B1 blogcsalád



A keresztény Magyarországon idén is több ezren álltak sorban a krisnások ételosztásán

2017. december 24. - nickgrabowszki

Miközben Orbán Viktor és Erdő Péter vállvetve aggódik a keresztény Európa sorsáért, a karácsonyért meg hogy a szekuláris Franciaországban le akarják vetetni a keresztet egy pápa szobráról, még a keresztény megváltó születésének ünnepén is krisnásoknak kell gondoskodni a rászorulókról.444kr.jpeg

A Krisna-tudatú egyház (illetve alapítványa, az Ételt az Életért) évről évre ételt és ajándékot oszt a szegényeknek karácsonykor a fővárosi Blaha Lujza téren, mert a keresztény egyházak az eljövetelre való várakozás miatt erre nem érnek rá. Egyetlen kivétellel, az Iványi Gábor vezette metodisták kivették a részüket az ételosztásból.

A krisnások 1600 2600 adag ételt osztottak ki, a leginkább rászorulók, már a hajnali sötétségben beálltak a sorba, nehogy ne jusson nekik az ételből, amivel túl tudják élni a 3 napos, vallási eredetű ünnepet.

Csak mellesleg: a Krisna-tudat indiai eredetű vallás, egyáltalán semmi köze nincs a kereszténységhez, Jézus Krisztushoz vagy a karácsonyhoz.

Eközben Magyarország miniszterelnöke a kormány félhivatalos propagandalapjában amiatt aggódik, hogy valakik(?) át akarják nevezni(!) a karácsonyi vásárokat.

Nem akarjuk, hogy a karácsonyi vásárainkat átnevezzék, azt meg végképp nem akarjuk, hogy betonkockák mögé kelljen hátrálni. Nem akarjuk, hogy megfosszák gyermekeinket a Mikulás- és angyalvárás örömeitől. Nem akarjuk, hogy elvegyék tőlünk a feltámadás ünnepét. Nem akarjuk, hogy aggodalom és félelem kísérje az ünnepi istentiszteleteinket. Nem akarjuk, hogy az újévet köszöntő tömegben zaklassák asszonyainkat, lányainkat.

Orbán karácsonyi prédikációjáról itt írtunk bővebben.

Erdő Péter, magyar katolikus egyház feje, esztergom-budapesti bíboros-érsek csatlakozik a Fidesz kampányhoz a nagy keresztényféltésben:

A bíboros beszélt arról is, hogy miközben vannak Európában a keresztény ünnepeket és szimbólumokat érintő konfliktusok, itt-ott megpróbálják a közterekről, intézményekből eltávolítani vagy meggyalázni a keresztet, újabban látszik egy ezzel ellentétes folyamat is. Mintha a nyugati civilizáció elért volna egy szakadék szélére, ahol megtorpant, és rádöbbent arra, hogy gyakorlati következményekkel is jár, ha nincs mélyebb, az e világi életen túlmutató értelme semminek.

Az már egyáltalán nem is tartozik ide, hogy miközben a magyar állam még karácsonykor se gondoskodik a szegényekről, illetve a katolikus és egyéb bevett, történelmi egyházak ilyenkor is elfelejtik gyakorolni az irgalmasságot, Mészáros Lőrinc a karácsony előtti napon 63 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el.

A krisnások meg eközben ételt osztanak.

Már ameddig a kormány meg nem tiltja nekik is.

(Kép: Botos Tamás/444)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1813522087

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ésszerű ünneplés 2017.12.25. 11:44:07

Mindenkinek Kellemes Téli Napfordulós Ünnepeket! Mert a napforduló ideológia mentes és igazolható tény.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras J Fazekas 2017.12.25. 22:04:15

@taga20:

Rosszul látod a helyzetet, te mész mindenkivel szembe az autópályán …

lac1 2017.12.25. 22:04:16

@camilló:

Mi van a kultúrával? Én már hangosítottam svéd vendégcsapat kulturális bemutatóját.
Te nem tudod, máshol mi van.
(Amúgy amíg a magyar gyerekek néptáncoltak ahogy, addig a svéd lurkók borzasztó módon régi ABBA slágereket próbáltak előadni. De dolgoztam valamilyen ázsiai kis békákkal is. Detto. Akár hiszed, akár nem, Közép-Európa még mindig a kultúra kánaánja. Ja, hogy a proli csak a Matyi és a hegedűsre vevő? Vagy a Judit és a zenemanók? Bon-bon? Az nem a kultúra hibája. Ja, ezekkel az előadókkal már dolgoztam együtt. Nem vagyok túl büszke.)

lac1 2017.12.25. 22:06:38

@camilló:

Az én főnököm a szolgálati sapkák esővédőjét ellenőrizte személyesen. Pontosabban a beszerzésüket. Biztos fontos, de szerintem nem az ő kompetenciája, de mindegy, én ebből azért nem vonok le hosszútávú következéseket azzal kapcsolatban, hogy kinek mi a feladata. Vagyis nem ez alapján.

