B1 blogcsalád



Orbán már arra készíti fel a híveit, hogy kilépteti az országot az EU-ból

2017. december 22. - Mr Flynn Rider

Sem Orbánnak, sem a riporternek nem tűnt fel, micsoda közgazdasági marhaságra alapozza az egészet, hogy az Unión kívül is sikeresek lennénk.

orban_kossuth_radioban_20171222.jpg

Orbán Viktor miniszterelnök szokásos, pénteki Kossuth rádiós interjúját adta, amiben

  • megcáfolt néhány alapvető közgazdasági tézist, amit az egyetemeken makroökonómiából tanítanak;
  • valamint újra közölte: van élet az Unión kívül.

(Az Index meg is jegyzi: bár korábban arról szóltak a hírek, hogy a sokáig Orbánt reggelente kérdező Kocsis Évát lecserélték a egy másik riporterre a kampány időszakára - valószínűleg azért, mert Kocsis néha, véletlenül valódi kérdéseket is feltett Orbánnak, és ilyen kellemetlen pillanatokra semmi szükség -, ám most pénteken mégis ő kérdezte a miniszterelnököt.)

Az Index több fontos témát emelt ki az interjúból, mint például a nemzeti konzultációt és a harcot Brüsszel ellen, de ami izgalmasabb, az az, hogy

a miniszterelnök implicit bevallotta: tényleg ki akarja vezetni az Unióból Magyarországot és már elő is készíti a terepet hozzá.

Így könnyebb lesz beadni a Fidesz-fanatikusoknak, a többiek véleménye pedig úgyse számít. 

Orbán egy kérdésre azt hazudta: attól egyáltalán nem tart, hogy jogállami fenntartások miatt uniós forrásokat tartsanak vissza Magyarországgal kapcsolatban, mivel világos jogrend van az EU-ban, és az nem teszi ezt lehetővé. (De, ha a 7-es cikkelyt megszavazzák az ország ellen, amit éppen Lengyelország ellen terveznek bevetni.)

Majd azt is elmondta, hogy fontos látni, hogy az uniós pénz nem csodaszer, és nem ajándék: sokat fizetünk be és komoly forrásokhoz jutunk. A nagy nemzetközi cégek komoly profitot termelnek az országban, a profit egy részét pedig elviszik. A nyugat-európai országok pedig keresnek rajtunk, ezért szerinte nem érdemes a magyaroknak "kalaplevéve, kezükben a kalapot szorongatva" állni. Majd következett egy olyan mondat, amitől a közgazdászok mégis leveszik a kalapjukat és ejtenek néhány könnycseppet:

A magyar gazdaságot lehet működtetni uniós források nélkül, a gazdaság motorja nem az uniós pénz, hanem a magyar dolgozó emberek

– mondta Orbán, aki szerint senki pénzére nem vagyunk rászorulva, az ország a saját lábán áll. (Sokaknak a "saját lábára állt" amúgy is borzongató mondat Orbán Ráchel sztorija óta.)

Azok a közgazdászok, akik a mondat hallatán levették a kalapjukat, azt is elmondanák:

  1. az uniós pénzek és az EU nélkül az ország gazdasága ugyanúgy bezuhanna, mint a brit gazdaság a Brexit belengetése óta;
  2. ráadásul a magyar gazdaság sosem volt abban a helyzetben, mint a brit, tehát az is megtörténhet, hogy az egész ország egyszerűen összeomlik.

Valószínűleg Orbán az oroszoktól felvett paksi és a kínaiaktól felvett vasúti hitellel azt próbálgatja, mennyit képes a magyar gazdaság teljesíteni, ha esetleg a kilépésünkre, vagy az uniós pénzek befagyasztására kerülne sor.    

Ezekből finanszírozhatná egy darabig az országot. De olyan nincs, közgazdaságilag nonszensz, hogy egy ország az "dolgozó emberek munkájából" finanszírozni lehet egy államot. 

A miniszterelnök második nagy hazugsága az volt, hogy azt mondta: a gazdaságpolitikánk rugalmas, tehát bármikor tudna alkalmazkodni egy új helyzethez, ha például az uniós források rendszere megváltozna. Az, hogy most számol az uniós pénzekkel az ország az természetes, de ha nem érkezne pénz, akkor hozzáigazítanánk a gazdaságpolitikánkat az új helyzethez.

Mindezzel saját magát cáfolta meg, hiszen korábban ugyanebben az interjúban mondta el, hogy nagy nemzetközi cégek komoly profitot termelnek az országban, a profit egy részét pedig elviszik. Namost, ha az ország tagsága kétségessé válik az unióban, akkor egy csomó cég azonnal elköltözik innen, megugrik a munkanélküliség és azonnal bezáródnak olyan lehetőségek, amik valami mozgásteret biztosítottak az ország gazdaságának.

A harmadik hazugság tulajdonképpen kincstári optimizmus:

„Akkor is lenne növekedés, akkor is sikeresek lennénk”

– mondta Orbán és ezzel cáfolta Matolcsyt is. Az MNB ugyanis pont pár napja adott ki egy jelentést arról, hogyan használjuk fel az uniós pénzeket és kiderült, hogy:

  1. rosszul, mert ellopják őket
  2. az uniós pénzek "jelentős szerepet töltenek be a magyar gazdasági szereplők finanszírozásában".

Közben a GKI jelentése is kimondta, pont a legfrissebb:

  • A GDP-ben mért gazdasági növekedésünk a harmadik negyedévben is érdemben gyengébb, mint a régiós versenytársainké, igazából csak a szlovákoké rosszabb az eddig megjelent adatok alapján, írja a GKI.
  • A mi hiánymutatónk messze leginkább az EU-s pénzektől függ, ha küldik a támogatást, akkor fog csökkenni a hiányunk. A pénzforgalmi hiány ugyanis nagy részben az uniós támogatások megelőlegezése miatt már most nagyobb, mint az egész évre tervezett.

Egy másik izgalmas kérdés: vajon honnan lopnak majd Orbánék, hogyan tartják fent az irgalmatlan pazarlást, az új hűbérurakat, ha eltűnnek az uniós pénzek?

  • A Korrupciókutató Központban ugyanis nemrég több mint 150 ezer, 2009 és 2016 közötti közbeszerzést vizsgáltak meg, és arra jutottak, hogy akár a paksi bővítés árát is eléri az az összeg, ami e nyolc év alatt elfolyhatott.
  • A közbeszerzések átlagosan 15-24 százalékkal lehettek túlárazottak, és ez azt jelenti, hogy 2090 - 3300 milliárd forint között lehet az az összeg, amit feleslegesen fizetett ki a magyar állam. Vagy másképpen fogalmazva: ennyi pénzt rakhattak el a győztesek a reális munkadíjukon felül, állami segítséggel.
  • A tanulmány szerzői arra jutottak, hogy az EU-s pénzek beáramlása lényegesen növelte a magyarországi korrupciót.

Összefoglalva: ha kilépnénk az unióból, vagy annak lenne elege Orbán pimaszságaiból, az ország hamar a tönk szélére kerülne és az uniós pénzen felhizlalt fideszes oligarchák rendszere is igen hamar összeomlana. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4513518313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2017.12.22. 13:09:13

és a sok agyatlan fityesz droid, felállva fog tapsolni!

ez az ország tényleg egy kibaszott nagy klozethez kezd hasonlítani.

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 13:11:29

Hát hogy ki akarja e léptetni azt nem tudom, de a szétesésre felkészülni nem árt! Amekkora marhák vezetik az EU-t és amikkel foglalkoznak fontosabb dolgok helyett az nem jó jel! A britek (nem a tudósok) sem véletlenül tipliztek és aránylag fejlett országok pedig be sem léptek.
Az EU jó lehetett volna ha nem csatlakozik az oroszok elleni ámokfutáshoz, nem paktál Sorossal és migránsügyben is okosabb! Apropó, Merkel anyó már toloncolná vissza a migrik több mint felét, mert kiderült hogy semmire nem jók (ki hitte volna) de azok maradnának.

Kage kyōi 2017.12.22. 13:15:52

Nem lép ki. Amíg megtorlás nélkül lehet pumpolni. Ha jön a jogos bünti, a kissé keményebb ejnye-bejnye lehet felháborodni, kirohanni, kampányolni, konzultálni, gyülöletet kelteni. Hisz ezekre is elgurul pár milliárdocska - haveri zsebbe.

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 13:17:18

@taga20: Én nem fogok tapsolni vazze, de ahogy elbaszták az EU-t ezek a barmok az hihetetlen! Persze nem csoda, mert úgynevezett libsik vezetik akiknek természetesen közük sincs a liberalizmushoz és így más vége nem is lehetett csak a csőd!
Egy példa csak hogy a migrációt még mindig nem kezelik rendesen, viszont Lengyelország igazságügyi reformjába beleugatnak!

Dickon 2017.12.22. 13:20:43

Nem tudom, hogy a rettegőknek feltűnt-e az, hogy eddig akárhányszor veszélybe került az Uniós tagsággal járó pénz megszerezhetősége, a magyar kormány kitért, meghátrált és taktikát váltott. Még véletlenül sem akar kilépni az EU-ból. Elengedni az aranytojást tojó tyúkot? Ugyan már! Csak az ellenzéki oldal fantáziátlan és reményvesztett rettegői próbálnak ezzel riogatni...nagyon kevés sikerrel. És ha ezt olvasom tőletek:

"Összefoglalva: ha kilépnénk az unióból, vagy annak lenne elege Orbán pimaszságaiból, az ország hamar a tönk szélére kerülne és az uniós pénzen felhizlalt fideszes oligarchák rendszere is igen hamar összeomlana. "

...akkor azt kell hogy gondoljam, azok után, hogy az ellenzéki oldalt eluraló káosz miatt esélyetek sincs Orbán leváltására, valószínűleg ti örülnétek a legjobban az általatok felvázolt eshetőségnek, az ország tönk szélére jutásának. Barátaim! Ilyen szar a helyzet az ellenzéki oldalon? Ennyire reménytelen a helyzet? Kiskarácsony Gergely nem hozza el a megváltást?

taga20 2017.12.22. 13:21:37

@Helga Beauty Salon: hogy baszták el az eu-t te istenbarma? úgy, hogy minket és a gecit lóvéval támogatja? vagy hogy?

te egyébként tudod, hogy mi az igazságügy lengyelországi reformja? tudod?

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 13:22:13

@Kage kyōi: Bentmaradunk, mert Orbánék lopni akarnak! Naggyon jó! Színtiszta logikus meglátás, nagy tehetség vagy!

taga20 2017.12.22. 13:24:55

@Dickon:
"Még véletlenül sem akar kilépni az EU-ból. Elengedni az aranytojást tojó tyúkot? "

szarrá lopjátok magatokat és még büszkék is vagytok rá. fasza fityeszdroid, fasza!

taga20 2017.12.22. 13:27:52

@Helga Beauty Salon: mi van cica, fáj az igazság?
nem kéne annyit lopnotok a gecivel, és akkor nem kaptok ilyet a pofátokba! ennyi, ahogy nemrég is mondta a vizesvébé lopásra az egyik fityeszes tróger.

Dickon 2017.12.22. 13:29:24

@taga20: Látod milyen pofonegyszerű a képlet? Hogy lehet, hogy a poszt szerzője, Mr Flynn Rider ezt nem látja? Szerinted az ellenzéki oldalon mindenki ilyen vak vagy szemellenzős?

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 13:29:38

@taga20: minket és a gecit lóvéval támogatja? vagy hogy?
te egyébként tudod, hogy mi az igazságügy lengyelországi reformja? tudod?

1 nem támogatja a gecit, azok EU-s források, országon belül is vannak látszólag aránytalan fejlesztési pénzek amik megtérülnek! Különben is egy csomó bevétel meg ugrott az EU tagság miatt, ezért kompenzálnak!
2 A Lengyel reformba meg nem megyek bele, itt példának lényeges! Baszdmeg mi a fontosabb hogy elötik az EU-t a migránsok, vagy a lengyeleknél néhány bírót szanálnak? Nagyságrendben melyik szerinted? Ne játszd a hülyét!

