B1 blogcsalád



Értelmét veszti a Kubatov-lista: Orbánék a legféltettebb titkainkat is megtudhatják

2017. november 03. - Mr Flynn Rider

Infrastrukturális fejlesztésekkel és törvényi szabályozással teszi lehetővé a kormány, hogy mindent megtudjon rólunk, az adatokat egy helyen tárolja és a megfelelő hatóságnak elküldhesse.  

metro_orban.jpg

A Kubatov-lista – ha létezik – egy olyan táblázat, amire a fideszes aktivisták felírták annak idején a választópolgárok adatait. A Fidesz szerint a választások után megsemmisítették, de azóta valószínűleg folyamatosan frissítik a nemzeti konzultációkkal.

A Fidesznek amely mostanra igazi állampárttá vált – befolyása van az ügyészségtől kezdve az iskolaigazgatók megválasztásán át arra is, kik válasszák meg a politikusokat – újabb törvényekkel és informatikai fejlesztésekkel újabb adatainkhoz juthat hozzá, azokat összesítheti, sőt, a tudtunk nélkül fel is használhatja.

Ennek három eszköze van, mind a három az utóbbi napokban került a nyilvánosságra igazán:

  1. Létrejön az egységes egészségügyi nyilvántartás (EESZT), ahová az orvosoknak kötelező felvinni az egészségügyi adatinkat;
  2. Felhőalapú szolgáltatásokat is nyújtó korszerű adatközpontokat építtet a kormány, amelyekben a közigazgatáshoz szükséges adatainkat tárolják majd;
  3. Elfogadták az új büntetőeljárási törvényt, amely bevezeti az előkészítő eljárás fogalmát, egyfajta előzetes megfigyelést tesz lehetővé a hatóságoknak.

Mindezek az informatikai eszközök és az új törvény olyan ehetőséget ad az állampárt kezébe, ami még sosem volt: gyakorlatilag a hatóságok könnyen, gyorsan érhetik el az adatainkat szinte bármikor. Az összesített adatok természetesen a mindennapi, online ügyintézésben nagy segítséget jelentenek majd minden állampolgárnak, de a Fidesznek is. Olyan adatbázisra tesznek ugyanis szert, amilyen eddig még sosem volt Magyarországon.

Mindez mindaddig semmilyen gondot nem jelent, amíg valaki nem vét a törvények ellen, vagy nem kezd komoly ellenzéki szervezkedésbe. Láthattuk, hogy hogyan akadályozta meg a Fidesz a Ligetvédőket abban, hogy megvédjék a Városligetet a múlt nyáron. Azt is láttuk, hogyan bántak az MSZP-féle népszavazási kezdeményezéssel. A kopaszok előreküldése minden ilyen alkalomkor azt jelentette: a Fidesz semmilyen eszköztől nem riad vissza attól, hogy a saját hatalmi céljait megvalósítsa. 

A törvényi szabályozás pedig mostantól azt is lehetővé teszi, hogy mindenféle gyanú nélkül, az illető tudtán kívül figyeljenek meg bárkit. Az informatika fejlődésének "hála", az újabb eszköz a hatóságoknak, hogy nem kell sokat kotorászni a kartonok között, elég lesz az adatközpontokból és a felhőből kihalászni az adatokat az egyes emberekről. Mindez azt jelenti, hogy a jövőben nem lesz szükség a kopaszok demonstratív fellépésére – elég lesz az informatikai eszközöket és pár embert bevetni arra, hogy akár a készülő ellenzéki szervezkedést még a csírájában elfojtsák.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3513160538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John Nethem 2017.11.04. 22:46:33

@bellarand: Microsoft szoftverhibák és sebezhetőségek keresését végeztem egy időben rajta keresztül...

taga20 2017.11.04. 22:47:10

@bellarand: meséjj még te beteg fityeszdroid, mi bennem a beteges? csak nem az, hogy utálom a gazdádat, a gecit?

bellarand 2017.11.04. 22:50:34

@teéjesenmindegy: Nem a bölcsészen van a hangsúly, nem a bölcsész vigyáz az adataidra. Ő csupán arra jogosult, hogy alkalmanként ellenőrizze a felhasználás jogosságát, azaz nem történt visszaélés az adatokkal.
Ezt szolgálná a közérdekű adatokba való betekintésen, ami mindenki számára elérhető lehetne, de nem az, sőt fizetőssé akarják tenni, de említhetném az álszent és képmutató személyiségi jogi törvényt, az üzleti-, banki-, nemzetbiztonsági titkokat, stb.
Én még soha nem szavaztam, szóval nem hatalmaztam fel senkit. Persze el kell fogadnom a többség akaratát, hiszen erről szól a szocializáció.

John Nethem 2017.11.04. 22:52:07

@élhetetlen:
"..Erről beszélek, nem arra költünk, hogy megtanítsuk a személyzetet kezelni, hanem felhőre. Mert attól gyógyulnak a betegek!..."

A fejlettebb gépek jóval részletesebb információkat szolgáltatnak, jóval nagyobb adatméretekkel. A 100 szeletes CT képek egy DVD-re sem férnének el... Ezért célszerű őket felhőbe tölteni, sőt ha úgy adódik, több orvos is képes legyen arról KONZULTÁLNI akár azonnal is, amikor az egyik Londonban van, a másik Frankfurtban, a harmadik meg Szegeden.....

taga20 2017.11.04. 22:55:31

@John Nethem: droid, moszkvát kihagytad.

miért?:)))

bellarand 2017.11.04. 22:55:55

@John Nethem: Jól tudom, hogy valamelyik kormány megkapta a windows forráskódját? Szóval simán turkálhat a gépemben, ha akar? Akármennyi tűzfalat teszek fel?

teéjesenmindegy 2017.11.04. 22:56:23

@élhetetlen: te olyan hülye vagy mint a segg. Költünk arra épp eleget, hogy ki legyen képezve a személyzet. Aki köszöni szépen a képzést, és megy németbe négyszerannyiért.
Tehát akkor ne megkönnyítsük a maradók dolgát, monjduk azzal, hogy egy működő admin rendszert csináljunk, neeee. Sírjunk azért, hogy nincs elég CT.
Néha felüvöltesz azért, hogy mennyire fájdalmasan hülye vagy, vagy csak a környezeted teszi?

taga20 2017.11.04. 23:02:21

@teéjesenmindegy: az tisztán láccik, hogy szerelmes vagy a csútiba.

mi az ami ennyire mekfogott, nyolcév gyilok után is?

komolyan érdekel, me nem hiszem el, hogy van ilyen magyarember. aki ezeknek a tetveknek hisz.

