B1 blogcsalád



"A lengyel és a magyar kormány rasszista" - Juncker nagyon kiakadt

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. január 10. - Szelestey
  • A Bizottság elnöke közölte: ha Kelet-Európa nem áll be a sorba, többséggel döntenek az állandó kvótarendszerről;
  • Franciaország megismételte, hogy a visegrádiak búcsút inthetnek az uniós támogatások egy részének, ha nem szolidárisak;
  • Ausztriának nem kellene közelednie szutykos, keleti, utcagyerek szomszédaihoz.

kaczynski-orban-love.jpg

The Times

unnamed_8.png

A Bizottság elnöke rasszizmussal vádolta meg Lengyelországot, de a többi közép-európai államot is, amelyek nem hajlandó menekülteket befogadni az uniós kvóta alapján. Juncker azt mondta Brüsszelben a lengyel kormányfő tiszteletére adott vacsora után, hogy nem áll háborúban Varsóval, de ebben a kérdésben nem enged. Márpedig a magyar és a lengyel vezetés rasszista, amiért nem vesz át muzulmán menedékkérőket. Senki sem jelentheti ki, hogy nem akar színes bőrűeket, menekülteket, iszlámhívőket látni a területén, mert ez az európai alapértékeket veszélyezteti. A vélemény várhatóan kiélezi a kelet-nyugati feszültséget, miután Brüsszel eljárást indított Budapest, illetve Varsó ellen a migránsok, valamint az igazságszolgáltatás átalakítása miatt – jegyzi meg a lap.

Juncker úgy folytatta, hogy nem kíván vadul fenyegetőzni, mert nem szabad, hogy a közép-európaiak azt higgyék: a Nyugat egymaga vezeti az EU-t. A térségből főként a lengyelek jogosultak arra, hogy kivegyék részüket az irányításból. Ám aki ilyen szerepre vágyik, annak be kell tartania a játékszabályokat. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy sikerül egyetértésre jutni a menekültek jövőbeni elosztását célzó rendszerről. De ha nem – tette hozzá – akkor többségi döntéssel viszik dűlőre a kérdést.

 

Spiegel

der_spiegel.jpg

A francia kormány megerősítette, hogy nem volna jó a jövőben is milliárdos támogatásokat átutalni a visegrádi államoknak, ha azok nem sok szolidaritást tanúsítanak a maguk részéről. Az ország EU-miniszterasszonya úgy nyilatkozott, hogy a felzárkóztatási politika kétségtelenül gondot jelent, csak éppen senki nem beszél róla. Ám azt elfogadhatatlannak nevezte, hogy ezek az országok a közösségi pénzeket ne az eredeti célnak megfelelően használják fel. Hangsúlyozta továbbá, hogy a segítséget a jövőben a többi közt a jogállamisághoz kell kötni. Azzal érvelt, hogy nincs abban semmi kivetnivaló, ha feltételeket írnak elő. Úgy tudni, hasonló véleményt terjeszt elő ma a Bizottság ülésén Jourová igazságügyi biztos.

A német diplomácia vezetője úgy látja, hogy az tagállamok nem egyszerűen eltérő sebességgel haladnak, hanem más és más utakon. Gabriel szerint azonban ha nem sikerül közös célokat meghatározni, akkor egyes államokat nehéz lesz rávenni, hogy több pénzt adjanak. A lap hozzáfűzi, hogy a következő költségvetésről csak egyhangúan lehet határozni, és az uniónak a Brexit miatt semmi sem hiányzik jobban, mint egy újabb kelet-nyugati ellentét. A britek ugyanis rögtön kihasználnák. A jelentés ezzel együtt rámutat, hogy Brüsszel egyre látványosabb vitába keveredik főleg Budapesttel és Varsóval menekültügyben. És a franciák mellett a németek is úgy gondolják, bizonyos követelmények betartását igazán elvárhatják a támogatásért cserében. Ebbe azonban az új tagok aligha mennek bele.

