B1 blogcsalád



Soros visszavág - csúcson a filantróp üzletember és kormányfő konfliktusa

Szelestey Lajos összeállítása

2017. december 02. - Szelestey
  • Orbán rászabadította a titkosszolgálatot a civilekre, de bizonyítékkal nem szolgált, hogy azok tényleg törvényellenesen működnének.
  • Magyarország aligha fogadja el az észtek új javaslatát, mert nem akarja, hogy az EU menekültek befogadására kényszerítse.
  • Meg kell akadályozni, hogy Kína döntő befolyáshoz jusson a kelet-európai infrastruktúrában!

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

A választások közeledtével összecsapott Orbán Viktor és Soros György és ez új csúcspontot jelent kettejük viszályában. A jelentés azt idézi a miniszterelnöktől, hogy bevet minden eszközt, ideértve a titkosszolgálatot is, mert szembe akar szállni az üzletemberrel, aki szerinte megpróbálja megrendíteni a kormányt. A befektetőtől pedig azt emeli ki a hírügynökség, hogy Orbán alatt Magyarország elnyomóbb, mint a szovjet rendszer volt a hidegháború idején. Egyúttal veszélyes autokratának minősítette a politikust. A magyar vezető ugyanakkor nem részletezte, mire jutott az elhárítás a Soros által támogatott civil szervezetek és más csoportok hálózatának feltérképezésében. Daniel Makkonen, a Nyílt Társadalom Alapítványok szóvivője azt közölte, hogy két központot kívánnak létrehozni Debrecenben és Pécsett, ezek az idén és jövőre 1-1 millió dollárt osztanak szét a helyi oktatás, egészségügy, illetve a szegénység-ellenes küzdelem céljaira. A bevándorlással és a választásokkal ugyanakkor nem foglalkoznak és újabb irodákat sem nyitnak. A kormány képviselője egyelőre nem kívánt megjegyzést fűzni Soros véleményéhez. 

Bloomberg

bloomberg.jpg

Orbán Viktor egy lépéssel túlment az eddigi Soros-elleni vádakon és azt állította, hogy a „spekuláns” által finanszírozott NGO-k politikai pártok módjára lépnek fel. A most elkészült titkosszolgálati jelentésre hivatkozva kijelentette, hogy ezek a civil csoportok hivatalokat létesítenek országszerte a kormány ellen, annak migránsellenes álláspontja miatt. A tudósítás hozzáteszi, hogy az illiberális államért folyó küzdelem részeként Orbán szigorította a nem kormányzati szervezetek ellenőrzését, ha azok külföldről kapnak támogatást. Teleaggatta az országot dehonesztáló plakátokkal, rajtuk Soros fényképével, miután a pénzember a nyílt társadalmakat pártolja, és bőkezűen segíti a civil mozgalmakat.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Soros György ellenkampánnyal reagált az ellene zajló kormányhadjáratra. Előzőleg Orbán Viktor arról beszélt szokásos rádióinterjújában, hogy itt Magyarország szempontjából élet-halál küzdelemről van szó. A pénzember sokáig visszafogta magát, de azután a múlt héten már szükségesnek tartotta, hogy nyilatkozatban utasítsa vissza a hatalom állításait. Most pedig több videofelvétellel rukkolt ki, amelyeket közösségi oldalakon keresztül terjesztenek. Hogy megszólalt, annak egyik oka feltehetőleg az, hogy az Orbán-kabinet ráállította a titkos szolgálatot a Soroshoz kötődő szervezetekre. Az üzletember ugyanis közölte, hogy neki a magyar vezetés nem tud ártani, annál inkább viszont azoknak az embereknek, akiket elnyom Magyarországon. Utóbbiaknak a befektető segíteni kíván, ahogy csak tud.

NZZ

nzz.jpg

Orbán Viktor minden eszközt megengedettnek tart azokkal a szervezetekkel szemben, amelyekről úgy gondolja, hogy Soros György áll mögöttük, így a titkosszolgálattal figyelteti őket. A miniszterelnök azonban nem mondott semmit arról a tegnapi rádióbeszélgetésben, hogy ezek az NGO-k bármiféle törvénytelen tevékenységet fejtenének ki. Arra nézve sem hozott fel semmiféle bizonyítékot, hogy a „Soros-hálózat” valóban befolyásolni igyekezne a választásokat. A Nyílt Társadalom Alapítványok a többi között olyan egyesületeket és kezdeményezéseket segítenek, amelyek az emberi jogokért és a menedékkérők beilleszkedéséért dolgoznak. Közülük több is bírálja a kormányt, amely kerítéssel zárja le az országot a menekültek előtt és igen keményen bánik azokkal, akik oltalomért folyamodnak. Az interjúban különben Orbán ismét csak közellenséggé nyilvánította Sorost. Tegnap ért véget amúgy a nemzeti konzultáció, amelynek kérdőívét hivatalos közlés szerint 2,2 millióan küldték vissza, az adatot azonban nem lehet ellenőrizni.

Spiegel

der_spiegel_1.jpg

Orbán ráállítja a titkosrendőrséget Sorosra – éleződik a viszály a miniszterelnök és a milliárdos között. Utóbbi azt nyilatkozta, hogy a mai Magyarországon nagyobb az elnyomás, mint a szovjet időkben. A két ember egymás politikai ősellensége. A kormány jó ideje kampányt folytat a befektető ellen. Erre tett most rá egy lapáttal a politikus, amikor az elhárítással figyelteti a hálózatot, amelyet szerinte Soros tart fenn

FT

financial_times.jpg

Soros György ma már híresebb jótékonyságáról, mint pénzügyi befektetőként, így arról, hogy a demokrácia és a polgári szabadságjogok pártfogójaként harcol a tekintélyelvűség és az illiberális kormányzati politika ellen. De úgy is mondhatjuk, hogy mumus a zsarnokok és a trollok számára. 26 milliárd dolláros vagyonából nemrégiben 18-at átutalt a Nyílt Társadalom Alapítványoknak, amelyeket Karl Popperről neveztek el, és egy sor programot támogat a világban a kisebbségek jogainak érdekében. Az adomány éles válasz azoknak, akik megpróbálják megfélemlíteni, az összeesküvés elméletek jobbos híveitől kezdve a tekintélyelvű magyar, orosz és más vezetőkig.

