B1 blogcsalád



A Fidesz vezetőinek egy része se örülne Orbán újabb kétharmadának

2018. január 01. - nickgrabowszki

Gulyás Gergely utalt rá, hogy a pártvezetésben vita van a politikai ellenfelek adminisztratív-hatósági levadászásáról is.
gg_1.jpg

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője adott egy rettenetesen hosszú interjút az atv.hu-nak az előző év utolsó napján, amelyből a következők derültek ki (ha valaki nagyon figyelt):

  • április 8-án lesz az országgyűlési választás (ez a lehető legkorábbi időpont, és az utolsó 3 államfő -beleértve Ádert -  mindig azt választotta);
  • csak 1 hétig ülésezik a parlament februárban (ami összefügg a választás időpontjával);
  • Orbán nem áll ki miniszterelnök-jelölti vitára (mert nem tudja ki, a kihívó).

Továbbá burkoltan elismeri, hogy hazugságra épül a kormány kampánya ("az ön állítása nem az, hogy a Soros-terv nem létezik, hanem, hogy a Soros-terv létezik ugyan, de annak állításai részben eltérnek a Nemzeti Konzultáció állításaitól. Ez egy másik vita..."), valamint az ellenzéket hibáztatja azért, hogy nem ért egyet a kormánnyal, tkp. azért, hogy nem kormánypárti.

Még érdekesebbek azonban azok a részek, amelyek valamiféle belső vitákra látszanak utalni a Fideszen belül. Gulyás ugyanis

  • nem tart indokoltnak egy újabb népszavazást (és nem azt mondja, hogy nem lesz ilyen, ami arra utal, hogy a Fideszben vannak, akik nem tervezik a közpénzből folytatott permanens kampány leállítását);
  • elszántan tiltakozik az újabb kétharmad lehetősége ellen, ami - feltételezve, hogy Gulyás tud számolni és ismeri a hatályos választási szabályozást - nem azt jelzi, hogy nem tartja lehetőségnek, hanem azt, hogy

ő nem szeretné, ha ismét túlhatalomhoz jutnának.

Nehéz nem arra a következtetésre jutni, hogy a frakcióvezető attól tart, az újabb kétharmad birtokában alapjaiban alakítaná át az ország közjogi berendezkedését a Fidesz, és ő (illetve a mellette és a mögötte állók, főként Kövér, esetleg Lázár vagy Áder és talán Kósa) ezt a tervet ellenzi.

Innen már az is kitalálható, ki áll a másik oldalon: Orbán miniszterelnök, Rogán propagandaminiszter és a Habony nevű informális kormányfői tanácsadó. Gulyás mondandójából ki lehet hüvelyezni, hogy

a Fidesz vezetőinek egy része áll szemben, de legalábbis vitában a saját kormányával.

Ugyanerre utal, amikor Gulyás az Állami Számvevőszék büntetéseiről beszél. Először is leszögezi, hogy csak a Jobbik költségvetését érinti érdemben, valamint hogy - bár jogszerűnek tartja - politikai hiba volt:

 az én megítélésem szerint  a bírság kilátásba helyezésének időpontja politikailag a Jobbiknak használ, nekünk pedig árt.

Mégpedig azért, mert a Jobbik az áldozat hálás szerepében tud feltűnni, a Fidesz pedig az egyik potenciális ellenfelének hóhéraként. Gulyás ugyanakkor hangsúlyozza,

  • végleges ÁSZ-döntés még egyik bírság esetében sem született;
  • ha születne, és elmarasztaló lenne, az idei országgyűlési választást akkor sem érintené: "a választási indulásra való jogosultság nem nem függ össze az ÁSZ-bírsággal", azaz az esetleges büntetés estleges be nem fizetésével.

Ami azért különösen érdekes, mert eddig arról volt szó, hogy az ÁSZ-bírságot a NAV adók módján hajtja majd be, azaz az egyik rivális, a Fidesz jelöltje, Tállai államtitkár dönthet arról, inkasszózza-e a Jobbik számláját. (Ha igen, akkor azzal nyilván teljesen lehetetlenné tenné a - jogszerű - kampányolásukat.)

Gulyás ezzel kétfelé is üzent: egyfelől a Jobbiknak, hogy ne aggódjanak. Másfelől viszont a vezető kormányköröknek, hogy még nem késő visszavonni, mérsékelni vagy a választás utánra halasztani bírságot. Tehát, hogy

álljanak le a Jobbik hatósági levadászásával.

Ehhez még az indoklást is felkínálja, amikor tagadja, hogy az igény a büntetésre a kormányoldalról érkezett. Azaz elég ráfogni Domokos elnökre, hogy túlbuzgó volt, és Orbánék moshatják a kezüket, és tehetnek úgy, mintha semi közük nem lett volna a dologhoz.

Gulyás interjújából erősen úgy tűnik tehát, hogy a Fideszen belül két meghatározó irányzat létezik. Az egyik a mérsékelteké, a másik Orbán szűkebb köréé. Az előbbiek kétfrontos harcot vívnak egyrészt az ellenzék, a balliberálisok, Soros, a migránsok meg mindenféle létező és fiktív ellenfelek ellen, valamint Orbán és környezete ellen, amelyik

  • újabb kétharmados felhatalmazással radikálisan nyúlnának az országhoz, és beteljesítenék a 2010-ben elkezdett rendszerváltást;
  • továbbra is permanens kampányokkal hiszterizálnák a közéletet, valamint tartanák rettegésben és ezzel egyben a Fidesz táborát;
  • adminisztratív eszközökkel, az ellenfelek hatósági vegzálásával szüntetnék meg a politikai váltógazdaság lehetőségét, üresítenék ki a parlamentáris demokráciát.

A kormányoldal eme két tábora között ott a mocsár. A jakobinusok alig várják az újabb kétharmadot, a girondisták ellenben rettegnek tőle.

Ugyanúgy, ahogy Simicska és köre nem bontott pezsgőt 2014-ben az akkori kétharmadra. És milyen igazuk lett.

(Kép: Gulyás Gergely/Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2113538317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azigaziraptor 2018.01.01. 18:32:36

Mi - normális emberek - sem!

