B1 blogcsalád



Mit tesz majd Editke néni és a Napraforgó ovi Pillangó csoportja, ha jönnek a csúnya terrorista bácsik?

2018. január 03. - Mr Flynn Rider

Tényleg ezt a kérdést tette fel a kormány, konkrétan az EMMI az iskoláknak és az óvodáknak; fel kell készülniük a terrortámadásra, fél évet kaptak, hogy Honvédelmi Intézkedési Tervet készítsenek maguknak.

lego_terrorista.jpg

Első látásra még hasznosnak is tűnhet az intézkedés, hogy mindenki tudja a dolgát, mi történik, ha terrortámadás történik egy iskolában. Margit néni majd párba állítja a gyerekeket és együtt kiszaladnak a hátsó udvarra? Ede bácsi, a karbantartó pedig az elektromos fűnyíróval addig feltartja az MP5-ös géppisztollyal és repeszgránátokkal felszerelt terroristákat. Esetleg Ede bá' mellkassal visszaüti az oviba rohanó teherautót, mert ugye, a legegyszerűbb módja manapság egy terrortámadásnak, ha az ember egy lopott teherautóval behajt a tömegbe.

Mindez persze rettenetes vicc, rossz poén. 

Elképzelte?

Na, ugye.

Az oktatási intézményeknek a programban tényleg le kell írniuk, hogyan készítik fel saját oktatási intézményüket egy ilyen helyzetre. Azonban, ha közelebbről megvizsgáljuk a kérdést, akkor két magyarázat létezik a HIT bevezetésére:

  1. egyszerű idiotizmus;

  2. fideszes kampányfogás.

Könnyedén beláthatjuk, hogy egy baranyai óvodát kevés terrorista fog elfoglalni és akkor sem a középső csoportosok lélekjelenlétén fog múlni, vagy éppen az óvónénin, esetleg Ede bácsin, hogy hány áldozata lesz a terrortámadásnak.

Akkor mégis, mi szükség lehet arra, hogy bevezessék ezt az intézkedést? Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára december 31-én, miközben éppen arról adott elő, hogy hogy megerősödött az ország, kérdésre válaszolva közölte, hogy "az oktatási intézményekben egy NATO-kötelezettség miatt” kell honvédelmi intézkedési terveket készíteni. Dömötör Csaba szerint azért vezetik be az új rendszert, mert

„a migrációs válság következtében Európának nincs olyan pontja, ahol ki lehetne zárni, hogy terrorcselekményt követnek el.”

Ezt az egész hablatyot a Népszava írása szerint a NATO diplomatikusan cáfolta. Az EMMI pedig azóta se nagyon találja azt a NATO-szabályzatot, ami ezt előríná a tagállamoknak.

A még független magyar médiának nyilatkozó szakértők szerint az intézkedéscsomag mögött egyértelműen a politikai félelemkeltés húzódik meg.

Megszólaltatták

  • Tálas Péter biztonságpolitikai szakértőt; nem tud olyanról, hogy a NATO-nak ilyen előírásai lennének és elmondta a Népszavának: szépen csendben is meg lehetett volna ezt az egészet oldani, nem egyből terrorfenyegetettségre hivatkozni;
  • Molnár Zsoltot, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökét; nem tud megnövekedett terrorfenyegetettségről (főképp nem az ovikban és iskolákban) és egyszerűen hisztériakeltésnek minősítette az intézkedést;
  • Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét, aki a HVG-nek elmondta:

"Az rendben van, ha a kormány a megelőzésre készül, csak nem tudjuk, hogy a HIT mit is fog takarni. Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy egy szabolcsi, baranyai kicsi iskolába járó gyerek terrortámadásnak legyen kitéve."

A Tanítanék Mozgalom pedig úgy kiosztotta a kormányt, mint a sicc:

„Az EMMI Köznevelési Stratégiai Főosztályának 2017. december 22-én keltezett leirata hadüzenet az iskoláknak.”

Felhívták a figyelmet: az Emmi leiratában igen elnagyoltan szerepel, hogy mikor kell életbe léptetni a Honvédelmi Akciótervet. Így a kormány akkor is rendkívüli állapotot vezethet be, amikor csak „potenciális veszélyhelyzet van”.

Egy ilyen lépés

könnyen kiválthat hisztérikus megnyilvánulásokat és erősítheti az idegenellenességet és gyűlölködést.

A Tanítanék szerint a kormány tevékenysége az erőszak felerősítése felé mutat, aminek mutatója, hogy nemrég Őcsényben már tömeghisztéria alakult ki, amivel megakadályozták néhány gyermek pár napos üdültetését. Ugyanilyen hatása lehet annak is, hogy a kormány lőterek felállítását tervezik az iskolákban.

Végül azt írták:

"Az erőszak eszkalálódásának újabb és újabb jeleivel szembesülünk.  Őcsényben hisztéria támad néhány ártatlan gyermek pár napos üdültetését megakadályozandó, lőterek felállítását tervezik iskolákban, és a sor hosszan folytatható.  Mindegyik esetben közös az állam cselekvő részvétele, a kormányzat felelőssége.  Tragikus, hogy a bajt saját államunk gerjeszti.  Ez fölveti a polgári engedetlenség szükségességét és lehetőségét.  Egy civilizált világ polgárai meggyőződéssel vallhatják, hogy vannak erkölcsi, sőt, nemzetközi jogilag védett emberi jogi előírások, amelyek alapján felülvizsgálhatók az elnyomó állam intézkedései még akkor is, ha azokat a hatalom birtokosai saját törvényeikkel aprólékosan alátámasztják.  Demokrata meggyőződésű polgárok komolyan veszik Martin Luther King intelmét: „Minden, amit Hitler tett, törvényes volt.“  (”Everthing Hitler did was legal.“)"

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1513547191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2018.01.03. 17:55:55

@Éhes_ló: Ha ez neked tetszik narancskullancs, akkor egyrészt nem vagy épeszű, másrészt meg nem tudtad értelmezni a kormányzati "intézkedést". Csak így tovább! Téged hogy is hívtak eddig? Melyik narancskullancs is vagy te?

Okos Tóbiás 2018.01.03. 18:05:40

Minden iskolában van, 10-15 szakképzett, gyakorlott terrorelhárító, így gyerekjáték lesz összehozni, egy minden eshetőségre kiterjedő, jól működő intézkedési tervet. Hiszen ez a cél?! Vagy nem?? :) :)

anonymand 2018.01.03. 18:32:40

@Éhes_ló:

"Zene füleimnek." - füllentettél.
A te füleidnek az lenne zene, ha kihirdetésre kerülne a "Terror-vészhelyzet", ennek okán pedig nem lennének választások.
Az lenne zene süket füleidnek.

anonymand 2018.01.03. 18:34:38

@Éhes_ló:

Más anyját akkor vedd a szádra, ha annak hasmenése van.
Kultúremberként.

megamedve 2018.01.03. 19:55:30

@Éhes_ló: igazad van! Te nem narancskullancs vagy.....
hanem egy köpöcsésze, aki alig várja, hogy egy geciputtony belerejszoljon.
Igen, nincs is olyan, hogy narancskullancs, ugye? Hát persze.

anonymand 2018.01.03. 20:14:28

@Éhes_ló:

Vegyél be valamit, mert megüt a guta.
Csak figyelmeztetlek.
Annyi az elütésed, hogy az már-már a stroke jeleit mutatja.

