B1 blogcsalád



Sivalkodik a magyar kormány az iszlám terjeszkedés és a keresztényüldözés miatt, közben Magyarország fegyvert exportál az Iszlám Államnak

2017. december 28. - Mr Flynn Rider

Csak ezen az egy ügyön meg kellene buknia Szijjártótól kezdve a keresztényüldözésekkel foglalkozó államtitkárságnak. 

iszlam_allam_harcosai.jpg

Ne mondja senki, hogy nem tudott róla a magyar kormány; a Conflict Armament Research 2017-es, "Az Iszlám Állam fegyverei" című jelentéséből derült ki, hogy jól felszerelkezett magyar fegyverekkel az Iszlám Állam. Az Index szerint „tele van magyar gyártású fegyverekkel Irak és Szíria”, az Iszlám Állam harcosainál Irakban és Szíriában összesen 132 magyar gyártású fegyvert találtak, mindkét országban 66-ot. Ez azt jelenti, hogy

az Iszlám Államnál talált fegyverek 7,21 százaléka Magyarországon készült.

A fegyverek többsége, összesen 112 darab magyar gyártású AK-63F gépkarabély, vagyis kalasnyikov-másolat volt, a jelentés szerint ráadásul soknak a gyártási száma is elég közel van egymáshoz. 

Korábban az Index készített egy átfogó cikket a magyar fegyvergyártásról. Ebből kiderül: a fegyvereket még a FÉG magyar fegyvergyár gyártotta és olyan sok van belőle, hogy Magyarország NATO segélyként adományozott ilyeneket többek között az iraki hadseregnek. Arról már korábban is sejteni lehetett, hogy ezek közül sok az Iszlám Állam terroristáinál köt majd ki, de a CAR jelentése meg is erősíti ezt a félelmet.

Kicsit utána kaparásztunk a magyar fegyvergyártásnak, illetve –exportnak és kiderült: a magyar export egészen alacsony százalékát adják a fegyverek, de így is jó üzlet: 2016-ban 817 ezer dollár értékben adtunk el fegyvereket, ami 21 milliárd magyar forintnak felel meg. Ez a 21 milliárd bizonyosan megüti a magyar kormány ingerküszöbét, tudniuk kell, hogy létezik ez az üzlet (körülbelül ugyanennyit sikkasztott el a Rogán-Habony páros a bevándorlási kötvényeken keresztül, tehát érdemes ennyi pénzért lehajolni már). Sőt, mit több: az Armstrade.info portál összesítése szerint több minisztérium is tud arról, hogy fegyvereket adunk el, sőt, rendszeresen jelentenek róla a nemzetközi szervezetekben; a fegyverek eladását egyre részletesebben jegyzik le a magyar kormánynál. 

Nem is az a gond, hogy a magyar kormány tudott a fegyverek eladásáról, vagy, mint az Index cikkéből kiderül, a Közel-Keletre, háborús övezetekbe adtuk el őket, vagy egyszerűen megszabadultunk tőlük; hanem az, hogy az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben a keresztény értékek védelmére húzta fel a politikáját.

Nem kell hosszasan sorolnunk:

  • irgalmatlan pénzeket kapnak a magyar keresztény egyházak az adóforintjainkból,
  • külön keresztényüldözéssel foglalkozó államtitkárság működik a kormányon belül (3 millió eurót kapnak évente a mi adóforintunkból!)
  • és a kormányzati propaganda egyfolytában a kereszténységről hadovál (miközben kiderül, hogy Orbán Viktor rosszul idézi a Bibliát a karácsonyi köszöntőjében).

Nyilvánvalóan egy "igazán" keresztény állam, mint Magyarország,

amely képtelen szekularizáltan működni,

nem adhat el és nem adhat csak úgy oda fegyvereket a muszlimoknak.

Ugyanis nem csak egymást, de a kereszténykert is lövik majd vele; tovább mélyítik a migrációs válságot (több háború, több menekült, ilyen egyszerű). Ugyancsak nehezen hihető el valakiről, hogy keresztény, amikor fegyvert ad el. (Igen, alapvetően az Egyesült Államokkal, a világ egyik legnagyobb fegyverexportőrével is ez a gond.) Ezt még egy végtelenül egyszerű Fidesz-szavazó, amelyik a legdurvább echotévés propagandán szívta magába a muszlim-ellenességet, be kell lássa.

Az ellenségemnek nem adok el fegyvert, csak ha nagyon hülye vagyok, vagy nagyon pénzéhes. 

Megállapíthatjuk, hogy amikor Orbán Viktor olyat ír karácsonykor, hogy

  • „meg kell védenünk a keresztény kultúrát”, meg "nem akarjuk, hogy a szentestét csak behúzott függönyök mögött ünnepelhessük, nehogy megsértsük mások érzékenységét. Nem akarjuk, hogy a karácsonyi vásárainkat átnevezzék, azt meg végképp nem akarjuk, hogy betonkockák mögé kelljen hátrálni.
  • Nem akarjuk, hogy megfosszák gyermekeinket a Mikulás- és angyalvárás örömeitől.", illetve az európai élet alapjai támadás alatt állnak, "az európai élet magától értetődősége került veszélybe".
  • "Életünk, világberendezkedésünk alapjait célozza a támadás. Európa immunrendszerét szándékosan gyengítik. Azt akarják, hogy ne azok legyünk, akik vagyunk" - fejti ki, hozzátéve, hogy "el akarják venni tőlünk a saját életünket, és valami olyanra akarják cseréltetni velünk, ami nem a mi életünk".