Dickon 2017.12.22. 13:38:15

@Helga Beauty Salon: Nincs nagy baj a beözönlő migránsok számával. Sőt! Jöjjenek még többen! És majd meglátjuk, hogy a legjobban érintett nyugat-európai országok mikor kezdenek el rosszabbakat, sokkal rosszabbakat tenni és nyilatkozni, mint a most megbélyegzett tiltakozók. Meglátjuk hogyan buknak meg azok a politikusok és pártok, melyek a bevándorlás és mostanában már csak a "szabályozott bevándorlás" mellett érveltek. Lássuk csak, hogy süllyed el az a hajó, amibe ők robbantottak léket.

taga20 2017.12.22. 13:38:45

@Helga Beauty Salon:
1. milyen csomó bevétel ugrott az eu tagság miatt? kérek pár példát!
2. az se tudod, hogy miről szól a lengyel reform, de a pofádat járatod!

ha tudnád miről szól, akkor nem kérdeznél ilyen baromságot!

taga20 2017.12.22. 13:42:42

@Dickon: diki, te most arra vársz, hogy mikor süllyed el az eu, és benne mi is?

pár kommenteddel ezelőtt, meg te prejudikáltad, hogy az ellenzék az ország bedőlését várja?

hogy is van ez?

Dickon 2017.12.22. 13:52:50

@taga20: Csak idéztem egy összegzést a posztból, miszerint:
"...ha kilépnénk az unióból, vagy annak lenne elege Orbán pimaszságaiból, az ország hamar a tönk szélére kerülne és az uniós pénzen felhizlalt fideszes oligarchák rendszere is igen hamar összeomlana."
És mivel néhány poszttal lejjebb, egy Die Presse cikk azt fejtegette, hogy az MSZP-nek esélye sincs legyőzni a Fideszt és tudva azt, hogy Gyurcsány Fletó szétverte az összefogást, szerintem rövid időn belül örülnétek ennek a lehetőségnek is. Persze ez nem fog bekövetkezni, ahogy az EU elsüllyedése sem. Azok a pártok és politikusok buknak és tűnnek el a süllyesztőben, akik elvesztették a kapcsolatot a valóssággal és a választóikkal.

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 13:59:25

@taga20: lengyel bíró fontosabb vagy a migránsok?

taga20 2017.12.22. 14:00:26

@Dickon: "Azok a pártok és politikusok buknak és tűnnek el a süllyesztőben, akik elvesztették a kapcsolatot a valóssággal és a választóikkal."

és szerinted a fityeszmaffia tisztában van a valósággal?

persze amennyiben az emberek legsötétebb tulajdonságára játszani, szerinted az, akkor tényleg igazad van.

amiben te hiszel és sokan, az egy újabb világháborúhoz fog vezetni.
de én is mondtam má egy párszor, túl sokan vagyunk és túl sok a barom.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.22. 14:01:19

@Helga Beauty Salon: "Bentmaradunk, mert Orbánék lopni akarnak! Naggyon jó! Színtiszta logikus meglátás"

Így van.

"nagy tehetség vagy!"

Ezt mindenki tudja, ennek a leírásától nem lesz valaki nagy tehetség.

taga20 2017.12.22. 14:01:55

@Helga Beauty Salon: hülye vagy mirr-murr, és még reklámozod is!

taga20 2017.12.22. 14:10:11

@Sexual Harassment Panda: na, végre egy őszinte hang!

gond egy szál se.

Von Hermanitz 2017.12.22. 14:11:05

Orbán kiléptet az EU ból? Végül is az az évi 4 milliárd euró, amit Brüsszeltől kapunk kell a fenének. Sokkal fontosabb, hogy végre önálló, nemzeti ország legyünk. Különben is majd az öreg Vlagyimir kisegít bennünket, hiszen Belorusszia is milyen jól áll, azokat is milyen jól "segíti"! :-))))

Willkommenskultur 2017.12.22. 14:12:33

Orr Ban penteken kilepteti, hetfon kidobjak, kedden pedig megbukik 7 eve minden nap

vagy forditva

Indriq 2017.12.22. 14:12:58

Nem tudom melyik volt ovi pofátlanabb hazusága. Az hogy nem volt taggyűlés vagy hogy az EU pénze nélkül is állna a magyar gazdaság.

zuulululu 2017.12.22. 14:13:12

En orulnek ha megpedzegetnek a kilepest :)

Willkommenskultur 2017.12.22. 14:13:44

@arbiter elegantiarum: A ballibek az EU penzzel egyutt is csodbe mentek, igy nyilvan nagyon relevans a velemenyuk ebben a kerdesben.....is

Dickon 2017.12.22. 14:14:46

@taga20: Igen, a Fidesz jövőre kezdi a negyedik ciklusát. Zsinórban a harmadikat. Kár azon filozofálnod, hogy ki mozgott jól vagy jobban a politika színpadán, mert a válasz egyértelmű és az eredmények is ezt bizonyítják. Hosszú évek óta hallgatjuk, hogy Orbán megbukik, megbukott, kiraknak minket az EU-ból, Jönnek az oroszok, megszállnak a kínaiak...stb....stb...Ez a valóságtól való teljes eltávolodás is hozzájárult, persze sok más mellett, ahhoz, hogy az ellenzék teljesen eljelentéktelenedjen.
És bizony nem a magyar kormány lépései, nem Orbán Viktor politikája fog világháborúhoz vezetni.
Már most is több százezer ember halálához vezetett néhány olyan akció, mint az "arab tavasz", az Iszlám Állam létrejötte, vagy olyan barátságos lépések, mint egy bizonyos város fővárosnak elismerése. És akkor még nem beszéltünk Kim elvtárs atomrakétás hobbijáról, a kínaiaknak a dél-kínai tengeren folytatott akcióiról, vagy az orosz-ukrán barátságról. És ezekhez nekünk vajmi kevés közünk van.
Ha lesz világháború, majd szólnak...először vezetőinknek, akik majd szólnak neked, hogy ki az ellen, kit kell lőni és miért.

nemecsekerno_007 2017.12.22. 14:14:48

Az ún. "demokratikus" ellenzékről csak ennyit:

"...Gyurcsány Ferenc, aki kormányzása alatt átlagosan nagyjából 1-1,5 százalékkal rontotta a gazdasági növekedést évente, bekerült a világ legrosszabb vezetői közé..."

index.hu/gazdasag/2017/12/22/gyurcsany_ferenc_vezeto_politikus_gdp_novekedes_tanulmany_kutatas_william_easterly/

– NEM ÉRTEM HOGY TANÍTHAT MAGA BÁRMIT IS A COLUMBIA EGYETEMEN?!

:)))))))))))))))))))))))))

n_dy 2017.12.22. 14:15:47

miután az angol gazdaság nem zuhant be, ezért a többi sem stimmel és fölösleges továbbolvasni, netalán vitatkozni

Willkommenskultur 2017.12.22. 14:16:40

Eloszor is mar nem tolunk, hanem a lengyelektol felnek jobban, ezert indult ellenuk 7es cikk szerinti eljaras, amit persze majd megvetozunk

igy meg a lengyeleket sem tudjak soha kidobni, nem hogy minket

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.22. 14:17:51

Jelenlegi formájábna az EU fenntarthatatlan és káros. Nem kilépni kell, hanem belültről kierőszakolni a változást.

dr. mesterséges színezék 2017.12.22. 14:19:24

@Helga Beauty Salon: "Én nem fogok tapsolni vazze, de ahogy elbaszták az EU-t ezek a barmok az hihetetlen!"

Tényleg. Túl sok döntést hagytak országszintű hatáskörben - elsősorban is nem tették meg a közös külügyet a belépés alapfeltételének. Vagyis azzal baszták el, hogy meghagyták az Orbán-féle, az osztjónapotizmust nemzeti és nemzetközi szinten űző kétkulacsos jogi gengsztereknek a létezés rését.

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 14:19:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ezt mindenki tudja, ennek a leírásától nem lesz valaki nagy tehetség.

Bennmaradunk, hogy Orbánék tudjanak lopni! De lehet hogy kilépünk, mert nem hagyják Orbánékat lopni és ha kint vagyunk akkor tudnak!
Mindenből le tudjátok vezetni! Persze a tehetséget gúnyból írtam, meg mert rövidebb a DEBILÁLLATHÜLYEBAROMFASZNÁL! :D

dr. mesterséges színezék 2017.12.22. 14:20:51

@Willkommenskultur: Nem akarja Viktor megmenteni a lengyeleket a zeutól?
Tényleg geci, na.

Dickon 2017.12.22. 14:21:36

@n_dy: Azért az angol gazdaság jelentősen más, mint a magyar. És azt se felejtse el senki, hogy az angol kilépés utáni egyeztetések még mindig zajlanak, mert egy EU-s ország kilépésének rengeteg politikai és gazdasági vonzata van, mert a kilépés vesztesei mindkét oldalon jajgatnak és kunyeráló kezüket nyújtják a segítségért.

Dickon 2017.12.22. 14:23:46

@dr. mesterséges színezék: Még a magországok érdekei is jelentősen eltérnek. Még most is. Így a közös külügy felejtős...

Sir Galahad 2017.12.22. 14:23:47

Nem akar kilépni, ez az eddigi taktikázásából nyilvánvaló. Szerintem itt inkább arról beszélt, hogy mi lesz, ha bármilyen okból elapad az uniós pénzforrás. Ennek megvan az esélye, így erre fel kell készülni.

dr. mesterséges színezék 2017.12.22. 14:24:24

@n_dy: Még a brit gazdaság IS megérezte - és még csak elkezdték.
Hogy te a brit gazdaságot a magyarhoz hasonlítod, az mutatja, hogy méltó vagy Viktor hantáira. Direkt a te szintednek nyomja és nyomatja a komisszárjaival; büszke lehetsz.

nemecsekerno_007 2017.12.22. 14:25:09

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Jaja, már az index is a kormánypropagandát nyomja. Kénytelen leszek a 444-et olvasni :D

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 14:26:53

@dr. mesterséges színezék: "Túl sok döntést hagytak országszintű hatáskörben - elsősorban is nem tették meg a közös külügyet a belépés alapfeltételének. Vagyis azzal baszták el, hogy meghagyták az Orbán-féle, az osztjónapotizmust nemzeti és nemzetközi szinten űző kétkulacsos jogi gengsztereknek a létezés rését."

Na itt a hiba zsenikém! Nem mintha egyetértenék, de miért nem csinálták? Közös külügyet, közös hadsereget, közös pénzt, de tényleg úgy, hogy mindenkinek jó legyen? Mert faszok! Mert jöttek a Német, Francia Angol érdekek, a magánbankok érdekei, a nagyvállalatok érdekei, mindig jött valami és leszaródtak az EU érdekei! Ugyanez jellemezte az itteni szocikat is kis hazánkban különben!

nemecsekerno_007 2017.12.22. 14:27:53

Egyébként egyetlen kérdés van csak:

Ha jövőre megnyeri a választást a Fidesz akkor kicsit nyugodtabb lesz-e és kevesebb hülyeséget csinál? Én ebben reménykedek.

Az ellenzéket meg inkább hagyjuk...

monddazigazatmar 2017.12.22. 14:28:51

Reméljük visszajön a Feri!
index.hu/gazdasag/2017/12/22/gyurcsany_ferenc_vezeto_politikus_gdp_novekedes_tanulmany_kutatas_william_easterly/
"Tudományosan is bebizonyították, hogy Gyurcsány Ferenc történelmi léptékben is szörnyű hatással volt a magyar GDP-növekedésre kormányzása idején."

Aztán majd megmutatja a fideszcsürhének, hogy hogyan is kell jó gazdaságot csinálni.

dr. mesterséges színezék 2017.12.22. 14:31:21

@Dickon: Az USA és az pánszláv maci tánca között, miközben Kína naponta röhög a markába, nem lehetnek eltérő érdekek, legfeljebb oligarchák rövidtávú áruló magánérdekei.
Quislingeknek meg nem az érdekeiket szokás felmérni, hanem a vállszélességüket és magasságukat.