 

New York Times

new_york_times.jpg

A lengyel kormányfő lecserélte a kormány tagjainak egyharmadát. Távozniuk kellett azoknak, akik a legvadabbul unió ellenesek, hogy enyhüljön a feszültség Brüsszellel, csak éppen ettől még aligha módosul a varsói politika a viszály almájának számító igazságszolgáltatási reform ügyben. Ment a külügyek, illetve a védelmi tárca gazdája, ők voltak azok, akik idáig a legkeményebben szoktak beszólni az uniónak. Morawiecki ugyanakkor a változások bejelentésekor megerősítette, hogy hallani sem akar muzulmán bevándorlókról. A lap szerint a személycserék annak beismerését jelentik, hogy baj van az országról alkotott külső képpel, de a hatalom továbbra is Kaczynski kezében maradt. A jelentés a legfontosabb fejleménynek a külügyminiszter menesztését nevezi, aki sokszor igen élesen bírálta az EU-t. Utódja egyik eddigi helyettese, Jacek Czaputowicz lett.

 

Süddeutsche Zeitung

sdz.png

A lap úgy értékeli, hogy gurult a legnépszerűtlenebb lengyel miniszterek feje, de ettől még nem lesz változás a lengyel politikában, az továbbra is az ütközésen alapszik. Szóval nincs irányváltás sem odahaza, sem az EU-val szembeni álláspontban. Sőt, erősödik Kaczynski hatalma a kormányon belül., anélkül hogy a politikus reflektorfénybe lépett volna. Ha más vonalat akart volna, akkor tekintélyesebb reformereket állított volna a bel- és védelmi tárca élére. Azon kívül megszabadult volna a független bírósági rendszer sírásójaként fellépő igazságügyi minisztertől, Ziobrótól. Továbbá igazi, fajsúlyos diplomatát nevezett volna ki a külügyek irányítására. Azaz a kabinet – névlegesen Morawieckivel az élen – változatlanul a konfrontációt keresi majd. Folytatódnak a támadások az igazságszolgáltatás önállósága ellen. Sokat elárul, hogy a miniszterelnök első külföldi útja Magyarországra vezetett, ez arra utal, hogy bízik abban: Orbán Viktor megvétózza Brüsszelben a lengyelek szavazati jogának megvonását.

 

Independent

independent.jpg

Magyarország és Lengyelország egyre távolabb kerül az alkotmányos demokráciától, az európai normáktól. A nyugat döbbenettel és elkeseredéssel figyeli a keletiek által választott utat, hiszen az egy egészen más modell felé vezet. Ezeknek a kormányoknak a politikájában a „nemzet” vélt érdekei játszanak központi szerepet, a szokásosnál jóval kevesebb fék és ellensúly mellett. Orbán Viktor egykor a liberalizmus szószólója volt, ma az illiberális demokrácia értékeit hirdeti. Visszatérően úgy állítja be, hogy ő a „keresztény értékek” védelmezője, amiket szerint fenyeget a globalizáció, a tömeges bevándorlás és a pénzügyi világ vezetőinek feltételezett gonosz ügyködése. Különösen Soros áll az alaptalan támadások homlokterében. Egy sor volt szocialista állam, de főként a magyar és a lengyel vezetés elutasítja az emberi jogokra, a gazdasági átláthatóságra és a multikulturalizmusra épülő ideológiát. Ehelyett a „hagyományos értékek” és a nemzeti identitás felé fordul, de igencsak jellemzi a gyakran rendszerszintű korrupció és a mind inkább tekintélyelvű politikai kultúra.

Az okokat a kommunizmusban, illetve a még korábbi múltban kell keresni. Ezek a társadalmak – Csehországot leszámítva - nemigen tapasztalták meg a történelem során, hogy milyen is a demokrácia. Ez magyarázza, hogy a Fidesz miért tudta viszonylag könnyen kiiktatni a hatalmi ágat szétválasztását. A szavazók csak elvétve gondolták úgy, hogy nagyon fontos intézmények vesztek oda, amikor a hatalom drasztikusan korlátozta az Alkotmánybíróság jogkörét, a közmédiát pedig egyre inkább a saját szócsövének használta. A térség sérülésekkel teli múltja magyarázza azt is, miért nem akarnak befogadni nem európai menedékkérőket. A történelmi tapasztalatokat csak tetézte a náci megszállás, illetve utána a szovjet uralom. Egyik sem a nyitottságot erősítette. A gazdasági bajok, a sok szegény szintén elősegítette a jelenlegi politikai légkört. És akkor mindezt még csak súlyosbította a 89 utáni zűrzavar, az ütközés a liberalizmussal. Ez utóbbi mindenképpen belejátszik abba, hogy Közép-Európa az illiberalizmus felé tart.