Illetve a Századvég, a kormány egyik házi politikai think tankja szerint „a magyarok többsége kiáll a keresztény értékek védelme mellett”.

  • Vagy amikor Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Pázmány Péter Katolikus Egyetem üldözött keresztényekről szóló konferenciasorozata keretében mondott köszöntőjében olyanokat mond, hogy „Európának kötelessége segíteni a szíriai keresztényeken”,
  • vagy a mikor olyanokat mond, hogy a szíriai keresztényeket üldözik hitük és európaiságuk miatt. Száz éve még Aleppó 20-30 százaléka volt keresztény, ma már csak 10 százalék.

akkor nyilván nem arra gondol, hogy kalasnyikovokat adjunk el a keresztényeket (is) üldöző az Iszlám Államnak.

De idézhetjük a külügyminiszterünket is, Szijjártó Pétert, aki december 19-én, a tavaly ugyanekkor Berlinben elkövetett iszlamista terrortámadás évfordulóján azt mondta: „a terroristák meg akarják semmisíteni az egész európai keresztény civilizációt”.

Ja, talán nem kéne fegyvert adni a kezükbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7913529331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.12.29. 06:01:09

@morpho: na, csakhogy belátod...
ezt se hittem volna, hogy elismered a hülyeséged

Bicepsz Elek 2017.12.29. 06:25:38

@Nyers Fa:
A szamok makacs dolgok. A lenyeg nem az, hogy normalis program meg jovokep legyen, hanem hogy lehessen szidni a Fideszt. Dehat a baloldal csak arra kepes, hogy lopjon, hajbokoljon a Nyugat elott meg segelyt adjon a csoroknak es ezzel betomje a p.fajukat. En ezert s/nem vagyok baloldsli!

DFK 2017.12.29. 06:31:00

És egy ekkora méretes hazugsággal index címlapra került a poszt...
Nem tudom, most miután leleplezték a poszt és címe igaztalanságát, miért nem látom a poszter helyesbítését.

2017.12.29. 07:19:37

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
mit? Hogy Bulgária a menedékkérők 96%-át fogadta be, míg Magyarország a 4%-át?

2017.12.29. 07:22:32

@aleksz róz: Tudod, pártunk és kormányunk befogadott tòbb százat közülük. Linkeltem. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan retteghetsz, lesz aki megerőszakoljon.

2017.12.29. 07:26:08

@atomic power 1986DucaDuca: nehéz veled vitázni. Azt mondod, íme egy intézkedés, hogy befogadtunk keresztényeket. Csak mi a szír események kapcsán elindult vándorlásról beszélgettünk.
Egyiptom jelenleg nem háborús övezet. Tehát indolens.
Megint terelsz.

Serény Vélemény 2017.12.29. 08:05:43

@morpho: "És az, ami 2006-ban történt, az miért az Orbán Kormány sara?" Miért lenne az ő saruk, ami 2006-ban történt? Ki mondott ilyet?

Nem tűnt fel, hogy a közel-keleti fegyverexport zömét 1) a szocializmus ideje alatt, 2) Fletó miniszterelnöksége idején zavarták le?

incognito ergo sum 2017.12.29. 08:13:17

@Nyers Fa:

Pont ezt írtam volna csak nem vagyok baloldali se. A fidesz eszközei mocskosak, bekoszolja a kezét aki megfogja

rnz 2017.12.29. 08:41:09

Beütött a mákos bejgli? :D
Mekkora nyomorult, szerencsétlen fasznak kell lenni, hogy ezt a fenti baromságot valaki le merje írni, netán még el is higyje? Egy jóféle szívlapátos kezelés ráférne posztolóra.

élveteg 2017.12.29. 08:45:57

"Ebből kiderül: a fegyvereket még a FÉG magyar fegyvergyár gyártotta és olyan sok van belőle, hogy Magyarország NATO segélyként adományozott ilyeneket többek között az iraki hadseregnek. Arról már korábban is sejteni lehetett, hogy ezek közül sok az Iszlám Állam terroristáinál köt majd ki, de a CAR jelentése meg is erősíti ezt a félelmet."

Tehát korábban is sejteni lehett hogy a NATO segélyként adományozott ( tehát a címmel ellentétben szó nincs semmiféle az iszlám államnak exportállásról meg aztán különösen nincs szó ) fegyverek közül sok az az iszlámm állam terroristáinál köt majd ki Ennek ellenrére ez hülye NATO csak küldte a segélyt

Jakab.gipsz 2017.12.29. 09:03:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ha libsi akarsz maradni a "sátáni Sorossal" kötsz szövetséget.

Légy óvatos! A te tudásod kevés, éppen ez a "Sátáni Soros célja", hogy csak két dologra fókuszáljon a figyelmed és csak két dolog között tudj dönteni.

Toportyán Zsóti 2017.12.29. 09:04:24

G csuti és qrmánya mint a kereszténység védelmezője...kezdhetnek a keresztények félni a jövőtől,ezek némi baksisért eladják őket fellahnak simán.