LKerekes 2018.01.02. 03:44:16

Hülye cikk, hülye liberálisoknak.

babbaba 2018.01.02. 06:00:36

Szerintem sima többségük se lesz. lehet, hogy a legtöbb mandátumot szerzik, de nem tudnak egyedül kormányt alakítani. Akkor majd elválik a szar a májtól, ki akar változást és ki megy be inkább a hatalomba, néhány milliárd forint, megígért, garantált haszonért.

kekex 2018.01.02. 07:26:46

@LKerekes:
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak - az okosak meg tele vannak kételyekkel"
Neked nincs kételyed, viszont holtbiztos vagy az antiliberalizmusodban. Nézz utána a deduktív következtetés fogalmának!

Európai téridő 2018.01.02. 09:57:50

Amit kihüvelyezett a poszt írója az interjúból, az egy Fideszen belüli demokratikus pártéletet ábrázól.

morpho 2018.01.02. 10:37:16

@Európai téridő: ...csak az a baj, hogy a fideszen belül nem létezik olyan, hogy demokratikus pártélet...
Már a "demokratikus" meg a "pártélet" szavakat sem ismerik...

Toportyán Zsóti 2018.01.02. 11:06:30

G csuti pocakmutyi öntömjénezésbe menekült a valóság elől,félázsia félállatai mög szintet estek pedig amúgy sem látták a tőlük fényévekre lévő békaülepet.

FCUK13 2018.01.02. 14:22:43

de azért, ha lehet választani, inkább legyen 2//3 mint anarchia. és azért a mindenki másról anarchiánál jobbat feltételezni esélytelen.

berne 2018.01.02. 14:28:35

Csak ez a sok "ha" és "feltételezhető" valamint "nehéz nem észrevenni" ne lenne. Akkor még értelme is lenne ennek a cikknek.

BAZINGA2 2018.01.02. 14:30:56

Pedig olyan szépen kikerekedtek a 8 év alatt. Egyik dagadtabb már, mint a másik.

Cycmen 2018.01.02. 14:31:45

Jó hogy nem azt írod hogy győzni sem akarnak!
Mit össze ünnepeltek volna a balos kommentelők, mert tuti egyből elhiszik!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 14:54:46

Zorbán már meg is állapította mely fideszesek szavazzanak a DK-ra, hogy az mindenképpen megugorja az 5 %-ot. Gyurcsány hiánya az ülésteremben hatalmas hiány lenne a Fidesznek.

2018.01.02. 14:59:37

@Európai téridő: hát pont nem.
pont azt ábrázolja, hogy igazodj a főkutyákhoz, az ellenvéleményeddel meg kussolnod kell. (pl. ángyán j. neve mond valamit?) vagy ha bátor vagy, nyilatkozhatsz név nélkül, vagy esetleg virágnyelven, finoman fogalmazva, nehogy lemarjanak.
ez aztán a demokratikus pártélet :D

nemecsekerno_007 2018.01.02. 15:09:35

Meglátjuk gyerekek. Az biztos, hogy a töketlenkedő "balliberális" léhűtők ne kerüljenek a hatalom közelébe se.
De lehet tovább elmélkeni.

2018.01.02. 15:15:02

@berne: mire gondolsz, nem értem, fejtsd ki

Haloperidol 2018.01.02. 15:18:05

És akkor mi van, ha a fidesznek van egy belső ellenzéke, amelyik "nem szeretne" kétharmadot?
Orbánék előbb-utóbb edarálják őket, ha mégis kétharmad lenne.

2018.01.02. 15:25:30

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

"Gyurcsány hiánya az ülésteremben hatalmas hiány lenne a Fidesznek."

Nekünk, a népnek viszont öröm.

chrisred 2018.01.02. 15:29:54

Erőltetett belemagyarázás. Gulyásék nem félnek a kétharmadtól, hanem azt nem akarják, hogy a választók eleve elkönyveljék, és az esetleges elmaradása relatív vereségnek tűnjön.

libsi nóta bárki unja 2018.01.02. 15:53:59

@babbaba:
Honnan veszed, hogy lesznek választások? Kihirdetik a szükkségállapotot, a végítéletet és atomot dabatnak Putyinal a zellenzékre

VaradiJanos 2018.01.02. 16:04:49

@azigaziraptor: “Mi - normális emberek - sem!”

Ez ugye ilyen agykontroll-fèle mantràzàs?

VaradiJanos 2018.01.02. 16:05:53

@LKerekes: “, hülye liberálisoknak”

Szóismétlés

VaradiJanos 2018.01.02. 16:07:57

@morpho: “pártélet" szavakat sem ismerik...”

Nehèz versenyezni a magadfajta ötven-hatvan évnyi párttapasztalatával

vénkujon 2018.01.02. 16:12:22

szurkolok a fid. kétharmadnak. másképp nem tudják végigcsinálni. nyomják csak teljes erővel, amit szeretnének. sehogy máshogy nem fogunk a végére érni ugyanis a faszságaik áradásának. az kell, hogy a saját táboruk bassza be őket a pokolba a végén. (ez mondjuk ólyan 20 év múlva várható)

dare 2018.01.02. 16:39:18

Nehéz felfogni ezt a rajongást, ami a pártot ( +Orbánt) körūlveszi.
Mindig eltöprengek azon, hogyan lehet vakon hinni egy vezető tévedhetetlenségében?
Oly sokszor volt már ilyen a történelemben, és mindig van rá újabb példa napjainkban is.
Talán lehetnek a párton belūl mérsékeltebbek, de addig amíg ők erősebb kritikával nem illetik a folyamatokat, addig ez megmarad sajnos a talán, vagy a lehet szintjén.

vadi4 2018.01.02. 17:09:04

@FCUK13: " ha lehet választani, inkább legyen 2//3 mint anarchia"
Kössz! A 2/3-ot már ismerem, ha lehet inkább az anarchiát kérném, abból egy idő után még lehet valami jó is, a 2/3-ból meg csak az intézményesített lopás mértéke nőhet.

vadi4 2018.01.02. 17:11:06

@dare: "Talán lehetnek a párton belūl mérsékeltebbek"
Párton belül nincsenek mérsékeltek. Azokat úgy hívják, hogy megalkuvók és rosszabbak mint a radikálisok, mert nincs véleményük, csak elviselik mások véleményét, olyanok mint a nádszál. Igaz, hogy a nád sem törik el a szélben, de mindig arra fog hajlani amerre a szél fúj...

