B1 blogcsalád



Hatalmas rés nyílt a pajzson: teljes a zűrzavar Orbánéknál migránsügyben

2018. január 19. - Mr Flynn Rider

Befogadtunk 1300 menekültet, de mégsem akarunk kvótát. Utáljuk a menekülteket segítő civileket, de mi is segítjük a menekülteket. Ja, és SOROS!

orban_szomoru.jpg

Nem csak a tények, de a kormányzati vélemények is teljesen összekeveredtek menekültügyben; a Fidesz és a kormány, a pártállam és

az állampárt gyűlöletkommunikációja látványosan összeomlott a héten.

Egymásnak ellentmondó hírek, egymásnak ellentmondó kormánytagok, Lázár, Orbán és Pintér homlokegyenest ellenkező dolgokat mond a nyilvánosság előtt, közben még beúszik a nyilvánvalóan alkotmányellenes és nyílt diktatúrát lehetővé tévő Stop Soros-törvénytervezet is a képbe. 

Ennek már megvan az első reklámszpotja is:

 

Iszonyatos káosz van a fejekben, de nem csak a kormányoldalon, általában a Fideszben. Mintha összezavarodtak volna. Pont ugyanaz a jelenet, mint az 1984 című könyvben: hirtelen az egyik ország békét köt a másikkal és gyorsan le kell cserélni a zászlókat. De a szónok a pulpituson csak mondja tovább, egyszerűen behelyettesítve a másik országot.

„…mikor az izgatottság a tetőfokára hágott, s az Eurázsia iránt érzett általános gyűlölet olyan őrjöngéssé fokozódott, hogy ha a tömeg a kezébe keríthette volna a kétezer eurázsiai háborús bűnöst, akiket az ünnep utolsó napján nyilvánosan szándékoztak felakasztani, feltétlenül darabokra szaggatja őket - éppen ebben a pillanatban adták tudtul, hogy Óceánia mégsem Eurázsia ellen visel háborút, Óceánia ellenfele Keletázsia. Eurázsia szövetséges hatalom.”

Azt persze nem vallották be, hogy valamilyen változás történt. Egyszerűen csak köztudomású lett, rendkívüli gyorsasággal és mindenütt egy időben, hogy az ellenség Keletázsia és nem Eurázsia.”

A jelenetben a szónok meg se akad a beszédben, ugyanúgy hergeli tovább a tömeget, csak kicseréli a két nagyhatalom nevét. Senkinek sem tűnik fel, kivéve a főhőst.  

Ugyanez a helyzet állt be most is.

Kormánykommunikáció: az gonosz EU / Brüsszel / Soros azt akarta, hogy Magyarország fogadjon be 1294 menekültet / migránst / terroristát. (Lásd a kis videót fent, ami az Echo TV-n már fut.)

Tény: ez ellen a magyar kormány több belföldi plakátkampányt és egy népszavazást is indított. Ezek összköltsége 20-30 milliárd forint lehetett, közpénz, amelynek nagy része a Fidesz-közeli médiacégekhez jutott.

Tény: a minap kiderült, hogy a kormány szép csendben befogadott kb 1300 menekültet / migránst / terroristát. Erről Altusz Kristóf külügyminisztériumi helyettes államtitkártól tudunk, aki a Times of Maltának azt mondta: tavaly a kormány már befogadott 1300 menekültet, de - és most figyeljünk jól! -

az ő biztonságuk érdekében nem hozták nyilvánosságra a döntést.

Ahogy a HírTV fogalmazott: a beismerés valódi jelentősége az, hogy homokszem került a kormányzat eddig jól működő propagandagépezetébe,

megroppantotta a gondosan felépített, több tíz milliárd forintos kampányokkal támogatott migránsellenes narratívát.

(Apróság, de azért ide kívánkozik: feltűnt valakinek, hogy itt él nálunk ez az ezervalahány menekült (egészen pontosan oltalmazott) és sehonnan, semmiféle hír nem volt, hogy

  • bárkit megöltek,
  • megerőszakoltak,
  • felrobbantottak,
  • vagy akár csak megloptak volna.

Gyakorlatilag észre sem vette senki.

Akkor most mire ment a hiszti, a gyűlöletkampány, a migránsozás, a kidobott tízmilliárdok? 

Ma reggel Orbán Viktor, mintha mi sem történt volna a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában tovább migránsozott. 

 „Mindenki, így Soros György is eldöntheti, hogy mit csinál: abbahagyja vagy folytatja az illegális migráció szervezését, támogatását”.

Viszont tegnapelőtt Pintér Sándor belügyminiszter kijelentette a kamerák előtt:

 „Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet”.

Ugyanakkor Orbán Viktor ma reggel azt is elismerte, hogy kormánya befogadta azt az 1300 migránst, akikről Altusz Kristóf beszélt a máltai lapnak.

Orbán és kormánya vergődése látványos volt ma reggel. Megpróbálta a rádióban elmagyarázni, hogy lehet, hogy évek óta minden nap ezerszer, milliószor hajszolta gyűlöletbe, kergette félelembe az országot a menekültekkel szemben, aztán titokban mégis befogadtuk őket.

Orbán szerint ez az 1300 ember

„nem törte ránk az ajtót, hanem bekopogtatott a határátkelőn”,

ezek az emberek mondták, hogy védelemre szorulnak.

„Átmeneti oltalmat nyújtunk nekik, nem lesznek magyar állampolgárok. Amint rendeződik a helyzetük, vissza kell térniük a hazájukba.”

A Válasz.hu-n Stumpf András hívja fel a figyelmet rá: ha oltalmazottakról van szó, akkor Orbán itt hazudott a híveinek (megint) és a menekülteknek nem feltétlenül kell visszatérniük hazájukba, s akkor bizony a magyar állampolgárokkal megegyező támogatásokra jogosultak – a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal szerint.

Abszurd az abszurdban, hogy a HVG arra hívta fel a figyelmet: ezeknek az embereknek a befogadása pont a tranzitzóna miatt van, amit pont Orbánék állítottak fel – hogy távoltartsa a migránsokat Magyarországtól.

A HírTv arra hívta fel a figyelmet: a kormányzati propaganda minden állítását megcáfolta ezeknek a menekülteknek a befogadása; azaz hogy

  • nem mi vagyunk az első biztonságos ország;
  • ezek a menekültek a kormány szerint eddig nem oltalmazandó emberek voltak, hanem terroristák, vagy gazdasági bevándorlók, akiket nem lett volna szabad befogadni;
  • rettegni kell a menekültektől, mert megerőszakolnak, terrortámadnak ész nélkül – hiszen nem történt semmi, amikor befogadtuk őket;
  • az EU / Soros kényszeríti ránk a menekültügyi kvótákat, amiket nem akarunk teljesíteni, aztán most kiderült, hogy mégis tudjuk;
  • az ország mégsem „migránsmentes övezet”, vagyis nem vagyunk „etnikailag homogének”;
  • nem minden menekült terrorista és erőszakol nőket (hiszen a menekültek több, mint fele nő és gyerek);
  • a Migration Aid és egyéb, menekülteket segítő civilek ugyanazt a munkát végezték el, mint a magyar kormány, azaz: mégsem bűnözők.

Valószínűleg a legszomorúbb konzekvencia, amit levonhatunk, hogy annak a másfél-két millió Fidesz-fanatikusnak az országban ezt is le lehet majd nyomni a torkán és meg fogják tudni magyarázni (vagy el se jut hozzájuk a hír). A kérdés az, hogy a maradék 8 millió mihez kezd ezzel az információval.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9313588023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK17 2018.01.19. 12:26:24

"Tény: a minap kiderült, hogy a kormány szép csendben befogadott kb 1300 menekültet / migránst / terroristát." nem, ez nem tény, hanem hazugság. Oltalmazottat engedtünk be, a menekült más tészta, a migráns és a terrorista is,.

és miután ezt leszögeztük, ismét kijelenthető, hogy született a b1-en egy hazug, értelmetlen írás.

Stumpf sincs a helyzet magaslatán, azt kérdezi: "Ha ideiglenesen vannak itt, akkor mégis minek?" (ti. segítjük a beilleszkedésüket). azért, baszod, mert amíg itt vannak, nem mindegy, hogy kecskét kefélnek egy város főterén (vagy német nőket szilveszterkor), vagy a mi mércénk szerinti normális életet élnek.

meg kell állapítani, hogy az érkezőkkel kapcsolatban korábban elismert értelmiségiek gyógyszere is elgurul.

ja, még egy ínyencség a végére: "az EU / Soros kényszeríti ránk a menekültügyi kvótákat, amiket nem akarunk teljesíteni, aztán most kiderült, hogy mégis tudjuk" eddig sem állította senki, hogy nem tudjuk. a nem akarjuk egészen mást jelent. Flynn nagyon bebaszhatott tegnap (is).

Mr Flynn Rider 2018.01.19. 12:33:03

@FCUK17: komolyan, Don Quijote, mit erőlködsz? :-D

FCUK17 2018.01.19. 12:35:55

@Mr Flynn Rider: jó érzés napról-napra odabiggyeszteni a firkálmányaitok alá, hogy miért hülyeség. ha csak egy ember is elgondolkodik rajta, már jó.

egyébként hadd kérdezzem már meg, hogy mennyi az annyi, mert kurva sokat kell kapnotok, hogy ennyire hülyék legyetek :)

anonymand 2018.01.19. 12:51:33

@FCUK17:

Gondolom finnyás vagy.
..."nem mindegy, hogy kecskét kefélnek egy város főterén (vagy német nőket szilveszterkor), vagy a mi mércénk szerinti normális életet élnek." - ebből legalábbis ezt szűrtem le.

Szíves tájékoztatásul, nur für Dich:

"A hevesi férfi nem tudott ellenállni a kanca formás tomporának. Rajtakapták. Elmenekült."
www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar-heves/loval-fajtalankodott-egy-ferfi-hevesen-391748/

"Kutyákkal fajtalankodott egy férfi a Zala megyei Gencsapátiban lévő menhelyen. Hétfőn este a telep tulajdonosa érte tetten, fotókat készített róla és a rendőrséget is riasztotta, de a férfi elmenekült."
rtl.hu/rtlklub/hirek/menhelyi-kutyakkal-fajtalankodott-a-ferfi

"Kutyával fajtalankodott a Mi folyik itt Gyöngyösön “sztárja”"
fuzeshirek.hu/kutyaval-fajtalankodott-a-mi-folyik-itt-gyongyoson-sztarja/

"Többször is fajtalankodott saját tízesztendős lányával, majd az esetet felismerő feleségét is bántalmazta egy újteleki férfi, akit emiatt jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla."
www.vaol.hu/cimlapon/tizenharom-ev-a-lanyaval-fajtalankodo-ujteleki-ferfinek-1230427/

..."a mi mércénk szerint"...

anonymand 2018.01.19. 12:58:26

@FCUK17:

Nem gondolod, hogy az idióta általánosítás az igazi hülyeség?
Hogy más szemében a szálkát, ... - abnormalitás?
Hogy néked is fel lehet tenni a kérdést, mennyiért adod a hülyét? ..."mert kurva sokat kell kapnotok, hogy ennyire hülyék legyetek :)"

csobi2011 2018.01.19. 13:03:33

Hiába írja le ide az ember százszor, hogy mi a különbség a menekült és az illegális gazdasági bevándorló között, a sok hülye ballib nem érti. Ez a hír csak megerősíti hogy a kormány keresztény, és szolidáris alapon működik. De a papírok nélkül érkező migráns hordát, akik csak azt nézik hol a legtöbb a segély, összehasonlítani a valódi menekülttel, na ez a tipikus libsi gondolkodás.

elismert felhasználó 2018.01.19. 13:06:03

Most, hogy így összeomlott a kormánypropaganda, már csak azt kellene tudnunk, hogy mit gondol erről az ellenzék.
Befogadjunk 1300 menekültnek titulált migránst?
A későbbiekben, ha esetleg az élet úgy hozná, akkor befogadjunk többet is?
Utáljuk vagy szeressük őket?
Befogadáspártiak vagy ezt ellenzőek legyünk?
Kell a kerítés és a szigorított határvédelem nekünk, vagy szarjunk rá?
Basztassuk-e az olaszokat és a görögöket a kötelességük elmulasztása miatt?

Mit gondol minderről az ellenzék?

Kivlov 2018.01.19. 13:18:19

"Befogadtunk 1300 menekültet, de mégsem akarunk kvótát"
A kettőnek mi köze egymáshoz? Kb. semmi. Kvóta alapján egyelőre a más országokban lévőket akarják szétosztani. Kezdetnek 1300-at, aztán meg ki tudja hol a vége...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.19. 13:25:34

Nem tapasztalk zűrzavart a kormánynál, annál inkább a ballibeknél: most hirtelen tiltakozni kezdtek az indokolt menekülbefogadás ellen is.

vaffanculo 2018.01.19. 13:28:37

@csobi2011: "a kormány keresztény, és szolidáris alapon működik". Pontosan: szembemegy a tízparancsolattal (lopik) és pont leszarja az egyre növekvő szegénységet. Keresztény és szolidáris (a sajátjaival esetleg). Hát nem tom, biztosan van ilyen kúrmány is, de a mienk sajnos nem az :)

Kunhallmi Agnes. 2018.01.19. 13:28:47

"Hatalmas rés nyílt a pajzson: teljes a zűrzavar Orbánéknál migránsügyben"

Ezek szerint akkor mostmar hivatalosan megbukott az orbanrezsim.
Orulok neki, mert ezzel kapcsolatban mar volt egy ket all hir az elmult 8 evben.

Aquincum 2018.01.19. 13:31:27

@Kivlov: a Gazdi és tsai. sokszor elhangzó állítása: “egyetlent migránst sem fogadunk be”. Ez az igazmondó, aranyszívű ember! Ez az új Kárpátok Géniusza! Igen, az EU is LEGÁLIS bevándorlókat akart betelepíteni hozzánk, pontosan 1294-et. És nálunk súlyos milliárdokat költenek az undorító, primitív Soros-ellenes kampányra, avagy agymosásra a maga és az én adóforintjaimból. Az ország vezetői meg minden fórumon tolják ezt a nevetséges maszlagot. Ez mind nem zavarja??

79 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig 2018.01.19. 13:33:52

Szanalmasak a lipsik, akik eddig a kerites azonnali lebontasat koveteltek, es felsokorlat nelkul beengedtek volna az iszlamistakat, most meg hirtelen esztelen gyulolet hadjaratot inditottak minden arab ellen.

Gyurcsany mar az Orban migransainak levadaszasarol beszel, mert hogy veszelyesek az orszagra.

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 13:37:27

Orban vegre osszeomlott. S jovo kedden, meg is bukik.

"A nemzetgazdaságban 13%-os béremelést láthattunk novemberben (323 ezer forintra), amely beleillik az előző hónapok trendjébe, ugyanakkor az infláció 2,5%-ra kúszott fel, ez pedig csökkenti a reálbérek növekedési ütemét. Nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 214 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 222 700 forintra becsülhető a KSH szerint."

www.portfolio.hu/gazdasag/meg-szaguldanak-a-magyar-berek-de-azert-mar-fekezunk-egy-kicsit.3.274055.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

A demokrata magyarorszagon 2`010ben 130 volt a netto atlag. Igy a novekedes 2 ciklus alatt plusz 50%.

Meg 8 ev orbanra szavazok.

Aquincum 2018.01.19. 13:38:13

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: persze, nincs semmi zűrzavar. Bölcsen állnak az ország kormányrúdjánál, igaz? Az igazán okos Kósa Lajos anyukája sem stróman. Minden 82 éves óvonő ezt csinálja, szabad idejében fél sertéstelepet vásárol a nyugdíjából, majd utána kormányunk siet az illetőnek még gyorsan 100 millió forint támogatást adni. Magát nem zavarja ez az undorító, soha nem látott mértékű korrupció és hazudozás, ami most zajlik az országban?

konrada 2018.01.19. 13:41:14

@Aquincum:
Idézni csak pontosan, szépen...:
Szóval pontos szöveg, linket hozzá!

(...s mielőtt: ha valaki azt akarja, hogy én tegyek be linket arról, amit ő állít: nekem meg arról van hallottam, hogy azzal az dicsekszik az ilyent követelő illető, hogy ő pedofil. ...de ha tud rá linket, ami 100%-osan bizonyítja, hogy ez hazugság, én visszavonom!;)))

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 13:41:37

@Aquincum: ha orban ugy kormanyoz mint az elmult8ban, en megyek tuntetni h minden fideszes kapjon egy ingyen sertes telepet

"A nemzetgazdaságban 13%-os béremelést láthattunk novemberben (323 ezer forintra), amely beleillik az előző hónapok trendjébe, ugyanakkor az infláció 2,5%-ra kúszott fel, ez pedig csökkenti a reálbérek növekedési ütemét. Nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 214 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 222 700 forintra becsülhető a KSH szerint."

www.portfolio.hu/gazdasag/meg-szaguldanak-a-magyar-berek-de-azert-mar-fekezunk-egy-kicsit.3.274055.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

A demokrata magyarorszagon 2`010ben 130 volt a netto atlag. Igy a novekedes 2 ciklus alatt plusz 50%.

Meg 8 ev orbanra szavazok.

FCUK17 2018.01.19. 13:42:05

@anonymand: tudom, furán fog hangozni, de minden társadalomban van selejt. de elég nekünk a sajátunk, nem akarunk még a nyakunkba venni idegen selejtet is. látom, nem érted, de attól még ez van :)

@Aquincum: az 1294 nem legális menekült, mert ha azok lennének, nem nekünk kellene lefolytatni a menekültügyi eljárást az esetükben. te sem látsz tisztán, mondhatni nem érted, de a hülyeséget tudod hangoztatni, grat.

Aquincum 2018.01.19. 13:42:51

@Nincs közöttünk csicska: 2008-ban világméretű gazdasági válság volt. Esetleg, talán annak nem lett közben vége? Az EU-tól, vagy Brüsszeltől, ha úgy tetszik, hány ezermilliárd támogatást is kaptunk az elmúlt években? Ezeknek a tényeknek nincs valami köze esetleg-talán a magasabb bérekhez, látszólagos jóléthez?

mrperfect 2018.01.19. 13:43:54

itt nem arról van szó, hogy ne tudnánk befogadni ezer valahányszáz embet, hanem arról hogy ha elismerjük a brüsszeli kvótát akkor nem ennyit kell majd befogadnunk hanem felső korlát nélkül akárhányat, ráadásul olyanokat akik már nem kellenek a németeknek..
mert nyilván az agysebész és jól képzett arabokat nem fogják ide küldeni..
Ehhez az egészhez semmi köze ennek az 1300 embernek akit önként befogadtunk!!!!!!

Aquincum 2018.01.19. 13:44:33

@FCUK17: Azt tudom mondani, hogy de, ezek legális menekültek lettek volna. Olvasson utána.

je suis chauve (törölt) 2018.01.19. 13:45:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:Valamit félreérthettél, a hazugság ellen tiltakoznak. Amúgy pl a Mandiner és Stumpf mióta ballib? :)

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 13:46:15

@Aquincum: 2008ban a szlovakok 9%kal novekedtek mi meg 1%kal.

szoval semmilyen valsag nem volt

2018.01.19. 13:49:49

A dolog a szuverenitásról szól. Arról, hogy a magyar állam és nép nem hajlandó elfogadni idegenszívűek által rákényszerített migráns-betelepítési kvótákat. Brüsszelita, jogalap nélküli diktátumoknak nem enged.
De nemzetközi kötelezettségének eleget téve a valóban menedékre jogosultakat menedékben részesíti. Azokat, akik a jogi eljárást végigviszik és nem lépnek le nyugatra. Tehát a magyar állam jogszerűen jár el.
Egy állam eldöntheti, hogy kiket enged be a területére, ilyen egyszerű. Uniós polgárok bármikor beléphetnek, unión kívüliek viszont útlevéllel esetleg vízummal. Ha Brüsszel határozhatná meg, hogy mely nem-uniós polgárok léphetnek be Magyarországra, akkor Magyarország megszűnne állam lenni.

morpho 2018.01.19. 13:51:14

Szórakoztató nèzni, ahogy a narancskullancsok, akik eddig a "nem engedünk be egyetlen migráns férget sem" retorikája után egy laza mozdulattal álltak át, "nics ezzel gond, csak 1300 menekült" Meg különben is az ellenzék! :)) Beszarás! :)) Most hátradőlök és röhögve fogom olvasni az önmagukkal meghasonlott, saját szájukba hugyozó narancskullancsok mókázását! ;)) Hajrá gyerekek! Szórakoztató délutánt szeretnék, ne okozzatok csalódást! :)

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 14:01:13

Rövid, de meglepően szívélyes beszélgetésbe elegyedett a Magyar Nemzet munkatársa Kósa Lajos édesanyjával. Az újságíró debreceni otthonánál kereste fel id. Kósa Lajosné Bacskó Katalint, de csak a kaputelefonig jutott.

Nekem nincs sertéstelepem. Vagy tudja, mit? Megvettem a fél megyét

– viccelődött a 82 éves asszony.

- A lipsi probalkozott, de remekul elbant vele az oregasszony. Amerikaban ilyen inzultusert, siman lelonek.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 14:01:46

@FCUK17: "mennyi az annyi, mert kurva sokat kell kapnotok, hogy ennyire hülyék legyetek :)"

Hát annyit biztosan nem kaptak, mint amennyit a letelepedési kötvényekért fizet vissza a magyar adózó. Meg annyit sem, amennyit neked fizetnek szintén a magyar adózók befizetéseiből.

Ne felejtsd el közben az sem, hogy 2015-ben már fidesz kormány volt, ők nyitották meg a határt a menekültek előtt, és azokat emiatt nem lehet illegálisnak nevezni. Magyar vonatokon, magyar hatósági szervek irányították őket többek közt Budapestre is. Később meg a kormány arra hivatkozott, hogy ők tudták előre, hogy jönnek a migráncsok. Akkor miért nem intézkedtek időben?

Jó tudom, erre nem kell válaszolnod, mert azért nem fizetnek.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 14:04:51

@Nincs közöttünk csicska:

Ja, Amerikában azt a 80 feletti asszonyt, aki már sok tíz éve az óvónői nyugdíjából él, biztosan kitüntetik, hogy milyen ügyes desznyotenyésztő lett belőle vénségére.:D

Azért nem furcsa, hogy más nyugdíjas óvónőknek nm tellik sertéstelepre?

Kivlov 2018.01.19. 14:05:00

@Aquincum:
Kutyát nem érdekli...

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 14:05:36

@látjátok feleim szümtükkel: intezkedni?

a nemetek kertek h engedjuk oda oket...sot meg ertuk is jottek

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 14:07:10

@látjátok feleim szümtükkel: ez az, h nem vett sertestelepet

zoddosszie, bajaicigany vidio kategoria - ott is a valasztas elott probalkoztak vmi sztorikat gyartani a lipsik

Aquincum 2018.01.19. 14:07:30

@Nincs közöttünk csicska: ja, nem volt válság! Juj, persze, az ég is zöld, a falevelek is lilák, igaz? Azért hozzáteszem, gazdaságilag jó pár éve gyorsabban fejlődik nálunk Szlovákia és Románia is. A propaganda ezzel nem szeret dicsekedni, ugyi? Visszatérve, ha a tényeket nem elismerő vitapartnerek állnak rendelkezésre, teljesen feleslegessé válik a vita. Egyszerre szomorú, ijesztő és nevetséges, hogy Orbánban és a pártjában úgy hisznek egyesek, mint valami vallásban. Egy felkapaszkodott, jóeszű, de enyhén paranoiás és hatalommániás suttyó. Ez az ország a jelek szerint ennyit érdemel. Ha meg gond van? Soros! Kritikát fogalmaz meg valaki? Zsidó, ballib! Szar az oktatásunk? A migráncsok! Szánalmas az egészségügy? Elmúltnyolcév! Ez a kormány, ez aztán nem hibázik soha!

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 14:10:11

@Aquincum: 2008ban, itt kozep europaban nem volt

pedig azt hazudtad

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 14:10:28

@karandash: "...a magyar állam és nép nem hajlandó elfogadni idegenszívűek által rákényszerített migráns-betelepítési kvótákat. "

Kár, hogy eddig senki nem kényszerít ránk betelepítést.
Amit az unió ránk akar "kényszeríteni", az egy olyan döntés, amit az unió szerve hozott, és arról szól, hogy azt a sok 2015-ben a németekre szabadított menekültet szétosztják ügyintézés végett, és majd minden állam hatósága a saját szabályai szerint, a menekült körülményeit megvizsgálva eldönti milyen oltalomban részesíti, vagy nem részesíti. A döntés a magyar államé, azt senki nem veszi el tőle, csak egy kicsit dolgozni kéne. A fijúk meg sosem imádják, a dolgozniuk kell.

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 14:10:54

@Aquincum: milyen valsag az amiben a szlovak gdp 9%kal no? KILENC

BiG74 Bodri 2018.01.19. 14:11:14

@karandash:
A dolog egyáltalán nem szól szuverenitásról. Arról szól, hogy a híveknek, egybiteseknek mit ad a szájába szeretett kurmányuk. Agyuk pont ennyi. A szuverenitás értelmezhetetlen fogalom a számukra.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.01.19. 14:11:19

@csobi2011: Érdekes. Szerintem meg a fidesz mosta össze (szándékosan) a menekült és a migráns fogalmakat. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer egy fideszes próbálja magyarázni a különbséget. Abszurd, mint az említett Eurázsia --> Keletázsia váltás. Magyarország és benne a hülye 2 millió fideszes lassan megvalósítja az Orwell-i fantázia legabszurdabb részeit is. Olyan ez az ország, mintha valami pszichológiai kísérlet zajlana, hogy mit vesz még be a hülye 2 millió. :-)

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 14:11:38

@Nincs közöttünk csicska:

Érdekes, mert a fia Lajos sem mondott olyat, hogy nem vett sertéstelepet az anyja.

Aquincum 2018.01.19. 14:12:28

@Nincs közöttünk csicska: egyrészt, nem tegeződöm ismeretlenekkel. Másrészt, a jó édes anyukáját hazugozza le!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.01.19. 14:12:57

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ja, te soha nem tapasztalsz valahogy semmi negatívat a fidesznél. Ebből is látszik, hogy szart sem ér a véleményed.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 14:15:22

@Aquincum:

Csicsak seggén 2008-ban még tojáshéj volt, honnan is tudhatná milyen válság volt akkoriban. Most meg ha a fidesz kinyilatkozik, akkor azt édes tejként szopja magába. Mert még nem nőtt fel annyira, hogy maga szerezzen tehenet a tejéhez. Majd amikor erre rájön...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.01.19. 14:16:02

@Nincs közöttünk csicska: Magyar Nemzet = "lipsi". No ilyen még nem volt. Ezt is megértük. Mennyire ostoba a fideszes nézd már... :-)

Visceroid 2018.01.19. 14:17:47

"Összeomlott a kormányzati propaganda. Teljesen."

Akkor holnap megbukik Orbán?

UrbanLegend2000 2018.01.19. 14:18:03

Micsoda elánnal nyomja a sok fideszcsicska. Ez már az önmeghasonulás utolsó fázisa.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 14:18:27

@Nincs közöttünk csicska:

Amikor elkezdtek hozzánk jönni, nem kérték őket a németek. Amikor meg már itt voltak, akkor csak jót tettek velünk, hogy befogadták őket.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.19. 14:19:07

@Az én édesanyám nem stróman:

Tapasztalok sok negatívumot, de még így se éri el a ballib negatívumok negyedét se.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.19. 14:20:16

@látjátok feleim szümtükkel:

Te meg akkor pedofil gyilkos vagy, te magad vallottad be, emlékszem jól rá, de most éppen halaszthatatlan ügyem van, így sajnos nem tudom előkeresni.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 14:20:19

@Visceroid:

Reméljük, hogy beleesnek a reményukba. Amit ástak maguknak az elmúltnyócban.

UrbanLegend2000 2018.01.19. 14:20:52

@Visceroid: Találjatok már ki úgy szlogent. Bármelyik marketing szakember megmondja, hogy a legfaszább szlogenek is elkopnak egy idő után, ti meg ezt reszelitek már évek óta.
Egy chatrobot intelligensebb már.

horvathviteztamas 2018.01.19. 14:22:09

Akkora vihar van a kormány körül, hogy a teljes ellenzéket elmossa a csatornába... :)

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 14:22:14

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Tévedtél, én soros vagyok. Az aki remélhetőleg a többi sorossal majd leváltja a futtatóidat.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 14:25:20

@horvathviteztamas:

Egy baj van a viharral, nem válogat. Mindenkit, még a szart is viszi a víz.;D

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 14:31:35

@látjátok feleim szümtükkel: sot, en se mondtam h nem vett az anyad fel sertest

mit bizonyit ez?

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 14:35:05

@UrbanLegend2000: :"Találjatok már ki úgy szlogent. Bármelyik marketing szakember megmondja, hogy a legfaszább szlogenek is elkopnak egy idő után"

de a 2/3ra azert jo lesz

ti viszont tartsatok magatokat a regi marketinghez

mu ha ha

satie · http://321.hu/sas 2018.01.19. 14:35:14

az az egyik legmegdöbbentőbb, hogy vannak, akik békésen teszik a dolgukat, a jogállamisággal, az ENSZ és EU-s jogszabályokkal összhangban kezelik a dolgokat, néha még annak a pár háborús menekültnek a dolgát is. Bizony, még az állami szervek közül is néhányan sokszor. És miközben mindez teljesen rendben, békésen folyik, közben teljesen abszurd és értelmetlen módon (most nem a hatalomtechnikáról beszélek) 10 milliárdok mennek egy elég nagyrészt álproblémára, miközben a magyar állampolgárok valódi, például oktatási és egészségügyi rohadását érintő problémákra nem jut jelenleg sem emberi sem anyagi erőforrás. És azt, hogy a valódi problémák megoldásra nem történik, mindannyian látjuk minden áldott napon, főleg, ha kimegyünk az utcára.

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 14:38:43

@satie: ha a ballibeken mult volna, most a szetrohadt oktatason es egeszsegugyon kivul minden bokorban fizetni kellene egy gepfegyveres rendort, a migrik miatti lakasrekviralasok miatt megnottek volna az alberlet arak, robbantananak az arabok mindenhol, s fizethetnenk a kecskepasztorok segelyet, mint a nemetek

en ennek nagyon orulnek ezert a ballib ElQro szarhaziakra szavazok /vagy nem*/

UrbanLegend2000 2018.01.19. 14:40:29

A kis orbán/putyin csicskák írják már le, hogy hány migrást kellett befogadni eddig soros miatt és hányat fogadott be gazdátok.
Segítek, orbánék már több mint húszezret fogadtak be. A mi pénzünkön.
Menjetek inkább jobbikos plakátokat tépkedni.

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 14:43:30

@UrbanLegend2000: es 1 milio allampolgarsagot is adtak, csqak h biztos legyen h soha tobbet nem kormanyoznak majd errefekle

lip sik

UrbanLegend2000 2018.01.19. 14:43:55

@Nincs közöttünk csicska: " robbantananak az arabok mindenhol, s fizethetnenk a kecskepasztorok segelyet, mint a nemetek"

Miért, most ez van? Pedig Orbán eleget hozott be belőlük. Ennyire szétlőtted magad? Hogy egy olyan hírnél, ami arról szól hogy orbán megint mennyit engedett be, ugyanazt a szar dumát nyomod?

UrbanLegend2000 2018.01.19. 14:44:50

@Nincs közöttünk csicska: Máris terelünk. Bolsevista trükk ez. Orbánéknál tanítják.

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 14:47:41

@UrbanLegend2000: nemetorszagban igen

mivel nalunk a ballipsik a blogokon ugatnak csak itt biztonsagos az utca

Aston Kanál 2018.01.19. 14:51:14

@Nincs közöttünk csicska: tudod azert idobe telik, mire a vilag masik felen kirobbant valsag begyuruzik egy masik kontinensre. De azert nem olyan sok. A Lehman Brothers 2008 szeptembereben jelentett csodot, 2009 elejen mar bizony Europaban is megjelent a problema.
Egy faek egyszerusegu google kereses grafikonnal mutatja meg neked, hogy 2009-ben viszont sulyos, 10% feletti esest produkalt az altalad hivatkozott szlovak GDP (2008: 100,3 milliard USD - 2009: 88.95 milliard USD), ahonnan aztan 5 evig tartott ujra elerni a 2008-as szintet. Csak mondom.

A kedvedert:
www.google.co.uk/search?ei=F_dhWtKWAs20gAbwmof4Dw&q=szlovak+gdp+2009&oq=szlovak+gdp+2009&gs_l=psy-ab.12...0.0.0.306.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c..64.psy-ab..0.0.0....0.wzWm-kJoKBY

A meredek esesek 2008-2009 kornyeken azert eleg beszedesek.

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 14:52:20

@Aston Kanál: 2`008rol volt szo, ugyhogy ezert folosleges volt nicket valtani

Brix 2018.01.19. 14:55:13

Az illegàlis migràció nem àlprobléma, de az újonnan indítandó kampànyt màr feleslegesnek tartom. Lassan túllőnek vele a célon, mivel a folyamatos hisztéria úgy mutatja a kormànyt, mintha nem lenne elég magabiztos a dolgàban. A tàbor egybentartàsàra jó, de nem hiszem, hogy ezzel màr új szavazókat lehet megnyerni àprilisig...Ídőszerű lenne mostmàr szofisztikàlni a témàkat.. Mi lesz Paks 2-vel , dolgozói szegénység, valós egészségyügyi béremelés, stb...

Glázser Bozsó 2018.01.19. 14:56:11

BIRKÁK!
Nem ez a lényeg hogy ezek (migránsok, menekültek vagy akárkik) most itt vannak vagy nem ... hanem hogy össze vissza értelmetlenül nyilatkoznak a vezéreitek!!!!!
A sorosozás meg a másik nagy dilemma ... ha valahol közhírré teszik azaz olvashatóvá, majd akkor elhiszem hogy létezik Soros által kreált valami ...
Üdvözlettel
Egy nem baloldali liberális, nem jobboldali (nem is tudom mi) aki még hisz abban hogy lehet egységes érzelmű, értékes Nemzet, és megszűnik a gyűlöletkeltés.

UrbanLegend2000 2018.01.19. 15:00:43

@Brix: Eddig is ezeket a témákat fedte el a kormány a kamu konzultációval meg a gyűlöletkampányaival.

UrbanLegend2000 2018.01.19. 15:04:00

@Nincs közöttünk csicska: Akkor az a 20 ezer migri nálunk miért nem robbant? Orbán személyesen válogatta össze őket, mint Pharaont?

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.19. 15:04:57

Tudtommal Magyarorszag a jogrendjébe iktatott Genfi Egyezményből nem lépett ki. Ehhez önként csatlakoztunk, arról belső jogszabályt alkottunk, és ez alapján menekülteknek menedékjogot adhatunk és adunk hosszú évek óta.

A menekültügyi hatósagok ezt a munkát folyamatosan végzik a normatív szabalyoknak megfelelően.

Ezzel szemben az EU migránskvótáját erővel ránk akarják kényszeríteni, anelkül, hogy született volna erről egy, szuverén országok közötti európai egyezmény, amihez Magyarorszag önszantabol csatlakozott volna. De az meg mégannyira sem történt meg, hogy valami ehhez hasonlót egyhangúlag lefektettek volna az EU alapszerződésben.

Alapvetően szuverenitasi kerdesről van szó. Kié a főhatalom bevandorlas kerdeseben a magyar allamhatarokon belül.

Magyarország a Genfi Egyezmény szerint szuverén módon azokat engedi be a területére, akiket minden szempontból beengedhetőnek talált. Eben az esetben nem okoz gondot a kiutasítás.

Viszont az EU migránskvótája szerint az EU területére ellenőrizetlenül beengedett szemelyeket kell -felső korlát nelkül - eljarasra atvennünk. Ha ezeket a személyeket megvizsgáltuk és nem jogosultak, nem tudunk megszabadulni tőlük.

A németeknél közel fél millió szemelyről a hatóságok semmit nem tudnak. Háromszázezret jogerősen kiutasítottak, de nem tudják őket semmilyen módon kitoloncolni az EU-ból. /pl.: német pilóták – biztonsági okokra hivatkozva – nem mernek felszállni olyan géppel, amely kiutasított migránsokat szállít./

A migránskvóta egy feje tetejere állított dolog. Egyreszt működésképtelen, masreszt nem veszi figyelembe a szuverenitást.

Ha nem akarunk úgy jarni, mint a németek, senkit sem engedünk be ellenőrzés nélkül, csak azokat, akiknek eleve van erre jogalapjuk.

Csak az nem erti meg a fent vazolt különbsegeket, aki mem is akarja!

Aston Kanál 2018.01.19. 15:05:55

@Nincs közöttünk csicska: igen kisfiam, hiszen a valsag 2008 szeptembereben kezdodott. Gondolom, akkor a szazeves haborut sem hivod szazeves haborunak... Szoval ez szorszalhasogatas. Ezert mindenki, meg a vilag vezeto mediumai is 2008-as vilagvalsagkent hivatkoznak ra. De a tenyek makacs dolgok.
Nem valtottam nikket. Nezd meg a statisztikaim; lehet, hogy regebben vagyok blog.hu hasznalo, mint azt gondolod (vagy mint te magad)... A tenyek makacs dolgok, mint mondtam.

protézisesh 2018.01.19. 15:06:08

Vicces az erőlködésetek...

kalapácstollú 2018.01.19. 15:07:25

Azért ezen hír kapcsán látványosan omlik össze a ballib média. Egyszerűen nem értik, hogy lehet ez az egész: egyszer ugye a kormány "gyűlölködik" és elutasítja a 1300 menekült befogadását, másszor pedig befogad 1300 menekültet. Nincs másról szó, minthogy bármit mond a kormány, ők kitalálták, a kvóta elutasítása nem szól másról, mint gyűlölködés és a menekültek elutasítása. Mert ezt így olyan egyszerű megérteni. Az olyan "bonyolult" üzeneteket - amiket a kormány valójában hangoztat - hogy ne mások, kívülről döntsenek helyettünk, már nem. Ki döntött a mostani 1300 menekült ideiglenes befogadásáról? Mi. Ellentmond-e ez a kormány propagandájának? Nem.
Persze, azért lehet tovább gyűlölködni...

John Nethem 2018.01.19. 15:10:25

@Glázser Bozsó:
"..hanem hogy össze vissza értelmetlenül nyilatkoznak a vezéreitek!!!!!..."