Hozzászólok 2017.12.29. 09:12:43

@morpho: szerintem te nem latsz a szemedtol.
Ha csak arrol az embercsapatrol lenne szo, akik a keleti pu on osszegyultek, mar akkor azt mondanam, semmilyen bevandorlasbol nem kerek, jogi alaptol es meltanyossagtol fuggetlenul. Lemondok a giroszrolkebabrol, hajlando vagyok többet fizetni a takarításért szemétszállításért stb de ezekkel az emberekkel nem akarok együtt élni.
Nem igaz, hogy te elhiszeg a magyar kormány hazugsága lenne a sok bevándmorló mind. Az a kormány riogatása szerinted, hogy tegnap Németországban egy afgán migráns, egy "kiskorú gyermek menekült" leszúrt egy 15 éves lányt?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.29. 09:17:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: A felsorolt városok előbb voltak keresztények, mint muzulmánok. A tények makacs dolgok..

rasztaszív 2017.12.29. 09:22:59

ez van,ha nem lehet mindent leírni.szegény poszter belekényszerül a sunyiságba.
nyilván tudja,hogy amit ír,az hülyeség,de valamit kellene kezdeni ezzel a klerikalizmus-témával...hiszen igény lenne rá...csak hát nem szabad piszkálni...bizonyos dolgokat...

például,hogy mi a tökömet csinál ebben az országban az opus dei?ilyen államtitkárságokat?

rasztaszív 2017.12.29. 09:24:07

és már pitteg is a vírusirtó!!!

Európai téridő 2017.12.29. 09:24:54

A szerző lemaradt jó sok brosúrával. A Napi már az elején megmondta a darabszámot: 132 darab FÉG-Kalasnyikov. Ma pedig azt is megtudhattuk, hogy a NATO illetékesei kapták ezt a készletet, amit a helyi szövetségeseknek szétosztottk. Hogy az Iszlám Állam hadizsákmányává vált ez a kis készlet, az a háború természetének velejárója. Mindenestre nem pénzért lettek eladva a fegyverek, és ez az Iszlám Államnál eddig megtalált, működőképes fegyverekről szól, nem a készlet azon részéről, amely nem vált a hadizsákmányukká.

Nyers Fa 2017.12.29. 09:40:20

@Bicepsz Elek: nem gondolom, hogy a baloldal csak arra lenne képes, hogy lopjon. Mint ahogy azt sem gondolom, hogy azèrt mert a FIDESZ a lopáson és Putyin előtti hajlongáson kivül érdemben nem kormányoz, azért a jobboldal nem lehet normális. Abban viszont biztos vagyok, hogy a FIDESZ és a kétmillió szavazója Magyarország legnagyobb ellensége.

Shish Yakoo 2017.12.29. 10:05:11

"817 ezer dollár értékben adtunk el fegyvereket, ami 21 milliárd magyar forintnak felel meg" Ja, talán számolni is meg kéne tanulni...

histar007 2017.12.29. 10:30:34

132 gépkarabéllyal háborút nyerni legutóbb 1848-49-es szabadságharcban lehetett volna...
Teljesen logikus, hogy ha a szövegséges FEGYVERT kért mert megtámadták, akkor azt mondják neki, hogy “nem adunk mert még elveszik tőled, ellened fordítják, itthon meg megírja a sajtó”.
Végül pedig adnék a posztolónak 817ezer dollárt cserébe kapok 21 milliárd forintot. Deal?

Dr.Démonmac1 2017.12.29. 10:53:56

Nem történt fegyverexport.
A nyomi iraki hadsereg fegyverraktárait is hátrahagyva menekült el.

$pi$ 2017.12.29. 11:01:50

@Nyers Fa:
"1; 817 ezer dollár az 210 millió forint és nem 21 milliárd.
2; Ezeket a fegyvereket nem az IS kapta, hanem ellopta őket.
Azt gondolom, hogy a blogger most alaposan mellélőtt. "

Szerinted érdekli? Majdnem minden cikkükben van egy ilyen csavar. :)

Bravehearth 2017.12.29. 11:04:31

Flynn!

Hazudsz! Már megint. Ahogy ettől a blogtól várható.
Egyetlen hazai fegyvert sem adtak el a vadbarmoknak! Egy NATO program keretében kapták a fegyvert és a lőszert többek között tőlünk IS! Az iraki 'hadsereg' röhejes 'teljesítménye' NEM a magyar kormány kompetenciája! Örülök, ha segíthettem!
B.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.12.29. 11:13:02

Van ilyen néha, hogy a blogger olyasmiről ír, amiről "lövése sincs." A poszt fő állítása nyilvánvalóan nettó hülyeség, tehát a valóság az, hogy a Kedves Beteg kormánya nem kereskedik fegyverekkel a Daesh-el. Viszont adtak fegyvereket az iraki kormánynak, amely kormány bátor katonái aztán többször is hősiesen elfutottak a Daesh elől, mely esemény során a Daesh számos fegyvert zsákmányolt tőlük.
A 132 db Kalasnyikov pedig egy vicc. Poszt-toló, voltál te katona? (Jó, tudom nem voltál.) Láttál te már "sereget"? (Jó, tudom...)

De ettől még, hogy ebben a posztban a poszt-toló baromságokat írt, szóval ettől még a NER egy ocsmány fasiszta rendszer, amit akár tűzzel, és vassal (Kalasnyikovokkal is, de nem 132 db-al, hanem többel) el kell pusztítani.

shakespeare 2017.12.29. 11:22:25

Az index pedig kitette ezt a szart a cimlapra :-), ejha
Ott is gyenge szellemileg valaki

Liberal left wing trash 2017.12.29. 11:56:16

@shakespeare: Az index azt teszi a címlapra, amiből sok lesz a kattintás. Azaz tökmind1 a tartalom, csak kattintsanak.

