B1 blogcsalád



Stop Soros: hatalmas öngólt rúgott a kormány

2018. január 21. - ashwood

19227763_1197785_9e66d0193bb62a99eb15678568069bff_wm.jpgNoha a kritizáló civileket akarta megrendszabályozni a kormány ezzel a slendrián törvénytervezettel, valójában a saját propagandája alól húzza ki vele a talajt.

Fontos újra és újra rögzíteni a tényeket:

– az a tömeges, illegális migráció, aminek létezését a kormány el akarja hitetni, a valóságban nincs. Bőven elegendő a rendőrség idevágó statisztikát böngészni.

– Akárhányszor mondja is el a kormánypropaganda, Soros-terv nem létezik. Egy milliárdos leírta, elmondta az elképzeléseit. Nem kell komolyabban venni, mint bármely más milliárdos véleményét bármely más globális problémáról. Bill Gates-terv sem létezik.

Az illegális migráció bárminemű támogatása Magyarországon most is bűncselekmény, új törvények megalkotása nélkül is üldözendő és büntetendő cselekmény.

Itt álljunk is meg egy pillanatra. A büntető törvénykönyv ugyanis nem köti össze az embercsempészetet feltétlenül vagyoni haszonszerzési szándékkal. A btk 353. paragrafusa szerint: "Aki államhatárnak más által a jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez segítséget nyújt, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." (Ha fizetnek is az embercsempésznek, úgy csak a büntetési tétel nő.)

Most nézzük, mit akar bevezetni a Stop Soros néven emlegetett kodifikációs szörnyszülött: "illegális migrációt támogató szervezetnek minősül … (amely) harmadik országbeli állampolgár kérelmező Magyarország területére történő jogszerűtlen belépését, átvételét és tartózkodását szponzorálja. … Magyarország területére történő jogszerűtlen belépését, átvételét és tartózkodását egyéb módon támogatja."

Nem a vakszerencsén múlt, hogy a tervezetbe olyan homályos, jogilag nagyon nehezen kezelhető kifejezés is bekerült, mint a "szponzorálja". A hétköznapi nyelvhasználatban ez általában viszonzást nem váró anyagi támogatást jelent, noha a szó eredeti jelentése mindössze a támogatás. Igazi gumifogalom, amibe – ha a hatalom úgy akarja – bármi beleférhet.

És most jutottunk el a klasszikus öngólhoz. Rogán Antal propagandaminiszter vasárnap reggel közölte: a kormánynak listája van az illegális bevándorlást támogató szervezetekről, és "ha nem vallják be, akkor a hatóságok kényszerítsék rá őket erre a bevallásra." Ennek lehetősége a törvénytervezetben is megtalálható: ha egy szervezet nem jelenti fel magát, mint embercsempészt, akkor az ügyészség – több forduló után – végül a bíróságtól kérheti büntetés kiszabását vagy akár az érintett társaság felszámolását.

Csakhogy a bíróság előtt bizonyítani kell ám, hogy egy NGO jogszerűtlen határátlépést támogat, szponzorál, segít elő, vagy nevezzék, ahogy épp jól esik.

Rogán azt is bejelentette: "törvénycsomag parlamenti elfogadása után senkit nem fog meglepetésként érni, ha Soros Györggyel szemben az elsők között vezetik be a távoltartási végzést, amennyiben nem hagyja abba a bevándorlás finanszírozását." Ennél komolyabban kellene ám fellépni az aktuális patás ördög ellen, ha valóban pénzzel segíti az illegális határátlépést – hisz ez embercsempészet a hatályos törvények szerint.

Csakhogy ezzel a bizonyos idegenrendészeti távoltartással is az baj, hogy az érintett a hatósági döntéssel szemben bíróságon keresheti az igazát. Ott pedig a propagandalózungok helyett tényekkel, bizonyítékokkal kell előállni. Mert bár könnyen elképzelhető, hogy első fokon, az erre kijelölt, és kormányhű ex kormánytisztviselőkkel feltöltött közigazgatási bíróságon még megállja a helyét a hablaty, de másodfokon, vagy még feljebb már biztosan nem.

A kormány tehát saját maga terelte – alapvető szándékai ellenére – jogi útra a rágalmazást. Korábban csak a megvádolt civilek keresték az igazukat a bíróságon, és rendre meg is nyerték a pereket a Fidesszel szemben.

Egy egyszerű példa a bizonyítás lehetetlenségéhez. Rogán szerint "az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz … mint a Helsinki Bizottság", azon érvényt fognak szerezni a törvénynek. Mit is csinál a Helsinki Bizottság, ami Rogán szerint "szponzorációt" jelent? A szervezet saját ismertetője szerint: "Az ország tíz városában évente több mint ezer menedékkérőnek nyújtunk jogi segítséget, sokszor biztosítunk jogi képviseletet. Évi száz felett jár az olyan ügyek száma, amelyeknél a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) által elutasított menedékkérőket képviselünk annak érdekében, hogy a bíróság megváltoztassa a döntést."

Ez lenne az illegális migráció szponzorálása? Lássuk akkor a Fidesz Alaptörvényét, XXVIII. cikk: "Mindenkinek joga van ahhoz, hogy jogorvoslattal éljen az olyan bírósági, hatósági és más közigazgatási döntés ellen, amely a jogát vagy jogos érdekét sérti." De mást is ír ám a magyar jogrend gránitszilárdságú fundamentuma: az eljárás "alá vont személynek az eljárás minden szakaszában joga van a védelemhez." És ha mindez nem lenne elég: "A védő nem vonható felelősségre a védelem ellátása során kifejtett véleménye miatt."

Az Alaptörvény e szakaszait egyébként a kormányzat is betartja, ezért kap mindenki – legyen piti zsebtolvaj, vagy illegális határátlépő, esetleg embercsempész – kirendelt védőügyvédet, ha maga nem tud gondoskodni a védelméről. De még tolmácsot is fizet az állam, hogy a perbe fogott egyáltalán megértse, miről szólnak az ellene felhozott vádak. Ez pedig az adófizetőknek milliárdokba kerül. Eszerint az állam támogatja – jogi segítséget nyújtva – az illegális migrációt? Természetesen nem, mindössze betartja a törvényeket. Ugyan így a Helsinki Bizottság sem szeg meg egyetlen jogszabályt sem, amikor a határon valamilyen módon átjutottaknak jogi segítséget nyújt. Nem abban, hogy átlépjék a határt törvénytelenül – hisz a szervezet már Magyarország területén, a rendőrök által elfogott menekültekkel áll kizárólag kapcsolatban. Amennyiben ez büntetendő, akkor minden magyar állampolgárságú rászorulónak nyújtott jogi támogatás is az – elvégre az Alaptörvény meglehetősen egyértelműen fogalmaz, amikor a "mindenkinek" szót használja.

Édeskevés lesz a propagandát szajkózni a bíróságon, amikor érvényesíteni akarják majd ezt agyrémet. Bizonyítékkal pedig mindeddig egyetlen egy alkalommal sem tudott előállni a kormány.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5713591849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2018.01.21. 12:57:53

azt gondolja az ember, hogy nem mennek le jobban kutyába a fityeszes bűnözők, de jön a következő nap és rájössz, hogy tévedtél.

lassan tényleg lépni kell ebből az országból, mielőtt teljesen pöcegödör lesz.

kószák egyike 2018.01.21. 14:12:52

Kedves szerző ashwood, ne viccelj már! Értem én ezt a hurrá optimista hangulatot, hogy minimum hetente kell egy olyan poszt, hogy most már a NER aztán tényleg elhúz a picsába, és most aztán már tényleg lábon lőtte magát, és itt ez most már tényleg orbán őszödi beszéde és aztán mostmán tényleg de nagyon vége ennek az őrületnek. Értem. De használjuk már a józan eszünket!

Minden ilyen törvény után, mely simán bele illene egy Hollószínház jelenetbe, Dalma néni elégedetten csettint és azt mondja végre megkapják a pofájukra! És még a szomszéd Joli nénit is elcibálja magával szavazni.

Hová kellene fokozódnia a hülyeségnek, hogy a csendes többség végre észrevegye miről szól a dal és hova tartunk?

H3rold 2018.01.21. 14:20:04

Ez a sok húgyagyú balf@sz fideszes politikus már kínjában nem tud értelmes dolgot kitalálni, amivel a választás előtt elterelheti a figyelmet a lopásaikról és a katasztrofális közállapotokról.

LKerekes 2018.01.21. 14:20:47

@kószák egyike:
Hová tartunk?
Te a végleges elhülyülés felé, az biztos.

LKerekes 2018.01.21. 14:22:04

@Quarker:
Mindezt azért csinálják, hogy legyen miért egymást leszopnotok és , hogy ne unatkozzatok.

taga20 2018.01.21. 14:48:32

@LKerekes: laci neked mennyit fizetnek, hogy ekkora fasz legyél?

szerinted mi akurvaanyád lesz, mikor te, a dalmanéni, és a gecimaffiád marad itt ebben a szerencsétlen országban, és nem lesz eus pénz?