1.) VEZÉR egyidőben EGY szokott lenni :-) Ha több van, akkor az már "tanács" vagy "bizottság" ....

2.) Ha össze-vissza nyilatkoznak, akkor még sincs "eleve elrendelt központúság"...

nyerafidesz 2018.01.19. 15:10:38

Ugye érted, csak hülyének nézed az embereket?! Magyarország pár évtizede aláírta Svájcban a menekültekkel kapcsolatos nemzetközi szerződést. Szóval aki valódi menekült, azt ha megfelel a feltételeknek, be kell fogadni. Ugyanebben a szerződésben van, ha a menekült bármiféle bűncselekményt követ el, úgy repül. Nos, a határon átszökő, erőszakos horda nem menekült, hanem bűnöző.
Amit Orbán mond (szopás, de kurvára jól csinálja, és igaza van), az az, hogy ne legyen kvóta rendszer, ne jöjjön ide ezernyi Juszuf akiknek a fele "kiskorú", bár térdig érő szakálla van. Soros pedig egy gazember, és tessék, olvasd el mit tervez a ván marha:
www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

Dr. Fotos 2018.01.19. 15:15:47

U baszdmeg, hirtelen elokerult egy uj jelzo: oltalmazott. Eszem faszom megall, de tenyleg. Kurvara vicces, hogy most a fidesz seggnyalok kezdik el bizonygatni, hogy nem minden migrans migrans amit idaig ballibsik pofaztak. Tenyleg nagyon hulyenek kell lenni ahhoz, ha ezt valaki komolyan gondolja, vagy pedig vastag bornek a pofan es rohadt sok lovet kapni erte mert mas magyarazat nincs erre.

John Nethem 2018.01.19. 15:17:09

- Hűha ! - mondom magamban.
- Végre valami érdekesre bukkanhatott a blogíró....

És aztán jött a nagy semmi.
A nagyot akart a szarka, de nem bírta a farka...

>>>>>> "Hatalmas rés nyílt a pajzson: teljes a zűrzavar Orbánéknál migránsügyben"

Ezek alapján aztán a cím is maga alá "fosta" magát.... A TIPIKUS BULVÁR, mint amikor a SOMA-MAMAGÉSÁt kisemmizte a párja , nagy szalagcímmel !! Aztán kisbetűkben kiderül, hogy az első szerelme, még 50 évvel ezelőtt..... Na ja !! Az embereket mindig palira lehet venni, csak ehhez mindig valami újabb csavart kell betenni, mert ezekkel a módszerekkel 1-2 alkalommal lehet az embereket átverni....

metax 2018.01.19. 15:23:09

"Befogadtunk 1300 menekültet..."

Hány éves vagy, posztoló?

És még hiszel a máltai mesében?

John Nethem 2018.01.19. 15:23:44

@Dr. Fotos:

".hirtelen elokerult egy uj jelzo: oltalmazott.."

Annyira hirtelen, hogy már legalább 10 éve létezik....

Olvass utána, mi a különbség a MENEKÜLT , OLTALMAZOTT , MENEDÉKES és a BEFOGADOTT szavak - és a mögöttes tartalom - között. ( A státusz értéke az elsőtől az utolsóig egyre kisebb.)

"..Az oltalmazottként elismert jogállása
Az oltalmazottat, ha törvény vagy kormányrendelet kifejezetten eltérően nem rendelkezik, a menekült jogai illetik meg, és kötelezettségei terhelik.

Ennek megfelelően - törvény vagy kormányrendelet eltérő rendelkezése hiányában - az oltalmazottat (csakúgy, mint a menekültet) a magyar állampolgár jogai illetik meg, és kötelezettségei terhelik, azonban nem tölthet be olyan munkakört, illetve feladatkört, továbbá nem viselhet olyan tisztséget, amelynek ellátását jogszabály magyar állampolgársághoz köti. Az oltalmazottat nem illetik meg a magyar állampolgárságról szóló törvény szerinti, a menekültre vonatkozó kedvezményes honosítási feltételek. A menekültügyi törvényben és más jogszabályban meghatározott feltételek szerint ellátásra, támogatásra és szállásra jogosult. Köteles együttműködni a menekültügyi hatósággal, és részt venni az előírt egészségügyi vizsgálatokon. Az oltalmazott külön jogszabályban meghatározott, sajátos úti okmányra jogosult. .."

Cinkes 2018.01.19. 15:27:30

Vicces látni, hogy próbálják most magyarázni a hívők, hogy ők csak az illegális bevándorlás ellen küzdenek másfél évvel a kerítés után, meg a Soros illegális migrációszervezése ellen ami a belügyminiszter szerint nincs. Ez elég pontosan megmutatja mennyire agyatlan, gerinctelen, köpönyegforgatók a hívők is. Még a végén kiderül, hogy tárt karokkal vártuk a szegény oltalomra vágyó menekülteket akiket a mocskos Soros/ballib/Brüsszel trió terroristának hozott ide.

Nincs közöttünk csicska 2018.01.19. 15:28:16

"Stefan Lofven svéd miniszterelnök szavai szerint olyannyira tarthatatlanná vált a helyzet a bandaháborúk, a drogkereskedelem és a prostitúció fertőzte egyes kerületekben, hogy már az is felmerült, a hadseregnek kellene átvennie a rendvédelem feladatát."

rasztaszív 2018.01.19. 15:30:16

@John Nethem: pár évnyi migránsozás után talán tényleg ideje utánanézni,mi mit is jelent...de persze lehetőleg valaki másnak...:)

Aston Kanál 2018.01.19. 15:31:02

@Nincs közöttünk csicska: ugy-ugy, kezdj csak el szemelyeskedni, hatha ezzel eltereled a figyelmet az egbekialto hulyesegrol, amit ide sikerult firkantani. De azert remelem, hogy kozben tanultal is valamit. Szivesen.

vénkujon 2018.01.19. 15:33:55

köszönjűk a nemzeti kórmánynak, hogy befogadták ezt az 1300 lelket, akik közöt nyilván van terorista, ill. mekdukhatják lányainkat anyáinkat. köszönjűk Orbán Viktór tekintetes MiniszetelnőkÚr!!!

Dr. Fotos 2018.01.19. 15:34:21

@John Nethem: Nehez atlepni azon a kurva lecen, hogy rajojj nem a szo letezeserol beszeltem, hanem arrol, hogy a propaganda idaig soha egy kurva szot nem szolt oltalmazottakrol, csak most, hogy kiderult, hogy a kotvenyeseken kivul meg Pharaon "professzor ur" fele terroristakat tamogatokon kivul mar olcsojancsikat is raoltalmaztak Europara?

John Nethem 2018.01.19. 15:34:41

@Cinkes:

Valóban vicces az egész. Nem is értem, miért is kell magyarázkodni.

Továbbá TE MAGAD is vicces vagy, hiszen nem tudsz különbséget tenni ILLEGÁLIS és azon ember között, aki KÉRELMET AD BE.

ÉS mi ömlik a kormánypropaganda orrán-száján ?? az ILLEGÁLIS !! az ILLEGÁLIS bevándorlókból nem kérünk ! Meg azokból sem, akiket úgy tukmálnak ránk, akaratunk ellenére....

Ez olyan lenne, mint amikor te meghívod 1-3 haverodat, de azok még további 4-5 haverjukat is elhívják hozzád. Majd amikor ellepik a lakásodat, átrohansz a szomszédodhoz, hogy nem adná-e kölcsön a nappalit, hogy oda is átjöhessenek páran, mert nálatok nem fértek el.... Nem próbálod ki, milyen is lehet ???
Elmondtam ezt egy munkatársnőmnek, azóta kussol az illegális bevándorlók kapcsán....

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 15:40:25

@John Nethem: ki kell baszni a kerelmeket a kukaba

aki meg beadja azokat a kutyakkal megetetni, ahogy a tobbi arab orszag csinajja veluk

aki meg ehhez jogi segitseget nyujt azokat kalodaba kivagni a foterre also gatyaba

John Nethem 2018.01.19. 15:41:32

@Dr. Fotos: Én leszarom a propagandát. Ezért aztán nem is akadok ki azon. naná, még csak az kéne, hogy emiatt kapjak agyvérzést...

Megkeresem az adatokat. Neked is ott voltak, utána nézhettél volna... ÉS akkor ilyen pitiáner dolgokon, hogy eddig nem mondták ki ezt a szót, és most meg igen, akkor most ez micsoda skandallum.....
Ennyi erővel akkor a propaganda nyomathatná a Háború és békét propaganda anyagként, nehogy valamelyik szót kihagyjon, mert a hozzád hasonlók fönnakadnának rajta, hogy elhallgattak szavakat.....

sas70 2018.01.19. 15:42:14

@FCUK17: Csak te nyomod ingyen fullba a kretént!?

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 15:43:11

nem is kalodaba hanem abba a kopos kalitkaba fasztuggya hogy hivjak mar

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2018.01.19. 15:44:13

@Kivlov: Nem szétosztani, hanem egyes tagállamokat megbízni a menekültügyi eljárás lefolytatásával, amelynek során ki is utasíthatják őket. Ugyanezt tették további mintegy 2500 emberrel, akik közül pont 1300-at stikában befogadtak, miközben azt szónokolták, hogy Mo. migránsmentes övezet (és migránsnak neveztek mindenkit, és csak most, amikor rájuk égett a hazugság. akkor kezdtek el differenciálósdit játszani. @Nincs közöttünk csicska: Az idézet hamis, csak a bandaháborúkat említett, és azt mondta, hogy nem az elsődlegesen számításba vett megoldás a hadsereg bevetése. Szó nem volt arról, hogy ezek a bandák a menekültekből állnának. 2016-ban 106 ember halt meg Svédországban bűncselekmény következtében. Magyarországon majd kétszer annyi.

John Nethem 2018.01.19. 15:44:56

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

Vagy a kamionoddal simán átmenni rajtuk :-) ?

Én csupán annyit tennék, aki a jogi és miegyéb pártfogásukba veszi őket ILLEGÁLIS mivoltukban, azt az NGO-t vagy egyéb alapítványt kötelezném eltartani őket, és ha nem sikerülne az elvárt szinten, akkor kemény büntetést kapnának...

Cinkes 2018.01.19. 15:45:03

@John Nethem: Mondd már meg légyszi, hogy ki mondta, hogy illegális bevándorlókat kellene befogadnunk?!
Már bocs de ezt az 1300 szerencsétlent is akaratunk ellenére kellett befogadnunk. Mintha minden fideszes birka ezt szajkózta volna, hogy az arabok mind terroristák és nőket erőszakolnak, meg nem dolgoznak. Olyan verzió nem volt, hogy van köztük elvétve olyan, hanem mind, és sária törvénykezés lesz meg kötelező muszlim vallás...
Ezek után ki az aki nem röhögné ki a fidesz birkáit?

sas70 2018.01.19. 15:46:40

@csobi2011: Meg a Ceglédi polgár se érti, aki turistákat néz migráncsnak! Meg azok, akik a temetőlátogatókat nézik annak, meg a többi kretén aki autógumit szurkál, hogy a menekültek ne üdüljenek a falujukba!
Ugye te is az a marha vagy, aki megveszi a tv-shopból az önfeltekerő locsolócsövet, meg az automata turmixot...stb?

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 15:47:02

@Kuviklacz: persze hogy hamis, hisz a sved bandak ellen akarja bevetni a hadsereget, ugyi?

Semper Fidelis 2018.01.19. 15:47:25

Aszittem má kedden megbukott a kormány, szerdán meg államcsőd volt....

sas70 2018.01.19. 15:47:28

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A hazugság és a butaság ellen tiltakoznak, csak te nem akarod érteni!

Soros Forever 2018.01.19. 15:48:29

Orbán megint megbukott.

Sorosra és Gyurcsányra van szükség, hogy a muszlimok dolgozhassanak a lusta magyarok helyett.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 15:48:34

@John Nethem: magukat tartsak el a ceus ludtalpasok eloszor

onkoltseges merseklelt arab teroristak is mennyenek a picsaba szerintem

John Nethem 2018.01.19. 15:48:50

@Kuviklacz:

Valami olyan gittrágás zajlik itt, amit a Weisz alapító elnök, Barabás pecsétőr és akivel állandó pártharcot folytatott: Kolnay pénztárnok valamint Csele zászlóőr, Leszik jegyző, Richter labdatáros és Nemecsek titkár , az első és utolsó GITTEGYLET is megirigyelhetne.....

UrbanLegend2000 2018.01.19. 15:50:14

@John Nethem: "Elmondtam ezt egy munkatársnőmnek, azóta kussol az illegális bevándorlók kapcsán.... "

Mert rájött, hogy végtelenül ostoba vagy és kár erőltetnie magát.

John Nethem 2018.01.19. 15:52:33

@UrbanLegend2000:

Azt hitted , hogy most valami szellemeset meg okosat is mondtál........

Pedig csak magadat minősítetted egy troll beszólással.

UrbanLegend2000 2018.01.19. 15:54:41

@John Nethem: " Ha össze-vissza nyilatkoznak, akkor még sincs "eleve elrendelt központúság"... "

Van, csak épp most a vezéretek is agyal, ebből hogy jöjjön ki.

Ha nem működik a lámpa, attól a kresz még nem szűnik meg.

Inkább ne logikázz, nyomasd inkább a propagandát, abban vagy jó.

UrbanLegend2000 2018.01.19. 15:55:41

@John Nethem: Na, előjött a végső érv, a másik letrollozása, LOL. Tényleg zavar van az erőben.

John Nethem 2018.01.19. 15:58:41

@UrbanLegend2000:

Hát bizony a Te logikád alúlról már verhetetlen....

"Van, csak épp most a vezéretek is agyal, ebből hogy jöjjön ki."

1.) Én szabadúszó vagyok. Orbánnak egyedül a migrációval kapcsolatos tevékenységével értek egyet.
Vezéred neked, van: úgy hívják, "Mindegy, csak ellenkezzek, még ha igaza van abban az egy dologban a másiknak, akkor is."

panteon 2018.01.19. 15:59:22

Megint kiderült, ami nem volt soha titok, hogy: Orbán szarik magasról a szavazóira!

John Nethem 2018.01.19. 15:59:54

@UrbanLegend2000:

A TROLL többek között az, aki jelzőket osztogat,minősít és személyeskedik.
Olvasd vissza, miket írtál......

2018.01.19. 16:00:21

@mrperfect: milyen 1300?? azok csak a tavalyi menekültek.
vannak még:
- pár ezer letelepedési kötvényes
- kötvény és menekültkérelem nélkül érkezők (vagy hát a fene tudja hogy jött ide az a rengeteg fodrász, kebabos meg mobiltelefonos)
- gumicsónakkal érkező kalandturisták, akik csak nézelődni jönnek európába, és közben elnézelődnek itt budapesten is.

Cinkes 2018.01.19. 16:03:03

@John Nethem: Az origot idézed tényleg? Ez olyan mintha a vádlottat kineveznék bírának a saját tárgyalásán... Az origo annyit hazudott mióta fidesz seggnyalóba ment át, hogy azt se hinném el nekik amit kérdeznek. Azt meg tényleg nem tudtam, hogy a Helsinki Bizottság mozgatja a törvényhozást Európában, és ők kötelezhetik bármire az országot vagy viktorunkat. Most már tényleg nem röhögök, ez már szánalmas...

...in the world 2018.01.19. 16:04:21

Imádom a B1 blogot, meg a hangzatos címeit. Itt hetente megbukik orbán..majd áprilisban a 2/3-nál meg les az ellenzék, hogy nadehátezmeghogylehet.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 16:04:42

@Cinkes: menjenek a migrik helsinkibe

ez az uzenet a bizottsagnak

UrbanLegend2000 2018.01.19. 16:06:20

@John Nethem: Csak nem dicséretet vársz, hogy nyomod itt a kormánypropagandát,
kormányszennylappal igazolva?

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 16:06:34

@...in the world: Or ban siman elcsalja a valasztast az biztos, aztan megy grazba kurvazni.

kov. ciklusban a hataron tuli nemmagyarok is valasztojogot kapnak

UrbanLegend2000 2018.01.19. 16:07:18

@...in the world: Ezzel a nikkel is beírod hogy megbukik orbán? Ez már egy ilyen kataton állapot.

UrbanLegend2000 2018.01.19. 16:08:52

@Halál kamionja mindenkit elgázol: A küldölfön dolgozóknak már nehezített módon lehet szavazni. Bezzeg aki nem ide született, annak több joga van, elég csak a levelet feladnia.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 16:10:26

@UrbanLegend2000: anyad picsajanak kell nehezitett modon szavazni

mindig is igy szavaztak akik basztak kijelentkezni a magyar lakhelyukrol mikozben kint fusiztak

FCUK17 2018.01.19. 16:12:52

@látjátok feleim szümtükkel: a letelepedési kötvényekért, ha jól rémlik, kevesebb kamatot fizetünk, mint az IMF hitelre.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 16:16:06

@FCUK17: a fidesz mafia allam eddig a legjobb allamforma itt 1990 ota, a brusszeli elit is csak kamillazik h ezt igy hogy

amit en mashogy csinalnek, legalizalnam a lopast. azaz 1 megyet minden ciklusban felosztanek az allami fotisztviselok kozott muzsikokkal egyutt, mint bonuszt.....de ha elbasszak elkobozzuk a vagyonukat es mennek a dunaba

Európai téridő 2018.01.19. 16:17:54

A "nagyérdmű" fejében is zűrzavar van, ezt ti hoztátok össze, aktivisták és médiamunkások !

ben2 2018.01.19. 16:20:52

Összeomlott a B1 blog!
Régebben szerdánként bukott meg Orbán, most meg már péntek van!

Urancityhero 2018.01.19. 16:25:58

@látjátok feleim szümtükkel: Hehe, sajnos ez csak szimplán nem igaz :) Kizárólag Olaszországból és Görögországból kellene elbírálnunk 1294 menekült kérelmét.

JogosElvárás 2018.01.19. 16:26:15

@ben2: Ne aggódj, Orbán nem fog mebukni. Életed végéig nyalogathad a kutyaszart a cipője talpáról, néhány megrágott morzsáért cserébe.

Urancityhero 2018.01.19. 16:26:33

@FCUK17: nem rémlik jól :( Semennyire sem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.19. 16:26:54

@Halál kamionja mindenkit elgázol: "1 megyet minden ciklusban felosztanek "

Elkéstél. A geci már felosztotta az országot családi körben. Ha megbaszod valamelyik lányát, még lehet esélyed egy megyére.

Dr. Fotos 2018.01.19. 16:27:14

@FCUK17: Rosszul remlik. Letelepedesi kotveny 5% kamat, IMF meg 4% volt... Ja, orosz kamat Paks2-re 6 korul ficankol.

élhetetlen 2018.01.19. 16:28:02

@John Nethem: Nem érdemes ebbe a vitába beszállni, de nehéz szó nélkül végigolvasni ennyi baromságot. „az ILLEGÁLIS bevándorlókból nem kérünk ! Meg azokból sem, akiket úgy tukmálnak ránk, akaratunk ellenére....”. Azok az emberek, akik a kvóta szerint ide kerültek volna, azok a státuszuk elbírálására vártak volna, adminisztrációs segítség, az ország teherbírásának függvényében, ez lett volna az 1300 ember. Nem a befogadásukról volt szó, hanem a fogadásukról arra az időre, míg kiderül, hogy jogos-e a kérelmük, vagy sem. Nem volt szó illegális bevándorlók betelepítéséről. A kolléganődről meg annyit, hogy felfogta, hogy erősebb, hülyébb, és arrogánsabb vagy nála, ezért kussol, nem azért, mert igazad van. Na, mindegy, meddő szöveg.

2018.01.19. 16:32:12

@Halál kamionja mindenkit elgázol: ugyanúgy arab/muszlim, mint a többi migri

DaveEr 2018.01.19. 16:32:22

Ez a cikk nagyon gyengusz, pedig utálom orbánt és egész csapatát, mint a szart. Nem omlott össze semmi, zűrzavar sincs. A fideszes agyhalottaknak tök mindegy, hogy mit mond, vagy tesz a fidesz; benyelik, követik, istenítik. "A háború valódi célja nem az ellenség legyőzése, hanem a lakosság feletti kontroll globális fenntartása".

káposzta 2018.01.19. 16:32:44

@Nincs közöttünk csicska: Szerintem te kósa vagy :D Senki más nem lehet olyan hülye, mint kósa, csak kósa :D

2018.01.19. 16:35:28

@Halál kamionja mindenkit elgázol: ha az "iszlamizálódást" nem akarjuk, tökmindegy hogy milyen forrásból jön az iszlamizálódás...

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 16:35:32

@aleksz róz: en is arab vagyok, es?

rasszista vagy? a qrva anyad theee!

#jesuisarab

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 16:37:16

@aleksz róz: geci jo biznisz vot az iszlamizalodas meg a tietek

de szerinted akinek van zsebbe 300ezer euroja az itt fog letelepedni tatabanya mesztelepen, te barom?

amikor schengen?

JogosElvárás 2018.01.19. 16:38:30

@Zöld abc: Az a szerencsétlen nyugát már 50 éve nem győz hanyatlani, 90 előtt az imerpalizmus, most meg a migránsok döntik romba. Legalábbis az agitprop osztály szerint.

Csak azt áruld már el, ha akkora romlás van nyugaton, vajon miért magyarok százezrei menekülnek oda és nem nyugatiak százezrei menekülnek ide? Ja, és a kimenekült magyarok miért nem jönnek vissza tömegesen, ha ott olyan rossz az élet itt meg olyan kurva jó?

Az a büdös nagy helyzet, hogy miközben te a nemlétező migránsveszélytől rettegsz remegve, észre se veszed azt amitől valóban retteghetnél és ami valóban az életedet veszélyezteti: a magyar egészségügy katasztrófális állapotát.
index.hu/belfold/2018/01/19/egeszsegugy_haziorvos_praxis_gyermekorvos_ksh_statisztika/

Évente - MONDOM ÉVENTE!!! - 30 EZER magyar hal meg az egészségügy állapota miatt, akik ma is élhetnének, ha nem a kibaszott focira meg a migránsozásra önené az imádott Fideszed a száz meg ezermillárdokat.

index.hu/gazdasag/2017/06/12/egeszsegugyi_teljesitmenyertekeles/

Tudod mit? Inkább jöjjenek a migránsok! Talán akad köztük néhány orvos is, mert innen már mind elment a hanyatló nyugatra.

sas70 2018.01.19. 16:40:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Én is felosztanám, de a politikusokat. Egy láb, két láb, egy fej, jutna minden megyébe! Egy idő után esély lenne rá, hogy kevesebben lopnának!

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 16:41:38

@JogosElvárás: orv bannak most csinaltal meg 12 evet

pedig eredetileg csak 8ra valasztottam volna ujra

élhetetlen 2018.01.19. 16:42:27

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Azért azt nem tagadhatod, hogy az nehezítés, hogy Romániából elég egy levelet feladni akár egy halott nevében, míg Angliában akár több száz kilométert kell megtenni egy szavazó helyiségig.

sas70 2018.01.19. 16:42:39

@JogosElvárás: Szerencsére kevés menekült olvas magyar Eü-statisztikát, különben menekülnének... tovább! Ja, hogy többnyire ezt is csinálták? A kurvaéletbe!

wolves84lb 2018.01.19. 16:43:46

@mrperfect: te szerencsétlen, egy hete még ezekről sem tudott senki semmit, de ti, fideszkomcsik már most habzó pofával véditek megint a retek kormányt. Neked tényleg beleszarhatna a szádba orbán, és még cuppognál is hozzá?

FCUK17 2018.01.19. 16:43:55

@Dr. Fotos: nem jól tudod, de sebaj, te már így halsz meg :) 6 körül volt az IMF vége, minden díjjal együtt, csak erről balról szeretnek nem beszélni.

sas70 2018.01.19. 16:44:06

@élhetetlen: Ez nem nehezítés, hanem tudatos szelektálás!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.19. 16:45:03

@élhetetlen: "Angliában akár több száz kilométert kell megtenni egy szavazó helyiségig. "

Nem ajánlom. Ha mindenki odamegy, 5-6 nap sorbanállás, mire a követségen sorrakerülsz.

ember100 2018.01.19. 16:46:44

@John Nethem:
Helló !

De hát könyörgöm olvastad , megértetted a brüsszeli kvótát ?
Az ejrópába jött REGISZTRÁLT , menekültek közül 1294 nek a KÉRELMÉT kell megvizsgálni , elbírálni .
Ennyi NEM több .
Ezzel szemben a vezíred politikából , zavarkeltésért regisztráció NÉLKÜL terelt nyugatra több ezer menekültet !
Most meg orrba-szájba fogadja be őket a szőnyeg alatt .

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.19. 16:47:11

@FCUK17: "6 körül volt az IMF vége, minden díjjal együtt"

A piaci kamatok is mások voltak. Valami 6 milliárdot vesztettünk, hogy a geci nem az IMF kölcsönt vette fel. Az semmi pénz a gecinek, legfeljebb egy gyülöletkampány jön ki belőle.

sas70 2018.01.19. 16:47:32

@wolves84lb:
Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?! (Tanú)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.19. 16:49:08

@káposzta: :))

És a rezsiszilárd? Azért tette oda a geci, hogy a kósa okosnak látszódjon mellette.

wolves84lb 2018.01.19. 16:49:40

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"Te meg akkor pedofil gyilkos vagy, te magad vallottad be, emlékszem jól rá, de most éppen halaszthatatlan ügyem van, így sajnos nem tudom előkeresni."

Elképesztő, hogy kb egy 4 éves gyerek szintjén mozog az érvrendszered, pedig te megetted már a kefíred javát, kecskebaszókám...

nyugdíjas1 2018.01.19. 16:52:03

@JogosElvárás: kíváncsi vagyok,mikor fognak szétrohadni a stadionok brazil mintára?

anonymand 2018.01.19. 16:53:12

@FCUK17:

"tudom, furán fog hangozni, de minden társadalomban van selejt. de elég nekünk a sajátunk, nem akarunk még a nyakunkba venni idegen selejtet is. látom, nem érted, de attól még ez van :)" - Képzeld el, nem hangzik furcsán.
Sőt, ha nem vetted volna észre éppen én próbáltam meg felhívni rá a figyelmedet.
Hogy mindenhol, minden népcsoportban lehet és sajnos van is selejt.
De nem arról szól a történet, hogy"nem akarunk még a nyakunkba venni idegen selejtet is".
Hogy Pándy "lelkész" nem adott okot a belgáknak, hogy magyarellenes gyűlöletet keltsenek.
Hogy "áldásos tevékenysége" miatt nem nyilvánítottak minket magyarokat selejtnek.
Úgy tűnik, neked ez a furcsa.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 16:53:17

@élhetetlen: pont mint ahogy gurr csanyi alatt

akinek csak angliaban van lakohelye, de magyar allampolgar az ugyanugy levelben szavaz, aki romaniaban fusizik mikozben mon van lakhelze az meg ugyanugy vagy hazajon, vagy kovetseg

azaz a lipsik hazudnak, ismet

JogosElvárás 2018.01.19. 16:53:54

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Az a bibi, hogy ő pont leszarja, hogy te mennyire választanád újra, ugyanazt a szart fogod kapni ha kórházba kerülsz, mint az legutolsó Soros ügynöknek nyilvánított migrsánssimagató ballipisi.

Azt hiszed az orvosok, ápolók közül érdekelni fog bárkit, hogy hány kommentben nyaltad Bölcs Vezér talpát? Asszed ettől előrébb kerülsz a sorban?? :)))

Egyébként is feleslegesen erőlködsz, a Fidesz itt örökre bebetonozta magát. Nem kérik az engedélyed, hogy maradjanak, akárhány évre. Nem viccből szedegetett össze Lőrinc több mint 200 céget, nem véletlenül tömik a kormányzati médiát százmillárdokkal - miközben te ingyen nyalod a talpukat, muhaha -, nem véletlenül ül az elvileg "független" hatalmi szer élén Fidesz káder (ÁSZ, MNB, ügyészség, kúria, stb...). Itt a magadfajta önkéntes talpnyalókon csak röhögnek az urak. Megnézném pl. Bayer arcát amikor elmondják neki, hogy vannak akik időt/energiát nem kímélve, ingyen csinálják Orbánért azt, amiért ő több milliót kap havonta. Szétesne szegény a röhögéstől...

Szóval csak hajrá! :)

2018.01.19. 16:54:37

@Halál kamionja mindenkit elgázol: vagy nem tatabányán, hanem mondjuk például komlón...
geci jó biznisz beengedni egy csomó arabot, az biztos

élhetetlen 2018.01.19. 16:55:24

@FCUK17: „a letelepedési kötvényekért, ha jól rémlik, kevesebb kamatot fizetünk, mint az IMF hitelre.”. Biztosan, de ne feledd el, hogy a forgalmazóknak az állam discont áron adta el, és mi teljes áron fizetjük vissza. Ez a különbözet ugyan nem kamat, de nem is az államkincstárban landol. Nem keresem elő, hogy mennyit kerestek a haveri közvetítő cégek. Hogy értsd, kisebb a kamat, de a discont ár, és a visszafizetendő összeg különbsége, az az állam szempontjából ugyanolyan elveszett pénz, mint a kamat. Ha a kettőt összeadod, nem biztos, hogy az IMF a drágább. Volt már nálad rosszabb is, aki azt írta, hogy de az államkötvény az befektetés, miről beszélek én, mikor azt mondom, hogy az is kölcsön. Persze, befektetés a vásárlónak, de nem a kibocsátónak. Na, mindegy.

2018.01.19. 16:55:42

@Halál kamionja mindenkit elgázol: akkor eriggy vissza a sivatagba, ahonnan jöttél

nyugdíjas1 2018.01.19. 16:56:16

@JogosElvárás: volt olyan (migráns) orvos Bicske környékén,aki végül megunta.

GyMasa 2018.01.19. 16:57:24

@ben2:
...Régebben szerdánként bukott meg Orbán, most meg már péntek van!...
Bazz, akkor en valahol nagyon beszunnyadtam, mert nalam meg mindig a kedd a kormanybukas napja :-D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.19. 16:58:10

@élhetetlen: "Nem keresem elő, hogy mennyit kerestek a haveri közvetítő cégek"

100 milliárd fölött. Adómentesen!

élhetetlen 2018.01.19. 16:58:52

@sas70: "Ez nem nehezítés, hanem tudatos szelektálás! ". Persze, tudom.

wolves84lb 2018.01.19. 17:01:08

@John Nethem: eddig azt hittem, te vagy végre az első írástudó fidesztroll. De sajnos te is hozod az átlagos fideszes szintet, így indokolatlan komolyan venni téged.

Nerm érted, hogy az elmúlt 1,5-2 évben egyetlen kurva szóval sem beszélt a kormány arról, h ők (ők, és nem MI. érted??) befogadtak 1300 embert. Erről nem volt egy sor sem a drága kis konzultációkban, pedig elfért volna. Vagy mint akár jó példa arra, h de mi tényleg emberségesek vagyunk. De nem. Kussoltak addig, amíg az egyik nyomorult el nem köpte magát.

ben2 2018.01.19. 17:02:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Az IMF hitelnél nem csak kedvező kamat van, hanem közvetlen pénzügyi kontroll.
Azaz az IMF a hitelért cserébe előírta volna, hogy a pénzt mire költheti a kormány.
Erre könnyű rávágni, hogy annál jobb, legalább nem a geci Orbán dönt a pénz felett, csakhogy az IMF általában azokra nem enged költeni, amire Orbán bírálói szerint a kormány még az IMF kontroll hiányában sem költ eleget: oktatásügy, egészségügy, nyugdíjak, szociális kiadások. Akkor most képzeld el, hogy mennyi pénzt kapnának ezek a területek, ha még az IMF is beleugathatna.
Arról nem is beszélve, hogy a devizahitelek forintosítását, az euró alapú jelzáloghitelek betiltását, az egyoldalú szerződésmódosítások betiltását sem engedték volna.

Tehát lehet, hogy a költségvetés összességében jobban járt volna az IMF hitel hosszabbításával, de a lakosság biztosan nem, ha nem hiszed, kérdezd meg a görögöket.

morph on deer 2018.01.19. 17:02:20

Valaki még elhisz bármit is ennek a szerencsétlennek?

Főleg, hogy már a kormány tagjai is össze-vissza beszélnek, ugyanarról a dologról is mást mond az egyik, mint a másik.
Például a belügyminiszter.

De legalább a rendőröknek sikerült a budapesti szállodafoglalás, így legalább mind a 700 ki fogja tudni pihenni magát a rendfenntartó munka után, - amikor eljön az ideje, ugye.
De ezt már “Sanyi bácsi” sem várja meg, nyugdíjba megy, mint tudjuk. Nem csoda ha ez már neki is sok.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 17:02:52

@JogosElvárás: azert szavazok ra, mert a fidesz mafia alam az egyetlen mukodokepes entitas itt 1990 ota

sokkal jobb mint barmi mas amit probaltunk, foleg mint a lipsi demokratura

GyMasa 2018.01.19. 17:04:38

@Dr. Fotos:
Mondjuk, nem...
www.portfolio.hu/gazdasag/energia/kiderult-igy-vesszuk-fel-a-paks-2-hitelt-az-orszoktol.199481.html
Eszerint lepcsosen valtozik 3.95% es 4.95% kozott a futamido alatt.
De, szivesen veszek egy linket, ami alatamasztja a 6%-ot.

John Nethem 2018.01.19. 17:07:08

@élhetetlen:

Ezek szerint TE NEM olvastad el rendesen azt a brüsszeli kvótarendeletet....
Fuss neki mégyegyszer....

Ami a kolleganőt illeti: Ő a legarrogánsabb mindahányunk közül, és még ráadásul olyan elvakult, hogy a racionális érveknek is ellentmond.

Arra a kérdésre sem volt semmiféle válasza, hogy vajon neki miért van kerítése a telkén , ha szerinte hülyeség az ország határára bármiféle határzárat húzni..... Szóval a szemellenzőssége még az elképzeltnél is nagyobb......

élhetetlen 2018.01.19. 17:07:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " 5-6 nap sorbanállás, mire a követségen sorrakerülsz. ". Igen, ennyi.

Alick 2018.01.19. 17:08:08

Most jöttem Malmö-ből.. Rosengard-ban sétálgatva éppen csak a müezzin hangja hiányzott az összképhez.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 17:09:12

@John Nethem: noknek a konyhaba a helye!

nem a migrans politikaba

Mr. Bell 2018.01.19. 17:10:40

LOLOLOLOLOLO
Ez a legjobb miota a Hahota megszunt. Mit toltok gyerekek?

csobi2011 2018.01.19. 17:12:40

Óriási rés van a pajzson. Na ja. Egy hetek óta agyon promozott diák tüntetésre elment kb. Ezer ember. A "tömeg" a honvéd utcáig ér a hirtv szerint. Aki ismeri az alkotmány utcát az tudja hogy ez akkora távolság, hogy ha jól öszzeszedem magam akkor köpök ekkorát. Jó vicc ez a nagy elégedetlenség. De csak ismételgessétek a sok okosságot és zsebben a fidesz győzelem.

John Nethem 2018.01.19. 17:13:31

@wolves84lb:
Az első mondat ignorálva, szemétbe dobva. Magadat jellemezted vele.

---

Ami a többit illeti: leírtam, már többhelyütt, te is utánanézhettél az előző években a Bevándorlási Hivatal honlapján, letöltheted, mazsolázhatod, honnan és mennyien adtak be kérelmet.
Most kezdi fölfedezni a média, hogy jé, hiszen ott vannak az adatok, csak el kellett volna olvasni, mintha ez most valami spanyolviasz lenne....

Ilyen az, amikor először vagdalkoznak, félinformációkra és hamis állításokra hivatkozva kreálnak tényeknek látszó híreket, aztán utána meg már leszarják, mi is a valóság....

Ne ess már te is ebbe a hibába....

Neked is ideteszem:
www.origo.hu/itthon/20180118-helsinki-bizottsag-ellenzek-menekultek-hazugsag.html

morph on deer 2018.01.19. 17:14:38

@ben2:
Kicsit pontatlan: a jóléti kiadások nyirbálásáról volt szó, meg az aránytalan köktségvetési tételek, pl nyugdíjak korrigálásáról, ami egyértelműen csökkentést jelentett volna.

Mondjuk az IMF idején a devizahitelek forintosítása nem volt aktuális, akkor még nem történt meg a forint bedöntése a Szijjártó - Kósa páros által, tehát nem igazán reális a “nem engedte volna” megközelítés.
Csak kiegészítésként.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 17:15:30

@csobi2011: CEUn kapott 3 piros pontot aki kiment

akkor kellett volna a kincstari mustargazt oda bekuldeni

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.19. 17:15:32

@wolves84lb:

Nézd meg mire véálaszoltam, ballibám. Az nem zavar, hogy valaki biztosan látott valamit, majd hirtelen mégsem találja azt?

2018.01.19. 17:17:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: az imf feltételeket szokott volt szabni a hitelekhez. olyan feltételeket, amikről utóbb maga is elismerte, hogy bizony kurva nagy tévedés volt, nagyon szarul járt, aki teljesítette.

tehát jó, hogy nem az imf-től vettünk fel hitelt? persze, hogy jó. még az imf szerint is.

úgyhogy elhallgathatsz a nagy imf-ezéssel...

(pont úgy, ahogy elhallgathattál a bezzegszlovákiázással is...)

nu pagagyí 2018.01.19. 17:18:25

Az Orbán-terv a következő: össze-vissza dumálással elterelni a figyelmet arról, hogy szervezett módon migránsokat telepítenek Béla bácsi és Juliska néni szomszédjába.

JogosElvárás 2018.01.19. 17:19:32

@csobi2011: Milyen győzelemről beszélsz? A Fidesz 100%-osan bebetonozta magát a hatalomba, soha a büdös életben nem fogja leváltani senki. Hol kell győznie, kivel szemben?

Nincs itt semmiféle elégedetlenség. A kommunizmusban se volt. Illiberális rendszerekben nem létezik az olyasmi, hogy elégedetlenség. Amikor majd közlik veled, hogy nyugdíjba ment a háziorvosod és nem jön senki a helyére, vagy hogy anyád/apád/gyereked műtétjére hány hónapot kell várni (és hogy hány db 20 ezres bankót illik tenni a borítékba az ingyenes egészségügyi elltáshoz (-300 Ft vizitdíj) te elégedetlen leszel? Dehogy leszel, majd kitalálsz rá valami szép magyarázatot, arra, hogy miért van ez így a lehető legnagyobb rendben.