Dickon 2017.12.22. 14:31:58

@nemecsekerno_007: Ez már eldőlt. Gyurcsány, a Fidesz legjobb kampányaktivistája szétverte az összefogást. Egy sajtótájékoztatón, ország világ előtt alázta porig az MSZP-t és miniszterelnök jelöltjét. És Molnár Gyula csak bárgyún mosolygott mindehhez.
A Fidesz megnyerte a 2018-as választásokat.

dr. mesterséges színezék 2017.12.22. 14:36:00

@Helga Beauty Salon: Mert Európában az osztjónapotizmus nincs doktrinában.

Tudod, ott, ahol inkább komolyan veszed a szóbeli szerződésben foglaltakat, mint a Lajtától keletre a leírtat, mert az verőlegények nélkül súlytalanok.

Igen, faszok, beengedték a farkast és nem tettek rá sokkoló nyakörvet.

nemecsekerno_007 2017.12.22. 14:37:30

@Dickon: Jaja, én is azt hiszem.

Épp most kerestem rá a drága Draskovits Tiborra aki szintén résztvett Gyurcsány ámokfutásában. :) Ezek ellen miért nem indítanak eljárás hűtlen kezelés miatt?
Mert amit csináltak az kimeríti ezt a tényállást...
Ehelyett tolják a mantrát az ATV-n. Magyarország, így szeretjük :D

zuulululu 2017.12.22. 14:37:59

@nemecsekerno_007: nem nyugszanak le, sot, talan meg az EU kilepest is megpedzegetik, legalabb szoban...talan..

guvat 2017.12.22. 14:42:27

"Barcza György szerint már a rendszerváltás előtt megkezdődött Magyarország eladósítása devizában: az akkori döntéshozók sokszor a legrosszabbkor a legrosszabb devizákban vettek föl kölcsönöket, így a külföldi részesedés a 80-as évek végére már elérte a 60 százalékot az államadósságon belül. A rendszerváltás után ez az arány tovább emelkedett, 2009-ben!!! 69 százalékon tetőzött, 2017-ben!!! viszont a belföldi arány már meghaladta a 63 százalékot."
"Az államadósság kamatkiadásai 2009-ben!!! még a magyar össztermék több mint 4 százalékát tették ki, jövőre viszont várhatóan 2 százalék alá esik ez az arány."
Lehet, hogy ez is azért van?

David Bowman 2017.12.22. 14:43:08

Én nem bánnám. Inkább szegény lennék, mint muzulmán. a közgazdaság tételeit meg az élet cáfolja meg rendszeresen. Obskurusabb tudomány nincs is.

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 14:45:00

@dr. mesterséges színezék: Volt már rá példa hogy a nyomorék agyaddal értelmeztél egy szöveget és nem a begyakorolt bárgyúságaidat válaszoltad rá? Nem szükséges reagálnod, tudom a választ!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.22. 14:46:58

@nemecsekerno_007:

Konzultálj egy igazi liberális, európai, nyílt szemléletű szakértővel! Az én kedvcem Kéri László felesége, aki képes ugyanazt a gazdasági adatot biztató növekedésnek és katasztrpfális kzuhanásnak is elemezni, attól függően, hogy a kormány ballib vagy nem az.

MACISAJT 2017.12.22. 14:55:12

Nagyon déja vu/lu/entendu érzéseim vannak.
Ezeket az ordas hazugságokat már láttam, hallottam, olvastam a 2002-es ballibák kampányában is.

Akkor is volt "Orbán veri a feleségét"( tegnap nagybandózták éppen mindenfelé), akkor is volt " közölte: van élet az Unión kívül." c. ordas "bizonyítékok az " EU-ellenességére , ami valójában így hangzott: ( – Riporter: „Van-e forgatókönyvük arra az esetre, ha 2002-2003-ban sem sikerül Magyarországnak csatlakozni az Európai Unióhoz?”
– Orbán: „Nem történik tragédia, ha nem valósul meg 2003-ban a csatlakozás. Most sem vagyunk az Unió tagjai, s mint látjuk, van élet az EU-n kívül is. De nem erre készülünk. Azért sürgetjük az integrációt, mert az újabb lökést adna a gazdasági fejlődésnek.” (Világgazdaság, 1999. december 17.) )

akkor is volt ronwerber, szóval a vircsaft ugyanaz.
Csak éppen mostanra már szart sem érdekel.

"a miniszterelnök implicit bevallotta: tényleg ki akarja vezetni az Unióból Magyarországot és már elő is készíti a terepet hozzá."

Implicit, mi?:P (jelentése amúgy:rejtett, közvetett)
Hogy a francba lehetne egy országos népszavazást(mert másként nem lehetne kilépni, ahogyan belépni sem lehetett) rejtetten lebonyolítani?:P

"Orbán egy kérdésre azt hazudta: attól egyáltalán nem tart, hogy jogállami fenntartások miatt uniós forrásokat tartsanak vissza Magyarországgal kapcsolatban, mivel világos jogrend van az EU-ban, és az nem teszi ezt lehetővé. (De, ha a 7-es cikkelyt megszavazzák az ország ellen, amit éppen Lengyelország ellen terveznek bevetni.)"

Hazudta, mi?:P
A valóságban pedig az EU-ban semmilyen jogi eszköz nincs források visszatartására, politikai okokból.
A lengyelek is max. a szavazati jogaikat veszthetnék..Ha.Ha végigmenne az eljárás. Esélytelen.
De hát Orbán ma azt is világossá tette, ami érdekes módon kimaradt a hazai ballibák hörgéseiből, de a nyugati sajtóban ezt kapták fel, hogy aki Lengyelországot támadja, az az egésze Közép-Európát támadja:
diepresse.com/home/ausland/eu/5342778/Orban_Wer-Polen-angreift-greift-ganz-Mitteleuropa-an

zuulululu 2017.12.22. 14:55:13

@David Bowman:
"Én nem bánnám. Inkább szegény lennék, mint muzulmán."

Ez jo :))))

haromegesztizennegy 2017.12.22. 14:59:16

Az a legjobb ha mindenki elsőrendű prioritásként kezeli mostantól a hitelei visszafizetését...! Jobb félni mint megijedni.

David Bowman 2017.12.22. 15:07:21

Bárcsak már úgy zuhannánk, mint a britek!
(Mint a cucializmusban: Csak annyira zsákmányolnánk már ki hogy vehessek egy AUDIt!)

morph on deer 2017.12.22. 15:07:26

@Dickon:
“ Egy sajtótájékoztatón, ország világ előtt alázta porig az MSZP-t és miniszterelnök jelöltjét.”

Mert mit kellett volna csinálnia azokkal a balfaszokkal akik elbotkáztak fél évet, meg a normális megoldás lehetőségét?
Vigyen virágot?

Az meg gondolom természetes lett volna mindenkinek, hogy a Botka féle MSZP bedarálja a DK-t, csak az nem természetes, hogy a DK ezt nem hagyta.
Látod milyen “önzők”, mi?

MACISAJT 2017.12.22. 15:10:46

Ami pedig a magasságos EU jótékony támogatásait illeti:
index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/

Bevallotta a német EU-biztos, miért éri meg a kelet-európai országokat támogatni

2017.02.28. 17:33
A németeknek megéri támogatni a kelet-európai országokat, mert a pénz nagy része az ő gazdaságukba csorog vissza, vallotta be egy interjúban a német EU-biztos.

Egy mondatban összefoglalta az európai gazdaságot mozgató törvényeket Günther Oettinger, a német európai uniós biztos. Az EU-s büdzsé felügyeletével megbízott politikust arról kérdezte a Global Handelsblatt, hogy nem kellene-e megbüntetni Lengyelországot és Magyarországot, amiért nem fogadnak be menekülteket. Milliárd eurókat lehetne megspórolni az uniós költségvetésben, ha nem utalnának nekünk több fejlesztési támogatást, vetette föl a lap.

Az ötlet nem új, korábban a bevándorlásnak leginkább kitett két ország, Olaszország és Görögország vezetői is követelték, hogy ne kapjon annyi pénzt a közösből az a tagállam, amelyik nem hajlandó osztozni a közös európai felelősségen, a menedékkérők befogadásában.

Nem szabad arra használni a költségvetést, hogy azon keresztül szabjunk ki politikai büntetéseket

– tette világossá Oettinger. – A strukturális alapok azért vannak, hogy versenyképesebbé tegyék a gyengébb régiókat. És minden eurónak, amit az EU Lengyelországnak ad, nagy része Németországba jön vissza. A lengyelek arra használják ezt a pénzt, hogy a német építőiparnak adnak belőle megrendeléséket, német gépeket és német teherautókat vásárolnak. Tehát a nettó befizetőknek, mint Németország, az kell, hogy legyen az érdekük, hogy fenntartsák a strukturális alapokat.

Gazdasági szempontból Németország nem nettó befizető, hanem nettó kedvezményezett.

Itt van eredetiben is az interjú:
global.handelsblatt.com/politics/oettinger-germany-may-have-to-pay-more-to-e-u-714934

morph on deer 2017.12.22. 15:10:52

@David Bowman:
“Én nem bánnám. Inkább szegény lennék, mint muzulmán. ”

Haha! Mert úgy gondolod, hogy lehet választani?

taga20 2017.12.22. 15:18:16

@zuulululu: aztán inkább fityeszes rabló lett!

ez jó?

taga20 2017.12.22. 15:19:52

@MACISAJT: mi van ember, még péntek délután is melózol a minisztériumban?
és a hálátlan nép meg csak dőzsöl!:))

Zoltan Hazafi 2017.12.22. 15:20:54

@Dickon: Ez így nem jó! Mert mi erőnek erejével meg akarjuk őket menteni-védeni (vak ember effektus..) akkor is, ha ők nem akarják. Azért akarjuk őket megmenteni, hogy legyen kit fenntartanunk... mert nemhogy ők adnak nekünk valamit is - ami nélkül mi bőven megvagyunk... hanem ők gazdagodnak rajtunk, a kivitt haszon által, amit cégeik kivisznek... (mert mi nem vagyunk hajlandók (még mit nem!) olyan befektetési klímát teremteni, hogy ne vigyék ki, sőt a kint levőjüket is idehordják fialni)

Dickon 2017.12.22. 15:22:06

@morph on deer: Ha már egyértelművé vált, hogy a Fidesz csak úgy győzhető le, hogy az ellenzéki pártok összefognak, akkor az ilyen "beégetem a partnerem" jellegű performance még az álmoskönyv szerint sem túl szerencsés, de minimum nem kifizetődő.

Persze, ha a 2018-as választási kampányban a cél nem a Fidesz legyőzése, hanem az ellenzéki oldalon található ellenfelek ellehetetlenítése, akkor....
:)

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 15:23:23

@morph on deer: “Én nem bánnám. Inkább szegény lennék, mint muzulmán. ”
Haha! Mert úgy gondolod, hogy lehet választani?""

Ezzel kifejezted a balliberalizmus lényegét! Amitől szarok vagytok és azok is maradtok!
Mindig lehet választani! Mindig kell választani! Ha nyamvadt vagy megesznek és kiszarnak! Gyengébb lehetsz, de ha látják hogy nem vagy gyáva akkor azért tisztelni fognak! Ti bazmeg csak kurvák vagytok és erkölcsi toprongyok!

Peter Götz 2017.12.22. 15:29:28

Az EU jó lehetett volna ha nem csatlakozik az oroszok elleni ámokfutáshoz, nem paktál Sorossal és migránsügyben is okosabb"
hihetetlen mennyi orosz bérenc TROLL van a Magyar oldalakon,és próbálnak hülyiteni,szétverni az országot,az EU-t,rohadjatok meg hazaárulók!

6.Lenin 2017.12.22. 15:33:15

GKI-re hivatkozni?

Mindig is csodáltam a GKI-t, hogy az ott dolgozók legalább a bejárati ajtót képesek eltalálni, azon kívül semmit. Jól megélnek ott 1 páran.
Rájuk hivatkozni kb olyan, mint Kéri L. meglátásaira. Megyó bukását megelőző este ő ilyesmit nem nem észlelt az akkori politikában, hogy valaki bukna .