György Csaba Nagy 2018.01.21. 15:26:49

@LKerekes: Na, neked ettől már nem kell tartanod. Aki ennyi rablás, hazudozás, az ország középkorba visszavezetése, a fiatalok elűzése, az egészségügy és oktatás lebénítása, a gazdaság elképzelés és cél nélküli, külföldi tőkének kiszolgáltatása után még ide tapsol, az elérte a végállapotot.

Zoltan Hazafi 2018.01.21. 15:36:44

@taga20: Ez már nem lesz pöcegödör. Mert már - az.

Zoltan Hazafi 2018.01.21. 15:39:55

@LKerekes: Te már magadat is le tudod. Hajlékony gerinc kell hozzá, tudod - ész nem. És nem unatkozol Kerekes László úr.

morpho 2018.01.21. 15:44:29

Ezt a törvényt sosem fogják alkalmazni. Egyrészt nyilvánvalóan nem is lehet, hülyeség az egész. Csak úgy csinálnak, mintha csinálnának jogi hátteret a propagandájuknak, a nemlétező betelepítési irodákat akarják hihetővé tenni. látszat az egész, hogy a szavazó elhiggye a propaganda döcögős részeit. Viszont ami Rogánt illeti. Ha jobban megnézzük, a betelepítési kötvényes offshore irodákat! "harmadik országbeli állampolgár kérelmező Magyarország területére történő jogszerűtlen belépését, átvételét és tartózkodását szponzorálja" Ez stimmel nem? A jogszerűséget meg megoldják egy külön rendeletben, ami csak erre vonatkozik, oszt jónapot! Agyfasz!

BAZINGA2 2018.01.21. 15:47:01

Ahányan nyilatkoznak, annyiféle hazugságot mantráznak. Legalább beszélnék meg, hogy mit kell hazudni! Szánalmas ez az erőlködés Sorossal. Már annyi verzió volt.

Zoltan Hazafi 2018.01.21. 15:47:53

@LKerekes: Te meg magaddal élj házaséletet, barom. Pöcegödrödben... jó mulatást!

Zoltan Hazafi 2018.01.21. 15:50:34

@BAZINGA2: A kétbiteseknek - mint ez a LKerekes is, akinek nincs ki a négy kerék - mégis kerekesnek reklámozza itt magát - ez a sorosozás sem elég. Ő - a haverjaival - kér még belőle.

taga20 2018.01.21. 15:54:28

@LKerekes: te kibaszott fekália, miattatok pöcegödör ez a hajdan szépreményű kisország!

miattad és a kétmillió dalmanéni miatt, és a geci maffiád miatt!

morpho 2018.01.21. 16:23:37

@taga20: "miattatok pöcegödör ez a hajdan szépreményű kisország"
Ebben vitatkoznék. Nem hiszem, hogy az ilyen növények bármi hatást gyakorolnának az országra.

taga20 2018.01.21. 16:36:16

@Kútmester: nem, nem vagyok itt. ez csak a szellemem.

mi a kérdésed droid?

Kútmester 2018.01.21. 16:37:16

Tagadjunk mindent. Semmi nem létezik. A legjobb politika a struccpolitika.

taga20 2018.01.21. 16:37:49

@morpho: kétmillió gaz, az már valami. gondolom ez neked is világos?

taga20 2018.01.21. 16:39:17

@LKerekes: mi van parazita? mit kívánsz?

2018.01.21. 16:45:47

Ejha! Ezt miképpen magyarázzák az itt jelen lévő, nyilvánvalóan a kormánnyal és döntéseivel szimpatizáló személyek? Tényleg kíváncsi vagyok. Mert eddig tőlük csak a trágya ömlését látom.

morpho 2018.01.21. 16:51:05

@Thomas Grande: Nem fogják megmagyarázni, terelni fognak. Ez a dolguk.

Egyébként a mai kutatás alapján az jön át, hogy a fidesz ezzel a hazudozással nem tud több szavazót megszólítani, mint a többi párt. Csak náluk egy a tábor, egy a zászló, míg a többieknél szétaprózódnak a szavazatok. Ezért törölték el a második fordulót. Ha ott össze lehetne fogni, már bajban lennének.
index.hu/belfold/2018/01/21/fidesz_jobbik_mszp_lmp_momentum_mszp_felmeres/

2018.01.21. 16:59:15

@morpho: Igazából nem is vártam magyarázatot mert én is így gondolom. Igen, ők egy táborban vannak egységesen. Az egyfordulós választási rendszer (mert a fidesznek ez sem volt jó) egyértelműen a saját választási esélyeik növelésére lett létre hozva. Az össze-vissza kiadott nyilatkozatokból és ebből a szánalmasan nevetséges törvénytervezetből látni azért, hogy van kapkodás nem kicsit. Olyan ez mint amikor a hülyeség a szorgalommal párosul.

morpho 2018.01.21. 17:05:09

@Thomas Grande: "amikor a hülyeség a szorgalommal párosul" :))

werecke 2018.01.21. 19:26:45

@taga20: Lesz kínai pénz. Az Eu-s pénz lassan úgyis a migráncsok szociális ellátására megy majd.

Európai téridő 2018.01.21. 21:29:42

Nem csípem, ha egy blogban ennyire hemzsegnek a firkászzsargonból átvett kifejezések, amelyektől herótom van.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.01.21. 21:40:34

Rogán is parlamenti félművelt majomhoz illő indoklást adott a törvénytervezethez, amikor arról beszélt, hogy az illegális bevándorláshoz jogi segítséget nyújtanak a civilek...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.01.21. 21:48:51

@werecke: Mennyi kínai pénz jött ide az utóbbi 6-7 évben megígértből? Egy nagy nulla. Persze, most várjuk, hogy kínai hitelből kínai cégek megépítsék a kelebiai vasútvonalat, ami sose térül meg Magyarországnak, de valójában a kínaiaknak sem kell igazán...

@Thomas Grande: Az a helyzet, hogy 2006-ban is csak az ilyen fideszes baromságok miatt nyertek a ballibek, nem a saját nagyszerűségük miatt...

@morpho: A linkelt kutatási eredmény alapján a Fidesz népszerűsége 33%, az összes többi párté együtt 32%...

sinus67 2018.01.21. 21:52:31

@Online Távmunkás:
Ne sértegesd szegény majmokat!
Ha Szilárd egy beszélő krumpli, akkor Tóni egy-két szinttel felette van, igaz! Ő még lehet beszélő zeller!

Jules Berstein 2018.01.21. 23:43:30

Elolvastam néhány "baloldali" komentet, és megállapítottam, hogy az a definició, hogy:
"A baloldali elnevezés a balfasz szó szinonimája" itt fokozottan helytálló. Komolyan mondom, én nem gondoltam, hogy a "baloldaliak" ekkora barmok. És amilyen trágár, alpári, leköpni való stílusban közlik a mondanivalójukat, az felháborító. Ha ilyen ocsmány és szarházi a magyar "ellenzék" akkor nem csodálom, hogy minden jó ízlésű ember a kormányra szavaz.

morpho 2018.01.22. 00:17:35

@Online Távmunkás: Azért én a helyedben átszámolnám még egyszer....

babbaba 2018.01.22. 04:48:19

Nem tudnak leszállni a soroslóról, pedig ideje lenne. Nem csoda, hogy egyre nagyobb pánikban vannak. Nem elég a húszezer pénzért beengedett (az is nehezen megmagyarázható , ha a fő ideológia, ide egy idegent se), de akkor még kiderül, hogy három év alatt két és félezer csóri arabot is beengedtek. Az meg megmagyarázhatatlan, a százmilliárdos ellenirányú propaganda fényében. Ezen még a primitív pártvallásosoknak is el kell gondolkodni!

Hajrá magyarok! Hajrá Jobbik!

megamedve 2018.01.22. 06:05:01

A hülyéket mindig könnyebb összefogni, mint az önálló gondolkodásra is képes, értelmes embereket. Az értelmes embernek tud lenni a saját gondolatai révén saját véleménye. A hülyéket nem szabad pangani hagyni, mert érdektelenné válhatnak, ha nem mutatsz, adsz neki valami olyasmit, amin a gondolkodásra képtelen agya elrágódhat, és végül a nacionalista alapmirigye befogadhat.
Na az ilyen törvények, meg békemenetek, még kövérlászlók, németszilárdok pont ezért vannak az élvonalban, hogy meg legyen a lelki táplálék a hülyéknek, és a szavazásra lelkesen elmenve oda tegyék az ikszet, ahonnan a lelki mantra jött.
Mivel a kétmillió hülye szavazata kilő kétmillió gondolatképes szavazót, a helyzet innentől egyszerű.
Ne az értelmes embert próbáld meggyőzni, hanem tudj tenni vele szembe egy hülyét, és a probléma megoldva.