Ez a csodaszép jövő vár rád életed végéig. Élvezd ki, hogy örülsz neki, amíg még öszintén tudsz. Aztán amikor egy nap majd rádöbbensz, hogy annyira talán mégse jó, az kicsit szar lesz, mert változtatni akkor se lehet már rajta, ez már így marad örökre.

Toportyán Zsóti 2018.01.19. 17:19:33

Nem elég hülyének lenni,annak is kell látszani,buta g csuti pocakmutyi azt hitte a Lajost simán leírhatja,most mög g királyként próbálja hatalmát megőrizni...Produktuma annyira gyenge hogy a legkisebb rés a pajzson is nyakát törheti.Ma már csak félázsiában találni olyat aki lassabban halad mint orbánia.2 hét autógyári karbantartás gerincre vágja az exportot.

JogosElvárás 2018.01.19. 17:21:03

@csobi2011: Milyen győzelemről beszélsz? A Fidesz 100%-osan bebetonozta magát a hatalomba, soha a büdös életben nem fogja leváltani senki. Hol kell győznie, kivel szemben?

Nincs itt semmiféle elégedetlenség. A kommunizmusban se volt. Illiberális rendszerekben nem létezik az olyasmi, hogy elégedetlenség. Amikor majd közlik veled, hogy nyugdíjba ment a háziorvosod és nem jön senki a helyére, vagy hogy anyád/apád/gyereked műtétjére hány hónapot kell várni (és hogy hány db 20 ezres bankót illik tenni a borítékba az ingyenes egészségügyi elltáshoz (-300 Ft vizitdíj) te elégedetlen leszel? Dehogy leszel, majd kitalálsz rá valami szép magyarázatot, arra, hogy miért van ez így a lehető legnagyobb rendben.

Ez a csodaszép jövő vár rád életed végéig. Élvezd ki, hogy örülsz neki, amíg még öszintén tudsz. Aztán amikor egy nap majd rádöbbensz, hogy annyira talán mégse jó, az kicsit szar lesz, mert változtatni akkor se lehet már rajta, ez már így marad örökre.

GyMasa 2018.01.19. 17:23:09

@élhetetlen:
... Biztosan, de ne feledd el, hogy a forgalmazóknak az állam discont áron adta el, és mi teljes áron fizetjük vissza...
Ami pont a diszkontkincstarjegyek lenyege. Nem a nevertek felett fizet kamatot, hanem nevertek alatti aron veszik meg, es a neverteket fizetik ki a futamido vegen.
Ez csak technikai kerdes.
...Ez a különbözet ugyan nem kamat, de nem is az államkincstárban landol...
VALAKINEK fizetnie kel a kamatot, barmi legyen is eppen a neve.
Az allamadossag kamatait, es torleszteset vegeredmenyben MINDIG az adott orszag fizeti.
...az az állam szempontjából ugyanolyan elveszett pénz, mint a kamat...
Igen, mert a a lenyege mindket konstrukcionak ugyanaz.
... Volt már nálad rosszabb is, aki azt írta, hogy de az államkötvény az befektetés, miről beszélek én, mikor azt mondom, hogy az is kölcsön.
Persze, befektetés a vásárlónak, de nem a kibocsátónak...
Akkor igaza volt annak, aki irta, nem?
A vasarlonak befektetes...

JogosElvárás 2018.01.19. 17:24:27

@Halál kamionja mindenkit elgázol: És akkor mi lenne most szegény Kovács Zoltán kormányszóvivő úrral? Amikor ő a CEU-n tanult Soros pénzén, akkor szegény még nem tudhatta, hogy egyszer majd ellenséges békaemberekkel fog találkozni.

Még jó, hogy a Soros öszöndíjasokat nem akarod elgázosítani, mert akkor most imádott Viktorod se lenne. Mondjuk Soros pénze nélkül konkrétan maga a Fidesz se létezne, de ez már magas történelmi szint.

élhetetlen 2018.01.19. 17:24:30

@John Nethem: Hát, nem csodálom, hogy a kolláganőd meghajolt az érvelésed előtt. Ha van egy kertváros, akol senkinek sincs kerítése, de egy ház nagyon körbe keríti magát, mert hozzá ne jöjjenek betörők, az normális? Szerintem nem. Ráadásul, ha ezek után a szomszédba egyszerűbb bejutni, mert az nincsen körbe kerítve, akkor kérjük a szomszédot, hogy fizessen be a kerítésünkre? Normális? Nem. Szóval, ha sehol nincs kerítés, akkor az a normális, hogy nálam sincs, ha mindenkinél van, akkor nálam is van. (esély egyenlőség). Nagyobbra átfordítva, vagy bekeríti magát Európa, mert közösen úgy döntöttek, vagy nem, de az, hogy egy ország nem megakadályozza a bejutást Európába, (csak az országába), csak eltereli, az azért más. Szóval a szemellenzőt neked kéne levenned.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 17:25:28

@John Nethem: "Ilyen az, amikor először vagdalkoznak, félinformációkra és hamis állításokra hivatkozva kreálnak tényeknek látszó híreket, aztán utána meg már leszarják, mi is a valóság...."

Mivan? Zavar, hogy megtanulták a fidesztől a leckét?;D
Ha nem tudnád a nagyplakátok kapcsán mondta az egyik főbíróság, hogy azokon nem hazuság van, hanem csak "nem tények". reklamációnak meg innen kezdve helye nincs.

JogosElvárás 2018.01.19. 17:27:28

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

Nem érted kismókus? Tök mindegy, hogy te kire szavazol vagy hogy szavazol-e egyáltalán. Orbán ugyanúgy a trónról fog meghalni mint Kim Jong Il. Majd bőghetsz te is a TV kameráknak mint a koreaiak.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 17:28:07

@JogosElvárás: vissza kell fizetniuk a penzt, ha soros keri

szerencsere, az oreg kufar mesterkedese nem tudta atverni ezeket a tehetseges gyerekeket

rallus 2018.01.19. 17:28:20

Nem változott a déli határzár célja, továbbra is meg kell akadályozni, hogy az Európai Unió területére ellenőrzés nélkül, jogszerűtlenül be lehessen lépni - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. 2016.június 10.

"Az Ásotthalomnál tervezett tranzitzóna kialakításáról azt mondta: ez nem befogadópont lenne, hanem olyan helyszín, ahol az ellenőrzött és törvényes belépés feltételeit biztosítják. Hozzátette, a tranzitzónákban gyorsított eljárásban, megfelelő szakemberek véleményezését és eljárását követően van lehetőség a törvényes belépésre Magyarország területére"

Szóval olyan rohadt nagy titok nem volt és aki nem tud olvasni és nem is hallgat rádiót, nem néz televíziót, annak a barátai elmondhatták volna a kocsmában...

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 17:28:51

@JogosElvárás: soros nem olyan hulye h a semmiert fizesse a lipsi blogaszokat

csobi2011 2018.01.19. 17:29:14

@JogosElvárás: Én örülök, mert a fidesz kormány óta annyi jön a családi kasszába hogy lesz pénzem megfizetni a dokit ha szükséges. De az eü. rendszer tragédiája csak egy ballibsi duma. Korábban is fizetni kellett a dokinak és korábban is hosszú volt a várólista. Most csak az változott, hogy van pénzem amit a boritékba dugok, míg korábban csak otthagytak volna a sarokban rohadni. Szóval a mostani rendszerben sokkal jobb eü-höz jutok mint Gyurcsány idejében.

rallus 2018.01.19. 17:31:13

@élhetetlen: Igazad van, mert a humánus osztrákok nem kerítést építettek, csak kaput szárnyakkal! Arra pont elég az is, hogy nálunk torlódtak volna fel a migránsok, ha ti vagytok kormányon.

John Nethem 2018.01.19. 17:31:49

@ember100:

Ember ! Maga 100-as ! ? :-)

--------De hát könyörgöm olvastad , megértetted a brüsszeli kvótát ?

Én ötvenszer is .... És miattad most 51-edszer....
Viszontkérdezem: És te elolvastad ?? ( költői volt a kérdés ! )

Újra leírom: attól, hogy regisztrálták már valahol, akkor is ILLEGÁLISAN lépett az EU területére. ( A dolog nem úgy működik, hogy valahova besunnyogok illegálisan, mondjuk az USÁba, Nevadába, majd mert nem tetszik ott, átrucizok New Yorkba, és ott beadom a kérelmemet... Vagy Te így csinálod ?? ).
A lejárt határidejű (2017.november 30.) kvótaelosztás 120 ezer fő elosztásáról szólt.
Ennek 64 ezres részéből kellett volna 1294 főt átvenni elbírálásra, és aki megkapta volna a státuszt, AZ ITT MARADT VOLNA, hozzá még a családtagjait ideszállítva.
Ha a tőbbi családtagja már valahol kapott státuszt, akkor ott egyesítették volna a családot.
Aki nem kapott volna státuszt, annak kiutasítása a magyar hatóságok dolga lett volna (és ebben kevés vigasz az, hogy az EU állta volna a költségeket..)
A maradék 56 ezres résznek a ránk eső kvótája 1180 körüli lett volna.
És azt követően jött volna az ÁLLANDÓ ÁTTELEPÍTÉSI MECHANIZMUS.

Tekintettel arra, hogy a kvótaelosztást a V4 ellenezte, megtagadta, továbbá hogy az országok 90 %-a nem hajtotta végre csak ímmel-ámmal ( elszabotálta), az egész befuccsolt.... Akik végrehajtották, abban sem volt semmi köszönet, mert a litvánoknál vagy letteknél az odatelepítettek ki se csomagoltak, másnap éjjel már visszaszöktek Németországba.

Öszefoglalva: a brüsszeli bürokraták ( és Merkel) elk@rták, nem kicsit, nagyon, de nem hajlandóak beismerni, ezért inkább szétkenik és szétterítik a maguk okozta dilettáns hozzáállás és döntésképtelenség - "schengen is legyen meg dublin is legyen, meg egy kicsit dublin most ne , meg schengen is most ne vagy mégis" stb.. - következményeit....

----------------------Most meg orrba-szájba fogadja be őket a szőnyeg alatt .

Otobaságokat bárkinek szabad mondani. Csak viselje is a következményeket.
Hol látsz te itt "orrba-szájba" befogadást ?
www.origo.hu/itthon/20180118-helsinki-bizottsag-ellenzek-menekultek-hazugsag.html

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.19. 17:32:41

@GyMasa: Arogán hüélyére kereste magát a letelepedési kötvénybizniszen, te meg bizonygatod, hogy az ország gazdagodott rajta. Nem semmi feladatot vállaltál fel. :))

Ha ezzel kész vagy, akkor méltó leszel arra, hogy a Mészarost is fehérre mosdatod. :))

Exploiter 2018.01.19. 17:33:47

Hatalmas bukás és káosz.
Valószínűleg elvesztik a választásokat.
Most már minden rendben van.

káposzta 2018.01.19. 17:34:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nehéz megmondani, melyikük ostobább :) Én még mindig Kósát mondanám, mert szilárd nem gondolja, hogy mindenkinél okosabb :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.19. 17:34:41

@aleksz róz: "feltételeket"

Mit? Hogy ne lopja szét az országot? Hát valóban, ezt a geci nem vállalhatta fel.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 17:35:20

@atomic power 1986DucaDuca:

Fidelsz? Amikor a szerb határon átengedte Orbán a migráncsokat, akkor mi volt a szuverenitással? Meg amikor az osztrák határon kilökte őket? He?

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.01.19. 17:35:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a valasztas utan orv ban dobja meszarost, mint korabban simacskat

igy mar nyaron meszaros seggebol eszik majd a ballibb blogasz, akarki meglassa

persze orv bannak is lesz uj haverja

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.19. 17:38:47

@Halál kamionja mindenkit elgázol: "a valasztas utan orv ban dobja meszarost, mint korabban simacskat"

:))

Símacska túl gerinces volt még fideSSes mértékkel is.Tanult az esetből a geci gazdád, még egyszer ez nem történhet meg, nem lóghat meg a pénzével, erősen szorítja a tökeit.

GyMasa 2018.01.19. 17:38:54

@rallus:
...Igazad van, mert a humánus osztrákok nem kerítést építettek, csak kaput szárnyakkal! Arra pont elég az is, hogy nálunk torlódtak volna fel a migránsok, ha ti vagytok kormányon....
Sot, a vegtelenul humanus, es kifejezetten EU-konform, filantrop osztrakok meg a hadsegeret is kivezenyeltek az olasz hatarra a Brenner hagon.
derwaechter.net/16487-2

Sir Galahad 2018.01.19. 17:40:40

Az összeomlás erős túlzás, de kétségtelenül okoz pillanatnyi zavart a Fidesz kommunikációs stábjában a helyzet kezelése.

Értelmes ember pillanatok alatt belátja, hogy óriási különbség van aközött, hogy mi a saját szabad akaratunkból engedünk-e be valakiket, annyit és olyat, amennyit és amilyet akarunk, vagy hogy valaki kívülről szabja ezeket meg és ránk erőlteti az akaratát. A baj az, hogy a kampányüzenetek - a Fideszé is - a jóval egyszerűbb embereknek készülnek, mert ők vannak többségben. És nekik ezt nehezebb elmagyarázni.

A tippem az, hogy nem is fogják. Bedobnak majd néhány olyan új témát a köztudatba, amik ezt kiszorítják a médiából. Minden csoda 3 napig tart - ez is.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 17:43:09

@rallus: "Szóval olyan rohadt nagy titok nem volt és aki nem tud olvasni és nem is hallgat rádiót, nem néz televíziót, annak a barátai elmondhatták volna a kocsmában..."

B+!
A rokonom hallgat rádiót és ott azt hallotta, hogy Kübekháza tele van migráncsokkal. A nyáron kényszerből ( útlezárás miatt ) arra kellett autózniuk, és utána csalódottan mondta, hogy egy fia migráncsot sem látott. Persze a temetőben nem voltak, pedig ott biztosan látott volna egyet-kettőt, ahogy máshol a hírekben a kormányzati rádió híreire alapozottan látták.;D

GyMasa 2018.01.19. 17:44:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nem, cicuka, en csak leirtam, hogy a diszkont papirok, meg a kamatozo papirok kozott mi a kulonbseg.
Csak technikai. Az egyiknel kifizeted a neverteket, es felette kapod a kamatot, a masiknal meg a diszkontaron kapod meg a papirt, es azt neverteken vasaroljak vissza.
Csak annyit irtam, hogy Cash-flow tekinteteben nincs kulonbseg kozottuk.
Illetve megemlitettem, hogy az allamadossagokat, es azok kamatait nem a telapo fizeti vissza, hanem az adott orszag allampolgarai.
De, latom, a leirott szoveg ertelmezesi kepessegeid nem fejlodtek szamottevoen az utobbi honapokban sem.

John Nethem 2018.01.19. 17:47:16

@élhetetlen:

Rövid az emlékezőkéd :-)

Hogyan kedte Orbán 2015-ben vagy 2016-ban ??
KÖZÖSEN KELL A SCHENGENI határt megvédeni. Mindenki a maga részét !

Leszarták !

Mi történt ? 400 EZER ember tódult be az országba fél év alatt !

Erre készült el a FIZIKAI harátkerítés a ZÖLDHATÁRvédelmében, az ILLEGÁLIS határátlépés megakadályozására.

Ami a példálózásodat illeti, még jó is lehetne, de sajnos például Ausztria olyan szuper TERMÉSZETES határvédelmekkel rendelkezik, ahol egyáltalán nem szükséges kerítés....
És nem ő az egyedüli...

Másodsorban pedig vannak egyezmények. Többek között Schengen....
És ha a schengeni határvédelem nem működik, mint ahogy így is történt, vajon mi következett ?? Bevezették a BELSŐ HATÁRVÉDELMET... Minden ország elkezdte a saját határait védeni az EU-n belül....

Eddig érthető ?

Írtad: "..Ha van egy kertváros, akol senkinek sincs kerítése, de egy ház nagyon körbe keríti magát, mert hozzá ne jöjjenek betörők, az normális? Szerintem nem. "

Igen. Nem szép dolog, de IGEN, az a NORMÁLIS !!! ( Ki az , aki az elszaporodó bűncselekményekre ne így reagálna...?) És egy idő után mindenkinek lett volna kerítése.... sőt! egymást túllicitálva....

Írtad: "Ráadásul, ha ezek után a szomszédba egyszerűbb bejutni, mert az nincsen körbe kerítve, akkor kérjük a szomszédot, hogy fizessen be a kerítésünkre? Normális? Nem.."

Ha törvény van arra, hogy a telket szükséges bekeríteni, és bizonyítható, hogy a szomszéd telkén azért nem járnak már idegenek, mert a sajátunk kerítése ebben akadály, akkor miért ne lehetne kérni hozzájárulást ??? Amerikában, a nagy demokrácia és miegymás példaképében ennél kacifántosabb dolgokért nyújtják be a számlát..... ( csak mert nem volt a használati utasításban, hogy a macskát nem lehet a mikróba tenni... és társai..)

2018.01.19. 17:48:22

@morph on deer: "akkor még nem történt meg a forint bedöntése a Szijjártó - Kósa páros által" - sajnálattal közlöm, hogy hazug komcsi vagy, papám.
egyrészt a forint árfolyamának változásait(!) bárki le tudja ellenőrizni két kattintással.
másrészt simor jegybankelnöktől és brancsától eléggé függött a forint árfolyama.

2018.01.19. 17:50:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: tájékozódjál, papám
fröcsögés helyett tájékozódjál

2018.01.19. 17:53:44

@John Nethem: és akkor mi van az iszlamizálódással?
van jó iszlamizálódás meg rossz iszlamizálódás?

grafoguru 2018.01.19. 17:56:28

@Zöld abc:
Most legfőkébb a magyar nemzetet kell megvédeni, és nem elsősorban azt nézni hogy melyik mennyit lop és hogyan. Akarsz e rettegve élni-e vagy sem.

Kedves Zöld abc, talánha eljutottál vola a "d"-ig...

élhetetlen 2018.01.19. 17:56:46

@John Nethem: „Igen. Nem szép dolog, de IGEN, az a NORMÁLIS !!! ( Ki az , aki az elszaporodó bűncselekményekre ne így reagálna...?) És egy idő után mindenkinek lett volna kerítése.... sőt! egymást túllicitálva....”. Igen, és ezzel megszűntek volna a betörések, mert, ha már mindenkinek van egyforma magas kerítése, akkor a betörők már nem törnek be, hanem sírva hazamennek. Na, itt befejeztem.

rallus 2018.01.19. 18:02:17

@látjátok feleim szümtükkel: Mindketten tudjuk, + a sógorod, az már három, hogy nincs is migráns! A németek merő tréfából építettek szilveszterkor a saját hazájukban menekülttábort a saját asszonyaiknak, hogy oda tudjanak menekülni, ha egy nem létező az udvarlási szakasz kihagyásával el akarná hálni a barátságot!
Anyósmama már látott migránst? Mert ha ő sem, akkor hülye az egész világ!

John Nethem 2018.01.19. 18:05:25

@aleksz róz:

Mi van vele ?

Amíg az iszlám nem megy át az önmegtisztuláson, és nem vállalja föl önmagában azt hogy a vallások közül csak az egyik és választható, addig nem beszélhetünk "jó iszlamizálódásról".

Ami pedig az ISZLAMIZMUSt mint politikai (hatalmi) kategóriát illeti, egyértelműen elutasítandó. ( Mint minden más vallás államhatalmi megnyilvánulása is ! akár ha a kereszténység vagy katolicizmus béklyói gyürüznének be a magyar hatalomba.... )

John Nethem 2018.01.19. 18:07:03

@élhetetlen: Igen, így beszél egy "élhetetlen"....

És akkor most 2017-ben bejött a zöldhatáron újabb 400 ezer illegális ember vagy nem ???

John Nethem 2018.01.19. 18:15:16

@élhetetlen:

Újabb példa: hogyan is alakulnak ki a "zártkertek" ?

Már a középkorban is "gyepüvel" ( a levágott szőlővenyigék) védték a közösségek a művelt területeiket....

1.) a jó termőföldű szántókat kisebb parcellákra osztják föl, majd a művelőik elkezdik belakni: elültetnek pár fát, kipucolják a földet a gyomokból... elültetik, elvetik a terményeket....fölhúznak egy kis zárható bódét..... egy-két év múlva néhányuk kutat fúr..... aztán ELKEZDIK KÖRBEKERÍTENI, majd évelős díszfákat is elültetnek...... Egyesek már egész nyáron ott tartózkodnak, még éjjelente is.....

2018.01.19. 18:20:23

Na, elkezdem összeszámolni a hazaáruló fideszes troll faszszopó nickjeit. Ez a tolvaj ma is ráér mentegetni a dakota vezírét (kidumálni, hogy mit hazudott a magyaroknak).

2018.01.19. 18:24:10

Ez az új "törvény" tervezet, ami Soros ellen készül, nem más, mint a legmodernebb zsidótörvény, amit előre borítékolni lehetett a nemzeti kommunista tolvajok részéről.
Ha Auschwitz üzemelne, akkor ezek a gazemberek egyből oda küldenék Sorost és a migránsokat.

2018.01.19. 18:25:19

A civil szervezetek nem kerülnek deportálásra, ha fizetnek a maffiának.

2018.01.19. 18:26:58

Minden fideszes, aki támogatja a lopást és a korrupciót, bűnpártoló és hazaáruló gazember.

vwxyz 2018.01.19. 18:31:53

@FCUK17: "6 körül volt az IMF vége, minden díjjal együtt"
Ezt csak behazudtad, ugye? Vigyázz, a google lebuktat, büntetőkamattal, unorthodox-pótdíjjal, együtt-nem-működési illetékkel sem volt annyi: privatbankar.hu/kotveny/ennyi-az-imf-hitel-kamata-valojaban-es-ezert-nem-tul-kedvezo-jelenleg-255578
Arról meg ne is beszéljünk, mennyiért kapták a szomszédaink, ahol a politikusok nem játszották az agyukat, nem küldték el az anyjába azt, akivel üzleteltek, szavazatokra beváltható demagógia helyett az országuk valós érdekeit is figyelembe vették...

élhetetlen 2018.01.19. 18:33:30

@GyMasa: „Akkor igaza volt annak, aki irta, nem?”. Nem. Lehet, hogy nem volt érthető, „aki azt írta, hogy de az államkötvény az befektetés, miről beszélek én, mikor azt mondom, hogy az is kölcsön.”. Azt hittem, ebből kiderül, hogy az illető csak annyit hallott az államkötvényről, hogy az befektetés, és a beszélgetés arról szólt, hogy nem kell kölcsönt felvennünk, megélünk a piacról. Akkor írtam, hogy az államkötvény is kölcsön, erre jött a válasz, hogy miről beszélek én, az államkötvény az befektetés. Erre én válaszoltam, hogy „Persze, befektetés a vásárlónak, de nem a kibocsátónak...”. Ennél alaposabban nem tudom elmondani. Itt van egy csomó kommentelő, aki beeszi a nem szorulunk kölcsönre dumát, de csak annyi a különbség, hogy határesetben azt sem tudjuk, kinek tartozunk. De ez jó! Ennyi.

FCUK17 2018.01.19. 18:37:04

@vwxyz: a 2008-as hitelről beszélünk? csak mert 2013-ban, amikor a cikk született, nem kaptunk, de hasonlítod a szomszédokhoz...a nem tudom, mit :)

vwxyz 2018.01.19. 18:38:16

@John Nethem: Szerinted ma Magyarországon hogy hívják "a kettes számú kormánypártot"?

John Nethem 2018.01.19. 18:40:26

@kutyás majmok népe:
"...Minden fideszes, aki támogatja a lopást és a korrupciót, bűnpártoló és hazaáruló gazember...."

:-)

Viszont mindenki más , aki támogatja a lopást és a korrupciót, megüdvözül és bejut a mennybe ?

Erről Karinthy Frigyes jut eszembe:

"Üldözik a zsidókat, mert azt mondják: gazemberek.
Üldözzék a gazemberséget !!!!
S jaj a zsidóknak, ha azok ! ..... ( Karinthy Frigyes)

John Nethem 2018.01.19. 18:47:37

@vwxyz: 2006 óta nem látok olyat.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 18:50:51

@rallus:

Ne arról dumálj, mi van a németeknél, hanem arról, hogy nálunk mi van. Ha ebben becsapják a népet, akkor bármiben.

morph on deer 2018.01.19. 18:51:55

@aleksz róz:
“...bárki le tudja ellenőrizni két kattintással.”

És akkor te miért nem teszed meg?

Mert szerinted nem a Szijjártó-Kósa testvérek “rosszabb helyzetben vagyunk mint Görögország” meg “Magyarország csődközeli állapotban van” kijelentése után sikerült lenyomni a forintot, - és keresni a shorton egy vagon pénzt?

Egészen addig kezelhetőek voltak a devizahitelek, akkor ment az egész “belly up” - a többi már történelem. Pártunk és kormányunk “megmentette” a haverokat és a tehetősebbeket, a szegényebbek ek meg pechjük volt. Már megint.
Valahogy sehogy nem jött össze a beigért állami adósság- és ingatlankezelés, csakúgy, mint a Questoros balszerencsések esetében a konszolidálás, stb.
A lényeg ott is az volt, hogy Szijjártó pubi még az utolsó pillanatban ki tudja venni a befrktetett lóvét, a sok balfasz állampolgár meg csak vigye el a balhét, no problem.
Azóta te hallottál valamit is erről?

Ja. Világos, hogy én vagyok a “komcsi”, mert nem állom a feudál-bolsevista gecik népszipolyozó trükkjeit. Egyértelmű.

Meg amiatt, mert úgy gondolom, hogy az IMF kevesebbet ártott Magyarországnak és a magyar embereknek, mint a felcsúti ganajtúró és az ő “szabadságharca”, kokit és sallert beleértve!
Hogy lettek volna korlátozások az IMF-fel? Nyilván. Mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy ma már lényegesen jobb helyzetben lennénk! Emlékszel a “Bokros csomagra?” Segített?

Mert ugye a ‘nemzetthy’ fiúk szerint inkább nyögjön az ország, de nehogy már valaki is korlátozni merje urunkat és parancsolónkat, mert irgum burgum!

élhetetlen 2018.01.19. 18:52:45

@rallus: Nem tartok igényt a fejedelmi többesre, sőt, csordának sem vagyok tagja. De azért engedtessék meg nekem, hogy zavarjon, hogy nem a becsődülő migránsoknak osztogattak szórólapot a határon, akár tíz arab tájszólásban, hogy mit nem szabad nekik, hanem Magyarországot plakátolták körbe milliárdokért, magyar nyelven, amivel nem találkoztak, vagy, ha igen, nem értették. Engedtessék meg nekem, hogy nem értem, miért nem lehet fogadni, (nem befogadni) 1300 embert addig, amig eldöntjük, hogy jogosult-e menekült státuszra vagy nem. És nem értem, hogy ha Magyarország csak napi tíz kérelmet tud elbírálni, akkor a határon miért kell, mondjuk 600 embernek sárban, hidegben, ellátás nélkül tengődni, és mire fel háborodunk fel azon, hogy ezen felháborodnak. (ez már csak poén, fólia valamelyik fűtött gyepű focipálya fölé?) Na, szóval köztünk egyetértés nem lesz, befejezhetjük.

John Nethem 2018.01.19. 18:53:03

@vwxyz:

Mindig elfelejtődik, hogy az IMF hitelek elsődleges feltétele KIVÉTEL NÉLKÜL a MEGSZORÍTÁSOK AZ ADOTT ORSZÁGBAN.

Az esetek 90 százalékában az IMF csak rontott a helyzeten, vagy legalábbis a közreműködése csak elodázta a helyzet romlását...

vwxyz 2018.01.19. 18:53:25

@FCUK17: Nem kell a kamu-duma, számokról beszélj: "Az IMF-hitel feltételeiről Simor András jegybankelnök egy francia lap kérdésére a napokban kifejtette: az EU-IMF hitel mellett az szól, hogy - noha Magyarország 2009 tavasza óta nem vette igénybe - kamata mintegy 3,5 százalék, szemben a Magyarország által a piacról felvett devizahitelek 6-6,5 százalékos kamatával. Így a piaci finanszírozás az elmúlt évben mintegy 3 százalékos többletet jelentett." index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/04/holnap_jar_le_az_imf-hitel/

Tehát 3,5% volt a kamata, míg ki nem merítettük a keretünket olyasmikkel, mint hogy a segítségnyújtó vészhitelből tőzsdei céget államosítottunk. Ha tőled kölcsönkér valaki, hogy lakbérre kell meg kajára a gyereknek, aztán látod, hogy abból a pénzből nercbundát vesz és kaszinózik, majd ismét odajön hozzád, hogy megint kellene egy kis segítség, akkor újra adsz neki? Az IMF adott nekünk, csak azt már nem _annyira_ kedvezményesen.

Kincse- 2018.01.19. 18:59:22

Mekkora hazugságokat összehordsz te B1, de akkor sem fog győzni a pártod, úgyhogy rághatjátok a kefét! :)

John Nethem 2018.01.19. 19:01:18

@élhetetlen:
"..És nem értem, hogy ha Magyarország csak napi tíz kérelmet tud elbírálni, akkor a határon miért kell, mondjuk 600 embernek sárban, hide...."

Mert ha napi 20 kérelmet bírálnának el, akkor 1200 ember tolongana a határon, és ha napi 1000 kérelmet, akkor 10 ezer ember tolongana... Ilyen egyszerűen működik az emberi természet. ( a kezedet nyújtod, és egy idő után már az egész karod kell..)
És erre válaszlépés az, hogy napi 10 főben korlátozták az elbírálást.
Éves szinten az is ( csak munkanapokban számolva) 2500 fő, amiből 20 %-os státuszadás esetén is adott évben 500 fő befogadása történik, és évről-évre halmozódik......

vwxyz 2018.01.19. 19:01:43

@John Nethem: Igen, ha azért kerültél bajba, mert szórtad a pénzt, akkor segítenek, de cserébe, légyszi, tedd már meg, hogy ezután nem szórod majd annyira! Ha magadtól is megtalálod azokat a feladatokat, amelyekkel visszatérhetsz a fenntartható modellhez, akkor csináld, sok sikert! Ha pedig erre egyedül nem vagy képes, akkor ingyen adnak javaslatokat, hogy a te helyzetedben mi működhet. Aztán megbeszélitek, hogy ezek közül mi legyen, majd megegyeztek.

Ezzel mégis mi a problémád?

taga20 2018.01.19. 19:02:43

@Kincse-: ügyes voltál emese, fel vagy véve a kosamama disznóhizlaldájába ganénak.

ott rághatod a kefét!:)

sinus67 2018.01.19. 19:03:03

@csobi2011:
Hiába írja nektek az ember százezerszer, hogy ezeknek a dolgoknak a kezelésére vannak törvények, irányelvek, stb.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700002.TV

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0700080.tv

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100425.ATV

Keretik olvasgatni, értelmezni. Minden szabályozva van. Semmi szükség milliárdokat elkölteni arra, hogy a kormány és a megfelelő szervek alkalmazzák a megfelelő jogszabályokat.
Minden más csak kétségbeesett gumicsontrágás a hatalom megtartása érdekében!

sinus67 2018.01.19. 19:04:18

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Idézz már egyetlen mondatot is az állításod alátámasztására!

midnightcoder2 2018.01.19. 19:07:16

@vwxyz: Engem inkább az érdekelne de nagyon, hogy vajon miért is szorultunk segítségnyújtó vészhitelekre 2010-ben, amikor 2003-ban még Megyó 2006-os magyar euróról beszélt. És nem, a válság nem jó válasz, mert az máshol is volt, és Pl. a szlovákok fél kézzel összehozták 2010-re az eurójukat és fényévekre voltak attól. hogy az IMF kétes értékű gyámkodására szoruljanak. A baloldal nagyon szereti hangsúlyozni, hogy bár növekedtünk az elmúlt 8 évben, de mégis a térségben a mezőny alján vannak Pl. a GDP adataink, csak azt felejtik el, hogy ezt relatíve szar pozíciót a térségen belül a két szoci ciklus alatt hoztuk össze. Azóta Orbánék kb. együtt mozognak a többiekkel, csak a bázis szarabb mint Pl. a szlovákoké.

vwxyz 2018.01.19. 19:07:31

@John Nethem: "2006 óta nem látok olyat."
Segítek: Kereszténydemokrata Néppárt

John Nethem 2018.01.19. 19:07:46

@látjátok feleim szümtükkel:

Szerintem csak a rokon rosszkor ment rossz helyre .... :-)
El kellett volna kérnie a rádiótól a GPS adatokat....

John Nethem 2018.01.19. 19:10:18

@vwxyz: Igen, tudom miről van szó :-) Elsőre is tudtam, de most is csak azt mondhatom: 2006 óta számomra nincs KDNP. Az, hogy a FIDESZ egy fiókszervét ( egyháziasabban FILIÁJÁT ) minek hívják, édesmindegy.

midnightcoder2 2018.01.19. 19:12:45

@sinus67: Na ja. Ebből a középsőt kellene viharos sebességgel megszüntetni, és nem csak itt, de egész Európában. Mert ha nem teszik, itt 2050-re olyan tömeggyilkosságok lesznek, amihez képest az III birodalom rózsaszín babaszoba volt. Anno, amikor ezeket az idióta menekültügyi törvényeket meghozták, még az emberiség hírből sem ismerte a népességrobbanást, az iszlám szélsőség robbanásszerű terjedését, és senki nem számolt kontinenseken átívelő, egész térségek etnikai és kulturális helyzetét megváltoztató népvándorlással.

2018.01.19. 19:13:25

@vwxyz: ez egy hatalmas ferdítés. vagy jó nagy tudatlanság.
te, az imf maga is elismerte, hogy azok a feltételek, amiket támasztott a hitelért cserébe, faszságok, de te akkor is jobban tudod :D

midnightcoder2 2018.01.19. 19:13:47

@John Nethem: KDNP soha sem volt önállóan. És ami azt illeti, az MDF kormányban sem az átlagos IQ-t növelték.

élhetetlen 2018.01.19. 19:15:13

@John Nethem: Legalább a hülyeségeiddel ne fárassz! Unom már. „Már a középkorban is "gyepüvel" ( a levágott szőlővenyigék) védték a közösségek a művelt területeiket....”. Az, levágott szőlő venyigékkel védték. Nem védték, jelölték. Érted, nem érted, nem számít. A zártkertek. Hú, mert a méter magas drótkerítés mindenkit megóvott mindenféle betöréstől. Persze. A zártkert egy jogi fogalom volt, hogy nem a házhoz tartozó ingatlan darab, a zárt csak annyit jelentett, hogy valakihez tartozó, nem szabad préda, nem a kerítést. Na, hagyj békén.

John Nethem 2018.01.19. 19:15:39

@vwxyz:

HM..... Hát én csak a görögök megmentését hoznám most föl hirtelen....
Az IMF és az EU egymást hibáztatja az elrontott görög mentőprogramért....

( Egyébiránt én is "mentenék" más nemzeteket úgy, mint a németek tették a görögökkel, mikor 6 milliárd euró hasznot zsebeltek be rajta)

kalapácstollú 2018.01.19. 19:20:50

@John Nethem: Szerintem fölösleges válaszolnod a személyeskedő kommentelőknek. Az, hogy személyeskedéssel indít mutatja, nem képes befogadni az érveket, beszélgetésre alkalmatlan.

vwxyz 2018.01.19. 19:22:18

@midnightcoder2: "Megyó" is impotens volt gazdasági téren, de ő legalább csak két évig rombolt.
Nem érzed, milyen ciki ez az elmúltnyolcéves-duma így 2018 táján, amikor már a bolgárok is odaértek az ERMII-höz? Nálunk viszont már említeni sem illik az euró-övezethez csatlakozást :(

BAZINGA2 2018.01.19. 19:23:25

Nagyon tetszik az, hogy kupakos Kósa és a disznók körül nagy a zűrzavar. A kedves Kósa mama nem is tud róla, hogy neki disznó farmja van. Mikor kezdik kivizsgálni, hogy kapott több milliós eurós támogatást és mire fordította? Ki írta alá a pályázatot?

2018.01.19. 19:28:05

@kalapácstollú: Anyádpicsája, Orbán-seggarc. Senki nem hívott ide érvelni és senki nem kíváncsi a hozzád hasonló troll tolvajokra. Takarodj innen a retkes anyádba, vitatkozz a fajtáddal, mert itt csak egy véglény fideszes hazaáruló vagy.

vwxyz 2018.01.19. 19:29:08

@John Nethem: A görögöknek ugyanúgy megvolt a lehetőségük, hogy jobb megoldásokat mondjanak, és a saját véleményük szerint legjobb eszközökkel hozzák helyre az egyensúlyt. Nem voltak rá képesek, gyakorlatilag meg sem próbálták, ehelyett az ottani Viktor is inkább Brüsszelt akarta megállítani.

2018.01.19. 19:29:58

Ha nem mondtam volna a hazaáruló, nemzetrontó fideszes bandának: a kurva anyátoktól lopjatok, ne a magyaroktól.

midnightcoder2 2018.01.19. 19:30:39

@vwxyz: Ő csak két évig rombolt, de utána jött Fletó. A végeredmény pedig az, hogy 8 év alatt sikerült a térség egyik legszarabb államának a pozíciójába manőverezni az országot.

vwxyz 2018.01.19. 19:32:20

@midnightcoder2: "KDNP soha sem volt önállóan"
Kár, mert pártunk és kormányunk hivatalos szövege szerint ez egy létező párt önálló gondolatokkal, értékrenddel, személyiséggel, javaslatokkal. Szerinted hazudnak?

John Nethem 2018.01.19. 19:34:00

@élhetetlen:
Hm...

A (határ) JELÖLÉS is egy VÉDELEM, vagy NEM ???
Ha nem jelölöd a határaidat, akkor vajon legalább a JOG/TÖRVÉNY megvéd a behatolótól ? Na ugye.....
Ha pedig a határodat egyre védettebbé teszed, akkor már nem csak jelzés értékű és jogi szintű, hanem FIZIKAI korlát is egyben.... Senki nem mondta, hogy vannak áthatolhatatlan korlátok. Az ilyesfajta dolgoknak a lassítás, az eltántorítás-elijesztés stb. a lényege.

Igen, valóban a "ZÁRTKERT" mint fogalom egy jogi kategória, de kérdezek én valamit, szerinted ilyen alapon akkor miért nem PULIPINTYÓ a neve ???
Hát azért, mert a KERT szó etimológiája is magában azt jelenti, hogy körbekerített..... függetlenül attól, hogy a szocializmus alkotta meg a "zártkert" szót : jogi formulában, de a neve hordozta a gyakorlati tartalmát is.