A lengyelekkel is csak izmoznak, ahogy britekkel is, hamarább fog a junió szétesni. A görögöket se merték soha kizárni az euró övezetből. Németország nagyobbat bukott volna vele.

Izmozgatnak, puszilgatják egymást, jól élnek, ki a fasz áldozná ezt fel?
Majd valahogy megoldódik, ez az unió politikai elképzelése.
Szerintem.

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 15:40:54

@Peter Götz: "TROLL van a Magyar oldalakon,és próbálnak hülyiteni,szétverni az országot,az EU-t,rohadjatok meg hazaárulók!"

Azért a haza nevében bekapni egyszerre Brüsszel meg Soros faszát is elég ellentmondásos!
Persze a hülye Pistike megint nem tudott megérteni egy egyszerű mondatot és azt hitte hogy az oroszok pártján beszélek! Képezd már tovább magad mert így maradsz balliblózung bemásoló! :D
Különben ez ma hányadik nicked! :P

Peter Götz 2017.12.22. 15:42:40

@Helga Beauty Salon: HAZUDSZ, gazemberek fizetett trollja vagy!

sírj putyinért

6.Lenin 2017.12.22. 15:44:43

Miért mernek a lengyelekkel izmozni?
Mert félnek a lengyelek a Putyintól, ha belengetnék a kibékülés lehetőségét, azonnal kinyalnák a brüsszeliták a lengyelek seggét.
Orbán ezt jól kihasználja, putyinozik egy hangyányit és vele nem mernek kekeckedni annyira. Persze megpróbálják a nagyfiút eljátszani, de nem mennek el ők sem ennél tovább.

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 15:48:43

@taga20: "ez az ország tényleg egy kibaszott nagy klozethez kezd hasonlítani."

Az sem rossz! Lehetsz a nemzet klozetpucolója! :D :P háháháháháhá!!!

Visceroid 2017.12.22. 15:49:02

Á, semmi baj. Az angoloknak sem lett semmi bajuk belőle, és mi azért náluk mégis csak jobbak vagyunk, szóval harcra fel NERtársak!

VaradiJanos 2017.12.22. 15:50:04

@taga20: már megint munkaidőben, koszadék?

Csillagszemű Juhász 2017.12.22. 15:50:29

@David Bowman: aha, mert orbanon mulik hogy muzulman lesze e...

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 15:53:20

@Peter Götz: sírj putyinért

Tudod cimbora Putyin az oroszok szerencséje, ő már beírta a nevét a történelemkönyvekbe! Igazi államférfi nem olyan szar buzi mint az EU vezetők!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.12.22. 15:59:51

Az a helyzet, hogy Orbán is hazudik, meg ez a szoci blog is hazudik, mindkettő éjjel-nappal...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.22. 16:00:02

@Helga Beauty Salon:

Putyint minden támadás csak erősíti. Szóval hadd támadják. Eddig sose tudtak semmit találni ellene.

Misfit78 (törölt) 2017.12.22. 16:03:19

Viktáror szerint Magyarországot alkotó népesség színtiszta vidéki kisgazdágból, családi kivállalkozokból, és aluliskolázott kétkezi munkásokból áll, ahol rendszerint aptyuk, a pocakos, köpcös bajszos tajparaszt, a zsírfoltos trikójában és kifingott mackónadrágjában igazgatja otthon Mariskát és 2-3 gyermekét, szigorú vallási nézeteket beléjük nevelve, és 18 évesen felkoppintva férjhez adván, akik a bödüs életbe nem hogy pesten de még csak nyugaton sem jártak (nem is érdeklik őket). A konyhásnéni kinézetű Mariska asszonyság is Viktáror szerint maga a megtestesült tökély magyar női változata, aki másra sem vágyik, csak hogy valakinek a "né"-je lehessen, és a lába közti résen minél több haszontalan egyedet kipréselhessen. Ők azok, akik hétvégente tesco helyett templomba járnak, árpádsávos suzukit vezetnek és minden focimeccsen ott vannak. Nem tudom mennyien lehetnek "ők", de azt tudom, hogy ők az egyetlen réteg, akik a fidesz tenyeréből esznek, és igen, ők azok akik döntenek Magyarország sorsáról, csakhogy kedves Viktor Magyarország népessége ennél sokkal árnyaltabb, képzeld vannak köztük, értelmiségiek, buzik, szinglik és gyereket nem akaró nők is, akik Európában szeretnének élni, szabadon utazni, tanulni vagy akár munkát vállalni, és közben európai értékeket követni! Szarunk a keresztény ideológiádra, meg a nemzeti fixa ideádra! Jó lenne ha eltakarodnál már végre a büdös picsába és átadnád a helyet valakinek, aki érti is a dolgát, mielőtt visszataszítod Magyarországot a sötét középkorba!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.12.22. 16:07:49

@Helga Beauty Salon: A magyar népnek miért lenne jó, hogy egy sikeres és erőszakos autokrata vezető irányítja Oroszországot, aki a hatalmát azzal szilárdította meg, hogy csecsennek álcázott merényleteket hajtott végre a saját népe ellen? Egy ilyen figurának miért jobb újra eladni az országot a ruszkik 1991-es kivonulása után?

@MACISAJT: A németek befizetéseiből fejlődik a többi ország, így a németek több árut/szolgáltatást adhatnak el, ezért jó nekik. Viszont ebből nem az következik, hogy a németek pénze nélkül a többi ország jobban járna...

atomic power 1986DucaDuca 2017.12.22. 16:23:15

A V4-ek gazdasaga nagymertekben "összeepült" a német gazdasaggal. A kereskedelmi forgalom a V4-ek es Nemezorszag között nagyobb volumenű, mint a nemet-francia relacióban.

Magyaran, senkinek sem erdeke ezeket a szalakat szetszakitani politikai színjatekok okán.

Más:

William Easterly es Steven Pennings kutatasa szerint /index hirpoltal hozta le a mai nap/ Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt átlagosan nagyjából 1-1,5 százalékkal rontotta a gazdasági növekedést évente, ezzel bekerült a vilag legrosszab vezetői közé.

Az, hogy tudományosan bebizonyították, hogy Gyurcsány Ferenc történelmi léptékben is szörnyű hatással volt a magyar GDP-növekedésre kormányzása idején - nem újkeletű informacio!

Az orszag eladosítasa mellett a gazdasagi lehetősegek kihasznalasa miatt elmaradt haszon oriasi volt kormanyzasa idejen. Erre törtentek gazdasagi matematikai szamitasok Magyarorszagon mar korabban is, amelyek eredmenyet tekintve összecsengenek a fent idezett ertekelessel.

Lásd:

polgariszemle.hu/archivum/39-2007-december-3-evfolyam-12-szam/229-az-unios-felzarkozasunk-aranykora-es-elrontasa

Nehany fontosabb megallapitas a cikkből:

1999–2002-es évek között volt egy masszív felzárkózási trend Magyarorszagon az uniós orszagok atlagahoz az egy főre jutó vasarlóerő paritás alapján szamolva.

Azonban a magyar GDP volumenváltozása - valós indok nélkül - alacsonyabb a 2003–2010-es években, mint a többi 9 exszocialista EU-tagország GDP átlagos növekedési üteme, mivel a szocialliberalis vezetes letert a makrogazdasagi szempontbol korabban sikeres
polgari kormany altal vitt gazdasagi vonalrol.

A polgári és a szociálliberális gazdasági pálya közötti eltérés alapjan a 2003-2010-es évekre, azaz a ket kormanyciklusra a trendeltérés miatt kieső jövedelem több mint 17.000 milliárd forint!!

A munkavallaloi jövedelemkiesés 2010-re már kb. 436 000 forintra rúgott, ami havi 36 000 forintnak felel meg!!

A két pálya közötti eltérés miatt elmaradt adózott vállalkozási jövedelem (az amortizációval együtt):

2010-re mintegy 1500 milliárd forinttal nagyobb összeg állhatott volna rendelkezésre a vállalati beruházásokra, fejlesztésekre és osztalékokra!!

Az államháztartás elmaradt halmozott jövedelme a két kormányciklusra közel 9500 milliárd forint!!

morph on deer 2017.12.22. 16:24:33

@Helga Beauty Salon:
“Ti bazmeg csak kurvák vagytok és erkölcsi toprongyok!”

Cucuska, a szegénység választás kérdése?
Most nem arra gondolok, hogy ha te orbánt válastod, akkor nem leszel se szegény se muszlim, hanem arra, hogy ha te Bivalybasznád külsőn látod meg a napvliágot, akkor tényleg csak a választásodon múlik, hogy szegény leszel-e? Mert mi között választhatsz akkor? Talán, hogy ásóval, vagy kapával kaparod el magad..!

Ha meg neadjisten muszlimként láttad meg a napvilágot, akkor alapból qrva gazdag vagy, mi? Mert szegény muszlimot még nem láttál..!

Aztán hogy ehhez mi köze az erkölcsnek, azt tán magad sem tudod, de nagyon jól hangzik, nem?

Szerintem felületesen olvasol, mert egyébként nem szoktál ilyen fasz lenni! :(

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 16:25:45

@Online Távmunkás: Mikor írtam hogy a magyar népnek jó? Semmikor! Egyedül a képességeit ismertem el és azt írtam hogy az oroszoknak jó, meg nem olyan genderszakos mint az EU vezetők!
Balos szexepil ez a félremagyarázás? Tényleg megkavar benneteket egy összetett mondat, vagy jólesik játszani a hülyét?

ogli dzsí 2017.12.22. 16:26:46

@Misfit78:" Viktáror szerint Magyarországot alkotó népesség színtiszta vidéki kisgazdágból, családi kivállalkozokból, és aluliskolázott kétkezi munkásokból áll, ahol rendszerint aptyuk, a pocakos, köpcös bajszos tajparaszt, a zsírfoltos trikójában és kifingott mackónadrágjában igazgatja otthon Mariskát és 2-3 gyermekét, szigorú vallási nézeteket beléjük nevelve, és 18 évesen felkoppintva férjhez adván, akik a bödüs életbe nem hogy pesten de még csak nyugaton sem jártak"

par eve az SZJA valtozaskor ugy volt hogy a fidesz a gazdagok partja, vagy nem?

Tehat mo-n a tragyaszagu vallasos parasztok keresik a penzt?

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 16:29:48

@morph on deer: ha te Bivalybasznád külsőn látod meg a napvliágot, akkor tényleg csak a választásodon múlik, hogy szegény leszel-e? Mert mi között választhatsz akkor?

Orbán Alcsútdobozon született és jogász+miniszterelnök, úgyhogy nem függvénye!
Ja! FOREVER VIKTOR! Kisvasútra fel !

libsi nóta bárki unja 2017.12.22. 16:31:48

A britek kiüldözésével elapad az egyik legnagyobb befizetői forrás. A franciák úgy kiszámíthatatlanok ahogy vannak, ami tény hogy kiszorultak kelet-európából s még nem világos erre hogy fognak reagálni

Száz szónak is egy a vége: 2020-tól már nem özönlenek uniós források, legfeljebb ha csordogálnak, erre kell felkészülni. Erről beszélt Orbán, a többi megint csak a szokásos fantazmagóriák gyűjteménye

VaradiJanos 2017.12.22. 16:33:01

@Misfit78: akartam írni vmi tartalmasatba hozzászólásodra, de inkább csak annyit kapsz amennyit megérdemelsz érte: húzd a faszodra azt a kilincsorrú büdös kurva anyádat, aztán kettőtöket együtt húzzon a faszára a hullarabló buta apád, miközben nyalja a seggét a riherongy tetves lányod! A hányadék nejed ebből kimaradhat, elég dolga van a niggerekkel. Rohadj meg! Boldog karácsonyt!

csobi2011 2017.12.22. 16:33:38

Én meg nem értem a problémát. Ha ki akarunk lépni, arról népszavazás lesz. Úgy ahogy a belépésről volt és ahogy a brittek is csinálták. Szóval a nép fog dönteni. Mi a baja ezzel a liberálisoknak? Ja, hogy ők úgy gondolják a demokráciát hogy mindennek úgy kell lennie ahogy ők gondolják. Ez a liberális felfogás. Szerintük a néhány %-os pártoknak kéne vezetnie az országot, teljesen mindegy hogy a választásokon mire szavaznak az emberek. A néhány %-os libsi pártoknak a hatalom alapvető jog. Legalábbis szerintük.