LKerekes 2018.01.22. 07:59:03

@megamedve:
AS kurva anyád és te vagy a hülye. Ki a lófasz vagy te, hogy ennyire lenézel kétmillió embert, mert mást gondolnak?
Szopjátok csak egymást, de több szavazatot nem értek el.

babbaba 2018.01.22. 09:28:48

@LKerekes: Te keresztény és konzervatív vagy? Vagy annak hiszed magad? Vagy csak igazolod amit állít?

Lolek i Bolek 2018.01.22. 11:10:50

a poszt iroja ott teved, hogy a birosagok fuggetlensegebol indul ki. ezzel a torveny kivallo eszkoz a kormannyal kritikus maganszemelyek/civil szervezetek megfelemlitesere

Kivlov 2018.01.22. 11:18:54

"a tömeges, illegális migráció, aminek létezését a kormány el akarja hitetni, a valóságban nincs"
Nincs??? Miért? Az ideözönlő arab csürhe a határátkelőket használva, az adott országra érvényes beutazási szabályok szerint, papírokkal, legális útvonalakon közlekedik? Nem.
Akkor miről beszélünk?

gyurmicsek 2018.01.22. 11:29:39

@Jules Berstein: Bezzeg te hoztad a kultúrált szintet.

gyurmicsek 2018.01.22. 11:31:17

@LKerekes: Az nézi le az embereket, aki a kertjébe stadion épít és néz nagy kerek szemekkel, ha valaki ezt szóvá teszi.

morpho 2018.01.22. 11:47:13

@Kivlov: Teljesen egyetértünk! "Az ideözönlő arab csürhe a határátkelőket használva, az adott országra érvényes beutazási szabályok szerint, papírokkal, legális útvonalakon közlekedik? Nem.
Akkor miről beszélünk? Hiszen nem létezik ez az arab csürhe. még mutatóba is nehéz találni a magyar határnál egy arabot, nem hogy egy egész csürhét. Örülök, hogy te is így látod!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.22. 12:00:54

Hát ha ez öngól akkor itt az idő hogy felsorakozzatok a törvény mögött egységesen ti is !

Uyge ?

Megjegyzem Soros véleménye valóban csak 1 vélemény a sok között.

De tekintve, hogy Soros által megbízhatónak titlulált politiokusok szerkesztették, és szavazták meg a korlátlan kvóta ötletének manifesztálódásának tervét az EP-ben (ami mit ad isten ugyanaz, mint amit 2015-ben papírra vetett), azt hiszem itt többről van szó.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.22. 12:02:16

@morpho:

" még mutatóba is nehéz találni a magyar határnál egy arabot"

Hála a kerítésnek, amit a B1 blog pl kezdetektől lebontana, és haszontalannak bélyegez.

morpho 2018.01.22. 12:18:49

@Rettegek mert ballib vagyok: A kerítésnek ehhez semmi köze. Rég nem jön arra senki, a balkáni útvonal behalt. A kerítés azért épült, hogy a narancskullancsok, mint te is leírhassák ezt a gagyi mondatot. Szépen felmondtad a propagandát, köszönjük.

dunántúli gyerek 2018.01.22. 12:22:03

jol van jol van ballipsik, mar csak 77 napig kell mondani hogy nincs soros terv

aztan 4 ev pihi

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.22. 12:23:05

@morpho:

Amíg nem volt keírtés, addig a B1 blog, és ti is azt szajkóztátok hogy úgyse állítja meg a migránsokat.

Aztán mikor mégis megállította őket, akkor jött ez a marhaság, hogy nem is a kerítés volt a ludas.

Jakab.gipsz 2018.01.22. 12:26:07

Soros egy elmebeteg barom, ki kell tiltani Európából.

Soros a zsidóság legnagyobb ellensége, szemfényvésztó szélhámos. Magával a tudománnyal szélhámoskodik, igen önbeteljesítő jóslásokon gazdagodott meg, és most társadalom mérnökösdit játszik.

Itt ebben az esetben a bíróságnak, nincs joga sem pedig illetékessége ezt a szemét embert és tetteit elbírálni.

Soros műveit, tetteit, csak a tudomány-filozófiával foglalkozó filozófusok, bírálhatják el.

Kivlov 2018.01.22. 12:26:23

@morpho:
Láttál már TV-t mostanság? Vagy voltál pl olaszoknál görögöknél?
ezerszámra jön a sok kamumenekült fekete meg arab európába papírok nélkül...

morpho 2018.01.22. 12:35:44

@Rettegek mert ballib vagyok: Nem is állította meg. Az a kerítés nem jó semmire. Kizárólag propaganda célzattal épült. Majd lebontják.

@Kivlov: Először is sokkal kevesebb jön, mint egy éve. Másrészt ezek Magyarországra nem jönnek. Az egész ügy annyiban érinti Magyarországot, hogy humanitárius támogatást nyújtunk a görögöknek, meg az olaszoknak. A kérdés Magyarország szempontjából irreleváns! Te meg tolod itt a buta propagandát, mintha menekültek jönnének Magyarországra.
Jártál mostanában Mexikóban? Ezerszámra megy a sok kamumenekült az USA-ba! Kemény mi?

dunántúli gyerek 2018.01.22. 12:45:33

@morpho: "Nem is állította meg. Az a kerítés nem jó semmire. Kizárólag propaganda célzattal épült. Majd lebontják. "

bru ha ha

jol van jol van ballipsik, mar csak 77 napig kell mondani hogy nincs soros terv

aztan 4 ev pihi

Willkommenskultur 2018.01.22. 12:49:42

van egy elmeletem

bar eddig mindig hazudtak a ballipsik ha migrikrol volt szo, most mar elkezdtek igazat mondani

bar eddig mindig azt hazudtak amit soros, most mar biztos h nincs soros terv es ha megis van akkor azt orban hajtja vegre

76 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig 2018.01.22. 12:51:45

"az a tömeges, illegális migráció, aminek létezését a kormány el akarja hitetni, a valóságban nincs."

Nem lehet, hogy ez osszefugg a hataron allo keritesel ? Mert minden mas orszagban peldaul gorog, olasz francia, macedonia ozonlenek az arabok, es oriasi problemat okoznak a helyi lakosoknak.

76 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig 2018.01.22. 12:54:27

@Willkommenskultur: JA ez ugyan az, hogy NINCS kotelezokvota, de az Orban azert alairta a nemletezo kotelezokvotat.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.22. 12:55:10

@morpho:

Én úgy tudom ott is (USA-Mexikó határ) van kerítés tűzparanccsal.

76 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig 2018.01.22. 13:02:11

" hogy az érintett a hatósági döntéssel szemben bíróságon keresheti az igazát. . Ott pedig a propagandalózungok helyett tényekkel, bizonyítékokkal kell előállni."

Az nem ugy van, hogy diktatura van mar 8 eve, es Orban kezivezerlessel iranyitja az ugyeszeket meg a birosagokat ?
Szoval akkor, MIFELE DIKTATURA AZ, ahol egy biro ellent mond a diktatornak ?
Lehet hogy diktaturat is csak hazudjak a libsik mar 8 eve ?

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2018.01.22. 13:11:19

Ez mind így van, ahogy leírod. Csak áprilisban választások lesznek, addig nem keletkeznek bírósági ügyek. A Fideszt pont nem érdekli, hogy akár egyetlen civil szervezet is ennek a tök kaotikus törvénynek a hatálya alá esik-e. Lehessen gyűlöletet kelteni és kész.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2018.01.22. 13:12:23

@76 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig:
Sokféle diktatúra van, a tájékozatlanság nem változtat a tényeken. Formálisan pl. az NDK-ban is többpártrendszer volt, azért még nem szokás demokratikusnak nevezni.

Nagyjo 2018.01.22. 13:12:43

@Kivlov: Olvass többet például police.hu ott le van írva pontosan hányan vannak illegális határsértök, napi adatokat is közölnek!

Indriq 2018.01.22. 13:12:51

@Jules Berstein: én azt olvastam valahol, hogy a fidesz szó a "lóf*szt kérek a seggembe" mondatból eredeztethető, az itteni kormányszimpatizánsok hozzászólásait elolvasva ez teljesen helytálló :)

Indriq 2018.01.22. 13:15:53

amúgy meg kell védenem a kormányunkat (számomra is hihetetlen), de úgy néz ki, hogy a befogadás mellett még a lakhatást is intézi a migránsoknak. A németek is megirigyelhetik lassan, ahogy ovi (az amíg ő a miniszterelnök addig ide migráns nem teszi be a lábát) bánik az átkozott terroristákkal.... menekült státusz, lakhatás... szerintem még a nehezen összekuporgatott vagyonából is adna nekik.....