".. Az egyik ok, hogy voltak területek (elsősorban a városok peremén), melyek nem kerültek szövetkezeti tulajdonba. Számuk folyamatosan növekedett, így 1967-ben új földtulajdoni, ill. földhasználati kategóriát, a zártkerteket hozták létre, és ezeket a „maradvány földeket” ide sorolták be. Másrészt a politikai elit számára kiskapuként szolgált arra, hogy akár két, kedvező fekvésű üdülővel is rendelkezzenek. Hisz jogilag egy háza, egy üdülője és egy zártkertje lehetett mindenkinek, gyakorlatilag a zártkertet is üdülőként használták. Így ekkorra tehető a zártkertek első differenciálódása funkciójukat tekintve. .."

midnightcoder2 2018.01.19. 19:35:14

@vwxyz: Kb. annyira önállóak mint anno az SZDSZ volt a Horn kormány óta. Persze hogy hazudnak. Melyik politikus nem teszi ? Az a szakmájuk.

vwxyz 2018.01.19. 19:35:24

@aleksz róz: Tények, adatok, források?

John Nethem 2018.01.19. 19:35:43

@vwxyz:
Ez igaz.
Ugyanakkor az embereknek csak egy életük van. Így mindenki azonnal akar jól élni, és nem "majd a gyerekeiteknek jobb lesz" szlogenekkel.....

2018.01.19. 19:35:45

@Nincs közöttünk csicska: jaja, mert eltolták a könyvelést, és ezért lett -9.2% 2009Q1-ben.. vergődj csak narancskomcsi...

2018.01.19. 19:36:42

@John Nethem: igazad van, add el a kis lurkókat rabszolgának a mészárosmészáros farmra.. egyből jobban fogsz élni, és még büszke is lehetsz rá, milyen találékony vagy.

Pöff 2018.01.19. 19:38:36

utálom a fideszt, de olyat állítani, hogy "Hatalmas rés nyílt a pajzson: teljes a zűrzavar Orbánéknál migránsügyben"

Ha volt is apró rés, most tömték be egy kínai nagy fallal...

Az az 1300 migráncs..a határátkelőn papírokkal jött, és kérvényezett. totál full szabályosan.
Szíriai lehetett mind, szíriában háború van, ideiglenes védelmet kapott.
Így kellett volna annak a 2-3 milliónak is tennie...csak sajnos 1/100-de se volt szíriai

B1.blog.hu
nulla kamu névvel, sokszor kiderült már hogy balfaszságokat írnak csak

John Nethem 2018.01.19. 19:39:56

@John Nethem: És még a gyepühüz:

"A szőlőhegyeket, szőlőskerteket régtől fogva kerítették: a Dunántúlon és Észak-Magyarországon élősövénnyel szegélyezett vagy tüskével, venyigével megrakott árokkal (gyepű, gyöpű), a Bihari borvidéken trágyából rakott fallal (garággya, gerággya) vagy mint a Tiszántúlon, egyszerű sövénykerítéssel (gám, gát). Köves hegyvidéken a szőlőből kidobott kövek széles kőrakás formájában keretezték a szőlőparcellákat, amit tüskés bozót nőtt be, eleven kerítést alkotva. "

Ez nem éppen CSAK jelzés célzatát igazolja....

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.19. 19:42:29

@látjátok feleim szümtükkel:

"Amikor a szerb határon átengedte Orbán a migráncsokat, akkor mi volt a szuverenitással? Meg amikor az osztrák határon kilökte őket?"

Az allamhatalmat vegig a magyar kormány gyakorolta. Tehat nem erintette a szuverenitásunkat.

John Nethem 2018.01.19. 19:42:32

@okostojas007: neked biztos van ebben tapasztalatod vagy friss lehet az emlék, ha rögtön ez jutott eszedbe....,

2018.01.19. 19:45:51

@morph on deer: "Mert szerinted nem a Szijjártó-Kósa testvérek “rosszabb helyzetben vagyunk mint Görögország” meg “Magyarország csődközeli állapotban van” kijelentése után sikerült lenyomni a forintot, - és keresni a shorton egy vagon pénzt?" - nem bizony.
privatbankar.hu/data/cikk/24/86/68/cikk_248668/gggg1.jpg

és a másik dolog: ez egy ún post hoc érvelési hiba, amit elkövettél. az, hogy egymás után következik, még nem igazolja, hogy egyikből következik a másik. ha megmutatod, hogy két mennyiség korrelál, még nem igazoltad, hogy van ok-okozati összefüggés.

vwxyz 2018.01.19. 19:48:48

@midnightcoder2:
"Nézd meg, hol tartottak a szlovákok 2002-ben, és hol voltak 2010-ben."
Remek, örülök, hogy volt elképzelésük a gazdaságfejlesztésről. Bárcsak nekünk is lett volna akkor, és lenne most.
"Persze hogy hazudnak. Melyik politikus nem teszi ? Az a szakmájuk."
Nem, nem ez a szakmájuk. Csak mi itt a következmények nélküli országban mindent eltűrünk, és így a söpredék, a mocsok kerül felülre, az érvényesül és csak az látható. Ha tényleg a haza sorsa érdekelne bennünket, akkor számon kérnénk és elzavarnánk mindegyiket, amelyik visszaélt a bizalmunkkal. Akkor jöhetnének ezek helyett az új Kossuthok.

n_dy 2018.01.19. 19:48:53

"wishful thinking" ...
ennyi hülyét ....

vwxyz 2018.01.19. 19:59:15

@John Nethem: "Ugyanakkor az embereknek csak egy életük van. Így mindenki azonnal akar jól élni, és nem "majd a gyerekeiteknek jobb lesz" szlogenekkel....."
Ne általánosítsunk, mindenki biztos nem. Például amikor olyan lakáshitelt vettem fel, amelynek a törlesztője magasabb volt mint az albérletem díja, akkor az rövid távon csökkentette az elkölthető pénzemet, beruházás volt a jövőmbe.
Ha ennyit sem bírunk megtanulni-megtanítani, az nagyon súlyos oktatási hiányosság.

2018.01.19. 20:01:58

@morph on deer: "Hogy lettek volna korlátozások az IMF-fel? Nyilván. Mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy ma már lényegesen jobb helyzetben lennénk!" - nem igaz!

www.theguardian.com/business/2016/may/27/austerity-policies-do-more-harm-than-good-imf-study-concludes
www.penzugyiszemle.hu/vitaforum/az-imf-es-a-koltsegvetesi-szigor-ideje-ujragondolni
itthon.ma/nagyvilag.php?cikk_id=17792

a válság mélyülése, recesszió és a társadalmi egyenlőtlenségek növekedése...

JogosElvárás 2018.01.19. 20:05:39

@csobi2011: Látod mondtam, hogy kitalálsz magadnak egy magyarázatot. A komcsik is csinálták ezt egy darabig. Aztán felébredtek. Te is fel fogsz.

vwxyz 2018.01.19. 20:08:27

@midnightcoder2: "Kb. annyira önállóak mint anno az SZDSZ volt a Horn kormány óta."
Nem lényegi kérdés, de emlékeim szerint D209-et gyakorlatilag a saját szadeszes minisztere buktatta meg. Semjén, Simicskó, valaki?

taga20 2018.01.19. 20:10:42

@JogosElvárás: döbbenet ennek a fityesztalpasnak a válasza.
ez bakker azt hiszi, ha gajra megy az eü rendszer, akkor a kis borítékjával, majd mindent megold a családjának. döbbenet!

az eldorádo vége eperjessel jut erről a szerencsétlenről eszembe.

2018.01.19. 20:12:13

@vwxyz: amúgy nem szégyen tájékozódni egy kicsit anélkül, hogy a szádba raknák az adatokat

JogosElvárás 2018.01.19. 20:13:37

@csobi2011: Elég szar lehet neked, ha Orbán Viktortól függ, hogy mennyi jön a családi kasszába. Persze ha én is olyan lennék aki önerőből képtelen előre jutni, akkor lehet, hogy én is életem végéig hajbókolnék a Kedves Vezérnek minden apró morzsáért amit leejt nekem. De szerencsére én nem ilyen vagyok, nekem nem az épp hatalmon lévőktől függ, hogy mennyi van a zsebemben, így aztán nem is tartozom nekik hálávál, nem kell lenyelnem a hazugságaikat és pláne nem kell a szabadidőmben nyalnom a talpukat.

morph on deer 2018.01.19. 20:20:52

@aleksz róz:
“...ez egy ún post hoc érvelési hiba”

Így igaz!
Dehát ki akar itt érvelni? És mi mellett?
Én csak tájékoztatok, - mert pl én nem felejtek, ami igazából balszerencse, - aztán a nagyérdemű majd kialakítja a véleményét, ha meri.

Itt egy sunyi átverés zajlik, és a naívan jószándékú lakos úgy gondolja, hogy itt róla van szó, meg hogy az ő érdekei valamit is számítanak! “Lófaszt mama” - hogy egy klasszikust idézzek!

Itt szigorúan az elvtársak magánérdekeiről van szó, “nemzetthy” csomagolópapírba pakolva, mert így “hiteles” - a hülyék szemében, akik nem llátnak az orruknál tovább, cserében viszont lehet “hinni”, akármi is a valóság.

Remélem, te legalább “csak” a politikai lojalitás miatt alakítod a/az ..... (jólneveltség okán nem írom, hogy “fideszest” vagy “agymosott orbánhitűt”, mert tapintatos vagyok!)
Mert a többségnek igazából már mentsége sincs, annyira egyértelmű a helyzet!
Kár.

John Nethem 2018.01.19. 20:21:52

@vwxyz:

Igazad van.

ugyanakkor egyáltalán nem azt állítottam, hogy csak a mának kell élni .

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.19. 20:26:23

@atomic power 1986DucaDuca:

Aha! Szuverénen beengedték a migráncsokat. Most magad is beismerted. Aztán amikor már annyira sokan voltak, hogy beszartak tőlük, akkor rátolták az osztrákokra, azok meg a németekre. Ennyit a szuverenitásról, meg arról az 1200 migráncsról, akinek az ügyét nekünk kellene intézni. Mert nem túl régen a kormány azt propagálta, hogy egyet sem intéztek el, így aztán nem tudni, hogy ez a beismert 1200 az a "kötelezőn" felül van-e vagy a köteleza, csak letagadják

.@John Nethem: "Az ilyesfajta dolgoknak a lassítás, az eltántorítás-elijesztés stb. a lényege."

Én láttam azt a határt, amikor még határsáv rendszer volt, és egyes részeken ( Ausztria ), szögesdrót volt kihúzva, nehogy a magyar polgárok a határig tudjanak menni. Sőt azért volt, hogy sehová se tudjanak menni. Még a határsávba tartozó szomszéd faluba se, csak külön engedéllyel. Erre vágytok? Vigyázzatok, mert lassan ott tartunk, és a fidesz szépen visszalopkodja azokat a törvényeket. Nem kívánom a mai fiataloknak, de ha nekik az kell, akkor adja az istenük, és viseljék majd méltósággal a következményeket.

JogosElvárás 2018.01.19. 20:27:04

@taga20: Ezek mind ilyenek. Egy párhuzamos univerzumban élnek és azt hiszik, hogy az idők végezetéig átverhetik magukat. De pont az egészségügy az a terület, ahol ezek aztán könyörtelenül felébrednek. Amikor ott áll a Fidesz droid a beteg gyereke ágyánál a kórházban, látja, hogy milyen katasztrófális állapotok veszik körül a tulajdon gyerekét és tudatosul benne, hogy a párthűség és talpnyalás itt kurvára nem segít, na akkor kapják vissza az élettől azt a sok mocskot amit itt összehazudnak a gazdáik védelmében. Mert ez a szitu előbb-utóbb mindekit utolér, nincs menekvés. Egy Habony, egy Bayer, egy Németh Szilárd elmehet a VIP kórházba, de ezek a senki kis komment talpnyalók mennek szépen ugyanúgy a lepattant közkórházba az alulfizetett nővérekhez/orvosokhoz mint a le Sorosbérencezett, le lipsizett mindenki más. Ott aztán dugdoshatja a borítékot, a kórházi vírus ellen az nem véd, attól nem lesz jobb felszerelés, nem kerül előre a várólistán (annyija úgysincs amitől előre kerülhetne) a személyzettől is max az alap szintet kapja érte, nem többet. Ott majd észheztér.

Amíg nincs baj, addig nagy a pofájuk, de láttam már pár hasonló droidot felébredni, amikor szembesülnek a NER valóságával, és rájönnek, hogy milyen is valójában az a rendszer amit addig foggal-körömmel védelmeztek.

2018.01.19. 20:35:38

@morph on deer: "Én csak tájékoztatok" - csakhogy ez nem tájékoztatás, hanem félretájékoztatás:
"akkor még nem történt meg a forint bedöntése a Szijjártó - Kósa páros által"
"nyilvánvaló, hogy ma már lényegesen jobb helyzetben lennénk!"

"Itt egy sunyi átverés zajlik" - pont ezt mondom mindig én is :D

"Remélem, te legalább “csak” a politikai lojalitás miatt alakítod a/az ..... (jólneveltség okán nem írom, hogy “fideszest” vagy “agymosott orbánhitűt”, mert tapintatos vagyok!)" - én nem alakítok semmi ilyesmit. nem lehet, hogy a te gondolkodásoddal ("világképeddel") van a baj?

vwxyz 2018.01.19. 20:36:02

@John Nethem: "Igazad van."
Vazze, veled nem lehet egy jót vitatkozni! :)

2018.01.19. 20:42:32

@John Nethem: ki is osztotta az észt, hogy neked minden most kell, a kölkök meg dögöljenek meg?

taga20 2018.01.19. 20:44:29

@JogosElvárás: az a gond, hogy mire felébred a fityeszdroidok nagy része, addigra reszelnek ennek az országnak. és nem csak a full idióták, hanem a tanultabb része.

lásd az ürge csajt. addig semmi baja nem volt, míg a ceu-t nem kezdték el baszogatni a bűnözők.

na akkor várhatunk egy darabig arra, hogy az ilyen csobi féléknek felnyíljon a szeme.

morph on deer 2018.01.19. 20:47:07

@aleksz róz:
“nem lehet, hogy a te gondolkodásoddal ("világképeddel") van a baj?”

Hogyne lehetne! Sőt, valószínűleg így is van. Különösen az gyanús, hogy én nem állom a hazugságot meg csalást, tehát valami garantáltan nem stimmel velem!
Különösen, ha NER kritériumok alapján szemléled a gondolkodásmódomat!
Teljesen biztos, hogy nem vagyok kompatibilis!

És akkor most hova is jutottunk?

2018.01.19. 20:47:37

@JogosElvárás: nem olyan drága a magánkórház, egy egészségbiztosítással kiegészítve éves szinten kb. 3-4 kilóért megkaphatod te is (egészségpénztár és szép-kártya is játszik)

taga20 2018.01.19. 20:51:47

@aleksz róz: ez gyönyörű volt! gondolom a vizitdíjra nemet mondtál.

egyébként az tudtad, hogy ebben az országban nem mindenki visz haza a közösből havi egy misit?

gondolom te vagy az egyik aki igen. gratulálok!

John Nethem 2018.01.19. 20:51:55

@vwxyz: Dehogynem !! De ahhoz meg kell hívnod iszogatni !!!

2018.01.19. 20:53:26

@morph on deer: "Különösen, ha NER kritériumok alapján szemléled a gondolkodásmódomat!" - nem szemlélem ner kritériumok alapján a gondolkodásmódodat, pont az baj a gondolkodásoddal, hogy ilyesmire alapozod, hogy én ner kritériumok alapján szemlélem. valószínűleg azért, mert nálad vannak hasonló kritériumok, ezért azt tudod csak feltételezni, hogy muszáj hogy legyen másnak is ilyenje.
(biztosan van nekem is, de az független a pártoktól)

rallus 2018.01.19. 20:53:46

Nem hiszem, hogy Soros úr boldog attól, hogy ilyen nívótlan próbálkozásokkal akarnak egyesek megdolgozni a kemény munkával összekuporgatott 18 milliárd dollárjáért!
A ballib éleselméjűséggel kitalált "adatok" variálása és a hiteles, többnyire EU-s adatok fikázása még ront is a helyzeteteken, pedig a béka már alig látszik....

"Akit az istenek el akarnak veszejteni, annak először elveszik az eszét!" Euripidész

John Nethem 2018.01.19. 20:54:57

@okostojas007:
"..ki is osztotta az észt, hogy neked minden most kell, a kölkök meg dögöljenek meg?.:"

Olvasd el mégegyszer !
Nem az volt ott, hogy ÉN, hanem hogy az emberek.
a másik mondat pedig "hogy majd a gyerekeiteknek jobb lesz"mindig az aktuális hatalom részéről jön... A kettő között csak annyi a kapcsolat, hogy az emberek már nem elégszenek meg azzal, hogy mindig csak a gyerekeiknek lesz jó....
Ez olyan, mint a kocsmában kírva: " HITEL HOLNAP".

John Nethem 2018.01.19. 20:57:53

@aleksz róz: Jók jók a magánkórházak, de nem olyan szerteágazóan kiépítettek, így azért ha valami komplikáció lép föl, máris az államiba köt ki a paciens.... Szerencsére ennek kicsi az esélye....

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.01.19. 20:58:17

Kedves hülyeposzter ! Magyaroszág az elmúlt évtizedekben minden évben befogadott kb. ezer menekültet. Ezt próblájátok mostanában úgy beállítani, mintha valami újdonság lenne.
Hogy ez miért más mint a kvóta? Hát pl. azért mert nem egy brüsszeli bürokraták által önkényesen előírt kvóta alapján történt a befogadás. Valamit mi döntjük el, hogy mennyit fogadunk be és nem egy központilag előírt-felső határ nélküli-kvóta számszerűsíti minden évben.
Ezenkívül az sem elhanyagolható szempont, hogy az ország területére belépő, a hivatalos szerveknél jelentkező menekültekől van szó, nem pedig nyugatról leszelektált-adott esetben problémás- illegális bevándorlókról..

2018.01.19. 21:02:10

@taga20: én nem a közösből kapom a pénzt, mint te, roki :-)

hát mér nem visz haza annyit, ki mondta neki, hogy ne keressen sokat? keressen ő is sokat! csak saját magán múlik, mennyit keres, ugye, legyen topmenedzser vagy bankár, akkor sokat kereshet, mér nem tesz érte? nehogy mán az államtól várja el, hogy megoldja a problémáit és gondolkozzon helyette!
mi ez a szocialista paternalizmus?
liberalizmust akartok, nem? akko meg oldja meg saját magának mindenki!

midnightcoder2 2018.01.19. 21:06:26

@vwxyz: Na most lehet hogy a lelkedbe gázolok, de Kossuth is csak egy politikus volt. Aki anno még ügyvédként lenyúlta az árvák pénzét, aztán amikor pocsékra fordultak itt a dolgok mentette az irháját.

taga20 2018.01.19. 21:06:43

@EU zászlót mindenhova!: droid, a gecit takarítsd má le a szád széléről!:)))

midnightcoder2 2018.01.19. 21:08:25

@John Nethem: "Szerencsére ennek kicsi az esélye"
Sajna egyáltalában nem kicsi. Egy-két speciális esettől eltekintve, ha nagy a gond akkor még mindig csak az állami kórház a megoldás idehaza.

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.19. 21:10:30

@látjátok feleim szümtükkel:

"Aha! Szuverénen beengedték a migráncsokat. Most magad is beismerted. Aztán amikor már annyira sokan voltak, hogy beszartak tőlük, akkor rátolták az osztrákokra, azok meg a németekre."

Na-na-na! Nem ilyen egyszerű ez a dolog! Elöször is mem ismertem be semmit, mert nincs mit.

Masodszor a törtenet ott kezdődik, hogy Merkelnek sikerült két szerencsetlen nyilatkozatot tenni, ami a migránsok szamara meghivóval volt egyenertekű. Ezzel kiváltott egy olyan elsöprő erejű illegalis migraciót, ami összeomlasztotta Schengent es a Dublini Egyezmenyt.

Merkel azután agyazott meg ennek a mindent elsöprő erejű illegalis migracionak, miután mar az első schengeni orszag Görögorszag nem tett eleget kötelessegenek. Ugyanis a migransok a balkáni útvonalon, Törökországon keresztül a schengeni területre először Görögországba lépnek be.

A súlyos adósságválsággal küzdő Görögország a kellő uniós tamogatas elmaradasa miatt keptelen volt schengeni kötelezettségét teljesíteni, nem próbálta meg megállítani a migránsáradatot, és a migránsok nagy részét nem regisztrálta. /2015 első félévében mindössze 6000 főt regisztráltak./ Ugyanakkor szervezett formában, szállították a regisztrálatlan migránsokat tovább.

A merkeli nyilatkozat es a kellő időben nyujtott lényegi unios segitseg elmaradasa vezetett a migrans káoszhoz!

Angela Merkel nyilatkozatainak és a magyar hatarzar epítesenek híre eljutott a migransokhoz. A többség vagy megtagadta a magyarországi regisztraciót es a Magyarországgal való együttműködest, vagy regisztrált, de ezek es a menedekkkerelmet beadók túlnyomo többsege nem várta meg kérelme elbírálását, hanem még az elbírálás előtt elhagyta az országot.

2015. augusztus vegetől kezdodoen Magyarország az uniós menekültügyi jogszabályok miatt csak úti okmánnyal és ervenyes vízummal szerette volna tovabbengedni a migránsokat. Emiatt a Keleti palyaudvaron feltorlodo migráns tömeg tüntetésbe kezdett, a gyűjtőpontokról pedig kitörtek. A rendőrség a Keleti pu-on rekedt illegalis migransokat vonaton akarta a bicskei menekülttaborba szallitani, de a migránsok nem voltak hajlandók leszállni ott. Vegül, fittyet hagyva minden jogszabalynak, elindultak gyalog az osztrak hatar fele.

Azert ez egeszen mas törtenet, mint hogy "beengedték" vagy "ratoltak" az osztrakokra.
Angela Merkel sulyos törtenelmi hibat vétett, s ezt sajat partjaban is elismerik.

taga20 2018.01.19. 21:10:42

@aleksz róz: "hát mér nem visz haza annyit, ki mondta neki, hogy ne keressen sokat? keressen ő is sokat!"

te bazdmeg fogyatékos vagy?

kósamama jól fizet neked a telepen?

morph on deer 2018.01.19. 21:10:54

@Pöff:
“Az az 1300 migráncs..a határátkelőn papírokkal jött, és kérvényezett. totál full szabályosan.”

Szóval azt mondod, hogy ők garantáltan nem az orbán által említett “muzulmán invázió” résztvevői?

Mert ők milyen vallásúak is?

Csak úgy a pontosság kedvéért, mert nehogy már a muszlimok megzavarják az etnikai és kulturális homogenításunkat!
Az egyébként is, hogy nézne ki, hogy az “európai keresztény kultura” védelmezője itt muszlimokat fogad be (ideiglenesen) a lakosság- és az ő 2,3 millió támogatója tudta nélkül, úgymond titokban, nem igaz?

Különösen abból a szempontból lenne ez kínos, hogy orbánka lépten-nyomon óbégat a hasonló dekadens európai gyakorlat miatt.

Ugye orbán nem muszlimokat engedetg be, akik most orrba-szájba dugják a magyar szüzeket, (hány lánya is van vezérünknek?) és bombákat robbantgatnak a körúton..!

Ugye nem?

2018.01.19. 21:12:42

@taga20: keressél te is sokat, roki, ki mondta neked, hogy szegény és magányos legyél?

egy_ember_ 2018.01.19. 21:14:25

@grafoguru: Meg kell védeni a magyar embereket... a FIDESZ-től leginkább, a muszlimok csak utánuk jönnek.

John Nethem 2018.01.19. 21:15:41

@midnightcoder2:
A nagy gondot föl se vállalják a magánkórházak.... már eleve elhárítják....
Egészséges embert a legkönnyebb műteni .

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.01.19. 21:16:25

@kutyás majmok népe: A 170 milliárdot ki lopta el a 4-es metroból kismajom?

taga20 2018.01.19. 21:16:26

@aleksz róz: kimondta neked, hogy egy fogyatékos fityeszdroid legyél?

taga20 2018.01.19. 21:17:48

@EU zászlót mindenhova!: a 3200 csilliárdot kilopta el tőlünk kisparazita?

2018.01.19. 21:18:21

@midnightcoder2: dehogy, nagyon széleskörű ellátást nyújtó magánkórházak vannak már

mondjuk az meg még jobb lenne, ha egyáltalán nem lenne szükség ilyesmire

1ghost 2018.01.19. 21:18:43

@John Nethem: @aleksz róz: @rallus: @EU zászlót mindenhova!: @atomic power 1986DucaDuca:

Na tessék! Ez a mocskos bérhazudozó orbántroll egész nap itt rohadt a neten a tolvaj korrupt gazdáját mentegetve, szinte még levegőt sem vesz, akkora a baj.

Persze ez érthető, hiszen itt van az évszázad hazugsága! A gazdája végrehajtotta a soros tervet, sőt túl is teljesítette, miközben 70 milliárdért éveken keresztül az ellenkezőjét hazudta a magyaroknak.

Szar idők járnak az orbánista, sorosbérenc bérhazudozókra! És ez csak egyre rosszabb lesz.

taga20 2018.01.19. 21:22:06

@aleksz róz: te tényleg fullba tolod a kretént:)))

remélem egy magánkórházban murdálsz meg, amekkora sunyi rohadék vagy!

John Nethem 2018.01.19. 21:22:55

@1ghost: Csak nem szellemtettél valamit ?

vwxyz 2018.01.19. 21:25:31

@aleksz róz: Egy árva szó sincs bennük a magyar tárgyalásokról. Nálunk ezeket az általános gondolatokat dobták be tárgyalási alapnak: www.portfolio.hu/gazdasag/kiszivargott-a-valodi-imf-level.172439.html

Erről vitatkozhattunk volna, tehettünk volna jobb javaslatokat, alkudozhattunk volna. Ehelyett Orbánék hamisítottak egy listát, amelyben minden választói csoport számára kitaláltak valami ijesztőt.

Orbán Viktor szándékosan, tudatosan, előre megtervezetten becsapta a magyar népet.

John Nethem 2018.01.19. 21:34:21

@aleksz róz:

Ha a MEDICOVER-t nézem, nagyonis szükség van rá, legalább minta az államiak felé, hogy így is lehet csinálni....

vwxyz 2018.01.19. 21:35:18

@EU zászlót mindenhova!: "A 170 milliárdot ki lopta el a 4-es metroból"
És most, hogy ezt tudjuk, hányan ülnek börtönben emiatt? Senki? És mit gondolsz, miért?

2018.01.19. 21:40:14

Ide jutottunk: a fideszesek dakota vezíre titokban migráncsokat telepített a magyarok nyakára, teljesítve ezzel a Soros-tervet. Nyilván abból indult ki, hogy amennyiben ő teljesíti, akkor az valóban létezik is. Ügyes! Ebből is látszik, hogy Soros bácsi pénzelte a tanulását...

2018.01.19. 21:41:47

@John Nethem: @aleksz róz: @EU zászlót mindenhova!: Ma hány kecskebaszót simogattál meg, Orbán-buzi?

Netuddki. 2018.01.19. 21:41:56

"
bárkit megöltek,
megerőszakoltak,
felrobbantottak,
vagy akár csak megloptak volna.
"

Azért közben egy csomó embert
megöltek,
megerőszakoltak,
megloptak,
sőt még robbantottak is.

Az meg ne zavarja a tetvedék tolvaj narancskomcsi bandát, hogy ezeket 99%-ban magyar állampolgárok követték el.

morpho 2018.01.19. 21:43:22

Hát szórakoztató egy nap volt Narancskullancsok!

Most már nyíltan látszik, hogy van az a pénz illetve szervilizmus, ami minden határt ledönt, ami miatt a kedves anyukának is beakasztanátok a lompost, ha Orbán Viktor kérné. Még szerencse, hogy nem kéri, legalább is egyenlőre! Az mondjuk kevéssé érthető, hogy nektek ebben mi a jó, de szerintem ezt nem is kell nekem megértenem. További bátor fingfűrészelést, hosszú még a nap! :))

vwxyz 2018.01.19. 21:44:41

@midnightcoder2: Egy újabb érv amellett, hogy az első ügyet sem kell szó nélkül elengedni. Ha van Jogsértés, akkor párosuljon hozzá szankció, és máris rend lesz, ennyi. Ha egy politikus lop, csal, hazudik, akkor alsó hangon nem kell újraválasztani, és ha ezt látja a többi, akkor megtisztul a közélet. Nem hiszem, hogy ez túlzott elvárás lenne, csak a szemellenzős párt-szemlélet helyett egy kicsit következetesebbnek kellene lennünk.

2018.01.19. 21:47:13

@morpho: "a kedves anyukának is beakasztanátok a lompost, ha Orbán Viktor kérné"

Meg még az apjuknak is, de alapjáraton magukat és egymást szokták leszopni a libsi blogokon.

John Nethem 2018.01.19. 21:51:04

@látjátok feleim szümtükkel:

Nos én meg ott éltem gyerekkoromban, az osztrák határ mellett.....
És az ORF1 / ORF2 tévét néztük...

Írtad: Én láttam azt a határt, amikor még határsáv rendszer volt, és egyes részeken ( Ausztria ), szögesdrót volt kihúzva, nehogy a magyar polgárok a határig tudjanak menni. Sőt azért volt, hogy sehová se tudjanak menni. Még a határsávba tartozó szomszéd faluba se, csak külön engedéllyel. Erre vágytok? Vigyázzatok, mert lassan ott tartunk, és a fidesz szépen visszalopkodja azokat a törvényeket. Nem kívánom a mai fiataloknak, de ha nekik az kell, akkor adja az istenük, és viseljék majd méltósággal a következményeket."

TÉVEDÉSBEN vagy !

Minden ilyen határszerkezet az ILLEGÁLIS átlépést van hivatva megakadályozni.
Az amit te említesz, az átkosbeli kerítés célja a LAKOSSÁG "illegális" lelépésének megakadályozása volt, a mai pedig hogy IDEGENEK NE LÉPJENEK BE ILLEGÁLISAN....
Hovatovább itt megtalálod valamennyi szabályszerű határátlépő pontot, ahol simán ki-be sasszézhatsz az országba:

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_hat%C3%A1r%C3%A1tkel%C5%91helyek_list%C3%A1ja

Merem feltételezni, hogy azért érzékeled a különbséget.....

Pöff 2018.01.19. 21:52:12

@morph on deer:

jajj hagyjuk már..baloldal meg a jobbik is próbálja most felfújni a dolgot, próbálnak mindenbe belekapaszkodni (amit meg is értek Jobbikosként!!!)
De valójában mind a fidesz, mind a migráncsok jogszerűen jártak el...kivételesen.
Ha bizonyítható hogy tényleg a határ állomásnál jelentkeztek menedékkérelemmel papírokkal...
Egyszerűen nincs miről beszélni, nincs az az ügyvéd aki ebből pert csinálna.
Esetleg kínos...de ez nagy semmi.

Kit érdekem ilyen vallású volt, még írtam is hogy szíriai...vagyis 101%-osan muszlim
nem is értem hogy jött ide a vallás..
Egy csomó indiai is jött abban a hordában...

John Nethem 2018.01.19. 21:55:20

@kutyás majmok népe: Téged háziasítottak már, vagy még a vadonban élsz a majmok között kutyaként, esetleg a kutyák között majomként ??

morpho 2018.01.19. 21:59:45

@Pöff: "jajj hagyjuk már..baloldal meg a jobbik is próbálja most felfújni a dolgot" :))))
Tényleg hagyjuk már! :))))

élhetetlen 2018.01.19. 22:00:10

@John Nethem: „akkor miért nem PULIPINTYÓ a neve ???” Persze, mert egy közösből lekerített, kerített, kanyarított rész az nem lehet kert, csak a bekerített. Miért nem azt kérdezed, hogy miért zártkert, és miért nem bekerített kert a neve, ha már ennyire tudod. Mert a bekerítés nem feltétel, akármeddig magyarázod is. A zárt normálisan azt jelenti, hogy idegenek számára jogilag nem hozzáférhető, nem nyilvános, ha van körülötte méteres drótkerítés, ha nincs. Egy zártkörű klub sem azt jelenti, hogy betonfallal körbe van kerítve, csak azt, hogy jogilag nem mindenki számára hozzáférhető. A PULIPINYTÓ szerinted mit jelent? Adott kutyafajta pintyója? És minden ilyen földdarabon pulit kéne tartani pintyóban, vagy pintyóval?
Aztán, nem tudom, honnan idéztél, de a zártkert azért volt zártkert, és nem üdülőingatlan, mert alapvetően semmilyen közműszolgáltatás nem járt hozzá, és nem lehetett villát építeni rá törvényesen. Attól tekintsünk el, hogy a politikai elit melyik tagjához vetették be a villanyt, de az, hogy most ki építheti be a természetvédelmi táj adott részét, az sem jelent jogilag senki más számára semmit. Tehát ez a fejtegetésed általánosságban semmit nem jelent. Szóval tényleg hagyj békén ezekkel a hülyeségekkel.

John Nethem 2018.01.19. 22:00:48

@kutyás majmok népe: Te vagy a bennfenekes, csak te tudhatod ezeket a dolgokat....

taga20 2018.01.19. 22:01:22

@Pöff: te szerencsétlen! eddig két éven keresztül azt nyomta a geci és bandája, hogy egy migráncs se teszi be ide a lábát. elbasztatok rá sok tíz milliárdot, aminek nagy része a zsebetekbe vándorolt.

erre kiderül, hogy 1300-at nem elbírálták, amit az eu kért már egy ideje, hanem be lettek fogadva.

és most jössz te, és vered a nyálad?

van bőr nektek a pofátokon????

Larry Silverstein 2018.01.19. 22:05:23

En ugy latom a helyzetet, hogy nincs jovo a baloldalon, es a liberalis partokban.

Egyreszt, lazadni nincs mi ellen, hisz mindent szabad, igy igeny sincs ra, meg a toke is elpartolt, nincsenek se uj baloldali vezetok, se ertelmiseg - a szarszoi ertelmiseg kicsit elaggott mara. Elkepeszto mod lebutult sajtomunkasok vannak mar csak, ok is joval kevesebben.

Tehat, akkor mondjuk vona lehetne az uj baloldali vezeto, vagy a nem-orban oldali vezeto, de o meg nem epitette fel magat annyira, bar simicska ebben nagy segitseg azert.

De nagy valoszinuseggel az elkovetkezo 20-30 ev fidesz vezetessel fog telni, persze lehet h 2 partra megy szet kozben, lehet hogy fellazadnak orban ellen, de a mai fiatal fidesz kaderekbol fog allni az orszag elitje nagyon sokaig.

S nem latszik mas.

morpho 2018.01.19. 22:05:33

@John Nethem: Orbánék körbekerítettek egy két négyzetméteres területet a Szaharában és kiraktak rá egy táblát, hogy homokozó! Te és a narancskullancs haverjaid most kétségbeesve a leghülyébb, legbutább "érvekkel" lélekszakadva próbáljátok bizonyítani, hogy ez a homokozó nem része a sivatagnak! Én meg nagyon röhögök rajtatok egész nap. Direkt nem is szóltam hozzá, hogy a maga puritán valójában élvezzem végig a műsort! :)) És hát tényleg szórakoztatóak voltatok. Van olyan pillanat, amikor a hülyeség annyira nyilvánvalóvá válik, hogy el kell engedni. Még akkor is ha fizetnek érte, hogy ne engedd el, vagy akkor is, ha nagyon mélyen van a hit beágyazva. Ha ez mégsem sikerül, akkor valami komoly baj van! Attól nem lesz finom egy giliszta, hogy neked szimpatikusabb a többinél. Ez van.

taga20 2018.01.19. 22:11:57

@Larry Silverstein: amit most itt elmondtál, az az apokalipszis.

te ezt akarod ennek a szerencsétlen országnak?

taga20 2018.01.19. 22:14:36

@morpho: én mikor ezeket a szellemi árva fityesz hulladékokat olvasom, akkor mindig ez a nóta jut eszembe róluk:)

www.youtube.com/watch?v=cAnOt74e9_Q&index=11&list=PLcpBBg8UA1Oxz7973OVcCzyBR-caH7hCQ

John Nethem 2018.01.19. 22:16:45

@élhetetlen: Csak eljutsz oda, ahova én gondoltam :-)

Igen, voltaképpen a ZÁRTKÖRŰ rendezvényt is mondjuk a Hősök terén szokták tartani :-)
vagy a Nyugati téren, esetleg a Lánchídon, vagy éppen a Szabadság-hídon....

A JOGI "zártkörűség" önmagában NULLA !!!! Hacsak nincs alátámasztva fizikai határokkal/kvázi falakkal, vagy erős emberekkel, akik a falat helyettesítik :-) / ! Ebből a szempontból ez a példád hibás a zártkertre vonatkozóan.

Már az 1967. évi IV. törvény hatályba lépése előtt is ismerte 
a magyar ingatlan-nyilvántartás a zártkert fogalmát.
Az 1967-es törvény – a kor szocialista mezőgazdasági tulajdon személetét tükrözve – kimondta, hogy a zártkert a község (város) külterületének nagyüzemileg nem művelhető, elkülönített része, amelynek rendeltetése, hogy az állampolgárok személyi földtulajdona és földhasználata – a belterületen kívül – ott állandósuljon. 1987. szeptember 1. napjától ugyan hatályon kívül helyezték az 1967. évi IV. törvényt, azonban mind a mai napig sok tulajdoni lapon még mindig „zártkerti” vagy „zártkert” megjelöléssel szerepelnek az ingatlanok.

A zártkert fogalmában megőrizte a „háztáji”, mai kifejezést használva őstermelő jellegű mezőgazdasági műveléssel összefüggésben kialakított karakterét, elkülönülve a nagyobb mezőgazdasági termelőszövetkezetek, mezőgazdasági nagyüzemek, mezőgazdasági nagybirtokok gazdálkodásától. A törvényalkotó 2007-ben is úgy ítélte meg, hogy a zártkertek mint a mezőgazdasági tevékenység „alapsejtjei” maradjanak a termőföld védelméről szóló 2007. évi CXXIX. törvény szigorú szabályozása alatt.

John Nethem 2018.01.19. 22:20:36

@morpho: Szíved joga hülyeségeket beszélni. Meg nyavalyogni, sírva röhögni, böfögve fingani. Csak a szobád lesz tele vele....

Érdemi válaszod egyéb ? Mert azt a jelzők közül nem nagyon lehet kihámozni.....