Dickon 2017.12.29. 12:02:30

@shakespeare: Miért ne röhöghetne ország-világ a B1 ostobaságán? Mindenkinek joga van ahhoz, hogy Mr Flynn Rider hülyeségét elolvasva, jól szórakozzon. Nem csak a B1 olvasóinak... Kerüljön csak címlapra!
:)

VaradiJanos 2017.12.29. 12:16:04

@ipartelep: a tetvedèk csalàdodat mivel lehetne eltakarítani? Valószínűleg elég lenne vmi gyengébb poloskaméreg is.

putris72 2017.12.29. 12:17:55

@Pisti 90: Igazából nem adtunk el fegyvereket Iraknak!Mivel nem is gyártunk!Hanem a fölösleges,és nem használt fegyvereket ajánlottuk fel a NATO-nak!A az elosztást,és a logisztikai teendőket meg az USA intézte!!A blogíró is tökéletesen tisztában volt vele!De mindig kell egy kis Orbánozás!

VaradiJanos 2017.12.29. 12:21:13

Azért sokat elárul, hogy ehhez a szeméthez az értelmesebb balfácánok, mint tanga, sem adják a nevüket, csak az igazi elmebetegek kelnek a cikkíró védelmére.

VaradiJanos 2017.12.29. 12:22:56

@VaradiJanos: .... és persze a fogvédős kamumatyiratyi kúrtok, de nekik a munkájuk része

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.29. 12:33:39

@VaradiJanos: Látom még mindig nem bírod feldolgozni. A blog pszichiáter szabin van?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.29. 12:37:05

@Könnyen elkaptuk, uram!: Gondolod a bolgárok inkább befogadnak 100 terroristát, mint egy homokos bircát? Gondolom a Bratovan utcai gőzfürdőt már körbevette a bolgár hadsereg.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.29. 12:42:06

Mit sivalkodtok narancstálibok? Ez is olyan minthogy csökkent az államadósság 19330 milliárdról 26500 milliárdra. :-))

BAZINGA2 2017.12.29. 12:42:32

Csak kérdezem!? Minek adtunk el fegyvert nekik? Tán csak nem azért, hogy egymást nyírják ki?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.29. 12:44:25

@VaradiJanos: Látom a fogvédő nagyon megmaradt benned. :-)) Ne kell az erős fiút játszani a piros lámpánál és kiszállni, mert előfordul hogy a másik is kiszáll.

6.Lenin 2017.12.29. 12:58:44

@Liberal left wing trash:

Pontosan.

Aztán van még néhány kamu nick (egy kommentelő, valójában a blogból), akik az idióta(ának látszó) hozzászólásaikkal ezt fel is pörgetik, vagy átmennek csetelésbe, provokálva a másikat.
Ez a poszt se ér még egy kalap szart se, és már több száz hozzászólás, ki tudja hány kattintás.
valódi, vitára is alkalmat adható poszt meg még száz hozzászólást se él meg.

A téma kiválasztása, a jó "poszt munkások" elérhet több száz hozzászólást, és ennél jóval több kattintást. Dől a lé, és ez a lényeg.
Vagy lehet rá hivatkozni később, hogy a leglátogatottabb blog.
Az értéke meg ki a faszt érdekel ma már.

VaradiJanos 2017.12.29. 13:10:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: megmaradt, mert vicces, hisz aki ismer téged, kiröhögi a sztoridat. Egyébként aki kiszáll az nem bánja ha a másik is kiszáll. Na, törd tovább a nápolyikat, terencehill!

Cycmen 2017.12.29. 13:35:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hát öcsém, engem biztosan legyőznél ezzel a módszerrel, mert ha meglátnám hogy valaki fogvédőben száll ki a kocsiból, mozdulni sem tudnék a röhögéstől!
Remélem csak vetítesz és nem csináltál nagyobb bohócot magadból mint amekkora egyébként vagy!

Cycmen 2017.12.29. 13:37:41

@BAZINGA2: Az megvan hogy nem adtunk el nekik fegyvert?

VaradiJanos 2017.12.29. 13:56:37

@Cycmen: egyébként arról a fogvédőről mesélt amit az éjszakai figcsokorgatás miatt írt fel neki a fogorvos .... csak beleragadt a pofájába a megszáradt spermától

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.29. 14:01:01

@Cycmen: Nem nyert. :-)) Működő módszer. Különben ha dolgoztál volna a éjszakában, akkor tudnád hogy bizony sok kuveros hordja a zsebében.

eßemfaßom meg áll 2017.12.29. 14:49:50

@BAZINGA2: Első körben az a helyzet, hogy nem adtunk el nekik. Innentől meg értelmetlen a folyatáson elmélkedni.

Namir 2017.12.29. 15:09:02

Most olvasom, hogy ezeket a fegyvereket még Gyurcsány adományozta (Iraknak).

Az aljas logikátokat alkalmazva/követve akkor ti balosok fegyvereztétek fel az Iszlám Államot.

Na, sikerült megint a saját szarát megennie a baloldalnak.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.29. 15:09:58

@eßemfaßom meg áll: Miből gondolod, hogy a Zorbány alatt kerültek ki ezek a fegyverek az országból, te hatalmas ész??

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.29. 15:13:05

@Namir: Egyrészt. Másrészt meg a 90-es években rengeteg raktárban lévő ruszki fegyver került fegyverkereskedőköhöz, a volt szovjet blokk országaiban.

2017.12.29. 16:07:05

@Könnyen elkaptuk, uram!: én nem szoktam rettegni, csillagom, nem vagyok ballib.
és jóval többen vannak, mint pár százan, csak valahogy az nem reklámozódik.