 

Die Presse

die_presse.jpg

1. Orbán Viktor január 30-án látogat Bécsbe, az új osztrák külügyminiszter-asszony pedig március elsején jön Budapestre. A magyar kormányfő Kurz kancellárral és annak szabadságpárti helyettesével, Strachéval tárgyal majd, akik a választási kampányban még azon vitatkoztak, melyiküket fűzi jobb kapcsolat a magyar vezetőhöz, az európai migrációellenes front zászlósfigurájához. Orbán munkamegbeszélést folytat Kurzzal, amit ebéd követ. Külön tárgyal majd az FPÖ vezérével, valamint Schüssel volt miniszterelnökkel. A vendég szeretne leülni van der Bellen államfővel is. A lap bizalmas értesülések alapján megírja, hogy vendéglátó kancellár még nem szeretné kikürtölni a készülő megbeszélések hírét, mert előtte igyekszik megerősíteni, hogy Európa-barát vonalat képvisel. Brüsszelt épp ezért már rögtön a beiktatása után meglátogatta, pénteken pedig Párizsba, Macronhoz megy. A következő szerdán, Berlinben Merkel szerepel az úti programban.

2. Az osztrák külügyminiszter-asszony a kapcsolatok erősítésének szándékával választotta első külföldi látogatásának célpontjául Pozsonyt, ám ott igen éles véleménybe ütközött, miután az új osztrák kormány lényegesen csökkenteni akarja a családi pótlékot a keleti uniós tagállamokból érkezett vendégmunkások esetében, ha azok családtagjai otthon maradtak. Korcsok külügyi államminiszter kijelentette: elvárják, hogy ne diszkriminálják azokat a polgáraikat, akik éltek az EU alapelvével, a szabad munkavállalás jogával és most legálisan Ausztriában dolgoznak és ott is fizetnek adót. A kérdést a két munkaügyi miniszternek kell tisztáznia. Ugyanakkor már nagyobb egyetértés volt a két fél között a migráció kapcsán. Kneissl emlékeztetett arra, hogy Kurz kancellár sem pártolja a menedékkérők áttelepítését. Egy kérdésre válaszolva kifejtette, hogy Ausztria nem kíván csatlakozni a V4-ekhez, de azoknál sem tapasztalja, hogy bővülni szeretnének.

 

Der Standard

der_standard.jpg

Lebeszélné Ausztriát arról, hogy túlságosan keresse a visegrádi országok társaságát az Európa-jog egyik szakértője. Vendégkommentárjában Stefan Brocza szerint szó sincs arról, hogy a négyek természetes szövetségesek lennének Bécs számára. Csak az aktuális EU-politika köti össze őket, más nem. Az osztrákok amúgy nettó befizetők az unióban, keleti szomszédjai viszont folyamatosan csüngenek a brüsszeli köldökzsinóron. A támogatásokról kezdődő vita is azt igazolja, hogy nincs itt semmiféle közös nevező. Aki 2020 után is a GDP-je 3-5 %-nak megfelelő összeget akar kapni Brüsszeltől, annak nincs közös érdeke Ausztriával. A családi pótlék tervezett megrövidítése is főként a V4-eket érinti, csak Magyarországnak évente 80 millió euróval kevesebb jutna ily módon. Tényleg azt hiszi bárki, hogy Orbán Viktor ebbe belemegy?  