John Nethem 2018.01.19. 22:22:07

@taga20: Vigyázz ! Mert elhúz az oldalkocsid ! :-)

Larry Silverstein 2018.01.19. 22:22:12

@taga20: Ez latszik ma. Semmi se lesz mashogy a valaszas utan, a regi baloldal mar sosem fog megerosodni, ez fix, ok mar most is csak egymast furjak hogy parlamenti kepviselokent beulhessenek, semmilyen kozos celjuk nincs, amiben egyuttmukodnenek.

Nem szamit en mit akarok. Itt nincsenek valos alternativak legfeljebb kulso hatas /haboru v. nagy gazdasagi valsag/ kepes veget vetni egy 20-30 eves fidesz kormanyzasnak, kiveve ha orban meghal, visszavonul stb. de valszeg mar az is ki van talalva. A fidesz egy nagyon profin mukodo organizmus.

John Nethem 2018.01.19. 22:23:47

@taga20: Nem akarja senki, de amilyen hozzáállásod van akár neked is a dolgokhoz, sajnos ez a legvalószínűbb....

vaffanculo 2018.01.19. 22:25:18

Ha nem baj, nem óvastam el a 350+-os szart (kommentet :) ). Viszont találtam vmit...ó bazmeg, persze, hogy a zIndexen: index.hu/belfold/2018/01/19/kozmunkasokat_vezenyeltek_diot_pucolni_a_milliardos_cegenek/
Bocs, hogy off, de Orbán egy geci :)

morph on deer 2018.01.19. 22:26:18

@Pöff:
“Kit érdekem ilyen vallású volt”

Megmondom, ne találgass: orbán viktornak hívják!
Ő az, aki ragaszkodik hozzá, hogy márpedig a magyarok többsége - az a 3,3 millió a kábé kilencből, aki az amúgy érvénytelen népszavazásban részt vett - elutasítja a vallási/etnikai/kulturális sokszínűséget, és etnikai meg kulturális homogenitást akar!

Azt mondjuk nem mondta, hogy akkor neki sem lenne helye a “magyarok” között, - “kulturája” ugyanis markánsan eltér a felvilágosult magyarokétól - de ez még akkor is jelentős módon retardált xenofóbként kerülne feljegyzésre, ha tegyük fel maga a személy legalább nyomokban kulturált lenne.
De nem az.

Így aztán “muzulmán invázióról” beszél, holott aki egy cseppet is tájékozott az tisztán látja, hogy ez nem más, mint primitív, haszonszerzés céljából elkövetett hangulatkeltés!

Nem viccelek!

Mert - úgy őszintén, - valaki is észrevette, hogy mondjuk 1300 muszlimmal több lett az országban?

És valaki tudja, hogy éppen hány mormon - tudod, a többnejűek, - vagy buddhista van jelenleg a határokon belül?

Ettől valakinek is változott volna az európai-, vagy a kulturális identitása?
Kezeket fel!

Na ezt mondom.

Akkor mi a faxról is gagyog viktorka?
Hogy te meg én megszününk európaiak és magyarok lenni, ha segítünk pár(ezer) rászorulónak?

Tényleg lyen gyenge lábakon állna a kulturánk, hogy hipp-hopp muzulmánokká válnánk?

Hát az enyém biztosan nem!
Igaz, én nem is vagyok felcsúti ganajtúró, szóval nem tudhatom, mi vár az ‘orbán viktor’ nevű változatra...
De reméljük a kegjobbakat!

Miért is ne, de tényleg?

1ghost 2018.01.19. 22:27:05

@Larry Silverstein:

Na mi van te soros bérenc orbántroll? Abban reménykedsz, hogy ezen a nickeden nem ismerünk fel, te agyatlan orbánbohóc?

Mindenesetre jól beszoptátok a migránsügyet!

A hülye államtitkárotok bevallott mindent, s kiderül hogy a gazdád éveken keresztül akkorát hazudott az országnak, hogy az még a galaxis túlsó feléből is látszik.

:)))))

vaffanculo 2018.01.19. 22:27:47

@Larry Silverstein: ez tökéletesen igaz, sajnos. Amúgy a régi baloldal ne is erősödjön meg, rohadjon meg mindegyik, aki eddig kormányon volt. Újak kellenének, de nincsenek..

taga20 2018.01.19. 22:31:31

@John Nethem: milyen az én hozzáállásom?

Pöff 2018.01.19. 22:32:33

@taga20:

ember te normális vagy
nem fogod fel hogy nem vagyok fideszes

taga20 2018.01.19. 22:34:43

@1ghost: haver, te nem fáracc? te állandóan ütöd az ellent?

csinálj má egy olyan napot, amikor diplomatikusan küldesz el minden férget az anyjába.

na azt megnézném:)

u.i.: tudom, én pofázok a diplomatikus kommentelésről?

1ghost 2018.01.19. 22:36:58

@taga20:

)))

Kedves taga20: Kibaszott jó kedvem van, kérésed teljesítem figyelj.

John Nethem 2018.01.19. 22:36:59

@vaffanculo:

Valamennyi közmunkásnak piaci áron kifizetni a munkadíjukat.
Ha nem, beperelni az önkormányzatot és a céget....

taga20 2018.01.19. 22:39:12

@Pöff: ha úgy hápogsz, mint egy fityeszes, ha úgy togyogsz, mint egy fityeszes, ako mi lennél? meséjj!

ember100 2018.01.19. 22:39:45

John Nethem

Helló !

Írtál de itt nem látom az írást :8
TELE vagy csúsztatással hazugsággal.Majdnem lyó a példás DE a migránsok itt álltak a határon és bebocsájtást kértek ebbe a menyországba .
Érted mint egy vízumkérelem . Persze lehetett volna vonatom repülővel is jönni :)
értelmesebb országban elviszik őket egy táborba felveszik az adataikat és elbírálják a kérelmüket.
MENEKÜLTE tudod sokan a háború vagy az éhhalál , elől.
az 1294 CSAK itt Magyarországon kapott volna papírokat meg ha gondolja letelepülhetne .De mint a pénzért vett letelepedési kötvényesek szinte egy sem él itt mind kiment nyugatabbra :)
Azt értem a vezírednek jó a pénz amit a csapattól EU kap csak teljesíteni ne kelljen semmit. Elég paraszt dolog a fradiban focizni és honvédos mezt viselni !
Orrba - szájba pl. 1300 már suttyomban befogadott menekült ( Orbán szerint migráns )
meg az a több ezer pénzes letelepülő ....
Azt is értem hogy valaki pénzért szopik :)

rallus 2018.01.19. 22:40:10

@morph on deer: Az valami isteni adomány, vagy maga a megtestesült materializmus, hogy döbbenetes módon tökéletesen egyformán gondolkodsz Sorossal? Ráadásul klónosodik az öreg, mert ahogy apránként fogyogat a pénze, ti úgy szaporodtok!
Természetesen elképzelhető, hogy néhányan közületek a Lenin által is rendkívüli módon kedvelt "hasznos idióta" kategóriába tartoznak... Segíthetnél eldönteni, végül is te nem vagy egy taga, vagy egy ghost! Pillanatnyilag...

taga20 2018.01.19. 22:40:22

@1ghost: csupa fül vagyok tezsvérem:)))

morpho 2018.01.19. 22:41:48

@John Nethem: A nyavalygásról, a böfögésről és a fingásról? Erre a történetre tényleg semmilyen érdemi reakcióm nincs. Kivételesen nézd ezt el nekem kérlek!

Che21 2018.01.19. 22:43:49

"Összeomlott a kormányzati propaganda. Teljesen."

Csak egyszer adná az Úristen, hogy én omoljak úgy össze, mint a kormányzati propaganda ebben a témában.

Exploiter 2018.01.19. 22:45:12

@1ghost:

Örüljünk mind.
Orbán eddig számolatlan milliárdokkal nyúlta le az országot, szétverte az egészségügyet és az oktatást, hazudik naponta kétszer évek óta.
De most, most aztán felnyílik a nép szeme.
Most, hogy kiderült, hogy mégiscsak befogad törvényes keretek között ezer embert, most tuti azokra szavaz a nép, akik korlát nélkül fogadnának be mindenkit és lebontanák a határokat.
A választás eldőlt, bontsunk pezsgőt.
A haza fényre derül.

1ghost 2018.01.19. 22:48:04

@Larry Silverstein:

Te drágalátos, gerinctelen, orbánista bérhazudozó! Látom, nehéz idők járnak, a nickjeid tucatjain végzett bérhazudozással immár kitörölheted a seggedet (esetleg a gazdádét,- már amennyiben még nem sikerült ma fényesre nyalnod.)

Namármost!

Ha igazán orbán gazdád kedvében akarsz járni, hát itt egy baráti jótanács: bérhazudozás helyett fogadj be a házadba migráncsot. Legalább egyet, de minél többet, az annál fideszesebb.

Ennél nagyobb szívességet a soros tervet megvalósító Hibbant Narancsos Nérónak jelen pillanatban aligha tehetsz, bárhogyan erőlködsz.

Mindehhez sok sikert, kellemes migráncssimogatást és toleranciát kívánva üdvözöl,

GHOST

UI: Csak bátran, nincs vesztenivaló. A hülye államtitkárotok bevallott mindent.

1ghost 2018.01.19. 22:49:20

@taga20:

Taga polgártárs! Fentebb mellékeltem, remélem elégedetten méltányolod erőfeszítésemet.

polgártársi üdvözlettel,
Ghost

taga20 2018.01.19. 22:50:49

@John Nethem: te most azt sugallod nekem, hogy olyan tetű legyek, mint te, és a bajtársaid, akik több nickneven futtok?

nem leszek olyan, mint te, és a fityeszmaffia.

sajnálom, nem megy!:)))

morph on deer 2018.01.19. 22:51:58

@Larry Silverstein:
“a regi baloldal mar sosem fog megerosodni”

Te még valóban nem fogod fel, hogy itt már rég nem arról van szó, hogy a “régi bsloldal” vagy a “fiatal (lol!) demokraták”, hanem a “normális magyarok” meg a “tolvaj politikai kalandorok” között kéne választani?

Szerinted például a Németh Szilárd, a Balogh Zoltán meg a Szijjártó Péter kizárólag a nemzet felemelkedése érdekében tevékenykedik? Vagy Kósa mutterja, vagy Lázár kiskorú gyereke?
(A nemzet gázos szerelőjét meg sem említve!)

Valóban úgy gondolod, hogy ez “bal” meg “jobb” kérdés?

Ennyire még fideszes sem lehet(ne) valaki, ha már legalább maga ír és olvas..!

Most arról van szó, hogy akarjuk-e tovább is ezeket a vérszívó terveket a nyakunkon, vagyinkább egy olyan kormány kéne, amelyiket lehet számonkérni, ellenőrizni és elszámoltatni?

Ők ugyanis a MI alkalmazottaink, a tied meg az enyém, tőlünk lopnak, a mi pénzünkből pihennek az adriai yachtjukon, vagy a luxusszállodák valamelyikében!

Amíg mi így akarjuk, - szerintem.

De tényleg ez Magyarország érdeke?
Vagy a tied? Az enyém biztosan nem.

Larry Silverstein 2018.01.19. 22:53:40

@Larry Silverstein: Minnel tovabb van szo a migransokrol, orban annyival egyszerubben szerez 2/3ot.

Ha lett volna az ellenzeknek legalabb annyi esze, h ebben az egy temaban orban szoveget fujja, vagy semmit se mond, orban csak sima tobbseggel nyerne.

Ugyhogy en komolyan nem ertem ezt, a ballib sajto onjaro, latszik h senki nincs aki az ideologiat iranyitsa, csak a 2014es vesztes kampany ismetleset lathatjuk, ezuttal rosszabb minosegben.

Ettol ne varjunk csodat.

Pöff 2018.01.19. 22:54:16

@morpho:

Csak tudom már hogy kire szavaztam 2006 2010 2014-ben és hogy kire fogok 2018-ban

nah egyik se volt (lesz) a fidesz vagy az mszp "X"

lehet hogy a migráncs ügyben, sőt talán még a TASZ stb is vannak fél vagy nagy igazságok

De ha akarna valamit, akkor elfogató parancsot adna ki Soros ellen.
Az hogy orbán ezt a szart meg tudja lovagolni, abban nagy része van a senkiházi Junker, Merkel schulz-nak akik generálták a migráns problémákat.
Nélkülük Orbán már 2015-ben megbukott volna
Nah persze ehhez kell a balfasz ellenzék asszisztálása is

egyébként nesztek:

www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/evek-ota-elkeserito-az-utak-allapota-993553/

helyivalasz.hu/orszagos-hirek/soros-terv-helyett-ez-fogadja-a-korhazban

morph on deer 2018.01.19. 22:55:40

@Exploiter:
“hazudik naponta kétszer évek óta.”

Te meg nem tudsz számolni!
(Újat mondtam?)
:)

taga20 2018.01.19. 22:56:29

@1ghost: szép volt, nem mondom, de szerintem még kéne csiszolni a stílusodon.

a gecit például kis o-val írtad. szerintem ez kibaszott udvariatlan dolog volt részedről!

:)))

na zenéjjünk me csak péntekeste van!

www.youtube.com/watch?v=L0dDnLWuzLg&list=RDL0dDnLWuzLg

Exploiter 2018.01.19. 23:00:31

@morph on deer:

Na ez így van. A momentum távol tartotta legalább magát ettől a migráns marhaságtól, belőlük még lehet valami egy-két ciklus után.
A többieknek még mindig fontosabbak a hülye ideológiák, mint az ország sorsa, a nép véleménye, vagy bármi valóban lényeges dolog.

taga20 2018.01.19. 23:02:52

@Pöff: "abban nagy része van a senkiházi Junker, Merkel schulz-nak akik generálták a migráns problémákat."

mit generált, ki? és ki a senkiházi, te senkiházi?

John Nethem 2018.01.19. 23:16:00

@ember100:

Írtad: -- "DE a migránsok itt álltak a határon és bebocsájtást kértek ebbe a menyországba ."

MIről beszélsz ?? -- Ma is vannak és folyamatosan vannak, és folyamatosan adják be a kérelmeket....

Írtad: "értelmesebb országban elviszik őket egy táborba felveszik az adataikat és elbírálják a kérelmüket."

Itt is tévedsz !!! Éppen ez az !! Ha már az EU-n belül vannak, NEM LEHET ŐKET TÁBORBA vinni ! Zártba meg pláne nem !

Írtad--- "MENEKÜLTE tudod sokan a háború vagy az éhhalál , elől."

Hát persze, hányadik EUs és hányadik biztonságos országon keresztül is ???
Olvastad a menekültekre vonatkozó szabályokat ?? Nahát, abban az a lényeg, hogy az ELSŐ biztonságos ország, és EGYÜTTMŰKÖDNI a hatóságokkal ez a két lényeges elem, a többi pedig ezek hozadéka...

Írtad: -- "az 1294 CSAK itt Magyarországon kapott volna papírokat meg ha gondolja letelepülhetne "

AHa ! Ahogy a Móricka elképzeli . Ez nem az "Önök kérték műsora". Kapd össze magad, és olvasd már el az EU-s jogszabályt végre. Ha nem találod, majd küldöm a linket.

Írtad: --"De mint a pénzért vett letelepedési kötvényesek szinte egy sem él itt mind kiment nyugatabbra :)"

Hát itt is nagyon el vagy tévedve ! Csak mantrázod amit valaki valahol elhíresztelt, és aztán már tényként kezelitek....
Újra elmondom: A kötvényesnek csak TARTÓZKODÁSI / LETELEPEDÉSI ENGEDÉLYE van, magyar állampolgárságot csak 8 év után szerezhet.
A tartózkodási engedély pedig maximum 90 napot engedélyez Schengeni országban tartózkodni 180 naponként. Ha ezt megsértik, akkor az adott uniós tagállamból kitiltják az illetőt akár több évre is...

www.napi.hu/magyar_gazdasag/penzert_utlevelet_nem_csak_orbanek_trukkje.619155.html

Ehhez képest a BOLGÁR sokkal kedvezőbb:

www.molnarugyvediiroda.hu/letelepedesiallamkotveny.html

John Nethem 2018.01.19. 23:17:54

@taga20: Hát ki mutat mindenkinek fityeszt minduntalan ha nem te :-) ???

John Nethem 2018.01.19. 23:24:55

@Exploiter:

"..A momentum távol tartotta legalább magát ettől a migráns marhaságtól, belőlük még lehet valami egy-két ciklus után..."

Csak az a kár, hogy már most a hatalmon marakodnak, pedig még csak most hagyták el járókájukat..... És nemhogy lekerülne a seggükről a tojáshéj, hanem inkább egymás seggére ragasztják....

index.hu/belfold/2018/01/17/momentum_konfliktus_elnokseg_benultsag/
www.atv.hu/belfold/20180117-zurzavar-a-momentumban-megszolal-soproni-tamas
www.origo.hu/itthon/20180116-kiszivargott-a-momentum-tavozo-sajtofonokenek-lekoszono-levele.html

John Nethem 2018.01.19. 23:31:57

@morph on deer:

"..Most arról van szó, hogy akarjuk-e tovább is ezeket a vérszívó terveket a nyakunkon, .."

Speciel nagyanyám nyakán sem láttam soha piócákat, a lábán annál többet......
Akkor akikről beszélsz, azok a VÁMPÍROK lehetnek....

Írtad: "vagyinkább egy olyan kormány kéne, amelyiket lehet számonkérni, ellenőrizni és elszámoltatni?"

Én az elsők között szavaznék ilyenre... Csak az a KÉNE meg a VOLNA ne lenne ott... Mert ettől válik utópisztikussá.....

2018.01.19. 23:34:37

@vwxyz: nincs előfizetésem, a teljes cikket nem tudom elolvasni.
az imf és eu hitelnek azonban minden esetben részét képezi egy állami kiadáscsökkentésnek, vagy némileg eufemisztikusan költségvetési konszolidációnak nevezett csomag, elvárás, feltétel. erről a feltételről (nevezzük nevén: megszorítások) látta be aztán az imf, hogy egyáltalán nem segít a válság kezelésében és a társadalmi egyenlőtlenségeket növeli.
(ez utóbbira a mai napig láthatunk példát imf-eu hitel nélkül is)

egy árva szóval nem említettem, hogy orbán mivel magyarázta, hogy miért nem kell. becsapta, igen. nem mondasz újat.
nem ezt az állítást vitattam.
hanem azt, hogy milyen fasza lett volna és milyen kurva jól jártunk volna az imf-eu hitellel.

taga20 2018.01.19. 23:36:34

@John Nethem: te szutyok, bármennyire is imádod a maffiádat, meg fogtok bukni. és azután úgy fogsz kussolni, hogy öröm lesz nézni.

2018.01.19. 23:40:08

@Pöff: hogy jön ide a vallás? hát úgy, hogy eddig szóban folyamatosan az iszlamizálódás ellen harcolt az ország.
közbe meg tele van a belváros arabbal meg egyéb muszlimokkal.

morpho 2018.01.19. 23:57:17

@aleksz róz: Líbiából jönnek a csónakok a Vigadó térre. Naponta több száz csónak. Bele kell húzni, hogy áprilisig meglegyen az egymillió betelepíteni való!!! De szerencsére a Soros irodák jól szervezik a csoportokat. Egyenlőre turistának álcázzák őket, hogy aztán majd hirtelen átvegyék a politikai hatalmat. Pont így csinálták a törökök 1541-ben! Onnan nyúlták az egészet!

John Nethem 2018.01.19. 23:58:43

@taga20: Vigyázz, nem jó, ha leragasztott szemekkel vezeted azt a motort !! Kár lenne a motorért, ha összetöröd.... Téged és a marhaságaidat lehet pótolni, de egy olyan jó öreg járgányt már aligha !
Csak hogy tudd, én még istent sem imádok, nemhogy embereket.... A hozzád hasonló jelzőfröcsögőknek szoktak aktuális bálványaik lenni....

John Nethem 2018.01.20. 00:00:12

@morpho:
"..Líbiából jönnek a csónakok a Vigadó térre.."

Igen, de miért Bécs felől ? és miért kínai rendszámmal ?

taga20 2018.01.20. 00:05:14

@John Nethem: te nem imádod a csúti gecit? remegsz, ha nem foglalhatod imáidba a gazdádat.

ehhez, mit szólsz, te senkit nem imádó?

444.hu/2018/01/19/felporog-az-agyrohasztas-indul-a-stop-soros-tevekampany

2018.01.20. 00:07:02

@morpho: nem a vigadótérre érkeznek a kalandturisták, hanem az olasz meg görög turistaközpontokba. ott még megvárják, hogy megmossák a lábukat, szétnéznek egy kicsit, meg lehet-e valakit erőszakolni, és ha már mindent láttak, jönnek tovább nézelődni.
azt hogy tudod feldolgozni, nagytudású, hogy szerinted vannak is migránsok meg nincsenek is migránsok? :D

ja, megvan, ne is mondd, közbe eszedbe jutott, hogy narancskullancs vagyok, tehát minden amit írok, hülyeség, és szintén ebből kifolyólag minden amit te írsz, okosság. és hát meg is untál, lássuk be.

2018.01.20. 00:10:30

na mégiscsak vannak migrik, nincs mese, valami erőteljes béremelés és/vagy adócsökkentés hamarosan be lesz jelentve.

taga20 2018.01.20. 00:12:18

@aleksz róz:

most nem írtál hülyeséget!

te tényleg hülyeségeket írsz.

2018.01.20. 00:19:01

@taga20: 36579 hozzászólás :D :D

36579 (harmichatezerötszázhetvenkilenc) hozzászólásod volt az általad látogatott blogokban.
és mind ilyen.

morph on deer 2018.01.20. 00:19:42

@John Nethem:
“Igen, de miért Bécs felől ? és miért kínai rendszámmal ?”

Mert a Föld gömbölyű, - na jó, “geoid” a szó, - és előbb-utóbb a másik irányból is ide fogsz jutni, csak kicsit tovább tart.
De semmi pánik, meg akkor is orbán éra lesz, ha még el sem indultak!
Azaz: csak nyugi!

taga20 2018.01.20. 00:24:09

400. mindig tuttam, hogy spártai vagyok:)))

morph on deer 2018.01.20. 00:24:22

@John Nethem:
“Mert ettől válik utópisztikussá.....”

Hát ez az!
De ettől még ez nem lesz jobb, sajna.

Amúgy csókoltatom Piroskát, a határőrt!
Azaz: Vám Pirit... (sorry! :))

taga20 2018.01.20. 00:28:05

@aleksz róz: mi a kurvaanyád van?

neked 1365 retardált hozzászólásod volt evvel a nickeddel.
szarrá szennyezted a blogszférát a geci gazdád spórájával.

akkor miről pofázol?

morph on deer 2018.01.20. 00:35:22

@Exploiter:
“..belőlük még lehet valami egy-két ciklus után.”

Na épp ez az: náluk nincs “hülye ideológia” - és mi is marad akkor?
Szép tiszta önérdek.
Ami azt jelenti, hogy a profi megélhetési politikusok ideje jött el, akik a politikát a karrierépítés és a haszonszerzés egyik lehetőségének és állomásának tekintik.

Na ebben az értelemben tényleg lehet belőlük vakami. Csak úgy nem kell rájuk számítani mint “a” friss erőre, amelyik majd megoldja a jelenlegi politika - na meg az ország - problémáit!
Nem azért vannak, ugyanis.
Őket nem az ideológia vezérli, - bármelyik is, - hanem a “vállalkozásuk” sikere.

Ezért is próbálkoznak nem elköteleződni, sem itt, sem ott.
“Amott” meg épp nincs jelenleg...

2018.01.20. 00:47:29

@taga20: 36579 :D

és még a többi nickedet bele se számoltuk :D

felső határ nincs 2018.01.20. 00:47:49

szerintem, lesz meglepetés a választáson

hallottam, h elképzelhető hogy nem Orbán indul a Fidesz miniszterelnök jelöltjeként... arról nem voltak biztos hírek, hogy ki lenne az utód, több név is felmerült

taga20 2018.01.20. 01:05:19

@aleksz róz: a te 100 nickeddel, má 100000 felett jársz hulladék:)))

szép volt fityesz, szép volt magyarok!

taga20 2018.01.20. 01:07:05

@felső határ nincs: szerintem a disznósajt lesz a nyerő:)))

morpho 2018.01.20. 01:13:25

@aleksz róz: "tehát minden amit írok, hülyeség"
Ebben van valami, de migránsok attól még nem lesznek Budapesten. Már az 1300 is elszelelt, akit "befogadtunk". Arabokat láttál Budapesten? Nebasz!

78 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig 2018.01.20. 02:26:21

@morpho: Baszki mar repulogeppel jonnek, es ez csak fokozodni fog.

babbaba 2018.01.20. 03:27:24

Magyarázkodik a Köpcös, de messziről bűzlik a meséje.

babbaba 2018.01.20. 03:29:55

@morpho: Én éppen tegnap. Egy családot, felmálházva a Blahán. Apa (elől), bekötött fejű nő, három gyerek. Meg néhány napja apa, anya gyerek, a Népszínház utcában.

Ti hol éltek?

sakkosfx 2018.01.20. 03:36:55

Ez lett volna az egyetlen ok, hogy nem enged be migránsokat hazánkba arra, hogy rá szavazzunk! De úgy látszik nem szeretné, ha újra választanák!

2018.01.20. 04:46:06

@morpho: úgy látszik sajnos nem sikerült feldolgoznod... na de hátha írnak valamit hamarosan a b1-en, amivel feldhatod ezt a csúnya kis disszonanciát, mert eddig még csak olyan okosságokat bírtál írni, hogy:
- nem is igaz
- meguntalak
- azok nem is migrik, hanem turisták
- vigadó téren nincs is gumicsónak
- most jut eszembe, hogy narancskullancs vagy
- meguntalak
- nem is igaz
- nebasz

komoly érvrendszerrel rendelkezel, azt meg kell hagyni :D

2018.01.20. 04:51:55

@morpho: ennél még a john nethem kartársad is jóval találékonyabb, ő úgy vélte, hogy az iráni légiforgalmi irányítók lepték el a várost

egy kérdésre nem válaszoltál a múltkor, pedig nagyon kíváncsi vagyok azóta is, szóval szerinted az utálják+utálják+utálják+utálják+utálják=szeretik?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.01.20. 05:30:36

@aleksz róz: "na mégiscsak vannak migrik, nincs mese, valami erőteljes béremelés és/vagy adócsökkentés hamarosan be lesz jelentve." - Érted a lényeget.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.01.20. 07:15:44

@1ghost: Ó, hát megoldják a fidesz-hívők:

A duplagondol „azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. […] Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot – mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így tovább a végtelenségig: a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik.”

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.01.20. 07:17:48

@rabelais: Nem törvénnyel, inkább egyszerű zsarolással, fenyegetéssel.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2018.01.20. 07:24:37

@FCUK17:

b1.blog.hu/2018/01/19/hatalmas_res_nyilt_a_pajzson_teljes_a_zurzavar_orbaneknal_migransugyben

"a magyar politika az, hogy nem fogadunk be senkit"

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

mavo · http://polmavo.blog.hu 2018.01.20. 07:28:52

@FCUK17:

A link helyesen: b1.blog.hu/2017/05/24/_10_perc_gyulolet_a_delmagyarorszag_cimu_propagandalapban/full_commentlist/1#c33109835

tavaly még senkit nem fogadtunk be, mostanra huss, lettek oltalmazottak - holott eddig csak a hazaellenes soros-ügynökök állították, hogy léteznek ilyenek, és nem csak a migráns fedőnevű nőerőszakoló-terrorista-zombicsorda.

Cicmen. 2018.01.20. 08:16:57

Na a jelek szerint befogadtunk 1300 tetűszájút, úgy ahogy akartátok mégis ugattok! Most nektek kéne magasztalni a kormányt és nekünk szidni! Elmentek a jó édesanyátokba!

Paul Summers 2018.01.20. 08:18:39

@Mr Flynn Rider: Szerintem anyád retkes picsáján nyilt rés.

taga20 2018.01.20. 08:24:40

@Cicmen.: elmész te az anyádba hazug disznó! azért loptatok el több tíz csilliárdot, hogy utána sunyi módon az ellenkezőjét csináljátok?

most is folytatjátok a lopást, miután lebuktatok!

STOP, A CICMEN FÉLE FÉRGEKNEK!!!!

Exploiter 2018.01.20. 08:31:20

@John Nethem:

Az, hogy a hatalmon marakodnak, alap, a politika erről szól. Ezt teszi minden párt belül. Az, hogy két ember nem szavaz egymás ellen, mert dugnak, aggályos, de emberibb, mint a fidesz, ahol konkrétan senki sem szavazhat a pártfegyelem miatt másképp, mint ahogy meg van mondva. Teljesen más szint.

Exploiter 2018.01.20. 08:35:57

@morph on deer:

Én pont azt várom, hogy valaki végre profi módon, színtiszta önérdek alapon politizáljon.
Mivel a fideszre érthető okokból nem fogok, szélsőjobbra és balra nem szavazhatok, mert nem értek egyet az alapvető céljaikkal, ezért az egyetlen reményem, hogy egy olyan párt is bejut, ahol nem úgy dől el egy kérdés, hogy ideológiai dogmákat vesznek elő, hanem azt kérdezik, jó-e a magyaroknak. Én ilyen naív vagyok.

John Nethem 2018.01.20. 08:38:01

@taga20:

Már két éve ( most már három) is megmondtam, hogy ez a Sorosozás meg plakátolás az ocsmány cselekedetek egyike.

De csak téged véve alapul, meg a 444. címeinek jelzőit , sajnos nincs min csodálkozni, hogy a dolgok idáig fajultak.
A te eszement hisztijeid is ugyanolyan szinten vannak, csak persze ezt magad nem veszed észre, mint ahogy a Rogánék sem a magukét....

John Nethem 2018.01.20. 08:41:07

@morph on deer:

"..Mert a Föld gömbölyű, - na jó, “geoid” a szó.."

Jól mondtad, már 1981-ben is megénekelte a Katona Klári.... A Föld gömbölyű... :-)

Exploiter 2018.01.20. 08:41:17

@rabelais:

Az országnak elemi érdeke, hogy minél kevesebb bevándorlót fogadjon be. És lehetőleg válogatva.
Én nem írtam, hogy az ellenzék teszi tönkre, most épp nem tudnak sok kárt okozni.
Az egyetlen dolog, amivel kárt okozhatnak az az, hogy hatalmon tartják a fideszt. Ezért nagyon lelkesen dolgoznak is, leginkább a migráns üggyel. Hasonló kirohanásokkal, mint te, ez a blog, meg jó pár egyéb haszontalan társad.

John Nethem 2018.01.20. 08:47:54

@morph on deer:

"..Hát ez az!
De ettől még ez nem lesz jobb, sajna. .."

Ez így van. De erről nem is volt szó.

Egyébként mi az "hogy nem lesz jobb" ?? Milyen értelemben ??
Mert MINDIG van úgy, hogy VALAMI VALAKINEK JOBB, sőt MINDIG JOBB....
( és ha még szexelsz is hozzá, akkor meg pláne :-)

Mihez képest micsoda nem lesz jobb ?

Én mióta átváltottam bajor rozskenyérre, nekem például jobb a közérzetem....

Meg egyébként is: kezelj minden helyzetet úgy mint a kutya: amit nem tudsz megenni, megdugni vagy elásni, azt hugyozd le és menj tovább !

Cicmen. 2018.01.20. 08:48:20

@taga20: azért loptatok el több tíz csilliárdot,

Életemben soha nem loptam el semmit.

taga20 2018.01.20. 08:50:36

@John Nethem: csak tudod mi a különbség, köztem és rogánék között?

én nem a közpénzből csinálom, míg a fityeszmaffia a közösből lop évek óta 100 milliárdokat erre az ocsmány hazug kampányra.

na én ezért "hisztizek" én, és még egy páran itt is.

remélem világos voltam!

Cicmen. 2018.01.20. 08:51:38

@Exploiter: " az egyetlen reményem, hogy egy olyan párt is bejut, ahol nem úgy dől el egy kérdés, hogy ideológiai dogmákat vesznek elő, hanem azt kérdezik, jó-e a magyaroknak. Én ilyen naív vagyok."

Egyetértek.

78 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig 2018.01.20. 08:53:10

LIBSIK SOKKAL TOBBET LOPTAK, HISZEN ALLAMCSOD LETT A VEGE.
MOST MEG SZARNYAL A GAZDASAG.

taga20 2018.01.20. 08:53:50

@Cicmen.: áttételesen igen!

te, és a hozzád hasonló, idióta fityesz jobbágy miatt tud lopni a maffiád. a 2 millió debil a hátország, aki teli pofával zabálja a geci és sleppjének a propagandáját.

eklatáns példa erre, az első mai kommented. úgy hogy ideje magadba szállni!

Cicmen. 2018.01.20. 08:58:04

@taga20: Olvasom amit írsz és érzem ahogy halnak el az agysejtjeim.

nu pagagyí 2018.01.20. 08:58:16

Miután Orbánék mindent megtesznek, hogy megfosszák a magyar fiatalokat a boldogulás minden lehetőségétől (lebutított oktatás, korrupt gazdaság, hűbérurak stb.) és így elűzzék őket az országból, logikus, hogy migránsokkal töltsék fel a megüresedő helyet. Ezek a migránsok még véletlenül sem olyanok lehetnek, akiket emberiességi okokból fogadnak be máshol, inkább maffiakapcsolatokkal rendelkezők (mint a Naffa rokonok), vagy valamilyen piszkos munkára használható zsarolható szerencsétlenek. Nem csoda, hogy titkolják. Most, a lebukás után sem féltem a személyiségüktől megfosztott Fidesz hívőket, nem fognak meghasonlani, majd kapnak újabb célpontot, amelyen kiélhetik a beléjük plántált gyűlöletet.

John Nethem 2018.01.20. 09:01:01

@Exploiter:

És éppen ez őrli föl az összes olyan pártkezdeményt, és ezáltal gyorsabban osztódnak, mint az amőbák... Így aztán valós alternatívaként egyik sem képes a beágyazódott monstrum ellen..... Főleg, hogy itt HITELES és ISMERT embereket kéne fölvonultatni a legkisebb választókerületekben is, nem fiatal, nevenincs nyikhajokat....
Nem úgy megy a dolog hogy összedobunk egy pártot valami megmozdulás sikerességén fölajzott hozadékként és rögtön egy országot álmodunk magunknak, hanem először talán létre kellett volna hozni egy erős országos hálózatot, vagy legalább a fővárosban és a 15-18 legnagyobb városban.... Ez is 3,5 millió lakost és 2,8 millió választópolgárt jelentett volna...

Cicmen. 2018.01.20. 09:02:44

@nu pagagyí:" Miután Orbánék mindent megtesznek, hogy megfosszák a magyar fiatalokat a boldogulás minden lehetőségétől (lebutított oktatás, "

Most tüntettek hogy sok a tanulnivaló! :D

nu pagagyí 2018.01.20. 09:03:56

@Cicmen.: A te agysejtjeidet már rég lecserélték néhány egyszerű algoritmusra. Reggel megkapod a véleményedet, aztán azt fújod estig.

nu pagagyí 2018.01.20. 09:05:28

@Cicmen.: Csak mennyiséget kapnak, tudást nem, ez a bajuk.

taga20 2018.01.20. 09:06:39

@Cicmen.: szerintem olyat nem érezhetsz, me már rég elhaltak, te szerencsétlen agyhalott!

John Nethem 2018.01.20. 09:07:45

@taga20: ".csak tudod mi a különbség, köztem és rogánék között?..én nem a közpénzből csinálom, míg a fityeszmaffia a közösből lop "

Hja kérem, ezt bárki mondhatja ! Rogánék is azt mondogatják, hogy ők aztán nem lopnak, neg te is :-)
Na de akkor hol a lé ??? :-) ?

- Mi a különbség a tűzoltó, a haditengerész és a szűz kislány között?
- ????
- A tűzoltó tűzre vizel, a tengerész vízre tüzel, a szűz kislány pedig ott tüzel ahol vizel.

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 09:11:30

@rabelais:

"Az, hogy Merkel mit nyilatkozik, és, hogy az "meghvó"-e, az erősen véleményes dolog."

Az nem véleményes, hanem tény! Még kifejezést is talaltak rá. Willkommenskultur. Emlékszel rá? És a kancellar asszony szelfizéseire az illegális migránsokkal?

Merkelnek két, migráns káoszt előidéző nyilatkozata volt.

Első meghatarozo nyilatkozata 2015 augusztusának végén:

„Németország minden szíriai migránst befogad”.

Merkel masodik meghatarozo nyilatkozata 2015. szeptember 5-én:

„a politikai menedékjogra jogosultak befogadásának nincs felső korlátja”.

Ezeket a nyilatkozatokat szemantikailag es gyakorlati következményeit tekintve meghivonak kell tekinteni. A migránsok annak is tekintették. A szírek esetében ez a meghívó sok millió embert erint a merkeli menekült ertelmezes szerint.
Băsescu volt román elnök ekkor jelentette ki, hogy ezekkel a nyilatkozatokkal, illetve a nyomaban megindulo elsöprő erejű migráns aradattal Schengen és a Dublini Egyezmény összeomlott.

A német kancellar varatlan helyzetekben kiszamíthatalanul viselkedik es lepeseit nem egyeztette a migrans valsag kezdeten a többi europai allam vezetőivel.

"Mindenesetre nem indok arra, hogy Orbán ne tartson be szerződéseket, és törvényt szegjen."

Ha jól elolvastad, amit írtam akkor egyertelműnek kell lenni annak, hogy az egyezményeket ki nem tartotta be: a német kancellar es az illegalis migránsok, nem a magyar kormány.

"Amikor a menekültek Horvátországon át jöttek, akkor a csempészést busokkal és vonattal szervezte meg, a jó édes kurva anyja sem tudja kimagyarázni ezt. Ez bizony migránscsempészés volt, államilag szervezve."

És a horvát hatarig hogy jutottak el Törökorszagból? Egy sor ország buszoztatta, vonatoztatta őket addig, amíg a balkani utvonalat le nem zárták. De ez is egy nagy harc volt es fel kellett vallalni a legdurvább, legotrombább nyugati kritikákat.

2017 februarban mar a belga kormany is elismerte, hogy ez egy helyes lépes volt. Ha ez nem történik meg, akor most is ott tartanank, mint 2015-ben.

