B1 blogcsalád



Azt suttogják: Simicska nem is veszett össze Orbánnal és bedarálja a Jobbikot

2017. december 11. - Mr Flynn Rider

Két összeesküvés-elmélet bukkant fel szinte egy időben Simicska Lajosról és a Jobbikról.

orban_simicska.jpg

Az egyiket a pesti utcán hallottuk, a másikat Mráz Ágoston Sámuel, a közpénzeket nyelő, fideszes Nézőpont Intézet vezetője írta meg. Ez utóbbi akár tekinthető békülési kísérletnek is a Jobbik és a Fidesz között. 

Az első konteó, vagyis összeesküvés-elmélet lényege, hogy

Simicska Lajos nem is veszett össze Orbánnal, titokban az ellenzék - a Jobbik - megbuktatásán dolgozik.

Eszerint direkt hajszolta bele a pártot a reklámkampányba, amit ő finanszírozott, hogy aztán a Jobbikot megbüntesse az ÁSZ és ezzel a Fidesz legnagyobb ellenlábasát még a választások előtt kiüssék a nyeregből.

Ha a politikai teret piacnak fogjuk fel és arra gondolunk, más piacokon is szokás a konkurencia felvásárlása, párhuzamos működtetése, majd szükség esetén megszüntetése, akkor ez az elmélet is elképzelhető. A mai napig futnak olyan újságok még a magyar médiapiacon is, amelyek ugyanarra a vevőkörre koncentrálnak (pl. a receptújságok, vagy a fideszes propagandaújságok) és amiknek ugyanaz a vállalat a kiadója. Mégis megéri nekik, hiszen a piacvezető lap és az utána következő uralja azt a piaci szegmenst.

Ennek alapján tényleg nem lehetetlen - ha elég valószínűtlen is - , hogy

  • Simicska még mindig összedolgozik Orbánnal titokban
  • és célja nem is a Szeretett Vezető megbuktatása, hanem a Jobbik felfuttatása, majd leépítése.

Ha valakinek ez az elmélet túl vad, mutatunk egy másikat, amely a kormányzati szócsőben, a Magyar Időkben jelent meg és szerzője az a Mráz Ágoston Sámuel, aki a fideszes Nézőpont Intézetet irányítja. Egyfajta házi elemző ő, aki hétről-hétre engedelmesen megírja, amit a Fideszben gondolnak. Intézete – cserébe sok milliós közpénzes megrendelésekkel felturbózva – mindig kimutatja, hogy az ellenzék mennyire béna és Orbán mennyire rátermett vezető.

Ami meglepő az aktuális írásában, hogy

az ellenzék és a Fidesz helyzetét körülbelül objektívan írja le;

ugyanakkor felvázol egy hasonló összeesküvés-elméletet:

a Jobbik célja ugyan Orbán megbuktatása, de aztán összefognának a Fidesszel és átverik a baloldalt.

 

Logikus, ugye?

Összefog a Jobbik a baloldallal, legyőzik a Fideszt, aztán mégis a Fidesszel fognának össze.

Nem, az elmélet itt is nehezen hihető. De vajon felfoghatjuk-e ajánlatnak a Jobbik felé arra az esetre, ha ez így történne? Az írás célja minden bizonnyal nem ez, hanem a várható Jobbik-baloldal nagykoalíciót megakadályozza, valahogy éket verjen közé. Gondolatkísérletnek ez a történet is elég, bár valószínűtlen, elnézve, ahogy Vona Gábor nekiesett ma is a hatalomnak a Parlamentben. 

Természetesen nem szoktunk hinni az összeesküvés-elméletekben, de érdekes, hogy a két elmélet szinte egy időben bukkant fel és kezdett el terjedni a Jobbikról és Simicskáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3513472535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilágyi Imre 2017.12.11. 17:21:13

"...a Jobbik célja ugyan Orbán megbuktatása, de aztán összefognának a Fidesszel és átverik a baloldalt.
Logikus, ugye?"
Így, ebben a formában nem. Minthogy Mráz nem ilyen faék gondolkodással vázolja a lehetőséget, csak arra gondolhatok, hogy a baloldali blogger a köz érdekében (hogy megértsék), egybites szintre farigcsálja az elméletet.
Nem erről van szó, Bélám.
Először is az egész fikció lényege, hogy Vona rájött arra: a baloldal sok pártja impotens. A baloldali szavazók nagy része simán cigánygyűlölő. Magyarul, a Jobbik által megszólítható. Átcsábítható.
Majd, miután ledarálta a baloldal egy részét és büszkén viseli a második helyet és esetleg (most jön a lényeg, Bélám! Figyelj!) a Fidesz nem ér el 50 %-ot, így kulcspozícióba kerül. Vagy koalícióra lép az összes baloldali párttal (brrrr. mondja Vona), vagy Simicska (szerintem téves helyzetértékelése alapján) elméletét alkalmazva a Fideszen belül a simicskisták átveszik a hatalmat és koalícióra lépnek a Jobbikkal.
Ezt és így vázolta Mráz, amiből te szinte semmit sem értettél meg, de azért arra jó, hogy gyárts belőle egy szaftos, cupákos összeesküvés-elméletet, Bélám.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.11. 18:23:54

na, jövőre lesz még 4 évetek, h kiagyaljátok a tutit

H3rold 2017.12.11. 18:30:40

@Szilágyi Imre: El tudod képzelni Áderről, hogy a választások után egy, mondjuk 45 %-ot szerzett Fideszes eredménynél sem a Fidesznek ad kormányalakítási megbízást?

Okos Tóbiás 2017.12.11. 18:32:16

Ha Simicskát nem rugdalták volna ki a veszprémi VIP páholyából, még talán hihető is lenne ez a sületlenség.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.11. 19:24:03

Simicska mögött pedig Soros áll, s őmögötte meg Putyin gyíkemberei.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.11. 19:25:08

@Quarker:

Az alkotmány szerint a legnagyobb pártnak kell adni megbízatást, nem válogathatott a KE. Azaz ha a Fidesznek 45 %-a van, ezzel a legnagyobb párt lesz.

H3rold 2017.12.11. 21:54:55

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ez mindig így volt? Nem annak kell adnia a megbízást, amelyik önállóan vagy koalícióval többségi kormányt tud alakítani?

Jules Berstein 2017.12.11. 23:25:08

Eddig Európa minden országában a legjobb eredményt elérő párt kapott megbízást, és vagy egyedül, vagy koalícióban alakított kormányt. Nálunk ez bebetonozott alapállás, mivel a FIDESZ eleve koalícióban van a KDMP -vel. Egyébként az lesz mint már kétszer, folytatják. Valószínűleg 2/3-al, ha a holnapi szavazáson a Parlamentben kötelezővé teszik a képviselőknek a név szerinti szavazást. Igy ki fog derülni, ki a migráns buzi, és az egész baloldal halott lesz a nép szemében.

babbaba 2017.12.12. 07:01:31

Ja. És ezért a célért hajlandó évi (alsó hangon); tízmilliárdos hasznot beáldozni. Nagyon okos.

belaim7005 2017.12.12. 07:38:02

@Jules Berstein: a nép persze te vagy:)))))

estónia 2017.12.12. 07:49:07

Viktorunk amikor olvassa ezeket a hozzászólásokat csapkodja a combjait a röhögéstől.....

2017.12.12. 08:01:20

@babbaba: Azé' látnod kellene a valóságot.. Simicskán ugyanúgy keresztülfolyt a bődületes pénzek jelentős része. Nehogy kitaláld, hogy csak úgy, saját zsebre dolgozhatott. A pártkassza feneketlen, a fijjug nem máról-holnapra éltek/élnek mint az ostoba mszp/szdzs bagász. Tartalékoltak szépen, Simi tette a dolgát, nyilván a neki lehulló falatok sem morzsák. Amikor látványos, teátrális, a nép számára jól dekódolható módon szakítottak (G-day) semmi nem változott, csak a kassza kulcsát leadta a portán. Nem vesztett ő semmit, abból, ami nem volt az övé amúgy sem. Ahogy ML is csak egy stróman, úgy neki is volt ilyen szerepe.
Már, ha igaz az elmélet és a fidesz stratégái képesek voltak alvó ügynökként beágyazni az ellenség hátországába, ahonnan aktivizálva magát vakondként nyomult be a legnagyobb (mostanra vált egyértelművé..) ellenzéki tömörülésbe.
Nem hinném, hogy szétzúzná, megsemmisítené, annak sok értelme nem lenne. A saját, távirányított "ellenzék" a lehető legjobb ötlet, ha valóban eltervezett manőver van a háttérben.

1ghost 2017.12.12. 08:11:35

A hülyeségolimpián mindkét teória remek, de nálam a föld lapos elmélet hívei mindent visznek.
Még a segghülye, tetves fideszbérenc, gerinc nélkül született Mráz Ágostont is kenterbe verik.

2017.12.12. 08:25:37

@1ghost: Nos, akkor itt a remek alkalom, hogy hallhassuk az egyetlen igazságot, ami nyilván te ismertél eddig egyedül.
Vagy csak a szokásos vagdalkozós, fröcsögős stílt nyomod? Csak szólok, hogy a "geci" kimaradt a hozzászólásodból... lehet, hogy meghekkelték 1ghost regjét?

Laikus Érdeklődő 2017.12.12. 08:30:48

Itt index.hu/belfold/2017/12/12/a_baloldal_nem_kormanyvaltasra_keszul_mi_tortenik_a_baloldalon_elemzes/ azt olvashatjuk, hogy valójában az MSZP, DK, LMP, Párbeszéd, Együtt, Momentum a Fidesz kottájából játszik. Most meg kiderül, hogy a Jobbik is. :(
A demokraták már csak Thürmer Gyulában és Schmuck Andorban bízhatnak.

rasztaszív 2017.12.12. 08:36:54

szerintem érdemes két dologból kiindulni:egy,hogy tényleg összevesztek,kettő,hogy simicska nem hülye.akkor pedig nem gondolhatja komolyan,hogy a jobbik majd nyer.a plakátüggyel egyszerre tett alá a jobbiknak,és a fidesznek.talán nem kizárt,hogy valami ilyesmi is volt a szándéka.

Netuddki. 2017.12.12. 08:37:25

Azért elég nagy hülye ez a vona, hogy összeállt a simlicskával. A simlicska, amíg jóban volt az orbánnal, együtt lopták az adófizetők pénzét. A simlicskával a haveri körben elég nehéz köpködni a tolvaj fideszt, de minimum hiteltelen.

Netuddki. 2017.12.12. 08:40:23

@rasztaszív: A plakátügy az mellékes tényező volt, csak így alakult. Arra mindenesetre jó, hogy lássa itt mindenki, az ügyészségtől az ÁSZ-ig minden a csuti G zsebében van. Ami nettó bűncselekmény és minden normálisabb országban börtön, a kevésbé normálisakban pedig kötél járna érte.

1ghost 2017.12.12. 08:41:53

@Womb Raider:

Várnod kell szarházi orbánbérenc, mert GDP-t kell előállítanom.

De ez ne zavarjon, csak rohadjál itt szépen egész nap ahogyan az egy mocskos bérhazudozótól elvárható, elvégre a gazdád póráza ezért van a nyakadon.

De arra nagyon ügyelj, hogy mire lemegy a nap, szép fényesre nyald ám a a tolvaj, velejéig korrupt gazdád seggét, máskülönben megnézheted magad.

babbaba 2017.12.12. 08:49:59

@Womb Raider: Egyvalamit látnod kell! Ezt az egészet ő találta ki. Kistaférozta a Fideszt, de közben maga is multimilliárdos lett. Biztos, hogy a magánvagyona még ma is eléri a sok százmilló eurót.

2017.12.12. 08:52:32

Nekem sokkal szebb, de főleg hosszabb távon - FIGYELEM FIDESS TROLLOK! - mindenképpen valószínűbb elméletem van.

A csúti szarcsimbók azért támadja/szopatja/rugdossa/fikázza az EU-t, mert nyílt titok,
hogy 4 év múlva elfogy a lóvé, ami onnan jön, azaz "nix ugribugri", ezért kell keresni egy másik, de legalább akkora pénzeszsákot, ami továbbra is pénzeli a korrupt fidessnyik oligarchákat.

Ez lenne a putyini Oroszország.

Ezért még időben el kezdte nyalni a medve retkes fekete seggét - lásd Paks2 -,
így nem lesz gond a hatalomban maradással.

Ha esetleg az a két millió káposztafejű gyíkarc mégis megvilágosodna, hogy márpedig elég lesz az intézményesített korrupcióból, és esetleg el akarná söpörni a népharag e gennyes kelést az ország testén, amit Fidess-nek hívnak, akkor jöhet az oroszoknál már jól bevált módszer, az ellenzék lecsukása, megmérgezése, és az egyéb praktikák.

De ne legyen igazam- pedig az lesz!

Laikus Érdeklődő 2017.12.12. 08:54:10

@Laikus Érdeklődő: Egy nagyszerű elemző már 2014-ben, nem sokkal a Gecigate kirobbanása után lerántotta a színházi paraván leplét:
"Biztos forrásból tudom, hogy a Fidesz tervezett kettéosztása zajlik a paraván mögött. A cél az, hogy 2018-ban már két - sötét és világos narancssárga - párt közül választhassanak az un. jobboldali szavazók.
Ja, van még a barnás-vörös párt is, akkor 3. Így már senki nem mondhassa, hogy nálunk nincsen democracy. "
torokgaborelemez.blog.hu/2014/09/04/hv_a_paravan_marad?full_commentlist=1#c24386205

babbaba 2017.12.12. 08:54:54

@rasztaszív:Dde gondolhatja, hogy a Jobbik nyer. A közvélemény-kutatások a közvéleménykutatók bevallása szerint is politikai ügyekben, nem annyira giltek.

Azt ti talpasok csak remélitek, hogy nem fognak nyerni. Az Köpcös nem véletlenül akarja akár törvénytelen eszközökkel is kikészíteni őket a választás előtt. Nem azért mert semmi esélyük. Abban biztos lehetsz.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

rasztaszív 2017.12.12. 08:57:58

@babbaba: én biztos vagyok benne,hogy neki annál több az esze.de te gondolhatod.

torró 2017.12.12. 09:07:38

@1ghost:
Hűha! GDP-t állítasz elő? Na mondjad gyorsan mivel állítod elő? Ezt még nem, is mondtad! Amúgy utána néztél már, hogy hány nickem lehet? Csak tudjam, hogy mikor melyiket használom. Még a végén kiderül, hogy rendes dógzó vagy. Én hiszek benned. A stílusod hagy némi csiszolni valót, de megoldod! Amikor még dolgoztam, volt egy két hasonlóan beszélő dolgozóm, de amúgy jó dolgos emberkék voltak. Így hozzászoktam az ilyen stílushoz. Na látod mennyit társalogtam veled?:DD

NincstelenWalter 2017.12.12. 09:15:10

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Tevedes, 2002-ben is hiaba nyert a Fityma, Maszop-Szadi kormany alakult.

Willkommenskultur 2017.12.12. 09:15:15

soros is osszefogott orbannal

meg simacskaval

sose lehet tunni

1ghost 2017.12.12. 09:16:20

@torró:

Na mi van te bérhazudozó orbánseggnyaló bohóc? Tessék szépen itt rohadnod egész nap, ha már nem kaptál gerincet a teremtőtől.

Rohadt egy story, mi?

Jakab.gipsz 2017.12.12. 09:17:16

@1ghost:
Ha egy szemernyi igazságod lenne, nem kellene ordenáré bunkónak lenned.

Vedd észre: önmagadat minősíted, ha azt gondolod a te fenekedből süt a nap, úgy mint a libbancs maffia.

Ha-pedig legyártjátok az összeesküvés elmélet össze-összeesküvés elméletét, igazán nagy baj van nálatok.

2017.12.12. 09:28:24

@Látens Inszinuáció: "hogy 4 év múlva elfogy a lóvé, ami onnan jön"

Ja... azé' ez nem annyira szimpla ügy, mint ahogy azt te gondolod.
Ám legyen... nos, akkor szerinted teljesen normális, hogy az eu továbbra is szeretne belepofázni minden be, a belpolitikától az uborka görbületéig? Ennyire nem lehetsz elhivatott szervilis... még ingyen is nyalnád a Junkckerek, Shulzok és a hozzájuk hasonlók ülepét?

babbaba 2017.12.12. 09:28:32

@rasztaszív: Én tudom mennyi esze van,. Dolgoztam vele, még a kilencvenes években, nem egy projekten. És hiába gyártasz elméleteket, fogalmad nincs. Ahogy az újságíró is csak a szart keveri, te is.