Cycmen 2018.01.02. 17:15:16

@dare:" Nehéz felfogni ezt a rajongást, ami a pártot ( +Orbánt) körūlveszi."

Te nem is fogod felfogni szerintem soha! (már bocs) Meg kéne látnod, hogy ez nem rajongás, hanem racionális választás! Nincs rajongás, ennyire szar az ellenzék!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.01.02. 17:16:00

@vadi4: Az anarchia ellentéte a nagymérvű bürokrácia. Ez utóbbit már rég túltolták. És egyre jobban tolják. Egy nagy lépés az anarchia felé csak jól jöhet. Egyébként az anarchia is lehet önszervező.

Ha az anarchia mellé még a tolvaj csüngőhasútól és barátaitól is megszabadulunk, az egy nagy plusz.

morph on deer 2018.01.02. 17:19:30

@dare:
”Talán lehetnek a párton belūl mérsékeltebbek”

Háát, ha genetikai okból például nem is kizárható, hogy van normális fideszes is, ez azért elég valószínűtlen, ahogy kinéz a helyzet...

Cycmen 2018.01.02. 17:20:24

@vénkujon:Egy nő bemegy az állatkereskedésbe. Meglát egy 50.000 Ft-os papagájt, aminek egyik lábán piros, a másik lábán zöld szalag van. A nő megkérdezi az eladót:
- Tessék mondani, miért ilyen drága ez a papagáj?
- Mert két nyelven tud beszélni. Ha meghúzza a piros szalagot, akkor angolul beszél, ha a zöldet, akkor magyarul.
A nő először meghúzza a piros szalagot.
Papagáj: - How are you?
Ezután meghúzza a zöldet.
Papagáj: - Hello! Hogy s mint?
- És mi történik, ha mindkettőt meghúzom?
Papagáj: - Akkor elesek bazdmeg!

morph on deer 2018.01.02. 17:21:45

@VaradiJanos:
“Szóismétlés”

Ez még jó is! Iszol te rendesen???

Jakab.gipsz 2018.01.02. 17:21:57

Csak a szokásos belemagyarázás és sumákolás, ahogyan a libbancsoktól megszokhattuk.

Azt gondolják mindenkire hat ez a Soros-CEU által kiagyalt, verbális lobotómia.

Hahó ez itt Magyarország hamarabb utolérjük a hazug embert mint a sánta kutyát.

Gulyás Gergely még nagyon fiatal politikus, nem ismer minden trükköt.

generalist 2018.01.02. 17:22:08

Ennyi hülyeséget...! Te jó Isten! :-DD

Cycmen 2018.01.02. 17:22:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Pont rád gondoltam! Régi kommenteket olvasgattam, tudod hol? (hüp hüp)

Európai téridő 2018.01.02. 17:31:45

@aleksz róz: Most én kérdezem: Nem veszed észre az iróniát?

vadi4 2018.01.02. 17:49:28

@Jakab.gipsz: "Hahó ez itt Magyarország hamarabb utolérjük a hazug embert mint a sánta kutyát. "
Oszt ha utolértük mit fogunk vele csinálni. Ez a nagy kérdés, mert ez itt Magyarország.
1. Ha a mi kutyánk kölyke, akkor bevesszük a brancsba és hazudhat amíg csak bír.
2. Ha másé akkor karaktergyilkosságnak vetjük alá.
3. Soros.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.01.02. 18:11:15

Csak azt nem értem, hogy az Index miért pont a Wladár Sándor és Orbán találkozó képével illusztrálta ezt a posztot, amikor Wladárnak semmi köze a Fideszhez, sőt ő zavarta el a fideszes pártkatonát az úszószövetség éléről.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.01.02. 18:16:02

@Jakab.gipsz: Ez a lobotómia szó nagyon megtetszett neked, mikor láncfűrésszel megcsinálták neked.

dare 2018.01.02. 19:02:34

@vadi4: @morph on deer: Próbálom így az év elején nem pesszimistán szemlélni az egészet.

@Cycmen: Ez a racionális választás ez olyan, mint mikor megkérdezel egy divatdrukkert, miért az a kedvenc csapata aki.
Elkezd félrebeszélni, aztán megkéred random soroljon már fel vagy 6-8 játékost az imádott csapatából, és valamiért ez sose sikerūl.
Én nem kérdezek nehezet, de ha gondolod a racionalitás mezsgyéjén haladva felsorolhatnál nekem a kedvenc pártodon belūl szimpatikus képviselőket, akikkel bármikor leūlnél egy kis eszmecserére.

Cycmen 2018.01.02. 19:05:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na, te aztán! A fogvédőmet nem bíznám rád. :-))

Lyóvanna! Csak sérvkötőt ne aggyá! :DDDDDD

Cycmen 2018.01.02. 19:08:42

@dare:Én nem kérdezek nehezet, de ha gondolod a racionalitás mezsgyéjén haladva felsorolhatnál nekem a kedvenc pártodon belūl szimpatikus képviselőket, akikkel bármikor leūlnél egy kis eszmecserére.""

A Rogán! Elmennék vele helikopterezni, vagy a Póccsal disznótorra!

dare 2018.01.02. 19:12:45

@Cycmen: Komolyan nem lehet, csak idétlenkedve?

Cycmen 2018.01.02. 19:16:03

@dare: És most te is sorold fel a kedvenceidet!

dare 2018.01.02. 19:28:49

@Cycmen: Bármelyik pártból tudnék mondani neked 3-4 képviselőt, akivel leūlnék bármikor szívesen beszélgetni.
De maradok a te vonaladon.
Ezért Gyurcsányt és Mesterházyt mondom.

Cycmen 2018.01.02. 19:44:20

@dare: Na azokkal én is elbeszélgetnék!

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.01.02. 19:48:44

Eddig olvastam: "a Fidesz vezetőinek egy része áll szemben, de legalábbis vitában a saját kormányával."