Nagyjo 2018.01.22. 13:17:42

@Rettegek mert ballib vagyok: Meg kell nézni hogy milyen hosszan és hol van a kerítés! Én amikor megláttam röhögögörcsöt kaptam! Ez a kerítés senkitöl és semmitöl nem véd meg csak kirakat politika!

Nagyjo 2018.01.22. 13:22:07

@Rettegek mert ballib vagyok: Ott a 3200 km-es határból 1200km-en van kerítés

Kivlov 2018.01.22. 13:30:53

@morpho:

Még jó, hogy nem jönnek ere, hülyék, amikor másfelé már könnyebb az útvonal! Azt nézzétek hányan jöttek, amíg nem volt kerítés! Hányan sz*rták tele a Keleti PU-t!

Ja, a yenkik meg zavarják is vissza a f*szba őket. mondjuk azoknak legalább papírjaik vannak.

Sean MacTíre 2018.01.22. 13:31:13

@dunántúli gyerek: datumot kene allitani a botban mert mar csak 76 nap. A masik bot szerint legalabbis.

Nagyjo 2018.01.22. 13:32:25

A magyar-szerb határszakaszon épült kerítés 175km hosszan ez tény! Nézzék már meg hol van ez a szakasz, és hogy mitöl véd meg minket!? Hihetetlen, hogy valaki megeszi azt, hogy ez tartja távol az illegális határsértöket! Utána nézni leellenörzni mindent! Nem kerül pénzbe csak pár kattintás!

$pi$ 2018.01.22. 13:36:56

@Indriq: "az amíg ő a miniszterelnök addig ide migráns nem teszi be a lábát"

Hazudsz, ilyet nem mondott. Azt mondta, hogy amíg ő a miniszterelnök, addig az EU nem telepít ide migránsokat. Magyarország szabad ország, akkor fogad be migránsokat, amikor akar. Nem akkor, amikor Merkel akarja.

incognito ergo sum 2018.01.22. 13:37:42

Nem értem a poszert. Ennyire rövidlátó lenne? A stop soros nem törbényjavaslat, hanem választási kampány.

incognito ergo sum 2018.01.22. 13:38:34

@$pi$:

Akkor meg Tiborcz küldje vissza a 13 milliárd forintot merkelnek.

Indriq 2018.01.22. 13:40:03

@$pi$: jaja, megy a ferdítés :)
elmesélek egy storyt, hátha megérted:
Anya szól az egyszerű fiának, hogy ne egye meg a sajtot a hűtőben. Este hazaér, látja a sajt eltűnt. Mondja a kölöknek, mondtam, hogy ne edd meg a sajtot. Mire a kölök: Azt mondtad, hogy ne egyem meg a sajtot,és nem azt, hogy ne egyem meg a trappista sajtot.

remélem érted a lényeget :)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.22. 13:42:41

@Nagyjo:

Marhaságokat beszélsz.

A kerítés megépülése elött napi több mint 1000 illegális migráns jött.
Mikor félig volt kész, már akkor 200-ra csökkent a napi migránsok száma, majd az elkészülte után napi 50 volt az adag.

Azaz a kerítés létfontosságú volt, és igenis megállította a migráns áradatot.
Konkrátan itt van a határzár életbe lépése elötti és utáni állapot: 2015.10.17 elött és után

www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/elfogott-migransok-szama-lekerdezes?created%5Bmin%5D=2018-01-01&created%5Bmax%5D=2018-02-01&created%5Bmin_year%5D=2015&created%5Bmin_month%5D=10

Willkommenskultur 2018.01.22. 13:48:10

@gusthy1: kutyat nem erdekli mit neveztek demokratikusnak

Nagyjo 2018.01.22. 13:50:39

@Rettegek mert ballib vagyok: Ez igaz, de ez csak a magyar-szerb határon volt igy! A mellette levökröl nincs adat!!!

morpho 2018.01.22. 13:51:53

@dunántúli gyerek: "ballipsik, mar csak 77 napig kell mondani hogy nincs soros terv"

Nem nem. A fidesznek (és neked) már csak 77 napig kell mondani, hogy van soros terv. Így pontos.

@76 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig: "az a tömeges, illegális migráció, aminek létezését a kormány el akarja hitetni, a valóságban nincs."
Nem lehet, hogy ez osszefugg a hataron allo keritesel ? Mert minden mas orszagban peldaul gorog, olasz francia, macedonia ozonlenek az arabok, es oriasi problemat okoznak a helyi lakosoknak.

Nem nem lehet. A balkáni útvonal Szíria felől az EU török megállapodás miatt halt be, semmi köze a kerítéshez. Olasz és Görögországba a Földközi tengeren keresztül érkeznek Afrikából. Egyébként már csak harmad annyian, mint tavaly. Magyarország nem esik útba.

@Rettegek mert ballib vagyok: Kemény hely az USA-Mexikó határ. Ugye? Magyarországot pont annyira érinti a probléma, mint az olaszországi migráció.

@Kivlov: A Keleti pu egy három napos történet volt. A Kossuth teret sokkal többen szarták össze 2006-ban. Az hónapokig tartott.

Willkommenskultur 2018.01.22. 13:55:40

@morpho: maradjunk annyiban, h max. egy roman bizna Magyarorszag hatarvedelmet a ballipsikre

Kivlov 2018.01.22. 13:56:05

@morpho:
Ja. Csak annak volt indoka.
Az arab csürhének meg semmi keresnivalója nem lett volna a Keletinél, mert az országba sem szabadott volna belépniük.
Szomorú áprilisod lesz..."nem kicsit...nagyon..." :D :D :D

morpho 2018.01.22. 14:05:52

@Willkommenskultur: Maradjunk annyiban, hogy a határt sosem politikusok védik, hanem határőrök. Már amikor védik. Néha beengednek 300 ezer arabot a Keletihez.

@Kivlov: "Az arab csürhének meg semmi keresnivalója nem lett volna a Keletinél, mert az országba sem szabadott volna belépniük"

Ebben egyetértünk. Miért engedték oda őket?

"Szomorú áprilisod lesz..."nem kicsit...nagyon..." :D :D :D"

Nem valószínű. Kurva jó helyekre utazom áprilisban. Egyik sem Európában van. Ezen kívül van egy csomó tervem (Soros terv például :). Ha a választásokra gondolsz, akkor meg ki kell, hogy ábrándítsalak. Évek óta írom itt, hogy a fidesz leválthatatlanná tette magát. Semmilyen meglepetés nem fog érni. Lehet, hogy szavazni se megyek, mert nem leszek itthon. Én liberális vagyok, nem hülye.

Willkommenskultur 2018.01.22. 14:08:37

@morpho: a lipsikre a fonnyadt kukacukat se lehet rabizni, nemhogy fegyveres testuleteklet v. allamkasszat

$pi$ 2018.01.22. 14:10:09

@incognito ergo sum: "Akkor meg Tiborcz küldje vissza a 13 milliárd forintot merkelnek. "

Miért? Ha veszek tőled egy kocsit, odaadom a pénzt, akkor beköltöztethetem hozzád az utcámból a hajléktalanokat?

$pi$ 2018.01.22. 14:12:15

@Indriq: "elmesélek egy storyt, hátha megérted:"

A történeted red herring.

Kivlov 2018.01.22. 14:17:45

@morpho:
Miért engedték oda? Merkel, EU libsik, TASZ, Amnesty és egyéb gittegyletek stb? Hallottál már róluk?

Én is az vagyok, gazdaságilag. De ez a szemlélet itt sosem lesz többségben. Így marad a kisebbik rossz.

Indriq 2018.01.22. 14:33:09

@$pi$: várható volt, hogy nem érted meg, különben nem vettek volna fel fizetett agitpropnak :)

$pi$ 2018.01.22. 14:38:18

@Indriq: De igen, megértettem. Implikáltad, hogy szőrszálhasogatás azon problémázni, hogy a magyarok fogadnak be idegenek magyarországra vagy a németek fogadnak be idegeneket magyarországra. Úgy csinálsz, mintha nem lenne hazugság azt állítani, hogy orbán viktor azt mondta amíg ő a miniszterelnök, addig senkit nem fogad be magyarország. Nem, hazugság, ilyet orbán nem mondott, amit mondott, az teljesen más, az arról szólt, hogy ide idegenek nem telepíthetnek be másokat.

Nyilvánvaló, hogy te is tudod milyen hatalmas különbség. Nyilván brüsszelig elhallatszana az óbégatásod, ha mondjuk én akarnék beköltöztetni valakit a lakásodba, de úgy teszel, mintha mindegy lenne, mintha nem lenne különbség. Trollkodsz.