Törekvéseivel és várható hatásával Soros lekörözi a Koch-fivéreket, akik a politikai paletta másik oldalán ténykednek. Ők – kutató intézeteken és oktatási programokon keresztül – a konzervatív gazdasági elveket mozdítják elő. Jövőre minden eddiginél többet, 3-400 millió dollárt akarnak fordítani az időközi amerikai választások befolyásolására. Sorosban és Kochékban közös, hogy személyes vagyonukból egyetlen célra áldoznak. Munkásságuk elmossa a határokat az emberbarátság és a politika között, illetve mind a kettőt egy ideológiai célkitűzés érdekében hasznosítja. Egyfajta alkalmazott filozófia ez, amelyhez sok pénzt társítanak. Ha valaki követni akarja a példát, annak három dolgot kell szem előtt tartania: 1. ne aprózd el és harcolj érte külföldön is, ahogy annak idején Soros is fénymásolókat küldött a szocialista Magyarországra. 2. Ne légy kicsinyes, amikor pénzt adsz 3. Ne riadj vissza a vitáktól, az ellened irányuló támadásoktól. Ahogy Karl Popper írta: a civilizáció leglényege, hogy a csatákat szavakkal és eszmékkel lehet megvívni, nem pedig kardokkal.      

FT

financial_times.jpg

A menekültek elosztására közzétett észt javaslat feltárja az uniós egyetértés korlátait, egyben gyakorlatias elképzelés az újabb hullám megelőzésére. Nyugati kormányok, Németországgal az élen azon vannak, hogy minden állam fogadjon be migránsokat, közép- és kelet-európai országok azonban ezt továbbra is határozottan elutasítják. Az észtek elképzelése nem markol sokat, és ez már önmagában mutatja, mekkora a megosztottság a kérdésben. A válság igencsak rávilágított az EU több, igen gyenge pontjára. Így nincs közös politika a külső határok ügyében. Rosszul sült el odahaza a Merkel-kormány bátor döntése, hogy egymillió embert fogad be.

Nincs sok alapja azt feltételezni, hogy az unió most jobban fel lenne készülve egy újabb áradatra. Ha egyáltalán lehetséges, még jobban megerősödött az agresszív nacionalizmus, ami vezérli, hogy a magyarok pl. élesen elvetették a kvótát. Észtország gyakorlatilag az összeurópai tervezést kormányközi megállapodással igyekszik felváltani. De legalább tényleg a megoldásra törekszik. Csak éppen kérdéses, hogy alkalmas eszköz-e, ha megint olyan hatalmas tömegek kelnek útra, mint legutóbb. Ezért a tagállamoknak el kell dönteniük, hogy a sok kényelmetlen út közül melyik válasszák, ha meg akarnak felelni kötelességüknek a Földközi-tengeren át érkező, kétségbeesett menedékkérőkkel szemben.  

Die Welt/Süddeutsche Zeitung/Frankfurter Rundschau/DPA

die_welt.jpg

Kétséges, hogy az ellenzők elfogadják-e az észt indítványt, mert a jelenlegi változatból az tűnik ki, hogy akaratuk ellenére a menekültek átvételére lehetne kényszeríteni olyan államokat, mint Magyarország és Szlovákia. Erre akkor nyílna mód, állandó rendszer keretében, ha egy másik kormányra sokkal nagyobb teher hárul, mint ahogyan az a menedékkérők igazságos elosztásából következne. Hogy ez mikor áll be, azt a Bizottság mondhatná ki, de az Európai Tanács megvétózhatná. Az új rendszer lényegesen különbözne a jelenlegi dublini formulától. Ám cseppet sem valószínű, hogy a magyar és a szlovák kormány megszavazná az észtek előirányzatát, mert mindkettő élesen szembeszáll a kötelező kvótákkal. De a javaslatot többségi döntéssel is el lehet fogadni. A tervezetről előreláthatólag a jövő héten, belügyminiszteri szinten egyeztetnek először, és nagyjából a jövő év közepére derül ki, hogy miként is szervezik meg a menedékkérők átirányítását.

Die Zeit

die_zeit.jpg

A NATO volt főtitkára arra figyelmeztet, hogy Kína Európa megosztásába ruház be. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, Pekingnek meg kell értenie, hogy a szabad és tisztességes kereskedelmet meg kell védeni minden nemtelen szándéktól. Vendégkommentárjában Rasmussen, aki dán miniszterelnök is volt, a héten tartott budapesti fórum kapcsán rámutat, hogy első ránézésre nincs semmi kivetnivaló kelet-európai államok és a kínaiak együttműködésében. Csak éppen megbéníthatja a szabad piacokat az, ami jó üzletnek látszik, mert akkora a kínak beruházások volumene és olyan sajátosságokat mutatnak a befektetések. Nem szabad ugyanis lebecsülni, hogy milyen mérgező keveréket alkathat az állami cégbirodalom és az agresszív kínai nyomulás a technológiai ágazatokban, illetve az infrastruktúrában. 

A befektetések már most kihatnak az EU politikai döntéseire. Az idén júliusban több kormány is megakadályozta, hogy az unió elítélje Peking mesterkedéseit a Dél-Kínai-tengeren. És még van tovább is: félő, hogy az Észak-Európában végrehajtott technológiai befektetések segítségével Kína teljesen megkerüli a már amúgy is lazán értelmezett közös fegyverembargót. A 16+1-es keret további arcvonal a kínai offenzívában. Igaz, még nem sok pénz mozgott, ám a formáció léte is lehetőséget kínál, hogy Kína ráerősítsen a kelet-nyugati ellentétekre. Erre időben kell reagálni, mielőtt a térség infrastruktúrája függő helyzetbe kerül. A Bizottság lépett is, ám a kezdeményezést ellenzik azok az államok, amelyeknek fontos Peking nagyvonalúsága. Ha itt Európa nem áll a sarkára, az azt jelzi a kínaiaknak, hogy működhet az EU megosztása.