A dolog szepseghibaja, hogy ehhez a nemet kancellartol semmi segítseget nem kaptunk, csak kritikát!

taga20 2018.01.20. 09:14:31

@John Nethem: ja, ha szerinted rogánék, mészarosék, tiborcék nem lopnak, akkor szerintem hagyjuk az egészet a picsába.

mennyé áprilisba szavazz le a maffiára jobbágy, az való nektek!

John Nethem 2018.01.20. 09:17:19

@atomic power 1986DucaDuca:

".Első meghatarozo nyilatkozata 2015 augusztusának végén:
„Németország minden szíriai migránst befogad”..

És innentől még a legbantubb bantu is szíriainak vallotta magát.... nem is csoda, hogy megtagadott minden azonosítást....

"...Merkel masodik meghatarozo nyilatkozata 2015. szeptember 5-én:
„a politikai menedékjogra jogosultak befogadásának nincs felső korlátja”..."

Ez meg meg már mindennek a teteje meg azon túl ! DUPLA MEGHÍVÁS tipikus esete...

Indriq 2018.01.20. 09:18:49

Ahogy olvasom, a gazda után a szíjjgyártó gyerek se tudta megvárni a válságstáb ötletelését. Elég komoly szinten kretének... :)
Saját kútfőből egy okosabb majmot se tudnánk legyőzni. :)

John Nethem 2018.01.20. 09:21:02

@taga20: Nem lopnak. Vedd már észre.
SIMÁN LENYÚLJÁK, az erkölcs nélküli JOG szétértelmezett keretén belül. ÉS ehhez te is asszisztálsz, a magad lényével és hozzáállásoddal.

Exploiter 2018.01.20. 09:21:07

@John Nethem:

Ez igaz, ezért írtam, hogy kell pár ciklus még. Ha bejutnak és valódi pártként működnek, az jó alap.
Ismert és hiteles politikust nehéz találni, aki ismert, az nem lehet hiteles itthon. Szerintem jól látják, h ki kell nevelni az új generációt.
Szavaznál olyan pártra, ami az elmúlt húsz évben vezető szerepet betöltő emberekből áll?
Én nem.

morpho 2018.01.20. 09:21:57

@78 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig: Az elmeroggyantak is szárnyalnak itt a kommentsávon...

@John Nethem: Ilyen tűzoltósból van még?? Zseniális!!

John Nethem 2018.01.20. 09:23:39

@taga20: Csak elmondom, tavaly a Jobbikra szavaztam, de hogy idén hogyan lesz, az egy nagy kérdőjel.

John Nethem 2018.01.20. 09:26:14

@morpho:

- Mi a különbség a Wc és a temető között?
- Semmi. Ha menni kell, menni kell.

- Mi a különbség a víziló és a nő között?
- Az egyik hatalmasra tudja tátani a száját és nagy a segge, a másik édesen mozgatja a fülét, amikor kijön a vízből...

Még több vicc: viccfaktor.hu/cimke/mi-a-kulonbseg-viccek

John Nethem 2018.01.20. 09:27:14

@John Nethem: tavaly: mármint a legutolsó választáskor....

John Nethem 2018.01.20. 09:31:40

@morpho: Nem az én érdemem. De legyen vidám tőle a napod ! :-)

taga20 2018.01.20. 09:32:13

@John Nethem: vona és simicska, szép páros. gratulálok a választásodhoz!

ember100 2018.01.20. 09:32:28

@John Nethem:
Helló !

Figyuzz öreg !
A vezíred meg ott basztatja őket ahol tudja . pl. 100 helyre 140 menekültet zsúfoltat be .
Ha az EU-n belül vannak a menekültek AKKOR amíg meg nem kapják a papírjaikat , rendezik a státuszukat addig bizony táborban vannak csak jobb körülmények között mint itt nálunk.
SENKI nem írta hogy a letelepedési kötvénnyel állampolgárságot kap , csak belépést a z EU-ba., és persze a menekültek SEM kapnak Magyar állampolgárságot ja és a családegyesítést is engedélyeztetni , vizsgálni kell . Brüsszel SEM kéri hogy ellenőrizetlenül engedjünk be AKÁRKIT .Amiket te írsz az a fityesz mantra :)
Az ehhez képest meg a Bolgár példa :) olyasmi hogy amit a vezír tett azért amerikában , japánban , németországban 100 év börtön jár !!!!!

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 09:36:43

@John Nethem:

"DUPLA MEGHÍVÁS tipikus esete.

Magara húzza a problémat és utána meg akarja azt osztani!

John Nethem 2018.01.20. 09:50:04

@ember100:

Ja , CALAIS-ra gondolsz ?? meg a RÓMA belvárosában összegyűltekre ?? Hol élsz te ? Miből tájékozódsz ?? Ja persze: odaviszik a táborba hiába, másnap már újra a saját feje meg a többiek után megy a migráns...... ( menekült akkor lesz, ha megkapja a státuszt...ha meg elutasítják, na akkor toloncold ki, ha tudod..... OSTOBA, MEGGONDOLATLAN, IRRACIONÁLIS, VALÓSÁGTÓL MESSZE ÁLLÓ hozzáállás )
Nézd meg a svédeket: egy a svéd legfelsőbb bíróság által is veszélyes terroristaként számon tartott illetőt nem tudnak kitoloncolni, mert az európai bíróság úgy határozott, hogy ez a terrorista veszélynek lenne kitéve ott ahova vissza akarják toloncolni, így nem tehetik..... Na erre varrj gombot.......
Ezt nevezik úgy, hogy odavitték a bajt maguknak, és most nem tudnak megszabadulni tőle....

Ez olyan, mint amikor Pistike az óvodában belenyal a tehénszarba.... Pedig előtte figyelmeztették..... Aztán utána meg jön a fanyalgás......

taga20 2018.01.20. 09:51:31

@John Nethem: na itt egy kis színes az idoljaidról.
a hulladék magyaridők, evvel akarja védeni a tiborcgyereket. szakadok ezeken a bűnözőkön:))))

persze csak kínomba.

hvg.hu/gazdasag/20180120_Magyar_Idok_Tiborcz_csalasert_vizsgalt_cege_egy_idoben_Simicskaceg_volt

vwxyz 2018.01.20. 09:52:19

@aleksz róz: Ha nem tudod megnyitni, keress rá egy másik cikkre! (Miről is papoltál 20:12-kor?) Itt van például ez: m.mfor.hu/cikkek/makro/Kiszivarogtak_az_igazi_IMF_level_reszletei_is.html
Olvasd el, és máris nem kell találgatnod, hogy szerinted mi szokott történni "minden esetben"?

John Nethem 2018.01.20. 09:55:00

@taga20: Én nem csodálkozom ezeken az összefonódásokon.
Mint írtam, idoljaid neked lehetnek....

Engem az érdekel, mikor hozzák nyilvánosságra az OLAF jelentést....

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.01.20. 10:23:11

@rabelais: Olaf jelentés van róla, míg a ti rágalmaitakról semmi nincs. Manyup? Aki nem teljesen közgazdaságtani analfabéta az tudja, hogy azok a pénzek drasztikus államadósság növekedéssel szemben keletkeztek. Vagyis állam bácsi finanszírozta a manyupozást..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.01.20. 10:28:53

@taga20: Ezt anyádnak mondogasd miután megkereste a cigire valót..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.01.20. 10:31:43

@nu pagagyí: Magyaroszág az elmúlt évtizedekben minden évben befogadott kb. ezer menekültet. Ezt próblájátok mostanában úgy beállítani, mintha valami újdonság lenne.
Hogy ez miért más mint a kvóta? Hát pl. azért mert nem egy brüsszeli bürokraták által önkényesen előírt kvóta alapján történt a befogadás. Valamit mi döntjük el, hogy mennyit fogadunk be és nem egy központilag előírt-felső határ nélküli-kvóta számszerűsíti minden évben.
Ezenkívül az sem elhanyagolható szempont, hogy az ország területére belépő, a hivatalos szerveknél jelentkező menekültekől van szó, nem pedig nyugatról leszelektált-adott esetben problémás- illegális bevándorlókról..

Ami az elvándorlást illeti. Gondolom a cseh, lengyel, szlovák elvándorlásért is a Zorbány a felelős ugye okoska? Nem tűnt még fel, hogy ez egy általános kelet-európai jelenség?

taga20 2018.01.20. 10:42:08

@EU zászlót mindenhova!: azé te vagy itt a legnagyobb kurva, azt mindenki látja.

nincs nap, hogy ne lenne fehér a szád széle droid.

én értem, hogy enélkül nem tudsz létezni, csak ne lennél rá büszke.

midnightcoder2 2018.01.20. 11:18:51

@aleksz róz: Nem. Igazából az lenne a jó, ha minden kórház magánkórház lenne, és a betegek a lábukkal szavaznának, hogy hova viszik a TB pénzét. Az intézmények pedig versenyeznének a betegekért. Na, ez nem lesz soha, mert a rendszerből elég sokan elég jól megélnek így, és nekik nem érdekük a változás. Az ápolónő a balesetin lehet hogy csóró, de a nőgyógyász főorvosnak többnyire a bőre alatt is pénz van.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.01.20. 11:21:29

@taga20: Mondom, anyáddal beszélgessél inkább erről a témáról, te agyhalott ballibsi mutáns..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.01.20. 11:22:40

@taga20: Vitatni meg sem próbálod azt amit leírtam, persze agyi szürkeállomány nélkül ez meglehetősen nehéz is lenne..:)))

midnightcoder2 2018.01.20. 11:27:44

@vwxyz: "Ha egy politikus lop, csal, hazudik, akkor alsó hangon nem kell újraválasztani, és ha ezt látja a többi, akkor megtisztul a közélet. "

Amire leváltod az is lop, csal, hazudik. És max. azt látja, hogy több médiát kell szerezni, hogy ez az átlagpolgár számára ne derüljön ki. És a dolog alapvetően működik: lásd a 90-es évek, amikor gyakorlatilag minden média baloldali kézben volt, vagy két jobboldali újság volt, minimális olvasottsággal és a sárga földig lejáratva a média többi részében: az átlag polgár számára kb. a Blikk szintjén voltak hitelesek. Végig is tudták csinálni úgy az ország szétlopását, hogy annak alig volt visszhangja. Az első olyan botrány, ami át tudta ezt törni a Tocsik ügy volt - mai szemmel nézve meglehetősen piti dolog, de akkor akkorát szólt, hogy a tocsikolás a mai napig benne van a polgárok szókincsében. Pedig ahhoz képest ami akkortájt eltűnt, ez kb. egy csepp volt a tengerben. Aztán Orbánék már valamivel nyíltabban tudták ezt művelni az első ciklusban, majd utána Fletóék még ennél is nyíltabban, majd Orbánék ismét még gátlástalanabbul. Kissé kétlem, hogy ezt a spirtált vissza lehetne fordítani. És az sem biztos, hogy érdemes. Attól, hogy valamit kevésbé nyíltan lopnak el, még ugyanúgy el lesz lopva.

2018.01.20. 11:35:00

@vwxyz: már közvetlenül utána sikerült, a googlén keresztül érkezve meg lehet nyitni. csak közben a migrikkel elterelték a figyelmemet :D

de olvastam már akkor is, amikor megjelent, csak nem maradt meg, mert elég semmitmondó. túl sok konkrétum valóban nem szerepel benne, ezt kénytelen vagyok belátni. és megalapozatlanul/tévesen következtettem az általánosból az egyedire.

így tényleg csak tippelgetni lehet, mit találhatott benne a fidesz, amit olyan létfontosságúnak talált. a bürokrácia csökkentése meg az alkotmánybíróságos kitétel jogos, a szektoriális adók meg a tranzakciós illeték eltörlése semlegesnek tűnik, nem hiszem h ezektől kerültük el a csődöt.
a szociális kiadásokat pedig az imf-től függetlenül is jelentősen lecsökkentették (tehát, mint fentebb írtam, megszorítások így is történtek, a látható következményekkel).

amit én személy szerint még így se vállalnék be semmiképpen, az az szja-rendszer (vissza)alakítása, a családi kedvezmények újragondolása és az alacsony jövedelműek foglalkoztatásának erőltetése.

vwxyz 2018.01.20. 12:05:14

@aleksz róz: Gyakorlati jelentősége nem volt, már előtte eldöntötték, hogy nem is akarnak megegyezni az IMF-EU párossal, mert állandóan kötekszenek a demokrácia leépítése, a gazdasági inkompetencia és a korrupció miatt. index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/16/osszebalheztunk_az_imf-fel/

Groteszk, hogy azóta egy sor kérdésben maguktól is csináltak valami olyasmit, mint amit akkor az IMF javasolt (veled szemben a Fidesz a közmunka programot is jó ötletnek tartotta), csak közben rengeteg pénzt égettek egyrészt a kamatfeláron, másrészt a gazdaságot lassító intézkedéseik hatásán keresztül. Gyurcsányra mutogatnak (amiben van igazság), de a gazdasági fellendülés beindulása a Fidesz "unortodox" gazdaságpolitikája, magyarul hozzá nem értő csapkodása, vagdalozása miatt késett oly sokat.

vwxyz 2018.01.20. 12:14:47

@midnightcoder2: Nem kell egyből a tökéletességet elérni, jelen esetben az is óriási előrelépés lenne, ha először visszakerülnénk "Fletó" szintjére, aztán I. Orbánéra, stb. Ahol pénzről van szó, ott mindig megjelennek a férgek is, de a mérték is fontos, és nálunk évről-évre egyre több a söpredék. Csak és kizárólag azért, mert látják, hogy semminek nincs következménye, a magyar szavazó teljesen igénytelen, nem becsüli magát és a hazáját annyira sem, hogy ne hagyja kifosztani.

2018.01.20. 12:18:59

@midnightcoder2: ez nagyon szépen hangzik, de a profiton alapuló privát-rendszer egyáltalán nem így működik, papám.
ez a liberálisok egyik nagy tévedése a sok közül.
a betegekért nem versenyez senki.
meg a szegényekért se versenyez senki.
az egészségesekért meg a jó keresetűekért versenyez mindenki.
aki beteg és/vagy szegény, az rohadjon meg az 'eztmárnemfedezi' biztosításával? vagy a gyereke? vagy gebedjen bele a biztosítási összegbe, csak mert nem lett mondjuk bankár vagy topmenedzser?
(ez utóbbira van is egy remek liberális érv: hát mér nem lett bankár ő is, tegyen érte, saját sorsáért ő a felelős, senki nem mondta, hogy ne legyen bankár)
nem vitáztunk mi már egyszer erről?

2018.01.20. 12:33:22

@vwxyz: a kamatfelárral együtt se vállalnám be az említett intézkedéseket.

(a közmunkával én is egyetértek, csak más megfontolásból.)

ettől függetlenül sok hasznosat tényleg nem csinált a fidesz (sem) az adott években a gazdasággal. már annak örül az ember, ha oldalra lépegetünk.

felső határ nincs 2018.01.20. 12:46:05

@vwxyz: Csak h visszarángassalak a valóságba:

Orbánék annyit lopnak, amennyit akarnak, mert ők a nyereségből nyúlnak le, mindenki profitál. Mivel a rendelkezésre álló választékból, már más is volt kormányon, sőt lopott is, sőt államcsőd is lett, és nem is a világválság okozta, hanem az elqrt kormányzás, az emberek a maguk érdekeire szavaznak amikor a fideszt választják.

130 volt 2010ben a nettó átlagos bér! 130!

Most 70%-kal több, 220! Én is még nyolc évre megszavaznám Orbánt, h 8 év múlva megint 70%-kal több legyen.

Ki érdekel ki mit lop ha növekszik a vásárlóerő, a rendszerváltás óta nem látott mértékben? Tehát mindenki profitál a szajréból, ez a fidesz nyerő politikája, miközben az ellenzék demokrácia deficittel támad, ami a kutyát nem érdekli, meg oktatással, egészségüggyel, ami 10 éve se volt semmivel se jobb.

Valójában Orbánnak sokkal könnyebb lesz most válllasztást nyerni mint 2014ben.

siriq111 2018.01.20. 12:49:16

@78 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig: Figyu en a szocikra nem szavaztam de amit a fidesz csinal az mar a vege kategoria. Csak az EU-s penzekbol also hangon 2000-3000 mrd-t nyultak le a zsebbe. Ennek utanna is szamoltak. A nyugdij 3000 mrd meg nincs benne es a tobbi amit meg nem adtak hozza a 2017-s evbol. Lazan kozelitenek a 10 000 mrd forinthoz. Ebbol mar a paks II is kijonne. Ennyit loptak el , ezert kell a hitel. Marhara jo.

1ghost 2018.01.20. 13:08:09

@felső határ nincs: 'Orbánék annyit lopnak, amennyit akarnak,' 'Ki érdekel ki mit lop ha növekszik a vásárlóerő"

Figyelj csak te szarházi orbánbérenc! Az ilyen mocsokkal, ami itt a rút lényedből kibuggyant, esetleg megpróbálhatnál házalni a retkes fideszes korrupt kurva anyádnál, hátha ő vevő rá.

1ghost 2018.01.20. 13:09:07

Hát itt meg mi történt?

1ghost 2018.01.20. 13:13:54

@felső határ nincs: @aleksz róz: @EU zászlót mindenhova!:

Hát itt meg mit történt! Orbán non-stop bérhazudozója ebéd helyett is korrupt gazdája seggét nyalja?

Persze muszáj neki! Elvégre most, hogy kiderült, hogy orbánék suttyomban végrehajtották a soros tervet, muszáj hazudnia ami a csövön kifér.

Hátha segít valamit, de az a bibi, hogy már nem maradt kit hülyíteni, hiszen az a tény, hogy a fidesz velejéig hazug, tolvaj ócska emberek gyülekezete immár olyan világos a magyarok számára, mint a napocska.

rallus 2018.01.20. 13:20:14

@siriq111: Nagyon jól építitek fel az érvrendszereteket, mert minden ballib úgy szocializálódott, hogy lopás nélkül nincs élet. Azt meg még a leghülyébb se merné leírni, hogy az övéi nem kizárólag a lopásban profik, tehát egy megoldás van: a rajtatok vastagon felgyűlt sz.rból kenni az ellenfélre! Csakhogy: "Először márciusban fordult elő az, hogy Magyarország negatív kamattal tudott eladni állampapírt, vagyis gyakorlatilag a befektetők fizettek azért, hogy hitelt adjanak a magyar államnak. Októberre az MNB újabb lépéseinek köszönhetően pedig már az egyéves kincstárjegyeket is negatív hozam mellett sikerült értékesíteni...."
Nincs olyan ostoba befektető, aki egy tolvaj kormánnyal ezt megkockáztatná!
Nézd meg, hogy Gyurcsányéknak már senki nem kölcsönzött, csak az IMF, mert kármentésre alapították, de még ők is a nyakukra ültették Irina Ivaschenkót, hogy kötőféken tartsa Bajnait.

John Nethem 2018.01.20. 13:25:57

@felső határ nincs:

Ha Orbánék nem lopnának, sőt egyáltalán nem lopnának, akkor vajon hogyan viszonyulnál a migránskérdéshez ????

Csak úgy mellékesen kérdem, mivel a blog erről szól..... Az meg, hogy lenyúlnak, egyértelmű, nincs értelme rajta vitázni, főleg, hogy se te, se én elsőkézből nem tudjuk se megakadályozni, se visszaszerezni.....

John Nethem 2018.01.20. 13:27:54

És csak úgy kapásból:

www.welt.de/politik/deutschland/article172662379/Flug-nach-Afghanistan-Bundespolizei-beklagt-fehlendes-Personal-fuer-Abschiebungen.html

Németországnak nincs elég embere az elutasított menedékkérők kitoloncolására.......

Nem baj, majd a magyar migránssimogatók besegítenek nekik, és magukhoz vesznek egy-egy mingránst, és felnevelik balliberális-gender-imámmá ....

John Nethem 2018.01.20. 13:33:07

edden Düsseldorfból akarnak repülővel hazaküldeni 80 embert Afganisztánba, 19-et közülük egyenesen a kitoloncolási őrizetből. A német rendőrség azonban azt jelentette, hogy a feladat végrehajtására nem jelentkezett elég önkéntes. Eleve érdekes, hogy a 80 ember kitoloncolásához nem elég az a 35 rendőr, aki önként vállalkozna erre a küldetésre.
Ez a munka fokozott fizikai és pszichikai igénybevétellel jár. A kitoloncolásra ítélt menekültek gyakran ellenállnak, a rendőröknek egyre többször kell bilincset alkalmazni. A hosszú repülőút után nekik kell őrizni a gépet a kabuli repülőtéren, de fegyvert nem viselhetnek és rádiót sem használhatnak. A szövetségi rendőrség kötelékében 800 embert képeztek ki a kitoloncolási feladatok ellátására.
2016 decembere óta mostanáig mindössze 155 elutasított menedékkérőt vittek vissza közvetlen repülőjáratokkal a hazájukba. 665 esetben a kitoloncolást nem tudták végrehajtani. Ezek közül 263 esetben az eljárás az érintettek ellenállása miatt hiusult meg.
-----

No így jár az a rendszer, ahol először vannak a tárt kapuk, aztán a csodálkozás, hogy de hát mégis miért nem engedelmeskednek ??
HJa kérem, aki 2015 óta ott él feketén Németországban, neki az az élet is nagyságrenddel magasabb életszínvonal, mint a saját hazájában, és bolond lesz ezt föladni holmi német törvények érdekében, amikor egyszer már beengedték őket abba az országba.........

felső határ nincs 2018.01.20. 13:42:15

@John Nethem: a migrációval semmi bajom, magam is éltem/dolgoztam külföldön, ez természetes

az illegális migráció az érdekeimbe vág, nyilván nem szeretem

John Nethem 2018.01.20. 13:43:30

@1ghost:
"..Persze muszáj neki! Elvégre most, hogy kiderült, hogy orbánék suttyomban végrehajtották a soros tervet, muszáj hazudnia ami a csövön kifér..."

Még mindig itt tartasz ??? Nem zavar, hogy már ezerszer megcáfoltak téged ??? És a szellemeden is átlátnak ??
A mumus vagy bubus a magyar néphiedelemben gyerekeket ijesztgető láthatatlan lény. De már őket sem tudod ijeszgetni...

John Nethem 2018.01.20. 13:47:12

@felső határ nincs:

Lényegre törő, megindokolt, korrekt válasz.

( Egyébként az ellenkező állításod sem zavarna engem, ha az indoklása észszerű és érthető.... )

John Nethem 2018.01.20. 13:53:17

@taga20: 4 éve még hol volt a Simicska ??? !!! Gombolkozz egy kicsit...... ! ( ha már gondolkozni rest vagy...)

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 13:59:14

@siriq111:

"Csak az EU-s penzekbol also hangon 2000-3000 mrd-t nyultak le a zsebbe. Ennek utanna is szamoltak."

Ezeket a szamítasokat be tudnad csatolni? Szeretném látni.

felső határ nincs 2018.01.20. 14:06:20

@John Nethem: Nekem pont volt is brit-egyiptomi főnököm, Asif, méghozzá Prágában, ő volt a brit csoport vezetője amiben én is dolgozam, és ez már akkor volt amikor már kitört a migri hiszti.

És kifejezetten jó arc volt a faszi, és jó főnök, valszeg muzulmán volt de nem fárasztott minket ezzel, ingben-gatyában járt be mint mindenki más, nem is volt vele senkinek semmi baja.

Én kifejezetten üdvözítőnek tartanám, ha az EUnak, lenne egy a belső polgárok érdekeit előtérbe helyező kvótás immigrációs stratégiája, ahogy az Kanadában v. Ausztráliában évtizedek óta bevett.

De hiszek a határok kontrollálásában, határ nélkül nincs állam, nincs szuverenitás.

78 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig 2018.01.20. 14:21:27

@siriq111: " Csak az EU-s penzekbol also hangon 2000-3000 mrd-t nyultak le a zsebbe. "

Akkor SEM ERDEKELNENEK ezek a korrupcios vadak, ha tudnam hogy igazak. Kinem szarja le. Az orszag koltsegvetesehez kepest jelentektelenek. Ugyanakkor az Orbanek kihoztak az allamcsodbol az orszagot, es hihetetlen fejlodesi palyara allitottak. Magam reszerol fele ennyi gazdasagi novekedessel is elegedett lennek.
Mert 2010-ben ugy gondoltam, hogy az akkori ALLAMCSOD, gazdasagi katasztrofa utan, itt 30 evig fu sem fog noni. Almomba nem gondoltam volna, hogy 8 ev alatt lehetseges ilyen gyors, a mara mar a fejlett nyugattal osszemerheto gazdasagi fejlodes.
Es a jo gazdasagi eredmenyekhez jon, hogy kifejezetten tetszik Orban stilusa hazai es nemzetkozi politikai sikerei. Kifejezetten buszke vagyok ra, hogy megvedte, Europat az iszlam hoditastol, egyedulikent felismerve a problemat.
Szoval ha tizszer akkora lenne a valos korrupcio, mint amirol a libbantak hazudoznak mar 8 eve, AZT IS LESZARNAM.

taga20 2018.01.20. 15:01:32

@John Nethem: egy rohadék fityesz oligarha volt. mi is a kérdésed, jobbikos?

John Nethem 2018.01.20. 15:15:01

@taga20:

Minek kérdeznék, mikor a magyar nyelvet is csak böfögöd....

1ghost 2018.01.20. 15:15:12

@78 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig:

Na mi van te migráncssimogató gerinctelen orbántroll? Baromi jó az új nicked, kár hogy kilométerekről bűzlesz, hogy te ugyanaz a retkes bérhazudozó vagy, mint a többi nicken. Máskor jobban ügyelj.

Ja, jut eszembe. Még nem is dicsekedtél, hogy az orbán milyen faszán megvalósította a soros tervet. Képzeld mér túl is teljesítette. A hülye államtitkárotok mindent bevallott, példát vehetnél róla.

$pi$ 2018.01.20. 15:18:18

@siriq111: "Csak az EU-s penzekbol also hangon 2000-3000 mrd-t nyultak le a zsebbe. Ennek utanna is szamoltak."

Mármint a nyolc év alatt? Mennyiből? Hány százalék ez? Kik azok, akik lenyúlták, a fidesz felsővezetése? Hány ember körülbelül? Hogyan jött ki ez a szám? Mennyire pontos ez a becslés?

Benyögni egy számot elég könnyű, de ahhoz, hogy komolyan vehesse az ember muszály lenne megtámogatni mindenféle információval.

taga20 2018.01.20. 15:22:08

@John Nethem: na, húzzál anyádba fogyatékos!

hozzád képest rezsiszilárd egy világító zseni.

HaD 2018.01.20. 15:26:16

@EU zászlót mindenhova!: te bmeg akkor eddig miért nem jöttek elő ezzel a dologgal,hogy mi már teljesítettük is a kvótát??? Ehelyett elbasztak krva sok milliárdot arra hogy állítsuk meg az ejut meg a soros....akkor azt most dobjátok má össze oszt vissza a közösbe(a többi lenyúltat meg majd visszavesszük bmeg)

HaD 2018.01.20. 15:31:31

@1ghost: az " ellenzék" vagy bárki mikor tesz feljelentést közpénz(újbóli) elherdálása miatt??? A kibaszott sok zs amit elbsztak erre az eju megállításra az teljesen előre megfontolt szándékból elkövetett sikkasztás volt,hisz elég lett volna annyit mondani hogy bocsi mi már teljesítettük is a kvótát és csók...ehelyett ment a rugózás oda vissza évekig amire milliárdokat basztak ki....ez mi a lófasz ha nem bűncselekmény???

John Nethem 2018.01.20. 15:33:58

@taga20: Erről beszélek, kisköcsög...... Böfögsz, és közben fröcsög a nyálad... A kutyák szebben esznek.....

HaD 2018.01.20. 15:35:21

@78 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig: öreg! Most nyúlták le a gyerekeid unokáid jövőjét de csak tapsikolj!!!!

John Nethem 2018.01.20. 15:37:04

@taga20:

"CSak" a tizede ??

Még a 90-es években volt olyan PHARE program, ahol a 75 %-át talicskázták vissza nyugatra és a maradék 25 %-ból kellett a fejlesztést megvalósítani......

John Nethem 2018.01.20. 15:42:52

@taga20:

Az ilyen MÉSZÁROS féle semmi nem elég emberek cégeinek és minden olyan maszek cégnek szükséges lenne egy állami korlát: mondjuk a bevételeik 35 %-a erejéig lehetne csak ÁLLAMI oldalról bevételük, a többit a PIACról kellene megszerezniük.... Ez önmagában minősítené is a céget, mert ha a piacról nem képes bevételt szerezni, akkor baj van a céggel: minőséggel, versenyképességgel stb....

Ugyanígy járt anno KÓKA JÁNOS ELENDERES cége is... Jól földuzzasztották és kitömték állami tenderekkel, aztán egyszercsak beütött a nagy semmi és a zuhanás.....

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 15:45:03

@taga20:

A Hvg cikkből nem derül ki, hogy mennyire voltak túlarazva a közbeszerzések.

1ghost 2018.01.20. 15:52:52

@HaD: Egyetértek, amit mondasz.

A kérdésedre pedig rém egyszerű a válasz:

"az " ellenzék" vagy bárki mikor tesz feljelentést közpénz(újbóli) elherdálása miatt??"

A fideszt feljelenteni a fidesz alapító tagjánál ( Polt Péter) mi értelme? Ne röhögtess! Ráadásul Polt felesége havi 5 millát kap az MNB-ben Matolcsytól, mit vársz ezek után tőle?

Éppen ez a dolog lényege: szétbaszni orbáni módra a jogállamiságot, és tessék: máris indulhat a következmények nélküli szabad rablás. És nem rongyos 10 -20 milliókkal bazdmeg. Hanem száz meg ezer milliárdokkal, ahogy a cikk korrekten írja.

Na pont ez a választás tétje: hogy ettől a rohadt, mocskos, korrupt, országszétlopó fideszrezsimtől megszabadulunk-e vagy sem. A történelem szemétdombjára megyünk-e, vagy a fejlett demokratikus világba.

Vagyis arrafelé haladunk-e, ahová, Ady, Juhász Gyula, az összes nyugatos író, 56 hősei és a többiek szerettek volna, vagy megyünk az orbáni banánköztársasági mocsokba.

taga20 2018.01.20. 15:57:53

@atomic power 1986DucaDuca: szerintem alul volt árazva. a faszt! gondolom szerinted is?

ti kit néztek hülyének? mert a kétmillió agyhalottat annak nézitek, az rendben van, me azok a barmok azok. de aki nyitott szemmel jár, és figyeli a világot, az tisztán látja, hogy jóval túlárazottak, csomószor faszságokra szórják ki az eus pénzeket, stb.

ha szerinted ebben az országban jó irányba mennek a dolgok, akkor csak sajnálni tudlak.

taga20 2018.01.20. 15:59:52

@1ghost:""az " ellenzék" vagy bárki mikor tesz feljelentést közpénz(újbóli) elherdálása miatt??""

ezen mindig szakadok, mikor a fityeszes droidok bedobják ezt a dumát!:))))

és van pofájuk bedobni!

taga20 2018.01.20. 16:01:41

@John Nethem: akkor arra válaszolj, hogy mennyi közpénzt nyert kóka, és mennyit mészaros és családja?

John Nethem 2018.01.20. 16:02:12

@taga20:

Itt csak az látszik, hogy TE ÖRÜLSZ, és ŐRÜLSZ, de már magad se tudod melyiket éppen és milyen sorrendben felváltva....

siriq111 2018.01.20. 16:04:42

@$pi$: Portfolio szamolta ki. Keresd meg a cikket. Mashol pedig 4000-5000 mrd-ra teszik az EU-s penzbol a zsebre rakast, erre megy a nyugdij 3000 mrd es a 2017-s ev. Cirka 10 000 mrd forintal lett szegenyebb az orszag , nem beszelve a lovaskocsi allapotu utakrol, meg a tobbi.

John Nethem 2018.01.20. 16:05:01

@taga20: Ja, ha a másik kevesebbet, akkor az bocsánatos ?? Meg ha a saját kutyáid kölyke, akkor más elbírálás ? Nem igaz ???

Hát nálam egyik sem nyerő. Se a Kóka, se a Mészáros. ( Sőt Kóka emberileg elfogadhatóbb volt, de Mészáros még emberileg sem...)

siriq111 2018.01.20. 16:07:12

@78 napjuk van a libsiknek az ujabb szopásig: A 2017-s ev koltsegvetese kozel 18 000 mrd forintal lett elfogadva. Meg, hogy nem sok a 10 000 mrd forint. :D Ne nevettessel mar. Tobb mint az 50% az elmult koltsegvetesnek amit elfogadtak 2016-ban.

siriq111 2018.01.20. 16:09:33

@atomic power 1986DucaDuca: Egyik a portfolion volt a masik meg mar tokom emlekszik az oldal nevere, szinten gazdasagi. Ra kell keresni.

taga20 2018.01.20. 16:10:54

@John Nethem: haver, ha mindenáron kötekedni akarsz, akkor keress mást.
ha dumálni akarsz, akkor itt vagyok.

de úgy nehéz lesz, ha minden második kommenteddel belém szállsz.

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 16:16:26

@taga20:

".........de aki nyitott szemmel jár, és figyeli a világot, az tisztán látja, hogy jóval túlárazottak, csomószor faszságokra szórják ki az eus pénzeket, stb."

Azokon a közbeszerzéseken, ahol nincs nyilvanos tenderfelhívas, nyilvan ervenyesülhet artorzítas. Azonban nem mindegy, hogy ezek milyen sullyal vannak jelen a magyar gazdasagban. A nyitott szemmel jarkalas erre nem elegendő, de még a Benford törvény alkalmazasa sem ad megbizhato adatokat.

taga20 2018.01.20. 16:20:19

@atomic power 1986DucaDuca: csűrheted csavarhatod, de ha nem vagy sík hülye, akkor vágod, hogy miről beszélek.

pl. erről.

hvg.hu/gazdasag/20180119_Meszaros_Lorinc_szallodai_rendoroket_altatnak

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 16:24:44

@siriq111:

"Mashol pedig 4000-5000 mrd-ra teszik az EU-s penzbol a zsebre rakast........"

Azt azert csak megtudod mondani, hogy ha a hivatkozott cikkeket nem is tudod becsatolni, hogy ez a "zsebre rakas" melyik időszakra vonatkozk?

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 16:42:33

@taga20:

Én tudom, hogy te miről beszélsz. Túlárazások mindig voltak és lesznek. hacsak nem szigorítanak a közbeszerzési eljárásokon. A lehető legalacsonyabb szintre kellene levinni az egyszereplős, meghívásos eljárások számát, akkor csökkenne a túlárazás veszélye. Azonban nem mindegy a nagyságrend. Egyes hozzászólók olyan összegeket emlegetnek, amibe már belerokkantunk volna. Ehelyett a kiindulási bázishoz képest jók a magyar makrogazdasági adatok.

taga20 2018.01.20. 16:48:46

@atomic power 1986DucaDuca: "Egyes hozzászólók olyan összegeket emlegetnek,"

egyes hozzászólok a 170 milliárdos OLAF jelentésre is azt mondják, hogy ellopta demszky.

van olyan, aki párhuzamot von koka és mészáros között.

az a baj, hogy te viszonylag korrektül próbálsz ehhez a témához hozzáállni, de itt a fityesz ipari méretekben csinálja a korrupciót.

csak egy klasszikust tudnék idézni. gondolom vágod, hogy kiről beszélek.

uploads.disquscdn.com/images/8e1a5c71823a3ead6e3c46340c9032f2fa73159a6c020f41993ebf6acedc0ba0.png

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 17:10:00

@taga20:

"........de itt a fityesz ipari méretekben csinálja a korrupciót."

A helyzet az, hogy egész Kelet-Közép Európára jellemző az, hogy a beérkező uniós támogatások egy része a nemzeti burzsoázia, tőkésosztály megteremtésére irányul.
Baj akkor van, ha a gazdaság ezt megsínyli.

2010- ben Görögországgal voltunk hasonló makrogazdasági platformon. Görögorszag GDP aranyos allamadossaga kb. 1.8-szerese volt ebben az időben, mint a magyar, de eközben az egy főre jutó GDP-jük a ketszerese volt, mint a mienk, kb. 1-1.5 millioval nagyobb lakossag mellett.

A görögök 146,2%-rol feltornasztak az allamadossagukat 180, 8%-ra. Nalunk folyamatosan csökken GDP aranyosan.

Az egy főre jutó GDP 20 300 eurorol 16 200 eurora esett le 2010-2016 között Görögorszagban.

Nalunk 9.900 eurorol 11.600 euróra növekedett ugyanebben az időszakban. Ez 17%-os növekedes.

Ha olyan nagyságrendben loptak volna el unios pénzt, ahogy egyes hozzászólók írják, akkor nem tarthatnánk itt.
Más megközelítésben: mennyit kellett ahhoz Görögországban ellopni, hogy ide jussanak?

inteligencs elenzeki 2018.01.20. 17:11:29

Tisztázzuk már, a kormány sohasem a menekültek befogadása ellen szónokolt, hanem a migrik ellen. A probléma megoldásaként arra akarta sarkallni az uniós vezetőket, hogy a határainkat bizony masszívan meg kéne védeni, a migránsok jogosultságát, pedig a határon kívül elbírálni. (Q.va nagy különbség) A kvóta sem a menekültekről szól, hanem, hogy az elbírálásuk (már hogy menekült e vagy csak migri) ne csak ott történjen ahol beléptek, vagy ahova tartanak, hanem elosztva az unió országai között. Nyilván ezt a terhet akarjuk megúszni, és nyilván ez rendészeti kérdés is, mivel nagy részük nem menekült, hanem bizony migri. Akik persze amilyen hamar tudnak, eltűnnek a hatóság szeme elől.

Amúgy meg az ellenzéki propaganda hullott be, de nagyon csúnyán. A diáktüntin hányan is voltak ?

taga20 2018.01.20. 17:18:36

@atomic power 1986DucaDuca: "A helyzet az, hogy egész Kelet-Közép Európára jellemző az, hogy a beérkező uniós támogatások egy része a nemzeti burzsoázia, tőkésosztály megteremtésére irányul. "

te most evvel a mondatoddal akarod megmagyarázni, hogy nálunk egy kontraszelektált szarburzuázia épül ki?

szerinted mi történik mészaroslölövel vagy tiborcgyerekkel, ha elzárják a közpénzcsapot, ha nem tudnak az eus pénzünkből zabrálni?

elárulom! összeomlanak, mint a kártyavár. lásd simicska trógert és a közgépet!

egy kérdés. a geci milyen komolyabb céget hozott ebbe az országba. mert pl. fecó becsalogatta a merdzsót.