John Nethem 2017.11.04. 23:03:13

@taga20:

mert a francia kormány rendkívüli nyereségadót vet ki a nagyvállalatokra

teéjesenmindegy 2017.11.04. 23:05:09

@bellarand: " Ő csupán arra jogosult, hogy alkalmanként ellenőrizze a felhasználás jogosságát" És erre ki jogosítja fel, és mikor?
Most komolyan, a megválasztott kormányba ne bízzak, de az önjelölt civilek azok aztán megbízhatóak? Ne már.
A gyógykezeléseknek a története, meg kórlapok nem közérdekű adatok. Ha balesetkor a személyim alapján tudja a mentős, hogy penicilinérzékeny vagyok-e, meg hogy mi a vércsoportom, az életet menthet. Vagy hogy milyen gyógyszereket szedek naponta, cukros vagyok-e, stb.
A közérdekű adatokat pedig meg szokták igényelni, meg is kapják, aztán a nagy hozzáértők nyekeregnek mindenért.
Az egyik legjobb valami (dk-s? lmp-s? ) picsa volt, aki ott verte magát 4-5 éve, hogy miért költ a határőrség éjjellátó kamerákra, meg monitorokra, nekik nem kamerázni kell, hanem a határt őrizni. És fel sem fogta a saját hülyeségét, hogy vajon miért kell éjjel látni a határőrnek.

taga20 2017.11.04. 23:09:11

@John Nethem: te bazdmeg a francikért arcoskodsz itt?

te hülyébb vagy, mint a kamaraerdei úton álló kurvák:)

John Nethem 2017.11.04. 23:13:33

@bellarand: bizonyos részeket. Ha nagyon akar, meg tudja tenni. De piti emberekkel nem foglalkoznak :-)
Az ilyennek a kivédése egyetlen módszerrel lehetséges: lecsatlakozni a hálózatról.

Van olyan ország, talán Tajvan vagy Dél-Korea, ahol bizonyos rendszerek már nem hálózatban működnek.

Sőt olyan irányba indultak el néhány helyen, hogy az adatokat a felhőből éppen hogy visszateszik az eredeti helyükre, és csak elérési utakat generálnak.
Ez mondjuk az EESZT -ben is létezik: számos röntgenkép meg nagyméretű felvétel nem kerül föl, csak az elérési útvonala vagy hivatkozási címe.
Amúgy is, a világ tárolt adatmennyisége 90 %-ban redundáns adatokat tartalmaz...

teéjesenmindegy 2017.11.04. 23:14:25

@taga20: Elnézve a felhozatalt, még mindig ő a legjobb. Ez van.

John Nethem 2017.11.04. 23:16:26

@teéjesenmindegy: Én a nőt kergettem volna ki az éjszaka közepén a határt felügyelni. Hadd guvadt volna a szeme a sötétben. És ahány illegálist elfogtak volna miatta, az mind átmehetett volna rajta.....

taga20 2017.11.04. 23:17:11

@teéjesenmindegy: mi az amibe bele vagy szerelmesedve?

tényleg sajnállak:)

John Nethem 2017.11.04. 23:17:23

@taga20: mert a francia kormány rendkívüli nyereségadót vet ki a nagyvállalatokra

bellarand 2017.11.04. 23:20:32

@teéjesenmindegy: Szerintem olyan megoldás lenne jó, mint az angolszász igazságügyben, ahol az esküdtszéket a lakosságból random választják és kötelező a részt venni rajta. Az a lényeg, hogy független legyen. Százszor inkább egy független bölcsész, mint egy elkötelezett revizor.

teéjesenmindegy 2017.11.04. 23:21:58

@taga20: Engem ne sajnálj. Nem én rohadok ott egyedül, bebaszva tele utálattal a világ iránt,
Te egy szerencsétlen szardarab vagy, aki az összes problémáját kivetíti a fideszre, és utálja őket. Ne aggódj, ha el is mennek a ftancba, attól te se szebb, se jobb, se népszerúbb nem leszel. Ugyanilyen darab szar életed lesz.

teéjesenmindegy 2017.11.04. 23:25:15

@bellarand: Hát, erről OJ papa sokat tudna mesélni...
Marhára nem jó ötlet a laikusokra bízni semmit. Nekem nem szimpi.

Nyolcvanas évek Dunaszaurusz megvan? Fúj randa vizlépcső, tüntessünk ellene. Nyertünk. Szuper. Végül is most lenne ingyé áram, meg nem lenne árvíz évente kettő... Nyertek a laikusok.

taga20 2017.11.04. 23:27:33

@teéjesenmindegy: lebuktattál haver, segícs má!

édesfaszom, egy szarlelkű fityeszmuzsik oktat engem?:)))

milyen szardarab életed lehet, ha a csútigecire vered ki?

rohadj meg fityeszdroid!

taga20 2017.11.04. 23:30:16

@teéjesenmindegy: te szarlelkű komcsi, most má értem, hogy miért vagy fityeszes!

hogy rohadnál meg, kibaszott narancs nyugger!

bellarand 2017.11.04. 23:39:51

@John Nethem: Piti, nem piti, ha már letöltöm a Kalit, elkezdenek figyelni.
Vajon a protonmail mennyire megbízható? Állítólag a második szintű jelszót még a szolgáltató sem tudja visszafejteni.
90% elég durva. Mondjuk a közös családi fényképek minden családtagnak a gépén ott figyelnek...

bellarand 2017.11.04. 23:47:56

@teéjesenmindegy: meg a Duna alatti felbecsülhetetlen értékű ivóvízkészlet is múltidőbe kerülne.
Amúgy értem a dilemmád, van alapja, de millió érv van mindkét oldalon. A szakértő kompetencia a Rezesova perben megmutatta a foga fehérjét, pl. Melegh úr is.
Az emberek döntéseiket túlnyomórészt érzelmi alapon hozzák. Én csak annyit szeretnék, hogy a lehetősége legyen meg a szakmai kérdésekbe történő betekintésnek! Melegh úr arra hivatkozott, hogy a Schrödinger macskája alapján akár az is megtörténhetett (volt valószínűsége), hogy valóban hirtelen váltott sávot a sértett. Nos, egy ilyen védekezés még egy laikusnak is szemet szúr.