NZZ

nzz.jpg

Budapesten létrejön a múzeumi negyed, ám az sokak szemében csupán Orbán megalomániájának tükröződése. Hogy pontosan meg lehessen ítélni a tervet, ahhoz sok mindent figyelembe kell venni, hiszen itt jóval többről van szó, mint egy kulturális beruházásról. A projekt Orbán hatalmi igényének megnyilvánulása, azon kívül fel kell értékelnie Budapestet a turisták számára és még meg is kell térülnie. A kormányzati megbízott, Baán László azt mondja, hogy évente 1,5 millió emberrel többet csábít majd az országba a sok múzeum, továbbá 20 éven belül rentábilis lesz. Ám a terv meglehetősen vitatott. A parkvédők több mint 600 napja táboroznak a Városligetben. Azt mondják, hogy a hatalom el akarja venni a természetet az emberektől, több mint 6-800 fát kívánnak kivágni. Ez pedig támadás a város zöld tüdeje ellen. Erre Baán László számoszlopokkal válaszol. A Greenpeace közvélemény kutatása szerint azonban az emberek jó 70 %-a nem kér a negyedből. Kifejeződik ebben, hogy általában elutasítják a kormány nagyberuházásait.

Rényi András művészettörténész szerint az egész kérdés át van politizálva. Hozzáteszi, hogy Baán László tudja: Orbán fantaszta, ezért minél bombasztikusabb javaslatot terjeszt a miniszterelnök elé, annál inkább számíthat arra, hogy az keresztül is megy. A miniszterelnöknek ugyanis nagy gyengéje, hogy nemigen törődik a részletekkel, neki minél nagyobb, annál jobb. Mindegy, hogy stadionról vagy a kultúra templomáról van-e szó. Ebből persze gyakran profitálnak a kormány kegyencei. De Orbán számára azért is fontos a terv, mert ha a Nemzeti Galéria távozik a Várból, és ő beköltözik oda, akkor fent lehet kormányozni, a nép pedig lent lesz, kultúrástól, játékostól.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9813410489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycmen 2017.12.03. 14:08:21

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: Putyin által beindított sok milliós migráns inváziónak,

Putyin által!?!? Nincs olyan érzésed néha, hogy egy narancssárga Orbán figyel valahonnan?
Erre a Soros magyar nyuggerként meghatározására meg nem bírok már semmit sem mondani! Kész! Csőd! Nihil! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!

taga20 2017.12.03. 14:17:25

@Dickon: ha szerinted feri és a geci egyforma, akkor téged fizetnek.

feri hol csinált ilyeneket, mint a csútiféreg?

kisvasút, stadion a kert végében a suttyó falumban, a gázszerelő strómanom kitömése több száz milliárddal a közösből, hülye háborúk kitalált ellenségek ellen több tíz milliárdért, etcetera etcetera.

Dickon 2017.12.03. 14:17:30

@Cycmen: Figyel, úgy látszik sokaknak kell valami támpont, valami, amitől retteghetnek, félhetnek.
A kormányoldalon ez Soros Gyuri bácsi. Az ellenzéki oldalon pedig Putyintól fossák össze magukat azok, akik ennek szükségét érzik.

Dickon 2017.12.03. 14:23:34

@taga20: Mindketten gerinctelen KISZ-es csúszómászóként kezdték. Mindkettejük agyát a Kádár-rendszerben zsugorították. Mindkettő túlzott küldetéstudattal és szereplésvággyal van megáldva. Mindkettő tévedhetetlennek hiszi magát. Mindkettő beteg, mindkettő őrült.
A különbség annyi, hogy a kiismerhetetlen magyar választói akaratból kifolyólag az egyik gazember több időt kapott eddig arra, hogy megvalósítsa azt, amire semmi szükségünk sem volna.

Cycmen 2017.12.03. 14:29:18

@taga20: feri hol csinált ilyeneket, mint a csútiféreg?
kisvasút, stadion a kert végében a suttyó falumban,

Van egy metro is Orbán borospincéje, meg a Mészárosé között faszkalapok, csak a föld alatt, azért nem látjátok!
Jövőre meg átadják a Felcsútot elkerülő légihidat, az a Fideszeseknek ingyenes lesz, ti meg fizethettek érte!

taga20 2017.12.03. 14:39:10

@Cycmen: szerinted ez most vicces volt fityeszdroid?
ti bazdmeg faszkalapok, aszt is lenyelnétek, ha százszor ennyit lopna a gazdátok!

taga20 2017.12.03. 14:40:46

@Dickon: feri mikor csinált olyat, amit a geci, pedig évei voltak rá? erre válaszolj!

Dickon 2017.12.03. 14:48:32

@taga20: Mikor sorolni szoktad Orbi et Urbi bűneit, legtöbbször...sőt!...szinte száz százalékban a 2010 utáni bűneit sorolod. Az első ciklus Orbánja szolid kisegér a mostani mohó ragadozóhoz képest. Na most az van, hogy Fletovicsnak is csak ennyi, alig több, mint egy ciklus jutott. Még nem tudott kiteljesedni az istenadta. De ne aggódj! Feri most leszalámizza az ellenzéki vetélytársait és 2022-ben visszatér. És ezután megismerheted a kiéhezett ragadozó eddig számodra nem feltűnő tulajdonságait. Szép lesz akkor tagának lenni majd. Te leszel az új birca, az érdi elemző.
:DDDDD

Jakab.gipsz 2017.12.03. 14:50:10

@Dickon: @Cycmen:

Soros, ez a zsidó maffia filozófus már ma: ki van tiltva a világunk egyik feléről, most a világ második feléről következik a kitiltása.
Ti pedig ez ellen nem tehettek semmit!

Orbán Viktor miniszter elnök úrnak, pedig munka köri kötelességes, harcolni Soros és pribékjei ellen ezek: fenevadak. Nincs alku.

A fenevadat, viszont csak a saját fegyverével a tudomány-filozófiai térfelén lehet legyőzni, tehát az embert felesleges bántalmazni.

Dickon 2017.12.03. 14:51:43

@taga20: Figyu taga! Az öszödi beszédet ti igazságbeszédnek tartottátok, holott, ha ez egy bíróság előtt történik akkor azt teljeskörű beismerő vallomásnak hívják.
:)
Akkor ki és mit nyel be?