1ghost 2018.01.20. 17:19:31

@Comte de Gippaud:

Te szarházis sorosbérenc orbánista migráncssimogató! Mondd meg a tolvaj korrupt orbángazdádnak, hogy kibaszottul elqúrta.

Végrehajtotta a soros tervet, sőt még túl is teljesítette: 1294 migráncs helyett 2300-at fogadott be. A hülye államtitkárotok mindent bevallott.

Hát nektek orbánista sorosbérenceknek hárommillió ember véleménye nem ér szart se?

taga20 2018.01.20. 17:23:51

@Comte de Gippaud: filip most számolta össze. kétmillióan voltak.

csak az a baj, hogy ti agyhalott barmok, ti is két millióan vagytok, ezért a geci és bandája tovább lophat ezerrel!

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 17:43:06

@taga20:

"te most evvel a mondatoddal akarod megmagyarázni, hogy nálunk egy kontraszelektált szarburzuázia épül ki?"

Néhai Antall József miniszterelnök mondta annak idején, szó szerint nem tudom idézni, hogy Amerikában sem volt célszerű firtatni, honnan származott az eredeti tőke felhalmozása a tőkésosztály tagjainál. Ahhoz képest elég jól működnek. És ott van Kína és Szingapur is. Ott is a kormányhoz lojális tőkések lendítették fel a gazdaságot.
Egyébként meg szerintem nem az számít, hogy ki a tőketulajdonos, hanem az, hogy ténylegesen ki vezeti az adott céget. Egy gazdag vállalkozó megveheti a legjobb szakembereket.

inteligencs elenzeki 2018.01.20. 17:54:06

@1ghost:

"Végrehajtotta a soros tervet, sőt még túl is teljesítette: 1294 migráncs helyett 2300-at fogadott be. A hülye államtitkárotok mindent bevallott. "

Olvasd már el még egyszer figyelmesen amit írtam te kőagyú !

A soros terv a MIGRIK befogadásáról szól.
Mi pedig MENEKÜLTEKET fogadtunk be, (érted ? migri, vs menekült) amire egyébként egyezményben köteleztek bennünket.

Ha a Soros tervet hajtanánk végre, akkor a kerítés lebontásával kezdenénk, és az állampolgárság feltétel nélküli megadásával, valamint állami hitelekből történő eltartásukkal folytatnánk.

taga20 2018.01.20. 17:58:31

@atomic power 1986DucaDuca: "Egy gazdag vállalkozó megveheti a legjobb szakembereket."

és ez a gazdag vállalkozó mészaroslölö? aki azt hiszi magáról, hogy okosabb cukkenbergnél, aki azt hiszi/mondja magáról, hogy saját erejéből lett ekkora tőkés.

bakker, amit te itt el akarsz hitetni magaddal/velünk, az egy szar. egy patyomkin falu, ami össze fog omlani, mint a szar, ha elapadnak az eus pénzek.

na de, me hétvége van, ezé küldök neked egy nótát, ha nem veszed tolakodásnak!:)

www.youtube.com/watch?v=Che00FhqXQg&list=RDChe00FhqXQg

taga20 2018.01.20. 18:13:42

@Comte de Gippaud:"A soros terv a MIGRIK befogadásáról szól.
Mi pedig MENEKÜLTEKET fogadtunk be, (érted ? migri, vs menekült) amire egyébként egyezményben köteleztek bennünket."

szarrá égeted magad és a retek hazudozó gazdádat, és még jártatod a pofádat?

nem hogy kussolnál, és elkezdenéd visszafizetni a lóvét, amit kivettetek a közös kasszából a kibaszott retardált propagandátokra.

1ghost 2018.01.20. 18:15:01

@Comte de Gippaud:

Na ne röhögtess már te sorosbérenc, migráncssimogató orbáncsicska!

Egyébként el kell ismernem, kibaszott nagy ötlet volt húszezer millió adófizetői pénzt elkölteni soros elleni kampányra, majd suttyomban, fű alatt titokban végrehajtani a soros tervet. Sőt még faszán túl is teljesítettétek, Sorosnak egy szava sem lehet.

Baromi nagy pech, hogy kitudódott, mert erre a zseniális húzásra, magától a büdös életbe nem jött volna rá soha senki.

De a hülye államtitkárotok bevallott mindent.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.20. 18:21:03

@aleksz róz: "az imf feltételeket szokott volt szabni a hitelekhez."

Hohát! Talán csak azt akarják, hogy a hiteleket olyan beruházásokra költsük, amiből esetleg vissza is tudjuk fizetni kamatostul. Nem akarják, hogy a geci ellopja. A szemetek! :))

rallus 2018.01.20. 18:30:07

@1ghost: @taga20:
Már a közepes értelmi szintű ballibek is rájöttek, hogy árnyékra vetődtek és lelkesedésükben saját magukról állítottak ki diliflepnit, tehát elsettenkedtek a frontról. Már csak ti ketten küzdetek, mint Pável a partizán 52-ben a németek ellen...

(Szóljon végre valaki nekik, mert Gyuri bácsi megvonja a támogatást a közmunkás kategóriájú bedolgozóktól és akkor mindannyian mehettek Simicskához óriásplakát mellé huggyozni, amihez azért több ész kell...)

taga20 2018.01.20. 18:31:36

@atomic power 1986DucaDuca: cuki:)

én is láttam egy macsekot, aki úgy csinált, mint a geci mikor megtudja, hogy bukta van.

coub.com/view/10av6l

taga20 2018.01.20. 18:33:22

@rallus: fityeszjobbágy, te hülye vagy, mint a segg, és neked má ez se mond semmit!

miről pofázol, te elmebeteg?

rallus 2018.01.20. 18:34:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Bocs, rólad megfeledkeztem, de te más vagy! Neked elég felmutatni egy bármilyen színű bármit és már őrjöngsz is! Pártot kellene alakítanod! Kérdezd meg Fodor Gábort, hogyan lehetsz te is egyedül egy egész párt!

John Nethem 2018.01.20. 18:56:11

@taga20: Hát kérem a személyeskedést azt te teszed az árnyékszellemeddel együtt :-)

HaD 2018.01.20. 19:02:37

@Comte de Gippaud: azt a qrva eget és hogy válogattátok eddig a migriket és a menekülteket bmeg???

taga20 2018.01.20. 19:12:20

@John Nethem: szerintem ma hanyagoljuk egymást. csak durvát tudnék válaszolni.

1ghost 2018.01.20. 19:14:42

@rallus: Na mi van te sorosbérenc bérhazudozó orbáncsicska? Látom úgy meg vagy zavarodva, hogy azt sem tudod, melyik nickedhez kapadozzál.

Mondjuk nem csoda. A hülye államtitkárotok bevallott mindent.

John Nethem 2018.01.20. 19:16:43

@taga20: Igen, csak a személyeskedésre telik tőled.....

siriq111 2018.01.20. 19:20:08

@rallus: En allampolgar vagyok, ergo az egeszet amit irtal nem is nekem cimezted. Rengeteg dolog nem stimmel abbol amit irtal. Igazabol , szinte semmi.

siriq111 2018.01.20. 19:22:07

@atomic power 1986DucaDuca: Ez kerlek a fidesz 2010-tol szamitott idore vonatkozik ,egeszen 2016-ig .

taga20 2018.01.20. 19:25:42

@John Nethem: szerintem mára már hanyagoljuk egymást, me csak durvát tudnék válaszolni.

siriq111 2018.01.20. 19:31:19

@atomic power 1986DucaDuca: Ezek a penzek az EU-bol erkeztek, semmi de semmi koze nincs az allamadossaghoz. Kortet hasonlitasz a pillangohoz.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.01.20. 19:45:22

@Comte de Gippaud: Érdekes, hogy sok fideszgeci nick most egyszercsak mikén bizonygatja, hogy a menekül nem egyenlő a migránssal. Mindezt azután, hogy másfél éven keresztül (mióta elindul a hergelés) próbálta összemosni, hogy nincsenek is menekültek, csak migránsok. Hát tudod mit, rohadjatok meg. A jó édes anyádat nézzed ilyen hülyének.

taga20 2018.01.20. 19:59:19

@Az én édesanyám nem stróman: sőt, csak terrorista migráncs volt. persze faraon vagy naffa migráncs az jó migráncs.

ezek, ha megbasszák őket, akkor is tolják a geciék propagandáját. döbbenet!

dunántúli gyerek 2018.01.20. 20:05:14

30 évig fidesz kormány lesz, ebből 20 évig Orbán. Ja és mostantól értve.

Irok egy sci fi-t a poszt orbáni Magyarországról, egy pszichedelikus krimi scifit. Nagyon jó lesz folytatásos rendszerben, jön az Index blogok közé. 2045ben indul a történet.

rallus 2018.01.20. 20:08:20

@siriq111: Örülök, hogy állampolgár vagy! Gratulálok! Fülig Jimmy nem volt ilyen szerencsés, mert őt két szigetről (Anglia és Dél-Amerika) kitiltották, de a többi helyen korlátoltan partra szállhatott.
Nem bántam volna valami konkrét cáfolatot...

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 20:14:15

@siriq111:

"Mashol pedig 4000-5000 mrd-ra teszik az EU-s penzbol a zsebre rakast.....
Ez kerlek a fidesz 2010-tol szamitott idore vonatkozik ,egeszen 2016-ig ."

Magyarországnak szóló unios támogatások nagysága 2007 és 2013 között 29,7 milliárd euro, kb 9.000 milliárd Ft. Ennek a kifizetése 2015-ig befejeződött. 2016-ban beerkezett unios tamogatasok összege elenyésző. A beerkezett 9.000 milliardbol vond le az MSZP kormány által felhasznalt összeget es az EU tagsági díjat /230,187+233,048+234,858+272,336+290,866+306,003=1,567,298 millió forint, valamint a palyazatok önrészét. Ezek alapján a nettó eu támogatasok összege eleg jó egyezest mutat az államadósságból adódó éves kamatfizetési kötelezettségünkkel. Magyarorszag eves kamatfizetesenek összege 6 evre, 2010-2015 között 7.269,4 milliard forint volt.

IMF-EU-WB hitel visszafizetése: 2011, 2012, 2013, 2014-ben
531.5+988.6+1,026+633.6=3,179.7 milliard forint, MANYUP pénzből.

Mutasd mar be légyszives, hol fér itt el az a legendás 4-5 ezer milliárdos lopas, miközben Magyarország a regiós orszagok közül a legeredmenyesebben tartotta karban az allamadossagat /folyamatosan csökkentette/ és az egy főre eső GDP növekedesben, az oriasi adóssagszolgalat ellenere jobban teljesített, mint Csehország. Görögorszagról, akikkel hasonló helyzetből indultunk, nem is beszélve.

John Nethem 2018.01.20. 20:22:20

@taga20: Ne csak mára. Semmiféle hiányérzetet nem okozol.... Durvát nem tudsz mondani, mert ahhoz túl kéne jutnod egy két saját korlátodon...

taga20 2018.01.20. 20:28:35

@John Nethem: és még is válaszolsz.

nem kéne neked elmenned pszihodokihoz, vagy kocsmába?

csak, hogy átlépd a korlátolt korlátaidat:)

n_dy 2018.01.20. 20:33:30

zűrzavart én csak a fejedben látok Mr Flynn Rider ...
összekevered a gőzekét a Gizikével ...
1. menekült, mint olyan, az nincs
2. menedékkérő az viszont van ... őt mindenhol beengedik, ha üldözik
3. bevándorló is van (gazdasági) ... egyeseknek kellenek, mint pl. németek, másoknak meg nem, mint pl. magyarok, lengyelek, immár osztrákok, olaszok ...

tisztul már?

taga20 2018.01.20. 20:37:04

@n_dy: a geci és bandátok valami migráncsokról pofázott több tíz csilliárdért.
azokkal mi van agyfasz?

gondolom sötétül már!

taga20 2018.01.20. 20:39:00

@John Nethem: mi van? szerelmes vagy belém, vagy mi az anyád van?

taga20 2018.01.20. 20:42:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: el vagy maradva! a negatív növekedés is növekedés.

nem vágod te a matocsiféle iskolát! szerintem még piros pont sincs a picsádon, komcsi!:)))

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 20:45:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Mit csökkentett az államadósságon? 7000 milliárddal nőtt!"

Természetesen GDP arányosan. Ez lemaradt.

ember100 2018.01.20. 20:46:13

@John Nethem:
Helló !

Ne izgulj be mert még agyvérzést kapsz :)
Voltam Calais ban már bőven nincsenek ott migránsok , ott és Rómában is pont az volt a helyzet mint itt a Keletinél. Oda gyűjtötték a migránsokat és volt ott vagy 5 WC és 2 db vízcsap
Tudod egy csirke nem büdös de 1.000 az már eléggé !
A svédek azért nem küldik mert Svédországban NINCS halálbüntetés és visszatoloncolni az a halál.
De ezek csak szemelvények kiemelt példák és elég rosszak !
De akkor talán nézzük a Pharaon ügyet :) Lehet hogy körözött volt , kereste a CIA ááá nem hiszem , a vezír mellett vett telket az lehetetlen lekádrezték folytassam ...
Mikor fog kiderülni hogy a letelepedési kötvényesek között lehet bűnöző , ja az már van akkor esetleg terrorista az MÉG nem derült ki .
Most akkor ki honnan tájékozódik és hogyan gondolkozik ? :)

morpho 2018.01.20. 20:53:47

@atomic power 1986DucaDuca: De visszafizetni nem GDP arányosan kell ugye? Erről mintha cseréltünk volna eszmét....

morpho 2018.01.20. 20:57:26

@atomic power 1986DucaDuca: Úgy meg nem túl nehéz csökkenteni, hogy zsarolással lenyúlom a lakossági nyugdíj megtakarításokat és az abból vett államkötvényeket kivonom. A perselymalacot össze lehet törni, de csak egyszer. Viszont büszke azért ne legyek rá, hogy össze tudtam törni a perselymalacot, amibe a lakosság pakolta a zsetont.

morpho 2018.01.20. 20:59:22

@n_dy: Ez eddig a poszt alatti hülyeség kimaxolása! :))

1. menekült, mint olyan, az nincs :))
2. menedékkérő az viszont van ... őt mindenhol beengedik, ha üldözik :))
3. bevándorló is van (gazdasági) ... :))

Köszi, hogy ezt elmagyaráztad! :)))

taga20 2018.01.20. 20:59:41

@morpho: most mi a faszt aggocc?
majd mészaroslölö kiperkálja, állítólag egy géniusz a nemzet gázszerelője:)

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 21:03:29

@morpho:

"De visszafizetni nem GDP arányosan kell ugye? Erről mintha cseréltünk volna eszmét...."

Nem!

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 21:14:11

@morpho:

"Úgy meg nem túl nehéz csökkenteni, hogy zsarolással lenyúlom a lakossági nyugdíj megtakarításokat és az abból vett államkötvényeket kivonom."

Az egy egyszeri aktus volt, viszont a GDP aranyos allamadossag azota is csökken. A kormany kenyszerhelyzetben volt, nem örömeben tette. Túlzott deficit eljaras alatt voltunk 2004 óta, az Europai Bizottság ebből kifolyólag nem engedte növelni a költsegvetesi hianyt. Ha nem nyúlnak a MANYUP pénzhez, akkor elszállt volna az allamadossag 90-95%-ig.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.20. 21:17:44

@atomic power 1986DucaDuca:

Így meg átbaszták a megtakarítókat a palánkon, mert megígérték az érdekeik védelmét, oszt látjuk mi lett belőle, a más érdeke. Ha esetleg kevesebb stadijonyt építenek, kevesebb haver milliárdosodik meg stb., akkor elfogadható lenne a magyarázatod.

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 21:35:19

@látjátok feleim szümtükkel:

2010 vegen indult el a magánnyugdijpenztarak allamositasanak folyamata. Nem emlekszem, hogy akkor volt stadionépites es extrém gazdagodas.

taga20 2018.01.20. 21:38:25

@atomic power 1986DucaDuca:
"Az egy egyszeri aktus volt,"

a faszt volt egyszeri aktus. a geci nyolc éve baszogat minket!

hogy rohadna le a répája!

taga20 2018.01.20. 21:40:22

@atomic power 1986DucaDuca: ember, az hogy van nálad, hogy egyszer van ékezeted, aztán hirtelen eltűnik?

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 21:51:08

@taga20:

"ember, az hogy van nálad, hogy egyszer van ékezeted, aztán hirtelen eltűnik?"

Mobiltelefonról írok és sok időt venne igénybe, ha mindig ügyelnék az ékezetekre. Egyébként helyesírásból 5-ös voltam az ált. isk.-ban.

morpho 2018.01.20. 21:54:20

@atomic power 1986DucaDuca: "Ha nem nyúlnak a MANYUP pénzhez, akkor elszállt volna az allamadossag 90-95%-ig"

Van még az, hogy adóemelés, ami így is megtörtént. 27% áfa és 5 különadó+tranzakciós díj! A munkára rakódó terheket meg a gazdagoknak csökkentették. Most akkor miről beszélgetünk? Hogy a szocik is ki tudták volna vonni a manyup államkötvényeit? Simán. De ha már igen, akkor ezt zsarolással kell megtenni, miközben nemlétező nyugdíjtőzsdéről hazudozunk, miközben a megmaradt manyup kötvények szárnyalnak? Ezt onnan tudom, hogy én nem léptem át, mert nem vagyok hülye és blöffnek tekintettem, hogy elvesztem az állami nyugdíjat, ha nem lépek át. Igazam is lett! Viszont 3 millió embert átbasztak. Meg kellett volna kérdezni őket egy valódi népszavazáson: Emberek! Takarékoskodni akartok, vagy hiányt csökkenteni? De ez nem volt olyan fontos kérdés, mint a nemlétező "Soros terv". Ezért az utóbbiról tartották a népszavazást. Te meg most úgy csinálsz, mintha gazdasági kényszer lett volna.
Ami meg a túlzott deficit eljárást illeti. Valóban nem jó, hogy volt ilyen, de leginkább azért szüntették meg gyorsan, hogy lehessen lopni az uniós pénzeket. Cserébe beáldozták a nyugdíj megtakarításokat. Szép munka!

dunántúli gyerek 2018.01.20. 21:57:27

@morpho: orbánék annyival jobban menedzselik az országot a ballibeknél, hogy ha tízszer annyit lopnának mint amit a ballib média jelenleg összehazudik, az sem érdekelne

morpho 2018.01.20. 21:58:17

@morpho: A GDP arányos adósság se csökken igazán. Inkább stagnál. Ha hozzáadod az Eximbankot (trükkök százai), akkor meg végképp....
Egyébként most gazdasági konjunktúra van világszerte. Szárnyal a magyar export, ami a gazdaságot húzza. (főleg a német export) 2008-ban meg bezuhant 7 %-ot a GDP. Mondjuk ha nem vezetik be a 13. havi nyugdíjat, az 50%-os közalkalmazotti béremelést, meg a 13. havi közalkalmazotti fizetést, akkor nem basz ennyire oda a válság! Ez nem vitás!

morpho 2018.01.20. 21:59:00

@dunántúli gyerek: És ez ki a faszt érdekel, hogy téged mi nem érdekel?

leponex 2018.01.20. 21:59:34

@morpho: " Viszont büszke azért ne legyek rá, hogy össze tudtam törni a perselymalacot, amibe a lakosság pakolta a zsetont. "

Szamárságot írsz.
AZT a malacperselyt biza jó drága állampapírból, államadósságból tömték meg, a 'lakosságnak' csak annyi köze volt hozzá, hogy akarta-nem akarta, a hitelből való 'felhalmozás' kamatait végtelen ideig fogja fizetni mindenki.
A zéró befektetés, kockázat és garanciamentes fix jutalékot pedig a külföldi alapkezelgetők vették fel.

"EU: Hibás volt a magánpénztári rendszer
Index

2014. február 21., péntek 15:23 |

Nem riasztó a magyar magán-nyugdíjpénztári rendszer megszűntetése Fritz von Nordheim szerint. Az Európai Bizottság foglalkoztatási főigazgatóságának nyugdíjszakértője az MTI szerint úgy vélte, a magyar és a lengyel magán-nyugdíjpénztári rendszer finanszírozási modellje alapvetően hibás volt.

Szerinte a bizottság támogatja, hogy az állami nyugdíjat magánmegtakarítások egészítsék ki, ám a magyar és a lengyel magán-nyugdíjpénztári rendszer sem kiegészítő jellegű nem volt, sem megtakarításnak nem lehetett tekinteni.

"Az történt, hogy az állami nyugdíjakat fedező bevételből egy részt kikanyarítottak, és magánszámlákon helyeztek el, de arra nem volt törekvés, hogy a befizetéseket valóban privatizálják, vagy a kieső állami bevételt pótolják" - magyarázta von Nordheim. Azt mondta, a sikeres magán-nyugdíjpénztári rendszerek valóban magánmegtakarításokat kezelnek, amelyeket az adott ország közvetett támogatással ösztönöz, például a befizetés csökkentheti az adóalapot.

Anita Schwarz, a Világbank európai és közép-ázsiai részlegének vezető közgazdásza, a nyugdíjrendszerekről készült jelentés egyik szerzője úgy vélte, ha magánmegtakarítások egészítik ki az állami nyugdíjat, akkor az állam várhatóan kisebb, enyhébb kiigazítást kell végrehajtson rendszerben, enélkül viszont nagyobb mértékben csökkenteni kell majd a juttatásokat, vagy jobban kitolni a munkavállalók nyugdíjba vonulásának időpontját.

Bár nincs minden ország számára megfelelő sablon, és minden ország maga alakíthatja ki saját nyugdíjrendszerét, a demográfiai fejlemények miatt a végső megoldás az lehet, ha az állami alappillért magánmegtakarítások egészítik ki, mondta Ana Revenga, a Világbank alelnöke, aki a pénzintézet nyugdíjrendszerekről szóló jelentését ismertette pénteken Brüsszelben."

morpho 2018.01.20. 22:11:02

@leponex: Két röpke megjegyzés, hogy folytassam rutinból a szamárságot:

1, A rendszer nem volt hibás. Az EU elsumákolta, hogy a befizetések mértékével csökkenteni illett volna a magyar hiányt. Ezt nyilván nem fogják beismerni, ezért elmesélték ezt a hantát, miután megszüntették. Nem előtte, hanem utána. Addig (évekig valahogy nem mondták)
Az európai bíróság sem csinálhatta vissza, mert ha belekényszerítik Magyarországot, hogy fizesse vissza a kizsarolt pénzt, összeomlik az államháztartás. Ezt egy bíróság sem vállalja be. Ezért külön aljas volt Orbánék húzása.

2, a malacperselyt a lakossági befizetések tömték meg, csak a pénztáraknak kötelező volt állampapírba fektetni a befizetéseket (ezért is hülyeség a nyugdíjtőzsdézés)ami a lényeg. A pénzt elköltötték és semmi nyoma nem maradt a számláknak. Semmi. És ami a legszomorúbb, hogy ezzel a pillérrel kiesett a nyugdíjrendszer egyetlen "B-terve". A kormány elköltötte és nem csinált semmit a rendszerrel, ami így kb 2030-ra kártyavárként omlik majd össze. Kicsit számolgatsz, neked is ez jön ki.
De

John Nethem 2018.01.20. 22:22:54

@ember100:

-----------Ne izgulj be mert még agyvérzést kapsz :)

Én nem izgulok. Neked 100-as valamid :-) talán a pulzusod ??

------------Voltam Calais ban már bőven nincsenek ott migránsok ,

Hát persze, ahol éppen te jártál , ott konkrétan nem is... Csak itt:

www.theguardian.com/world/2018/jan/17/may-and-macron-to-sign-new-calais-border-treaty
www.theguardian.com/world/2017/oct/23/calais-refugees-year-after-razing-of-camp

---------------A svédek azért nem küldik mert Svédországban NINCS halálbüntetés és visszatoloncolni az a halál.

Olvasd el újra.
Az állt ott, hogy a SVÉD hatóságok, még a svéd legfelsőbb bíróság is KIUTASÍTOTTA azt a bűnözőt, de az európai bíróság nem engedte..... Szóval a svédek hazaküldenék, de az EU nem engedi.

--------------De ezek csak szemelvények kiemelt példák és elég rosszak !

-------------De akkor talán nézzük a Pharaon ügyet :) Lehet hogy körözött volt , kereste a CIA ááá nem hiszem , a vezír mellett vett telket az lehetetlen lekádrezték folytassam ...

Ismered a részleteit ? Vagy csak azokat mazsoláztad ki, amik szenzációértékűek ?? Én is írhatnám erre mint te az előző mondatodban: egy KIRAGADOTT PÉLDA, és elég rossz....

Ami PHARAON illeti: Már lekerült a nemzetközi körözési listáról, és az Interpol-éról is, amikor a letelepedési ügye folyt. Ezért mondták a magyar hatóságok, hogy nincs körözés alatt. És igaz is volt ez az állítás. Egyedül az FBI belső körözési listáján volt aktív a körözése. (a magyar közéletben “Ghaith Pharaon” néven aposztrofált személyt az Interpol 1992. augusztus 8-án kibocsátott körözésében 11 egymástól eltérő névvel, négy egymástól eltérő születési idővel, két egymástól eltérő születési hellyel keresi az Amerikai Egyesült Államok nyomozóhatósága. A körözésben szereplő adatokkal egyetlen személy nem lépett be Magyarország területére.)
Ami a magyar eljárás hibája, és piszkosul kijátszható volt, az az, hogy akár egy orosz bűnözői múlttal rendelkező illető ha egy évvel előtte átjelentkezik mondjuk Ukrajnába, és onnan adja be a kérelmét letelepdésre, már csak az ukrajnai státuszát vizsgálták volna.., Itt komolyabb követelményeket kellett volna meghatározni.

---------------Mikor fog kiderülni hogy a letelepedési kötvényesek között lehet bűnöző , ja az már van akkor esetleg terrorista az MÉG nem derült ki .

Az Alkotmányvédelmi Hivatal többször kérte, hogy a letartóztatás jogalapjának megteremtése érdekében az FBI módosítsa a körözést, és az adatokat egészítsék ki a felszínre került azonossági információval, illetve küldjék meg az érintett személy ujjlenyomatait. Utóbbit elektronikus úton a Hivatal megkapta és az is megerősítésre került, hogy az AH által megadott adatokkal szereplő személy azonos az általuk keresett személlyel, akinek tevékenységéről, esetleg Magyarországra történő beutazásáról az FBI soron kívüli értesítést kért.
Magyar Levente külügyi államtitkár közölte, a férfi 2014 szeptemberében nyújtotta be vízumkérelmét a bejrúti magyar követségen, amelyet 2014. október 15-én kibocsátottak, annak ellenére, hogy a hatóságok tudtak Ghaith Pharaon múltjáról.

Amerikai kérésre húnytak szemet a hatóságok, hogy PHARAON kapcsolatrendszerét feltérképezzék és kiderítsék európai szándékait...

----Most akkor ki honnan tájékozódik és hogyan gondolkozik ? :)

Nos ezt én kérdezhetném tőled.....

John Nethem 2018.01.20. 22:29:11

@taga20: Mert szeretnéd ?? Biztos volt ilyen futó vágyad, ha már egyáltalán ilyen gondolat végigfutott a idegdúcaidban ( mert azért agynak még nem nevezhető..)

leponex 2018.01.20. 22:30:04

@morpho:
1. de a 'befizetések' - ami ugye az állami nyugdíjalapból lett átirányítva, tehát nem valódi befizetések voltak - fedezetére kibocsátott állampapírok kamatai már tényleges államadósságnövekedést jelentettek.
Az meg már közgazdasági nonszensz, hogy MOST veszek fel hitelt, azt odaadom ( garancia nélkül, költségmentesen, fix jutalék fejében) jórészt külföldi alapkezelőknek, DE kötelezem őket hogy a feléből állampapírt vegyenek. AMIT azért kell kibocsátani, mert azt odaadta az állam az alapkezelőknek. Hogy állampapírt vegyenek rajta, jó sok kamat fejében.
Érted ugye?
Adj nekem egymillát, és én visszaadom neked a felét kamat fejében... A másik felét meg majd jól befektetem, és 40 év múlva kapsz valamennyi nyugdíjat belőle.
Vagy nem, de ezt nem tudjuk garantálni.
A Zállam vállaljon garanciát a nyugdíjra.

2. NEM lakossági befizetés volt, hiába tolod ezt a szamárságot, az állami nyugdíjalapból lett átirányítva. Elsikkasztva, magyarul.
SENKI egy fillért nem tett ebbe bele.
Talán a valóban önkéntes, valóban magánnyugdíj pillérre gondolsz, amit a Zállam adókedvezménnyel támogat.
NA az valódi magánnyugdíj-megtakarítás, ezért is jár hozzá állami támogatás.

Ha maradt volna ez a kötelező, szigorúan NEM magánynyugdíjrendszer, akkor biza több mint tízezermilliárd lett volna véglegesen kivonva a nyugdíjalapból, amit ugye hitelből/államadósságból kell pótolni.
Ha csak kicsit számolgatsz, még rosszabb eredmény fog kijönni.
Hiszen az államadósság növelése miatt az EGÉSZ államadósságfinanszírozás megdrágult - ha mondanak neked valamit a cds-felárak...

taga20 2018.01.20. 22:35:15

@John Nethem: dúcolhacc fityeszdroid százzal, de most szerecc vagy nem?

döncsd má el, me égek itt a kocsmában miattad:)))

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.20. 22:35:36

@atomic power 1986DucaDuca:

Miután Orbán és Selmeczi azt ígérték, hogy megvédik a nyugdíj megtakarításokat, a kölcsönvevés után amikor kezdett a költségvetés helyre állni, nem stadijonyokat kelltt volna építeni meg nem a haveri cégeket kitömni, hanem visszaadni a megtakarítást azoknak, akik azt nyugdíjas éveikre szánták.

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 22:42:53

@ morpho:

"Te meg most úgy csinálsz, mintha gazdasági kényszer lett volna."

Az állami nyugdíjalap hiánya 12 éve folyamatosan nőtt! Az állam számára fenntarthatatlanna valt a rendszer. Az állami nyugdíj-kasszában egyharmados hiany volt, ugyanakkor évi 360 milliárd forintot magánkézbe lett atutalva.

2011-ben már 900 milliárd forint hiányozott volna a nyugdíjalapból. Magyarország ezt egyszerűen nem engedhette meg magának.

leponex 2018.01.20. 22:43:24

@morpho: "Az európai bíróság sem csinálhatta vissza, mert ha belekényszerítik Magyarországot, hogy fizesse vissza a kizsarolt pénzt, összeomlik az államháztartás. Ezt egy bíróság sem vállalja be. Ezért külön aljas volt Orbánék húzása."

Ezzel ténylegesen elismered, hogy a 'manyup' valóban bedöntötte (volna) az államháztartást, HA a Zorbán nem áll a sarkára.

Mivel a 'manyup' fedezete államadósság volt - ezt azért nem mernéd tagadni - , ezért egy esetleges 'visszafizetés' mellé természetesen a jóval nagyobb államadósságot is oda kellett volna tenni, az egyenleg bizony igen negatív lett volna, az alapkezelgetőknek feleslegesen kifizetett fix jutalék, és az indokolhatatlanul magas 'működési költségek' ezt tovább rontották.

A Selmeczy- féle kommunikáció szerfelett ostoba fordulatai valóban sokat rontottak a helyzeten, ahelyett hogy a pőre valóságot írta volna le: a manyup közgazdasági abszurd, tönkreteszi a gazdaságot, végnélküli államadósságnövekedést generált. Pont.

EZÉRT volt Orbán bátor húzása zseniális.

morpho 2018.01.20. 22:43:57

@leponex:

1, "Adj nekem egymillát, és én visszaadom neked a felét kamat fejében... A másik felét meg majd jól befektetem, és 40 év múlva kapsz valamennyi nyugdíjat belőle"
Emlékeim szerint nem a felét, hanem a 80%át kellett állampapírban tartani. Valóban kamatra, de egyrészt ezt az állam határozta meg, másrészt meg a kifizetéseknek tartalmazniuk kellett a kamatot, amit az állam oda is adott a kizsarolás után. Senki nem értette, hogy miért kap pénzt. Továbbá az állam nyugdíjkifizetései csökkentek volna apénztárak kiegészítéseivel, tehát a felosztó kiróvó rendszert felváltotta volna egy öntakarékossági rendszer. Ha most nyitok egy nyugdíjalapot, akkor azért nem kapok kamatot? Tehát amit leírtál, az nem szól semmiről.

2, "NEM lakossági befizetés volt, hiába tolod ezt a szamárságot, az állami nyugdíjalapból lett átirányítva"

És az állami nyugdíjalapba honnan van pénz? Magától keletkezik? Vagy esetleg munkavállalói lakossági befizetés?
Még valami?

morpho 2018.01.20. 22:47:44

@atomic power 1986DucaDuca: Ezt Orbán hazudta. Nem kell mégegyszer leírni. Ez amúgy nem igaz. Az állami kifizetések csökkentek volna. Ezt ne felejtsd ki!

morpho 2018.01.20. 22:52:00

@leponex: "Ezzel ténylegesen elismered, hogy a 'manyup' valóban bedöntötte (volna) az államháztartást, HA a Zorbán nem áll a sarkára"

Nem ezzel azt ismertem be, hogy az állam a bírósági döntésig már rég elköltötte a pénzt és nem tudta volna miből visszaadni. Orbán "bátor és zseniális" húzása kényszerlépés volt. Először elment Barosóhoz és meg akarta győzni, hogy engedjék el a magyar hiányt 7%-ig. Barroso ebbe nem ment bele, ezért kényszerből elszedték a nyugdíj megtakarításokat zsarolással.

Egyébként juteszembe, ha ez nem az emberek befizetése volt, akkor miért kellett nyilatkozni, hogy maradok-e vagy sem és miért fizették ki mindenkinek, aki átlépett a reálhozamot?

morpho 2018.01.20. 22:57:59

@morpho: Még egy apróság. Volt egy olyan lehetőség, hogy a cég kiegészítheti a kötelező 6%-os befizetést. Volt aki emiatt 10%-ot utalt a manyup számlájára. Azzal mizu? Azt nem mkapta vissza egyetlen cég sem. Simán einstandolták az összes megtakarítást. Az meg hab a tortán, hogy azt hazudjuk, hogy aki nem lép át, az elveszti az állami nyugdíjat(ez is azt bizonyítja, hogy nem munkavállalói volt befizetés igaz?) Ez sima zsarolás, semmi több. Arról már nem is beszélve, hogy nem annak kellett nyilatkozni, aki át akart lépni, hanem annak, aki maradni akart. Ilyen a világon nincs! Mintha egy válásúgy működne, hogy ha nem megyek az anyakönyv vezetői hivatalba nyilatkozni arról, hogy házas maradok, akkor másnaptól elváltnak tekintenek. Ez szerinted így ok volt?

taga20 2018.01.20. 23:02:12

@morpho: és miért azoknak kellett januárban sorba állni akik maradni akartak?
és miért mondta matolcsi, hogy akik maradnak azok nem kapnak állami nyugdíjat?

miért? és nem vagyok ábel, mielőtt valaki bedobja!:))

morpho 2018.01.20. 23:06:11

@taga20: Én is feltettem ezeket a kérdéseket ha visszaolvasod.

leponex 2018.01.20. 23:12:08

@morpho: "Emlékeim szerint nem a felét, hanem a 80%át kellett állampapírban tartani."
Érzed ugye, hogy ez még abszurdabb lett volna.
A Zállam ingyen odaad 100 pénzt, de azonnal visszakér belőle 80-at (mert az hiányzik a nyugdíjkasszából), de azt már csak kamatra kapja vissza.

Változatlanul áll az ajánlatom :) Adj egymillát, és kamatra visszaadok 800 ezret. Jó lesz??

NEM az állam, hanem a szent Piac határozza meg az állampapírok kamatait - számos trükkel lehet jól megszorongatni egy eladósodott államot.

Szerintem kevered a manyup fennállása alatt az állampapírokra folyamatosan növekvő és folyamatosan kifizetendő kamatot a felszámoláskor a tagoknak utalt reálkamattal.
AMI szerintem semmiféle jogalappal nem bírt, csak valahogy a kormány a szorongatott helyzetében igyekezett minél kisebb további veszteséggel megszüntetni a manyupot - ami ugye közgazdasági nonszensz: hitelből/államadósságból 40 év múlva esetleg fizetendő nyugdíjat 'felhalmozni'. Lásd az Eu idézett sorait.

AKKOR lett volna valóban 'öntakarékossági rendszer', ha VAGY az aktuális nyugdíjakat csökkentette volna az állam arra való hivatkozással, hogy a pénz kell a mostani aktív dolgozók majdani nyugdíjára, VAGY a valóban önkéntes nyugdíjpénztárakba lett volna további befizetésekre noszogatás- a munkavállalók FIZETÉSÉBŐL:
Egyik sem történt meg - lásd az idézett Eu-s textus...

2. Igen, ez a felosztó-kirovó állami nyugdíjrendszer, nem a saját nyugdíját, hanem a mindenkori nyugdíjasok nyugdíjára vonja le az állam a munkáltatóktól és a munkavállalóktól a járulékot.
Amit ugye most már nem is annak neveznek, hiszen abból jóval kevesebb nyugdíj lenne csak kifizethető ma már.

Még valamit?
Ha nem lenne világos, miért is közgazdasági abszurd hitelből külföldi alapkezelőknek garancia, költségek nélkül fix jutalékért pénzt adni, hogy azt jól fektessék be, és 40 év múlva esetleg abból fizessenek nyugdíjat, talán ....

leponex 2018.01.20. 23:19:57

@morpho:
"Az állami kifizetések csökkentek volna. Ezt ne felejtsd ki! "

Ez igaz, de a járulékbevételei is csökkentek, sőt ezek már a bevezetéstől folyamatosan, a nyugdíjkifizetések viszont átlag 20 évvel később csökkentették volna a terheket.
ADDIG viszont - ugye nem kell sokadszor is megpróbálni megvilágítani, hogy az államadósság végeláthatatlan növekedése sokkal nagyobb anyagi teher lett volna, mint az esetleges tehercsökkenés a nyugdíjak kifizetésénél.
Amire semmiféle garancia nem volt, de még a 'felhalmozásra', se, a hozamra sem.
A nyugdíjfizetési kötelezettség maradt az államnál.
'Költségek, kockázat társadalmasítása, nyereség magánosítása'.

taga20 2018.01.20. 23:22:14

@morpho: nem olvasom vissza, de elhiszem neked tesvírem:)))

zene mehet, me víkend van? mehet! kösz:)))

www.youtube.com/watch?v=wGnOpXTVlbw&list=RDwGnOpXTVlbw

taga20 2018.01.20. 23:25:28

@leponex: lazujj haver. szerintem is mindenki full hülye, csak én vagyok a propeller.

zene? nesze!:)

www.youtube.com/watch?v=uzCleIHK2lU

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 23:25:48

A magannyugdij penztarak működese jelentősen eltert az eredeti 1997-es tervektől.
Eredetileg az allami nyugdíjrendszerben még 1% GDP aranyos hianynyal szamoltak.
2005-től ez mar 2%-a fölé emelkedett.