John Nethem 2017.11.05. 00:08:24

@bellarand: Nem gondolom :-)

Én használom a protonmailt. Az ördög nem alszik :-)

midnightcoder2 2017.11.05. 06:27:11

Kétlem, hogy ezek az adatok más, fejlett országokban nem lennének már rég felhőben. Ami nem egy hátrány Pl. abból a szempontból, hogy nem végeznek el egy rakás vizsgálatot egymás után többször, mert Gipsz Jakabka az A intézetből elkerült a B intézetbe, de B intézet nem lát rá A adataira. Anno amikor úgy 15 éve kaptam egy fertőzést a szememre, láttam ahogy a kórházban a kartonokat kis kocsin tologatta az "adathordozó". A szemorvos pedig a karton szélére golyóstollal rajzolta fel hogy milyen alakú és ránézésre milyen méretű a fertőzés. Ez a kór az év végén kapott el, ami azt jelentette, hogy a pár naponta esedékes kezelésemre más-más orvosnál került sor a kórházban, és jó néhányszor fordult elő, hogy a doki nem találta a kartont.

midnightcoder2 2017.11.05. 06:32:14

@teéjesenmindegy: "A színházak összes támogatása több, mint a stadionoké. Az operaház éves szinten 6mrd költségvetési pénzt kap. Azokat is szüntessük meg? Vagy az magaskultúra, az maradhat?"

Akkor miért nem kap állami támogatást Fekete Pákó is ? Az orrodat is tisztíccsa kb. ugyanaz a szint mint az add ide a didit.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 06:52:03

@FCUK10: Látom szorgalmasan kiszolgálod az uraidat. Igazi, szervilis jobbágy vagy. Erre születni kell.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 06:57:51

@Legeslegalja: Rólad már akkor tudták hogy egy szervilis senki vagy, amikor jelentkeztél a polgári körökbe.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 07:02:53

@John Nethem: "ott semmi ilyesmi "direkt beavatkozó" ember nem létezett..."

Aha.. ha nagygépekkel dolgoztál, akkor talán mond neked valamit hogy DITTO, meg IMASPZAP. Ennyit hogy van-e direkt beavatkozó.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 07:04:33

@teéjesenmindegy: "És ennek mi köze van anyád lúdtalpához, mesélj!" Az hogy a fejeden tapos amikor mindenkinek leborulsz akin narancssárga cucc van.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 07:05:52

@Legeslegalja: Szegény Orbán csicskák, megkapták a napi Habony adagot, és amikor kiröhögik őket, akkor csak a személyeskedés marad...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 07:12:12

@élhetetlen: "Minden rendszer mellett van pár ember, akinek felsőbb utasításra joga van direktben átírni dolgokat.”. Persze, nyoma van, "

Hát nem feltétlenül. Én elég komoly adatokat írhatok úgy felül, hogy annak nyoma nem lesz. Mondjuk a dolog kibukik, mert annyi keresztellenőrzés van, de rám nem tudják bizonyítani. Programhibának gondolnák.
Például aki az interfész programokat írja az simán átírhat dolgokat.
Már eleve az probléma, hogy nincs elég ember és nem tartják be azt a szabályt hogy a rendszerprogramozó és a jogosultság adminisztrátor nincs szétválasztva.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 07:14:54

@John Nethem: "Ha eleve kódolva, akkor csak az adott programból lehet hozzáférni, és akkor nyoma van az adatmódosításnak. "

- És mi van ha valakinek megvan a forrása és joga van az újrafordításhoz?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 07:16:02

@teéjesenmindegy: "Ja, értem. Csak kezd hatni a pia. Oké" - Csak elég pia után vagy képes értelmezni amit írunk?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.11.05. 07:18:03

@Legeslegalja: Te idióta, pont arra való hivatkozással szüntették meg a személyi számhoz (emlékeszel rá) való korlátlan adatcsatolást. hogy az állam ne automatikusan lásson minden adatot rólad. A személyi számot még a pártállami rendszer kezdte bevezetni a uralkodása vége felé, és az íMDF kormány alatt gyakorlatilag eltörölték a használatát. azóta is csak a lakcímkártyán tüntetik fel és a választásoknál használják azonosításra.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 07:24:51

Tényleg kár ezen gyötrődni! Senki se morogjon azért hogy összekapcsolják az adatait, aki mobiltelefonjával kb önként hord egy nyomkövetőt, a bankkártyájával pedig a pénzügyi életét teregeti ki.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 07:28:16

@The Ghost Wolf O1G: És ez sokkal nagyobb problémát okozott mint amit kivédett.
Semmiből sem tart a TAJ számokat, adószámokat összefuttatni. Ezek például megvannak a NAV-nál, nyugdíjbiztosítónál. A személyiszámra igazából nincs is szükség ha ki akarják bányászni az adataid.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 08:50:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "nem tartják be azt a szabályt hogy a rendszerprogramozó és a jogosultság adminisztrátor nincs szétválasztva."

Javítva

nem tartják be azt a szabályt hogy a rendszerprogramozó és a jogosultság adminisztrátor szétválasztva kell lenni.

John Nethem 2017.11.05. 08:56:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A nagygépes korszak akkor volt, amikor még csak a Compuserve emailcím létezett..... A műveletek 90 %-a batch-ben folyt.
A dolog kétirányú.
A keresők és a beavatkozásra szánt célprogramok egyre specifikusabbak, de ugyanúgy megoldják azt is, amit nem szeretnének a keresőmotorokkal elérni, az ne legyen elérhető, mint amit meg nagyonis, ahhoz a többféle keresőnek megfelelő kulcsokat állítják be.

Mint ahogy régebben a Google-ban egy adott szóra rákeresve - nemzetközire tágítva a keresést - simán hozott akár orosz oldalakat is, ma már ez nem fordul elő.
Nem az orosz elérhetetlenség miatt, hanem a Google saját korlátozásai és a felhasználó általános igényeihez igazodva, ha kérte a felhasználó, ha nem....

Tehát minél pontosabbak a keresések, ezzel párhuzamosan annál több a korlátozás is az aktuális hatalomtól kikényszerítve, vagy bizonyos érdekcsoportok ( lásd akár politikai korrektség nevében...) nyomására....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 08:56:43

Nem szabad elfelejteni, hogy ez a nem tároljuk egy helyen, nem kapcsoljuk össze duma réges-régen elavult. Ezeket akkor találták ki, amikor még nem volt mobil telefon, nem volt leterjedt bankkártya rendszer, nem volt internet, email, nem voltak mindenfelé térfigyelő kamerák. Ma a népesség adatait egy sima pendriven odaviszed ahova akarod és azt csinálsz vele amit akarsz. Ma két, a teljes népességet lefedő adatbázis összefésülése egy laptopon megoldható egy rendesen megírt programmal egy óra alatt.
Úgyhogy, én a ballibsi, azt mondom, a poszt hisztije felesleges.