Dickon 2017.12.03. 14:54:09

@Jakab.gipsz: Nem hiszem, hogy ez lenne a munkaköri kötelessége. Én azt hiszem, hogy ő el sem olvasta a munkaköri leírást.

Cycmen 2017.12.03. 14:54:54

@taga20: ti bazdmeg faszkalapok, aszt is lenyelnétek, ha százszor ennyit lopna a gazdátok!

Soros mekkora tolvaj és az nem zavar?

taga20 2017.12.03. 14:55:09

@Dickon: diki, az akkor lesz, ha lesz.

most avval foglalkozzunk, ami van és tegnap volt.

értve vagyok?:)

taga20 2017.12.03. 14:57:23

@Cycmen: a geci mekkora tolvaj, és az nem zavar?

Dickon 2017.12.03. 15:01:06

@taga20: Ha itt az országban mindannyian Bear Grylls műsorában érezzük magunkat, akkor feltétlenül javaslom annak kipróbálását, hogy milyen lenne egy folyamatos, három cikluson átívelő, Gyurcsány kormányzás. Feltétlenül...
És itt jut még eszembe egy vicc alapmondata:
-Vadász, vadász...

Janossz 2017.12.03. 15:03:37

@Cycmen: "Soros mekkora tolvaj és az nem zavar?"
Semekkora tolvaj, csak a ti propagandátokban. Tőzsdézik, elég jól csinálja vagy ötven éve.Ezzel ennyit lehet összehozni. Buffet még többet kaszált, és mind eljótékonykodta.
A tolvajokat a Fidesz, meg a közbeszerzések körül keresd, ott vannak csapatostul.

taga20 2017.12.03. 15:06:21

@Dickon: szakállas vicc haver, és te is magadra vehetnéd!

de látom nyitott vagy más kultúrákra, ezé nesze egy!:))

www.youtube.com/watch?v=XKhbI2XUob4&list=RDXKhbI2XUob4

Janossz 2017.12.03. 15:07:53

@Dickon: A Fidesz Sorostól retteg (igazából nem is, inkább rettegtet), te meg a Gyurcsánytól (rettegtetsz, szintén).
Akiből a büdös életben nem lesz még egyszer miniszterelnök Magyarországon, csak hát valamiért olyan jó neked minden kommentben gyurcsányozni kicsit...

Dickon 2017.12.03. 15:09:16

@Janossz: A tőzsdecápa könyörtelensége, kegyetlensége, szívtelensége és az ügyletei által millióknak okozott kár hogy hozható össze, hányinger és hányás nélkül, a "Soros, a filantróp, Soros, az emberbarát" szlogennel?

Dickon 2017.12.03. 15:11:49

@Janossz: Nagy összegben mernék fogadni, hogy lesz még miniszterelnök.
Félni kicsit sem félek tőle, csak az ostoba Fletó-hívők vérét szívom. Tudom, nem szép dolog, de talán nem kerülök a pokolra emiatt.

teéjesenmindegy 2017.12.03. 15:12:30

A flinatróp üzletember :D:D Filantróp
"neki a magyar vezetés nem tud ártani, annál inkább viszont azoknak az embereknek, akiket elnyom Magyarországon. Utóbbiaknak a befektető segíteni kíván, ahogy csak tud."
Akkor is segít bazmeg, ha azt nem kéri senki. Ha nem akarjuk ő akkor is segít. A nagy filantróp jobban tudja, hogy mi kell nekünk, mint mi magunk. Hát nem lehetünk meg genderszakos egyetem, meg csecsemőgyilkosok elszállásolásán javítani akaró TASZ nélkül.

1ghost 2017.12.03. 15:13:05

@Dickon: @Cycmen:

Na mi van te orbánseggnyaló bérhazudozó? Még vasárnap is egész nap itt kell rohadnod a neten? Itt a hétvége, s neked mindig nem sikerült csillogóra nyalni a tolvaj korrupt gazdád valagát?
Szedd már össze magad te szerencsétlen, síkhülye orbánszolga!

Dickon 2017.12.03. 15:13:31

@taga20: A két kórista bige ütős, de nagyon. A többi felejtős.

Dickon 2017.12.03. 15:17:02

@1ghost: A hétvégi melóért többet fizetnek. Nem tudtad?
Véget ért az ebéd utáni kajakóma? Felébredtél?
A 10 ezer forint értékű Bözsi utalványt felajánlottad már a DK-nak? Fletó kérte már tőletek?

taga20 2017.12.03. 15:17:20

@Janossz: döbbenet, hogy a majom őseink lemásztak a fáról, mi meg mászunk vissza.

van itt egy két barom, akit még egy tireksz se falna fel, me érezné, hogy mérgező:))

zene, me lassan vége a hétvégének!:)))

www.youtube.com/watch?v=uzCleIHK2lU

Janossz 2017.12.03. 15:22:36

@Dickon: "A tőzsdecápa könyörtelensége, kegyetlensége, szívtelensége és az ügyletei által millióknak okozott kár ..."
Na, ez a megközelítése a világgazdaságnak még a Birca nevezetű bolgár komenyevistának is becsületére vált volna....:-)
Nem sokat értesz a világ dolgaiból te sem, de azt a keveset büszkén hirdeted.
Most próbáld magad elé képzelni a tőzsdét, mint egy lóversenyt. Te teszel bizonyos lovakra, amit jónak gondolsz. Ha jó volt tipped/megérzésed/információd nyersz egy kalap pénzt.
Ha nem, hát buktad a téted. Leegyszerűsítve így megy ez.
Szerencsejáték, nem szociális intézmény.

taga20 2017.12.03. 15:25:10

@Dickon: diki baszdmeg, legalább avval ne vagánykodj amit a tetves geci gazdád csinál!

legyél má akkora jobbágy, hogy tucc nemet mondani!

bazdmeg, ne verd már ki a farkad a bözsi utalványra!

u.i.: az mekkora állat, aki a bözsi utalványt is nagy betűvel írja?!

na zene! me látom, hogy itt az egy baromra jutó állatok száma kettő!:)))

www.youtube.com/watch?v=3JFb_aOn6rc&list=RD3JFb_aOn6rc

Janossz 2017.12.03. 15:25:18

@taga20: Azt érnénk meg, hogy hárman legyenek: Nem lát, nem beszél, nem hall...
És egyik sem ír.

teéjesenmindegy 2017.12.03. 15:28:09

@1ghost:

1ghost 2017.12.03 13:56:01
@Dickon:

Hehehe, te segghülye fidesztroll. Már megint lebuktál, ezeket már másik húsz nickeden is elvonyítottad,

1ghost 2017.12.03 15:13:05
@Dickon: @Cycmen:

Na mi van te orbánseggnyaló bérhazudozó? Még vasárnap is egész nap itt kell rohadnod a neten? Itt a hétvége, s neked mindig nem sikerült csillogóra nyalni a tolvaj korrupt gazdád valagát?