Hát hogyne, meg az üveghegyeken túli hétfejű sárkányok...
A fidesz egy maffia, amelynek most nagyon jól mennek a dolgai. Az egész országot megkaparintotta, ellopja, felemészti. A fideszen belüli maffiakatonákról többé kevésbé gondoskodik a bűnszervezet vezetése. Nyilván nem lophatnak 100 milliárdokat, az Orbánnak jár (képviselőjén, Mészároson keresztül), de kapnak apróságokat, trafikokat, kis EU-s pályázati pénzeket, stb. Fizetik őket, és ők szolgálnak - itt nincs semmi hiba. És jól tudják, hogy ha csak egy rossz szór szólnának, már repülnének. Úgyhogy, ha esetleg némelyikük egyénileg elégedetlen is, mert mondjuk kimaradt a nagy koncból, akkor sem mer dumálni. Ez a gyakorlatban is olyasféle bűnszervezet, mint a Cosa Nostra. Azzal a különbséggel, hogy itt nincsenek árulók, hiszen nincs olyan veszély, hogy lebukjanak, és súlyos büntetés érje őket. Ez egy összetartó bűnszervezet.
Neutronbombát javaslok ellenük, akkor, amikor az összes féreg egy helyen lesz.

Cycmen 2018.01.02. 20:28:23

@ipartelep: Neutronbombát javaslok ellenük, akkor, amikor az összes féreg egy helyen lesz.""

Meg egy foguk legyen, az is fájjon!

FCUK13 2018.01.02. 20:47:32

@vadi4: bébi, az anarchiát már korábban ismerted, utána jött a 2/3. tudod, segítek, IMF, utcai lövöldözés szemekre, kormányváltás választás nélkül, stb stb.

Cycmen 2018.01.02. 20:55:50

@FCUK13: Ezek ugatnak demokráciáról!

morph on deer 2018.01.02. 21:05:01

@dare:
“...szimpatikus képviselőket, akikkel bármikor leūlnél egy kis eszmecserére.”

Nem nekem mondtad, de: én bárkivel bármikor leülnék egy eszmecserére!

Azt is megmondom, miért: - engem érdekel a hit (figyelem, nem HIT!) kialakulása/létezése és fenntarthatósága a huszonegyedik században.
Ugyanis alapértelmezett, hogy racionális álláspontból megközelítve NINCS ésszerű magyarázat arra, hogy valaki miért akarná a szabadságát aprópénzre váltani, ráadásul önszántából, - holott itt ez történik a fidesz támogatói részéről, kétség kizárva!

Csak azért fordulhat elő mindez, mert valóban annyira “csekély értelmű” gyülekezetről van szó, (mint amilyennek látszik?) hogy muszáj valakit követniük és valakire “felnézniük” még akkor is, ha előbb le kell nézniük ahhoz, hogy felnézhessenek..? Tekintve a szintet...

Vagy az agymosás - a kamu kommunistaellenesség meg a “ruszkik haza” nosztalgia - a tények ellenére is olyan mély gyökereket eresztett, hogy nem lehet többé kírtani, akármerre is fordítja a szél viktort?

Tényleg?!

Vagy a “keresztény gyökerek” megvédéséről szóló orbáni/fideszes hazugság számít ennyit a keresztény gyökereknek?

Vagy mi?

Mert azt úgy önmagában nehéz elképzelni, hogy valaki komolyan a felcsúti ganajtúróból avanzsált (alsó)középszerű, idővel kiérdemesült, ámbár disznószerűen gömbölyded ex-futbalistát akar teljhatalmú uralkodójaként szolgálni, és ezzel egyidőben még normális is..!

Emberek! Miért kell lemenni cselédbe a saját ‘alkalmazottunk’ előtt?

Mert tévedés ne legyen, a “miniszter” az ‘szolgálatot végez’, a miniszterelnök, azaz az “első (számú) miniszter” az ő főnökük, az ő munkájukért - velünk szemben - felelős- és felelősséggel tartozó személy, és semmiképpen sem a mi teljhatalmú uralkodónk!

Az enyém biztosan nem!
És nem csupán azért, mert egy felcsúti tahó, hanem elsősorban azért nem, mert ő az én alkalmazottam, - ő vállalta a munkát, önszántából, - én pedig továbbra is egy szabad ember vagyok, az is maradok, aki együttműködik a többi szabad emberrel, de senkinek nem a szolgája, soha nem volt, és nem is lesz!

Sem orbáné, sem másé!

Szóval engem valóban érdekelne a motiváció, amely indokolja ezt a feltétlen odaadást egy kisstílű kókler érdekeinek támogatására, - mert ebben az esetben még elvekről vagy ideológiáról sem beszélhetünk, hiszen itt csak orbánnak meg KGB-s barátjának érdekei léteznek, más semmi..!

Valaki elég bátor az eszmecseréhez?

Nem, nem a ‘libsizéses’ hülyeségre gondoltam, hanem valami ‘racionálét’ kérnék, ha lehetne!

Előre is köszönöm!

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.01.02. 21:27:03

@morph on deer: Olyasmit kérdezel, amire magad is tudod a választ, A válasz az, hogy összetett, több oka van annak, hogy valaki fideszes (lelkű) lesz. Részben azok, amiket felsoroltál, részben mások, részben tudatos, (bár tévhitek), részben (nagy részben) érzelmi okok. Miért lesz valaki fradi drukker? Vagy istenhívő? És miért marad az? Ugyanígy több hasonló okból.

Egy másik kérdés az, hogy ha erről te beszélgetni szeretnél ezekkel az agymosott zombikkal (számomra azok), akkor mit válaszolnának. Amit válaszolnának, az persze hordozna rész-információkat, de mivel itt mégiscsak buta/gazemberekről van szó, ezért ezek nem túl megbízható információk. Olyan szempontból nem megbízhatóak, hogy nem a lényegről szólnának, és csak a saját gyengeelméjük hülyeségeit mutatnák. Ha meg akarjuk tudni, hogy milyen egy disznó (coca), hogyan működik, akkor arról nem a disznót fogjuk megkérdezni. No ugyanez áll a fidesz-disznókra is. Nem érdekes amit röfögnek, hiszen vagy hazudnak, vagy hamis, téves butaságokat beszélnek.

Persze, ha az a perverziód, hogy szeretnél velük beszélgetni, akkor csak tedd azt. ;-)

Cycmen 2018.01.02. 21:28:09

Ma minden libbantból kijön az entellektüel? Nem tudom nem e rosszabb mint amikor parasztkodnak.