6.Lenin 2017.12.12. 09:31:40

Amikor már valaki összeesküvés elméleteket kezd gyártani, akkor belépett a leépülés kedvezőtlenebb fokozatába.
Nincs itt semmi különleges látnivaló, a mai ellenzés simán, és nagyon 1xűen ilyen balfasz társaság. Vona pedig soha nem volt egy észkombájn. Eleve egy olyan pártot alapított (tették az élére) amelyiknek Európában esélye sincs hatalomra kerülni, mert ma már egy országban sincs annyi % kretén szavazó.
Sima ügy az egész.
Ma Mo-on jelenleg még nincs egy elfogadható alternatívája a Fidesznek. Pont.

rasztaszív 2017.12.12. 09:34:46

@babbaba: szerintem nem túl nagy szarkeverés azt gondolni,hogy az történt,amit tervezett.ő bevitt egy gyomrost a fidesznek a plakátkampánnyal,a fidesz meg a jobbikot üti.ami az adott helyzetben szintén nem egy váratlan fordulat.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.12. 09:35:44

"a Jobbik célja ugyan Orbán megbuktatása, de aztán összefognának a Fidesszel és átverik a baloldalt."

Már elnézést, de ez miért lenne összeesküvés elmélet?? Ha a Jobbik lenne a "mérleg nyelve" a választások után, sokkal racionálisabb lépés lenne tőlük, hogy egy Orbán nélküli Fidesszel alkossanak kormánykoalíciót, minthogy belemásszanak egy katasztrófa koalícióba Gyurcsánnyal, a balfasz szocikkal, meg egy rakat fisz-fasz kis baloldali pártocskával..

2017.12.12. 09:43:34

@babbaba: Így van... állításod mennyiben is cáfolata annak, amit írtam? Nem azt mondtam, hogy Simicska szegény lenne, mint a temlom egere. Csak azt, hogy a cégei által besöpört profit jelentős hányada kizárt, hogy nem folyt vissza azokhoz, azon párt vezetőihez (is) akik ezt lehetővé tették számára. Ezen a szinten már komoly sápszedés zajlik, egyik pillanatról a másikra visszautasíthatatlan ajánlatot kap az, aki nem a szabályok szerint tervezi játszani.

paragrafus 2017.12.12. 09:48:36

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
..."Az alkotmány szerint a legnagyobb pártnak kell adni megbízatást, nem válogathatott a KE. Azaz ha a Fidesznek 45 %-a van, ezzel a legnagyobb párt lesz"....

Ez így marhaság!
Ugyanis az Alkotmány semmilyen formában nem rendelkezik erről a kérdésről. A köztársasági elnököt - jogilag - semmi sem köti abból a szempontból, hogy kit kérjen fel.
Más dolog a politikai racionalitás, meg a szokásjog, de írott jog tekintetében akkor sincs semmilyen kötelezettsége a köztársasági elnöknek erre vonatkozóan.
Ja! És a köztársasági elnök Magyarországon nem kormányalakítási megbízást ad, hanem felkér valakit a kormányalakításra.

rasztaszív 2017.12.12. 09:50:24

@EU zászlót mindenhova!: a jobbik célja valóban ez lehet.de simicska most szerintem valójában nem rájuk tesz,ő meg akarja törni orbánt,és utána minél nagyobb zűrzavarban érdekelt,mert úgy tudja a legjobb áron értékesíteni a maga kis tudását...

6.Lenin 2017.12.12. 09:55:27

Komolyan gondolja valaki is, hogy a Lajos részegen , éjszakai grafitizés után még komoly politikai tényező lehet? Vagy Vona kutyás, macskás, libsis cukikampánya után még komolyan vehető?
Tényleg ennyire alacsony szinten lenne a magyar választók többsége?
Az, hogy vannak néhány %-ban mindenféle balfasz társaságnak követői az még akár elfogadható is lehet, de , mint országot vezetni is képes társaság, na az már túlzás, nem is kicsit.

rasztaszív 2017.12.12. 09:58:44

@6.Lenin: külön törvényeket hoztak miatta.az ilyet én tényezőnek mondanám...

6.Lenin 2017.12.12. 10:01:58

Arra is vannak törvények, hogy nem lehet akárhová szarni, vizelni és nem azért, mert akik ilyet tesznek, tényezők lennének.

rasztaszív 2017.12.12. 10:05:22

@6.Lenin: valóban,vannak törvények,amiket nem miatta hoztak.viszont van olyan is,amit miatta.és ettől tényező.

6.Lenin 2017.12.12. 10:13:16

Talán valaha volt. Ma már egy leépült kellemetlen kelés, pattanás egy seggen.
A leépülés kitapintható, támogatásban is mindkettőnél.
Mindig az ordibál a leghangosabban, akinek a háza ég.

kozvelemenykutatok.hu/

A választók kb 70%-a nem kér ezekből a balfaszokból.

MACISAJT 2017.12.12. 10:16:16

"Természetesen nem szoktunk hinni az összeesküvés-elméletekben, de érdekes, hogy a két elmélet szinte egy időben bukkant fel és kezdett el terjedni a Jobbikról és Simicskáról."

Most miután kiröhögtük magunkat az ezek szerint megvezetett hellerekről,konrádokról, rónapéterekről etc., aki az operettnácikkal való legszélesebb összefosást szorgalmazzák..

azért egy pillanatra gondolkodjunk el, hogy mitől terjedhetnek el az efféle szóbeszédek.
Nos, egyszerű. Ha a zazrivecz -simicsek "néppártosodása" sikeres volna, akkor mindenki őket ünnepelné.
De mivel láthatóan szart sem ér és ugyanakkor 2018 utánra is végleg taccsra tesz egy 2006 óta gondosan felépített gárdás,árpádsávos,kurucos brandet...nos elkezdik keresni a felelősöket.
Ami persze..naná a gonosz Orbán.
Tiszta Piszkos Fred.

Muhaha

2017.12.12. 10:18:18

@paragrafus: Aha... mégis mi lenne európai demokratikus???A legkisebb támogatottságot felmutatni tudó, a kooperáció összes formájától-módjától irtózó, arra képtelen kis pártcsírákat kellene megkérni, méltóztassanak felnőtt, felelős gondokású politikusként viselkedni?
Na, ne bolondozzá má... hol is van erre példa a szerintetek mérvadó, példaértékű országokban?

rasztaszív 2017.12.12. 10:19:55

@6.Lenin: na ja.most is az hangoskodik,aki azért a seggért aggódik...:)tényező az a kelés,ebből is látszik:)

6.Lenin 2017.12.12. 10:35:19

Nem tényező a jobbik, az MSZP sem volt az a liberálisoknak. Nekik csak a szavazóik kellenek, kellettek, de most már azok sincsenek annyian.
Ezt a libsik benézték. Halálos a csókjuk. Kimúltak.
Ez már csak az utolsó vergődésük, a kreálmányaiknak is.

Világít a torony 2017.12.12. 10:35:44

@Jules Berstein: Mi az, hogy a nép szemében? Csak az ostoba elvakult szavazó képződmények ismételgetik ezt az archaikus, mára értelmét vesztette meghatározást. Csakis azok a pötchök használják, akik továbbra is az uralkodó osztály és nép kombóban képzelik el az országot. Nincs károsabb az országra, az ostobák seregeinél.
Magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok száma: 7 997 998.
Ebből részt vett a levél faßkodásban 2.3 millió. Mégis miről firkázol vakhangya?

ketkerek 2017.12.12. 10:42:52

A fideszes média egyértelműen azért ír arról, hogy a Jobbik összefog a Fidesszel, hogy a balodlali szavazókat elrettentse a jobbiktól. A baloldali pártok úgysem jelentenek veszélyt, a jobbik viszont nagyon is. Nem kell ezt túlgondolni, nincs itt semmi önálló gondolat.
Ez a felvetés majd hamarosan máshol is előjön....

rasztaszív 2017.12.12. 10:46:13

@ketkerek: szerintem meg simán csak leesett nekik,hogy simicska az összeugrasztásukra játszik.és ez nekik nagyon nem jó.

6.Lenin 2017.12.12. 10:46:37

@Világít a torony:

Igen, ezért lenne jó a nyitott társadalom, nem kéne baszkódnod egy csomó kérdéssel.
Mindig eldöntenék valahol valakik, hogy neked mi a jó. Neked csak az lenne a dolgod, hogy dolgozz és vásárolj, a gondolkodás az nem a te feladatod lenne.
Kár, hogy ezt későn kérték a Jézuskától, az idei még nem hozza el nekünk. Utána meg már rá se lesz nagyon szüksége senkinek, minek.

MACISAJT 2017.12.12. 10:48:57

Eközben a hvg-ben tóta w. polgárháborút szeretne meg parasztfelkelést:
hvg.hu/itthon/20171211_Nem_hallottatok_Dozsa_Gyorgy_hiret?utm_expid=1324304-23.8USXuGWPRhWtdjJmATShwQ.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2F

Úgy látszik, szeretne Dózsa György sorsára jutni, aki tudvalevőleg grillezve végezte.

Muhaha

6.Lenin 2017.12.12. 10:49:44

@ketkerek:

A baloldali szavazók mászkáltak eddig is ide-oda a Jobbik és az MSZP, DK között.
A komcsik, nyilasok, ÁVH-sok az mindig egy akol volt. Mitől rettegnének?

Jakab.gipsz 2017.12.12. 10:54:10

@paragrafus: Elérkeztél a legfontosabb kérdés feltevéséhez.

A köztársaság elnökének, az alkotmány "szellemisége" vagy az írott betű szó szerinti értelmezése alapján kell döntenie?
Mi hogyan döntenénk helyette helyesen, ha az egy tagadás vagy az egy állítás, se nem bizonyítható sem nem cáfolható. (vigyázz ez egy becsapós kérdés).

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.12. 11:00:31

Ha valaki mégmindig nem értené, akkor tisztázom: Vannak jobboldali és vannak baloldali beállítottságú emberek és a pártok ugyanezen elven szerveződnek. Igy a jobboldali beállítottságú sosem fog tudni kormányozni a ballal és a jobboldali sem fog soha baloldalra szavazni. Ez a tudatallatt működik, egyszerűen azért mert teljesen más nézőponttal rendelkeznek. És mivel a jobbik a fidesz kisöccse, ezért sohanem is lesz az ellenfele. Itt egyszerűen arról van szó, hogy éppen orros geci bán azon munkálkodik hogy a jobbikot magába olvassza, mint annak idején akisgazdákat és az mdf- et. A balodaliak soha nem fognak ezekre szavazni, inkább el se mennek szavazni, vagy veszik a sátorfájukat és nyugatra mennek. Ezeket a bantunégereket meg itt hagyják a mocsokban, hadd fetrengjenek a pöcegödrükben.

konrada 2017.12.12. 11:05:27

...valahol nekem Simicska nagyon hasonlít Gyurcsányra.
Mindkettő olyan oligarchaként kezdte, akiket pártbéli jó kapcsolataik tettek milliárdossá.
Mindkettő túl magasra merészkedett (na jó, Fletónak sikerült is eljutni odáig, mert egy széthúzó pártot tudott ideiglenes meghekkelni, míg Simicska puccskisérlete megbukott az összezáró fideszben).
Mind a kettő másik pártba befizetve magát akar visszajutni a hatalom közelébe úgy, hogy lehetőleg ők fújják a passzátszelet.
...s persze mindkettőben túl erős a szereplési vágy...

(Na jó. Simicska talán nem akar táncos bohóc lenni, neki elég lenne a szürkeeminenciás szerep: ezért akarja a Jobbikot olyan szintre felhozni, mellyel kikerülhetetlen egy kormányalakításkor: hogy diktálhasson, "ki" ne legyen a közös kormányban...;)

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.12. 11:06:24

@6.Lenin: Egy baloldali és liberális sosem szavaz nácikra és a nácik sem fognak soha humánus- szociális érzékenységűvé válni. Ezek emberi tulajdonságok, amik nem változnak. A jobbik a fidesz kisöccse, most éppen a másik náci párt, a fidesz általi bedarálása zajlik. Ebből pedig egyértelműen a baloldal fog profitálni.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.12. 11:09:24

@konrada: Rossz ember ismerő vagy. Simicska mindig is egy jobboldali beállítottságú ember volt, ezért ment a jobbikhoz és nem a dk-hoz miután a geci haverja a barátságuk tiszteletére megszívatta, jó barátjaként.

Világít a torony 2017.12.12. 11:10:57

@6.Lenin: Ne kampózzon Iljics. Jelenleg pont ez zajlik. A Fidesz kormány dönti el, hogy mi jó a nemzetnek, mi jó a polgárainak, mi jó a személyeknek egyenként.
"Igen, ezért lenne jó a nyitott társadalom, nem kéne baszkódnod egy csomó kérdéssel."
Mit nyom T. Iljics? Vagy csak pusztán alkohol? Ebben nagyon elkeveredett! Pont a nyitottabb társadalmak sajátja a gondolkodás készsége. Itthon pl. a fityesz vakhangyáinak egyáltalán nincs rá igényük. A Fidesz nevű maffia mindent készen tállal nekik. Így lett többség pl. a 3.2 millióból. A sok hülye narancs kábult mindent megeszik, amit elé kakál Orbán. Mi lesz, ha elmúlik a Vezír? Te is éhen halsz.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.12. 11:18:54

@6.Lenin: És akik a fideszben csalódva a jobbikot választották rájönnek előbb utóbb, hogy tök mindegy kire szavaznak az egyik kutya másik eb. ÍGy inkább ők se fognak elmenni szavazni, mert nem lesz kire. A fideszben csalódnak, jobbik meg ugye bedarálva, így marad nekik az otthon kuksolás és kussolás, vagy a külföldre menekülés. Több ilyen rokonom is van. Aki még mindig ezekről a férgektől várja a boldogulását, és nem magától az jobb ha átgondolja az eddigi életét.

6.Lenin 2017.12.12. 11:19:43

@bluebear:

"Egy baloldali és liberális sosem szavaz nácikra és a nácik sem fognak soha humánus- szociális érzékenységűvé válni. Ezek emberi tulajdonságok, amik nem változnak."

Ebben van igazság, de hol vannak már ilyen szavazók. A ballibáknak mi köze a felsorolt ideákhoz?

Ma ezek az eszmék már eléggé kiüresített, lejáratott, inkább szitokszóként használt fogalmak.
Ma már a politikus inkább szakember, mit valamilyen eszme képviselője.

Mi köze Gyucsányinak a demokráciához, vagy a baloldalisághoz?
Vagy Vona most mitől is lesz a "liberális" értelmiség kedvence?

Ma már minden az érdekek mentén dől el, vagy szeretnék eldönteni.

6.Lenin 2017.12.12. 11:25:32

@Világít a torony:

Mit dönt el a Fidesz?
Minden hülye alapíthat pártot, azt pofáznak, amit akarnak, tüntethetnek akár mind a 10-en. kit csuktak le ezért?
Vannak, akik másként gondolkodnak, mint te? És ez miért is baj?
Te szeretnél diktálni? És kevesen szeretnék ezt?
Ez miért a Fidesz sara?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.12. 11:30:40

A jelenlegi ellenzék is pont ez miatt nem tud megegyezni mert vannak köztük jobboldaliak és vannak baloldaliak,meg a kettő közöttiek is. Orr bán annak idején, amikor a bánságának hatalmi viszonyait rendezgette, gondoskodott róla, hogy kellően megosztott legyen a magyar társadalom. "Oszd meg és uralkodj", álmodta 2006-ban a bukott választása után a grazi pszichiátriai klinika magányában. Mint hitler a mein kampfot a börtönben.

6.Lenin 2017.12.12. 11:31:37

@bluebear:

Nyilván vannak csalódott szavak minden pártban. Nyilván vannak, lesznek olyan emberek is, aki nem képesek a saját problémáikat megoldani, de azok külföldön sem fogják, csak esetleg már beletörődnek a sorsukba.
A rokonságoddal nem tudok mit kezdeni, adj nekik te tanácsokat.

high up! 2017.12.12. 11:36:05

Agyalhattok ti itt ezerrel Okostónik, a tények azonban makacs dolgok: egyetlen ellenzéki párt sincs, amelyiknek alapcélja lenne Orbaneszku leváltásán kívül a diktátor és a maffiahálózatának az ELSZÁMOLTA´TÁSA FEGYHÁZI ÉVEKKEL ÖSSZEKÖTVE és a TELJES VAGYONELKOBZÁS.

Enélkül csak idióta ellenzéki bohócok vannak a színpadon, akik annyit nem értenek, hogy a 90%-nyi Átlaghülyemagyar csúcsra van járatva a migráncsSoros gyűlöletre meg a napi 24 órás rettegésre.

Oszt az ebben a fantomellenség elleni tartós rettegésben a kedves Átlaghülyemagyar választója tesz arra, hogy kiafasz az a Simlicska, meg hogy összefogás, meg hogy programok, meg hogy visszaadják neki a jogállamot.

Mer ugyebár őt csak az érdekli hogy csak a nagyságos Orbaneszku vezér tudja őt, (meg a Nyugatra menekült családtagjait) megvédeni a migráncstólSorostól, oszt ő meg (igazi magyarként) napi ezerrel tudja elküldeni a mocskos kútúrálatlan arab hordáját a picsába (gy.k.: a gyógyegérje erős legénynek hiszi magát), oszt ez neki a boldog állapota.