Téved, aki azt gondolja, hogy a „migránselhárítás” áthidalja az ellentéteket. Mert az osztrákok és a szomszédok között még a válság tetőpontján sem voltak azonosak a törekvések. Ausztria célország volt, a többiek egy részén csupán átvonult a tömeg. A négyekhez egyetlen épeszű menekült sem menne a saját akaratából. Bécsnek ily módon inkább olyan partnert kell keresnie, amely esetében azonosak az érdekek és az értékek. Pl. a svédeket és a finneket, akikkel egyszerre lépett be az EU-ba. És nem lehet megkerülni a németeket, valamint az olaszokat sem. Szóval, nem érthető, mi vonzza az osztrák kormányt kezdettől fogva és minden indok nélkül a szutykos közép-európai utcagyerekekhez?

 

FT

financial_times.jpg

A lap szerint hosszú, elhúzódó, de nagy harcra kell felkészülni az unióban a következő pénzügyi időszak költségvetési tervezete ügyében. A britek távozása évi 13 milliárd eurós lyukat vág a bevételi oldalon. A tárgyalások májusban indulnak, és különösen négy területen várható igen heves vita. Az egyik, hogy emeljék a GDP 1 %-a fölé tagállamok hozzájárulását, ami főként a németeket és a franciákat érinti. A másik, hogy elkerülhetetlen a csata a nettó befizetők, illetve az olyan szegényebb tagok között, mint Magyarország és Lengyelország, amelyeket a pénz segítségével próbálhatnak meg bekényszeríteni a vonal alá. A francia elnök nemrégiben azzal vádolt meg bizonyos kormányokat, hogy azok nemzeti célokat finanszíroznak a közösségi támogatásokból, pl. az adócsökkentéseket, amivel hátrányos helyzetbe hozzák a rivális nyugati cégeket. Elképzelhető, hogy a jogállam betartását a jövőben feltételül szabják a kohéziós források folyósításához. 3. az ellentétek 3. forrása, hogy az eddigi 7 év helyett rövidebb időre szabják meg az előirányzatot. Leginkább 5 évet emlegetnek. 4. Biztonsági alapot hoznának létre az euró védelmében. Juncker már figyelmeztette a nem tag államokat, hogy ráfizethetnek, ha nem lépnek be sürgősen, mert a tortából csak kisebb szelet jut nekik a jövőben.

 

Economist

economist_1.jpg

A hetilap azt jósolja, hogy Zeman elveszti az elnökválasztást, amelynek első fordulója most péntek-szombaton lesz, de az eredmény nem befolyásolja majd Babis erőfeszítéseit a kisebbségi kormány megalakítására. Az államfői tisztséget illetően az elemzés a liberális független jelöltet és politikai újoncot, Jirzsi Drahost, a Cseh Tudományos Akadémia korábbi vezetőjét tartja esélyesnek. Zeman főleg a vidéki lakosságra támaszkodik, amelynek elege van a politikai elitből. Ezen kívül euroszkeptikus és ellenzi a bevándorlást. Az államfő megnyilatkozásai segítenek legitimálni a szélsőséges pártokat, amelyek közül a Szabadság és Közvetlen Demokrácia 10 %-kal be is került a parlamentbe. Drahos ellenben az ország nyugati orientációját hangsúlyozza, de a kvótákat is elutasítja, ebben igazodik a közvéleményhez.

Ha mégis Zeman nyerne, az idővel csak még inkább rontana az ország megosztottságán. Ráadásul várhatóan megpróbálna az eddiginél is jobban beleavatkozni a politikába. Babis már eddig is bírálta, hogy az elnök kínai beruházókat igyekszik becsábítani. A kormányfő – már csak a saját üzleti érdekei miatt is – az euróövezeti tagságot szorgalmazza. Drahos alatt ugyanakkor valószínűleg jobban tudna működni a végrehajtó hatalom. A miniszterelnök jelezte, hogy meg akarja tartani a három lépés távolságot a Visegrádi Csoport illiberális tengelyével, Budapesttel és Varsóval. Azaz szeretne szoros kapcsolatokat az EU magországaival, nehogy a csehek kimaradjanak a legfontosabb döntések meghozatalából, különösen a többsebességes Európa ügyében. E célokat könnyebben el lehet érni, ha Drahos az államfő. Viszont Prága a jövőben sem szeretne menedékkérőket befogadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr613563131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicmen 2018.01.10. 08:06:49