John Nethem 2017.11.05. 08:59:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

No igen, ha az a "HA" ott nem lenne.....
De JOGOS !
Ha jó szándékú akkor semmi különös. Mert a rossz szándék ott lehetett az eredeti elképzelésben is....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 09:01:46

@John Nethem: Azok az adataid, amelyek érzékenyek, bankszámlaszám, lakcím, adóbevallás, vagyoni adatok, azok ma is nagygépeken vannak és ma is batch feldolgozásokkal mennek. Ezeket hálózaton kommunikáló webszervizes alkalmazásokra tenni eléggé veszélyes. Sőt, bármiféle komolyabb feldolgozást tenni kliensekre, veszélyes.
Lásd BKK. Különben meg a világ tolat vissza a régi 3. generációs alkalmazásokhoz a nagyvállalati szférában, mert a qrv sok Java-s projekt bukott meg ezeken a területeken az utóbbi időben.

John Nethem 2017.11.05. 09:14:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Igen, Simán összepárosítható de "nem látta és nem hallotta senki" nyom nélkül nem , ha esetleg digitális nyom nem marad... Márpedig marad....

Természetesen egy adatbázis struktúra akkor jó, ha egyszerű és nincs redundáns adat benne.
Márpedig ha valami egyszerű, akkor a fölépítése is hamar átlátható, és az adattáblák közti kapcsolatok is megfejthetők, ha az első tábla tartalmazza a TAJT, a második tábla az első tábla logikai sorszáma szerinti tajhoz kapcsolódó nevet, , a harmadik tábla a második logikai sorszámához tartozó lakcímet stb....

De csináltam már olyan adatbázist, ahol minden rekordban máshol kezdődtek az adatmezők, viszont rendkívül sérülékeny volt, hiszen a rekord elfoglalt helye volt az egyik kiindulópontja az adatmezők elhelyezkedésének.... Bizonyos algoritmusokkal nyilván ezeket is meg lehet keresni ( melyik számsor részlet felel meg a TAJ-nak...) , de azokat már kevésbé , ahol az ilyen számsorokat (akár TAJ) 2-3 részre vágva tároljuk el a rekordon belül, mint ahogy a DNS-ben a kódoló és nemkódoló gének....
Aztán még megfejelhetjük azzal is, hogy a kezelőszoftver időnként átrendezi az adatbázist mondjuk dátumhoz időponthoz kapcsolódóan...

John Nethem 2017.11.05. 09:19:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Egyértelmű.

Sajnos itt is megjelent az illegális hozzáférők garmadája :-) Ezért aztán vagy teljes zöldhatárzár van, beengedési-ellenőrzőpontokkal, vagy totális elszigetelődés.....
Vagyis egy közbeiktatott kiszolgáló szerver (ellenőrzött kapu) tartja a kapcsolatot a külvilággal, és a kényes adatbázisokat tartalmazó belső rendszerrel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 09:25:26

@John Nethem: na... most mentem... éppen az a feladatom hogy két nagy adatbázis konzisztenciáját ellenőrizzem.. hehehe...

easy mango 2017.11.05. 09:29:33

@teéjesenmindegy:

Ne hasonlítsd már össze a Magyar Állami Operaházat a Groupama arénával fiam!
Hányan halnak meg évente az egészségügyi rendszer alulfinanszírozottsága miatt? Ha azt lehetne csökkenteni 1 százalékkal az hány emberélet? Ha anyád abba a csoportba tartozna mit mondanál? Inkább műtétre, vagy focira? Korlátolt!

easy mango 2017.11.05. 09:37:44

...ja, főleg a tegnapi fradimeccs fényében...erre minke egy fillért is áldozni?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.11.05. 09:43:50

Bérrettegés rulez 1 bites Gyurcsány csicskáknak.

Ismétlem azoknak akik tudnak háromig számolni.

Minden ország, minden kormánya, minden fent leírt adathoz hozzáfér.
A felhő alapú tárolás, és módszer csak technikai változást hordoz magában.

John Nethem 2017.11.05. 09:49:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nincs mese, az adatbázisok belőlünk élnek :-)

John Nethem 2017.11.05. 09:51:09

@easy mango: Inkább a focira fizetném be anyámat, mint műtétre :-)

L von Richthoven 2017.11.05. 10:19:12

három kifogásom van,
1. az összegyüjtött és szinte végtelen mennyiségűre duzzadt adatot nem tudják másra használni mint halászatra és bármennyire is furcsa soha nem célirányos keresésre... lásd: tudtunk róla, ismertük, de mégis elkerülte a figyelmünket...
2. a mostani rezsim, de lehet, hogy a következő sem vív(ott) ki magának annyi bizalmat amely elegendő lenne arra, hogy rájuk bízzam, vagy elhiggyem nekik azt, hogy képesek értelmesen kihasználni az összegyüjtött adatokat..
lásd: degenerált, az ötvenes éveket idéző lakcímkártya...
3. az orvosnál praktikusan az adatokat majd micike asszistens fogja kezelni, kiegészíteni, javítani stb. minimumbérért.. mi van ha micike alkalmasint piacra viszi ezeket? mikor veszik észre? kik veszik észre? mit fognak tenni és mikor? mit tudok tenni és mi, mikor fog történni emmiatt? elsumákolják vagy micikét fel fogják négyelni?
ezek az polgári oldal aggályai, ha az időközben már hatfajta titkosszolgálatra gondolok akkor ezekről nem egy hozzászólást hanem egy vaskos könyvet kellene írjak...

John Nethem 2017.11.05. 10:43:18

@L von Richthoven:

1.) igaz

2.) igaz.
Viszont minél régebbi és szerteágazóbb egy rendszer, annál nehezebb lecserélni. ( Lásd amerikai hadsereg: van egy csomó hely, ahol még simán XP-k futnak... ) A megbízhatóság sok esetben fontosabb, mint a mindig új....
Én régebben kiszuperált szervereket vettem itthoni gépnek, mert jobban bírták a strapát még a jó nevű gyártók által forgalmazott - de belül noname alkatrészekkel összeállított- gépekénél is...
Az is igaz, hogy amire egy demokráciában (viták, a döntések bíróságon való megtámadása..) eldöntik, hogy mit kéne bevezetni , és amire azt bevezetik és elterjed, már a világ azt is meghaladja...