Oszt akkor jön az ellenzék hogy a cérna vékony hangján kilendítse ebből a boldog állapotából a behiszterizált Átlaghülyemagyarját, oszt elmagyarázza a neki, hogy jaj, de hát Orbaneszku lop, oszt az nem is jó, oszt nekünk programunk is van ám, oszt ezért szavazzatok ránk. Ha máskor nem, há majd akkor 2022-ben, mer mi akkor akarunk majd rendszerváltást, nem is 2018-ban.

Há fasza egy kabaré, én tényleg jól szórakozok rajta, ennyi féleszű a világon nincs mint ebben az országban. Akik még annyit se értettek meg a történelemből, hogy diktátorokat nem programokkal szoktak leváltani, hanem a feldühödött nép öklével.

Orbaneszkut csak az tudja leváltani, aki az elszámoltatási dühöngésben tudja csúcsra járatni a ma még Orbanszkuért dühöngő népet.
Fosik is a fideszmaffia rendesen a forró ősztől, legyen az az ősz tavasszal, nyáron vagy télen.

FOLYTASSUK!

konrada 2017.12.12. 11:36:37

@bluebear:
???? Hol írtam én a politikai beállítottságáról? Miből hiszed azt, hogy nárcisztikus magamutogató csak "baloldali" lehet?;))

...én pont hogy arra céloztam: Simicska nem a baloldalt akarja helyzetbe hozni, hanem magát a Jobbikon keresztül a fideszre hatva...

bgp 2017.12.12. 11:39:11

@6.Lenin: gondolom a fidesz se retteg nagyon az oroszoktól, pedig régebben még zengett a "ruszkik haza!". Még Gyurcsányt is az "oroszbarátsága" miatt basztatták. Mióta megtudtam, mitől akadt ki Simicska (nem tom mért várt ennek a közlésével ennyit), majdnem szimpatikus lett.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.12. 11:41:19

@bluebear: Megszülte magából a jobbikot és az lmp-t, az akkori kormányon lévőkről pedig lejáratókampányokat szervezett a gabonaköreivel, így azok darabokra hullottak. És voalá már kész is lett nagy műve az ország megszállása pártkatonáival, ami még jelenleg is zajlik. Mivel a lejáratókampánya sikeresen zárult, a kétharmad birtokában totális háborút indítva, a gazdasági válság hathatós támogatása mellett beérett nagy műve a kisebbsegből történő totális pucca. ÍGy előállt az a helyzet, hogy a választópolgárok és magyar állampolgárok kisebbségének támogatása mellett sikerült a demokráciát és jogállamot megpuccsolnia, autokrata diktatúrává silányítania. És mivel a válság miatt az eu is saját problémáival volt elfoglalva, nem volt senki, aki megállítsa ezt a dúlást. De ami késik nem múlik!

6.Lenin 2017.12.12. 11:41:38

Kedves Baloldali,Liberális,Náci Honfitársaim!

Már 8. éve egy geci uralkodik sokat szenvedett kis Hazánk fölött (szerintetek)
Mindenki nyomorog, csúszunk lefele 1000-el. (szerintetek)
8. éve görcsöltök egy elbaszott taktikával. eddig nem tudtatok ettől a gecitől megszabadulni.(szerintem)

Mi a faszert erőltetitek még mindig azt, ami nem vált be? (kb a szavazók 70% szerint)
Nincs jobb 5let?
Vagy csak ennyire futja?

konrada 2017.12.12. 11:43:40

@bgp:
...ami aztán vagy igaz, vagy nem.
Az viszont tény, hogy akkor akadt ki, amikor nem tették be 2014-ben a kormányba, majd nem hagyták a veszprémi időközin indulni....

libsi nóta bárki unja 2017.12.12. 11:43:50

@MACISAJT:
Tóta W is beállt a gárdamellényben vonuló sorba, Konrád György és Heller Ágnes mögé. Ők a Soros háromkirályai

monddazigazatmar 2017.12.12. 11:46:27

De könyörgöm, ha ennyire hülye a jobbik, vagy bárki akit Simicska így át tud verni, akkor nehogy már kormányozni akarjon.
Nem vagyok jobbikos, de azért nehogy már 2 perces műbalhéval (orbán geci) ennyire meg lehessen vezetni Vonát. A homokozóban a gyerekek dörzsöltebbek ennél.

6.Lenin 2017.12.12. 11:46:52

@illiberalisberlo:

Csak az szakember, aki meg tudja szerezni a hatalmat, meg is tudja tartani, és ezért imádják is a választók többsége, annak ellenére, hogy a valóságban létezik kínálat a választásra.

Jakab.gipsz 2017.12.12. 11:48:41

@high up!:

Miből gondolod azt, hogy "Orbaneszcu az rossz Orbeneszku" és egy kufár "Soroseszcuval" sokkal jobban járnánk, mert "Soroseszku jó eszku".

Te még az "átlag hülye magyarnál is" átlagosan hülyébb vagy, és ezt te állítottad ön magadról, magyarul.

torró 2017.12.12. 11:49:09

@1ghost:
:DDDD Na, már majdnem csalódtam benned:D Tudod én nem ülök egész nap itthon, mert így év végén be kell gyűjtenem a pénzeimet a tartozóktól. Kár hogy te nem tartozol! A politika meg már csak ilyen. Vannak benne jó storyk. Azért egy kricsmiben, már ha jársz ilyen helyre, ezzel a stílussal óvatosan bánjál, hátha rossz néven veszik:D Amúgy azért haverjaid vannak?

BAZINGA2 2017.12.12. 12:05:41

Hűha! Micsoda összeesküvés elmélet. Lassan már hányingerem van az egész politikától. Az is megfordult már a fejemben, hogy veszem a kalapom és húzok mint a vadlibák... csak nem délre, hanem nyugatra. Az ember nyugalma még a pénznél is fontosabb, legalábbis nálam!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.12. 12:08:43

A ballibek zuhanó repülését már elérte GYurcsány.

Most csinovnyikjai a Jobbiknak esnek neki, biztos ami fiksz.

Jut eszembe, nincs valakinél egy jó kávé ?

2017.12.12. 12:15:28

Én ezt hangoztatotm már régóta, biztos vagyok benne, hogy Simicska pártfeladatban kapta ezt a melót. Hát nem kell nagy ész hogy ezt átlássa az ember.

Világít a torony 2017.12.12. 12:18:44

@6.Lenin: Mit dönt el a Fidesz?
"Minden hülye alapíthat pártot, azt pofáznak, amit akarnak, tüntethetnek akár mind a 10-en. kit csuktak le ezért?"...főleg választások előtt, őket még pénzeli is a kormány a köz vagyonából, csak ne ellene induljanak. Ráadásul pont jókor firkázod, mikor a maffia a legaljadékabb módon támadja az amúgy egyébként semmi jóra sem érdemesült Jobbikot.
"Vannak, akik másként gondolkodnak, mint te? És ez miért is baj?"
Azokkal akik gondolkodnak sosincs bajom. Ismétlem, azokkal akik gondolkodnak! Akik a fityesz propagandáját nyomják agyatlanul, azokkal viszont más a helyzet. Velük sem igazán bajom van, pusztán okádhatnék tőlük. Nem sok szellemi közösséget tudok vállalni azokkal az agyatlanokkal, akik nem látják, hogy a Fideszmaffia miként tenyerelt rá az országra és kaszabolta le demokratikus intézményeit. Nincs kártékonyabb alakzat a vakhanygyáknál. Nem baj ha nem érted, nem elvárás veled szemben.

MACISAJT 2017.12.12. 12:19:31

@high up!: " ennyi féleszű a világon nincs mint ebben az országban. "

Tudjuk, tudjuk...

Az agyonvert ballibák számára mindösszesen két változat létezik : 1. mikor az mszp-szdsz (klónjaik)győz, az maga a "demokrácia", a nép okos és értelmes,a nép akarata úgy döntött hogy stb.
És van az 2. amikor(még kimondani és szörnyű)az mszp-szdsz(klónjaik) nem győz...

Na akkor azonnal tombol a fasizmus,akkor a nép hülye és agymosott,nem látják hogy barna eső hullik, Europa aiúta, jöjjön kohn-bandita az EU-s tankokkal meg vonuljon heller ágnes a pucér köldökével, különben itt pusztulunk meg, ballibsi közgazdászok és véleményformálók ugrálnak naponta a Dunába,nem győzik őket kifogni Mohácsnál.(hajóvonták találkozása tilos.)

Unalmas.

Világít a torony 2017.12.12. 12:22:44

@6.Lenin: "Mi a faszert erőltetitek még mindig azt, ami nem vált be? (kb a szavazók 70% szerint)"
Nem vagy te kicsit hazudós?
Ja, de.....

Helga Beauty Salon. 2017.12.12. 12:37:24

@BAZINGA2: Az is megfordult már a fejemben, hogy veszem a kalapom és húzok mint a vadlibák...

Most azt várod hogy tartóztassunk? Ha kell én segítek pakolni, meg még a kezdő lendületet is megadom hidd el! Egy ketrecbe viheted ghostot, kurt úrfit, tagát, meg a többi pöcsfejet is jó messzire!

Alick 2017.12.12. 12:45:13

A Fidesz érdeke nem a Jobbik bedarálása, hanem a jobbszélen való lebegtetése a partvonalon. Ez megakadályozza, hogy az ún. baloldal győzelemre képes koalíciót hozzon létre.

2017.12.12. 12:49:29

@Helga Beauty Salon: Ugyan... negyed százada itt rettegnek, tűrik az attrocitásokat,az üldöztetést, áznak a barna esőben ...ojrópasegíccs!! Az istennek nem mennek sehová, mert tudják, a hozzájuk hasonlónak itt van a legjobb dolga.

6.Lenin 2017.12.12. 12:49:58

@Világít a torony:

Kb 6 millióan nem a Fideszre szavaznak ebben az országban.
Ne gyere nekem azzal a faszsággal, hogy fidesz diktatúra van. Ráadásul van egy valag párt is.
az ilyen dumával csak azt bizonyítod, hogy mekkora balfaszok lehettek.

Miért is lennék hazudós?

kozvelemenykutatok.hu/

30% fölötti a Fidesz támogatottsága már huzamosabb ideje, sőt állandóan emelkedik.
30-40% körül van a pártot nem választók száma.

Vagyis a választásra jogosultak kb 70 % -a leszarja a jelenlegi ellenzéket.
Mi volt ebben bonyolult?

postumus mumus 2017.12.12. 12:57:07

@6.Lenin: Olyannyira szárnyal az ország, hogy lassan már 20 év lesz az utakon vánszorgó autóroncsok átlagéletkora. Márpedig egy társadalom jólétét az autók átlagéletkora határozza meg. Mert az olyan társadalom, amelyikben az állampolgároknak van pénze 3-6 évente 6-10 milliós új autót vásárolni(és ez alatt az idő alatt az autó értékének 50-70%-át elbukni) ott bizony magas az életszínvonal és a jövedelem. Orrbanisztán ehhez még fasorba sincs, és nem is lesz ameddig orr bán és maffiabandája uralkodik ellopva az ország nemzeti jövedelmét. Igaz orr bán és bandája már nem új autókat hanem luxusjachtokat cserélget háromévente, ezért mondogatják, hogy szárnyalnak, még a nyugatiakhoz is, mert azok "csak" új BMW-ket tudnak cserélgetni. Vagy talán úgy érzed hogy ha egész életedre eladósodsz orr bánnak és maffiájának, mert vettél pesten egy szaros 30 milliós kis garzont(aminek a fele csak CSOK), attól már gazdag vagy? Vagy azt hiszed ha a jövedelmed 30%-al emeli a geci, amit egy szarkupac valutában, a forintban kapsz(amit 30%-al leértékelt szeretett gecid), akkor már gazdag vagy? A nyugati fizetések meg aközben majd kétszer annyit érnek forintban, úgy hogy ott egy fillért nem emeltek. No erre varrjál gombot húgyagy? A világ szép lassan elrobog melletted úgy hogy észre sem veszed, baszkikám. Nyugaton lassan már 10-20 milliós elektromos autókkal fognak furikázni, miközben te még mindig a szarfaszú 6 milliós benzines SX-ed hitelét nyögöd. Kádár idejében ugyanez volt. Szép lassan állva hagyta a nyugat az ilyen birkaországokat, mint most orrbanisztán.

dare 2017.12.12. 12:57:56

Mi a jó az összeesküvés-elméletekben?
Sokan elhiszik, és ezáltal a figyelem elterelődik a fontos dolgokról.
Én nem látok ennyi összeesküvést ebben a történetben, szerintem annyi történik a Fidesz az elmúlt hónapokban túl szélsőségessé vált, és teret hagyott középen, ahol az Lmp és a Jobbik próbál megágyazni vagy helyet találni magának.
A Fidesz úgy van vele, ebből a duettből (bár nem közelednek még egymáshoz) az egyiket ki kéne szorítani mihamarabb, mert két ellenfél ellen nem lesz jó küzdeni a választási hajrában.
A jobbik szélsőséges pártként indult, nosza, tegyük csak őket vissza a régi mederbe, vannak ott bőven olyan politikusok akik hergelhetőek, és a demokratikus berendezkedés nekik se annyira szívügyük, szóval legyenek csak újra szélsőségesek.
Egyébként a Fidesz azt csinálja most, amit szükséges neki meglépni.
Ki kell tolnia a Jobbikot a szélre, és az Lmp ellen elég lesz a lejáratókampány, ők amúgy se erősek még vidéken, és már le is van zsírozva a választás nekik.
Ennyi van ebben a történetben, és nincsenek benne nagyon jól átgondolt mesteri lépések. Ez csak arra alapoz, hogy a baloldal elvből nem fog kiállni a Jobbikért, és helyette inkább a kezüket dörgölik örömködve milyen jó lesz így nekik, a jobbiknál pedig így szeretnék az utcára csalogatni, kiugrasztani a szélsőségesebben gondolkozó, jelenleg magányosan és lehorgasztott fejjel otthon tartózkodó szimpatizánsokat.
Akik hűségesek a párthoz, nem ilyen Gaudi meg Morvai félékre gondolok, hanem akik kiállnak a pártért akkor is, amikor nem minden úgy zajlik a pártban ami nekik tetszik, vagy amit megértenének belőle.
Ennyi a konteó.

konrada 2017.12.12. 12:59:50

@6.Lenin:
Te is abba a hibába esel, mint azon (l)userek, akik összekeverik a választási jogosult népességet a szavazókkal: erre akart szvsz. utalni egyébként helyesen (s ahogyan te is kijavítottad magad, mert úgy tényleg nem igaz, de így már igen...)

6.Lenin 2017.12.12. 13:04:17

@postumus mumus:

Kedves Köcsög Honfitársam!

Nem szeretnélek hosszan untatni, mert talán úgysem értenéd.
Csak annyit, hogy 2010-ben nem a túlzott, elviselhetetlenül magas életszínvonal miatt lett a ballib bagázs elkergetve.
Ezt próbált előtte morzsolgatni magadban. Bólints, ha érted, és aztán folytathatjuk.

Helga Beauty Salon. 2017.12.12. 13:09:38

@postumus mumus: " Márpedig egy társadalom jólétét az autók átlagéletkora határozza meg. "

Uramisteeeen! Te tényleg gyépés vagy? Akkor kb. tíz éve marha fasza lyólét volt ahogy vették a kocsikat sorban mi? Frankhitelre! Mindenkinek új volt!

6.Lenin 2017.12.12. 13:10:02

@konrada:

Bocs,de én már kezdetben erre gondoltam, hogy az ellenzéket sem a Fidesz szavazók, sem a pártot nem választottak se támogatják.
Hiszen az egyik csoport a Fideszt választotta, a másik senkit.
Nem javítottam, hanem leírtam, hogy mire is gondolok, mert láttam , hogy a pacák nem értette. (ahogy kapásból te se)

postumus mumus 2017.12.12. 13:13:27

@6.Lenin: Elég sajátos matematikai képlet. Biztos a kúrmánymédiából szívtad magadba, mert egész este azt nézed. Az általános 8. osztályáig, amit sikeresen elvégeztél, hányas voltál matekból? Milyen közvéleménykutatásra hivatkozol? Amihez 1000 fideszes birka véleményét kérték ki , és abból átlagolt a Századvég, aki ezért kapott egy milliárdot a führerétől? Az egész választási törvény az oszd meg és uralkodj elvére van alapozva(vagyis a magyarok megosztására), amit diktatúrákhoz hasonlóan a választások előtt a fideszes parlament szavazott meg saját magának. Ugyanez vonatkozik az általuk megszavazott pártszarkotmányra is. Ez garantálja, hogy nem lesz hosszú életű. Ezt nevezed te demokráciának? Demokráciákban a nemzet egyetértésével alkotnak ilyen törvényeket, és 300 évig hozzá se nyúlnak(USA) Olvasgass egy kicsit, hogy megtudd mi is az a demokrácia, mert igencsak fingod nincs róla, te keleti pusztaparaszt.

dare 2017.12.12. 13:14:41

@Womb Raider: Sok mindent képes kibírni az ember.
A tűréshatár viszont mindenkinek máshol van, és ezért vannak olyanok, akiket egy laza konteóval visza lehet tolni a határ alá, és vannak akiket már nem.
Nem tudom pl mit kellene tennie a Fidesznek, hogy én visszakecmeregjek a tűréshatár alá.

