B1 blogcsalád



Kiszivárgott, megírtuk, bejött: Balázs Péter meglepődve tapasztalta, hogy „forog a neve bizonyos körökben”, mint miniszterelnök-jelölt

2017. október 25. - Mr Flynn Rider

Néhány nappal ezelőtt a B1 arról értesült, hogy Balázs Péter neve merült fel a baloldalon, mint miniszterelnök-jelölt. Tegnap este gyakorlatilag nyilvánosan elvállalta, ugyanakkor közölte: semmilyen hivatalos tárgyalás nem volt még.

bp_1.jpg

Kálmán Olga azt kérdezte tőle, hogy mégis, ki jelölte őt, vagy hogyan, erre a politikus azt válaszolta: nem a balliberális értelmiségi holdudvar,

hanem a "nemzeti, demokratikus értelmiség" látná őt szívesen miniszterelnökként.

Természetesen felmerült Tarjányi Péter neve is, aki újabban jeleskedik a miniszterelnökök castingjában, de a volt külügyminiszter mind a casting meglétét, mind Tarjányi Pétert elhárította azzal, hogy castingról szó se volt, a Zoom.hu tulajdonosát pedig csak a tévében látta eddig.

Balázs Péter tegnap este a HírTv-ben és a Klubrádióban is elmondta:

vállalná a miniszterelnök-jelöltséget Balázs Péter egy választási szövetség vagy párt élén,

amelyben olyan emberek vannak, akikkel érdemes és lehet dolgozni. Kiderült az is, hogy hivatalosan még nem kérték fel, csak egyeztettek vele informálisan merült fel a neve. (Ha emlékszünk még, Lattmann Tamás is ezt állította magáról, aztán bukkant fel Botka László.)

A volt külügyminiszter azt mondta: az ellenzéki politikusoknak ki kellene békülniük egymással és létrehozni egy olyan struktúrát, amivel a választásokon le tudják győzni a Fideszt. Például lehetne ez egy választási párt, amiben az egész ellenzék szerepel. Így szerinte ahhoz, hogy miniszterelnök-jelölt legyen, több pártnak támogatása is kellene, mint a DK-nak és az MSZP-nek. Fontos kritériumként említette azt is, hogy egy képzeletbeli kormányba csak olyan tagoknak szabadna szerepelni, akikkel lehet együtt dolgozni és akik korábban egy kormányzati ciklusban sem töltöttek be semmilyen posztot, mert a választókat csak ez győzné meg.

– Ha olyan csapat sorakozna föl, akkor én is szerepet vállalnék benne, valamilyen szerepet.

– Milyen az az olyan csapat? – kérdezték tőle a HírTv-ben.

– Hát, akikkel lehet dolgozni, amiért az ember egy adott kormányba is beáll, körülnéz, hogy kik vannak ott, és ha olyanok vannak ott, akikkel érdemes és lehet összefogni, akkor szívesen. Tehát én soha nem ugrottam el a feladatok elől, de ahhoz egy szituációnak ki kell alakulnia – fogalmazott Balázs Péter.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7613083632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK10 2017.10.25. 12:01:48

vicc. remélhetőleg ő is tudja, mert ha komolyan veszi, az még nagyobb vicc.
süti beállítások módosítása