Jakab.gipsz 2018.01.02. 21:28:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Igen roppant hatékony a Soros-CEU lobotómia gyár!

Itt vagy Te és sok tízezer, agy halott zombi, akik mindig ugyan azt mantrázzátok.

Rossz náci-jó demokrata, rossz náci-jó demokrata, van megjavult náci és elromlott demokrata.

Magatokra ismersz?

dare 2018.01.02. 21:40:08

@morph on deer: A gyűlölet tartja egyben a Fidesz szavazók zömét.
Én nem vagyok olyan erős, ha sok gyűlölködést meg félrebeszélést tapasztalok, akkor hamar megunom a diskurzust (komolytalanná válok).
Elképzelem ahogy egy Fideszes képviselő normális hangnemben elmagyarázza nekem egy kötetlen beszélgetés keretében, miért uszítanak ész nélkūl ilyen sokat?
Itt van a bibi.
Nem tudom elképzelni.
Szeretném, és szeretnék velūk beszélgetni arról a bizonyos feltétlen hitről.
De úgy érzem egyre kevésbé sikerūlne.

Jakab.gipsz 2018.01.02. 21:40:09

@ipartelep: Már megint hülye vagy.

Soros a disznófejű nagy úr, ne plagizálj, Soros akar kinyitott társadalmat, Ő az aki utálja a keresztény demokráciát.

Ezzel a neutron bombával pedig végleg kiírtad magadat a demokráciából te kis zombi, úgy tűnik sikeres a CEU lobotómia gyár, onnan kerülne ki az agyhalott humanoidok, a lélektelen ateista-zsidó hitszónokok.

Magadra ismersz?
Ha nem tetszik a keresztény demokrácia húzz el innen, sajnos nem tudom hová, egy ilyen hülyét még az ellenségemnek sem sóznék a nyakába, mert az már gonoszság lenne a javából.

Az emberiség szégyene vagy: Te és a neutron bomba is.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.01.02. 21:53:07

@FCUK13: Nos igen. 2006-ban láttuk, hogy milyen a fidesz ellenzékben... nyilván ezt érted anarchia alatt. Csak ugye ezzel érvelni a fidesz mellett olyan, mint amikor a maffiózó bemegy az étterembe védelmi pénzt szedni, ha érted a hasonlatot.

2018.01.02. 22:26:18

A felcsúti kényszerhelyzetben van. Nem karaktergyilkolhatja le a vezéreit, mert oda a látszólagos egység, ugyanakkor tudja a barma, hogy a vesztére játszanak egyesek...

morph on deer 2018.01.02. 22:43:08

@ipartelep:
“Miért lesz valaki fradi drukker? Vagy istenhívő?”

Na ez az. Én egyik sem vagyok. Úgy egyáltalán, soha semmilyen fan, bár úgy 10-12 éves korom körül ha kérdezték, akkor a Fradit neveztem meg. (Mondjuk akkor nem volt nehéz, mert azok még láttak labdát közelről, - a hatvanas évekről van szó.)
A ‘mindenhatóval’ meg elhagytuk egymást, közvetlenül azután, hogy kiderült: vagy nem is mindenható, vagy meg kifejezetten rosszindulatú. Egy nyolcéves, hívő, meg amit akarsz iskolatársam halt meg meloszarkómában, és szerintem ez nem volt igazságos. Vagy el cseszte. Mindenesetre egyik változat sem indokolta az “Uramat Istenemet imádom, és csak neki szolgálok” passzust.
(A hittanórán össze is vitatkoztam a pappal, mert nem találtam hitelesnek a válaszát, és ezt ki is fejtettem. Szegény anyám nem győzött mentegetőzni a papnál, nálam meg véget ért a “feltétel nélküli”, azaz vak hit, aztán hamarosan a hit bármilyen változata is. Ez azóta sem változott, és erre a kis időre meg...;))

Szóval nálam az a baj, hogy logikus és racionális indok szükséges kb bárminek az elfogadásához, a “hit” nem tényező, legyen az “aura”, “energia”, “angyal”, mágneses karkötő vagy deutérium.

Sőt, a kezem sem teszem a képernyőre!

Így aztán az orbáni maszlagot sem veszem, de névértéken mást sem.
Enélkül a képesség nélkül viszont - szerintem - lehetetlen fideszesnek lenni, hiszen semmilyen észérv nem szól az orbanizáció mellett..!

Így aztán elérkeztünk oda, hogy a fidesz kisértetiesen hasonlít egy vallás/szekta működéséhez, mivel egyedül a hit motiválja a részvételt!
Muszáj hinned a legfőbb guru tévedhetetlenségében, mert józan ésszel nézve sikítva menekülnél még a közeléből is, míg ha hiszel, akkor teljes odaadással képes vagy támogatni, bármit tegyen/mondjon is, vagy akár ugyanannak az ellenkezőjét, hiszen számodra nem az a lényeg, hanem hogy “Ő” teszi/mondja...

Itt meg kell jegyeznem, hogy a szabály erősítése céljából kivétel is van, az a néhány személy, aki az intellektusa dacára is beáll az “együtt vonyítunk” kórusba, mert az a leginkább kifizetődő jelenleg. Nem lehet könnyű, de megoldják. Gyomor kérdése, meg “van az a pénz, amiért korpásodik..”

A lényeg az, hogy most legalább boldogok! Egyébként már a biblia is megemlékezik róluk, sőt, mégy a “mennyeknek országa” is övék...
Halleluja!

morph on deer 2018.01.02. 22:59:28

@dare:
“hamar megunom a diskurzust (komolytalanná válok).”

Én meg helyből komolytalan vagyok, - azt hiszem ezt nem kell bizonygatnom - de engem valóban érdekelne.
Annakidején, abban a bizonyos “átkosban” ismertem személyeket, akik úgy voltak a rendszer sikeres kiszolgálói, hogy valójában nem hittek benne!
Egyáltalán nem.
Igaz, ehhez szükség volt némi repi konyak, vagy orvos által rendelt Unicum (volt ilyen!) elfogyasztására, hogy ez kiderüljön.;)
Ez nagyjából olyan, mint az ateista pap, - mert olyan is van, - aki teszi a dolgát a hívek és a fizetés kedvéért, de személy szerint nem elkötelezett hívője a vonatkozó dogmáknak.