6.Lenin 2017.12.12. 13:15:51

@konrada:

Bocs, visszanéztem utólag, tényleg rosszul írtam, bár a szavazásra jogosultakra gondoltam. Tényleg kijavítottam. Bocsika.

nemecsekerno_007 2017.12.12. 13:16:14

@postumus mumus: az autok átlagéletkora mi! Azz!!! Ismered a matricát: "Lehet, hogy régi de ki van fizetve". A hitelből fogyasztás az ún. ballib oldal Szent Grállja.

6.Lenin 2017.12.12. 13:20:24

@postumus mumus:

Azért adtam meg azt a linket, ahol az összes kutató eredményei összehasonlíthatóak.
Az eltérés hibahatáron belüli, de nem is ez volt a lényeg.

Sem a Fideszre szavazók, sem a pártot nem választók nem az ellenzéket választanák,
ez pedig a választásra jogosultak kb 70%-a.
Ennyi a lényeg.

dare 2017.12.12. 13:21:53

@nemecsekerno_007: A keletről jövő prémiumokat minek nevezzük?
Abból is el lehet majd 4-8 évig kormányozni, és általános jólétet hangoztatni mindenkinek aki elhiszi.

morph on deer 2017.12.12. 13:25:05

Valóban?
Azt suttogják?
Nahát..!

Tényleg nem tűnt még fel, hogy a Jobbik kinyírása a cél?
Ez a klasszikus zavarkeltés rceptje: terjeszz dezinformációt, mindenről és annak ellenkezőjéről is ezt-azt, és előbb vagy utóbb a követők kezdenek elbizonytalanodni.

Ez zajlik, tisztelt hölgyeim és uraim, semmi más.

postumus mumus 2017.12.12. 13:25:46

@Helga Beauty Salon: Látom fingod nincs a pénzügyekhez másik fideszes húgyagy. Ők bizony megveszik, mert megtehetik, hogy pár év alatt(vagy kp-re) kifizetik, úgy hogy észre sem veszik mert olyan náluk az autóvétel, mint amikor te klotyópapírt veszel. A jövedelmük max. 10%-a részlet. Ellenben a hozzád hasonlatos pénzügyi húgyagyú orrbanisztáni zseni mit csinált? Vett 4 milliós új autót hitelre, úgy hogy leadta a 20 éves trabantját és a teljes összegre bevállalt 6 millió hitelt(ezt alá is írta a debilje). És az 50 ezres hiteltörlesztés mellett keresett 100 ezer forintot. No ezt tartom pénzügyi analfabétizmusnak. Én viszont nem erről a kretén magatartásról beszéltem, ahogy te is autót vettél. Én arról írtam, hogy ők annyit keresnek, hogy a zsebpénzükből vesznek egy új BMW-t, mert megunták a 3 éves régit. De ezt ne hasonlíts a te csóringer orrbanisztáni jövedelmedhez. Teljesen más szint. Te nyugodtan szavazz orr bánodra, ezt érdemled.

postumus mumus 2017.12.12. 13:29:08

@nemecsekerno_007: Én mindent RÖVIDTÁVÚ hitelre veszek, és eddig még csak jól jártam vele. Aki meg nem ért a pénzügyekhez, javaslom járjon trabanttal. Remélem még mindig nem vettél lakást, megvárod amíg a négyszeresébe kerül. Spórolj csak paraszt, az való neked. Remélem a forintodat is 500 euróra amortizálja szeretett führered azalatt, csak hogy érezd a spórolás ízét.

6.Lenin 2017.12.12. 13:29:55

@morph on deer:

Ez érdekes.

A Fideszről mennyi dezinformációt terjesztenek, oszt az ő támogatottságuk meg emelkedik.
Vagy a jobbik hívei eleve nem hittek a pártjukban, vagy....?

dare 2017.12.12. 13:33:37

@6.Lenin: Mi ennek az oka?
Van egy pásztor, aki terelgeti a nyáját egyik legelőről a másikra.
Néha eléjük áll, erre ne gyertek, és néha csak int nekik, merre tartsanak.
Találkozott egy pár kóbor kutyával, akik régen falkában voltak, de a vezérhím elhagyta őket, ezért a gyengébbek csatlakoztak a pásztorhoz segíteni a terelésben, a többi szétszéledt és magányosan kóborolnak a pusztában.
A kutyák hasznossá tették magukat, amelyik birka el akarja hagyni a nyájat, azt villámgyorsan körbeállva úgy megugatják, hogy amaz szédelegve tántorog vissza a nyájba, és halad tovább a többivel.
Útközben találnak kóbor csenevész kutyákat még, őket is befogadják, és így haladnak legelőről-legelőre tovább mindaddig, amíg még lehetséges.
Vajon kelet felé, vagy nyugat felé tart ez a nyáj?

konrada 2017.12.12. 13:34:07

@postumus mumus:
...na ja. Hiszen amikor abban az időben hitelre vették, akkor még megtehették volna, hogy zsebpénzből BMW-t vesznek, de helyette a hitelt, meg a fityeszt választották, hogy csóringer orrbanisztáni jövedelmük legyen.
...pedig lehetne gyurcsányi, bokrosi fzetésük is, ha nem úgy választanak....
(Mert olyan opció meg a valós szinten nem volt, hogy nyugati bért is választhat itthon a plebs...)

Willkommenskultur 2017.12.12. 13:34:47

@postumus mumus: se a minimalber, se az atlagber, se az atlagnyugdij nem volt soha olzan magas, euroban se, mint most

csak hogy vmi teny is legyen

Persze nem egy Svajc de ha nem akarunk Gorogorszag lenni akkor a kormanyva;ltast el kell kerulni

Helga Beauty Salon. 2017.12.12. 13:37:08

@postumus mumus: Én egyik autómat sem vettem hitelre gyökér! Amúgy is te jöttél az autók kora, jólét szisztémával mert akkora félkegyelmű vagy hogy azt sem tudod mit írj már össze vissza!

konrada 2017.12.12. 13:38:41

@dare:
A kóbor kutyákhoz mondjuk nem értesz: azokban nincs olyan kialakult bizonyítási vágy, hogy kitalálják egy pásztor gondolatait. A kóbor kutyák az eltévelygett birkát megeszik.
...na mondjuk ebben hasonlítanak a politikusokhoz, akikről példálózni akartál....;)

postumus mumus 2017.12.12. 13:38:51

@6.Lenin: A nem szavazókat nem lehet százalékosan kimutatni, sem egyik sem másik párt mellett vagy ellen, mert a végeredmény 200% lesz. Például a te számolásod alapul véve: a fideszt támogatja 30%, az ellenzéket 30%, nem támogat senkit 40%. Így a fideszt támogatja 30% nem támogatja 70% és az ellenzéket is ugyanúgy 30% támogatja és nem támogatja 70%. Tehát a nem támogatját ugyanúgy a fidesz mellé is oda lehet írni. Ezért írtam, hogy annyit értesz a matekhoz mint egy általános iskolás. Nem plágium jogász vagyl véletlenül? Azok számolnak ilyen kreténül, meg orr bán. Mint az egyik gimnáziumi haverom, aki matekból megbukott, majd később jogász lett.

dare 2017.12.12. 13:39:43

@Willkommenskultur: Én nem Görögországot hoztam volna fel példának.
Ha nem akarunk nyugatias berendezkést meghonosítani, az már belépőjegy kell hogy legyen, egy keletihez?
Ilyen volt szovjet utódállamok az etalon a jövőben?

6.Lenin 2017.12.12. 13:40:15

@dare:

A nyájnak oda kell menni, ahol élelmet talál/kap.
Nagyon gyönyörű lehet egy csillagos éjszaka a sivatagból nézve, egy darabig.

Helga Beauty Salon. 2017.12.12. 13:40:21

@postumus mumus: Én mindent RÖVIDTÁVÚ hitelre veszek,

Én meg mindent azonnal kifizetek prolikám!

konrada 2017.12.12. 13:42:40

@postumus mumus:
Egyébként pont ezt írta, csak felhasználta azt a szerintem téves toposzt, hogy aki nincs valaki mellett, az ellene van.
...erre meg nem lehet győzelmi jelentést írni...

dare 2017.12.12. 13:44:14

@konrada: Jobban értek a kóbor kutyákhoz mint te, emiatt ne aggódj.
Te is ilyen vagy, az a szelídíthető fajta, amelyik éhen döglene egyedül, ezért nyüszítve dörgölőzik az arra járó emberekhez.
Ebben a példában a pásztorhoz.

postumus mumus 2017.12.12. 13:46:22

@Helga Beauty Salon:Bizony a jólétet meghatározza hogy te milyen autóval jársz. Tudsz-e új autót venni (hitelre vagy anélkül) és használni, vagy 10-15 éves roncsokkal jársz. Az orrbanisztáni jövedelmedből sajnos csak erre futja(a jövedelmed jelentős részét ilyen mié szaroskáék majd szívesen elköltik az adódból). Ezért ne sértődj meg, ez van. Ettől még nem biztos hogy boldogok, de viszont az életszínvonaluk olyan magas , hogy megtehetik. Ez pedig friss kimutatás, hogy a magyarok jelentős részének gondot okoz a fűtési költség(szeméttel fűtenek)és egy modernebb, környezetbarátabb autó megvétele. Ha itt helyben befosol, és infarktust kapsz, ez akkor is tény, húgyagyú.

6.Lenin 2017.12.12. 13:47:53

@postumus mumus:

Egyszerűsítsük le...

A Fideszt támogatja 30%
Az ellenzéket 30%
Nem választ senkit 40%

A Fideszt nem választja 70% .....40 % semmilyen pártot nem választó+ az ellenzékre szavazók összessége 30% a választásra jogosultak közül.

Az ellenzéket nem választja 30% (fideszes)+ 40%(semmilyen pártot nem választó)= 70%

???

dare 2017.12.12. 13:48:10

@6.Lenin: Igen, sokan ezzel meg is tudják nyugtatni magukat a nyájból.
Egyre kietlenebb,egyre barátságtalanabb a vidék, de enni muszáj.

konrada 2017.12.12. 13:48:42

@dare:
Akkor megnyugodtam.
...hiszen legalább lesz valaki, aki megszelíditi az erőkben kóborló falkákat.
Szvsz. mindenki jobban járna, ha ezt a küldetéstudatodat hasznosítanád....

postumus mumus 2017.12.12. 13:48:50

@Helga Beauty Salon: Csak nem mindegy hogy mit csóringerkém. Te a trabantodat kp-re veszed, én meg az elektromos BMW-met 2-3 év hitelre. Azért van egy kis különbség. De leszarom, hidd csak azt milyen jól jártál.

2017.12.12. 13:50:42

@postumus mumus: "Én mindent RÖVIDTÁVÚ hitelre veszek, és eddig még csak jól jártam vele."

No, ez roppant érdekes... lényegében te szeretsz mindenért kicsivel többet fizetni, mint amennyiért amúgy megvehetnéd! Ravasz!

postumus mumus 2017.12.12. 13:53:04

@6.Lenin: A fideszt nem választja 30% (ellenzék)+ 40%(semmilyen pártot nem választó)= 70% Ugyanúgy, tehát fifti fifti.
Csak azt nem értem mi a büdös faszra vagytok magatokra olyan büszkék?

high up! 2017.12.12. 13:53:25

@MACISAJT:

Már csak a magadfajta manifeszt elmebetegek hiányoztak ide. Mindenki tudja, hogy Orbaneszku gazdid SOROS BÉRENC, PUTYIN CSICSKA, a keleti nyitás nem jelent mást, mint a kapcsolatot kiépíteni a helyi diktátorkkal, akikhez a bukás után majd elmenekülhet, a Mérszaros stróman arra kell, mert ez a gázszerelő annyira hülye hogy még azt se érti hogy az ország összes gazdasági bűncselekményét az ő nevére íratják, a habony arra kell, hogy ők dugja el makaói meg egyéb bankszámlákon az ellopot közpénz milliárdokat.
És persze mi lenne Orbaneszkuból nélkületek, a 2 millió hasznos hülye birkák nélkül?

Orbaneszku gazdid tehát kissé hazaárulóbb eset a te unalomig ismert kohn-bandita, heller ágnes, ballibsi közgazdászok és véleményformálók agymenéses formuláidnál.

Persze pont ezek azok a dolgok amiket imádok bennetek, amikor látom, hogy Orbaneszku toprongyos, szarrá szopatott panelproli birkái élőben mutatják be, hogy nekik is teljesen elment az eszük, akárcsak a gazdinak, már rég nem vehetők féleszűnek sem.

Tudjuk persze, a fideSS a funkcionális analfabéták, a segghülye prolik és az aljanépek gyűjtőp´ártja. Amint látom, akkora már ennek az aljnépnek a fertőző hatása, hogy 2018-ban tényleg meglehet a négyötödös maffia birodalom.

Aztán meg léptek is ki az EU-ból a vezír akarata szerint.

FOLYTASSUK!

morph on deer 2017.12.12. 13:54:09

@6.Lenin:
“A Fideszről mennyi dezinformációt terjesztenek, oszt az ő támogatottságuk meg emelkedik.”

Ez ám az igazi dezinformáció! :)

Az esetet egyéb helyeken ‘Stockholm szindróma’ néven tartják számon, nálunk ‘támogatottság’ a neve...

Amúgy csak nem arra a hírre gondolsz, hogy Soros lesz a fidesz miniszterelnökjelöltje?

2017.12.12. 13:54:24

@postumus mumus: villanybmw hitelre... ez ám a biznisz... te mekkora lúzer vagy... igaz, büszkén viseled a bélyeged.

dare 2017.12.12. 13:54:59

@konrada: Emiatt ne aggódj, lesz majd valaki.
Nem én leszek az, sőt, akkor el is fogom hagyni ezt a vidéket bármennyire is szeretem.
De valaki összetereli majd őket, nem Vona, de egy hasonlóan karizmatikus vezető lesz majd.
Ez majd csak a választások után lesz, addig csak vidáman.

konrada 2017.12.12. 13:55:13

@postumus mumus:
...s mindezt azért teheted meg, mert másként szavaztál 2010-ben, 14-ben, amiért neked automatikusan nyugati bér jár és ha mindenki hozzád hasonlóan szavazott volna akkor, most ők is pont úgy megtehetnék mint te.
... semmiképpen nem azért mert kilógsz és kilógtál már akkor is a plebszből, s így az érdekeid már akkor sem voltak velük azonosak....

postumus mumus 2017.12.12. 13:57:07

@6.Lenin: És hogyan meritek venni a bátorságot arra, hogy alkotmányozási és választójogi kérdésekben önállóan, önhatalmúlag, önkényesen, ráadásul a választások előtt döntsetek. Mi a faszomra olyan kurva nagy a pofátok. Semmivel nem vagytok jobbak. Egy világgazdasági konjunktúra által megtámogatva el tudtátok érni, hogy a volt szocialista országok legkisebb növekedését produkáltátok? Vagy mi a faszomra?

2017.12.12. 13:58:04

@high up!: Ugatsz... a karaván meg halad.
A hozzászólásod a ballib ostobaság leveskockája. Benne az összes üres frázis, lózung, és a gyűlölet koncentrátuma.

6.Lenin 2017.12.12. 13:58:19

@morph on deer:

Ezt most tényleg cáfolatnak szántad?

konrada 2017.12.12. 13:59:33

@postumus mumus:
szvsz tán arra büszkék, hogy a maradék felének nagyjából megfelelnek, míg a másik 30%-nak nem csak ők nem felelnek meg, de még azok nagyobb része se, akik ezt a 30%-ot akarnák képviselni...

2017.12.12. 13:59:50

@dare: Lópikulát fogod te elhagyni. Hová mennél és minek, ha eddig nem vetted a kalapod... nyavajogsz, de tudod, hogy a hozzád hasonlóknak máshol sem terem babér.

6.Lenin 2017.12.12. 14:00:54

@dare:

Nézz utána, hogy Németország, USA, stb mennyit kereskednek keleti országokkal.

high up! 2017.12.12. 14:02:44

@Willkommenskultur: "ha nem akarunk Gorogorszag lenni akkor a kormanyva;ltast el kell kerulni"

Féleszűkém, Görögország még mindig Magyarország előtt van az EU fejlettségi rangsorában. Jaj, nehogy má a sorsára jussunk, ugye?

Az meg különösen röhej, amikor ti funkcionális illibbant analfabéták azt éltetitek, hogy Orbaneszku gazdid 2010 óta az EU 28-ak közül az 5-ik legszegényebb országgá züllesztette le Bóvlisztánt. Ezt hívják nálatok Gyorsnaszádnak meg világrekorder sikereknek.
És jövőre a fajtátokból négyötödnyit akartok a birkaállományotokba - Jaj neked Magyarország örökre!

FOLYTASSUK!