1ghost 2017.12.01 18:37:02
@Nagyorrú Barbi: @$pi$: @libsi nóta bárki unja: @felső határ nincs:

Na mi van te retkes, bérhazudozó orbántroll? Még mindig nem telt le a műszak? És tényleg valamennyi nickeden körbe kell nyalnod a tolvaj, korrupt gazdád seggét?

1ghost 2017.11.30 17:37:42
@6.Lenin:

Ezt már a többi nickeden is elmondtad, de idióta bérhazudozó, orbánseggnyaló csicska.

1ghost 2017.11.29 22:06:09
@Scott Tenorman Must Die:

Na mi van te bérhazudozó fidelitasos hülyegyerek? Lassan estet tíz óra, és még mindig nem sikerült fényesre nyalnod a tolvaj, korrupt orbán gazdád seggét?

1ghost 2017.11.27 15:29:43
@Willkommenskultur: @Larry Silverstein: @A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok:

Te szánalmas bérhazudozó orbánbohóc! Nyalhatod itt száz nicken is a tolvaj, korrupt gazdád seggét

1ghost 2017.11.26 11:24:49
@Cycmen: Na mi van te szarházi fidesztroll? Vasárnap is kötelező körbenyalni a korrupt, tolvaj gazdád seggét?

1ghost 2017.11.26 11:46:31
@Brix: @Cycmen:

Na mi van te orbánista bérhazudozó? Hol hagytad a többi nicked te ostoba orbán bohóc?

Nem vagy némileg beszűkülve? Valaki összedobhatna egy 1ghost kommentgenerátort. 10-15 szó véletlenszerű váltogatásával meg is volna.

Dickon 2017.12.03. 15:29:43

@Janossz:
:DDDDD
Még szerencse, hogy te értesz hozzá. Ezért járok ide, figyelek és okulok.
És nagyon örülök, hogy a lóversenyes példát hoztad, mert igazán nem tudom, hogy minek nevezzük azt, ha nagyon nagy összegben fogadok egy lóra és közben különböző összegeket arra fordítok, hogy elérjem azt, hogy tutira a lovam nyerjen? De te biztosan tudod.
A lóverseny valóban nem szociális intézmény és ha valaki úgy játszik, ahogy játékosunk, akkor valóban szükség lehet arra, hogy emellett rendes embernek tűnjön. De segíts, ha nincs igazam.
:)

Jakab.gipsz 2017.12.03. 15:30:41

@1ghost:

Ne csaholj nem vagy te kutya, Soros egy vérszívó parazita.

@Dickon:
Soros, naná, hogy szereti az európaiakat, rajtunk élősködik.

Ennyi.

Mit gondolsz miért szervez és fizet lebutító egyetemet, olyant amit senki sem tud akkreditálni, szélhámosság az egész tudománya, csak az általa pénzelt tudósok védik, és a zsidó tulajdonban lévő, média. A tudomány-filozófia az a műfaj, ahol nem lehetséges a végtelenségig hazudozni. Orbánnak most ebben a harcban csak nyerő lapjai vannak.
Sajnos Orbán még béna és felkészületlen egy igazi tudomány-filozófiai háború megvívásához, ezért csak töketlenkedik, pedig simán kiüthetné ezt a szélhámos Sorost a nemzetközi porondról, a csicskásaival egyetemben.

taga20 2017.12.03. 15:32:05

@Janossz: kellenek a hülyék, csak ne legyenek uralmon, mint most:)

Dickon 2017.12.03. 15:33:07

@taga20: Nagymamám iránt érzett tiszteletből a Bözsit mindig nagybetűvel írom.
A zene meg szar. Az eredeti az jó.

Dickon 2017.12.03. 15:34:15

@taga20: 2022-ben ti jöttök. Na most nézz a tükörbe. Változik majd valami? Na ugye.
:)

taga20 2017.12.03. 15:35:15

@teéjesenmindegy: a fityeszdroidok kvintesszenciájáról nem hallottál már, te redvás házmester?

2017.12.03. 15:36:39

@ÉhesIó: olasz hajók simán visdzafordíthatták volna a csempészhajókat Líbia partjainál is mondjuk a nemzetközi vizek határáról. De akár Lampedusáról is indulhatott volna vissza olasz hajó a migrikkel Líbiába. Ahelyett, hogy Olaszországba vitték őket, vihették volna vissza Afrikába.

1ghost 2017.12.03. 15:36:54

@teéjesenmindegy: @Jakab.gipsz: @Dickon:

Na mi van te segghülye orbánbohóc? Mindegy hány nicken nyalod a gazdád valagát, már mindenki kapásból felismer, s kilométerekről röhög rajtad.

Te szerencsétlen orbánbohóc! Akármit csinálsz már, a gazdáddal együtt morális hulla vagy! A jövő karácsonyt már előzetesben töltitek Janika!

taga20 2017.12.03. 15:37:15

@Dickon: diki, szerintem te az átkosban is eszt toltad!

zenét többet neked nem tolok, me hülye vagy, mint a szikorarobi!