Csak azért idézem teljes bejegyzésed, hogy ne kölljön ugrabugrálnod, hogy ellenőrizd.
" te már csak tudod mesüge, hogy nekem az ajvékolásotokon tól mi lenne kedves.

A "nem elsznek választások" lemezt elővettétek már hóbagolynál 1993-ban is, majd megismételtétek buktornál 2001-ben és 2014-ben is.
Nem nyertetek, szar jósok voltatok.
Most sem vagytok jobbak.
Lesz demokratikus választás, el lesz verve a pofátok, röhögni fogok rajtatok hetekig megint.

Kultúrember nem narancskullancsozik, még akkor sem, ha hasmenése van és aki ennek ellenére megteszi, az jobb lenne ha inkább a a tetves kurva anyját narancskullancsozná le, te szerencsétlen hülye."
"Kultúrember nem narancskullancsozik" ... és nem mesügézik, és nem szerencsétlen hülyéz valakit, aki tisztességesen szólt hozzá.
Bár engem lehet, mert ezek beleférnek az általam tűrhetőnek tartott kategóriába.
Az anyázás más.
Más kategória.
Szóval: te kezdted.

"A "nem elsznek választások" lemezt elővettétek már hóbagolynál 1993-ban is, majd megismételtétek buktornál 2001-ben és 2014-ben is." - a lehetőség mindig fennáll, és én azt gondolom még mindig, hogy a te füleidnek egy rendkívüli állapot kihirdetése jelentené a legszebb zenét.
Ez a véleményem.

"Kultúrember nem narancskullancsozik, még akkor sem, ha hasmenése van és aki ennek ellenére megteszi, az jobb lenne ha inkább a a tetves kurva anyját narancskullancsozná le, te szerencsétlen hülye."" - a stílus maga az ember(?).
Ez vagy te, ellentétben egy liberálissal, mint pl. én.

El ne feledj bevenni valamit!
Guttman ellen.

anonymand 2018.01.03. 21:08:49

@Éhes_ló:

Akkor idézem magam, jó?
""Zene füleimnek." - füllentettél.
A te füleidnek az lenne zene, ha kihirdetésre kerülne a "Terror-vészhelyzet", ennek okán pedig nem lennének választások.
Az lenne zene süket füleidnek."
Szerintem "tisztességes".
Kérlek, részletezd, hogy mit is tartasz tisztességtelennek!

..."anélkül, hogy hozzád szóltam volna"... - felsőbbrendűségi érzésed tiltja, hogy más kezdeményezzen veled beszélgetést, avagy véleményt írjon bejegyzésedről?

"Egy kupac vagytok, ezer néven, egyikőtök szarabb, mint a másik." - ezeréves kultúrád része a vulgáris szavak használata, vagy ez csak a megszokott stílusod?
Mert az maga az ember(?), ugyi tudod?

"Hazudozás helyett olvasgass." - részletezd kérlek, hol, mit, mikor hazudoztam!
Fáradozásodat előre is köszönöm!

paveway 2018.01.03. 21:40:37

Pötyi néni vezeti a Mókus csoportot, ők délről kerítik be a tenoristákat. Csöpi néni pedig Mi-24-esről ereszkedik le a Bóbita csoporttal és felülről lepi meg a tenoristákat. Leverik és addig tartják sakkban őket, amíg meg nem érkeznek a TÖK-ösök, pirosra pingált páncélosokkal.

1ghost 2018.01.03. 21:41:57

@Éhes_ló: @teéjesenmindegy:

Na mi van te szarházi bérhazudozó orbántroll?Már megint itt rohadsz a neten, nyomorult egy életed lehet.
Ja, majd elfelejtettem. Kilométerekről bűzlesz ahogy a tolvaj, korrupt gazdád mocskát nyalod fel nap mint nap, de már mindenki csak röhög rajtad, hiszen retkes, hazug orbántroll vagy.

Muad\\\'Dib 2018.01.03. 21:49:50

Pedig ilyen tervre szükség van. Csak nem az oktatási intézményeknek kellene megírniuk, hanem pont a megfelelő szakszerveknek és azt szétküldeni az intézményeknek. Mert ennek akkor van értelme, ha egységes tervek vannak.

élhetetlen 2018.01.03. 21:50:05

Már csak ismételni tudok. Engem pár nappal ezelőtt már felvilágosítottak. „Bocsánat, de Te olvastad, hogy miről szól a rendelkezés, vagy anélkül írsz hülyeségeket? Az index cikke szerint "A HIT-ben le kell írni, hogy terrortámadás esetén ki és hogyan veszi fel a kapcsolatot a tanárokkal és a szülőkkel, a sikertelen kapcsolatfelvételeket pedig külön jelenteni kell a fenntartónak. Össze kell írni az iskolában levő vegyszereket is a tisztítószerektől a kémia szertáron át a fűnyíró benzinjéig, és ezeket biztonságba kell helyezni. Nyilván kell tartani az összes alkalmazott tartózkodási helyét, és külön helyet kell kijelölni az élelmiszernek és a víznek." Szó sincs a gyerekek fegyveres kiképzéséről! index.hu/belfold/2017/12/30/hit_honvedelmi_intezkedesi_terv_iskola_ovoda/”. Csak ezt tudtam válaszolni: „Egyébként nem tudom, hogyan zajlik le egy terrortámadás. Két esetet tudok elképzelni. Bemennek, lelőlek mindenkit, mert csak, mert elrettentés. Bemennek, túszokat ejtenek, mert akarnak valamit. Amit nem tudok elképzelni, hogy ebben az esetben a foglyul ejtettek elkezdik értesíteni a szülőket, és akivel nem tudták felvenni a kapcsolatot, azt jelentik a fenntartónak. A terroristák meg nézik. Eszükbe sem jutott elvágni a központi vezetékes telefont, és begyűjteni a mobilokat. „Össze kell írni az iskolában levő vegyszereket is a tisztítószerektől a kémia szertáron át a fűnyíró benzinjéig, és ezeket biztonságba kell helyezni.”. Lehet, hogy naiv vagyok, de nem hiszem, hogy HIT nélkül a bubi mentes ásványvízzel egy polcon tartanák a sósavat. „Különleges jogrend idején csak nagyon indokolt esetben lehet a tanárokat szabadságra engedni”. Ez már más eset, nem a terrortámadás. „és állandó készenlétben kell tartani az “egyéni védőeszközöket is”, amiket terrortámadás idején igényelni is lehet.”. Na, ne. Bent vannak a terroristák, írunk egy igénylést? Bocs, de a terrortámadás kezelésére ezt az intézkedési tervet kb. olyan hatékonynak látom, mint, hogy üljön át egy másik kocsiba.