John Nethem 2017.12.22. 16:39:28

A poszt sok mondatában van az a szó hogy VALÓSZÍNŰLEG.....
Aztán van az a szó hogy LEHET, HOGY......
Aztán még ott van a "HA így történne meg HA az történne."
Ilyen és ezen verziókból már tele a padlás.

Amit számításba lehet venni a posztból, azok a megállapítások, amik amúgy meg már megtörténtek, tehát ismertek voltak eddig is.....

Mr Flynn Rider 2017.12.22. 16:42:13

@n_dy: melyik csatornára váltottál? Azóta is zuhan. Az angol font kb a felét éri annak, mint amit a brexites népszavazás előtt ért. Sorra költöznek el a Cityből a vállalatok.

nick papagiorgo 2017.12.22. 16:43:22

Arra nem gondolt a T. szerző, hogy Orbán mi a jófenének lépne ki az EU-ból, amikor az biztosítja neki egyfelől az anyagi támogatást, másfelől az ellenségképet (Soros, Juncker, és a többiek)?
Ha én Orbán lennék, nekem ez lenne a Kánaán. Bolond lennék kilépni :)

libsi nóta bárki unja 2017.12.22. 16:43:39

@csobi2011:
A libsi állandóan valami kinyalandót keres, hátha a kaki alatt aranyeret talál. Közben testvéri tankok dübörgését véli hallani, pedig csak a hashajtó végzi a munkáját

Willkommenskultur 2017.12.22. 16:45:06

@Mr Flynn Rider: de az angoloknak ez jo

a font gyengulese erositette az angol ipart es az exportot....a nemetet meg gyengitette

az angol polgarnak meg tokmind1, max kevesebb importarut fog venni - s pont ez a cel

Mindenesetre a brexit miatti brit gazdasagi recesszionak semmi nyoma, amivel a lippsik kampanzoltak a nepszavazosdi elott, sot.

tegnaptuska 2017.12.22. 16:45:37

Nem akar kilépni, csak a háborús uszításból nem tud visszavenni. Amúgy is, kell az állandó ellenség - neki, meg a révült ájulatban lévő rajongóinak is.

libsi nóta bárki unja 2017.12.22. 16:47:56

@John Nethem:
Onnantól kezdve hogy a poszt elkezdi idézni a GKI-t, az elmúttnyócév félrejóslásainak legismertebb Szibilláját, aztán átvált a Soros-féle Korrupciókutató Központra, csak szörfözés ez a libsi képzeletóceánon

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.12.22. 16:48:59

Napi bérrettegés rovatunkat a gyuri támogatta.

tegnaptuska 2017.12.22. 16:49:06

Úgy látom, a fideszközpontban kiadták a legújabb parancsot: bármi legyen a téma, uccu neki libsizni, lipsizni, lipcsizni, libbantozni. Hogy ennek mi értelme van?

torró 2017.12.22. 16:53:25

Nem fogja az EU Lengyel országot megbüntetni, mert olyan az eljárási ügymenet, hogy csak az ejnye bejnyéig jut el az ügy. Tegnap láttam egy riportot egy úniós szakértővel( Nem fideszes!), aki elmondta, hogy három lépcsős a rendszer, már a második szinten el fog halni az ügy. Úgy van megalkotva ez az eljárási törvény, hogy nem lehet senkit felelősségre vonni. Ha valaki kíváncsi rá szívesen megkeresem a linket. Vagyis arra is gondoltak, hogy ezt bármelyik országra lehet alkalmazni. Tehát aki azt hiszi, hogy Orbánt majd jól elintézik, mélységesen téved. Orbán ugyan olyan jól tudja az eljárási törvényt. Azért meri azt csinálni amit csinál.És a Lengyelek is tudják ezt!Az EU kalifátus meg nem hiszem, hogy fog tetszeni bárkinek is!A legjobb úton vannak ez felé!

VaradiJanos 2017.12.22. 17:02:12

@tegnaptuska: bármi legyen a téma? Más témátok sincs, mint ooooooorrrrrrrbbbbbbáááánnnnnn

midnightcoder2 2017.12.22. 17:04:05

@Helga Beauty Salon: "Hát hogy ki akarja e léptetni azt nem tudom, de a szétesésre felkészülni nem árt!"

Ez pontosan így van. Valójában a folyamat már el is kezdődött, lásd BrExit. A következő 20 évben a dolgok folyamatosan egyre rosszabbra fogna fordulni az EU-ban.

@taga20: "hogy baszták el az eu-t te istenbarma?"
Pl. ott, hogy hagyták hogy Kína legyen a világ műhelye, és úgy gondolták, hogy mi majd jól megélünk a szolgáltatásokból. Csakhogy, mivel a világ gazdasági és technológiai központja egyre inkább Ázsiába kerül, túl sok értelme nincs a világ másik végéből oda szolgáltatni. Ráadásul a mai napig nincs igazából értelmes taktika a migrik eltávolítására sem, még ma is ott tartanak hogy kvóták. Aminek a vége úgy 30 éven belül úgy 1.3 milliárd, jó rész muszlim vallású afrikai bevándorló agysebész lesz. Akikkel elég nehéz lesz felépíteni azt a tudásalapú társadalmat, amivel abba az ázsiába kellene szolgáltatni, ahol addigra már köszönik, de nem kérnek az európai szolgáltatásokból.
De lehet majd lebegni a levegőben is, mint a Mohamed koporsója. Az iszlamisták meg lesznek hozzá.

indekzh ISIS AlQaida mind CIA termék 2017.12.22. 17:05:16

Görög államcsőd, Brexit, Katalónia, Dél- Tirol migric- válság.

Nekem nem úgy tűnik, hogy erre a görbére a szép és nagyszerű EU helyzhető fel, szép jövővel.

Inkább a teljes széthullás. Azért a legfontosabb kérdések Brüsszelben a gender WCk meg a sehonnai jöttment személyi azonosság nélküli muszlimok/ niggerek seggének kinyalása.

tegnaptuska 2017.12.22. 17:05:56

@VaradiJanos: Á, tegnap Gajdics elvtárs volt, akkor is ezt nyomták a művelt hazaffyak.

bagolyleső 2017.12.22. 17:08:18

Te magyar vagy, poszter? Akkor hazudsz! Ehhez tartsd magad!

bagolyleső 2017.12.22. 17:11:20

"(Az Index meg is jegyzi: bár korábban arról szóltak a hírek, hogy a sokáig Orbánt reggelente kérdező Kocsis Évát lecserélték a egy másik riporterre a kampány időszakára - valószínűleg azért, mert Kocsis néha, véletlenül valódi kérdéseket is feltett Orbánnak, és ilyen kellemetlen pillanatokra semmi szükség -, ám most pénteken mégis ő kérdezte a miniszterelnököt.)"

Tehát az index megint hazudott. Csak a szokásos.

midnightcoder2 2017.12.22. 17:11:23

"De olyan nincs, közgazdaságilag nonszensz, hogy egy ország az "dolgozó emberek munkájából" finanszírozni lehet egy államot. "

Akkor elég nagy szarban vagyunk, mert hogy természeti erőforrásaink nincsenek, hazai működő tőke lényegében nincs, ergo a munkaerőnkön kívül nem sok másunk van amiből finanszírozni lehet az államot.

És igen, az EU nekünk ebből a szempontból annyira nem jó: a legértékesebb munkaerőnk ugyanis folyamatosan nyugatra távozik. Azok a képzett, nyelveket beszélő szakemberek, akikre a hazai gazdaságban is szükség lenne, de a kinti 4x-es fizu miatt távoznak. Persze ezen a balfaszok csak rontanak amikor belengetik a progresszív adózás erőltetését: még egy ok a távozásra, persze csak abban a szerencsétlen esetben, ha netán nyernének. A külföldre távozott szoftverfejlesztő pedig 0% adót fizet ami még annyira sem progresszív mint a baloldal.

tegnaptuska 2017.12.22. 17:11:25

Amúgy a békesség kedvéért nem lehetne területileg kétfelé osztani az országot? Az egyikbe költöznének az eu-párti hazaáruló libbantak, a másikba az okos, művelt, eu-ellenes gajdics és orbán rajongók. Én az elsőbe megyek, stipistopi! Olyan NSZK-NDK féle dolog lenne, de legalább nem rontanánk egymás levegőjét.

inteligencs elenzeki 2017.12.22. 17:16:54

"De olyan nincs, közgazdaságilag nonszensz, hogy egy ország az "dolgozó emberek munkájából" finanszírozni lehet egy államot. "

Na, ennek fuss neki még egyszer mert elég zagyva lett.

Egyébként meg tévedés, mert alapvetően csakis a megtermelt javakból, ill. az azok forgalma utáni adókból lehet egy országot finanszírozni, nem másból. Az pedig bizony emberek szorgos kétkezi munkáját is igényli, többek között.

bagolyleső 2017.12.22. 17:20:22

"De olyan nincs, közgazdaságilag nonszensz, hogy egy ország az "dolgozó emberek munkájából" finanszírozni lehet egy államot."

Már miért ne lehetne? Évezredeken keresztül államok ezreinek sikerült.

Te miből finanszírozod ütemes elhülyüléssel járó, teljesen jelentéktelen és értéktelen létezésedet? IMF-hitelből? Ostoba papagáj.

VaradiJanos 2017.12.22. 17:22:53

@tegnaptuska: hajrá, de létszám arányos területtel

inteligencs elenzeki 2017.12.22. 17:26:31

A posztíró komolyan gondolja, hogy a törvényalkotás során Orbánék nem nézték át, hogy mi fér bele az EU-s jogrendbe, és mi nem ?
Dehogynem nézték meg, tulajdonképpen a jogrendszerünk módosításai uniós országok jogrendjéből lettek kiollózva.
Lehet eljárásokat indítgatni, de azok úgy halnak el, mint a fáradt őszi légy.

tegnaptuska 2017.12.22. 17:27:01

@VaradiJanos: Naná, felőlem lehet a tiétek az ország bármekkora része.

T.Jani 2017.12.22. 17:34:38

Természetesen az EU pénze nélkül is sikeresek lennénk, és nincs is rá szükségünk! ......de
"Magyarország meg fogja védeni azt a jogát, hogy politikai feltételek nélkül (mint amilyen a jog uralmának érvényesítése) uniós támogatásokat kapjon gazdasági felzárkózásához az eurózónához - mondta ezzel kapcsolatban a magyar kormányfő"(2017.12.22)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.12.22. 17:42:46

@Helga Beauty Salon: Te melyik fideszes fasznak vagy a legújabb nickje?

tegnaptuska 2017.12.22. 17:45:00

@Én tudom jól: Valamelyik fideszes nicknek a legújabb fasza...

orient 2017.12.22. 17:49:16

Ez egy barom. Ennyi hulyeseget eletemben nem hallottam mint amit ez az ember osszehordott a radioban. Jobbik fenykorat idezi hulyesegben es demagogiaban.

Willkommenskultur 2017.12.22. 17:50:34

@midnightcoder2: @bagolyleső: @Comte de Gippaud:

"De olyan nincs, közgazdaságilag nonszensz, hogy egy ország az "dolgozó emberek munkájából" finanszírozni lehet egy államot."