3.) Ha micike fölvállalja a következményeit, akár meg is teheti, de micike állása - jobb időkben - BIZALMI állás is volt egyben....
Nem emlékszem például arra, hogy amikor HORN Gyulát autóbaleset érte ( és aztán kapta azt a fejfixáló "koronát" ) , és bekerült a Miskolci kórházba, hogy bármi kompromittáló vagy derogáló ( nem DE-ROGÁN-Ó !!! ) dolog kikerült volna róla....
Ha micike olyan helyen dolgozik, ahol a megfordult betegek micike szűkebb környezetéhez tartoznak ( kisváros stb. ) , és micikének eljárna a szája, már penderítik is ki az állásából....
Ha micike olyan szakrendelőben dolgozik, ahova nagyobb régióból jönnek az emberek, nincs annyi összeköthető információja micikének, amivel bárkit is kényes helyzetbe hozzon.
( Mondhatjuk azt is, az én szemszögemből az engem zsaroló ember a zsarolás tudtomra adásával írta alá a saját halálos ítéletét.)

conchita wurst 2017.11.05. 10:45:20

ez ilyen rutin dolog komcsiéknál

azzal vádolják Orbánt hogy majd csinálni fogja, amit ők komcsik régen állandóan csináltak

teéjesenmindegy 2017.11.05. 12:19:07

@easy mango: Miért ne hasonlítsam össze? Operába még kevesebben járnak, mint meccsre. Ergo az igény sokkal kisebb rá.

Egy oltári baromság amit mondasz. Bazmeg az embereknek másra is van igényük, mint kórházakra. Igen, egy országban kell tüzijáték is, meg állami megemlékezés is, meg kell utépítés is, meg focipálya is meg színház is.
De értem a világképedet, nagy puszta sivatag, közepén egy kórház, minden szobájában ct géppel. Fasza kis hely lenne.

vénkujon 2017.11.05. 12:34:34

én bízom a nemzeti kormányban. semmilyen jel nem utal arra, hogy adatainkkal visszaéljenek, és ezáltal tönkretegyék az életünket. köszönjük mindezt a Miniszterelnők Úrnak!

teéjesenmindegy 2017.11.05. 12:39:33

@vénkujon: Mondd el, hogy hogy teszi tönkre az életed azzal, ha orbán megtudja, hogy aranyeres a valagad. Komolyan érdekel.

vénkujon 2017.11.05. 13:01:17

@teéjesenmindegy: :D Hát mondjuk kiteszik a pesti srácokra a segemről készített képeket, fotókat, és kinevet a sok fideszes nyuggertársam az otthonba

taga20 2017.11.05. 13:25:51

@vénkujon: és ha valamelyik beléd szeret, pont az aranyered miatt, és révbe érsz?
soha nem lehet tudni:)

élhetetlen 2017.11.05. 13:57:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @John Nethem: Hosszú! Nethemnek írtam: élhetetlen 2017.11.04. 19:15:52, „Minden rendszer mellett van pár ember, akinek felsőbb utasításra joga van direktben átírni dolgokat”
Nethem írta: „ott semmi ilyesmi "direkt beavatkozó" ember nem létezett....”, „Utána meg kórházinformatikával foglalkoztam.....Ott sem fordult elő, mindmáig sem...”. Tehát csak azt mondtam, hogy van pár ember, akinek van írás, update, törlés joga, ezt értettem direkt hozzáférés alatt. Aztán jött a belebuherálás, stb részéről. És a kioktatás: „Minél magasabb szintű és nagy egy adatbázis, annál több kezelőre van szükség, akik többszintű hozzáférésekkel rendelkeznek, és annál nagyobb a biztonsági - bürokratikus oldal .” Köszönöm, persze, eddig ezt nem tudtam. És persze, hogy nem feltétlenül van nyoma egy módosításnak, csak nem erről beszéltünk. („Például aki az interfész programokat írja az simán átírhat dolgokat.”. Igen, pl. a dolgozói kedvezmények kezelésére én írtam az alrendszert, és az interfész programot is, jött mindem hónapban az input, hogy a cafeteriából ki mennyit osztott erre a célra, tehát tudom, hogy mit írhattam volna át. Csak azt unom, hogy hülyének néznek.). És nem a felhővel van bajom, csak azzal, hogy erre akkor költenek, mikor nincs elég egyszer használatos eszköz, mikor az egekben van a kórházi fertőzések száma.
Nethem, azért küldöm neked is, mert említettelek, azt hiszem, így tisztességes.

vénkujon 2017.11.05. 14:01:25

@taga20: egy ájtatos fideszesnyugger nem hiszem, hogy eljutna idáig. tudvalevő erkölcsösségük

élhetetlen 2017.11.05. 14:09:59

@teéjesenmindegy: „Költünk arra épp eleget, hogy ki legyen képezve a személyzet. Aki köszöni szépen a képzést, és megy németbe négyszerannyiért.”. Folytassuk a gondolatmenetedet. Ne költsünk a képzésre, mert úgyis elmennek. Viszont marad a működő admin rendszer. Persze, az majd gyógyítani fog. Teljesen feleslegesek az egyszer használatos eszközök, sőt pár hete már azt is eldöntötték egy közbeszerzés kapcsán, hogy a műtőbe sem kell a beteg alá a nedvszívó lepedő. Jó oda akármi is, tocsogjon a kifolyt vérben, csak legyen jól működő admin rendszer. „Néha felüvöltesz azért, hogy mennyire fájdalmasan hülye vagy, vagy csak a környezeted teszi?”. Ne értem, vagy a környezetemért aggódj, inkább arra vigyázz, hogy a lángelmédtől meg ne gyulladjon a hajad, már, ha van.

John Nethem 2017.11.05. 14:25:36

@élhetetlen: Köszönöm. Korrekt.
Írtad:
".Minden rendszer mellett van pár ember, akinek felsőbb utasításra joga van direktben átírni dolgokat”."

Nos akkor egyszerűen válaszolok: NINCS olyan ember a rendszerek mellett. Legalábbis előre , ilyen célzattal kiszemelt ember. Másrészről az emberek jönnek mennek a cégektől, illetve a rendszereket is időnként lecserélik...

"..z input, hogy a cafeteriából ki mennyit osztott erre a célra, .."

Igen. erre meg azt írtam, hogy aki rosszhiszeműen áll a dologhoz, attól nem lehet a rendszert megvédeni, maximum a dolgát megnehezíteni. Illetve előbb vagy utóbb akkor is lebukik az illető... Ha már a cafeteria: aki osztja, annak is érdeke a jó nyilvántartás, hiszen aki kapja, az sem hülye.....

Ami az egyszerhasználatos dolgokat illeti, ha tízszer annyi lenne, az sem lenne elég, mert 12x annyi kellene....
Egyik oldalon a fölösleges pazarlás, a másik oldalon meg a sóherkodás.