2017.12.29. 16:23:34

@morpho: és összeszorítod a szemed, nehogy besüssön a valóságnak egy apró szikrája a résen... hihetetlen ez a fanatizmus.
nincsenek is bevándorlók, mi, te világ hülyéje, legalább a saját propagandaanyagaitokból naprakész lehetnél, ezt a nincsenek is migránsok baromságot már elég régóta abbahagyta a hazai ballib propaganda, egyrészt nyilván nem lehet nagyon szembemenni a valóság bemutatásában a nyugati testvérekkel (ott meg aztán tényleg nem lehet letagadni, hogy tele van az egész arabbal meg négerrel), másrészt tuti nem gondolták, hogy a mai napig is akadhat olyan hülye ember, aki ebben a témában is inkább nekik hisz, mint a szemének. de hát mégiscsak akadt egy ilyen a személyedben, dőlj hátra elégedetten

Alick 2017.12.29. 20:28:23

@morph on deer: Nem létezik politikus, aki ezt ilyen esetben megtenné, mert taktikailag hátrányos helyzetbe kerül, ha "védekezik és magyarázkodik". Mert hát a tanulmány semmi olyat nem állít, hogy a jelenlegi (vagy bármelyik másik) kormánynak van konkrét felelőssége a fegyverek ISIS-hez való eljuttatásában.

Ha Pistike az iskolában fűnek-fának magyarázza, hogy "nem én gyújtottam fel a tanári vécét, mert aznap otthon beküdtem az ágyban influenzával", egy idő után a plebs szemében már akkor is gyanúsított lesz, ha egyébként bizonyíthatóan nem volt semmi köze hozzá.

morph on deer 2017.12.29. 21:09:21

@Alick:
A Pistikés rész pontos, erről szól az összes karaktergyilkosság is, mint tudjuk.

A jelen esetben nem vagyok biztos ebben, hiszen azért pl az azeri lóvéról nyilatkoztak, Soros mint állítólagos “nemzetbiztonsági kozkázat” állítást maga Pintér cáfolta, stb.
Ráadásul semminek semmilyen hátrányos következménye nincs rájuk nézve, - és most nem akarom elkezdeni a felsorolást, - szóval szerintem megtehették volna, ha fontosnak tartanák.

morpho 2017.12.29. 22:38:48

@aleksz róz: Te tényleg hajnali fél hattól délután négyig engem anyáztál? :))
Úgy, hogy én nem is jártam közben az oldalon?? :)) Te hülye vagy bazmeg! :))

taga20 2017.12.29. 22:48:19

@morpho: csodálkozol ezen, abban az országban, ahol lófitneszre basszák el a lóvét?

taga20 2017.12.29. 23:01:09

@VaradiJanos: jani, azt a mondást hallottad má, hogy dicsérjen meg téged a váradijani?

az öreganyád térgyekalácsa a balfácán!

hogy hűlne rád a bőr fityeszdroid:)))

2017.12.29. 23:06:21

@morpho: nem. nem anyáztalak hajnali fél hattól délután négyig. tehát hazudsz.
tipikus ballib vagy, hazudni azt tudsz.

Hozzászólok 2017.12.30. 00:28:11

@Bellagio: re: a jog az egyik legnagyobb vívmány...
Tényleg az, de fel kéne fognunk hogy vannak helyzetek amikor nem működik. A migrációs válság pl ilyen.
Ma este 2 Supernanny videó között véletlenül feldobta ezt a youtube. Ha nemcsak angolul, de németül is értesz, érdemes végignézni.
youtu.be/44f-AVSwO5s

Viszonylag az elején bevágnak egy részt a spiegel tv ből, és a képernyőre irják az adatokat. 1:10 nél. Mikor jött be (1982!) , mikor utasították ki, és sorban azóta mikor mit követett el - Németországban.
Mert azóta is... sőt.
Ez egy arab maffiózó. És ezt lehet, mert ezt megengedi a jog, sőt a felesége még segélyt is kap többezer eurót havonta. Amit nem tudnak letiltani.
Szóval ennyit tud tenni értünk a jog, a legnagyobb vívmányunk.

2017.12.30. 10:20:58

Magyarország nem exportált fegyvereket az Iszlám Államnak. Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy az USA 2300 Humvee-t adott az Iszlám Államnak, ugyanis ennyit hagytak ott az iraki hadsereg tagjai az ISIS-nek.

Magyarország NATO tagként fel kellett hogy ajánljon egy bizonyos mennyiségű fegyvert az újjászervezett iraki haderőnek. Ezek voltak az AK-63-asok.
Afganisztánnak meg AMD-65-ösöket küldött Magyarország, amik aztán így-úgy átkerültek a tálibok kezébe.
Amerikai fegyverekkel is ugyanez történt.

Cycmen 2017.12.30. 11:23:22

@karandash: " Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy az USA 2300 Humvee-t adott az Iszlám Államnak, ugyanis ennyit hagytak ott az iraki hadsereg tagjai az ISIS-nek."

Miért ne mondhatnánk kedves ceruza!
Ezt a "történetet" leírom neked másképp.
""Ott voltunk egy csomó humvival, de jött az ellenség és gyalog elszaladtunk!""
Ugyanaz a történet nemdebár? Szerinted nem direkt hagyták ott az akkor éppen hasznosan a szír kormánycsapatok ellen harcoló ISIS-nek?
A magyar csúzlikat is fegyverkereskedők vásárolták fel a többivel együtt és úgy adták el!

Laciii 2017.12.31. 02:07:28

@Cycmen: Amcsik sokkal többet költöttek az isis felfegyverzésére:
www.theguardian.com/us-news/2015/sep/16/us-military-syrian-isis-fighters
A különbség annyi, hogy a mi súlycsoportunk nem tud beleszólni a NATO döntésekbe.

chrisred 2017.12.31. 08:40:48

@karandash: Eddig az illib oldal putyini propagandából származó, azaz megcáfolhatatlan tényként állította, hogy az USA támogatja az IS-t. Most csak annyi történt, hogy a saját fegyverüket fordították ellenük. Ráadásul a magyar kormánynak a hatalmas cimborán, Erdoganon keresztül lehetősége is volt sokkal egyszerűbben üzletelni a terroristákkal.