6.Lenin 2017.12.12. 14:02:45

@postumus mumus:

Végre leesett.
Mikor írtam, hogy bárkire is büszke lennék?

konrada 2017.12.12. 14:04:26

@dare:
...szerintem ne erőltessd ezt a kutyás allegóriát.
...mert bár valóban a kutyák társadalma-szocializáltsága sokban hasonlít az emberekéhez, de azért jóval őszintébb: A falkából kiugatás nincs, aki nem fogadja el a hiearchiát, azt széttépik. Náluk nem létezik a demokrácia, meg többségi szavazat...

dr. mesterséges színezék 2017.12.12. 14:04:37

@Jakab.gipsz: Megértem, hogy a Mészáros Lőrincet feltaláló országban könnyen lehet strómant sejteni bárhol, de érvelés közben (helyett) mégse annak kéne válaszolgatni.

dare 2017.12.12. 14:04:41

@Womb Raider: Ti fogtok majd nyavajogni, ha itt is olyan lesz a helyzet, mint a szomszédban.
Már látom előre azt a rinyát, putin báci, putin báci, segíts nekünk lécci lécci lécci putin báci.....
A választásokig nincs értelme venni a kalapot, hiszek a változában.

dr. mesterséges színezék 2017.12.12. 14:08:50

@Helga Beauty Salon: " Ha kell én segítek pakolni, meg még a kezdő lendületet is megadom hidd el!"

Majd feltölti a helyét a Rogán nemmigráns mongollal, kazahhal, kínaival vagy szaúdival - mikor melyik fizet többet - és az ország boldogan belelovagol a naplementébe.
Frászt, az nyugatran van, bammeg, akkor arra mégse.

postumus mumus 2017.12.12. 14:09:05

@Womb Raider: Meg még mellette saját házam medencével(ennek hitelét már 15 éve kifizettem), olaszországi tengerparti nyaralóm Calabriában(ezt az örökségemből vettem kp-re és egy kevés hitelre). Egyébként nem az számít hogy milyen hitelt fizetsz, hanem az hogy hogyan számolod el. Ne abból indulj ki ahogy te személyi hitelt veszel fel 20% kamatra. Autót lehet lízingelni(használtat is), majd kötségként elszámolni, utána az autót drágábban eladni, mint amennyiért vetted. Javaslom tanulj még egy keveset, hátha akkor máshogy látod a dolgokat.

dare 2017.12.12. 14:09:32

@6.Lenin: Németország pont le akar kapcsolódni róla, ami nekünk is lehetne a jövőben egy járható út.

@konrada: Hol írtam én olyat, hogy kiugatnak a falkából.
Az eltévedt báránykát ugatják, meg azokat akik megközelítik a nyájat.

high up! 2017.12.12. 14:10:14

@Womb Raider: "nyavajogsz, de tudod, hogy a hozzád hasonlóknak máshol sem terem babér."

Bár nem nekem írtad te csökött agyú fidelitaszos, de azt mindenki tudja, hogy ez a sors pont rátok, fidióta seggcsimbókokra van kiszabva. Amikor Orbaneszku gazdid bukása után a fideSS mint egy léggömb szétpukkan, akkor fogsz majd csak lesni a hat elemiddel, hogy most mi lesz veled????

Moszkva fele nem menekülhetsz, mert a kis hasznos hülyékkel nem foglakozik Putyin gazdi, csak a legnagyobbakkal. Nyugaton még szemét elhordásra se vesznek fel (meg azt se tudod merre van nyugat), így marad Bóvlisztán.

Na de mit írsz majd be a CV-dbe? Hogy seggcsimbókja voltál a diktátornak? Okleveles internet troll? Há emmég közmunkára is kurva kevés lesz.

FOLYTASSUK!

paragrafus 2017.12.12. 14:14:54

@Womb Raider:
Nem arról beszéltem, hogy hogyan lenne demokratikus, hanem arról, hogy jogilag semmi sem köti a köztársasági elnököt.
És igen. Szigorúan jogi alapon akár még egy olyan személyt is felkérhet a köztársasági elnök kormányalakításra, amely személy semmilyen tekintetben nem része a Parlamentnek. Vagyis - jogelvileg - akár egy Parlamenten kívüli személyt is felkérhetnek kormányalakításra. A kormányfőnek nem kötelező - a felkérés időpontjában - a Parlament tagjának lennie.

konrada 2017.12.12. 14:15:05

@dare:
...mert te biztosan láttál olyant - hiszen értesz hozzá - , hogy a kóborkutya-falka visszaterelni akarja a nyájba a eltévelygett birkát, nem pedig megenni...;))

postumus mumus 2017.12.12. 14:15:59

@6.Lenin: Még mindig nem értem, hogy miért tartjátok magatokat annyira nagyra? Vagy a fidesz és vele együtt a geci miért tartja magát annyira nagyra. Ugyanannyian szavaznak a fideszre mint ellene, mégis a geci arról ugat a birkáinak folyamatosan, hogy ő az ország. Talán egy kicsit vissza kéne venni abból a kurva nagy pofából és arra is gondolni, hogy az ellenzéknek is vannak szavazói, akik soha a büdös életbe nem fognak egybeképzelt majom csuti tolvaj törpegecire(ezt az elnevezést azért kapta mert legjobb barátját megfingatta) szavazni. Ezt a gazdasági teljesítményt meg amit műveltek minden volt szocialista ország tudta produkálni, még jobban is. Viszont tönkrebaszták a magyar demokráciát, és az országban egy olyan törésvonalat alkottak, amihez mohács kutya fasza. Hát megérte pár év hatalomért mindez?

paragrafus 2017.12.12. 14:18:35

@Jakab.gipsz: ..."Mi hogyan döntenénk helyette helyesen, ha az egy tagadás vagy az egy állítás, se nem bizonyítható sem nem cáfolható. (vigyázz ez egy becsapós kérdés)"..

Ez kb. ugyanolyan, mintha azt vetnénk fel, hogy egy szabályozatlanság hogyan értelmezhető. A szabályozatlanság az tiltás, vagy engedélyezés?
A konzervatív jogfelfogás szerint ami nincs szabályozva, az engedélyezve sincs, tehát tilos.
A liberális jogfelfogás szerint - ebbe a körbe tartozom én is - ami nincs szabályozva, az tiltva sincs, tehát szabad.
És eddig ezt a jogelvi kérdést még senki sem döntötte el.
MIndezt csak azért vetettem fel, hogy analógiát állítsak a te álláspontoddal szemben.

konrada 2017.12.12. 14:19:49

@dare:
...tényleg! A németek annyira le akarnak kapcsolódni az oroszoktól, hogy a tengeren keresztül közvetlen gázvezetéket építenek, meg bevásárolják magukat a Volga-gyárba...;)
(Ennyi csak speciel a heti gazdasági hírekből...)

dare 2017.12.12. 14:22:44

@konrada: Rajzoljak egy folyamatábrát, úgy könnyebb?
Egy kivert, kóbor kutya vagy.
Nem találsz eledelt, mert gyenge vagy, pici vagy, bátortalan vagy.
Jön a pásztor.
Befogad, ételt ad, inni ad, beidomít a teendőkre.
És együtt haladtok tovább.
Kistestű, csenevész kutyák vagytok.
A nagyobb kóbor kutyáktól is féltek, ezért nagyon jó nektek ott a pásztor mellett.

79113272 2017.12.12. 14:23:25

@6.Lenin: Mert nem te vagyunk........

dare 2017.12.12. 14:25:17

@konrada: Erről lemaradtam.
Dobsz egy linket?

6.Lenin 2017.12.12. 14:26:21

@dare:

Azért az te sem gondolod komolyan, hogy olyan jól állna Mo, hogy nagyon megválogathatjuk, kivel kell kereskednünk és kivel nem.
Mennyivel jobb bármilyen kiszolgáltatottság?

Talán akit kitesznek az utcára, mindenét elvéve, boldogabb lesz esetleg, hogy ez Soros miatt történt? Nem annyira megrázó, mintha esetleg Putyin miatt?
Kinek a gyárában dolgozik egyharmad bérért enyhíti a kiszolgáltatottságát, ha nyugati?

midnight coder 2017.12.12. 14:27:30

@bluebear: "Egy baloldali és liberális sosem szavaz nácikra és a nácik sem fognak soha humánus- szociális érzékenységűvé válni"

Az ne zavarjon, hogy ezek a kedves baloldaliak amikor hatalmon voltak - Lenin, Sztálin, Maoék stb - úgy 8-10x annyi ártatlan civilt mészároltak le mint Hitlerék.

dare 2017.12.12. 14:32:19

@6.Lenin: Dehogyis.
Én a túl nagy elköteleződéstől tartok, ami nekem egy kicsit kezd sok lenni.
Úgy is mondhatnám, nem Orbántól tartok én, ő csak egy kesztűbáb lesz, ha túl messzire merészkedik ebben a folyamatban.
A kiszolgáltatottság viszont félelmem, csak az ellenkező irányba.

6.Lenin 2017.12.12. 14:35:00

@postumus mumus:

Én nem tudom, hogy mások miért szavaznak a Fideszre. Azt tudom, hogy én miért.
Nem vagyok rá büszke, és ha lennének jobbak, rájuk szavaznék.
Azt is tudom, hogy erre a balfasz ellenzékre miért nem szavaznék.
Azt sem tudom, hogy mások miért is szavaznak rájuk. Nyilván azt ők tudják, joguk is van hozzá.
94 óta akkor is a Fideszre szavaztam, amikor nem nyertek, de abban biztos voltam, hogy be fognak futni Mo-on előbb, vagy utóbb, és ezek a balfácánok el fognak tűnni.
Remélem majd csak lesz egy normális alternatíva is, kell, hogy legyen. Eddig engem igazolnak a történések.

2017.12.12. 14:35:51

@high up!: Ezzel szedálod magad? Képes vagy-e a saját nyomorod determinálta beszűkült világból a fényre lépve rácsodálkozni arra a sok-sok emberre, aki a maga ura, a tehetsége folyán nem szorul mások kegyelmére, jóakaratára, alamizsnájára? Ti tényleg ezzel hitegetitek önmagatokat, hogy a fidesz politikája melett (bár sokkal inkább az ellenzék tehetségtelen, impotens, magyarellenes politikájával szemben) csakis olyanok állnak ki, akik ezt bérért teszik? Ugyan, kispajtás... a világ színes, végy egy új monitort, hogy végre ne a monokróm villódzó képcsövet kelljen lesned. Vagy csak menj emberek közé, kérdezz, beszélgess, járj társaságba... mármint a kocsmán kívül.
Elszomorítalak, de kb a rendszerváltással egyidőben váltam a saját magam urává, a saját cégünk vezetőjeként már végignéztem pár kormányváltást, de mindig megtaláltam a számításom. Nem, nem azon a módon, ahogyan te. Nekem nem kellett soha senkinél koncsorogni se munkáért, se segélyért. Az állami megrendelésektől is sikerült távol tartani magam... így nyugodtan mondhatom, hogy képes vagyok objektíven szemlélni és értékelni a politikai pártok tevékenységét..és annak alapján választani..ha szükséges..

dare 2017.12.12. 14:35:59

@konrada: Megvan, ne keresd.
A németek helyzete más, mind földrajzilag, mind gazdaságilag.
Olyan pályára akarunk felkérezkedni, ahol játszanak velünk poénból, de vereség lesz a vége.
Jó lenne az elején tisztázni, ez barátságos meccs vagy edzőmeccs lesz, és ne durvuljunk közben.

2017.12.12. 14:37:42

@midnight coder: "Az ne zavarjon, hogy ezek a kedves baloldaliak amikor hatalmon voltak - Lenin, Sztálin, Maoék stb - úgy 8-10x annyi ártatlan civilt mészároltak le mint Hitlerék."

Látod, mennyivel nagyobb teljesítményekre voltak képesek, mennyivel hatékonyabbak voltak az erőforrások felhasználása terén!

6.Lenin 2017.12.12. 14:38:34

@dare:

Mennyivel jobb most Líbiában, Szíriában, Afganisztánban, Ukrajnában stb?
Akkor most a nyugati demokrácia elől menekülnek ?

2017.12.12. 14:41:16

@dare: Sántít ez a dolog...

Pásztorról és kutyákról beszélsz... a pásztor egyértelműen fennsőbrendű, sőt, nem is azonos fajba tartozó lény... ki a pásztor? Csak nem a kiválasztott nép tagja? Vagy ezt így hogy? :)

dare 2017.12.12. 14:43:55

@6.Lenin: Vajon miért nem olyan jó nekik?
Mint a viccben.
Miért jó a kígyónak?
Ááá, nem is olyan jó neki.

dare 2017.12.12. 14:45:51

@Womb Raider: Ez tényleg ilyen nehéz?
Feladom.

midnight coder 2017.12.12. 15:03:57

@high up!: Ezzel két gond van:
1. A görögök azért vannak még talpon, mert ha bedőlnének akkor vele dőlne az EU pénzügyi rendszere is. Ettől eltekintve viszont annyira azért nem jó nekik.
2. Ha megnézed a makrogazdasági mutatókat, tényleg a béka segge alatt vagyunk a visegrádi négyekhez képest, de ezt a hátrányt a szocik alatt hoztuk össze. Ha azt a deltát hozzárakod amennyivel a szocik alatt szarabbak voltunk, akkor kb. ugyanott vagyunk mint a többiek.

konrada 2017.12.12. 15:09:16

@dare:
...szakértő a kutya-folyamatábrával!;))
Az alapfelvetésed az volt, hogy a pásztornak már van jó terelő kutyája.
A pásztor nem hülye, az állat neki csak állat. 1 db terelőt eteti a többi kóbort meg idejekorán agyonüti, plána ha az kicsi is gyenge is, terelésre sem jó...

morph on deer 2017.12.12. 15:10:34

@6.Lenin:
“Ezt most tényleg cáfolatnak szántad?”

Mit is kellet volna cáfolnom?
Mert azt gondolom te is tudod, hogy a fidesz ezerrel a Jobbik szétzilálásán dolgozik, a fenti kis történetecskék pedig elég szépen illusztrálják az igyekezetüket.

Azt meg eszem ágában sincs cáfolni, hogy a közvéleménykutatók milyen számokkal jönnek elő, mivel nem érdekel, se pro se kontra.

Miért lenne meglepő egyébként is?
Hiszen Orbán Balázs teli torokból imádkozik a sikerért, meg ugye a karácsony - akarom mondani: a Karácsony - is közeledik ... az emeszpéhez.

Mindez viszont semmilyen módon nem cáfolja azt, hogy a fideszes dezinformáció a Jobbikra koncentrál, hiszen ki másra érdemes egyáltalán?

Szóval mit kellett volna cáfolnom?

ételizésítő 2017.12.12. 15:26:03

@babbaba:
Majd megkapja kamatostul a Tyúkszaros Lőrinc nevén lévő lóvéból.

HorseFucker 2017.12.12. 15:33:59

Látom a sok szarevő fasszopó seggnyaló fizett fideSS bérenc takony ki lett rendelve, hogy nyomják alá Vonát és Simliskát, verjen éket közéjük a félhülye magyarok körében.
NA dolgozzatok a pénzért szarfaszúak ! Pitizz tetű Batyú, hopp hopp !
Kurva anyátokat !

6.Lenin 2017.12.12. 15:35:17

@morph on deer:

Semmit nem kellett volna, csak azt hittem annak szántad.
Miért is kéne a Fidesznek a Jobbikot megsemmisíteni?
Mennek lefelé maguktól is.
Nem a Fideszt kezdték basztatni a plakátok miatt?
Hoztak egy törvényt mindenkire vonatkozva, oszt erre nem a Fidesz cseszett rá. Pech.
Szerintem tavaszra a Jobbik magától is szétesik, de...

A Jobbikot azért kezdték simogatni a libsik, mert volt még akkora támogatottságuk, hogy másokat is becipelhettek volna hátukon. Ez ma már érdektelen, hiszen nem állnak már úgy, meg amúgy is kibaszták volna őket a választások után.
Vona egy seggfej, ha hitt a libsiknek, vagy akár Simicskának. szerintem nem akkora penge a pacák (részegen grafitizik éjszaka, inkább egy szerencsétlen pöcs, szerintem, de mind1)
Az meg "természetes", hogy választások előtt a pártok ekézik egymást. Nem csak nálunk. A kibaszott művelt nyugaton ennél mocskosabb dolgok is történtek (USA, Ausztria)

nemecsekerno_007 2017.12.12. 15:40:09

@dare: A hitelből a lapostévé modellt már ismerjük a keletről jövő prémiumokat meg majd meglátjuk. Addig is halad a karaván, a kutyák meg ugatnak.

nemecsekerno_007 2017.12.12. 15:43:55

@postumus mumus: Ne keverjük már a tömeges eladósodást a rövid lejáratú hitelekkel te gyökér. Főleg ne az eladósodás legyen a kormányprogram.

eßemfaßom még áll 2017.12.12. 15:46:50

Mindenki a fidesz beépített embere. Mr Flynn Rider is

Scott Tenorman Must Die 2017.12.12. 16:05:11

@postumus mumus: ez a demokrácia hülyeúr, bármennyire is nem tetszik a leninfiú fajtádnak

Világít a torony 2017.12.12. 16:08:13

@6.Lenin: Iljics, ne röhögtessen. Inkább csatlakozzon a hülyékhez az alagsorban. Lépcső mellett jobbra.
"1. FIDESZ-KDNP (44,37 százalék, 2.132.996 szavazat)"
70% mi? Az ellenzék számszerűen több szavazatot kapott.
2. MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP (25,88 százalék, 1.244.261 szavazat)
3. JOBBIK (20,46 százalék, 983.476 szavazat)
4. LMP (5,24 százalék, 251.928 szavazat)
A nagyon csacska számtekergetéseket a százalékokkal a hajába kenheti, ha nem kopasz. 70%-os fityesz népszerűség.....maga sem lesz már ostobább, ám lehet tévedek.

morph on deer 2017.12.12. 16:15:51

@6.Lenin:
“ A kibaszott művelt nyugaton ennél mocskosabb dolgok is történtek (USA, Ausztria)”

Attól még egyik sem lesz jobb.