6.Lenin 2017.12.25. 22:08:03

@lac1:

Ahhoz már kicsit késő van, hogy ebben vitát nyissunk, de nem értek veled mindenben egyet.
Természetesen egy adott pillanatban lehetnek kilengések, de alapjaiban, nem.
A politikai hovatartozást meghatározzák a gének is. Az arány eddig még vitatott, de az már nem, hogy van meghatározó szerepe. Természetesen vannak, mint mindig kivételek, vagy talán inkább olyanok, akikben még a gének is küzdenek egymással, és hol ide, hol oda irányítják a gazdát.
Máskülönben ez a terep kiváló lehetőség. Ha, mint külső szemlélő is tudod olvasni a hozzászólásokat, nem nehéz besorolni az elkövetőt a táborába. (természetesen megfelelő számú, és idő alatt írtakat figyelembe véve). Néha provokálni kell, de ez belefér a "kutatásba". Kincsesbánya.

lac1 2017.12.25. 22:10:25

@Brix:

Az egyik véglet természetesen nem teszi elfogadhatóvá a másik végletet. A különbség kívánatos, mert ez hajtja előre az embereket. Az ugyanazon munkaért kapott különböző jövedelem is normális, egy jenki autószerelő többet kap egy marokkóinál, de ott az árak is mások.
Az már baj, ha egy társadalomban az azonos munkáért nagyon különböző a jövedelem.

lac1 2017.12.25. 22:11:59

@teéjesenmindegy:

Én ezt tudom.
Köszönöm.
Én így veszek autót-motort is, hogy megnézem az eladó házatáját.

camilló 2017.12.25. 22:12:14

@lac1: No, írd le nekem, mit nevezel szocializmusnak. Ebben a témában Krausz Tamásnak nagyon jó művei vannak.
Hogy nem tudom mi van máshol?? Azért tudd, hogy Európában talán 7 országban nem töltöttem el hosszabb-rövidebb időt. Büszke vagyok arra, hogy nem azt láttam ami az utazási katalógusban van. A kultúrába nem csak az tartozik bele, hogy milyen művész együttesek járnak hazánkba. Hanem az is, hogy kit mennyire ér ez el. Már írtam, hogy a brigádmozgalomban legalább elvitték a tagokat. Volt aki úgy ment, mint ha a fogát húzni ment volna, de aztán legközelebb is elment. A rendszerváltás után a kultúrát a bulvár jelenti és azt hiszik el a népek amit ott olvasnak. No meg persze a tv-ben ami megy!

taga20 2017.12.25. 22:12:55

@Andras J Fazekas: nem! te!

bazdmeg, te tényleg beteg vagy fazék!:)))

a kurvaanyádért vergöcc itt még most is?

camilló 2017.12.25. 22:13:51

@lac1: Napóleonnál maradva. Egy száraz kút nem azonos a szemellenző sapkával. Mind két esetet helyezd a saját korába, és érteni fogod.

lac1 2017.12.25. 22:14:19

@camilló:

Nem annyit adok, hanem amennyit kér. Miért adnék annyit amennyi fáj? Eljön a haver, kell egy tankolásnyi olaj, mert nem vett, vasárnap van, a kúton nincs normális 2T, akkor miért adjak neki egy 5 literes kannával?

lac1 2017.12.25. 22:15:09

@Andras J Fazekas:

Ne etesd a trollt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

camilló 2017.12.25. 22:15:28

@6.Lenin: Mi van a nemes ivadékokkal akik forradalmárok lettek?? Génjeikben volt?:)

Andras J Fazekas 2017.12.25. 22:16:36

@taga20:

Óóó …

Nem én vergődök, ti vergődtök itt egyfolytában …

teéjesenmindegy 2017.12.25. 22:16:53

@camilló: Te figyelj már! Előbb írtad, hogy 2007ben végeztél. Akkor mégis mi a lószart tudsz a brigádmozgalmakról, meg a 75ös életszínvonalról?
Vagy ilyen nehezebbfejű vagy, aki 45 évesen végzett?

6.Lenin 2017.12.25. 22:18:00

@lac1:

Még egy érdekes dolog. Mióta elterjedt a műholdas műsorsugárzás, előtted a világ.
Megfigyeltem egy érdekes dolgot is.
Azonos kinézetű (magasságú, testformájú, stb ) emberek frizurája, öltözködési stílusa, mozgása, ruhájának színösszetétele is szinte azonos "szóról-szóra".
Soxor teljen más környezetben szocializálódott emberekről van szó.
Csak figyelni kell a részletekre. Persze nem tudományos szinten.

taga20 2017.12.25. 22:19:29

@lac1: laci bazd meg, téged is etetnek. akkor mit reklamálsz?:)))

lac1 2017.12.25. 22:19:38

@6.Lenin:

Dehogyis.

Valaki azért szadeszes (mondjuk) mert valóban elhiszi azt az értékrendet, pl. minden ember egyforma, és van, aki csak azért, mert azt valószínűsíti, hogy a szadesz tud a legjobban keresztberakni az éppen regnálónak. Akkor most erre hogyan reagálnak a gének?
Én pl. ezért szavazok a Jobbikra. Egy erős belső kontrollnak gondoltam őket a jobbik oldalról, de kormányon nem biztos, hogy jók lennének.
De abban még a vérlibsik is kivetnének, hogy mit gondolok a drogosokról.
Akkor bennem milyen gén buzog szerinted?

taga20 2017.12.25. 22:22:49

@Andras J Fazekas: öööööö!

na szerintem, kapd be a langyostejed és menyé csicsikálni, me jönnek a pomogácsok!

te tényleg beteg vagy:)))

lac1 2017.12.25. 22:23:12

@camilló:

Pont ugyanaz. Nem azzal foglalkozik akinek nem az a dolga. A méret, a szín, az érték, a darabszám, minden más másodlagos vagy inkább sokadlagos.
Amikor csinálom a bijleredet mint villanyszerelő, szeretnéd hogy mással foglalkozzam közben?
Másnak általában ezt úgy teszem fel, hogy amikor a kedvenc és legközelebbi rokonjának az agyműtétjét végzem, szeretné-e, hogy közeben bármi mással foglalkozzam?
Ugye nem. Hát erről beszélek, mert olyan nincs, hogy a doktor meg a villanyszerelő csak a dolgával foglalkozon a többi néha csinálhat mást is.

taga20 2017.12.25. 22:24:23

@camilló: rákérdezhetek? zsebhoki?:)))

camilló 2017.12.25. 22:25:00

@teéjesenmindegy: Mondjuk Te nem fogadod el a mocskos komcsi statisztikát meg úgy általában... Az viszont amit vityó és a szekértolói mondanak az szentírás:) Mellesleg az exfeleségem még pár éve is egyetemre járt igaz a 7. diplomáját szerezte. Nem kell nehézfejűnek lenni, ha valaki esetleg tanulni akar.

lac1 2017.12.25. 22:25:02

@6.Lenin:

A megoldás a reklám.
(Magyarul a fogyasztói társadalom: csak akkor lehetsz sikeres, ha követed a trendet. Ennyi.)

camilló 2017.12.25. 22:25:38

@taga20: Ha van kedved találkozni, akkor elmondom:)

teéjesenmindegy 2017.12.25. 22:25:40

@camilló: A TF en Pszichológiai tanulmányokat folytat egy 45 éves ember? Elég furcsán hangzik.

taga20 2017.12.25. 22:27:19

@camilló: de első randin nem dugunk, úgye?:))

6.Lenin 2017.12.25. 22:29:20

@camilló:

Igen, egy adott szituáció kihozta a benne rejlő igazi ént. Nem biztos, hogy a forradalom miatt, hanem a kiélhető agresszió miatt, gyilkos hajlam miatt. A forradalom nem elvi lehetőség volt a számára. Az elveknek nincs mindig meghatározó szerepük, hanem az elvekkel takart hajlamnak. De ez a hajlam nyilván az elvhez tartozó (hajlamok sokasága) táborhoz sodorja a gén tulajdonosát.
Ezért nehezen meghatározható pontosan az arány, hogy melyik a domináns mikor valahová besorolunk (besorolni kényszerítenek a génjeink)

camilló 2017.12.25. 22:29:25

@teéjesenmindegy: Edzőin van olyan, hogy sportpszichológia. Honnan veszed, hogy akkor 45 voltam??

teéjesenmindegy 2017.12.25. 22:29:58

@camilló:
Leszarom a statisztikákat, baszod. Hiszek a szememnek. Nem érdekel, hogy mit hazudtak a 75ös reálbérről. Nem igaz, hogy az életszínvonal a közelben lett volna. De a 2008as nak sem. És itt szó nincs Orbánról meg senkiről.

Összehasonlíthatatlanul magasabb életszínvonalon élünk mint 40 éve. Ha most valakit visszaküldenének abba az időbe 3 nap múlva felvágná az ereit.

De nagyon csendben lettetek mindketten amikor példát kértem, hogy ugyan miből jutott több, jobb, nagyobb, szebb 75ben, mint most. Úgy az átlagembernek.

Brix 2017.12.25. 22:30:10

@teéjesenmindegy: Apádék lehet hogy a kútról hordták a vizet , buzi, de a többi ember másképpen élt! Lehet , hogy nem volt banán, de volt:
- tanácsi vagy szövetkezeti lakás, ingyen vagy nagyon kevés pénzért- amelyekben most is 100 ezrek laknak...
- Volt komoly családi pótlék, amely most csak 12500 ft-os alamizsna, az egy gyereket nevelők esetében..
-Volt minden embernek munkája, még akkor is, ha általában nem kerestek sokat az emberek. DE, nem volt hajléktalanság és lecsúszás !
Mindez óriási társadalmi biztonságot jelentett, a mostani bizonytalan világhoz képest!
Volt normális színvonalú iskola, és orvosi ellátás, ingyen mindenkinek
A védőnői hálózat kialakítása is, magyar találmány
Az életszínvonal kérdése nem csak technikai eszközök kérdése, hanem sokkal összetettebb dolog!
A veled való kommunikációt, Te rohadt, seggnyaló buzi befejeztem!

camilló 2017.12.25. 22:31:02

@6.Lenin: Ez hasonlít a Lombroso tanulmányára. Az is téves felvetés!

teéjesenmindegy 2017.12.25. 22:31:55

@camilló: Hát, gondolom, ha ennyire felkent szakértője vagy a brigádmozgalmaknak, meg a hetvenes éveknek akkor olyan 60 körül születhettél. Akkor esetleg saját tapasztalataid vannak azokról a hatalmas kulturális összejövetelekről, meg fergeteges életszínvonalról.

taga20 2017.12.25. 22:33:36

@Brix: "Volt minden embernek munkája, "

te tényleg ekkora barom vagy, vagy csak mekcsapott a karácsony szele?