Ez fideszes hiszti viszont nem tűnik ennyire ártalmatlannak, tekintve, hogy a jelek szerint bármire, jobban mondva bármi ellen fel lehet hergelni a híveket, amit épp vikzor jóvá hagy az Árpi meg a Tóni ötletei közül!

Ez azért elég gáz, ha belegondolsz: ez a néhány hímivartesti váladék dönti el, hogy mi lesz Magyarországgal..!
Itt tartunk, B+!

dare 2018.01.02. 23:36:11

@morph on deer: Nem érzem én se ártalmatlannak.
Ez a hiszterizálás nagyon emlékeztet egy bizonyos kefebajszos fiatalember ténykedésére.
Gott mit uns!
Persze akik nem akarnak látni, azoknak mindegy mit mond bárki is, mindig kell valakinek hūlyének is lenni (jelen esetben nekūnk).
Én nem csak Magyarországot látom veszélyben.
Az elképzelt jővöképem meg inkább le se írom, mert csak kinevetnének miatta.
Pedig jó lenne megnézni, vajon bekövetkezik-e?
Szeretném ha nem, nagyon szeretném ha csak egy hūlye lázálom maradna.

morph on deer 2018.01.02. 23:50:16

@dare:
Pár éve írta egy általam igen tisztelt idegenbe szakadt hazánkfia orbánnsl kapcsolatban, hogy a “Carpathian carcinogen” - és nem sokat tévedett!
Csupán annyit, hogy a rákkal szemben még súlyosan fertőző is...

Orban VikTROLL 2018.01.03. 02:22:48

"A Fidesz vezetőinek egy része se örülne Orbán újabb kétharmadának"

Igen mert mostmar realis esely van a haromnegyedes gyozelemre.

Habony Árpád. 2018.01.03. 02:52:39

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

"mindenképpen megugorja az 5 %-ot. Gyurcsány hiánya az ülésteremben hatalmas hiány lenne a Fidesznek. "

Pontossan, ha kell a szavazoink egy reszet a dk-hoz iranyitjuk. Nem hagyjuk hogy a legfobb szovetsegesunk, meg ha nem is tud rolla, kiesen a parlamentbol.

Nzoltan 2018.01.03. 06:40:49

@dare: Nem erről van szó. Minden pártnak van alapbázisa. Csak a kis pártoknak kisebb mint a nagyoknak. Sokan elfordulnak a fidesztől. Csakhogy az ellenzéktől mégtöbben. Nem is csodálom. Az ellenzék jelenleg nem képviseli a választók többségének az érdekeit.

Nzoltan 2018.01.03. 06:44:56

@ipartelep: Illúzióid ne legyenek. Minden párt egy maffia. Most éppen jobbik köpi szembe a törzsszavazóit vélt politikai haszonért. A baloldal fő megmondóembere szerint pedig nincs szükség elvekre, csak a cél a fontos.

Nzoltan 2018.01.03. 06:52:40

@Dr. Trejo: Mindenki tudja, hogy orbán nélkül a fidesz csak árnyéka lenne a mostani önmagának. Ebből nem bonyolult levezetni, hogy a párton belül senkinek nem érdeke megfúrni a vezért. Ez csak a baloldal vágyálma.

2018.01.03. 08:07:20

@Nzoltan: Akik Orbán személyi kultuszában szédelegnek, nos azoknak tényleg nincs más alternatíva. Rajta kívül még van egy pár tehetséges ember "A PÁRTBAN" és el fog jönni az idő, amikor megszabadulnak Vityától. Vannak olyanok a fideszben is, akik többre tartják magukat a szotyiköpködőnél.

1ghost 2018.01.03. 08:26:07

A fidesz mára már semmivel sem több, mint korrupt, tolvaj, semmirekelő hitvány szaralakok gyülekezete.

Ha buknak, és helyre áll a jogállamiság az országban, a fideszesek még észhez sem térnek a kábulatból, már a rács mögött rohad valamennyi, hiszen gennyesre lopták magukat a magyarok verejtékéből.

Az ország kifosztására szervezedőtt fidesz nevezetű bűnszövetkezet haláltusája, és eltűnése a közéletből kibaszott gyors lesz, hiszen a rémtetteik napvilágra kerülésével, mindenki látni fogja, hogy mennyire hitvány söpredék is ezek valójában. Olyan lesz majd ez, mint a nácik esete a II. világháború végén, amikor lehullott a lepel, s a világ megtudta, hogy mit is műveltek ténylegesen.

Horribile dictu, ugyanez a helyzet a fideszre nézve is. A történelem - mint oly sokszor - ismétli majd önmagát.

felucca02 2018.01.03. 08:44:24

@vénkujon: Megőrülök! Egy az egyben így gondolom, mint te. Ahhoz, hogy a fidesz eltűnjön, végig kell csinálniuk. Ez ugyanis nem fidesz, hanem egy gondolat, egy kifejeződés, egy néplélek, ami valahogyan a nyakunkon maradt. Ez akkor fog eltűnni, ha kiteljesedik és lehúzza magát a budin, lásd németország a második vh.-ban.

Ad Dio 2018.01.03. 08:53:12

Nem örülnék a kétharmadnak, de pillanatnyilag még mindig a Fideszt látom a legkisebb rossznak (ha végre jönne egy párt, aki a család, munka és migrációs politikát átvenné, vállalná a költségvetési fegyelem fenntartását és némi protekcionizmust, szemben ezzel leépítené a korrupciót, azonnal megkapná a szavazatomat - lehet jelentkezni...).

felucca02 2018.01.03. 08:54:18

@morph on deer: Szívemből szóltál, ez eddig kommentolvasó életem egyik legjobb kommentje volt.
Úgy bizony, szolgálatról és szolgáról van szó. Mindez azonban fejreáll, ha komplexusaid vannak, ha megaláztak korábban és nem tudsz felejteni, ha bosszúvágy munkál benned (Orbán vs. SZDSZ-esek)
Engem is a lélektan érdekel legjobban az egész történetben, de soha, senki nem partner ennek megvitatásában, valahol abbamarad a dolog ott, hogy hülye ballibsi vagyok, aztán csak nézek, hogy erről az enyhe nemzetikonzervatív oldalról hogyan kerültem oda, pusztán, mert helytelenítem a lopást, a hazugságot, a becstelenséget.

felucca02 2018.01.03. 09:00:37

@Ad Dio: Most nem azért, de ezeknek az elvárásaidnak pl. a Momentum miért nem felel meg? Csak kíváncsiskodom...:)

Cycmen 2018.01.03. 09:05:14

@felucca02:" @vénkujon: Megőrülök! Egy az egyben így gondolom, mint te. "

Micsoda öröm hozzád hasonló mentális zoknira akadni! :DDDDD
Kérd el a címét, hátha "mélyebb" kapcsolatba tudtok kerülni!