- hat ballib kormanyok alatt kell meg a hitel is melle

- ballib csaladokban mega segely/hitel

smartdrive 2017.12.22. 17:52:43

unalmas már ez. nem akarja kiléptetni

tegnaptuska 2017.12.22. 17:57:07

@smartdrive: Akkor akár bele is állhatna a témába, ha már erről kérdezteti magát. És akkor kimondhatná: Köszönöm a kérdést szerkesztő asszony, akkor itt is megragadnám az alkalmat: amíg én vagyok a miniszterelnök, illetve tényező vagyok a politikában, mindig ragaszkodni fogok az ország eu-s tagságához, mert annak több az előnye, mint a hátránya.

ogli dzsí 2017.12.22. 17:59:46

@tegnaptuska: "amíg én vagyok a miniszterelnök, illetve tényező vagyok a politikában, mindig ragaszkodni fogok az ország eu-s tagságához"

dehat mondta mar azt parszor

kiveve a mindiget, azt csak egy barom mondana, ugye

monddazigazatmar 2017.12.22. 18:00:33

@tegnaptuska: "Amúgy a békesség kedvéért nem lehetne területileg kétfelé osztani az országot? Az egyikbe költöznének az eu-párti hazaáruló libbantak, a másikba az okos, művelt, eu-ellenes gajdics és orbán rajongók. "
Nem hiszem, hogy európa hagyná, hogy kikiálts egy második San Marinot..

tegnaptuska 2017.12.22. 18:03:27

@ogli dzsí: ezt így mondta? Ma reggel? Mert ma reggel valami teljesen mást haluzott a kedves beteg.

libsi nóta bárki unja 2017.12.22. 18:05:20

@torró:
Az EU milliónyi gonddal küzd, és szinte egyet sem bír a gyökereinél kezelni. Csak csinálja a maszatolást, vagy hozzá sem bír vakkantani, mint pl. a katalán autonómia kérdése. Ehhez jönnek még a libsik, akik egyfolytában azért vergődnek hogy valaki felfigyeljen rájuk, nem számít ha közben az EU gajra megy. A libsi az igazi probléma, azt kéne a gyökereinél kezelni: kirúgni az összest Brüsszelből

tegnaptuska 2017.12.22. 18:05:59

@monddazigazatmar: Kár. Most elvetted a játékom. Pedig olyan jót találtam ki...

monddazigazatmar 2017.12.22. 18:07:08

@tegnaptuska: Figyi, vagytok pont elegen ahhoz, hogy elfoglaljátok a Margitszigetet.

morph on deer 2017.12.22. 18:07:29

@Helga Beauty Salon:
“Orbán Alcsútdobozon született és jogász+miniszterelnök, úgyhogy nem függvénye!
Ja! FOREVER VIKTOR! Kisvasútra fel !”

Ó hogyne!
Apuka a pártállam lelkes szolgája, párttitkár is, a nevezett kis görény pedig szorgosan haladt apuka nyomdokain a párt ifjúsági szervezetébn, és nem hiába!

Eszerint most mindőssze az kell az előrejutáshoz, hogy valakinek az apja fidesz funkcionárius legyen, a gyerek meg zsenge kis fidelitásosként tengesse ifjúságát, és már sima is az út a tehetős és sikeres jövőhöz, ugye?
Bár most már nem számíthat Soros ősztöndíjra, mint viktorka a régi szép időkben, és valljuk be, ez azért fog hiányozni!
KisvaCsútra fel..?

libsi nóta bárki unja 2017.12.22. 18:10:36

@monddazigazatmar:
Van egy mai írás az Indexen arról, mire használják a Margit híd egykori vámszedő bódéjának a helyét. Megvan a megoldás: költözzenek oda a libsik. Bőven elférnének, és ha nem is maga a parlament, de legalább elég közel van hozzá

index.hu/mindekozben/poszt/2017/12/22/mi_legyen_a_margit_hidi_vambodek_helyevel/

tegnaptuska 2017.12.22. 18:12:15

@libsi nóta bárki unja: Szerintem az Orbán nem is lipcsy, mégis azt csinálja, amit írsz. Most ez hogy van. Egyébként, ha nem tetszenek a libbantak (a nyugaton fennálló rendszert egyenlőre még liberális demokráciának hívják), mi a faszért nem mész te a retek faszra az eu-ból? Ez egy ilyen klub, ti meg folyton jöttök, beleszartok a csüngőhasúval együtt a ventilátorba, aztán fullba nyomjátok a kretént, hogy milyen hülye ez az európa, nézd meg csupa szar az összes és csak maszatolják magukról.

Peter Götz 2017.12.22. 18:17:20

orosz trollok gyerünk ,nyomjátok,kéne még Lada,meg atomerőmű,meg metro,meg a többi szar!!!

tegnaptuska 2017.12.22. 18:18:54

@monddazigazatmar: És ti ilyen úriemberek vagytok, igaz? Amúgy nekem az is jó, mert ugye nyilván 101 ilyen fasz van, mint én, mi elférünk ott, de ti azért még megvívjátok a nagy háborútokat egy Margit-szigetnyi ember ellen, igazi lovagok vagytok. Én attól egy percig nem leszek szomorú, hogy ti, okos, öntudatos polgáremberek habzó szájjal átkozódtok, utálkoztok. Egyet, ha lehet kérnék: ne is legyen köztünk diplomáciai viszony, csak közvetítőkön keresztül érintkezzünk. Vagy ott van még az ENSZ.

taga20 2017.12.22. 18:20:11

@Én tudom jól: ne báncsd helgát! kipróbált evtárs, anno még gajdicsevtárs is cicázott vele:)

a francba, majdnem aszt írtam, hogy kurta. bakker elkapott a karácsony démona:)))

monddazigazatmar 2017.12.22. 18:21:35

@tegnaptuska: " Ez egy ilyen klub"
Mesélj, milyen klub az! Légyszi meséld el, hogy milyen az a klub, ami felvesz tagokat, azt igérve, hogy teljes jogúak, aztán később kiderül, hogy mégse.
Milyen klub az, ahol az egyik egyenlő kitalál valami baromságot, aztán a többinek legyen kuss?
Milyen klub, ahol menet közben változtatják a szabályokat?

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 18:22:47

@morph on deer: A sírodat már rég benövi a gaz, a stadionok még mindig állni fognak és az unokáid hétvégén Felcsúton kisvasutaznak marha! Te csak egy múló rémálom vagy, Orbán dicsősége viszont örökre fennmarad! Marha marha marha !!!!!
:D :P D :P! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!

guvat 2017.12.22. 18:23:27

Mi baja származna abból a világnak, ha holnap reggelre az ufók elvinnék szőrösről-bőröstől az egész EU apparátust?

monddazigazatmar 2017.12.22. 18:26:10

@tegnaptuska: "megvívjátok a nagy háborútokat egy Margit-szigetnyi ember ellen, igazi lovagok vagytok. "
Milyen háború van ellenetek, mesélj.
"Én attól egy percig nem leszek szomorú, hogy ti, okos, öntudatos polgáremberek habzó szájjal átkozódtok, utálkoztok." Már bocs, olvasd már felfele, hogy ki mit átkozódik. Mert leginkább a kis libbant haverjaid gyűlölködnek, a sok vérfideszes pedig röhög rajtuk. Egy olyan hozzászólást idézhetnél, hogy lámpavasra a ferivel, vagy irtsuk ki a libsiket. Ha valaki folyatat gyűlöletkampányt ebben az országban, akkor az nem a migráncsok ellen van, hanem orbán ellen, és ti csináljátok.

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 18:26:25

@taga20: És téged ki kúrt? (fejbe) Vagy a matska rántott le a pelenkázóról? Ember nem születik ilyen hülyének, valaminek történnie kellett!

taga20 2017.12.22. 18:27:41

@guvat: Mi baja származna abból a világnak, ha holnap reggelre az ufók elvinnék szőrösről-bőröstől az egész fityeszmaffiát veled együtt?

taga20 2017.12.22. 18:28:51

@Helga Beauty Salon: helga, bazdmeg! ne igyál többet!

monddazigazatmar 2017.12.22. 18:30:18

@guvat: :D Mikorra vennék észre a népek?

midnightcoder2 2017.12.22. 18:32:32

@tegnaptuska: "Amúgy a békesség kedvéért nem lehetne területileg kétfelé osztani az országot? Az egyikbe költöznének az eu-párti hazaáruló libbantak, a másikba az okos, művelt, eu-ellenes gajdics és orbán rajongók."

Helyes. Javaslom nektek a BAZ megyét, annak az etnikai összetétele már úgy is némileg hasonlít ahhoz, amilyen az EU lesz úgy 15 év múlva.

taga20 2017.12.22. 18:33:48

@midnightcoder2: farkasflóri csókoltat rohadék!

midnightcoder2 2017.12.22. 18:34:33

@Comte de Gippaud: "Egyébként meg tévedés, mert alapvetően csakis a megtermelt javakból, ill. az azok forgalma utáni adókból lehet egy országot finanszírozni, nem másból."

Nem feltétlenül, lásd Szaud-Arábia. Csak nekünk szerencsére nincs olaj a seggünk alatt. Ha lenne, az amcsik már rég elhozták volna ide is a demokráciát.

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 18:37:24

@Én tudom jól:Te melyik fideszes fasznak vagy a legújabb nickje?

Most vettél észre? Felületes egy fasz vagy mondhatom!

midnightcoder2 2017.12.22. 18:38:03

@taga20: Téged meg a többi egymillió. Amúgy az igazság az, hogy a rejtett erőforrás még mindig kevésbé toxikus mint a frissen importált agysebészek, ők legalább nem robbantják fel a segged alatt a 7-es buszt azért hogy itt is a Devla törvényei alapján irányítsák az országot, a csajoknak kötelező legyen a színes szoknya, a férfiaknak pedig minden második mondatban benne kell hogy legyen hogy g..ci. Bár, ami azt illeti, hála az elmúlt évtizedek remek kultúrpolitikájának, lassan ez már e nélkül is megvalósul.

VaradiJanos 2017.12.22. 18:40:58

@Peter Götz: meg űrállomás, stb. De toljad csak befelé a milka csokit és bambuld a baywatchot, te kretén!

VaradiJanos 2017.12.22. 18:41:53

@taga20: és az megviselné a világot ha ma este kómába innád magad?

taga20 2017.12.22. 18:42:53

@Helga Beauty Salon: azé most belegázoltak a lelkivilágodba, ne tagadd!

itt baszod nap-nap után a rezet, égeted magadat ezerrel, és nem vesz észre egy értelmes nick?!

szakadok rajtad retek!:)))

taga20 2017.12.22. 18:44:41

@VaradiJanos: jani, és az megviselné a világot, ha ma este kihúznád a nyelved a geci seggéből?

próbáld ki!

guvat 2017.12.22. 18:49:20

monddazigazatmar
Abból vennénk észre, hogy a határról visszazavarnák azokat, akik kávéházat akarnak nyitni Bécsben! A mákosguba maradhatna...

midnightcoder2 2017.12.22. 18:50:05

@Peter Götz: Ez kb. minden magyar politikusra elmondható. Sőt, a nem magyar politikusokra is.

tegnaptuska 2017.12.22. 18:51:07

@midnightcoder2: Rendben, de nem igazán érted. Nem etnikailag osztjuk fel a lakosságot, hanem ahogy javasoltam. Így jó lesz?

taga20 2017.12.22. 18:53:14

@midnightcoder2: akkor mi a kurvaanyádért szopjátok szét a gecit és bandáját? miért?

VaradiJanos 2017.12.22. 18:53:27

@taga20: szerinted aki rühelli a fajtádat az biztos kedveli orbánt? Tényleg azt hiszed, hogy te tényező vagy vele kapcsolatban? El vagy tévedve, te szerencsétlen.

VaradiJanos 2017.12.22. 18:54:00

@taga20: ittál már eleget, te lepukkant kukac?

Dickon 2017.12.22. 18:54:15

@taga20: Ismerős...Korrupció, kenőpénzek, urambátyám viszony...stb.
Magyarország?

VaradiJanos 2017.12.22. 18:54:43

@taga20: kit érdekel a 444-es hivatkozásod, te egybites szerencsétlen iszákos?

morph on deer 2017.12.22. 18:56:06

@Helga Beauty Salon:
“Orbán dicsősége viszont örökre fennmarad!”

