B1 blogcsalád



Lemondott Kerényi Miklós Gábor, de előbb mindenkit megfenyegetett az ügyvédjén és a sajtósán keresztül

2017. november 06. - Mr Flynn Rider

Az ügyvédjével és a sajtósával fenyegette meg az Operettszínház volt igazgatója szinte az egész sajtót, hogy el tudja tussolni a személye körül kialakulóban lévő botrányt. Aztán lemondott, de bocsánatot nem kért.

karenyi_miklos_gabor.jpg

Pár nappal ezelőtt írtuk meg, hogy egy rendező, Kalmár Péter azt állította egy blogbejegyzésben Kerényi Miklós Gáborról, hogy rendszeresen abuzálta, megalázta a színészeket, sokakat fogdosott és elfenekelt.

Az Operettszínházat háromszor is igazgató, Kossuth-díjas művész sajtósa és ügyvédje az utóbbi napokban mindent megtettek, hogy a botrány minél kisebbet robbanjon: mindenkit perrel fenyegettek meg, ha le meri írni a művész nevét.  

A még nagyobb botrány elkerülése végett tegnap pedig a Kerényi Miklós Gábor lemondott az Operettszínház művészeti vezetőjének posztjáról és nyugdíjazta magát.

Az Index csak név nélkül merte közölni azokat a megrázó eseteket, amiket a rendezővel együtt dolgozó táncosok és színészek tettek. Ebben sokszor számoltak be az áldozatok fogdosásról, lehúzott alsónadrágos fenekelésekről, nyilvános megaláztatásokról.

A cikkben le is írták:

"Így mindez idáig csak szóbeszédnek számít minden, ami blogbejegyzésekben vagy nyílt levelekben elhangzott, amit a magyar jogrend miatt ráadásul az azt leközlő vagy akár csak szemléző sajtómunkásnak kellene a bíróságon bizonyítania, a megvádolt pedig akkor is megnyeri a pert, ha csak hátradől, amennyiben nincsenek minimum egybehangzó tanúvallomások. Ezért is lehetetlen jogilag egyelőre leírni akár csak azt is, melyik színházról vagy kiről van szó.
Az Index három olyan emberrel beszélt, akik egymástól függetlenül azt mondták: az igazgató valamilyen problémára hivatkozva azt mondta, meg kell, hogy büntesse őket, a büntetés pedig mindig az volt, hogy elverte vagy el akarta verni a meztelen feneküket."

A sajtó ugyancsak nem írta le a Kerényi Miklós Gábor nevét, csak a rendező lemondó nyilatkozatát és az Operettszínház PR-szagú közleményét merték átvenni (pl. az ATV). Ebben az Operettszínház művészeti vezetője

konzekvensen tagad és azt írja: tisztázni fogja magát.

 Kerényi Miklós Gábor nyilatkozata:

Visszautasítom mindazon állításokat, pletykákat, híreszteléseket, melyek az elmúlt napokban engem értek és imádott társulatom mindennapjait, működését mérgezték és mérgezik. Hogy a nyugodt munkát biztosítsam, döntésem az, hogy a mai nappal munkáltatómtól felmentésemet kértem a Budapesti Operettszínház művészeti vezetői tevékenysége alól, továbbá nyugdíjazásomat kezdeményeztem. Szentpétervári bemutatómat követően minden erőmmel azon leszek, hogy tisztázzam magam.

Kerényi Miklós Gábor

 A Budapesti Operettszínház nyilatkozata:

A Budapesti Operettszínház Igazgatósága ezúton kinyilvánítja, hogy a leghatározottabban elítéli a szexuális zaklatás minden formáját, különös tekintettel azokra az esetekre, amelyek hatalommal való visszaéléssel együtt valósulnak meg. Egyben kijelenti, hogy elkötelezett a zaklatási ügyek felderítésében, a zaklatást elszenvedett áldozatok minden lehetséges eszközzel történő megsegítésében, továbbá kéri, hogy az érintettek az igazság törvényes keretek között történő tisztázása végett a megfelelő jogi lépéseket is tegyék meg.

Egyben tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy a Budapesti Operettszínház Igazgatósága október 30-án rendkívüli Igazgatósági értekezletet tartott, melynek keretében a Színház volt, és jelenlegi vezetői rögzítették, hogy nincsen tudomásuk olyan eseményről, történésről, bejelentésről, mely a Budapesti Operettszínház működéséhez köthetően szexuális zaklatással kapcsolatos. Az értekezlet konkrét lépésekről is döntött, melyek következményeként a Színház felvette a kapcsolatot az Előadóművészi Jogvédő Irodával, és ehhez kapcsolódóan rendkívüli társulati ülésen tájékoztatta a társulatot az esetleges zaklatásokkal kapcsolatos bejelentési lehetőségekről, kezdeményezte a szakmai szervezeteknél egy szakmai konszenzuson alapuló protokoll kidolgozását az ilyen esetek megelőzésére. Ennek érdekében felvette a kapcsolatot a Helsinki Bizottság jogászaival, valamint pszichológusokkal is elkezdte a munkát.

Szeretnénk még egyszer kinyilvánítani, hogy az Igazgatóság elkötelezett a bejelentések kivizsgálásában az ártatlanság vélelmének tiszteletben tartásával. Azonban a Társulat egységének védelmében és zavartalan munkája folytatásának érdekében nagyon kérünk mindenkit, hogy a konkrétumokat nélkülöző híresztelésektől tartózkodjon.

Végezetül Színházunk ezúton ismételten leszögezi, hogy mindent meg kíván tenni a helyzet tisztázása érdekében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4113193626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.11.06. 10:36:47

Undorító bagázs, ez a színház is, mert eltűrték, mert falaznak neki, mert hagyták évekig kártékonykodni. Már tudjuk, aki ott van nagy valószínűséggel, kapott a popsijára vagy tudta hogy a másikat megalázták. Hányok tőlük

Shakespeare Emilke 2017.11.06. 19:43:28

Hallgassatok, mert rendezőbácsi kiveri a seggeteket.

Éva Mogyorósi 2017.11.07. 04:56:24

Ha nincs VAJ a fején,miért menekül???????????????

Megdobbent 2017.11.07. 06:06:18

Majd a ruszkiknal megertesre talal a kis morcos patkany, aztan meglatjuk milyen formaban lesz, ha hazaer :) Tenyleg, ezek a muszkak komaljak az ilyen kis gyava buzikat? ;)
süti beállítások módosítása