6.Lenin 2017.12.25. 22:33:42

@lac1:

Tévedés. A reklámból is azt választom, amire a génjeim kényszerítenek.
A reklámot is soxor arra építik, hogy milyenek a különböző emberek, és a génjeiken keresztül kényszerítik a választásra.

lac1 2017.12.25. 22:33:53

@camilló:

Nem jó a régi idők összehasonlítása a mostanival. Akkor sokkal kevesebb volt a lehetőség BÁRMIRE, az emberek a fenálló rendszer ellenére nyitottabbak voltak, akinek volt egy csöpp esze, az kihasznált minden lehetőséget, ami a hétköznapok monotonságából ha kis időre is, de kirántotta.
Most meg minden hülyének van autója, tudom, minden nap találkozom velük, és/de itt a facebook meg még attól is hülyébbek. Már csak ezért sincs igény a brigádkirándulásra. Saját magammal hagy példálózzak, beültem az ótóba és elmentem Lengyelországba, Oswieczimbe, hogy elmondhassam, szóltak, hogy mehetek Vatikánba, beleültem és elmentem, volt egy lehetőség belecsaptam a másik kezébe és megvettem a motoromat ellenben régen, amikor akkor sem vettél motort így ha volt is rá lé, az más világ volt. Ne hasonlíts, főleg ne vonj le következéseket mert semmi értelme. megemlíteni lehet, hogy régen mi volt, de ennyi.
Ha csinálod, oda jutsz, hogy Moldova lesz az etalon, pedig azon kívül, hogy életszerűen fogalmazott a vén komcsi, más értékét én nem látok.
Az utolsó amit én olvastam tőle, az az Őrségi falvakról szólt, a fene tudja mi volt a címe.

taga20 2017.12.25. 22:35:08

@teéjesenmindegy: és ha a honfoglalás szakértője, akkor 1000 éve született?

te hülye vagy, milyen érv ez?

taga20 2017.12.25. 22:36:00

@lac1: meg, ha elhozod a nem létező motorod:)

lac1 2017.12.25. 22:36:45

@6.Lenin:

Csak hiszed, Nem véletlenül van betiltva pár reklámfogás...

6.Lenin 2017.12.25. 22:38:34

@camilló:

Nyilván, mint a politikában most is lehetne választani egy esetet, ami az én igazamat (vagy a tiédet) igazolja, és elhallgatok 1 millió másikat, ami ellenkezik vele.
Ez "természetes".
Ez a kormány szar, ezer esettel igazolható, tízezerrel az ellenkezője, de azt most mellőzzük, mert nem az a cél.

6.Lenin 2017.12.25. 22:41:27

@lac1:

Mert tudat alatt képes befolyásolni....mit is? Amire esetleg nem a tudata, hanem a génjei kényszerítenék? Jogos tiltás.

teéjesenmindegy 2017.12.25. 22:43:07

@Brix: Ja. Meg egymillió ember élt társbérletben buzikám.
Meg komfortos. félkomfortos, meg komfort nélküli lakásokban másik háromillió. Hja, te azt sem tudod ezek miket jelentettek ugye?
Mekkora volt a hatalmas családi pótlék, és mire volt elég, faszfej?
Volt munkája? Ja. fentebb leírták, hogy ez mekkora kamu volt.
És a rendszer olyan faszán titkolta a lecsúszottakat, hogy bebaszták őket vagy diliházba, vagy sittre. Ja, néhány ingyenélőt még a seregbe is be lehetett tenni.

Látod milyen hülye vagy? Normális orvosi ellátás. Mennyit kell ma várni egy CT-re? 2 hónapot. 75 ben mennyit kellett? 30 évet amíg feltalálták?
Bazmeg, olyan dolgokat gyógyitanak egynapos sebészettel ma, amiben 75 ben beledöglöttél. Védőnők mintha most is lennének.
Az oktatás mitől volt jobb? Ja, semmitől, csak ugatsz valamit.

Hála a jó Istennek, hogy befejezed velem a kommunkációt, mert csak a szar ömlik belőled. Fogalmad nincs hülyegyerek arról, hogy mi volt a hetvenes években, és megdöglenél ha egy hetet el kéne töltened ott. Apád meg azért mesélt neked nosztalgiával, mert igaz, hogy egy lusta szarházi kommunista volt, aki henyélhetett a gyárban de legalább még állt a fasza. Az életszínvonala meg a kevert volt, párizsis kenyérrel.

Brix 2017.12.25. 22:44:30

@taga20: Nagyjából azért volt minden embernek munkája. lehet, hogy kapun-belüli munkanélküliség volt, de a lényeg: a legtöbb ember valamilyen bérjövedelemhez jutott...Nem mintha nagy barátja lennék az elmúlt rendszernek, de azért voltak előnyei..

lac1 2017.12.25. 22:45:40

@6.Lenin:

Mi a különbség akkor teszerinted a
- tudat alatt
- génjeid által
Mind a kettőt te írtad.

