B1 blogcsalád



Czeglédy-ügy: a NAV-ot és a feleségét használták fel Gyurcsány ellen

2017. november 25. - Mr Flynn Rider

A Czeglédy-ügyet a Fidesz mindenáron Gyurcsányra szeretné ráhúzni. És nem válogatnak az eszközökben: most a NAV-hoz idézték be a feleségét. 

dobrev_klara_nav_elott_mti.jpeg

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője nemrég kijelentette: Gyurcsány és felesége „nyakig benne vannak” a Czeglédy-botrányban. Ezt tükrözi a NAV újabb lépése, hogy beidézték Gyurcsány feleségét tanúnak a Czeglédi-ügyben. 

A Fidesz nem válogat az eszközökben és mindent megtesznek, hogy a lehetséges kihívóit gyengítsék. Ehhez felhasználják a fideszes potentátok által vezetett állami szerveket: az ügyészséget és a NAV-ot. A sztori nyáron, a szocialisták egyik erős emberének és egyben Gyurcsány Ferenc bizalmasának letartóztatásával; a héten pedig Gyurcsány feleségének kihallgatásával folytatódott.

Korábban sokat írtunk a Czeglédy esetről: 

 

A politikus feleségének nyilatkozatából az derült ki, hogy a nyomozók egyetlen olyan kérdést sem tudtak neki feltenni, amelyre a válasz már ne lett volna ismert a nyomozati anyagokból.

Színtiszta kampányfogás a Fidesz részéről, hogy a NAV-ot felhasználva próbálják Gyurcsányt és a feleségét az ügybe keverni.

A beidézésem egy politikai alapú lejáratókampány része, amely felhasználja az ügyészség és az adóhatóság intézményeit

– fogalmazott kecskeméti meghallgatásán Dobrev Klára, aki azt is elmondta, hogy Czeglédy Csabával ügyvédként állt kapcsolatban. Nem tudja, és nem is tudhatja, hogy a szóban forgó ügyben ártatlan vagy sem, azt viszont nem tartja kétségesnek, hogy Czeglédy szemben áll Orbán rendszerével, sikeresen küzd ellene. Dobrev Klára attól tart, valójában ez a legfőbb bűne.

Gyurcsány Ferenc felesége is felszólalt az ellen, amiről már mi is írtunk: hogy a parlament olyan határozatot fogadott el, amely előre elkönyvelte bűnösnek Czeglédy Csabát. Dobrev Klára szerint ez a jogállam megcsúfolása. Kifogásolta azt is, hogy a kormánypárti sajtó korábban szerzett tudomást a meghallgatásáról, mint ő maga. Az pedig bűn – mondta Dobrev Klára –, hogy szolgálati titoksértés miatt még csak vizsgálatot sem indítanak a hatóságok.

Ki az a Czeglédy és mi ez az ügy?

Czeglédy Csaba sokáig volt Gyurcsány Ferenc ügyvédje, egyébként Botka Lászlónak is dolgozott, valamint az MSZP egyik központi figurája, a 2018-as kampányt is ő vezeti Vas megyében. A politikust azzal gyanúsítják, hogy a diákmunkásoknak nem fizetett bért és ügyeskedve, egy céghálón keresztül próbálta elkerülni az adófizetést.

Czeglédynek a HVG rajzolta meg a portréját: igazi szocialista nagyágyú, aki a szombathelyi közgyűlés Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt képviselője és a frakció vezetője, a szombathelyi MSZP elnöke. Mind Gyurcsány és Botka bizalmasa, olyan valaki, aki akár sokat tehetett volna a köztük lévő ellentét elsimításáért.

Olyan ügyek fűződnek a nevéhez, mint

  • a helyi fideszes képviselőtársának megvádolása 2013 szeptemberében, hogy drogozik (a rendőrség  háromnegyed év múlva az eljárást felfüggesztette arra hivatkozva, hogy a felvételen szereplő személy nem beazonosítható);
  • 2006 őszén a helyi képviselő-választáson egyéni jelöltként jutott be a közgyűlésbe, ráadásul nagyobb arányban nyert fideszes ellenfelével szemben, mint 1998-ban. Akkor lett alpolgármester is.
  • Czeglédy harcolta ki a trafikakták nyilvánosságát, és elérte azt is, hogy a bíróság mondja ki a taóról, hogy közpénz;
  • ügyvédként  nem csak az MSZP, de Gyurcsány Ferenc ügyeit is vitte; 
  • Az MSZP-nek keretszerződése volt az ügyvédi irodájával. (Botka László nyáron, még miniszterelnök-jelöltként a szerződés felfüggesztését kérte az MSZP vezetésétől, egyúttal etikai vizsgálatot kezdeményezett Czeglédy ügyében);
  • Bota régi ügyfele volt Czeglédynek, ő vitte ugyanis 12 sajtóperét;
  • személyiségi jogi perekben képvisel több szocialistát, de a Nemzeti Választási Bizottságos ügyekben is ő jár el. A kopaszbalhé és az MVM–CÖF-támogatás miatt is van megbízása.
  • Gyurcsány Ferenc DK elnököt is jellemzően személyiségi jogi, sajtóhelyreigazítási, illetve az azokból fakadó további polgári ügyekben képviselte Czeglédy az elmúlt 5 évben; 
  • „Számos eljárást nyert azok ellen, akik szerint Gyurcsány plagizálta a szakdolgozatát, illetve akik azt állították, 2006-ban kilövette a tüntetők szemét, vagy illuminált állapota miatt bicsaklott ki a bokája tavaly nyáron” – közölte a párt sajtósa a HVG-vel.