Az eü. alapvető hibája, hogy alulfinanszírozott már a kezdetek óta. Amikor egy sima vizelet általános vizsgálathoz a reagens értéke 150 forint volt, de az OEP ( most NEAK) csa 120 forinttal finanszírozta, és még sehol nem volt az amortizáció, a rezsi, az asszisztens ára....
ÉS a havi kalap is úgy működött. Ami éppen abban a hónapban bejött eü. befizetés, abból lett szétosztva a teljesítések arányában a finanszírozás... A lejelentett pontérték egy lebegő forintértékkel számolva.
Ha túl sok beteget jelentettek, akkor a jelentett pont forintértéke nem 1,36 volt, hanem csak 1,18 Ft..... Ugyanígy a fekvőellátásnál is... Ha idő előtt került a beteg haza, és véletlenül visszakerült a kórházba, akkor az előző HBCS (homogén betegségcsoport) folytatódott, alacsonyabb díjszabással.....
Vagy ha délelőtt egy szakrendelésen volt ellátása, délután meg bekerül a kórházba, akkor a kórházi OEP fizetve, a szakrendelés meg kuncsorogjon a kórháznál a pénzéért....

A legproblémásabb, amikor az államiban végezteti el a maszek orvos a költség- és műszerigényes vizsgálatokat, beavatkozásokat, majd a privátban meg a sima konzultációt vagy a személyes sima vizsgálatot piaci árat megkérve..... ÉS még akkor arról nem is beszélek, ha az egyszerhasználatos dolgokat simán átviszi a maszek rendelőjébe....

nyünyüge 2017.11.05. 14:26:00

@John Nethem:
A XIII. kerületi csúcs MR és CT berendezések önkormányzati pénzből születtek, úgyhogy ez igen rossz példa:
"Ünnepélyesen átadták ma a XIII. kerületi önkormányzat Visegrádi utcai Szakrendelőjének CT és MR Diagnosztikai Központját. Kerületünk az önkormányzatok közül elsőként vásárolt CT és MR gépeket: saját forrásból 800 millió forintot költött beszerzésükre."

(Amúgy meg a nagygépes korszak sokkal korábban kezdődött még Magyarországon is, mint bármilyen e-mail-cím bárhol.)

John Nethem 2017.11.05. 14:29:50

@élhetetlen:
"..sőt pár hete már azt is eldöntötték egy közbeszerzés kapcsán, hogy a műtőbe sem kell a beteg alá a nedvszívó lepedő.."

Szerintem ezt félreértetted....
Nem az hogy nem kell a műtőbe nedvszívó, hanem hogy nem kell közbeszerzés rá....
Nagy különbség...

John Nethem 2017.11.05. 14:40:12

@nyünyüge:
Milyen téren rossz példa?
A beteg szempontjából édes mindegy, hogy a kormány vagy az önkormányzat áll a beruházás mögött.
Mivel a Többlet-kapacitás Befogadási Bizottság (TBB) – mint az OEP operatív szerve – 2015 áprilisában és 2015 szeptemberében is elutasította a létrehozandó centrum közfinanszírozásának kérelmét, ezért intézte így az önkormányzat.
( Az újabb kérdés, miért döntött így az a bizottság.)

Csak jelzem, a XIII. kerület önkormányzata 16 milliárdos hiányt görget maga előtt....

Ami a nagygépes korszakot illeti, nem annak a kezdete volt a kérdés, hanem hogy amikor én dolgoztam benne, az INTERNET világa még a COMPUSERVE email-cím szintjén állt....

John Nethem 2017.11.05. 14:52:20

@John Nethem: folytatás.

Ugyanis a közbeszerzés dolga logisztikai, hogy a műtőben mi kell és mi nem pedig ORVOSSZAKMAI KOLLÉGIUM (adott téma legjobb szakorvosai) kompetencia, egy fölállított PROTOKOLL minimális elvárása.

nyünyüge 2017.11.05. 14:54:15

@John Nethem: ha azon áll alapvetően a vita, hogy a kormány jó helyre teszi-e az EÜ -re szánt pénzeket amikor éppen adatfelhőt és adatközpontot épít mondjuk a CT, MR állomány bővítése-korszerűsítése helyett, akkor bizony egészen rossz példa egy önkormányzati CT, MR beruházással példálódzni.

A másikat én értettem félre.

John Nethem 2017.11.05. 15:13:47

@nyünyüge:

No de honnan tájékozódsz ?? Utánanéztél, hogy jelenleg mennyi CT és MR kerül lecserélésre, vagy újként beállításra ?
Ha 100 CT volt eddig az országban, akkor minek is még 50 ??
És ha itt van 150, akkor vajon hogyan tovább ?? Cseréljünk folyton, vagy vegyünk még a 500 lelkes kis falu háziorvosának is egyet ??
Bármibe bele lehet kötni !!!
Amikor az USA-ban éppen az ilyen gépi diagnosztizálások FÖLÖSLEGES használatát szeretnék lecsökkenteni ??? Mint minden ilyen nagyteljesítményű diagnosztikai szerkezet, NEM VESZÉLYTELEN. Ha csak a generált mágneses teret (MR-ben) nézzük 1-3 TESLA ( 10000-30000 Gauss), amikor a Föld mágneses tere 0,5 Gauss...

A dolgok párhuzamosan mennek.
Amikor az adatfelhő kerül előtérbe és a diskurzus központjába, attól még a háttérben ugyanúgy mennek a CT cserék. Csak azok nem szenzációsak, azok olyan elvártak, ezért aztán hamar felejtősek....
Másrészről: ha az informatikai fejlesztésre volt határidős EU-s támogatás, akkor nyilván azt kell megcsinálni, vagy nem lesz lehívható a pénz.... Akkor meg az lenne a baj, hogy az állam nem használta ki a lehetőségeket....
No, kössünk bele még valamibe.....

Szó se róla, lehet kritikát megfogalmazni, de amikor a hiányos információk alapján csak a rosszindulatú kötözködés van, az ellen nincs mit tenni.

élhetetlen 2017.11.05. 15:23:08

@John Nethem: Meddő a beszélgetés. „Nos akkor egyszerűen válaszolok: NINCS olyan ember a rendszerek mellett. Legalábbis előre , ilyen célzattal kiszemelt ember.”. De van. Vannak osztályok, amik az adatbázissal, a fejlesztésekkel is foglalkoznak. Egy csomó ember, akinek joga van lekérdezni, a lekérdezéseket elemezni, a főnökség elé terjeszteni, azok aztán dönthetnek, hogy mi legyen, de nincsen joguk változtatni az adatbázis tartalmán. És van két, három ember, akinek van írási, módosítási, törlési joga. Ezek azok az emberek, akiket ilyen célzattal kiszemeltek, és megkapták ezt a jogot. Az töröl, vagy beszúr, vagy módosít. Annyira nem tudsz meggyőző lenni, hogy a saját létezésemet kétségbe vonjam. Ezt csináltam tizenöt évig.
„Egyik oldalon a fölösleges pazarlás, a másik oldalon meg a sóherkodás”. Leírsz egy csomó normális dolgot, ami gond, viszont itt van a szerintem elfogadhatatlan érv: „sőt ha úgy adódik, több orvos is képes legyen arról KONZULTÁLNI akár azonnal is, amikor az egyik Londonban van, a másik Frankfurtban, a harmadik meg Szegeden.....”. Mi a gyakoribb, a nemzetközi konzultáció, vagy a kórházi fertőzés? Mire kellene költeni? De tényleg hagyjuk, nem jutunk közös nevezőre.
„hanem hogy nem kell közbeszerzés rá....”. Nem keresem elő, de nem biztos, hogy igazad van. A közbeszerzés kritériumát írták át úgy , hogy a börtöngyártó tudja teljesíteni, és az mintha nem tudná a nedvszívót, ezért nem feltétel.