Amúgy a valóságban úgy gondolom, hogy az összes álszent kormány Moszkvától Washingtonig üzletet látott a polgárháborúban. Eddig Közép-Európát érintően inkább a szlovák fegyverkereskedelmet pedzegették, de miért pont a magyar kormány maradt volna ki belőle?

2017.12.31. 14:52:04

@aleksz róz: A másik állítását nem cáfoltad(-:
ő tehát hazudik, de te hülye vagy?!.

2017.12.31. 15:00:40

@aleksz róz: te hülye vagy, ezt már tisztáztuk. Rettegni nem fogsz, pedig Habony mindent elkövet.
Tehát nem vagy jó fideszes. Rettegni kell a muszlimoktól. Téged megbasznak. Mert megmondta a Habony.
Sorostól...mert egy halál közeli vénember annyira félelmetes, hisz megvette a brüsszelet, jönnek, mindegyik hoz magával mégegy muszlimot és megbasznak...
Koránt kell majd olvasnod, ha nem, megbasznak.
De jönnek a zsidók is, ami jó, mert barátzsidók. De Soros ellenzsidó, ô a zsidó megszállással szemben arab megszállást készít elő.
Inkább a metélés, mint a burka!
Ja, mert én rettegek...

2017.12.31. 15:06:39

@Laciii: ezt hogy sikerült leszűrnöd?
A cikk arról szól, hogy az USA keveset költött az isis elleni miliciák, harcosok kiképzésére....laciiiiiiiì ez fájt!
Úgy látom, Szauron győzött.

2017.12.31. 19:43:28

@Könnyen elkaptuk, uram!: ez igen, ez a kristálytiszta lippsi logika... nem mondtam, hogy nem vagyok hülye, tehát hülye vagyok. zseniális bazmeg.
amúgy nem te tehetsz róla, ez az egyik kulturális örökségetek, ez a jellegzetes vitakultúra...
de papám, hát te mondtad, hogy nem vagy hülye?

amúgy jó ez a hozzászólás, mert megmutatja, hogy ilyen vagy, így tudsz gondolkodni, így értelmezed a világot, így látod a többi embert, ebbe az eltorzult világodba próbálsz mindent beleszuszakolni

"Tehát nem vagy jó fideszes." - sőt semmilyen fideszes nem vagyok. na bazmeg, most lesz?

eßemfaßom meg áll 2018.01.01. 10:05:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: "A cikk arról szól, hogy az USA keveset költött az isis elleni miliciák,"

mármint arról, hogy 500millió $-ból sikerült a tervezett 5000db helyett 5db helyi antiISIS harcost kiképezniük.

"A $500m effort to train Syrian forces against the Islamic State has resulted in only a handful of fighters actively battling the jihadi army, the top military commander overseeing the war has testified.

“We’re talking four or five,” General Lloyd Austin, commander of US Central Command, told a dissatisfied Senate armed services committee on Wednesday.

The training initiative is Barack Obama’s linchpin for retaking Syrian territory from Isis. The Pentagon anticipated in late 2014 that it would have trained 5,000 anti-Isis Syrian rebels by now.'

2018.01.02. 00:17:00

@eßemfaßom meg áll: te hülye. Against azt jelenti, ellene. Battling: csatázik....
A battling cancer például harc a rákkal...
tehát az isis ellen képeztek harcosokat, akik azisissel harcolnak. Nem mellette, ellene....

2018.01.02. 00:22:37

@aleksz róz: Az, hogy hülye vagy, már tisztázódott.
A többi nem téma innentől.
Aki lippsizik, libsi nem lehet, a jobbik megint nem jön szóba, aki pedig párton és ideológiákon kívülinek vallja magát, szintén nem mond ilyet másra. A habony féle kis magyar értelmező szerint ugyanis ő maga az....

2018.01.02. 11:08:02

@Könnyen elkaptuk, uram!: hát igen, pont ennyire képes az agyad, minden hozzászólásoddal ügyesen alátámasztod

2018.01.02. 15:46:22

@aleksz róz: annak örülök, hogy nem vagy fideszes. Csak azt várom, hogy determináld, ki az. Mert eleddig az jött le, hogy aki nem fideszes, az vagy jobbikos, vagy lippsi.

2018.01.02. 19:02:32

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Mert eleddig az jött le, hogy aki nem fideszes, az vagy jobbikos, vagy lippsi." - és tényleg nem látod, hogy nálad van a hiba? ez a te gondolkodásod, papám, te látod így a világot.

2018.01.03. 01:25:31

@aleksz róz: nem hinném. Mivel egyetlen érv, ami folyamatosan elhangzik, hogy ballib vagyok.
Ez tőled úgy hangzott, hogy "ti, ballibek".
Tehát eszedbe sem jutott, hogy ne skatulyázz be.
De mutass nekem olyan hozzászólásodat, ahol valakit fideszfannak titulálsz.
Véded a mundér becsületét, de tudod jól, ha nem értesz egyet a fideszesekkel, ballib, lippsi, sorosbérenc, migráncssimogató vagy. Tehát még el is hinném amit állítasz, ha nem ballibeztél volna le.

2018.01.03. 01:27:14

@aleksz róz: Tehát, ki a ballib? Megfogalmaznád? Kíváncsi vagyok, miért gondolod, hogy az vagyok, és arra is, hogy te minek tartod magad.