Abból az EU-ból ahol a szellemi fogyatékos Juncker elnök lehet, sürgősen ki kellene lépni!
Amíg nem késő! Azért nem kérünk a migránsokból mert rasszisták vagyunk? Röhej!

cicmen 2018.01.10. 08:39:41

Juncker kiváló címerállata az EU-nak! Ütődötten csetlő botló, bárdolatlan balfasz, aki túlbecsüli önmaga jelentőségét!
Az EU hülyeségét játszva fordítja a saját hasznára az USA és Kína!

tanár52 2018.01.10. 08:57:24

Miért is nem hozza haza Orbán a fideszes EU parlamenti képviselőket?

Zsolt Sándor Németh 2018.01.10. 09:06:27

@cicmen:
Ki kellene lépni az EU-ból?
Parancsolj! Téged ki tart vissza?
Irány Záhony! Húzz a picsába az idióta haverjaiddal együtt!

Európai téridő 2018.01.10. 09:20:46

Csak az a sok xarkeverő firkász térne már jó útra! A gall-fritzeknek már nagy tapasztalatuk van muszlim-migráns ügyben, hát homályosítsanak fel arról, hogy mi benne a bóni? Ja, hogy az a háború utáni újjáépítésnél volt hasznos, de azóta sok víz folyt le a Rajnán-Szajnán? És most már elegük van belőlük, azért szeretnék ránk hagyományozni a mostaniakat? De az ezzel kapcsolatos aprómunkát átdelegálták a beneluxos macskajancsi bábjaikra? A demokrácia- és jogállamblablázást pedig jegelni kéne, ők alaposan visszaéltek ezzel a fontos jogintézménnyel anno decibel, mondjuk 1968-ban.

Okos Tóbiás 2018.01.10. 09:25:39

Öröm látni, hogy a sok FSzB zsoldos nyomul Putinka et. hátsójába. :)

miszlik 2018.01.10. 10:02:30

@Zsolt Sándor Németh: Nem kellene kilépni az EU ból,hanem rá kéne jöjjön a brüsszeli elit,hogy a túlzott PC nem vezet sehova

beflower 2018.01.10. 10:47:54

Külföldön élve mindig érdeklődéssel olvasom a Magyarországgal foglalkozó sajtó szemléket.Érdekes,hogy Szelestei úr csak a biráló hangokat hallja meg,ez szándékos süketségre vall!Itt Németországban nagyon sokan helyeslik a magyar kormány menekült politikáját,sőt követendő példaként emlegetik .Már régóta ellenzem a Fidesz politikáját,kivéve a jöttmentek ügyét.Nem szabad egyet sem beengedni az országba,főleg a részeges Junker nyomására!

morpho 2018.01.10. 17:38:10

@cicmen: Te például rasszista vagy! A magyarok kétharmada nem akar kilépni az EU-ból. Ez szívás cicamica!

morpho 2018.01.10. 17:40:02

@beflower: Itt Németországban nagyon sokan nem helyeslik amit Orbán művel és el vannak képedve. Te a kevés német rasszitával szoktad cserélni az eszmét. Van kb 10%.

Cicmen. 2018.01.10. 18:01:06

@morpho: Rasszista vagyok. Mi ebben a probléma? Sőt, a hülyéket sem szeretem!

BAZINGA2 2018.01.10. 18:34:42

Nagyon jó kép! Ügyesen van photoshopolva. Egészen sukár lett, pocak volt, nincs.

Cicmen. 2018.01.10. 19:31:14

@morpho: Gondolom te nem vagy rasszista, élsz halsz az arabokért, rendszeresen találkozgatsz négerekkel és csakis cigány barátaid vannak!
Tényleg! Ha látsz egy biciklit ellopod, vagy alkudsz rá?

Gedeon Vinklmann 2018.01.10. 19:43:47

A "szutykos keleti utcagyerekek" -ben legalább van életösztön.........
nem úgy mint a haladó-halódó, már b@szni se tudó, gyereket jó dolgában vállalni se akaró, melózni képtelen, kimosakodott nyugati műmájerek.