Cycmen 2017.12.03. 15:38:50

@teéjesenmindegy: Valaki összedobhatna egy 1ghost kommentgenerátort. 10-15 szó véletlenszerű váltogatásával meg is volna.

már összedobták

taga20 2017.12.03. 15:39:06

@Dickon: a képmutatás magasiskolája amit csinálsz!
szerinted öreganyád büszke lenne az unokájára, ha tudná mekkora szervilis fasz lett?

teéjesenmindegy 2017.12.03. 15:41:21

@Cycmen: Erre már gondoltam, hogy csetbot, meg is kérdeztem, de arra válaszolt.
Na mindegy, csetbotból is van ennél értelmesebb

Dickon 2017.12.03. 15:41:49

@taga20: Örülök, hogy megkímélsz a linkjeidtől. Nagyon köszönöm.
Az átkosban először a dömperemet, majd a gimis csajokat toltam.

teéjesenmindegy 2017.12.03. 15:42:49

@1ghost: Miért is töltöm előzetesben a karácsonyt? Meséld már el, te szarházi, hogy milyen bűneim vannak!

Dickon 2017.12.03. 15:43:54

@taga20: A nagyi mindig szeretett engem, még akkor is, amikor játék közben az öcsémmel felgyújtottuk a fészert a kert végében. A legjobb süteményeket ő csinálta.

Dickon 2017.12.03. 15:44:46

@1ghost: Remélem küldesz csomagot nekünk karácsonyra.

2017.12.03. 15:45:56

@Netuddki.: Érved egy szál.se, csak agirpropozni meg ruszkizni tudsz.
Azt mindenki látja, hogy Afrikából azután indult meg Líbián át az áradat, hogy a franciák és olaszok levadászták kellemetlenné vált korábbi haverjukat, Gaddafit. Berlusconi, Sarkozy és a teljes olasz és francia elit is izzadt mint kurva a fürdőben, mert Gaddafi elég sokat tudott róluk.
@taga20: Gaddafi puszipajtás volt az olasz és francia elittel. Aztán teher lett a korábbi haverjainak és kinyírták. Nem volt szent, de nagyon jó üzleti kapcsolatban volt az olaszokkal, franciákkal. Diktátor volt, de országa afrikai mércével nem volt csóró és nyomor se volt.

@fantázia dús nick: nézd meg kik fogtak kezet Gaddafival, kikkel találkozott, mielőtt kitört ellene a puccs. Olasz miniszterelnök? Berlusconi? Bunga bunga?

taga20 2017.12.03. 15:49:16

@Dickon: akkor kábé egykorúak vagyunk, és mégis egy teljesen más világ vagyunk.

én is a kaffkában jártam, mint dajcstompika, de büszke vagyok rája!:)))

taga20 2017.12.03. 15:51:07

@Dickon: azé ha tudná szegény, hogy mostanában a ruszkik faszát szopjátok, nem biztos:)

Janossz 2017.12.03. 15:53:05

@Dickon: A lóversenyen van kontroll is.
A tőzsdén is. Kicsit komolyabb, mint amit az MNB bemutatott Tarsoly, meg Marcsika-ügyben, azok károsultjaiért nem aggódsz?
Ha ilyen hosszú pálya után, 86 éves korára nem szedett össze 236 év börtönbüntetést, és nem érezte szükségét kilépni a 48. emeletről, fogadjuk el, hogy törvényesen működött.
Még ha a Fidesznek erről más is a véleménye.:-)

Janossz 2017.12.03. 15:54:42

@taga20: Nem értenek ezek a művészethez sem. Én mindig oda voltam a Zamatőrökért...

taga20 2017.12.03. 15:55:04

@Cycmen: és tudod mi a vicces benne, te szerencsétlen barom?

hogy az a 10-15 szó elég téged és a bandádat leírni.

egy értelmes ember miért pazarolna rátok többet paraziták?

1ghost 2017.12.03. 15:58:21

@taga20: " hogy az a 10-15 szó elég téged és a bandádat leírni."

Taga20 Polgártárs! Fején kalapáltad a szeget! Ott a pont!

Üdv,
GHOST

libsi nóta bárki unja 2017.12.03. 15:58:48

"Rényi András művészettörténész szerint ... Orbán fantaszta stb." - írja a NZZ

De ki is ez a Rényi András?

"Rényi András ..., a Milla egykori szervezője beszél egy újfajta politikai ellenállás esélyeiről, ... és arról, hogyan dolgozta fel apja, pártállami Népszabadság főszerkesztő-helyettese szerepét,...'

magyarnarancs.hu/belpol/felzaklato-esemeny-renyi-andras-a-csaladja-torteneterol-es-schmidt-maria-vadjairol-91437

Akinek vannak emléknyomai a kádári időből, azoknak nem szükséges felidézni hogy Rényi Péter (Rényi András apja) az egyik leghangosabb csahosa volt az akkori rencernek a Népszabi főszerkesztő-helyetteseként. Most az ő fia a hiteles hang Svájc konzervatív olvasóközönsége számára . LOL

Dickon 2017.12.03. 15:59:41

@taga20: Látod mennyire igazam volt! Ahogy az egyszeri fideszes minden mögött Soros, úgy te minden mögött a ruszkik kezét látod. A nagymamám most jóságosan megsimogatná a butus fejedet és adna neked egy lekváros kenyeret.

teéjesenmindegy 2017.12.03. 15:59:43

@taga20: A kaffka már kevésbé büszke rád.

"és tudod mi a vicces benne, te szerencsétlen barom?
hogy az a 10-15 szó elég téged és a bandádat leírni. " - Ellentétben veled, akire egy szó is bőven elég.

taga20 2017.12.03. 16:02:00

@1ghost: tezsvérem, a T kicsi legyen, me elbízom magamat!:)

na zene, me látom mindenki befeszült!:))

www.youtube.com/watch?v=Y1aEGtreQWM&index=1&list=RDY1aEGtreQWM

taga20 2017.12.03. 16:03:21

@teéjesenmindegy: ne légy má ilyen szigorú velem!:))

Dickon 2017.12.03. 16:05:55

@Janossz:
:)))
Ha te mondod, én bemondásra is elfogadom. Bár némi rossz érzésem azért van, mert annyi mindenről hallottuk már, hogy törvényes, de közel sem látszott annak, pláne nem tisztességesnek. De hát a kettő nincs összefüggésben, mert oly sok minden nem jótékonysági intézmény, hogy a szopóágra kerültek nyögve nyelései már nem hatnak meg sokakat. Persze csak addig, amíg a gumibráner nem az ő arcocskájukon csattan. De ez már egy másik történet.

taga20 2017.12.03. 16:09:31

@Dickon: így látatlanban is szeretem öreganyádat. szegény, ha tudná, hogy te és nem én vagyok az unokája, fészkelődne.

de hát ez van!

na zene, te anyaszomorító!:)

www.youtube.com/watch?v=n4IkBpXhWKQ&list=RDn4IkBpXhWKQ

Dickon 2017.12.03. 16:12:59

@taga20: Talán mégis jobb lenne, ha a zenés linkjeidet, amit újfent nem minősítenék, legalább mára hanyagolnád egy kicsit. Ellenkező esetben kénytelen leszek nagyapámról is mesélni, aki kíméletlenül szétrúgná a hátsódon a foltos nadrágodat.