Ad Dio 2018.01.03. 09:06:36

@felucca02:

A momentum annyit pálfordult az elmúlt évben, hogy nem hiszem, hogy akad bárki akár a pártban magában, aki tudná, hogy mi a fenét gondolnak. Én a nolimpia kampányuknál nagyon reménykedve pislogtam feléjük, de utána rögtön éles liberális fordulat következett. Azóta pedig a mély katyvasz van csak.

felucca02 2018.01.03. 09:07:46

@Cycmen: Feltétlenül, én is erre vágyom, csak nem mertem rögtön a Tinderen kezdeni, tudod, hogy van az...

Cycmen 2018.01.03. 09:09:37

@felucca02: "Szívemből szóltál, ez eddig kommentolvasó életem egyik legjobb kommentje volt."

Egy morfonderi komment? Ez sokat elmondott arról az alacsony színvonalról ami téged körülvesz!

Ad Dio 2018.01.03. 09:15:57

@felucca02:

Azért figyelem őket. A pár hónapja kiadott stratégiájuk pl. nem lenne rossz, csak lássa már az ember azt is, hogy hajlandóak eszerint politizálni avagy sem.

1ghost 2018.01.03. 09:23:50

Belehazudnak a képünkbe a fideszdisznók!

"Diplomatikusan, de cáfolta az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) brüsszeli központja Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát, aki a hétvégén azt nyilatkozta, hogy az Orbán-kormány egy „NATO-kötelezettség” miatt kér az iskoláktól és óvodáktól úgynevezett Honvédelmi Intézkedési Tervet (HIT) "

Rövidre fogva reagálok erre a mocskos, hazug bandára: Fideszesek! A jó kurva anyátok militarizáljátok, ne a mi gyermekeinket!

vaffanculo 2018.01.03. 09:32:49

Milyen érdekes, amikor itt néhány kommentelő (végre) el kezdett normálisan érvelni (pl. morfondír kolléga :)). Egyből kussoltak a fityeszspermák, ugyanis józan érv ezek ellen nincs.

vaffanculo 2018.01.03. 09:34:17

Na mi van, basszátok meg, fogyik a Pénztáros pénze? :) index.hu/belfold/2018/01/02/orban_viktor_fidesz_level_kampany/
A pofátlansága a csüngőhasú gecinek nem ismer határokat

Cycmen 2018.01.03. 09:35:03

@1ghost:" Rövidre fogva reagálok erre a mocskos, hazug bandára: Fideszesek! A jó kurva anyátok militarizáljátok, ne a mi gyermekeinket!"

Ez az! Inkább genderképzésben kell őket részesíteni! Akkor majd lesznek hasonló nézetű emberkék akikkel a posztok alatt megvitathatod az élet nagy problémáit! Persze ha nem vágják el a nyakatokat, mert hadrafogható ember nem lesz belőlük! Gondolom nem hallottad az amerikai tengerészgyalogos tábornok nyilatkozatát hogy háborúra készülnek, mert a Fidesszel voltál elfoglalva!

Cycmen 2018.01.03. 09:41:31

@vaffanculo:"Milyen érdekes, amikor itt néhány kommentelő (végre) el kezdett normálisan érvelni (pl. morfondír kolléga :))."

Naja! Ez az egyik normális "érv" ! ..................." Pár éve írta egy általam igen tisztelt idegenbe szakadt hazánkfia orbánnsl kapcsolatban, hogy a “Carpathian carcinogen” - és nem sokat tévedett!"

Nincs a szintetekhez méltó kommentellenfél mi? :D Ne légy nevetséges!

1ghost 2018.01.03. 09:44:14

@Cycmen: "Inkább genderképzésben kell őket részesíteni! "

Te mocskos orbántroll! El a kezekkel a gyermekeinktől! A robotmúltú fideszes kurva anyádat részesítsd genderképzésben, világos?

Cycmen 2018.01.03. 09:49:43

@1ghost: Ésss hőgyeim meg urrraim má vissza iss tértünk a jól megszokott színvonalhoz!
Esse tartott sokáig! :DDDDDDDDDDDDD

Jakab.gipsz 2018.01.03. 09:52:44

@1ghost: "Rövidre fogva reagálok erre a mocskos, hazug bandára"

Ezt beszéld meg a no-gó-zónákba lakó migrikel is, ha majd ott sikerrel jártál, szavaidat megfontoljuk.

Addig viszont kuss, a neved.

vaffanculo 2018.01.03. 09:53:50

@Cycmen: Mit jelent az, hogy szintetekhez? :) Miért skatulyázol be embereket úgy, hogy nem is ismered?

vaffanculo 2018.01.03. 09:54:27

@Jakab.gipsz: persze, plusz Soros. Na mit szósz? :)

vaffanculo 2018.01.03. 09:55:03

@Cycmen: ez a stílus azért a fityeszes bérkommentelőkre is jellemző, nem kicsit, nagyon :)

Cycmen 2018.01.03. 10:03:30

@vaffanculo: " Mit jelent az, hogy szintetekhez? :) Miért skatulyázol be embereket úgy, hogy nem is ismered?"

Megvontam egy átlagot . Tény hogy van aki kiemelkedik ebből, de nem nehéz lássuk be!
Őszintén mondom hogy jó lenne néha normálisan is vitázni, de vagy az arrogancia megy, vagy a demagógia!