Muad\\\'Dib 2018.01.03. 21:57:39

@élhetetlen:
Az ugye fel sem merül benned, hogy akkor is kellene valami terv, ha nem a pocok ált.isket éri támadás, hanem egy másik helyeket, de a tek pl. lekapcsoltatja a mobilhálózatokat, mint az előfordul ilyen helyzetekben.
Mellesleg vicces, hogy a briteknél pont azon voltak felháborodva a tanárok, hogy nincs ilyen terv:
"...But the teaching unions have warned that schools' emergency plans for terrorist attacks should be a "key priority" for the Government, rather than being left to "ad hoc" arrangements...

The National Association of Headteachers (NAHT) said that the majority of local authorities also do not to offer advice on school lockdown procedures either.

Chris Keates, general secretary of the The National Association of Schoolmasters Union of Women Teachers (NASUWT), said: “The safety of children and staff in schools should be a key priority for the government.

"Their health and wellbeing cannot be left to ad hoc arrangements. The government needs a coherent national strategy on lockdown procedures.”
"
telegraph.co.uk

Persze, mint írtam, ezt központilag kéne kidolgozni, nem kiosztani az iskoláknak a feladatot.

Netuddki. 2018.01.03. 22:06:32

És nincs egy legény a gáton, aki elküldi a halál faszára, a top HIT pop rock listájával együtt, a balfasz tolvajfideszes élősködőt? Szopogassa a Mozart golyóját az ilyen!

élhetetlen 2018.01.03. 22:06:47

@Muad\\\'Dib: „Pedig ilyen tervre szükség van.”. Biztosan. Csak úgy tudom, tűz, bombariadó esetére van menekülési terv, ami vagy működik, vagy nem. Egy terrortámadás esetén mi többet tudnak tenni a tanárok, diákok, mint egy tűz esetén? Többet biztosan nem, mert tűz esetén, ha ég a lépcsőház is, és nincs menekülési útvonal, még tudnak telefonálni, menthetik őket az ablakon át. A terroristák nem hiszem, hogy nem azzal kezdik, hogy felszámolják a kommunikációs csatornákat, (vonalas elvágva, mobilok begyűjtve). Vagy a HIT része, hogy kinek kell felszökni a tetőre, és füstjeleket adni? Mert az sem megy. Próbálj meg meggyőzni, hogy a HIT biztonságot ad!

Netuddki. 2018.01.03. 22:10:17

@élhetetlen: Ez az egész ostobaság a fidesz választási kampányának a része. Hülye aki nem látja. Teljesen értelmetlen ezzel baszogatni az óvodákat és az iskolákat. Még csak arra sem érdemes az egész, hogy egy hangyafasznyit elmélázzunk rajta.

Muad\\\'Dib 2018.01.03. 22:11:37

@Netuddki.: @élhetetlen:
Feltételeztem, hogy szerintetek a britek nem faszista'orbánista csürhe. De tévedtem. Szegény angolok, ha ezt tudnák...

élhetetlen 2018.01.03. 22:16:03

@Muad\\\'Dib: Na, ezt kikaptam, előbb válaszoltál, mint írtam neked. Nem tudom, mi van UK-ban, csak azt látom, hogy nálunk van menekülési terv, és nem látom, hogy a HIT többet biztosítana, mint a tűzvédelmi. Ott is az van, hogy, ha tudsz a terv szerint menekülni, akkor menekülj, (ha nem tudsz, akkor feküdj hasra, és takard el a fejed, és várd a jószerencsét, ez már csak a saját ötlet). De nem vagyok szakember.

Muad\\\'Dib 2018.01.03. 22:19:35

@élhetetlen:
Ott pont azt hiányolták a tanárok/szakmai szervezetek nagy számban (legalábbis a cikkekből ez derül ki, nem élek ott), hogy nincs meghatározva központilag, hogy pontosan mit kell tenniük. Lezárniuk az iskolát és megtiltani, hogy bárki is kimenjen, ha támadás történik a városban? Meddig kell ezt tenniük? Ki fog szólni nekik, hogy már mehetnek a gyerekek? Kikkel kell megpróbálniuk felvenni a kapcsolatot? Stb...

gigabursсh 2018.01.03. 22:24:04

Azt is tudják ezek a faszfejek, hogy egy ilyen intézkedési terv egy kézikönyv a terroristák számára?

gigabursсh 2018.01.03. 22:25:29

@Éhes_ló: A stílusod alapján, nem tőled várjuk a kultúrember meghatározását.

gigabursсh 2018.01.03. 22:26:53

@teéjesenmindegy: És a tűz fel szokott készülni a riadó tervből, hogy mi a legkényesebb pont?

élhetetlen 2018.01.03. 22:28:21

@Muad\\\'Dib: Sajnálom, hogy egy ilyen egyszerű kijelentést, minthogy a HIT nem tud többet adni, mint egy bombariadó esetére szóló terv, nem tudsz értelmezni. „Feltételeztem, hogy szerintetek a britek nem faszista'orbánista csürhe. De tévedtem. Szegény angolok, ha ezt tudnák...”. Hát, ha az egyszerű, és szerintem épeszű meglátásomban te még fasista orbán csürhézést is látsz, akkor a hiba a te készülékedben van.

gigabursсh 2018.01.03. 22:33:27

@Muad\\\'Dib: Nyilván központilag le lehet írni merre van a menekülő út, melyik a legbiztonságosabb helyiség, stb...

élhetetlen 2018.01.03. 23:14:28

@Muad\\\'Dib: Hát ez van, nem fogok belemenni abba, hogy a függőlegesen megjelent sorvezőt lementsem, beforgassam, elhiszem azoknak, akik megtették, hogy olyanok vannak benne, amit élhetetlen 2018.01.03. 21:50:05 itt írtam, adott cikk alapján. Ennek semmi köze ahhoz, amiről te írsz, hogy, ha a szomszéd kerületben van terrortámadás, akkor kit hívjon az iskola igazgatója. és mikor engedje el a diákokat. Főleg, ha lekapcsolták a mobil szolgáltatást, vagy a vonalast is. Vagy milyen terv kéne, hogy kit küldjön ki, mint felderítőt? Nem értem, amit nagyon „alátámasztva” összehordasz, mert vagy kell egy egy oldalas telefonszám lista, ami, ha működik, jó, vagy a harminc oldalas intézkedési terv nem biztosít többet, mint az, ami most tűz, bombariadó esetére van. És ne menj tovább, hogy kellene az óvodákba egy atomtámadás elleni terv is, mert, ha van atombiztos bunker, akkor az óvónők terv nélkül is leviszik a gyerekeket, ha nincs, akkor fújhatják a tervet. (Ja, a linked meg semmit nem mond az óvodások, vagy tíz éves gyerekek terrortámadás elleni védekezéséről). Na, erről ennyit.