De jó lesz neki!
Ha jól emlékszem Nicolae Ceaușescu Is így volt vele, meg a stadionjával.
És neki is “dejó” volt..!
Hát igen. Egy kaptafára készültek :))

taga20 2017.12.22. 19:02:26

@Dickon: nem bazdmeg, svédország!

midnightcoder2 2017.12.22. 19:02:40

@taga20: Én igazán Orbánt sem szeretem. Csak rámutatok amikor hülyeségeket beszéltek.

midnightcoder2 2017.12.22. 19:04:28

@tegnaptuska: Persze hogy jó. De ti költöztök.

taga20 2017.12.22. 19:04:45

@midnightcoder2: "Én igazán Orbánt sem szeretem. "

hát haver, te egy sasjózsiba oltott benihil vagy!:))))))))

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 19:13:32

@taga20: itt baszod nap-nap után a rezet, égeted magadat ezerrel, és nem vesz észre egy értelmes nick?!

Az hogy veled gyengéd volt a gőzfürdőben nem jelent semmit! Pláne azt hogy értelmes! :D Vagy így fejezed ki a háládat?
Az én kedves közönségem észrevesz és az nekem elég!

6. Ienin 2017.12.22. 19:57:32

Ez a faszi csak pofázik, a buta birkái meg mindent elhisznek neki.

2017.12.22. 19:59:38

@Helga Beauty Salon: " A britek (nem a tudósok) sem véletlenül tipliztek és aránylag fejlett országok pedig be sem léptek"

Sorolj már néhány fejlett országot, akik be sem léptek az EU-ba trollcica!

Téged sem az eszedért szeretnek gyíkarc.

6. Ienin 2017.12.22. 20:00:17

Ez a csuti pondró ondó megint böfögött valami ökörséget.

VaradiJanos 2017.12.22. 20:06:07

@Helga Beauty Salon: ne küldj ilyen képeket tagaszarnak, mert felizgul és feltol magának egy borosüveget!

VaradiJanos 2017.12.22. 20:07:27

@Látens Inszinuáció: nem a családoddal kéne töltened ezt a kis időt? Még gyűlölködsz a végére egy kicsit?

midnightcoder2 2017.12.22. 20:08:23

@tegnaptuska: Amúgy egyébként túl nagy különbség a végeredmény tekintetében nincs. Abban, hogy az EU-ból nem fogunk kilépni (amúgy szerintem nem is tudnánk, lásd BRExit), de nem az EU-s támogatások miatt, hanem mert a magyar gazdaság jó részét a multik adják.

Ami a különbség a két szemléletben van, az az hogy az "európa barát" oldal azt hiszi, hogy ez a nagy jólét, és vele az EU az idők végezetéig fenn marad, míg a másik oldal látja, hogy ugyanúgy bukásra van ítélve mint anno a KGST. Nem állítom, hogy nincs olyan forgatókönyv, ahol Nyugat-Európa túlélheti, de ehhez olyan folyamatok kellenének, aminek jelenleg nem látni a nyomát. Egyrészt nem látni hogy a főleg szolgáltatásara, túlárazott luxus márkákra és high-techre épülő nyugat-európa hogy tudna túlélni egy olyan világban, ahol a gazdaság központja Ázsiába kerül, ahol egyre több ázsiai márka kerül prémium kategóriába, és ahol a high-tech előállításának feltételei is egyre inkább arrafelé vannak meg. A másik kérdés, hogy mihez kezdünk azzal az 1.3 milliárd afrikaival aki úgy 30 éven belül jó eséllyel megindul erre. És persze a helyben termett, és a már befogadott iszlamistákkal.

taga20 2017.12.22. 20:08:53

@Helga Beauty Salon: ez annyira gáz, hogy szavam sincs! és te evvel vagánykodsz?

most már ki lehet jelenteni, hogy a fityeszeszombik agyhalottak is.

mirr-murr szerinted ez jó, vagy vicces?

taga20 2017.12.22. 20:11:24

@VaradiJanos: jani, te vagy a legnagyobb gyűlölködő, és te vonsz kérdőre mást?

te, ha nincs családod, akkor átjöhecc hozzánk karácsonykor, szívesen látjuk az ilyen érzelmi toprongyokat:))

midnightcoder2 2017.12.22. 20:15:46

@Látens Inszinuáció: "Sorolj már néhány fejlett országot, akik be sem léptek az EU-ba"
Svájc, Norvégia ?

VaradiJanos 2017.12.22. 20:19:03

@taga20: köszönöm a lehetőséget, de egyrészt van családom, másrészt nem bírom a büdös, koszos lakásokat

taga20 2017.12.22. 20:26:58

@VaradiJanos: akkor, hogy bírod a sajátodat?:)))

jani, szerintem idén má lazícsá, me egész évben feszülsz itt. a végén még mekhülyülsz:)

taga20 2017.12.22. 20:31:09

@VaradiJanos: "másrészt nem bírom a büdös, koszos lakásokat"

hallod eszt nem mondom el az asszonynak, me kibelezne:)))

jani meg fogsz lepődni, ha egyszer eljössz hozzánk:)

2017.12.22. 20:33:33

@midnightcoder2:

Ad egy: a kettő az nem néhány, maximum a fityisznél, ahol 2014 óta tudjuk, hogy a 27% a kétharmad.

Ad kettő: Svájc jogilag nem, de gazdaságilag gyakorlatilag szorosan együttműködik az Unióval, ezt egyezményben is rögzítették, éppen az idén. Schengen esetében pedig szintén egyezmény van.

2017.12.22. 20:39:22

@VaradiJanos:

Nincs közöd hozzá, de elárulom, hogy szebb legyen a karácsonyod:

egyedül töltöm az ünnepeket és a még hátralévő időmet, mert a nő akivel együtt éltem, kidobott. Egy rákos kripli már nem kell neki.

Remélem, Te sosem jársz így!

Boldog karácsonyt Neked és a családnak!

Kámasuka 2017.12.22. 20:44:06

@tegnaptuska: Igen, Orbán már 100x elmondta hogy az EUban a helyünk mert ez az érdekünk. Csak hát arra nem annyira ugrik a sajtó meg a blogszféra.

Persze tudta ő, hogy most ezen fog rettegni a nk-i ballibmédia egy hétig, hogy azt mondta h van élet az EUn kívül de ez csak a szokásos pávatánc.

Ami különben nagyon hasznos a diplomáciában.

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 20:47:20

@Látens Inszinuáció: Kedves látens buzeráció,@midnightcoder2 válaszolt a kérdésedre ! Az hogy buta vagy meg tájékozatlan, egy dolog, de az arcodból vegyél vissza, vagy nézz utána mielőtt beleugatsz valamibe! Amiről nem tudsz az még attól létezhet ám kiskomám és ahogy elnézlek sok ilyen dolog van! Képezd magad tovább, hatalmas távlataid vannak ugyanis hülye vagy mint a segg!

libsi nóta bárki unja 2017.12.22. 20:51:43

@tegnaptuska:
Egyszerű szöveget értelmezni se tucc egyenlőre?

A libsi = Ejrópa önmeghatározásod meg közröhej. Nagyjából 5% körül van a libsi pártok támogatottsága, asztán úgy teszel mintha ti finganátok a passzátszelet. Pláne hogy idehaza az 5% is csak egy álom, az SZDSZ valahol 2%-on állt amikor bedobta a törülközőt, Fodornak már ebből is csak a fele jut. De azért csak erőlköggyél, oszt lesz majd még lejjebb

taga20 2017.12.22. 20:54:21

@Kámasuka: és neked tetszik a pávatánc? az, hogy idehaza keménykedik a geci, ha kimegy akkor behúzza a farkát?
ha putyinevtárs megjelenik, akkor meg ledobja magát kutyapózba, és virítja neki az ánuszát!

neked ez tetszik, te sehonnai bitang ember? ez a tempó?

taga20 2017.12.22. 20:55:54

@Helga Beauty Salon: hát helga, téged se az eszedért szeretnek az ingyenkonyhán!

6.Lenin 2017.12.22. 21:07:42

@taga20:

Ha a lengyelek nem fosnának Putyintól- mondjuk csak meglengetnének egy békülési szándékot-merne a junió kekeckedni velük?
(Németország határán ruszki rakéta rendszer pl)

Mi a faszér nem kergetsz inkább lepkéket?
(ahhoz se kell ész, de legalább egészséges a mozgás)

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 21:09:24

@taga20: jani meg fogsz lepődni, ha egyszer eljössz hozzánk:)

Miért? Bőrtangában fogadod? :D

taga20 2017.12.22. 21:09:35

@Helga Beauty Salon: én meg má aszt hittem, hogy az istened a főpáva!

www.youtube.com/watch?v=vaUbVjewzZo

taga20 2017.12.22. 21:10:51

@Helga Beauty Salon: téged biztos, szeretnéd mi?:))))

taga20 2017.12.22. 21:14:46

@6.Lenin: mi van lenyinevtárs, feljöttél a pinyóból? cefrét lefőzted?

"Mi a faszér nem kergetsz inkább lepkéket?"

télen? és én vagyok a hülye?

na meséjj! bözsiutalványt mekkaptad a jézuskádtól, a gecitől?:)))

taga20 2017.12.22. 21:16:40

@Helga Beauty Salon: tuttam! ismerlek, mint a rossz pénzt:)))

Helga Beauty Salon. 2017.12.22. 21:21:32

@taga20: Nem tehetek róla, imádok röhögni!

6.Lenin 2017.12.22. 21:26:03

@taga20:

Na látod, tudtam, hogy semmi fantáziád. Nem tudsz elképzelni egy hólepkét?
Télen még egészségesebb a mozgás, sőt spórolhatsz a fűtésen is.
Elég sivár életed lehet minden fantázia nélkül ülni egész nap a monitor előtt és irigykedni, a csutit szidni. Próbáltál már valamit magadtól is?
(kétlem, hogy képes lennél rá)

www.youtube.com/watch?v=aKpgb2WrGo0

(megpróbálhatnád te is)

alien 2017.12.22. 21:26:06

@libsi nóta bárki unja: Ja jo kis diktátorokat mindenhova fúj liberalizmus. PC mondom jelentős szellemi kihívásokkal szembesüls sajnos.

taga20 2017.12.22. 21:38:07

@6.Lenin: nem rossz. kicsit az offspringre emlékeztet:)

na nesze öreg bolsevik, itt egy migráncs!:)

www.youtube.com/watch?v=aKJvbTEnp0I&list=RDaKJvbTEnp0I

libsi nóta bárki unja 2017.12.22. 21:44:05

@alien:
Soros aki a libsizmus bennszülöttek megtérítéséért felelős misszióvezetője, rendelkezik talán valami demokratikus legitimációval? Mert szerintem azzal csak a diktátoraid rendelkeznek

FCUK13 2017.12.22. 21:44:12

kissé unalmas már a rettegés, de akkor tisztázzuk még egyszer: amíg jó nekünk tagnak lenni, addig maradunk. viszont amikor szar lesz a buli, én is lelépek, az ország sem fog maradni a végéig hányást takarítani :)

taga20 2017.12.22. 21:54:54

@FCUK13: bazdmeg, te magad vagy egy hányás!

téged ki fog eltakarítani?:)

VaradiJanos 2017.12.22. 22:02:22

@Látens Inszinuáció: nincs közöm hozzá, te jöttél elő vele a múltkor. És miért gondolod, hogy örömet okoz a hír? Senkinek nem szoktam szenvedést vagy halált kívánni.

taga20 2017.12.22. 22:07:19

@VaradiJanos: ne hazugy, múltkor nekem!

hogy rohadnál meg:)

taga20 2017.12.22. 22:17:42

@VaradiJanos: mivan ember, megártott a kannás?
eddig olyan laza voltál, mint a geci a kosutrádióban péntekenként:)

VaradiJanos 2017.12.22. 22:23:09

@taga20: most is laza vagyok, csak már unlak, gyenge vagy és szánalmas

Scott Tenorman Must Die 2017.12.22. 22:24:15

@Látens Inszinuáció: küldhetek neked ajándékot? (viccen kívül)

taga20 2017.12.22. 22:32:22

@VaradiJanos: az érzés kölcsönös barátom, biztosíthatlak.

viszont kettőnk között az a különbség, hogy míg te a maffia oldalán állsz, addig én az üldözött civilek oldalán.

na zene.

www.youtube.com/watch?v=-OVHnWyDmdw&list=RD-OVHnWyDmdw

2017.12.22. 22:32:46

@Scott Tenorman Must Die:

Ha gondolod.
Email cím: borsche.natalia@gmail.com

Ha a lakcímem kell; 8143. Sárszentmihály, Fő út 123.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.22. 23:08:11

@Látens Inszinuáció: na, ismeretlenül is örülök, amit a fórumba írtál 3 napja (tünetmentes vagy). maradjon is így!