Alex Shimon 2018.01.10. 19:47:30

@Zsolt Sándor Németh: Kóser válasz bakker :-DDDDDDDDDDDDD

Gedeon Vinklmann 2018.01.10. 19:48:14

@Zsolt Sándor Németh: Ki a f@szom vagy te.......valami forgalomirányító a MÁV-nál?

Gedeon Vinklmann 2018.01.10. 19:50:23

@Okos Tóbiás: De jó! Végre valaminek te is tudsz örülni....már is megérte!

Ilyes Balazs 2018.01.10. 20:06:15

Kik vagytok ti nemetek,ti akarjatok megmutatni az utat?Nem ti voltatok akik elinditottatok a fajgyuloletet?Most vezekelni akartok?A kommunista ven csatalo koveteli. Menjetek azanyatokba sok hulye barom.

Cicmen. 2018.01.10. 21:01:46

@Ilyes Balazs: Ne a németekre haragudj! Ott is ugyanolyan libbant szarok vannak a nyakukon akik itt is baszakodnak és a sajtó is ugyanarra a rugóra jár mint az itteni!

morpho 2018.01.10. 21:17:49

@Cicmen.: Bár elme roggyantakra nem szoktam reagálni, de képzeld el, hogy nem csak végletek léteznek. Sokat utazom. Sokat járok Afrikában. Vannak arab és fekete barátaim is és van egy nagyon régi barátom, aki roma. Viszont van egy csomó fehér barátom is. Angolok, németek és magyarok is. Remélem kielégítő volt a válaszom.

Ha kérhetem, akkor azt írd, hogy: Kuss!
Köszi előre is!

morpho 2018.01.10. 21:20:23

@Ilyes Balazs: Németországban a lakosság 1%-át kitevő menekültet fogadtak be két év alatt. Neked ezzel mi a gondod Balázska? Nem jutott miatta a fenyődre szaloncukor?

Cicmen. 2018.01.10. 21:32:03

@morpho: Aha! A Kínaiakat kerülöd! Rasszista mocsok vagy!
A kusst akkor írom amikor arrogáns paraszt vagy! Nem mintha nem az lennél állandóan, de nem rendelésre megy! Külön tetszik hogy még te sértődtél meg! Igazi libbancs szemlélet, mocskoskodik, de ha visszaszólnak telezokog egy lavórt! Nyugi, ajvékolhatsz 18-ban eleget!

Cicmen. 2018.01.10. 21:35:03

@morpho: Bár elme roggyantakra nem szoktam reagálni,

Te találtál meg a kétforintos rasszizmus dumáddal, hidd el magamtól nem a te társaságodat keresem, mert elég silány embernek tartalak!

morpho 2018.01.10. 21:47:00

@Cicmen.: Kínában is voltam már amúgy, de ott nem igazán barátkoztam össze senkivel. A kínaiak elég zárkózott népség és elég más kultúra. Sokkal másabb, mint mondjuk a szuahéli. A töltelékvakerod meg nem érdekel, sajnálom. Nem vagyok egy sértődőd típus. Egy narancskullancs meg nem tud megsérteni, még akkor sem, ha korábban váradi jános néven próbálkozott. Azért lehet próbálkozni, sok sikert. Akár a kurva anyámat is szidhatod! Azt írsz, amit akarsz. Tökmindegy.
Ha meg rasszista vagy, az se baj nekem, csak legalább vállald fel magad! Ja és ha még nem mondtam volna. Ennek az országnak már reszeltek. Tök mindegy ki nyer a választáson, de mivel a fidesz leválthatatlanná tette magát, nyilván újra alkotmányozni fog. Ha te eennek örülsz, lelked rajta. Hitlernek is örültek...eleinte. Ajvékoilni meg nem szoktam, mert nem vagyok sem zsidó, sem antiszemita. Szemben veled. Ez van pubi. Itt kb be is fejeztem veled.

Cicmen. 2018.01.10. 21:53:47

@morpho: Itt kb be is fejeztem veled.