$pi$ 2018.01.22. 14:40:13

@Indriq: "nem vettek volna fel fizetett agitpropnak"

Hű, b+, te nagyon eredeti vagy, ilyet még nem is hallottam. Egy indexes blogon agitálással, fizetett hozzászólással vádolnak meg valakit. Nahát, ezen sokat gondolkodtál, ugye? Majd beleírod az emlékirataidba hogyan jutott eszedbe ez a frappáns visszavágás, ugye?

inebhedj - szerintem 2018.01.22. 14:40:56

Ez valahogy nekem olyan, mint az ÁSZ-es probléma...

Ott ugye az van, hogy az ÁSZ nem jogosult büntetéseket kiróni, mivel nem hatóság és nem bíróság, szóval ha talál valamit, azzal hatósághoz fordul, az meg majd intézkedik, amire majd lesz reakció / fellebezés, kifogás, stb. Szóval egyik ellenzéki pártnak sincs semmilyen fizetési kötelezettsége az ÁSZ vizsgálatokból kifolyólag senki felé a hatályos jogszabályok szerint, ergo az egész dolog túl lett lihegve, igazából meg sem kellett volna említeni.

Itt meg az van, hogy hazánk bölcsei hoztak egy jogszabályt egy nem létező problémára, amely jogszabály emiatt sosem lesz alkalmazva, mert nem lehet alkalmazni. Megint csak nincs miről beszélgetni, teljesen fölösleges címlapon hozni, stb, igazából meg sem kellett volna említeni.

Így aztán úgy fest, valójában a kormány propaganda az ellenzéki sajtóban jelenik meg.

Void Bunkoid 2018.01.22. 14:42:48

Zseniális ez a kommentfolyam. Még senki nem kiabálta be, hogy hé paraszt, melyik út megyen Budára :)

Willkommenskultur 2018.01.22. 14:46:54

@Indriq: 10% az SZJA, vagyis a fele a lipsikenek

adj le meg egy tizedet h a demokratak lopjak el! lehetne ez is a szlogenjuk

Indriq 2018.01.22. 14:54:31

@$pi$: csak szólok.... ovi kiállhatott volna, és azt is mondhatta volna, hogy ide soha nem telepíthet senki dinoszauruszokat. Jó ha tudod, se a németek, se az EU nem akart ide betelepíteni, úgyhogy ovi ismét csak jártatta a száját. és az hogy te hogy fogalmazod meg, nem változtat azon, hogy ő nem enged be ide migránsokat :)

Mint mondtam, én befogadtam migránst, de a te gazdád is, még lakhatást is szerezne nekik, EU-s támogatással :)

Az meg külön dicséretes, hogy legalább nem tagadod, hogy fizetett agitprop vagy. És hogy eredeti a duma vagy sem, egészen pontosan addig nem számít, amíg igaz :)

@Willkommenskultur: ebben b*szottul belekavarodtál, új nicket csinálj és szívj el egy cigit, hátha 0-ról tudsz indulni, mert ez már negatív :)

Willkommenskultur 2018.01.22. 14:59:19

"Az MSZP elnöke lemond, ha nem nyerik meg a választást"

napi humorbonbon a komunistaktol

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/01/22/az_mszp_elnoke_lemond_ha_nem_nyerik_meg_a_valasztast/

incognito ergo sum 2018.01.22. 15:13:04

@$pi$:

Nem.

Azért küldje vissza, mert lopott.

És kurva nagy gáznakű, ha NEKEM adófizetőnek kell kicsengetnem a büntetést azért, mert Tiborcz lopott.

enta selecta 2018.01.22. 15:20:31

Ez az egész "Stop Soros" törvénytervezet egy hatalmas gumicsont, amin lehet egészen a választásokig rágódni. Addig sem a rohadó kórházakról meg az ellopott százmilliárdokról kell beszélni.

incognito ergo sum 2018.01.22. 15:23:39

@$pi$:

Évek óta nem jártam orvosnál, nem váltottam ki receptet, de fizetem a TB járulékot, meglehetősen sokat.

De amikor sok éve vakbélgyulladásom volt, karácsony másnapján este vitt be a mentő, és éjjel operáltak, és szilveszterkor még nem ugráltam, de már ünnepeltem. Ez jó.

Ez ilyen. Tagja vagyok egy közösségnek. Áldozatot hozok azért, hogy tagja lehessek, cserébe élvezem azokat az előnyöket, amihez csak a közösség tagjaként juthatok hozzá.

Nem mindenki érti meg ennek a közösségnek a hasznát és értelmét. Őket a többség által meghozott törvényekkel kell kényszeríteni arra, hogy a közösséghez tartozás előnyeiért cserébe a közösséghez tartozás költségeihez is járuljanak hozzá.

Orbán Viktor egy pernahajder: az előnyöket szeretné maximálisan kihasználni, még csak nem is Magyarország, hanem saját családja gazdagodása érdekében, amikor a közösséghez tartozás költségeit kellene megfizetni, akkor pedig lázadást szít. És meglepően sokan vannak, akik beszopják Orbán hazugságait. És amikor Orbán köpönyeget fordít, akkor neked (meg a hozzád hasonló megtévesztetteknek) le kell nyelned hogy Orbán mást mondott egy hónapja mint most, és a kettő egymásnak ellentmond és gondolnod sem szabad azt, hogy hazudik.

Nekem ez fáj, nem csupán azért, mert engem adófizetőt lop meg, hanem azért is, mert Magyarország a hazám, és Magyarországot lopja meg, és még inkább fáj az, hogy én ugyan könnyen el tudok költözni egy élhetőbb országba (ahogy évente kb százezren meg is teszik), de a magyarok többsége ezt nem teheti meg.

Bár, ez az elvándorlás végülis win-win helyzet: a képzett, tanult magyar munkaerőnek örülnek a befogadó országok, az ittmaradó, képzelten, könnyebben manipulálható szavazóknak pedig örül Orbán.

Willkommenskultur 2018.01.22. 15:25:01

@incognito ergo sum: ebben mondjuk igazad van, ki kell vizsgalni tiborcz ugyet

is

hatha lebukik h lopott mint medgyessy es demszky...mondjuk nem tudok rola hogy nagyon megszivtak volna v. barmit visszafizettek volna, te igen?

incognito ergo sum 2018.01.22. 15:25:28

@$pi$:

Merő érdekesség, ha nem vetted volna észre, Orbán beköltöztetett az elmúlt években egy csomó migránst.

Budapestre.

Titokban.

Miközben az én adómból elköltött pár tízmilliárdot a migránsok beköltöztetése elleni plakátkampányokra.

incognito ergo sum 2018.01.22. 15:28:23

@Willkommenskultur:

"ki kell vizsgalni tiborcz ugyet"

megtörtént, az OLAF kivizsgálta.

"mebukik h lopott mint medgyessy es demszky"

az sajnos nekem kevés: medgyessy és demszky hiába lopott (az OLAF szerint), a magyar kormány NEM INDÍTOTT büntetőeljárást az ügyben.

én kérdeztem, hogy miért nem, de válaszra sem méltattak.

hátha neked elmondják, és akkor kérlek ird meg a választ ide. várom.

Willkommenskultur 2018.01.22. 15:30:36

@incognito ergo sum: TIPP azert nem mert szukseguk van a ballib ellenzekre, hogy 30 evig kormanyozzanak

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.22. 15:56:50

@incognito ergo sum: hat azt jol megszivna a fidesz ha nem lenne ballib, mert mind bortonben lenne

most konnyu nyerniuk, mert csak a ballibre mutogatnak akiket az emberek meg az araboknal is jobban utalnak, es mar meg is van a 2/3

megamedve 2018.01.22. 16:40:31

@LKerekes: hogy a szintednél maradjunk, és hogy te is értsd: a te kurva anyád, és igenis te vagy a hülye (ha már magadra vetted) , böbő!

K.Lajos 2018.01.22. 16:42:21

@taga20: Remek! Már egészen jól megközelítetted a 888.hu szintjét! De ott még tanulhatsz!

morpho 2018.01.22. 17:18:26

@Willkommenskultur: "a lipsikre a fonnyadt kukacukat se lehet rabizni, nemhogy fegyveres testuleteklet v. allamkasszat"
Hát ehhez képest a Bokros csomag konszolidálta a rendszerváltás utáni magyar államháztartást, nem Antall József és nem Orbán Viktor.
Azon miért lepődsz meg, hogy vannak olyan demokratikus pártok, ahol az elnök lemond, ha elveszít egy választást? Tudom, hogy a fidesznél mindig marad Orbán, akár veszít, akár nyer, de ez nem minden pártnál van így.....
@Kivlov: "Miért engedték oda? Merkel, EU libsik, TASZ, Amnesty és egyéb gittegyletek stb? "
Ezért engedtek át 300 ezer menekültet Magyarországon? Közben népszavaztunk, hogy itt aztán senki soha át nem megy! Orbán átverte a szavazóit?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.01.22. 17:32:40

@Jakab.gipsz: "Soros műveit, tetteit, csak a tudomány-filozófiával foglalkozó filozófusok, bírálhatják el." - Akkor minek a törvény?