Cycmen 2018.01.03. 10:07:03

@vaffanculo: "ez a stílus azért a fityeszes bérkommentelőkre is jellemző, "

Itt van pl. ez a mondatod. Ha komolyan azt hiszed hogy pénzt kapok azért hogy kommentelek, akkor nagyon ostoba vagy, ha nem, akkor meg mit szemétkedsz?
Ezek után vegyelek komolyan?

dare 2018.01.03. 10:08:52

@Nzoltan: Nekem van az ellenzék sorai között olyan, aki egyre jobban képviseli az érdekeimet.
De ebben közegben esélyük sincs a nyerésre. Ez a legnagyobb kritikám is velük szemben, mert nem tudják nem látják, nem érzik a mélyen megbúvó, kigyomlálatlanul maradt indulatokat, amiket talán már nem is lehet eltüntetni.
Ez viszont még senkinek sem ad felmentést a közömbösség álarca mögé bújva azt mondani , hogy ő azért ilyen, mert az ellenzék is ilyen.
Nem lehet ennyire gyáván érvelni.
Attól mert válságban van valami, az nem jelenti azt, hogy hátradőlve a vállunkat lapogatva nyugtassuk magunkat a folyamatokért, és ne tegyünk semmit egy élhetőbb országért.
Lehetnénk úttörők, és megmutathatnánk a világnak hogyan is képzeljük el mi a demokráciát, és ezzel együtt a 21-ik századot.
De nem fogjuk megmutatni, és még örülni is fogunk neki milyen gyengék vagyunk.
Mert hát az ellenzék.....(a franc se akarja a felelősség terhét).

vaffanculo 2018.01.03. 10:09:56

@Cycmen: csak átlagot vontam én is :). Rendben, a te esetedben visszavonom.

vaffanculo 2018.01.03. 10:11:14

@Cycmen: "Őszintén mondom hogy jó lenne néha normálisan is vitázni, de vagy az arrogancia megy, vagy a demagógia!" Tegyük hozzá, mindkét "oldalról"

Cycmen 2018.01.03. 10:26:53

@vaffanculo: Mindkét oldalon, ez is tény! Én képes lennék tárgyilagosan hozzáállni bármilyen témához, ha a vitapartnerben is lenne belátási képesség, viszont ennek hiányában nincs értelme.

Ballib vagyok rettegek 2018.01.03. 10:37:50

Öröm olvasni, hogy az MSZP házi blogja milyen jól informált a Fidesz szavazók körében.

Nos nekem nincs bajom az újabb kétharmaddal.

Hogy őszinte legyek semmivel nincs gondom, amiben nem vesznek részt a ballib és Soros bérenc elkúrók.

Gazz 2018.01.03. 11:01:38

Téves helyzetértékelés. Az egész fidesz nagyon örülne a kétharmadnak. Gulyás szavai a fidesszel nem szimpatizáló választóknak szólnak, akik az "akkor már nem is kell a szavazatom a fidesz ellen" felkiáltással esetleg nem mennének szavazni. Ne felejtsük el, hogy az interjút az "ellenzéki" ATV-ben adta Gulyás. A fidesznek érdeke, hogy minél kevesebben menjenek szavazni, ez hátrányos a megosztott ellenzéknek és előnyös nekik.

KunnHalmiAgnes 2018.01.03. 11:51:46

Nincs ertelme szavazni, mert a fideszt ugysem lehet legyozni.

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.01.03. 11:54:17

@1ghost: "Fideszesek! A jó kurva anyátok militarizáljátok, ne a mi gyermekeinket! "

Roviden a mocskos aljas hazaarulo libsiknek. A JO MOCSKOS SOROSBERENC KURVAANYATOKAT ISZLAMIZALJATOK, NE A GYEREKEINKET.

1ghost 2018.01.03. 12:34:17

@Épüljön stadion a CEU helyére:

Te szarházi orbántroll! Ez már itt a 10-dik nicked itt te szánalmas fideszbohóc! Ekkora a gáz?

Ja! Iszlamizálási törekvés csak a tolvaj korrupt gazdád segghülye fejében, meg a hozzád a hasonló tetves orbán kollaboránsok agyában létezik, annak céljából, hogy az ország szétrablását a fideszbűnözők még további négy évig meghosszabbítsák.

Úgyhogy, ezzel esetleg megpróbálhatnál a fideszes, tolvaj kurva anyádnál házalni, hátha ő beveszi.

Szarazinda 2018.01.03. 12:37:09

@Cycmen: hát neked tényleg annyi az agyad, minta tipikus fidesztrollnak. Akkor vegyük sorra, csak néhányat. Valaki írja, hogy nem érti azt a fanatikus rajongást, ami sokakban van a Fidesz iránt. Erre azt írod, hogy olyan nincs, hanem "az" egy racionális döntés,mert hülye az ellenzék. Most akkor mi az az "az", ami nem az. Nem beszélve arról, hogy szavazni a fideszre lehet a legkisebb rossz elve alapján is, nem kell hozzá fanatizmus. És lehet nem szavazni is. Attól, hogy töketlen az ellenzék, attól nem kell fanatikusan rajongani ezért a bandáért.

Aztán meg jössz a genderkurzus. Tipikus magyarországi jobbos-tempó. Valaki kikéri magának, teljesen jogosan, hogy a gyerekeinket fanatizálják, militarizálják, erre te jössz a genderkurzussal. Na ez jellegzetes jobber módszer. Valakinek nem tetszik valami a jelenlegi rendszerben, akkor nagyképűen odacseszünk neki, hogy ő mit gondol, mit akar, ami persze kizárólag a jobber média ellenzékiekről alkotott és hívőik számára sulykolt hülyeség és semmi köze ahhoz, amit amúgy ellenzéki gondolkodású emberek gondolnak a világról és erről az országról, de te megmondod, hogy ő mit gondol. Ez esetben te kitalálod, hogy, aki nem szereti ezt a rendszert, az genderkurzust akar helyette. Fogalmad sincs, hogy mi az amúgy, de tudod, hogy az szar, mert olvastad az origón (szerintem is szar, de ez most más kérdés, én ellentétben veled és a hozzád hasonlókkal tudok autonóm módon gondolkodni).

Szerintem április 8-án maradj otthon, és soros vudu bábukat szúrogass. Kábé az a politikai vélemény nyilvánításnak az a szintje, ami megfelelne, és legalább nagy károkat nem okozol.

Ad Dio 2018.01.03. 13:37:26

@exterminador:

Jó kérdés... amióta a Schiffer kiszállt, ők is csak forognak mint a szélkakas.
süti beállítások módosítása