A tisztánlátás kedvéért nekem a jobbik sem hiányzik sehonnan, én csak a módszert azonosítottam.
A plakátok miatt mondjuk nyugodtan lehet ekézni a fidesz-kormánypropagandát, mindenek előtt mert baromi ronda szarokat sikerült rittyentenie valami lojális rokon/barát/szerető minőségű ‘alkotónak’, na meg mert zokon veszem, hogy ilyen gügye módon kommunikálnak a többi 7 millióval is, aki nyilván helyből értelmesebb, mint a plakátok készítői.
Na meg a célközönségük.

Ezzel szemben mondjuk az “ők lopnak” plakátok lényegesen magasabb szakmai szinvonalat mutatnak, akárhonnan nézve is.

Mindenesetre a módszer önmagában minősíti a használóit, akárkik is.

6.Lenin 2017.12.12. 16:18:32

@Világít a torony:

Kiégtél, sötéten világítasz, mint egy fekete lyuk.

kozvelemenykutatok.hu/

Nézd vissza a halott mumussal lefolyt vitát, neki is nehezen ment, de a végére megbirkózott vele. Neked is sikerülhet és ismét világíthatsz. Küzdj, ne add fel könnyen.

6.Lenin 2017.12.12. 16:24:05

@morph on deer:

"Mindenesetre a módszer önmagában minősíti a használóit, akárkik is. "

Ez így igaz és mindenkire vonatkozik. A többi egy elfogult vélemény.

monddazigazatmar 2017.12.12. 16:29:29

@postumus mumus: Szerintem te ne magyarázz senkinek arról, hogy nem ért a pénzügyekhez. Akkora baromságokat hadoválsz itt összevissza, hogy az ember nem tudja, hogy röhögjön vagy sírjon rajtad.
"Az a jólét mutatója, hogy hány évesek az autók" Pfff... Idióta. Elmúltál már 12 éves?

1ghost 2017.12.12. 16:39:27

@monddazigazatmar: @6.Lenin: @nemecsekerno_007: @Womb Raider: @eßemfaßom még áll:

Na mi van te szarházi orbánista fizetett bérhazudozó? Még mindig nem hazudtál eleget? Te szánalmas bohóc! Mindenki csak köp már a tolvaj, korrupt fideszfajtádra.

HaD 2017.12.12. 16:49:44

@Womb Raider: Mit sikerült "kiprivatizálni" cimbora??? gyurcsány is sikeresen lett a saját ura...meg demján meg orbán meg simicska meg leisztinger(aki ép most seftelget a szintén maga urává sikeresen váló gázszerelövel)...na én meg mint számviteli szakértö pont az ilyen cimbiket kérném meg hogy egy héten belül igazolják:
1.) A szja bevallásaikkal hogy honnan volt zs privatizálni.
2.) Versenyhelyzetben ök ajánlották a legtööbet(ez qrva nehéz lesz bmeg:)).
3.)Az örökségük erdetetét.
4.) Visszamenöleg az tulajdonszerzést követö minden egyes állami vagy állami hátterü cégtöl kapott megbízás árbevétel és költségösszevetését...tételesen:)
5.) A hiteleik fedezeti és költség vonzatát...különös tekinettel a hitelnyújt´kilétére és annak a bemutatására hogy az egyrészt miböl afdott hitelt másrészt bizonyítsa hogy azok mindenki számára elérhetöek voltak.
6.) APEH ellenörzések jegyzökönyvével hogy a megszerzett cég milyen támogatásokban részesült és azok hogyan szolgálták a közcélt...pl több adó??? több munkahely??? stb...
7.) Off.shore tulajdon esetén a tulajdonos szeméklyes megjelenésével mutassa be a bankszámlájának forgalmát.

Ha ilyen nincs irány a család a stadionokba szétszórva miut´´an a vagyont elkobozták....

További sok sikert! Rem´elem még találkozunk:)

6.Lenin 2017.12.12. 16:50:55

@1ghost:

Te Köcsög!

Engem nem zavar(na) a véleményed, mert eltér az enyémtől, pláne, ha inkább azt írnád le, és el is magyaráznád, én miben is tévedek, esetleg.
Vagy már olyan stádiumban vagy, ez nem megy? Rajzold le, vagy mutogasd el, hátha valami leesne belőle.
Nehogy félreértsél, 1 mp-ig se sajnállak, neked ezt adta a sors, az meg kegyetlen. Ez van.

inteligencs elenzeki 2017.12.12. 17:06:40

Tök mindegy mi van a háttérben, a lényeg az, hogy ami most történik, az nem tesz jót a jobbiknak. A ballib oldal szavazói még nem bíznak vonáékban, (többségük később sem fog bízni bennük) a régi radikális szélsőjobbos hívek meg már nem bíznak vonában. Én úgy gondolom, hogy azt jól tették, hogy elmozdultak a szélről középre, azonban ezt túlzásba vitték az utóbbi időben, így az addig masszív szélsőjobbos szavazói kör leszakadt róluk.
A végkifejlet az lesz szerintem, hogy megalakul majd egy új szélsőjobbos radikális párt, valószínűleg a jobbikból kiválva, (legalábbis részben) a Vonáék meg mennek a lecsóba, vagy betagozódnak a Fideszbe.

6.Lenin 2017.12.12. 17:22:22

@Comte de Gippaud:

Miből gondolhatta a Jobbik (mögött álló agytröszt, ha van ilyen) , hogy megúszhatják a plakátügyet? Előtte ugyanezért csesztették a Fideszt, aztán amikor azok hoztak egy törvényt, miért nem papírozták le? Nagyon amatőr hiba (vagy annak látszik). Netán szándékosan vetették be velük? Akkor még amatőrebb hiba.
A középre húzódásról, lett volna (honnan?) annyi szabad választó, hogy egy ütőképes párttá fejlődhettek volna?
Tényleg elképzelhető, hogy hosszútávon Európában egy kifényezett nácinak elkönyvelt párt hatalomban maradhatott volna? Nagyon amatőr párvezetésre utalnak ezek , vagy tényleg ennyire naivak lennének a mögöttük állók?
Simicska 5lete lenne? Akkor miként adhatott tanácsokat a Fidesznek? Vagy ott nem is hallgattak rá?

inteligencs elenzeki 2017.12.12. 17:39:38

@6.Lenin:

"A középre húzódásról, lett volna (honnan?) annyi szabad választó, hogy egy ütőképes párttá fejlődhettek volna?"

Fene tudja. Ha nem indultak volna antiszemitizmussal, amit most kétségbeesett és túltolt gesztusokkal próbálnak negligálni, akkor lehetett volna talán esélyük a finom középre sasszézással kapcsolatban. Így azonban olyan a dolog, mint amikor vörös borba tejet keversz. Sehogy se jönnek össze az ízek.
Annak idején az antiszemita megnyilvánulásaik balf.szságok voltak, mert a lakosság egy részét eleve kizárták a szimpatizánsi körből, a mostani szereplésükkel meg még a meglévő kőagyú támogatók is lepattannak tőlük.

andalgó kandalló 2017.12.12. 17:41:32

Én mindent el tudok képzelni, még azt is, hogy a választások előtt kibékülnek...

6.Lenin 2017.12.12. 18:24:17

@Comte de Gippaud:

Kösz, nagyjából én is ezt gondolom. Néhány éve pont ezekkel érveltem egy kőkemény jobikossal szemben, hogy saját maguk teremtették meg az esélytelenségüket a kormányzáshoz.
Azt megértem, hogy azért jöttek létre, hogy összerántsák a hasonló gondolkodásúakat, mert sajna vannak minden közösségben, de sehol nem haladják meg a 10-15 %-ot, sőt koalíciós partnernek sem elfogadhatóak ma Európában.
Ha eltávolodnak a politikájuktól, elvesztik a táboruk nagy részét, a többi oldal meg már foglalt. A néppártosodáshoz nem volt elfogadható ideájuk, szabad választó meg végképpen nem. Rossz 5letek sorozatát követték el.
Szerintem is.

morph on deer 2017.12.12. 18:28:56

@6.Lenin:
“A többi egy elfogult vélemény.“

A többi szakmailag megalapozott vélemény
Nem (csak) arról van szó, hogy nem tetszik,- ez nem ízlés kérdése - hanem zavaró a szakmai hozzáértés nagyfokú hiánya.
A fidesz és/vagy kormány plakátjait biztos, hogy dilettáns(ok) tervezi(k) és/vagy hagyják jóvá, ez kilométerekről látszik. Mint ahogy az is, hogy nem a minőség számít, hanem a ‘kapcsolatok’.
Gondolom véletlen..;)

2017.12.12. 18:31:23

Ez egy hatalmas baromság. Simicska elég komoly pénzt bukott azon, hogy nem ő az Orbán kúrmány elsőszámú építtetője, beszállítója.

Ami a jobbikot illeti, kurva gyorsan ki kell találniuk valamit, különben mennek a süllyesztőbe, mint a Miép anno. A kisebbségi komplexusos, rettegő választóik felelősökre és ellenségre vágynak, amit ez a jobbközépre húzódás nem garantál.

Ilyen plöttyedt ellenzéki politizálás mellett maradni fog a felcsúti rohadék, meg az enyveskezű sleppje.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.12. 18:32:11

@monddazigazatmar: Ne irigykedj. Te mindig is csak egy kis csóringer pusztaparaszt maradsz a trabidban feszengve. Nem szégyen az kisöcsém. A jólét pedig bizony azt jelzi mennyire modern eszközöket használsz. És én még ehhez boldog is vagyok a családom körében. No erre varrjál gombot kisöcsi. Lehet így is megöregedni, és élni, meg úgy is ahogy te pöfögsz a harmincéves trabidban. Nem szégyen az. 42 ezerből is meg lehet élned, fideszbirka!

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.12. 18:42:05

@nemecsekerno_007: Én csak azt írtam bunkókám( a gyökérre válasz), hogy én hitellel a vagyonomat gyarapítom. Aki meg hüle a pénzügyekhez gyűjtse a pénzét 70 éves koráig 1%-os kamatra leszarom, utána meg élvezze a vagyonát pár évig, ha ezt akarja. Én inkább vettem fel okosan hitelt fiatalon azt befektettem, majd fiatalon élveztem a hasznát. Jelenleg 60 évesen ott tartok hogy mindenem megvan. Nekem ez így jó.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.12. 18:46:06

@nemecsekerno_007: Lapostévé hitelre? Én olyanokat a zsebpénzemből veszek. A hitel a nagyobb értékeknél gazdaságos, befektetve jövedelmező, pénzt fialó dolgokba.

6.Lenin 2017.12.12. 18:48:26

@morph on deer:

Én személy szerint szarok a plakátokra bárki is csinálja. Mindig is utáltam ezt a fajta információ közlést.
Ezek után gondolom felesleges bármelyiket is szakmailag értékelnem.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.12. 18:51:18

@6.Lenin: A fidesz ahogy felívelt, olyan ütemben el is fog konyulni. Arra ne legyél büszke, hogy ezeket a tolvajokat támogatod. Én inkább elbújnék szégyenemben.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.12. 18:57:19

@konrada: Az orosz nyersanyagra támaszkodás már a múlt. A szénalapú nyersanyagok felhasználásának kora leáldozóban.

Jakab.gipsz 2017.12.12. 18:58:28

@paragrafus:

Itt van a bibi, hogyan tudod megállapítani azt, hogy tilos hazudni és bebizonyítani.

Tehát ha valami nincs megtiltva, azt szabad ezt állítod. Rendszerint az igazságot követeljük meg, a hazugság nincs megtiltva.

Hol ott a hazugság lényege az, hogy az ami hazug, az soha sem válhat valósággá. Lásd kommunizmus elmélete. Ez pedig az idővel van összefüggésben.

Attól a ténytől független, hogy a hazug állításokat megfogalmazók már meghaltak.

6.Lenin 2017.12.12. 19:01:56

@bluebear:

Természetesen 1x mindenki eltűnik, én is, te is. A Fidesz is, és ha még az én életemben, akkor keresek másokat akikre voksolhatok, ha nem lesznek, akkor nem voksolok és továbbra is azt csinálom , ami nekem tetszik.
Mikor, és hol írtam, hogy büszke lennék a Fideszre? Nem vagyok büszke sok mindenre velük kapcsolatban, de talán jövő tavasszal is rájuk adom a voksom.
Mást nem látok, akikre szívesen voksolnék. Hülyékre meg minek.

inteligencs elenzeki 2017.12.12. 19:19:26

@6.Lenin:

"Mást nem látok, akikre szívesen voksolnék. Hülyékre meg minek."

Ennyi.
Nálam is marad a Fidesz, ahogy sokaknál is. És nem a gyengécske plakátok miatt. De még csak nem is a migráns kérdés, ami erre inspirál, hanem egyszerűen a kormányzati teljesítmény.
Egy csőd szélén álló országot vettek át, egy világgazdasági pangás közepette. Mégis kikormányozták a hajót.
Ha összevetjük ezt azzal, hogy a szocik idején már 2016-ban szarban volt a büdzsé, amikor még híre hanva nem volt a válságnak, elég egyértelmű a kontraszt.
A többit leszarom. Ennek tükrében, még akkor is a Fidesz lenne a nyerő, ha anno a szocik semmit nem loptak volna. Balfasz és könnyelmű kormányzás tudja a legtöbb kárt okozni egy országnak.

6.Lenin 2017.12.12. 19:42:58

@Comte de Gippaud:

Igen, nem kell mindig mindent túlbonyolítani. 1xűen eldöntendő kérdés, ha az ember kívülről is képes szemlélni a dolgokat. Szerintem is.

2017.12.12. 19:48:12

@Comte de Gippaud:"Nálam is marad a Fidesz"

Nem is feltételeztem, hogy leállsz a hazudozással meg a lopással. Lehetne, hogy ezzel nem itt reklámozod magad, troll? A kutya se kíváncsi rá, hogy mennyire szereted a cigó vezíred seggét nyalni.

6.Lenin 2017.12.12. 19:49:36

@Magyar Gábor6817:

Igen fasiszta párt, de kurva nagy szerencséd, hogy fogalmad sincs, hogy milyen egy igazi fasiszta párt, vagy mit is jelent a fasizmus.
De azért gondolom elvagy magaddal , és ez a lényeg. Nem vetted még észre, ha ilyeneket mondasz nyilvánosan akkor kicsik szánakozva néznek rád?
Ha nem, akkor ne is erőltesd ezt a vonalat. Sokkal jobb szép csendben leélned a tyúxaros hátralévődet.

2017.12.12. 19:50:23

@Magyar Gábor6817: "a fide$$ is fasiszta párt "

Ja, a legredetibb: cigó vezírrel... A hülyéknek jó így is.

2017.12.12. 19:55:41

Itt a nagy esély és a vízválasztó: most fog kiderülni, hogy mire jó a Jobbik. Eltakarítani a fideszbűnözést vagy megszavazni a törvényeiket.

2017.12.12. 20:00:29

@6.Lenin: Mit vergődsz itt, batyufasz? Annyit loptál már, hogy most ráérsz? Nem fogod fel, hogy senkit nem érdekel, ha a cigó vezíred seggét nyalod? Magánügy: legfeljebb a tusnádi pride-on hirdetheted magad, gyíkarc komcsi, mert itt szart sem érsz.

dare 2017.12.12. 20:03:34

@6.Lenin: Visszatértem.
Vannak ugye berendezkedési formák, amik demokratikusak és autokratikusak lehetnek.
Namármost azok az országok, amelyket felsoroltál, azok erős befolyás és ráhatás hatására ha akarnának se tudnának demokratikus berendezkedést maguknak kieszközölni.
Nekünk viszont van választásunk, eldönthetjük melyiket szeretnénk.
Aki nem demokratikusat akar, azt elzavarjuk.
Ez a tézis most viszont megdőlni látszik, ami nagyon nem egyezik az én demokratikus elveimmel.
Itt már mindenki ellenség, aki nem úgy lép, ahogy azt szeretnék.
Aki ennek örül, az pedig szerintem bolond.

1ghost 2017.12.12. 20:05:44

@Comte de Gippaud:

Hehehe. Szarházi orbánfaszkalap. Lebuktál te szánalmas bohóc. Kilométerekről bűzlesz ezen a nickeden is.

dare 2017.12.12. 20:09:46

@6.Lenin: Fasizmus=Szélsőséges tekintélyuralmi, nemzeti értékeket előtérbe helyező politikai nézet.