Nem jöttek be a gazdasagi növekedessel kapcsolatos elvarasok sem, sőt 2006-ot követően a GDP rendkívül alacsony lett.

A fogalkoztatasi aranyoknal ugyanez volt a helyzet, ami 2010-re visszaesett.

Az államháztartás hiányanal az volt aterv, hogy fokozatosan közelítse, majd 2003-tól ne haladja meg a GDP 3 százalékát, ugyanakkor a GDP százalékában mért államadósság se növekedjen a 60 százalékos mérték fölé. Ez sem sikerült. Az államháztartási hiány 3,5% és 7,9% közt mozgott 2002-2010 között, a GDP százalékában mért államadóssag pedig 2005-ben átlepve a 60%-ot, 2010-re 80% fölé emelkedett.

Az volt a terv, hogy a pénztárak - tőkearányosan - átlagosan 0,3 százalékos működési költséggel dolgoznak. A valosagban ez ugy alakult, hogy 2010-es évben vagyonarányosan a költség 0,6-3,1% közt mozgott, míg tagdíjarányosan 4,7-7,3% között.

A magánnyugdíjpénztári rendszer első 6 évében még hellyel-közzel a tervezett modell mentén működött, de 2002-es evtől gyakorlatilag teljesen elszakadt a tervezett körülmenyektől, messze terven felül növelve az államháztartás terheit.

leponex 2018.01.20. 23:30:59

@morpho: A 'manyup' amúgy is felszámolásra került volna - ecseteltem annak közgazdasági abszurditását.
És valóban, az Orbánt tényleg meg akarták 'fojtani', tán még emlékszel, Békesitől Bokrosig hogy rimánkodtak hogy a Zorbán fogadja el az újabb IMF hitelt, mert különben katasztrófa lesz.
'Ha az IMF jön, én megye! -mondta talán OV, és mi lelkesen dörzsölgették a tenyerüket az akkori megmondóemberek, amikor a Varga bejelentette, hogy tárgyalnának az IMF-fel.
Amit gúnyosan 'pávatáncnak' aposztrofáltak ballbjeink - fogcsikorgatva, mert OV tényleg zseniálisan abszolválta azt a két évet.

- A manyup felszámolás kommunikációja katasztrófális volt, sose mondtam mást.
Bár azóta némi kétségeim támadtak, hiszen OV láthatóan jól megértette a 2002-es választási vereségből, hogy demagógia ellen nem lehet érvekkel felvenni a meccset: érvekre érveket, demagógiára demagógiát, ha lehet még nagyobbat.
És lőn, és műxik.
Hogy ez nekem sem tetszik?
Engem érvekkel meg lehet győzni, választáshoz azért ez még kevés -egyelőre.

taga20 2018.01.20. 23:31:02

@atomic power 1986DucaDuca: erre az lett a megoldás, hogy megzsaroljuk a manyup tagokat, és veszünk egy részéből mol részvényt, ami aztán leesik a felére.

de a kurva manyuposok ne tözsdézzenek!

haver, a bandád tud mit kiizzadni?

nézd meg a magyar focit, és nézd meg a magyar kézilabdát!

hogy nem dögölnétek meg, mert amihez hozzáér a geci, az pusztul!

morpho 2018.01.20. 23:34:15

@leponex: Íťam, hogy az EU ezt elbaszta. A manyup befizetések mértékével csökkenteni kellett volna a magyar hiányt. De a felvetéseimre nem reagáltál. Például arra, hogy ha nem volt befizetés miért kellett nyilatkozni és miért fizették ki a reálhozamot
@atomic power 1986DucaDuca: Van olyan egy kötvénynél, hogy változik az árfolyam. Szar dolog a kapitalizmus, de akkor aggódj a MOL pakett miatt is, amin eddig 250 Mrd forintot buktunk, ráadásul IMF hitelből vették Orbánék. De mondhatok még példákat. Azért mert a gazdaság mélyrepülésben van, nem jelenti azt, hogy örökké úgy marad. Én azóta, hogy nem léptem át kb 30%-ot kerestem vele. Mert most szárnyalnak a kötvények. Ehhez mit szólsz?

morpho 2018.01.20. 23:37:32

@leponex: A "pávatánc" kifejezést maga Orbán használta először saját magára. Nem a "ballib". Jelentsen ez a szó bármit is. A manyupról pedig mindent leírtam már amit gondolok.

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.20. 23:38:58

@morpho:

"Én azóta, hogy nem léptem át kb 30%-ot kerestem vele. Mert most szárnyalnak a kötvények. Ehhez mit szólsz?"

Örülök neki.

taga20 2018.01.20. 23:43:45

@atomic power 1986DucaDuca: te inkább annak örülj, hogy mészaros is szárnyal!

ja a gecinek a fedőneve az, hogy mélyszaros rohadék!

morpho 2018.01.20. 23:44:02

@atomic power 1986DucaDuca: Én is. Viszont ez cáfolja, hogy nem érte meg!

leponex 2018.01.20. 23:47:17

@morpho:
-nem az EU, hanem az a két(?) posztszoci állam tolta el, aki ezt az unikális 'manyupot' bevezette.
- felvetésedre nagyjából válaszoltam, a kommunikációról épp az elébb...
- a saját példád épp azt prezentálja, hogy az átlagnál jobban keresőknél valóban lényegesen jobban teljesít a manyup, hiszen a költségekhez képest sokkal nagyobbak a befizetések,.
ETTŐL még a manyup az aminek leírtam, a Te majdani nyugdíjadra azok adják össze a pénzt akik helyetted is fizetik a mostani nyugdíjakat. És fizetik a kamatokat a te 'felhalmozásod' miatt növekvő államadósság után.
Esetleg ha vannak nyugdíjas hozzátartozóid, említsd meg nekik.
Ehhez mit szólsz?

leponex 2018.01.20. 23:51:45

@morpho:
"de akkor aggódj a MOL pakett miatt is, amin eddig 250 Mrd forintot buktunk"
Nem buktunk, hiszen nem adta el az állam a MOL paketteket.
Akkor buktunk volna rajta.

ember100 2018.01.21. 00:16:54

@John Nethem:
Helló !

Értem én a személyeskedést csal NEM szeretem.
Még mindig ne izgulj a pulzusom és az IQ is rendben van :)
Pár migránst mindenhol találsz ez nem jelent semmit.
Az EU felsőbb mint a norvégok vagy akár mi , tudod az edző irányítja a játékosokat !
Ezt a Pharaon ügyet nem fog sikerülni kimagyarázni ugye tudod :) hiába igyekszel mint a vérhas .
Csak hogy legyen egy kis személyeskedés ha már elkezdted.

morpho 2018.01.21. 00:27:28

@leponex: Ha a MOL-on nem, akkor a manyupon sem buktunk. Én például nem. Az árfolyam változik. A kérdésemre nem reagáltál. Most már te is látod, hogy mégiscsak az emberek befizetései voltrak ezek, így viszont az egész állításhalmazod összeomlott.
Magyarországon jelenleg felosztó-kiróvó nyugdíjrendszer van. A keresők levont járulékából fizetik mindenki nyugdíját. Ez trivia.

John Nethem 2018.01.21. 09:20:56

@ember100:

Értem. Ha te személyeskedsz (agyvérzés, vérhas...) , az neked nem az. Ha én ejtek el egykét privát szót (ha viccből is) , az már sértés....

Azt is értem, ha te azt jelented ki, hogy PÁR migránst találni-látni bárhol, az nem jelent semmit....
Ebből az következik, hogy mindenhol minden rendben van. Nem is értem , akkor miért nyomatják azt az elosztási mechanizmust....

Ha neked csak edző és játékos viszonyként működnek a demokratikus országok és az Eu bizonyos szervei, nos akkor ehhez nincs mit hozzáfűzni.. Meghagylak ebben a hitedben...

A PHARAON kapcsán egyáltalán kimagyarázásról volt szó. Csak a tényeket vázoltam. Ha rajtam múlott volna, a PHARAON félék soha az életben nem kaptak volna ilyen lehetőségeket.
Az én verzióm szerint az egész letelepedési kötvényesdit csakis magyar és állami cég intézhette volna, erős nemzetbiztonsági felügyelettel, nyilván a célzott országokban - -átvilágított - ottani közreműködő partnerrel. Vagy arra az időre a legközelebbi nagykövetségre / konzulátusra kirendelt szakértő ügyintézővel... Nem volt ez olyan sok mennyiség, hogy ne lehetett volna megoldani.... A kb 18 ezer ( plusz a családtagjaik) kötvényes 90 %-a amúgy is kínai volt.

Ez azt is jelentette, hogy mára megduplázódott az országunkban élő távolkeletiek száma.

www.atv.hu/belfold/20180116-megduplazodott-a-magyarorszagon-elo-azsiaiak-szama

John Nethem 2018.01.21. 09:35:50

@ember100:

És ami Olaszországot illeti:

www.origo.hu/gazdasag/20180119-a-nyeresre-allo-berlusconitol-varjak-hogy-rendbe-tegye-a-gazdasagot.html

Nem mintha bármi megváltást is tudna hozni Berlusconi Olaszországban, de a migrációs válságra biztosan keményen fog lépni.

Egyébként nem tartom jó dolognak, hogy egy élemedett korú politikus legyen országvezető. Az ilyen emberek már inkább menjenek valami jó fürdőbe , lábukat a vízbe lógatni.....

Cicmen. 2018.01.21. 09:38:46

Hatalmas rés anyátokon lesz amikor választások után visszabújtok szégyenetekben! Már most is mehetnétek, mert elképesztő az a primitivitás amit látok rajtatok!

leponex 2018.01.21. 09:41:33

@morpho:
" Ha a MOL-on nem, akkor a manyupon sem buktunk."
:) ?? A MOLt megvettük, az kitermeli a megvételéhez szükséges hitel kamatát ( de annál még többet is), üzletnek is jó döntés volt, indifferens hogy pillanatnyilag épp hogyan áll a tőzsdén. Bukta akkor lenne, ha veszteséget termelne.

A manyupon folyamatos a veszteség, nem kicsit, nagyot buk(t)unk rajta.

- természetesen MINDENT az állampolgárok fizetnek
Az, hogy te, meg sok manyupos jól járhatott, nem vitattam. A költségeit, terheit, kockázatát az állam a 'közösség' viseli, előnyeit meg ti, de ezt ölég világosan megfogalmazta az Eu-s szakértő is, - nem kell idéznem újra, ugye.

- és igen, én is pontosan ezt állítottam, amit most te is:
"Magyarországon jelenleg felosztó-kiróvó nyugdíjrendszer van. A keresők levont járulékából fizetik mindenki nyugdíját. Ez trivia. "

Ebből ugye triviálisan AZ is következik, ha valaki ebből a járuléktömegből a saját jövőbeli nyugdíjára vesz el, tesz félre, és emiatt a többieknek hitelt kell felvenni a nyugdíjak kifizetéséhez, (ez a manyup lényege ugyanis) akkor ezt lényegében sikkasztásnak tekinthetjük.
DE MIVEL törvény hozta létre, így ez jogszerűnek tekinthető volt, ahogyan az a törvény is, ami ezt szüntette meg.
A liberális demokrácia már csak így működik.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.21. 09:48:53

@morpho:

B+, ha kényszerlépés volt, akkor ebből előbb oda kellett volna visszapótolni ahonnan elvették, nem a Lajosokat, Flóriánokat, Lőrinceket meg a fasz tudja még kiket kitömni, benyomni a pénzt sok üres stadijonyba, sportpályába, játszórétbe ahová nem jár gyerek mert nincs, annak a kevesebb gyereknek ami van, jobb iskolai körülményeket teremteni, javítani az orvosok helyzetén, és akkor előrébb lehetnénk egy lépéssel. Nekik azonban előbbre való volt az ország vagyonának saját zsebbe lapátolása, mint a közpénz ésszerű felhasználása. Fontosabb volt nekik, hogy a fideszes haverok, és a fideszhez dörgölődzők alsó-felső szinten jól járjanak, miközben még a világosság is megnőtt. Elsőként Hódmezővásárhelyen. Lett is rögtön miniszter onnan..;D

taga20 2018.01.21. 09:50:06

@Cicmen.: mi van hülyegyerek kanos vagy? kapd el a macskád, és húzd fel, ahogy szoktad!

hátha lenyugszol savazósbácsi.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.21. 09:57:01

@leponex:

Nem értem miért itt erőlködsz, hiszen Orbán, meg a Selmeczi mondták majd ők megvédik a magánnyugdíjasok érdekeit, biztosítják, hogy a pénzük ne tűnjön el, biztonságban legyen, és valami számlát is emlegettek, amiből semmi nem lett. Szóval kivel is van bajod?

Mellesleg annak a nyugdíjrendszernek az lett volna a lényege, hogy mindenki annyit élvezkedjen nyugdíjasként, mint amennyit megérdemel a befizetései alapján. A felosztó-kirovó rendszer pont emiatt lett volna lecserélve. Ez tette volna érdekelté az embereket abban, hogy aktív korukban figyeljenek arra, rajtuk múlik milyen lesz a nyugdíjas koruk. Magyarul visszasasszézott a fidesz a szoci-komcsi >majd én kiosztom ahogy jónak látom< alapú rendszerhez. ha Nem hiszem, hogy bárkinek jó a fidesz vezérkarán és a gázszerelő haverokon kívül, ha visszatérünk abba a világba. Márpedig sajnos ez történik.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.21. 09:58:40

@Cicmen.:

Megszáradt már a tojáshéj a seggeden? Ha nem, akkor tanulj tinó, hátha ökör lesz belőled!
Vagy már a komcsi rendszerben is jó nertárs voltál?;D

leponex 2018.01.21. 10:05:45

@morpho:
hogy ne legyen hiányérzeted:
"Volt egy olyan lehetőség, hogy a cég kiegészítheti a kötelező 6%-os befizetést. Volt aki emiatt 10%-ot utalt a manyup számlájára. Azzal mizu? Azt nem mkapta vissza egyetlen cég sem."

Most akkor az a manyupos befizetés a magánszemélyé volt, vagy a cégé ? :)
A felszámolás minden részletével nem vagyok képben, de gondolom a 'reálhozam' procedurában valahol ez is benne lehetett.
AMI viszont nem volt benne, az az államot ért reálveszteség, ami a manyupra felvett hitelek miatt megnövekedett államadósságkockázatból eredő többlet- kamatfelár

" Simán einstandolták az összes megtakarítást. Az meg hab a tortán, hogy azt hazudjuk, hogy aki nem lép át, az elveszti az állami nyugdíjat(ez is azt bizonyítja, hogy nem munkavállalói volt befizetés igaz?) Ez sima zsarolás, semmi több."

SEMMI megtakarítás nem volt a rendszerben, csodálom hogy ezt még most is elhiszed ezt. A járulékok egy részét 'magánszámlákra' irányították, a pótlására a nyugdíjak kifizetéséhez pedig állampapírt kellett kibocsátani.
MEGTAKARÍTÁS a valóban önkéntes nyugdíjalapban van, ahová a munkavállaló és a munkáltató is utalhat az állam által adókedvezménnyel megtámogatva.
AZ megtakarítás - nekem is van.
Lásd az Eu szakértőjének sorai...

Államadósságból nem lehet megtakarítani, ez közgazdasági nonszensz.

- Igen, nevezheted zsarolásnak is, a kommunkációról változatlanul azt tartom hogy csapnivaló volt.
A reálhozam kifizetésével igyekezett az állam a manyup demagógiájával szemben egy demagógiát állítani, hogy 'kártalanítják' a tagokat.
AKIKET természetesen semmiféle kár nem ért, csak visszaállt az az állapot a mi ténylegesen még meg sem változott: maradt/visszaállt a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer.

Még valami

taga20 2018.01.21. 10:11:32

@látjátok feleim szümtükkel: ehhez mit szósz?

én konkrétan hányok a fityeszmaffiától és talpasaitól.

444.hu/2018/01/21/nem-engedelyeztek-a-dk-etelosztasat-pecsen

Cicmen. 2018.01.21. 10:18:52

@látjátok feleim szümtükkel: Na fuss neki újra mert zavaros vagy és nagyon kérlek ne fölényeskedj, mert nem megy a gumicsizmához a stílusod!

leponex 2018.01.21. 10:28:47

@látjátok feleim szümtükkel:
speciel ebben a Selmeczynek igaza volt: tényleg meg kellett valahogyan védeni a nyugdíjasok érdekeit - azaz az aktuális nyugdíjak kifizetésére szolgáló járuléktömeget -, mert a manyupba elsikkasztot rész ebből hiányzott.

- az egyéni nyugdíjszámla egyszerű formájában már létezik, az 55 év felettiek(ha jól emlékszem) már folyamatosan meg is kapják, ahol szép részletesen leírják benne az eddigi munkahelyeidet, az ott ledolgozott időt, a fizetést, az elszámolt szolgálati időt, egyebeket.
ÉS lehetősége van az illetőnek korrekciót bejelenten, ha valamelyik adat hiányos.
A majdani nyugdíjad nagyrészt ennek alapján lesz megállapítva.

- abban teljesen igazad van, érdemes lenne valódi magánnyugdíjrendszer felé is lépést tenni, hogy az állami nyugdíj mellett -akinek volt rá tehetsége- további kiegészítő nyugdíja lehessen.
Ez régóta lehetőség: Önkéntes Nyugdíjpénztár (nyugdijbiztositas.com/onkentes-nyugdijpenztarak-osszehasonlitasa/)
A munkavállaló és a munkáltató befizetése valóban önkéntes, valóban megtakarítás, és valóban támogatja az állam adókedvezménnyel.
Így érdekelt abban a munkavállaló, hogy legális jövedelme legyen, és abból félretegyen nyugdíjas éveire.

Ezért messzemenőkig egyet lehet ebben érteni veled:
"Ez tette volna érdekelté az embereket abban, hogy aktív korukban figyeljenek arra, rajtuk múlik milyen lesz a nyugdíjas koruk. "
lásd az idézett Eu-szakértőt :)

A manyup nem ez: a mai nyugdíjasokkal finanszíroztatná meg a majdani mások 'magánynyugdíját', de mivel a nyugdíjakat nem csökkent(het)i az állam, így MINDENKI fizeti a kevesek magánnyugdíját államadósságból.
Kis túlzással végtelen ideig.
Mert az államadósság nominálisan nem csökken, a kamatait végtelen ideig fizetni kell.

John Nethem 2018.01.21. 11:31:49

@taga20:

"..én konkrétan hányok .."

De jó lehet neked :-) Legalább mindig megvan a következő napi ebéded :-)

2018.01.21. 11:53:05

@látjátok feleim szümtükkel: azért tértek vissza, hogy betömjenek egy nagy lyukat az államháztartásban, ami a kötelező magánnyugdíj-rendszer miatt keletkezett.
hogy ez jó döntés volt, vagy nem sem, az már lehet véleményes.
de már ferenc testvér se nagyon tudta miből fizetni a nyugdíjakat 2006-ban, pedig akkor nem épültek stadionok.
és az államadósság növekedése is megállt.
az biztos nem volt jó döntés, ahogy így ebben a formában bevezették a kötelező magánnyugdíj-rendszert.

John Nethem 2018.01.21. 12:00:43

@taga20:

Ezért ne csináljon egy POLITIKAI PÁRT közvetlenül ilyet.

Hagyja meg azt az üdvhadseregnek.... Ha még nincs ilyen, akkor csináljon. CSak akkor az ne politizáljon, hanem etessen. De ne csak akkor, mikor kampánycélra szükséges, hanem folyton, minden héten és minden nap.....

( És ez vonatkozik minden hatalmon és nem hatalmon lévő pártra is...)

taga20 2018.01.21. 12:18:10

@John Nethem: ennyit sikerült kihányni magadból, erre a hírre?

gratulálok fityeszdroid!

taga20 2018.01.21. 12:22:45

@John Nethem: tudod mit kívánok neked te rohadék?
hogy egyszer, te is ott állj a sorban, várva a tál levesre, és egy akkora féreg, mint te odamenjen, és letiltsa a kajaosztást, me valami nemlétező nyomtatványt nem töltöttek ki a kajaosztók.

na eszt kívánom neked! remélem érthető voltam fityeszjobbágy?

John Nethem 2018.01.21. 13:25:04

@taga20:

tudod mit kívánok neked te rohadék?
hogy egyszer, te is ott állj a sorban, várva a tál levesre, és egy akkora féreg, mint te odamenjen, és letiltsa a kajaosztást, me valami nemlétező nyomtatványt nem töltöttek ki a kajaosztók.

na eszt kívánom neked! remélem érthető voltam fityeszjobbágy?

John Nethem 2018.01.21. 13:33:21

@taga20:

ennyit sikerült kihányni magadból, erre a hírre?

gratulálok fityeszdroid!

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.21. 14:47:34

@leponex:
"- az egyéni nyugdíjszámla egyszerű formájában már létezik, az 55 év felettiek(ha jól emlékszem) már folyamatosan meg is kapják, ahol szép részletesen leírják benne az eddigi munkahelyeidet, az ott ledolgozott időt, a fizetést, az elszámolt szolgálati időt, egyebeket.
ÉS lehetősége van az illetőnek korrekciót bejelenten, ha valamelyik adat hiányos.
A majdani nyugdíjad nagyrészt ennek alapján lesz megállapítva."

Kapaszkodj meg, ez már a kádárék idején is így volt, csak nem tíz évvel a nyugdíjkorhatár előtt, hanem amikor már közel járt a korhatárhoz az illető. ezen nem változtattak semmit. Nem tudom minek örülsz ennyire, hiszen egy az egyben visszaállították a régi kádárista rendszert. Azt amit állításod szerint a Gyurcsány sem tudott már fizetni ( mármint nyugdíjakat ). Ami ugye nem igaz, mert mindenki megkapta a nyugdíját, csak nem kapott 13-ik havit. Aminek az alapján senki nem fizette be aktív éveiben járulékként. Mellesleg neked adnak 13-ik havi fizetést? Miután nem dolgoztál érte, nem is jár. Nyugdíj sem.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.21. 14:50:20

@taga20:

A tanulj tinó... régi magyar mondás, semmi köze a gumicsizmához mi rajtad fityeg.
Az meg, hogy régen jó elvtárs voltál, és most is jó nertárs vagy, a te stílusod igazolása.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.21. 14:52:10

@Cicmen.:

Ez nem taga 20-nak, hanem neked szól:

A tanulj tinó... régi magyar mondás, semmi köze a gumicsizmához mi rajtad fityeg.
Az meg, hogy régen jó elvtárs voltál, és most is jó nertárs vagy, a te stílusod igazolása.

Mellesleg igaza van, hányi kell tőletek.

morpho 2018.01.21. 15:32:24

@leponex: Az a baj, hogy olyan butaságokat írsz szakmányban és láthatólag annyira nem vagy tisztában a rendszer lényegével, hogy kár beléd a betű. Ez van. Sajnálom amúgy.

leponex 2018.01.21. 15:57:52

@látjátok feleim szümtükkel:
- szamárságot írsz, a nyugdíjba vonulók tudnának neked mesélni, mennyi utánjárás kellett néha ahhoz, hogy a már rég megszűnt cégeknél eltöltött munkavállalási időt valahogyan dokumentálhassák a nyugdíj megállapításához.
Most elküldik neked, kérned sem kell.
- sehol nem írtam Ferenc testvérünkről a nyugdíjjal kapcsolatban
- szerintem a 13. havi nyugdíj egy nagy kampányfogás volt, be is jött rendesen a szociknak akkor. Aztán jött a kijózanodás, hogy hitelből nem csak magánnyugdíjalapot, de 13. havi nyugdíjat sem lehet sokáig fizetni, mert eljő az igazság pillanata -mondá egykor Ferenc testvérünk is. Csak akkor már késő volt a belátás.

leponex 2018.01.21. 16:00:51

@morpho:
- hogyne, természetesen, lehengerlő az érvelésed.
Csak épp egyetlen állításomat sem tudtad, tudnád cáfolni.
Igaz, neked még az Eu nyugdíjszakértőjének a megállapítása sem mérvadó.
- de kösz a sajnálkozást :)

leponex 2018.01.21. 16:06:57

@morpho:
-de annyiban azért van némi igazad, a végnélküli nominális államadósságnövekedésről szóló állításom valóban nem teljesen pontos, hiszen egy jól működő kormány képes lehet elérni a deficitmentes költségvetést, ami ugye az államadósság növekedése megállításának az alapja.

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/durva-szamok-ennyire-kozel-lenne-orban-viktor-alma-a-nullas-koltsegvetes.274083.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

"Karnyújtásnyira van a magyar költségvetés a régóta áhított "német" állapottól, vagyis, hogy egyáltalán ne termeljen hiányt és így nominálisan se növekedjen az államadósság. A jelek szerint azonban a kormányra komoly nyomás helyeződik, hogy a mozgásterét ne a deficit csökkentésére használja fel, hanem a munkát terhelő adók csökkentésére."

taga20 2018.01.21. 16:33:38

@leponex: 14. haviról hallottál?

vwxyz 2018.01.21. 16:58:48

@felső határ nincs: "Csak h visszarángassalak a valóságba"
Te nem a valóságba akarsz rángatni, hanem egy torzszülött propagandavilágba akarsz lehúzni, ahol úgy használnak kifejezéseket, hogy fogalmuk sincs a jelentésükről, és úgy beszélnek folyamatokról, hogy közben semmit nem értenek belőlük. Egy költői kérdés, amelyre a választ már megadta a kommented: ugye te ezekről a kérdésekről sosem tanultál, és sosem vetted a fáradtságot, hogy akár csak egy kicsit utánuk olvass?

vwxyz 2018.01.21. 17:19:26

@morpho: "a MOL pakett miatt is, amin eddig 250 Mrd forintot buktunk"
Miért is? 22400-ért vették, az nyolcadolással 2800, pénteken 3100 körül zárt.
(Az más kérdés, hogy az IMF-hitel tényleg nem erre szól, az államcsődöt és a Manyup-sztorit pedig eléggé "relativizálja", hogy közben épp az állam volt a legnagyobb tőzsdei vásárló.)

vwxyz 2018.01.21. 17:34:49

@aleksz róz: Ezek szerepelnek még benne, ezeket akkor miért nem "vállaltad volna be"?
- a banki különadó és a telekomadó kivezetése
- az Alkotmánybíróság költségvetési kérdéseket érintő hatáskörének visszaállítása
- a szociális kiadások csökkentése
- egyszerűbb adórendszer
- a foglalkoztatás és a gazdasági növekedés ösztönzése
- a vállalatok és a bankok terheinek csökkentése a hitelezés újbóli beindításáért
- a befektetői bizalom visszaszerzése és középtávra tervezhető, kiszámítható gazdaságpolitika és jogi környezet
- az állami közlekedési cégek rendbetétele

2018.01.21. 17:47:02

@vwxyz: nem értem a kérdést. úgy ítéled meg, hogy ezeket nem lehetett volna az említett 3 tétel nélkül végrehajtani?

ember100 2018.01.21. 21:03:00

@John Nethem:
Helló !

Nekem nem tűnt viccesnek a beszólásod!
A migránsok menekültek a halál éhezés elől menekülnek , úgy ahogy te is tennéd hasonló esetben .
A demokrácia nem azt jelenti hogy mindenki azt csinál amit akar , még egyszer egy nagy csapat tábor vagyunk EU.
A Pharaon ügyön nincs mit magyarázni , de meg lehet próbálni megmagyarázni a lehetetlent.
A letelepedési kötvényesek közül akkor csak 1.800 lehet a terrorista, bűnöző ? :)

Hol húzod meg az élemedett kort esetleg nem esne bele a vezír ? :)
Lyó lenne :)

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.22. 09:19:25

@vwxyz:

Mit is vársz, hiszen olvasni tudnak, csak a szöveget értelmezni nem. Köszönhetően az elmúltnyóc oktatáspolitikájának.

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.22. 09:22:08

@leponex:

ja, tudod visszanyal a fagyi, mert aki nem járt utána annak, hogy be van-e jelentve, fizetnek-e utána járulékot, az most szív. No de az állam már ne pelenkázza mindig a polgárát, még a fidesz sem, mert akit annyira nem érdekel a saját jövője, hogy néha ránézzen a dolgaira, az meg is érdemli.

John Nethem 2018.01.22. 13:28:21

@ember100:

Szia ember100 !

Írtad ---- Nekem nem tűnt viccesnek a beszólásod!

Na látod . Embere válogatja, kinek milyen érzetet kelt egy vicces szándék...
Fordítva, és eleve nem vicces dolog (nem csak tőled) az vajon mennyire is vall EQ-ra ? ( empatikusságra, önismeretre, emberismeretre, kíváncsiságra, a harag elengedésére ?? )
( Én csupán egy kis tükröt tartok néha ezzel.... vagy a durvábbat: mikor a kapott üzenetet küldöm vissza válaszként egy az egyben, oldalakon át...)

Írtad ----"A migránsok menekültek a halál éhezés elől menekülnek , úgy ahogy te is tennéd hasonló esetben ."

No de NEM 5-6 biztonságos országokon keresztül, és nem úgy, hogy közben EZER eurókat fizetek embercsempészeknek.... Szóval ezek a menekültek megvezetettek a JÓLÉT reményét keltve bennük.

Írtad -----"A demokrácia nem azt jelenti hogy mindenki azt csinál amit akar ,"

Igen, ez az anarchia. A demokrácia az, amikor mindenki azt csinál a saját keretein belül, amit csinálhat és csinál.

Írtad ---- " még egyszer egy nagy csapat tábor vagyunk EU."

Hm... Sajnos nem. Az EU-n belül mindig is voltak és vannak EGYENLŐBBEK, ERŐSEBBEK, akiknek többet szabad, és ők a dirigálók. A kisebbek pedig ezt eléggé rossz szemmel nézik... Főleg, ha már demokráciáról van szó... Mert akkor ne nevezzük demokráciának, hanem ami valójában: Németország/Franciaország és hűbérei

-Írtad ------ "A Pharaon ügyön nincs mit magyarázni , de meg lehet próbálni megmagyarázni a lehetetlent."

Én tényeket közöltem. A letelepedési kötvény ilyen formájú egész intézése benne hordozta magában ezeket a buktatókat. A magam álláspontját már leírtam.

Írtad ------A letelepedési kötvényesek közül akkor csak 1.800 lehet a terrorista, bűnöző ? :)

Ötletelni lehet... Ennyi erővel azt sem lehet kizárni, hogy belőled nem lesz valamikor egy terrorista...
Van további körözés bárminemű letelepedést kapott után ??
Mindenkinek ott van az ujjlenyomata, bármikor tudják ellenőrizni a nemzetközi hatóságok.
A letelepedési kötvényt 91 % -ban kínaiak vették. Aztán oroszok 7 %, pakisztániak 1 %, iráni 0,5 %, iraki 0,4 % többi 0,1 %..
Szóval volt esély a terroristákat kiszűrni. És nem mentegetésként mondom, de Pharaon sem terrorista volt, hanem egykori bankja, a BCCI olyan bűnözőknek és diktátoroknak mosott pénzt, mint Oszama Bin Laden vagy Szaddám Huszein. Illetve fegyverkereskedőket pénzelt és terrorszervezetekként nyilvántartott csoportoknak juttatott pénzt.

Írtad-----"Hol húzod meg az élemedett kort esetleg nem esne bele a vezír ? :) "

Álláspontomban a 70 év körüliség ( +- 2-3 év) lehet a vízválasztó. Nyilván adott embere válogatja, mennyire képes a kor kihívásainak megfelelni, mennyire képes fiatalos maradni a gondolkodásban, támaszkodva az addigi tapasztalatára.

GyMasa 2018.01.22. 13:50:17

@John Nethem:
...Szóval volt esély a terroristákat kiszűrni...
Igen, es fizetni 300 000 EUR-t egy terrorista EU-ba juttatsaert, dokumentaltan, az bizony a legkoltseghatekonyabb modja a dolgok intezesenek...
Veletlenul sem olcsobb 700 USD-ert az embercsempeszekkel behozani oket.
Most komolyan, nem gondolkoznak ezek, mielott ilyen marhasagokat leirnak?

Takács Bálint 2018.01.22. 14:42:47

Nem mindegy, hogy menekült, vagy migráns.
Nem mindegy, hogy keresztény, vagy muzulmán.
Nem mindegy, hogy be kell fogadni, vagy ideiglenesen menedéket nyújtunk valakinek.

Azt, hogy a post szerzője ezeket szándékosan keveri sokat elárul.

John Nethem 2018.01.22. 14:45:09

@GyMasa: Igen... Sajnos számukra ez az életszerűbbnek TŰNŐ, de a VALÓSÁG rájuk cáfolt. Pont ott jöttek a terroristák, ahol ők kizárták: a zöldhatáron, ellenőrizetlenül, a tömegben rejtőzve....

Furcsa módon a titkosszolgálatok és a rendőrség is ennek adott nagyobb eshetőséget...

Meglepő is lenne, ha egy alkalmi terrorista 300 ezreket költene csak azért, hogy bejusson valahova, és pont a robbanóeszközökön kelljen ezt megspórolnia.....

Erről az OCEAN'S ELEVEN jut eszembe, amikor Brad Pitt oktatja Matt Damont:
..... legyél érdekes, de NE emlékezetes, stb...stb... A többit egyelőre nem találtam, de a lényeg az, hogy vegyülj el....

ember100 2018.01.22. 21:45:58

@John Nethem: Helló !

Ne izgulj semmi bajom sem az IQ,EQ al és még a jó viccet is értem , de a tied NEM volt az !
Szimpla személyeskedés volt amit utálok !
Értem és az az 1300 akit a vezír befogadott az a holdról jött nem pár országon keresztül , ja meg kaplak lakást támogatást ilyesmi .
Tudom a migránsunk lyó migráns :)
Hogy maradjak a csapatos példánál ugye nem gondolod hogy a jordi Masipnak ugyanakkora szava van mint Messinek vö. Németország 82 millió Magyarország 10 millió. A gazdaságról már ne is beszéljek :)
A kötvény az pénz amit az arogáns lenyúl (persze nem mindet :) )meg AZTÁN még vissza is kell fizetni KAMATOSTUL !
Persze Pharaon nem szart a kútba csak mellé és beledobta !
A vezíred meg már rég nem való a kormányzásra pont olyan mint sztálin !

John Nethem 2018.01.23. 08:07:17

@ember100:

A csőlátásodon nem tudok segíteni.
Ahogy olvaslak, egyértelmű, hogy UGYANAZT mantrázod.

Ja persze, te sértegethetsz ílyen "VEZÍRED" kirohanásokkal és miegymással ...
A te vezíred meg a HÁLYOG, az OSTOBASÁG, a GYŰLÖLET.
Szóval ki is a fasszopó-faszrágó, te kisköcsög ??

John Nethem 2018.01.23. 08:42:06

@ember100:

"Masipnak ugyanakkora szava van mint Messinek vö. Németország 82 millió Magyarország 10 millió. A"

( csak a stílusodnál maradva.)
K@rva szar példa kisköcsög. Ahogy olvasom Masip KAPUS, Messi meg CSATÁR.... Már eleve olyan, mint egy bandában a dobos, meg a frontember énekes.... És nemhiába az egyik ez, a másik meg az...... Mert talán Messi pocsék lenne kapusnak, mint ahogy Masip meg csatárnak....
Önmagában két ország lakosságaránya nem sokat mond. ( Egyébként is, hogy kerül ide Messi/Masip után?)
Ahhoz kéne ismerned a földrajzukat, történelmüket, gazdaságukat....

És hogy ne legyen hiányérzeted a németeknél, még akkor azért ezt is add hozzá Németországhoz:
www.hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2017/12/17/merkel-elismerte-hogy-vannak-no-go-zonak-nemetorszagban/

ember100 2018.01.23. 19:55:30

@John Nethem:
Helló !

Se csőlátásom nincs és SAJNOS igazság csak egy van ! nem mondhatom hogy a vezíred nem hozott be az országba több mint ezer migránst, menekültet MERT AKKOR HAZUDNÉK !!!!!
Nekem veled ellentétben nincs vezírem vannak saját gondolataim , véleményem :)
AMÚGY MEG A KURVA NÉNIKÉD !
Csak most csak neked.
Amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten.

ember100 2018.01.23. 20:04:39

@John Nethem:
Helló !
Na jó akkor menjünk át bunkóba mint te , aljadék . (tudok én ha akarok :) )
A példa pont lyó volt mert a gazdaságunk között is van annyi különbség mint egy kapu - csatár között ! Sajna ez van nem a németek szerelik össze a magyar Ikaruszt :(
Látom gyors témaváltás no-go zóna :)
De ha már itt tartunk menj már el este sötétben pl . a Diószeghy Sámuel , Kőris , Magdolna utcákba ONNAN sem jössz ki egy -két monokli nélkül :)

John Nethem 2018.01.23. 21:33:26

@ember100:

A csőlátásodon nem tudok segíteni.
Ahogy olvaslak, egyértelmű, hogy UGYANAZT mantrázod.

Ja persze, te sértegethetsz ílyen "VEZÍRED" kirohanásokkal és miegymással ...
A te vezíred meg a HÁLYOG, az OSTOBASÁG, a GYŰLÖLET.
Szóval ki is a fasszopó-faszrágó, te kisköcsög ??

Nekem veled ellentétben nincs vezírem vannak saját gondolataim , véleményem :)

AMÚGY MEG A KURVA NÉNIKÉD !
Csak most csak neked.
Amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten.

ember100 2018.01.23. 22:45:40

@John Nethem:
Helló !

A mai napon a mantrázás volt a megtanulandó szó ? :)
Mintha ezeket már olvastam volna tőled , hogy is van ez az új gondolatokkal ? :)

John Nethem 2018.01.23. 23:45:12

@ember100:
Helló !

A mai napon a mantrázás volt a megtanulandó szó ? :)
Mintha ezeket már olvastam volna tőled , hogy is van ez az új gondolatokkal ? :)
süti beállítások módosítása