2017.12.22. 23:33:44

@Scott Tenorman Must Die:

Köszönöm a jókívánságot!
A történelmi és az életrajzi könyveket szeretem.
Amúgy a nevem: Kari István Károly

Jakab.gipsz 2017.12.22. 23:58:38

Nem nekünk magyaroknak kell kilépnünk az Európából, hanem Sorosnak.

És akkor minden európai ismét keresztyén lesz és szabad, politikailag korrekt süket és üres duma helyet, vissza tér a protestáns etika.

A Soros-féle parazitákat még az ellenségeinknek sem ajánlom, annyira nem gyűlöletük senkit sem, elvégre emberek vagyunk.

Ennyi.

bellarand 2017.12.23. 00:32:03

Micsoda színvonal! Élmény olvasni titeket. Még szerencse, hogy van jobb időtöltésem...

korxi 2017.12.23. 00:52:54

Számomra mindig is világos volt hogy ki akar léptetni/záratni minket az EU-ból, amikor már nem jönn annyi temérdek pénz.
Ez ugyanis egyenesen következik a hatalommániájából.
Az ilyen hatalommániások egyébként sokkal szívesebben lesznek egy csóró ország teljhatalmú diktátorai, mint egy gazdag ország korlátozot hatalmú miniszterelnökei. Az átlegembernek persze jobb egy gazdag országban élnie mint egy szegény országban, de ezt pont nem szempont egy hatalommániásnál.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2017.12.23. 01:27:21

@monddazigazatmar: miért baj az ha nem szeretem az afrikai niggereket vagy kecskebaszó arabokat?

Stephen Lakos 2017.12.23. 01:48:02

70%-s az EU magyar tamogatottsaga...szerinted?

Bugyta blogger nem vagja a politikai jatszmakat.

Kataj 2017.12.23. 02:10:26

Nézem ezt a szétfolyt, primitív lenézést sugárzó, maffiózó pofát és csak az jut eszembe: ha a magyar nép tavasszal tényleg újra a hatalomba szavazza ezt a hazug, hazaáruló bitangot, akkor megérdemeljük a sorsunkat -, pontosan azt, ami akkor jön.

midnightcoder2 2017.12.23. 07:32:56

@Kataj: Mindenki öregszik. Láttad mostanság Demszky-t vagy Gyurcsányt ?

midnightcoder2 2017.12.23. 07:49:44

@Kataj: Amúgy ez a megérdemeljük duma akkor rendben van, ha te is a Jobbikot támogatod. Ha viszont balról jössz, akkor elég gáz: ehhez csak meg kell nézni kis hazánk és a környező országok GDP adatait mondjuk 2002 és 2017 között. Nem Orbán az aki elkúrta, nem kicsit, de nagyon.

midnightcoder2 2017.12.23. 07:56:50

@Látens Inszinuáció: Szerintem az egynél több az már belefér a néhányba. A néhány kevés számú dolog, aminek a száma nincs meghatározva. Simán lehet kettő is.

midnightcoder2 2017.12.23. 07:59:49

@taga20: Az üldözött civilek általában kívülről finanszírozott politikai aktivisták. Ez nagyjából szerintem a legocsmányabb dolog. A Kádár-rendszerben kevés jó volt, az egyik hogy nem voltak efféle "civil" szervezetek, a másik, hogy volt közbiztonság és rend volt az utcákon.

tegnaptuska 2017.12.23. 08:49:35

@libsi nóta bárki unja: Te egy beteg állat vagy. Azt szeretném kérni, hogy kerüljük el egymást. Undorodom a magadfajtától. Persze dobálhatod még ide az őrült képzelgéseidet, meg, hogy megmondtad, de én ilyen f@szt csak kormányzati pozícióban, meg vezető fideszesben láttam. Na szevasz.

tegnaptuska 2017.12.23. 09:10:13

@midnightcoder2: Micsoda felüdülés ezt olvasni, de komolyan. Rengeteg összetevője van a dolognak, számunkra most a támogatások elég fontosak, nyilván a multik miatt fontosak a szabad piaci mozgások, a közös vámpolitika, hasonlók. A várható változások pedig szintén sokrétűek lesznek. Ennek érdekében természetesen folyamatos változásra, reformokra szorul az unió, elég lesz ezekkel megbirkózni, és akkor ott van példának okáért Orbán, aki láthatóan nem érzi jól magát ebben a körben, annyi esze azért van, hogy a többiek sem szívesen szagolják a szaros gumicsizmáját. Őt nem a meggyőződés tartja bent, hanem Pénztáros Lőrinc, Tiborcz, Ráhel, a megyei jogú városok kiskirályai. Természetesen tudom, hogy Magyarországon ma, aki nem ért egyet a párttal az sorosista, de azért talán belátható, hogy az uniós támogatások tendenciózus irányítása elég nagy érdek, ezért történnek a túlárazások, meg a közbeszerzések idő előtti lebonyolítása például. Elhangzott itt érvként, nem tőled, hogy Orbán és a lengyelek csak olyan dolgokat csinálnak a bírósági reformoknál, vagy a média szabályozásnál, amiket más tagállamok is alkalmaztak. Lehet, hogy így is van. Tegnap az asszony mondta, hogy csinál egy finom ebédet, lesz benne hal, pirospaprika, mákos rétes, pálpusztai sajt, chili, porcukor, mondom ez egy moslék lesz, a disznó nem fogja megenni. Azt mondja, mit vergődök ezek mind olyan dolgok, amikből a világ leghíresebb séfjei kiváló ételeket főznek. Remélem, te érted a hasonlatot. :)

apro_marosan_petergabor 2017.12.23. 09:34:39

Látjátok az a bajotok, hogy mindig azt hiszitek, jobban tudjátok, mit gondol valaki, annál, aki gondolja. Ha kiderül, hogy mégsem, akkor még nagyobb meggyőződéssel hiszitek ugyan ezt tovább... Hát ezért nincs már szadesz (na, nem kár érte), csak helyette 18 ki gittegylet. (a miniszterelnök implicit bevallotta: tényleg ki akarja vezetni az Unióból Magyarországot és már elő is készíti a terepet hozzá.)
Azt is mondhatnám annyi eszetek van, mint egy porcelán kutyának, vagy Liba Leontinnek (Kúnhalmi Ágnes)...

ember100 2017.12.23. 09:54:24

@Kámasuka:
Helló !
Értem én, a vezír azt is mondta hogy ne az hallgassuk amit mond hanem azt nézzük amit csinál.
Köpönyegforgató, hazaáruló tolvaj .... ja meg G. is :)

midnightcoder2 2017.12.23. 09:56:29

@tegnaptuska: Meglátjuk. A helyzet az, hogy nagyon-nagyon sok lék van a hajón, és nagyon impotens a kapitány (Juncker). Persze, addig sok víz lefolyik a Dunán mire a hajó elsüllyed, és talán időben kerül valami épelméjű csapat a dolog élére, de azért annyira nem tartom hülye ötletnek Orbánéknak azt a politikáját, hogy más irányba (Oroszország, Kína) is tapogatózunk. Mert volt itt már olyan, hogy az a szervezet amihez tartoztunk, és amiről azt hittük, hogy 100 év múlva is velünk lesz, pár év alatt széthullott (KGST). A II világháborút is igazából az a Svájc nyerte, aki finoman szólva is kissé kétkulacsos politikát folytatott.

A következő 20-30 évben elég durva fordulatok várhatók. A gazdaság fókusza még inkább Kínába kerül, a fő kérdés a Kína vs USA konfliktus lehet - és mára már a kicsi kínaiak katonailag is elég jók. És rajta tartják a kezüket Pl. azoknak a ritkaföldfémeknek a nagy részén, amitől az elektronikai ipartól a villanyautózásig elég sok minden függ.
Ugyanakkor, az USA ma a világ vezető hatalma, és ezt a pozíciót lehet hogy nem adja ingyen. Aztán van a jó kis globális felmelegedés, és annak hatásai, a népességrobbanás Afrikában, az ott futótűzként terjedő iszlám, a Szaud-Arábia gerjesztette szélsőséges irányzatok erősödésével.
Aztán van a robotizáció és a mesterséges intelligenciák várható forradalma, és annak hatása a gazdaságra. És persze a tény, hogy ennek a forradalomnak a legtöbb építőkockája ismét csak a kicsi kínaiaknál van.
Plusz, megvan az EU-nak a sok kis saját problémája, az öregedés, az erősen túlárazott munkaerő, a tény hogy a belső ellentéteit leginkább a nagy jóléttel sikerült eleddig elsimítani, de ez a nagy jólét azért erősen múlóban van.

Szóval, mindezek fényében én azt azért nem bánom, ha kis hazánk nem kötelezi el magát annyira 100%-ban az EU-hoz, és azt sem, hogy az EU-ban uralkodó öngyilkos irányzatoknak gátat szab. Ha anno Orbán nem kezd el kiabálni, és kerítést építgetni, akkor mostanra már jó eséllyel lenne benn vagy 3 millióval több migri. És a gond az ezzel, hogy lesz az a mennyiség, ami után már nem lehet visszafordítani a folyamatokat.
Márpedig, a gyakorlat azt mutatja, hogy a Közel-Keleti vagy afrikai bevándorló nem fogja eldobni a saját vallását, kultúráját, értékrendjét az európai liberalizmus kedvéért. És az is csak az európaiak téveszméje, hogy csak a fehér ember lehet rasszista.

Őszintén szólva, én is elég sok mindentől hányok amit Orbánék művelnek, és nem is fogok rájuk szavazni. De minden ellenérzésem ellenére is azt kell mondjam, hogy azért van egy rakás dolog, amiben bizony neki van igaza. Elég súlyos, és fontos dolgok is.

tegnaptuska 2017.12.23. 10:13:23

@midnightcoder2: Tök jókat írsz, persze azért Orbántól nem vagyok annyira elájulva, mint te, semennyire nem vagyok, sőt, de például a kerítés nem rossz dolog, sőt, de nem ettől ijedtek meg a terroristák, lássuk be. Én például akkor, amikor egy-két évtizede Tel Avivban felrobbantottak egy halom zsidót elég rendszeresen, és itthon palesztín kendőben lófráltak a mai megmondók, szóval nekem már akkor ez volt a véleményem a vallásukról, meg a kultúrájukról. Voltam párszor Afrikában, hát az nagyon durva, ami onnan elindult. Az nem disznóvágás lesz, meg kolbásztöltés, amikor ideérnek. Erre kellene megoldást keresni, a józan ész mentén, erre azt halljuk, hogy nem vagyunk pénzügyileg rászorulva az unióra. Így kurva nehéz lesz. Ráadásul ezekre az idióta szólamokra óriási igény van sajnos. Ez talán a legborzasztóbb.

VaradiJanos 2017.12.23. 10:50:18

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: nyugi, ők sem szeretik, biológiai fegyvernek használják őket

taga20 2017.12.23. 12:13:47

@midnightcoder2: "Az üldözött civilek általában kívülről finanszírozott politikai aktivisták."

hazucc tróger, még karácsony előtt is fullba nyomjátok az ócska putyini retorikát a gecivel együtt!

gratulálok!

libsi nóta bárki unja 2017.12.23. 12:34:21

@tegnaptuska:
Ha zéró érvelésre vagy képes, akkor télleg kár itt verni a nyáladat, köpködni az utcán is lehet

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.12.24. 12:14:53

@Helga Beauty Salon: Miért kell folyamatosan egy ruszki KGB-s szemétládát dicsérnie a magyaroknak?

Fideszes szexepil ez a félremagyarázás? Tényleg megkavar benneteket, ha valaki nem a kormánypropagandát nyomja, de nem ballib, vagy jólesik játszani a hülyét?
süti beállítások módosítása