élhetetlen 2018.01.03. 23:31:23

@Éhes_ló: @anonymand: Szegény ló! Megint bántanak? Csak tegnap volt ez a szövegváltásunk: „Az, hogy a „libsik így ajvékolnak, az a magyaroknak azt jelzi, a qrmány véletlenül megint jót és jól cselekedett.”.” Ha neked ez az élvezet, „Visítsatok, ajvékoljatok, zene füleimnek!”, hát füledbe forró ólmot öntsenek.”. Ez volt a bunkó beszólás? Bunkó, a szövegedhez képest?” Csak te tudsz tisztességesen kommunikálni. És már megint az „anélkül, hogy hozzád szóltam volna”. Még mindig azt hiszed, hogy te vagy az angol királynő? Megismétlem a tegnapi tanácsomat: Ha nem bírod, hogy reagálnak a lököttségeidre, akkor ne írj nyilvános fórumra.

ember100 2018.01.03. 23:37:52

Helló !

Igazából két dolog lehetséges
1. Nincs terrorveszély : akkor ez a HIT csak egy porhintés , maszlag választási malac (valakinek ) .
2. Van terrorveszély : akkor ez a HIT nem ér semmit .Ha tényleges a veszély amit kétlek AKKOR minden iskolába , óvodába rendeljenek ki fegyveres őröket .
Csak mint tudjuk ennek a HIT nek a pánikkeltés a lényege semmi más .

Szilárd vélemény 2018.01.03. 23:51:03

@teéjesenmindegy: Nem fáj, csak annyi, hogy egy f@szság és ezzel is megtévesztik azokat, akik megtéveszthetőek és gerjesztik a félelmet az emberekben.

Ahogy @ember100 írta: Ha nincs veszély felesleges, ha van, akkor meg nem elég.

Írod, hogy bizonyos szint alatt mindent választási fogásnak lát az ember. Erre csak annyit mondanék, hogy Lázár által beismerten a narancsot az értelmiségi szavazói hagyták el nagy számban. Gondolom ez azért jelent valamit.

élhetetlen 2018.01.04. 00:09:37

@teéjesenmindegy: „Mert mint annyi mindenhez máshoz is, egy kretén vagy.”. Most egy ilyen kezdésre válaszoljak is? Utána sokkal undorítóbb leszel! „akkor nem csak a hó lesz az akadály, hanem az elhagyott autók is”. Igen, és akkor nem az a szöveg kell, hogy aki el tudott menni valahova, az ne húzza be a kéziféket, hogy le lehessen tolni a kocsit az útról, hanem üljön be nyolcadiknak a másik kocsiba. Mert, ha már nincs üzemanyag, akkor a tulaj sem tudja elindítani a kocsit, és akkor nem mindegy, ki tolja le az útról? Ennyit a rengeteg eszedről. „Mert az óvónő úgy születik, hogy tudja, hogy hol van az óvoda bunkere, ugye?”. Nem, születetten csak azt tudja, hol van a wc, az etető, az alvószoba, a játszószoba. Az szóba sem jöhet, hogy egy tegnap végzett, vagy másik városból költözöttet körbevezetik, megmutatják, hogy mi hol van, mi van. Ősi ösztön kell egy óvoda megismeréséhez. Persze. Jól van, zsenikém, üdvözöllek, én a kretén. Örülsz magadnak?

ember100 2018.01.04. 00:18:02

@teéjesenmindegy:
Helló !

Azt hiszem a szintet hagyjuk :)
Ugye Te is azt szeretnéd ha a kórházban a sebész helyett a szemész műtse meg a kezed ? :)
Mert itt most arról van szó hogy a terroristákkal való elbánásban legjártasabb iskola-óvoda igazgatók készítsenek tervet :)
Szép ki műtét lesz .
Azt hiszem megbeszéltük a szintet :)

morph on deer 2018.01.04. 00:58:45

“Mit tesz majd Editke néni és a Napraforgó ovi Pillangó csoportja, ha jönnek a csúnya terrorista bácsik?”

Pedig van megoldás, az egyetlen és az igazi: szalmára kell térdepelni Lucanapon és imádkozni a mindenható orbán viktorhoz!
Ugyanis ha ez nem segít, akkor semmi.
Istenbizony!

morph on deer 2018.01.04. 01:14:37

@Muad\\\'Dib:
“ Ki fog szólni nekik, hogy már mehetnek a gyerekek? Kikkel kell megpróbálniuk felvenni a kapcsolatot? Stb...”

Ha a helyi katasztrófavédelem/polgári védelem/rendörség nem rendelkezik már most is erre nézve végrehajtási protokollal, akkor el kell dobni az egészet!

Nem az iskoláknak/óvodáknak kell kitalálni, hogy mit is kéne csinálniuk baj esetén, hanem az erre szakosodott hatóságoknak KELL tájékoztatni az iskolák/óvodák vezetőit és személyzetét!

Micsoda hülyeség ez, de tényleg?
LUDmilla néninél libasorba kell majd állni, Ram Boldizsárnál meg laposkúszás, fogad közt késsel?

Az egységes védelmi/védekezési terv rájuk vonatkozó részét kell ismerniük, az az ő dolguk!
A kormányé meg az lenne, hogy garantálja az állampolgárai védelmét!

Nem tudom egyébként elhinni, hogy ne lenne már szervezés alatt egy Mészáros Lőrinc által birtokolt “óvodavédelmi akadémia” stadionnal és szállodával!
A kisvasútat meg majdnem elfelejtettem, pedig az végre oda illene.

Vagy a “Nyilas Misi” ifjúsági lövészzászlóalj, cselből eleve háttal állva.

Atyaég.

morph on deer 2018.01.04. 01:18:20

@ember100:
“..a terroristákkal való elbánásban legjártasabb iskola-óvoda igazgatók..”

Nem kell aggódni, mert mindnyájukat elküldik László Petrához felkészülni a terrorista elemekkel való találkozásra..!
Fog az menni.

morph on deer 2018.01.04. 01:26:16

@teéjesenmindegy:
“ hogy készítenek egy dokumentumot, hogy szükségállapot idején, terrorveszély esetén mégis mit kell csinálni?”

Nem az a baj, hogy készítenek, hanem az hogy kik!
Ez nem az ő dolguk, hanem a hozzáértőké, tudod?
Mondjuk TEK, meg katasztrófavédelem, meg ilyenek összedugnák a kis buksi fejeiket és kitalálnák azt a pár szükséges lépést amit baj esetén lehet, és kell tenni, - ha lehet, - és aztán vennék a fáradságot és tájékoztatnák az érdekelteket, hogy mit, hogyan.

Mert ez lenne a dolguk!
Az ő dolguk, és nem az óvónőké!