Solo_ 2017.11.05. 15:43:07

Melyik rendszerre és melyik korszakra is emlékeztet a megfigyelősdi és nyilvántartósdi? Hmmm :P

John Nethem 2017.11.05. 15:44:54

@élhetetlen: Szóval rosszhiszeműen töröltél, módosítottál, beszúrtál....

"..Mi a gyakoribb, a nemzetközi konzultáció, vagy a kórházi fertőzés? Mire kellene költeni?.." VALAMENNYIRE !!!
Nem a konzultáció nemzetközisége a lényeg, hanem a konzultációra való azonnaliság, akár egy kórházon belül, ahol a telephelyek messze vannak egymástól. Meglepődnél, ha megtudnád, mennyi konzultáció van.....
A kórház egy veszélyes üzem. Egyértelmű, hogy annak megfelelően kellene viszonyulni az ottani körülményekhez.
A kórházi fertőzések NEM CSÖKKENÉSE (sőt emelkedése, évente kb. 800-al) sajnos legfőképpen a MULTIREZISZTENS (MRK) kórokozóknak tudható be.
Az emelkedés abból is adódik, hogy jóval több a mikrobiológiai vizsgálat, másrészről hibás és túlzott antibiotikumkezelések történnek...
Valóban, a higiéniás állapotok rosszabbak a kórházak többségében, mint voltak a kilencvenes években. A trend mindig az, hogy valahol fölhúznak egy új kórházat vagy totál fölújítanak egyet, kb 15-20 évig úgy ahogy elvan (kvázi LELAKJA), és sajnos gyorsabban amortizál, mint ahogy a szükséges karbantartásokat elvégeznék... persze mindig pénzhiányra hivatkozva......
A takarítószemélyzet létszámhiánya is drasztikus, aki van, az is utcáról szalajtott..... még a takarításról magáról sincs igazán fogalma, nem hogy egy kórházban hogyan is kellene....

Emlékszem, a kórháznak saját mosodája volt, saját dolgozókkal. Aztán valakik kiszervezték, hogy majd úgy jobb-szebb-hatékonyabb-olcsóbb lesz.... Hát egy frászt... A "beetetés" idejéig igen... Aztán minden szarabb-elmaradozó-bonyolultabb-drágább lett.....
Aztán megelégelte a kórházvezetés, és visszavették a mosodát saját hatáskörbe...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 15:58:52

@élhetetlen: "ött mindem hónapban az input, hogy a cafeteriából ki mennyit osztott erre a célra, tehát tudom, hogy mit írhattam volna át. "

Az lehet, csakhogy az én interfészeimen milliárdok mennek át.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 16:01:10

@John Nethem: "Viszont minél régebbi és szerteágazóbb egy rendszer, annál nehezebb lecserélni."

Lásd az USA atomrakéták indítói még System-36-osokon vannak 8 inches floppyval.
Valahogy nem nagyon rohannak "vindózra", vagy "linukszra" cserélni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 16:02:01

@John Nethem: Aki Java-t javasol, azt valószínűleg azonnal főbe lövik.

élhetetlen 2017.11.05. 16:02:05

@John Nethem: „Szóval rosszhiszeműen töröltél, módosítottál, beszúrtál....”. Ezt most hogy hoztad össze? Biztos, hogy nincs valami baj az agyaddal? Eddig is sok mindent félreértettél, félremagyaráztál, de ezt már azzal sem tudom magyarázni, hogy félreértettél valamit. Tizenöt éven keresztül rosszhiszeműen dolgoztam legálisan? Normális vagy? A többit hagyjuk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 16:03:02

@Legeslegalja: "Minden ország, minden kormánya, minden fent leírt adathoz hozzáfér.
A felhő alapú tárolás, és módszer csak technikai változást hordoz magában."

Először értünk egyet.

élhetetlen 2017.11.05. 16:09:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: És? Csak a technikai lehetőségekről beszéltünk, nem pénzbeli nagyságrendről. Na, kedves zsenik, hagyjatok.

John Nethem 2017.11.05. 16:15:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: :-) Régi szép idők, amikor a Siemens 7235-ön a BS2000 ilyenről indult :-)

John Nethem 2017.11.05. 16:16:48

@élhetetlen: Ha nem rosszhiszeműen, akkor miért aggódsz ? Ha rosszhiszemű parancsra tetted jóhiszeműen, miért te aggódsz ?? :-) ?

John Nethem 2017.11.05. 16:38:34

Minél többet tudunk, annál jobban aggódhatunk....

Vajon elkapható az Alzheimer-kór? A kérdés már egy jó ideje vita tárgyát képezi, többen nem tartják elképzelhetetlennek, hogy a betegség vérátömlesztéssel vagy orvosi eszközök révén átadható lenne. Egy új tanulmány most kimutatta, hogy egerek esetében a vérkeringés összekapcsolásával sikerült átvinni egy egészséges rágcsálóba az agy megbetegedését előidéző fehérjéket.

élhetetlen 2017.11.05. 16:51:36

@John Nethem: Itt jön a kérdés, hogy képes vagy-e gondolkodni. Most miről beszélsz? Hol mondtam én, hogy aggódtam, vagy aggódom? Egyszerű példa, árvíz sújtotta terület, két hónapra töröljük a számláikat, ezzel segítünk, mert enélkül is van bajuk bőven. Ez felsőbb szintű döntés. Fizikailag én tudom megcsinálni, mert nekem van rá jogosultságom, nem a vezérigazgatónak. Hú, ez a „parancsra tettem?„. Mondj egy céget, ahol a beosztott azt csinál, amit akar, ahogy ő úgy gondolja, akár a cég ellenében is, mert amit csinál, azt nem parancsra teszi, pl. a központi döntés ellenében ő másnak ír jóvá, mert úgy látja helyesnek. Vitatkozni szoktunk, de, ha döntés születik, akkor parancsra tesszük, amit teszünk. Szóval továbbra is hülyeséget beszélsz, ami engem nem igazán érdekel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 16:52:20

@élhetetlen: Azé nem mind1 h megnézed h ki mit vett, kávét vagy szendvicset, vagy pár milliárd utalása mellett elteszed az "aprót".