Ahol a nemzeti értékek és a nacionalizmus csak máz.
A Fidesznek nem kellett még harcolni a nemzetvédőkkel, de ha így folytatják csak idő kérdése.

dare 2017.12.12. 20:20:10

@Comte de Gippaud: "Balfasz és könnyelmű kormányzás tudja a legtöbb kárt okozni egy országnak"

Teljesen igaz.

6.Lenin 2017.12.12. 20:23:16

@dare:

"Nekünk viszont van választásunk, eldönthetjük melyiket szeretnénk.
Aki nem demokratikusat akar, azt elzavarjuk. "

1:1

Az első mondattal 1etértek, a másodikkal nem. Csak előtte tisztázni kéne, hogy ki, mit is ért a "demokratikus" alatt.

Jövő tavasszal lesz is lehetőség dönteni, demokratikusan. Ha pl egy párt vét a törvények ellen, és ezért kizárható, akkor az is demokratikus. Nem lett volna szabad olyan ügyekbe bonyolódni, ami ide vezet.
Természetesen ezt lehet készakarva is. nincs esély a győzelemre-rajtuk múló okokból-akkor a felelősséget megpróbáljuk másokra hárítani.
Kb ez a játék megy az ellenzék egyes tagjainak a részéről. Nincs demokratikus esély, kitalálunk olyasmiket, amivel lejáratjuk ezt az intézményt is, mint eddig szinte minden valóban demokratikus intézményt.

Nekem a politikában is a szabad verseny jelenti a demokratikus megoldást. elmondom, mit is szeretnék, aztán a választókra bízom a döntést, és elfogadom az eredményt. amennyiben én lennék kisebbségben, megkeresném, hogy miben hibáztam, ÉN, és nem próbálnák minden más faszságra hivatkozni.

Jó néhány éve ismertek a lehetőségek mindenki előtt. Aki nyer, az nagyon nyerhet, és erős felhatalmazással kormányozhat. Óriási lehetőség mindenki számára, különösen, ha látjuk mi zajlik Németországban, Ausztriában a kormányalakítással.
2010-től, de legalább a 14-es vereség másnapjától kellet volna keresnie az ellenzéknek a megoldást. Képtelenek voltak erre.

Van 6 millió választásra jogosult polgár, akik nem a jelenlegi kormánypártokra szavaznának. 2-3 millióval már nyerni lehet.

Aki ebben a helyzetben nem talál megoldást a nyerésre, az miért is szeretne hatalomra kerülni?

dare 2017.12.12. 20:36:58

@6.Lenin: A demokráciát nem csinálni kell, hanem hagyni kell önállóan gondolkodni hagyni az embereket.
Az agymosás, hazudozás, megtévesztés, az nem demokrácia.
Itt belerúghatnék egyet a szocikba, de már ahhoz sincs kedvem.
A törvények ellen való vétkezés az kicsit a kormányoldal szájából furcsán hangzik.
Azok akik nem képesek úgy megmérettetni magukat, amikor már 57%-ra mérik őket (na persze), az már lovagiasság szempontból is hagy némi kinevetnivalót maga után.
Nem tudok ennek tapsolni, még akkor sem, ha igazuk van.
Ha cikázna a Fidesz a pálya közepén, és holo jobbra, hol balra rúgva egyet nem provokálná meg ingerelné a választókat, foglalkozna az egészségüggyel és az oktatással (úgy ahogy kell),kevesebb korrupció lenne, és a demokráciát nem ilyen szabadon értelmeznék szerinted szólnék én egy szót is?

dare 2017.12.12. 20:39:50

@dare: Ha nem cikázna helyesen.

Így nem lehet nyerni.
ÍGY NEM LEHET NYERNI!!!!

6.Lenin 2017.12.12. 20:56:27

@dare:

Sejtettem, hogy kifogásokat keresel.
Én több, mint 30 évig vállalkozó voltam. Soha nem mások munkájának ócsárlásával próbálkoztam. Gyorsabb, olcsóbb, szakszerűbb munkával kísérleteztem. Bejött. Igaz ennek nagy ára volt. Többet kellett dolgoznom, állandóan képezni magam, beruházni eszközökbe, de hosszútávon megérte. Leszartam, hogy mások milyen szisztéma szerint szervezik a vállalkozásukat.
Mint megrendelő mik lennének az elvárásaim, ezek voltak az első gondolataim a kezdésnél. Miér képzelném el, hogy mások elfogadnák azt, amit én sem tudnék elfogadni másoktól. A többi jött szinte magától.

Attól, hogy bárkit legecizek, én már nem lehetnék egy nagy geci?
Mitől lenne jobb a polgároknak, ha mindent és mindenkit csak szidnék ?

Nekem érthetetlen, hogy ez másoknak miért olyan bonyolult kérdés?
Ha én nem tudnék valamit elfogadni, akkor milyen alapon várnám el, mások simán fogadják el tőlem?
Ez miért lenne más a politikában?
Na, jó, kicsit valóban más, hiszen rengeteg különböző érdeket kéne összecsiszolni valamilyen közösen elfogadhatóba.

Agymosás, hazudozás meg ilyenek.
Ki kötelez arra, hogy bármit befogadj belőle? Át kell lépni, mint a kutyaszart, vagy belelépni, ha a te kutyád szarta?
Nem tudod eldönteni, hogy neked mi az elfogadható? De az miért mások hibája?
Ha kisebbségben maradsz, az biztos, hogy mások hibája?

Mindenre van megoldás. Végső esetben egy szög a gerendában és erős kötél.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.12. 21:01:33

@dare: Az utolsó bekezdésed üres közhelyek gyűjteménye." Foglalkozna az egészségüggyel.." Mégis mit jelentsen ez? Nincs olyan állapota az egészségügynek vagy az oktatásügynek, amelynél az ellenzéki sajtó elégedetten csettintene. Mindig támadna ezügyben, mert ez egy hálás téma az ellenzéknek. A pechjük jelenleg az, hogy a 2015 óta tartó illegális migráns betelepítés jobban foglalkoztatja a lakosságot. Ráadásul ezt a kampányt a brüsszeli EU bürokraták is etetik folyamatosan-osotba módon..

taga20 2017.12.12. 21:05:05

@6.Lenin: "Én több, mint 30 évig vállalkozó voltam."

ha ez így lett volna, akkor nem tapsikolnál a fityeszrablásnak, a mészaros, tiborcféle szabadrablásnak!

6.Lenin 2017.12.12. 21:07:22

@EU zászlót mindenhova!:

Meg kell nézni a világ bármely országában, hogy mivel kampányol az ellenzék.

Majd mi rendbe tesszük az egészségügyet, meg az oktatást. aztán semmi sem történik, hiszen ezeket soha nem lehet rendbe tenni, hiszen állandóan változnak a követelmények, elvárások lehetőségek, ezek követésének a következményei évek múlva jelentkeznek.

Akik ezt ígérik eleve hazudnak.

6.Lenin 2017.12.12. 21:14:17

@taga20:

Én soha nem tapsoltam se Kádárnak, se Antallnak, se a Gyulának, se Orbánnak a többiekről ne is beszéljünk.
Én csináltam a magam dolgát, hol könnyebb volt, hol nehezebb, attól függően kik voltak hatalmon. Ennyiben érdekelt a dolog. Én mindig megtaláltam a megoldást, ami nekem jó volt, ez a lényeg. Hál'Isten (?) eddig a legtöbbjüket túléltem, és nekem ez a fontosabb.

dare 2017.12.12. 21:17:34

@6.Lenin: Kifogás?
Nehogy már azt mond nekem, ez neked tetszik, ami most történik?
Én most vagyok vállakozó.
Ajánlom próbáld ki magad most a kkv szektorban, mire lehet most jutni olcsóbb, szakszerűbb, és gyorsabb munkával.
Nem állítom azt, nem éri meg, de azért na, lehetne könnyebb.
Persze nem lesz, de emiatt nem siránkozok.

Mitől lenne jobb?
A megítélésed lenne jobb, én nem szoktam szidni senkit, általában engem szoktak szidni a nagyon jól informált emberek, de nem szoktam felvenni a szidalmakat.
Mérgező a beszéd.
Annyira mérgező, hogy az már fizikai fájdalmat okoz.
Persze a Fidesz erről nem tehet, Áder is kimondta a szót, csak az ellenzék a g.ci.

"Ki kötelez arra, hogy bármit befogadj belőle?"
Szerinted befogadom.
Viszont nem tudom átlépni, nem lehet, túl nagy.
Én tisztába vagyok az értékeimmel és a nézeteimmel, az lenne a jó ha más is tisztában lenne vele, és nem bújna fals ideák mögé, és nem onnan osztaná az észt.
A megoldási javaslatodat meg külön köszönöm.
Nem is értem mit küszködök itt.

dare 2017.12.12. 21:22:39

@EU zászlót mindenhova!: Közhely?
Üres közhely?
Nem azt akartad írni, túlzsúfolt kórházak ápolók és orvosok nélkül versenyképes fizetés nélkül?
Épp most beszéltem egy orvossal pár órája.
Este tudott csak elmenni a piszoárra, egyszerűen nem volt ideje.
De tudod mit, közhely az egész.

6.Lenin 2017.12.12. 21:26:58

@dare:

"Én tisztába vagyok az értékeimmel és a nézeteimmel, az lenne a jó ha más is tisztában lenne vele, és nem bújna fals ideák mögé, és nem onnan osztaná az észt. "

Az első részével tökéletesen 1etértek, de mi a fasz közöm van mások ideáihoz?
Igaz majdnem pedagógus pályára kerültem, de azóta egyáltalán nincs késztetés bennem mások nevelésére, megváltoztatására. Értelmetlen.
Meghallgatok másokat, elmondom az enyémet, aztán mindenki azt hasznosít belőle a maga számára amit jónak lát. Én ezért vagyok itt. Mindig van lehetőség tanulni is, és főleg szörnyülködni, hogy......mind1.

taga20 2017.12.12. 21:31:19

@6.Lenin: te folyamatosan a gecinek tapsolsz, és építed eszt a szar rendszert vele együtt, ami össze fog csuklani előbb-utóbb.

Csuti Ördögüző 2017.12.12. 21:41:24

En elhagytam a hazamat 2014ben, be nem orokre.

Szavazni megyek, Orbanra. Nekem nincs messze a kovetseg. Ha mondjuk a ballibnek lenne eselye, erosen gondolkodos lenne, h egyaltalan eremes-e megfontolni a hazatelepedest.

De ha a fidesz v. a jobbik lesz kormanyon, akkor okes. A Jobbik az uj fidesz a fidesz regi nagyraval raadasul, Orban meg vilagsztar. Nagy problema otthon nem lesz pedig hasalnak el a kormanyok Europa szerte.

6.Lenin 2017.12.12. 21:44:16

@taga20:

B+, én már csak a markomat tartom, mint nyugger, és az unokáimmal játszom, meg itt szörnyülködöm néha , hogy mennyi faszkalap szaladgál sokat szenvedett kis hazánkban.
Ja, és közben szól a blues, meg néha elszunyókálok.
Össze fog csuklani?
Szerintem az nem mostanában lesz, úgy, hogy ha nem haragszol, ezen most nem nagyon fogom magam felizgatni (még esetleg zaklatnám emiatt a szomszédasszonyságot is netán)

Csuti Ördögüző 2017.12.12. 22:00:21

A Jobbik - baloldal nagykoalicioval csak annyi a baj, h a baloldalon kivül senkinek se erdeke.

A Jobbik se hulye latta h amihez hozzaer a ballib annak vege van mint a botnak. Aht, koala partnerek, cegek, ujsagok. Kanyec. Arcvesztesrol nem is beszelve.

taga20 2017.12.12. 22:02:40

@6.Lenin: nyugger, nem vagy menthetetlen, me a zenéd jó!:)

na megyek alukálni, me én még nem vagyok nyugger, és tudod a felírókirovó rendszer miatt meg kell termelnem a nyugdíjadat, hogy aztán itt tugy ekézni engemet!:)))

zene!

www.youtube.com/watch?v=M_ciiCyxOJA&list=RDM_ciiCyxOJA

Scott Tenorman Must Die 2017.12.12. 22:05:46

@taga20: taga, ilyen zenéket azok a gimnazisták hallgatnak, akik két emoskodás között épp falcolgatnak a spleenjük miatt. kezdek aggódni érted, azt még neked sem kívánom, h szomorú legyél

6.Lenin 2017.12.12. 22:10:59

@taga20:

A jó munka alapja a kipihent melós.
aludj jól, aztán holnap légy szorgalmas, majd szorítok neked.

jó éjt,
mindenkinek. most az 1x követlek én is.

anyadmajma 2017.12.12. 22:19:01

@6.Lenin: te egy ilyen hazaáruló bolsevik geci vagy, mindig is a komcsik seggét nyaltad egész életedben, nem is várunk már mást tőled.
Mondjuk, remélem az összes unokádnak előjön valami krónikus betegsége, mert azt a gazdád neked soron kívül meggyógyítja. Ha nem ő, majd imádkozhatsz a fia egyházához, és attól gyógyulnak meg.

anyadmajma 2017.12.12. 22:21:03

@Csuti Ördögüző: nem hiszem, te hazaáruló bolsevik geci, hogy valakit is érdekelne, hogy kire szavazol, ezt mindenki tudja. Hiszen azért kapod a pénzt. És milyen keleten? mert hát ugye nem a hanyatló nyugatra mentél itt a keleti nyitásban, minimum azerbadgánba teveszopónak. Mert ott is csak arra használnának.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.12.12. 22:33:21

@6.Lenin: Erről beszélek. Megsúgom, sokan azok közül, akik véres szájjal szidják a hazai E.Ü. rendszert, sírva menekülnének haza, ha megtapasztalnák mondjuk a brit állami egészségügyet.
Egyébként azt is sokan elfelejtik, hogy a 2010 utáni kormányraszkadt rá a Ratkó generáció. Jelentős többletterhet jelentve mind a nyugdíj, mind az egészségügyi kasszának..

morph on deer 2017.12.12. 23:21:36

@6.Lenin:
“felesleges bármelyiket is szakmailag értékelnem.”

Természetesen.
Viszont én pechemre úgy vagyok vele, mint pl ha neked jó a hallásod és közben bármerre mész hamisan énekelnek körülötted...
(Tudom, vegyem le a szemüvegem! :)

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.12. 23:52:13

@Scott Tenorman Must Die: Nem felejthettem el azt amiről nem tudok. Egyszerűen eszközt váltottam, és valami rejtélyes okból kifolyólag a mobilomon mindig ezt a macit hozza elő. Láttam, hogy kék maci vagyok, tudok is róla, de nem kínlódok a változtatással. Jó ez így ahogy van, aki akarja úgyis észreveszi hogy változott.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 00:00:13

@EU zászlót mindenhova!: Orr bán a betegekkel, szegényekkel nem törődik. A fidesznácik csak az erős, lovon vágtató, azt szőrén, egyszálcsupaszfaszban megülő, hátrafelé nyilazó, barna szemű férfi és nő által magyarföldön a pusztánnemzett, szőrösmellkasú és hátú igaz hazafiakat szeretik, akik még az influlenzavirust is hátrafele nyilazva terítik le.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 00:21:09

@Scott Tenorman Must Die: Úgyhogy ne lepődj meg ha szellemlovasként megjelenek pár nicknéven még. Van még két tabletem, 3 másik okostelefonom, 2 asztali gépem és 3 laptopom. Az hogy éppen melyiken vagyok bejelentkezve a tartózkodási helyemtől függ. Fogalmam sincs ezeken hogyan regisztráltam erre az ezer blogra, amik itt megjelennek, sokszor engem is meglep ez a sok nicknevem. Úgyhogy koncentrálj erősen, hogy észrevedd a változást.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 00:34:27

@bluebear: Voltam én már pius pápa, mormogó manó, csöpögő pöcsű csöpi, szuszogó szöszi, postumus mamusz, fortyogó faszi, dühöngő dagi, szőrösfaszú szaki, kopasz kuki. Mikor éppen milyen kedvem volt.

eßemfaßom még áll 2017.12.13. 07:36:06

@taga20: Remélem habony rendesen befizeti a nyugdíjjárulékot a kommentjeid után,. A munkásságod minden pénzt megér neki.

eßemfaßom még áll 2017.12.13. 07:39:50

@bluebear: Már értem, hogy miért fixa ideád, hogy te vagy a másik ember az interneten aki kommentel csak a másik 30bnicken veled szemben.

A kezelőorvosd irja már belőled a könyvét?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 09:01:21

@eßemfaßom még áll: De amikor kérdeznek tőlem valamit legalább nem szoktam sem az öltönyöm gombjait babrálni, sem a nyelvemmel a számat nyalogatni, csokispapírt majszolni, szotyit okádni magam köré, a kertembe focistadiont építeni, bőszen pislogni, zsebrebaszott kézzel, magasan hordott állkapoccsal szónokolni, tömegek előtt mekegni-makogni, brekegni- ugatni. Nem kezeltek grazban sem, igaz nem is vagyok 2 millió birka pásztora, miniszterelnöke.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 09:05:22

@eßemfaßom még áll: És amikor megkérdezik tőlem hány éves vagyok nem azzal válaszolok december 12.- én, hogy kellemes húsvéti ünnepeket kívánok. Úgyhogy nekem abszolút nincs szükségem kezelőorvosra, ellentétben a csuti pszichopatával.