 

Már volt hasonló ügye

 

A politikusnak volt már korábban iskolaszövetkezetes ügye: ügyészség 2001-ben emelt vádat ellene adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt. A vád szerint Czeglédy egyedüli aláírásra jogosultként és a Rébusz Iskolaszövetkezet volt elnökeként   8,3 millió forintnyi fiktív számlát fogadott be. A megyei APEH munkatársai 1999-ben bukkantak szabálytalanságra az iskolaszövetkezetnél, utána indult a nyomozás. 37 számlát kifogásoltak, ezeket „piackutatásról” állították ki, miközben nem volt mögöttük valós tevékenység, a számlákat más cég állította ki, az áfa-tartalmat rendre visszaigényelte a Rébusz.

Most is hasonló eset miatt került előzetesbe, ráadásul bűnszervezetként vannak számon tartva, adócsalással gyanúsítják őket. A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc a médiának azt mondta: a gyanú szerint Czeglédy Csaba – a többi között számos magyarországi mulitnacionális cégnek diákmunkásokat közvetítő – szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője, társaival együtt egy többszintes céghálót működtetett, hogy elkerüljék az adófizetést.

A bűnszervezet alsó szinten lévő, strómanok által vezetett Csongrád, Fejér és Vas megyében bejegyzett iskolaszövetkezetek a gyanú szerint nem végeztek érdemi tevékenységet, csak azért hozták ezeket létre, hogy a tevékenységet ténylegesen szervező, Czeglédy Csaba által vezetett cégnek ne kelljen adót és járulékot fizetni a diákmunka után. A bűnszervezet 2013 és 2016 januárja közötti működése alatt 1,7 milliárd áfát és 1,6 milliárd forint szja-t nem fizetett be.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4713380265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belevauvau 2017.11.25. 16:33:02

Az igazi ok, hogy nyerésre állt az Orbán féle fociakadémia TAO pénzeinek elszámoltatásáért indított bírósági perben, mint a DK ügyvédje.

FCUK12 2017.11.25. 17:17:18

Fletónét nem kell belekeverni az ügybe, benne vannak nyakig. Szar helyzet.

poor 2017.11.25. 18:37:38

@FCUK12:
Látom jól fizetnek a lopott pénzből a fidióta tolvaj, gyilkos maffiózó társaid!!!!ORBÁN MAFFIA TAKARODJ!!!!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.11.26. 11:57:25

Gyurcsány vagyona is hasonlóan kétes forrásból származik, mint a fideszes oligarcháké...

Okos Tóbiás 2017.11.26. 12:54:54

@Online Távmunkás: Gyurcsány még az Antal-kormány által indított privatizációk során alapozta meg a későbbi vagyonát. Antalt és bandáját nem igazán lehet azzal vádolni, hogy a volt párt, és kisz vezetők kezére játszották(törvénytelenül) az állami vagyont. Utána sem az "irányított" állami közbeszerzésekből gazdagodott meg.
Mielőtt valamit leírsz, nem árt utána nézni, és gondolkodni.

taga20 2017.11.26. 13:20:51

@Online Távmunkás: ferinek cca. 4 csilliárdja van 25 év alatt, a gázszerelő haverodnak 104 csilliárdja van 8 év alatt.

na pipáld le a gecit! me ma is ügyes voltál!

BAZINGA2 2017.11.26. 14:40:21

Miért kell meghurcolni Klára asszonyt, mert kölcsön adott valakinek? Ha én egy nagyon jó ismerősömnek ( tegyük fel!) adok kölcsönt, és Ő belekeveredik valamibe, akkor engem is meghurcolnak? Milyen jogon? Ezek mindenkit hülyének néznek. Csak a vak nem látja, hogy Gyurcsányra van kihegyezve a dolog, mert a Soros terv nem jött be.