Muad\\\'Dib 2018.01.04. 01:39:43

@morph on deer:
Ugyanazt írod, mint én rögtön az elején:
@Muad\\\'Dib:
A többi vita már csak azon ment, hogy egyeseknek beindult a nyáltermelésük és már ott tartanak, hogy minden központi terv is hülyeség.

morph on deer 2018.01.04. 01:40:20

@teéjesenmindegy:
“a terroristák este betörnek, elolvassák az ovi honvédelmi/katasztrófavédelmi tervét,”

1 - Akkor qrva könnyű lesz elkapni őket, mert eszméletlenre röhögték magukat amint Rózsi néni tervét megismerték, mely szerint felfújt papírzacskók sorban történö elpukkantásával a géppisztolysorozat hangját imitálva próbálják majd távozásra bírni a vérszomjas terroristákat...

Végül is a terv bevált, ha nem is úgy...

2- A terroristák elolvassák a tervet, és ott helyben harakirit követnek el, vagy ecc-pecc-kime-heccre egyszerre felrobbantják magukat, mert rájönnek, hogy Rózsi néni ördögi tervével szemben teljesen esélytelenek, hiába minden, és Allahu akbar meg ilyesmik.

És ez a terv is bevált!

Látod, hogy milyen okos is pártunk, kormányunk, népünk bölcs és rettenhetetlen vezére?

Gandosz 2018.01.04. 01:42:06

@teéjesenmindegy:
Ócska bérretegő duma
Központosítanád a felkészülést, mi? Helyi ismeretek, körülmények nem számítanak, ugye?

Gandosz 2018.01.04. 01:42:55

@Gandosz:
előző hozzászólás @morph on deer: -t illeti

morph on deer 2018.01.04. 01:57:01

@Gandosz:
Azért te sem olvasol el minden szót, de mindegy is.

Központi utasításra a felelős szakemberek által kisolgozott alapkoncepciók mentén a területileg illetékes katasztrófavédelem/polgári védelem/rendőrség által az intézmények vezetői és szemèlyzete tájékoztatva, stb.

Azaz nem minden iskola, meg óvoda a saját feje után csinál valamit valahogy, hanem követik az összehangolt terv rájuk vonatkozó részét!

Nézz utána, hogy hogyan zajlik pl egy hurrikán-riadó meg az esetleges evakuálás olyan helyeken, ahol van ilyen, akkor (talán) fogod látni, hogy miről beszélek. Az, hogy adott esetben életben maradsz-e, - vagy ebben az esetben a gyerekeid - az nehogy már azon múljon, hogy Rózsi néni eltalálta-e véletlenül, hogy mit is kéne csinálni, vagy rosszul gondolta, és elcseszte, sajnos!

Feltéve, ha Rózsi néni nem ex Delta vagy Mosad kommandós, mert akkor én tévedtem.

morph on deer 2018.01.04. 02:23:26

@teéjesenmindegy:
“Ott egy 60 oldalas ajánlás, hogy x veszély esetén"olyan helyre, ahol nincs éghető anyag, de a falak vastagok" kell vinni a gyerekeket, ebből nyilván az igazgató tudja, hogy melyik iskolaudvar vagy pince, vagy fasztudja mi felel meg ennek.”

Mert ezt eddig nem tudta?
Meg azt se, hogy tűz elől ne a szalmakazalba bújj, hanem “ne legyen éghető anyag, de a falak vastagok” lehyenek. Az, hogy a tető is éghet gondolom csak a második kötetben jön ki. Az meg még fel sem merült, hogy tűz esetén a füst/szénmonoxid mérgezés az elsőszámú halálok, főleg gyerekeknél, tehát NEM maradsz az épületben, stb.

Amikor én voltam iskolás már akkor is volt az iskolában tűzvédelmi megbízott, a tűzoltók is szoktak jönni tájékoztatót tartani, filmvetítés, demonstráció, stb, sőt tűzriadó gyakorlatok is voltak! Ja, és evakuáltuk az iskolát, közben még arra is figyelni kellett, hogy senki ne maradjon bent.
Ez most mind nincs így, és ehelyett lesz “terv”?
Ezt komolyan kérdem, mert nem tudom.

Most akkor kell tervet csinálni, vagy nem kell tervet csinálni, ne szórakozt, légyszives! (De csak halkan válaszolj, mert még meghallja a Soros!)

morph on deer 2018.01.04. 02:37:18

@teéjesenmindegy:
“Egészen biztos, hogy voltak ilyen vicces faszfejek nizzában, meg párizsban is...”

Ott az volt a baj, hogy orbán még nem vette át a teljes hatalmat Európa fölött, és így nem volt kitől kapniuk 60 oldalt a vádelemre!
Bár 60 oldalt még vígan átvisz az AK olyan távolságból, de az elv a fontos, nem? Az, hogy törődnek velünk!
Az, hogy népünk bölcs vezére szívén viseli minden gyerek sorsát, - már ami a honvédelmi feladatokat illeti.
Miért, hát az is valami! Különben sem kell annyit zabálni, mert tele hassal komolyabb károsodás ér, ha beléd lőnek.

Nem arról van itt véletlenül szó, hogy kapnak egy kitöltendő dokumentumot, - checklist - ahova be kell írni a megfelelő rubrikába a választ, hogy hány fő hova fér, ki a felelős, hol a vízcsap, stb, meg a helyi orvos, rendőr, pap, akármi?

Mert ilyesminek még lenne is értelme.
Tudsz te erről valamit?

2018.01.04. 04:10:20

"a migrációs válság következtében Európának nincs olyan pontja, ahol ki lehetne zárni, hogy terrorcselekményt követnek el"

jó ez a muszlim lego.
már el is felejtettem.
bár akkoriban a jobboldalon még a muszlimbarátság volt a divat. palesztin zászlók, magyarábok, ilyesmi.

2018.01.04. 04:13:52

@anonymand: látod, papám, ez a kettős mérce.

anonymand 2018.01.04. 04:22:50

@élhetetlen:

Mintha lóhoz imádkoznál.
Mert foganatja nem lesz.
Ő vádol másokat azzal, amit maga művel (ölég alacsony szinte), ám nem csak itt.

anonymand 2018.01.04. 04:44:43

@aleksz róz:

El köll keserítselek.
Nem kettős mércének vélem fent leírtakat, hanem pongyola fogalmazásnak, hülyeségnek.
"a migrációs válság következtében Európának nincs olyan pontja, ahol ki lehetne zárni, hogy terrorcselekményt követnek el" - ezzel a mondattal nem értek egyet.
Ugyanis nem (csak) a migrációs válság miatt nem kizárható a terrorcselekmény (a világ bármely pontján).

gigabursсh 2018.01.04. 07:02:32

@teéjesenmindegy: Remek. Tehát lesz egy terv, hogy az óvónéni hova terelje a gyerekeket, ha egy őrült arab késsel hadonászik az utcán. Vagyis ha én terrorista lennék, oda tennék egy időzített bombát majd a megfelelő időpontban késsel elkezdenék hadonászni, majd gyorsan elhúznék. Most erre mit mondjak? Teljesen idióta vagy.

gigabursсh 2018.01.04. 07:03:34

@Gandosz: Te buktál meg a tartalék nickeddel.

gigabursсh 2018.01.04. 07:07:44

@Figy L M 1 ideYEeeah: Látom te is veregeted az egyik legmocskosabb pofájú haverod vállát. De hogy sikerült a szokásos egy mondatos böffentésednél hosszabbat írnod. Béreltél egy majmot segíteni?

gigabursсh 2018.01.04. 07:09:21

@teéjesenmindegy: "A tűznek leginkább ki lehet találni, hogy melyik a legkényesebb pont. "

Őőőő.. tehát a tűz elől titkolni kell, melyik helyiség milyen tűzveszélyességi osztály. A tűzriadó tervet pedig véletlenül sem olvashatja el. :-))

guvat 2018.01.04. 07:13:55

Baromság! Nem kell készülniük a terrortámadásra! A szabadpiac és a tőke szabad áramlása majd ezt is megoldja, mint annyi minden mást.

