Orbán Kerényivel visszavonatta a meghirdetett /elit gyermekek/ üdültetést!

2018.01.29. 19:32:58

Súlyos fidiótizmusban szenved eme levitézlett MSZMP káder, a NER udvari bohóca, Imi bácsi.

csorsza 2018.01.29. 19:36:25

@Matild Vesztergom: Most az egyszer sajnálnám az ún. "elit" gyermekeit :)
Kerényi meg kész van.

közép dunántúli régió 2018.01.29. 20:20:45

@ogli dzsí: köszönjük, hogy őszintén megosztottad velünk ezt a titkos szexuális eltévelyedésedet. Ne aggódj. Az orvostudomány ma már csodákra képes. Téged is kikezelhetnek.

nemecsekerno_007 2018.01.29. 20:26:25

Talán nem szoptattak elég ideig. Ezért lehet.

Visceroid 2018.01.29. 20:38:05

@Matild Vesztergom: "Orbán Kerényivel visszavonatta a meghirdetett /elit gyermekek/ üdültetést! "

És hány ilyen lesz még! Orbán idejét csak az fogja lekötni, hogy annullálja a rengeteg hülyeséget, amit a kápói kitalálnak.

Aquincum 2018.01.29. 21:44:25

@ogli dzsí: Elkeserítő, hogy sokan nem érzik, nem látják, hogy milyen nagy baj van az országban! Egy ilyen ízléstelen, idióta, gondolatnak csúfolt hülyeséghalmazt egyáltalán hogyan lehet komolyan venni? Ahol ezt nem nevetik ki, ott “ideje van a sírásnak”. Abszolút találó a párhuzam a Hitlerjugend nevelőtáboraival, az antik róma iránti hamis nosztalgia is stimmel. Még a germán istenek kellenének, dehát már anélkül egy valóságos butaságtörténeti kiállítás ez az egész! A “Kárpátok új géniuszának” egyik fő tanácsadójától! Tényleg, szó szerint megáll az ész. És magának ez tetszik? Az is tetszeni fog, amikor kilépünk az Unióból? Esetleg, amikor szükségállapotot hirdetve bizonytalan időre felfüggesztik a választásokat? Gondolkodjon ember, ha még van nem agymosott szürkeállománya!

Aquincum 2018.01.29. 21:51:55

@Visceroid: Részben egyetértek, de csak részben. Az a gyanúm, hogy a “kápók” nem véletlenül lettek azok. A Csúcsgazembernek nyilván tetszik a lojalitásuk (magyarán felséges valagának fényesre való nyalása általuk), és egészen biztosan az habitusukkal is egyetért. Másképpen ez az stupid, barom Kerényi sem juthatott volna ilyen magasra!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.01.29. 21:52:35

Valóban kicsit elmebetegnek tűnik a dolog a leírás szerint, de Kerényi tényleg az, már régóta. Viszont a tábor nem lett volna zsákbamacska, nem kötelező jelentkezni rá. És a Hitlerjugend emlegetésére most nem látom az alapos indokot.

Attól még nem kell berezelni, ha fiúk katonáskodnak. Ma úgyis a puhányság a szokás az elit úri népek között, a katonásdi talán kicsit felébreszti a szunnyadó hormonokat. A "szandálos filmek" hullámja a gyerekek között is divatossá tette az ókort, nincs abban semmi rossz.

Köves D. Gábor 2018.01.29. 23:59:32

Ha igaz, hogy a miniszterelnök leállíttatta ezt a tábort, azon egyáltalán nem csodálkozom. Ugyanis ez felhívás erősen kritikus és gúnyos a jelenlegi hatalommal és ideológiával szemben. Csak olvasni kellene a sorok között. Néhány példa:
- Mire képzi a felhívás szerint ez a tábor az elit csemetéit? Arra, hogy fegyelmezetten kövessék a centuriót és tanuljanak meg alakoskodni. Tehát ezek azok az erények, amelyeket a felhívás szerint az uralkodó osztály következő generációjának tanúsítani kell. Van ebben a jó adag irónia.
- Milyen mondókákat tanítanának a felhívás szerint a csemetéknek? "Bíró, pandúr, lakatos, tiéd lesz egy láda fos." Furcsa, ezt még sosem hallottam, lehet, hogy Kerényi találta ki? Mindegy. Lényeg, hogy egy erősen áthallásos, valószínűleg ad hoc gyártott mondóka. Tele van utalásokkal: a "láda fos" az origo.hu-n megjelent Jobbik-ellenes kamucikk nevezetes "fekálialádájára" rímel. A mondóka olyan társadalmi csoportoknak szánja a láda fost, akikkel a jelenlegi rezsim viszonya konfliktusos: l. a bírákat és a pandúrokat, vagyis a rendvédelmi dolgozókat. Stb.