camilló 2017.12.25. 22:47:08

@lac1: Más lehetőségek voltak. Ez így pontos! Nem tudom milyen monotonságról beszélsz. Ha az monotonság, hogy letudta az ember gyereke a 8 órát és volt ideje a családjára, sportolásra, moziba járásra, stb., Akkor monotonság. Milyen jó most, hogy elmegyek reggel 5 óra 40 perckor és haza érek 18 órára. Milyen jó, hogy a megélhetésért ha nem megyek be két szombaton akkor gondok vannak. Akkor nem is hiányzott az autó. Én bejártam az országot vasúttal, meg stoppal. Nyáron mindenhol volt rendezvény. Azt mondod, kihangosítással is foglalkozol. Akkoriban egy 15 ezres kisvárosban minden hónapban volt koncert. Olyan "szar" együttesek léptek fel, mint a P.Mobil, Hobó, Beatrice, vagy a Hungária és nem is sorolom. Ezek ugye pariba állnak a ma "művész" celebjeivel:) Akkor is mehettél ha akartál, legfeljebb az állam nem tudott valutát adni annyit amennyit szerettél volna. A nagybátyámék Ladával voltak Angliában a 70-es évek végén. A nővéremék Görögországba jártak két évente, mert ugye úgy adták a valutát. Ha akartál mehettél Auswitzbe is. Volt motor és több is volt az úton mint manapság. Igaz hogy nem Honda, meg Kawasaki, de Jawa, MZ, ETZ Pannónia szaladgált az úton elég. nem a számítógép előtt ücsörögtünk, hanem valamikor ilyen tájt fejeztük be az edzést, vagy mentünk haza a krimóból. Más volt, és nem kevesebb. Ezeket a szokásokat tudatosan alakították ki. Ezt hívják fogyasztói társadalomnak. Ez elembertelenít, lassan megszűnnek a személyes kapcsolatok.

teéjesenmindegy 2017.12.25. 22:47:36

@taga20: De nagy marhaságot mondtál.
Tudod, a legnagyobb honfoglaláskori szakértő is befogná a pofáját, ha kiolvasztanának valami lefagyott ősmagyart.

Namost, ha a csávó élt akkor, akkor furcsa, hogy 45 évesen végzett. Ha meg valami könyvekben olvasott arról, hogy milyen jó volt 75ben, akkor fogja be a pofáját, és hagyja az olyanokra, akik megélték.

taga20 2017.12.25. 22:49:10

@Brix: "lehet, hogy kapun-belüli munkanélküliség volt,"

segítek tezsvérem.
nem lehet, hanem biztos. ha biztos felfoktad ezt, akkor dumálhatunk a részletekről!:))

taga20 2017.12.25. 22:51:08

@teéjesenmindegy: de nagy marhaságot mondtál.

mi volt az, ami marhaság volt a mondandómban?

6.Lenin 2017.12.25. 22:53:28

@lac1:

Mi lenne? Ha tudatosan cselexem valamit, mennyiben engedek a géneknek?
Ha a gének irányítanak, mennyire vagyok tudatos?
Nem vagy képes a valódi éned ellenében bizonyos előadás bemutatására is, tudatosan eltakarni a takargatni valódat?
Na, ne.

Őrültem, hogy itt lehettem veletek.
Jó éjt!
Mindenkinek.

www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q

teéjesenmindegy 2017.12.25. 22:54:39

@camilló: Tehát a (több) diplomáddal neked gondjaid vannak a megélhetéssel.
Hát, tudod, valamit szarul csinálsz.

Ja, hogy akkor nem volt autó, de stoppoltál. Próbáld ki most is, mehetsz.
Hatalmas koncertek voltak mi? Volt 15 banda, akik körbehaknizták az országot. A sziget nulladik napján komolyabb a felhozatal.
De biztos a Beatrice akkora művész volt, hogy sokkal jobb volt mint ma bárki.
Próbálj most elmenni Ladával Angliába. AZtán meséld el, hogy milyen fasza volt. Most 5000 repülővel ott vagy.

Ja, hogy azért szarabb az életed, mert most a gép előtt ülsz, nem kocsmázol? Szerintem ennek csak örülj, mert elmész ennyi marhaságot beszélni egy kocsmába, akkor jól megvernek.
Mellesleg senki nem kényszerít, hogy ne menj edzésre.

teéjesenmindegy 2017.12.25. 22:56:59

@taga20: "és ha a honfoglalás szakértője, akkor 1000 éve született?" Szerinted ennek van értelme? Nem marhaság? Hm?

Brix 2017.12.25. 22:58:22

@teéjesenmindegy: Most ki a büdös pofádat, mert beverem , te mocskos, fizetett , troll! Az alpári kommunikációt te kezdted, egyébként, mert érvelni nem tudsz, csak az ostoba propagandát nyomod! Az apámat meg ne vedd a szádra, mert kiverem az összes fogad!

lac1 2017.12.25. 23:01:00

@camilló:

A mostanihoz képest voltak monotonok.
Pontosítok: így visszatekintve úgy tűnik. Nekem nem, mert engem folyamatosan azért pofoztak, mert soha nem mentem haza megbeszélt időre, de az az egyéni szoc. probléma.
Rossz neked akkor, mert kis szégyennel írom, ha a robogóval megyek mert azon nincs rendszám, akkor 16:00 + 8 perc a medencében tudok ülni nyáron, igaz akkor már a rekordra megyek, általában 10-11 perc a menetidő.
Hangosítással csak foglalkoztam, amikor úgy gondolták, az nem olyan meló, hogy fizessenek, akkor inkább abbahagytam, csináltam kizárólag a saját rendezvényeket, átálltam inkább a képrögzítésre, abban az időben kidolgoztam azt, hogy hogyan lehet a régi VHS felvételeket tuti módszerrel úgy átírni DVD-re, hogy abban az összevissza minden formátumú vackokban is lejátszhatóak legyenek. Nyertem egy komolyabb összeget pályázaton ilyen munkára, aztán jött a bumm, boldog-boldogtalan vette a fostalicska kamerákat, azt hitte jól jár vele. Hát nem annyira.
Akkoriban pont kiszaladtak a régi szoci motorok a kereskedelemből, a mostaniak még nem voltak és ami volt az is elérhetetlen áron, meg kinek kellett már a Czetka, amikor a pénzt leszámítva elérhető közelségben volt egy Yam?
Meg azelőtt katona voltam, aztán nősültem, aztán építkezés rögvest aztán meg a kölkek. És véget is ért a történelem. Most megyek megint ki az erdőből. Vagy azt hiszem.

teéjesenmindegy 2017.12.25. 23:01:33

@Brix: Gyere te nyomorult. Hozd a komcsi faterodat is.
Vegye a kurva anyád a szájára, én biztos nem fogom.