DFK 2018.01.04. 07:48:33

Az a gáz, hogy a poszter és támogatói is tudják, hogy hazudnak. De mi mást várj balról. Nem véletlenül kell először balra nézni a járdáról lelépéskor: a veszély mindig balról jön.

citrix 2018.01.04. 08:10:23

Az hogy egy elmebeteg létrehozta újra a pártállamot, a legsötétebb kommunista időszak korszerűsített hierarchiáját építi fel már önmagában sokat elmond ennek az országnak a tűrőképességéről és sunyiságáról. Az ovisok bevonása a bolsevista ideológiába megint átlép egy vonalat amit nem szabadna hagyni (de hagynak az ott dolgozók és lapítanak). Meg kell tagadni az intézkedési terv kidolgozását, be kell adni 30 oldalt amin az áll: Éljen a PÁRT. Ha a PÁRT minden utasítását végrehajtjuk ész nélkül akkor magunkra vessünk a jövőt nézve.

Indriq 2018.01.04. 08:17:41

@Éhes_ló: ha törvény van rá, miért most vette elő a kormány? törvény van a tűzvédelmi oktatásra is, azt mégse kapta elő. A válasz amúgy egyszerű, a hozzád hasonló debileket a félelemmel egész jól nyájba lehet terelni.

Indriq 2018.01.04. 08:19:59

@DFK: "Az a gáz, hogy a poszter és támogatói is tudják, hogy hazudnak. De mi mást várj balról. Nem véletlenül kell először balra nézni a járdáról lelépéskor: a veszély mindig balról jön."
Nem árt ha tudod, hogy jobbra is kell nézni, mert onnan is jöhet veszély. Vagy te a szokásos idióta vagy, és ha balról csapnak el, akkor ajvékolsz, ha jobbról akkor odatartod a segged is?

babbaba 2018.01.04. 08:23:40

@Okos Tóbiás: . Ja, ezer nagykamasz szakképzős gyerekre, egy portásbácsi. Még egy biztonsági őrt sem vesznek fel, hogy behajtsa ( ki se engedje) a gyerekeket az utcai bagózásról. Na azokat egész jól megtámadhatnák, ha akarnák. Ha valóban ilyesmit szeretnének. (Szerintem kizárt.) Előbb a személyi és tárgyi feltételeket és jogköröket kéne rendezni! Az persze nagyon sok pénzbe kerül. Nem lesz ebből semmi, csak a félelem fenttartás a célja.

babbaba 2018.01.04. 08:28:44

@guvat: Mondjuk készülni kell! Sok sok fegyveres biztonsági őrt felvenni iskolanagyságtól függően, de minimum iskolánkét váltásonként hármat, megfigyelő kamerákat telepíteni tucatjával, amiket egy alkalmazottnak figyelni kell, jogköröket adni a fegyveres biztonságiaknak......mint minimumprogram. Lesz erre legalább annyi, mint a stadionokra? Vagy csak kamuzgatunk?

papierusz 2018.01.04. 08:43:22

@Éhes_ló: nem lehet ezekkel szót érteni, hagyd. Most ez csípődött be nekik, holnap más. Lehet hogy "Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy egy szabolcsi, baranyai kicsi iskolába járó gyerek terrortámadásnak legyen kitéve", de egy tetszőleges budapesti iskolában kicsit nagyobb. Ki tudja mit hoz az élet, 201-ben szerintem senki nem számított arra, hogy 2015-ben migránscsordák törnek át a magyar határon.
Miért baj az, ha van válságforgatókönyv? Miért baj az, ha akármilyen vészhelyzet esetén tudják a dolgozók, hogy pl. helyzettől függően hová kell terelni a gyerekeket, melyik ajtót kell nyitni, melyiket zárni, milyen telefonszámokat kell felhívni, milyen eszközöket kell felhasználni, illetve nem felhasználni? Állítom, hogy sok iskolai tanár az iskolájából ismeri a tanári irodát, a folyosót, amin keresztül közlekedik és azt a néhány osztályt, ahol tanít. Vészkijáratokat, bűvőhelyeket már szerintem annyira nem ismerik pedig kellene.
Na mindegy is, csak a sok szerencsecsomag ebből azt a huppot veri, hogy a pedagógusoknak fegyverrel kell fogadnia a terroristákat.

guvat 2018.01.04. 08:51:57

babbaba
Dehogy kell készülni! Majd ha ott a baj, akkor Editke néni ráér eldönteni, hogy egy viszonylag védett területre vigye az ovisokat, vagy sikít egy nagyot és azt mondja nekik, hogy fusson ki merre lát!

dare 2018.01.04. 09:59:58

A régi jól ismert játék, a tűz, víz, repūlő játszása közben nem lesz elég csak bemondás alapján cukkolni a gyerekeket, hanem égő fáklyákkal, vizestömlővel, és légvédelmi szirénával kell majd hangulatosabbá tenni a játékot.
Egyébként ismerek olyan óvónőt, aki teljesen kezelhetetlen gyerekeket is képes megfegyelmezni.
Neki egy terrorista csak levezetés lenne.

babbaba 2018.01.04. 12:36:26

@teéjesenmindegy: Csk kérdezem csendben. szerinted vamn rá pártíz milliárd, hoyg midne intézméynben meglegyenk a tárgyi és személyi feltételek, hogy valóban m egvalósuljon a nagy terv, vagy csak akamu az egész .ésés hiába maygarázod gyakorlatilag egy darab papír lesz az egész?

Én fogadok az utóbbira.

Megjegyzem a gyakorló (más nem volt harminc év alatt mióta a feleségem tanít) tűzriadónál (feleségem tanár), minden alkalommal ott van a munkavédelmi megbízott. Nélküle nincs olyan. Ha tűz lenne, , mondjuk az elsők és az előtte lévő lépcsőházban, érdekes lenne, hogy menekülnének a gyerekek. Mert ara nem nagyon gondoltak. szépen levonulnak, a portás szaggatottan csenget és kész. De, soha nem gyakorolták, hogy mi van, ha nem tudnak levonulni, vagy ahol csengetnének az a helyiség (is) ég.