Már ezt is kár volt írnod.

meszena 2018.01.10. 22:44:48

Mivel a muszlim az nem egy rassz, hanem egy vallás, nem lehet rasszizmus, ha valaki nem akar muszlim tömegeket betelepíteni. A magyar kormány sohasem sohasem tett különbséget a bevándorlók bőrszíne között. A "The Times"-ról ennyit.

morpho 2018.01.10. 22:48:54

@meszena: Soha senki nem akart Magyarországra muszlim tömegeket betelepíteni. A te hozzászólásodról meg ennyit. Akkor már inkább a The Times!

meszena 2018.01.10. 22:57:14

@morpho: Szerintük az rasszizmus, hogy nem akarunk muszlimokat befogadni. Ha senki nem akarja, hogy idejöjjenek, akkor mi a gond azzal, hogy a kormány sem akarja?

morpho 2018.01.11. 01:51:32

@meszena: Az, hogy a kormány hazudik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.11. 02:11:18

@meszena: "nem akarunk muszlimokat"

Pedig a geci gazdád 200000 migráncsot engedett be mindenféle ellenőrzés és regisztráció nélkül az országba. Még jó, hogy azok nem olyan hülyék, mint a magyarok, egy se akart ebben a siralomvölgyben tengődni, ugyanazzal a lendülettel továbbmentek egy jobb világba.

Behaton 2018.01.11. 10:27:42

@morpho: Eszméletlen, hogy te mennyit hazudozol. Ebben világbajnok vagy.

Cicmen. 2018.01.11. 10:32:29

Juncker nagyon kiakadt! Akkor előtte beakadt? Csakkérdem, mert az kell a kiakadáshoz! :DDDDD Részeges vén hülye!

==T== 2018.01.11. 12:05:26

Az a helyzet junkerkém, hogy Mo ezen a területen nem adott át szuverenitást az EU-nak, így bármiylen döntést is hozhatnak, nem vagyunk kötelesek egy darab migrit sem fogadni.

Ráadásul a magyar társadalom sem kér a migrikből, szóval egy kötelező kvóta csupán a hatalmi önkény egy látványos megnyilvánulása lenne Brüsszel ill. Berlin és Párizs részéről.

ygan72 2018.01.11. 14:30:03

Tisztelettel üzenjük azoknak, akik pénzügyi támogatások megvonásával, fenyegetésekkel zsarolnak, hogy hazánk megvédésének és jövőnk biztonságának, illetve a magyar nép fennmaradásának biztosítása nem üzleti kérdés.

2018.01.11. 14:43:21

"A Bizottság elnöke közölte: ha Kelet-Európa nem áll be a sorba, többséggel döntenek az állandó kvótarendszerről" - de hisz eddig sut hazudták, hogy még terv szintjén se létezik migrikvóta.

"Franciaország megismételte, hogy a visegrádiak búcsút inthetnek az uniós támogatások egy részének, ha nem szolidárisak" - a visegrádiak szolidárisan védik a határokat. Hisz ez az EU tagállamok kötelessége.

"Márpedig a magyar és a lengyel vezetés rasszista, amiért nem vesz át muzulmán menedékkérőket." - az iszlám az nem egy rassz. Rassz az egy genetikailag meghatározott csoporthoz tartozást jelent. Iszlámistánaky mohamedánnak lenni pedig egy választás, mint ahogy kommunistának vagy nácinak lenni is egy választást jelent.
Az iszlám egy totalitárius középkori politikai ideológia. Miért kellene egy totalitárius ideológia követőit beengedni?

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Még jó, hogy azok nem olyan hülyék, mint a magyarok, egy se akart ebben a siralomvölgyben tengődni, ugyanazzal a lendülettel továbbmentek egy jobb világba." - ha a migrik továbbmentek oda, ahol élni szeretnének, ott a jobb nyugati világban meg örülnek nekik nagy toleránsan, akkor nem lenne-e kegyetlenség az, ha a toleráns nyugatiak erőszakkal visszaküldenék őket Magyarországra, ahol a migrik egyáltalán nem akarnak élni?
A migrik Németországban meg Svédországban akarnak élni, nem Magyarországon. Az ő vágyaik nem számítanak? Ne légy kegyetlen!

morpho 2018.01.11. 14:50:12

@Behaton: Kicsit zavar, hogy a kormánypropaganda nettó hazugságával szemben megírom az igazságot, mi?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.11. 23:43:24

@karandash: "erőszakkal visszaküldenék őket Magyarországra"

Pedig a szabályok szerint azt kellene. Csak a német bíróságok nem engedik a kegyetlenkedést.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.11. 23:46:17

@morpho: Egyet biztos állíthatok, Cicmen nem Váradijános. Cicmen vicces, ő a teteje, Váradijános a véresszájú alja a fideszhíveknek.