Propagandát nyomok, te korcs? Aztán kiét? Hogy beszélsz baromságokat összevissza?
Azért volt jobb az életszínvonal 75ben, mert voltak szövetkezeti lakások? Amire, ha nem voltál egy ávhs patkány fattya akkor vártál 15-20 évet?

VaradiJanos 2017.12.25. 23:01:40

@1ghost: véget ért a műsor az intézetben?

taga20 2017.12.25. 23:02:27

@teéjesenmindegy: "@camilló: Hát, gondolom, ha ennyire felkent szakértője vagy a brigádmozgalmaknak, meg a hetvenes éveknek akkor olyan 60 körül születhettél. Akkor esetleg saját tapasztalataid vannak azokról a hatalmas kulturális összejövetelekről, meg fergeteges életszínvonalról."

ezt írtad, én meg erre ezt. mi a fasz nem érthető abból, amire célzok, te istenbarma?

de nincs harag?:)

zene!

www.youtube.com/watch?v=E_t-43FltAA

taga20 2017.12.25. 23:03:30

@VaradiJanos: ja vége, me téged is ide evett a fene!:)))

lac1 2017.12.25. 23:03:43

@6.Lenin:

Én ezzel kapcsolatban tamáskodom, nehéz magamat vizsgálnom, mert kb. 8-10 éve be sem kapcsoltam a tévét. Filmet nézek, egy évben 2-3 mozi meg néha esténként online.
Ja, Al Bundy!

Jó éjt, én még megnézem ha tudom a Vaklármát.

lac1 2017.12.25. 23:04:43

@teéjesenmindegy:

London 7500, pont ma néztem a kiwin.

lac1 2017.12.25. 23:05:52

@teéjesenmindegy:

Bakker, akkor már tudom, miért röhögött az a buzi boltos évtizedeken át amikor azt kértem.
:-(

VaradiJanos 2017.12.25. 23:06:42

@taga20: miért nem inkább kevint nézed?

lac1 2017.12.25. 23:06:53

@VaradiJanos:

Na, te laksz Nagykovácsiban?
A taga cimbid rád hivatkozott.

taga20 2017.12.25. 23:08:04

@teéjesenmindegy: mekkora már az, mikor két munkásőr összekap. szakadok:)))

www.youtube.com/watch?v=h23EaKQPpEU

taga20 2017.12.25. 23:09:10

@VaradiJanos: hol megy cimbi, meséjj?

én a hókefélkét nézem most:)))

VaradiJanos 2017.12.25. 23:09:44

@taga20: “ja vége, me téged is ide evett a fene!:)))”
Berendeltek a lendvai utcába, mert átszólt a kreml, hogy mindenkinek riadó, támad a nagyon veszélyes és nagyon okos tanga20

VaradiJanos 2017.12.25. 23:11:01

@lac1: tudom, olvastam, én lettem a fóbiája, retteg tőlem, pedig csak félvállról alázom

taga20 2017.12.25. 23:11:11

@lac1: "Jó éjt, én még megnézem ha tudom a Vaklármát."

haver, azé segget ne csinájj má a szádból!

camilló 2017.12.25. 23:11:13

@teéjesenmindegy: Komoly gond van a szövegértelmezéseddel! Az exemnek van több diplomája. Nem volt ennyi autó így helyes, de a MÁV sem volt megfizethetetlen, és bizony van varázsa a vonatozásnak. 15 bandától biztos, hogy több volt, csak párat kiemeltem. Nem beszéltem a helyi zenekarokról, amik nem is játszottak rossz zenét. A kocsmázás nem azért volt, hogy berúgjál. Egyfajta társasági élet zajlott ott, de ezt (is) hiába magyaráznám. Mint említettem nem sakkozok. Járok edzésre, de csöppet más. Edzést már nem tudok tartani, mert olyan későn tudnám elkezdeni, hogy nem kapnék termet hozzá. Azt meg, hogy megvernek a kocsmában befizetek:)

Brix 2017.12.25. 23:11:23

@teéjesenmindegy: Te idióta! Normális orvosi ellátás ma sincs!
-5-6 órát kell várni a sürgősségin , míg ellátáshoz jut az ember...
Emberek halnak meg , az egészségügyi ellátás alulfinanszírozása miatt. 30 ezer ember évente , nozokomiális fertőzésekben. ( csak részben a rezisztens törzsek miatt..)
-Hosszú várólisták vannak , gyakran rákos betegek nem kapják meg a megfelelő kezelést
- A dolgozókat alulfizetik. Legutóbb pl. béremlés sem volt a szakdolgozók 80%-nak...