Szóval a tűzriadóterv és végrehajtása is csak egy kipipálandó adminisztratív szarakodás (és valakiknek jó mellékállás), pedig annak valóban lehet jelentősége és ráadásul azt szakemberek csinálték. Érdemes ekkora vehemenciával védeni azt a mostani tervet? Végiggondolta ezt valaki? Akárcsak te is? Már ha ennyire jó ötletnek tartod.

élhetetlen 2018.01.04. 18:54:00

@anonymand: „Mert foganatja nem lesz.”. Tudom, na!!! De jólesett! Bocs.

élhetetlen 2018.01.04. 19:11:13

@Éhes_ló: Hát igen. Úgy tűnik, lehet így is élni, ahogy te, trágár vagy, de másokat minősítesz bunkónak, de azbeszt arcbőrrel, betonba falazott aggyal. Arcbőr nem ég le, normális gondolat nem jut be az agyadba, elég, ami bent van. Teljes biztonság! @papierusz: te is hasonlóan jó vagy, neked is gratulálok!

taga20 2018.01.04. 19:49:45

@Éhes_ló: mi van narancskullancs, má várod a milot, mi?

csak te térdelnél, és nem ő:)))

élhetetlen 2018.01.04. 20:08:24

@teéjesenmindegy: Kedves embertársam, mert sajnos az vagy. Ha az agyadat nem arra használnád, hogy válogatott sértéseket találj ki, (amik engem nem érdekelnek), akkor talán maradna kapacitás a dolgok átgondolására is. „akkor nem csak a hó lesz az akadály, hanem az elhagyott autók is.”. Igen, fagyjon meg a család, vagy a saját, vagy a másik kocsiban, de legyen ott a kocsikulccsal. Mert a TEK a kocsi elmozdítását csak a felvonulási területekről tudja megoldani, ha a tulaj nem tud róla, hogy el kéne mennie, vagy ott is várnak az esemény végéig, hogy mikor jön a tulaj a kulccsal.
„Melyik a kijárat, és melyik a bunker bejárata? Hova kell szaladni, ha a poroltót keresi és hova ha a vegyvédelmi ruházatot? Akkor ez nem a kibaszott tűzrendvédelmi terv, meg a HIT, te barom? Annyira sötét vagy mint a fasz bazmeg.” De tűzvédelmi terv megvan minden közintézményben, és, ha szerinted is ez a HIT, akkor mit kell megírni nyárig? Valami logikát, ha lennél szíves. Ja az nincs, mert elfogy az agyi kapacitásod a választékos mocskolódásra.
Csak egy másik okos hozzászólásodhoz. „Bazmeg, ha neadjisten egy késes idióta allahakbározik az utcán, és szúr akit lát, akkor bazmeg legyen erre felkészülve az óvónő, és mondjuk terelje be a gyerekeket egy olyan helyre, ahol nem éri őket semmi vész. EZ tényleg akkora nagy probléma nektek?” . Ha csak ez van, akkor lehet telefonálni, és jó esetben a rendőrség lerúgja. Ha egy terrorista csoport betör egy iskolába, akkor két esetet tudok elképzelni. Bemennek, lelőlek mindenkit, mert csak, mert elrettentés. Bemennek, túszokat ejtenek, mert akarnak valamit. Amit nem tudok elképzelni, hogy ebben az esetben a foglyul ejtettek elkezdik értesíteni a szülőket, és akivel nem tudták felvenni a kapcsolatot, azt jelentik a fenntartónak. A terroristák meg nézik. Eszükbe sem jutott elvágni a központi vezetékes telefont, és begyűjteni a mobilokat. Jó lesz a HIT, amibe még valami olyan is szerepel, hogy terrortámadás esetén igényelhetnek bizonyos védőeszközöket. Nem érek vele semmit, csak mégegyszer ajánlom, hogy érvek farigcsálására használd azt a kevés eszedet, mert ha csak mocskolódások farigcsálására fordítod, akkor nem fog fejlődni emberileg.

taga20 2018.01.04. 20:54:53

@teéjesenmindegy: vigyázzá, me annyit gépelsz fityesznyugger, hogy a farhátad odaég a végén:)

te vagy az élő példa arra, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.

taga20 2018.01.04. 21:56:29

@teéjesenmindegy: "De még hülyeséget sem beszélek." ez mekkora tőled agyhalott!

te nem vagy nyugger, de egész nap itt baszod a rezet. szakadok rajtad nyugger:)))

élhetetlen 2018.01.04. 22:16:15

@teéjesenmindegy: Értem, nem te éltél kő alatt, és te nem tudod, hogy a katasztrófa elhárítás, azaz a rendkívüli hóhelyzet kezelése a TEK feladata. És te vagy az a csodálatos családapa, aki méteres hóban elküldi a feleségét mondjuk két kisgyerekkel, valami melegedőt keresni, hogy te ott maradhass a kocsikulccsal, mert te nem vagy hülye.
Ezt meg nem én írtam, hanem te: „Hova kell szaladni, ha a poroltót keresi és hova ha a vegyvédelmi ruházatot? Akkor ez nem a kibaszott tűzrendvédelmi terv, meg a HIT?” Te mostad össze a kettőt, de persze, nem te vagy a hülye, csak az, aki olvassa a hülyeségeidet. „Mondjuk az óvodától iskolától egy kilométerre. De legyen háromra.”. Igen, de, hogy ezt kezelni tudják, ahhoz nem az óvodának, vagy az iskolának kell intézkedési tervet készíteni, hanem valami központi értesítési rendszer kell, ami értesíti az iskolát. De nem erről van szó, hanem arról, hogy „Az index cikke szerint "A HIT-ben le kell írni, hogy terrortámadás esetén ki és hogyan veszi fel a kapcsolatot a tanárokkal és a szülőkkel, a sikertelen kapcsolatfelvételeket pedig külön jelenteni kell a fenntartónak. Össze kell írni az iskolában levő vegyszereket is a tisztítószerektől a kémia szertáron át a fűnyíró benzinjéig, és ezeket biztonságba kell helyezni. Nyilván kell tartani az összes alkalmazott tartózkodási helyét, és külön helyet kell kijelölni az élelmiszernek és a víznek.", stb. index.hu/belfold/2017/12/30/hit_honvedelmi_intezkedesi_terv_iskola_ovoda/”.
De semmi gond, te tökéletes értesz mindet, értesz mindenhez, sajnos, a logikus érveléshez kevésbé, mint a mocskolódáshoz, de nem gond, mert attól, hogy hogy faszozol, balfaszozol, baromozol, még nem leszel okosabb nálam, csak szánalmasabb. Na, rólad ennyit. Így kezdtem az első válaszomat: „Mert mint annyi mindenhez máshoz is, egy kretén vagy.”. Most egy ilyen kezdésre válaszoljak is? Utána sokkal undorítóbb leszel!”, tehát nem lepődtem meg. Azt írsz, amit akarsz, tovább nem foglalkozom veled.