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 16:53:53

@élhetetlen: " Egyszerű példa, árvíz sújtotta terület, két hónapra töröljük a számláikat, ezzel segítünk, mert enélkül is van bajuk bőven. "

Ööööö... ez miben is segít? Nesze, vak, egy púp a hátadra?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 16:55:07

@John Nethem: Az IML ment a floppyról, a renccer 2314-ről indult. Ha jól emléxem.

élhetetlen 2017.11.05. 17:24:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na, végképp elvesztettem zsenialitásod fonalát. Ha valakinek elengednek két havi befizetendő számlát, az púp a hátára? „Nesze, vak, egy púp a hátadra?” Komoly tehertétel, ha két havi számlát elengednek, biztosan. Én úgy látom, hogy kis segítség ugyan, de segítség, nem egy újabb púp. Téged már nem értelek.

John Nethem 2017.11.05. 17:27:51

@élhetetlen: Én meg erre mondtam, HA az a "HA" nem lenne ott..... A mi történne, HA, az messze nem az, ami MEGTÖRTÉNT, MERT....

John Nethem 2017.11.05. 17:30:00

@élhetetlen: Egyébként a felhozott példád nem rosszhiszeműség, viszont hamar kilógna a lóláb....

Éhes Ió 2017.11.05. 17:34:24

@élhetetlen: Akkor nem törölted a számláját, hanem sztornóztad. Nem ugyanaz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.05. 17:35:18

@ÉhesIó: Te csak foglalkozz bircával! Én bankszámlára gondoltam.

John Nethem 2017.11.05. 17:43:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: No igen, a floppyn nem fért volna el :-) 512 KB volt talán a kapacitása...

élhetetlen 2017.11.05. 17:45:56

@John Nethem: Na, feladtam, mert össze nem válogatom, hogy mit jelent nálad a „HA”, és a nem tudom honnét kilógó lóláb.

élhetetlen 2017.11.05. 17:50:47

@ÉhesIó: Így igaz, de arról volt szó, hogy a tömeges sztornózást megteheti-e bármelyik ügyfélszolgálatos, vagy csak az erre feljogosított ember.

John Nethem 2017.11.05. 18:06:49

Amikor már az újságírás köszönő viszonyban sincs önmagával... Amikor már a SILÁNYSÁG, a FUNKCIONÁLIS ANALFABETIZMUS ugat vissza...

CÍM = "Orbán kitüntette azt a szaúdi herceget, akit most korrupció miatt tartóztattak le"

Magyar Érdemrend kitüntetést adott át még 2014-ben Orbán Viktor al-Valíd bin Talal Abdul-Aziz Al Szaúdnak, a Corvinus Egyetem pedig díszdoktorrá avatta. Ő nem csak azért érdekes figura, mert a világ 32. leggazdagabb embere, hanem azért is, mert éppen őrizetben van. Az olajmonarchia királyi családjához tartozó tizenegy azon hercegek egyike, akiket Szaúd-Arábiában őrizetbe vettek. Rajtuk kívül két minisztert és legalább harminc volt minisztert vettek őrizetbe, mindenkit a frissen létrehozott korrupcióellenes bizottság utasítására.
--------------------------

Érdekes módon a szavak külön külön mind igazak, csak éppen a CÍM IDŐREND sugallata teljesen más, mint a cikk tartalmáé.....

Ilyen alapon senki senkit ne tüntessen ki, senki semmilyen alapon ne kapjon semmit, mert majd 3-4-5-10 év múlva ez még mint a kapanyél, visszaüt.....
Szóval szégyen, ami ma a közéleti újságírásban folyik......

John Nethem 2017.11.05. 18:10:08

@élhetetlen: Én is megtehetnék bármit, de nem teszem meg. Ez jelenti a bizalmi állás lényegét.
Újra csak azt mondhatom, a MI LENNE HA nem kategória ahhoz képest, ami MEG IS TÖRTÉNT.

CSináltál-e olyat, hogy utasításra sztornóztál dolgokat vagy nem ??

élhetetlen 2017.11.05. 19:20:37

@John Nethem: Most már érdekelne, hogy szerinted mi a helyes? Vezetői döntés alapján sztornózni, vagy nem sztornózni a döntés ellenében? Tényleg nem értem, mi a szarról beszélsz. Ha te érted, miről beszélsz, akkor már írd le érthetően, hogy mi a véleményed! „CSináltál-e olyat, hogy utasításra sztornóztál dolgokat vagy nem ??„ Persze, minden árvíz után. De ez nem az a kérdés, hogy gyilkoltam-e parancsra. Mi van???
(„Én is megtehetnék bármit, de nem teszem meg.”. Mit nem teszel meg? A kommentváltás kezdetén még arról beszéltél, hogy senki nem tud direkben módosítani egy adatbázisban, most azzal jössz, hogy te is megtehetnél bármit. Nem vagy egy kicsit nevetséges?)

John Nethem 2017.11.05. 20:01:53

@élhetetlen: Nézd vissza, amiket írtam.
Arról írtam, hogy nincs olyan, hogy direkt azért tartanak ott embert, hogy belenyúlhasson az adatbázisokba, bármit tesznek, annak nyoma van. A nyom akkor is nyom, amikor eltűnik valami dolog, ami addig ott volt.... Aztán ott vannak még a mentések és egyéb dolgok. Szóval MINDENNEK NYOMA van valamilyen formában....

No de tényleg hagyjuk....

élhetetlen 2017.11.05. 21:45:56

@John Nethem: Nézd vissza te, hogy mit írtam. Vannak emberek, akiknek joguk van belenyúlni az adatbázisba, és soha nem mondtam, hogy ennek nincs nyoma. Sőt azt sem mondtam, hogy csak ezért tarják őket. Azt mondtam, hogy csak pár embernek van ilyen joga. Te hadoválsz össze-vissza. Hogy jön egy eldöntött jóváírás a mentésekhez? Tényleg nem érted, hogy nem tudod, miről beszélsz? Kérdezel valamit: „CSináltál-e olyat, hogy utasításra sztornóztál dolgokat vagy nem ??„. Válasz: Persze, minden árvíz után. Kérdezem, mi a baj ezzel? Válaszod: „Szóval MINDENNEK NYOMA van valamilyen formában.... „ . Mire válaszoltál? Ki mondta, hogy nincs nyoma, már a munka megrendelése is nyom. Miről beszélsz? És úgy csinálsz, mintha valami általam nem ismert tudás birtokában lennél, pedig nem. Na, ennyi.
süti beállítások módosítása