Szóval véleményem szerint nem véletlen, hogy ilyen erőletetten historizáló, furcsa utalásokkal teli és émelytően giccses ennek a tábornak a koncepciója és maga ez a felhívás is. Kerényi színházi ember, akinek hivatalból kell értenie a szimbólumokhoz, a finom utalásokhoz és a hatáskeltéshez, ezért nem tudom elképzeni, hogy véletenül csinált volna ilyen hülyeséget. Egészen biztos, hogy ezt szándékos trollkdásnak szánta, bár nem tudom, mi indította erre, és mi volt vele a célja.

Megjegyzem, anno az Alaptörvény kapcsán kiírt képzőművészeti pályázatnál (szintén Kerényihez volt köthető) is valami hasonlót véltem felfedezni, amikor megláttam a nyertes versenyműveket.

Dan da Man 2018.01.30. 00:40:57

@ogli dzsí: Faszt mennél, te troll geci. Csak a szád nagy. De azért az utolsó mondatrészből ki is kacsintasz. Csak akkor minek produkálod magad? Tényleg nincs ennél jobb dolgod? Vagy tényleg fizetnek érte?

Lamlam 2018.01.30. 00:47:22

Így ne épitsen országot Kerényi ! Épp elég "gender" elmélet született már ebben az országban.De, a baromságain túl mire kell neki a gyermekek fejbősége ? Mengele is méregette a gettóban a fejeket.

Fánkevő Fáncsi 2018.01.30. 02:38:21

@Lamlam: "mire kell neki a gyermekek fejbősége ?"
Hát hogy sapkát tudjanak mindre szabni. Nem túl sok fantáziád van.
Inkább az az undorító az egészben, hogy egy olyan országban mint M.o, ahol ilyen hatalmasak az társadalmi különbségek, a politikai seggnyalók, a gazdag politikusok gyerekeinek szerveznek dőzsölös mulatságokat.
250 rugó/fő hahahaha. Ezt a magyar melósok hány százaléka tudja megengedni magának ? Azokról beszélek akik beszopják, hogy Soros meg a migrányák minden baj okozói, és úgy egyébként boldogan szavaznak a Fideszre. Akik meg köszönik szépen a szavazatokat és elküldik a gyerekeiket 250ezer/fő-ért 2 hetes táborba.
Egy kabaré ez az ország :)

Lamlam 2018.01.30. 02:45:22

@Fánkevő Fáncsi:
Bocsika erre nem is gondoltam! De, Én nyáron nem hordok sapkát !
A másik "elit gyerekek" vagyis ha meg is tudod fizetni sem mehetsz mert melós vagy.Ennyi.

2018.01.30. 06:01:55

Kerényi szereti a kisfiúkat, akiknek puha fakardok meredeznek a kezeikben. Nem lepődök meg ezen. Ő az, akit a fiaim a közelébe se engednék.

Gabor Baczoni 2018.01.30. 06:13:00

Esetleg a LIPÓTMEZŐT biztositani a BERENDEZŐ úrnak! ott most "foshat a talicskájába"

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.30. 08:24:52

Erről miért kussol minden ballib média ?

mandiner.hu/cikk/20180128_szurkefarkas_vona_skandalja_a_muszlim_kozonseg_vona_eloadasa_utan
„Szürkefarkas Vona” – skandálta a muszlim közönség Vona előadása után

----

Van Videó is.

Aki nem tudná a "Szürkefarkas" egy törökországi muszlim terrorszervezet, akik Allah nevében erpőszakosan terjesztik a muszlim hitet, fegyverekkel és kábítószerrel kereskednek.
Ide nyalta be magát Vona.

Európai téridő 2018.01.30. 08:25:58

Nemondmá', hogy csak most esett le neked!

Capt. Hindsight 2018.01.30. 09:11:55

@Colonel H. Stinkmeaner: Melyik épelméjű szülő engedné a gyermekét ennek az embernek a közelébe?

www.youtube.com/watch?v=bctivboqvKo
süti beállítások módosítása