VaradiJanos 2017.12.25. 23:11:41

@taga20: hókefélkét? Egészségedre

taga20 2017.12.25. 23:13:02

@VaradiJanos: jani, jani, ne má!

itt könyörögsz minden nap, hogy szeresselek má, de én egy rohadék vagyok:)

taga20 2017.12.25. 23:14:02

@VaradiJanos: egészséges magyar férfi, nem is a kuncsitára megy el, mint te!:)))

VaradiJanos 2017.12.25. 23:15:06

@taga20: nem szeretsz te senkit és nem szeret téged senki, de legalább itt kapsz pozitív visszajelzéseket olyan nagy agytrösztöktől mint @1ghost vagy a fogvédőálmodó

VaradiJanos 2017.12.25. 23:15:49

@taga20: kuncsita a ti libejális világotok idolja

lac1 2017.12.25. 23:16:45

@VaradiJanos:

Biztos egyszer rosszat szóltál neki.
Én két napja egy másikban csúnyán elhajtottam, akkor elnyugodott és boldog karácsonyt kívánt, el is csodálkoztam, de úgy látom, ez már elmúlt nála.
Mondjuk kár, mert azt látom, hogy kurvára sok ideje van, de megbízható tagja a blognak, ilyenekre mindig szükség van, mutogatom a gyerekeknek, ha nem tanulnak ők is ilyenek lesznek.

Brix 2017.12.25. 23:18:33

@teéjesenmindegy: Anyád a korcs! Megnyúzlak, TE fizetett féreg! Csak 2017-ben , április óta , több mint 1000 hozzászólásod volt, ami nagyon gyanússá tesz, hogy bérkommentelő vagy! Én már 2008-óta írók az index blogjaiba, de ekkora féreggel még soha nem találkoztam, aki érvek helyett, csak ocsmánykodni tud!

taga20 2017.12.25. 23:22:48

@lac1: haver, azt is megmutatod a kiskölkeidnek, hogy segget csinálsz a szádból?

és azt megmutatod, hogy a geci milyen rendszert álmodott nekik?

laci, te szerintem a nem létező motorodat hajtottad el, nem engem.

te fekete lovag!:)))

taga20 2017.12.25. 23:23:49

@VaradiJanos: jani, te ha nem iszol, akkor még cudarabb a helyzeted!:))

lac1 2017.12.25. 23:26:05

@Brix:

Bocsi, hogy belekoty, de amíg egymillió alkesz, nem tudom hány százezer dohányzásból eredő betegséget kell meggyógyítani, a mozgáshiányos dagadt zsírdisznókat, a belterjességből fakadó cigányokat akik nemhogy keveset de semmit nem fizetnek, én nem is csodálkozom, hogy az egészségügy olyan amilyen.
Ha rajtam múlna én igazságos lennék, de a szó szerinti igazságos. Aki amennyit belefizetett, de nem nominálisan, hanem amennyi évet ledolgozott, járulékokat fizetve, azt venném előre.
értem, hogy egy akármilyen vizsgálatra hónapokra előre kell bejelentkezni, de ez így nem helyes. Majd ma a fizető polgár ellátása megtörtént és maradt pénz és kedvük dolgozni az eü dolgozóknak, akkor mehetne az alkesz is, persze kifizetve a telejes költségét.
Hamar rend lenne itt.

lac1 2017.12.25. 23:26:42

@VaradiJanos:

Ja, éppen most basztam le az alkeszokat.
megint gyorsabb volt a kezem mint kéne.

lac1 2017.12.25. 23:28:09

@taga20:

Mindegy, a baj már megtörtént. A legkisebb fiam téged rajzolt le és gyűrt össze.

teéjesenmindegy 2017.12.25. 23:29:24

@Brix: Milyen érvek helyett? Tudtál mondani valamit, amitől olyan jó volt, 75-ben? Nem. Köhögtél valamit a lakásokról. Amire a halandók vártak 15-20 évet.
Kis fasz, 2008 óta mondod a baromságaidat, és? Ettől te vagy a basszájba? Jézusom, komolyan, ennyire hülye vagy, hogy ennek utánanéztél? Tíz éve kommentelsz, aztán ilyeneket le bírsz írni, hogy "odamegyek szájbabaszlak"?
Aztán ki fizet szerinted? 2013, hogy futtassam kicsit?

taga20 2017.12.25. 23:34:00

@lac1: mond meg a kislurkónak, hogy tagabácsi a példa, nem te, a selejt apu!

fel fog csillanni a szemében az értelem, figyeld csak mek!:))

teéjesenmindegy 2017.12.25. 23:35:51

@Brix:
Jajj, ezt csak most látom:
"5-6 órát kell várni a sürgősségin , míg ellátáshoz jut az ember..." Bezzeg a Nyiz meg Zsuk rendőrautók fénysebességgel vittek be 75ben.
"Emberek halnak meg , az egészségügyi ellátás alulfinanszírozása miatt. 30 ezer ember évente , nozokomiális fertőzésekben. ( csak részben a rezisztens törzsek miatt..)" Igen. 75ben erről még nem is hallottak, tehát statisztika sincs.
"Hosszú várólisták vannak , gyakran rákos betegek nem kapják meg a megfelelő kezelést" - Így van. 75ben nem csináltak várólistát, mivel nem volt terápia, a most kezelt betegségek kibaszott nagy részére. Azért nem kell lista, hogy közölje az orvos, hogy gyógyíthatatlan vagy és megdöglesz. Érted te fasz? Most azért sírsz, mert 3 hónap a ct vizsgálat, akkor meg nem volt. Egyáltalán.
"A dolgozókat alulfizetik. Legutóbb pl. béremlés sem volt a szakdolgozók 80%-nak..." Bezzeg 75 ben... akkor aztán szarrá fizették..