Zsoltbacsi 2017.11.26. 18:57:03

@Okos Tóbiás: Ugye még véletlen se azért lett milliárdos, mert az anyósa az Apró Piroska?
Nem véletlen hívták úgy a háta mögött, hogy "a Piroskaveje" :))

nick papagiorgo 2017.11.26. 20:18:00

@BAZINGA2:
Ó, hát itt voltaképp meghurcolták "Klára asszonyt", mert "kölcsönt adott valakinek"....
(abszolút nem arról van szó, hogy az EU-tól kapott pénzekből kölcsönöztünk valakinek, aki azóta börtönben ül, nem utolsósorban azért, mert az alkalmazottait (diákok) nem fizette ki).
Győzike is így indult, ott is volt, "Beja asszony", meg kölcsönadás, meg átláthatatlan pénzügyek. Meg Lagzi Lajcsi is, Kozsó, folytathatnám. Nyilván ezek is tökártatlanok, ugye, véletlenül keveredtek bele olyan ügyekbe, amiket a bulvársajtó felkapott, holmi villany és gázórák, dehát ki tud eligazodni ezek rengetegében ugye :). Az ország tele van ilyen és ehhez hasonnló ártatlan emberekkel :) Csak némelyiket el is kapják.

Duplaxiii 2017.11.26. 20:41:45

Tekintsünk el a szándékosan kavart politikai száltól!
A csaj meghallgatása egy normális üzleti meghallgatás volt.
Ez természetes, ha valaki a NAV vagy az ügyészség eljárása alá kerül.
Minden érintettet, akiknek a számlájuk, pénzmozgásuk ismert a gyanusítottal kapcsolatban, azt ellenőrzik.
A csaj közölte a jegyzőkönyvet, abban semmi olyan nincs, amit rá vagy a férjére húzhatnának.
Egy vállalkozás adhat kölcsön egy másiknak, ha abban szabálytalanság van, akkor az nem bűnügyi terület, hanem számviteli.
Ma ha a csaj szarni megy, ez az oldal azonnal csaholni kezd, hogy orbán gyujcsányt akarja.
Pontosan ugyanaz, mint a habony médiában.
A csaj cége kölcsönadott? Igen! Joga volt hozzá? Igen% Indokolni a kell? NEM!
Azt kellene igazolni, hogy a pali, a vádlott gyujcsányékkal közösen, azok pénzügyi segítségével direkt követte el azt, amivel vádolják.
A szomszédunk kölcsönkér, adunk neki. Ő vesz egy fegyvert és bankot rabol?
Mindet ezért társrablónak tartanak? Nem!

Duplaxiii 2017.11.26. 20:47:19

@Zsoltbacsi:
nem, te agyhalott!
Azért lett az, mert ő a gengszterváltáskor "elmerült" és az aktív KISZ-es és MSZMP-s kapcsolatait kihasználva felépítette a birodalmát. Nem azt írom, hogy tisztességesen, de a piroskanéninek 1990-1995 körül nem volt már semmi befolyása a mozgásokra.
A csúti a KISZ-es múltját nem így használta fel, hanem ő "szegényen" politizálni kezdett.
Szegényen, mert őt a Soros támogatta és a befolyásos (ha már piroskázunk) besúgó múltú apósa, az utolsó belügyminiszter veje és számos bm-es védte...
nekem sok ismerős kapcsolatom lett hirtelen milliárdos, meg cégtulajdonos, amikor a pártkapcsolatainak köszönhetően E-hitelből felvásárolták a saját régi cégeiket... Gyujcsány ez a vonal...
De csak pirosskázz, legalább tudjuk, mennyire üres a tudatod.

Zsoltbacsi 2017.11.26. 20:52:58

@Duplaxiii: Fröcsögés helyett talán utánaolvashatnál, hogy ki is volt például a Motim felügyelőbizottságának az elnöke...
Na ki is az agyhalott?

2017.11.27. 21:01:51

@Duplaxiii: “Minden érintettet, akiknek a számlájuk, pénzmozgásuk ismert a gyanusítottal kapcsolatban, azt ellenőrzik.” Megmondanád, az Art. melyik cikkelye tartalmazza ezt a szabályt? Ja, mielőtt még hülyén néznék ki a fejedből, az Art. az az adózás rendjéről szóló törvény.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.11.29. 20:44:41

@taga20: Ha mindkettő lopta a pénzét, akkor mehetnének együtt a sittre, biztos szép kis pár lenne belőlük a cellában...
Nem tökmindegy, hogy melyik pontosan hány milliárdot lopott szerinted, ha az úgyis eléri a maximális büntetési tételt? Ha még hatalmon marad a Fidesz, akkor Lőrinc stróman még jobban növeszti a háját és a bankszámláját.
süti beállítások módosítása