6.Lenin 2017.12.13. 09:38:05

@bluebear:

Ez igaz, hogy te nem szoktál ilyesmiket csinálni (bár személyesen nem ismerlek hál'isten), csak mindenkit utálsz, aki tehetségesebb nálad, és mindent elkövetsz, hogy emberileg megalázhasd. Ez se semmi. Nyilván az ilyen lelki torzulásokra is meg lehetne találni a szakkifejezést. Miért kell valakit emberileg is megalázni, ha másként gondolkodik?
Megnyugtat, elfelejted a saját torzulásaidat?

2017.12.13. 09:43:58

@bluebear: "Nem kezeltek grazban sem, igaz nem is vagyok 2 millió birka pásztora, miniszterelnöke."

Pedig neked nagyobb szükséged lenne kezelésre...
(apropos... a sunyi ballib sejtetés mögé sikerül végre, sok-sok év után valamiféle bizonyítéknak tekinthetőt állítani? Vagy elég az alattomos pletyka? Mint ne túl régen, amikor Orbán eltűnt Horvátországba nyaralni... gyorsan szárnyra kapott újfent a mocsadék propagandisták köréből a 'hír' Orbánt Grazban kezelik, mert majdnem teljesen megháborodott... aztán másnap megjelent a kép, amin éppen egy horvát étteremben vacsorázott :)
Szóval szar hazug vagy, ha szép mimimikával teszed is, ahogyan azt tanították...

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 10:08:06

@Womb Raider: Már a fenti képen is látszik hogy a nyelvével babrál, nyomkodja a pofáját kifelé. Idegesen babrál az öltönye gombjaival, a száját nyaldossa. Ez már tipikusan a romló idegállapot kezdeti tünete. És most például semmi oka nem lenne rá, korlátlan hatalma van, rengeteg seggnyalója, akik még a kútba is utána ugranak. Mitől retteg ennyire ez az ember? Ha valótlanul támadják, akkor cáfoljon, bizonyítsa az ellenkezőjét ha nem bűnös, ne remegjen itt nekem, mint egy óvodás!

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 10:16:00

@6.Lenin: Itt szó nincs arról, hogy utálnék mindenkit, aki tehetségtelenebb nálam. Itt arra próbálok rávilágítani, hogy egy szarkeverő öltönyös jogászgazember, egy semmirekellő,, egész életében a parlamentben tollászkodó, életében egy percet nem dolgozó, csak állandóan pofázó pszichopata politikus az orrotoknál fogva vezet benneteket.

6.Lenin 2017.12.13. 10:21:02

@bluebear:

" Ha valótlanul támadják, akkor cáfoljon, bizonyítsa az ellenkezőjét.."

Nagy ritkán megnézem a parlamenti vitákat. Nagyon szeretik kérdezni a me-öt.
Próbáld beleképzelni magad.

Mondjuk zajlik a vita bonyolult hazai, nemzetközi problémákról, aztán feláll egy nagyon okos, tökéletes emberi lénynek látszó valaki, aztán papírból felolvassa a világ legégetőbb kérdését:
-Miniszterlernök úr, miért izzad az ön lába?

Te miként reagálnál? (A szitu természetesen elnagyolt, de jellemző)

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 10:26:07

Csak nehogy megtépje a balsors a magyar népet, hogy teleki pál után még egy miniszterelnöke önkezével vet véget életék. Addig jó ameddig csak a száját harapdálja, a bal szemével pislog, gombokkal matat, tiszta ősz és dagi lesz.

6.Lenin 2017.12.13. 10:27:00

@bluebear:

"egy szarkeverő öltönyös jogászgazember, egy semmirekellő,, egész életében a parlamentben tollászkodó, életében egy percet nem dolgozó, csak állandóan pofázó pszichopata politikus az orrotoknál fogva vezet benneteket. "

Tulajdonképpen most igazoltad, amit írtam. Halvány fingod sincs, mit is jelent ma egy országot kormányozni, még akkor is, amikor a jelenlegi körülményeket figyelmen kívül hagynánk. Ha figyelembe vesszük akkor szerinted hány ember lenne ma képes ezt a munkát elvégezni-ilyen szinten- anélkül, hogy beleőrülne?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 10:30:42

@6.Lenin: Megmondanám neki, hogy azért mert melege van. Ha paraszt is lennék hozzá, mint a csuti, akkor még azt is hozzátenném, hogy mert nem gore-texes a gumicsizmám.Tömören, velősen.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 10:37:50

@6.Lenin: Ellentétben veled én úgy vélem, hogy nagyon sok ember képes lenne elvezetni ezt az országot. A demokratikus világban erre rengeteg példa van. Ne képzeld, hogy erre csak egy isten és középkori király képes. Ha jó szakemberekkel van körülvéve( ez a politikailag átszőtt fideszben szinte lehetetlen),akkor az érdemi munkát nem is ő, hanem a beosztottjai végzik. Egy jó vezető nem maga pakolja a zsákokat árvíz idején, és nem maga dönt mindenről, mi t orr bán vajda.

6.Lenin 2017.12.13. 10:40:58

@bluebear:

Én még emléxem a mindenki Árpi bácsijára, meg Sólyom L-ra is. Úgy vannak előttem, mint akinek állandóan tele a gatyája, vagy éppen abban a pillanatban szarta össze magát.

De el tudtam képzelni, hogy milyen nehéz lehet egy tehetségtelen, dróton rángatott embernek ezt a feladatot ellátni. Soha nem támadtam volna őket ezért. Csupán feltettem magamban a kérdést: minek vállalta, nincs önkritikája?

Igaz Orbán estében az utóbbi kérdést fel lehetne tenni, és talán egy személyes találkozásnál meg is kérdezném tőle. Én biztosan nem vállalnám.
Én már néhányszor felálltam volna a parlamentben és a sok okosnak megmondtam volna, hogy nyalják ki a seggem, és ha nem tetszik menjenek a P-ba.
Jóval kisebb a tűrőképességem határa.

6.Lenin 2017.12.13. 10:51:21

@bluebear:

Azért kékmedve barátom, ha visszatekintek csak az én életemben, nem kellene nagyon megterhelnem a zagyam a megfelelő emberek kiválasztásában, akik ilyen szinten próbálták ezt az országot a felszínen tartani. Természetesen mindig lehetne mondani, hogy talán lehetne jobban is, meg másként, meg.....sok faszságot össze lehetne hordani, de a gyakorlat a legjobb mérési eszköz.
Elméletileg én is képesnek tartottam magam fiatalon az összes jó színésznő meghágására, De 1el se jött valahogy össze, de ezért soha nem hibáztattam másokat.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 11:35:05

@6.Lenin: Nem azonosak a körülmények, így össze se lehet hasonlítani. Ekkora gazdasági növekedést, mint orr bán dupla marshall segéllyel felérő eu támogatással szerintem még az öreganyám is képes lett volna produkálni. Azonban ami sokkal rosszabb, hogy az országot politikailag megosztotta, a demokráciát szétbaszta, a politikailag független szervezeteket beszántotta. Szerintem ez történelmi bűn, amiért felelnie kell. És ezzel az álláspontommal nem vagyok egyedül.

6.Lenin 2017.12.13. 11:45:48

@bluebear:

"És ezzel az álláspontommal nem vagyok egyedül. "

Tudom.

www.atv.hu/belfold/20171213-iranytu-intezet-tovabb-erosodott-a-fidesz-kdnp-a-dk-elozi-az-mszp-t

És ez így van jól, vagyis nem. Nincs megfelelő alternatíva, sajnos.
A véleményeddel meg nem tudok mit kezdeni, cáfolni nem érdemes, vagyis felesleges, hiszen kőkemény meggyőződéssel nem lehet mit kezdeni.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 11:59:17

@6.Lenin: Ne higyj el mindent, amit látsz. Egyébként meg orrbanisztánban már nincs demokrácia, így a felmérések eredményei is, ahogy a választások is manipuláltak. Kádárt is, hitlert is, sztálint is, castrot is, chavezt is millión imádták, aztán láthattuk mi lett mindegyik rendszer eredménye. Aki erőszakkal és a valóság elferdítésével próbál hatalmat gyakorolni erre a sorsra jut hosszabb távon. Pillanatnyi sikereket el lehet érni, de előbb-utóbb utolérik a sánta hazug kutyát és a csicsás korsó is összetörik.

eßemfaßom meg áll 2017.12.13. 12:00:58

@bluebear: "Úgyhogy nekem abszolút nincs szükségem kezelőorvosra, "

első lépés a gyógyulás felé az lenne, ha ezt átgondolnád.

eßemfaßom meg áll 2017.12.13. 12:03:44

@bluebear: "Aki erőszakkal és a valóság elferdítésével próbál hatalmat gyakorolni erre a sorsra jut hosszabb távon."

Ferit azét sikerült másfél ciklus után elzavarni a picsába szóval megnyugodhatsz

eßemfaßom meg áll 2017.12.13. 12:04:48

@bluebear: "Pillanatnyi sikereket el lehet érni, de előbb-utóbb utolérik a sánta hazug kutyát és a csicsás korsó is összetörik. "

Ne utalgass ilyen nyiltan a Feridre

eßemfaßom meg áll 2017.12.13. 12:05:19

a blogmotor még mindig faszta

6.Lenin 2017.12.13. 12:06:31

@bluebear:

"Ne higyj el mindent, amit látsz. "

Tudom, hogy ez így van. Megpróbálok csak neked hinni, de még küszködöm vele, adj még egy kis időt. Igyexem, ígérem.

2017.12.13. 12:08:54

@bluebear: Nagy neked ez a kabát... az innen-onnan összekukázott zugpszichológusok tendenciózus személyiségelemzéseivel próbálsz villantani.. közben valójában mellébeszélsz, mert semmi, de semmi kézzelfogható bizonyítékod nincs a rágalmadhoz. A (feltételezett) betegség még nem jelenti azt, hogy terápia alatt (főleg nem gyógyszeres) alatt állna. Persze, ha manifeszt alkoholista lenne, mint vezérlő csillagotok, Juncker, attól biztosan elalélnátok. Továbbmenve... ha személyiségzavarokat, azok jeleit keresed, a filantróp DIY messiásotok is jó alany lehet...csak siessetek, mert aztán már lassan exhumáltatni kell...

" Ha valótlanul támadják, akkor cáfoljon, bizonyítsa az ellenkezőjét.."

Na, ha egyszer egy jobb világban bíróság elé citálnak rágalmazás okán, remélem veled kapcsolatban is ilyentén alkalmazzák a törvény betűjét...

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 12:09:22

@6.Lenin: Most ezt a felelnie kellt ne úgy értsd, hogy börtönbe verik. Ennek az embernek már kakukk! Először csak a gombjait markolássza és a nyelvét harapdálja, majd szép lassan elkezd remegni a keze, őszülni és hullani a haja, pislogni a bal szeme, görbülni a háta, meszesedni az agya. A sors megbünteti az ilyen jellemtelen embert, ha a környezete erre nem is képes.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 12:38:24

@6.Lenin: Nem írtam, hogy nekem higyj. Vonatkoztass el ettől és csak a saját kútfődre támaszkodj. Amiket itt írogatok pusztán magánvélemény, arra alapozva, amit látok. Gondolom a parlamenti közvetítést nem manipulálja valami videoszerkesztővel. Habár ahogy ismerem orr bánt és gátlástalan hordáját lassan azt is megpróbálja, mint castro. A remegő, gombokat markolászó kezeit majd kiretusálja egy seggnyalója pár millióért.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.13. 13:38:44

@bluebear: természetesen :)))) namost a tények tükrében elég gyenge, amikor a másikat vádoljátok több nicckel (annak ellenére, h mindig ti buktok be)

2017.12.13. 13:39:21

@bluebear: Hagyd már abba... ugyan, mégis, kitől és miért is kellene félni? Pont azon zünnyögtök, hogy senki nem von itt soha senkit felelősségre.. (Lehet benne valami, hirtelen Demszky, meg Gyurcsány jut eszembe, meg egy kilométer hosszú névsor, pedig csak a ballib rablókat kezdtem sorra venni..)

6.Lenin 2017.12.13. 13:40:50

@bluebear:

Remélem is, hogy ezt a felelősségre vonást nem úgy képzelitek-a jogállamiságért ordibálva-, hogy a villamosról, troliról fognak embereket lerángatni, és akasztani.

Ha az Orbán ellen lenne ilyen bizonyíték, már régen felhasználta volna ellen az unió, Soros, meg az összes lefizetett jogvédő banda. Valószínűleg nincsenek ilyen jogi bakijai Orbánnak. Ez a szöveg, amit te is nyomsz, a csőcseléknek szól. Be is veszik.

Mit képzelsz az uniós támogatások egy része nem szivárog vissza? Az eddig volt MNB elnökök, pénzügyminiszterek véletlenül csücsülnek nagy nyugati bankoknál, papíron? Talán be sem engedik őket, nehogy valamilyen balfaszságot csináljanak, de így fizetik ki, hogy hagyták kirabolni az országukat.
Úniós vezetők tartanak előadásokat több százezer dollárért diákéknak, bukott amerikai elnökök detto, mit gondolsz miért?
Ezek a rendszerek így működnek, mindig utólag derülnek ki, hogy korruptak voltak. Nem, nem voltak korruptak csak azok, akik valamiért útban voltak, csak róluk derül ki.

Érdekek mozgatják a világot. a valóságban néhány ember kezében van minden, bankok,termelő eszközök, minden. Pénzért meg a legtöbb ember megvehető, főleg a politikusok . lásd az unióban is.
Nincs itt semmi újdonság, több ezer éve ezek így működnek, és fognak is.
A lényege kérdés valójában, hogy téged mennyire hagynak ebben pancsikolni.
Szerintem most van lehetőséged bármire, ha nem tetszik elmehetsz ahová csak akarsz, azt csinálhatsz, amit akarsz, azt írsz, mondasz, amit csak nem szégyellsz.

Hogy esetleg te másként érzed? Lehet, vesztesek mindig voltak, vannak, lesznek ahol emberek művelik a politikát.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 14:22:50

@6.Lenin: Azt nem tudom milyen felelősségrevonás lesz, nem tisztem ítélkezni, azon rinyáljon, aki a bűnt elkövette. Ha meg földi bírók nem itélik el, a sors keze úgyis utoléri ahogy az előbb írtam.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.12.13. 14:26:56

@Scott Tenorman Must Die: Én nem vádoltam senkit több névvel, leszarom, tőlem ezer alakod is lehet.

6.Lenin 2017.12.13. 14:54:19

@bluebear:

Ezt el tudom fogadni, abban hiszel, amiben jólesik. A te dolgod, semmi közöm hozzá.
Talán még meg is tudom érteni. Sok olyan embert ismerek, akik a saját tehetetlenségüket másokra hárítják, és bíznak egy földönkívüli igazságszolgáltatásban, ha ez megnyugtat (sőt nem is tudnám cáfolni sem).

2017.12.13. 15:08:43

@6.Lenin: " Az eddig volt MNB elnökök, pénzügyminiszterek véletlenül csücsülnek nagy nyugati bankoknál, papíron? "

Óhhh... mennyire jól látod! (Csak ezek az emberek szépen kikerülnek a reflektorfényből és az emberek csendben megfeledkeznek a Hegedűs hadnagyokról...
Németh Miklós és az EBRD alelnöki széke, 9 éven át tipikus példa erre.. pont a kritikus időszakban volt a megfelelő helyen, amivel kiérdemelte a jutalmat..

"Szerintem most van lehetőséged bármire, ha nem tetszik elmehetsz ahová csak akarsz, azt csinálhatsz, amit akarsz, azt írsz, mondasz, amit csak nem szégyellsz. "
Dehogy megy, dehogy megy... inkább nap mint nap "bejön a munkába" és jajong, hogy diktatúra van, nem is akármilyen, hanem illiberális fasizmus! aztán hazamegy és nem várja se fekete autó, se ballonkabátos ügynök..

6.Lenin 2017.12.13. 15:48:28

@Womb Raider:

És nem csak mennek a bizonyos bankokhoz, hanem jönnek is (Macron) a "szakértői" kormányokban, amiknek szinte egyenes következménye az adott ország eladósodása.
Mi is volt Barosso-val, melyik banknál is kötött ki ? Hol kötött ki Schröder ?
Nyugaton nincs korrupció, naná, csak finomodtak a módszerek.
Ki a fasz is választja az eus vezetőket? A biztosok többsége előtte "véletlenül" valamelyik soros brigádban volt vezető beosztásban, meg találkozgatnak is a főnökkel elbeszélgetéseken.

És ezek szinte mindennapos hírek, nem kell kutatni utánuk, csak figyelmesen kell olvasni, és nem is a sorok között.
süti beállítások módosítása