Tudod, hülyegyerek, ha valaki propagandát nyom, az te vagy.

taga20 2017.12.25. 23:41:29

@lac1: remélem, ez már komoly! me kezdesz komolytalan lenni:)))

na zene, me látom nem vagy tök menthetetlen!

www.youtube.com/watch?v=OhlVBpEnjig&list=PLcpBBg8UA1Oxz7973OVcCzyBR-caH7hCQ&index=1

taga20 2017.12.25. 23:43:52

@teéjesenmindegy: bakker, ne nyomjál má propagandát, me kilóg a pacilába a reverenda alól!:)))

Brix 2017.12.25. 23:54:21

@teéjesenmindegy: Miről beszélsz, te idióta!? Az Orbán-kormány 2010-2015-ig semmilyen béremelést nem adott az egészségügyi dolgozóknak, ezért jelentős-reálbér-csökkenést szenvedtek el, amit a mostani " béremelések " nem pótoltak! Mert azt mindketten tudjuk , hogy nem 1975 -ről folyik itt a valódi vita, hanem a jelenről... A kormány nem fordít elég pénzt, -kb , csak a GDP 7%át- az egészségügyre. Németországban, Hollandiában, Ausztriában, Belgiumban ez a ráfordítás kb a GDP 10-11%-át teszi ki!
Az egészségügyi szakdolgozók, az ápolók, nyomorognak! lyen, szerintem nem volt a 70-es években sem, bár akkor sem fizették túl őket...

teéjesenmindegy 2017.12.26. 01:18:12

@Brix:
1. Nyomorog az anyád picsája, nem az eü dolgozók. Elég sokat ismerek, egyik sem nyomorog. Ez a te köcsög propagandád- de leszarom, mert nem erről volt szó.
2. DBazmeg, te pofázol Orbánról, én egy rohadt szót nem szóltam. Ha 2008at hoztad volna fel példának, akkor is ugyanúgy elküldtelek volna a faszba.
Azt mondtad, hogy 75ben magasabb volt az életszínvonal. HAZUGSÁG. Aki ilyet mond, az egy korlátolt idióta, vagy simán hazudik.
Leszarom, hogy mit számolsz ki, hogy Németországban hány % megy az eü-re. 75ben senkinek eszébe sem jutott Németországhoz hasonlítani.

"Mert azt mindketten tudjuk , hogy nem 1975 -ről folyik itt a valódi vita"
Ez most akkor hogy is van te korcs? Először azt mondod, hogy 75 ben jobb volt mint 2009ben (nesze Orbánmentes év) aztán utána már nem arról folyik a vita?
De én kurvára arról beszélek, hogy kapj a fejedhez, vagy kérdezd meg anyádat, hogy mesélje el, milyen élet volt 75ben, mert faszságokat beszélsz. És sehogy nem jön ide se Orbán, se senki.

Jakab.gipsz 2017.12.26. 06:00:32

Bezzeg a Krisnások, bezzeg a modern nyugati demokrácia, bezzeg, bezzeg, bezzeg, és bezzeg Soros a nagy filantróp és a nyitott társadalomban a civil nyilvánosság hatalma.

A potyalesésen kívül, más ötletetek nincs?

Mutogatós bácsik és nénik, mikor szoktatok önállóan gondolkodni? Ezt is figyeljétek meg.

Bezzeg az Orbán kormány nem osztogat kenyeret, csak munkahelyeket teremt, ahol dolgozni is lehet, és nem kell a potyát lesni.

$pi$ 2017.12.26. 09:46:40

@guvat: "Az a szégyen, hogy az orbáni 8 év alatt ezek az emberek nem csak a szocializmus idején felhalmozott tőkéjüket, de a Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt félretett rengeteg pénzüket is felélték!"

A Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt olyan szinten eladósodott lakosság, hogy az már katasztrófával fenyegetett. Az állam is. Az önkormányzatok is. Ez a helyzet mára igen sokat javult.

Valamit féreértettél, nem a tőke, hanem az adósság halmozódott.

teéjesenmindegy 2017.12.26. 10:39:05

@$pi$: Te is félreértettél valamit. Ezt iróniának hívják.
Szerintem az év egyik legjobb kommentje volt.

$pi$ 2017.12.26. 10:56:50

@teéjesenmindegy: Hát ha irónia volt, akkor tényleg félreértettem. :)

1ghost 2017.12.26. 22:27:31

@$pi$: @teéjesenmindegy: @Jakab.gipsz: @lac1: @VaradiJanos:

Hát itt meg mi a faszt történt? Orbán fizetett bérhazudozója az egész karácsonyt a tolvaj , korrupt gazdája seggének fényesre nyalásával tölti?

Nertárs! Se fenyőfa, se bejgli?

meszena 2017.12.27. 22:27:02

A krisnásoknak nagyon eredményes a marketingje és jó az üzleti modelljük.
Oszthatnak a többiek egész évben bármennyi ételt, ők karácsonyra időzítik a nagy bummot, és van rá vevő sajtó, hogy támogassa....

Engem mondjuk kissé zavar, hogy úgy élnek ebben az országban, mintha idegenek lennének, hiszen semmilyen tekintetben nem igazodnak annak kultúrájához és történelméhez. De ez egy szabad ország, megtehetik.
süti beállítások módosítása