Dickon 2017.12.03. 16:14:23

@1ghost: Ti, DK-s polgártársak, hogy látjátok a progresszió helyzetét, így 2017 végén?

taga20 2017.12.03. 16:16:12

@Dickon: anyádpicsáját rugdosd!:)

haver rólad mindig ez jut eszembe!:)))

zene!

www.youtube.com/watch?v=6p-j9Jlrwfs&list=RD6p-j9Jlrwfs

taga20 2017.12.03. 16:18:59

@Dickon: szerintem jók a progromok, csak sok a köcsög!:)))

www.youtube.com/watch?v=VsEbWP6ADhQ

Dickon 2017.12.03. 16:23:16

@taga20: Annyira gáz. Marietta nemcsak énekelni nem tud, de a szöveget sem nyomja fejbűl.

Dickon 2017.12.03. 16:25:49

@taga20: Sokkal hitelesebb lett volna, ha Gino, egy kétkilós trombitaréz nyaklánccal a nyakában és tesvíreivel körülvéve mondja eszt.

taga20 2017.12.03. 16:27:23

@Dickon: úgy legyen, ahogy mondod.

akkor lássuk a nagy dikit, neki mi a nonplusultra!

terícs gyökér, ha mersz!:)

taga20 2017.12.03. 16:31:45

@Dickon: azé a családodat mektagadni csúnya dolog!
tudod ahogy feroevtás mondta anno, hazudni, lopni csúnya dolog:)

tudom el vannak avulva ezek az eszmék!

Dickon 2017.12.03. 16:34:52

@taga20: Meg a nagy lófaszt!
:)
A Varánuszos linközönt itt nem honosítjuk meg.

Dickon 2017.12.03. 16:36:44

@taga20: A kiscsaládom nem jár ilyen eseményekre, mert anyagilag annyira meg vagyunk viselve, hogy nem tudom. Már fordultunk segílyért a Jenőhöz.

taga20 2017.12.03. 16:40:12

@Dickon: diki, te nem etted az életem anno más néven?

most nézem, hogy 93-nál jársz és mindent vágsz! gyanús vagy droid!:)

egyébként szarok rád, ahogy a geci gazdádra a csúti gecire is. nekem egy senki, egy bűnöző.

na mehecc árulkodni ribanc!:)

Dickon 2017.12.03. 16:48:13

@taga20: Annyian szívták már a véredet a gyíkon, hogy egyel több vagy kevesebb nem számít. Én vagyok az élő lelkiismereted....és nem érzem túl jól magam emiatt. De megteszek mindent, amit lehet. Árulkodni nem megyek, azt te és néhány hasonszőrű társad tette a gyíkon. (Boli segíccss!!)
:)))

taga20 2017.12.03. 16:51:58

@Dickon: vikus te vagy az, te ártány?

"Árulkodni nem megyek, azt te és néhány hasonszőrű társad tette a gyíkon. (Boli segíccss!!)"

én mikor csináltam ilyet? ha nem tucc ilyet bemutatni, akkor baszd meg a gecit!!!

taga20 2017.12.03. 16:59:29

@Dickon: haver áruld el, hogy a varánuszon mi volt a nick neved, mert hogy dickon nem volt ott az fiksz.

ha ennyire egyenes vagy, akkor teríts haver!

és most nem várom boli segítségét, ahogy te gondolod.

TESSÉK!

Dickon 2017.12.03. 17:03:44

@taga20: Ezt neked kell kitalálnod.
:)

taga20 2017.12.03. 17:09:42

@Dickon: miért kéne nekem?

te betámadsz név nélkül, egy csomó olyan infot dobsz be amit csak kevesek tudnak, és nekem kéne kitalálnom?

vikus, mindig egy kibaszott tróger voltál, de ma szintet ugrottál.

Dickon 2017.12.03. 17:11:28

@taga20: Nem talált. Próbáld újra.

Cycmen 2017.12.03. 17:16:44

@taga20: te betámadsz név nélkül, egy csomó olyan infot dobsz be amit csak kevesek tudnak,

Kínos dolgok derülhetnek ki? :D
Az a fránya előélet mi?

taga20 2017.12.03. 17:20:31

@Cycmen: segítesz dikinek? mi derül ki rólam? meséjj fityesztróger!

taga20 2017.12.03. 17:23:52

@Dickon: nem mered tróger mi? csak a friss nickneveddel emberkecc tróger!

szar ember vagy, ahogy cycmen is. próbáljátok kicsinálni, aki a gecinek ellent mond.

Dickon 2017.12.03. 17:37:47

@taga20: Egy hős vagy taga! Egyedül, sziklaként, a fideszdroidok tengerében...és kitartasz a végsőkig. Komolyan...

taga20 2017.12.03. 17:41:04

@Dickon: semmi ilyet nem állítottam faszkalap.

csak egy józanul gondolkodó magyar ember vagyok.

komolyan diki, ki vagy? evvel még adósom vagy!

Dickon 2017.12.03. 17:46:28

@taga20: Adósod? Nem...
Furdaljon csak a kíváncsiság.
:)

Jakab.gipsz 2017.12.03. 17:50:09

@1ghost:

Röfögsz mint egy disznó, acsarkodsz, csaholsz mint egy kutya egyetlen egy értelmes szavad nincs, ez bizony az önállóan gondolkodni képes értelmes embereket nem hatja meg.

Börtönt és bitót emlegetsz úgy mint az a félkegyelmű Dániel Péter, ti csak akkor érzitek jól magatokat Soros pribékek, ha lógnak az emberek, pszichopaták vagytok.