élhetetlen 2018.01.04. 22:56:41

@teéjesenmindegy: @taga20: (neked csak értesítés). Nos, látom, hogy a hátam mögött is áztatsz, akkor most olvasd el ezt: file:///C:/My%20Documents/SM/minta_utmutato_honvedelmi_intezkedesi_terv_elkeszitesehez.pdf , és keresd meg benne ezt a mondatot: „Szükség szerint a létszámnak megfelelő védőfelszerelés igénylése”. Vagy előre kell tudnod akár hónapokkal, hogy valami lesz, mert az ellátón keresztüli átfutás annyi, vagy? És még én vagyok a hülye, nem te, ugye? Mert a veszélyeztetettséget, fenyegetettséget tudod hónapokkal előtte, adott iskolára. Nem? Akkor felkészülés, de mindenhol, minden iskolába megigényelni, betárazni a vegyvédelmit, az élelmet pár hónapra, a vizet, stb. Ja, arra nem telik, töltsünk ki papírokat, az megold mindent. Ha támadás van, azt már leírtam, azon ez a papírköteg nem segít. Ez meg a te agyadig nem jut el.

élhetetlen 2018.01.04. 23:12:02

@Éhes_ló: Hú, most kifogtál rajtam. Ez valami nagyon kifinomult lóságbeli misztikus utalás lehet, mert ezt tényleg nem értem. „mosdó = törölköző”. És ez a kettős mérce, vagy az egy független mondat? Vagy csak utalás arra, hogy ne keressek értelmet a mondandódban, mert az értelem nélkül is értelmes szerinted?

morph on deer 2018.01.04. 23:34:40

@teéjesenmindegy:
“Te balfasz! AZ szerinted nem a tűzraidó TERVnek volt a gyakorlása???? Komolyan, ennyire hülye vagy? Talán nézz utána a TERV szónak a lexikonban.”

Be fogsz rekedni, ha így ordibálsz!
Ráadásul szóltam is, hogy ne kiabálj, mert mi lesz, ha Soros meghallja, hogy a “terv” került szóba?
Még a végén nevetne is..!

Arról már nem is beszélve, hogy így mindenki megtudja rólad, hogy agymentes fideszesként hangoskodsz, és nincs miről!
Lehet, hogy a saját óbégatásod zavart meg, pubika?

Tűzvédelmi protokollnak eddig is KELLETT léteznie, anélkül nem működhet intézmény sehol Európában, világos?

Amit viszont hígagyú vezéred most akar, az a TERV, amihez - tőled tudom - 60 oldalas segédlet készült, a TERRORTÁMADÁS esetére alkalmas védekezésnek az intézmény vezetői által kiagyalt módját kell tartalmaznia, nem kevesebbet!

Tehát NEM a tűzvédelmi menekülési tervről van szó, hanem arról, hogy mit tegyen Jancsi és Juliska, ha valami gyökött agyú kretén rátámad az óvodára!
Vagy esetleg a polgármester akarja szalmára térdepeltetni a gyerekeket, ami sokkal valószínűbb..!

Szóval elmehet dicső vezéred a francba a teátrális ötleteivel, és meg is mondom, hogy miért: mert ha valóban támadás éri az óvodát/iskolát, akkor cirka szart se ér, ha meg mégsem, akkor meg halál feleslegesen idegesítik a köznépet már megint!

Én láttam az biztonsági kamerák felvételét arról az esetről, amikor egy volt diák egy szamurájkarddal látogatta meg korábbi iskoláját, ahol még kapusszolgálat is volt. Azzal kezdte, hogy az ott álló tanárt lekaszabolta, aztán meg azt akit utolért, - két halott, tucatnyi sebesült. Aztán úgy husz-valahány perc múlva lelőtték, de addig még rohangált az épületben a kardjával.

És tudod, hogy miért nem volt több áldozat? Mert amikor felfogták, hogy miről van szó, - először poénnak, szerepjátéknak vették, akik nem látták az első pár esetet. - mivel többszintes épület volt, berohantak az osztálytermekbe, magukra zárták és eltorlaszolták az ajtót, mindezt maguktól, terv nélkül!

Mert nem ismerték viktort, a védelmezőt, azért! Lehet, hogy nem is az lett volna a tervben, mert mondjuk ott csak konyhakés és géppisztoly szerepel, és akkor ott állnak, szemben a hülye nindzsával! Most képzeld el: 34 oldal, és sehol egy kard!

Szóval lehet tovább óbégatni, de ez nem más, mint egy ócska propaganda trükk, nem több!
Mert megvédeni ugye nem lenne képes senkit semmitől, sem orbán, sem a TEKje az összegrafittizett páncélosával, de majd most legalább lesz kire hárítani a felelősséget.
Felaprították a 4/b-t?
Bummer! Rózsika tehet róla, rossz volt a védelmi terve, de kár, igazán sajnáljuk..! Majd a Balog tiszteletes imádkozik értük, oszt jónapot.

Ne is haragudj, de ezt nem lehet komolyan venni. Ezt sem!

A fakardot és a papírcsákót minden fideszesnek ingyen biztosítja a párt!
Meg vagytok védve, baszky..

babbaba 2018.01.05. 03:52:05

@teéjesenmindegy: Szóval csak írni kell. Rendkívül intelligens. Te el se tudod képzelni, mit kéne e, és ahhoz milyen anyagi és emberi erőforrás kell. (Ahhoz érteni is kéne, de te a nyolc elemiddel...) Azt hiszem ez nagyjából így is lesz, mert egy ilyen tervet (ha komolyan vesszük) egy biológia szakos tanár, akit igazgatnak kineveztek se tud elkészíteni. Semmi értelme nem lesz, csak a Köpcös rettegéséének emlékművei lesznek, valódi bajnál nulla támpontot adnak majd.

Szar idők, szar emberek.

élhetetlen 2018.01.05. 15:39:44

@teéjesenmindegy: Ha nem lennél egy mocskos szájú bunkó, akkor rájöttél volna, hogy mindegy, hogy TEK-et vagy katasztrófavédelmet mondok, mert egyiknek sem jelent gondot eltakarítani egy kocsit az útból, és arra is rájöttél volna, hogy véletlenül küldtem el a lementett, beforgatott változatot. Egy mellényúlás meg csak szerinted sötétség és balfaszság. De, hogy a te stílusodban zárjam le ezt az épületes beszélgetést, a te kurva anyádat, és b@szd szájba a harapós lovat. Na, pá!

Hungry horse 2018.01.06. 18:13:30

@taga20: beteg perverz barom vagy, takarodj a kurva anyádba!

Hungry horse 2018.01.06. 18:14:07

A tapló kápó pedig mehet taga után a szar cenzúrájával együtt.
süti beállítások módosítása