6.Lenin önálló gondolata 2018.01.22. 18:48:28

A sok narancsmajom dolgozott rendesen.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.22. 19:16:07

"Rogán Antal propagandaminiszter vasárnap reggel közölte: a kormánynak listája van az illegális bevándorlást támogató szervezetekről, és "ha nem vallják be, akkor a hatóságok kényszerítsék rá őket erre a bevallásra." "

Rogánnak vagy a kormányának milyen alapon van listája az illegális bevándorlást segítőkről? Ha jogszerűen van nekiük, akkor miért nem tettek már feljelentéseket az illegális bevándorlók segítése miatt embercsempészésért? Feljelentés elmulasztása miatt már az ügyészségnek kéne ellenük nyomozni.

Ha nincs joguk listázni az embereket és szervezeteket atekintetben, hogy illegális bevándorlókat segítők-e vagy sem, akkor Rogánt, és azokat akik ebben a lista készítésben közreműködtek, mikor jelenti már fel valaki?

VAGY A MAGYAR KORMÁNYNAK, ÉS ROGÁNNAK NEM KELL BETARTANI A JOGSZABÁLYOKAT?

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.01.22. 19:49:02

@inebhedj - szerintem:
Nincs is illegális migráció. Ami volt az meg Orbán miatt volt. Azért jöttek ilyen sokan, mert Orbán elől menekültek Magyarországra

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.22. 20:32:05

@morpho: " Orbán átverte a szavazóit?"

Dehogy verte, mint ahogy a cigány sem verte át a rendőrt, amikor megkérdezte tőle, hogy milyen tyúk van az inge alatt. Rávágta, hogy az nem tyúk, hanem szárnyasbetét. Minden csak nézőpont és szem kérdése.

A mi migránsunk se migráns, csak annak látszó turista, meg a mi belügyminiszterünk se lát Soros által elkövetett bűncselekményt, de a Rogán az tudja, hogy a kormánynak van listája ami az illegális migránsokat segítő szervezeteket tartalmazza. Arról ugye nem beszél a Rogán, hogy miért maradt el ezek feljelentése eddig, ha már lista is van róluk. Ez pedig erősen bűnpártolás, hivatali visszaélés, meg akármi. Egyébként meg milyen jogon listáznak?

Void Bunkoid 2018.01.22. 21:46:27

@Willkommenskultur: amúgy az mszpt (ha liberális), miért kommunistázod?

Spec a mostani neokádárrendszerre sokkal inkább illik a dolog :)

Max annyi a különbség, hogy a kádári rendőröket sem tisztelte az állampolgár, de legalább félt tőlük. Most már félni sem fél.

Arcade Macho 2018.01.23. 00:42:10

Úgyhogy én is biztatok szombaton és vasárnap a talpon maradt összes kerületben az én hangomon megy a szavazásra való felhívás, amiért majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot.

Arcade Macho 2018.01.23. 00:43:27

ha kemeny tokosek lennenek Orbanek, akkor Moszad modra levadasznak es birosag ele allitanak Sorost...
mar csak a poen kedveert...

Arcade Macho 2018.01.23. 00:50:05

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/greece/12195042/Activists-helped-thousands-of-migrants-illegally-cross-the-Greece-Macedonia-border.html

benne van a cimeben is...

ebbe a temaba a Soros fijjuknak nem kellene beallnia, maradjanak csak a mellett hogy a rohadek naci onkurmanyzatok milyen genyopronyok hogy elvarjak a cigoktol, hogy a szocialis tuzifat szaraz helyen taroljak...

Arcade Macho 2018.01.23. 01:03:03

azok a kezdeti kisokosok, amik alapjan a migrancsok eldobaltak az utleveleiket es a 25 evesek 16 -nak hazudoztak magukat, es hogy merre kell haladni, azok nem leteztek soha

nem letezik az se hogy soros bacsi beavatkozott volna az ukran belpolitikaba, ha o beismeri akkor sem IGAZ!

Bolshevik 2018.01.23. 02:19:34

Orbán sorban rúgja az öngólokat, eszerint a blog szerint vagy 100-at tuti rúgott, de úgy negyvenszer meg is bukott (60x meg az EU buktatta). Szóval nem kell félni, választáson tuti veszíteni fog.

nu pagagyí 2018.01.23. 06:17:52

Azt hiszem Rogánt rögtön ki is tilthatja saját törvényük szerint a magyar bíróság az országból, mivel saját haszonra offshore-hálózatot hozott létre gyanús hátterű migránsok Magyarországra telepítésére. Persze

Persze az ő esete eddig is bűncselekmény volt, korrupció, befolyással való üzérkedés, gyanús külföldi kapcsolatok.

A törvény egyébként veszélyes, ahogy egy diktatúrában minden törvény alkalmas becsületes emberek meghurcolására. Eszközt ad a hatalom alacsonyabb polcain levőknek arra, hogy (pártutasításra) bárkit zaklathassanak mondvacsinált indokokkal. Az államba beépített pártcsinivnyikok és a hűbéres polgármesterek hada megvan az ilyesmihez.

nu pagagyí 2018.01.23. 06:19:53

@Arcade Macho: Mégis sikerült a kormánynak tanult, jó magaviseletű migránsokat lelni, pedig egyfolytában azt hazudta, amit te még mindig.

nu pagagyí 2018.01.23. 06:28:48

@Bolshevik: Ezek a dolgok (öngólok) prímán elő fognak jönni a tényleges bukás után. Azt hiszem, alkatilag te lehetsz majd a legvéresebb szájú, aki a diktátor fejét követeli majd. Neked ugyanis mindegy kinek a seggét nyalod, majd azét fogod, aki hatalomra kerül utána.

2018.01.23. 07:55:09

A következők elérhetőségeit ha megszerzi valaki, a részleteket megbeszéljük majd privát:
$pi$, dunántúli gyerek, Bolshevik.

incognito ergo sum 2018.01.23. 08:08:41

@Bolshevik:

Orbán nagyon sok hibát csinál (mint minden diktátor, aki azt hiszi, hogy a központosított hatalommal élni is tud), és csak azért van még pozícióban, mert az ellenzék még nála is bénább, az utódpártok (maszop, dk) pedig a támogatói bázist darabolják fel.

A diktátorok sorsa azonban a történelemkönyvekből ismerős: vagy egy gazdasági-politikai (háborús) válság söpri el őket, vagy (amikor meggyengülnek) valamelyik saját embere szúrja hátba. KIVÉTEL NÉLKÜL minden diktátor így járt, dicső életműve kártyavárként dőlt össze a vezér bukása után.

Kládek Tibi (törölt) 2018.01.23. 08:20:49

@incognito ergo sum: Sztálin és az észak koreai Kim család erős kivételek, ha eltekintünk Berija áldozatkész, karitatív viselkedésétől Sztálin agyvérzésekor.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.23. 08:38:44

@incognito ergo sum:

Amíg a ballib elkúrók az alternatíva, addig Orbán győz.
Szerencsére.

Nekem egyébként Gyurcsány inkább tünt diktátornak, hisz ő volt aki beazonosíthatatlan karhatalmistákkal ellenzékieket veretett 2006-ban, nem Orbán.

Viszont az a rész igaz, hogy minden vezetőt egyszer lecserélnek, és tutira meghal előbb utóbb minden ember.

incognito ergo sum 2018.01.23. 08:40:19

@Kládek Tibi:

sztálin rendszere összeomlott, hruscsov elég gyorsan kinyírta sztálin sleppjét és

maga az orosz típusú feudalizmus nem "omlott össze," a feudalizmus a fejekben él, és továbbra is nagyszerű táptalajt kínál a féloldalasan intelligens autokratikus vezetőknek. de a világméretű gazdasági versenyben az autokratikus rendszere katasztrofális hátrányban vannak. az oroszokat életben tartja az olaj, de pengeélen egyensúlyoznak.

az északkoreai rendszert az oroszok és a kínaiak felváltva tartják lélegeztetőgépen, az oroszoknak fontos, hogy minél több konfliktusgóc legyen a világban, a kínaiaknak még fontosabb, hogy ne legyen közvetlen szomszédja egy amerikabarát ország. saját jogán rég összedőlt volna a kim klán hatalma.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.23. 08:40:43

@Kládek Tibi:

Nocsak.
Soros Gyuri verőlegényei színre lépnek ? :DDD

Csak nehogy a te orrod vérezzen a végén, arra azért figyelj ! :DDD

Kládek Tibi (törölt) 2018.01.23. 08:48:09

@Rettegek mert ballib vagyok: Nem tudom ki az a soros gyuri. És ki beszélt verésről?:) Az orrom sem szokott vérezni:)

incognito ergo sum 2018.01.23. 08:50:49

@Rettegek mert ballib vagyok:

"Amíg a ballib elkúrók az alternatíva, addig Orbán győz. "

Hát amíg fletó és a maszop ki nem purcan, addig Orbán tényleg biztonságban érezheti magát, annak elllenére, hogy nagyon szarul kormányoz..