2018.01.04. 03:08:03

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Mivel egyetlen érv, ami folyamatosan elhangzik, hogy ballib vagyok." - ez tőlem neked címezve egyszer sem hangzott el.
ez is egy újabb remek példája a lippsi vitakultúrának...
a felsőbbrendűség kifejezése; a vitapartnernek tulajdonított hamis állítások és már a kérdésbe belefogalmazott hamis állítások, a mondanivaló szándékos félreértelmezése és a vitapartner szavainak kiforgatása; gúnyolódás és személyeskedés, nem az érvek cáfolata, hanem a vitapartner megsemmisítése a cél; felsőbbrendűség kifejezése stb... így nagyjából egész jól össze is lehet foglalni. (a felsőbbrendűség direkt szerepel kétszer.)

és nem érvként használom a ballibezést. szerintem nem szoktam úgy érvelni, hogy azér hülyeség, mer te ballib vagy. megvan a véleményem és általában megvannak hozzá az érveim is. és ezeket hozzábiggyesztett ballibezős személyeskedéseim egyáltalán nem befolyásolják, azokat a saját szórakoztatásomra, a vitától függetlenül teszem hozzá.
(és ne keverjük ide a kizárólag személyeskedésből álló hsz-eket, azok egyértelműen nem képezik semmilyen vita részét.)
"a hülyeséget mondasz, hiszen ....... vagy!" érveket érveket inkább a morpho meg a haverjai háza táján keresgéld.

"Kíváncsi vagyok, miért gondolod, hogy az vagyok" - ezt te gondolod. én lippsinek tituláltalak a vitakultúrád alapján. a lippsit itt most nem fejtem ki.
ha saját korábbi hozzászólásaidat megnézed, láthatod, hogy fél oldalnyi hsz-t építettél arra, hogy szerinted milyen fideszes vagyok és kizárólag erre alapozva azt is kijelentetted, hogy mit gondolok vagy miket kéne gondolnom.

mondjuk mert nem fideszezni járok ide, hanem ballibezni.

a véleményem teljesen független, és a legkevésbé se zavar, ha időnként vagy némely elemeiben bármely formációéval megegyezik.

2018.01.04. 03:13:49

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem viszonyítok a fideszhez, nekem nem viszonyítási pont.

2018.01.04. 17:39:19

@aleksz róz: " igen, ez a kristálytiszta lippsi logika... nem mondtam, hogy nem vagyok hülye, tehát hülye vagyok. zseniális bazmeg.
amúgy nem te tehetsz róla, ez az egyik kulturális örökségetek, ez a jellegzetes vitakultúra...
de papám, hát te mondtad, hogy nem vagy hülye?"

Tényleg nem lippsiztél le.
Hazudsz is.

kalapácstollú 2018.01.04. 19:00:04

@sZulamith: Bocs, de hát, aki olyan baromságokat ír, mint Te (is), azokra lehet mondani, nem? Függetlenül attól, hogy liberális, konzervatív vagy éppen tudomisén, trafikos.

kalapácstollú 2018.01.04. 19:01:16

@sZulamith: Az előzőt reRe: szántam - nem úgy a blogmotor. ;)

2018.01.05. 01:14:55

@Könnyen elkaptuk, uram!: kicsit kezd már kínos jelleget ölteni ez a beszélgetés, de ha folytatni szeretnéd, ám legyen

az a szép, hogy írok valamit, aztán a következő válaszoddal rögtön bizonyítod is.

mit is írtam fentebb a lippsi vitakultúráról? vitapartnernek tulajdonított hamis állítások stb. akkor ezt most kiegészítem egy igen jellegzetes elemmel, a pofátlansággal.
te most úgy vádolsz engem hazugsággal, hogy közben pofátlanul hazudsz...

számon kérted rajtam, hogy az egyetlen érv, amit használok, az, hogy ballib vagy. én erre a tényeknek megfelelően közöltem, hogy ez tőlem az irányodba egyszer sem hangzott el, és pláne nem használom ezt érvként, hanem a jellegzetes vitakultúrád alapján minősítettelek...
erre most firegsz-forogsz tekeregsz, és azt a hamis állítást próbálod nekem tulajdonítani, hogy letagadtam, hogy lippsinek tituláltalak. persze a valóságban ilyen nem történt, és eleve nem is ezt kérted számon rajtam.
de cáfolj meg nyugodtan... idézd, hol ballibeztelek, hol használtam ezt ellened érvként (és főleg hol használtam kizárólagos érvként)! idézd, hol tagadtam le, hogy lippsinek minősítettelek
ugye, hogy sehol.

ez egy igen eredményes beszélgetés volt, papám. mi most ketten nagyon ügyesen prezentáltuk, hogyan működik a lippsi vitakultúra. én leírtam az általános jellemzőket, te pedig példákkal igazoltad...
Akiknek füleik vagynak, hallják, s akiknek szemeik vagynak, lássák.

2018.01.05. 01:29:48

@aleksz róz: belinkeltem az első reakciódat. Írásos volt, vissza lehet keresni. Te egy hazug segg vagy. Igazi NER nyomorék. Pont azt csinálod, amivel engem vádolsz.
Befejeztem. Küldd a pénzt a gazdádnak, oszt jónapot.

2018.01.05. 01:32:29

@aleksz róz: "igen, ez a kristálytiszta lippsi logika"
"amúgy nem te tehetsz róla..."
Tényleg nem nekem írtad. Nyilván magaddal beszélgettél. Mit mondanak a hangok? Nem is vagy hülye?

2018.01.05. 01:34:47

@aleksz róz: "én lippsinek tituláltalak a vitakultúrád alapján. a lippsit itt most nem fejtem ki."