Miféle demokrácia és szabadság ez, te hülye kápó?

Ne ugass, irány a versenyszféra, ott bizonyítsd be a tudásodat, meglátjuk ki lesz e vevő a baromságaitokra, csalók és tolvajok, élősködő paraziták vagytok.

taga20 2017.12.03. 17:53:51

@Dickon: nem fog:)

tudod mi furdal? hogy holnap hogy fogok ráállni a munkadarabra, má most ezen agyalok.
és azon, hogy norbinak mi fáj!

eszt olvasd el fityesz szar!:)

"Rengeteget tanított ez az év. Amikor reggelente bemegyek Mirához, és rám mosolyog, utána tudom, hogy történhet bármi, az a nap már nem lehet olyan rossz. Ehhez hasonlóan sokat számított az időmérő utáni nehéz pillanatokban, hogy Johanna ott volt mellettem. Nem kellett beszélnünk sem, csak néhány percet ültünk egymás mellett csendben, és már attól jobban éreztem magam. Tudom, hogy ha hazaérek, ő vár rám Mirával együtt. Amikor erre gondolok, rájövök, hogy talán a pályán nem volt szerencsém, de azon kívül nagyon is. Van egy gyönyörű feleségem, csodás kislányom és egy sikeres versenycsapatom."

ez bazdmeg élet, nem a kurva mészaros és geci lopás az élet!

taga20 2017.12.03. 17:58:37

@Jakab.gipsz: megbaszod a kurvaanyádat te szemét disznó!

van képed itt köpködni, mikor anno a buszbaleset családját zsidóztad te kibaszott állat!

remélem a gecivel együtt dögöltök meg!

Dickon 2017.12.03. 18:18:10

@taga20: Hát akkor ennyit az agyalásról, a munkadarabról, Norbiról és az életről...
:)

taga20 2017.12.03. 19:22:21

@Dickon: mi van diki, te vagy gipsz is?

Csuti Ördögüző 2017.12.03. 19:44:25

Orbán talpának a nyalásához nem vagytok szintben ballibek, még sokat kell addig fejlődni.

teéjesenmindegy 2017.12.03. 19:47:57

@taga20: "a pályán nem volt szerencsém, de azon kívül nagyon is. Van egy gyönyörű feleségem, csodás kislányom és egy sikeres versenycsapatom"
A sikeres versenycsapat nem azt takarja, hogy nyer a versenyző? :D

taga20 2017.12.03. 19:53:24

@teéjesenmindegy: te érted azt, amit kérdeztél?

norbi csapata megnyerte a tcr-t. mit nem értesz ezen?

www.p1race.hu/hir/csapatarany_es_egyeni_ezust_igy_zarult_a_m1ra_idenye_a_tcr-ben_20171118

teéjesenmindegy 2017.12.03. 20:04:05

@taga20: Ez olyan mint az mszp választási csapata. A csapat nagyon sikeres, csak a választást vesztették el.

taga20 2017.12.03. 20:23:53

@teéjesenmindegy: nem bazdmeg, ez olyan, mint a felcsút efcé!

te tényleg ekkora gyökér vagy?

1ghost 2017.12.03. 21:05:33

@teéjesenmindegy: @Csuti Ördögüző: @Dickon: @Jakab.gipsz: @Cycmen:

Hát itt meg mi történt? Erre a fizetett orbántalpnyalóra már alig reagál valaki, hiába nyalja a tolvaj gazdája seggét a nickjei tucatjain?

Bástya elvtárs szellemiségét megidézve: Hát orbán hitvány bérhazudozója már nem ér szart sem?

Demokrata Hungarofil 2017.12.04. 20:32:26

@Colonel H. Stinkmeaner: Kadafit nem azért kellett kinyírni, mert sok haverja volt. Ugyanazért kellett Líbiát tönkretenni, amiért Irakot kétszer vissza bombázták a kőkorba és amiért Szíriában véres polgárháborút robbantottak ki, amiért megpróbálták destabilizálni Tunéziát és Egyiptomot is. Az "Arab Tavasz"-t nem az arabok találták ki. - Hanem azok, akiknek nem érdekük, hogy egyetlen egy erős, stabil arab állam, sőt, egyáltalán arab létezzen...

Demokrata Hungarofil 2017.12.04. 20:36:07

@libsi nóta bárki unja: Neue Zürcher Zeitung - önmagáról azt írja, hogy kifejezetten liberális, tehát egyáltalán nem konzervatív. - A liberalizmust pedig a zsidó találta ki, kifejezetten a buta gójok számára...

Demokrata Hungarofil 2017.12.04. 20:53:33

@Csatos náci: Ajánlom figyelmébe a KSH grafikonját Magyarország népmozgalmáról 1950-2010. - Az 1953-54 körüli születési csúcsocska után nagyon meredeken zuhan 62-ig, onnan elzötyög vízszintesen, utána az 53-54-es nők kb. 21-22 évre csúcsot szülnek 75-ben, onnan meredek zuhanás 83-ig, az 54-62 közötti csúszda egy szinttel lejjebb ismétli magát, 83-tól 92-ig vízszintes zötyögés, majd meredek zuhanás 98-ig, ott a FIDESZ családsegítő intézkedéseinek következtében egy kis emelkedés, majd 2000-től vízszintes zötykölődés 2008-ig, kitör a 7 éves Gyurcsány válság és onnan zuhanás 2010-ig...Nagyon kevés és egyre csökken a szülőképes korú nők száma. Radikális, konzervatív, családbarát intézkedések kellenek! A család intézményét kő keményen meg kell erősíteni, a családromboló liberál-fasizmussal végképpen le kell számolni!

libsi nóta bárki unja 2017.12.05. 15:57:55

@Demokrata Hungarofil:
Neue Zürcher Zeitung
"politische Ausrichtung liberal-konservativ"

www.eurotopics.net/de/148731/neue-zuercher-zeitung

Egyébként valóban mértéktartó konzervatív hangnemben írtak Magyarországról amíg Andreas Oplatka volt a korrespondent, de azóta csak a szokásos hergelés megy. Pedig az olvasóközönsége inkább konzi
süti beállítások módosítása