"Nekem egyébként Gyurcsány inkább tünt diktátornak"

Gyurcsány teljesen ugyanaz a karakter, mint orbán, a véletlenen múlt, hogy a két, torz családból származó, tehetséges vidéki kiszvezető közül Gyurcsány volt az, aki beházasodott egy komcsi családba és a kapcsolati tőkéjével milliárdos lett (a motim privatizáció ma bűncselekménynek számítana, akkor joghézag volt), Orbán pedig pártvezető lett és a politikai hatalmát használja a milliárdossá válásra.

Mindkét személyiség nagyon erősen nárcisztikus -- amiben egyrészt benne van az, hogy ők felsőbbrendűnek tartják magukat, egyedül méltónak arra, hogy az ország hajóját a viharos tengeren zátonyra vezessék. De benne van az is, hogy egy machiavellisztikus karakter, mint pl Putyin az ujja köré csavarja őket (nézd csak meg, tíz éve Gyurcsány ugyanolyan hipnotikus mosollyal pózolt Putyin mellett, mint nemrégen Orbán), és az is, hogy egy behízelgő modorú újságíró néhány órás interjú során olyan őszinte vallomásokat, olyan kijelentéseket tud kiszedni belőlük, amit egy normális (nem nárcisztikus) politikus soha ki nem mondana.

"Viszont az a rész igaz, hogy minden vezetőt egyszer lecserélnek, és tutira meghal előbb utóbb minden ember."

Így van. A liberális demokráciákban a vezetők cserélődnek, az intézmények stabilak. Az autokratikus rendszerekben a vezetők hiába építenek vasbeton kolosszusokat: a rendszerüket sosem sikerül stabilizálniuk. Az autokratikus vezető nem tudja kinevelni saját utódját, bukása után életműve összeömlik.

incognito ergo sum 2018.01.23. 08:53:53

@Kládek Tibi:

"hruscsov elég gyorsan kinyírta sztálin sleppjét és"

és a megtorlás-félelem központú rendszert elkezdte átalakítani egy érdekeltség alapú államkapitalizmussá.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.23. 09:29:13

Hatalmas öngól ez a ballibeknek. 2 éve még azért kampányoltak, hogy jöjjön be egymillió iszlamista kontroll nélkül, most meg gágognak 1300 valódi menekült ellen. Furcsa...

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.23. 09:38:05

@incognito ergo sum:

"A diktátorok sorsa azonban a történelemkönyvekből ismerős: vagy egy gazdasági-politikai (háborús) válság söpri el őket, vagy (amikor meggyengülnek) valamelyik saját embere szúrja hátba. KIVÉTEL NÉLKÜL minden diktátor így járt, dicső életműve kártyavárként dőlt össze a vezér bukása után."

Francisco Franco spanyol diktatort hova sorolod? Es António de Oliveira Salazar portugál diktátort? Egyik csoportba sem illik bele. S még van néhány.

Kládek Tibi (törölt) 2018.01.23. 09:50:50

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ez nagyon gyenge volt :( bár az hogy három sorba ennyi hazugságot belepréselsz, azt mindenképpen repsektálom

nu pagagyí 2018.01.23. 10:03:27

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Látom, átmentél "migránssímogatóba". Érzed az idők szelét. Azt jól látod, hogy elvtelen embereken nem lehat elveket számonkérni, de ez nem is lehet célja a becsületes embereknek. El kell őket zavarni oda, ahol kevesebb kárt tesznek. Te már jó helyen vagy.

nu pagagyí 2018.01.23. 10:15:46

@Rettegek mert ballib vagyok: Annyi kiegészítést: Gyurcsány nem veretett senkit, a rendőrség végezte egy demokráciában is szokásos dolgát, megfékezte a középületek gyújtogatóit, az erőszakos rendbontókat. Nem volt akkoriban állampárt, így Pintér legjobb barátja sem volt Gyurcsány embere, egy intézmény élén tette az alkotmányos kötelességét.

Manapság nem vernek, csak elnézik hogy a hatalmi párt verőemberei verjenek és elvárja az állampárt összes államba épített csicskájátől, hogy törvénytelenségek garmadát kövessék el a hatalomnak nem tetsző személyek, szervezetk megfélelmlítése végett.

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.23. 10:26:01

@incognito ergo sum:

"Franco rendszere összeomlott."

Nem omlott össze a rendszer, biztosította a fokozatos átmenetet. 1947-ben Spanyolorszagot ismét monarchiáva nyilváníttatta, uralkodo kinevezese nekül.

Később, 1969-ben Bourbon János Károlyt nevezte ki örökösének egy újonnan megalkotott, Spanyolország hercege címmel. 1973-ban lemondott miniszterelnöki címéről / 81 evesen/, csak Államvezetőnek és a Generalisszimusznak maradt meg.

Ezt nem lehet összeomlasnak nevezni!

incognito ergo sum 2018.01.23. 10:32:54

@atomic power 1986DucaDuca:

Franco sima diktátor volt, az átmenetet a demokráciába nem ő vezette le, a halála után indult el és tíz évig tartott. Franco iránt azok az aggastyánok éreztek nosztalgiát, akik rendszerének haszonélvezői voltak, meg azok a fiatalok, akiknek már közvetett emlékeik sincsenek a Franco diktatúráról, beszopták az illiberális maszlagot és a hozzá hasonlóan kártékony Hortyh Miklós a példaképük.

morpho 2018.01.23. 10:33:03

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Hatalmas öngól ez a ballibeknek. 2 éve még azért kampányoltak, hogy jöjjön be egymillió iszlamista kontroll nélkül"
Te nem szoktál ennyire nyiltan hazudozni! Mutatnál erről egy linket?

incognito ergo sum 2018.01.23. 10:34:25

@morpho:

De igen, Birkaman ennyire nyíltan szokott hazudozni. Azt is letagadja, amikor egy korábbi vitában kicsúszott az ujjai között, hogy fizetett fórumtroll :)

incognito ergo sum 2018.01.23. 10:35:42

@nu pagagyí:

hagyjuk már Gyurcsány mosdatását, az is csak ugyanolyan takonygerincű figura, mint az orbán. amíg az ilyen kártékony figurák uralják a gondolkodást, nem nagyon vergődünk előrébb. és ha közben orbán eladja az országot putyinnak, akkor később se.

incognito ergo sum 2018.01.23. 10:50:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

hazudsz mint a vízfolyás, mert ezért fizetnek, és ezt be is vallottad :D

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.23. 11:00:22

@morpho:

Lásd a 2015-ös ballib nyilatkozatokat: "álprobléma", "mindenki mehessen", "fasiszta kerítés", "csak EU-s együttműködéssel", stb.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.23. 11:01:46

@incognito ergo sum:

Azért fura nem ?

Fura hogy csak a ballibek mondanak igazat, és a választók mégse hisznek nekik, hanem leszarják az összes gyűlöletkeltő marhaságuk magasról, és megszavazzák újra csont nélkül a Fideszt.

Vagy hogy éppen te hazudsz, és csak az zavar, hogy nem hisznek neked ?

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.23. 11:02:16

@incognito ergo sum:

"Franco sima diktátor volt, az átmenetet a demokráciába nem ő vezette le, a halála után indult el és tíz évig tartott."

Az átmenetet nem vezethette le, mert meghalt 1975-ben, ágyban, párnák között, Spanyolországban. Viszont biztosította a monarchia továbbélését halála után azzal, hogy intézkedései elősegítették a Bourbon ház folytonosságának helyreállítását. Ugyanis mindvégig monarchista volt. Ö nevezte ki utódjának János Károlyt, akiről tudta, hogy liberális felfogású.

Nem gazdasági-politikai (háborús) válság söpörte el, de nem is valamelyik saját embere "szúrta hátba". Haláláig a legmagasabb vezető pozícióban volt. Nem kergette el a nép, nem végezték ki, nem menekült külföldre.

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.23. 11:26:50

@incognito ergo sum:

Matthew White, a diktátorok halálának körülményeit tárta fel könyvében (The Great Big Book of Horrible Things: The Definitive Chronicle of History's 100 Worst Atrocities)

Ezek szerint:

„A politikai vezetők körülbelül 60 százaléka boldogan élt az általa elkövetett szörnyű tett után”

White kutatása szerint a legszörnyűbb bűntettek elkövetői közül minden második (49 százalék) természetes halált halt. További 11 százalék békében vonulhatott vissza, míndössze 8 százalékuk vonult száműzetésbe halála előtt.

9 százalék azoknak az aránya, akiknek sorsa felett bíróság mondott (halálos) ítéletet, 7 százalékuk csata közben hunyt el, 4 százalék börtönben sínylődve végezte, s ugyanennyien voltak azok, akik inkább öngyilkosságba menekültek.

incognito ergo sum 2018.01.23. 11:26:55

@atomic power 1986DucaDuca:

"Viszont biztosította a monarchia továbbélését halála után azzal, hogy intézkedései elősegítették"

stb stb stb. a monarchia formalitás, akárcsak svédországban angliában belgiumban stb.