Itt, te szellemi toprongy.

2018.01.05. 01:56:32

@Könnyen elkaptuk, uram!: hát ez bizony sajnos nem állja meg a helyét.

bár már hivatkoztál rá korábban (akkor is tévesen), egyik neked címzett hozzászólásomban sem ballibeztelek, egyik idézett hozzászólásban sem érveltem azzal, hogy azér mer ballib vagy, egyik idézett hozzászólásban sem használtam kizárólagos érvként és egyik idézett hozzászólásban sem tagadtam, hogy lippsinek tituláltalak.

"én lippsinek tituláltalak a vitakultúrád alapján" - ez amúgy melyik állításodra bizonyíték szerinted? arra, hogy letagadtam, hogy lippsinek minősítettelek? mert arra pont nem bizonyíték, csak szólok.

2018.01.05. 09:40:38

@aleksz róz: "n lippsinek tituláltalak a vitakultúrád alapján" - ez amúgy melyik állításodra bizonyíték szerinted? arra, hogy letagadtam, hogy lippsinek minősítettelek"
Igen.
Azt írod, lippsinek tituláltalak.
Majd azt, szerinted nem minősítettél lippsinek.
Vagy nem vagy tisztában a szavak jelentésével, vagy direkt trollkodsz, vagy szembehazudsz, aztán bambán nézel, olyan fideszes módra.
Egyébként a lippsi nem sért, csak nem tudom, mit jelent. Ugyanis nem mondtad még, szerinted mi az .
Az én olvasatomban egy szellemi fogyatékos megnevezése a liberálisnak.
Libsi akar az lenni.
Az a baj, hogy liberálisból is több fajta van.
Mellesleg engem nem sért a liberális sem.
Ezzel szemben a fideszesek nem tudják megfogalmazni az ő ideológiájukat.
Lehetne illiberalizmus, de egy ideológia megnevezése egy másik tagadásával nem elégséges.
A feudalizmus, az imperializmus, a kommunizmus is az. Épp ezért a ballib sem értelmezhető a liberális meghatározása nélkül.

2018.01.05. 12:30:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Majd azt, szerinted nem minősítettél lippsinek." - de hol írtam, ilyet? mindenütt azt írtam, hogy lippsinek minősítettelek/tituláltak. sehol nem tagadtam.

"Egyébként a lippsi nem sért, csak nem tudom, mit jelent. Ugyanis nem mondtad még, szerinted mi az" - így van. helyes. meg a ballibet se mondtam.

azért nem fejtem ki, mert nem p.c. ha leírom, akkor általában kimoderálnak egy időre a fórumról. írjam le pontosabban?

a ballibnek semmi köze a (valódi) liberálishoz. mszp(-szdsz)-szövetségeseik, szellemi holdudvaruk és támogatóik.

2018.01.05. 15:53:34

@aleksz róz: mondjuk itt:én lippsinek tituláltalak a vitakultúrád alapján. "

2018.01.05. 15:55:38

@aleksz róz: lippsi nem sért, csak nem tudom, mit jelent. Ugyanis nem mondtad még, szerinted mi az" - így van. helyes. meg a ballibet se mondtam."

És azt se mondtad, hogy helikopter....faszán megmagyaráztad a lippsit.

2018.01.05. 18:38:47

@Könnyen elkaptuk, uram!: megint prezentáltál két példát, de már újabb, eddig nem említett jellegzetességet sajnos nem tudtam felfedezni. ezeket már bemutattuk.
innentől már kevésbé érdekes.

(akkor tagadtam volna le, ha azt írtam volna, hogy NEM lippsiztelek, NEM tituláltak lippsinek, NEM minősítettelek lippsinek. de ilyen nem történt.
nem fejtettem ki, és nem is állítottam, hogy kifejtem. pont az ellenkezőjét mondtam, hogy nem fogom kifejteni, azt is megmondtam, miért nem. de megkérdeztem, írjam-e le pontosabban. tehát azt sugalmazod, hogy azt mondtam, megmagyarázom és ennek ellenére mégse magyaráztam meg.)

szerintem abszolút felesleges további példákkal illusztrálnod, milyen is a lippsi vitakultúra, már az eddigi előadásod is teljesen meggyőző volt.

apro_marosan_petergabor 2018.01.11. 19:16:18

Az egész cikk a szokásos libero csúsztatás és hazugság stílusában készült.
Olyan adatokat idéz, amelyek önmagukban megtévesztőek, s egyáltalán nem biztos, hogy valósak. Néhány (kitudja hol és milyen körülmények között) begyűjtött fegyverről állít fel olyan statisztikát, amelyet kivetít az egész közel keletre. Itt megállapítja, e fegyverek 7%-a magyar eredetű. Az idézet után a cikkíró tovább süllyed, s csúsztat, sugall, a keresztény védelmező Magyarország (élén OV-vel) látja el fegyvereik 7%-val a terroristákat. Ennél nincsen lejjebb.
Mo sok helyre szállított fegyvert, NATO hozzájárulásként pl. Irakba, innen korrupció, rablás útján könnyen kerülhettek a fegyverek akár terroristákhoz is. Egy biztos nem a magyar kormány szállította nekik! (Most nem foglalkozom a fegyverek "maradék", 93%-ának" amerikai stb. eredetével...).
Az ilyen cikkek is bizonyítják a kereszténység Magyarországon(is) folyamatos, aljas, nemtelen támadásokat kell kiálljon. De kiállja.
Remélem a sötét, de elég primitív cikkírót, hazudozásaival együtt előbb -utóbb utol éri a nemzetbiztonsági szolgálat
süti beállítások módosítása