2018.01.12. 14:24:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: akkor a szabályok kegyetlenek. A németek örülnek a migriknek, migrik örülnek, hogy Németországban lehetnek. Akkor nem értem, hogy miért kellene oda küldeni a migriket, ahol nem örülnének nekik és a migrik se akarnak oda menni (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Csehország).

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.12. 14:42:39

@karandash: "A németek örülnek a migriknek"

Honnan veszel ekkora fasságot?

1. Vannak a menekültek. Azok oltalomra szorulnak, nem küldik őket sehova. Irreleváns, hogy örülnek vagy szomorúak.

2. Vannak a gazdasági bevándorlók. Európa sok országában csökken a népesség, elöregedik a társadalom, a németeknél is. Kiválogatják egy részét, akit tudnak használni, de a többivel nem sokat tudnak kezdeni. Legjobb lenne visszaküldeni, ahonnan jöttek, csak a német bíróságok nem engedik, hogy olyan országba küldjék őket, ahol kínzásnak lesznek kitéve.

2018.01.13. 10:17:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a gazdasági bevándorló miért lenne kínzásnak kitéve? Az a menekült. Azoknak megadhatják a menedékjogot. Zavarosakat írsz, ma már többet ne igyál.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.13. 10:38:39

@karandash: "a gazdasági bevándorló miért lenne kínzásnak kitéve?"

Én nemtom, a csúti gecit kérdezd, miért kínoztatja a pribékjeivel a miráncsokat.

"Az a menekült."

A menekültet is kínozzák, a gazdasági bevándorlót is, nincs előnyös megkülönböztetés.

Ilyes Balazs 2018.01.15. 13:20:44

Azt hiszed,hogy ha sokst utazol ragadt is rad valami?Otthon mind kedves barom ,csak mikor ide jonnek Europaba kezdenek olni es robasztani.Nem tetszik nekik,hogy nem mindenminden asszony emeli a szoknyat amikor latja az ocsmany pofajukat.Otthon lehet ilyen a szokas,itt nem.Ti ezt akartatok,eljetek vele.Es ne kussolj barom.

Zollerbá 2018.02.02. 13:53:49

Junkers az offshore lovag, az alkoholista agyilag leépült nagy-nagy nulla!!!

Ludas Feri 2018.07.14. 12:57:42

Ez az új módia az EU Bizottságaiban???
a junker és támogatói által ország-világnak tartott bemutató szerint, általánosan elfogadottá vált az EU-ban, ... ha leisszuk magunkat úgy megyünk be autóval a munkahelyünkre, akkor mondjuk a munkáltatóinknak és a rendőrnek is, isiászunk van???
Mit szól mindehhez, Európai Unió FÜGGETLEN ”ügyészsége”, FÜGGETLEN ”bírósága”, és a MÉDIÁK???

Ludas Feri 2018.07.14. 12:58:57

@cicmen: ... Ez az új módi az EU Bizottságaiban???
a junker és támogatói által ország-világnak tartott bemutató szerint, általánosan elfogadottá vált az EU-ban, ... ha leisszuk magunkat úgy megyünk be autóval a munkahelyünkre, akkor mondjuk a munkáltatóinknak és a rendőrnek is, isiászunk van???
Mit szól mindehhez, Európai Unió FÜGGETLEN ”ügyészsége”, FÜGGETLEN ”bírósága”, és a MÉDIÁK???

ankica 2018.10.01. 13:15:03

A Magyar és a Lengyel rasszista, akkor te ki vagy te alkoholista? A saját házad táján tedd azt amit velünk szeretnél,mutass példát az otthonoddal.
süti beállítások módosítása