Franco véreskezű diktátor volt.
A halála után DEMOKRÁCIA épült ki spanyolországban. Liberállis demokrácia.

Franco után csak a meggyilkoltak emléke maradt, és a diktatúra egykori haszonélvezőinek nosztalgiája -- pont ugyanúgy, ahogy nálunk még mindig sok nyugdíjas szavaz a maszopra (szüleim is).

biztosította az átmenetet, egy nagy lófaszt. Simán csak megöregedett. Kádárból is előtört a lelkiismeretfurdalás a halála előtti utolsó kongresszusi beszédében, amit az akkor még MSZMP küldöttek azzal hallgattak, hogy "jól van fejezd már be öreg hogy hazamehessünk és lophassunk tovább."

incognito ergo sum 2018.01.23. 11:28:44

@atomic power 1986DucaDuca:

számonkérésre valóban nem szokott sor kerülni -- a diktátoroknak ahhoz többnyire elég eszük van, hogy nem festenek céltáblát a mellkasukra.

de az életművük összedől.

incognito ergo sum 2018.01.23. 11:32:44

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

naná, hogy nem vallod be :) elég baj neked, hogy egyszer óvatlanul leírtad.

(Az amerikai lobbitörvény szerint SZABAD mások érdekeinek képviseletében eljárni és ezért fizetést kapni -- csak ezt be kell vallani. aki nem vallja be, azt (főleg, ha külföldi érdekeket képvisel) amerikában meglepően sok év börtönnel díjazzák, ezért énekel most olyan lelkesen Paul Manafort és Michael Flynn a különleges ügyésznek. Téged nem fenyeget ilyesmi, mert nálunk már Putyin parancsol, és ha ez a jövőben esetleg megváltozik, gondolom nemteszed be a lábad többet Magyarországra. Szarfaszú hazaáruló.)

blah 2018.01.23. 11:36:45

@Rettegek mert ballib vagyok: megfejtem neked. a fidesz összegyűjtötte szinte az összes butát szavazónak. az a pár buta ami maradt szavaz az mszp, lmp, jobbik akármire. a többieknek nincs pártja és nem is szólítja meg őket senki. amíg a könnyebb utat választja akármelyik párt és csak a butákért küzdenek marad ez a helyzet. te meg örülhetsz a semminek.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.23. 12:05:31

@incognito ergo sum:

Nem írtam le, s ezt múltkor se tudtad cáfolni, pedig csak be kelene linkelned vonatkozó hozzászólásomat.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.23. 12:06:40

@incognito ergo sum:

"Az amerikai lobbitörvény szerint SZABAD mások érdekeinek képviseletében eljárni és ezért fizetést kapni -- csak ezt be kell vallani"

Atya isten, te fasiszta vagy! Szóval Soros álciviljenek be kellene vallaniuk ezt???

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.23. 12:21:40

@incognito ergo sum:

"biztosította az átmenetet, egy nagy..........."

Adolfo Suárez miniszterelnök vezette le az átmenetet, aki a jobbközép tömörülés, az
UCD k épviselője volt. A baloldaliak a Franco-rendszer átmentőjét látták benne.

Franco politikai végrendeletének megfelelően János Károlyt 1975. november 22-én a
diktatúra parlamentje királlyá választotta, s így visszaállította a monarchiát. Franco tudatosan készült a halála utáni időszak rendezésére, és felismerte, hogy az ország elszigeteltségéből csak az alkotmányos monarchia restaurálásával törhet ki. János Károly trónra léptetésével pedig a békés átmenet intézményi garanciáját is sikerült megteremtenie.

Mindezt nem én állítom, hanem történészek.

incognito ergo sum 2018.01.23. 12:21:58

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

ÉN LÁTTAM, nekem nincs szükségem bizonyítékra :) és azt is leírtam nem teszem meg neked azt a szivességet, hogy megkeresem, hogy aztán a munkaadóiddal kitöröltethesd.

incognito ergo sum 2018.01.23. 12:23:32

@blah:

érdekes egyébként, hogy 2001-ben, amikor a gallup még csinált szegmentált felméréseket, a főiskolások és egyetemisták között eléggé tarolt a fidesz, a nyugdíjasok között meg a maszop.

most a fidesznek megmaradtak a képzetlenek.

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.23. 12:44:25

@incognito ergo sum:

"számonkérésre valóban nem szokott sor kerülni -- a diktátoroknak ahhoz többnyire elég eszük van, hogy nem festenek céltáblát a mellkasukra.

de az életművük összedől."

Erre is van ellenpélda.

Pinochet a Milton Friedman vezette chicagói iskola neoliberális közgazdasági tanait követve jelentős gazdasági sikereket ért el Chileben. 1981-ben népszavazással új alkotmányt léptetett életbe, amelynek értelmében a következő nyolc évre ő maradt az elnök.
A következő választáson már nem sikerült elnökké választatni magát, ekkor békésen átadta a hatalmat a demokratikusan megválasztott Patricio Aylwinnak, bár 1998-ig a hadsereg élén maradt.
Nem omlott össze kártyavárként a rendszere, időben alkalmazkodott a változásokhoz.

Arcade Macho 2018.01.23. 13:22:59

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Hatalmas öngól ez a ballibeknek. 2 éve még azért kampányoltak, hogy jöjjön be egymillió iszlamista kontroll nélkül, most meg gágognak 1300 valódi menekült ellen. Furcsa..."

2 eve meg a maszop szekhazat is atadtak volna hogy az embercsempeszetet segitsek,
mondjuk hamar kapcsoltak mert ra par honapra rajottek, hogy a migrancs temakorben csak az Orban f.rkat lehet felszopkodni

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.23. 13:46:20

@incognito ergo sum:

Mint Gyurcsány szakdolgozata: megvan, de nincs sajnos ideje megkeresni. Magyarul: komolytalan van.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.23. 13:51:19

@incognito ergo sum:

Ma minden korosztályban a Fidesz vezet, kivéve a 30 éven aluliakat, ahol a Jobbik.

A ballibek szűkülnek, ma már nincs korosztályuk.

10 éve még az volt, hogy:
nyugdíjas = ballib
középkorú = Fidesz
fiatal = Jobbik és LMP

incognito ergo sum 2018.01.23. 16:31:34

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

a végzettség nélküliek között főleg a fidesz vezet.
a diplomások között meg nem annyira.

incognito ergo sum 2018.01.23. 16:32:49

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

talán azzal az árnyalatnyi különbséggel, hogy ENGEM meggyőzött az a beismerő mondatod, másoknak meg nem akarom bizonyítgatni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.23. 16:56:03

@incognito ergo sum:

Ha egy nemlétező mondat meggyőz téged, az a te egyéni problémád...

incognito ergo sum 2018.01.23. 17:38:25

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

hiába kaserolod ezt birka :-) mind a ketten tudjuk, hogy fizetett ügynök vagy. te azért, mert ezért kapod a pénzedet, én meg azért, mert egyszer elkottyantottad. ki előtt akarod játszani az ártatlant? az, hogy napi sok órában semmi mást nem csinálsz, mint kilóra nyomod az agyatlan kormánypropagandát, közvetett bizonyíték minden normális ember számára. nekem annyival jobb a helyzetem, hogy olvastam a közvetlen bizonyítékot is.

sima hazaáruló vagy. nem egy nyugdíjas állás.

taga20 2018.01.23. 17:49:19

@incognito ergo sum: "Hatalmas öngól ez a ballibeknek. 2 éve még azért kampányoltak, hogy jöjjön be egymillió iszlamista kontroll nélkül, most meg gágognak 1300 valódi menekült ellen. Furcsa..."

aki ilyet ide fos, az vagy egy agyhalott, vagy egy fizetett droid.

birka egy szimpla agyhalott ruszki ügynök, semmi több.

morpho 2018.01.23. 18:24:26

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"Lásd a 2015-ös ballib nyilatkozatokat: "álprobléma", "mindenki mehessen", "fasiszta kerítés", "csak EU-s együttműködéssel"

szerinted ez megfeleltethető ezzel? Tényleg?

"Hatalmas öngól ez a ballibeknek. 2 éve még azért kampányoltak, hogy jöjjön be egymillió iszlamista kontroll nélkül"

incognito ergo sum 2018.01.23. 22:55:32

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Figyi, nyilvánvaló hogy pénzért csinálod. Live and let live. Írj gyér olvasottságú blogokba - Bartók-rajongók, Heidegger vs Piaget vitacsoport. Téged darabra fizetnek, minket meg békénhagysz. Oké? Betudjuk majd enyhítő körülménynek.
süti beállítások módosítása